Lier

Zitting van 25 mei 2020

Van 13:00 uur.

 

Overzicht punten

 

Zitting van 25 mei 2020

 

B.2 Ontvankelijkheid premieaanvraag etalage Oxfam wereldwinkel vzw - Antwerpsestraat 141. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist het aanvraagdossier voor Oxfam wereldwinkel vzw, gelegen Antwerpsestraat 141, volledig en ontvankelijk te verklaren en zodoende een goedkeuring te verlenen aan de toekenning van de eerste etalagepremie.

 

Art 2 :

De aanvrager verbindt zich ertoe de actie te realiseren binnen de drie maanden na ontvankelijkheid van de premieaanvraag en hiervan bewijs te leveren aan team ondernemen aan de hand van een kopie van de factuur en foto's ter staving van de realisatie.

 

 

Publicatiedatum: 09/06/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 25 mei 2020

 

B.3 OV 2019/458: bouwen van nieuwbouw bedrijfsverzamelgebouwen en hun omgevingsaanleg in deelzone 2 (wijziging vergunning DBA_2017048530), Vakenderveld 2. Limietdatum: 26/05/2020. OMGEVINGSVERGUNNING MET UITSLUITING VAN RECLAMETOTEM

 

BESLUIT

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag ingediend door de namens Futurn Lier NV inzake het bouwen van nieuwbouw bedrijfsverzamelgebouwen en hun omgevingsaanleg in deelzone 2 (wijziging vergunning DBA_2017048530), gelegen Vakenderveld 2, 2500 Lier te vergunnen met voorwaarden.

 

De aanvraag omvat (eveneens) :

Rubriek

Omschrijving

Aard

Hoeveelheid

Eenheid

3.2.2°a)

op basis van 2,25m3/h:

= 2,25 x 12 = 27m3/dag

= 27 x 365 = 9853m3/jaar

klasse 3

9855

m3/jaar

 

Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan omvat:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Totale hoeveelheid

Eenheid

3.2.2°a)

op basis van 2,25m3/h:

= 2,25 x 12 = 27m3/dag

= 27 x 365 = 9853m3/jaar

klasse 3

9855

m3/jaar

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

De volgende fasering wordt goedgekeurd: Het startmoment voor de werken van fase 2 vangt aan als fase 1 is opgeleverd met een maximale duur van 5 jaar na aanvang der werken van fase 1.

 

Art. 3:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • Men moet zich houden aan de voorwaarden opgelegd in vergunning ref. 2017/312 of DBA_2017048530. Deze voorwaarden zijn voor de volledigheid opgesomd in hoofdstuk 2 ‘Historiek’ onderdeel van deze vergunning. De voorwaarden betreffende water zijn echter apart in deze vergunning opgelegd daar er niet voldaan is aan de voorwaarden uit de eerdere vergunning.
  • De aanvraag moet volledig conform de Vlaamse stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd. 
  • De zone is bestemd voor lokale verwerkende bedrijven en kantoorachtigen met een beperkt mobiliteitsgenererend karakter. Ook bedrijfsverzamelgebouwen en clusters van kleine bedrijfsunits worden toegelaten.
  • Individuele kantoorruimtes zijn beperkt tot 35 % van de (gezamenlijke) vloeroppervlakte individuele bedrijfsgebouw, bedrijfsverzamelgebouw of een cluster van kleine bedrijfsunits.
  • Complementaire en gemeenschappelijke functies zoals administratieve ruimten, vergaderzalen, demonstratieruimten en inpandige toonzalen, sociale lokalen (kleedkamers, sanitair, bedrijfsrestaurant, refter…), opslag, stockage en technische ruimten worden mogelijk gemaakt als nevenbestemming. De vloeroppervlakte van de complementaire en gemeenschappelijke functies blijft per individuele bedrijfsgebouw, bedrijfsverzamelgebouw of een cluster van kleine bedrijfsunits beperkt tot maximum 40 % van de hoofdbestemming.
  • Volgende bestemmingen zijn niet toegelaten: autonome verkoops- en (klein)handelsfuncties, autonome kantoren, op- en overslag en voorraadbeheer zonder verwerking en seveso-inrichtingen.

        Maximaal 50% van de ‘centrale bedieningsas’ mag verhard worden. De inrichting van open grachten en/of retentiezones is verplicht in de centrale bedieningsas.

        De bouwvrije zone tussen de loodsen en de Mallekotstraat en Bollaarstraat dient aangelegd te worden als een representatieve ontvangstruimte die bijdraagt tot een kwalitatief straatbeeld. Er dient bijzondere aandacht te gaan naar het totaalbeeld van en integratie van de bedrijfspercelen en de openbare wegenis in de Mallekotstraat en Bollaarstraat.

        De bedrijfspercelen ter hoogte van de Bollaarstraat dienen het verblijfsgebied een groen uitzicht en karakter te geven. Hierbij dient minstens 1 streekeigen en inheemse hoofstamboom aangeplant te worden per 10,00m bedrijfsperceel grenzende aan de Bollaarstraat.

        Vanaf de secundaire ontsluitingswegen dienen een logische en directe voetgangersverbinding(en) voorzien te worden naar de Veldstraat. Deze voetgangersverbinding(en) kunnen vorm krijgen langsheen de aangeduide ‘trage wegen’.

        Toonzalen kunnen niet georiënteerd worden op de Mallekotstraat of de Bollaarstraat en dienen steeds inpandig voor te komen.

        De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van agentschap Wegen en Verkeer (ref. AV/112/2020/00182/A) van 7 mei 2020 na te leven.

        De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Brandweerzone Rivierenland (ref. P15120-006/01) van 14 mei 2020 strikt na te leven.

        Het oprichten van reclameconstructies, uithangborden, … moet deel uitmaken van een afzonderlijke omgevingsvergunning, gekaderd in een globaal plan voor het bedrijventerrein. De totem wordt uitgesloten van de vergunning.

        De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Cel Integraal Waterbeheer (ref IW 2019/458) van 18/05/2020 na te leven, te realiseren in eerste fase, in het bijzonder met de daar vermelde algemene en bijzondere voorwaarden:

o        De volledige buffering moet op het eigen perceel gerealiseerd worden en mag niet op de CBA afgewend worden.

o        Er moet ten allen tijde voorkomen worden dat de infiltratie/buffering dienst doet als drainage.

o        Om maximaal in te zetten op infiltratie mag de vertraagde afvoer op maximaal 40 cm mv geïnstalleerd worden en de noodoverloop maximaal op 10 cm mv.

o        De wadi moet een minimaal volume van 155m³ hebben. Dit volume moet gecreëerd worden boven de theoretische hoogste grondwaterstand van 80 cm mv.

        Dwarsparkkeerplaats nr 36 wordt uitgesloten uit de vergunning.

        De tweede oprit naar unit 2.2.1.b. wordt uitgesloten uit de vergunning. Niet noodzakelijke opritten worden uitgesloten uit de vergunning.

        Fietsenstallingen voor unit 2.1.4. en 2.1.5 worden overdekt op het gelijkvloers georganiseerd. Voor de overdekte fietsenstallingen moet een omgevingsvergunning ingediend worden.

        De aangeduide extra fietsenstallingen voor de bezoekers moeten gerealiseerd worden, hebben de afmetingen volgens de normen in het advies mobiliteit en moeten overdekt zijn. Voor deze constructie moet een omgevingsvergunning ingediend worden.

        Bij effectieve invullen/stopzetten van een activiteit in een unit dient dit aan de milieudienst gemeld te worden (leefmilieu@lier.be).

        Ten allen tijde heeft de verantwoordelijke van het bedrijventerrein een up-to-date overzicht met welke bedrijven waar exploiteren en wie per unit het verantwoordelijke aanspreekpunt is.

        Het plaatsen van een septische put is verplicht voor de opvang van zwart / faecaal water.

 

 

Volgende bijzondere milieuvoorwaarden worden opgelegd:

        De vergunning moet aan Aquafin nv bezorgd worden na goedkeuring.

        Elke unit moet voor de DWA voorzien zijn van een aparte toezichtsput.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Art. 4:

De in art. 1 bedoelde vergunning wordt uitgereikt voor onbepaalde duur.

 

Art. 5:

De in artikel 1 bedoelde vergunning is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden:

 

§.1 - algemene voorwaarden:

  • Hoofdstuk 4.1: Algemene voorschriften;
  • Hoofdstuk 4.2: Beheersing van oppervlaktewaterverontreiniging;
  • Hoofdstuk 4.3: Beheersing van bodem en grondwaterverontreiniging;
  • Hoofdstuk 4.4: Beheersing van luchtverontreiniging;
  • Hoofdstuk 4.5: Beheersing van geluidshinder;
  • Hoofdstuk 4.6: Beheersing van hinder door licht;
  • Hoofdstuk 4.7: Beheersing van asbest;
  • Hoofdstuk 4.9: Energieplanning;
  • Hoofdstuk 4.10: Emissies van broeikasgassen.

 

§.2 - sectorale voorwaarden:

  • Afd. 5.3.1: Stedelijk afvalwater;

 

De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden kunnen teruggevonden worden in Vlarem II. Deze zijn evenwel louter indicatief; bij wijzigingen van Vlarem II wordt de exploitant immers steeds geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven. De integrale en geconsolideerde tekst van Vlarem II is te raadplegen op de Milieunavigator, via de link: https://navigator.emis.vito.be/

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

o        De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

o        Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

o        Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

o        De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

o        Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

o        Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

o        Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

o        De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

o        Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

o        Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

o        De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

o        De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

   het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

   de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 09/06/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 25 mei 2020

 

B.4 Melding 2020/200: regulariseren van een veranda, Hagenbroeksesteenweg 219. AKTENAME.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1

Er wordt akte genomen van de melding ingediend inzake het regulariseren van een veranda.

 

Art. 2

De plannen en het meldingsdossier waarop deze akte gebaseerd is, maken integraal deel uit van de meldingsakte.

 

Art. 3

De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden :

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

Er worden geenspecifieke stedenbouwkundige voorwaarden opgelegd.

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

 

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

1)   De vergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze melding houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

2)   De vergunning doet geen enkele afbreuk aan de verplichtingen inzake brandveiligheid zoals deze voorzien worden in de wet van 30 juli 1979 betreffende de preventie van brand en ontploffing en betreffende de verplichte verzekering van de burgerrechtelijke aansprakelijkheid in dergelijke gevallen, het Koninklijk Besluit van 7 juli 1994 tot vaststelling van de basisnormen voor de preventie van brand en ontploffing waaraan de nieuwe gebouwen moeten voldoen en diens bijlagen.

3)   Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

4)   Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

5)   Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

6)   De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

7)   Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

8)   Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

Indien er na de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning blijkt dat er geëxploiteerd zal worden met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dan dient er een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang exploitatie.

 

 

Publicatiedatum: 09/06/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 25 mei 2020

 

B.5 Lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college keurt de lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL goed voor een totaal bedrag van 5.042,60 euro ( van bestelbonnummer 233 tot en met bestelbonnummer 239 ).

 

 

 

Publicatiedatum: 09/06/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 25 mei 2020

 

B.6 Facturen gewone en buitengewone dienst LPL, dienstjaar 2020, voor een totaal bedrag van 15.440,01 euro. BETAALBAARSTELLING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de volgende mandaatlijsten, dienstjaar 2020, betaalbaar te stellen voor een totaal bedrag van 15.440,01 euro : van mandaatlijstnummer 25 tot en met mandaatlijstnummer 26.

 

 

Publicatiedatum: 09/06/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 25 mei 2020

 

B.7 Facturen Stad Lier, dienstjaar 2020, voor een totaal bedrag van 498.111,05 euro. BETAALBAARSTELLING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de volgende lijst betaalbaarstellingen, dienstjaar 2020, betaalbaar te stellen voor een totaal bedrag van 498.111,05 euro : mandaatlijst 157.

 

 

Publicatiedatum: 09/06/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 25 mei 2020

 

B.8 Belastingkohier op " Verspreiding niet-geadresseerde reclamedrukwerken en gelijkgestelde producten en sampling ", vierde kwartaal dienstjaar 2019. VASTSTELLING EN UITVOERBAARVERKLARING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist het belastingkohier op " Verspreiding niet-geadresseerde reclamedrukwerken en gelijkgestelde producten en sampling ", vierde kwartaal dienstjaar 2019, vast te stellen en uitvoerbaar te verklaren voor een totaal bedrag van 97.264,83 euro.

 

 

Publicatiedatum: 09/06/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 25 mei 2020

 

B.9 Trage wegen Tallaart. PRINCIPIËLE GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om niet akkoord te gaan met de afschaffing van de buurtweg gelegen op de percelen die ten kadaster gekend zijn als Lier 4e afdeling (Koningshooikt), sectie A, nrs. 116B, 117F en 117G.

 

Het college beslist om de buurtweg gelegen op de percelen die ten kadaster gekend zijn als Lier 4e afdeling (Koningshooikt), sectie A, nrs. 83, 98,99, 190 en 191 over te dragen aan dhr. Peeters zodat de weg private eigendom wordt. Het college gaat akkoord om het wandeltracé dat gelegen is tegen de Itterbeek die dan de verbinding kan maken tussen de Heuvelstraat en een ander deel van de Tallaart officieel als buurtweg in gebruik te nemen op voorwaarde dat dhr. Peeters instaat voor het onderhoud er van.

 

Het college gaat principieel akkoord met de voorgestelde grondenruil van de weg die gelegen is op het perceel kadastraal gekend als Lier 4e afdeling, sectie A, nr. 85A en een deel van de openbare weg die loopt tussen de percelen 79B en 86B op voorwaarde dat de metalen pendelpoortjes die staan ter hoogte van de hoek van de percelen met nrs. 194C, 82B en 83 worden vervangen door houten hekjes.

 

Art 2 :

Het college stelt notaris Van Cauwenbergh aan voor ter behartiging van de belangen van de stad.

 

 

 

Publicatiedatum: 09/06/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 25 mei 2020

 

B.10 Basiswaterhemelplan en opmaak detailhemelwaterplannen.  GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van het basishemelwaterplan voor Lier, opgemaakt door studiebureau Evolta Engineers nv.

 

Art 2 :

Het college beslist een detailhemelwaterplan te laten opmaken voor volgende gebieden:

Deelgebied 1B en 1A: bovengebied Lisperloop: omgeving R16; Lisp

Deelgebied 3 - westen centrum: Donkloop; Boomlaarloop; deel wij Zevenbergen

Deelgebied 13 - centrum Koningshooikt: bovenloop Itterbeek; Soeteweide; Holbeek

Deelgebied 7 - oost: Maasfortbeek; Berlaarse Laak

 

 

Publicatiedatum: 09/06/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 25 mei 2020

 

B.11 Vullen putten met gietasfalt op verschillende locaties in Lier en Koningshooikt. TOEWIJZING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college wijst het opvullen van de putten met gietasfalt op diverse locaties in Lier en Koningshooikt toe aan Stadsbader NV, Kanaalstraat 1 te 8530 Harelbeke tegen een éénheidsprijs van 1,32 € / kg.

 

 

Publicatiedatum: 09/06/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 25 mei 2020

 

B.12 Sociaal 19 puntenplan COVID19. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist akkoord te gaan met het sociaal 19 puntenplan COVID19.

 

Art 2 :

De financiële gevolgen zijn:

-Nieuwe, niet gebudgetteerde bijkomende middelen tbv 28.636,66€/jaar en een éénnmalige toelage van 8.324€

 

 

Publicatiedatum: 09/06/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 25 mei 2020

 

B.13 Heropening musea in Lier. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de heropening van Zimmertoren vanaf dinsdag 26 mei, stadsmuseum Lier vanaf woensdag 27 mei en huis van Oscar vanaf donderdag 28 mei 2020 goed te keuren.

 

 

Publicatiedatum: 09/06/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 25 mei 2020

 

B.14 Erkenning Stad Lier als "toeristisch centrum". GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist goedkeuring te verlenen aan dienst Toerisme en Erfgoed om over te gaan tot de opmaak van beide aanvraagdossiers met als doel de erkenning van Lier als "toeristisch centrum", indien verder onderzoek uitwijst dat Stad Lier voldoet aan alle criteria die worden vooropgesteld.

 

 

Publicatiedatum: 09/06/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 25 mei 2020

 

C.4 Roofvogelshow IdeeKids. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om de roofvogeldemonstratie op 27/08/2020 te Anton Bergmannlaan 24 toe te staan tussen 13u30 en 16u30 bij gunstig weer.

 

Art 2 :

De vergunning wordt afgeleverd onder voorwaarde dat de coronamaatregelen die op het moment van de activiteit van toepassing zijn, dit soort evenementen toelaten.

 

 

 

Publicatiedatum: 09/06/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 25 mei 2020

 

C.5 Aanpassingen vzw Heilig Hartziekenhuis Lier. KENNISNAME.

 

BESLUIT

Het college neemt kennis van de aanpassingen.

 

 

Publicatiedatum: 09/06/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 25 mei 2020

 

C.6 Lijst bestelbonaanvragen Stad Lier. KENNISNAME.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van de lijst bestelbonaanvragen Stad Lier voor een totaal bedrag van 25.036,61 euro, aangemaakt in week 21 van 2020, die de volledige goedkeuringsflow doorlopen hebben.

 

 

Publicatiedatum: 09/06/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 25 mei 2020

 

T.1 Sectoraal akkoord personeel lokale en provinciale besturen 2020 : verhoging maaltijdcheques.  PRINCIPIELE GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college is principieel akkoord om de waarde van een maaltijdcheque recurrent op te trekken van 6 naar 7 euro met ingang van 1 juni 2020.

 

Art 2 :

Het college vraagt het advies van de vakbonden vooraleer dit voor te leggen aan de gemeenteraad.

 

 

Publicatiedatum: 09/06/2020