Lier

Zitting van 17 februari 2025

Van 12:30 uur.

 

Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2025

 

B.2 Delegatie bestelbevoegdheid van college van burgemeester en schepenen aan Algemeen Directeur. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om de bevoegdheid voor het voeren van de plaatsingsprocedure, gunning en uitvoering van overheidsopdrachten van beperkte waarde (heden 30.000 euro excl BTW) te delegeren aan de Algemeen Directeur waarbij :

        de gunning van opdrachten tot 10.000 euro excl.BTW via de bestelbonlijsten verloopt.

        de gunning van opdrachten tussen 10.000 euro excl BTW en 30.000 euro excl.BTW via een verslag en voorstel aan het college van burgemeester en schepenen ter goedkeuring dient voorgelegd te worden.

 

 

Publicatiedatum: 25/02/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2025

 

B.3 Extra afwijking wekelijkse rustdag 2025. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om 5 extra afwijkingen op de wekelijkse rustdag toe te staan voor week 15, week 16, week 17, week 24 en week 26.

 

 

Publicatiedatum: 25/02/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2025

 

B.4 Libelle Shoppingdag op zaterdag 30 augustus 2025. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist goedkeuring te verlenen om in te tekenen op het voorstel van Libelle. Dit houdt in dat het Libelle Shopping evenement zal plaatsvinden op zaterdag 30 augustus 2025 van 10 tot 18 uur, mits het indienen en goedgekeurd krijgen van een evenementenaanvraag.

 

 

Publicatiedatum: 25/02/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2025

 

B.5 Slibreductie waterbodem op delen van de binnennete op grondgebied van Lier. TOEWIJZING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist dat er goedkeuring wordt verleend aan het verslag van nazicht van de offertes van 28 januari 2025, opgesteld door Algemene zaken - aankoop en overheidsopdrachten en dit op basis van de beoordeling door technisch bureau - openbaar domein.

Het verslag van nazicht van de offertes in bijlage maakt integraal deel uit van deze beslissing.

 

Het college beslist dat de opdracht “Slibreductie waterbodem op delen van de binnennete op grondgebied van Lier” wordt gegund aan de firma met de enige offerte (op basis van de beste prijs-kwaliteitsverhouding), zijnde Idrabel, geregistreerd bij de Kruispuntbank van Ondernemingen onder nummer 0456863070, Avenue Vésale 8b te 1300 Wavre .

De uitvoering moet gebeuren overeenkomstig de lastvoorwaarden vastgelegd in het bestek met nr. 2024/803.

 

 

Publicatiedatum: 25/02/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2025

 

B.6 Bebossingsvergunning Donderheide. WEIGERING.

 

Het college beslist om de gemeentelijke bebossingsvergunning voor het bebossen van percelen landbouwgrond met rechtsgrond in het Veldwetboek te weigeren.

 

 

Publicatiedatum: 25/02/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2025

 

B.7 Aanbrengen bescherming fietspad d.m.v. omegabeugels Hoog-Lachenen. GOEKDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om op 47 strategische locaties in Hoog-Lachenen omegabeugels in gegalvaniseerd staal tussen het fietspad en de rijbaan te plaatsen. Op deze omegabeugels zal fluorescerende tape komen om voldoende zichtbaarheid bij duisternis te garanderen.

De beugels zullen de veiligheid voor fietsers en voetgangers verhogen, de snelheid en mogelijks het sluipverkeer verlagen én algemeen de leefbaarheid in de buurt verhogen.

 

 

Publicatiedatum: 25/02/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2025

 

B.8 Antwoorden op adviezen/bezwaren ihkv openbaar onderzoek - Ontwerp Beleidsplan Ruimte Lier (BRL) - Beleidskaders (BK) - Groenblauw netwerk en Open ruimte. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1:

Het college beslist om de nota met antwoorden op adviezen/bezwaren van het openbaar onderzoek op de beleidskaders 'Groenblauw netwerk' en 'Open ruimte' met focus op “landbouw" goed te keuren.

 

 

Publicatiedatum: 25/02/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2025

 

B.9 Niet vaststellen rooilijn en weigering wegenis bij OV 2024/82 - de oprichting van 3 meergezinswoningen (82 appartementen), één meergezinswoning met 3 appartementen en 28 ééngezinswoningen - PRINCIPIËLE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD

 

BESLUIT

Artikel 1:

Het college beslist het dossier door te sturen naar de Gemeenteraad om zich uit te spreken over de ‘zaak van de wegen’.

 

Artikel 2:

Het college van burgemeester en schepenen beslist om, gelet op de inhoud en strekking van de ingediende bezwaren, voor te stellen om de beoogde wegenis en het rooilijnplan niet goed te keuren gelet op de legaliteitsbelemmeringen die ook door enkele bezwaarindieners opgemerkt worden.

 

 

Publicatiedatum: 25/02/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2025

 

B.10 Start- en procesnota RUP Recreatieve voorzieningen - update. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist goedkeuring te geven aan de bijgewerkte start- en procesnota RUP "Recreatieve voorzieningen" en de publieke participatieronde hiermee op te starten.

 

 

Publicatiedatum: 25/02/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2025

 

B.11 RUP Caroly. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1:

Het college beslist het voorstel van ARK voor een billijke vergoeding van 30% op het offertebedrag van de gunning te betwisten en blijft bij de voorgaande beslissing om 10% op het resterend bedrag van de gunning als billijke vergoeding toe te kennen.

 

 

Publicatiedatum: 25/02/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2025

 

B.12 OV 2024/412: wijzigen omgevingsvergunning: kelder vervangen door paalfundering, Bernardijnenlaan 20. Limietdatum: 16/03/2025. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag inzake het wijzigen omgevingsvergunning: kelder vervangen door paalfundering, 2500 Lier te vergunnen met voorwaarden.

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

        De kroonlijsthoogte moet naadloos aansluiten bij de buren.

        Op het terras mogen geen constructies voorzien worden buiten de bouwstrook.

        Tuin en terras mogen niet opgehoogd worden t.o.v. het maaiveld.

        De rioleringsvoorschriften in het advies van Pidpa bij omgevingsvergunning OMV_2023011948 (2023/85) blijven onverminderd van toepassing.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

        De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

        Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

        Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

        De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

        Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen

        Vanaf 1 april 2024 wordt er geen voetpadwaarborg meer gevraagd. Mogelijks moet u wel een plaatsbeschrijving bezorgen aan de stad van het openbaar domein tussen de perceelsgrens en de rijweg. Dit bij aanvang van de werken. Bij de beëindiging van de werken dient u het einde van de werken te melden aan de stad. Een medewerker van de stad komt de toestand van het openbaar domein ter plaatse controleren. Eventuele kosten zullen worden doorgerekend aan de aanvrager. Meer informatie kan u terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/schade-openbaar-domein-vroeger-voetpadwaarborg

        Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

        De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

        Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

        Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

        De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

        De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

  1. het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
  2. de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 25/02/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2025

 

B.13 OV 2024/345: regulariseren en uitbreiden jermayo, Industriestraat 15. Limietdatum: 28/02/2025. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

Art. 1:

Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.

 

Art. 2:

Het college beslist de aanvraag inzake het regulariseren en uitbreiden, 2500 Lier te vergunnen met voorwaarden.

 

De aanvraag omvat (eveneens) de volgende rubrieken:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Hoeveelheid

Eenheid

6.5.1°

Brandstofverdeelinstallatie met 2 verdeelslangen

klasse 3

 

 

15.4.1°

Wasplaats voor het reinigen van motorvoertuigen

klasse 3

 

 

24.4.

Een labo voor kwaliteitscontrole

klasse 3

 

 

39.1.2°

Een hogedrukstoomketel met een waterinhoud van 1825 liter

klasse 2

 

 

39.4.1°

2 warmtewisselaars met een waterinhoudsvermogen van resp. 125 en 25 liter

klasse 3

 

 

39.7.1°

2 warmtepompen met een totaal geïnstalleerd vermogen van 10 kW (8 kW Hydrofor en 2 kW warmwaterpomp)

klasse 2

 

 

45.4.e)1°

opslag van maximaal 10 ton eigeel en 0,3 ton eiwit

klasse 3

 

 

6.4.2°

Opslag van plantaardige oliën (voeding) (3 x 30.000 l)

klasse 2

90000

liter

17.3.2.1.2.2°

Opslag azijnzuur (18%-8%)

klasse 2

44,205

ton

17.3.2.2.1°

Opslag alcohol

klasse 3

150

kg

17.3.4.2°a)

Opslag corrosieve producten

klasse 2

65,616

ton

17.3.5.2°a)

Opslag extracten

klasse 2

3

ton

17.3.6.1°a)

Opslag schadelijk stoffen (aroma's,  extracten, benzoaat, hydraat, bisulfiet,....)

klasse 3

9,6

ton

17.3.7.1°a)

Opslag aroma's en extracten

klasse 3

6

ton

17.3.8.2°

Opslag extracten

klasse 2

3

ton

19.6.1°a)

Opslag van 50 m³ houten paletten in een lokaal

klasse 3

50

23.3.1°a)

Opslag van 170 ton kunststoffen en voorwerpen uit kunststof in lokaal (verpakking)

klasse 3

170

ton

33.4.1°a)

Opslag van 30 ton kartonnen  verpakkingsmateriaal in een lokaal

klasse 3

30

ton

45.10.1°a)

Bereiden van voedingsextracten/specerijen (Quomak)

klasse 3

77,33

kW

3.2.2°a)

Lozen van huishoudelijk afvalwater (sanitair + keuken)

klasse 3

5

m³/dag

3.4.1°a)

lozen van potentieel verontreinigd hemelwater (tankpiste)

klasse 3

0,69

m³/uur

3.6.3.1°a)

Lozen van bedrijfsafvalwater via een waterzuiveringsinstallatie met een debiet van 3 m³/u (maximaal 27 m³/dag)

klasse 3

3

m³/uur

15.1.2°

20 bijkomende voertuigen (vnl. intern rollend materieel)

klasse 2

20

voertuigen

16.3.2°b)

Aanpassingen vermogens koeling en compressoren. Bijkomend vermogen van 216,5 kW tot een totaal van 729,5 kW

klasse 2

216,5

kW

17.3.2.1.1.2°

CLP aanpassing opslag diesel en mazout + aromaten en extracten

klasse 2

38,986

ton

17.4.

Bijkomende opslag van 620 gevaarlijke producten in kleinverpakking

klasse 3

620

liter

29.5.2.1°a)

Vermindering 8,5 KW vermogen aan metaalbewerkingsmachines

klasse 3

12

kW

31.1.1°a)

2 noodgeneratoren (Volvo) met elk een vermogen van 404 kW (808 kW aan 50% = 404 kW < 500 draairuren

klasse 3

404

kW

43.1.2°a)

Bijkomend vermogen van 2x 671 kW (clayton)

klasse 2

1342

kW

45.4.c)2°a)

Aanpassing vermogens vlees-en visverwerkingmachines.

klasse 2

599,9

kW

45.13.d)2°a)

Aanpassing vermogens machines voor het behandelen, bewerken of verwerken van groenten en andere voedingsplanten, vruchten, granen, zaden of andere producten van plantaardige oorsprong met een geïnstalleerde totale drijfkracht van: 599,9 kW

klasse 2

599,9

kW

Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan omvat:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Hoeveelheid

Eenheid

6.5.1°

Brandstofverdeelinstallatie met 2 verdeelslangen

klasse 3

2

verdeelslang

15.4.1°

Wasplaats voor het reinigen van motorvoertuigen

klasse 3

2

stuks

24.4.

Een labo voor kwaliteitscontrole

klasse 3

1

labo

39.1.2°

Een hogedrukstoomketel met een waterinhoud van 1825 liter

klasse 2

1825

liter

39.4.1°

2 warmtewisselaars met een waterinhoudsvermogen van resp. 125 en 25 liter

klasse 3

150

liter

39.7.1°

2 warmtepompen met een totaal geïnstalleerd vermogen van 10 kW (8 kW Hydrofor en 2 kW warmwaterpomp)

klasse 2

10

kW

45.4.e)1°

opslag van maximaal 10 ton eigeel en 0,3 ton eiwit

klasse 3

10,3

ton

6.4.2°

Opslag van plantaardige oliën (voeding) (3 x 30.000 l)

klasse 2

90000

liter

17.3.2.1.2.2°

Opslag azijnzuur (18%-8%)

klasse 2

44,205

ton

17.3.2.2.1°

Opslag alcohol

klasse 3

150

kg

17.3.4.2°a)

Opslag corrosieve producten

klasse 2

65,616

ton

17.3.5.2°a)

Opslag extracten

klasse 2

3

ton

17.3.6.1°a)

Opslag schadelijk stoffen (aroma's,  extracten, benzoaat, hydraat, bisulfiet,....)

klasse 3

9,6

ton

17.3.7.1°a)

Opslag aroma's en extracten

klasse 3

6

ton

17.3.8.2°

Opslag extracten

klasse 2

3

ton

19.6.1°a)

Opslag van 50 m³ houten paletten in een lokaal

klasse 3

50

23.3.1°a)

Opslag van 170 ton kunststoffen en voorwerpen uit kunststof in lokaal (verpakking)

klasse 3

170

ton

33.4.1°a)

Opslag van 30 ton kartonnen  verpakkingsmateriaal in een lokaal

klasse 3

30

ton

45.10.1°a)

Bereiden van voedingsextracten/specerijen (Quomak)

klasse 3

77,33

kW

3.2.2°a)

Lozen van huishoudelijk afvalwater (sanitair + keuken)

klasse 3

10

m³/dag

3.4.1°a)

lozen van potentieel verontreinigd hemelwater (tankpiste)

klasse 3

0,69

m³/uur

3.6.3.1°a)

Lozen van bedrijfsafvalwater via een waterzuiveringsinstallatie met een debiet van 3 m³/u (maximaal 27 m³/dag)

klasse 3

3

m³/uur

15.1.2°

20 bijkomende voertuigen (vnl. intern rollend materieel)

klasse 2

34

voertuigen

16.3.2°b)

Aanpassingen vermogens koeling en compressoren. Bijkomend vermogen van 216,5 kW tot een totaal van 729,5 kW

klasse 2

729,5

kW

17.3.2.1.1.2°

CLP aanpassing opslag diesel en mazout + aromaten en extracten

klasse 2

38,986

ton

17.4.

Bijkomende opslag van 620 gevaarlijke producten in kleinverpakking

klasse 3

4420

liter

29.5.2.1°a)

Vermindering 8,5 KW vermogen aan metaalbewerkingsmachines

klasse 3

12

kW

31.1.1°a)

2 noodgeneratoren (Volvo) met elk een vermogen van 404 kW (808 kW aan 50% = 404 kW < 500 draairuren

klasse 3

404

kW

43.1.2°a)

Bijkomend vermogen van 2x 671 kW (clayton)

klasse 2

2302

kW

45.4.c)2°a)

Aanpassing vermogens vlees-en visverwerkingmachines.

klasse 2

599,9

kW

45.13.d)2°a)

Aanpassing vermogens machines voor het behandelen, bewerken of verwerken van groenten en andere voedingsplanten, vruchten, granen, zaden of andere producten van plantaardige oorsprong met een geïnstalleerde totale drijfkracht van: 599,9 kW

klasse 2

599,9

kW

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 3:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

        De noodoverlaat van de infiltratiegracht dient op het niveau van het maaiveld geplaatst te worden om de infiltratiecapaciteit van de gracht te maximaliseren en drainage van grondwater te vermijden.

        De richtlijnen en voorwaarden opgenomen in het advies van Elia Asset nv met ref. 379761-CVE dd. 10/12/2024 dienen strikt nageleefd te worden.

        De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Brandweerzone Rivierenland (ref. P10424-008/01) van 9 december 2024 strikt na te leven.

 

Volgende bijzondere milieuvoorwaarden worden opgelegd:

        KWS afscheider (met coaliscentiefilter) dient automatisch af te kunnen afsluiten bij verzadiging en periodiek gereinigd te worden.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Art. 4:

De in art. 2 bedoelde vergunning wordt uitgereikt voor onbepaalde duur.

 

Art. 5:

De in artikel 2 bedoelde vergunning is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden:

 

§.1 - algemene voorwaarden:

     Hoofdstuk 4.1: Algemene voorschriften;

     Hoofdstuk 4.2: Beheersing van oppervlaktewaterverontreiniging;

     Hoofdstuk 4.3: Beheersing van bodem en grondwaterverontreiniging;

     Hoofdstuk 4.4: Beheersing van luchtverontreiniging;

     Hoofdstuk 4.5: Beheersing van geluidshinder;

     Hoofdstuk 4.6: Beheersing van hinder door licht;

     Hoofdstuk 4.7: Beheersing van asbest;

     Hoofdstuk 4.9: Energieplanning;

     Hoofdstuk 4.10: Emissies van broeikasgassen.

 

§.2 - sectorale voorwaarden:

     Hfst. 5.3: Het lozen van afvalwater en koelwater

     Hfst. 5.6: Brandstoffen en brandbare vloeistoffen;

     Hfst. 5.15: Garages, parkeerplaatsen en herstellingswerkplaatsen voor motorvoertuigen;

     Hfst. 5.16: Behandelen van gassen;

     Hfst. 17: Opslag van gevaarlijke producten

     Hfst. 5.19: Hout;

     Hfst. 5.23: Kunststoffen;

     Hfst. 5.24: Laboratoria;

     Hfst. 5.29: Metalen;

     Hfst. 5.30: Bouwmaterialen en minerale producten;

     Hfst. 5.31: Machines met inwendige verbranding;

     Hfst. 5.43: Stookinstallaties

     Hfst. 5.45: Voedingsnijverheid en -handel;

 

De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden kunnen teruggevonden worden in Vlarem II. Deze zijn evenwel louter indicatief; bij wijzigingen van Vlarem II wordt de exploitant immers steeds geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven. De integrale en geconsolideerde tekst van Vlarem II is te raadplegen op de Milieunavigator, via de link: https://nnavigator.emis.vito.be/

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

        De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

        Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

        Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

        De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

        Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen

        Vanaf 1 april 2024 wordt er geen voetpadwaarborg meer gevraagd. Mogelijks moet u wel een plaatsbeschrijving bezorgen aan de stad van het openbaar domein tussen de perceelsgrens en de rijweg. Dit bij aanvang van de werken. Bij de beëindiging van de werken dient u het einde van de werken te melden aan de stad. Een medewerker van de stad komt de toestand van het openbaar domein ter plaatse controleren. Eventuele kosten zullen worden doorgerekend aan de aanvrager. Meer informatie kan u terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/schade-openbaar-domein-vroeger-voetpadwaarborg

        Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

        De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

        Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

        Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

        De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

        De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

  1. het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
  2. de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 25/02/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2025

 

B.14 OV 2024/397: isoleren en aanbrengen gevelbekleding, Elzenlaan 7. Limietdatum: 25/02/2025. WEIGERING OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag inzake het isoleren en aanbrengen gevelbekleding te weigeren.

 

 

Publicatiedatum: 25/02/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2025

 

B.15 Woningkwaliteit: vrijstelling EN23-019651. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art. 1:

Het college beslist om vrijstelling van belasting toe te kennen wegens renovatie (schijf 1) voor de woning met dossiernummer EN23-019651, met ingang van 25/11/2024 tot en met 24/11/2025.

 

 

Publicatiedatum: 25/02/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2025

 

B.16 Leegstand: vrijstelling dossier LS201982. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om een vrijstelling van belasting toe te kennen wegens werken aan groepen van woningen en/of gebouwen (schijf 3) voor de woning met dossiernummer LS201982 (interne nummer 2019082), met ingang van 13/12/2024 tot en met 12/12/2025.

 

 

Publicatiedatum: 25/02/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2025

 

B.17 Vraag adviesraden voor toelichting bestuursakkoord. POSITIEF ADVIES.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college antwoordt positief op de vraag van de adviesraden tot kennismaking en toelichting bij het bestuursakkoord. Er wordt geen plenaire sessie met alle adviesraden ingericht. Elke schepen zal vanuit het eigen domein op zijn/haar adviesraad de toelichting geven. Bij adviesraden zonder toegewezen schepen geeft de schepen van participatie de toelichting. Aan de consulent participatie wordt gevraagd om deze kennismaking/toelichtingen verder te organiseren.

 

 

Publicatiedatum: 25/02/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2025

 

B.18 Lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college keurt de lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL goed voor een totaal bedrag van 19.584,90 euro (van bestelbonnummer 103 tot en met bestelbonnummer 114).

 

 

Publicatiedatum: 25/02/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2025

 

B.19 Belastingkohier op "Terrassen en andere uitstallingen op het openbaar domein", dienstjaar 2024. VASTSTELLING EN UITVOERBAARVERKLARING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist het belastingkohier op "Terrassen en andere uitstallingen op het openbaar domein", dienstjaar 2024, vast te stellen en uitvoerbaar te verklaren voor een totaal bedrag van 36,20 euro.

 

 

Publicatiedatum: 25/02/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2025

 

B.20 Belastingkohier op "Lichtreclames en verlichte uithangborden", dienstjaar 2024. VASTSTELLING EN UITVOERBAARVERKLARING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist het belastingkohier op "Lichtreclames en verlichte uithangborden", dienstjaar 2024, vast te stellen en uitvoerbaar te verklaren voor een totaal bedrag van 128 euro.

 

 

Publicatiedatum: 25/02/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2025

 

B.21 Verkoopprocedure vastgoed. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om de verkopen van onroerend goed per dossier te bekijken en te bepalen welke verkoopwijze zal worden toepast, Biddit of in eigen beheer.

 

 

Publicatiedatum: 25/02/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2025

 

B.22 Bijkomende vastlegging van krediet voor het raamcontract inzake de levering van werk- en promotiekledij voor Stad en OCMW via de firma Inka uit Lier. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist dat 15.000 euro bijkomend krediet dient vastgelegd te worden voor het raamcontract inzake de levering van werk- en promotiekledij voor Stad en OCMW Lier, bij firma Inka bv, Joseph Van Instraat 28 te 2500 Lier (KBO 436.002.825).

 

 

Publicatiedatum: 25/02/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2025

 

B.23 Bijkomende vastlegging van krediet voor het raamcontract inzake de levering van strooizout voor de uitvoerende diensten van stad en OCMW Lier. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist dat er bijkomend krediet dient vastgelegd te worden voor het raamcontract voor de levering van strooizout op afroep, toegewezen aan Willems NV, KBO 0404219586, Sassenhout 61 te 2290 Vorselaar.

 

 

Publicatiedatum: 25/02/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2025

 

B.24 Uitbetaling subsidies zwerfvuilactie chiro Sint-Gummarus en H. Hart dd. 2 februari 2025. GOEDKEURING

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist een subsidie uit te betalen aan een erkende Lierse jeugdvereniging voor een zwerfvuilopruimactie dd. 2/02/2025.

 

 

Publicatiedatum: 25/02/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2025

 

B.25 Tramweglei - leggen van persleiding en aansluiten pompput nav werken stationsontsluiting. AANWENDING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college hecht goedkeuring aan de aanwending voor het leggen van de persleiding en aansluiten pompput voor de aanleg riolering voor de woningen Tramweglei 117 tem 125 naar aanleiding van de werken aanleg stationsomgeving, uitgevoerd door BMV binnen het afgesloten raamcontract.

 

 

Publicatiedatum: 25/02/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2025

 

B.26 Werken nutsmaatschappijen. TOELATINGEN.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college verleent toelating aan de nutsmaatschappijen voor het uitvoeren van werken aan de nutsleidingen op grondgebied van Lier en Koningshooikt

 

 

Publicatiedatum: 25/02/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2025

 

B.27 Verplaatsen textielcontainers en glasbollen ter hoogte van Veemarkt. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de textielcontainers van de Veemarkt te verhuizen naar het Sionsplein in de nabijheid van de sorteerstraat daar.

 

Art 2 :

Het college beslist de glasbollen te verschuiven richting het busperron van De Lijn, waardoor de gevaarlijke verkeersituatie wordt opgelost. Het plantsoen wordt hiervoor aangepast om de doorgang op het voetpad-perron te vrijwaren.

 

 

Publicatiedatum: 25/02/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2025

 

B.28 Plaatsen sorteerstraat ter hoogte van Arthur Vanderpoortenlaan voor het project Binnenhof (Berlamuze). GOEDKEURING

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college hecht goedkeuring aan de locatie Arthur Vanderpoortenlaan voor het bouwen van een sorteerstraat voor de inzameling afval van het project Binnenhof.

 

 

Publicatiedatum: 25/02/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2025

 

B.29 Strooien fietspaden Lier en Koningshooikt tijdens winterperiode 2024-2025. TOEWIJZING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist het strooien van de fietspaden op grondgebied van Lier en Koningshooikt

voor de winterperiode 2024-2025 toe te wijzen aan Verbist Albert uit Koningshooikt voor een

bedrag van 945,00 € exclusief BTW of in totaal 1.143,45 € inclusief BTW per strooibeurt

(strooizout af te halen in het schapenkot).

 

 

Publicatiedatum: 25/02/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2025

 

B.30 Realiseren van een terras met overkapping hang- en zitbanken aan jeudcentrum Moevement. Proces-verbaal van voorlopige oplevering. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college hecht goedkeuring aan de voorlopige oplevering voor het aanleggen van een terras met overkapping hang- en zitbanken aan het jeugdcentrum Moevement.

 

Art 2 :

De borgstelling wordt voor de helft vrijgegeven.

 

 

Publicatiedatum: 25/02/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2025

 

B.31 Restauratie Sint-Gummaruskerk - Fase 2 deel 2 interieur en technieken: Verrekening 5 - Monument Vandekerckhove. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om het verrekeningsvoorstel 5 (MVDK) met betrekking tot de brandwerende plafonds in het stooklokaal en sacristie te Sint Gummaruskerk, voor een totaalbedrag van 9.294,37 euro excl. btw ofwel  11.246,19 euro incl.21%btw, goed te keuren.

 

 

Publicatiedatum: 25/02/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2025

 

B.32 Dakwerken Beeldacademie - externe projectleider: indexatie ereloon. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist het voorstel van Multi nv tot rechtzetting van de indexatie van het uurtarief van de externe projectleider tot 133,49 euro excl. 21% btw goed te keuren. Het nieuwe tarief gaat in voor prestaties vanaf 1 januari 2025.

 

 

Publicatiedatum: 25/02/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2025

 

B.33 Goedkeuring begroting 2025 Lokale politie Lier door Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken. KENNISNAME EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Het college neemt kennis van de brief dd. 22 januari 2025 i.v.m. goedkeuring  van de begroting 2025 van de lokale politie Lier door het Federaal Toezicht Lokale Politie en legt dit dossier ter kennisname voor aan de gemeenteraad.

 

 

Publicatiedatum: 25/02/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2025

 

B.34 Packrafting project Grote Nete - voorontwerp. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om het voorontwerp van de overeenkomst betreffende de Peddelroute "Grote Nete" tussen, de ondergetekenden: De Vlaamse Waterweg nv, Sport Vlaanderen, Peddelsport Vlaanderen, Trage Wegen, APB Toerisme Provincie Antwerpen en de lokale besturen van Westerlo, Herselt, Heist-op-den-Berg, Herenthout, Nijlen, Berlaar en Lier goed te keuren en te ondertekenen.

 

 

Publicatiedatum: 25/02/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2025

 

B.35 Ontvangst + receptie toervaartreünie. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de ontvangst en receptie in het Stadhuis en de goodiebags voor de deelnemers van de Toervaartreunië op dinsdag 27 mei 2025 goed te keuren.

 

Art 2 :

Het college beslist de huur van de bovenverdieping van het Stadhuis gratis aan te bieden aan de VVW toervaren tijdens de receptie.

 

Art 3 :

Het college beslist de onkosten van de receptie ten laste van de Stad te nemen, voor het maximum van 150 personen en maximale tijdsduur van 2 uur.

 

 

Publicatiedatum: 25/02/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2025

 

B.36 Reglement verhuur Speelmicroob. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist reglement van verhuur buitenruimte Speelmicroob goed te keuren en door te sturen naar de gemeenteraad:

 

 

Publicatiedatum: 25/02/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2025

 

B.37 Carnavalwandeling Heilig Hartschool 28 februari 2025. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist toelating te verlenen aan de Heilig Hartschool voor de organisatie van een carnavalwandeling op vrijdag 28 februari 2025 vanaf 10u40, met start en aankomst aan de Heilig Hartschool, Schoolstraat 10.

 

Art 2 :

Het college gaat akkoord met de inzet van politie indien mogelijk.

 

Art 3 :

Er mag geen afval gecreëerd worden tijdens de carnavalstoet (bvb confetti, verpakking van etenswaren...).

Het openbaar domein dient door de organisatie nadien gecontroleerd en waar nodig geveegd/opgeruimd te worden.

 

 

Publicatiedatum: 25/02/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2025

 

B.38 Lier Centraal 2025. PRINCIPIËLE GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om de organisatie van Lier Centraal 2025 principieel goed te keuren en het budget eenmalig op te trekken naar 90 000 €.

 

 

Publicatiedatum: 25/02/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2025

 

C.1 Verslag vorig college. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist het verslag van de vorige vergadering dd. 10 februari 2025 goed te keuren.

 

 

Publicatiedatum: 25/02/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2025

 

C.3 Reductie 5 taxiparkeerplaatsen Zimmerplein & omvorming tot 1 parkeerplaats voor mindervaliden 2 kortparkeerplaatsen en 2 laad- en losplaatsen. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om 5 van de 7 taxiparkeerplaatsen aan het Zimmerplein te laten weghalen.

 

Deze 5 plaatsen worden getransformeerd tot:

 

-1 mindervalideplaats (3e plaats vanaf Schapenkoppenstraat)

-2 plaatsen voor kortparkeren (max.30min.) (4e en 5e plaats vanaf Schapenkoppenstraat)

-2 plaatsen voor laden en lossen (6e en 7e plaats vanaf Schapenkoppenstraat)

 

De 2 overige taxiplaatsen kunnen zodoende behouden worden aan de zijde van de Schapenkoppenstraat.

 

Deze maatregels worden ook aangepast in het Aanvullend Reglement van Politie op het Wegverkeer.

 

 

Publicatiedatum: 25/02/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2025

 

C.4 OV 2022/264: Verzoekschrift tot tussenkomst in de procedure RvVB voor het regulariseren van een serregebouw gelegen Zuut 32 te Lier, kadastraal gekend afdeling 3, sectie D, nr. 246G. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van het ingediende verzoekschrift en beslist om het advies van de cel omgeving te volgen en niet tussen te komen in de procedure.

 

 

Publicatiedatum: 25/02/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2025

 

C.5 OV 2025/4: restaureren dak stationsgebouw, Leopoldplein 32. ADVIES INZAKE OMGEVINGSVERGUNNING. Limietdatum in overleg met Vlaamse overheid 24/02/25

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

Art. 1:

Het college beslist de omgevingsvergunning ingediend inzake restaureren dak stationsgebouw, gelegen, te 2500 Lier, voorwaardelijk gunstig te adviseren.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

        De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Brandweerzone Rivierenland (ref. P10168-003/01) van 5 februari 2025 zijn strikt na te leven.

        De kleuren van de kroonlijst en de frontons zullen tijdens de werken worden bepaald op basis van nog uit te voeren kleuronderzoek. De resultaten van dit onderzoek en de kleurkeuze zullen tijdens de werken voorgelegd worden aan het Agentschap Onroerend Erfgoed en de stedelijke cel erfgoed.

 

de voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

 

Publicatiedatum: 25/02/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2025

 

C.6 OV 2024/406: renoveren van een tuinhuis, Lindenstraat 25. Limietdatum: 28/02/2025. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het renoveren van een tuinhuis, gelegen te vergunnen met voorwaarden.

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

Er worden geen specifieke stedenbouwkundige voorwaarden opgelegd.

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende algemene bepalingen zijn wel van toepassing:

 

• De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

• Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

• Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

• De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

• Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen

• Vanaf 1 april 2024 wordt er geen voetpadwaarborg meer gevraagd. Mogelijks moet u wel een plaatsbeschrijving bezorgen aan de stad van het openbaar domein tussen de perceelsgrens en de rijweg. Dit bij aanvang van de werken. Bij de beëindiging van de werken dient u het einde van de werken te melden aan de stad. Een medewerker van de stad komt de toestand van het openbaar domein ter plaatse controleren. Eventuele kosten zullen worden doorgerekend aan de aanvrager. Meer informatie kan u terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/schade-openbaar-domein-vroeger-voetpadwaarborg

• Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

• De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

• Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

  Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

• De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

• De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

1° het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

2° de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 25/02/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2025

 

C.7 OV 2024/341: aanleggen speelheuvel op speelplaats, Rode-Kruislaan 1. Limietdatum: 26/02/2025. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

Art. 1:

Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.

 

Art. 2:

Het college beslist de aanvraag inzake het aanleggen speelheuvel op speelplaats te vergunnen met voorwaarden.

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 3:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

        De aanvraag moet volledig conform de Vlaamse stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

        De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Brandweerzone Rivierenland (ref. P12092-002/01) van 23 januari 2025 strikt na te leven.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

        De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

        Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

        Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

        De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

        Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen

        Vanaf 1 april 2024 wordt er geen voetpadwaarborg meer gevraagd. Mogelijks moet u wel een plaatsbeschrijving bezorgen aan de stad van het openbaar domein tussen de perceelsgrens en de rijweg. Dit bij aanvang van de werken. Bij de beëindiging van de werken dient u het einde van de werken te melden aan de stad. Een medewerker van de stad komt de toestand van het openbaar domein ter plaatse controleren. Eventuele kosten zullen worden doorgerekend aan de aanvrager. Meer informatie kan u terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/schade-openbaar-domein-vroeger-voetpadwaarborg

        Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

        De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

        Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

        Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

        De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

        De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

  1. het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
  2. de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 25/02/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2025

 

C.8 Verdeling door notarissen Verreth & Ruiters. gelegen Sander de Vosstraat 46B en 46B+, kadastraal bekend afdeling 4, sectie B, nummers 0486H P0001 en 0486L P0000. KENNISNAME.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college van burgemeester en schepenen heeft geen bezwaar tegen de verdeling van het eigendom, Sander de Vosstraat 46B en 46B+, kadastraal gekend als afd 4 sectie B nrs. 0486H P0001 en 0486L P0000.

 

 

Publicatiedatum: 25/02/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2025

 

C.9 Verdeling door notarissen De Herdt & Maes, gelegen Rolwagenstraat 27, kadastraal bekend afdeling 1, sectie K, ,nummer 620A10 P0000. KENNISNAME.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college van burgemeester en schepenen heeft geen bezwaar tegen de verdeling van het eigendom kadastraal gekend als afd 1 sectie K nr. 620A10 P0000

 

 

Publicatiedatum: 25/02/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2025

 

C.10 Lijst bestelbonaanvragen Stad Lier. KENNISNAME.

 

Art 1 :

Het college neemt kennis van de lijst bestelbonaanvragen Stad Lier voor een totaal bedrag van 59.845,19 euro, aangemaakt in week 7 van 2025, die de volledige goedkeuringsflow doorlopen hebben.

 

 

Publicatiedatum: 25/02/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2025

 

C.11 Staat van onwaarden belasting op "Lichtreclames en verlichte uithangborden", dienstjaar 2024. VASTSTELLING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college stelt de staat van onwaarden betreffende de belasting op "Lichtreclames en verlichte uithangborden", dienstjaar 2024, vast voor een totaal bedrag van 160 euro.

 

 

Publicatiedatum: 25/02/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2025

 

C.12 Staat van onwaarden belasting op "Lichtreclames en verlichte uithangborden", dienstjaar 2024. VASTSTELLING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college stelt de staat van onwaarden betreffende de belasting op "Lichtreclames en verlichte uithangborden", dienstjaar 2024, vast voor een totaal bedrag van 128 euro.

 

 

Publicatiedatum: 25/02/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2025

 

C.13 Staat van onwaarden belasting op "Terrassen en andere uitstallingen op het openbaar domein", dienstjaar 2024. VASTSTELLING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college stelt de staat van onwaarden betreffende de belasting op "Terrassen en andere uitstallingen op het openbaar domein", dienstjaar 2024, vast voor een totaal bedrag van 36,20 euro.

 

 

Publicatiedatum: 25/02/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2025

 

C.14 Kerkraad Sint-Jan Evangelist - verslag 9 januari 2025. KENNISNAME.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist kennis te nemen van het verslag van de kerkraad Sint-Jan Evangelist van 9 januari 2025.

 

 

Publicatiedatum: 25/02/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2025

 

C.15 Kerkraad Heilig Hart Lier - verslag 23 januari 2025. KENNISNAME.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist kennis te nemen van het verslag van de kerkraad Heilig Hart Lier van 23 januari 2025.

 

 

Publicatiedatum: 25/02/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2025

 

C.17 Tijdelijke politieverordening op het wegverkeer -  Verkeersmaatregelen naar aanleiding van het evenement Buurtival. UITVAARDING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college vaardigt volgende tijdelijke politieverordening op het wegverkeer uit: in het belang van de openbare orde, rust en veiligheid zullen tijdelijke verkeersmaatregelen genomen worden voor het signaleren van het evenement Buurtival op zondag 23/02/2025 van 12.00u t.e.m. 18.30u.

 

Art 2 :

Volgende tijdelijke verkeersmaatregelen zullen ingesteld worden:

 

Signalisatie : Parkeerverbod

 

Parkeerverbod te voorzien in volgende straten:

· Berlaarsesteenweg vanaf Veemarkt tot R16

· Beemdstraat

· Pastoriestraat tussen Berlaarsesteenweg en Beemdstraat

--> Verkeersborden E1 met onderbord 23/02/2025 van 11.00u t.e.m. 18.30u

 

Parkeerverbod te voorzien in volgende straten:

· Pastoriestraat tussen Beemdstraat en Maasfortbaan

· Maasfortbaan tussen Veemarkt en Pastoriestraat

-->  Verkeersborden E1 met onderbord 23/02/2025 van 11.00u t.e.m. 14.30u

 

Signalisatie :

 

Afsluiten straat

1 – Afsluiten van de straat van 12.00u t.e.m. 18.30u

Rood-wit hek met bord C3 (breedte van de straat om deze volledig af te sluiten)

· Veemarkt x Berlaarsesteenweg

· R16 x Berlaarsesteenweg

· Pastoriestraat (51) x Beemdstraat

· Kroonstrraat x Berlaarsesteenweg

 

2 – Afsluiten van de straat van 12.00u t.e.m. 14.30u

Rood-wit hek met bord C3 (breedte van de straat om deze volledig af te sluiten)

· Beemdstraat x Pastoriestraat (18)

· Pastoriestraat x Maasfortbaan

· Maasfortbaan x Veemarkt

Dubbelrichting doodlopend van 12.00u t.e.m. 14.30u

· Beemdstraat

· Maasfortbaan tussen Kesselsesteenweg en Pastoriestraat

Rood-wit hek met bord C3 “uitg. plaatselijk verkeer” en bord F45

- Afdekken C1 – F19

Omdraaien rijrichting van 14.30u t.e.m. 18.30u

· Beemdstraat

Vaste C1 en F19 afdekken, tijdelijke C1 en F19 plaatsen, zodat de rijrichting van Kesselsesteenweg naar

Pastoriestraat kan doorgaan, ontsluiten via Maasfortbaan

 

Levering en plaatsen van het parkeerverbod door de stadsdiensten.

Levering van de overige signalisatie door de stadsdiensten, (de)activatie door organisator.

Art 3 :

De verkeersmaatregelen worden bekend gemaakt aan de weggebruiker met de passende verkeerstekens overeenkomstig artikel 12 van de verkeerswet (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)

 

Art 4

Inbreuken worden gestraft zoals voorzien in de wet van het wegverkeer (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)

 

Art 5

Afschrift van huidig besluit wordt overgemaakt aan de Griffies van de Rechtbank van Eerste Aanleg en de Politierechtbank te Mechelen.

 

 

Publicatiedatum: 25/02/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2025

 

C.18 Vacantverklaren van een functie van inspecteur van politie. KENNISNAME EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van het dossier en verzendt het naar de raad.

 

 

Publicatiedatum: 25/02/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2025

 

T.1 Vraag van de raadsman omtrent OV 2023/318 - ontwikkelen achterliggend woongebied gelegen Heidebloem 18 te Lier, kadastraal gekend afdeling 2, sectie B, nr. 174N en 420A. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1:

Het college neemt kennis van de vraag van de raadsman van GD&A.

 

Art 2:

Het college beslist dat de raadsman van GD&A een ontwerp van aanstellingsbesluit bezorgt in afwachting van een beslissing van de Minister omtrent de aanvraag van het dossier 2023/318.

 

Art 3:

Het college beslist dat indien de Minister een vergunningsbeslissing aflevert dat de raadsmannen, namens de stad en het college, een vordering tot schorsing bij uiterst dringende noodzakelijkheid (UDN) en een vordering tot nietigverklaring bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen kunnen instellen.

 

 

Publicatiedatum: 25/02/2025
Disclaimer

Publicatie LBLOD

De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.

Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:

Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.