BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1
Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 10 bezwaarschrift(en) werden ingediend.
De elementen uit de bezwaarschriften betreffende rooilijn zijn van die aard dat ze niet kunnen worden bijgetreden.
Art. 2:
Het college beslist het dossier door te sturen naar de Gemeenteraad om de rooilijn vast te stellen bij de aanvraag tot omgevingsvergunning ingediend inzake bouwen van 2 appartementsgebouwen van telkens 6 WE en ondergrondse parking + rooilijn, volgens het plan met titel rooilijn- en innemingsplan van VH&C landmeters dd 20 oktober 2023 met kenmerk bestand D154-2023 Lier Lispersteenweg 226.dwg.
Met een gratis grondafstand lot 1 (23m²)is voor de aanleg van een voetpad aan de Rivierstraat, lot 2 en 3 (65 + 18m²) is voor de verbreding van de Rijenweg, mits voldaan wordt aan volgende voorwaarden en lasten:
● De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Brandweerzone Rivierenland (ref. P19994-001/02) van 26 februari 2024 strikt na te leven.
Voorwaarden openbaar domein
● In de af te stane strook grond naast de Rijenweg dient op eigen initiatief en kosten van de aanvrager een gelijkaardige aanleg van de groenzone voorzien te worden in grindgazon voor de brandweg. De opbouw van de over te dragen groenzone dient op voorhand ter goedkeuring voorgelegd te worden aan het technisch bureau openbaar domein.
● De brandweg kan niet gebruikt worden als toegang of verhuisweg voor de site en dient afgesloten met 2 paaltjes op privaat terrein;
● Tijdens de werken en specifiek bij het bemalen van grondwater dienen extra maatregelen genomen te worden om verdroging van de wortels van de 2 bestaande bomen te vermijden (inzetten van een gedeeltelijke retourbemaling). Het plan van aanpak dient hiervoor door de aannemer van de bemaling voorgelegd te worden aan het technisch bureau openbaar domein.
● Het overrijden van de kroonprojectie van de 2 bomen dient tijdens de ganse duur van de werken onmogelijk gemaakt te worden door een fysieke barrière onder de kroon van de bomen met werfhekkens.
● Graafwerk onder de kroonprojectie dient tot een minimum beperkt te worden en manueel te gebeuren.
Voorwaarden Groen
● er dienen maatregelen genomen te worden om de 2 bestaande bomen te opwaarderen : Standplaatsverbeteringswerken ( ploffen ) , Kroonreductie verwijderen dood hout. Dit moet gebeuren door een erkend boomverzorger . (gecertifieerde European Treeworker). Voorafgaand aan deze werken dient de groendienst gecontacteerd te worden.
● Tijdens de bouwwerken moet de omgeving van de boom volledig vrij blijven materialen , machines , werfkeet.
● Bij bronbemaling moet ervoor gezorgd worden dat de bomen ter aller tijden voldoende water krijgen.
● De Bomen moeten tijdens de werkzaamheden opgevolgd worden door een erkend boomverzorger. Enkel op deze manier kunnen de bomen nog een toekomst hebben .
Lasten
● De aanleg van een conform voetpad van 1.5 m breedte in de af te stane strook vooraan de Rivierstraat dient een last te zijn van de vergunning. De aanleg van dit voetpad kan pas gebeuren vlak voor de ingebruikname van de gebouwen om beschadigingen tijdens de bouwwerken te vermijden. De aanleg gebeurt door een aannemer aangesteld door de stad en is voorzien van klinker 22x22 cm, een passende boordsteen en bijhorende kantstrook. Deze werken worden begroot in een prijsvork van 4 à5.000 € excl BTW.
● Binnen de huidige rooilijn van de Rijenweg (gelegen op 4.5m van de zijgevel van de bestaande woning naast de Rijenweg), die momenteel wordt heraangelegd cfr OV_2022_284, dient de fundering onder de fietsweg en de groene berm naast de fietsweg voldoende draagkrachtig aangelegd te worden om te dienen als brandweg (zoals weergegeven op het inplantingsplan voor de brandweer). De meerkosten hiervan, die momenteel nog niet begroot kunnen worden, worden als last in de vergunning opgelegd.
● Op de percelen van de aanvraag werd bij de heraanleg van de Rijenweg Japanse Duizendknoop vastgesteld die reeds naar het openbaar domein van de Rijenweg was verspreid. Binnen het openbaar domein werd deze verwijderd en afgevoerd conform de factsheet van de Grondbank. Een wortelscherm werd geplaatst op de huidige perceelsgrens door en op kosten van de stad. Ook op de over te dragen zone naast de Rijenweg dient deze Japanse Duizendknoop volledig verwijderd te worden conform de ‘Factsheet Grondverzet en Japanse Duizendknoop, december 2020’. Het verwijderen en afvoeren van deze gronden is een last van de vergunning;
● De aanleg van het paadje naar de fietsenstalling langs de Rijenweg dient doorgetrokken te worden tot tegen de rijbaan. De werken en kosten zijn een last van de aanvrager en worden op het openbaar domein samen uitgevoerd met de aanleg van het voetpad aan de voorzijde van de Rivierstraat in gelijkaardige materialen.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.
Art. 2:
Het college beslist de aanvraag inzake het bouwen 2 woningen, atelier en zwembad, te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 3:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
● De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Brandweerzone Rivierenland (ref. P20080-001/01B) van 6 maart 2024 strikt na te leven.
● Pidpa. Er dient voldaan te worden aan de te volgen richtlijnen, voorwaarden en regelgeving uit het advies L-26-842/201927 in bijlage.
● Ook het poetswater én de wasmachines moeten worden aangesloten op het hergebruik.
● De septische putten die werden op het plan ingetekend dienen een volume van minimaal 3.000 liter (per eenheid) te hebben.
● De uitvoering van overwelvingen van de langsgracht dienen aangevraagd te worden via de website van de stad Lier volgens de voorwaarden die beschreven staan op https://www.lier.be/grachtoverwelving-aanvragen. De kosten voor uitvoering door de stad Lier zijn een last van de vergunning.
In dit geval worden de kosten voor de 3 overwelvingen geraamd op 4.865,70 EUR (excl. btw). Dit bedrag is een last van de vergunning en betreft een geraamd bedrag, waarvoor na uitvoering van de werken een afrekening zal volgen (in plus of min).
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
● De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
● Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
● De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
● Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen
● Vanaf 1 april 2024 wordt er geen voetpadwaarborg meer gevraagd. Mogelijks moet u wel een plaatsbeschrijving bezorgen aan de stad van het openbaar domein tussen de perceelsgrens en de rijweg. Dit bij aanvang van de werken. Bij de beëindiging van de werken dient u het einde van de werken te melden aan de stad. Een medewerker van de stad komt de toestand van het openbaar domein ter plaatse controleren. Eventuele kosten zullen worden doorgerekend aan de aanvrager. Meer informatie kan u terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/schade-openbaar-domein-vroeger-voetpadwaarborg
● Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
● De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
● Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
● Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
● De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
● De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het uitbreiden met wijzigen naar een gecombineerde functie wonen/diensten, te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
● Strikt naleven van het advies van Agentschap Wegen en Verkeer – District Brecht ontvangen op 10 april 2024 onder ref. AV/123/2024/00603.
● De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Brandweerzone Rivierenland (ref. P20205-001/01) van 24 april 2024 strikt na te leven.
● Strikt naleven van het advies van Pidpa Riolering ontvangen op 29 maart 2024 onder ref. L-27-106/ 202400.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
● De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
● Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
● De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
● Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen
● Vanaf 1 april 2024 wordt er geen voetpadwaarborg meer gevraagd. Mogelijks moet u wel een plaatsbeschrijving bezorgen aan de stad van het openbaar domein tussen de perceelsgrens en de rijweg. Dit bij aanvang van de werken. Bij de beëindiging van de werken dient u het einde van de werken te melden aan de stad. Een medewerker van de stad komt de toestand van het openbaar domein ter plaatse controleren. Eventuele kosten zullen worden doorgerekend aan de aanvrager. Meer informatie kan u terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/schade-openbaar-domein-vroeger-voetpadwaarborg
● Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
● De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
● Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
● Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
● De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
● De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
NAAM, ADRES EN KADASTERGEGEVENS TE VERWIJDEREN !
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag ingediend door Letizia Piscione namens de heer Dirk Hofman inzake het isoleren zij- en achtergevel van hoekpand, gelegen Spoorweglei 66, 2500 Lier te weigeren om volgende redenen:
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist de agenda van de algemene vergadering van Vereniging van Mede-Eigenaars van Sion van 23 mei 2024 goed te keuren.
Art 2 :
Kopieën:
Aantal | Bestemmeling |
1 | VME Sion |
1 | vertegenwoordigers |
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van de gunning door de raad van bestuur van Pidpa aan De Ruyte Milieu bv, Nijverheidsstraat 4C te 2870 Puurs voor perceel 6 'Sint-Katelijne-Waver, Bonheiden, Putte, Berlaar, Duffel, Lint en Lier' van de raamovereenkomst van Pidpa (bestek - project nr. R-23-012).
Art 2 :
Het college hecht goedkeuring aan de aanwending voor het maaien van de bermen (perceel 6 - post 2) van de raamovereenkomst voor een bedrag van 35.000 euro excl. btw of in totaal 42.350 euro incl. btw.
Het college beslist dat het bestek met nr. 2024/784 en de raming voor de opdracht “Busvervoer op dagelijkse basis voor leerlingen op grondgebied van Lier”, opgesteld door Algemene zaken - aankoop en overheidsopdrachten en dit in opdracht van team jeugd worden goedgekeurd.
De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten.
Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de openbare procedure.
De aankondiging van de opdracht wordt ingevuld, goedgekeurd en bekendgemaakt op nationaal en Europees niveau.
De offertes dienen het bestuur ten laatste te bereiken op 1 juli 2024 om 09.15 uur.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist toelating te verlenen aan vzw Brasil voor het uitzenden van de wedstrijden van de Rode Duivels op de Grote Markt in het kader van het EK voetbal 2024.
Art 2 :
Het college gaat akkoord met het inrichten van een fandorp op de Grote Markt van zondag 16/06/2024 tot woensdag 27/06/2024.
Het fandorp opent steeds 2 uur voor de wedstrijd van de Rode Duivels en sluit 2 uur na afloop van de wedstrijd.
Art 3 :
Het college gaat akkoord met volgende verkeersmaatregelen :
Afsluiten van het doorgaand verkeer op de Grote Markt :
● op maandag 17/06/2024 vanaf 15u00 tot 24u00
● van vrijdag 21 juni 2024 om 20u00 tot zondag 23/06/2024 om 03u00
● op woensdag 26/06/2024 van 15u00 uur tot 24u00
Een signalisatieplan en tijdelijk verordening kunnen opgemaakt worden.
Plaatsing en verwijdering van de signalisatie door de stadsdiensten.
Art 4 :
De organisator dient te voorzien in minimum 1 bewaakte fietsenparking.
Aangezien het ‘binnengebied’ Antwerpsestraat-F Van Cauwenberghstraat hiervoor niet gebruikt kan worden dient er een alternatieve locatie gezocht te worden.
Indien er gekozen wordt voor de parking van het Heilig Hartziekenhuis dient de organisator hiervoor zelf de nodige afspraken te maken.
Art 5 :
Een minimale doorgang van minimum 4m voor de hulpdiensten dient gegarandeerd te zijn. Elementen die binnen de minuut verplaatsbaar zijn met de hand (bv. stoelen, lichte tafels, …), kunnen in deze vrije doorgang worden geplaatst, onder voorbehoud dat deze onmiddellijk kunnen worden weggenomen in geval van een incident. Het is niet toegelaten zwaardere objecten, zoals bijvoorbeeld parasolvoeten, in de vrije doorgang te plaatsen.
Omwille van bepaalde weersomstandigheden (vb. wind > 5 bft, storm, extreme droogte/hitte, brandindex,…) kunnen te allen tijde door de burgemeester extra maatregelen worden opgelegd in functie van de openbare veiligheid.
Er moet een beperkte medische post voorzien worden. Hiervoor dient het advies van de FOD Volksgezondheid gevolgd te worden.
De organisatie dient een intern noodplan op te stellen om zich voor te bereiden om mogelijke scenario's. Dit dient goedgekeurd te worden door de hulpdiensten.
Art 6 :
De organisator kan gebruikt maken van een stroom- en wateraansluiting op de Grote Markt.
Het evenementenlokaal in het Stadhuis kan gebruikt worden voor het vestigen van de medische post en de stockage van materialen tijdens de uitzendingen van de Rode Duivels.
Er wordt logistieke ondersteuning voorzien vanuit de Stad voor de levering van feestmateriaal (volgens beschikbaarheid) en de plaatsing van één chalet.
Art 7 :
Verplicht gebruik van herbruikbare drankrecipiënten. Ook voor eten wordt de voorkeur gegeven aan herbruikbaar cateringmateriaal.
Andere afvalfracties die ontstaan bij het evenement (verpakkingsafval, papier en karton, glas, etensresten...) dienen in de eerste plaats vermeden te worden en in de tweede plaats maximaal gerecycleerd. Het aandeel restafval dient zo klein mogelijk gehouden te worden. De organisatie en deelnemers staan zelf in voor het correct afvoeren van het afval, dwz sorteren en aanbieden als huishoudelijk of bedrijfsafval. Het afval mag niet in de publieke vuilnisbakken worden gedeponeerd.
OPGELET: vanaf 1 januari 2024 is het verplicht om keukenafval en etensresten te sorteren. In een zone waar bezoekers eten, is het aangewezen om een inzamelbak voor etensresten te plaatsen. Ook daar waar het eten bereid wordt, moet een apart recipiënt voorzien worden. De deelnemers en bezoekers van het evenement dienen hier ook over ingelicht te worden.
Het openbaar domein wordt door de organisatie nadien gecontroleerd en waar nodig geveegd/opgeruimd.
Indien er flyers of promomateriaal worden uitgedeeld, gelieve op zoek te gaan naar duurzame producten en producten te vermijden die makkelijk zwerfvuil worden.
Art 8 :
Het college beslist volgende afwijking op de geluidsnormen voor elektronisch versterkte muziek toe te staan :
Op maandag 17/06/2024
● mag het geluidsniveau van de muziek tussen 16u00 tot 22u00 niet meer bedragen dan 93 db(A) Laeq,15 min.
● dienen de muziekactiviteiten stipt beëindigd te worden 22u00.
Op zaterdag 22/06/2024
● mag het geluidsniveau van de muziek tussen 19u00 tot 01u00 niet meer bedragen dan 93 db(A) Laeq,15 min.
● dienen de muziekactiviteiten stipt beëindigd te worden 01u00.
Op woensdag 26/06/2024
● mag het geluidsniveau van de muziek tussen 16u00 tot 22u00 niet meer bedragen dan 93 db(A) Laeq,15 min.
● dienen de muziekactiviteiten stipt beëindigd te worden 22u00.
De organisator moet de omwonende binnen een straal van 200 m rond het evenement, uiterlijk één week voor het evenement informeren en de gegevens van de organisator of verantwoordelijke meedelen;
De organisator voorziet een geluidsmeter met permanente registratie, die permanent de LAeq, 15 min-waarde meet. Deze geluidsmeter dient opgesteld te worden tussen het publiek, aan de DJ- of PA-installatie. De resultaten van de meting dienen binnen de tien dagen in tabelvorm aan de stad Lier bezorgd te worden (leefmilieu@lier.be).
De beslissing dient op eenvoudig verzoek aan de toezichthoudende diensten getoond kunnen worden.
Art 9 :
Er wordt een tussentijds overleg gepland na de groepsfase, op donderdag 27 juni 2024, wanneer het verdere verloop van het tornooi bekend is, voor een evaluatie van de afgelopen wedstrijden en planning van de eventuele volgende wedstrijden.
Art 10 :
De organisator dient te voorzien in de nodige verzekeringen en zich in regel te stellen met de toelatingen op het vlak van uitzendrechten en auteursrechten.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist het verslag van de vorige vergadering dd. 13 mei 2024 goed te keuren.
Art 1 :
Het college neemt kennis van het ingediende verzoekschrift en beslist om het advies van de cel omgeving te volgen en niet tussen te komen in de procedure.
Art 1 :
Het college neemt kennis van het arrest van de Raad voor Vergunningsbetwistingen.
Art 2 :
Het college neemt kennis van de vertegenwoordiging door de raadsman van GD&A Advocaten in de procedure.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag inzake het verbouwen van achterbouw te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
● Een omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van een vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
● De gevelbepleistering moet worden uitgevoerd met een dunne, gladde kalkpleister en geschilderd in RAL 9003 (conform de kleurstelling van het buurpand nr. 18).
● Het buitenschrijnwerk moet worden geschilderd met een ademend en vochtbestendig verfsysteem, in dezelfde kleur (conform de kleurstelling van het buurpand nr. 18).
● Voor aansluiting riolering zijn de standaard richtlijnen van Pidpa voor centraal gebied van toepassing (zie bijlage).
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
● De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
● Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
● De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
● Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen
● Vanaf 1 april 2024 wordt er geen voetpadwaarborg meer gevraagd. Mogelijks moet u wel een plaatsbeschrijving bezorgen aan de stad van het openbaar domein tussen de perceelsgrens en de rijweg. Dit bij aanvang van de werken. Bij de beëindiging van de werken dient u het einde van de werken te melden aan de stad. Een medewerker van de stad komt de toestand van het openbaar domein ter plaatse controleren. Eventuele kosten zullen worden doorgerekend aan de aanvrager. Meer informatie kan u terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/schade-openbaar-domein-vroeger-voetpadwaarborg
● Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
● De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
● Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
● Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
● De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
● De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag inzake het slopen achterbouw en uitbreiden gelijkvloers en verdieping van eengezinswoning, gelegen Lier te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
• De standaard richtlijnen van Pidpa, van toepassing op aansluitingen aan riolering in centraal gebied, strikt na te leven.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
● De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
● Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
● De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
● Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen
● Vanaf 1 april 2024 wordt er geen voetpadwaarborg meer gevraagd. Mogelijks moet u wel een plaatsbeschrijving bezorgen aan de stad van het openbaar domein tussen de perceelsgrens en de rijweg. Dit bij aanvang van de werken. Bij de beëindiging van de werken dient u het einde van de werken te melden aan de stad. Een medewerker van de stad komt de toestand van het openbaar domein ter plaatse controleren. Eventuele kosten zullen worden doorgerekend aan de aanvrager. Meer informatie kan u terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/schade-openbaar-domein-vroeger-voetpadwaarborg
● Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
● De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
● Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
● Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
● De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
● De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
Art.:1
Het college beslist dat volgens artikel 5.2.2 van de Vlaamse codex, de voorgaande opmerkingen gemaakt moeten worden, in de akte opgemaakt door notaris Vlaeymans, Verdonck & Knevels, voor het opsplitsen van de kavel gelegen Koningsplein 9/10 te 2500 Lier (Koningshooikt) gekend als : 4° afd. Sectie B, nummer 0511/B P0000 & sectie B nummer 510/D/2 P0000.
Publicatie LBLOD
De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.
Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:
De inhoud van de publicatie op het moment dat deze werd uitgevoerd.
Een unieke identificatie van de gebruiker die de actie heeft uitgevoerd.
De tijdstempel waarop de actie werd uitgevoerd.
Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.