Lier

Zitting van 30 mei 2022

Van 13:00 uur.

 

Overzicht punten

 

Zitting van 30 mei 2022

 

B.3 RUP Mallekot - start- en procesnota. GOEDKEURING.

 

Het college beslist de samenstelling van het planteam.

 

Het college beslist de start- en procesnota "RUP Mallekot" goed te keuren.

 

Het college beslist dat de participatieperiode loopt van 6 juni 2022 t.e.m. 5 augustus 2022, met een participatiemoment op 9 juni 2022.

 

 

Publicatiedatum: 15/06/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 30 mei 2022

 

B.4 OV 2022/112: functiewijziging naar kinderopvang, Donk 56. Limietdatum: 13/06/2022. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

 

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag inzake de functiewijziging naar kinderopvang te vergunnen met voorwaarden.

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

        de toegang dient op de huidige locatie behouden te blijven zo ver mogelijk van het kruispunt met de R16.

        er mag niet op de baan gehalteerd worden om kinderen af te zetten voor de kinderopvang

        de toegang mag maximum 4.5 meter breed zijn

        de rest van het perceel dient fysisch afgesloten te worden

        De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Brandweerzone Rivierenland (ref. P18915-001/01) van 21 april 2022 strikt na te leven.

        Parkeerplaats voor cliënteel en personeel moet op het eigen terrein voorzien worden.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

        De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

        Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

        Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

        De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

        Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

        Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

        Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

        De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

        Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

        Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

        De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

        De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

  1. het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
  2. de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 15/06/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 30 mei 2022

 

B.5 OV 2022/126: realiseren bedrijfssite; grondwerken heylen, Schollebeekstraat 91. ADVIES INZAKE OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

 

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar niet bij en maakt zelf volgende beoordeling :

 

- Het standpunt van cel Leefmilieu wordt bijgetreden, de voorwaarden dewelke worden opgelegd moeten integraal worden overgenomen.

- Het standpunt van Cel Mobiliteit wordt bijgetreden, de voorwaarden dewelke worden opgelegd moeten integraal worden overgenomen.

- Het standpunt van Cel Technisch bureau wordt bijgetreden, de voorwaarden dewelke worden opgelegd moeten integraal worden overgenomen.

 

Art. 1:

Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 10 bezwaarschrift(en) werd(en) ingediend.

 

De elementen uit de verschillende bezwaren zijn van die aard dat ze deels kunnen worden bijgetreden en er voorwaarden worden opgelegd.

 

Art. 2:

Het college beslist de omgevingsvergunning ingediend inzake realiseren bedrijfssite; voorwaardelijk gunstig te adviseren.

 

Art. 3:

Volgende voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

Bijzondere voorwaarden:

        Met betrekking tot stofhinder:

        Het opgevangen hemelwater moet maximaal hergebruikt worden als proceswater, sanitair, reinigen van voertuigen en verneveling om stofhinder te voorkomen.

        De voorgestelde maatregelen (vernevelen, veegwagen, e.d.) inzake het beperken van stofhinder moet geëvalueerd worden tijdens de eerstvolgende droge periode. Indien deze ontoereikend zouden zijn bij het beperken van de stofhinder, moeten extra maatregelen getroffen worden.

        Met betrekking tot lichthinder: conform de algemene milieuvoorwaarden voor ingedeelde inrichtingen moet het gebruik en de intensiteit van lichtbronnen in open lucht beperkt zijn tot noodwendigheden inzake uitbating en veiligheid.

        Met betrekking tot geluidshinder:

        De geluidshinder moet beperkt worden door de hinderlijke activiteiten zo veel mogelijk te spreiden en niet tegelijkertijd te laten plaats vinden: mobiele kalkinstallatie, mobiele breek- en zeefinstallatie en verhakselen van groen.

        De zeefinstallatie, de mobiele breek- en hakselinstallatie dienen te worden opgesteld in een bedrijfshal om trillingen, geluidsemissies en fijn stof naar de omgeving te beperken.

        De betoncentrale en de laadeilanden dienen te worden voorzien van een geluidsreducerende omkasting.

        Daarnaast moet er een geluidstudie uitgevoerd worden om na te gaan welke de werkelijke impact van geluid op de omgeving is. Als blijkt dat de geluidsnormen overschreden worden, moeten bijkomende maatregelen genomen worden.

        Het groenscherm dient te worden aangeplant met streekeigen laag- en hoogstammig dichtgroeiend levend groen om stof- en geluidshinder naar de omgeving toe op te vangen.

        Conform de sectorale voorwaarden mag er geen aan- of afvoer van materialen plaatsvinden voor 7u en na 19u.

        Conform de sectorale voorwaarden moet asbesthoudend materiaal in een gesloten container opgeslagen worden (conform de wetgeving art. 5.2.2.4.3 Vlarem II). De opslag moet zo georganiseerd worden dat er geen stofemissies naar de omgeving kunnen gebeuren. Het asbest mag onder geen beding gebroken worden en asbest houdend materiaal moet binnen de week afgevoerd worden naar een erkende verwerker.

Volgend aandachtspunt wordt meegegeven:

        De tijdspanne waarbinnen de werkzaamheden uitgevoerd worden, is niet eenduidig omschreven in de M.E.R.-screening.

 

- Strikt naleven van het advies van Cel Mobiliteit ontvangen op 23 mei 2022 met in het bijzonder:

- De slagboom die voorzien zal worden moet gemotoriseerd verkeer tegenhouden maar fietsers doorgang geven. Wanneer er een boot geladen/gelost gaat worden, moeten de fietsers dus omgeleid worden door een bijkomende afsluiting.

 

- Strikt naleven van het advies van cel technisch bureau ontvangen op 19 mei 2022 met in het bijzonder:

  1. Gracht in de NO hoek van het perceel: Er lijken grondwerken aan de gracht op openbaar domein voorzien te zijn obv het inplantingsplan. Aan de zijde van de Schollebeekstraat wordt vanaf het najaar 2022 een nieuwe weg- en riolering, incl grachtenstelsel aangelegd. Het volume en de sectie van de nieuwe gracht tussen de Schollebeekstraat en de terreinen van Heylen worden gerealiseerd obv het ontwerpplan van de verleende vergunning OV_2021/360. Zeer beperkt wordt de rooilijn en mogelijks perceelsgrens van Heylen overschreden voor deze aanleg. De toelating voor de aanleg van de gracht volgens plan 285653_I_PL5.2_A uit dezelfde vergunning is een last van de vergunning.
  2. Aanleg van de rode betonverharding tot tegen de kantstrook van de (nieuwe) Schollebeekstraat is een last van de vergunning. De Stad lier voorziet de kantstrook en de aanpalende boordstenen tot tegen de rooilijn cfr plan 285653_I_PL5.2_A uit OV 2021/360;
  3. Uitvoeringsplannen ter plaatse gestorte kopmuren voor te leggen ter goedkeuring aan de stad Lier alvorens uit te voeren.
  4. Lozingspunt LP1 en LP2 voor DWA verplaatsen naar de aansluiting met het fietspad op de Schollebeekstraat. Een kruising van de huisaansluitingen onder de bodem van de gracht zou veel te diep zijn en zeer moeilijk te onderhouden.
  5. LP3 (RWA) onder voorbehoud van positief advies Provincie. Uit te voeren met een minimale dekking onder het fietspad van 70 cm;
  6. Schrikstrook tussen fietspad en keermuur uit te voeren als verlaagde kom in teelaarde tot een diepte van 20 cm-mv om het afstromend hemelwater  te laten infiltreren. Aanbrengen van 2 wadi kolken op gelijk niveau met de rand van het fietspad om stagnerend hemelwater op het fietspad te vermijden door het te laten afstromen naar de Schollebeekstraat in het geval het bufferend volume niet voldoende is.
  7. Fundering van de keermuur mag niet voorbij de rooilijn komen.
  8. Betonverharding kan ook uitgevoerd worden als niet gewapende betonplaat met voldoende krimpvoegen cfr SB 250;
  9. Belofte van gratis grondafstand voor gronden binnen de rooilijn bij te voegen. Verlijden van de akte van grondafstand vóór de voorlopige oplevering van de aanleg van het fietspad;
  10. Rooilijnplan aan te passen. De volledige breedte van het fietspad, incl schrikstroken dienen vervat te worden binnen de gemeentelijke rooilijn. Thv de aansluiting van het fietspad aan de kanaaldijk lijkt dit niet het geval.
  11. Leveren en plaatsen van openbare verlichting langs het fietspad is voor rekening van de aanvrager. Coördinatie met Fluvius gebeurt door de aanvrager.
  12. De uitvoering van de werken aan het openbaar domein wordt naast het ontwerpbureau aangesteld door de aanvrager opgevolgd door het technisch bureau van de stad Lier met volgende limitatieve taken / bevoegdheden:

        de  controle  op  de  goede  uitvoering  van  de  werken  tot  de  volledige  afwerking  en  de definitieve oplevering van de werken, dit houdt onder meer in

        het uitvoeren, minimaal één maal per week, van een werfbezoek; of volgens de voortgang der werken en de noodzaak van de coördinatieopdracht;

        nagaan of  de  werken  worden  uitgevoerd  conform  de  toepasselijke  wet- en regelgeving, de bepalingen van de opdrachtdocumenten, de wijzigingsbevelen van de opdrachtgever, de plannen en de regels van de kunst;

        aanwezigheid op de werf telkens de opdrachtgever hem daartoe uitnodigt of bij fasen in de uitvoering waarbij diens aanwezigheid noodzakelijk is omwille van het toezicht;

        instaan voor het toezicht op de prestaties; dit toezicht omvat onder meer het geven van  onderrichtingen,  telkens  wanneer  de  opdrachtdocumenten  onvolledig  of onduidelijk zouden zijn;

        het opstellen van processen-verbaal van vaststelling / ingebrekestelling;

        het leiden van de (wekelijkse) werfvergaderingen inzake openbaar domein

        het nazicht van de door de opdrachtnemer opgemaakte uitvoeringsdocumenten (detail-en werktekeningen, plannen, berekeningsnota’s, onderhoudsinstructies, eventuele alternatieven, ...);

        het   nazicht   van   de   briefwisseling   van   de   opdrachtnemer en   adviseren   van   de opdrachtgever;

        het  organiseren  en  bijwonen  van  de  technische  rondgang  naar  aanleiding  van  de voorlopige  en  definitieve  oplevering,  inclusief  het  opmaken  van  het  proces-verbaal  van technische rondgang, met inbegrip van het advies aan de opdrachtgever of al dan niet tot voorlopige /definitieve oplevering kan worden overgegaan;

        het opstellen van een proces-verbaal tijdens de waarborgperiode van iedere beschadiging of buitendienststelling;

        De overheid vertegenwoordigen op alle noodzakelijke (werf)vergaderingen en innemen van standpunten aangaande uitvoering van de opdracht;

        Het formuleren van opmerkingen binnen de gestelde termijnen op de werfverslagen alsook het ondertekenen van de werfverslagen;

        Het  ondertekenen en voeren van alle nodige  briefwisseling  m.b.t. de correcte uitvoering van de werken;

        Het tijdig goedkeuren of weigeren van de opgemaakte uitvoeringsdocumenten alsook de verbeteringen van o.a. detail- en werktekeningen, plannen, berekeningsnota’s, onderhoudsinstructies, eventuele alternatieven, ...

        termijnen van de proeven en keuringen van producten, materialen en werken;

        Het ondertekenen van het proces-verbaal van technische rondgang;

        Het ondertekenen van een proces-verbaal tijdens de waarborgperiode van iedere beschadiging of buitendienststelling;

        Het  goedkeuren of weigeren en ondertekenen van het proces-verbaal van voorlopige/definitieve oplevering voor opdrachten;

 

 

Publicatiedatum: 15/06/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 30 mei 2022

 

B.6 Leegstand: vrijstelling 2020/074. WEIGERING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om geen vrijstelling van belasting toe te kennen voor het aanslagjaar 2022 voor de woning met dossiernummer 2020/074.

 

 

Publicatiedatum: 15/06/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 30 mei 2022

 

B.7 Advies omtrent de te vormen woonmaatschappij in het werkingsgebied Bonheiden - Duffel - Lier - Sint-Katelijne-Waver. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

Art 1 :

Het college beslist de aanvraag tot verlenging van de erkenning van de sociale huisvestingsmaatschappij 'Lierse Maatschappij voor de Huisvesting' tot en met 30 juni 2023 ter kennisname aan de gemeenteraad voor te leggen.

 

Art 2 :

Het college beslist het advies aan de Vlaamse Regering dat het bij voormelde aanvraag gevoegde stappenplan naar de woonmaatschappij voldoet aan de doelstellingen van de gemeente aan de gemeenteraad voor te leggen.

 

Art 3 :
Deze beslissing wordt aan de aanvrager bezorgd.

 

 

Publicatiedatum: 15/06/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 30 mei 2022

 

B.8 Zaterdagse markt -  toewijzing nieuw abonnement. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist, rekening houdend met artikel 5.2. van het marktreglement, de aanvraag voor een bekomen van een vaste standplaats (vanaf 1 juli  2022)  goed te keuren.

 

Art 2 :

Het retributiereglement op plaatsrechten markten en elektriciteitsvoorziening voor marktkramers en andere gebruikers, goedgekeurd door de gemeenteraad op 16 december 2019 wordt toegepast.

 

 

Publicatiedatum: 15/06/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 30 mei 2022

 

B.9 Zaterdagse markt -  toewijzing nieuw abonnement. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist, rekening houdend met artikel 5.2. van het marktreglement, de aanvraag voor een bekomen van een vaste standplaats (vanaf 1 juli  2022)  goed te keuren.

 

Art 2 :

Het retributiereglement op plaatsrechten markten en elektriciteitsvoorziening voor marktkramers en andere gebruikers, goedgekeurd door de gemeenteraad op 16 december 2019 wordt toegepast.

 

 

Publicatiedatum: 15/06/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 30 mei 2022

 

B.10 Zaterdagse markt -  toewijzing nieuw abonnement. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist, rekening houdend met artikel 5.2. van het marktreglement, de aanvraag voor een bekomen van een vaste standplaats (vanaf 1 juli  2022)  goed te keuren.

 

Art 2 :

Het retributiereglement op plaatsrechten markten en elektriciteitsvoorziening voor marktkramers en andere gebruikers, goedgekeurd door de gemeenteraad op 16 december 2019 wordt toegepast.

 

 

Publicatiedatum: 15/06/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 30 mei 2022

 

B.11 Zaterdagse markt -  toewijzing nieuw abonnement. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist, rekening houdend met artikel 5.2. van het marktreglement, de aanvraag voor een bekomen van een vaste standplaats (vanaf 1 juli  2022)  goed te keuren.

 

Art 2 :

Het retributiereglement op plaatsrechten markten en elektriciteitsvoorziening voor marktkramers en andere gebruikers, goedgekeurd door de gemeenteraad op 16 december 2019 wordt toegepast.

 

 

Publicatiedatum: 15/06/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 30 mei 2022

 

B.12 Zaterdagse markt -  toewijzing nieuw abonnement. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist, rekening houdend met artikel 5.2. van het marktreglement, de aanvraag voor een bekomen van een vaste standplaats (vanaf 1 juli  2022)  goed te keuren.

 

Art 2 :

Het retributiereglement op plaatsrechten markten en elektriciteitsvoorziening voor marktkramers en andere gebruikers, goedgekeurd door de gemeenteraad op 16 december 2019 wordt toegepast.

 

 

Publicatiedatum: 15/06/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 30 mei 2022

 

B.13 Zaterdagse markt -  toewijzing nieuw abonnement. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist, rekening houdend met artikel 5.2. van het marktreglement, de aanvraag voor een bekomen van een vaste standplaats (vanaf 1 juli  2022)  goed te keuren.

 

Art 2 :

Het retributiereglement op plaatsrechten markten en elektriciteitsvoorziening voor marktkramers en andere gebruikers, goedgekeurd door de gemeenteraad op 16 december 2019 wordt toegepast.

 

 

Publicatiedatum: 15/06/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 30 mei 2022

 

B.14 Naambord voor niet-officiële straten. GOEDKEURING.

 

Het college gaat akkoord met de benaming van 'Paterkesplein' voor het plein/doorgang t.h.v. R Veremansplein en de plaatsing van een bord met de benaming in een sjabloon dat refereert naar de straatnaamborden. Dit sjabloon zal ook gebruikt worden bij soortgelijke initiatieven, die telkens vooraf aan het college ter goedkeuring voorgelegd worden.

 

 

Publicatiedatum: 15/06/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 30 mei 2022

 

B.15 Lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL. GOEDKEURING.

 

Art 1 :

Het college keurt de lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL goed voor een totaal bedrag van 3.554,99 euro (van bestelbonnummer 284 tot en met bestelbonnummer 294).

 

 

Publicatiedatum: 15/06/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 30 mei 2022

 

B.16 Facturen gewone en buitengewone dienst LPL, dienstjaar 2022, voor een totaal bedrag van 33.975,96 euro. BETAALBAARSTELLING.

 

Art 1 :

Het college beslist de volgende mandaatlijsten, dienstjaar 2022, betaalbaar te stellen voor een totaal bedrag van 33.975,96 euro : mandaatlijstnummer 21.

 

 

Publicatiedatum: 15/06/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 30 mei 2022

 

B.17 Facturen Stad Lier, dienstjaar 2022, voor een totaal bedrag van 468.892,20 euro. BETAALBAARSTELLING.

 

Art 1 :

Het college beslist de volgende lijst betaalbaarstellingen, dienstjaar 2022, betaalbaar te stellen voor een totaal bedrag van 468.892,20 euro : mandaatlijsten 256, 257, 258, 259, 260, 261, 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269, 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277, 280, 281, 282, 284, 285, 286, 287, 288, 289, 290, 291, 292, 293, 294, 298.

 

 

Publicatiedatum: 15/06/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 30 mei 2022

 

B.18 Aankoop dataloggers. GOEDKEURING.

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

 

Publicatiedatum: 15/06/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 30 mei 2022

 

B.19 Grondinname Hoge velden: nr. 12. GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om de ontwerpakte betreffende de aankoop van inname 12 , onderdeel van het project 'Hoge velden - Posthoorn', voor de prijs van 340.000 euro, goed te keuren.

 

Art 2 :

Het college beslist om dit dossier ter goedkeuring voor te leggen aan de gemeenteraad.

 

 

Publicatiedatum: 15/06/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 30 mei 2022

 

B.20 Aankoop Thomaseenheden. GOEDKEURING.

 

Aankoop Thomastesten

 

 

Publicatiedatum: 15/06/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 30 mei 2022

 

B.21 Ontsluiting Hoge velden - studiekosten. BIJKOMENDE AANWENDING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college hecht goedkeuring aan de bijkomende aanwending voor het uitvoeren van de studie door Evolta voor aanleg ontsluitingsweg Hoge Velden.

 

 

Publicatiedatum: 15/06/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 30 mei 2022

 

B.22 Heraanleg oude Bosstraat. Infiltratie-onderzoek. AANWENDING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college hecht goedkeuring aan de offerte van Abo voor het uitvoeren van een infiltratie-onderzoek voor de oude Bosstraat.

 

 

Publicatiedatum: 15/06/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 30 mei 2022

 

B.23 Weg- en rioleringswerken Berlarij : ontwerp en raming. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college hecht goedkeuring aan het ontwerp en bijhorende raming voor de weg- en rioleringswerken in de Berlarij.

 

 

Publicatiedatum: 15/06/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 30 mei 2022

 

B.24 Leveren en plaatsen van een koel- en vriescel voor cafetaria LCC De Mol. Prijswijziging. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist in kader van de opdracht "leveren en plaatsen koel- en vriescel LCC De Mol" goedkeuring te hechten aan de meerprijs t.b.v. 2.454,26 euro incl. BTW.

 

 

Publicatiedatum: 15/06/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 30 mei 2022

 

B.25 H. Hartkerk - interrieurwerken. Verrekeningsvoorstellen  VV30.1, VV31, VV32, VV34, VV36, VV41, VV42.1 en VV44. GOEDKEURING.

 

Art 1 :

Het college beslist m.b.t. het dossier "Interrieurrestauratie H. Hartkerk" verrekening 30.1, 31, 32, 34, 36, 41, 42,1 en 44 voor een totaalbedrag van 24.915,86 euro excl. BTW ofwel 30.148,19euro incl. BTW goed te keuren. Er worden geen termijnsverlengingen toegestaan.

 

Art 2 :

Het college beslist bijkomend budget t.b.v. 85.000 euro vast te leggen om de reeds gevorderde herzieningen, op de reeds gefactureerde bedragen, te kunnen betalen.

 

 

Publicatiedatum: 15/06/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 30 mei 2022

 

B.26 Werken nutsmaatschappijen. TOELATINGEN.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college verleent toelating aan de nutsmaatschappijen voor het uitvoeren van werken aan de nutsleidingen.

 

 

Publicatiedatum: 15/06/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 30 mei 2022

 

B.27 Ouderenbehoeftenonderzoek 2021 - 2022. GOEDKEURING.

 

Ouderenbehoeftenonderzoek 2021 - 2022 - aanvraag adressen senioren voor steekproef.

 

 

Publicatiedatum: 15/06/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 30 mei 2022

 

B.28 Opvragen adresgegevens. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Het college beslist toestemming te geven om de adresgegevens van Lierse jongeren geboren tussen 1 januari 2007 en 31 december 2010 aan Team Jeugd te bezorgen, met als doel het programma van de tienerwerking voor de zomer van 2022 te versturen.

 

 

Publicatiedatum: 15/06/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 30 mei 2022

 

B.29 19/06/2022 - Jaarmarkt/rommelmarkt te Koningshooikt. GOEKDEURING.

 

Art 1:

Het college beslist akkoord te gaan met de organisatie van de jaarmarkt en rommelmarkt van Koningshooikt op zondag 19/06/2022 van 09u00 (start opbouw 05u00) tot 21u00 (einde afbraak 23u00) mits de voorwaarden zoals vermeld in het advies van de brandweer stipt worden nageleefd. Indien mogelijk zal de brandweer een controle uitvoeren.

 

Art 2:

Het college gaat akkoord met:

Afsluiten voor verkeer van Koningsplein (inclusief parking), Dorpsstraat, Liersebaan tot aan Leliënlei, Schoolstraat, Bernard Van Hoolstraat tot aan de Schoolstraat, en Eikenboslaan tot aan de St-Antoniuslaan van 5u tot 23u op zondag 19/6.

Parkeerverbod op zondag 19/6 voor dit ganse gebied.

Parkeerverbod op Parking De Waaier vanaf vrijdag 17/6 tot en met zondag 19/6.

Omleidingen in beide richtingen via N10, B Hensstraat en S De Vosstraat.

Er kan een signalisatieplan en tijdelijke verordening opgemaakt worden.

De organisatoren moeten de signalisatie opzij zetten na het evenement.

 

Art 3:

Het college gaat akkoord om het gemeentehuis Koningshooikt ter beschikking te stellen van de dorpsraad voor het organiseren van een tentoonstelling (periode voor opbouw en afbraak inbegrepen) en voor het organiseren van de snoepworp op 19/06/2022.

 

Art 4:

Het college gaat akkoord met het ophalen en verwerken van de vuilniszakken (verzameld op een centraal punt door de organisatie) door de stadsdiensten, mits dit enkel gaat om afval dat op straat ligt, afval van de standhouders dient te worden meegenomen door de standhouders zelf. Art

 

Art 5 :

Om tijdens het evenement een voldoende hoog geluidsniveau te kunnen bereiken, maar anderzijds geen overmatige hinder naar de omgeving teweeg te brengen, kan een afwijking op de geluidsnormen worden toegestaan, mits rekening gehouden wordt met de principes die op 10 maart 2014 en 21 maart 2016 door het college werden vastgelegd en gepast geluidsbeperkende maatregelen worden genomen.

 

Om de omgeving niet overmatig te hinderen zijn volgende voorwaarden noodzakelijk:

Op zondag 19/06/2022

• mag het geluidsniveau van de muziek tussen 9u00 en 21u00 niet meer bedragen dan 93 db(A) Laeq,15 min;

• dienen de muziekactiviteiten stipt beëindigd te worden 21.00u;

• de organisator moet de omwonende binnen een straal van 200 m rond het evenement, uiterlijk één week voor het evenement informeren en de gegevens van de organisator of verantwoordelijke meedelen;

• de organisator voorziet een geluidsmeter met permanente registratie, die permanent de LAeq, 15 min-waarde meet. Deze geluidsmeter dient opgesteld te worden tussen het publiek, aan de DJ- of PA-installatie.

 

De resultaten van de meting dienen binnen de 10 dagen in tabelvorm aan de stad Lier bezorgd te worden (leefmilieu@lier.be).

 

De beslissing dient op eenvoudig verzoek aan de toezichthoudende diensten getoond kunnen worden.

 

 

Publicatiedatum: 15/06/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 30 mei 2022

 

B.30 18/06/2022 - Garageverkoop omgeving Belfortplein. GOEDKEURING.

 

Art 1 :

Het college beslist toelating te verlenen voor het organiseren van een garageverkoop op 18/06/2022 van 09.00 tot 17.00 uur, in volgende straten: Arbeidsstraat - Arendbeek - Belfortplein - Eeuwfeestlaan - Gildestraat - Groeningelaan - Guldensporenlaan - Komeetstraat - Maanstraat - Nieuwpoortstraat - Pannenhuisstraat - Planeetstraat - Plashoevestraat - Steenbokstraat - Sterrestraat - Zeebruggestraat - Zagerijstraat - Zodiakstraat - Zonstraat

De definitieve lijst van straten/deelnmers dient voor de garageverkoop te worden meegedeeld via evenementen@lier.be.

 

Art 2 :

Het college beslist toelating te verlenen voor het innemen van het voetpad om de verkoop toe te laten voor bewoners die niet over een garage of oprit bezitten, mits er overal een vrije doorgang van 1,5 m voor voetgangers beschikbaar blijft.

 

Art 3 :

Er mogen geen externe verkopers worden toegelaten. Het normale verkeer, zowel voertuigen als zachte weggebruikers, mogen niet gehinderd worden. Het openbaar domein dient in een reine toestand te worden achtergelaten. De organisatoren zijn hiervoor verantwoordelijk.

 

 

Publicatiedatum: 15/06/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 30 mei 2022

 

B.31 02/07/2022 - Garageverkoop in Schilderswijk. GOEDKEURING.

 

Art 1 :

Het college beslist akkoord te gaan met het inrichten van een garageverkoop op 02/07/2022 van 08u00 (opbouw vanaf 07u00) tot 18u00 (einde afbraak om 18u00) in de wijk Mechelsesteenweg (Antoon Van Dijcklaan, Jacob Jordaenslaan, David Tenierslaan en Pieter Breughellaan).

 

 

Art 2 :

Het college beslist toelating te verlenen voor het innemen van het voetpad om de verkoop te organiseren, mits er overal een vrije doorgang van 1,5 m voor voetgangers blijft. Er mogen geen parkeerovertredingen gebeuren.

 

Art 3 :

Het normale verkeer, zowel voertuigen als voetgangers, mag niet gehinderd worden. Het openbaar domein dient in een reine toestand te worden achtergelaten.

 

 

Publicatiedatum: 15/06/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 30 mei 2022

 

B.32 25 & 26 juni 2022 - Summer Kick-Off braderij. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist toelating te geven voor het organiseren van Summer Kick-Off op zaterdag 25 juni 2022 van 10u00 tot 18u00 en zondag 26 juni 2022 van 14u00 tot 18u00.

 

Art 2 :

Het college gaat akkoord met het invoeren van volgende verkeersmaatregelen :

Van zaterdag 25 juni 07 uur tot zondag 26 juni 20 uur parkeerverbod in :

- Antwerpsestraat

- Rechtestraat

Eveneens van zaterdag 07 uur tot 08 uur en op zondag van 19 tot 20 uur parkeerverbod in :

- Mosdijk (wegens omkeren rijrichting)

 

Afsluiten van zaterdag 8 u tot zondag 20 u :

-Antwerpsestraat (volledig)

-Kruisbogenhofstraat tussen de ingang van het VTI en de Antwerpsestraat

-Rechtestraat

 

Deze kruispunten blijven steeds open en bruikbaar voor het verkeer :

-Antwerpsestraat x A Bergmannlaan

-Antwerpsestraat x Kartuizersvest x Kolveniersvest

-Werf- Rechtestraat

 

Gelet de Rolwagenstraat afgesloten is aan de Antwerpsestraat dient de poort aan de kant van het ziekenhuis geopend worden.

 

Veder afsluiten van zaterdag 8 u tot zondag 20 u :

-Heilige Geeststraat aan de Sint-Gummarusstraat, gelet de Rechtestraat ook afgesloten is voor dit evenement.

 

Wijzigen van de rijrichting in de

-Mosdijk

-Aragonstraat

-Kerkstraat (doodlopend en dubbel richtingsverkeer) gedurende deze periode.

 

Hierdoor is ook de Werf en wijk Den Bril bereikbaar met de wagen.

 

In combinatie met de Zaterdagmarkt en Lier Feest is de doorgang F van Cauwenberghstraat naar de Lisperstraat op zaterdag niet mogelijk.

 

Gemotoriseerd verkeer wordt sterk afgeraden in de binnenstad tijdens het weekend.

 

Aankondigingsborden tijdig te plaatsen.

 

Dit alles onder de belangrijke voorwaarde dat er geen werken of andere obstakels mogen zijn die de doorgang via Berlaarsestraat -St-Gummarusstraat zouden belemmeren.

 

 Art 3 :

Het openbaar domein dient netjes te worden achtergelaten. De organisatie zorgt ervoor dat de zone proper wordt achter gelaten en verzamelt alle afval op 1 centrale plaats in dichtgeknoopte vuilniszakken. De stadsdiensten zorgen ervoor dat deze opgehaald en verwerkt worden.

 

 

Art 4 : ANPR

Indien er tijdelijke doorgangskaarten nodig zijn moeten deze min. 14 dagen vooraf aangevraagd worden via de website. De doorgangskaarten worden gratis opgemaakt.

 

 

Publicatiedatum: 15/06/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 30 mei 2022

 

B.33 Projectsubsidie De Ronde van Lier door Galerij Artisjok. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist een projectsubsidie toe te kennen aan Galerij Artisjok voor de realisatie van De Ronde van Lier. Het bedrag van de toegekende subsidie wordt bepaald na het binnenbrengen van een evaluatieverslag waarin een eindbalans is opgenomen en kan nooit meer zijn dan 1240 euro.

 

 

Publicatiedatum: 15/06/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 30 mei 2022

 

B.34 Projectsubsidie Nationaal Fotosalon 2022 door kon. Fotogroep Pallieter. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist een projectsubsidie toe te kennen aan Koninklijke Fotogroep Pallieter voor de realisatie van Nationaal Fotosalon 2022. Het bedrag van de toegekende subsidie wordt bepaald na het binnenbrengen van een evaluatieverslag waarin een eindbalans is opgenomen en kan nooit meer zijn dan 1240 euro.

 

 

Publicatiedatum: 15/06/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 30 mei 2022

 

B.35 Projectsubsidie Wat is de kans door De Klifhangers. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist een projectsubsidie toe te kennen aan De Klifhangers voor de realisatie van Wat is de kans. Het bedrag van de toegekende subsidie wordt bepaald na het binnenbrengen van een evaluatieverslag waarin een eindbalans is opgenomen en kan nooit meer zijn dan 1240 euro.

 

 

Publicatiedatum: 15/06/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 30 mei 2022

 

C.6 Verzoekschrift tot tussenkomst in de procedure RvVB tegen OV 2019/9, voor het perceel Ouderijstraat 17, te Lier - Polder van Lier. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van het ingediende verzoekschrift en beslist om het advies van de cel omgeving te volgen en niet tussen te komen in de procedure.

 

 

Publicatiedatum: 15/06/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 30 mei 2022

 

C.7 OV 2022/125: wijzigen vergunning 2021/513, Koning-Albertstraat 21. Limietdatum: 21/06/2022. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag inzake het wijzigen vergunning 2021/513 te vergunnen met voorwaarden.

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

        De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Brandweerzone Rivierenland (ref. P18655-002/01) van 8 mei 2022 strikt na te leven.

 

De voorgaande voorwaarden blijven van toepassing:

        De bouwdiepte van het gelijkvloers moet beperkt worden tot de vergunde 19.50m.

        De achterbouwen links met keuken en achteraan worden uitgesloten uit de vergunning.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

        De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

        Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

        Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

        De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

        Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

        Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

        Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

        De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

        Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

        Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

        De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

        De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

  1. het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
  2. de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 15/06/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 30 mei 2022

 

C.8 OV 2022/95: bouwen woning, Sander De Vosstraat 163+. Limietdatum: 07/06/2022. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag inzake het bouwen van een woning te vergunnen met voorwaarden.

 

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

        de bestaande maaiveldhoogte moet behouden blijven.

        geen septische put plaatsen maar rechtstreeks, gescheiden (RWA/DWA) te lozen op de straatriolering.

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

        De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

        Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

        Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

        De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

        Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

        Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

        Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

        De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

        Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

        Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

        De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

        De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

  1. het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
  2. de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 15/06/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 30 mei 2022

 

C.9 OV 2022/114: verbouwing half open bebouwing, plaatsen crepi, Bareelstraat 38. Limietdatum: 18/06/2022. WEIGERING OMGEVINGSVERGUNNING.

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

 

Publicatiedatum: 15/06/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 30 mei 2022

 

C.10 OV 2022/103: aanleggen kunstgras, Bosstraat 134, Ten Rode 1 en 5. Limietdatum: 25/07/2022. WEIGERING OMGEVINGSVERGUNNING.

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

 

Publicatiedatum: 15/06/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 30 mei 2022

 

C.11 OV 2022/113: aanleggen oprit vooraan, Zagerijstraat 1. Limietdatum: 18/06/2022. WEIGERING OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag inzake het aanleggen oprit vooraan te weigeren.

 

 

Publicatiedatum: 15/06/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 30 mei 2022

 

C.12 Lijst bestelbonaanvragen Stad Lier. KENNISNAME.

 

Art 1 :

Het college neemt kennis van de lijst bestelbonaanvragen Stad Lier voor een totaal bedrag van 44.369,93 euro, aangemaakt in week 21 van 2022, die de volledige goedkeuringsflow doorlopen hebben.

 

 

Publicatiedatum: 15/06/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 30 mei 2022

 

C.14 Vacantverklaring van 1 functie van commissaris van politie. KENNISNAME EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

Vacantverklaring van 1 functie van commissaris van politie.

 

 

Publicatiedatum: 15/06/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 30 mei 2022

 

C.15 Vacantverklaring van 1 functie van inspecteur van politie. KENNISNAME EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

Vacantverklaring van 1 functie van inspecteur van politie.

 

 

Publicatiedatum: 15/06/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 30 mei 2022

 

C.18 Vacantverklaring van een functie van contractueel assistent. KENNISNAME EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

Vacantverklaring contractueel assistent

 

 

Publicatiedatum: 15/06/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 30 mei 2022

 

T.1 OV 2021/569: regulariseren woning met bijgebouwen en zwembad, Hondsstraat 18. Limietdatum: 09/06/2022. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

Art. 1:

Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.

 

Art. 2:

Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het regulariseren woning met bijgebouwen en zwembad, te vergunnen met voorwaarden.

 

De aanvraag omvat voor de ingedeelde inrichting of activiteit de nieuwe rubriek:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Hoeveelheid

Eenheid

53.2.2°a)

Het betreft een bemaling voor het plaatsen van een zwembad met een maximaal debiet van 7.050m³/jaar

klasse 3

7050

m³/jaar

 

Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan omvat:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Totale hoeveelheid

Eenheid

53.2.2°a)

Het betreft een bemaling voor het plaatsen van een zwembad met een maximaal debiet van 7.050m³/jaar

klasse 3

7050

m³/jaar

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

Art. 3:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

        Het kippenhok, in de voortuinstrook, moet ingeplant worden op minstens 6m uit de voorste perceelsgrens en minstens 3m van de rechter perceelsgrens.

        Strikt naleven van het advies van Cel integraal Waterbeheer ontvangen op 24 mei 2022 met in het bijzonder:

        Het hemelwater van de uitbreiding van de woning moet opgevangen worden in de hemelwaterput en de overloop moet aangesloten worden op de infiltratievoorziening.

        Strikt naleven van het advies van Cel technisch bureau ontvangen op 7 maart 2022 met in het bijzonder:

        Om aan de voorwaarden van Vlarem te voldoen, is een septische put verplicht, waarop al het afvalwater (zwart en grijs water) van de woning is aangesloten. De inhoud van de put bedraagt minimum 3000 liter tot 5 IE en 600 liter/IE vanaf meer dan 5 IE en 450 l vanaf 11 IE.

 

Volgende bijzondere milieuvoorwaarden worden opgelegd:

        Met betrekking tot de bronbemaling:

* Het opgepompte water moet geloosd worden op de perceelsgracht.

* Het dagdebiet mag maximaal 188 m³/dag bedragen.

* Het jaardebiet mag maximaal 7050 m³/jaar bedragen.

* De vergunning wordt afgeleverd voor een periode van 56 dagen te beginnen van  de startdatum van de bemaling.

* De bronbemaling dient voorzien te zijn van een zandfilter.

* De begin- en einddatum van de bemaling moeten doorgegeven worden aan de dienst leefmilieu via leefmilieu@lier.be.

 

        Volgende aandachtspunten worden meegegeven:

* Omdat de bouwput dicht tegen de perceelgrenzen ligt en de omliggende gebouwen ook dicht tegen de grens gebouwd zijn, moet de stabiliteit opgevolgd worden om zettingsverschijnselen te voorkomen.

* De lozing mag geen schade aan de waterloopbedding veroorzaken.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Art. 4:

De in art. 2 bedoelde vergunning wordt uitgereikt voor bepaalde duur.

Art. 5:

De in artikel 2 bedoelde vergunning is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden:

 

§.1 - algemene voorwaarden:

     Hoofdstuk 4.1: Algemene voorschriften;

     Hoofdstuk 4.2: Beheersing van oppervlaktewaterverontreiniging;

     Hoofdstuk 4.3: Beheersing van bodem en grondwaterverontreiniging;

     Hoofdstuk 4.4: Beheersing van luchtverontreiniging;

     Hoofdstuk 4.5: Beheersing van geluidshinder;

     Hoofdstuk 4.6: Beheersing van hinder door licht;

     Hoofdstuk 4.7: Beheersing van asbest;

     Hoofdstuk 4.9: Energieplanning;

     Hoofdstuk 4.10: Emissies van broeikasgassen.

 

§.2 - sectorale voorwaarden:

     Hfst. 5.53: Winning van grondwater;

 

De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden kunnen teruggevonden worden in Vlarem II. Deze zijn evenwel louter indicatief; bij wijzigingen van Vlarem II wordt de exploitant immers steeds geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven. De integrale en geconsolideerde tekst van Vlarem II is te raadplegen op de Milieunavigator, via de link: https://nnavigator.emis.vito.be/

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

        De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

        Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

        Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

        De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

        Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

        Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

        Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

        De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

        Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

        Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

        De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

        De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

  1. het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
  2. de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 15/06/2022