Lier

Zitting van 23 januari 2023

Van 13:00 uur.

 

Overzicht punten

 

Zitting van 23 januari 2023

 

B.3 OV 2022/105: bouwen appartementsgebouw, Lispersteenweg 330. ONGUNSTIG ADVIES.

 

BESLUIT

 

 

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar niet bij.

Dit dossier valt volgens het college onder de bouwpauze, en krijgt dus negatief advies.

 

 

Publicatiedatum: 31/01/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 23 januari 2023

 

B.4 OV 2022/282: verbouwen, uitbreiden zonevreemde woning, Tuinweg 53. Limietdatum: 27/01/2023. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.

 

 

Art. 2:

Het college beslist de aanvraag inzake het verbouwen en uitbreiden van een zonevreemde woning te vergunnen met voorwaarden.

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 3:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

        De oprit aan de straat dient beperkt te worden tot een breedte van 3m. De rest van het perceel moet aan de straat fysiek worden afgesloten.

        De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Brandweerzone Rivierenland (ref. P19207-001/01) van 14 oktober 2022 strikt na te leven.

        Een septische put, waarop al het afvalwater (zwart en grijs) van de woning is aangesloten, is verplicht. De inhoud van de put bedraagt minimum 3000 liter tot 5 IE en 600 liter/IE vanaf meer dan 5 IE en 450 liter/IE vanaf 11 IE.

        De private riolering dient aan de rooilijn gescheiden (RWA / DWA) aangeboden te worden.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

        De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

        Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

        Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

        De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

        Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen

        Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/voetpadwaarborg

        Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

        De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

        Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

        Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

        De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

        De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

  1. het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
  2. de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 31/01/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 23 januari 2023

 

B.5 Afwijking geluidsnormen muziekactiviteiten MOEVEMENT. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist een afwijking op de geluidsnormen toe te staan voor de muziekactiviteiten in de polyvalente zaal Jeugdcentrum Moevement op de volgende data met de volgende voorwaarden:

 

Op 3 februari 2023 mag het geluidsniveau van de muziek van 21.00u tot 03.00u niet meer bedragen dan 95 dB(A) LAeq, 15min

dienen de muziekactiviteiten stipt beëindigd te worden om 3.00u;

 

Op 15 februari 2023 mag het geluidsniveau van de muziek van 21.00u tot 03.00u niet meer bedragen dan 95 dB(A) LAeq, 15min

dienen de muziekactiviteiten stipt beëindigd te worden om 3.00u;

 

Op 11 maart 2023 mag het geluidsniveau van de muziek van 21.00u tot 04.00u niet meer bedragen dan 95 dB(A) LAeq, 15min

dienen de muziekactiviteiten stipt beëindigd te worden om 4.00u;

 

Op 15 maart 2023 mag het geluidsniveau van de muziek van 21.00u tot 03.00u niet meer bedragen dan 95 dB(A) LAeq, 15min

dienen de muziekactiviteiten stipt beëindigd te worden om 3.00u;

 

Op 22 maart 2023 mag het geluidsniveau van de muziek van 21.00u tot 03.00u niet meer bedragen dan 95 dB(A) LAeq, 15min

dienen de muziekactiviteiten stipt beëindigd te worden om 3.00u;

 

De beslissing dient op eenvoudig verzoek aan de toezichthoudende diensten getoond kunnen worden; Er moet gehoorbescherming duidelijk zichtbaar aangeboden worden aan de ingang van de polyvalente zaal; De geluidsdruk in LAeq, 15min moet te allen tijde zichtbaar zijn op de geluidsinstallatie en afleesbaar voor de verantwoordelijke en handhaver; De exploitant en de persoon die door hem is aangesteld, zijn ertoe gehouden het maximaal toegestane geluidsniveau na te leven. Als het geluidsniveau, gemeten door middel van de meetapparatuur waarin de exploitant voorziet, het maximaal toegestane geluidsniveau overschrijdt, zijn de exploitant en de persoon die hij heeft aangesteld, verplicht om onmiddellijk het geluidsniveau bij te sturen tot een niveau dat het maximaal toegestane geluidsniveau niet meer overschrijden.

 

 

Publicatiedatum: 31/01/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 23 januari 2023

 

B.6 Stopzetting overeenkomst met IGEMO mbt het uitlezen camerabeelden sluikstort. GOEDKEURING.

 

Stopzetting overeenkomst tussen de stad en IGEMO mbt het uitlezen van de camerabeelden sluikstort.

 

 

Publicatiedatum: 31/01/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 23 januari 2023

 

B.7 Tijdelijke politieverordening - parkeerverbod Spekkestraat (vanaf begin nr. 25 tot begin nr. 27) vanaf 1 maart 2023. UITVAARDIGING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college vaardigt volgende tijdelijke politieverordening op het wegverkeer uit: in het belang van de openbare orde, rust en veiligheid zullen tijdelijke verkeersmaatregelen genomen worden voor het het aanbrengen van een parkeerverbod vanaf 1 maart 2023.

 

Art 2 :

Volgende tijdelijke verkeersmaatregelen zullen ingesteld worden:

E1. Parkeerverbod

a) begin van de reglementering

b) einde van de reglementering

 

Spekkestraat: vanaf begin nr. 25 tot begin nr. 27

 

Art 3 :

De verkeersmaatregelen worden bekend gemaakt aan de weggebruiker met de passende verkeerstekens overeenkomstig artikel 12 van de verkeerswet (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)

 

Art 4

Inbreuken worden gestraft zoals voorzien in de wet van het wegverkeer (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)

 

Art 5

Afschrift van huidig besluit wordt overgemaakt aan de Griffies van de Rechtbank van Eerste Aanleg en de Politierechtbank te Mechelen.

 

 

Publicatiedatum: 31/01/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 23 januari 2023

 

B.8 Lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL. GOEDKEURING.

 

Art 1 :

Het college keurt de lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL goed voor een totaal bedrag van 37.372,45 euro (van bestelbonnummer 42 tot en met bestelbonnummer 52).

 

 

Publicatiedatum: 31/01/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 23 januari 2023

 

B.9 Facturen gewone en buitengewone dienst LPL, dienstjaren 2022 en 2023, voor een totaal bedrag van 224.039,60 euro. BETAALBAARSTELLING.

 

Art 1 :

Het college beslist de volgende mandaatlijsten, dienstjaar 2023, betaalbaar te stellen voor een totaal bedrag van 224.039,60 euro : van mandaatlijstnummer 3 tot en met mandaatlijstnummer 4.

 

 

Publicatiedatum: 31/01/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 23 januari 2023

 

B.10 Facturen Stad Lier, dienstjaren 2022 en 2023, voor een totaal bedrag van 1.621.887,19 euro. BETAALBAARSTELLING.

 

Art 1 :

Het college beslist de volgende lijst betaalbaarstellingen, dienstjaren 2022 en 2023, betaalbaar te stellen voor een totaal bedrag van 1.621.887,19 euro : mandaatlijsten 898, 899, 900, 901, 903, 904, 905, 906, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20.

 

 

Publicatiedatum: 31/01/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 23 januari 2023

 

B.11 Belastingkohier op " Aanplakborden voor publiciteitsdoeleinden ", vierde deel dienstjaar 2022. VASTSTELLING EN UITVOERBAARVERKLARING.

 

Art 1 :

Het college beslist het belastingkohier op " Aanplakborden voor publiciteitsdoeleinden ", vierde deel dienstjaar 2022, vast te stellen en uitvoerbaar te verklaren voor een totaal bedrag van 5.727,50 euro.

 

 

Publicatiedatum: 31/01/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 23 januari 2023

 

B.13 Onderhoud IBA's - dienstjaar 2022. BIJKOMENDE  AANWENDING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college hecht goedkeuring aan de bijkomende aanwending van 18.823,43 € voor het onderhoud van de Iba's voor het dienstjaar 2022.

 

 

Publicatiedatum: 31/01/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 23 januari 2023

 

B.14 Bomencharter 2019-2024. Stand van zaken dienstjaar 2022. KENNISNAME.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van de stand van zaken van het aantal aangeplante bomen m.b.t. de bomencharter 2019-2024.

 

Locatie

Aantal

Begraafplaatst Kloosterheide

8

Sionsvest(Anne Frankboom)

1

Minigolf

7

Mallekotstraat

6

Waverwoud

2450

Herdenkingsbos fase

(Begraafplaats Kloosterheide)

50

Handbogenhof

20

Amerstraat - Rivierstraat

35

De Schom

3

Pastoriestraat

9

Ros Beiaardstraat

21

FOS

3

Pallieterland - hondenweide / volkstuinen

87

 

 

Publicatiedatum: 31/01/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 23 januari 2023

 

B.15 Concessieovereenkomst JC Decaux: locaties en uitvoering schuilhuisjes en infoborden deel 1. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om de locaties en uitvoering van de schuilhuisjes en informatieborden uit fase 1 goed te keuren, mits rekening wordt gehouden met toegevoegde adviezen. Voor de negatief geadviseerde locaties uit fase 1 mag een nieuw voorstel worden gedaan in fase 2.

 

 

Publicatiedatum: 31/01/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 23 januari 2023

 

B.16 Semi-ondergrondse vuilnisbakken: plaatsing. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om de voorgestelde werkwijze en locaties voor de plaatsing van de 45 semi-ondergrondse vuilnisbakken goed te keuren.

 

 

Publicatiedatum: 31/01/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 23 januari 2023

 

B.17 Aanbrengen van thermoplastische wegmarkeringen op grondgebied van Lier en Koningshooikt .  Lastenkohier, raming en opstarten procedure. GOEDKEURING.

 

Het college beslist dat het bestek met nr. 2023/726 en de raming voor de opdracht “aanbrengen van thermoplastische wegmarkeringen op grondgebied van Lier en Koningshooikt”, opgesteld door Algemene zaken - aankoop en overheidsopdrachten en dit in opdracht van het technisch bureau - openbaar domein worden goedgekeurd.

De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten.

 

Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de vereenvoudigde onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking.

De aankondiging van de opdracht wordt ingevuld, goedgekeurd en bekendgemaakt op nationaal niveau.

 

De offertes dienen het bestuur ten laatste te bereiken op 16 februari 2023 om 08.45 uur.

 

 

Publicatiedatum: 31/01/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 23 januari 2023

 

B.18 Huisbezoeken bij senioren 'Thuis in de wijk'. GOEDKEURING.

 

Huisbezoeken bij senioren in het kader van het project Zorgzame buurten 'Thuis in de wijk'.

 

 

Publicatiedatum: 31/01/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 23 januari 2023

 

B.19 Aankoop externe prestaties DIGIBANK. GOEDKEURING.

 

Prijsvergelijk prestaties Digibank

 

 

Publicatiedatum: 31/01/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 23 januari 2023

 

B.20 Opdracht inrichting expo blauwgroen (werktitel) stadsmuseum Lier. TOEWIJZING.

 

Het college beslist dat de opdracht inrichting expo blauwgroen (werktitel) wordt gegund aan de hoogst scorende kandidaat, zijnde Fugzia, Karel van Lotharingenstraat 4/301, 3000 Leuven.

 

 

Publicatiedatum: 31/01/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 23 januari 2023

 

B.21 Ontwerpen en realiseren van recreatiemogelijkheden op site rond jeugdcentrum Lier - datum opening offertes en opstarten procedure. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist dat het bestek met nr. 2022/724 voor de opdracht “Ontwerpen en realiseren van recreatiemogelijkheden op site rond jeugdcentrum Lier”, opgesteld door Algemene zaken - aankoop en overheidsopdrachten en dit in opdracht van team jeugd wordt aangevuld met de datum opening offertes.

De offertes dienen ingediend te worden ten laatste op 2 maart 2022 om 8:45 uur.

 

Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de vereenvoudigde onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking.

 

 

Publicatiedatum: 31/01/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 23 januari 2023

 

B.22 Raamcontract boeken en CD/DVD - wijziging vastleggingen. GOEDKEURING.

 

Art 1 :

Het college beslist dat de bedragen worden vastgelegd voor de opdracht “Raamovereenkomst voor de levering van boeken voor de stedelijke bibliotheek van Lier”

 

Het college beslist dat de bedragen worden vastgelegd voor de opdracht “Raamovereenkomst voor de levering van beeld- en geluidsdragers voor de stedelijke bibliotheek van Lier”

 

 

Publicatiedatum: 31/01/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 23 januari 2023

 

B.23 Wienercircus 2023. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

 

Art 1 :

Het college beslist toelating te verlenen aan het Wiener Circus om een circustent te plaatsen en vertoningen te geven van 17/2/2023 tot en met 25/02/2023 (opbouw op 14/02 vanaf 06u30 - einde afbraak 28/02/2023 - uiterlijk tot 20u30 uur) op de weide aan de stadsvest Frederik Peltzerstraat. De voorwaarden zoals vermeld in het circusreglement, inzonderheid de voorwaarden van de brandweer, dienen strikt te worden nageleefd.

 

Na de voorstellingen dient het openbaar domein in een reine toestand te worden

achtergelaten. De aanvrager dient zelf in te staan voor het verwijderen van het afval.

 

Het college is akkoord met de geplande voorstellingen:

vrijdag 17 februari 18u00

Zaterdag 18 februari 14u30 en 17u30

Zondag 19 februari 14u30

Maandag 20 februari 14u30 en 17u30

Dinsdag 21 februari 14u30 en 17u30

Woensdag 22 februari 14u30 en 17u30

Donderdag 23 februari 14u30 en 17u30

Vrijdag 24 februari 14u30 en 17u30

Zaterdag 25 februari 14u30 en 17u30

 

Art 2:

Indien men voertuigen wenst te stallen dient dit te gebeuren binnen het ingenomen domein

en zo dat er een fysieke en visuele afscheiding is. Zware voertuigen mogen enkel gestationeerd worden voor de gesculpteerde boomstammen. Onder de kroon van de bomen voorbij de boomstammen mag niet gereden of geparkeerd worden. Ook op de stadsvesten kan en mag er niet gereden worden.

 

Art. 3:

In toepassing van het circusreglement dient een waarborg van 1.500 € te worden gestort

op rekening BE82 0910 0010 0968 met vermelding "waarborg circus 2023 14/02-28/02 ".

 

Art 4:

In toepassing van het belastingsreglement voor het gebruik van het gemeentelijke openbaar

domein voor gelegenheidsinrichtingen dient een bedrag van 2945,73€ te worden betaald

op rekening BE82 0910 0010 0968 met vermelding "retributie circus 2023 14/02-28/02".

 

Art 5 :

In toepassing van de retributie op de elektriciteits- en watervoorziening voor evenementen met

commerciële doeleinden, kermisattracties en circussen dient een bedrag van 1599 € te worden betaald op rekening BE84 0971 1129 4029 met vermelding "retributie circus 2023 elektriciteit/water  

 

Art 6 :

Omwille van bepaalde weersomstandigheden kunnen er ten alle tijden extra maatregelen worden opgelegd in het kader van de openbare veiligheid.

 

 

Art 7 :

Het Collega gaat akkoord met de afspraak dat de kosten voor het herstellen van de grasmat worden doorgerekend naar de organisator gezien de timing van het evenement. De Groendienst neemt hiervoor na het evenement contact op met de organisator.

 

Art 8 :

Kopieën:

 

Aantal

Bestemmeling

7

aanvrager - verkeersdienst LPL - cel mobiliteit - technisch uitvoerende dienst - brandweer - handhaving- groendienst

"

 

 

Publicatiedatum: 31/01/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 23 januari 2023

 

B.24 Vintage en retro brocanterie, 14/05, 02/07 en 17/09. GOEDKEURING.

 

Art 1 :

Het college beslist toelating te verlenen voor de organisatie van vintage- en brocanteriemarkten zowel toegankelijk voor particuliere als professionele verkopers op de Grote Markt (voetgangersgedeelte) op 14/05/2023 (lente editie), op 02/07/2023 (zomer editie) en op 17/09/2023 (herfst editie) telkens tussen 09u00 tot 18u00 (opbouw vanaf 06u00 en afbraak uiterlijk tot 20u00),

 

Art 2:

De wetgeving ambulante handel dient te worden nageleefd.

 

Art 3:

Na de markten dient de Grote Markt netjes te worden achtergelaten. Het afval dient verwijderd en meegenomen te worden door de organisator. Het openbaar domein mag niet beschadigd worden. De fonteinen worden niet uitgeschakeld.

 

Art 4 :

Voor de wagens die op de Grote Markt dienen te zijn voor laden en lossen na 11.00 uur en voor 18.00 uur dient er een doorgangskaart te worden aangevraagd. De aanvraag dient min. 2 weken voor de markten te worden aangevraagd via info@lier.be of via de website van de stad Lier. De kaarten kosten 11 euro/kaart.

 

 

Publicatiedatum: 31/01/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 23 januari 2023

 

B.25 Organisatie Duivenmarkt. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist toelating te geven voor het organiseren van de wekelijkse duivenmarkt van zondag 19 februari tot en met zondag 26 maart '23, telkens met opbouw van 6 tot 8 uur en markt van 8 tot 13u. De markt moet terug vrijgemaakt zijn om 14u.

 

Art 2

Het college beslist dat het hier gaat om inname openbaar domein en dat deze moet afgesloten worden met nadarhekken. Zo kunnen de deelnemers met hun voertuig de Grote Markt oprijden.

 

Art 3:

Iedere vrijdag voor het evenement wordt een bok nadars aan het stadhuis, kant vleeshuis afgezet door de logisitieke diensten.

De organisatie activeert zondagochtend zelf de nadars . 

Op zondag, 14u, zet de organisatie deze nadars opnieuw op de bok, aan het stadshuis, kant vleeshuis. 

Op maandag wordt de bok weer opgehaald.

 

Art 4

De deelnemers rijden aan langs de doorgang Lisperstraat - Vleeshuis.

 

Art 5

De praktische organisatie ter plaatse, het bewaken van de correcte opstelling, het proper achterlaten van de Grote Markt na de activiteit, .... is een verantwoordelijkheid van de Duivenbond daar stad Lier geen plaatsmeester ter beschikking stelt.

 

Art 6:

Vanuit stad Lier zal een dierenarts worden aangesteld elke zondag van 8 tot 13 uur voor de controle van de dieren.

 

Art 7

De halte en tevens de parkeerplaats voor de touringcars zal voorzien worden op de Netelaan, tussen de LeopoldIII-laan en de A Vanderpoortenlaan, De parkeerplaatsen op dat stuk in de Netelaan worden omgevormd tot busstrookparking op de respectievelijke zondagen tussen 7 en 14 uur.

 

Art 8

De verantwoordelijke van de Duivenbond kan beschikken over een toegangsbadge en een code voor het gebruik van de toiletten onderaan in het stadhuis. ze dienen hiervoor zelf de nodige afspraken te maken met de verantwoordelijke voor verhuur van het stadhuis, Martine van Gorp (martine.vangorp@lier.be)

De organisatie staat zelf in voor het onderhoud van de toiletten tijdens de opbouw en openingsuren van de markt.

 

Art 9:

Er dient een mobiliteitsplan opgemaakt te worden.

 

Art 10:

het openbaar domein moet door de organisatie gecontroleerd worden en waar nodig geveegd/opgeruimd. De organisatie en deelnemers staan zelf in voor het correct afvoeren van het afval, dwz sorteren en aanbieden als huishoudelijk of bedrijfsafval....

 

 

Publicatiedatum: 31/01/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 23 januari 2023

 

B.26 Palingbootrace. PRINCIPIELE GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist principieel akkoord te gaan met de organisatie van een Palingbootrace.

 

Art 2 :

De nodige afspraken dienen nog gemaakt te worden met organisatoren van andere evenementen om de programmatie op elkaar af te stemmen.

 

De te nemen mobiliteitsmaatregelen worden nog besproken in een evenementenoverleg en vast gelegd in een signalisatieplan.

 

 

Publicatiedatum: 31/01/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 23 januari 2023

 

C.1 Verslag vorig college. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist het verslag van de vorige vergadering dd. 16/1/2023 goed te keuren.

 

 

Publicatiedatum: 31/01/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 23 januari 2023

 

C.2 Ambulante handel: fruit-, groeten- en bloemenkraam op parking Veemarkt (woe + vrij) en De Mol (don) + verkoop van bloemen en aardbeien i.k.v. moederdag (14 mei en 15 augustus). GOEDKEURING.

 

Art 1 :

Het college beslist toestemming te verlenen voor het plaatsen van een groenten-, fruit- en bloemenkraam op de Veemarkt voor woensdag en vrijdag vanaf april tot en met eind augustus.

 

Het college beslist toestemming te geven voor de verkoop op parking De Mol op donderdag vanaf april tot en met eind augustus.

 

Het college beslist toestemming te geven voor de éénmalige verkoop van bloemen en aardbeien op zondag 14 mei en 15 augustus in het kader van moederdag.

 

Art 2 :

Het retributiereglement op plaatsrechten markten en elektriciteitsvoorziening voor marktkramers en andere gebruikers zal toegepast worden.

 

 

Publicatiedatum: 31/01/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 23 januari 2023

 

C.3 Ambulante handel - pizzakraam op woensdag ter hoogte van het Koningsplein (Koningshooikt) van 16.30 uur tot 20.30 uur. GOEDKEURING.

 

Art 1 :

Het college beslist toestemming te verlenen aan Balderia voor het plaatsen van een pizzakraam op het Koningsplein voor woensdagen vanaf februari tot en met eind april 2023, telkens van 16.30 uur tot 20.30 uur.

 

Art 2 :

Het retributiereglement op plaatsrechten markten en elektriciteitsvoorziening voor marktkramers en andere gebruikers zal toegepast worden.

 

 

Publicatiedatum: 31/01/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 23 januari 2023

 

C.6 Novemberfoor - Overdracht abonnement. GOEDKEURING.

 

Art 1 :

Het college beslist de overdracht van het abonnement voor de kermisattractie 'suikerspin met standplaats op de Grote Markt goed te keuren.

 

Art 2 :

De nieuwe houder van het abonnement dient zich te houden aan de voorwaarden van het geldend retributiereglement en de federale wetgeving op de organisatie van kermisactiviteiten.

 

 

Publicatiedatum: 31/01/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 23 januari 2023

 

C.7 OV2020/571 : beslissing deputatie - voorwaardelijke vergunning voor bouwen van een nieuwe serre + loods gelegen Donderheide 22 te Lier. KENNISNAME.

 

Art 1 :

Het college neemt kennis van de beslissing van de deputatie.

 

Art 2 :

Het college beslist niet in beroep te gaan tegen de beslissing.

 

 

Publicatiedatum: 31/01/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 23 januari 2023

 

C.8 OV 2022/395: aanbrengen isolatie en gevelbekleding, Pannenhuisstraat 333. Limietdatum: 28/01/2023. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

 

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag inzake het aanbrengen isolatie en gevelbekleding,  te vergunnen met voorwaarden.

 

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

De rooilijn mag in totaal met max. 14 cm overschreden worden.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

        De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

        Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

        Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

        De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

        Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen

        Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/voetpadwaarborg

        Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

        De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

        Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

        Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

        De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

        De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

  1. het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
  2. de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 31/01/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 23 januari 2023

 

C.9 OV 2022/389: verbouwen vrijstaande eengezinswoning en slopen bijgebouw, heraanleggen verharding, Mijl 51. Limietdatum: 30/01/2023. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag inzake het verbouwen vrijstaande eengezinswoning en slopen bijgebouw, heraanleggen verharding te vergunnen met voorwaarden.

 

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

        Er moet een infiltratievoorziening van minstens 5.400l worden voorzien.

        De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Brandweerzone Rivierenland (ref. P19307-001/01) van 2 december 2022 strikt na te leven.

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

        De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

        Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

        Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

        De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

        Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen

        Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/voetpadwaarborg

        Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

        De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

        Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

        Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

        De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

        De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

  1. het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
  2. de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 31/01/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 23 januari 2023

 

C.10 OV 2022/400: uitbreiden verdieping, Beukenlaan 32. Limietdatum: 03/02/2023. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag inzake het uitbreiden verdieping te vergunnen met voorwaarden.

 

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

Er worden geenspecifieke stedenbouwkundige voorwaarden opgelegd.

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

        De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

        Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

        Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

        De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

        Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen

        Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/voetpadwaarborg

        Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

        De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

        Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

        Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

        De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

        De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

  1. het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
  2. de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 31/01/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 23 januari 2023

 

C.11 OV 2022/402: uitbreiden van een rijwoning, Begijnhofstraat 54. Limietdatum: 06/02/2023. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag inzake het uitbreiden van een rijwoning te vergunnen met voorwaarden.

 

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

        De uitbreiding op de tweede verdieping wordt uitgesloten uit de vergunning.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

        De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

        Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

        Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

        De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

        Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen

        Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/voetpadwaarborg

        Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

        De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

        Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

        Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

        De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

        De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

  1. het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
  2. de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 31/01/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 23 januari 2023

 

C.12 OV 2022/388: verbouwen vrijstaande eengezinswoning, Marnixdreef 39. Limietdatum: 30/01/2023. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag inzake het verbouwen vrijstaande eengezinswoning, 2500 Lier te vergunnen met voorwaarden.

 

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

        De breedte van de oprit mag maximaal 3 meter bedragen aan de rooilijn.

 

        Het strookje grond voor de rooilijn is af te dragen aan het openbaar domein, bij eerste verzoek door de stad Lier.

 

        De verharding middenin de tuinzone die te zien is op de beschikbare luchtfoto’s, maar niet aangeduid op plannen bestaande toestand, wordt expliciet uitgesloten uit de vergunning.

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

        De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

        Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

        Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

        De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

        Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen

        Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/voetpadwaarborg

        Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

        De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

        Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

        Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

        De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

        De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

  1. het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
  2. de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 31/01/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 23 januari 2023

 

C.13 OV 2022/419: plaatsen van een dakkapel achteraan, Pannenhuisstraat 78. Limietdatum: 13/02/2023. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag inzake het plaatsen van een dakkapel achteraan te vergunnen met voorwaarden.

 

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

• Er mag maximaal 1 autostaanplaats voorzien worden in de voortuin. Hierbij mag de totale verhardingsgraad van de voortuin maximaal 50% bedragen.

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

        De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

        Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

        Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

        De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

        Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen

        Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/voetpadwaarborg

        Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

        De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

        Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

        Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

        De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

        De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

  1. het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
  2. de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 31/01/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 23 januari 2023

 

C.14 OV 2022/327: regulariseren van garage en zwembad, Leliënlei 24. Limietdatum: 02/2/2023. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

 

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.

 

 

Art. 2:

Het college beslist de aanvraag  inzake het regulariseren van garage en zwembad,  te vergunnen met voorwaarden.

 

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 3:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

        De voorziene verharding (terras achter de gevel in de achtertuin) opgeteld met de verharding van het zwembad, mag de 80 m² niet overschrijden.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

 

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

        De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

        Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

        Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

        De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

        Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen

        Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/voetpadwaarborg

        Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

        De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

        Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

        Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

        De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

        De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

  1. het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
  2. de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 31/01/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 23 januari 2023

 

C.16 Samana Koningshooikt/ Inname openbaar domein De Laag op maandag 11 mei 2023. TOELATING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist toelating te verlenen aan Samana Koningshooikt voor de inname van parking De Laag op maandag 11 mei 2023. De beslissing wordt overgemaakt aan Parkeerbeheer.

 

 

Publicatiedatum: 31/01/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 23 januari 2023

 

C.17 Lijst bestelbonaanvragen Stad Lier. KENNISNAME.

 

Art 1 :

Het college neemt kennis van de lijst bestelbonaanvragen Stad Lier voor een totaal bedrag van 33.887,11 euro, aangemaakt in week 3 van 2023, die de volledige goedkeuringsflow doorlopen hebben.

 

 

Publicatiedatum: 31/01/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 23 januari 2023

 

C.18 Erkenning Lierse opvanginitiatieven. GOEDKEURING.

 

Het college beslist de erkenning te verlengen van Zorgboerderij Tallaart, VZW Skillz en Paardenmelkerij Brabanderhof voor de organisatie van vakantiekampen voor kinderen, en dit voor een periode van 3 jaar.

 

 

Publicatiedatum: 31/01/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 23 januari 2023

 

C.19 Vacantverklaren van 2 contractuele functies van Calog assistent niveau C. KENNISNAME EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

Vacantverklaren 2 contractuele functies Calog niveau C buiten kader.

 

 

Publicatiedatum: 31/01/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 23 januari 2023

 

T.1 100 jaar Podiumacademie - Plaatsing Beeldhouwwerk. Gasthuisvest 50. GOEDKEURING.

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

 

Publicatiedatum: 31/01/2023