BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van de agenda van de gemeenteraad van 31 maart 2025.
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van de data van de commissies.
BESLUIT
Art 1 :
Het college keurt principieel principieel de voormelde gezamenlijke voordrachtlijst van 15 kandidaat-bestuurders goed.
Art 2 :
Het college beslist dit dossier ter goedkeuring aan de gemeenteraad voor te leggen.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om de autovrije zondag 2025 te laten doorgaan op zondag 21/09/2025.
De zone zal licht gereduceerd worden ten opzichte van editie 2024.Volgende straten zullen niet meer in de autvrije zone opgenomen worden:
- Pettendonk
- Molenstraat
- Woudstraat
- Van Brandtpoort
Parking Gasthuisvest zal toegankelijk blijven voor gemotoriseerd verkeer. Tot 12u zal er een soort van 'stil ontwaken' zijn, waarna van +-13-17u op zoveel mogelijk locaties activiteiten/evenementen zullen plaatsvinden om de beleving te verhogen.
Ter veiligheid, duidelijkheid én ondersteuning van het concept van de autovrije zondag zal het straatbeeld in de gehele zone autovrij zijn. Parkeerstroken zullen dus ook parkeervrij gehouden worden en men zal niet in het gebied kunnen rijden met de auto. Prioritaire voertuigen en hulpdiensten hebben indien nodig altijd doorgang.
De mobiliteitsraad zal voornamelijk faciliteren, maar tezamen met dienst mobiliteit nog steeds eindverantwoordelijke en aanspreekpunt zijn. De betrokken diensten zullen elk individueel hun ideeën uitwerken en organiseren.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.
Art. 2:
Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het wijzigen functie van exploitantenwoning naar zonevreemde woning en slopen van serre, gelegen te 2500 Lier te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 3:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
● De voorwaarden opgelegd in het advies van het Agentschap Wegen en Verkeer – District Puurs onder ref. V/123/2024/01895 van 27/01/2025 strikt na te leven.
● De aangevraagde sloop van de serre moet effectief uitgevoerd worden , het terreinniveau moet na de sloop aansluiten bij het omliggende maaiveld. De ontharde zones moeten aangelegd worden in levend groen.
● De ontharding van het perceel moet uitgevoerd worden zoals aangeduid op plan.
● De vijver wordt uitgesloten uit de vergunning.
● Er moet een financiële last worden opgelegd volgens de gemeentelijke stedenbouwkundige verordening inzake financiële lasten bij omgevingsvergunningen. De financiële last bedraagt 4847,00 euro voor de zonevreemde functiewijziging.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
● De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
● Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
● De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
● Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen
● Vanaf 1 april 2024 wordt er geen voetpadwaarborg meer gevraagd. Mogelijks moet u wel een plaatsbeschrijving bezorgen aan de stad van het openbaar domein tussen de perceelsgrens en de rijweg. Dit bij aanvang van de werken. Bij de beëindiging van de werken dient u het einde van de werken te melden aan de stad. Een medewerker van de stad komt de toestand van het openbaar domein ter plaatse controleren. Eventuele kosten zullen worden doorgerekend aan de aanvrager. Meer informatie kan u terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/schade-openbaar-domein-vroeger-voetpadwaarborg
● Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
● De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
● Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
● Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
● De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
● De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.
Art. 2:
Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het slopen van de bestaande eengezinswoningen en een deel van de bedrijfsgebouwen om ruimte te maken voor nieuwe bouwprojecten.
Dit omvat:
- Realisatie van vier halfopen eengezinswoningen en 4 tuinbergingen, telkens per twee gekoppeld
- Optrekken van een nieuw administratief kantoor
- Vernieuwing van de gevelbekleding van de werkplaats
- Regularisatie van de bestaande werkplaats
- Heraanleg van deel van de verhardingen en parkeervoorzieningen rondom de werkplaats, te vergunnen met voorwaarden.
De aanvraag omvat (eveneens) de volgende nieuwe rubriek:
Rubriek | Omschrijving | Aard | Hoeveelheid | Eenheid |
16.3.2°a) | 6 Warmtepompen type lucht/water 1,5 kW | klasse 3 | 9 | kW |
Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan omvat:
Rubriek | Omschrijving | Aard | Totale hoeveelheid | Eenheid |
16.3.2°a) | 6 Warmtepompen type lucht/water 1,5 kW | klasse 3 | 9 | kW |
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 3:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
● De kantoren moeten deel uitmaken van de bedrijvigheid/KMO en kunnen niet als een afzonderlijke functie worden toegelaten.
● Omdat al de bestaande woningen aan de straatzijde herbouwd worden moet, indien er nood is aan een exploitantenwoning bij het KMO bedrijf, de meest rechtse woning (woning 4) gebruikt worden als exploitantenwoning. Er kan later geen bijkomende exploitantenwoning toegelaten worden bij het bedrijf/KMO.
● Er moet een financiële last worden opgelegd volgens de gemeentelijke stedenbouwkundige verordening inzake financiële lasten bij omgevingsvergunningen.
De totale financiële last voor de herbouw op dezelfde plaats, herbouw op een gewijzigde plaats en verbouwing KMO bedrijf bedraagt 2250 euro.
● De afmetingen van de fietsenstalplaatsen moeten conform het vademecum Fietsvoorzieningen uitgevoerd worden.
● Strikt naleven van het advies van Fluvius ontvangen op 23 december 2024 onder ref. 5000087586 met in het bijzonder:
‘ De loten mogen pas worden verkocht wanneer de offerte met alle daarin beschreven verplichtingen door B.V.B.A. Ben Martens Architecten werd ondertekend voor akkoord en vervolgens de facturen m.b.t. deze offerte vereffend zijn. U wordt hiervan in kennis gesteld van zodra de voorwaarden voldaan zijn. Het volledige projectreglement kunt u raadplegen op www.fluvius.be of op eenvoudig verzoek aanvragen.’
● De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Brandweerzone Rivierenland (ref. P20680-001/01) van 13 december 2024 strikt na te leven.
● Strikt naleven van het advies van Pidpa, Distributie leidingen ontvangen op 12 december 2024 met ref. 204610.
● Strikt naleven van het advies van Pidpa Riolering ontvangen op 12 december 2024 met ref. L-28-281/204610.
● Er moet maximaal rekening gehouden worden met de groeiplaats van de bomen.
De bewortelbare ruimte van de bomen moet tijdens de werkzaamheden gevrijwaard blijven .
Er mag geen materiaal, materieel of grondopslag gebeuren in de nabijheid van de bomen.
Het aanplanten van enkele extra bomen is aangewezen.
● De archeologienota waarvan akte is genomen en het Onroerenderfgoeddecreet moeten worden nageleefd.
“Gelet op het programma van maatregelen in de archeologienota waarvan akte werd genomen op 4/11/2024 met referentienummer ID: 31221 zijn er geen specifieke maatregelen met betrekking tot archeologisch erfgoed noodzakelijk voor zover de geplande werken en bodemingrepen worden uitgevoerd zoals beschreven in diezelfde archeologienota.”
Volgende bijzondere milieuvoorwaarden worden opgelegd:
● Er worden geen specifieke milieuvoorwaarden opgelegd.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Art. 4:
De in art. 2 bedoelde vergunning wordt uitgereikt voor onbepaalde duur.
Art. 5:
De in artikel 2 bedoelde vergunning is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden:
§.1 - algemene voorwaarden:
● Hoofdstuk 4.1: Algemene voorschriften;
● Hoofdstuk 4.2: Beheersing van oppervlaktewaterverontreiniging;
● Hoofdstuk 4.3: Beheersing van bodem en grondwaterverontreiniging;
● Hoofdstuk 4.4: Beheersing van luchtverontreiniging;
● Hoofdstuk 4.5: Beheersing van geluidshinder;
● Hoofdstuk 4.6: Beheersing van hinder door licht;
● Hoofdstuk 4.7: Beheersing van asbest;
● Hoofdstuk 4.9: Energieplanning;
● Hoofdstuk 4.10: Emissies van broeikasgassen.
§.2 - sectorale voorwaarden:
● Hfst. 5.16: Behandelen van gassen;
De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden kunnen teruggevonden worden in Vlarem II. Deze zijn evenwel louter indicatief; bij wijzigingen van Vlarem II wordt de exploitant immers steeds geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven. De integrale en geconsolideerde tekst van Vlarem II is te raadplegen op de Milieunavigator, via de link: https://nnavigator.emis.vito.be/
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
● De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
● Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
● De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
● Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen
● Vanaf 1 april 2024 wordt er geen voetpadwaarborg meer gevraagd. Mogelijks moet u wel een plaatsbeschrijving bezorgen aan de stad van het openbaar domein tussen de perceelsgrens en de rijweg. Dit bij aanvang van de werken. Bij de beëindiging van de werken dient u het einde van de werken te melden aan de stad. Een medewerker van de stad komt de toestand van het openbaar domein ter plaatse controleren. Eventuele kosten zullen worden doorgerekend aan de aanvrager. Meer informatie kan u terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/schade-openbaar-domein-vroeger-voetpadwaarborg
● Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
● De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
● Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
● Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
● De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
● De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om een ambtelijke vrijstelling van belasting toe te kennen wegens nieuwe houder van het zakelijk recht voor de woning met dossiernummer LS202450, met ingang van 20/12/2022 tot en met 19/12/2024.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist de betwisting ingediend door de eigenaar tegen de opname op de inventaris van leegstand voor de woning met dossiernummer LS202478, ontvankelijk maar ongegrond te verklaren.
Art 2 :
Het college beslist om een vrijstelling van belasting toe te kennen wegens renovatie (schijf 1) voor de woning met dossiernummer LS202478, met ingang van 29/11/2024 tot en met 28/11/2025.
Art 3 :
Het college beslist om de vrijstellingsaanvraag wegens nieuwe houder van het zakelijk recht voor de woning met dossiernummer LS202478, niet goed te keuren.
BESLUIT:
Art 1:
Het college neemt kennis van het LEKP Rapport 2024 inclusief de financiële rapportering 2023-2024 en stuurt het ter kennisname door naar de gemeenteraad.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om het stadhuis op zaterdag 24 mei 2025 gratis ter beschikking te stellen voor een officiële ontvangst van Koninklijke Harmonie Leo XIII. Vanuit het college van burgemeester en schepenen wordt iemand aangeduid om hen te verwelkomen met een kort woordje. Voor de receptie voorziet de stad Lier drank en Lierse vlaaikes. De Koninklijke Harmonie Leo XIII zorgt zelf voor personeelsinzet.
Art 1 :
Het college keurt de lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL goed voor een totaal bedrag van 4.306,54 euro (van bestelbonnummer 170 tot en met bestelbonnummer 178).
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist het belastingkohier op "Terrassen en andere uitstallingen op het openbaar domein", dienstjaar 2024, vast te stellen en uitvoerbaar te verklaren voor een totaal bedrag van 1.882,40 euro.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist het belastingkohier op "Onbewoonbare, ongeschikte, verwaarloosde, bouwvallige of leegstaande woningen en/of gebouwen", dienstjaar 2024, vast te stellen en uitvoerbaar te verklaren voor een totaal bedrag van 92.400 euro.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist het belastingkohier op "Verspreiding niet-geadresseerde reclamedrukwerken en gelijkgestelde producten en sampling", vierde kwartaal dienstjaar 2024, vast te stellen en uitvoerbaar te verklaren voor een totaal bedrag van 59.810,63 euro.
BESLUIT
Art 1 :
Het college hecht goedkeuring aan de offerte van Stadsbader voor het inrichten van 3 camperplaatsen ter hoogte van het sportpark Lyra - Lierse voor een bedrag van 39.172,00 euro of in totaal 41.414,83 euro inclusief btw.
Art 2 :
Het college hecht goedkeuring aan de offertes van Fluvius en Pidpa voor de kosten voor een elektriciteits- en wateraansluiting.
BESLUIT
Art. 1 :
Het college verleent toelating aan de nutsmaatschappijen voor het uitvoeren van werken aan de nutsleidingen op grondgebied van Lier.
BESLUIT
Art 1 :
Het college hecht goedkeuring aan de bijkomende aanwending voor het groenonderhoud in de verkaveling 'Boterton" tijdens de periode april 2021 tot augustus 2023.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist de verrekeningsvoorstel INT_ELEC_1: Inrichten hoogspanningscabine met betrekking tot de restauratiewerken Sint-Gummaruskerk fase 2 deel 2 interieur en technieken voor een bedrag van 146.520,89 euro excl. BTW of 177.290,28 euro incl. BTW (21%) goed te keuren onder voorwaarden. De vermoedelijke hoeveelheden in post VV01.5 (extra wachtbuizen) moeten worden aangepast naar forfaitaire hoeveelheden. De herzieningscoëfficiënt van januari 2025 moet worden toegepast voor deel 1 van de verrekening. Er wordt geen termijnverlenging toegestaan.
BESLUIT
Art 1 :
Het college hecht goedkeuring aan de offerte van BMV, om binnen de afgesloten raamovereenkomst, de tegels in het binnengebied van Sint Anna Godshuis te herleggen.
BESLUIT
Art 1 :
Het college hecht goedkeuring aan de bijkomende aanwending voor het uitvoeren van het groenonderhoud tijdens de waarborgperiode in de Schollebeekstraat, gedeelte ten laste van stad Lier.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist dat er goedkeuring wordt verleend aan het verslag van nazicht van de offertes van 11 maart 2025, opgesteld door Algemene zaken - aankoop en overheidsopdrachten en dit op basis van de beoordeling door technisch bureau - openbaar domein.
Het verslag van nazicht van de offertes in bijlage maakt integraal deel uit van deze beslissing.
Art 2 :
Het college beslist dat de basisopdracht wordt gegund aan de economisch meest voordelige bieder (op basis van de prijs), zijnde Nijs bv, geregistreerd bij de Kruispuntbank van Ondernemingen onder nummer 0456005017, Weg Messelbroek 131 te 3271 Zichem tegen de eenheidsprijzen vermeld in de offerte van deze inschrijver.
De verlengingen worden mogelijks gegund tegen dezelfde voorwaarden als de basisopdracht.
De uitvoering moet gebeuren overeenkomstig de lastvoorwaarden vastgelegd in het bestek met nr. 2024/805.
BESLUIT
Art. 1 :
Het college beslist akkoord te gaan tot de aankoop van hardware voor het project Digibank regio Lier.
BESLUIT
Art 1:
Het college beslist dat de opdracht "Aankoop en levering van een anoniem technisch politievoertuig" via de raamovereenkomst van Politiezone Antwerpen met kenmerk PZA/2021/418, percelen 2 en 11 niet gegund kan worden omwille van volgende argumenten:
- Er werd slechts één offerte ingediend voor perceel 2.
- Deze offerte voldoet niet aan de voorwaarden.
- De offerteprijs ligt boven de vooropgestelde raming van € 50.000.
- Hierdoor is het niet mogelijk om verder te gaan met de offerte ingediend voor perceel 11 door Veth Automotive.
Hierdoor wordt belist om het huidige aankoopdossier stop te zetten en de markt opnieuw te bevragen om een correcte en competitieve procedure te garanderen.
Art.2:
Het college beslist de opdracht "Aankoop en levering van een anoniem technisch politievoertuig" perceel 2 en perceel 11 niet te gunnen.
Art 3:
De financiële gevolgen zijn:
Actienummer | Omschrijving | Bedrag | Saldo Krediet |
330/743-52 | Buitengewone dienst, aankoop van auto's en bestelwagens | 50.000 | Overdracht naar begrotingsjaar 2025 |
Opdrachten:
Het college van burgemeester en schepenen geeft opdracht aan:
Dienst | Taak |
Logistiek & Financiën | Afsluiten opdracht en herstart van marktonderzoek. |
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist principieel akkoord te gaan met de vraag van OMV Eduard Bressinck vzw om de notariële overeenkomst die momenteel in herwerking is door notaris Coussement (Duffel) aan te passen op volgende 2 punten:
● Verlenging van de periode tot 2045 in plaats van 2042.
Dit zowel voor de periode van de erfpacht als voor de verlenging van de jaarlijkse gebruikstoelage (in 2025: € 167.663,61). De huidige overeenkomst loopt tot en met 2032. De nieuwe periode loopt dan tot en met 2045. Uiterlijk 31.10.2045 draagt vzw OMV Eduard Bressinck ‘om niet’ de Jezuïetenkerk en nieuwbouw over aan Stad Lier.
● De toekenning van een stadswaarborg voor een bedrag van € 2.800.000.
● Visum en controle van de besteding van de gebruiksvergoeding door Financieel directeur van Stad Lier met inzage van de volledige boekhouding van OMV E. Bressinck. Het financieel plan dat nu wordt opgemaakt is gebaseerd op een aantal aannames en ramingen (oa. al dan niet verlaagd BTW-tarief). Na afloop van de werkzaamheden wordt overlegd tussen OMV.E. Bressinck en financieel directeur Stad Lier om in alle transparantie de eindafrekening op te maken en indien wenselijk de (financiële) afspraken bij te stellen binnen de perken van de verleende garanties.
● De overige bepalingen van de bestaande overeenkomst dd. 19.12.2011 kunnen behouden blijven.
Art 2 :
Het college beslist het dossier ter goedkeuring aan de gemeenteraad voor te leggen.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist dat kinderen tijdelijk niet meer opgevangen worden als de ouders:
● meer dan 3 openstaande vervallen facturen van BKO hebben;
● een factuur meer dan 3 maanden open hebben staan.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist dat het bestek met nr. 2025/819 en de raming voor de opdracht “Busvervoer op dagelijkse basis voor leerlingen op grondgebied Lier”, opgesteld door Algemene zaken - aankoop en overheidsopdrachten en dit in opdracht van uit in Lier - team jeugd en BKO worden goedgekeurd. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten.
Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de openbare procedure.
De aankondiging van de opdracht wordt ingevuld, goedgekeurd en bekendgemaakt op nationaal en Europees niveau.
De offertes dienen het bestuur ten laatste te bereiken op 24 april 2025 om 09.05 uur.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist toelating te verlenen aan wijkcomité Den Oever voor de organisatie van een zomerhappening van donderdag 28 augustus tem zaterdag 30 augustus 2025 op het binnenplein van wijk Den Oever, tussen de Keldermansstraat en de Kardinaal Cardijnstraat, en de plaatsing van een tent van 160m².
Art 2 :
De adviezen van de brandweer dienen opgevolgd te worden.
Omwille van bepaalde weersomstandigheden (vb. wind > 5 bft, storm, extreme droogte/hitte, brandindex,…) kunnen te allen tijde door de burgemeester extra maatregelen worden opgelegd in functie van de openbare veiligheid.
Art 3 :
De locatie van het evenement ligt in een zone die op zondag 31 augustus 2025 naar aanleiding van een ander evenement tussen bepaalde uren mogelijk niet bereikbaar zal zijn met de wagen. De organisator dient hiermee rekening te houden in functie van de afbraak.
Eens de verkeersmaatregelen en exacte timing bekend zijn wordt de organisator hiervan op de hoogte gebracht.
Art 4:
Verplicht gebruik van herbruikbare drankrecipiënten. Ook voor eten wordt de voorkeur gegeven aan herbruikbaar cateringmateriaal.
Andere afvalfracties die ontstaan bij het evenement (verpakkingsafval, papier en karton, glas, etensresten...) dienen in de eerste plaats vermeden te worden en in de tweede plaats maximaal gerecycleerd. Het aandeel restafval dient zo klein mogelijk gehouden te worden. De organisatie en deelnemers staan zelf in voor het correct afvoeren van het afval, dwz sorteren en aanbieden als huishoudelijk of bedrijfsafval. Het afval mag niet in de publieke vuilnisbakken worden gedeponeerd.
OPGELET: vanaf 1 januari 2024 is het verplicht om keukenafval en etensresten te sorteren. In een zone waar bezoekers eten, is het aangewezen om een inzamelbak voor etensresten te plaatsen. Ook daar waar het eten bereid wordt, moet een apart recipiënt voorzien worden. De deelnemers en bezoekers van het evenement dienen hier ook over ingelicht te worden.
Het openbaar domein wordt door de organisatie nadien gecontroleerd en waar nodig geveegd/opgeruimd.
Indien er flyers of promomateriaal worden uitgedeeld, gelieve op zoek te gaan naar duurzame producten en producten te vermijden die makkelijk zwerfvuil worden.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist toelating te verlenen aan Steven Van den Veegaete voor de organisatie van live optredens op zaterdag 4 april 2025 van 13u00 tot 21u00 in een tent op het vergund terras van de zaak In de Gloria, Grote markt 2.
Art 2 :
Het college gaat akkoord met volgende afwijking op de geluidsnormen voor elektronisch versterkte muziek :
Op zaterdag 04/04/2025
● mag het geluidsniveau van de muziek tussen 13u00 en 21u00 niet meer bedragen dan 91 db(A) Laeq,15 min.
● dienen de muziekactiviteiten stipt beëindigd te worden om 21u00.
De organisator moet de omwonende binnen een straal van 200 m rond het evenement, uiterlijk één week voor het evenement informeren en de gegevens van de organisator of verantwoordelijke meedelen.
De organisator voorziet een geluidsmeter met permanente registratie, die permanent de LAeq, 15 min-waarde meet. Deze geluidsmeter dient opgesteld te worden tussen het publiek, aan de DJ- of PA-installatie. De resultaten van de meting dienen binnen 2 dagen na het evenement in tabelvorm aan de stad Lier bezorgd te worden (leefmilieu@lier.be).
De beslissing dient op eenvoudig verzoek aan de toezichthoudende diensten getoond kunnen
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist toelating te verlenen aan Apero BV voor de organisatie van Apérotime afterwork op vrijdag 2 mei 2025 van 18u00 tot 24u00 op de Grote Markt.
Art 2 :
Het college gaat akkoord met volgende afwijking op de geluidsnormen voor elektronisch versterkte muziek :
Op vrijdag 02/05/2025
● mag het geluidsniveau van de muziek tussen 18u00 en 24u00 niet meer bedragen dan 93 db(A) Laeq,15 min.
● dienen de muziekactiviteiten stipt beëindigd te worden om 24u00.
De organisator moet de omwonende binnen een straal van 200 m rond het evenement, uiterlijk één week voor het evenement informeren en de gegevens van de organisator of verantwoordelijke meedelen.
De organisator voorziet een geluidsmeter met permanente registratie, die permanent de LAeq, 15 min-waarde meet. Deze geluidsmeter dient opgesteld te worden tussen het publiek, aan de DJ- of PA-installatie. De resultaten van de meting dienen binnen 2 dagen na het evenement in tabelvorm aan de stad Lier bezorgd te worden (leefmilieu@lier.be).
De beslissing dient op eenvoudig verzoek aan de toezichthoudende diensten getoond kunnen worden.
Art 3 :
Het marktplein dient op zaterdagochtend om 04u00 volledig vrij en proper te zijn.
De adviezen van de brandweer dienen opgevolgd te worden.
Omwille van bepaalde weersomstandigheden (vb. wind > 5 bft, storm, extreme droogte/hitte, brandindex,…) kunnen te allen tijde door de burgemeester extra maatregelen worden opgelegd in functie van de openbare veiligheid.
De aanbevelingen van de Lierse Adviesraad Toegankelijkheid dienen meegenomen te worden in de praktische organisatie van het evenement.
Art 4 :
Voor de voertuigen die in het kader van dit evenement toegang dienen te hebben tot de voetgangerszone, buiten de afgelijnde uren voor laden en lossen, dienen er minimum 10 werkdagen op voorhand tijdelijke doorgangskaarten aangevraagd te worden via doorgangskaart@lier.be.
Art 5 :
Voor elektriciteit en water kan gebruik gemaakt worden van de aanwezige voorzieningen en op basis van de retributie op de elektriciteits- en watervoorziening voor evenementen met commerciële doeleinden, kermisattracties en circussen.
Art 6 :
Verplicht gebruik van herbruikbare drankrecipiënten. Ook voor eten wordt de voorkeur gegeven aan herbruikbaar cateringmateriaal.
Andere afvalfracties die ontstaan bij het evenement (verpakkingsafval, papier en karton, glas, etensresten...) dienen in de eerste plaats vermeden te worden en in de tweede plaats maximaal gerecycleerd. Het aandeel restafval dient zo klein mogelijk gehouden te worden. De organisatie en deelnemers staan zelf in voor het correct afvoeren van het afval, dwz sorteren en aanbieden als huishoudelijk of bedrijfsafval. Het afval mag niet in de publieke vuilnisbakken worden gedeponeerd.
OPGELET: vanaf 1 januari 2024 is het verplicht om keukenafval en etensresten te sorteren. In een zone waar bezoekers eten, is het aangewezen om een inzamelbak voor etensresten te plaatsen. Ook daar waar het eten bereid wordt, moet een apart recipiënt voorzien worden. De deelnemers en bezoekers van het evenement dienen hier ook over ingelicht te worden.
Het openbaar domein wordt door de organisatie nadien gecontroleerd en waar nodig geveegd/opgeruimd.
Indien er flyers of promomateriaal worden uitgedeeld, gelieve op zoek te gaan naar duurzame producten en producten te vermijden die makkelijk zwerfvuil worden.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist toelating te verlenen aan de Vereniging voor Turkse Lierenaars voor de organisatie van een buurtfeest op zaterdag 19 april en zondag 20 april 2025 op het terrein van de Tulpenmoskee, Donk 45.
Art 2 :
De adviezen van de brandweer dienen opgevolgd te worden.
Omwille van bepaalde weersomstandigheden (vb. wind > 5 bft, storm, extreme droogte/hitte, brandindex,…) kunnen te allen tijde door de burgemeester extra maatregelen worden opgelegd in functie van de openbare veiligheid.
Art 3 :
Verplicht gebruik van herbruikbare drankrecipiënten. Ook voor eten wordt de voorkeur gegeven aan herbruikbaar cateringmateriaal.
Andere afvalfracties die ontstaan bij het evenement (verpakkingsafval, papier en karton, glas, etensresten...) dienen in de eerste plaats vermeden te worden en in de tweede plaats maximaal gerecycleerd. Het aandeel restafval dient zo klein mogelijk gehouden te worden. De organisatie en deelnemers staan zelf in voor het correct afvoeren van het afval, dwz sorteren en aanbieden als huishoudelijk of bedrijfsafval. Het afval mag niet in de publieke vuilnisbakken worden gedeponeerd.
OPGELET: vanaf 1 januari 2024 is het verplicht om keukenafval en etensresten te sorteren. In een zone waar bezoekers eten, is het aangewezen om een inzamelbak voor etensresten te plaatsen. Ook daar waar het eten bereid wordt, moet een apart recipiënt voorzien worden. De deelnemers en bezoekers van het evenement dienen hier ook over ingelicht te worden.
Het openbaar domein wordt door de organisatie nadien gecontroleerd en waar nodig geveegd/opgeruimd.
Indien er flyers of promomateriaal worden uitgedeeld, gelieve op zoek te gaan naar duurzame producten en producten te vermijden die makkelijk zwerfvuil worden.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist toelating te verlenen voor de organisatie van de viering van de Vlaamse feestdag op zondag 6 juli 2025 van 12u00 tot 20u00.
Art 2 :
Het college gaat akkoord met volgende verkeersmaatregel :
Parkeerverbod op 2 parkeerplaatsen op de Sionsvest, zijde stadsvesten, kant Spuihuis, op zondag 6 juli 2025 van 09u00 tot 20u00.
Een signalisatieplan en tijdelijke verordening kunnen opgemaakt worden.
Levering en plaatsing van de signalisatie door de stadsdiensten.
Art 3 :
Verplicht gebruik van herbruikbare drankrecipiënten. Ook voor eten wordt de voorkeur gegeven aan herbruikbaar cateringmateriaal.
Andere afvalfracties die ontstaan bij het evenement (verpakkingsafval, papier en karton, glas, etensresten...) dienen in de eerste plaats vermeden te worden en in de tweede plaats maximaal gerecycleerd. Het aandeel restafval dient zo klein mogelijk gehouden te worden. De organisatie en deelnemers staan zelf in voor het correct afvoeren van het afval, dwz sorteren en aanbieden als huishoudelijk of bedrijfsafval. Het afval mag niet in de publieke vuilnisbakken worden gedeponeerd.
OPGELET: vanaf 1 januari 2024 is het verplicht om keukenafval en etensresten te sorteren. In een zone waar bezoekers eten, is het aangewezen om een inzamelbak voor etensresten te plaatsen. Ook daar waar het eten bereid wordt, moet een apart recipiënt voorzien worden. De deelnemers en bezoekers van het evenement dienen hier ook over ingelicht te worden.
Het openbaar domein wordt door de organisatie nadien gecontroleerd en waar nodig geveegd/opgeruimd.
Indien er flyers of promomateriaal worden uitgedeeld, gelieve op zoek te gaan naar duurzame producten en producten te vermijden die makkelijk zwerfvuil worden.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist het verslag van de vorige vergadering dd. 10 maart 2025 goed te keuren.
BESLUIT
Art 1 :
Het schepencollege beslist voorliggende wijziging van artikel 22 voor de organisatie van kermissen en novemberfoor in Lier ter goedkeuring voor te leggen aan de gemeenteraad.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist de toewijzing van de standplaatsen voor een losse standplaats (blauwe zone - Gasthuisvest) op de novemberfoor 2025 goed te keuren.
Art 2 :
Het reglement op de novemberfoor en andere openbare kermissen, goedgekeurd in de gemeenteraad dd. 27 januari 2020, wordt toegepast.
Het retributiereglement op de novemberfoor en andere openbare kermissen, goedgekeurd in de gemeenteraad dd. 17 februari 2020, wordt toegepast.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het wijzigen functie handel naar cafe/resto, gelegen te 2500 Lier, te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
● De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Brandweerzone Rivierenland (ref. P19009-002/01) van 5 maart 2025 moeten strikt nageleefd worden.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
● De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
● Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
● De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
● Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen
● Vanaf 1 april 2024 wordt er geen voetpadwaarborg meer gevraagd. Mogelijks moet u wel een plaatsbeschrijving bezorgen aan de stad van het openbaar domein tussen de perceelsgrens en de rijweg. Dit bij aanvang van de werken. Bij de beëindiging van de werken dient u het einde van de werken te melden aan de stad. Een medewerker van de stad komt de toestand van het openbaar domein ter plaatse controleren. Eventuele kosten zullen worden doorgerekend aan de aanvrager. Meer informatie kan u terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/schade-openbaar-domein-vroeger-voetpadwaarborg
● Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
● De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
● Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
● Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
● De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
● De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het regulariseren van verbouwing/uitbreiding achteraan, gelegen te 2500 Lier, te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
● De opritbreedte moet beperkt blijven tot 3m aan de grens met het openbaar domein.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
● De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
● Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
● De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
● Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen
● Vanaf 1 april 2024 wordt er geen voetpadwaarborg meer gevraagd. Mogelijks moet u wel een plaatsbeschrijving bezorgen aan de stad van het openbaar domein tussen de perceelsgrens en de rijweg. Dit bij aanvang van de werken. Bij de beëindiging van de werken dient u het einde van de werken te melden aan de stad. Een medewerker van de stad komt de toestand van het openbaar domein ter plaatse controleren. Eventuele kosten zullen worden doorgerekend aan de aanvrager. Meer informatie kan u terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/schade-openbaar-domein-vroeger-voetpadwaarborg
● Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
● De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
● Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
● Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
● De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
● De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
BESLUIT
Art 1 :
Het college van burgemeester en schepenen heeft geen bezwaar tegen de verdeling van het eigendom, Mechelsesteenweg 434, kadastraal gekend als afd 3 sectie E nrs. 0091F P0000 en 0091R P0000.
Art 1 :
Het college neemt kennis van de lijst bestelbonaanvragen Stad Lier voor een totaal bedrag van 65.383,31 euro, aangemaakt in week 11 van 2025, die de volledige goedkeuringsflow doorlopen hebben.
BESLUIT
Art 1 :
Het college stelt de staat van onwaarden betreffende de belasting op "Terrassen en andere uitstallingen op het openbaar domein", dienstjaar 2024, vast voor een totaal bedrag van 3.113,20 euro.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist kennis te nemen van het verslag van de kerkraad Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt van 24 februari 2025.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist kennis te nemen van het verslag van de kerkraad Sint-Gummarus van 25 februari 2025.
Overdracht bevoegdheden korpschef
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist principieel volgende vertegenwoordigers aan te duiden:
● effectief vertegenwoordiger in de stuurgroep van de interlokale vereniging "IGS Wonen in Mechelen, Lier en Willebroek" en dit voor de resterende duur van deze legislatuur.
● plaatsvervangend vertegenwoordiger in de stuurgroep van de interlokale vereniging "IGS Wonen in Mechelen, Lier en Willebroek" en dit voor de resterende duur van deze legislatuur.
● effectief vertegenwoordiger in het beheerscomité van de interlokale vereniging "IGS Wonen in Mechelen, Lier en Willebroek" en dit voor de resterende duur van deze legislatuur.
● plaatsvervangend vertegenwoordiger in het beheerscomité van de interlokale vereniging "IGS Wonen in Mechelen, Lier en Willebroek" en dit voor de resterende duur van deze legislatuur.
Art 2 :
Het college beslist het dossier ter goedkeuring aan de gemeenteraad voor te leggen.
Publicatie LBLOD
De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.
Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:
De inhoud van de publicatie op het moment dat deze werd uitgevoerd.
Een unieke identificatie van de gebruiker die de actie heeft uitgevoerd.
De tijdstempel waarop de actie werd uitgevoerd.
Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.