BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist i.f.v. de ondersteuning van de Lierse horeca-exit binnen de huidige COVID-19 crisis een tijdelijke inname van het openbaar domein goed te keuren voor de uitbreiding van het terras van volgende horecazaken:
- Orly, Bareelstraat 33 -> 3 parkeerplaatsen
- Sinte-Goemmer, Berlaarsestraat 3 -> 2 parkeerplaatsen (links)
- 't Sterk water, Berlaarsestraat 9 -> 1 parkeerplaats (links)
- Numerus Clausus, Keldermansstraat 2 -> 2 parkeerplaatsen
- The Lord, Parelstraat 42 -> 1 parkeerplaats
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist het aanvraagdossier voor Misomada Trade b.v, maatschappelijke zetel gevestigd op de Doelveld 8 te 2550 Kontich, volledig en ontvankelijk te verklaren en zodoende goedkeuring te verlenen aan de toekenning van de 40ste 'premie voor invulling leegstaande handelspanden' in het Lierse Kernwinkelgebied (i.c. de 2de premie in 2020).
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist dat er goedkeuring wordt verleend aan het verslag van nazicht van de offertes van 27 mei 2020, opgesteld door Algemene zaken - aankoop en overheidsopdrachten en dit op basis van de beoordelingen door wonen, leven en ondernemen - team mobiliteit.
Het verslag van nazicht van de offertes in bijlage maakt integraal deel uit van deze beslissing.
Het college beslist dat de basisopdracht wordt gegund aan de economisch meest voordelige bieder (op basis van de beste prijs-kwaliteitsverhouding), zijnde SUUNTA, geregistreerd bij de Kruispuntbank van Ondernemingen onder nummer 0682446171, Sluisstraat 79 /03.01 te 3000 Leuven, tegen de prijzen vermeld in de offerte van deze inschrijver.
De uitvoering moet gebeuren overeenkomstig de lastvoorwaarden vastgelegd in het bestek met nr. 2020/588.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art.1:
Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 45 bezwaarschrift(en) werden ingediend.
De elementen uit de bezwaarschriften zijn van die aard dat ze (deels) kunnen worden bijgetreden en de vergunning geweigerd dient te worden.
Art. 2:
Het college beslist het dossier door te sturen naar de Gemeenteraad om de rooilijn vast te stellen bij de aanvraag tot omgevingsvergunning ingediend inzake bouwen van 24 appartementen met ondergrondse parking voor 24 auto’s en 72 bovengrondse fietsenstallingen en wegenis en rooilijnwijziging, volgens het rooilijnplan met titel ‘rooilijnplan Sluislaan wijziging van de rooilijn KB 19 september 2011’ ingevoerd in het omgevingsloket als BA-9558-OD-RL.pdf, opgemaakt door Koen Wouters landmeter dd 26 november 2019, met een gratis grondafstand van 299,15m². Een belofte van gratis grondafstand werd toegevoegd voor een oppervlakte van 219,15m² , mits voldaan wordt aan volgende voorwaarden :
Een juridisch sluitende overeenkomst met de stad (patrimonium) moet worden gemaakt betreffende de exacte oppervlakte van de grondafstand
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van het ontwerp van Ruimtelijk Uitvoeringsplan ‘"Azelhof" en zendt het dossier naar de gemeenteraad voor voorlopige vaststelling.
Art 2 :
Het openbaar onderzoek zal worden georganiseerd van 1 september 2020 tot en met 30 oktober 2020.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist de inhoud van de brownfieldconvenant "Brownfieldproject 85 LIER STERRENSTRAAT” goed te keuren.
Art 2 :
Het college legt de inhoud van de brownfieldconvenant "Brownfieldproject 85 LIER STERRENSTRAAT” ter goedkeuring voor aan de gemeenteraad.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om de bebossingsaanvraag BBOS-2020-001 te weigeren.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar deels bij behalve voor wat betreft :
De gebouwen moeten op minimum 3 m staan van de perceelgrens met 2A 520 p in plaats van 2 m om voldoende ruimte te hebben om een trage wegverbinding te creëren.
Art. 1:
Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.
Art. 2:
Het college beslist de aanvraag inzake het ontwikkeling en invullen van zone IV met de bouw van 2 nieuwbouw bedrijfsverzamelgebouwen van elk 5 units en hun omgevingsaanleg, te vergunnen met voorwaarden.
De aanvraag omvat de nieuwe rubriek:
Rubriek | Omschrijving | Aard | Hoeveelheid | Eenheid |
3.2.2°a) | op basis van 2,25m3/h: = 2,25 x 24 = 54m3/dag = 54 x 365 = 19710m3/jaar | klasse 3 | 19.710 | m3/jaar |
Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan omvat:
Rubriek | Omschrijving | Aard | Totale hoeveelheid | Eenheid |
3.2.2°a) | op basis van 2,25m3/h: = 2,25 x 24 = 54m3/dag = 54 x 365 = 19710m3/jaar | klasse 3 | 19.710 | m3/jaar |
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 3:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
o De oppervlakte die in mindering gebracht mag worden, mag maximaal 60 m²/unit zijn.
o Er moet gerekend worden met een buffernorm van 330 m³/ha verharde oppervlakte.
o De overloop met vertraagde afvoer (10 l/s.ha) moet op 0,20 m mv geïnstalleerd worden.
o De infiltratiekratten met een totaalvolume van 11,43 m³ moeten boven de hoogste grondwaterstand (80 cm onder maaiveldniveau) geïnstalleerd worden.
o De wadi’s moeten een totale oppervlakte van 84 m² hebben met een diepte van 0,80 cm.
o Er moet in elke unit hergebruik toegepast worden voor toiletten, een dienstkraan binnen en een dienstkraan buiten.
o Elke unit moet voorzien zijn van een hemelwaterput van minstens 7.500 l en maximaal 10.000l.
o Bij effectieve invullen/stopzetten van een activiteit in een unit dient dit aan de milieudienst gemeld te worden (leefmilieu@lier.be).
o Ten allen tijde heeft de verantwoordelijke van het bedrijventerrein een up-to-date overzicht met welke bedrijven waar exploiteren en wie per unit het verantwoordelijke aanspreekpunt is.
o De tijdelijke fietsverbinding art. 8 B1 uit het RUP moet gerealiseerd kunnen worden, hiervoor moet men 3 m van de perceelgrens blijven met perceel 2A 520 p.
o De aangeduide inpandige fietsstallingen moeten effectief voorzien worden.
o Er moeten minimum 5 publiek toegankelijke fietsstallingen i.f.v. bezoekers voorzien worden aan het begin van de toerit van deze deelzone. Deze moeten overdekt zijn. Hiervoor moet men een omgevingsvergunning indienen.
Volgende bijzondere milieuvoorwaarden worden opgelegd:
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Art. 4:
De in art. 2 bedoelde vergunning wordt uitgereikt voor onbepaalde duur.
Art. 5:
De in artikel 2 bedoelde vergunning is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden:
§.1 - algemene voorwaarden:
1. Hoofdstuk 4.1: Algemene voorschriften;
2. Hoofdstuk 4.2: Beheersing van oppervlaktewaterverontreiniging;
3. Hoofdstuk 4.3: Beheersing van bodem en grondwaterverontreiniging;
4. Hoofdstuk 4.4: Beheersing van luchtverontreiniging;
5. Hoofdstuk 4.5: Beheersing van geluidshinder;
6. Hoofdstuk 4.6: Beheersing van hinder door licht;
7. Hoofdstuk 4.7: Beheersing van asbest;
8. Hoofdstuk 4.9: Energieplanning;
9. Hoofdstuk 4.10: Emissies van broeikasgassen.
§.2 - sectorale voorwaarden:
10. Afd. 5.3.1: Stedelijk afvalwater;
De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden kunnen teruggevonden worden in Vlarem II. Deze zijn evenwel louter indicatief; bij wijzigingen van Vlarem II wordt de exploitant immers steeds geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven. De integrale en geconsolideerde tekst van Vlarem II is te raadplegen op de Milieunavigator, via de link: https://nnavigator.emis.vito.be/
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
1° het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
2° de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag ingediend namens THYS BOUWPROJECTEN NV inzake het exploiteren van een bronbemaling, gelegen Bollaarstraat ZN, 2500 Lier te weigeren.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werd(en) ingediend.
Art. 2:
Het college beslist de omgevingsvergunning ingediend namens AQUAFIN NV en Provincie Antwerpen inzake bijstellen milieuvoorwaarden n.a.v. GPBV-evaluatie, gelegen Waversesteenweg 196, 2500 Lier gunstig te adviseren.
Art. 3:
Er worden geen bijkomende voorwaarden opgelegd door de gemeentelijke omgevingsambtenaar.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 1 bezwaarschrift(en) werden ingediend.
De elementen uit de verschillende bezwaren zijn van die aard dat ze deels kunnen worden bijgetreden en er voorwaarden worden opgelegd.
Art. 2:
Het college beslist de aanvraag inzake het heropstarten paardenmelkerij annex opleidingsstal en aanvraag appartement (2e inpandige bedrijfswoning) en groomwoning gedeeltelijk te vergunnen met voorwaarden.
De aanvraag omvat voor de ingedeelde inrichting of activiteit de nieuwe rubrieken:
Rubriek | Omschrijving | Aard | Hoeveelheid | Eenheid |
3.6.3.1°a) | afvalwaterzuiveringsinstallaties, met inbegrip van het lozen van 0,1 m³/u bedrijfsafvalwater | klasse 3 | 0,1 | M3/UUR |
19.6.2°a) | Opslag van 120 m³ stro/hooi in een lokaal | klasse 3 | 120 | m³ in een lokaal |
24.2. | Labo gericht op de interne controle van eigen productieprocessen | klasse 3 | 1 | laboratorium |
28.2.c)1° | Opslag van 87 m³ vaste mest | klasse 3 | 87 | M3 |
32.4. | Inrichting voor de africhting van paarden uitgerust met een binnenpiste | klasse 2 | 1 | africhtpiste |
De aanvraag omvat de stopzetting van volgende rubrieken:
Rubriek | Omschrijving | Aard | Hoeveelheid | Eenheid |
6.5.1 | Verdeelslang |
| 1 | slang |
De aanvraag omvat de verandering van volgende rubrieken:
Rubriek | Omschrijving | Aard | Hoeveelheid | Eenheid |
9.4.3.c)1° | Uitbreiding met 8 paarden | klasse 2 | + 8 | PLAATSEN |
17.3.2.1.1.1°b) | Regularisatie inhoud mazouttank | klasse 3 | + 4,123 | TON |
53.8.1°b) | vermindering met 158,46 m³/jaar | klasse 2 | -158,46 | M3/JAAR |
De aanvraag omvat de hernieuwing van de volgende rubrieken:
Rubriek | Omschrijving | Aard | Hoeveelheid | Eenheid |
15.1.1° | Stallen van 3 landbouwvoertuigen | klasse 3 | 3 | voetuigen |
16.3.2°a) | Koelinstallaties met een totaal geïnstalleerd vermogen van 6,97 kW | klasse 3 | 6,97 | kW |
Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan zou omvatten :
Rubriek | Omschrijving | Aard | Hoeveelheid | Eenheid |
15.1.1° | Stallen van 3 landbouwvoertuigen | klasse 3 | 3 | VOERTUIG |
16.3.2°a) | Koelinstallaties met een totaal geïnstalleerd vermogen van 6,97 kW | klasse 3 | 6,97 | KW |
3.6.3.1°a) | afvalwaterzuiveringsinstallaties, met inbegrip van het lozen van 0,1 m³/u bedrijfsafvalwater | klasse 3 | 0,1 | M3/UUR |
19.6.2°a) | Opslag van 120 m³ stro/hooi in een lokaal | klasse 3 | 120 | m³ in een lokaal |
24.2. | Labo gericht op de interne controle van eigen productieprocessen | klasse 3 | 1 | laboratorium |
28.2.c)1° | Opslag van 87 m³ vaste mest | klasse 3 | 87 | M3 |
32.4. | Inrichting voor de africhting van paarden uitgerust met een binnenpiste | klasse 2 | 1 | africhtpiste |
9.4.3.c)1° | Uitbreiding met 8 paarden | klasse 2 | 58 | PLAATSEN |
17.3.2.1.1.1°b) | Regularisatie inhoud mazouttank | klasse 3 | 4,123 | TON |
53.8.1°b) | vermindering met 158,46 m³/jaar | klasse 2 | 950 | M3/JAAR |
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 3:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
o Alle voorwaarden en maatregelen opgelegd in punt 4 moeten gevolgd worden.
o In de eerder vergunde plannen werd een groenscherm voorzien op de rechter perceelsgrens tot tegen de achterliggende waterloop. Dit groenscherm zal in kader van de milieuvergunning best opgelegd worden om nog uit te voeren. Echter dien er rekening gehouden te worden met de erfdienstbaarheidszone langs de waterloop. In de 5m zone naast de waterloop kan het groenscherm niet aangeplant worden.
o Voorafgaand aan de uitvoering van werken aan de waterloop (zie punt 4.1.4) moet een stedenbouwkundige vergunning verkregen worden.
o In de eerder vergunde plannen werd een groenscherm voorzien op de rechter perceelsgrens tot tegen de achterliggende waterloop. Dit groenscherm zal in kader van de milieuvergunning best opgelegd worden om nog uit te voeren. Echter dien er rekening gehouden te worden met de erfdienstbaarheidszone langs de waterloop. In de 5m zone naast de waterloop kan het groenscherm niet aangeplant worden.
o De afstandsbepalingen t.o.v. de waterloop moeten nageleefd worden.
o Er moet een wadi voorzien worden met een inhoud van 15,6 m³ met een maximale diepte van 0,80 m ten opzichte van het bestaande maaiveld.
o De wadi moet gerealiseerd worden in de zone binnen de 15 m achter de verharding.
o De lozing van uitsluitend huishoudelijk afvalwater kan op deze langsgracht onder volgende voorwaarden:
1. Zwart en grijs afvalwater dienen vóór de septische put samen te komen in afwachting van aanleg van (gescheiden) riolering in het Maaikeneveld;
2. De inhoud van de septische put dient minimaal 3000 liter te zijn;
3. Aanleg volgens het rioleringsplan bij de aanvraag kan en is reeds voorzien op een toekomstige aanleg van riolering in Maaikeneveld (grijs en zwart water afzonderlijk), er dient wel voorzien te worden in een bijkomende aansluiting van het grijze afvalwater vóór de septische put die gebruikt wordt zolang er geen riolering beschikbaar is. Deze bypass dient dan buiten gebruik gesteld te worden als riolering in de straat aanwezig is.
Volgende maatregelen moeten er worden getroffen:
Volgende bijzondere milieuvoorwaarden worden opgelegd:
Volgende opmerkingen worden vanuit milieu meegegeven:
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Art. 4:
De in art. 2 bedoelde vergunning wordt uitgereikt voor onbepaalde duur.
Art. 5:
De in artikel 2 bedoelde vergunning is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden:
§.1 - algemene voorwaarden:
o Hoofdstuk 4.1: Algemene voorschriften;
o Hoofdstuk 4.2: Beheersing van oppervlaktewaterverontreiniging;
o Hoofdstuk 4.3: Beheersing van bodem en grondwaterverontreiniging;
o Hoofdstuk 4.4: Beheersing van luchtverontreiniging;
o Hoofdstuk 4.5: Beheersing van geluidshinder;
o Hoofdstuk 4.6: Beheersing van hinder door licht;
o Hoofdstuk 4.7: Beheersing van asbest;
o Hoofdstuk 4.9: Energieplanning;
o Hoofdstuk 4.10: Emissies van broeikasgassen.
§.2 - sectorale voorwaarden:
o Afd. 5.3.2: Bedrijfsafvalwaters;
o Hfst. 5.9: Dieren;
o Hfst. 5.15: Garages, parkeerplaatsen en herstellingswerkplaatsen voor motorvoertuigen;
o Afd. 5.16.1: Gassen: gemeenschappelijke bepalingen;
o Afd. 5.17.1: Gevaarlijke producten: algemene bepalingen;
o Afd. 5.17.3: Gevaarlijke producten: opslag in bovengrondse houders;
o Afd. 5.19.1: Hout: algemene bepalingen;
o Hfst. 5.24: Laboratoria;
o Afd. 5.28.2: Dierlijke mest;
o Afd. 5.32.1: Ontspanningsinrichtingen en schietstanden: algemene bepalingen;
o Hfst. 5.53: Winning van grondwater;
De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden kunnen teruggevonden worden in Vlarem II. Deze zijn evenwel louter indicatief; bij wijzigingen van Vlarem II wordt de exploitant immers steeds geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven. De integrale en geconsolideerde tekst van Vlarem II is te raadplegen op de Milieunavigator, via de link: https://nnavigator.emis.vito.be/
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
1° het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
2° de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het verbouwen van een bestaande ééngezinswoning te Lier te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
1° het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
2° de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag inzake het regulariseren verharding en aanvraag propaangastank gedeeltelijk te vergunnen met voorwaarden.
De aanvraag omvat (eveneens) :
Rubriek | Omschrijving | Aard | Hoeveelheid | Eenheid |
17.1.2.2.1° | referentie gastank: 11655 maatschappij: Primagaz aard van gas: Propaan
| klasse 3 | 850 | L |
Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan omvat:
Rubriek | Omschrijving | Aard | Totale hoeveelheid | Eenheid |
17.1.2.2.1° | referentie gastank: 11655 maatschappij: Primagaz aard van gas: Propaan
| klasse 3 | 850 | L |
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Art. 3:
De in art. 1 bedoelde vergunning wordt uitgereikt voor onbepaalde duur.
Art. 4:
De in artikel 1 bedoelde vergunning is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden:
§.1 - algemene voorwaarden:
- Hoofdstuk 4.1: Algemene voorschriften;
- Hoofdstuk 4.2: Beheersing van oppervlaktewaterverontreiniging;
- Hoofdstuk 4.3: Beheersing van bodem en grondwaterverontreiniging;
- Hoofdstuk 4.4: Beheersing van luchtverontreiniging;
- Hoofdstuk 4.5: Beheersing van geluidshinder;
- Hoofdstuk 4.6: Beheersing van hinder door licht;
- Hoofdstuk 4.7: Beheersing van asbest;
- Hoofdstuk 4.9: Energieplanning;
- Hoofdstuk 4.10: Emissies van broeikasgassen.
§.2 - sectorale voorwaarden:
- Afd. 5.17.1: Gevaarlijke producten: algemene bepalingen;
- Afd. 5.17.3: Gevaarlijke producten: opslag in bovengrondse houders;
De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden kunnen teruggevonden worden in Vlarem II. Deze zijn evenwel louter indicatief; bij wijzigingen van Vlarem II wordt de exploitant immers steeds geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven. De integrale en geconsolideerde tekst van Vlarem II is te raadplegen op de Milieunavigator, via de link: https://nnavigator.emis.vito.be/
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
1° het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
2° de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag inzake het bouwen van een half-open ééngezinswoning, te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
• De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
• Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
• Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
• De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
• Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
• Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
• Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
• De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
• Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
• Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
• De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
• De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
1° het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
2° de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag inzake het verbouwen van een eengezinswoning te Lier gedeeltelijk te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
1° het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
2° de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag inzake het verbouwen van een ééngezinswoning, te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
-het decreet van 15 juli 1997 houdende de Vlaamse Wooncode;
-het optimalisatiedecreet woningkwaliteit van 20 maart 2019;
-het BVR woningkwaltiteitsbewaking van 24 mei 2019.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
1° het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
2° de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar niet bij en levert de vergunning voorwaardelijk af omwille van volgende reden:
1.Voorliggende eengezinswoningen passen qua functie perfect binnen de bestemmingszone voor stedelijk wonen van het PRUP Bosstraat.
2.In het weigeringsbesluit van de stad van Bosstraat 21 werd gesteld dat op basis van de beschikbare informatie niet met zekerheid kan besloten worden wie de eigenaar is van de weg. Echter op basis van het openbaar gebruik van meer dan 30 jaar is er sprake van een verkrijgende verjaring waardoor de Bosstraat als openbare wegenis kan beschouwd worden. Dit maakt ook de toekomstige heraanleg mogelijk.
3. In het weigeringsbesluit van de stad Lier van diezelfde Bosstraat 21 werd vorig jaar verwezen naar het Masterplan Ring West Lier, goedgekeurd door de gemeenteraad op 26 juni 2017. Het Masterplan heeft echter geen positief vooroverleg met de provincie doorlopen of verder planinitiatief genomen, waardoor het niet kan beschouwd worden als beleidsmatig gewenste ontwikkeling. De Deputatie heeft in graad van beroep dan ook aangegeven het Masterplan Ring West Lier NIET mee te nemen in haar overwegingen. Afwijken van het Masterplan op zich is dan ook geen weigeringsgrond.
4.In het verkavelingsontwerp bevat de nieuwbouw voldoende afstand tot de bestaande rooilijn waardoor het in de toekomst mogelijk blijft een gedeelte van het perceel toe te voegen tot het openbaar domein, in functie van een verbreding van de wegenis. De 9 meter zijn echter voldoende, zodat het vooral voor de andere percelen is op plaatsen waar de rooilijn Bosstraat nog zeer smal is, dat een bijkomende inlijving bij het openbaar domein zich opdringt. Echter dienen hiervoor de geijkte, officiële procedures te worden doorlopen tot vaststelling van een nieuwe rooilijn. Omdat het mogelijk is om de straatbreedte te beperken tot 9 meter, vervalt de noodzakelijke overdracht van ‘lot 10’, en wordt dit lot telkens bijgevoegd bij de overige percelen. Hierdoor is geen (nieuwe) gemeenteraadsbeslissing nodig.
Belangrijk is dat de voorwaarden zoals voorzien door Infrastructuur worden opgelegd in de vergunning:
Volgende voorwaarden van de adviesinstanties worden opgelegd:
o De voortuinstroken mogen maximaal 50% verhard worden, uitgevoerd in waterdoorlatende verharding.
o Enkel binnen een strook van 4m van de achtergevel mag een terras opgericht worden.
o Noodzakelijke voorzieningen voor tuinpaden en terras mogen Waterdoorlatend aangelegd worden, omrand door kwalitatieve kleinschalige groenstructuren. Buiten deze zones dient de tuin aangelegd te worden met groenaanplantingen en als dusdanig onderhouden te worden.
o Bijgebouwen: De gezamenlijke oppervlakte van de constructies is maximaal 30 m². Constructies worden afgewerkt met plat dak.
Volgende last wordt opgelegd in de vergunning:
Volgende aanpassingen van de verkavelingsvoorschriften zijn noodzakelijk:
Het verkavelingsplan wordt aan deze gewijzigde voorschriften aangepast.
Volgende algemene voorwaarden worden opgelegd bij verkavelingen met wegenis:
De elementen uit de verschillende bezwaren zijn van die aard dat ze maar deels kunnen worden bijgetreden. Door de heraanleg van de straat met riolering en gracht, wordt er deels tegemoet gekomen aan de bezwaren.
Art. 1:
Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 3 bezwaarschrift(en) werden ingediend.
De elementen uit de verschillende bezwaren zijn van die aard dat ze niet kunnen worden bijgetreden.
Art. 2:
De aanvraag ingediend door RES Consult namens de heer Kristof Van den Brande en Kristof Van den Brande namens RES Consult BVBA inzake verkavelen van 9 kavels bestemd voor woningbouw, gelegen Bosstraat 8, 2500 Lier voorwaardelijk te vergunnen.
Art. 3:
De voorwaarden zoals voorzien door Infrastructuur worden opgelegd in de vergunning:
Volgende voorwaarden van de adviesinstanties worden opgelegd:
o De voortuinstroken mogen maximaal 50% verhard worden, uitgevoerd in waterdoorlatende verharding.
o Enkel binnen een strook van 4m van de achtergevel mag een terras opgericht worden.
o Noodzakelijke voorzieningen voor tuinpaden en terras mogen Waterdoorlatend aangelegd worden, omrand door kwalitatieve kleinschalige groenstructuren. Buiten deze zones dient de tuin aangelegd te worden met groenaanplantingen en als dusdanig onderhouden te worden.
o Bijgebouwen: De gezamenlijke oppervlakte van de constructies is maximaal 30 m². Constructies worden afgewerkt met plat dak.
Volgende last wordt opgelegd in de vergunning:
Volgende aanpassingen van de verkavelingsvoorschriften zijn noodzakelijk:
Het verkavelingsplan wordt aan deze gewijzigde voorschriften aangepast.
Volgende algemene voorwaarden worden opgelegd bij verkavelingen met wegenis:
Volgende bepalingen zijn van toepassing:
• De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1
Er wordt akte genomen van de melding inzake het aanpassen van raamopeningen in de gevel.
Art. 2
De plannen en het meldingsdossier waarop deze akte gebaseerd is, maken integraal deel uit van de meldingsakte.
Art. 3
De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden :
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
Volgende maatregelen moeten er worden getroffen:
Volgende wordt uitgesloten uit de aktename:
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn van toepassing:
1. De vergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze melding houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
2. De vergunning doet geen enkele afbreuk aan de verplichtingen inzake brandveiligheid zoals deze voorzien worden in de wet van 30 juli 1979 betreffende de preventie van brand en ontploffing en betreffende de verplichte verzekering van de burgerrechtelijke aansprakelijkheid in dergelijke gevallen, het Koninklijk Besluit van 7 juli 1994 tot vaststelling van de basisnormen voor de preventie van brand en ontploffing waaraan de nieuwe gebouwen moeten voldoen en diens bijlagen.
3. Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
4. Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
5. Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
6. De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
7. Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
8. Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
Indien er na de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning blijkt dat er geëxploiteerd zal worden met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dan dient er een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang exploitatie.
BESLUIT
Art 1:
Het college beslist uitzonderlijk - via vooruitbetaling - een subsidie van 590 euro toe te kennen aan Scouting Lier in het kader van het subsidiereglement zwerfvuil.
BESLUIT:
Het College van Burgemeester en Schepenen gaat akkoord om de eigenaars die niet reageerden op het eerder toegestuurde document mbt de peiling naar comfortelementen de kans te bieden zich alsnog in regel te stellen en hen daartoe een aangetekende brief te sturen met bijhorend invulformulier.
Kostprijs wordt geraamd op € 5.480.
BESLUIT
Art 1 :
Het college stelt de jaarrekening 2019 van de stad Lier principieel vast. Het resultaat op kasbasis bedraagt -4.077.211 EUR. Rekening houdend met de kortlopende financiering van 6.000.000 EUR wordt het resultaat ruim positief. De autofinancieringsmarge is eveneens positief en bedraagt 2.248.757 EUR.
Art 2 :
Het college beslist de jaarrekening 2019 van de stad Lier door te sturen naar de gemeenteraad ter vaststelling.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist de volgende lijst betaalbaarstellingen, dienstjaar 2020, betaalbaar te stellen voor een totaal bedrag van 637.174,53 euro : mandaatlijst 195.
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van de jaarrekeningen 2019 van de kerkfabrieken op het grondgebied van Lier-Koningshooikt en stuurt deze door naar de gemeenteraad voor positief advies.
BESLUIT
Art 1 :
Het college keurt de lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL goed voor een totaal bedrag van 3.339,59 euro ( van bestelbonnummer 240 tot en met bestelbonnummer 249 ).
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist de volgende mandaatlijsten, dienstjaar 2020, betaalbaar te stellen voor een totaal bedrag van 31.034,80 euro : mandaatlijstnummer 27.
BESLUIT
Art 1 :
Het college bespreekt de rekening 2019 van de lokale politie Lier. De begrotingsrekening 2019 wordt als volgt samengesteld :
Gewone dienst
Vastgestelde rechten | 11.428.046,42 |
Onverhaalbare en oninbare bedragen | 0,00 |
Netto vastgestelde rechten | 11.428.046,42 |
Vastgelegde uitgaven | 10.238.942,35 |
Begrotingsresultaat | 1.189.104,07 |
|
|
Vastgelegde uitgaven | 10.238.942,35 |
Aanrekeningen | 10.216.217,30 |
Over te dragen vastleggingen | 22.725,05 |
|
|
Boekhoudkundig resultaat | 1.211.829,12 |
Buitengewone dienst
Vastgestelde rechten | 1.202.013,28 |
Onverhaalbare en oninbare bedragen | 0,00 |
Netto vastgestelde rechten | 1.202.013,28 |
Vastgelegde uitgaven | 983.475,67 |
Begrotingsresultaat | 218.537,61 |
|
|
Vastgelegde uitgaven | 983.475,67 |
Aanrekeningen | 899.803,74 |
Over te dragen vastleggingen | 83.671,93 |
|
|
Boekhoudkundig resultaat | 302.209,54 |
De balans op 31 december 2019 en de resultatenrekening over het dienstjaar 2019 van de lokale politiezone Lier worden als volgt samengesteld :
Balans
Vaste activa | 1.711.049,00 |
Vlottende activa | 1.491.438,00 |
Totaal van de activa | 3.202.487,00 |
|
|
Eigen vermogen | 2.979.364,00 |
Voorzieningen | 0,00 |
Schulden | 223.123,00 |
Totaal van de passiva | 3.202.487,00 |
Resultatenrekening
Exploitatieresultaat | 479.310,00 |
Uitzonderlijk resultaat | 37.500,00 |
Resultaat van het dienstjaar | 516.810,00 |
Het college legt dit ontwerp van de rekening 2019 van de lokale politie Lier ter goedkeuring voor aan de gemeenteraad
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om akkoord te gaan met de volgende voorwaarden van de vereniging van mede-eigenaars opdat zij akkoord gaat met de gratis grondafstand conform het plan in bijlage:
1) De stad Lier draagt de kosten voor het verleggen van het pad;
2) De stad Lier draagt de kosten voor het verplaatsen van de noodgenerator;
3) De Stad Lier onderhandelt met de eigenaars van de panden in de Gaslei over de verdeling van de kosten voor het vernieuwen van de scheidingsmuur. De stad zal 50% van de kosten dragen, mits de eigenaars van de Gaslei de overige 50% van de kosten ten laste nemen.
4) De stad Lier ziet af van de onteigening van de site, mits alle paden conform het RUP opgenomen worden in het openbaar domein.
5) De stad Lier zorgt voor een oplossing voor de wateroverlast in de tuin (drainage).
Het college gaat akkoord met de totale geraamde kosten van 179.050 euro (hiervan dient 36.000 euro ivm het vuil water gedragen te worden door de eigenaars) die gemaakt zullen worden om te voldoen aan de hierboven vermelde voorwaarden.
Het college gaat tevens akkoord met het afzien van de onteigening mits alle paden conform het RUP opgenomen worden in het openbaar domein.
Art 2:
Het college neemt kennis van het feit er nog onderhandelingen dienen te gebeuren met de eigenaars van de panden in de Gaslei betreffende de kostenverdeling van de scheidingsmuur (50 % ten laste van de stad, 50 % ten laste van de eigenaars), betreffende de kostenverdeling van het vuil water (36.000 euro ten laste van de eigenaars omdat zij anders, bij aanleg van een gemengd systeem in de Gaslei, hun vuil water naar de voorzijde van de woningen dient gebracht te worden) en betreffende de verlenging van de tuinen van de eigenaars van Gaslei nr. 6 tot en met 13, 30 en 31.
Art 3:
Het college neemt kennis van het schattingsverslag in bijlage dat de gronden die mogelijks verkocht zullen worden ter verlenging van de tuinen van de eigenaars van Gaslei nr. 6 tot en met 13, 30 en 31, waardeert op 125 euro/m².
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist de ontwerpakte in bijlage goed te keuren en deze ter goedkeuring voor te leggen aan de gemeenteraad.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om de ontwerpakte voor de gratis grondafstand van een perceel grond gelegen aan de Marnixdreef 16 en per kadaster gekend als Lier sectie D nr 272/9/0000 goed te keuren en het dossier ter goedkeuring voor te leggen aan de gemeenteraad.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist principieel goedkeuring te hechten aan:
• het voorstel van kapitaalsverhoging aandelen kengetal 5f voor een totaalbedrag van € 2.579.568,75
• de aanwending en storting van de rekening courant voor een totaalbedrag van € 2.172.707,12
• het voorstel van incorporatie van reserves voor een totaal bedrag van € 406.861,63
Art 2 :
Het college beslist principieel in te tekenen op de 522 aandelen IKA met kengetal 5f met een nominale waarde van € 206,25 voor een totaal bedrag van € 107.662,50.
Art 3 :
Het college beslist principieel deze aandelen te volstorten met de middelen ter beschikking op rekening courant, zijnde € 114.060,81 en IKA te verzoeken het saldo van € 0,00 ter beschikking te stellen ter volstorting door middel van incorporatie van reserves.
Art 4 :
Het college beslist principieel IKA te verzoeken het beschikbare saldo op rekening courant na volstorting van de aandelen met kengetal 5f te storten op rekening van de stad. Het betreft een saldo van 6.398,31 EUR.
Art 5 :
Het college van burgemeester en schepen wordt gelast met de uitvoering van de hierbij genomen beslissing en er onder meer kennis te geven aan IKA, p/a Brusselsesteenweg 199, 9090 Melle
Art 6 :
De financiële gevolgen zijn:
Actienummer | Omschrijving budgetsleutel | Bedrag | Saldo krediet |
01/17/KAP/01/07 | Opbrengsten uit financieel vaste activa | 6.398,31 euro |
|
Budgetsleutel | |||
750000000 |
Art 7 :
Het college beslist het dossier ter goedkeuring aan de gemeenteraad voor te leggen.
Art 8 :
Kopieën:
Aantal | Bestemmeling |
1 | IKA |
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist de beslissing van 9 maart 2020 over de agenda van de buitengewone algemene vergadering der aandeelhouders van de Sociale Investeringsmaatschappij voor Vlaanderen cvba (SOKREMA) in vereffening, in te trekken.
Art 2 :
Het college keurt de agenda van de algemene vergadering der aandeelhouders van de Sociale Investeringsmaatschappij voor Vlaanderen cvba (SOKREMA) in vereffening op 9 juni 2020 met volgende punten, goed.
I. | Verslag van de Vereffenaar |
II. | Jaarrekening per 31 december 2019 |
III. | Goedkeuring van het Jaarverslag |
IV. | Goedkeuring van de Jaarrekening |
V. | Kwijting mandaat vereffenaar |
Art 3 :
Het college van burgemeester en schepenen wordt gelast met de uitvoering van de onderhavige beslissing en onder meer kennisgeving hiervan te geven aan de Sociale Investeringsmaatschappij voor Vlaanderen cvba (SOKREMA) in vereffening.
Art 4 :
Kopieën:
Aantal | Bestemmeling |
1 | SOKREMA |
1 | vertegenwoordiger |
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om de upgrade van bestaande HR-toepassingen van Cipal-Schaubroeck aan te kopen en een hernieuwde overeenkomst aan te gaan met Cipal-Schaubroeck om gebruik te kunnen maken van het HR-software pakket Lima vanaf 01/01/2021 volgens de offerte in bijlage en de overeengekomen SLA.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist de eindafrekening voor de werkzaamheden, uitgevoerd door Electro Zwijsen, voor een totaalbedrag van 105.096,29euro incl. BTW goed te keuren.
Art 2 :
Het college beslist de voorlopige oplevering goed te keuren. De borgtocht wordt voor de helft vrijgegeven.
Art 3 :
Het college beslist de eindafrekening m.b.t. de studie-ontwerpgedeelte, uitgevoerd door studiebureau Endes, voor een totaalbedrag van 16.815,41euro incl. BTW goed te keuren.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist goedkeuring te hechten aan het PV van voorlopige oplevering d.d. 19/05/2020 m.b.t. opdracht 'restauratie smeedijzeren hekwerk stadhuis'.
Art 2 :
Het college keurt de eindafrekening van de opdracht voor een totaalbedrag van 97.332,00euro excl. BTW ofwel 117.771,72euro incl. BTW goed.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist goedkeuring te hechten aan de methodiek m.b.t. de opvolging van de OCT's. Hierbij zullen de gebruikers, die foutief hun afval aanbieden, in drie fasen worden benaderd.
Fase 1: informatief schrijven door Ivarem
Fase 2: formele brief door stadsdiensten
Fase 3: GAS-boete
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist in kader van de raamovereenkomst Steto bvba aan te stellen als afkoppelingbemiddelaar m.b.t. het dossier Ringenhofweg 114 - 122, waarbij de kosten 2.080,00euro excl BTW (BTW 100%recupereerbaar door riolering) bedragen.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om de subsidie-aanvraag in dit rioleringsproject door Pidpa te laten opmaken en in te dienen bij de Vlaamse Milieu Maatschappij. Het indienen van de subsidie-aanvraag zelf door Pidpa in het AWIS loket van de VMM zal kosteloos gebeuren.
BESLUIT
Art 1 :
Het college legt het wegenisontwerp, plan nr. BA-9558-OD-I-infra, voor het bouwproject Sluislaan ter goedkeuring voor aan de gemeenteraad van 29 juni 2020 mits volgende voorwaarden :
1.de rooilijn vooraan het voetpad werd bepaald in functie van de bestaande sleuf van de nutsleidingen. Om te vermijden dat de nutsleidingen op privaat terrein liggen dient het voetpad van de Sluislaan verbreed te worden tot aan de nieuwe rooilijn. Dit is een last van de vergunning.
2.aanleg van het openbaar domein gebeurt door en op kosten van de aanvrager. De aanleg gebeurt conform het SB250 V4.1 en de ontwerpplannen en dwarsprofielen. Het technisch bureau van de stad Lier wordt uitgenodigd op de startvergadering en de werfvergaderingen betreffende het openbaar domein.
3.De gronden die worden overgedragen naar het openbaar domein dienen gratis, vrij en onbelast te worden afgestaan middels een akte van gratis grondafstand alvorens gestart wordt aan de wegenis.
4.De overdracht naar het openbaar domein gebeurt bij voorlopige oplevering van de werken op deze gronden.
5.De 2 aangeduide anti-parkeerpalen dienen te beantwoorden aan de vereisten van de stad Lier en identiek te zijn aan de standaard palen. Het wegnemen van deze paaltjes voor verhuis en/of ander transport kan enkel na een aanvraag voor inname openbaar domein via de stad Lier.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist goedkeuring te verlenen aan de aanpassingswerken in het secretariaat van de SASK in functie van een verbeterde toegang en zichtbaarheid van het secretariaat. Dit deels in eigen beheer en deels extern, voor een geraamd bedrag van 4.167,90 euro incl. BTW, exclusief 120 werkuren (eigen beheer).
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist het kunstkamp in stadsmuseum Lier (24 tem 28 augustus 2020) goed te keuren afhankelijk van de coronamaatregelen op dit moment.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist akkoord te gaan met de opdeling in 2 contactbubbels (Speelmicroob en Kattekot) voor de speelpleinwerking in de zomer en in 3 contactbubbels (Spui, Lisp en KH) voor BKO in de zomer.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist akkoord te gaan met het niet organiseren van activiteiten voor tieners van 12 tot 15 jaar deze zomer, in het kader van de corona-maatregelen.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist toelating te verlenen aan het wijkcomite Den Oever voor het organiseren van wijkfeesten voor de wijkbewoners op vrijdag 4/09/2020 van 16u00 tot 23u00 , zaterdag 5/09/2020 van 15u00 tot 01u30 en zondag 6/09/2020 van 15u00 tot 24u00.
Start opbouw tent vanaf woensdag 2 september 2020 vanaf 09u00 en einde afbraak op maandag 7 september 2020 om 16u30.
- preventieve richtlijnen van de hulpverleningszone Rivierland ivm het gebruik van een gasinstallatie en kook- of bakplaat moeten in acht genomen worden.
- omwille van bepaalde weersomstandigheden kunnen ten allen tijden extra maatregelen worden opgelegd in functie van de openbare veiligheid.
Art 2 :
Het openbaar dient netjes te worden achtergelaten. Afval dient verwijderd en meegenomen te worden door de organisator.
Art 3 :
De beslissing vervalt als er maatregelen getroffen worden ivm het coronavirus.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist toelating te geven voor het organiseren van een springkastelen event - één groot springkasteel van 2000 m² met daarbij een dj en toog - op zaterdag 12 september 2020 op het grasveld naast Jeugdcentrum Moevement van 13u00 tot 21u00. Start opbouw 12/09 om 08u00 - einde afbraak 12/09 om 24u00 door De Moeve vzw.
- Alle richtlijnen van de materiaalverhuurder dienen strikt te worden toepassen, zijnde max. aantal deelnemers, windbelasting, veiligheidsafstanden ,...
- Er dient toezicht op en rond het springkasteel te worden voorzien en deze personen mogen geen andere taken op zich nemen.
Een tijdelijke verordening voor het aanbrengen van tijdelijke bewegwijzering kan, indien nodig, opgemaakt worden door de cel mobiliteit.
Art 2 :
Het college beslist om een geluidsafwijking toe te staan mits het naleven van de opgelegde voorwaarden :
Er moet gehoorbescherming duidelijk zichtbaar aangeboden worden aan de bar.
Aan de bar en aan de DJ-installatie moet duidelijk de toegelaten norm worden geafficheerd.
(minstens A4 formaat)
De geluidsdruk in LAeq, 15min moet te allen tijde zichtbaar zijn voor PA, verantwoordelijke en
handhaver
De exploitant en de persoon die door hem is aangesteld, zijn ertoe gehouden het maximaal
toegestane geluidsniveau na te leven. Als het geluidsniveau, gemeten door middel van de
meetapparatuur waarin de exploitant voorziet, het maximaal toegestane geluidsniveau overschrijdt, zijn de exploitant en de persoon die hij heeft aangesteld, verplicht om onmiddellijk het geluidsniveau bij te sturen tot een niveau dat het maximaal toegestane geluidsniveau niet meer overschrijdt.
Op zaterdag 12-09-2020
•
mag het geluidsniveau van de muziek van 13.00u tot 21.00u niet meer bedragen dan 91 db(A)
Laeq,15 min;
•
dienen de muziekactiviteiten stipt beëindigd te worden 21.00u;
•
de organisator moet de omwonende binnen een straal van 200 m rond het evenement, uiterlijk één week voor het evenement informeren en de gegevens van de organisator of verantwoordelijke meedelen;
•
de organisator voorziet een geluidsmeter met permanente registratie, die permanent de LAeq, 15 min-waarde meet. Deze geluidsmeter dient opgesteld te worden tussen het publiek, aan de DJ- of PA-installatie.
De resultaten van de meting dienen voor 15/09/2020 in tabelvorm aan de stad Lier bezorgd te worden (leefmilieu@lier.be ).
De beslissing dient op eenvoudig verzoek aan de toezichthoudende diensten getoond kunnen
worden.
Art 3 :
Het openbaar domein dient netjes te worden achtergelaten. Afval dient verwijderd en meegenomen te worden door de organisator.
Art 4 :
Er wordt op gewezen dat het gebruik van herbruikbare bekers verplicht is.
Art 5 :
De toelating van het college vervalt wanneer de maatregelen tegen het coronavirus (annulering van evenementen) worden verlengd na 31 augustus 2020.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist toelating te verlenen aan Apero bvba om op de Grote Markt een openlucht aperitief afterwork party te organiseren op 04/09/2020, onder de volgende voorwaarden:
- einduur van het evenement wordt vastgelegd om 23u00 - begin uur 18u00
- opbouw 04/09/2020 start om 08u00
- het marktplein dient uiterlijk op 05/09/2020 te 04.00 uur ontruimd te zijn
- de brandwegen op de Grote Markt dienen zeker vrij te blijven
- er dient een EHBO-koffer te worden voorzien;
- het openbaar domein dient netjes te worden achtergelaten. Afval dient verwijderd en meegenomen te worden door de organisator
- er moet verplicht gewerkt worden met herbruikbare bekers
Art 2 :
Voor de wagens die op de Grote Markt moeten zijn dient een doorgangskaart te worden aangevraagd. Dit dient 10 werkdagen vooraf te gebeuren via de website met vermelding van nummerplaat - gegevens eigenaar voertuig. Per kaart dient 11 euro te worden betaald.
Art 3 :
Er kan gebruik gemaakt worden van de elektriciteitsvoorziening mits betaling van de
retributie op de elektriciteitsvoorziening voor evenementen met commerciële doeleinden,
kermisattracties en circussen
Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16 december 2019.
De retributie voor de aansluiting inclusief elektriciteitsverbruik wordt als volgt vastgesteld:
• een aansluiting van 63 A, 380 V, driefasig: 210,00 euro per dag. Retributie wordt opgemaakt.
De technische uitvoerende diensten zullen hiervoor het nodige doen.
Art 4 :
Het college beslist om een geluidsafwijking toe te staan mits het naleven van de opgelegde voorwaarden.
Om de omgeving niet overmatig te hinderen zijn volgende voorwaarden noodzakelijk:
- Er moet gehoorbescherming duidelijk zichtbaar aangeboden worden.
- Aan de PA moet duidelijk de toegelaten norm worden geafficheerd. (minstens A4 formaat)
- De geluidsdruk in LAeq, 15min moet te allen tijde zichtbaar zijn voor PA, verantwoordelijke en
handhaver
- De exploitant en de persoon die door hem is aangesteld, zijn ertoe gehouden het maximaal
toegestane geluidsniveau na te leven. Als het geluidsniveau, gemeten door middel van de
meetapparatuur waarin de exploitant voorziet, het maximaal toegestane geluidsniveau overschrijdt, zijn de exploitant en de persoon die hij heeft aangesteld, verplicht om onmiddellijk het geluidsniveau bij te sturen tot een niveau dat het maximaal toegestane geluidsniveau niet meer overschrijdt.
Op vrijdag 04-09-2020
•
mag het geluidsniveau van de muziek tussen 18.00u tot 23.00u niet meer bedragen dan 93 db(A) Laeq,15 min;
•
dienen de muziekactiviteiten stipt beëindigd te worden 23.00u;
•
de organisator moet de omwonenden binnen een straal van 200 m rond het evenement, uiterlijk één week voor het evenement informeren en de gegevens van de organisator of verantwoordelijke meedelen;
•
de organisator voorziet een geluidsmeter met permanente registratie, die permanent de LAeq, 15 min-waarde meet. Deze geluidsmeter dient opgesteld te worden tussen het publiek, aan de DJ- of PA-installatie.
De resultaten van de meting dienen voor 07/09/2020 in tabelvorm aan de stad Lier bezorgd te worden (leefmilieu@lier.be ).
De beslissing dient op eenvoudig verzoek aan de toezichthoudende diensten getoond kunnen
worden.
Art 5 :
De toelating/beslissing van het college vervalt als de maatregelen tegen het coronavirus (annulering van evenementen) worden verlengd na 31 augustus 2020.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist toelating te geven voor opnamen van een film in het Begijnhof , meer bepaald in de Sint - Margaretastraat.
Locatie : Sint - Margaretastraat 11
Opbouw :
woensdag 24/06/2020 van 08u00 tot 20u00
donderdag 25/06/2020 van 08u00 tot 20u00
Draaiperiode
26/06/2020 18u30 - 03u00
29/06/2020 10u30 - 20u00
30/06/2020 10u30 - 20u30
01/07/2020 11u30 - 20u30
03/07/2020 19u00 - 04u45
Afbraak
zaterdag 04/07/2020 van 08u00 - 20u00
maandag 06/07/2020 van 08u00 - 20u00
Toelating om materiaalwagens in het Begijnhof te stallen (Oud-Kerkhof en Sint-Margaretastraat), afgesloten van het openbaar domein door middel van rood/wit lint, en voorzien van de nodige doorgangsbewijzen tegen betaling (11€ per doorgangsbewijs). Hiervoor dien je de nodige nummerplaten op tijd door te geven - aanvraag via de website van Lier. Ten laatste 5 werkdagen voor de start van de opnames.
Toelating voor het plaatsen van een hoogtewerker achteraan in de Sint - Margaretastraat en zijstraten maar voetgangers, fietsers en hulpverleners moeten altijd veilig kunnen passeren. Bewakers dienen hiervoor altijd bij de hoogtewerkers aanwezig te zijn.
Toelating voor het plaatsen van 3 tenten (3 op 3m) voor het plaatsen van materiaal/cateringtafel voor de crew.
Toestemming blokken van alle voetgangers- en fietsverkeer op shot voor het beeld en geluid
en dit enkel tijdens de shots met een maximale duur van 2 min.
Art 2 :
De bewoners moeten minstens 5 werkdagen voor de opname een informatie brief in hun brievenbus vinden.
Art 3 :
Het college beslist toelating te geven voor het gebruik van extra elektrische aansluitingen en water gedurende 9 dagen
.De retributie voor de aansluiting inclusief elektriciteitsverbruik wordt als volgt vastgesteld :
° een aansluiting van 32 A, 380 V, driefasig: 17,50 euro per dag
Het verschuldigd bedrag voor jullie aanvraag : € 17,50 x 9 dagen = € 157,5
Voor het gebruik van water wordt een forfaitair bedrag van 12 € aangerekend.
Gelieve het totale bedrag van € 169,5 te storen op rekening BE84 0971 1129 4029 met vermelding ‘KVA – nutsvoorzieningen week 26/27’.
Art 4 :
Het openbaar domein dient netjes te worden achtergelaten. Afval dient verwijderd en meegenomen te worden door de organisator.
Art 5 :
Het college beslist ook dat de rioleringen netjes moeten worden achtergelaten. Nazicht zal hier gedaan worden door de technisch uitvoerende dienst.
Het college gaat akkoord met het gebruik van biologisch afbreekbare sneeuw.
Op de straat kan frost gebruikt worden en cellulose langs de kanten, op de vensterbanken en op de muurtjes en het dakje tegenover het huis. Alles dient zo snel mogelijk verwijderd te worden. Voor het weghalen van de sneeuw kan gebruik gemaakt worden van onder andere water via standpijpen van Farys.
In de tuinen moeten dekzeilen gelegd worden zodat de sneeuw die over de muren valt ook gemakkelijk op te ruimen is.
Art 6:
De coronamaatregelen opgelegd door de nationale veiligheidsraad dienen verplicht te worden gevolgd.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist goedkeuring te geven voor de verschuiving van het budget zoals gevraagd.
BESLUIT
Het college neemt kennis van de jaarrekening 2019 SOLag volgens vennootschapsboekhouding en stuurt deze door naar de gemeenteraad ter goedkeuring.
BESLUIT
Het college neemt kennis van de jaarrekening 2019 SOLag volgens BBC en stuurt deze door naar de gemeenteraad voor positief advies.
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van het schrijven van betrokkene van 21 mei 2020.
Art 2 :
Het college neemt kennis van de verduidelijking van de Lierse Wildbeheereenheid van 31 mei 2020.
Art 3 :
Het college beslist om niet in te gaan op de vraag om bepaalde gebieden te laten schrappen als jachtterrein.
Art 4:
Het college beslist om geen maatregelen, bijkomend aan de verplichtingen opgelegd in het jachtdecreet van 1991, op te leggen aan de wildbeheereenheid.
BESLUIT
Het college neemt kennis van de twee conformiteitsattesten die voor Lier zijn uitgeschreven voor het 5G Netwerk, namelijk voor de site te Beekstraat 84 (3 van de 21 antennes) en voor de site te Eeuwfeestlaan 224 (3 van de 19 antennes).
Het 5G netwerk moet aan dezelfde normering voldoen als alle andere stralingsbronnen en vormt bijgevolg geen risico voor de volksgezondheid.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1
Er wordt akte genomen van de melding ingediend inzake het exploiteren van een bronbemaling.
De aanvraag omvat de nieuwe rubriek:
Rubriek | Omschrijving | Aard | Hoeveelheid | Eenheid |
53.2.2°a) | 12 m² / uur x 24 uur x 7 dagen x 12 weken = 24192 m²/jaar | klasse 3 | 24192 | M3/JAAR |
Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan omvat:
Rubriek | Omschrijving | Aard | Totale hoeveelheid | Eenheid |
53.2.2°a) | 12 m² / uur x 24 uur x 7 dagen x 12 weken = 24192 m²/jaar | klasse 3 | 24192 | M3/JAAR |
Art. 2
De plannen en het meldingsdossier waarop deze akte gebaseerd is, maken integraal deel uit van de meldingsakte.
Art. 3
De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden :
Volgende bijzondere milieuvoorwaarden worden opgelegd:
- Het opgepompte water moet geloosd worden op de baangracht. - Het dagdebiet mag maximaal 288 m³/dag bedragen. - Het jaardebiet mag maximaal 24.192 m³/jaar bedragen. - De vergunning wordt afgeleverd voor een periode van 84 dagen te beginnen van de startdatum van de bemaling. - De bronbemaling dient voorzien te zijn van een zandfilter. - De begin- en einddatum van de bemaling moeten doorgegeven worden aan de dienst leefmilieu via leefmilieu@lier.be. - Het bemalingslogboek moet aan het einde van de werken aan de dienst leefmilieu overgemaakt worden. Volgende informatie moet minimaal opgenomen worden in het logboek: de beginstand van de meter (foto), de dagdebieten, de eindstand van de meter (foto) en het totaaldebiet.
|
Volgende aandachtspunten worden meegegeven: - De lozing mag geen schade aan de waterloopbedding veroorzaken. - Voor lozing op de baangracht moet er ook een inname openbaar domein aangevraagd worden bij de stadsdiensten. Deze procedure loopt gescheiden van de omgevingsvergunningprocedure.
|
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Art. 4
De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende milieuvoorwaarden :
De algemene en sectorale milieuvoorwaarden van titel II van het VLAREM :
De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden staan in titel II van het VLAREM. Deze opsomming is louter indicatief. Bij wijziging van VLAREM wordt de exploitant geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven. De integrale en geconsolideerde tekst van titel II van het VLAREM is raadpleegbaar op de Milieunavigator, via de link : https://navigator.emis.vito.be/
Volgende bepalingen zijn van toepassing:
1. De vergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze melding houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
2. De vergunning doet geen enkele afbreuk aan de verplichtingen inzake brandveiligheid zoals deze voorzien worden in de wet van 30 juli 1979 betreffende de preventie van brand en ontploffing en betreffende de verplichte verzekering van de burgerrechtelijke aansprakelijkheid in dergelijke gevallen, het Koninklijk Besluit van 7 juli 1994 tot vaststelling van de basisnormen voor de preventie van brand en ontploffing waaraan de nieuwe gebouwen moeten voldoen en diens bijlagen.
3. Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
4. Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
5. Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
6. De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
7. Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
8. Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
Indien er na de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning blijkt dat er geëxploiteerd zal worden met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dan dient er een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang exploitatie.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1
Er wordt akte genomen van de melding ingediend inzake een tandartsinstallatie met een ingebouwde amalgaamafscheider.
De aanvraag omvat nieuwe rubriek:
Rubriek | Omschrijving | Aard | Hoeveelheid | Eenheid |
3.6.5. | 1 tandartsstoel met hierin verwerkt een amalgaamafscheider | klasse 3 | 1 | L |
1)
Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan omvat:
Rubriek | Omschrijving | Aard | Totale hoeveelheid | Eenheid |
3.6.5. | 1 tandartsstoel met hierin verwerkt een amalgaamafscheider | klasse 3 | 1 | L |
Art. 2
De plannen en het meldingsdossier waarop deze akte gebaseerd is, maken integraal deel uit van de meldingsakte.
Art. 3
De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden :
Volgende bijzondere milieuvoorwaarden worden opgelegd:
Er worden geen specifieke milieuvoorwaarden opgelegd.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Art. 4
De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende milieuvoorwaarden :
De algemene en sectorale milieuvoorwaarden van titel II van het VLAREM :
o Afd. 5.3.1: Stedelijk afvalwater.
De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden staan in titel II van het VLAREM. Deze opsomming is louter indicatief. Bij wijziging van VLAREM wordt de exploitant geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven. De integrale en geconsolideerde tekst van titel II van het VLAREM is raadpleegbaar op de Milieunavigator, via de link : https://navigator.emis.vito.be/
Volgende bepalingen zijn van toepassing:
• De vergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze melding houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
• De vergunning doet geen enkele afbreuk aan de verplichtingen inzake brandveiligheid zoals deze voorzien worden in de wet van 30 juli 1979 betreffende de preventie van brand en ontploffing en betreffende de verplichte verzekering van de burgerrechtelijke aansprakelijkheid in dergelijke gevallen, het Koninklijk Besluit van 7 juli 1994 tot vaststelling van de basisnormen voor de preventie van brand en ontploffing waaraan de nieuwe gebouwen moeten voldoen en diens bijlagen.
• Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
• Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
• Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
• De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
• Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
• Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
Indien er na de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning blijkt dat er geëxploiteerd zal worden met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dan dient er een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang exploitatie.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1
Er wordt akte genomen van de melding ingediend namens VLAAMSE MAATSCHAPPIJ VOOR SOCIAAL WONEN NV PR inzake het exploiteren van een bronbemaling.
De aanvraag omvat de nieuwe rubriek:
Rubriek | Omschrijving | Aard | Hoeveelheid | Eenheid |
53.2.2°b)1° | Grondwaterwinning (bemaling), met een totaal debiet van 32 000 m³ en een grondwaterstandverlaging van max. 2,5 m-mv. | klasse 3 | 32.000 | M3/JAAR |
1.
Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan omvat:
Rubriek | Omschrijving | Aard | Totale hoeveelheid | Eenheid |
53.2.2°b)1° | Grondwaterwinning (bemaling), met een totaal debiet van 32 000 m³ en een grondwaterstandverlaging van max. 2,5 m-mv. | klasse 3 | 32.000 | M3/JAAR |
Art. 2
De plannen en het meldingsdossier waarop deze akte gebaseerd is, maken integraal deel uit van de meldingsakte.
Art. 3
De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden :
Volgende bijzondere milieuvoorwaarden worden opgelegd:
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Art. 4
De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende milieuvoorwaarden :
De algemene en sectorale milieuvoorwaarden van titel II van het VLAREM :
De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden staan in titel II van het VLAREM. Deze opsomming is louter indicatief. Bij wijziging van VLAREM wordt de exploitant geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven. De integrale en geconsolideerde tekst van titel II van het VLAREM is raadpleegbaar op de Milieunavigator, via de link : https://navigator.emis.vito.be/
Volgende bepalingen zijn van toepassing:
De vergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze melding houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
De vergunning doet geen enkele afbreuk aan de verplichtingen inzake brandveiligheid zoals deze voorzien worden in de wet van 30 juli 1979 betreffende de preventie van brand en ontploffing en betreffende de verplichte verzekering van de burgerrechtelijke aansprakelijkheid in dergelijke gevallen, het Koninklijk Besluit van 7 juli 1994 tot vaststelling van de basisnormen voor de preventie van brand en ontploffing waaraan de nieuwe gebouwen moeten voldoen en diens bijlagen.
Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
Indien er na de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning blijkt dat er geëxploiteerd zal worden met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dan dient er een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang exploitatie.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1
Er wordt akte genomen van de melding inzake het plaatsen van een lift en inrichten van medische praktijkruimten.
Art. 2
De plannen en het meldingsdossier waarop deze akte gebaseerd is, maken integraal deel uit van de meldingsakte.
Art. 3
De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden :
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
Volgende wordt uitgesloten uit de aktename:
De voorwaarde/aangevraagde uit de eerdere vergunningen wordt als aandachtspunt meegeven:
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn van toepassing:
De vergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze melding houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
De vergunning doet geen enkele afbreuk aan de verplichtingen inzake brandveiligheid zoals deze voorzien worden in de wet van 30 juli 1979 betreffende de preventie van brand en ontploffing en betreffende de verplichte verzekering van de burgerrechtelijke aansprakelijkheid in dergelijke gevallen, het Koninklijk Besluit van 7 juli 1994 tot vaststelling van de basisnormen voor de preventie van brand en ontploffing waaraan de nieuwe gebouwen moeten voldoen en diens bijlagen.
Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
Indien er na de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning blijkt dat er geëxploiteerd zal worden met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dan dient er een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang exploitatie.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1
Er wordt akte genomen van de melding inzake het verbouwen van een woning en bijplaatsen ramen in zijgevel, 2500 Lier.
Art. 2
De plannen en het meldingsdossier waarop deze akte gebaseerd is, maken integraal deel uit van de meldingsakte.
Art. 3
De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden :
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn van toepassing:
De vergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze melding houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
De vergunning doet geen enkele afbreuk aan de verplichtingen inzake brandveiligheid zoals deze voorzien worden in de wet van 30 juli 1979 betreffende de preventie van brand en ontploffing en betreffende de verplichte verzekering van de burgerrechtelijke aansprakelijkheid in dergelijke gevallen, het Koninklijk Besluit van 7 juli 1994 tot vaststelling van de basisnormen voor de preventie van brand en ontploffing waaraan de nieuwe gebouwen moeten voldoen en diens bijlagen.
Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
Indien er na de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning blijkt dat er geëxploiteerd zal worden met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dan dient er een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang exploitatie.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag inzake het verbouwen en uitbreiden van het dak van een rijwoning te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
1° het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
2° de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van de lijst bestelbonaanvragen Stad Lier, deel 1, voor een totaal bedrag van 39.576,64 euro, aangemaakt in week 22 van 2020, die de volledige goedkeuringsflow doorlopen hebben.
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van de lijst bestelbonaanvragen Stad Lier, deel 2, voor een totaal bedrag van 48.204,50 euro, aangemaakt in week 23 van 2020, die de volledige goedkeuringsflow doorlopen hebben.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist het PV van definitieve aanvaarding d.d. 17/02/2020 m.b.t. de opdracht "vernieuwen en uitbreiden van het bestaande openbare cameranetwerk te Lier" goed te keuren.
Art 2 :
De borgtocht wordt volledig vrijgegeven.
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van het dossier en verzendt het naar de gemeenteraad.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist haar goedkeuring te geven aan het reglement voor de erkenning van sportverenigingen en het ter goedkeuring voor te leggen aan de raad.
Reglement voor de erkenning als Lierse sportvereniging
Artikel 1
Een vereniging is een groepering van mensen die zich structureel en duurzaam heeft georganiseerd met als doelstelling de ontplooiing van de mens te stimuleren en de verbondenheid en vertrouwen tussen mensen te versterken. Een professionele of commerciële organisatie valt buiten de toepassing van dit reglement.
Artikel 2
De vereniging komt in aanmerking indien zij:
- als hoofddoel een sport beoefent die voorkomt op de sporttakkenlijst samengesteld door sport Vlaanderen;
- lid is van een erkende Vlaamse sportfederatie
Indien de vereniging een sport beoefent die toch niet op een van beide lijsten voorkomt, kan het college van burgemeester, op advies van sportraad hiervan een afwijking toestaan.
Artikel 3
De vereniging is
- een vzw of
- een feitelijke vereniging.
Artikel 4
Verenigingen die reeds een erkenning hebben als Lierse jeugdvereniging of Lierse culturele vereniging komen niet in aanmerking voor erkenning als Lierse sportvereniging.
Artikel 5
De sportvereniging moet een open vereniging zijn. Hieronder wordt verstaan dat iedereen lid kan worden van de sportvereniging op voorwaarde dat hij/zij de waarden en normen, reglementen en doelstellingen van de vereniging eerbiedigt.
Artikel 6
Een kopie van de statuten en/ofhet huishoudelijk reglement van de sportvereniging moet overgemaakt worden aan Uit in Lier/sport.
Artikel 7
De sportvereniging moet een eigen bestuur hebben dat uit met minstens 3 personen bestaat.
Artikel 8
De sportvereniging moet het Nederlands gebruiken bij haar werking en organisatie. Alle gegevens en documenten van de sportvereniging moeten in het Nederlands aanwezig zijn op de zetel.
Artikel 9
Om in aanmerking te komen voor erkenning moet de sportvereniging minstens 10 sportende leden hebben. Deze voorwaarde is nog niet van toepassing tijdens het eerste werkingsjaar.
Artikel 10
Minstens de helft van de sportieve activiteiten moet plaatsvinden op het Lierse grondgebied. Als de vereniging kan aantonen dat er geen, onvoldoende of niet aangepaste accommodatie aanwezig is op het Lierse grondgebied, dan is deze voorwaarde niet van toepassing.
Artikel 11
Tijdens het eerste werkjaar kan de vereniging een tijdelijke erkenning aanvragen. Hierdoor kan zij gebruik maken van de voordelen voor Lierse erkende verenigingen. Na het eerste werkjaar moet de sportvereniging een actieve sportwerking kunnen aantonen, d.w.z. minimum 1 sportactiviteit per week gedurende minstens 26 weken per jaar. Daarna is de vereniging definitief erkend.
Artikel 12
De burgerrechtelijke aansprakelijkheid van de sportvereniging, haar bestuurders en haar lesgevers moet door een verzekering gedekt zijn.
Artikel 13
De sportvereniging moet ter bescherming van haar aangesloten leden een verzekeringspolis afsluiten.
Artikel 14
Erkende Lierse sportverenigingen zijn automatisch lid van de sportraad.
Artikel 15
De erkenning geldt voor de duur van één gemeentelijke legislatuur. Wil de vereniging na afloop daarvan erkend blijven, dient zij een verlenging van de erkenning aan te vragen.
Artikel 16
De aanvraag tot erkenning wordt door de sportvereniging op de daartoe bestemde formulieren ingediend bij Uit in Lier/sport. Het reglement en de aanvraagformulieren zijn beschikbaar bij Uit in Lier/sport.
Er kan beroep aangetekend worden bij het college van burgemeester en schepenen.
Artikel 17
De erkenning vervalt als de vereniging haar werking stopt of als de vereniging niet meer voldoet aan een erkenningsvoorwaarden. Het college van burgemeester en schepenen kan in dat geval beslissen de erkenning eenzijdig in te trekken. Deze intrekking wordt aan de vereniging meegedeeld bij de voorzitter.
Art 2:
Het college beslist haar goedkeuring te geven aan Subsidiereglement ter ondersteuning van de Lierse sportverenigingen en het ter goedkeuring voor te leggen aan de raad.
Subsidiereglement ter ondersteuning van de Lierse sportverenigingen
Goedgekeurd op het CBS van … en bekrachtigd op de gemeenteraad van …
A.Algemene voorwaarden
Art. 1.
Binnen de perken van de door de gemeenteraad goedgekeurde kredieten worden subsidies uitgekeerd aan de sportverenigingen.
Art.2.
De subsidiëring van het huidig werkingsjaar wordt bepaald op basis van de gegevens die werden ingegeven in het aanvraagdossier van de sportvereniging met betrekking tot het vorige werkingsjaar.
Het stadsbestuur behoudt zich het recht om de gegeven informatie en bewijsstukken te laten controleren. Als blijkt dat de informatie niet strookt met de werkelijkheid, komt deze vereniging voor het komende werkingsjaar niet in aanmerking voor het bekomen van de, onder dit besluit gereglementeerde subsidie.
Art.3.
De sportverenigingen moeten door het stadsbestuur als sportvereniging erkend zijn en dus voldoen aan de, in het erkenningsreglement omschreven erkenningsvoorwaarden.
Alle erkende Lierse sportverenigingen komen in aanmerking voor subsidiëring.
Art. 4.
De sportvereniging kan geen subsidie voor eenzelfde werking ontvangen via andere stedelijke kanalen.
B.De subsidie
De subsidie wordt berekend op basis van de gegevens en activiteiten betreffende het werkjaar dat loopt van 1 augustus van het vorige jaar tot 31 juli van het lopende jaar.
Om de subsidies te kunnen ontvangen moet de vereniging het online aanvraagformulier volledig en correct invullen en de nodige bewijsstukken toevoegen.
Van het totale subsidiebedrag wordt de helft gebruikt om de basissubsidie te verdelen.
De andere helft wordt verdeeld volgens een punten systeem als werkingssubsidie.
B.1 Basissubsidie
Elke erkende Lierse sportvereniging die de subsidie aanvraagt ontvangt een som van € 200.
De rest van het totaalbedrag wordt verdeeld via een puntensysteem waarbij elk lid wonende in Lier en Koningshooikt 1,5 punt waard is en elk ander lid 1 punt.
Kinderen en senioren worden extra beloond :
- Elk sportend lid dat maximaal 18 jaar wordt in het jaar van de aangifte is 0,5 punt waard.
- Elk sportend lid dat in het jaar van aangifte 65 jaar wordt of ouder is 0,5 punt waard.
Als stavingsstukken voegt de vereniging een lijst toe van alle verzekerde leden.
Deze lijst is een officiële lijst van de sportfederatie waarbij de vereniging is aangesloten of de verzekeringslijsten die worden ingediend en erkend door de verzekeringsinstelling. Deze lijst bevat minstens de naam, voornaam, geboortedatum en woonplaats van de leden. Op de ledenlijst wordt aangeduid welke sportende leden er -18 en welke +65 jaar zijn.
B.2. Werkingssubsidie
B.2.1 Uit-pas
Elke sportvereniging die Uit-paspartner was in het afgelopen werkjaar ontvangt daarvoor 50 euro. Hiervoor werd een contract afgesloten met het stadsbestuur en de nodige documenten ingediend.
Elk Uit-paslid met kansentarief is 5 punten waard.
B.2.2 G-werking
Definities
G-sporter: Persoon met langdurige fysieke, verstandelijke of zintuiglijke beperkingen, psychische kwetsbaarheid of met autisme, die hem in wisselwerking met diverse drempels kunnen beletten volledig, daadwerkelijk en op voet van gelijkheid met anderen te participeren in de samenleving en meer bepaald wat de sport betreft.
G-sport: Elke sportparticipatie uitgeoefend door personen met een auditieve, fysieke, verstandelijke of visuele handicap, psychische kwetsbaarheid of autisme.
De G-sporters die aanmerking komen voor subsidie sporten in een aparte, voor hen aangepaste werking binnen de vereniging. Deze werking wordt begeleidt door daarvoor opgeleide trainers.
Elke G-sporter is 2 punten waard.
Deze G-leden worden aangeduid op de ledenlijst.
B.2.3 Bijscholing en actieve trainers
Elke bijscholing die werd gevolgd door trainers of bestuursleden bij een erkende sportfederatie of door de Vlaamse overheid erkende vormingsinstelling is 5 punten waard.
Voor de bijscholingen dient de vereniging een bewijs van inschrijving, betaling en behaald diploma/ attest voor te leggen.
Elke in het voorbije werkjaar actieve trainer met een VTS diploma is volgend aantal punten waard :
Aspirant initiator : 1 punt
Initiator :2 punten
Instructeur B:5 punten
Trainer B :10 punten
Trainer A :15 punten
Op de ledenlijst worden bestuursleden en trainers aangeduid. De trainer moet het hele werkjaar actief geweest zijn in de vereniging. De diploma’s van de trainers worden toegevoegd aan het subsidiedossier. Diploma’s gelijkgesteld volgens de assimilatietabel van de Vlaamse Trainersschool komen eveneens in aanmerking.
Slotbepalingen
Alle aanvragen worden ingediend bij het College van Burgemeester en Schepenen door middel van de voorziene formulieren op de website.
Het College van Burgemeester en Schepenen staat in voor de uitbetaling van de financiële ondersteuning.
Uit in Lier/sport verwerkt de subsidieaanvragen en vraagt indien nodig advies aan de sportraad.
De controle op de naleving van de reglementen wordt uitgevoerd door het stadsbestuur. Deze kan de uitbetaalde provisie geheel of gedeeltelijk terugvorderen indien deze werd toegekend op basis van een onjuiste aangifte of bij een andere aanwending van de subsidies dan vooropgesteld.
Geschillen zullen door het CBS en na advies van de sportraad beslecht worden.
Art 3 :
Het college beslist haar goedkeuring te geven aan het subsidiereglement financiële ondersteuning bij de organisatie van een bovenlokale sportmanifestatie en het ter goedkeuring voor te leggen aan de raad.
Subsidiereglement financiële ondersteuning bij de organisatie van een bovenlokale sportmanifestatie
1.Algemene bepalingen
Artikel 1
Binnen de perken van de daartoe door de gemeenteraad op het budget goedgekeurde kredieten worden toelages uitgekeerd aan erkende Lierse sportverenigingen die een bovenlokale sportmanifestatie organiseren
Artikel 2
Onder bovenlokale sportmanifestaties wordt het volgende begrepen:
• een sportmanifestatie met provinciale uitstraling: alleen de officiële provinciale kampioenschappen en bekerfinales van een erkende Vlaamse sportfederatie komen in aanmerking;
• een sportmanifestatie met Vlaamse uitstraling: minimum 40% van de deelnemers moet uit een andere provincie komen. Vlaamse kampioenschappen en bekerfinales van een erkende Vlaamse sportfederatie moeten niet aan deze voorwaarde voldoen;
• een sportmanifestatie met nationale uitstraling: minimum 50% van de deelnemers moet uit een andere provincie komen, waarvan minimum 20% uit Wallonië. Nationale kampioenschappen en bekerfinales van een erkende Vlaamse sportfederatie moeten niet aan deze voorwaarde voldoen;
• een sportmanifestatie met internationale uitstraling: minimum 50% van de deelnemers moet uit een andere provincie komen, waarvan minimum 20% buitenlanders. Internationale kampioenschappen van een erkende Vlaamse sportfederatie moeten niet aan deze voorwaarde voldoen.
Artikel 3
De sportverenigingen moeten door de gemeente erkend zijn en dus voldoen aan de in het erkenningsreglement omschreven erkenningsvoorwaarden.
2.Toekenningsvoorwaarden en bedragen
Artikel 4.
1. Om van de toelage voor een bijzondere sportmanifestatie te kunnen genieten, moeten volgende voorwaarden vervuld zijn:
• aan de sportmanifestatie nemen minimum 100 sportende deelnemers deel.
• de sportmanifestatie moet minimaal een provinciale uitstraling hebben;
• de sportmanifestatie moet doorgaan op het grondgebied van Lier. Indien de vereniging kan aantonen dat er geen, onvoldoende of onaangepaste accommodatie aanwezig is op het gemeentelijk grondgebied, dan is deze voorwaarde niet van toepassing.
• de sportmanifestatie die al van een stadstoelage geniet, komt niet in aanmerking;
• de sportmanifestatie mag niet tot de gewone competitie behoren.
2. Indien twee of meer verenigingen één gezamenlijke sportmanifestatie organiseren, moet
één van hen, namens het gehele organisatiecomité, de toelage aanvragen.
3. De aanvraag tot het bekomen van de toelage voor een bijzondere sportmanifestatie moet gebeuren op een aanvraagformulier te vinden op de website sporten.uitinlier.be
Deze aanvragen moeten ingediend zijn:
- Vóór 1 januari voor de manifestaties die plaatsvinden voor 1 juli van het geldende jaar;
- Vóór 1 juli voor de manifestaties die plaatvinden tussen 1 juli en 31 december van het geldende jaar.
In geval van bewezen overmacht mag uitzonderlijk van deze termijn worden afgeweken.
4. Het bedrag van de toelage wordt, afhankelijk van de kredieten en van de belangrijkheid van de manifestatie vastgelegd op maximum volgende bedragen:
• een sportmanifestatie met provinciale uitstraling: max. € 250,00
• een sportmanifestatie met Vlaamse uitstraling: max. € 500,00
• een sportmanifestatie met nationale uitstraling: max. € 750,00
• een sportmanifestatie met internationale uitstraling: max. € 1000,00
5. De aanvrager - organisator(en) verbindt (verbinden) er zich toe, bij de toekenning van de toelage voor een bijzondere sportmanifestatie:
• Het Lierse stadsbestuur te vermelden in alle publiciteit gevoerd rond deze sportmanifestatie.
• Een uitnodiging te sturen naar de voorzitter van de sportraad en de schepen van sport.
Het stadsbestuur behoudt zich het recht voor om de gegeven informatie en bewijsstukken te laten controleren. Indien blijkt dat de aangifte niet in overeenstemming is met de werkelijkheid, komt desbetreffende sportvereniging voor het betrokken jaar niet meer in aanmerking voor het verkrijgen van de onder dit besluit gereglementeerde toelages.
6. De toelage wordt uitbetaald, door middel van een overschrijving op het aangegeven nummer van de bankrekening van de organisator(en) binnen de zestig dagen na ontvangst van het afrekeningsdossier van de uitgaven. .
3.Slotbepalingen
Alle aanvragen worden ingediend bij het College van Burgemeester en Schepenen door middel van het aanvraagformulier voorzien op de website van de stad Lier.
Het College van Burgemeester en Schepenen staat in voor de uitbetaling van de financiële ondersteuning.
Uit in Lier/sport verwerkt de aanvraagformulieren en vraagt indien nodig advies aan de sportraad.
De controle op de naleving van dit subsidiereglement wordt uitgevoerd door het stadsbestuur. Deze kan de uitbetaalde toelage geheel of gedeeltelijk terugvorderen indien deze werd toegekend op basis van een onjuiste aangifte of bij een andere aanwending van de subsidies dan vooropgesteld. Er kan een ambtenaar aangeduid worden die zich onder andere via een aangekondigd bezoek kan vergewissen van de juiste besteding van bepaalde gelden. Geschillen zullen door het CBS en na advies van de sportraad beslecht worden.
Publicatie LBLOD
De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.
Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:
De inhoud van de publicatie op het moment dat deze werd uitgevoerd.
Een unieke identificatie van de gebruiker die de actie heeft uitgevoerd.
De tijdstempel waarop de actie werd uitgevoerd.
Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.