Lier

Zitting van 28 juni 2021

Van 14:00 uur.

 

Overzicht punten

 

Zitting van 28 juni 2021

 

B.4 Tijdelijke politieverordening op het wegverkeer/Mobiliteitsmaatregelen exit Lockdown. UITVAARDIGING.

 

Art 1 :

Het college verlengt volgende verkeersmaatregelen door middel van een tijdelijke politieverordening op het wegverkeer met ingang van 1 juli 2021.

        fietsparkeren: tijdelijk extra fietsenstallingen

        voetgangerszone in smalle deel van de Antwerpsestraat

        woonerf wijk Volmolenstraat-Kloosterstraat-Bril-Kattenstraat

De verkeersmaatregelen blijven van kracht tot en met 15 september 2021.

 

Art 2 :

De verkeersmaatregelen worden bekend gemaakt aan de weggebruiker met de passende verkeerstekens overeenkomstig artikel 12 van de verkeerswet (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)

 

Art 3 :

Inbreuken worden gestraft zoals voorzien in de wet van het wegverkeer (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)

 

Art 4 :

Het college beslist om de busomleidingen door de Lisperstraat te behouden op woensdagnamiddag en op zaterdag, zoals destijds afgesproken met de Lijn. Op andere tijdstippen rijdt men volgens de normale dienstregeling door de Antwerpsestraat.

 

Art 5 :

Afschrift van huidig besluit wordt overgemaakt aan de Griffies van de Rechtbank van Eerste Aanleg en de Politierechtbank te Mechelen.

 

 

Publicatiedatum: 06/07/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 28 juni 2021

 

B.5 Tijdelijke politieverordening op het wegverkeer/Verkeersfilter Hockeyweg. UITVAARDIGING.

 

Art 1 :

Het college beslist om in functie van de verkeersveiligheid van de fietsers op de Fietsostrade Antwerpen - Lier verkeerskundig in te grijpen op de Hockeyweg: Doorgaand gemotoriseerd verkeer zal uitgefilterd worden, de Hockeyweg krijgt over een beperkte lengte het statuut van fietspad, en er worden een parkeerverbod en snelheidsbeperking van 30km/u ingesteld.

Voor deze verkeersmaatregelen vaardigt het college een tijdelijke politieverordening op het wegverkeer die ingaat op 1 september 2021.

 

Art 2 :

De verkeersmaatregelen worden bekend gemaakt aan de weggebruiker met de passende

verkeerstekens overeenkomstig artikel 12 van de Verkeerswet (K.B.16.03.68 en latere wijzigingen):

        F45b aan het begin van de Hockeyweg, kruising Galgeveld/Ernest Claeslaan (andere F45b op grondgebied Boechout)

        C43 '30km/u' aan het begin van de Hockeyweg, kruising Galgeveld/Ernest Claeslaan (andere C43 op grondgebied Boechout)

        E1 aan het begin van de Hockeyweg, kruising Galgeveld/Ernest Claeslaan (andere E1 op grondgebied Boechout) + herhalingen in beide richtingen en voor en na de verkeersfilter.

        2x D7 aan iedere zijde van de verkeersfilter t.h.v. de Hockeyclub

        Markeringen langs de rand van de weg, stippellijn markeringen in het midden van de weg en arceringen en richtingspijlen thv de verkeersfilter.

 

Art 3 :

Inbreuken worden gestraft zoals voorzien in de wet van het wegverkeer (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)

 

Art 4 :

Afschrift van huidig besluit wordt overgemaakt aan de Griffies van de Rechtbank van Eerste Aanleg en de Politierechtbank te Mechelen.

 

Art 5 :

Het college keurt de nieuwe toegang tot het openbaar domein vanaf de parking van de Hockeyclub goed. De huidige toegang wordt afgesloten met een slagboom.

 

 

Publicatiedatum: 06/07/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 28 juni 2021

 

B.6 GRUP Mondingsgebied Grote Nete. ADVIES.

 

Een screening naar de eigenschappen van de aanwezige verontreiniging (bvb. uitloogrisico's  - impact op oppervlaktewater) i.f.v. het planvoornemen zijn aangewezen om te onderzoeken. Een grondwatermodellering kan bijdragen tot inzichten in de mobiliteit van de verontreiniging (van de vallei en de sites). Dit onderzoek draagt bij tot de inzichten die noodzakelijk zijn om de planvoornemens vast te leggen.

 

 

Publicatiedatum: 06/07/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 28 juni 2021

 

B.7 OV 2021/146: aanleg van bezoekersparking en plaatsen van 2 infoborden, Aarschotsesteenweg 294, Bernard Van Hoolstraat 58 en 61. Limietdatum: 28/06/2021. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag inzake het aanleg van bezoekersparking en plaatsen van 2 infoborden te vergunnen met voorwaarden.

 

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • Indien de ondergrondse mazouttank (zie historiek) nog in gebruik is, dient hiervoor een nieuwe vergunningsaanvraag ingediend te worden.  Indien deze verwijderd of opgevuld werd, dient het attest overgemaakt te worden aan de dienst leefmilieu van de stad (leefmilieu@lier.be).

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

       De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

       Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

       De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

       Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

       Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

       Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

       De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

       Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

       De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

       De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

   het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

   de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 06/07/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 28 juni 2021

 

B.8 OV 2021/3: verbouwen van een alleenstaande woning, Plaslaar 43. Limietdatum: 29/06/2021. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

Art. 1:

Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.

 

Art. 2:

Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het verbouwen van een alleenstaande woning,  te vergunnen met voorwaarden.

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 3:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • Strikt naleven van het advies van cel integraal waterbeheer ontvangen op 6 mei 2021 met in het bijzonder:

o        Er moet een hemelwaterput van 10.000 l voorzien worden met hergebruik voor minstens: de spoeling van alle toiletten, het wassen van de auto, tuinonderhoud en het zwembad.

o        Er moet een infiltratievoorziening geplaatst worden onder de vorm van een wadi met een volume van minstens 7.662 l, met een minimale infiltratieoppervlakte van 9 m².

o        De wadi moet aangelegd worden op die delen van het perceel die volgens de bodemkaart gekenmerkt worden door een Ldc bodem en mag maximaal 50 cm diep zijn.

o        Er mogen geen terreinwijzigingen uitgevoerd worden.

 

  • De inbuizing en oprit dienen aangepast te worden aan de geldende regelgeving en mogen dus niet breder zijn dan 3 meter.
  • Het openmaken van de gracht is op kosten van de aanvrager en wordt uitgevoerd door de stad.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

       De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

       Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

       De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

       Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

       Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

       Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

       De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

       Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

       De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

       De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

   het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

   de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 06/07/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 28 juni 2021

 

B.9 Leegstand: schrapping 2017/010. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om de woning met dossiernummer 2017/010 te schrappen uit het leegstandsregister met ingang van 21/12/2020, de inschrijving in het bevolkingsregister.

 

 

Publicatiedatum: 06/07/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 28 juni 2021

 

B.10 Leegstand: vrijstelling 2020/036. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om vrijstelling van belasting toe te kennen voor de woning met dossiernummer 2020/036 wegens de overdracht van het zakelijk recht voor de periode 16/06/2021 - 15/06/2023.

 

 

Publicatiedatum: 06/07/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 28 juni 2021

 

B.11 Raadpleging bevolkingsregister voor wachtlijst WZC Paradijs. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist het contacteren van personen op de wachtlijst van WZC Paradijs als

"interne doeleinden" te beschouwen en geeft toestemming om de gegevens van deze

personen te verifiëren in het bevolkingsregister.

 

 

Publicatiedatum: 06/07/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 28 juni 2021

 

B.12 Vormgeving, druk en bedeling van het stedelijk infomagazine ‘de peperbus’ en ‘de peperbus kort’.  Lastenkohier, raming en opstarten procedure. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist dat het bestek met nr. 2021/652 en de raming voor de opdracht “Vormgeving, druk en bedeling van het stedelijk infomagazine ‘de peperbus’ en ‘de peperbus kort’”, opgesteld door Algemene zaken - aankoop en overheidsopdrachten en dit in opdracht van externe communicatie worden goedgekeurd. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten.

De totale  raming bedraagt € 260.930,00 excl. btw of € 293.502,80 incl. btw.

 

Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de openbare procedure.

De aankondiging van de opdracht wordt ingevuld en bekendgemaakt op nationaal en Europees niveau.

 

De offertes dienen het bestuur ten laatste te bereiken op 16 augustus 2021 om 09.30 uur.

 

 

Publicatiedatum: 06/07/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 28 juni 2021

 

B.13 Verrekening Corona Verlies Lago Lier. Addendum aan de concessieovereenkomst. PRINCIPIELE GOEDKEURING.

 

Art 1 :

Het college beslist het addendum nr. 2 bij de concessieovereenkomst van openbare werken voor de conceptie, bouw en de exploitatie van het openbaar zwembad principieel goed te keuren. In deze overeenkomst worden de krachtlijnen afgesproken via dewelke het corona-verlies van het zwembad de Waterperels zal worden verwerkt. De voorgestelde krachtlijnen zijn evenwichtig en houden rekening met de belangen van alle betrokken partijen.

 

 

Publicatiedatum: 06/07/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 28 juni 2021

 

B.14 Lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL. GOEDKEURING.

 

Art 1 :

Het college keurt de lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL goed voor een totaal bedrag van 10.528,74 euro ( van bestelbonnummer 263 tot en met bestelbonnummer 270 ).

 

 

Publicatiedatum: 06/07/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 28 juni 2021

 

B.15 Belastingkohier op " Tijdelijk afzetten of innemen van openbaar domein ",  tweede kohier dienstjaar 2020. VASTSTELLING EN UITVOERBAARVERKLARING.

 

Art 1 :

Het college beslist het belastingkohier op " Tijdelijk afzetten of innemen van openbaar domein ", tweede kohier dienstjaar 2020, vast te stellen en uitvoerbaar te verklaren voor een totaal bedrag van 392,80 euro.

 

 

Publicatiedatum: 06/07/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 28 juni 2021

 

B.16 Belastingkohier op " Takelen van voertuigen ", tweede kohier dienstjaar 2020. VASTSTELLING EN UITVOERBAARVERKLARING.

 

Art 1 :

Het college beslist het belastingkohier op " Takelen van voertuigen ", tweede kohier dienstjaar 2020, vast te stellen en uitvoerbaar te verklaren voor een totaal bedrag van 1.551,54 euro.

 

 

Publicatiedatum: 06/07/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 28 juni 2021

 

B.17 Belastingkohier op " Verwijderen van sluikstorten, opruimen van zwerfvuil en het uitvoeren van werken voor of in de plaats van derden ", tweede kohier dienstjaar 2020. VASTSTELLING EN UITVOERBAARVERKLARING.

 

Art 1 :

Het college beslist het belastingkohier op " Verwijderen van sluikstorten, opruimen van zwerfvuil en het uitvoeren van werken voor of in de plaats van derden ", tweede kohier dienstjaar 2020, vast te stellen en uitvoerbaar te verklaren voor een totaal bedrag van 2.248,76 euro.

 

 

Publicatiedatum: 06/07/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 28 juni 2021

 

B.18 Aanstelling waarnemend algemeen directeur. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist Ingrid Sillis, departementshoofd externe communicatie aan te duiden als waarnemend algemeen directeur tijdens de periode van verlof van Katleen Janssens , algemeen directeur, zijnde van 1 tot en met 15 juli 2021.

 

Art 2 :

Er wordt aan Ingrid Sillis een waarnemingstoelage toegekend.

 

 

Publicatiedatum: 06/07/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 28 juni 2021

 

B.19 Innames Schollebeekstraat. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om de ontwerpovereenkomst betreffende de gratis grondafstand in de Schollebeekstraat goed te keuren.

 

 

Publicatiedatum: 06/07/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 28 juni 2021

 

B.20 Beheersplan. Stadsgezicht Grote Markt en omgeving. GOEDKEURING.

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

 

Publicatiedatum: 06/07/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 28 juni 2021

 

B.21 Sint Gummaruskerk: Vooronderzoeken - Materiaal technisch onderzoek Energie-audit. TOEWIJZING.

 

Art 1 :

Het college beslist de opdracht " Sint Gummaruskerk , fase 1 - vooronderzoek Energie-audit" aan Bureau Bouwtechniek nv uit Antwerpen voor een bedrag van 29.880,00euro excl. BTW ofwel 36.154,80euro incl. BTW toe te wijzen.

 

 

Publicatiedatum: 06/07/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 28 juni 2021

 

B.22 Renoveren verharding stadsvesten. PV ingebrekestelling nr. 2. KENNISNAME.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van het proces-verbaal van ingebrekestelling nr. 2 betreffende het renoveren van de verharding op de stadsvesten.

 

 

Publicatiedatum: 06/07/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 28 juni 2021

 

B.23 Afkoppelingen woningen op grondgebied van Lier en Koningshooikt. Type-overeenkomst. KENNISNAME.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van de type-overeenkomst om alle rechten en plichten vast te leggen tussen de stad Lier en de eigenaar van de af te koppelen woning bij de opstart van een afkoppelingsdossier door de afkoppelingsbemiddelaar.

 

 

Publicatiedatum: 06/07/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 28 juni 2021

 

B.24 Kesselsesteenweg N13. Aanpassing schattingsverslagen. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college hecht goedkeuring aan de offerte van @Topo BVBA om de opgemaakte schattingsverslagen van de 74 innames aan te passen ifv wederbeleggingsvergoedingen en wachtinteresten, binnen het raamcontract dat Igemo met @Topo BVBA heeft afgesloten.

 

 

Publicatiedatum: 06/07/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 28 juni 2021

 

B.25 Opdrachten tss 8.500 € en 30.000 €. Aarschotsteenweg - bouwrijp maken nav aanleg nutsleidingen. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de opdracht voor het bouwrijp maken van de zone voor de aanleg van de nutsleidingen aan de Aarschotsesteenweg, toe te wijzen aan Lauwereys BV, Vaartstraat 198 te 2520 Ranst voor een bedrag van 15.800 € exclusief BTW of in totaal 16.748 € inclusief BTW.

 

 

Publicatiedatum: 06/07/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 28 juni 2021

 

B.26 Werken nutsmaatschappijen. TOELATINGEN.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college verleent toelating aan Pidpa voor het uitvoeren van werken aan de nutsleidingen op grondgebied van Lier.

 

 

Publicatiedatum: 06/07/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 28 juni 2021

 

B.27 Leveren en plaatsen van markeringen en verkeersborden voor fietszone in het centrum van Lier.  Lastenkohier, raming en opstarten procedure. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist dat het bestek met nr. 2021/654 en de raming voor de opdracht “Leveren en plaatsen van markeringen en verkeersborden voor fietszone in het centrum van Lier”, opgesteld door Algemene zaken - aankoop en overheidsopdrachten en dit in opdracht van het technisch bureau - openbaar domein worden goedgekeurd. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten.

De raming bedraagt € 40.083,35 excl. btw of € 48.500,85 incl. 21% btw (€ 4.009,60 Btw medecontractant).

 

Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de vereenvoudigde onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking.

 

De aankondiging van de opdracht wordt ingevuld en bekendgemaakt op nationaal niveau.

De offertes dienen het bestuur ten laatste te bereiken op 9 augustus 2021 om 09.30 uur.

 

 

Publicatiedatum: 06/07/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 28 juni 2021

 

B.28 Handgift allerlei objecten. PRINCIPIËLE GOEDKEURING EN DOORSTUREN NAAR GEMEENTERAAD.

 

Het college beslist de objecten als handgift te aanvaarden en door te sturen naar de gemeenteraad.

 

 

Publicatiedatum: 06/07/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 28 juni 2021

 

B.29 Handgift 5 prenten Verhoeven en Ros. PRINCIPIËLE GOEDKEURING EN DOORSTUREN NAAR GEMEENTERAAD.

 

Het college beslist de 5 prenten als handgift te aanvaarden en door te sturen naar de gemeenteraad.

 

 

Publicatiedatum: 06/07/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 28 juni 2021

 

B.30 BKO sluit op kerstavond. GOEDKEURING.

 

Het college beslist BKO te sluiten op vrijdagnamiddag 24 december vanaf 15u.

 

 

Publicatiedatum: 06/07/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 28 juni 2021

 

B.31 Condius - goedkeuring schrijven en vastleggen voorwaarden. GOEDKEURING.

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

Reden: punt nog aanpassen aub

 

 

Publicatiedatum: 06/07/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 28 juni 2021

 

C.2 Beroep tegen OV2020/544- omgevingsvergunning voor het slopen van twee woningen en bouwen van een stadswoning voor het perceel Kattenstraat 15 en 17 te Lier, kadastraal gekend als afdeling 1 sectie I nrs. 249B en 250B. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van het ingestelde beroep en beslist het standpunt uit eerste aanleg te bekrachtigen.

 

Art 2 :

Het college beslist voor dit dossier geen raadsman aan te stellen.

 

Opdrachten :

Het schepencollege geeft opdracht aan:

 

Dienst

Taak

Omgeving

advies overmaken aan de deputatie

 

 

Publicatiedatum: 06/07/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 28 juni 2021

 

C.3 OV 2021/163: bouwen van een woning in halfopen bebouwing met een gekoppelde garage in de zijtuinstrook, lot 40, Kreeftstraat 12. Limietdatum: 09/07/2021. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag inzake het bouwen van een woning in halfopen bebouwing met een gekoppelde garage in de zijtuinstrook, lot 40, 2500 Lier te vergunnen met voorwaarden.

 

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • Er kan niet meer verharding voorzien worden in de voortuin dan op het inplantingsplan is aangegeven. De rest moet met groenaanplantingen aangelegd worden.  De verharding moet waterdoorlatend zijn of op een waterdoorlatende manier worden aangelegd.
  • De aanvraag moet in overeenstemming zijn met Art. 4.1. van de verkavelingsvoorschriften: Reliëfwijzigingen worden niet toegestaan. Enkel volgende reliëfwijzigingen worden toegestaan:

o        Enkel de noodzakelijke toegangen vanaf de openbare weg naar de woning zullen mogen aangetrokken worden. Dit mag maximum op het zelfde niveau gebracht worden als de boordsteen op de grens met het voorliggende openbaar domein.

o        De rest van de kavel zal zijn oorspronkelijk niveau moeten behouden (zie TAW-waarden inplantingsplan bestaande toestand in de verkaveling).

  • De verkavelingsvoorschriften moeten strikt worden nageleefd alsook de voorwaarden uit de bijhorende verkavelingsvergunning.
  • De voorwaarden uit hoofdstuk 4 ‘Voorwaarden en maatregelen’ uit het advies van Provincie Antwerpen – Dienst Integraal Waterbeleid met als referentie DWAD-2021-0682 dienen strikt te worden nageleefd.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

       De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

       Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

       De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken.

       Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

       Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

       Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

       De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

       Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

 

       De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

 

       De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

   het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

   de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 06/07/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 28 juni 2021

 

C.4 OV 2021/149: toevoegen van een dakkapel evenals het aanleggen van een dakterras op het platte dak van de aanbouw achteraan, Maasfortbaan 177. Limietdatum: 04/07/2021. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag inzake het toevoegen van een dakkapel evenals het aanleggen van een dakterras op het platte dak van de aanbouw achteraan, 2500 Lier te vergunnen met voorwaarden.

 

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • Het dakterras mag de bouwdiepte van de buren niet overschrijden en kan daarom slechts voorzien worden tot op een diepte van 2,62 m, zoals werd aangeduid op het aangepaste dakenplan nieuwe toestand alsook het aangepaste inplantingsplan nieuwe toestand.
  • Het koertje alsook het dakterras moeten voorzien worden van levend groen.
  • Voor bronbemalingen moet voldaan worden aan de sectorale voorschriften voor subrubriek 53.2 van de indelingslijst van Vlarem I (art. 5.53.6.1.1 van Vlarem II); met betrekking tot de lozing van het bemalingwater wordt verwezen naar Vlarem II art. 6.2.2.1.2 § 5;
  • De lozing van het bemalingswater dient te gebeuren overeenkomstig art. 6.2.2.1.2 § 5 van Vlarem II;
  • De ondergrondse constructie dient te worden uitgevoerd als volledig waterdichte kuip en zonder kunstmatig drainagesysteem.
  • Een septische put van min. 2000 liter is verplicht.
  • De private riolering dient aan de rooilijn gescheiden (RWA / DWA) aangeboden te worden.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

       De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

       Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

       De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken.

       Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

       Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

       Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

       De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

       Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

 

       De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

 

       De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

   het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

   de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 06/07/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 28 juni 2021

 

C.5 Lijst bestelbonaanvragen Stad Lier. KENNISNAME.

 

Art 1 :

Het college neemt kennis van de lijst bestelbonaanvragen Stad Lier voor een totaal bedrag van 68.128,72 euro, aangemaakt in week 25 van 2021, die de volledige goedkeuringsflow doorlopen hebben.

 

 

Publicatiedatum: 06/07/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 28 juni 2021

 

C.6 Staat van onwaarden belasting op " Algemene gemeentebelasting ( bedrijven ) ", dienstjaar 2020. VASTSTELLING.

 

Art 1 :

Het college stelt de staat van onwaarden betreffende de belasting op " Algemene gemeentebelasting ( bedrijven ) ", dienstjaar 2020, vast voor een totaal bedrag van 220 euro.

 

 

Publicatiedatum: 06/07/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 28 juni 2021

 

C.7 Staat van onwaarden belasting op " Algemene gemeentebelasting ( gezinnen ) ", dienstjaar 2021. VASTSTELLING.

 

Art 1 :

Het college stelt de staat van onwaarden betreffende de belasting op " Algemene gemeentebelasting ( gezinnen ) ", dienstjaar 2021, vast voor een totaal bedrag van 1.035,70 euro.

 

 

Publicatiedatum: 06/07/2021