BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist de betwisting ingediend door de advocate van de zakelijk gerechtigde tegen de opname op de inventaris van leegstaande handelspanden ontvankelijk doch ongegrond te verklaren.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist, onder voorbehoud van de geldende coronamaatregelen, volgende tijdelijke verordeningen goed te keuren i.f.v. de Lierse Novemberfoor:
- Tijdelijke verordening 31-10 en 01-11 telkens van 0.00 uur tot 11.00 uur:
voorbehouden parkeerstrook Ring tussen Aarschotsesteenweg en Berlaarsesteenweg voor de
opstelling van de foorwagens (zijde Marie Fleur) door plaatsing van borden E9a met onderbord
'kermisvoertuigen'
- Tijdelijke verordening 31-10: vanaf 7.00 uur tot 13.00 uur geen doorgang van gewoon verkeer over de Grote Markt. Voor de Lisperstraat geldt het regime van de zaterdagmarkt en de Florent Van Cauwenberghstraat loopt dood t.h.v. de Grote Markt (ondergrondse parking wel bereikbaar). De Lisperstraat en de Antwerpsestraat zijn dan dus niet bereikbaar via de Grote Markt.
- Tijdelijke verordening 01-11 vanaf 6.00 uur tot en met dinsdag 23-11 (volledige duur
Novemberfoor): parkeer- en autovrij maken van de Gasthuisvest i.f.v. het oprijden van de foor en de doorgang van de hulpdiensten gedurende de kermis. De kleine parking aan het frituur behoeft geen parkeerverbod tijdens het oprijden en de duur van de foor.
Tijdens het oprijden op 01-11 wordt de doorgang voor ander verkeer naar de Gasthuisvest
verhinderd t.h.v. de Arthur Vanderpoortenlaan en de Koningin Astridlaan.
- Tijdelijke verordening 01-11 tot en met dinsdag 23-11 (volledige duur Novemberfoor): Gasthuisvest, kant Volmolenstraat: de 6 parkeerplaatsen op gelijkgrondse berm voorzien van E3 borden. Deze zone dient nadien afgesloten te worden met nadars met C3 verkeersborden. (Tevens nadars met een F45b plaatsen aan de straatkant A. Vanderpoortenlaan)
- Tijdelijke verordening 01-11 tot en met dinsdag 23-11 (volledige duur Novemberfoor): Gasthuisvest: ontsluiting voor de bewoners door middel van een corridor van 6 meter met Jersey's en borden E3. Aan de straatkant van de A. Vanderpoortenlaan dient een F45b te worden voorzien.
- Tijdelijke verordening 01-11 tot en met 21-11 (volledige duur Novemberfoor): enkelrichting,
uitgezonderd fietsers, op de A. Vanderpoortenlaan van Netelaan naar Koningin Astridlaan.
- Tijdelijke verordening zondag 07-11, 14-11 en 21-11 (14.00 uur - 22.00 uur):
- éénrichtingsverkeer Grote Markt (uitgezonderd fietsers) - doorgang mogelijk vanuit de Werf naar de Lisperstraat/Antwerpsestraat. Geen doorgang over de Grote Markt komende van de Florent Van Cauwenberghstraat richting Werf.
Er dient een aankondiging geplaatst te worden in de Florent Van Cauwenberghstraat. (minstens
enkele dagen voor aanvang van de foor tot en met de laatste zondag van de foor op 21 november)
- Tijdelijke verordening maandag 22-11: parkeervrij maken parkeerstrook voor bocht Netelaan (t.h.v. nr. 1 t.e.m. 3) om het afrijden van de foorwagens te vergemakkelijken. (Zimmerplein en enkele foorkramers Grote Markt die langs de Netelaan weg rijden)
- Bewoners rond de Gasthuisvest met een bewonerskaart 'zone binnenstad' mogen gedurende de Novemberfoor parkeren op de Werf.
OMLEIDING DE LIJN + TAXI'S en VERGUNNINGSHOUDERS:
- Zondagen 07-11, 14-11 en 21-11 (14.00 uur - 22.00 uur): geen lijnbussen, taxi's en
vergunningshouders over de Grote Markt naar de Werf toe. De lijnbussen en taxi's dienen rond te rijden via de Kapucijnenvest en het Zimmerplein. Lijnbussen en taxi's uit de Rechtestraat kunnen gewoon over de Grote Markt blijven rijden. Deze omleiding geld alleen voor lijnbussen en taxi's, aangezien de Lisperstraat en de Antwerpsestraat gewoon bereikbaar blijven.
Art 2 :
Het college beslist (onder voorbehoud van de coronamaatregelen) dat gedurende de Novemberfoor de elektriciens beschikbaar zijn indien er zich problemen voordoen.
Art 3 :
Foorkramers dienen (onder voorbehoud van de coronamaatregelen) verplicht te openen tussen 16.00 uur en 20.00 uur. Afwijkingen kunnen
bekomen worden mits goedkeuring van de plaatsmeester (bv. 19.00 uur, stormweer, geen opkomst).
Op weekdagen sluit de foor om middernacht, en in het weekend sluit de foor om 1 uur 's nachts. Ook de avond van 10 november mag de foor tot 1 uur 's nachts geopend zijn.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist de voornoemde voorstellen van stockage voor het horecaterrasmeubilair (van de uitgebreide terrassenzones) voor alle locaties langs de zaterdagmarkt goed te keuren, mits voldaan wordt aan volgende voorwaarden:
Algemeen:
• Plaatsen die bedoeld zijn als doorgang, daar is steeds een vrije doorgang van 1,5m te behouden.
• Vrije doorgang wil zeggen dat het ook volledig obstakelvrij moet zijn, dus ook bijvoorbeeld geen kabel of hout om over te stappen.
• De ruimte die als brandweg voorzien is, moet vrij blijven (4m).
• De blindengeleiding is overal te vrijwaren. Dus geen obstakels er op of er vlak naast (0,5m).
• Bij stockage naast de rijbaan: 0,5m schrikstrook tot de rijbaan te vrijwaren.
Specifiek voor het Zimmerplein:
• Alle taxiparkeerplaatsen in de langsstrook tijdelijk opheffen tijdens de marktwerking, behalve de taxiplaats thv de bushalte zodat die toegankelijk blijft zoals ze nu ook functioneert.
• Twee tijdelijke taxiparkeerplaatsen ter compensatie voorzien op Schapenkoppenplein.
• De opgeheven taxiparkeerplaatsen in de langsparkeerstrook kunnen dan als tijdelijke stockageruimte voorzien worden. Bij stockage is een schrikstrook van een halve meter van de rijbaan te vrijwaren en is het voetpad aan de andere zijde van de parkeerplaatsen te vrijwaren.
• Het team mobiliteit stelt hier een tijdelijke verordening voor op en een signalisatieplan.
Handhaving bij niet naleving:
• Het terrassenreglement is van kracht, dus er kan sowieso een GAS-pv opgemaakt worden op basis van artikels 247/6, 247/28, 247/49 van het Algemeen Politiereglement.
• Aangezien het nog steeds over het openbaar domein gaat, kan er ook een pv opgemaakt worden op basis van artikel nr. 236 van het Algemeen Politiereglement.
• Bijkomend, aangezien de horecazaken op voorhand verwittigd worden van de mogelijke consequenties, kan de stad ook nog zelf alles verwijderen van het openbaar domein dat in de weg staat (en men dus heeft nagelaten om te verwijderen), en kunnen deze kosten verhaald worden op de eigenaars conform het "Belastingreglement op het verwijderen van sluikstort, opruimen zwerfvuil, uitvoeren werken voor derden".
Art 2 :
Het college beslist dat bij vaststelling van overtreding op de voornoemde voorwaarden, de marktmeester van dienst een ploeg van stad Lier kan contacteren om het hinderlijk geplaatst terrasmeubilair ad hoc op te laden en weg te voeren voor tijdelijke stockage in het stadsmagazijn of indien mogelijk te verplaatsen naar de daartoe voorziene stockageplaats. Bij vaststelling kan dan ook een pv opgemaakt worden (zij het via uitlezing camera's door de lokale politie Lier) én kunnen de kosten van deze interventie verhaald worden op de eigenaar van het meubilair op basis van het "Belastingreglement op het verwijderen van sluikstort, opruimen zwerfvuil, uitvoeren werken voor derden".
Art 3 :
Kopieën:
Aantal | Bestemmeling |
1 1 1 1 | marktmeesters TUD Handhaving Lokale Politie Lier |
Opdrachten :
Het schepencollege geeft opdracht aan:
Diensten Handhaving, in samenspraak met Ondernemen, Lokale Politie Lier en de marktmeesters. | Taak Uitwerking procedure & afspraken inzake het ad hoc opladen & stockeren van foutief geplaatst terrasmeubilair. |
Art 1 :
Het college vaardigt volgende tijdelijke politieverordening op het wegverkeer uit: in het belang van de openbare orde, rust en veiligheid zullen wekelijks tijdelijke verkeersmaatregelen genomen worden voor het verplaatsen van de taxistandplaatsen langsheen het Zimmerplein ingaand vanaf 1 september 2021. De maatregelen worden wekelijks herhaald tot en met 31 oktober 2021.
Art 2 :
Volgende tijdelijke verkeersmaatregelen zullen wekelijks ingesteld worden:
• E9a - onderbord taxi - op de langsparking van het Zimmerplein thv de bushalte, tijdens de marktwerking
• 2x E9a - onderbord taxi - op 2 parkeerplaatsen van het Schapenkoppenplein, tijdens de marktwerking
• 2x E1 - begin en einde - aan de langsparkeerstrook van het Zimmerplein, voorafgaand aan en tijdens de marktwerking
• 2x E3 op het Schapenkoppenplein waar telkens de tijdelijke taxiplaatsen komen, voorafgaand aan de marktwerking
Alle tegenstrijdige signalisatie wordt afgedekt.
Art 3 :
De verkeersmaatregelen worden bekend gemaakt aan de weggebruiker met de passende verkeerstekens overeenkomstig artikel 12 van de verkeerswet (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)
Art 4 :
Inbreuken worden gestraft zoals voorzien in de wet van het wegverkeer (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)
Art 5 :
Een afschrift van huidig besluit wordt overgemaakt aan de Griffies van de Rechtbank van Eerste Aanleg en de Politierechtbank te Mechelen.
Het college beslist de engagementsverklaring tot deelname als kernpartner binnen de kandidatuur als Landschapspark voor de vallei van de Grote en Kleine Nete te ondertekenen.
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van het ingestelde beroep en beslist het standpunt uit eerste aanleg te bekrachtigen.
Art 2 :
Het college beslist voor dit dossier geen raadsman aan te stellen.
BESLUIT
Art. 1:
Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.
Art. 2:
Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het bouwen van een nieuw gebouw voor Fitness en een restaurant met snelservice met bijhorende parking, te vergunnen met voorwaarden.
De aanvraag omvat (eveneens) nieuwe rubrieken
Rubriek | Omschrijving | Aard | Hoeveelheid | Eenheid |
3.2.2°a) | lozen van ander huishoudelijk afvalwater dan huishoudelijk afvalwater dat afkomstig is van woongelegenheden, nl. van een restaurant | klasse 3 | 4380 | m³/jaar |
12.2.1° | Transformator in de hoogspanningscabine | klasse 3 | 249 | kVA |
16.3.2°a) | Koel-, vries- en airconditioningsinstallaties | klasse 3 | 47,95 | kW |
45.4.d) | Verkooppunt van producten van dierlijke oorsprong (vlees, vis en gevogelte) | klasse 3 | 1 | verkooppunt |
45.4.e)1° | Opslagplaats van producten van dierlijke oorsprong | klasse 3 | 3 | ton |
Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan omvat:
Rubriek | Omschrijving | Aard | Totale hoeveelheid | Eenheid |
3.2.2°a) | lozen van ander huishoudelijk afvalwater dan huishoudelijk afvalwater dat afkomstig is van woongelegenheden, nl. van een restaurant | klasse 3 | 4380 | m³/jaar |
12.2.1° | Transformator in de hoogspanningscabine | klasse 3 | 249 | kVA |
16.3.2°a) | Koel-, vries- en airconditioningsinstallaties | klasse 3 | 47,95 | kW |
45.4.d) | Verkooppunt van producten van dierlijke oorsprong (vlees, vis en gevogelte) | klasse 3 | 1 | verkooppunt |
45.4.e)1° | Opslagplaats van producten van dierlijke oorsprong | klasse 3 | 3 | ton |
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 3:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden, bijzondere milieuvoorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
o de toegang moet - zoals op het inplantingsplan te zien is afgesloten worden met een slagboom
o deze moet altijd gesloten zijn tenzij er geleverd moet worden
o deze toegang mag enkel gebruikt worden door vrachtwagens die op het terrein moeten om te laden en lossen
o de toegang dient zo ver mogelijk van het kruispunt verwijderd te worden evenwel rekening houdend met de verkeerssituatie- de putten in de zone van achteruitbouw moeten verder naar achter geplaatst worden
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Art. 4:
De in art. 2 bedoelde vergunning wordt uitgereikt voor onbepaalde duur.
Art. 5:
De in artikel 2 bedoelde vergunning is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden:
§.1 - algemene voorwaarden:
- Hoofdstuk 4.1: Algemene voorschriften;
- Hoofdstuk 4.2: Beheersing van oppervlaktewaterverontreiniging;
- Hoofdstuk 4.3: Beheersing van bodem en grondwaterverontreiniging;
- Hoofdstuk 4.4: Beheersing van luchtverontreiniging;
- Hoofdstuk 4.5: Beheersing van geluidshinder;
- Hoofdstuk 4.6: Beheersing van hinder door licht;
- Hoofdstuk 4.7: Beheersing van asbest;
- Hoofdstuk 4.9: Energieplanning;
- Hoofdstuk 4.10: Emissies van broeikasgassen.
§.2 - sectorale voorwaarden:
- Hfst. 5.3: Het lozen van afvalwater en koelwater
- Hfst. 5.12: Elektriciteit;
- Hfst. 5.16: Behandelen van gassen;
- Hfst. 5.45: Voedingsnijverheid en -handel;
De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden kunnen teruggevonden worden in Vlarem II. Deze zijn evenwel louter indicatief; bij wijzigingen van Vlarem II wordt de exploitant immers steeds geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven. De integrale en geconsolideerde tekst van Vlarem II is te raadplegen op de Milieunavigator, via de link: https://nnavigator.emis.vito.be/
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
1° het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
2° de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag inzake het renoveren en functiewijzigen van een beschermd woongebouw met handelspand tot 2 wooneenheden, te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
1° het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
2° de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het bouwen van een gezinswoning, te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
o Er moet een hemelwaterput van 5.000 l voorzien worden met hergebruik voor minstens: alle toiletten, een buitenkraan en een dienstkraan.
o Er moet een infiltratievoorziening voorzien worden van minstens 2.062,75 l, met een minimale infiltratieoppervlakte van 82,51 m²
o De infiltratievoorziening mag maximaal 80 cm onder maaiveld geïnstalleerd worden.
o Er mogen geen terreinwijzigingen uitgevoerd worden.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
1° het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
2° de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.
Art. 2:
Het college beslist de aanvraag inzake het bouwen van een bedrijfsgebouw, zone 4.4, te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 3:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
o De infiltratievoorziening mag niet lager dan 50 cm onder het maaiveld worden geplaatst.
o De infiltratievoorziening dient correct gedimensioneerd te worden (volgens de juiste documenten naar waar verwezen wordt in dit advies).
o De verhardingen mogen niet afwateren naar de hemelwaterput tenzij maatregelen getroffen worden om vervuiling van hemelwater in de put te voorkomen.
o Tijdens de uitvoering van de werken moet de locatie van de infiltratiezone gevrijwaard worden van zware belasting om bodemverdichting te vermijden. Zo kan de infiltratiecapaciteit maximaal behouden blijven.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
1° het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
2° de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag inzake het plaatsen van een tussentijdse opslagplaats voor uitgegraven bodem, te vergunnen met voorwaarden.
De aanvraag omvat (eveneens) :
Rubriek | Omschrijving | Aard | Hoeveelheid | Eenheid |
61.2.1° | Tussentijdse opslagplaats voor uitgegraven bodem die voldoet aan de bepalingen voor het gebruik van bodemmaterialen, vermeld in het Bodemdecreet van 27 oktober 2006 en het VLAREBO-besluit van 14 december 2007, met een capaciteit van 10.000 m³, inclusief het zeven ervan | klasse 3 | 10000 | m³ |
Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan omvat:
Rubriek | Omschrijving | Aard | Totale hoeveelheid | Eenheid |
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Art. 3:
De in art. 1 bedoelde vergunning wordt uitgereikt voor onbepaalde duur.
Art. 4:
De in artikel 1 bedoelde vergunning is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden:
§.1 - algemene voorwaarden:
- Hoofdstuk 4.1: Algemene voorschriften;
- Hoofdstuk 4.2: Beheersing van oppervlaktewaterverontreiniging;
- Hoofdstuk 4.3: Beheersing van bodem en grondwaterverontreiniging;
- Hoofdstuk 4.4: Beheersing van luchtverontreiniging;
- Hoofdstuk 4.5: Beheersing van geluidshinder;
- Hoofdstuk 4.6: Beheersing van hinder door licht;
- Hoofdstuk 4.7: Beheersing van asbest;
- Hoofdstuk 4.9: Energieplanning;
- Hoofdstuk 4.10: Emissies van broeikasgassen.
§.2 - sectorale voorwaarden:
- Hfst. 5.61: Tussentijdse opslagplaatsen voor uitgegraven bodem die voldoet aan de bepalingen van het gebruik van bodemmaterialen, vermeld in het bodemdecreet;
De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden kunnen teruggevonden worden in Vlarem II. Deze zijn evenwel louter indicatief; bij wijzigingen van Vlarem II wordt de exploitant immers steeds geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven. De integrale en geconsolideerde tekst van Vlarem II is te raadplegen op de Milieunavigator, via de link: https://nnavigator.emis.vito.be/
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
1° het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
2° de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.
Art 1 :
Het college beslist de aangepaste verordening 'verplicht conformiteitsattest voor huurwoningen' ter goedkeuring aan de gemeenteraad voor te leggen.
Er worden dit jaar en ook naar volgend jaar toe in het kader van het thema 'Geestelijke Gezondheid' enkele initiatieven gepland vanuit een samenwerkingsverband tussen de dienstencentra, de deskundige preventie en LOGO Mechelen.
Aankoop van een nieuw camerasysteem om in te zetten bij de handhaving op sluikstortgevoelige plaatsen.
Art 1 :
Het college keurt de lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL goed voor een totaal bedrag van 5.931,52 euro ( van bestelbonnummer 318 tot en met bestelbonnummer 329 ).
Art 1 :
Het college beslist de volgende mandaatlijsten, dienstjaar 2021, betaalbaar te stellen voor een totaal bedrag van 45.645,92 euro : mandaatlijstnummer 44.
Art 1 :
Het college beslist de volgende lijst betaalbaarstellingen, dienstjaar 2021, betaalbaar te stellen voor een totaal bedrag van 1.340.390,76 euro : mandaatlijsten 375, 376, 377, 378, 379, 380, 381, 382, 383, 384, 385, 387, 388, 389, 390, 391, 392, 396, 397.
Retributiereglement voor materialen en diensten ter beschikking gesteld door de bibliotheek.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om drie garages aan te kopen van Immpact (ontwikkelaar site Charon) aan een prijs van 24.900 euro exclusief kosten, aangezien dit kadert in de ontwikkeling van de stationsomgeving en de aangrenzende eigenaars van de Tramweglei toezegden om de garage te huren aan 50 euro per maand.
Art 2 :
Het college beslist om dit dossier ter goedkeuring voor te leggen aan de gemeenteraad.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om de onderhandelingen met NMBS te heropstarten met het oog op de verwerving van de oude spoorwegbedding.
Er zal aan de NMBS gemeld worden dat er principieel interesse is in de aankoop van de nog te koop zijnde delen van de oude spoorwegbedding.
Voor echter een definitieve beslissing over de aankoop kan voorgelegd worden aan de gemeenteraad, dient de NMBS meer gegevens te verstrekken, in het bijzonder over de precieze oppervlakte van de te koop aangeboden grond en de prijs.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om de volgende ondertekende overeenkomsten tot gratis grondafstand goed te keuren:
•overeenkomst betreffende inname 24
•overeenkomst betreffende innames 21 en 22
•overeenkomst betreffende inname17
•overeenkomst betreffende inname 12
•overeenkomst betreffende inname 11
•overeenkomst betreffende inname 9
•overeenkomst betreffende inname 6
•overeenkomst betreffende inname 5
•overeenkomst betreffende inname 16
Art 2 :
Het college beslist om dit dossier ter goedkeuring door te sturen naar de gemeenteraad.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om de volgende overeenkomsten tot gratis grondafstand goed te keuren;
•overeenkomst betreffende inname 9
•overeenkomst betreffende inname 5
Art 2 :
Het college beslist om het dossier ter goedkeuring voor te leggen aan de gemeenteraad.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om niet in beroep te gaan tegen de vonnissen van de vrederechter betreffende de vaststelling van de definitieve onteigeningsvergoedingen inzake de (4) onteigeningsdossiers.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist dat de opdracht voor de levering van dranken voor het vaccinatiecentrum voor de maanden juli, augustus en september wordt toegewezen aan Chefs BVBA, Emblemseweg 85 te 2520 Ranst (KBO BE0849.339.819). Dit tegen de geldende eenheidsprijzen van de concessionaris.
Art 2 :
De financiële gevolgen zijn:
Actienummer | Omschrijving budgetsleutel | Bedrag | Saldo krediet |
01/21/KAP/04/03 | Inrichting en exploitatie vaccinatiecentrum | 32.000 euro |
|
Budgetsleutel | |||
011900 - 61300 000 |
Art 3 :
Kopieën:
Aantal | Bestemmeling |
1 1 | financiën Vaccinatiecentrum |
BESLUIT
Art 1 :
Het college gaat akkoord met de implementatie van de vrachtwagen met zijlader door Ivarem voor het inzamelen van afvalstoffen in de twee geselecteerde rondes, Koningshooikt en Zevenbergen, voor een proefperiode van 6 maanden.
BESLUIT
Art 1 :
Het college hecht goedkeuring aan de aanwending van 9.757,29 euro BTW verlegd (BTW 0% - riolering) voor het onderhoud van IBA's tijdens het 1 ste semester van het dienstjaar 2021 door Hydro Technic BV.
BESLUIT
Art 1 :
Het college hecht goedkeuring van een update van de rioleringsdatabank door Aquafin mits 13.024,48 € (BTW 100% aftrekbaar - riolering).
BESLUIT
Art 1 :
Het college hecht goedkeuring aan de aanwending voor het uitvoeren van veiligheidscoördinatie verwezenlijking voor de weg- en rioleringswerken in de Ros Beiaardstraat - fase 2.
BESLUIT
Art 1 :
Het college hecht goedkeuring aan de bijkomende aanwending voor het uitvoeren van 3 extra opmetingen (tot en met oktober 2021) van de peilbuizen door Laborex in de Bosstraat, Beekstraat/Dorpstraat en Eeuwfeestlaan voor een bedrag van 266,20 € inclusief BTW per locatie .
BESLUIT
Art 1 :
Het college hecht goedkeuring aan het verplaatsen van de verlichtingspaal (steunnummer 6882) thv Paddenweg 12 naar de overzijde van de straat.
BESLUIT
Art 1 :
Het college geeft toelating aan de nutsmaatschappijen voor het uitvoeren van werken op grondgebied van Lier.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist de weg- en rioleringswerken Pastoriestraat toe te wijzen aan Bruggeman - Maes BV, Ellermanstraat 14 bus 4 te 2060 Antwerpen, KBO nr. 0442.012.568 voor een bedrag van 804.211,08 € exclusief BTW of in totaal 872.807,51 € inclusief BTW (op gedeelte wegeniswerken en groenaanleg).
Het college beslist verrekeningen 3.3 en 11 voor een totaalbedrag van 10.941,50euro excl. BTW ofwel 13.239,21euro incl. BTW voor de opdracht 'H. Hartkerk - interieurwerkzaamheden' goed te keuren.
Art 1 :
Het college beslist goedkeuring te hechten aan het PV van definitieve oplevering d.d. 02/08/2021 m.b.t. de herbestemming stadhuis Lier.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist dat er goedkeuring wordt verleend aan het verslag van nazicht van de offertes van 17 augustus 2021 voor Perceel 1 - Markeringen en pictogrammen, Perceel 2 : borden en palen, opgesteld door Algemene zaken - aankoop en overheidsopdrachten.
Het verslag van nazicht van de offertes in bijlage maakt integraal deel uit van deze beslissing.
Het college beslist dat de opdracht “Leveren en plaatsen van markeringen en verkeersborden voor fietszone in het centrum van Lier” wordt gegund aan de economisch meest voordelige (op basis van de prijs) bieders, zijnde:
* Perceel 1 - Markeringen en pictogrammen: Nijs bvba, KBO nr. 0456005017, Puttestraat 11 te 3272 Messelbroek-Gegroepeerde offerte Perceel 1, Perceel 2, tegen de prijzen vermeld in de offerte van deze inschrijver
* Perceel 2 : borden en palen: Nijs bvba, KBO nr. 0456005017, Puttestraat 11 te 3272 Messelbroek-Gegroepeerde offerte Perceel 1, Perceel 2, tegen de prijzen vermeld in de offerte van deze inschrijver
Bij gunning van beide percelen wordt een korting van 2% toegekend.
De uitvoering moet gebeuren overeenkomstig de lastvoorwaarden vastgelegd in het bestek met nr. 2021/654.
BESLUIT:
Art. 1 :
Het college beslist om de deelname van de bibliotheek aan Autovrije zondag 19 september 2021 goed te keuren, in de vorm van verschillende voorleesactiviteiten en een verkoop van afgevoerde boeken.
Art. 2 :
De opbrengst van de boekenverkoop wordt overgemaakt aan het Fonds Emma Deprince.
Art 1 :
Het college beslist parkeer- en stilstaanverbod op 11 en 12 september 2021 op bepaalde delen van de Fortweg in te stellen.
•Bord E3 vanaf nr 10-17 tot de Mijl
•Bord E1 vanaf Mijl tot fort
Art 2 :
Het college beslist om de Mijl af te sluiten op 11 en 12 september 2021 tussen
10u en 17u thv van de Fortweg om een veilige fietsers- en voetgangersdoorgang te creëren. Gemotoriseerd verkeer dient de Fortweg en Schollebeekstraat te gebruiken.
Het college beslist gebruik te maken van perceel 12 voor multifunctionals, printers en plotters. Perceel 12 betreft de huur, zonder aankoopoptie of aankoop, van multifunctionals(print-scan-copy-fax, zwart/wit en kleur), printers en plotters inclusief omnium onderhoudscontract, de indienststelling (met uitrol van de testpagina), de (basis)opleiding van de gebruikers.
De opracht wordt gegund aan aan Ricoh Belgium NV, Medialaan 28a, 1800 Vilvoorde, BE 0418 856 193 tegen de prijzen voorzien in de offerte van deze inschrijver.
ICT stelt voor om volgende toestellen te voorzien voor :
Bedrijvencentrum :
•2 toestellen - A4 z/w printer - 43pp
•14 tostellen - A4 z/w printer - 32 ppm
•14 toestellen - A4/A3 Kleuren MFP - 30 ppm
•3 toestellen - A4 kleur MFP - 43 ppm
Stad :
•7 toestellen - A4 z/w printer - 32 ppm
•11 toestellen - A4/A3 Kleuren MFP - 30 ppm
•13 toestellen - A4 kleur MFP - 43 ppm
•1 toestel - A3 z/w MFP - 80 ppm
•1 toestel - A4/A3 Kleuren Pro - 65 ppm - A4/A3 Kleuren Pro - 80 ppm
•1 toestel - plotter
BESLUIT
Art 1 :
Het college verleent een vergunning voor de exploitatie van diensten voor individueel bezoldigd personenvervoer.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist de woning als "hoofdzakelijk vergund geacht" op te nemen in het vergunningenregister van de stad daar het niet strikt voldoet aan artikel 5.1.2 en 5.1.3 van de VCRO, maar wel voldoet aan artikel 4.1.1. 7° van de VCRO en de voorwaarden gesteld in het Decreet van 28 juni 1984 en het Besluit van de Vlaamse Executieve van 17 juli 1984. De woning heeft als zonevreemde woning in agrarisch gebied hierdoor de normale zonevreemde verbouwings- en herbouwrechten.
Kennisgenomen.
Kennisgenomen.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het wijzigen van de voorgevel, 2500 Lier te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
1° het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.
Art. 2:
Het college beslist de aanvraag inzake het bouwen van een pomplokaal en uitbreiding van warmtekrachtkoppeling, 2500 Lier te vergunnen met voorwaarden.
De aanvraag omvat voor de ingedeelde inrichting of activiteit de stopzetting van volgende rubrieken:
Rubriek | Omschrijving | Aard | Hoeveelheid | Eenheid |
17.3.6.1.b) | Opslag van gevaarlijke producten | Klasse 3 | 6.150 | Liter |
3.6.1 | Lozen van huishoudelijk afvalwater | Klasse 3 | 200 | m³/jaar |
De aanvraag omvat voor de ingedeelde inrichting of activiteit de hernieuwing van volgende rubrieken:
Rubriek | Omschrijving | Aard | Hoeveelheid | Eenheid |
15.1.1° | Stallen van 3 voertuigen | klasse 3 | 3 | voertuigen |
De aanvraag omvat voor de ingedeelde inrichting of activiteit de verandering van volgende rubrieken:
Rubriek | Omschrijving | Aard | Hoeveelheid | Eenheid |
6.4.1° | Verandering door verwijdering tank 290.000 L extra zware stookolie | klasse 3 | -288.800 | liter |
12.1.1.2°b) | Verandering door verwijdering WKK 1.562 kW en toevoegen nieuwe WKK installatie 2.028 kVA Verandering noodstroomgroep vermogen 50% (minder dan 500 uren per jaar) | klasse 2 | 420 | kVA |
12.2.2° | Verandering door verwijdering transformator 2.000 kVA en toevoegen nieuwe transformator 2.500 kVA (nieuwe WKK installatie)
| klasse 2 | 500 | kVA |
17.3.3.2°b) | Verandering door regularisatie opslag conform realiteit
| klasse 2 | 2,568 | ton |
17.3.5.2°b) | Verandering door regularisatie opslag conform realiteit
| klasse 2 | 1,387 | ton |
17.4. | Verandering door regularisatie opslag conform realiteit
| klasse 3 | 1.925,5 | kg |
31.1.2°b) | - Verandering van nominaal vermogen naar totaal nominaal thermisch ingangsvermogen - Verandering door verwijdering WKK 1.677 kW en toevoegen nieuwe WKK installatie 4.779 kW - Verandering noodstroomgroep vermogen 50% (minder dan 500 uren per jaar)
| klasse 2 | 3.106 | kW |
43.1.2°a) | Verandering door verwijdering stookinstallatie van 3.500 kW op zware stookolie | klasse 2 | -3.500 | kW |
De aanvraag omvat voor de ingedeelde inrichting of activiteit de van volgende nieuwe rubrieken:
Rubriek | Omschrijving | Aard | Hoeveelheid | Eenheid |
3.4.1°a) | Lozing van 0,20 m³/uur bedrijfsafvalwater | klasse 3 | 0,2 | m³/uur |
12.3.2° | Acculaders met een geïnstalleerd totaal vermogen van 37,24 kW | klasse 3 | 37,24 | kW |
17.3.4.2°b) | Opslag van 4.031 kg bijtende vloeistoffen | klasse 2 | 4,031 | ton |
17.3.6.2°b) | Opslag van 3.664 kg schadelijke stoffen | klasse 2 | 3,664 | ton |
19.6.2°a) | Opslag van 60 m³ hout (paletten) in een loods | klasse 3 | 60 | m³ |
53.8.1°a) | Grondwaterwinning van 4,5 m diep met een debiet van 500 m³/jaar | klasse 3 | 500 | m³/jaar |
Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan zou omvatten :
Rubriek | Omschrijving | Aard | Hoeveelheid | Eenheid |
3.4.1°a) | Lozing van 0,20 m³/uur bedrijfsafvalwater | klasse 3 | 0,2 | m³/uur |
6.4.1° | Opslag brandbare vloeistoffen. | klasse 3 | 3.200 | liter |
12.1.1.2°b) | Inrichtingen die wisselspanning opwekken, met een geïnstalleerd totaal elektrisch schijnbaar vermogen van meer dan 200 kVA tot en met 10.000 kVA als de inrichting volledig of gedeeltelijk in een ander gebied dan een industriegebied ligt | klasse 2 | 2.086 | kVA |
12.2.2° | transformatoren (gebruik van) met een individueel nominaal vermogen van meer dan 1.000 kVA | klasse 2 | 2.500 | kVA |
12.3.2° | Acculaders met een geïnstalleerd totaal vermogen van 37,24 kW | klasse 3 | 37,24 | kW |
15.1.1° | Stallen van 3 voertuigen | klasse 3 | 3 | aantal voertuigen |
17.3.3.2°b) | Opslag van oxiderende vloeistoffen en vaste stoffen
| klasse 2 | 2,841 | ton |
17.3.5.2°b) | Opslag van giftige vloeistoffen en vaste stoffen
| klasse 2 | 1,4 | ton |
17.3.6.2°b) | Opslag van 3.664 kg schadelijke stoffen | klasse 2 | 3,664 | ton |
17.4. | Opslag van gevaarlijke producten in kleine verpakkingen.
| klasse 3 | 2.000 | kg |
19.6.2°a) | Opslag van 60 m³ hout (paletten) in een loods | klasse 3 | 60 | m³ |
31.1.2°b) | stationaire motoren en gasturbines met een totaal nominaal thermisch ingangsvermogen van meer dan 500 kW tot en met 5000 kW, als de inrichting volledig of gedeeltelijk is gelegen in een ander gebied dan industriegebied | klasse 2 | 4.893 | kW |
43.1.2°a) | Stookinstallaties
| klasse 2 | 3.500 | kW |
53.8.1°a) | Grondwaterwinning van 4,5 m diep met een debiet van 500 m³/jaar | klasse 3 | 500 | m³/jaar |
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 3:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
Volgende bijzondere milieuvoorwaarden worden opgelegd:
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Art. 4:
De in art. 2 bedoelde vergunning wordt uitgereikt voor onbepaalde duur.
Art. 5:
De in artikel 2 bedoelde vergunning is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden:
§.1 - algemene voorwaarden:
- Hoofdstuk 4.1: Algemene voorschriften;
- Hoofdstuk 4.2: Beheersing van oppervlaktewaterverontreiniging;
- Hoofdstuk 4.3: Beheersing van bodem en grondwaterverontreiniging;
- Hoofdstuk 4.4: Beheersing van luchtverontreiniging;
- Hoofdstuk 4.5: Beheersing van geluidshinder;
- Hoofdstuk 4.6: Beheersing van hinder door licht;
- Hoofdstuk 4.7: Beheersing van asbest;
- Hoofdstuk 4.9: Energieplanning;
- Hoofdstuk 4.10: Emissies van broeikasgassen.
§.2 - sectorale voorwaarden:
- Afd. 5.3.2: Bedrijfsafvalwaters;
- Hfst. 5.6: Vaste brandstoffen;
- Hfst. 5.12: Elektriciteit;
- Hfst. 5.15: Garages, parkeerplaatsen en herstellingswerkplaatsen voor motorvoertuigen;
- Afd. 5.17.1: Gevaarlijke producten: algemene bepalingen;
- Afd. 5.17.3: Gevaarlijke producten: opslag in bovengrondse houders;
- Afd. 5.19.1: Hout: algemene bepalingen;
- Afd. 5.31.1: Motoren met inwendige verbranding: vast opgestelde machines met 360 of meer bedrijfsuren per jaar;
- Afd. 5.43.1: Niet in rubriek 2 en 28 begrepen verbrandingsinrichtingen: algemene bepalingen;
- Hfst. 5.53: Winning van grondwater;
De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden kunnen teruggevonden worden in Vlarem II. Deze zijn evenwel louter indicatief; bij wijzigingen van Vlarem II wordt de exploitant immers steeds geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven. De integrale en geconsolideerde tekst van Vlarem II is te raadplegen op de Milieunavigator, via de link: https://nnavigator.emis.vito.be/
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken.
Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
1° het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
2° de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag inzake het verbouwen van een rijwoning, te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
1° het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
2° de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag inzake het verbouwen van een woning en garage in tuin, te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
1° het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
2° de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag inzake het vellen van 3 dennenbomen, te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
1° het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
2° de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.
Art 1 :
Het college neemt kennis van de lijst bestelbonaanvragen Stad Lier, eerste deel, voor een totaal bedrag van 30.801,33 euro, aangemaakt in week 32 van 2021, die de volledige goedkeuringsflow doorlopen hebben.
Art 1 :
Het college neemt kennis van de lijst bestelbonaanvragen Stad Lier, tweede deel, voor een totaal bedrag van 33.366,86 euro, aangemaakt in week 33 van 2021, die de volledige goedkeuringsflow doorlopen hebben.
Het college beslist het attest van goede uitvoering voor het ontwerpgedeelte aan Steenmeijer architecten voor de opdracht "restauratie van drie stadspompen" af te leveren.
Het college beslist het attest van goede uitvoering voor het ontwerpgedeelte van de opdracht "restauratie stadspomp Vismarkt" aan architectenbureau Steenmeijer af te leveren.
Het college beslist akkoord te gaan met het scenario om de opening van de tentoonstelling '100 jaar sociaal wonen' te spreiden over twee momenten.
Het college beslist de receptie van vrijdag 24 september te bekostigen.
Het college beslist wie welke toespraak op zich neemt en geeft dit door aan het stadsmuseum.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag ingediend betreffende verbouwen woning te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
1° het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
2° de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.
Publicatie LBLOD
De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.
Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:
De inhoud van de publicatie op het moment dat deze werd uitgevoerd.
Een unieke identificatie van de gebruiker die de actie heeft uitgevoerd.
De tijdstempel waarop de actie werd uitgevoerd.
Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.