Art 1 :
Het college verlengt volgende verkeersmaatregelen door middel van een tijdelijke politieverordening op het wegverkeer met ingang van 20 april 2021.
• fietsparkeren: tijdelijk extra fietsenstallingen
• voetgangerszone in smalle deel van de Antwerpsestraat
• woonerf wijk Volmolenstraat-Kloosterstraat-Bril-Kattenstraat
De verkeersmaatregelen blijven van kracht tot en met 30 juni 2021.
Art 2 :
De verkeersmaatregelen worden bekend gemaakt aan de weggebruiker met de passende verkeerstekens overeenkomstig artikel 12 van de verkeerswet (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)
Art 3 :
Inbreuken worden gestraft zoals voorzien in de wet van het wegverkeer (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)
Art 4 :
Het college beslist om de busomleidingen door de Lisperstraat te behouden op woensdagnamiddag en op zaterdag, zoals destijds afgesproken met de Lijn. Op andere tijdstippen rijdt men volgens de normale dienstregeling door de Antwerpsestraat.
Art 5 :
Afschrift van huidig besluit wordt overgemaakt aan de Griffies van de Rechtbank van Eerste Aanleg en de Politierechtbank te Mechelen.
Art 1 :
Het college beslist om verkeerskundig in te grijpen in 'klein Maaikeneveld' door een onmiddellijke afsluiting voor gemotoriseerd verkeer aan de kant Mechelsesteenweg als proefopstelling.
Voor deze verkeersmaatregel vaardigt het college een tijdelijke politieverordening op het wegverkeer uit vanaf 3 mei 2021. De tijdelijke politieverordening blijft geldig voor de duur van
de proefopstelling.
Art 2 :
De verkeersmaatregelen worden bekend gemaakt aan de weggebruiker met de passende
verkeerstekens overeenkomstig artikel 12 van de verkeerswet (K.B.16.03.68 en latere wijzigingen):
• F45b op de kruising Mechelsesteenweg x 'klein Maaikeneveld'
• F45b op de kruising 'klein Maaikeneveld' x Maaikeneveld
Art 3 :
Inbreuken worden gestraft zoals voorzien in de wet van het wegverkeer (K.B. 16.03.68 en latere
wijzigingen)
Art 4 :
Afschrift van huidig besluit wordt overgemaakt aan de Griffies van de Rechtbank van Eerste Aanleg en de Politierechtbank te Mechelen.
Art 1 :
Het college gaat principieel akkoord met de bepalingen van het nieuwe addendum aan de bestaande concessieovereenkomst waardoor de bestaande concessieovereenkomst verlengd wordt voor de duur van twee jaar.
Art 2 :
Het college gaat principieel akkoord om het addendum ter goedkeuring voor te leggen aan de gemeenteraad.
Art 1 :
Het college beslist de inhoud van de omgevingsaanvraag m.b.t. waterhuishoudkundige werken voor de realisatie van de volkstuintjes en de hondenuitloopzone aan de Ouderijstraat goed te keuren.
Art 2 :
Het college beslist de aanvraag via het omgevingsloket in te dienen.
Besluit
Art 1:
Het college beslist dat een positief stedenbouwkundige attest wordt afgeleverd. SA 2020/3, voor bouwen van een serre, mits voldaan wordt aan volgende voorwaarden:
•Een eventuele omgevingsvergunning kan slechts worden afgeleverd na de (voorwaardelijk) gunstige adviezen die bij de omgevingsvergunning moeten worden opgevraagd en onder voorbehoud van een positieve uitkomst van het openbaar onderzoek.
•Indien de voorgelegde stedenbouwkundige aanvraag een exploitatie voorziet waarvoor een milieuvergunning noodzakelijk is, of die onderworpen is aan de meldingsplicht dan wordt volgens artikel 4.5.1 § 2 van de Vlaamse Codex de stedenbouwkundige vergunning geschorst zolang de milieuvergunning niet is verleend of de melding niet is gebeurd. Indien de milieuvergunning definitief geweigerd wordt dan vervalt de stedenbouwkundige vergunning van rechtswege.
•De stedenbouwkundige vergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag inzake de functiewijziging van agrarische exploitatiewoning met schuur naar een residentiële woning, gedeeltelijk te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
o Er moet een hemelwaterput van 10.000 l geplaatst worden met hergebruik voor minstens alle toiletten. Er mag slechts één hemelwaterput van 10.000 l geplaatst worden.
In geval van het plaatsen van een carport:
o Er moet een infiltratievoorziening voorzien worden van minstens 1.386 l, met een minimale infiltratieoppervlakte van 2 m²
o De infiltratievoorziening mag maximaal 60 cm onder maaiveld geïnstalleerd worden.
Volgende maatregelen moeten er worden getroffen:
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
• De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
• Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
• De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
• Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
• Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
• Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
• De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
• Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
• Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
• De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
• De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
1° het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
2° de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.
Art. 2:
Het college beslist de aanvraag inzake het bouwen van een halfopen woning met praktijk - lot 14, te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 3:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
o Enkel de noodzakelijke toegangen vanaf de openbare weg naar de woning zullen mogen aangetrokken worden.
o Terrassen die gelegen zijn binnen de bouwzone mogen op hetzelfde niveau gebracht worden als het niveau van de nulpas van de woning.
o De voortuin voor de bouwzone en het gedeelte vóór de garage mag op het zelfde niveau gebracht worden als de boordsteen op de grens met het voorliggende domein.
o De rest van de kavel zal zijn oorspronkelijk niveau moeten behouden.
o De opgetekende hemelwaterput van 10.000 l moet als dusdanig voorzien worden met hergebruik voor minstens: alle toiletten en een buitenkraan, vermits hiermee rekening werd gehouden bij de berekeningen rond infiltratie/buffering.
o Er moet een infiltratievoorziening voorzien worden onder de vorm van een wadi met een inhoud van minstens 952 l, met een minimale infiltratieoppervlakte van 1 m²
o De wadi mag maximaal 50 cm diep zijn.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
• De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
• Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
• Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
• De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
• Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
• Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
• Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
• De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
• Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
• Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
• De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
• De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
1° het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
2° de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.
Art. 2:
Het college beslist de aanvraag inzake het regulariseren van bestaande tuinhuizen + plaatsen van houten speelhuis (voormalig noodwoning WO II), te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 3:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
Er worden geenspecifieke stedenbouwkundige voorwaarden opgelegd.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn wel van toepassing:
De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
1° het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
2° de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het verbouwen van een bankkantoor en appartement tot gelijkvloerse logopediepraktijk met 2 appartementen erboven, te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
1° het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
2° de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het verbouwen van bestaand pand, te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
1° het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
2° de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om vrijstelling van belasting toe te kennen wegens het aanvragen van de schrapping voor de woning met dossiernummer 2020/090. De vrijstelling gaat in op 31/10/2020 om te eindigen bij de beslissing van de schrappingsaanvraag.
Indien de schrapping niet wordt verleend, dan vervalt de vrijstelling en moet de houder van het zakelijk recht een heffing betalen zoals bepaald in artikel 25 van het belastingreglement.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om vrijstelling van belasting toe te kennen wegens het aanvragen van de schrapping voor de woning met dossiernummer 2017/040. De vrijstelling gaat in op 08/10/2020 om te eindigen bij de beslissing van de schrappingsaanvraag.
Indien de schrapping niet wordt verleend, dan vervalt de vrijstelling en moet de houder van het zakelijk recht een heffing betalen zoals bepaald in artikel 25 van het belastingreglement.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om vrijstelling van belasting toe te kennen wegens het aanvragen van de schrapping voor de woning met dossiernummer 2020/083. De vrijstelling gaat in op 26/12/2020 om te eindigen bij de beslissing van de schrappingsaanvraag.
Indien de schrapping niet wordt verleend, dan vervalt de vrijstelling en moet de houder van het zakelijk recht een heffing betalen zoals bepaald in artikel 25 van het belastingreglement.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om vrijstelling van belasting toe te kennen wegens het aanvragen van de schrapping voor de woning met dossiernummer 20140089 De vrijstelling gaat in op 20/12/2020 om te eindigen bij de beslissing van de schrappingsaanvraag.
Indien de schrapping niet wordt verleend, dan vervalt de vrijstelling en moet de houder van het zakelijk recht een heffing betalen zoals bepaald in artikel 25 van het belastingreglement.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om vrijstelling van belasting toe te kennen wegens het aanvragen van de schrapping voor de woning met dossiernummer 20150112. De vrijstelling gaat in op 17/01/2021 om te eindigen bij de beslissing van de schrappingsaanvraag.
Indien de schrapping niet wordt verleend, dan vervalt de vrijstelling en moet de houder van het zakelijk recht een heffing betalen zoals bepaald in artikel 25 van het belastingreglement.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om vrijstelling van belasting toe te kennen wegens het aanvragen van de schrapping voor de woning met dossiernummer 2019064. De vrijstelling gaat in op 16/11/2020 om te eindigen bij de beslissing van de schrappingsaanvraag.
Indien de schrapping niet wordt verleend, dan vervalt de vrijstelling en moet de houder van het zakelijk recht een heffing betalen zoals bepaald in artikel 25 van het belastingreglement.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om vrijstelling van belasting toe te kennen wegens het aanvragen van de schrapping voor de woning met dossiernummer 2017/070. De vrijstelling gaat in op 10/01/2021 om te eindigen bij de beslissing van de schrappingsaanvraag.
Indien de schrapping niet wordt verleend, dan vervalt de vrijstelling en moet de houder van het zakelijk recht een heffing betalen zoals bepaald in artikel 25 van het belastingreglement.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om vrijstelling van belasting toe te kennen wegens het aanvragen van de schrapping voor de woning met dossiernummer 20150138. De vrijstelling gaat in op 05/01/2021 om te eindigen bij de beslissing van de schrappingsaanvraag.
Indien de schrapping niet wordt verleend, dan vervalt de vrijstelling en moet de houder van het zakelijk recht een heffing betalen zoals bepaald in artikel 25 van het belastingreglement.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om vrijstelling van belasting toe te kennen wegens het aanvragen van de schrapping voor de woning met dossiernummer 2017/067. De vrijstelling gaat in op 06/10/2020 om te eindigen bij de beslissing van de schrappingsaanvraag.
Indien de schrapping niet wordt verleend, dan vervalt de vrijstelling en moet de houder van het zakelijk recht een heffing betalen zoals bepaald in artikel 25 van het belastingreglement.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om vrijstelling van belasting toe te kennen wegens het aanvragen van de schrapping voor de woning met dossiernummer 2020/033. De vrijstelling gaat in op 15/11/2020 om te eindigen bij de beslissing van de schrappingsaanvraag.
Indien de schrapping niet wordt verleend, dan vervalt de vrijstelling en moet de houder van het zakelijk recht een heffing betalen zoals bepaald in artikel 25 van het belastingreglement.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om vrijstelling van belasting toe te kennen wegens het aanvragen van de schrapping voor de woning met dossiernummer 2020/026. De vrijstelling gaat in op 09/01/2021 om te eindigen bij de beslissing van de schrappingsaanvraag.
Indien de schrapping niet wordt verleend, dan vervalt de vrijstelling en moet de houder van het zakelijk recht een heffing betalen zoals bepaald in artikel 25 van het belastingreglement.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om vrijstelling van belasting toe te kennen wegens het aanvragen van de schrapping voor de woning met dossiernummer 2020/053. De vrijstelling gaat in op 26/01/2021 om te eindigen bij de beslissing van de schrappingsaanvraag.
Indien de schrapping niet wordt verleend, dan vervalt de vrijstelling en moet de houder van het zakelijk recht een heffing betalen zoals bepaald in artikel 25 van het belastingreglement.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om vrijstelling van belasting toe te kennen wegens het aanvragen van de schrapping voor de woning met dossiernummer 2017/011. De vrijstelling gaat in op 09/02/2021 om te eindigen bij de beslissing van de schrappingsaanvraag.
Indien de schrapping niet wordt verleend, dan vervalt de vrijstelling en moet de houder van het zakelijk recht een heffing betalen zoals bepaald in artikel 25 van het belastingreglement.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om de woning met dossiernummer 20150118 te schrappen uit het leegstandsregister op datum van 02/12/2019, datum van de vergunde opsplitsing.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om vrijstelling van belasting toe te kennen voor de woning met dossiernummer 2019062 wegens nieuwe houder van het zakelijk recht. De vrijstelling gaat in op 04/04/2019 om te eindigen op 03/04/2021.
Art 2 :
Het college beslist om vrijstelling van belasting toe te kennen voor de woning met dossiernummer 2019062 wegens het uitvoeren van renovatiewerken (schijf 1). De vrijstelling gaat in op 13/12/2021 om te eindigen op 12/12/2022.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om de woning met dossiernummer 2017/040 te schrappen uit het leegstandsregister met ingang van 08/10/2020, de datum van inschrijving in het bevolkingsregister.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist:
1/ om vrijstelling van belasting toe te kennen voor de woning met dossiernummer 2019039 wegens een vergunning tot sloop voor de periode 15/06/2020 tot 10/12/2020.
2/ om de woning met dossiernummer 2019039 te schrappen uit het leegstandsregister op 10/12/2020, datum van de vaststelling van sloop.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om de woning met dossiernummer 20150028, 2500 Lier te schrappen uit het leegstandsregister met ingang van 26/08/2020, de inschrijving in het bevolkingsregister.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om vrijstelling van belasting toe te kennen voor de woning met dossiernummer 2019058 wegens het verblijf in een woon- en verzorgingsinstelling.
De vrijstelling gaat in op 19/11/2019 om te eindigen op 18/11/2021.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om vrijstelling van belasting toe te kennen voor de woning met dossiernummer 2019067 wegens de aanvraag voor een omgevingsvergunning voor de periode 13/01/2021 - 08/03/2021.
Art 2 :
Het college beslist om de woning met dossiernummer 2019067 te schrappen uit het leegstandsregister op datum van 08/03/2021, wegens de functiewijziging van een eengezinswoning naar een opslagplaats.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om een vrijstelling van belasting toe te kennen voor de woning met dossiernummer 2020/066 wegens de aanvraag voor een omgevingsvergunning. De vrijstelling gaat in op 21/01/2021 om te eindigen op 15/03/2021.
Art 2 :
Het college beslist om de woning met dossiernummer 2020/066 te schrappen uit het leegstandsregister wegens de samenvoeging van 2 woongelegenheden naar 1. De schrapping gaat in op 15/03/2021.
Art 1 :
Het college keurt de lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL goed voor een totaal bedrag van 4.561,29 euro ( van bestelbonnummer 140 tot en met bestelbonnummer 156 ).
Art 1 :
Het college beslist de volgende mandaatlijsten, dienstjaar 2021, betaalbaar te stellen voor een totaal bedrag van 97.028,32 euro : van mandaatlijstnummer 24 tot en met mandaatlijstnummer 26.
Art 1 :
Het college beslist de volgende lijst betaalbaarstellingen, dienstjaar 2021, betaalbaar te stellen voor een totaal bedrag van 920.347,35 euro : mandaatlijsten 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 142, 143, 144, 145, 147, 148.
Art 1 :
Het college beslist het belastingkohier op " Algemene gemeentebelasting ", dienstjaar 2021, vast te stellen en uitvoerbaar te verklaren voor een totaal bedrag van 645.326,50 euro.
Art 1 :
Het college beslist het belastingkohier op " Aanplakborden voor publiciteitsdoeleinden ", vijfde kohier dienstjaar 2020, vast te stellen en uitvoerbaar te verklaren voor een totaal bedrag van 16.837 euro.
Art 1 :
Het college beslist het belastingkohier op " Leegstaande woningen en leegstaande gebouwen ", dienstjaar 2020, vast te stellen en uitvoerbaar te verklaren voor een totaal bedrag van 5.217,70 euro.
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van de agenda van de gemeenteraad van 26 april 2021.
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van de data van de meerderheidsgroepen en commissies.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist principieel akkoord te gaan om de aanvraag tot verlenging van de erkenning van Logo Mechelen te ondersteunen, zodat de werking van Logo Mechelen voor de volgende 6 jaar kan verder gezet worden.
Art 2 :
Het college beslist het dossier ter goedkeuring aan de gemeenteraad voor te leggen.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om de concessie frituur Leuvense Poort over te dragen voor de lopende termijn tot 31/12/2024. Nadien wordt de concessie opnieuw openbaar aangeboden.
Art 2 :
De oorspronkelijke voorwaarden van de concessie blijven onverminderd gelden ten aanzien van de nieuwe vergunninghouders.
Art 3 :
Het college beslist dat de vergunninghouders conform de overeenkomst van overname alle administratieve gegevens van hun onderneming dienen over te maken aan de dienst vastgoedbeheer voor opmaak van een overnamecontract.
BESLUIT
Art. 1 :
Het college beslist om het perceel te desaffecteren naar het private domein, gelet op de vraag tot aankoop.
Art. 2 :
Het college beslist om een landmeter aan te stellen om de perceelsgrens te bepalen en het perceel te laten taxeren. De kosten van voorgaande opdracht zullen bij verkoop ten laste van de koper zijn.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist dat de opdracht voor de bewaking op het parkeerterrein van het vaccinatiecentrum wordt toegewezen aan Radarwerk - Nakama BVBA, Cogels Osylei 88/1
2600 Berchem (KBO 0543.926.807) Dit tegen de voorgestelde eenheidsprijzen van de offerte in bijlage.
Art 2 :
De financiële gevolgen zijn:
Actienummer | Omschrijving budgetsleutel | Bedrag | Saldo krediet |
01/21/KAP/04/03 | Inrichting en exploitatie vaccinatiecentrum | 150.000 euro |
|
Budgetsleutel | |||
011900 - 61300 000 |
Art 3 :
Kopieën:
Aantal | Bestemmeling |
1 1 | financiën Vaccinatiecentrum |
BESLUIT
Art 1 :
Het college is principieel akkoord met de plaatsing van 2 bijkomende ondergrondse afvalsystemen aan het Handbogenhof, aansluitend aan de 2 OCT's voor restafval, namelijk een OCT voor papier & karton en een OCT voor P+MD, beiden met een standaardvolume van 5 m³. De kosten voor de plaatsing en exploitatie van het milieustraatje (2 restafval, 1 papier & karton, 1 P+MD) zijn ten laste van het stadsbestuur.
Art 2 :
Het college beslist de overdracht van de bijkomend ingenomen grondoppervlakte naar het openbaar domein ter goedkeuring voor te leggen aan het vast bureau.
BESLUIT
Art 1 :
Het college hecht goedkeuring aan de uitbreiding van de oorspronkelijke projectzone Lisp 1 (Maan-, Sterren- en Komeetstraat) aan dezelfde voorwaarden als het oorspronkelijk dossier.
Art 2 :
Het college hecht met betrekking tot het binnengebied thv de Maanstraat goedkeuring aan de grondinname (opp. 90 m²) van een gedeelte van de achtertuin van de Pannenhuisstraat 120 om het binnengebied optimaal te kunnen benutten. De schattingsprijs van 14.000 € dient opgenomen te worden met aanpassing van het MJP.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om, via de raamovereenkomst "organisatieoptimalisatie en veranderingsmanagement" van Poolstok, de firma Mondea, Jozef II straat 40 bus 1 1000 Brussel aan te stellen ter ondersteuning van de dienst Infrastructuur.
Volgende projecten worden opgenomen:
Projectleider voor project Mooimakers : dit is een gesubsidieerd project met derden, waarvan de timing en het actieplan vastliggen. Er moet nauw samengewerkt met andere teams, waaronder team TUD Proper Lier. Dit project heeft vertraging opgelopen en dient terug op de rails te worden gebracht.
Procesoptimalisatie groenonderhoud: de samenwerking tussen TB groen en TUD groen verloopt moeizaam omwille van verschillen in visie. Er dient een context gecreëerd te worden waarin heldere, gedragen beslissingen kunnen worden genomen. Daarnaast moeten de onderhoudstaken voor groen in kaart gebracht worden en geborgd in het facility management pakket Ultimo.
Overlegmomenten tussen TB en TUD optimaliseren: vergadertechnieken (voorbereiding, notulen, actielijsten opmaken en opvolgen…) vastleggen die voor alle partijen werkbaar zijn en betrokkenheid creëren, met als doel om de samenwerking te verbeteren en overkoepelende projecten tot een goed einde te brengen.
BESLUIT
Art 1 :
Het college hecht goedkeuring aan de verrekening nr. 1 voor de weg- en rioleringswerken in de Ros Beiaardstraat - fase 2, voor het gebruik van nieuwe kasseien ipv herbruik kasseien en voor aansluiting riolering in de Berlarij, voor een bedrag van 35.004,15 € excl. BTW of in totaal 37.625,99 € incl BTW.
Art 2 :
Voor het maken van de aansluiting verder in de Berlarij worden 8 werkdagen termijnsverlenging toegekend.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist dat er goedkeuring wordt verleend aan het verslag van nazicht van de offertes van 30 maart 2021, opgesteld door Algemene zaken - aankoop en overheidsopdrachten.
Het verslag van nazicht van de offertes in bijlage maakt integraal deel uit van deze beslissing.
Het college beslist dat de basisopdracht wordt gegund aan de economisch meest voordelige bieder (op basis van de prijs), zijnde BTI vzw, geregistreerd bij de Kruispuntbank van Ondernemingen onder nummer 459361613, Derbystraat 345 - Maalcenter Blok G te 9051 Sint-Denijs-Westrem, tegen de prijzen vermeld in de offerte van deze inschrijver. De verlengingen worden mogelijks gegund tegen dezelfde voorwaarden als de basisopdracht.
De uitvoering moet gebeuren overeenkomstig de lastvoorwaarden vastgelegd in het bestek met nr. 2021/630.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist dat deze opdracht wordt gegund aan Steenmeijer Architecten Professionele Architectenvennootschap bvba, geregistreerd bij de Kruispuntbank van Ondernemingen onder nummer 0823283045, Kleine Pieter Potstraat 21 te 2000 Antwerpen, tegen een vast ereloonpercentage van 12,00%.
De uitvoering moet gebeuren overeenkomstig de lastvoorwaarden vastgelegd in het bestek met nr. 2020/626.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist dat de plaatsingsprocedure voor Renovatie van de vloer van de centrale gang van het gelijkvloers van de SAMWD te Lier wordt stopgezet wegens ontoereikend budget. De opdracht wordt niet gegund en de procedure zal later eventueel opnieuw opgestart worden.
Bovengenoemde inschrijver zal hierover per brief ingelicht worden.
Art 1 :
Het college beslist het onderhoudscontract voor het jaarlijks onderhouden van de vloerlift in het stadsmuseum door de firma Zzed uit Hasselt voor een totaalbedrag van 393,25euro incl. BTW goed te keuren.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist de verrekeningen 3 tem 7 met betrekking tot de opdracht "restauratie drie stadspompen" voor een totaalbedrag van 5.643,76euro excl. BTW ofwel 6.828,95euro incl. BTW te agenderen op de eerstkomende gemeenteraad.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist de verrekeningen m.b.t. de opdracht "restauratie stadspomp Vismarkt' voor een totaalbedrag van 4.258,00euro excl. BTW ofwel 5.125,18euro incl. BTW te agenderen op de eerstkomende gemeenteraad.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist dat er goedkeuring verleend wordt om naar noodzaak verkopen te organiseren van brandhout, afkomstig van de vesten, straatbomen en plantsoenen.
De werkwijze blijft als voorheen, maar voortaan zal de bekendmaking enkel aan personeel gebeuren.
De dienst aankoop krijgt machtiging om de verkoop te organiseren, toe te wijzen en volledig af te handelen.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist de vastlegging van 4293 euro (incl. BTW, transport, sorteergrijper en machinebreukregeling) voor de huur van een kraan voor een periode van 6 weken bij Wim Verhuur goed te keuren.
BESLUIT
Art 1 :
Het college keurt het meerwerk voor het archeologisch onderzoek Ros Beiaardstraat fase 2, en dan specifiek voor het opgraven en waarderen van 72 skeletten, goed.
BESLUIT
Art 1 :
Het college legt het wegenisontwerp van de Hofstraat ter goedkeuring voor aan de gemeenteraad van 26 april 2021 teneinde te beslissen over de zaak der wegen.
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van het besluit van xxx 2021 tot toekenning van een subsidie aan de lokale besturen om de contact- en bronopsporing ter bestrijding van de COVID-19-pandemie te versterken.
Art 2 :
Het college neemt kennis van het voorgelegde addendum bij de samenwerkingsovereenkomst met bijlagen.
Art 3 :
Het college beslist het dossier ter goedkeuring aan de gemeenteraad voor te leggen.
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt akte van de goedkeuring door de Vlaamse overheid voor de regionale regierol sociale economie.
Art 2 :
Het college neemt akte van de voorbereiding en opstart van de regionale regierol sociale economie.
Art 3 :
Het college keurt principieel de oprichting goed van de interlokale vereniging regie sociale economie Rivierenland samen met de gemeentebesturen van Bonheiden, Bornem, Duffel, Heist-op-den-Berg, Lier, Mechelen, Putte, Puurs-Sint-Amands, Sint-Katelijne-Waver en Willebroek beschreven in de overeenkomst met statutaire draagkracht en het huishoudelijk reglement.
Art 4 :
Het college hecht principiële goedkeuring aan de overeenkomst met statutaire draagkracht en het huishoudelijk reglement van de interlokale vereniging regie sociale economie Rivierenland. De overeenkomst maakt integraal deel uit van deze gemeenteraadsbeslissing.
Art 5 :
Het college stelt voor om schepen Marleen Vanderpoorten aan te duiden als effectief vertegenwoordiger om de stad te vertegenwoordigen in het beheerscomité van de interlokale vereniging regie sociale economie Rivierenland en dit voor de resterende duur van de legislatuur.
Art 6 :
Het college stelt voor om schepen Annemie Goris aan te duiden als plaatsvervangend vertegenwoordiger aan om de stad te vertegenwoordigen als vervangend lid in het beheerscomité van de interlokale vereniging regie sociale economie Rivierenland en dit voor de resterende duur van de legislatuur.
Art 7 :
Het college beslist het dossier ter goedkeuring aan de gemeenteraad voor te leggen.
Het college beslist akkoord te gaan om het projectvoorstel in functie van versterking van het mentaal welzijn van jongeren in te dienen bij de Vlaamse Overheid.
Het college beslist akkoord te gaan om het ondernemingsplan in te dienen in het kader van de projectoproep rond uitbouw van de OverKop-huizen.
Het college beslist akkoord te gaan met om een projectvoorstel in te dienen in het kader van de oproep rond de Huizen van het Kind op basis van de uitgangspunten zoals in het voorstel omschreven.
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van de agenda van de algemene vergadering van vzw ProLier van 14 april 2021.
Art 2 :
Het college beslist de agenda voor kennisname aan de gemeenteraad voor te leggen.
Het college beslist de afgelasting van vrijetijdsactiviteiten en de (beperkte) sluiting van de stedelijke vrijetijdsdiensten te verlengen t.e.m. 25 april 2021.
Het college beslist kennis te nemen van het aankoopvoorstel van de pasteltekening van Alfred Bogaerts voor een totale som van 2000 euro en dit ter goedkeuring door te sturen naar de gemeenteraad.
Art 1 :
Het college beslist de definitieve oplevering van de sporthal Stadspark deel gebouw
goed te keuren en de tweede helft van de borgstelling vrij te geven.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist de vertegenwoordiging in de samenstelling van de stuurgroep 'Herontwikkeling van de site Den Boom' goed te keuren.
Art 2 :
Het college beslist de datum voor eerste stuurgroep van 22 april ’21 om 10.00u goed te keuren.
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van het ingestelde beroep en beslist het standpunt uit eerste aanleg te bekrachtigen.
Art 2 :
Het college beslist voor dit dossier geen raadsman aan te stellen.
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van de beslissing van de deputatie.
Art 2 :
Het college beslist niet in beroep te gaan tegen de beslissing.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.
Art. 2:
Het college beslist de aanvraag inzake het bouwen van een woning in open bebouwing, met aangesloten garage, te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 3:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
1° het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
2° de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.
Art. 2:
Het college beslist de aanvraag inzake het plaatsen van een tuinomheining , te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 3:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
1° het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
2° de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.
Art 1 :
Het college neemt kennis van de lijst bestelbonaanvragen Stad Lier, eerste deel, voor een totaal bedrag van 32.450,10 euro, aangemaakt in week 13 van 2021, die de volledige goedkeuringsflow doorlopen hebben.
Art 1 :
Het college neemt kennis van de lijst bestelbonaanvragen Stad Lier, tweede deel, voor een totaal bedrag van 29.792,03 euro, aangemaakt in week 14 van 2021, die de volledige goedkeuringsflow doorlopen hebben.
Art 1 :
Het college stelt de staat van onwaarden betreffende de belasting op " Lichtreclames en verlichte uithangborden ", dienstjaar 2019, vast voor een totaal bedrag van 30 euro.
Vacantverklaring functie commissaris van politie.
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van het dossier en verzendt het naar de raad.
Art 1 :
Het college beslist dat het verkoopbaarheidsattest wordt afgeleverd voor de verkaveling 2018/12, Bernardijnenlaan zn, sectie A .601 m7.
BESLUIT
Art 1 :
Het college hecht goedkeuring aan de meerwerken voor het verharden van de parking aan Renaat Veremansplein voor een bedrag van 10.979,50 exclusief BTW of in totaal 13.285,20 € inclusief BTW .
Publicatie LBLOD
De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.
Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:
De inhoud van de publicatie op het moment dat deze werd uitgevoerd.
Een unieke identificatie van de gebruiker die de actie heeft uitgevoerd.
De tijdstempel waarop de actie werd uitgevoerd.
Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.