Lier

Zitting van 06 januari 2020

Van 13:00 uur.

 

Overzicht punten

 

Zitting van 06 januari 2020

 

B.3 Toelating plaatsing 4 bewakingscamera's Duwijckpark op basis van de goedgekeurde uitbreiding stadsnetwerk camerabewakingsysteem. GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist i.k.v. de goedgekeurde uitbreiding van het stadsnetwerk camerabewaking met 4 camera's op het regionaal bedrijventerrein Duwijckpark, de plaatsing op de aangegeven locaties door de firma Tein Technology ter goedkeuring voor te leggen aan de gemeenteraad.

 

Art 2 :

Het college beslist aan de gemeenteraad voor te leggen dat bij de plaatsing rekening dient gehouden te worden met het advies van het team Infrastructuur:

 

• Funderingen dienen, na KLIP aanvraag, met de nodige omzichtigheid gegraven te worden.

• Funderingen kunnen niet op of rondom ondergrondse kabels geplaatst of gestort te worden.

• De verhardingen van het openbaar domein dienen in de oorspronkelijke staat hersteld te worden. Indien groenaanplantingen verwijderd dienen te worden, dienen deze opnieuw geplaatst te worden (indien niet beschadigd) of vervangen te worden door een gelijkwaardige nieuwe aanplant.

• Indien het openbaar domein ingenomen wordt tijdens de werken, dient een aanvraag tot inname en signalisatievergunning bekomen te worden via de verkeersdienst van Stad Lier. Dit dient minstens 10 werkdagen op voorhand te gebeuren.

 

Art 3 :

De financiële gevolgen van de aankoop en plaatsing zijn voor de Raad van Beheer Duwijckpark, conform de samenwerking, goedgekeurd in de collegezitting dd. 16 september '19.

 

Art 3 :

Kopieën:

 

Aantal

Bestemmeling

1

1

1

1

Tein Technology

RvB Duwijckpark

Team Infrastructuur

Lokale Politie Lier

 

 

 

Publicatiedatum: 14/01/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 06 januari 2020

 

B.4 OV 2019/378: ontwikkelen en invullen van zone 6 met de bouw van een nieuwbouw bedrijfsverzamelgebouw met 4 units en de omgevingsaanleg, Vakenderveld ZN. Limietdatum: 08/01/2020. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag i inzake het ontwikkelen en invullen van zone 6 met de bouw van een nieuwbouw bedrijfsverzamelgebouw met 4 units en de omgevingsaanleg, te vergunnen met voorwaarden.

 

De aanvraag omvat (eveneens) :

Rubriek

Omschrijving

Aard

Hoeveelheid

Eenheid

3.2.2°a)

op basis van 2,25m3/h:

= 2,25 x 24 = 54m3/dag

= 54 x 365 = 19710m3/jaar

klasse 3

19710

m3/jaar

Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan omvat:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Totale hoeveelheid

Eenheid

3.2.2°a)

op basis van 2,25m3/h:

= 2,25 x 24 = 54m3/dag

= 54 x 365 = 19710m3/jaar

klasse 3

19710

m3/jaar

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

 

  • De aanvraag moet volledig conform de Vlaamse stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd. 
  • De zone is bestemd voor lokale verwerkende bedrijven en kantoorachtigen met een beperkt mobiliteitsgenererend karakter. Ook bedrijfsverzamelgebouwen en clusters van kleine bedrijfsunits worden toegelaten.
  • Individuele kantoorruimtes zijn beperkt tot 35 % van de (gezamenlijke) vloeroppervlakte individuele bedrijfsgebouw, bedrijfsverzamelgebouw of een cluster van kleine bedrijfsunits.
  • Complementaire en gemeenschappelijke functies zoals administratieve ruimten, vergaderzalen, demonstratieruimten en inpandige toonzalen, sociale lokalen (kleedkamers, sanitair, bedrijfsrestaurant, refter…), opslag, stockage en technische ruimten worden mogelijk gemaakt als nevenbestemming. De vloeroppervlakte van de complementaire en gemeenschappelijke functies blijft per individuele bedrijfsgebouw, bedrijfsverzamelgebouw of een cluster van kleine bedrijfsunits beperkt tot maximum 40 % van de hoofdbestemming.
  • Volgende bestemmingen zijn niet toegelaten: autonome verkoops- en (klein)handelsfuncties, autonome kantoren, op- en overslag en voorraadbeheer zonder verwerking en seveso-inrichtingen.
  • Het inrichten en beheer van groenaanplanten die opgenomen zijn in de stedenbouwkundige vergunning behoren tot de verantwoordelijkheid van de eigenaar. Uiterlijk in het plantseizoen dat volgt op het verlenen van een stedenbouwkundige vergunning voor ontwikkeling van het bedrijfsperceel dienen de groenelementen aangelegd en beplant zijn.
  • De zone voor buitenopslag moet visueel afgeschermd worden tussen deze zone en parkeerplaats 1 door hoog groen, bvb haag of draad met klimop.
  • De trage wegverbinding art. 8 – B2 moet gerealiseerd worden en wanneer mogelijk aansluiten op trage wegverbinding art. 8. A2 en trage wegverbinding art. 8 – B2 richting Arbeidstraat. De trage wegverbinding art. 8 – B2 vervalt van zodra trage wegverbinding 8. 2C in de nabestemming centrale bedieningsas kan gerealiseerd worden.
  • De bijzonder voorwaarden opgelegd in het advies van Provincie Antwerpen - Dienst Waterbeleid (ref DWAD-2019-1413) van 18/12/2019 na te leven:

o        Per unit/hemelwaterput kan slechts de basis 60m² in mindering gebracht worden.

o        Het afstromend hemel- en effluentwater moet gebufferd worden in een open systeem boven de gemiddelde voorjaarsgrondwaterstand, met een buffervolume van minstens 330 m³/ha. Dit volume moet geledigd worden met een maximaal debiet van 10 l/(s.ha).

o        Het hemelwater van de asfaltverharding mag niet aansluiten op de DWA. Dit hemelwater dient opgevangen en geïnfiltreerd te worden op eigen terrein. De infiltratievoorziening moet hier bijkomend op gedimensioneerd worden.

o        De voorziene parkeerplaatsen zullen aangelegd worden in waterdoorlatende materialen. Ook de fundering dient waterdoorlatend opgebouwd te zijn.

  • De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Cel Integraal Waterbeheer (ref IW 2019/378) van 18/12/2019 na te leven, in het bijzonder met de daar vermelde voorwaarden:

o        De funderingen van de waterdoorlatende verhardingen, moeten ook waterdoorlatend opgebouwd worden.

o        Het water afkomstig van de toegangsweg moet op RWA-afvoer, en bijgevolg op de infiltratie aangesloten worden. Deze afvoer mag in geen geval op de DWA aangesloten worden.

o        De overloop van de infiltratievoorziening moet een maximaal ledigingsdebiet hebben van 10 l/(s.ha)

o        Het volume van de wadi moet berekend worden op de diepte tussen 80 cm onder maaiveld en de diepte van de overloop.

o        De wadi moet een infiltratieoppervlakte van 38 m² hebben.

o        Elke unit moet voorzien zijn van een hemelwaterput van minstens 7.500 l met aansluitingen voor de toiletten en een dienstkraan.

  • De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Cel Leefmilieu (ref IW 2019/378) van 28/11/2019 na te leven, in het bijzonder met de daar vermelde voorwaarden:

o        Bij effectieve invullen/stopzetten van een activiteit in een unit dient dit aan de milieudienst gemeld te worden (leefmilieu@lier.be).

o        Ten allen tijde heeft de verantwoordelijke van het bedrijventerrein een up-to-date overzicht met welke bedrijven waar exploiteren en wie per unit het verantwoordelijke aanspreekpunt is.

  • De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Brandweerzone Rivierenland (ref. P16745-002/01) van 2 december 2019 strikt na te leven.
  • De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Cel Mobiliteit (ref MO 2019/378) van 05/12/2019 na te leven, in het bijzonder met de daar vermelde voorwaarden:

o        De inpandige fietsstallingsmogelijkheden moeten voorzien worden.

o        Er moet een publiek toegankelijke fietsstalling voor 4 fietsen voorzien worden aan het begin van de toegangsweg i.f.v. bezoekers.

  • Het plaatsen van een septische put is verplicht voor de opvang van zwart / faecaal water.
  • De rioolaansluitingen dienen uitgevoerd te worden door de aanvrager, onder toezicht van de stad.
  • Elke unit moet een aansluitpunt huishoudelijk afvalwater hebben met toezichtsput voor staalname.
  • Elke unit moet een aansluitpunt bedrijfsafvalwater hebben met toezichtsput voor staalname.

 

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Art. 3:

De in art. 1 bedoelde vergunning wordt uitgereikt voor onbepaalde duur.

 

Art. 4:

De in artikel 1 bedoelde vergunning is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden:

 

§.1 - algemene voorwaarden:

         Hoofdstuk 4.1: Algemene voorschriften;

         Hoofdstuk 4.2: Beheersing van oppervlaktewaterverontreiniging;

         Hoofdstuk 4.3: Beheersing van bodem en grondwaterverontreiniging;

         Hoofdstuk 4.4: Beheersing van luchtverontreiniging;

         Hoofdstuk 4.5: Beheersing van geluidshinder;

         Hoofdstuk 4.6: Beheersing van hinder door licht;

         Hoofdstuk 4.7: Beheersing van asbest;

         Hoofdstuk 4.9: Energieplanning;

         Hoofdstuk 4.10: Emissies van broeikasgassen.

 

§.2 - sectorale voorwaarden:

         Afd. 5.3.1: Stedelijk afvalwater;

 

§.3 – bijzondere milieuvoorwaarden:

         Bij effectieve invullen/stopzetten van een activiteit in een unit dient dit aan de milieudienst gemeld te worden (leefmilieu@lier.be).

         Elke unit moet een aansluitpunt bedrijfsafvalwater hebben met toezichtsput voor staalname.

         Elke unit moet een aansluitpunt huishoudelijk afvalwater hebben met toezichtsput voor staalname.

         Ten allen tijde heeft de verantwoordelijke van het bedrijventerrein een up-to-date overzicht met welke bedrijven waar exploiteren en wie per unit het verantwoordelijke aanspreekpunt is.

 

De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden kunnen teruggevonden worden in Vlarem II. Deze zijn evenwel louter indicatief; bij wijzigingen van Vlarem II wordt de exploitant immers steeds geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven. De integrale en geconsolideerde tekst van Vlarem II is te raadplegen op de Milieunavigator, via de link: https://nnavigator.emis.vito.be/

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

1.      De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

2.      Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

3.      Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

4.      De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

5.      Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

6.      Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

7.      Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

8.      De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

9.      Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

10.    Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

11.  De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

12.  De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

     het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

     de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 14/01/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 06 januari 2020

 

B.10 Aankoop stuk openbaar domein Pannenhuisstraat. GOEDKEURING.

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

 

Publicatiedatum: 14/01/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 06 januari 2020

 

B.11 Beheersplan De Heyderstraat en St. Gummarusstraat. Indiening bij Agentschap Onroerend Erfgoed. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist het beheersplan voor het stadsgezicht De Heyderstraat, opgemaakt door  IOED Rivierenland - IGEMO goed te keuren.

 

Art 2 :

Het college beslist het beheersplan voor het stadsgezicht De Heyderstraat, ter goedkeuring in te dienen bij het Agentschap Onroerend Erfgoed.

 

 

Art 3 :

Het college beslist het beheersplan voor het stadsgezicht Sint Gummarusstraat, opgemaakt door IOED Rivierenland - IGEMO goed te keuren.

 

 

Art 4 :

Het college beslist het beheersplan voor het stadsgezicht St. Gummarusstraat, ter goedkeuring in te dienen bij het Agentschap Onroerend Erfgoed.

 

 

Publicatiedatum: 14/01/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 06 januari 2020

 

B.12 Huis-aan-huis inzameling papier & karton via containers. GOEDKEURING.

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

 

Publicatiedatum: 14/01/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 06 januari 2020

 

B.13 Richtlijnen voor het plaatsen van ondergrondse containers en afvalsorteerstraatjes - doorrekening kosten OCT's  bij woonontwikkelingen. GOEDKEURING.

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

 

Publicatiedatum: 14/01/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 06 januari 2020

 

B.14 Heraanleg  Bosstraat (deel Boomlaarstraat-Tuinweg) : voorontwerp. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist het voorontwerp, opgemaakt door S. Bilt, voor de weg- en rioleringswerken Bosstraat, deel Boomlaarstraat - Tramweglei goed te keuren mits volgende voorwaarden:

 

•      De aansluiting van het voetpad en de rijbaan op de nieuw aan te leggen Tramweglei dient opgenomen te worden in het dossier Tramweglei/Stationsontsluiting;

De resultaten van de regenwatermodellering op de Donkloop en het omliggende grachtenstelsel , waarvoor opdracht werd gegeven aan het studiebureau Sweco ikv het ontwerp stationsontsluiting R16, worden doorgegeven aan S-Bilt. Het profiel van de gracht zal hierdoor mogelijks aangepast moeten worden. Het beoogde baanbeeld zal hierdoor niet wijzigen.

Het plaatsen van overstortschotten in de langsgracht dient overwogen te worden ifv de regenwatermodellering;

De afweging of het wegdek in cementbeton- of asfaltverharding dient door het studiebureau verder opgenomen te worden in het ontwerpdossier ifv de te verwachten verkeerslasten, intensiteiten en bouwklasse;

De materialisatie van de rijbaan dient mee doorgetrokken te worden over de inbuizingen die toegang geven tot de ontwikkelingen aan de westzijde van de Bosstraat. De voorbereidende aansluitingen dienen reeds in deze fase voorzien te worden. De bijkomende kosten hiervan zijn voor rekening van de respectievelijke ontwikkelaars.

Kopmuren te voorzien in prefabbeton;

Voetpaden in nieuwe/goede staat vooraan de Bosstraat in de mate van het mogelijke ontzien. De materialisatie hier doortrekken door het volledige ontwerp;

Aslijn op de rijbaan markeren om parkeren te verbieden op de rijbaan.

Afvalophaling huis- aan huis behouden voor de huidige bewoners langsheen de Bosstraat met mogelijkheid tot aansluiten op de bestaande of nieuwe OCT’s in de omliggende ontwikkelingen.

Capaciteit van de DWA afvoer dient voorzien te zijn op de toekomstige ontwikkelingen langs de Bosstraat en Tramweglei:

◦westzijde Bosstraat: 114 + 41 woongelegenheden;

◦hoek Tramweglei X Bosstraat: +/- 20 woongelegenheden;

◦strip ontwikkelingen cfr Masterplan +/- 60 woongelegenheden;

 

 

 

Publicatiedatum: 14/01/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 06 januari 2020

 

B.15 Samenwerkingsovereenkomst Bosgroep (Antwerpen Zuid) voor heraanplant speelbos De Zakken. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college hecht goedkeuring aan de samenwerkingsovereenkomst met de Bosgroep (Antwerpen Zuid) voor de opmaak van een beplantingsplan en het vragen van offertes voor de herbebossing van het speelbos De Zakken (Ouderijstraat).

 

 

 

Publicatiedatum: 14/01/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 06 januari 2020

 

B.16 Snoeien van bomen - perceel 2 Koningshooikt  en 3 Kloosterheide. Eindafrekening en oplevering. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college hecht goedkeuring aan de eindafrekening voor het snoeien van de bomen, perceel 2 'Koningshooikt' voor een bedrag van 4.064,37 euro inclusief BTW en voor perceel 3 'Kloosterheide' voor een bedrag van 2.879,55 euro inclusief BTW.

 

Art 2 :

Het college hecht goedkeuring aan het proces- verbaal van oplevering voor de snoeiwerken van perceel 2 'Koningshooikt' en perceel 3 'Kloosterheide'

 

 

Publicatiedatum: 14/01/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 06 januari 2020

 

C.2 Ambulante verkoopsactiviteit voor een goed doel door het Sint Aloysiusinstituut. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist toelating te verlenen aan het Sint-Aloysiusinstituut voor een ambulante verkoopsactiviteit voor het goede doel op 3 april 2020 in de omgeving van de school en het kernwinkelgebied.

 

Art 2 :

Kopieën:

 

Aantal

Bestemmeling

1

1

1

Aanvrager

Bodes - medewerkers ambulante handel

Handhaving

 

 

 

Publicatiedatum: 14/01/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 06 januari 2020

 

C.3 Zaterdagse markt - overdracht abonnement. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist, rekening houdend met artikel 5.2. van het marktreglement, de aanvraag voor een overdracht van een vaste standplaats (vanaf 1 januari 2020)  goed te keuren.

 

Art 2 :

Het retributiereglement op plaatsrechten markten en elektriciteitsvoorziening voor marktkramers en andere gebruikers, goedgekeurd door de gemeenteraad op 16 december 2019 wordt toegepast.

 

 

Publicatiedatum: 14/01/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 06 januari 2020

 

C.4 Conformiteit zendmast. KENNISNAME.

 

BESLUIT

Het college neemt kennis van de conformiteitsverklaring zendmast Telenet.

 

 

Publicatiedatum: 14/01/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 06 januari 2020

 

C.5 OV 2019/381: aanbrengen van spuitkurk aan de voorgevel, Mechelsesteenweg 504. Limietdatum: 06/01/2020. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag inzake het aanbrengen van spuitkurk aan de voorgevel te vergunnen met voorwaarden.

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • De algemene en bijzondere voorwaarden (zie bijlagen op het omgevingsloket) van AWV dienen strikt nageleefd te worden.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

       De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

       De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

       Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

       Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

       Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

       De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

         Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

       De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

       De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

     het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

     de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 14/01/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 06 januari 2020

 

C.6 Tijdelijke politieverordening op het wegverkeer/ Organisatie Winterkermis en nieuwjaarsreceptie Koningshooikt. UITVAARDIGING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college vaardigt volgende tijdelijke politieverordening op het wegverkeer uit: in het belang van de openbare orde, rust en veiligheid zullen tijdelijke verkeersmaatregelen genomen worden voor de organisatie van de winterkermis en nieuwjaarsreceptie in Koningshooikt op parking De Laag.

Parkeerverbod.

 

Art 2 :

Volgende tijdelijke verkeersmaatregelen zullen ingesteld worden:

Parkeerverbod: (E1)

Op navolgende wegen of wegvakken is het parkeren verboden:

De Laag: "van 13/1 t/m 26/1/2020"

 

Art 3 :

De verkeersmaatregelen worden bekend gemaakt aan de weggebruiker met de passende verkeerstekens overeenkomstig artikel 12 van de verkeerswet (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)

 

Art 4

Inbreuken worden gestraft zoals voorzien in de wet van het wegverkeer (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)

 

Art 5

Afschrift van huidig besluit wordt overgemaakt aan de Griffies van de Rechtbank van Eerste Aanleg en de Politierechtbank te Mechelen.

 

 

Publicatiedatum: 14/01/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 06 januari 2020

 

C.7 Tijdelijke politieverordening op het wegverkeer/ Organisatie Verkoop Sint-Antonius zondag 19 januari 2020. UITVAARDIGING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college vaardigt volgende tijdelijke politieverordening op het wegverkeer uit: in het belang van de openbare orde, rust en veiligheid zullen tijdelijke verkeersmaatregelen genomen worden voor de verkoop van varkenskoppen op zondag 19 januari 2020.

Parkeerverbod

 

Art 2 :

Volgende tijdelijke verkeersmaatregelen zullen ingesteld worden:

Parkeerverbod: (E1)

Op navolgende wegen of wegvakken is het parkeren verboden:

Koningsplein thv kerk (4 plaatsen):+ "zondag van 8u"

 

Art 3 :

De verkeersmaatregelen worden bekend gemaakt aan de weggebruiker met de passende verkeerstekens overeenkomstig artikel 12 van de verkeerswet (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)

 

Art 4

Inbreuken worden gestraft zoals voorzien in de wet van het wegverkeer (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)

 

Art 5

Afschrift van huidig besluit wordt overgemaakt aan de Griffies van de Rechtbank van Eerste Aanleg en de Politierechtbank te Mechelen.

 

 

Publicatiedatum: 14/01/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 06 januari 2020

 

C.8 Tijdelijke politieverordening op het wegverkeer/ Verkeersmaatregelen n.a.v. voetbalwedstrijden Lierse Kempenzonen. UITVAARDIGING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college vaardigt volgende tijdelijke politieverordening op het wegverkeer uit: in het belang van de openbare orde, rust en veiligheid zullen tijdelijke verkeersmaatregelen genomen worden voor de organisatie van voetbalwedstrijden van Lierse Kempenzonen op zaterdagen 18 januari, 8 en 29 februari, 14 en 28 maart en 18 april 2020

Parkeerverbod wordt ingevoerd vanaf 17u tot uiterlijk middernacht.
Voorbehouden parkeerplaatsen.

Afsluiten straat.

 

Art 2 :

Volgende tijdelijke verkeersmaatregelen zullen ingesteld worden:

Parkeerverbod: (E1)

Op navolgende wegen of wegvakken is het parkeren verboden op zaterdagen 18 januari, 8 februari, 29 februari, 14 maart, 28 maart en 18 april 2020 vanaf 17u tot uiterlijk middernacht:

Pannenhuisstraat tegenover nr. 363 tot 353:+ "zaterdag vanaf 17u"

Pannenhuisstraat zijkant nr. 370:+ "zaterdag vanaf 17u"

Pannenhuisstraat 317:+ "zaterdag vanaf 17u"

Pannenhuisstraat tegenover woonerf "Het Bergsken":+ "zaterdag vanaf 17u"

Kemmelstraat (onpare zijde):+ "zaterdag vanaf 17u"

 

Zonaal parkeerverbod: (F4a/ E1)

In navolgende zone wordt een zonaal parkeerverbod ingevoerd:

Pannenhuisstraat aan ingang woonerf "Het Bergsken":+ "zaterdag vanaf 17u"

 

Voorbehouden parkeerplaatsen (E9a)

Op navolgende wegen of wegvakken worden er parkeerplaatsen voorbehouden:

Pannenhuisstraat thv bocht stadion: +"enkel hulpdiensten- zaterdag vanaf 17u"

Pannenhuisstraat 341-337: + "enkel hupdiensten- zaterdag vanaf 17u"

Pannenhuisstraat 333-329:+ "enkel hulpdiensten- zaterdag vanaf 17u"

Kemmelstraat (pare zijde):+ pictogram mindervaliden- zaterdag vanaf 17u"

Voetbalstraat (tussen Zeebruggestraaat en Pannenhuisstraat; onpare zijde):+ "pictrogram mindervaliden- zaterdag vanaf 17u"

Voetbalstraat (tussen Zeebruggestraaat en Pannenhuisstraat; pare zijde):+ "dienstvoertuigen politie- zaterdag vanaf 17u"

 

Voorbehouden parkeerplaatsen voor bussen: (E9d)

Op navolgende wegen of wegvakken worden parkeerplaatsen voorbehouden aan bussen:

Pannenhuisstraat in verhoogde bocht met dambordkleuren:+ "zaterdag vanaf 17u"

 

Verboden doorgang: (C3)

Op navolgende wegen is de doorgang verboden van 17u tot uiterlijk middernacht:

Pannenhuisstraat x Mallekotstraat:+ M2

Pannenhuisstraat x Voetbalstraat

Pannenhuisstraat x Groeningelaan:+ M2

Pannenhuisstraat x Tweelingenstraat:+ M2

Voetbalstraat 12:+ "uitgezonderd parkeerplaatsen mindervaliden", F45

 

Art 3 :

De verkeersmaatregelen worden bekend gemaakt aan de weggebruiker met de passende verkeerstekens overeenkomstig artikel 12 van de verkeerswet (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)

 

Art 4

Inbreuken worden gestraft zoals voorzien in de wet van het wegverkeer (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)

 

Art 5

Afschrift van huidig besluit wordt overgemaakt aan de Griffies van de Rechtbank van Eerste Aanleg en de Politierechtbank te Mechelen.

 

 

Publicatiedatum: 14/01/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 06 januari 2020

 

C.9 Tijdelijke politieverordening op het wegverkeer/ Aanleg mindervalidenparkeerplaatsen thv Boomlaarstraat 88, Boomlaarstraat 49-51, Sint-Bernardusstraat en Guldensporenlaan en verplaatsing mindervalidenplaats van Antwerpsesteenweg 178 naar nr. 43/ UITVAARDIGING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college vaardigt volgende tijdelijke politieverordening op het wegverkeer uit vanaf 27 januari 2020:

Parkeren voorbehouden voor houders van een invalidenkaart: (E9a)

Op navolgend wegvak is het parkeren voorbehouden aan personen die over een invalidenkaart beschikken:

Boomlaarstraat 88

Boomlaastraat 49-51

overzijde Sint-Bernardusstraat 39

parkeerhaven Guldensporenlaan 19.
Antwerpsesteenweg 43, ter vervanging van de mindervalidenparkeerplaats Antwerpsesteenweg 178

 

Art 2 :

De verkeersmaatregelen worden bekend gemaakt aan de weggebruiker met de passende verkeerstekens overeenkomstig artikel 12 van de verkeerswet (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)

 

Art 3 :

Inbreuken worden gestraft zoals voorzien in de wet van het wegverkeer (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)

 

Art 4:

Afschrift van huidig besluit wordt overgemaakt aan de Griffies van de Rechtbank van Eerste Aanleg en de Politierechtbank te Mechelen.

 

 

Publicatiedatum: 14/01/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 06 januari 2020

 

C.10 Tijdelijke politieverordening op het wegverkeer/ Opstellen cinema-vrachtwagen parking La Cantina van 30 januari tot 3 februari 2020. UITVAARDIGING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college vaardigt volgende tijdelijke politieverordening op het wegverkeer uit: in het belang van de openbare orde, rust en veiligheid zullen tijdelijke verkeersmaatregelen genomen worden voor de plaatsing van een cinema-vrachtwagen op parking La Cantina van 30 januari tot en met 3 februari 2020.

Parkeer- en stilstaanverbod

 

Art 2 :

Volgende tijdelijke verkeersmaatregelen zullen ingesteld worden:

Parkeer- en stilstaanverbod: (E3)

Op navolgende wegen of wegvakken is het parkeren verboden:

Aarschotsesteenweg (Parking La Cantina):+ "donderdag vanaf 8u"

 

Art 3 :

De verkeersmaatregelen worden bekend gemaakt aan de weggebruiker met de passende verkeerstekens overeenkomstig artikel 12 van de verkeerswet (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)

 

Art 4

Inbreuken worden gestraft zoals voorzien in de wet van het wegverkeer (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)

 

Art 5

Afschrift van huidig besluit wordt overgemaakt aan de Griffies van de Rechtbank van Eerste Aanleg en de Politierechtbank te Mechelen.

 

 

Publicatiedatum: 14/01/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 06 januari 2020

 

C.11 Beheersplan stadsgezicht - Kloosterstraat. Goedkeuring door Agentschap Onroerend Erfgoed. KENNISNAME EN DOORSTUREN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van het schrijven d.d. 28/11/2019 van het Agentschap Onroerend Erfgoed Antwerpen, waarbij het beheersplan "Kloosterstraat, Bril, Volmolenstraat en Deensestraat" werd goedgekeurd en stuurt dit door naar de gemeenteraad voor kennisname.

 

 

Publicatiedatum: 14/01/2020