BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om de uitgevoerde inventarisatie van de trage wegen in Koningshooikt goed te keuren.
We beslissen om de kinderdagverblijven en ook de middelbare scholen te voorzien van een bordje. De overige partners en verenigingen krijgen een sjabloon aangeboden dat ze kunnen gebruiken.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist dat volgende adviesraden opnieuw heringericht worden: Cultuurforum, Diversiteitsraad, Economische Raad, GECORO, Jeugdraad, LAT, LOK, Milieu-, Natuur- en Landbouwraad, Mobiliteitsraad, Seniorenraad, Sportraad en Welzijnsraad.
Art 2 :
Het college beslist dat de adviesraad museum en de adviesraad bibliotheek omgevormd worden tot een satelliet van het cultuurforum.
Art 3 :
Het college beslist dat de Wereldraad niet heringericht wordt en geeft opdracht aan de consulent participatie om in overleg met alle betrokkenen te bekijken hoe de huidige verenigingen hun werking binnen een adviesraad verder kunnen zetten.
BESLUIT
Art 1 :
Het college keurt de lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL goed voor een totaal bedrag van 19.021,18 euro (van bestelbonnummer 141 tot en met bestelbonnummer 155).
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist het belastingkohier op "Motorbrandstofverdelingsapparaten", dienstjaar 2025, vast te stellen en uitvoerbaar te verklaren voor een totaal bedrag van 25.281,80 euro.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist het belastingkohier op "Masten en pylonen", dienstjaar 2025, vast te stellen en uitvoerbaar te verklaren voor een totaal bedrag van 223.540,60 euro.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist het belastingkohier op "Onbewoonbare, ongeschikte, verwaarloosde, bouwvallige of leegstaande woningen en/of gebouwen", dienstjaar 2025, vast te stellen en uitvoerbaar te verklaren voor een totaal bedrag van 2.800 euro.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist het belastingkohier op "Aanplakborden voor publiciteitsdoeleinden", dienstjaar 2024, vast te stellen en uitvoerbaar te verklaren voor een totaal bedrag van 247,80 euro.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist het belastingkohier op "Stapelplaatsen voor buiten gebruik gestelde voertuigen en onderdelen", dienstjaar 2024, vast te stellen en uitvoerbaar te verklaren voor een totaal bedrag van 1.116,50 euro.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist verrekeningsvoorstel 11 met betrekking tot de restauratiewerken Sint- Gummaruskerk fase 2 exterieur 1A voor een bedrag van 2.637,96 euro excl. BTW of 3.191,93 euro incl. 21%btw goed te keuren. Er wordt een termijnverlenging van één dag toegestaan. Een prijsherziening is van toepassing op deze verrekening.
Art 2 :
Het college beslist verrekeningsvoorstel 12 met betrekking tot de restauratiewerken Sint- Gummaruskerk fase 2 exterieur 1A voor een bedrag van 173,47 euro excl. BTW of 209,90 euro incl. 21%btw goed te keuren. Er wordt geen termijnverlenging toegestaan. Een prijsherziening is van toepassing op deze verrekening.
Art 3 :
Het college beslist verrekeningsvoorstel 1 met betrekking tot de restauratiewerken Sint- Gummaruskerk fase 2 exterieur 1D voor een bedrag van 1.606,91 euro excl. BTW of 1.944,36 euro incl. 21%btw goed te keuren. Er wordt een termijnverlenging van twee dagen toegestaan. Een prijsherziening is van toepassing op deze verrekening.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist dat goedkeuring wordt verleend aan het verslag van nazicht van de offertes van 25 februari 2025, opgesteld door Algemene zaken - aankoop en overheidsopdrachten.
Het verslag van nazicht van de offertes in bijlage maakt integraal deel uit van deze beslissing.
Art 2 :
De basisopdracht wordt gegund aan de firma met de enige offerte (op basis van de beste prijs-kwaliteitsverhouding), zijnde Cebeo, KBO BE0405318953, Eugène Bekaertlaan 63 te 8790 Waregem tegen de voorwaarden vermeld in de offerte van deze inschrijver:
De uitvoering moet gebeuren overeenkomstig de lastvoorwaarden vastgelegd in het bestek met nr. 2024/808.
De verlengingen worden mogelijks gegund tegen dezelfde voorwaarden als de basisopdracht.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist dat het bestek met nr. 2025/814 en de raming voor de opdracht “Leveren en plaatsen van kerstchalets op de Grote Markt van Lier”, opgesteld door Algemene zaken - aankoop en overheidsopdrachten en dit in opdracht van team Uit-In-Lier worden goedgekeurd. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten.
Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de vereenvoudigde onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking.
De aankondiging van de opdracht wordt ingevuld, goedgekeurd en bekendgemaakt op nationaal niveau.
De offertes dienen het bestuur ten laatste te bereiken op 2 april 2025 om 09.05 uur.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist toelating te verlenen aan vzw d'Amandelboon voor de organisatie van de Mariale kinderprocessie op zondag 22 juni 2025.
Art 2 :
Het college beslist om geen verkeersmaatregelen in te voeren naar aanleiding van de processie.
Er dienen tijdig aankondigingsborden geplaatst te worden, door de stadsdiensten.
Art 3 :
Het college gaat akkoord met de inzet van politie voor de verkeersregeling tijdens de processie.
Art 4 :
Een vrije doorgang en toegangsweg voor de hulpdiensten van minimaal 4m hoogte en breedte dient steeds gegarandeerd te zijn.
Omwille van bepaalde weersomstandigheden (vb. wind > 5 bft, storm, extreme droogte/hitte, brandindex,…) kunnen te allen tijde door de burgemeester extra maatregelen worden opgelegd in functie van de openbare veiligheid
Het openbaar domein dient netjes te worden achtergelaten. Afval dient verwijderd en meegenomen te worden door de organisatoren.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist toelating te verlenen aan REBL voor de organisatie van wijnwandeling Vino Festivo op zaterdag 3 mei en zondag 4 mei 2025.
Art 2 :
Het college gaat niet akkoord met de gevraagde inname van de parkeerplaatsen.
De toelating voor de plaatsing van tijdelijke bewegwijzering kan afgeleverd worden.
Art 3 :
Een minimale doorgang van minimum 4m voor de hulpdiensten dient gegarandeerd te zijn. Elementen die binnen de minuut verplaatsbaar zijn met de hand (bv. stoelen, lichte tafels, …), kunnen in deze vrije doorgang worden geplaatst, onder voorbehoud dat deze onmiddellijk kunnen worden weggenomen in geval van een incident. Het is niet toegelaten zwaardere objecten, zoals bijvoorbeeld parasolvoeten, in de vrije doorgang te plaatsen.
Omwille van bepaalde weersomstandigheden (vb. wind > 5 bft, storm, extreme droogte/hitte, brandindex,…) kunnen te allen tijde door de burgemeester extra maatregelen worden opgelegd in functie van de openbare veiligheid.
Art 4 :
Proper Lier geeft positief advies onder volgende voorwaarden:
Verplicht gebruik van herbruikbare drankrecipiënten. Ook voor eten wordt de voorkeur gegeven aan herbruikbaar cateringmateriaal.
Andere afvalfracties die ontstaan bij het evenement (verpakkingsafval, papier en karton, glas, etensresten...) dienen in de eerste plaats vermeden te worden en in de tweede plaats maximaal gerecycleerd. Het aandeel restafval dient zo klein mogelijk gehouden te worden. De organisatie en deelnemers staan zelf in voor het correct afvoeren van het afval, dwz sorteren en aanbieden als huishoudelijk of bedrijfsafval. Het afval mag niet in de publieke vuilnisbakken worden gedeponeerd.
OPGELET: vanaf 1 januari 2024 is het verplicht om keukenafval en etensresten te sorteren. In een zone waar bezoekers eten, is het aangewezen om een inzamelbak voor etensresten te plaatsen. Ook daar waar het eten bereid wordt, moet een apart recipiënt voorzien worden. De deelnemers en bezoekers van het evenement dienen hier ook over ingelicht te worden.
Het openbaar domein wordt door de organisatie nadien gecontroleerd en waar nodig geveegd/opgeruimd.
Indien er flyers of promomateriaal worden uitgedeeld, gelieve op zoek te gaan naar duurzame producten en producten te vermijden die makkelijk zwerfvuil worden.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist toelating te verlenen aan de Sociëteit van de Schaepshoofden voor de organisatie van de terugkeer van de schapen op zondag 27 april 2025.
Art 2 :
Het college gaat akkoord met volgende verkeersmaatregel :
Parkeerverbod op 10 parkeerplaatsen op de Sionsvest, aan het Spuihuis kant stadsvest, op zondag 27 april 2025 van 07u00 tot 08u00 voor de inname van openbaar domein van 08u00 tot 23u00.
Een signalisatieplan en tijdelijke verordening kunnen opgemaakt worden.
Levering en plaatsing van de signalisatie door de stadsdiensten.
Nadat de ruimte is vrijgemaakt, dient deze door de aanvrager fysiek en visueel te worden afgebakend van de openbare weg (principe IOD) en valt deze onder de verantwoordelijkheid van de aanvrager.
Art 3 :
Het college gaat akkoord met de inzet van politie voor begeleiding op het stuk stadswandeling thv de Sionsvest.
Art 4 :
De adviezen van de brandweer dienen opgevolgd te worden.
Een vrije doorgang en toegangsweg voor de hulpdiensten van minimaal 4m hoogte en breedte dient steeds gegarandeerd te zijn.
Omwille van bepaalde weersomstandigheden (vb. wind > 5 bft, storm, extreme droogte/hitte, brandindex,…) kunnen te allen tijde door de burgemeester extra maatregelen worden opgelegd in functie van de openbare veiligheid.
De vrije doorgang van de weggebruikers op de vest dient gegarandeerd te worden.
Art 5 :
Verplicht gebruik van herbruikbare drankrecipiënten. Ook voor eten wordt de voorkeur gegeven aan herbruikbaar cateringmateriaal.
Andere afvalfracties die ontstaan bij het evenement (servetten, verpakkingsafval, papier en karton, glas, etensresten...) dienen in de eerste plaats vermeden te worden en in de tweede plaats maximaal gerecycleerd. Het aandeel restafval dient zo klein mogelijk gehouden te worden. De organisatie en deelnemers staan zelf in voor het correct afvoeren van het afval, dwz sorteren en aanbieden als huishoudelijk of bedrijfsafval. Het afval mag niet in de publieke vuilnisbakken worden gedeponeerd.
OPGELET: vanaf 1 januari 2024 is het verplicht om keukenafval en etensresten te sorteren. In een zone waar bezoekers eten, is het aangewezen om een inzamelbak voor etensresten te plaatsen. Ook daar waar het eten bereid wordt, moet een apart recipiënt voorzien worden. De deelnemers en bezoekers van het evenement dienen hier ook over ingelicht te worden.
Het openbaar domein wordt door de organisatie nadien gecontroleerd en waar nodig geveegd/opgeruimd.
Indien er flyers of promomateriaal worden uitgedeeld, gelieve op zoek te gaan naar duurzame producten en producten te vermijden die makkelijk zwerfvuil worden.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist toelating te verlenen voor de organisatie van de zomerkermis op parking De Laag in Koningshooikt op zaterdag 21 en zondag 22 juni 2025.
Enkele attracties kunnen blijven staan tot en met woensdag 25 juni 2025.
Art 2 :
Het college gaat akkoord met volgende verkeersmaatregelen :
Van woensdag 18 juni 2025 om 06u00 tot en met vrijdag 20 juni 2025 parkeerverbod op de volledige parking De Laag met uitzondering van de parkeerplaatsen voor elektrische voertuigen.
Op woensdag 18, zondag 22 en maandag 23 juni 2025 parkeerverbod in de Eikenboslaan van het Koningsplein tot de Sint-Antoniuslaan.
Een signalisatieplan en tijdelijke verordening kunnen opgemaakt worden.
Levering en plaatsing van de signalisatie door de stadsdiensten.
Art 3 :
De OCT's op parking De Laag dienen gedurende de kermis bereikbaar te blijven.
Art 4 :
Verplicht gebruik van herbruikbare drankrecipiënten. Ook voor eten wordt de voorkeur gegeven aan herbruikbaar cateringmateriaal.
Andere afvalfracties die ontstaan bij het evenement (verpakkingsafval, papier en karton, glas, etensresten...) dienen in de eerste plaats vermeden te worden en in de tweede plaats maximaal gerecycleerd. Het aandeel restafval dient zo klein mogelijk gehouden te worden. De organisatie en deelnemers staan zelf in voor het correct afvoeren van het afval, dwz sorteren en aanbieden als huishoudelijk of bedrijfsafval. Het afval mag niet in de publieke vuilnisbakken worden gedeponeerd.
OPGELET: vanaf 1 januari 2024 is het verplicht om keukenafval en etensresten te sorteren. In een zone waar bezoekers eten, is het aangewezen om een inzamelbak voor etensresten te plaatsen. Ook daar waar het eten bereid wordt, moet een apart recipiënt voorzien worden. De deelnemers en bezoekers van het evenement dienen hier ook over ingelicht te worden.
Het openbaar domein wordt door de organisatie nadien gecontroleerd en waar nodig geveegd/opgeruimd.
Indien er flyers of promomateriaal worden uitgedeeld, gelieve op zoek te gaan naar duurzame producten en producten te vermijden die makkelijk zwerfvuil worden.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist het verslag van de vorige vergadering dd. 24 februari 2025 goed te keuren.
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van de beslissing van de deputatie.
Art 2 :
Het college beslist niet in beroep te gaan tegen de beslissing.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist de opdeling in drie woongelegenheden (met uitzondering van het terras op verdieping 1) van het onroerend goed als "vergund geacht" op te nemen in het vergunningenregister van de stad.
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van het arrest van de Raad voor Vergunningsbetwistingen.
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van de hoorzitting van de POVC op 20/03/2025.
Art 2 :
Het college beslist ‘GD&A Advocaten’ aan te stellen om namens het college van burgemeester en schepenen van de stad Lier, alsook namens de stad Lier, vertegenwoordigd door haar schepencollege de belangen van de stad te behartigen in de procedure en hiervoor alle nodige handelingen te stellen die wettelijk voorzien en toegelaten zijn, met inbegrip van onder meer de vertegenwoordiging van de stad ter zitting.
Art 3 :
De financiële gevolgen worden weergegeven in het aanstellingsbesluit van de raadsman door de juridische dienst.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het plaatsen elektriciteitscabine, gelegen te 2500 Lier te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
● De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Brandweerzone Rivierenland (ref. P20731-001/01) van 21 januari 2025 strikt na te leven.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
● De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
● Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
● De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
● Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen
● Vanaf 1 april 2024 wordt er geen voetpadwaarborg meer gevraagd. Mogelijks moet u wel een plaatsbeschrijving bezorgen aan de stad van het openbaar domein tussen de perceelsgrens en de rijweg. Dit bij aanvang van de werken. Bij de beëindiging van de werken dient u het einde van de werken te melden aan de stad. Een medewerker van de stad komt de toestand van het openbaar domein ter plaatse controleren. Eventuele kosten zullen worden doorgerekend aan de aanvrager. Meer informatie kan u terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/schade-openbaar-domein-vroeger-voetpadwaarborg
● Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
● De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
● Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
● Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
● De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
● De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 1 bezwaarschrift werd ingediend.
De elementen uit het bezwaar zijn van die aard dat ze niet kunnen worden bijgetreden.
Art. 2:
Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het plaatsen hs-cabine, te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 3:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
• De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Brandweerzone Rivierenland (ref. P20631-001/01) van 2 december 2024 strikt na te leven.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
● De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
● Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
● De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
● Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen
● Vanaf 1 april 2024 wordt er geen voetpadwaarborg meer gevraagd. Mogelijks moet u wel een plaatsbeschrijving bezorgen aan de stad van het openbaar domein tussen de perceelsgrens en de rijweg. Dit bij aanvang van de werken. Bij de beëindiging van de werken dient u het einde van de werken te melden aan de stad. Een medewerker van de stad komt de toestand van het openbaar domein ter plaatse controleren. Eventuele kosten zullen worden doorgerekend aan de aanvrager. Meer informatie kan u terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/schade-openbaar-domein-vroeger-voetpadwaarborg
● Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
● De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
● Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
● Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
● De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
● De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
BESLUIT
Art 1
Volgens artikel 5.2.2 van de Vlaamse codex, dienen voorgaande opmerkingen gemaakt te worden, in de akte opgemaakt door notaris Notura notarissen; Kasper Jacobs, voor de splitsing in het kader van een schenking van 6 percelen landbouwgrond en een magazijn af te splitsen van 2 woningen op en met grond in agrarisch gebied, gelegen aan Misstraat 180 en 178, kadastraal gekend als 4e afd, Sectie B nr. 254, 255, 293c, 293d, 294a en 295a en 252f.
BESLUIT
Art 1 :
Het college van burgemeester en schepenen heeft geen bezwaar tegen de verdeling van het eigendom, Liersebaan, kadastraal gekend als afd 4 sectie B nrs. 0665/02C P0000 en 0667D P0000
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van de lijst bestelbonaanvragen Stad Lier voor een totaal bedrag van 33.159,24 euro, aangemaakt in week 9 van 2025, die de volledige goedkeuringsflow doorlopen hebben.
Publicatie LBLOD
De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.
Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:
De inhoud van de publicatie op het moment dat deze werd uitgevoerd.
Een unieke identificatie van de gebruiker die de actie heeft uitgevoerd.
De tijdstempel waarop de actie werd uitgevoerd.
Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.