Lier

Zitting van 10 januari 2022

Van 14:00 uur.

 

Overzicht punten

 

Zitting van 10 januari 2022

 

B.2 Mobiliteitsstudie Zuiderkempen - Scenario's. KENNISNAME.

 

Het schepencollege neemt kennis van de conceptnota en het evaluatierapport van de mobiliteitsstudie Zuiderkempen. Het schepencollege neemt daarbij kennis van de mobiliteitseffecten die met het verkeersmodel vervoerregio Kempen zijn doorgerekend bij elk scenario.

 

Het schepencollege neemt kennis van de ruimtelijke scenario’s voor het bedrijventerrein Hulshout-Heultje.

 

Het schepencollege neemt kennis van het verslag van de ambtelijke werkgroep#3 van 8 september 2021.

 

 

Publicatiedatum: 18/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 10 januari 2022

 

B.3 Mobiliteitsstudie Zuiderkempen - Fiche Bovengemeentelijke maatregelen. GOEDKEURING.

 

Art 1 :

Het schepencollege beslist volgende prioriteiten naar voor te schuiven als input voor het uitwerken van een mobiliteitsvisie voor de Zuiderkempen, en deze over te maken aan de provincie Antwerpen:

 

Volgende bovenlokale maatregelen zijn prioritair vanuit onze organisatie voor de Zuiderkempen bij de doelstelling: Verbeteren van verkeersveiligheid.

1) Tonnagebeperkingen (UPV) op alle wegen die niet geschikte zijn voor vrachtverkeer

2) Uitbreiding van de bestaande zone's 30 (in geval van Lier)

3) Intergratie van de N14 in de studieopdracht

 

Volgende bovenlokale maatregelen zijn prioritair vanuit onze organisatie voor de Zuiderkempen bij de doelstelling: Verbeteren van verkeersleefbaarheid in de kernen.

1) Tonnagebeperkingen (UPV) op alle wegen die niet geschikte zijn voor vrachtverkeer

2) Uitbreiding van de bestaande zone's 30 (in geval van Lier)

3) Intergratie van de N14 in de studieopdracht

 

Volgende bovenlokale maatregelen zijn prioritair vanuit onze organisatie voor de Zuiderkempen bij de doelstelling: Betere doorstroming op alle mobiliteitsnetwerken.

1) Verbeterde verbinding tussen Heist-Op-den-Berg en Herentals

 

Volgende bovenlokale maatregelen zijn prioritair vanuit onze organisatie voor de Zuiderkempen bij de doelstelling: Een betere en multimodale bereikbaarheid van de bedrijventerreinen die volgens de vigerende beleidsplannen goed gelegen zijn.

1) nvt.

 

 

Publicatiedatum: 18/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 10 januari 2022

 

B.4 OV 2021/499: aanleggen van een verharding in de voortuin, Pannenhuisstraat 76. Limietdatum: 24/01/2022. VERGUNNING. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar niet bij en levert de vergunning voorwaardelijk af omwille van volgende reden(en) : gezien de onmiddellijke omgeving waarin reeds verschillende voortuinen verhard werden, is het aanvaardbaar om maximum 50% van oppervlakte de groene voortuin (inclusief de strikt noodzakelijke toegang tot de woning) te vervangen door andere materialen. Minstens 22,5 m² dient als groenvoorziening aangelegd te worden.

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het aanleggen van een verharding in de voortuin, te vergunnen met voorwaarden.

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

- maximum 50% van oppervlakte van de groene voortuin (inclusief de strikt noodzakelijke toegang tot de woning) mag vervangen door andere materialen. Minstens 22,5 m² dient als groenvoorziening aangelegd te worden, de rest van de klinkers dient verwijderd.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

* De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

* De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

* Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

* Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

* Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

 

 

Publicatiedatum: 18/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 10 januari 2022

 

B.5 OV V 2021/9, de heer Jeroen Willems, afsplitsen van een kavel voor een gesloten eengezinswoning, Boomlaarstraat 189, (afd. 3) sectie F 268 D2, (afd. 3) sectie F 270 P en (afd. 3) sectie F 750 C. Limietdatum: 12/01/2022. OMGEVINGSVERGUNNING VOOR HET VERKAVELEN VAN GRONDEN.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

Art. 1:

Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.

 

Art. 2:

De aanvraag ingediend inzake afsplitsen van een kavel voor een gesloten eengezinswoning, voorwaardelijk te vergunnen.

 

Art. 3:

Volgende voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • De door de verkavelaar voorgestelde voorschriften van de verkaveling na te leven mits aanpassingen als volgt:

 

Lot 1

Bovenliggende aard: gebouw

Oppervlakte:  

Lot 1= max. 113,3m² vervangen door: maximale grondoppervlakte zie aanduiding op het verkavelingsplan

 

Nokhoogte:

Bij de toelichting maximale schrappen

 

Dakuitvoering:

Aanvullen met: Het is verplicht om tot de bouwdiepte van 9m een zadeldak op te richten.

 

Type gebouw:

Verzorgende nevenactiviteiten en vrije beroepen kunnen enkel op het gelijkvloers toegelaten worden.

vervangen door: Eéngezinswoningen in gesloten bouworde met complementaire nevenactiviteiten op het gelijkvloers kunnen toegelaten worden.

 

Inplanting:

Aanvullen met:

De voorgevel moet verplicht opgericht worden op de verbindingslijn tussen de uiteinden van de voorgevels van de woningen 189 en 193.

Schrappen: grafische

 

Aantal bouwlagen:

Aanvullen met: Tot 9m bouwdiepte: 2 bouwlagen onder zadeldak, tussen de bouwdiepte van 9m en 13m max. 2 bouwlagen met plat dak, na de bouwdiepte van 13m, max. 1 bouwlaag met plat dak.             

 

Uitbouw(veranda/carport) :

schrappen van het volledige voorschrift

 

Terrassen:

Aanvullen met:  In de achtertuinstrook moet de verharde oppervlakte (verhardingen, bijgebouwen e.a.) beperkt worden tot max. 35% van de achtertuinstrook.

 

Oversteek t.o.v. het grondoppervlak:

 Schrappen van het volledige voorschrift.

 

Lot 1

Bovenliggende aard: voortuinstrook

 

Verharding:

Aanvullen met: Het overige moet aangeplant worden met beplanting.

Andere constructies worden niet toegelaten.

 

Groenaanleg:

 Aanvullen met: Aan te planten in het eerstvolgend plantseizoen.

 

Constructies:

 Aanvullen met: … toegelaten met uitzondering van verhardingen.

 

Lot 1

Bovenliggende aard: achtertuinstrook

 

Verharding:

Aanvullen met: In de achtertuinstrook moet de verharde oppervlakte (verhardingen, bijgebouwen e.a.) beperkt worden tot max. 35% van de achtertuinstrook.

 

Groenaanleg:

 Aanvullen met: Aan te planten in het eerstvolgend plantseizoen.

 

Constructies:

Achter de bouwzone van de woning schrappen, en vervangen door: In de achtertuinstrook…

Toevoegen: autoberging

Bij de voorwaarden aanvullen: -Dakhelling: max. 45° indien vrijstaand en op minstens 3m van de perceelsgrenzen, voor het overige plat dak te voorzien.

  • Verkavelingsplan bestaand en nieuw aanpassen:

      zodat de maximale bouwdiepte op het gelijkvloers 17m, op de 1ste verdieping 13m bedraagt en de dakbasis 9m is voor lot 1

      de voorgevelbouwlijn, de lijn is die gevormd wordt door de uiteinden van de voorgevels van de woning 189 en 193 met mekaar te verbinden.

      Tussen 9m en 13m bouwdiepte kan er een gelijkvloers en 1ste verdieping opgericht worden voorzien van een plat dak. Na de bouwdiepte van 13m, enkel een gelijkvloers.

      De woning 189 heeft een zadeldak tot een bouwdiepte van 9m i.p.v. 10m, nadien wordt er een plat dak van 1m voorzien.

 

  • Bestaande terreinprofiel aanpassen van de woning 189: het profiel van de woning moet conform de afgeleverde vergunning SV1987/63 zijn waarbij de dakbasis 9m bedraagt en er achterliggend een plat dak van 1m is.
  • Strikt naleven van het advies van Fluvius Mechelen ontvangen op 14 december 2021 met ref. 362407.
  • Strikt naleven van het advies van Pidpa ontvangen op 3 december 2021 met ref. 195788.
  • De eventuele uitbreiding van nutsvoorzieningen zal gebeuren door de nutsmaatschappijen op kosten van de verkavelaar.
  • De nodige financiële waarborg hiervoor dient gestort in handen van de gemeenteontvanger of in zijn voordeel op onherroepelijke wijze verleend door een bankinstelling voor de uitvoering van de infrastructuurwerken.
  • De verkavelingsvergunning laat volgens art. 4.2.16 van de Vlaamse Codex slechts vervreemding van een kavel toe nadat de verkavelingsakte door de instrumenterende ambtenaar is opgemaakt. Die akte kan slechts worden opgemaakt na overlegging van een attest van het college van burgemeester en schepenen waaruit blijkt dat alle in de verkavelingsvergunning opgelegde voorwaarden en lasten zijn uitgevoerd of dat voor de uitvoering van de lasten een afdoende financiële waarborg is gestort in handen van de gemeenteontvanger of in zijn voordeel op onherroepelijke wijze door een bankinstelling is verleend.

 

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

       De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

 

 

Publicatiedatum: 18/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 10 januari 2022

 

B.7 Duivenmarkt 2022 aanstelling dierenarts. GOEDKEURING.

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

 

Publicatiedatum: 18/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 10 januari 2022

 

B.8 Ambulante handel ijskraam Schapenkoppenstraat. GOEDKEURING.

 

Het college beslist toelating te verlenen voor het plaatsen van een ijskraam in de Schapenkoppenstraat aan de Jan Hendrickx-steiger voor zaterdag, zon- en feestdagen vanaf 1 april tot en met 31 oktober 2022 van 11 tot 21 uur.

 

 

Publicatiedatum: 18/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 10 januari 2022

 

B.9 Ambulante handel groenten- fruit- en bloemenkraam. GOEDKEURING.

 

Het college beslist toelating te verlenen voor het plaatsen

van een groenten- fruit en bloemenkraam op de Veemarkt (voorzien als standplaats ambulante handel), voor woens- en vrijdagen vanaf 6 april 2022 tot en met 31 augustus 2022.

Op parking De Mol (voorzien als standplaats ambulante handel), voor donderdagen vanaf 6 april  tot en met 31 augustus 2022.

 

 

Publicatiedatum: 18/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 10 januari 2022

 

B.10 Lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL. GOEDKEURING.

 

Art 1 :

Het college keurt de lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL goed voor een totaal bedrag van 57.265,88 euro ( van bestelbonnummer 7 tot en met bestelbonnummer 22 ).

 

 

Publicatiedatum: 18/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 10 januari 2022

 

B.11 Facturen gewone en buitengewone dienst LPL, dienstjaren 2021 en 2022, voor een totaal bedrag van 351.870,37 euro. BETAALBAARSTELLING.

 

Art 1 :

Het college beslist de volgende mandaatlijsten, dienstjaar 2022, betaalbaar te stellen voor een totaal bedrag van 351.870,37 euro : van mandaatlijstnummer 1 tot en met mandaatlijstnummer 2.

 

 

Publicatiedatum: 18/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 10 januari 2022

 

B.12 Facturen Stad Lier, dienstjaren 2021 en 2022, voor een totaal bedrag van 1.238.280,13 euro. BETAALBAARSTELLING.

 

Art 1 :

Het college beslist de volgende lijst betaalbaarstellingen, dienstjaren 2021 en 2022, betaalbaar te stellen voor een totaal bedrag van 1.238.280,13 euro : mandaatlijsten 706, 710, 711, 712, 713, 714, 715, 716, 717, 718, 719, 720, 721, 722, 723, 724, 725, 726, 727, 728, 729, 730, 731, 732, 733, 734, 735, 736, 737, 1.

 

 

Publicatiedatum: 18/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 10 januari 2022

 

B.13 Belastingkohier op " Aanplakborden voor publiciteitsdoeleinden ", dienstjaar 2021. VASTSTELLING EN UITVOERBAARVERKLARING.

 

Art 1 :

Het college beslist het belastingkohier op " Aanplakborden voor publiciteitsdoeleinden ", dienstjaar 2021, vast te stellen en uitvoerbaar te verklaren voor een totaal bedrag van 4.170 euro.

 

 

Publicatiedatum: 18/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 10 januari 2022

 

B.14 Belastingkohier op " Aanplakborden voor publiciteitsdoeleinden - immo ", dienstjaar 2021. VASTSTELLING EN UITVOERBAARVERKLARING.

 

Art 1 :

Het college beslist het belastingkohier op " Aanplakborden voor publiciteitsdoeleinden - immo ", dienstjaar 2021, vast te stellen en uitvoerbaar te verklaren voor een totaal bedrag van 25.140 euro.

 

 

Publicatiedatum: 18/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 10 januari 2022

 

B.15 Belasting op ongeadresseerd drukwerk, sampling en flyering. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN DOORSTUREN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

 

Publicatiedatum: 18/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 10 januari 2022

 

B.16 Minimobielrecyclagepark Ivarem - Verlengen van opstelling tijdens zaterdagmarkt. GOEDKEURING.

 

Art 1 :

Het college gaat akkoord om de minirecyclagemobiel maandelijks door Ivarem te laten opstellen op het Schapenkoppenplein tijdens de zaterdagmarkt. De kostprijs bedraagt 300euro/beurt.

 

 

Publicatiedatum: 18/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 10 januari 2022

 

B.17 Vervanging terugslagklep omleidingsvaart thv Gaslei. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college hecht goedkeuring aan de vervanging van de terugslagklep omleidingsvaart thv Gaslei door Aquafin voor een bedrag van 7.880,00 € (BTW 0% - riolering) binnen de dienstverleningsovereenkomst tussen Aquafin en de stad Lier.

 

 

Publicatiedatum: 18/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 10 januari 2022

 

B.18 Waversesteenweg - oversteekverlichting thv Ceciliastraat. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college hecht goedkeuring aan de plaatsing van oversteekverlichting aan de Waversesteenweg thv de Ceciliastraat.

 

 

Publicatiedatum: 18/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 10 januari 2022

 

B.19 Modellering Aquafin Kanunnik Davidlaan. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college hecht goedkeuring aan de offerte van Aquafin voor de modellering van de Kanunnik Davidlaan voor een bedrag 3.280,16 € exclusief BTW.

 

Art 2 :

Het college beslist de termijn voor ontwerp van afkoppeling campus SGC en CSU te verlenen naar eind 2022. Afkoppelingswerken dienen afgerond te zijn tegen eind 2023.

 

 

Publicatiedatum: 18/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 10 januari 2022

 

B.20 Weg- en rioleringswerken Volmolenstraat - Werf - Bril. Studieopdracht. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college hecht goedkeuring aan het meerwerk betreffende het ontwerp weg- en rioleringswerken Volmolenstraat - Bril - Kattenstraat voor een bedrag van 20.486,00 € inclusief BTW.

 

Art 2 :

Het college beslist de Werf toe te voegen aan de projectzone en op te nemen op voorstel MJP 26-30

 

Art 3 :

Het college hecht goedkeuring aan de bijkomende studiekost voor uitbreiding projectzone met Werf voor een bedrag van 40.000 € inclusief BTW binnen het huidige MJP.

 

 

Publicatiedatum: 18/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 10 januari 2022

 

B.21 Addendum uitbreiding dienstverleningsovereenkomst met Aquafin. GOEDKEURING EN DOORSTUREN NAAR GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist het addendum van de dienstverleningsovereenkomst met Aquafin over te maken aan de gemeenteraad van 31 januari 2022 .

 

 

Publicatiedatum: 18/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 10 januari 2022

 

B.22 Aanleg vijver verkaveling Withof LMH. Proces-verbaal van definitieve oplevering. KENNISNAME.

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

 

Publicatiedatum: 18/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 10 januari 2022

 

B.23 Restauratie Zwartzusterklooster - Verrekening 2 en 3. GOEDKEURING.

 

Het college beslist verrekening 2 en 3 m.b.t. de restauratie Zwartzusterklooster voor een totaalbedrag 3.950,92euro excl. BTW ofwel 4.187,98euro incl. BTW en de bijhorende termijnsverlenging van 2 werkdagen goed te keuren.

 

 

Publicatiedatum: 18/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 10 januari 2022

 

B.24 Sport- en gymhal Spui : ontwerpstudie en netstudie. GOEDKEURING.

 

Art 1 :

Het college beslist de haalbaarheidstudie m.b.t. "plaatsing van 144 zonnepanelen op het dak van de sport- en gymhal, Predikherenlaan 18 te Lier" goed te keuren. De kostprijs van de plaatsing van de zonnepanelen wordt op 58.177,05euro incl. BTW geraamd.

 

Art 2 :

Het college beslist op basis van de offerte "netstudie" van Fluvius een budget t.b.v. 1.419,80euro excl. BTW ofwel 1.486,80euro incl. BTW vast te leggen.

 

 

Publicatiedatum: 18/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 10 januari 2022

 

B.25 Normaalschool - archeologische opgravingen. Verrekening 4. GOEDKEURING.

 

Art 1 :

Het college beslist verrekening 4 m.b.t. de archeologische opgravingen op de Normaalschool een bedrag van 1.848,00euro excl. BTW goed te keuren.

 

 

Publicatiedatum: 18/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 10 januari 2022

 

B.26 Opmaak beheersplan voor beschermd monument ‘Hof van Geertruyen’ ikv raamovereenkomst voor het aanstellen van een restauratiepool van ontwerpers voor architectuuropdrachten en studieopdrachten op het grondgebied van Lier. Lastenkohier, raming en opstarten procedure. GOEDKEURING.

 

Art 1 :

Het college beslist dat het bestek met nr. 2021/677 en de raming voor de opdracht “Opmaak beheersplan voor beschermd monument ‘Hof van Geertruyen’”, opgesteld door het technisch bureau - gebouwen worden goedgekeurd. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten.

De raming bedraagt € 21.600 excl. btw of € 28.152 incl. 21% btw.

 

Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking - minicompetitie.

 

Volgende ondernemers worden uitgenodigd om deel te nemen aan de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking:

- Karuur Architecten bvba, Lange Van Bloerstraat 80 te 2060 Antwerpen;

- Maat Werk Architecten, Jules Bordetstraat 22 te 2018 Antwerpen;

- Erfgoed en visie bvba, Lierselei 84 te 2390 Malle.

 

De aangevulde offertes dienen het bestuur ten laatste te bereiken op 31 januari 2022 om 09.30 uur.

 

 

Publicatiedatum: 18/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 10 januari 2022

 

B.27 Heilig Hartkerk - interieurrestauratie - Verrekeningsvoorstel 28. GOEDKEURING.

 

Art 1 :

Het college beslist verrekeningsvoorstel 28 m.b.t. de opdracht "interrieurrestauratie H. Hartkerk" voor een bedrag van 1.115,40euro excl. BTW ofwel 1.349,63euro incl. BTW goed te keuren.

 

 

Publicatiedatum: 18/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 10 januari 2022

 

B.28 Onderhoud plantsoenen in Lier en Koningshooikt  voor stadsbestuur en OCMW van Lier  - verlenging 2022 voor percelen 3 en 4 en niet-gunning voor percelen 1 en 2. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist dat de opdracht ‘onderhoud plantsoenen te Lier en Koningshooikt voor het stadsbestuur van Lier en het OCMW van Lier’ – verlenging dienstjaar 2022 – perceel 3 ‘Bist – Kloosterheide – Kanaalzone’ en perceel 4 ‘Koningshooikt – Zuut en Spreet’ wordt gegund aan dezelfde dienstverlener, zijnde Mivas VZW, Plaslaar 41 te 2500 Lier tegen de eenheidsprijzen vermeld in de offerte van de inschrijver, vermeerderd met verrekening 1 ‘Mechelbaan’.

 

 

Publicatiedatum: 18/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 10 januari 2022

 

B.29 Basishemelwaterplan. GOEDKEURING EN DOORSTUREN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college legt het basishemelwaterplan voor Lier, opgemaakt door studiebureau Evolta Engineers nv, ter goedkeuring voor aan de gemeenteraad van 31 januari 2022.

 

 

Publicatiedatum: 18/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 10 januari 2022

 

B.30 Aanstellen studiebureau voor weg- en rioleringswerken Bosstraat nrs. 1 tem 30. Lastenkohier, raming en opstarten procedure. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist dat het bestek met nr.2022/681 en de raming voor de opdracht 'aanstellen studiebureau voor weg- en rioleringswerken Bosstraat nrs. 1 tem 30', opgesteld door Algemene zaken - aankoop en overheidsopdrachten en dit in opdracht van het technisch bureau - openbaar domein worden goedgekeurd. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsrgels van de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten.

De raming bedraagt 36.017,62 euro excl. BTW of 43.581,32 euro incl. BTW.

 

Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking.

 

Volgende ondernemers worden uitgenodigd om deel te nemen aan de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking :

•Ingenieursbureau France nv, 't Ijzermagzijn, H. Geeststraat 22 te 2500 Lier

•Gowaco bvba, St.-Gummarusstraat 7 te 2520 Ranst

•Alaers & partners, Dokter Van der Borghtstraat 1 - 3 te 2590 Berlaar

•SBV Studiebureau Verhaert, Roode Haagjes 3/001 te 2288 Bouwel

 

De offertes dienen het bestuur ten laatste te bereiken op 31 januari 2022 om 11.00u.

 

 

Publicatiedatum: 18/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 10 januari 2022

 

C.3 Ontvankelijkheid premieaanvraag etalage Parfumerie Dierckx - Zimmerplein 30. GOEDKEURING.

 

Art 1 :

Het college beslist het aanvraagdossier voor Parfumerie Dierckx, gelegen Zimmerplein 30, volledig en ontvankelijk te verklaren en zodoende een goedkeuring te verlenen aan de toekenning van de twaalfde etalagepremie voor 2021.

 

Art 2 :

De aanvrager verbindt zich ertoe de actie te realiseren binnen de drie maanden na

ontvankelijkheid van de premieaanvraag en hiervan bewijs te leveren aan team ondernemen

aan de hand van een kopie van de factuur en foto's ter staving van de realisatie.

 

Art 3 :

Bij toekenning van de premie verbindt de ondernemer/handelaar zich ertoe om aan alle

onderstaande verplichtingen (cumulatief) te voldoen:

• de presentatie van de inspiratiesessie van retail design – experte Prof. Katelijn Quartier

bekijken;

• lid zijn van minstens één van de bij de Economische Raad aangesloten handels- of

belangengroepen;

• deelnemen aan de kernversterkende acties, maatregelen en evenementen van de stad

Lier, cfr. Centrumbon

• de engagementen naleven van inschrijving, registratie en actieve deelname aan

gerichte infosessies en andere opvolging in het kader van de kernversterkende

initiatieven;

 

Een volledig overzicht van de voorwaarden vind je terug in het reglement.

 

 

Publicatiedatum: 18/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 10 januari 2022

 

C.4 Tijdelijke politieverordening op het wegverkeer/ Instellen blauwe zone gedeelte parking Gasthuisvest vanaf 10 januari 2022. UITVAARDIGING.

 

BESLUIT

 

Art 1 :

Het college vaardigt volgende tijdelijke politieverordening op het wegverkeer uit: in het belang van de openbare orde, rust en veiligheid zullen tijdelijke verkeersmaatregelen genomen worden voor de organisatie van een tijdelijke blauwe zone op een gedeelte van parking Gasthuisvest vanaf 10 januari 2022 tot einde werken Berlarij.

De blauwe zone is geldig van maandag t/m zaterdag van 9u tot 18u. De toegelaten parkeerduurtijd bedraagt 30 minuten.

Het leggen van bewonerskaarten is niet toegestaan.

 

Art 2 :

Volgende tijdelijke verkeersmaatregelen zullen ingesteld worden:

Gasthuisvest: ZE9a+ vermelding "30 min" (begin)

Gasthuisvest: ZE9a+ vermelding "30 min" (einde)

 

Art 3 :

De verkeersmaatregelen worden bekend gemaakt aan de weggebruiker met de passende verkeerstekens overeenkomstig artikel 12 van de verkeerswet (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)

 

Art 4

Inbreuken worden gestraft zoals voorzien in de wet van het wegverkeer (K.B. 16.03.68 en latere

wijzigingen). De parkeerconcessionaris van de stad wordt gemachtigd om in de tijdelijke blauwe zone controles uit te voeren en retributies te innen volgens de bepalingen van het bestaande

retributiereglement 'Parkeren in de blauwe zone'.

 

Art 5

Afschrift van huidig besluit wordt overgemaakt aan de Griffies van de Rechtbank van Eerste Aanleg en de Politierechtbank te Mechelen.

 

 

Publicatiedatum: 18/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 10 januari 2022

 

C.5 Tijdelijke politieverordening op het wegverkeer/ Instellen blauwe zone gedeelte R16 vanaf 10 januari 2022. UITVAARDIGING.

 

BESLUIT

 

Art 1 :

Het college vaardigt volgende tijdelijke politieverordening op het wegverkeer uit: in het belang van de openbare orde, rust en veiligheid zullen tijdelijke verkeersmaatregelen genomen worden voor de organisatie van een tijdelijke blauwe zone vanaf 10 januari 2022 op een gedeelte van de R16 tot einde werken Pastoriestraat.

De blauwe zone is geldig van maandag t/m vrijdag van 8u tot 17u. De toegelaten parkeerduurtijd door het leggen van de reglementaire parkeerschijf wordt beperkt tot 30 minuten.

 

Art 2 :

Volgende tijdelijke verkeersmaatregelen zullen ingesteld worden:

R16 na Berlaarsesteenweg richting Aarschot: (begin): ZE9b+ pictogram schijf+ onderbord "van maandag t/m vrijdag, van 8u tot 17u, max 30 min."

R16 na Berlaarsesteenweg richting Aarschot: (einde): ZE9b+ pictogram schijf+ onderbord "van maandag t/m vrijdag, van 8u tot 17u, max 30 min."

 

Art 3 :

De verkeersmaatregelen worden bekend gemaakt aan de weggebruiker met de passende verkeerstekens overeenkomstig artikel 12 van de verkeerswet (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)

 

Art 4

Inbreuken worden gestraft zoals voorzien in de wet van het wegverkeer (K.B. 16.03.68 en latere

wijzigingen). De parkeerconcessionaris van de stad wordt gemachtigd om in de tijdelijke blauwe zone controles uit te voeren en retributies te innen volgens de bepalingen van het bestaande

retributiereglement 'Parkeren in de blauwe zone'.

 

Art 5

Afschrift van huidig besluit wordt overgemaakt aan de Griffies van de Rechtbank van Eerste Aanleg en de Politierechtbank te Mechelen.

 

 

Publicatiedatum: 18/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 10 januari 2022

 

C.6 Lijst bestelbonaanvragen Stad Lier. KENNISNAME.

 

Art 1 :

Het college neemt kennis van de lijst bestelbonaanvragen Stad Lier voor een totaal bedrag van 33.591,52 euro, aangemaakt in week 1 van 2022, die de volledige goedkeuringsflow doorlopen hebben.

 

 

Publicatiedatum: 18/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 10 januari 2022

 

C.8 Herbestemming stadhuis - Vastlegging ereloon ontwerper. GOEDKEURING.

 

Art 1 :

Het college beslist bijkomend budget t.b.v. 3.111,08euro vast te leggen m.b.t. het ontwerpgedeelte 'Herbestemming stadhuis'.

 

 

Publicatiedatum: 18/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 10 januari 2022

 

C.10 Vacantverklaring van 2 functies van CALOG assistent niveau C. KENNISNAME EN DOORSTUREN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

Vacantverklaring van 2 functies van CALOG assistent niveau C

 

 

Publicatiedatum: 18/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 10 januari 2022

 

C.11 Vacantverklaring van 2 functies van  inspecteur van politie. KENNISNAME EN DOORSTUREN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

Vacantverklaring van 2 functies van inspecteur

 

 

Publicatiedatum: 18/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 10 januari 2022

 

C.12 Vacantverklaring van 3 functies van hoofdinspecteur. KENNISNAME EN DOORSTUREN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

Vacantverklaring van 3 hoofdinspecteurs van politie.

 

 

Publicatiedatum: 18/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 10 januari 2022

 

T.1 Project handhaving zwerfvuil OVAM: projectomschrijving en aanstelling gewestelijke vaststellers GAS. GOEDKEURING EN VERZENDING NAAR GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college van burgemeester en schepenen beslist beslist om deel te nemen aan het project "Handhaving zwerfvuil", opgestart door OVAM in opdracht van de Vlaamse regering.

 

Art 2:

Het college van burgemeester en schepenen beslist om de aanstelling van volgende gewestelijke vaststellers, voor de gemeentelijke administratieve sancties in de stad Lier voor de vaststelling van overtredingen op de openbare netheid en gezondheid (Titel 2, hoofdstuk 1, artikels 7, 11, 12, 28 van het politiereglement), goed te keuren en door te sturen naar de Gemeenteraad:

        Jef Hollebecq,

        Remco Van Ransbeeck,

        Marc Dejaegere,

        Ronny Moors,

        Jelle Cambré

        Sonja Wygers.

 

 

Publicatiedatum: 18/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 10 januari 2022

 

T.2 Ontsluitingsinfrastructuur sportsite Hoge Velden. Wegenisontwerp. GOEDKEURING EN DOORSTUREN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college legt het wegenisontwerp voor de ontsluitingsinfrastructuur sportsite Hoge Velden.  voor aan de gemeenteraad van 31 januari 2022 teneinde te beslissen over de zaak der wegen.

 

 

Publicatiedatum: 18/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 10 januari 2022

 

T.3 OV 2021/480: afbreken oude schapenstal en oude open hooistapel, bouwen van een stal, regulariseren bestaande eco-vijver en uitbreiden van bestaande eco-vijver, Paaiestraat 54. Limietdatum: 15/01/2022. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het afbreken oude schapenstal en oude open hooistapel, bouwen van een stal, regulariseren bestaande eco-vijver en uitbreiden van bestaande eco-vijver, te vergunnen met voorwaarden.

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • Als gedurende een periode van vijf opeenvolgende jaren geen weidedieren worden gehouden op het perceel of de percelen waarop de vergunning betrekking heeft dan vervalt de vergunning en moet de stal voor weidedieren afgebroken worden binnen de zes maanden.

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

       De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

       Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

       De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

       Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

       Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

       Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

       De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

    Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

       De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

       De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

     het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

     de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 18/01/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 10 januari 2022

 

T.4 OV 2021/406: afbreken van een hoeve en bouwen van een ééngezinswoning met zwembad, Misstraat 178. Limietdatum: 10/01/2021. GOEDKEUREN OMGEVINGSVERGUNNING MET VOORWAARDEN.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar niet bij en levert de vergunning voorwaardelijk af omwille van volgende reden(en) :

 

-dat de bestaande woning wel als vergund dient beschouwd te worden, 1)omdat deze bestaat van voor de wet op de stedenbouw dd. 29.03.1962, en 2)daar de vergunning dd.29.11.1975 voor het bouwen van de naastliggende woning niet als voorwaarde de sloping van betrokken woning oplegde. Wanneer op het bijhorend plan betrokken gebouw vermeld wordt als "te slopen", dan dient daarover vastgesteld dat dit in essentie een vergunning is, en geen verplichting. Dit wordt de facto bevestigd door het feit dat geen enkele overheid er ooit (gedurende 45 jaren) enige opmerking over maakte, laat staan een vaststelling of pv over opstelde. Wel integendeel, in 1987 werd ze nog opgenomen op de inventaris van bouwkundig erfgoed.

 

-dat het besluit tot onbewoonbaarheid enkel handelt over de bewoonbaarheid, wat betekent dat bij die opstelling van dat besluit er geen verkrotting werd vastgesteld, mocht dit het geval geweest zijn, dan zou dit mede in dat besluit opgenomen geweest zijn, of terzelfdertijd opgesteld geweest zijn.  Wat betreft de stabiliteitsstudie dienaangaande: deze stelt enkel dat het dak niet meer als stabiel beschouwd wordt. Het gebouw zelf wordt in deze studie niet als onstabiel beschouwd. Wanneer dit het geval is, dan moet men vaststellen dat het dak slechts minder dan één derde van het totale volume uitmaakt, en dat ruim twee derde als voldoende stabiel moet worden beschouwd. Stellen dat het gebouw verkrot is, is dus een interpretatie, die het college niet bijtreedt.

 

-uit voorgaande vaststellingen blijkt dat aan de voorwaarden voor slopen van deze oude woning, en het bouwen van een nieuwe, in dit agrarisch gebied, volgende de vigerende regels terzake, wat dat betreft wel vergunbaar is.  Door de afdeling Land werd omtrent de sloping en heroprichten van een nieuwe woning enkel de  bedenkingen geformuleerd dat het aan het college is voor het al of niet vergunnen.

 

-Betreffende de erfgoedwaarde, en de opname in de inventaris van het bouwkundig erfgoed, kan worden gesteld dat het te slopen gebouw niet van aard is landschapsbepalend te zijn, evenmin een hoge of uitzonderlijke historische waarde heeft, immers in dat geval zou het als monument beschermd geweest zijn. Hoger wordt trouwens terecht gesteld dat een erfgoedwaarde niet meer aanwezig is.

 

-de te slopen woning werd reeds woning zonder landbouwfunctie voor er voor zulke wijziging een vergunning voor functiewijziging nodig was. Deze wetgeving bestond op dat ogenblik nog niet, zodat deze bedenking "zonder voorwerp" is. (Decreet terzake is van 28.06.1984).

 

Het college stelt derhalve vast dat er geen juridisch onweerlegbare weigeringsgronden zijn, en dat een vergunning met voorwaarden kan worden afgeleverd.

 

 

Art. 1:

Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.

 

 

Art. 2:

Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het afbreken van een hoeve en bouwen van een ééngezinswoning met zwembad, te vergunnen met voorwaarden.

 

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 3:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

-rekening te houden met de voorwaarden van het advies van de dienst waterbeleid van de provincie Antwerpen

-de opritbreedte te beperken tot 3 meter

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

 

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

 De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

 Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

 Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

 De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

 Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

 Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

 Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

 De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

 Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

  Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

 De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

 De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

 het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

 de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 18/01/2022