BESLUIT
Art 1 :
Het college van burgemeester en schepenen beslist om als projectpartner mee in te stappen in de gebiedscoalitie Grote Nete en gaat het engagement aan om mee te werken aan het gebiedsprogramma voor een klimaatveilige vallei vol beleving.
Art 2 :
Het college van burgemeester en schepenen beslist om als projectpartner mee in te stappen in het Strategisch Project Grote Nete en levert een financiële bijdrage van 1.692,31 EUR per jaar en dit voor 3 opeenvolgende jaren vanaf 2024 en keurt de managementnota Grote Nete goed.
Art 3 :
Het college van burgemeester en schepenen geeft haar engagement voor de indiening van het aanvraagformulier voor het Strategisch Project Grote Nete.
Art 4 :
Het college van burgemeester en schepenen beslist om het dossier ter goedkeuring voor te leggen aan de gemeenteraad.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist principieel de nieuwe ontsluitingsweg naar het station een nieuwe naam te geven en vraagt de toponymische commissie advies.
Art 2 :
Het college beslist principieel de nummering van Tramweglei 93-125 aan Bosstraat toe te voegen als Bosstraat 164 en verder.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist principieel de hernummering van Bosstraat 105 A en Bosstraat 105 B te bekijken naar een mogelijke hernummering Bosstraat 107 en 109 en geeft de dienst opdracht een bevraging hierover te organiseren.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist voor de periode van 21/03/2023 tot 21/03/2024 een vrijstelling voor de belasting op leegstaande handelspanden (gelijkvloers) toe te kennen aan de zakelijk gerechtigde Promega voor het pand Grote Markt 6.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist de opdracht tot opmaak van een rooilijnplan Heidebloem met innames en waardebepaling toe te wijzen aan Land-Expert.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist de kennisgevingsnota van het plan-MER goed te keuren en de publieke consultatieronde te organiseren van 2 mei 2023 t.e.m. 1 juni 2023.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist de opmaak van een beleidskader economie later te integreren in het beleidsplan Ruimte Lier en de procedure in zijn huidige vorm en reeds vastgelegde timing verder te zetten.
Art 2 :
Het college beslist extra budget van 80.000 euro van de investeringsreserve aan te wenden in aanvulling op de beschikbare actie 01/01/SAP/02/01 Beleidsplan Ruimte Lier voor de opmaak van een beleidskader economie.
Art 3:
Het college beslist een bestek op te maken voor de opdracht 'opmaak beleidskader economie' waaronder minstens verwacht wordt dat volgende elementen zeker in het bestek moeten worden opgenomen als onderzoekfinaliteit:
● visie op ondernemerschap
● economische ambities voor Lier, ook bekeken vanuit een regionale bril en gekaderd in een ruimer geheel
● welke ruimte voor welke types bedrijvigheid in Lier
● voorstel voor communicatie en coproductie (hoe krijgt het overleg met lokale economische actoren, andere overheden, VLAIO enz. gestalte)
● visie op het verweven van bedrijvigheid met andere functies in het bebouwd (woon)weefsel (link met beleidskader ‘stad en dorp’)
● mogelijkheden tot rendementsverhoging van de bestaande bedrijventerreinen
● toekomstperspectieven van de bestaande bedrijventerreinen (inclusief niet-ontwikkeld deel van het bedrijventerrein Vanhool) met bijzondere aandacht voor de (watergebonden) bedrijventerreinen langs het Netekanaal
● motivatie voor het eventueel aansnijden van bijkomende open ruimte voor bedrijvigheid
● timing en afstemming op procedure Beleidsplan Ruimte Lier
● enz.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.
Art. 2:
Het college beslist de aanvraag inzake het bouwen halfopen eengezinswoning te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 3:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
● Minstens 50% van de voortuin moet in levend groen aangeplant worden.
● De bodem van de infiltratievoorziening mag niet lager dan 30 cm onder het maaiveld worden geplaatst.
● De infiltratievoorziening dient correct gedimensioneerd te worden.
● Er mag geen ruimte voor water verloren gaan.
● Er moet overstromingsvrij gebouwd worden (vloerpeil op minstens 5.80 mTAW).
● De eigenaar dient alle nodige voorzorgsmaatregelen te nemen om op zijn eigen goed waterschade te voorkomen.
● Er mag geen ruimte voor water verloren gaan bij aanleg van het zwembad. De afgegraven grond moet worden afgevoerd.
● Het zwembad moet vervangen worden door een natuurlijke zwemvijver binnen het voorgestelde bouwvolume. De aanleg dient te gebeuren zonder drempels ten overstaande van het huidige maaiveld.
● De ophoging dient zich te beperken tot het gebouw en de toegang tot het gebouw.
● Iedere ophoging moet worden gecompenseerd door een afgraving op het terrein (er mag geen grond van elders aangevoerd worden). Bij het nivelleren van de tuin dient de natuurlijke helling van het terrein te worden behouden.
● Achteraan op het perceel ter hoogte van de perceelgracht een wadi aanleggen of een terreinverlaging doorvoeren met een effectief buffervolume van 55 m³.
● De voorwaarden opgelegd in de bijlage bij het advies van Cel Technisch Bureau van 13/01/2023 strikt na te leven.
● Voor verlaging van de boordsteen en aanpassing van het voetpad dient een aanvraag te gebeuren via de website van de stad Lier. De kosten hiervoor zijn een last voor de aanvrager. De breedte van de oprit moet beperkt blijven tot 3 meter.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
● De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
● Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
● De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
● Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen
● Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/voetpadwaarborg
● Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
● De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
● Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
● Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
● De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
● De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er geen bezwaarschrift(en) werden ingediend.
Art. 2:
Het college beslist de aanvraag inzake het vervangen van een portiershuisje,
te vergunnen met voorwaarden.
De aanvraag omvat de volgende nieuwe rubriek en uitbreiding:
Rubriek | Omschrijving | Aard | Hoeveelheid | Eenheid |
2.2.2.f)1° | Persen van grofvuil | klasse 2 | 15 | ton |
2.2.1.b) | Uitbreiding van de ingezamelde fracties op het recyclagepark met huisvuil (max. 60 ton/jaar) en GFT (max. 60 ton/jaar) in containers van 1 100 liter + actualisatie ingezamelde hoeveelheden (280 ton/jaar) | klasse 2 | 400 | ton |
3.4.2° | Het lozen van verontreinigd hemelwater via een slibvanger en olie-afscheider met een max. debiet van 5,2 liter/sec of 19 m³/u | klasse 2 | 19 | m³/uur |
Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan omvat:
Rubriek | Omschrijving | Aard | Hoeveelheid | Eenheid |
2.2.2.f)1° | Persen van grofvuil | klasse 2 | 15 | ton |
2.2.1.b) | Uitbreiding van de ingezamelde fracties op het recyclagepark met huisvuil (max. 60 ton/jaar) en GFT (max. 60 ton/jaar) in containers van 1 100 liter + actualisatie ingezamelde hoeveelheden (280 ton/jaar) | klasse 2 | 400 | ton |
3.4.2° | Het lozen van verontreinigd hemelwater via een slibvanger en olie-afscheider met een max. debiet van 5,2 liter/sec of 19 m³/u | klasse 2 | 19 | m³/uur |
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 3:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
• De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Brandweerzone Rivierenland (ref. P19363-001/01) van 19 januari 2023 strikt na te leven.
Volgende bijzondere milieuvoorwaarden worden opgelegd:
Met betrekking tot rubriek 2.2.1.b) en rubriek 2.2.2.f)1° voor de afvalverwerkende activiteiten:
Bijzondere voorwaarde:
● Het huisvuil moet apart opgeslagen worden en mag volgens artikel 5.2.2.1.3§5 van VLAREM II enkel van huishoudens afkomstig zijn. Het recyclagepark is ook toegankelijk voor zelfstandigen, kmo’s, scholen, verenigingen en gemeentediensten. Het door hen aangevoerde huisvuil is geen selectief ingezamelde stroom. Deze afvalfractie mag bijgevolg niet toegelaten worden op het recyclagepark.
Afwijkingen:
● De afwijking op artikel 5.2.1.2.§1 van VLAREM II (toezicht afvoer afvalstoffen) wordt toegestaan.
● De afwijking op artikel 5.2.1.2§3 van VLAREM II wordt toegestaan. De afvalstoffenafvoer is verboden vóór 7 uur en na 22 uur en op zon- en feestdagen.
● De afwijking op artikel 5.2.1.6.§4 VALEREM II wordt toegestaan. De rustverstorende werkzaamheden zijn verboden op werkdagen vóór 7 uur en na 22 uur, en op zon- en feestdagen.
● De afwijkingen van artikel 5.2.1.5 §5 (groenscherm) en 5.2.2.1.3.§2 (opslag van afgewerkte motorolie) van VLAREM II worden toegestaan.
Aandachtspunt:
● De inzameling van huisvuil en gft-afval moet conform artikel 5.2.2.1.1§5, 5.2.2.1.3§5 en 5.2.2.1.3§6 van VLAREM II gebeuren.
Met betrekking tot rubriek 3.4.2° voor het lozen van bedrijfsafvalwater:
● Met een maximum debiet van 19 m³/uur, 264 m³/dag en 5.503 m³/jaar via slibvang en KWS-afscheider met coalescentiefilter in oppervlaktewater, mits voldaan wordt aan de algemene voorwaarden voor lozing op oppervlaktewater en volgende bijzondere voorwaarde:
● In afwijking van art 4.2.5.1.1.§1 van Vlarem II wordt het bedrijf vrijgesteld van de plaatsing van een meetgoot of evenwaardig alternatief.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Art. 4:
De in art. 2 bedoelde vergunning wordt uitgereikt voor onbepaalde duur.
Art. 5:
De in artikel 2 bedoelde vergunning is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden:
§.1 - algemene voorwaarden:
● Hoofdstuk 4.1: Algemene voorschriften;
● Hoofdstuk 4.2: Beheersing van oppervlaktewaterverontreiniging;
● Hoofdstuk 4.3: Beheersing van bodem en grondwaterverontreiniging;
● Hoofdstuk 4.4: Beheersing van luchtverontreiniging;
● Hoofdstuk 4.5: Beheersing van geluidshinder;
● Hoofdstuk 4.6: Beheersing van hinder door licht;
● Hoofdstuk 4.7: Beheersing van asbest;
● Hoofdstuk 4.9: Energieplanning;
● Hoofdstuk 4.10: Emissies van broeikasgassen.
§.2 - sectorale voorwaarden:
● Hfst. 5.2: Inrichtingen voor het verwerken van afvalstoffen;
● Hfst. 5.3: Het lozen van afvalwater en koelwater
● - Afd. 5.3.2: Bedrijfsafvalwaters;
De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden kunnen teruggevonden worden in Vlarem II. Deze zijn evenwel louter indicatief; bij wijzigingen van Vlarem II wordt de exploitant immers steeds geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven. De integrale en geconsolideerde tekst van Vlarem II is te raadplegen op de Milieunavigator, via de link: https://nnavigator.emis.vito.be/
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
● De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
● Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
● De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
● Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen
● Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/voetpadwaarborg
● Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
● De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
● Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
● Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
● De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
● De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.
Art. 2:
Het college beslist de aanvraag inzake het verbouwen en uitbreiden eengezinsrijwoning, 2500 Lier te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 3:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
● Het opgevangen regenwater moet hergebruikt worden voor de spoeling van toiletten.
● De dakkapel achteraan wordt uitgesloten uit de vergunning.
● De tuinberging wordt uitgesloten uit de vergunning.
● Er moet een raam worden voorzien in de achtergevel ter hoogte van de keuken. Er moet zittend of staand een rechtstreeks uitzicht naar buiten te zijn.
● De bouw van een septische put waarop al het afvalwater (zwart en grijs) van de woning is aangesloten, is verplicht. De inhoud van de put bedraagt minimum 3000 liter tot 5 IE en 600 liter/IE vanaf meer dan 5 IE en 450 liter/IE vanaf 11 IE.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
● De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
● Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
● De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
● Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen
● Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/voetpadwaarborg
● Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
● De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
● Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
● Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
● De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
● De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om vrijstelling van belasting toe te kennen voor de woning met dossiernummer 2020/78. De vrijstelling wegens renovatie (schijf 3) wordt toegestaan van 13/05/2022 tot 12/05/2023.
BESLUIT
Art. 1:
Het college beslist het bezwaar tot opname in het register verwaarlozing te aanvaarden. De opname van woning met dossiernummer VW2022-003 wordt geschrapt op 07/03/2023.
BESLUIT
Art. 1:
Het college beslist om een vrijstelling van belasting toe te kennen wegens renovatie (schijf 1)
voor de woning met dossiernummer EN21-019948, met ingang van 20/10/2022 tot 21/10/2023.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist akkoord te gaan om jaarlijks de regenboogvlag uit te hangen op 17 mei aan het stadhuis van Lier, gemeentehuis van Koningshooikt en bib de Fé.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist dat de opdracht voor de vervanging van 400 straatnaamborden wordt gegund aan Imapress uit Ieper voor 17.893,48 euro incl. btw.
BESLUIT
Art 1 :
Het college keurt de lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL goed voor een totaal bedrag van 34.968,29 euro (van bestelbonnummer 209 tot en met bestelbonnummer 222).
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om een huurvermindering toe te kennen aan de scholen ten belopen van de investering in de schermen en de beugels. Bijgevolg keurt het college voor november en december 2022 de volgende vergoedingen goed:
Kisp: 1.714,48 euro
CVO: 0 euro
Ligo: 0 euro
Het college neemt kennis van de opzeg van één lokaal door Ligo en keurt bijgevolg de volgende vergoedingen goed voor januari en februari 2023:
Kisp: 1.714,48 euro
CVO: 2.462,44 euro
Ligo: 1.726,33 euro
Het college beslist om de volgende vergoedingen die vanaf maart 2023 van toepassing zijn, goed te keuren:
Kisp: 553.97 euro / maand (2.215,88 euro voor vier maanden)
CVO: 1.916,36 euro / maand (7.665,44 euro voor vier maanden)
Ligo: 1.142,2 euro / maand (4.568.8 euro voor vier maanden)
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om akkoord te gaan met gebruik van 5 lokalen op de eerste verdieping van het Hof van Geetruyen door CVO vanaf 1 september 2023 tot en met 30 juni 2024.
BESLUIT
Art 1 :
Het college hecht goedkeuring in het proces-verbaal van voorlopige oplevering dat plaatsvond op 02/03/2023 betreffende het Barbara Vettersplein (ten noorden van en inclusief de paaltjes ter hoogte van de inrit van de ondergrondse parkeergarage) en de zone tussen de Berlaarsestraat en gebouw A van de Normaalschool.
Art 2 :
Caaap nv zal er naar streven de puntjes van deze lijst binnen de 50 werkdagen in orde te brengen. Het as-built dossier met technische fiches van de gebruikte materialen, proefresultaten, plannen etc. (niet limitatief), zal worden overgemaakt binnen een termijn van 20 werkdagen na ondertekening van de PV.
BESLUIT
Art 1 :
Het college verleent toelating aan de nutsmaatschappijen Fluvius, Pidpa, Fiberklaar en Eurofiber voor het uitvoeren van werken op onderstaande locaties:.
Straat | Nutsmaatschappij | Omschrijving | GIPOD ref. | Opmerkingen |
Herderin | Fluvius | aanpassingswerken in functie van Hoge Velden | 14075583 | geen opmerkingen |
Hagenbroek-noord | Fiberklaar | aanleg glasvezelnet | 14075605 | geen opmerkingen |
Boomlaarstraat | Pidpa | persleiding onder R16 (stationsontsluiting) | 14083081 | geen opmerkingen |
Pieter Breugellaan | Eurofiber (synergie Fiberklaar) | aanleg glasvezel | 14131623 | aanleg in combinatie uit te voeren met herstellingen Pieter Breugellaan |
Volgende voorwaarden moeten nageleefd worden voor uitvoering van werken door de nutsmaatschappijen (zowel voor werken waarvoor het stadsbestuur van Lier toelating verleent als voor de werken waarvoor het ministerie van openbare werken toelating verleent):
● er dient steeds een signalisatie vergunning voor inname openbare weg aangevraagd te worden bij de stad Lier via lier.spotbooking.be;
● voorafgaande aan de uitvoering van de werken dienen volgende diensten minimum 14 dagen vooraf op de hoogte te worden gebracht: communicatiedienst stad Lier, Lokale Politie Lier;
● voorafgaandelijk aan de start van de werken dient een plaatsbeschrijving met foto's van wegenis overgemaakt te worden aan het stadsbestuur;
● de omwonende dienen 5 dagen voor de aanvang van de werken op de hoogte gebracht te worden, tenzij het commerciële panden en/of panden voor handel en vrije beroepen betreffen, in dat geval dienen betrokkenen minimum 3 weken vooraf verwittigd te worden;
● de geplande uitvoeringstermijn dient doorgegeven te worden;
● werken dienen uitgevoerd te worden op werkdagen tussen 7u en 20u tenzij er sprake is van hoogdringendheid (art. 268 politiereglement);
● leidingen moeten een diepte hebben van 70 cm.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist het onderhoudscontract van ENBRO NV, Kortrijksesteenweg 387 te Harelbeke betreffende de zonnepanelen van sporthal Spui voor een bedrag van 518,40 euro excl. BTW of 627,27 euro incl. btw.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist het vervangen van de verwarmingsketel in het stadsmuseum toe te wijzen aan Aircotechnix, voetweg 2 te Kessel (Nijlen voor een bedrag van 14.544,65 euro excl. BTW of 17.599,03 euro incl. BTW.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist goedkeuring te geven aan vermindering van openingsuren van Team Jeugd en BKO binnen Jeugdcentrum Moevement.
Nieuwe openingsuren:
● maandag 9-12u en 16-19u
● dinsdag 9-12u
● woensdag 9-12u en 14-16u
● donderdag: gesloten
● vrijdag: 9-12u
BESLUIT
Art 1 :
Het college is akkoord om de nieuwbouw op de atletiekpiste te realiseren via een investeringstoelage.
Art 2 :
Het uitgave bedrag van 1.440.000 euro in de meerjarenplanning wordt omgezet naar een toelage van 1.240.000 euro voor atletiekvereniging Lyra Lierse.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist toelating te verlenen aan het buurtcomité Ogezlaan voor het organiseren van een feeststraat in de Ogezlaan van 24/08/2023 om 12u00 tot 27/08/2023om 22u30.
Art 2 :
Het college is akkoord met het nemen van volgende verkeersmaatregelen :
● Parkeer- en stilstaanverbod op donderdag 24/08/2023 vanaf 10 uur t.e.m. zondag 27/08/2023 uiterlijk 22u. Dit in de Ogezlaan van nummer 47 tem 21 en van nummer 18 tem 44.
● Het afsluiten van de straat voor verkeer van donderdag 24/8/23 vanaf 11 uur. t.e.m. zondag 27/08/2023 uiterlijk 22 uur.
Signalisatieplan en tijdelijke verordening kunnen opgemaakt worden.
Art 3 :
Het openbaar domein dient netjes te worden achtergelaten. Afval dient verwijderd en meegenomen te worden door de organisator.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist het verslag van de vorige vergadering dd. 20 maart 2023 goed te keuren.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist akkoord te gaan met de organisatie van Schipkenskermis van 5 tot en met 15 augustus 2023 en de organisatie van de kermis te verplaatsen van de Schapekoppenstraat naar de Grote Markt.
De 2 kleine attracties (viskraam en apenspel) dienen op vrijdagavond weg te rijden in functie van de organisatie van de zaterdagmarkt. De attracties kunnen pas terug opgesteld worden vanaf 14 uur na de markt.
Periode van oprijden en opbouw is op vrijdag 4 augustus 2023 (Lier centraal op 3 augustus).
Art 2 :
Het reglement op de novemberfoor en andere openbare kermissen, goedgekeurd door de gemeenteraad dd. 27 januari 2020, wordt toegepast.
Het retributiereglement op de novemberfoor en andere openbare kermissen, goedgekeurd door de gemeenteraad dd. 17 februari 2020, wordt toegepast.
Art 1 :
Het college neemt kennis van de beslissing van de deputatie.
Art 2 :
Het college beslist niet in beroep te gaan tegen de beslissing.
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van de beslissing van de deputatie.
Art 2 :
Het college beslist niet in beroep te gaan tegen de beslissing.
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van het ingestelde beroep en beslist het standpunt uit eerste aanleg te bekrachtigen.
Art 2 :
Het college beslist voor dit dossier geen raadsman aan te stellen.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag inzake het isoleren en bepleisteren van voorgevel en zijgevel te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
● Bij het na-isoleren van de gevels mag de rooilijn met max. 14 cm worden overschreden.
● Een eventueel aanwezig gevelarmatuur, gevelnet, brandhydrant of parkeerautomaat dient verplaatst te worden op kosten van de aanvrager. De aanvraag hiertoe dient te gebeuren via de dienst technisch bureau van de stad.
● Ter hoogte van de uitdikking van de voorgevel dienen de bestaande stoeptegels weggehaald te worden door de aanvrager en na de werken bijgesneden en teruggeplaatst te worden (gestabiliseerd op wit zand) zodat deze mooi aansluiten aan de nieuwe gevel. Een plaatsbeschrijving dient opgemaakt te worden voor aanvang van de werken. Indien geen plaatsbeschrijving en foto's werden ingediend, wordt ervan uitgegaan dat het voetpad zich in perfecte staat bevindt. In geval van schade na uitvoering van de werken zullen de kostprijs van de beschadigingen en de daarbij noodzakelijke werkuren doorgerekend worden aan de aanvrager indien de beschadigingen niet hersteld worden door zijn/haar aannemer.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
● De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
● Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
● De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
● Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen
● Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/voetpadwaarborg
● Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
● De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
● Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
● Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
● De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
● De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag inzake het aanbrengen isolatie en crepi te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
● Een eventueel aanwezig gevelarmatuur, gevelnet, brandhydrant of parkeerautomaat dient verplaatst te worden op kosten van de aanvrager. De aanvraag hiertoe dient te gebeuren via de dienst technisch bureau van de stad.
● Ter hoogte van de uitdikking van de voorgevel dienen de bestaande stoeptegels weggehaald te worden door de aanvrager en na de werken bijgesneden en teruggeplaatst te worden (gestabiliseerd op wit zand) zodat deze mooi aansluiten aan de nieuwe gevel. Een plaatsbeschrijving dient opgemaakt te worden voor aanvang van de werken. Indien geen plaatsbeschrijving en foto's werden ingediend, wordt ervan uitgegaan dat het voetpad zich in perfecte staat bevindt. In geval van schade na uitvoering van de werken zullen de kostprijs van de beschadigingen en de daarbij noodzakelijke werkuren doorgerekend worden aan de aanvrager indien de beschadigingen niet hersteld worden door zijn/haar aannemer.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
● De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
● Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
● De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
● Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen
● Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/voetpadwaarborg
● Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
● De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
● Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
● Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
● De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
● De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag inzake het verbouwen achterbouw rijwoning, te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
• de riolering van de vernieuwde achterbouw moet wel reeds gescheiden (DWA/RWA) verlopen.
• Bij werken aan het waardevolle buitenschrijnwerk van de voorgevel dient de stedelijke cel onroerend erfgoed op de hoogte gebracht te worden.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
● De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
● Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
● De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
● Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen
● Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/voetpadwaarborg
● Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
● De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
● Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
● Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
● De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
● De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag inzake het aanleggen van een parkeerplaats in de voortuin te weigeren.
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van de lijst bestelbonaanvragen Stad Lier voor een totaal bedrag van 38.784,10 euro, aangemaakt in week 12 van 2023, die de volledige goedkeuringsflow doorlopen hebben.
Kennisname van het jaarverslag toerisme Lier 2022.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.
Art. 2:
Het college beslist de aanvraag inzake het bouwen industriehal, 2500 Lier te vergunnen met voorwaarden.
De aanvraag omvat eveneens de volgende nieuwe rubrieken:
Rubriek | Omschrijving | Aard | Hoeveelheid | Eenheid |
4.5. | opslag van bedekkingsmiddelen: 70 ton watergedragen muurverf en 28,6 ton watergedragen lakken | klasse 2 | 98,6 | ton |
16.3.2°a) | 1 lucht/water warmtepomp van 4 kW, 1 lucht-lucht warmtepomp van 4 kW, 1 compressor voor de rookluiken van 3 kW | klasse 3 | 11 | kW |
17.4. | opslag van 4.760 lite diverse gevaarlijke producten in kleinverpakking, zijnde diverse verven en bedekkingsmiddelen met gevarensymbool, thinners, white spirit, .. | klasse 3 | 4760 | liter |
23.3.1°a) | De opslag van kunststof en kunststof voorwerpen in het magazijn | klasse 3 | 20 | ton |
Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan omvat:
Rubriek | Omschrijving | Aard | Hoeveelheid | Eenheid |
4.5. | opslag van bedekkingsmiddelen: 70 ton watergedragen muurverf en 28,6 ton watergedragen lakken | klasse 2 | 98,6 | ton |
16.3.2°a) | 1 lucht/water warmtepomp van 4 kW, 1 lucht-lucht warmtepomp van 4 kW, 1 compressor voor de rookluiken van 3 kW | klasse 3 | 11 | kW |
17.4. | opslag van 4.760 lite diverse gevaarlijke producten in kleinverpakking, zijnde diverse verven en bedekkingsmiddelen met gevarensymbool, thinners, white spirit, .. | klasse 3 | 4760 | liter |
23.3.1°a) | De opslag van kunststof en kunststof voorwerpen in het magazijn | klasse 3 | 20 | ton |
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 3:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
● De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Air Liquide Benelux Industries n.v. (ref. 23_AL_0007_C_BV) van 3 februari 2023 strikt na te leven.
● De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Brandweerzone Rivierenland (ref. P18869-002/01 ) van 28 februari 2023 strikt na te leven.
● In het volledige gebouw dient ASTRID indoordekking aanwezig te zijn.
● Een septische put is verplicht. Hierop wordt enkel het zwart (fecaal) afvalwater aangesloten. De inhoud van de tank onder het wateroppervlak bedraagt 300 l per IE(inwoner equivalent) (vanaf 11 IE bedraagt dit 225 l/IE) met een minimum van 2.000 liter.
● De overloop van de hemelwaterput en de accodrain dienen aangesloten te worden op de infiltratievoorziening.
● Het afstromend hemel- en effluentwater moet geïnfiltreerd of indien infiltratie onmogelijk is, gebufferd worden met een buffervolume van minstens 330 m³/ha. Dit volume moet geledigd worden met een maximaal debiet van 10 l/(s.ha).
● De wadi moet uitgebreid worden tot een buffervolume van 235m³.
● De parkeerplaatsen moeten op een manier ingeplant worden opdat er niet achteruit dient gereden, noch de brandweerweg gebruikt dient te worden na het uitrijden van de parkeerplaats.
● De fietsenstallingen moeten zo ingeplant worden opdat er minimum 1.80 m lengte voor de fiets zelf is voorzien, alsook 2 m er achter om vlot uit te kunnen rijden.
● Laadpunt voor 2 auto’s te voorzien (parkeerterrein voor niet-woongebouwen met meer dan 10 parkeerplaatsen minstens 2 oplaadpunten voorzien en laadinfrastructuur voor 1 op 4 parkeerplaatsen).
● Aangezien de ingreep in de bodem van de vergunde werken afwijkt van de ingreep in de bodem van de werken die omschreven zijn in de archeologienota waarvan akte werd genomen op 27/02/2022 met referentienummer 21538, moet voor de aanvang van de werken een nota worden gemeld voor aktename. De maatregelen in deze nota moeten uitgevoerd worden overeenkomstig het programma in die nota, de voorwaarden bij de aktename, en het Onroerenderfgoeddecreet van 12 juli 2013.
Volgende bijzondere milieuvoorwaarden worden opgelegd: er worden geen specifieke milieuvoorwaarden opgelegd.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Art. 4:
De in art. 2 bedoelde vergunning wordt uitgereikt voor onbepaalde duur.
Art. 5:
De in artikel 2 bedoelde vergunning is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden:
§.1 - algemene voorwaarden:
● Hoofdstuk 4.1: Algemene voorschriften;
● Hoofdstuk 4.2: Beheersing van oppervlaktewaterverontreiniging;
● Hoofdstuk 4.3: Beheersing van bodem en grondwaterverontreiniging;
● Hoofdstuk 4.4: Beheersing van luchtverontreiniging;
● Hoofdstuk 4.5: Beheersing van geluidshinder;
● Hoofdstuk 4.6: Beheersing van hinder door licht;
● Hoofdstuk 4.7: Beheersing van asbest;
● Hoofdstuk 4.9: Energieplanning;
● Hoofdstuk 4.10: Emissies van broeikasgassen.
§.2 - sectorale voorwaarden:
● Hfst. 5.4:Bedekkingsmiddelen, kleurstoffen en pigmenten
● Hfst. 5.16: Behandelen van gassen;
● Hfst.5.17: Opslag van gevaarlijke producten
● Hfst. 5.23: Kunststoffen;
De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden kunnen teruggevonden worden in Vlarem II. Deze zijn evenwel louter indicatief; bij wijzigingen van Vlarem II wordt de exploitant immers steeds geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven. De integrale en geconsolideerde tekst van Vlarem II is te raadplegen op de Milieunavigator, via de link: https://nnavigator.emis.vito.be/
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
● De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
● Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
● De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
● Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen
● Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/voetpadwaarborg
● Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
● De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
● Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
● Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
● De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
● De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
Publicatie LBLOD
De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.
Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:
De inhoud van de publicatie op het moment dat deze werd uitgevoerd.
Een unieke identificatie van de gebruiker die de actie heeft uitgevoerd.
De tijdstempel waarop de actie werd uitgevoerd.
Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.