Kennisgenomen van de binnengekomen adviezen & opmerkingen en de gegeven antwoorden.
Het college beslist een attest van goede uitvoering over te maken aan het studiebureau Antea voor de opmaak van het RUP omvormen kleine industriegebieden.
BESLUIT
Art 1 :
Op basis van de hierboven vermelde overwegingen komt het college van burgemeester en schepenen tot de volgende beoordeling van het dossier :
Het college beslist dat een voorwaardelijk gunstig advies wordt gegeven voor principeaanvraag cohousing in Mostaerdpothoeve, mits voldaan wordt aan volgende voorwaarden:
•Volgende verordeningen zijn van toepassing:
Besluit van de Vlaamse Regering van 5 juli 2013 houdende vaststelling van een gewestelijke stedenbouwkundige verordening inzake hemelwaterputten, infiltratievoorzieningen, buffervoorzieningen en gescheiden lozing van afvalwater en hemelwater;
Het besluit van de Vlaamse regering van 5 juni 2009, gewijzigd op 4 december 2009 en 18 februari 2011, tot vaststelling van een gewestelijke stedenbouwkundige verordening betreffende toegankelijkheid.
De autoparkeerplaatsen en fietsstalplaatsen moeten in bestaande gebouwen voorzien worden. deze zullen moeten afgewenteld worden in bestaande gebouwen, Er mag geen bijkomende ruimte worden verhard.
Er kunnen maximaal slechts 4 wooneenheden voorzien worden.
Er moet voldaan worden aan alle opmerkingen gemaakt in het advies van de cel mobiliteit. 6 parkeerplaatsen en het vereiste aantal fietsplaatsen moeten ondergebracht worden volgens het cascadesysteem. In dit geval in hoofdgebouw en dan in bijgebouw.
Er moet voldaan worden aan alle opmerkingen gemaakt in het advies van cel erfgoed . Bij eventueel verdere ontwikkeling moet dit in nauw overleg met de cel erfgoed gebeuren.
Er moet voldaan worden aan de opmerkingen gemaakt in het advies van cel wonen. De aanvrager zal een evenwicht moeten zoeken tussen erfgoed en woonkwaliteit. Bij eventueel verdere ontwikkeling moet dit in nauw overleg met de cel wonen en erfgoed gebeuren.
De aanbevelingen uit de watertoets moeten worden nageleefd.
Een vergunning kan worden afgeleverd onder voorbehoud na een positieve uitslag van een eventueel openbaar onderzoek.
Indien de voorgelegde stedenbouwkundige aanvraag een exploitatie voorziet waarvoor een milieuvergunning noodzakelijk is, of die onderworpen is aan de meldingsplicht dan wordt volgens artikel 4.5.1 § 2 van de Vlaamse Codex de stedenbouwkundige vergunning geschorst zolang de milieuvergunning niet is verleend of de melding niet is gebeurd. Indien de milieuvergunning definitief geweigerd wordt dan vervalt de stedenbouwkundige vergunning van rechtswege.
De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
Kopieën:
Aantal | Bestemmeling |
1 | aanvrager |
1 | cel vastgoed |
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag inzake het plaatsen van een tijdelijke bronbemaling voor rioleringswerken te vergunnen met voorwaarden.
De aanvraag omvat (eveneens) :
Rubriek | Omschrijving | Aard | Hoeveelheid | Eenheid |
3.6.3.2° | lozen van vervuild water afkomstig van bemaling via waterzuivering | klasse 2 | 46 | m³/uur |
53.2.2°b)1° | bemaling voor opbraak bestaande riolering en aanleg nieuwe gescheiden riolering met max. dagdebiet van 2.261 m³/dag, 42.526 m³/jaar en grondwaterverlaging tot max. diepte 3,5 m-mv | klasse 3 | 42.526 | m³/jaar |
Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan omvat:
Rubriek | Omschrijving | Aard | Totale hoeveelheid | Eenheid |
3.6.3.2° | lozen van vervuild water afkomstig van bemaling via waterzuivering | klasse 2 | 46 | m³/uur |
53.2.2°b)1° | bemaling voor opbraak bestaande riolering en aanleg nieuwe gescheiden riolering met max. dagdebiet van 2.261 m³/dag, 42.526 m³/jaar en grondwaterverlaging tot max. diepte 3,5 m-mv | klasse 3 | 42.526 | m³/jaar |
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende bijzondere milieuvoorwaarden worden opgelegd:
Met betrekking tot het lozen van afvalwater en de waterzuiveringsinstallatie:
● Lozingsnorm voor PFAS individueel: 100 ng/l;
● De kwaliteit van het bemalingswater van elke bemalingsstreng wordt geanalyseerd in de bemalingsfilter/put of op voorhand in een representatieve peilbuis max. 1 jaar voor de opstart van de bemaling. De te analyseren parameters zijn minstens de kwantificeerbare PFAS-componenten die in het WAC_IV_A_025 opgenomen zijn of zullen worden. De bemaling mag pas in gebruik genomen worden als de analyseresultaten beschikbaar zijn en getoetst werden aan de geldende norm. Indien het bemalingswater concentraties hoger dan de lozingsnormen bevat, wordt het bemalingswater gezuiverd alvorens te lozen in OW/riolering. Na toetsing van de analyseresultaten en eventuele mobilisatie van een waterzuiveringsinstallatie kan de bemaling opnieuw opgestart worden. Na de opstart van de bemaling wordt de monitoring op het geloosde effluent herhaald als volgt:
○ Een stillegging van de bemaling is hierbij niet meer vereist.
○ Bij concentraties > 80 % norm: analyse op het geloosde effluent in de eerste maand wekelijks en vervolgens maandelijks tot het einde van de bemaling of tot wanneer de recentste analyse maximaal 80 % van norm.
○ Bij concentraties < 80 % norm: geen herhaling noodzakelijk.
Met betrekking tot de bronbemaling:
● Het opgepompte water moet geloosd worden op de Donkloop.
● Het dagdebiet mag maximaal 2.261 m³/dag bedragen.
● Het jaardebiet mag maximaal 42.526 m³/jaar bedragen.
● De vergunning wordt afgeleverd voor een periode van 30 dagen te beginnen van de startdatum van de bemaling.
● De bronbemaling dient voorzien te zijn van een zandfilter.
● De begin- en einddatum van de bemaling moeten doorgegeven worden aan de dienst leefmilieu via leefmilieu@lier.be.
● Omdat binnen de invloedstraal van de bemaling dossiers gekend zijn bij OVAM en er een preventieve no-regret zone van PFAS ligt, dient de aanvrager om de mogelijke invloed van de bemaling op de vervuiling na te gaan, met de OVAM of de aangestelde bodemsaneringsdeskundige af te toetsen of er bijkomende maatregelen noodzakelijk zijn. De correspondentie moet aan de dienst leefmilieu bezorgd worden.
● De begin- en einddatum van de bemaling moeten doorgegeven worden aan de dienst waterbeheer van de provincie Antwerpen. (diw@provincieantwerpen.be)
Volgende aandachtspunten worden meegegeven:
● Omdat de bouwput dicht tegen de perceelgrenzen ligt en de omliggende gebouwen ook dicht tegen de grens gebouwd zijn, moet de stabiliteit opgevolgd worden om zettingsverschijnselen te voorkomen.
● De lozing mag geen schade aan de waterloopbedding veroorzaken.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Art. 3:
De in art. 1 bedoelde vergunning wordt uitgereikt voor de duur van de bronbemaling, zijnde 30 dagen.
Art. 4:
De in artikel 1 bedoelde vergunning is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden:
§.1 - algemene voorwaarden:
● Hoofdstuk 4.1: Algemene voorschriften;
● Hoofdstuk 4.2: Beheersing van oppervlaktewaterverontreiniging;
● Hoofdstuk 4.3: Beheersing van bodem en grondwaterverontreiniging;
● Hoofdstuk 4.4: Beheersing van luchtverontreiniging;
● Hoofdstuk 4.5: Beheersing van geluidshinder;
● Hoofdstuk 4.6: Beheersing van hinder door licht;
● Hoofdstuk 4.7: Beheersing van asbest;
● Hoofdstuk 4.9: Energieplanning;
● Hoofdstuk 4.10: Emissies van broeikasgassen.
§.2 - sectorale voorwaarden:
● Hfst. 5.3: Het lozen van afvalwater en koelwater
● Hfst. 5.53: Winning van grondwater;
De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden kunnen teruggevonden worden in Vlarem II. Deze zijn evenwel louter indicatief; bij wijzigingen van Vlarem II wordt de exploitant immers steeds geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven. De integrale en geconsolideerde tekst van Vlarem II is te raadplegen op de Milieunavigator, via de link: https://nnavigator.emis.vito.be/
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
● De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
● Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
● De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
● Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen
● Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/voetpadwaarborg
● Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
● De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
● Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
● Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
● De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
● De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag inzake het slopen deel van serre en verwijderen stookolietanks te vergunnen met voorwaarden.
De aanvraag omvat (eveneens) :
Rubriek | Omschrijving | Aard | Hoeveelheid | Eenheid |
53.8.1°a) | Grondwaterwinning (open vijver zonder folie) met een debiet van max. 4.400 m³/jaar | klasse 3 | 4.400 | m³/jaar |
Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan omvat:
Rubriek | Omschrijving | Aard | Totale hoeveelheid | Eenheid |
53.8.1°a) | Grondwaterwinning (open vijver zonder folie) met een debiet van max. 4.400 m³/jaar | klasse 3 | 4.400 | m³/jaar |
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
● Het bestaande bodemreliëf mag niet wijzigen.
● Na sloping dient het terrein vrijgemaakt van inert afbraakmateriaal en in zijn oorspronkelijke toestand te worden hersteld.
● Een volledig sloopopvolgingsplan dient in het omgevingsloket te worden opgeladen vóór aanvang van de werken.”
Volgende bijzondere milieuvoorwaarden worden opgelegd:
● De bijzondere milieuvoorwaarden opgelegd middels de milieuvergunning 2012/37 blijven onverminderd van toepassing. Met betrekking tot de grondwaterwinning wordt het volgende bepaald:
> Het opgevangen regenwater dient maximaal hergebruikt te worden voor gietwater en andere laagwaardige toepassingen zoals o.a. spoel- en kuiswater,…
> De buffervoorziening (open vijver) voor opvang van hemelwater dient ongeacht het seizoen een effectieve buffercapaciteit van 270m²/ha verharde oppervlakte te bezitten.
> Het lozingsdebiet van de overloop van de buffervoorziening (open vijver) mag maximaal 10 l/s/ha bedragen.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Art. 3:
De vergunning kan verleend worden tot de looptijd van de bestaande milieuvergunning 2012/37 met einddatum 16/10/2032.
Art. 4:
De in artikel 1 bedoelde vergunning is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden:
§.1 - algemene voorwaarden:
● Hoofdstuk 4.1: Algemene voorschriften;
● Hoofdstuk 4.2: Beheersing van oppervlaktewaterverontreiniging;
● Hoofdstuk 4.3: Beheersing van bodem en grondwaterverontreiniging;
● Hoofdstuk 4.4: Beheersing van luchtverontreiniging;
● Hoofdstuk 4.5: Beheersing van geluidshinder;
● Hoofdstuk 4.6: Beheersing van hinder door licht;
● Hoofdstuk 4.7: Beheersing van asbest;
● Hoofdstuk 4.9: Energieplanning;
● Hoofdstuk 4.10: Emissies van broeikasgassen.
§.2 - sectorale voorwaarden:
● Hfst. 5.53: Winning van grondwater;
De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden kunnen teruggevonden worden in Vlarem II. Deze zijn evenwel louter indicatief; bij wijzigingen van Vlarem II wordt de exploitant immers steeds geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven. De integrale en geconsolideerde tekst van Vlarem II is te raadplegen op de Milieunavigator, via de link: https://nnavigator.emis.vito.be/
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
● De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
● Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
● De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
● Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen
● Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/voetpadwaarborg
● Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
● De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
● Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
● Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
● De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
● De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag inzake het isoleren muren en dak , te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
• Ter hoogte van de uitdikking van de voorgevel dienen de bestaande stoeptegels weggehaald te worden door de aanvrager en na de werken bijgesneden en teruggeplaatst te worden (gestabiliseerd op wit zand) zodat deze mooi aansluiten aan de nieuwe gevel. Een plaatsbeschrijving dient opgemaakt te worden voor aanvang van de werken. Indien geen plaatsbeschrijving en foto's werden ingediend, wordt ervan uitgegaan dat het voetpad zich in perfecte staat bevindt. In geval van schade na uitvoering van de werken zullen de kostprijs van de beschadigingen en de daarbij noodzakelijke werkuren doorgerekend worden aan de aanvrager indien de beschadigingen niet hersteld worden door zijn/haar aannemer.
• Voor de leidingen van openbaar nut die zich op de gevel bevinden, dient volgende in acht genomen te worden :
- de aanvrager voert alle nodige communicatie met de betrokken nutsmaatschappijen en vervult alle door nutsmaatschappijen opgelegde administratieve lasten en financiële kosten ter behoud van een goede functionering en/of verplaatsing van de leidingen van openbaar nut.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
● De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
● Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
● De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
● Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen
● Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/voetpadwaarborg
● Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
● De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
● Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
● Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
● De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
● De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.
Art. 2:
Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het bouwen woning, te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 3:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
● Enkel de ophogingen zoals vermeld op het inplantingsplan naar de strikt noodzakelijke toegangen (inkom, fietsenberging en droge berging) kunnen worden toegelaten, het overige bestaande terreinniveau moet behouden blijven.
● De inbuizing van de waterloop moet beperkt worden tot 4m80 vanaf de linker perceelsgrens. (zie inplantingsplan)
● Strikt naleven van het advies van Cel Integraal Waterbeheer met in het bijzonder:
○ Bij een hemelwaterput van 10.000l dienen de toiletten, de tuinkraantjes en de wasmachine op hemelwater aangesloten te worden.
○ De infiltratiekratten mogen op een maximale diepte van 90 cm onder het maaiveld geïnstalleerd worden.
○ De aangevraagde verhoging in de voortuinstrook wordt toegestaan, ondanks de verkavelingsvoorschriften.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
● De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
● Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
● De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
● Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen
● Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/voetpadwaarborg
● Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
● De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
● Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
● Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
● De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
● De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist voor de periode van 17/02/2023 tot 17/02/2024 de eerste schijf van vrijstelling voor renovatie toe te kennen voor de belasting op leegstaande handelspanden (gelijkvloers) aan de zakelijk gerechtigde voor het handelspand.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist, rekening houdend met artikel 5.2. van het marktreglement, de aanvraag voor een bekomen van een vaste standplaats (vanaf 1 april 2023) goed te keuren.
Art 2 :
Het retributiereglement op plaatsrechten markten en elektriciteitsvoorziening voor marktkramers en andere gebruikers, goedgekeurd door de gemeenteraad op 16 december 2019 wordt toegepast.
Art 1 :
Het college beslist om een ambtelijke vrijstelling van belasting toe te kennen voor de woning met dossiernummer 2018/023, met ingang van 28/10/2021 tot 27/10/2023.
BESLUIT
Art 1 :
Het college van burgemeester en schepenen beslist om deel te nemen aan de begeleidingstrajecten inzake ontharding van de Provincie Antwerpen en gaat akkoord om in te schrijven voor beide trajecten.
Art 2 :
De financiële gevolgen zijn:
Traject 1 “Jouw onthardingsproject onder de loep”: dit traject is volledig kosteloos.
Traject 2 “Gemeentewegen onder de loep”: hiervoor vraagt de provincie een tegemoetkoming van 3.000 euro.
BESLUIT
Art 1 :
Het college vaardigt volgende tijdelijke politieverordening op het wegverkeer uit: in het belang van de openbare orde, rust en veiligheid zullen tijdelijke verkeersmaatregelen genomen worden voor het het aanbrengen van een parkeerverbod vanaf 1 april 2023. Deze tijdelijke maatregel kan vanaf 1 januari 2024 geëvalueerd worden.
Art 2 :
Volgende tijdelijke verkeersmaatregelen zullen ingesteld worden:
E1. Parkeerverbod
Rozenlaan oneven zijde.
Art 3 :
De verkeersmaatregelen worden bekend gemaakt aan de weggebruiker met de passende verkeerstekens overeenkomstig artikel 12 van de verkeerswet (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)
Art 4
Inbreuken worden gestraft zoals voorzien in de wet van het wegverkeer (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)
Art 5
Afschrift van huidig besluit wordt overgemaakt aan de Griffies van de Rechtbank van Eerste Aanleg en de Politierechtbank te Mechelen.
Art 1 :
Het college keurt de lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL goed voor een totaal bedrag van 32.882,44 euro (van bestelbonnummer 126 tot en met bestelbonnummer 146).
Art 1 :
Het college beslist het belastingkohier op " Aanplakborden voor publiciteitsdoeleinden ", zesde deel dienstjaar 2022, vast te stellen en uitvoerbaar te verklaren voor een totaal bedrag van 5.885,50 euro.
Het college beslist aan te sluiten bij de raamovereenkomst voor het aanleveren van drukwerk met bijhorend online bestelportaal, voorzien van koppelingen aanbesteed door de Vlaamse Overheid - Agentschap Facilitair Bedrijf Afdeling Aankoopcentrale en Overheids- opdrachten en dit voor het faciliteren van administratieve documentstromen meer bepaald de verzending van aanslagbiljetten, aanmaningen (via I-Controller) en GAS-boetes.
BESLUIT
Art 1 :
Het schepencollege beslist ongunstig voor de aankoop gezien de integrale vernietiging van het RUP bij Arrest nr.250.618 van de Raad van State dd. 18 mei 2021 waarbij de bestemming van het betrokken perceel als woonuitbreidingsgebied zijn rechtskracht hernam met als gevolg dat de aankoopprijs het voorziene budget overstijgt en de onmogelijkheid op aanvraag van een compenserende subsidie.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist de pop-up in het hof van Geetruyen toe te wijzen aan het collectief, waarbij het huurcontract in werking treedt op 20/5 voor een maximale termijn van één jaar. De maandelijkse vergoeding wordt bepaald op 500 euro per maand en 600 euro voor de nutsvoorzieningen voor 3 lokalen. Bij de eindafrekening zal het werkelijke verbruik aan de huurder worden doorgerekend.
Art 2 :
Het college stuurt dit dossier door naar de gemeenteraad voor goedkeuring.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om de bijgevoegde kaderovereenkomst betreffende de afspraken met betrekking tot de ontwikkeling van de site Hoge Velden goed te keuren.
Art 2 :
Het college beslist om dit dossier ter goedkeuring voor te leggen aan de gemeenteraad.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om de bijgevoegde subsidieovereenkomst betreffende de afspraken met betrekking tot de investeringssubsidie voor het project Hoge Velden goed te keuren.
Art 2 :
Het college beslist om dit dossier ter goedkeuring voor te leggen aan de gemeenteraad.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist principieel
- toepassing van IFIC19 voor directeur WZC
- aanpassing RPR door toevoeging weddeschalen, welke dient geagendeerd op het BOC en nadien op de raden
- terugwerkende kracht met verrekening van permanentietoelage
- behoud internetvergoeding
- behoud 2 ADV dagen
Art 2 :
Het college erkent
- een nieuwe negatieve loonspanning die hierdoor opnieuw ontstaat tav de departementshoofden
- een discrepantie die ontstaat tussen de verschillende soorten ontbrekende functies ( tussen directeur WZC en hulpkok/administratie/locatieverantwoordelijken BKO )
- het nodige dient gedaan opdat we concurrentieel kunnen zijn en blijven teneinde ons intern professioneel te organiseren en een kwaliteitsvolle dienstverlening te kunnen garanderen
Het college beslist kennis te nemen van de stand van zaken omtrent de bezetting van het team BKO en aan het college voor te stellen het personeelsplan af te stemmen op de bezetting en deze dus definitief te behouden zoals ze momenteel is, nl 14,5 vte.
BESLUIT
Art 1 :
Het college verleent toelating aan de nutsmaatschappijen Fiberklaar, Pidpa, Fluvius en Proximus voor het uitvoeren van werken op onderstaande locaties:
Straat | Nutsmaatschappij | Omschrijving | GIPOD ref. | opmerkingen |
Zevenbergen | Fiberklaar | Aanleg glasvezel | 13898728 | geen |
Baron Carolynlaan | Fiberklaar | Aanleg glasvezel | 13898728 | geen |
Peter Benoitlaan | Fiberklaar | Aanleg glasvezel | 13898728 | geen |
Hendrik Consciencelaan | Fiberklaar | Aanleg glasvezel | 13898728 | geen |
Rubenslaan | Fiberklaar | Aanleg glasvezel | 13898728 | geen |
Raymond Delahayelaan | Fiberklaar | Aanleg glasvezel | 13898728 | geen |
Mercatorlaan | Fiberklaar | Aanleg glasvezel | 13898728 | geen |
Smedenstraat | Fiberklaar | Aanleg glasvezel | 13898728 | geen |
Stijn Streuvelslaan | Fiberklaar | Aanleg glasvezel | 13898728 | geen |
Eikenlaan (Nijlen) | Pidpa | uitbreiding drinkwater tot gemeentegrens Nijlen / Lier | 13902631
| geen |
Joseph Van Instraat | Fluvius | uitbreiding net | 13907681
| geen |
Posthoornstraat | Proximus | herstelling schade | 13917314 | geen |
Paul Krugerstraat | Fluvius | uitbreiding net | 13923031 | geen |
Industriestraat | Fluvius | uitbreiding net | 13930560 | geen |
Volgende voorwaarden moeten nageleefd worden voor uitvoering van werken door de nutsmaatschappijen (zowel voor werken waarvoor het stadsbestuur van Lier toelating verleent als voor de werken waarvoor het ministerie van openbare werken toelating verleent):
● er dient steeds een signalisatie vergunning voor inname openbare weg aangevraagd te worden bij de stad Lier via lier.spotbooking.be;
● voorafgaande aan de uitvoering van de werken dienen volgende diensten minimum 14 dagen vooraf op de hoogte te worden gebracht: communicatiedienst stad Lier, Lokale Politie Lier;
● voorafgaandelijk aan de start van de werken dient een plaatsbeschrijving met foto's van wegenis overgemaakt te worden aan het stadsbestuur;
● de omwonende dienen 5 dagen voor de aanvang van de werken op de hoogte gebracht te worden, tenzij het commerciële panden en/of panden voor handel en vrije beroepen betreffen, in dat geval dienen betrokkenen minimum 3 weken vooraf verwittigd te worden;
● de geplande uitvoeringstermijn dient doorgegeven te worden;
● werken dienen uitgevoerd te worden op werkdagen tussen 7u en 20u tenzij er sprake is van hoogdringendheid (art. 268 politiereglement);
● leidingen moeten een diepte hebben van 70 cm.
BESLUIT
Art 1 :
Het college hecht goedkeuring aan de behandeling met Bio-Vase150µ van de 2 vijvers aan de Gaslei voor het geraamde bedrag van 23.180,00 euro excl.btw ofwel 28.047,80 euro incl btw.
BESLUIT
Art 1 :
Het college hecht goedkeuring voor het vernieuwen van de betonplaten aan Plaslaar te Lier. De wegenisbeton, incl. bewapening zal uitgevoerd worden door BMV wegenwerken bvba voor het geraamd bedrag van 24.909,00 euro excl. btw ofwel 30.139,89 euro incl. btw
Art 2:
In samenspraak met de technisch uitvoerende dienst, zullen de signalisatie, uitbraak beton, uitgraven en plaatsing betonfundering in eigen beheer uitgevoerd worden.
BESLUIT
Art 1 :
Het college gaat akkoord met de, door de leidend ambtenaar berekende, werfinrichtingskosten voor de termijnverlengingen horende bij de goedgekeurde verrekeningen van het project 'restauratie Zwartzusterklooster' en stelt voor dit tegenvoorstel voor te leggen aan de aannemer.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om een werkingsbudget van 500€ per jaar toe te kennen aan de tuiniers van Hof Van Pallieter; het beheer wordt toegewezen aan de kerngroep van Hof Van Pallieter
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om bij de start van het plantseizoen (maart / april) 4 containers compost te leveren aan Buurtmoestuin Hof Van Pallieter.
Het college beslist dat er bijkomend 5.000 euro wordt vastgelegd voor de aankoop van werkkledij.
Stad en OCMW Lier hebben reeds een samenwerkingsovereenkomst met vzw Arktos in het kader van de uitvoering van het project schoolcoaches. Dankzij de Vlaamse subsidies in het kader van Plan Samenleven kan de toelage optrokken worden in functie van het verhogen van het aantal werkuren, het uitbreiden van het aantal trajecten en het opnemen van bijkomende doelstellingen.
De middelen van Plan Samenleven kunnen ingezet worden van 1 oktober 2022 tot en met 30 september 2023. Omdat deze termijn korter is dan de duur van de originele samenwerkingsovereenkomst met vzw Arktos, wordt een addendum toegevoegd waarin de aanvullende afspraken staan.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om twee samenwerkingsovereenkomsten principieel goed te keuren:
1 Samenwerkingsovereenkomst met Mondiale Werken in kader van het uitleensysteem laptops;
2. Samenwerkingsovereenkomst let CBE Ligo - regio Mechelen in het kader van het vormingsaanbod
Art 2 :
Het college beslist het dossier ter goedkeuring aan de gemeenteraad voor te leggen.
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van het voorstel en wacht de besprekingen af rond de grondpositie van het binnengebied.
Het college beslist de muts en het kantraam als handgift te aanvaarden.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist dat de opdracht wordt gegund aan Geheugen Collectief, Diksmuidelaan 36A, 2600 Berchem, tegen het nagerekende bedrag van 15 887,80 euro incl. BTW.
Art 2 :
De financiële gevolgen zijn:
Actienummer | Omschrijving budgetsleutel | Bedrag | Saldo krediet |
01/06/SAP/02/03 | Ontsluiting roerend en onroerend erfgoed in de (semi) publieke ruimte. | 15 887, 80 euro | 170 000 euro |
Budgetsleutel | |||
22100007 |
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist goedkeuring te geven aan politie Lier voor het organiseren van een wervings- en informatiemoment op zaterdag 22 april 2023 op het Paradeplein in Lier en hierbij een deel van het openbare domein in te nemen. De opbouw start op 21 april 2023 om 08u tot maandag 24 april 2023 14u00.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist toelating te verlenen aan de bewoners van de Dokter Laportastraat voor het organiseren van een speelstraat in de Dokter Laportastraat van 03/07/23 tot en met 09/07/23, telkens van 13.00 tot 18.00 uur.
Er kan een signalisatieplan en tijdelijke verordening worden opgemaakt.
De uren van de speelstraat (13 tot 18u) dienen te worden gerespecteerd.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist goedkeuring te geven aan de Lierse Kayak Club Anderstad om het Belgische kampioenschap K2: Anderstadmarathon te organiseren op zondag 24/09/2023 van 12u00 tot 18u00 met opbouw van 23/09/2023 09u00 en afspraak op 24/09/2023 vanaf 18u00.
op voorwaarde dat:
- Het openbaar domein dient netjes te worden achtergelaten. Afval dient verwijderd en meegenomen te worden door de organisator.
- er een beperkte medische post wordt voorzien.
Art 2:
Het college gaat akkoord met het afsluiten van het stuk jaagpad tussen de Ceciliastraat en Anderstad voor bestuurders. Een omleiding wordt voorzien via Ceciliastraat en Anderstad.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist toelating te geven voor de inrichting van een fietsenparking op de schuine parkeerplaatsen in de Waterpoortstraat, op zaterdag 13 mei 2023 van 7u tot 21u.
Een signalisatieplan kan opgesteld worden.
Art 2 :
Het college beslist de Waterpoortstraat niet af te sluiten voor het doorgaand verkeer.
Art 3 :
Kopieën:
Aantal | Bestemmeling |
4 | Aanvrager - LPL - Cel Mobiliteit - Handhaving |
BESLUIT
Art 1:
Het college beslist de datum, de uren en de exacte locatie voor de organisatie van de rommelmarkt goed te keuren. Zijnde: zondag 28 mei 2023 tussen 9u00 (opbouw vanaf 08u00) tot 17u00 (einde afbraak 19u00).
De rommelmarkt kan doorgaan in volgende straten : Waversesteenweg, Benedenbaan + parking Akkerstraat, Ploegstraat, Weidestraat.
Art 2 :
Het college gaat akkoord met het invoeren van parkeerverbod in de Waversesteenweg (tot aan Hoogveldweg) Akkerstraat, Ploegstraat, Weidestraat, Benedenbaan + parking op 28/05/2023 vanaf 07u00.
Opstellen vanaf 8u00, dus ook het verkeer pas afsluiten vanaf 08u00.
Na toelating kan signalisatieplan en tijdelijke verordening worden opgemaakt.
Art 3 :
Gedurende de volledige duurtijd van het evenement (incl. opbouw en afbraak) moet er een vrije doorgang van min. 4m hoog en 4m breed gegarandeerd blijven voor de hulpdiensten en de voertuigen van de brandweer.
Bovengrondse en ondergrondse hydranten moeten vrij en goed bereikbaar zijn.
Alle opstellingen moeten op voldoende afstand van de toegang tot bewoonde of uitgebate panden worden opgesteld zodat in geval van hulpbediening de hulpverleners niet gehinderd worden (deuren, in- en uitgangen enz. moeten vrij blijven zodat men met materiaal, een brancard etc. binnen en buiten kan)
Art 4 :
Het openbaar domein dient netjes te worden achtergelaten. Afval dient verwijderd en meegenomen te worden door de organisator.
Art 5:
Het college geeft de opdracht aan Team Ondernemen om de omliggende firma’s (onmiddellijke omgeving) in kennis stellen zodanig dat zij op de hoogte zijn dat hun parkings evt worden ingenomen door bezoekers van de rommelmarkt.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist van de toelage van 80.000 euro een eerste schijf van 20.000 euro over te maken aan Muziek centraal vzw voor het betalen van voorschotten voor het boeken van artiesten.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist een projectsubsidie toe te kennen aan Ripspiqué voor de realisatie van Roarin' 20' Party. Het bedrag van de toegekende subsidie wordt bepaald na het binnenbrengen van een evaluatieverslag waarin een eindbalans is opgenomen en kan nooit meer zijn dan 1240 euro.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist het verslag van de vorige vergadering dd. 20/2/2023 goed te keuren.
Art 1 :
Het college beslist toelating te verlenen voor het verruimen van de openingsuren betreffende de activiteit ambulante handel iedere dinsdag op parking de Mol.
Het kippenkraam 'De gegrilde kip' kan oprijden vanaf 10.00 uur om dan de zaak op te starten en uit te baten tot 19.00 uur.
Art 2 :
Het retributiereglement op plaatsrechten markten en elektriciteitsvoorziening voor marktkramers en andere gebruikers zal toegepast worden.
Art 1 :
Het college beslist akkoord te gaan met:
- de organisatie van de zomerkermis te Koningshooikt tijdens het weekend van 17-18 juni. Enkele attracties zijn op maandag en woensdag na dat weekend nog aanwezig op het plein.
- het plaatsen van een parkeerverbod op de volledige parking De Laag te Koningshooikt om het oprijden van de attracties te vergemakkelijken en vlot te laten verlopen.
Het parkeerverbod is vanaf woensdag 14 juni 2023 vanaf 6.00 uur tot en met donderdag 17 juni 2023 voor gans parking De Laag.
Art 2 :
Het retributiereglement novemberfoor en andere openbare kermissen, goedgekeurd in de gemeenteraad dd. 17 februari 2020, wordt toegepast.
Het reglement op de novemberfoor en andere openbare kermissen, goedgekeurd in de gemeenteraad dd. 27 januari 2020, wordt toegepast.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag inzake het verbouwen rijwoning, te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
• Een septische put van min. 2000 liter is verplicht. Hierop wordt enkel het zwart (fecaal) afvalwater aangesloten. De inhoud van de tank onder het wateroppervlak bedraagt 300 l per IE(inwoner equivalent) (vanaf 11 IE bedraagt dit 225 l/IE) met een minimum van 2.000 liter.
De private riolering dient aan de rooilijn gescheiden (RWA / DWA) aangeboden te worden.
• Indien er dusdanig ingrijpende werken worden uitgevoerd aan de vloerplaat van de gelijkvloerse verdieping waardoor hemel- en afvalwater gescheiden kunnen worden afgevoerd, dient het rioleringsstelsel gescheiden tot aan de rooilijn voorzien te worden, incl. het behouden van de septische put.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
● De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
● Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
● De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
● Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen
● Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/voetpadwaarborg
● Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
● De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
● Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
● Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
● De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
● De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag inzake het verbouwen en wijzigen functie van kantoor naar meergezinswoning van 3 wooneenheden te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
● De aanvraag moet volledig conform de Vlaamse stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Brandweerzone Rivierenland van 19 januari 2023 strikt na te leven.
● Voor het voorliggende programma dient slaapkamer 2 op het gelijkvloers voorzien te worden als fietsenbergplaats met een mogelijkheid tot elektrisch laden.
● Er moet valbescherming conform het WTCB (buildwise) aanwezig zijn bij de opengaande ramen van de verdiepingen.
● Indien er dusdanig ingrijpende werken worden uitgevoerd aan de vloerplaat van de gelijkvloerse verdieping waardoor hemel- en afvalwater gescheiden kunnen worden afgevoerd, dient het rioleringsstelsel gescheiden tot aan de rooilijn voorzien te worden, incl. het voorzien van een septische put (indien verplicht).
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
● De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
● Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
● De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
● Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen
● Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/voetpadwaarborg
● Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
● De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
● Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
● Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
● De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
● De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
BESLUIT
Art 1 :
Het college vaardigt volgende tijdelijke politieverordening op het wegverkeer uit: in het belang van de openbare orde, rust en veiligheid zullen tijdelijke verkeersmaatregelen genomen worden voor het organiseren van Koopweekend in de smalle Antwerpsestraat op 18 en 19 maart 2023. Afsluiten van smalle Antwerpsestraat en invoeren van voetgangerszone.
Art 2 :
Volgende tijdelijke verkeersmaatregelen zullen ingesteld worden:
Afsluiten smalle Antwerpsestraat en instellen voetgangerszone.
Afsluiten straat:
-Grote Markt x Antwerpsestraat: rood-wit hek met F103 (front: begin voetgangerszone); F105 (achterkant: einde voetgangerszone); nadars (breedte van de straat); afdekken C3 met onderbord.
-Kartuizersvest x Kolveniersvest x Antwerpsestraat: rood-wit hek met F103 (front: begin voetgangerszone; F105 (achterkant: einde voetgangerszone; nadars (breedte van de straat); afdekken C3.
In de Antwerpsestraat wordt op 18 en 19 maart 2023 voetgangerszone ingevoerd van 08u tot 18u.
Art 3 :
De verkeersmaatregelen worden bekend gemaakt aan de weggebruiker met de passende verkeerstekens overeenkomstig artikel 12 van de verkeerswet (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)
Art 4
Inbreuken worden gestraft zoals voorzien in de wet van het wegverkeer (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)
Art 5
Afschrift van huidig besluit wordt overgemaakt aan de Griffies van de Rechtbank van Eerste Aanleg en de Politierechtbank te Mechelen.
Art 1 :
Het college neemt kennis van de lijst bestelbonaanvragen Stad Lier voor een totaal bedrag van 73.073,60 euro, aangemaakt in week 8 van 2023, die de volledige goedkeuringsflow doorlopen hebben.
BESLUIT
Art 1:
Het college beslist goedkeuring te geven aan de volgende voorgestelde locaties en timing voor de plaatsing van het mobiele pannaveldje.
maart-april: Mechelpoort - P. Breugellaan
Mei-juni: Kozac - speeldriehoek
Juli-aug: Den Hof
Sept-okt: Zuid-Australie - speelpleintje Koala
Nov-dec: Zevenbergen - verhard gedeelte voor wijkhuis
Kennisname passage fietskaravaan kom op tegen Kanker over grondgebied Lier.
Publicatie LBLOD
De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.
Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:
De inhoud van de publicatie op het moment dat deze werd uitgevoerd.
Een unieke identificatie van de gebruiker die de actie heeft uitgevoerd.
De tijdstempel waarop de actie werd uitgevoerd.
Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.