BESLUIT
Het college neemt kennis van de contactloze Shop Spaar en Win Zomeractie 2020.
BESLUIT
Art 1 :
Het college verlengt de genomen verkeersmaatregelen door middel van een tijdelijke politieverordening op het wegverkeer met ingang van 1 juli 2020. Volgende verkeersmaatregelen blijven van kracht tot en met 14 september 2020:
• fietsparkeren: tijdelijk extra fietsenstallingen
• voetgangerszone in smalle deel van de Antwerpsestraat
• woonerf in het brede deel van de Antwerpsestraat tussen Kruisbogenhofstraat en Kolveniersvest
• woonerf wijk Volmolenstraat-Kloosterstraat-Bril-Kattenstraat
Vorige tijdelijke politieverordening komt te vervallen vanaf 1 juli 2020.
Art 2 :
De verkeersmaatregelen worden bekend gemaakt aan de weggebruiker met de passende verkeerstekens overeenkomstig artikel 12 van de verkeerswet (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)
Art 3 :
Inbreuken worden gestraft zoals voorzien in de wet van het wegverkeer (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)
Art 4 :
Afschrift van huidig besluit wordt overgemaakt aan de Griffies van de Rechtbank van Eerste Aanleg en de Politierechtbank te Mechelen.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het renoveren van het winkelpand met woonst tot een kunstgalerij/winkel met 3 appartementen, te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
o Plaatsing van een bakstenen metselwerk muur op de scheiding met de buren. De bakstenen muur wordt uitgevoerd zoals en aansluitend op de bestaande muur op de perceelgrens met de waterkant. Deze laatste is te behouden en vakkundig te restaureren (muurwerk en hekwerk);
o De houten ramen aan de straatzijde worden voorzien van ontspiegeld glas (minimaal spiegeleffect) en buitenste glasschijf in monumentenglas. Voor de profilering en detaillering van het houten schrijnwerk zijn deze op de eerste verdieping als achtvlakvensters en op de tweede verdieping als zesvlakvensters uit te voeren (referentie Heilig Geest Godshuis, Heilige-Geeststraat 7). Er worden geen verluchtingsroosters in de houten ramen aan de straatzijde geplaatst. Afwerking van het houten schrijnwerk met schildering in één van volgende kleuren: RAL 6020, 6007, 6012, 600, 6004, 5004, 9017, 9002, 9018, 9001, 9003 of 9010.
o Bestaand gevelpleisterwerk is te behouden en vakkundig te restaureren. Bij gebeurlijk herschilderen van de gevels, wordt opnieuw een gladde afwerking en schildering als eindafwerking uitgevoerd (geen crepi, structuur- of korrelpleister en -verf)
o De opgetekende hemelwaterput van 10.000 L moet als dusdanig voorzien worden, op voorwaarde dat er hergebruik toegepast wordt voor minstens 2 toiletten en een buitenkraan. Met dit volume werd rekening gehouden bij de berekeningen rond infiltratie/buffering.
o Er mag een infiltratievoorziening geplaatst worden zoals voorzien op het funderingsplan, op voorwaarde dat er eerst een hoogste grondwaterstand bepaald wordt door bodemanalyse (bepaling van de diepte van de roestverschijnselen) of door grondwaterstandmeting (uit te voeren de laatste 2 weken van maart). De infiltratievoorziening moet boven dit peil geïnstalleerd worden.
Opmerkingen:
o Een extra toiletaansluiting op hemelwater wordt aangeraden.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
1. De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
2. Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
3. Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
4. De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
5. Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
6. Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
7. Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
8. De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
9. Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
10. Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
11. De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
12. De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
1° het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
2° de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werd(en) ingediend.
Art. 2:
Het college beslist de omgevingsvergunning inzake het bouwen van een Logistiek Centrum Infrastructuur ten behoeve van L13 en L15, ongunstig te adviseren.
BESLUIT
Art 1 :
Het college keurt de lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL goed voor een totaal bedrag van 10.038,69 euro ( van bestelbonnummer 263 tot en met bestelbonnummer 276 ).
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist de volgende mandaatlijsten, dienstjaar 2020, betaalbaar te stellen voor een totaal bedrag van 34.905,74 euro : van mandaatlijstnummer 28 tot en met mandaatlijstnummer 33.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist de volgende lijst betaalbaarstellingen, dienstjaar 2020, betaalbaar te stellen voor een totaal bedrag van 495.891,77 euro : mandaatlijst 222.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist de ontwerpovereenkomst in bijlage betreffende de terbeschikkingstelling van het Timmermans-Opsomerhuis voor een tijdelijke tentoonstelling goed te keuren.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist de opdracht van Velt vzw aan te passen zodat een fysieke samenkomst van de tuiniers kan uitgesteld worden tot de coronamaatregelen dit opnieuw toelaten.
Art 2:
Het college beslist om akkoord te gaan met volgende jaarlijkse ondersteuning van de tuiniers
• Opnieuw bewerkbaar maken van percelen bij nieuwe toewijzing.
• 2x per jaar aanvoeren van compost in eigen beheer
• 1x per jaar afvoeren van groenafval (in de nazomerperiode) in eigen beheer
De geschatte kostprijs voor materiaal bedraagt 600€.
Art 3:
Het college beslist om een eenmalige opkuisactie voor restafval te doen. De geschatte kostprijs bedraagt 1500€.
Art 4:
Het college beslist om perceel 18 op te splitsen.
Art 5:
Het college beslist om voor de 6 vrijgekomen percelen geïnteresseerden te contacteren volgens hun positie op de wachtlijst. De toewijzingen zullen per lot worden geagendeerd.
Art 6:
Het college beslist om de vraag van de huurder van perceel 19 met betrekking tot het verschuiven van de aanpaling te weigeren.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om niet verder te gaan met de begeleiding bij her- of nevenbestemming van parochiekerken door het projectbureau herbestemmen.
Art 2 :
Het college beslist om in te stappen in het project ‘ruggengraat procesbegeleiding’ georganiseerd door het Vicariaat Kempen.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om goedkeuring te verlenen aan de uitvoering van de twee vakkenkasten zoals voorzien in bijgevoegd ontwerp.
Art 2 :
Het college geeft opdracht aan de technische uitvoerende diensten om de geraamde materialen aan te kopen en de opdracht uit te voeren.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist dat er goedkeuring wordt verleend aan het verslag van nazicht van de offertes van 22 juni 2020 voor Perceel 1 (snoeien bomen - binnenstad), Perceel 2 (snoeien bomen - buitengebied en Koningshooikt), opgesteld door Algemene zaken - aankoop en overheidsopdrachten.
Het verslag van nazicht van de offertes in bijlage maakt integraal deel uit van deze beslissing.
Het college beslist dat de opdracht “Snoeien bomen op het grondgebied van Lier en Koningshooikt - dienstjaar 2020” wordt gegund aan de economisch meest voordelige (op basis van de prijs) bieders, zijnde:
* Perceel 1 (snoeien bomen - binnenstad): Pius Floris, geregistreerd bij de Kruispunt van Ondernemingen onder nummer 0458736061, Dellestraat 5 te 3560 Lummen, tegen de eenheidsprijzen vermeld in de offerte van deze inschrijver;
* Perceel 2 (snoeien bomen - buitengebied en Koningshooikt): Pius Floris, geregistreerd bij de Kruispuntbank van Ondernemingen onder nummer 0458736061, Dellestraat 5 te 3560 Lummen, tegen de eenheidsprijzen vermeld in de offerte van deze inschrijver;
De uitvoering moet gebeuren overeenkomstig de lastvoorwaarden vastgelegd in het bestek met nr. 2020/595.
Besluit
Art 1 :
Het college beslist dat 3.000 euro bijkomend krediet wordt vastgelegd voor de levering van hout en plaatmaterialen via het raamcontract met de firma Martens Hout NV uit Schoten.
Art 2 :
De financiële gevolgen zijn:
Actienummer | Omschrijving budgetsleutel | Bedrag | Saldo krediet |
01/03/KAP/04/07 | Werkingsmiddelen onderhoud gebouwen | 3.000 euro | 65.680,55 euro |
Budgetsleutel | |||
61600000 |
Art 3 :
Kopieën:
Aantal | Bestemmeling |
1 1 | Infrastructuur Financien |
BESLUIT
Art 1 :
Het college hecht goedkeuring aan het meerwerk voor het aanpassen van de innameplannen fietspad Kesselsesteenweg aan de precadprocedure.
BESLUIT
Art 1 :
Het college geeft toelating aan de nutsmaatschappijen voor het uitvoeren van werken op volgende locaties op grondgebied van Lier:
Straat | Nutsmaatschapij | Omschrijving werken | Ref. | Opmerkingen |
Volmolenstraat 72 | Pidpa | Uitbreiding waterleidingnet | D-25-556 | Geen opmerkingen |
Tramweglei | Fluvius | Plaatsen OV voor fietsostrade | 309166 | Geen opmerkingen |
Netekanaal thv Mechelsesteenweg | Jacobs iov AWV | plaatsen nutsleidingen | 2283/8002 | Geen opmerkingen |
De Schom | Pidpa | uitbreiding waterleidingnet | D-25-575 | Geen opmerkingen |
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist voor herstel kasseibestrating 2018, de maatregelen van ambtswege te nemen, nl herstellen van de vastgestelde gebreken door een derde op kosten van de in gebreke gebleven aannemer, nl Rezuni.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist CC Colibrant gratis ter beschikking te stellen aan de Lierse Beiaardvereiniging voor de reeks Bronzen Woensdagen tijdens de maanden juli en augustus 2020, met een slotconcertdag op 2 september 2020. Er worden op deze avonden geen andere activiteiten of verhuur toegestaan in CC Colibrant.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist goedkeuring te verlenen aan de dienst Toerisme en Erfgoed om tijdens de zomer van 2020 deel te nemen aan de publireportage ‘Op stap…’ geproduceerd door De Buren NV, en in te tekenen op het pakket met uitzending op 4 regionale zenders (TVO en ATV en TVL en ROB).
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist akkoord te gaan met de voorgestelde budgetverschuiving.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1
Er wordt akte genomen van de melding van een bronbemaling met een debiet van 10,11 m³/uur.
De aanvraag omvat nieuwe rubriek:
Rubriek | Omschrijving | Aard | Hoeveelheid | Eenheid |
53.2.2°a) | Het betreft een bemaling voor het plaatsen van fundering met een maximaal debiet van 16 984,80 m³/jaar. | klasse 3 | 16984,8 | M3/JAAR |
Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan omvat:
Rubriek | Omschrijving | Aard | Totale hoeveelheid | Eenheid |
53.2.2°a) | Het betreft een bemaling voor het plaatsen van fundering met een maximaal debiet van 16 984,80 m³/jaar. | klasse 3 | 16984,8 | M3/JAAR |
Art. 2
De plannen en het meldingsdossier waarop deze akte gebaseerd is, maken integraal deel uit van de meldingsakte.
Art. 3
De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden :
Volgende bijzondere milieuvoorwaarden worden opgelegd:
- Het opgepompte water moet geloosd worden op de aangrenzende gracht. - Het dagdebiet mag maximaal 242, 63 m³/dag bedragen. - Het jaardebiet mag maximaal 16.984 ,80 m³/jaar bedragen. - De vergunning wordt afgeleverd voor een periode van 70 dagen te beginnen van de startdatum van de bemaling. - De bronbemaling dient voorzien te zijn van een zandfilter. - De begin- en einddatum van de bemaling moeten doorgegeven worden aan de dienst leefmilieu via leefmilieu@lier.be. - Het bemalingslogboek moet aan het einde van de werken aan de dienst leefmilieu overgemaakt worden. Volgende informatie moet minimaal opgenomen worden in het logboek: de beginstand van de meter (foto), de dagdebieten, de eindstand van de meter (foto) en het totaaldebiet.
|
Volgende aandachtspunten worden meegegeven: - Omdat de bouwput dicht tegen de perceelgrenzen ligt en de omliggende gebouwen ook dicht tegen de grens gebouwd zijn, moet de stabiliteit opgevolgd worden om zettingsverschijnselen te voorkomen. - Voor lozing op de baangracht moet er ook een inname openbaar domein aangevraagd worden bij de stadsdiensten. Deze procedure loopt gescheiden van de omgevingsvergunningprocedure. - De lozing mag geen schade aan de grachtbedding veroorzaken. |
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Art. 4
De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende milieuvoorwaarden :
De algemene en sectorale milieuvoorwaarden van titel II van het VLAREM :
De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden staan in titel II van het VLAREM. Deze opsomming is louter indicatief. Bij wijziging van VLAREM wordt de exploitant geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven. De integrale en geconsolideerde tekst van titel II van het VLAREM is raadpleegbaar op de Milieunavigator, via de link : https://navigator.emis.vito.be/
Volgende bepalingen zijn van toepassing:
- De vergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze melding houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
- De vergunning doet geen enkele afbreuk aan de verplichtingen inzake brandveiligheid zoals deze voorzien worden in de wet van 30 juli 1979 betreffende de preventie van brand en ontploffing en betreffende de verplichte verzekering van de burgerrechtelijke aansprakelijkheid in dergelijke gevallen, het Koninklijk Besluit van 7 juli 1994 tot vaststelling van de basisnormen voor de preventie van brand en ontploffing waaraan de nieuwe gebouwen moeten voldoen en diens bijlagen.
- Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
- Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
- Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
- De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
- Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
- Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
Indien er na de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning blijkt dat er geëxploiteerd zal worden met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dan dient er een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang exploitatie.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1
Er wordt akte genomen van de melding inzake het plaatsen van bijkomende airco's met een vermogen van 9,05 kW zodat het totaal vermogen 33,81 kW bedraagt.
De aanvraag omvat voor de ingedeelde inrichting of activiteit uitbreiding:
Rubriek | Omschrijving | Aard | Hoeveelheid | Eenheid |
16.3.2°a) | Koelinstallaties | klasse 3 | 9,05 | KW |
Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan zou omvatten:
Rubriek | Omschrijving | Aard | Hoeveelheid | Eenheid |
16.3.2°a) | Koelinstallaties | klasse 3 | 33,81 | KW |
Art. 2
De plannen en het meldingsdossier waarop deze akte gebaseerd is, maken integraal deel uit van de meldingsakte.
Art. 3
De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden :
Volgende bijzondere milieuvoorwaarden worden opgelegd:
Er worden geen specifieke milieuvoorwaarden opgelegd.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Art. 4
De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende milieuvoorwaarden :
De algemene en sectorale milieuvoorwaarden van titel II van het VLAREM :
o Afd. 5.16.3: Gassen: installaties voor het fysische behandelen van gassen.
De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden staan in titel II van het VLAREM. Deze opsomming is louter indicatief. Bij wijziging van VLAREM wordt de exploitant geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven. De integrale en geconsolideerde tekst van titel II van het VLAREM is raadpleegbaar op de Milieunavigator, via de link : https://navigator.emis.vito.be/
Volgende bepalingen zijn van toepassing:
• De vergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze melding houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
• De vergunning doet geen enkele afbreuk aan de verplichtingen inzake brandveiligheid zoals deze voorzien worden in de wet van 30 juli 1979 betreffende de preventie van brand en ontploffing en betreffende de verplichte verzekering van de burgerrechtelijke aansprakelijkheid in dergelijke gevallen, het Koninklijk Besluit van 7 juli 1994 tot vaststelling van de basisnormen voor de preventie van brand en ontploffing waaraan de nieuwe gebouwen moeten voldoen en diens bijlagen.
• Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
• Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
• Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
• De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
• Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
• Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
Indien er na de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning blijkt dat er geëxploiteerd zal worden met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dan dient er een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang exploitatie.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1
Er wordt akte genomen van de melding inzake het plaatsen van 6 airco's met een totaal gezamenlijk vermogen van 88 kW.
De aanvraag omvat nieuwe rubriek:
Rubriek | Omschrijving | Aard | Hoeveelheid | Eenheid |
16.3.2°a) | Aircosysteem met een totaal vermogen van 88 kW (merk General) | klasse 3 | 88 | KW |
Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan omvat:
Rubriek | Omschrijving | Aard | Totale hoeveelheid | Eenheid |
16.3.2°a) | Aircosysteem met een totaal vermogen van 88 kW (merk General) | klasse 3 | 88 | KW |
Art. 2
De plannen en het meldingsdossier waarop deze akte gebaseerd is, maken integraal deel uit van de meldingsakte.
Art. 3
De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden :
Volgende bijzondere milieuvoorwaarden worden opgelegd:
Er worden geen specifieke milieuvoorwaarden opgelegd.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Art. 4
De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende milieuvoorwaarden :
De algemene en sectorale milieuvoorwaarden van titel II van het VLAREM :
o Afd. 5.16.1: Gassen: gemeenschappelijke bepalingen;
o Afd. 5.16.3: Gassen: installaties voor het fysische behandelen van gassen.
De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden staan in titel II van het VLAREM. Deze opsomming is louter indicatief. Bij wijziging van VLAREM wordt de exploitant geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven. De integrale en geconsolideerde tekst van titel II van het VLAREM is raadpleegbaar op de Milieunavigator, via de link : https://navigator.emis.vito.be/
Volgende bepalingen zijn van toepassing:
• De vergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze melding houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
• De vergunning doet geen enkele afbreuk aan de verplichtingen inzake brandveiligheid zoals deze voorzien worden in de wet van 30 juli 1979 betreffende de preventie van brand en ontploffing en betreffende de verplichte verzekering van de burgerrechtelijke aansprakelijkheid in dergelijke gevallen, het Koninklijk Besluit van 7 juli 1994 tot vaststelling van de basisnormen voor de preventie van brand en ontploffing waaraan de nieuwe gebouwen moeten voldoen en diens bijlagen.
• Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
• Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
• Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
• De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
• Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
• Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
Indien er na de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning blijkt dat er geëxploiteerd zal worden met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dan dient er een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang exploitatie.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het aanleggen van een zwembad, te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
Er worden geenspecifieke stedenbouwkundige voorwaarden opgelegd.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
1) De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
2) Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
3) Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
4) De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
5) Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
6) Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
7) Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
8) De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
9) Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
10) Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
11) De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
12) De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
1° het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
2° de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van de lijst bestelbonaanvragen Stad Lier voor een totaal bedrag van 70.758,35 euro, aangemaakt in week 25 van 2020, die de volledige goedkeuringsflow doorlopen hebben.
BESLUIT
Art 1 :
Het college hecht goedkeuring aan het bijkomend bodemonderzoek voor de Bosstraat t.b.v. 4.585,84 € inclusief BTW binnen het raamcontract met Abo NV.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om een lijst van gebouwen op te stellen en aan VEB te bezorgen, zodat zij een voorstel kunnen opmaken voor een intergemeentelijk OEPC voor gemeentepatrimonium.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om over te gaan tot een gerechtelijke inname van een perceel gelegen langs het tracé voor fietspad Aarschotsesteenweg.
Publicatie LBLOD
De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.
Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:
De inhoud van de publicatie op het moment dat deze werd uitgevoerd.
Een unieke identificatie van de gebruiker die de actie heeft uitgevoerd.
De tijdstempel waarop de actie werd uitgevoerd.
Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.