Art 1 :
Het college beslist het voorstel van het geoptimaliseerd en geactualiseerd reglement voor de organisatie van de novemberfoor en andere openbare kermissen op het Lierse grondgebied integraal ter goedkeuring voor te leggen aan de gemeenteraad.
Art 1 :
Het schepencollege beslist de adviezen te volgen en voorliggend reglement voor de organisatie van openbare markten en ambulante handel in Lier ter goedkeuring voor te leggen aan de Gemeenteraad.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1 :
Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er bezwaarschriften werden ontvangen van 150 mensen, waaronder 21 losse bezwaren, een petitielijst van 77 indieners en één bundel bezwaren van 52 bezwaarindieners.
Deze handelen niet over de rooilijn of over de wegenis.
De elementen uit de bezwaarschriften zijn van die aard dat ze (deels) kunnen worden bijgetreden en de het advies ongunstig moet zijn.
Het college beslist het dossier door te sturen naar de gemeenteraad om kennis te nemen van de bezwaren en opmerkingen ontvangen tijdens het openbaar onderzoek en besluit deze bezwaren en opmerkingen ontvankelijk en gegrond te verklaren.
Art. 2:
Het college beslist het dossier door te sturen naar de Gemeenteraad om de rooilijn niet vast te stellen bij de aanvraag tot omgevingsvergunning ingediend, met rooilijnplan opgemaakt door SBV&co op 21 september 2023. Met digitale codering in het omgevingsloket 23-09-21-Kroonstraat Lier Rooilijnplan.pdf.
Art. 3:
Het college beslist het dossier door te sturen naar de Gemeenteraad om de wegenis niet goed te keuren bij de aanvraag tot omgevingsvergunning ingediend inzake woonontwikkeling gelegen Kroonstraat.
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werd(en) ingediend.
Art. 2:
Het college beslist de omgevingsvergunning inzake het veranderen van de exploitatie van een werkplaats voor houtbewerking (door uitbreiding met twee thermische modificatieovens) voorwaardelijk gunstig te adviseren.
Art. 3:
Volgende bijzondere milieuvoorwaarden worden opgelegd:
● Enkel onbehandeld houtafval afkomstig van het eigen productieproces mag worden verbrand.
● Er mag enkel houtafval worden verbrand op het moment dat er warmte nodig is voor proceswarmte. Indien er geen warmtebehoefte is, moet het houtafval worden opgeslagen of afgevoerd.
● Het opgevangen hemelwater dient maximaal in de bedrijfsvoering te worden hergebruikt voor o.a. toiletspoeling, poetstoepassingen, productieproces, …
● Het lozingsdebiet van het regenwater naar de riolering mag maximaal 20 l/s.ha bedragen.
de voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag te vergunnen met voorwaarden.
Het betreft een aanvraag tot het plaatsen van een tijdelijke bronbemaling.
De aanvraag omvat:
Rubriek | Omschrijving | Aard | Hoeveelheid | Eenheid |
3.4.2° | Lozen bemalingswater | klasse 2 | 43,3 | m³/uur |
3.6.3.2° | Lozen bemalingswater via waterzuiveringswater | klasse 2 | 43,3 | m³/uur |
53.2.2°b)1° | Bemaling | klasse 3 | 142771 | m³/jaar |
Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan omvat:
Rubriek | Omschrijving | Aard | Totale hoeveelheid | Eenheid |
3.4.2° | Lozen bemalingswater | klasse 2 | 43,3 | m³/uur |
3.6.3.2° | Lozen bemalingswater via waterzuiveringswater | klasse 2 | 43,3 | m³/uur |
53.2.2°b)1° | Bemaling | klasse 3 | 142771 | m³/jaar |
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende bijzondere milieuvoorwaarden worden opgelegd:
Voor de lozing van bemalingswater met een maximum debiet 43,3 m³/uur, 1.041 m³/dag en 142.771 m³/jaar, rechtstreeks) en via een waterzuivering in oppervlaktewater, gedurende 8 maanden, mits voldaan wordt aan de algemene voorwaarden voor lozing in oppervlaktewater en de volgende bijzondere voorwaarden:
● PFAS individueel: 100 ng/l;
● De kwaliteit van het bemalingswater wordt geanalyseerd voor het lozingspunt (na schoonpompen van de bemalingsinstallatie) of op voorhand in een representatieve peilbuis max. 3 jaar voor de opstart van de bemaling. De te analyseren parameters zijn minstens de kwantificeerbare PFAS-componenten opgenomen in het WAC_IV_A_025;
● De bemaling mag pas in gebruik genomen worden als de analyseresultaten beschikbaar zijn en getoetst werden aan de geldende normen. De verdere monitoring van het opgepompte bemalingswater gebeurt aan volgende frequentie:
● Een stillegging van de bemaling is hierbij niet meer vereist (gezien reeds resultaten beschikbaar zijn).
○ Bij concentraties > 80 % norm: analyse in de eerste maand wekelijks en vervolgens maandelijks tot het einde van de bemaling of tot wanneer de recentste analyse zonder zuivering maximaal 80 % van norm bedraagt;
○ Bij concentraties < 80 % norm: geen herhaling noodzakelijk.
Bij inzet van een waterzuivering gebeurt de analyse op het effluent van de waterzuivering ter vervanging van de monitoring van het opgepompte bemalingswater als volgt: in de eerste maand wekelijks en vervolgens maandelijks tot het einde van de bemaling;
● In afwijking van art 4.2.5.1.1.§1 van Vlarem II moet geen meetgoot of evenwaardige debietsmeting geplaatst worden, maar moet het debiet van het opgepompte water gemeten en geregistreerd worden. Staalname kan gebeuren via een aftapkraan.
● Voor de lozing op de waterloop moet toestemming worden verkregen van de beheerder van de ontvangende waterloop voor de start van de werken.
● De bronbemaling dient voorzien te zijn van een zandfilter.
● De begin- en einddatum van de bemaling moeten doorgegeven worden aan de dienst leefmilieu via leefmilieu@lier.be.
Volgende aandachtspunten worden meegegeven:
● Omdat de bouwput dicht tegen de perceelgrenzen ligt en de omliggende gebouwen ook dicht tegen de grens gebouwd zijn, moet de stabiliteit opgevolgd worden om zettingsverschijnselen te voorkomen.
● De lozing mag geen schade aan de waterloopbedding veroorzaken.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Art. 3:
De in art. 1 bedoelde vergunning wordt uitgereikt voor onbepaalde duur.
Art. 4:
De in artikel 1 bedoelde vergunning is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden:
§.1 - algemene voorwaarden:
● Hoofdstuk 4.1: Algemene voorschriften;
● Hoofdstuk 4.2: Beheersing van oppervlaktewaterverontreiniging;
● Hoofdstuk 4.3: Beheersing van bodem en grondwaterverontreiniging;
● Hoofdstuk 4.4: Beheersing van luchtverontreiniging;
● Hoofdstuk 4.5: Beheersing van geluidshinder;
● Hoofdstuk 4.6: Beheersing van hinder door licht;
● Hoofdstuk 4.7: Beheersing van asbest;
● Hoofdstuk 4.9: Energieplanning;
● Hoofdstuk 4.10: Emissies van broeikasgassen.
§.2 - sectorale voorwaarden:
● Hfst. 5.3: Het lozen van afvalwater en koelwater
● Hfst. 5.53: Winning van grondwater;
De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden kunnen teruggevonden worden in Vlarem II. Deze zijn evenwel louter indicatief; bij wijzigingen van Vlarem II wordt de exploitant immers steeds geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven. De integrale en geconsolideerde tekst van Vlarem II is te raadplegen op de Milieunavigator, via de link: https://nnavigator.emis.vito.be/
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
● De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
● Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
● De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
● Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen
● Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/voetpadwaarborg
● Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
● De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
● Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
● Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
● De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
● De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.
Art. 2:
Het college beslist de aanvraag inzake het aanleggen riolering en weg te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 3:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
● Het aangevraagde moet conform artikel 5 (beken en groene assen) van het PRUP Bosstraat wordt voorzien.
● Rekening houden met aandachtspunten uit het advies in bijlage (ref. AV/123/2023/01787, d.d. 17/01/2024))van het Agentschap Wegen en Verkeer – District Brecht.
● De voorwaarden / motivatie vermeld in het advies van FOD Binnenlandse Zaken – Astrid Veiligheidscommissie moeten worden nageleefd.
● De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Brandweerzone Rivierenland (ref. P19778-002/01) van 2 december 2023 strikt na te leven.
● De opritten, op openbaar domein, moeten in een aanéénsluitende verharding worden aangelegd. Niet in grasbetontegels!
● Ter hoogte van de opritten moeten er verlaagde boordstenen geplaatst worden. Of de opritten moeten in helling liggen en het niveauverschil met de goot mag max. 2 cm bedragen. Nu is dat 6 cm, dat de boordsteen afgeschuind is, maakt geen verschil.
● De aanvraag (netaanleg) moet ingediend worden op volgend mailadres => netaanleg.antwerpen-mechelen@wyre.be.
● Gebruik van waterdoorlatende materialen voor opritten, paden en parkeerplaatsen pleintjes en parkjes (speel- en ontmoetingsruimten) voorzien op wijkniveau.
● Een volledig sloopopvolgingsplan dient in het omgevingsloket te worden opgeladen vóór aanvang van de werken.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
● De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
● Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
● De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
● Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen
● Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/voetpadwaarborg
● Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
● De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
● Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
● Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
● De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
● De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag inzake het wijzigen functie van verdiepingen van horeca naar 2 wooneenheden, 2500 Lier te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
● De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Brandweerzone Rivierenland (ref. P19878-002/01) van 9 februari 2024 strikt na te leven.
● De aansluiting van de afvoer van de toiletten in het gebouw op een septische put is verplicht.
● De bestaande rioolaansluiting op de gemengde riolering dient behouden te blijven.
● Het te vervangen schrijnwerk wordt vervangen door houten schrijnwerk met een correcte historische indeling, profilering en detaillering;
● de valbeveiliging wordt tussen de dagkanten aangebracht;
● het voorziene inpandig terras kan uitgevoerd worden indien het in het gespiegelde dakvlak t.o.v. de nok wordt gepositioneerd.
● Waar bij de opengaande ramen op de eerste verdiepingen de hoogte tussen de vloerafwerking en de raamopening lager is dan 75cm, dient er een valbeveiliging voorzien te worden. Ook de terrassen dienen voorzien te worden van een degelijke valbeveiliging. De oplossing dient gekozen te worden in samenspraak met de erfgoedconsulent.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
● De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
● Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
● De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
● Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen
● Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/voetpadwaarborg
● Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
● De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
● Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
● Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
● De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
● De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.
Art. 2:
Het college beslist de aanvraag inzake het bouwen van een halfopen woning, 2500 Lier te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 3:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
● Aangezien de eerst goedgekeurde bouwaanvraag de kroonlijsthoogte van het ganse woningblok bepaalt (cfr. verkavelingsvoorschriften), moet de kroonlijsthoogte aansluiten bij de reeds vergunde woningen in dit blok, waarbij de 0-pas 8.20 TAW bedraagt en de kroonlijsthoogte van de voorgevel 6.20 m hoger t.o.v. de 0-pas is.
● De aanleg van een oprit en garage moet gebeuren zoals voorzien op het verkavelingsplan.
● In geval van een vrijstaande zijgevel ingeplant op de gemeenschappelijke perceelsgrens tussen 2 loten dient deze verplicht te worden afgewerkt met esthetische en duurzame materialen vanaf dat bij bebouwing van het naastgelegen lot een niet afgewerkte scheimuur wordt gecreëerd.
● Reliëfwijzigingen worden niet toegestaan. Enkel de noodzakelijke toegangen vanaf de openbare weg naar de woning zullen mogen aangetrokken worden. De rest van de kavels zal zijn oorspronkelijke niveau moeten behouden.
● Het pad naast de woning mag maximaal 0.80 m breed zijn en moet aangelegd worden in waterdoorlatende verharding.
● De voorwaarden van rioolbeheerder Pidpa voor riolering in centraal gebied (zie bijlage) zijn van toepasssing.
Overige relevante voorwaarden opgelegd in verkavelingsvergunning:
● De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Afdeling Onroerend Erfgoed Agentschap RO Vlaanderen (ref. 4.002/12021/99.348) van 21/06/2016 moeten nageleefd worden, in het bijzonder met de specifieke voorwaarde:
○ Bij de uitvoering hoeft men, op de naleving van de vondstmeldingsplicht zoals vermeld in artikel 5.1.4. van het Onroerenderfgoeddecreet van 2013 na, geen specifieke maatregelen te nemen voor het archeologisch erfgoed.
● De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Cel Integraal Waterbeheer (ref. IW V2016/9) van 02/09/2015 moeten nageleefd worden, in het bijzonder met de daar vermelde voorwaarden:
○ Doorvoeropeningen en doorgangen van leidingen moeten aangelegd worden op minstens 8.00 m TAW. Rioleringen moeten voorzien worden van terugslagkleppen.
○ De infiltratie en buffervoorzieningen moeten aangelegd worden met een buffervolume van minimaal 330 m3/ha verharde oppervlakte, waarbij het ledigingsdebiet beperkt moet worden tot 10l/s/ha.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
● De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
● Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
● De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
● Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen
● Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/voetpadwaarborg
● Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
● De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
● Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
● Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
● De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
● De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.
Art. 2:
Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het verbouwen van hoeve en fuctiewijziging, gelegen te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 3:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
● De andere verkrotte gebouwen moeten, zoals voorzien, worden afgebroken:
-De aangebouwde houten koten achter de berging 3, achter de westelijke schuur.
-Een losstaande kleine houten berging 1 van 3m op 4m verderop het perceel, in verkrotte toestand,
-Bouwvallige berging 2 met L-vorig grondvlak van 10,03m op 7.48m
● Het hoevegebouw mag niet uitgebreid worden.
● De zandweg (vroegere erfdienstbaarheid) naast de schuur, welke geen weg meer is, moet onthard worden. Enkel over een diepte van 5m vanaf de voorgevel van de schuur mag de verharde grond blijven als keerpunt voor de geparkeerde auto’s.
● De serre mag geen woningbijgebouw worden, enkel een open teelt technische constructie.
● De zand verharding op het erf mag slechts zand/grond blijven.
● De aanvraag moet volledig conform de Vlaamse stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● De wadi dient uitgebreid te worden tot een minimaal buffervolume van 7 180 liter en een infiltratieoppervlak van 17.3 m² tenzij via de rekentool hemelwaterhergebruik een verhoogd hergebruik in mindering gebracht kan worden.
● Voorafgaand aan de eventuele werken aan de waterloop moeten de nodige omgevingsvergunningen en/of machtigingen verkregen worden.
● De machtigingsvoorwaarden voor het uitvoeren van werken aan de waterloop, opgelegd in deel II van het advies van de provincie Antwerpen dienst waterbeleid, die bindend zijn, moeten expliciet worden opgenomen in de omgevingsvergunning en dienen strikt nageleefd te worden.
● De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Brandweerzone Rivierenland (ref. P19606-002/01) van 19 december 2023 strikt na te leven.
● het toeristische logies wordt voor de start van de uitbating aangemeld bij Toerisme Vlaanderen (zie http://www.toerismevlaanderen.be/logiesdecreet/aanmelden voor meer info hierover).
● het logies zal bij uitbating voldoen aan alle basisnormen en de algemene en (eventueel) bijkomende uitbatingsvoorwaarden van het logiesdecreet.
● De voorwaarden van rioolbeheerder Pidpa voor riolering in collectief te optimaliseren buitengebied (zie bijlage) zijn van toepassing.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
● De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
● Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
● De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
● Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen
● Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/voetpadwaarborg
● Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
● De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
● Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
● Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
● De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
● De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het verbouwen en samenvoegen 2 woningen tot een eengezinswoning, te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
• De hellingspercentages van de verharding welke op eigen terrein afwatert moeten voldoen aan deze van de verordening.
• De nieuwe overwelving in het midden mag niet uitgevoerd worden. Een gevelpad met een max breedte 1m kan voorzien worden vanaf de linkse (brede) oprit.
• Het rechtse terras achteraan tegen de woning moet beperkt blijven tot een gevelpad van max 1m breed.
• De aanpassingen aan de overwelving van de langsgracht dienen aangevraagd te worden via de website van de stad Lier volgens de voorwaarden die beschreven staan op https://www.lier.be/grachtoverwelving-aanvragen. De kosten hiervoor zijn een last in de vergunning.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
● De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
● Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
● De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
● Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen
● Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/voetpadwaarborg
● Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
● De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
● Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
● Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
● De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
● De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.
Art. 2:
Het college beslist de aanvraag inzake het regulariseren kantoor, verharding, wadi, gevelwijziging, opsplitsing, 2500 Lier te vergunnen met voorwaarden.
De aanvraag omvat (eveneens) de volgende nieuwe rubrieken:
Rubriek | Omschrijving | Aard | Hoeveelheid | Eenheid |
17.1.2.1.1° | opslag verplaatsbare gasflessen | klasse 3 | 1000 | liter |
3.2.2°a) | lozing sanitair afvalwater | klasse 3 |
|
|
3.4.1°a) | lozing van bedrijfsafvalwater afkomstig van tank- en wasplaats voor eigen bedrijfsvoertuigen | klasse 3 |
|
|
6.4.1° | opslag van (afval)olie in bovengrondse tanks en vaten | klasse 3 |
|
|
12.2.2° | hoogspanningspost met trafo 1.200 kVA | klasse 2 |
|
|
15.1.2° | parking eigen wagenpark bedrijfsvoertuigen | klasse 2 |
|
|
15.2. | garagewerkplaats | klasse 3 |
|
|
15.4.1° | wasplaats voor eigen bedrijfsvoertuigen | klasse 3 |
|
|
16.3.2°a) | persluchtcompressor en airco/warmtepomp bureel | klasse 3 |
|
|
17.3.2.1.2.1° | opslag van ruitensproeivloeistof | klasse 3 |
|
|
17.3.4.1°a) | opslag van detergent | klasse 3 |
|
|
17.3.5.1°a) | opslag van detergent | klasse 3 |
|
|
17.3.6.1°a) | opslag van koelvloeistof en ruitensproeimiddel | klasse 3 |
|
|
17.3.7.1°a) | opslag van koelvloeistof | klasse 3 |
|
|
17.4. | opslag van diverse hulpproducten in werkplaats en magazijn | klasse 3 |
|
|
29.5.2.1°a) | atelier metaalbewerking met diverse toestellen | klasse 3 |
|
|
29.5.7.2°a)1) | 2 ontvettingstafels elk 200 liter | klasse 3 |
|
|
6.5.2° | verdeelslang rode en witte diesel voor eigen wagenpark | klasse 2 | 2 | verdeelslang |
17.3.2.1.1.2° | opslag van stookolie en diesel | klasse 2 | 24,99 | ton |
Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan omvat:
Rubriek | Omschrijving | Aard | Hoeveelheid | Eenheid |
3.2.2°a) | lozing sanitair afvalwater | klasse 3 | 3000 | m³/jaar |
3.4.1°a) | lozing van bedrijfsafvalwater afkomstig van tank- en wasplaats voor eigen bedrijfsvoertuigen | klasse 3 | 1 | m³/uur |
6.4.1° | opslag van (afval)olie in bovengrondse tanks en vaten | klasse 3 | 19080 | liter |
6.5.2° | verdeelslang rode en witte diesel voor eigen wagenpark | klasse 2 | 4 | verdeelslang |
12.2.2° | hoogspanningspost met trafo 1.200 kVA | klasse 2 | 1200 | kVA |
15.1.2° | parking eigen wagenpark bedrijfsvoertuigen | klasse 2 | 50 | voertuigen |
15.2. | garagewerkplaats | klasse 3 | 1 | werkplaats |
15.4.1° | wasplaats voor eigen bedrijfsvoertuigen | klasse 3 | 1 | wasplaats |
16.3.2°a) | persluchtcompressor en airco/warmtepomp bureel | klasse 3 | 100 | kW |
17.1.2.1.1° | opslag verplaatsbare gasflessen | klasse 3 | 1000 | liter |
17.3.2.1.1.2° | opslag van stookolie en diesel | klasse 2 | 66,97 | ton |
17.3.2.1.2.1° | opslag van ruitensproeivloeistof | klasse 3 | 0,7120 | ton |
17.3.4.1°a) | opslag van detergent | klasse 3 | 1 | ton |
17.3.5.1°a) | opslag van detergent | klasse 3 | 1000 | kg |
17.3.6.1°a) | opslag van koelvloeistof en ruitensproeimiddel | klasse 3 | 3,165 | ton |
17.3.7.1°a) | opslag van koelvloeistof | klasse 3 | 2,453 | ton |
17.4. | opslag van diverse hulpproducten in werkplaats en magazijn | klasse 3 | 300 | liter |
29.5.2.1°a) | atelier metaalbewerking met diverse toestellen | klasse 3 | 56,17 | kW |
29.5.7.2°a)1) | 2 ontvettingstafels elk 200 liter | klasse 3 | 400 | liter |
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 3:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
● De aanvraag moet volledig conform de Vlaamse stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● Publiciteit wordt niet meegenomen in dit dossier en dient apart aangevraagd te worden.
● Bij de uitvoering van de vergunning dient de aanvrager rekening te houden met de in het advies van Agentschap Wegen en Verkeer omschreven aandachtspunten dd. 14 november 2023 onder ref. AV/123/2023/01467.
● De voorwaarden, maatregelen en aandachtspunten opgenomen in het advies van Pipelines Department dd. 27 oktober 2023 met ref. 23_AL_0091_C_GD moeten strikt nageleefd worden.
● De voorwaarden, maatregelen en aandachtspunten opgenomen in het advies van Elia Contact Center Noord dd. 3 oktober 2023 met ref. 220364 moeten strikt nageleefd worden.
● Gezien de nieuwbouw niet werd uitgevoerd en de andere regularisaties niet binnen de criteria vallen, is er geen verplichting meer tot het voorzien van ASTRID indoordekking.
● De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Brandweerzone Rivierenland (ref. P10808-012/01) van 23 oktober 2023 strikt na te leven.
● De voorwaarden opgelegd in het advies van Wyre dd. 29 september 2023 moeten opgevolgd worden.
● Afgerond dienen minstens 11 fietsplaatsen voorzien te worden. Gelieve aan te duiden waar deze (initieel) exact komen, alsook met de juiste afmetingen.
● Gelieve in te tekenen waar exact de laadpalen komen, opdat deze ook daadwerkelijk een semi-publiek karakter hebben.
● Aangezien aan de voorwaarde van het Agentschap Wegen en Verkeer uit de voorgaande aanvraag (2019/35) nog niet voldaan werd, wordt deze opnieuw opgelegd:
De fiets- en voetgangersdoorsteek dienen aangelegd te worden zoals op het plan in mobiliteitstoets en niet zoals op het inplantingsplan; dus versmallen en groenstrook aanbrengen.
Volgende bijzondere milieuvoorwaarden worden opgelegd:
Het volgende aandachtspunt wordt meegegeven:
● De opsplitsing van de ingedeelde inrichtingen of activiteiten in aparte vergunningen op de site kunnen aanleiding geven tot onregelmatigheden in verband met de regelgeving inzake VLAREBO activiteiten. De verplichtingen die hieraan vasthangen gelden steeds voor het gehele perceel. De site betreft een milieutechnische eenheid. Om deze reden wordt er best een nieuwe vergunning aangevraagd om de milieuaspecten voor het gehele perceel te beoordelen.
De volgende afwijking wordt voorwaardelijk toegestaan:
● Er kan een afwijking afgeleverd worden op artikel art. 5.15.0.6 §1 van VLAREM II, enkel voor die transporten waar het noodzakelijk is voor het realiseren van een bijzonder transport.
De volgende bijzondere milieuvoorwaarden met betrekking tot de KWS-afscheider worden conform de omgevingsvergunning 2019/35 overgenomen en opnieuw opgelegd:
● De KWS-afscheider moet voldoende groot gedimensioneerd zijn en voorzien zijn van een automatische afsluiter (of equivalent systeem).
● De KWS-afscheider moet regelmatig gereinigd worden. De afvalstoffen die hierbij vrijkomen, moeten worden opgehaald door een daartoe erkende inzamelaar/handelaar/makelaar en afgevoerd worden naar een vergunde verwerker. De overeenstemmende attesten worden bijgehouden en ter beschikking gehouden van de toezichthoudende overheid.
● De exploitant inspecteert minstens om de 3 maanden de KWS-afscheider en houdt een logboek bij van de inspecties. De exploitant kan ook een alarmsysteem voorzien om de goede werking van de KWS-afscheider op te volgen.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Art. 4:
De in art. 2 bedoelde vergunning wordt uitgereikt voor onbepaalde duur.
Art. 5:
De in artikel 2 bedoelde vergunning is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden:
§.1 - algemene voorwaarden:
● Hoofdstuk 4.1: Algemene voorschriften;
● Hoofdstuk 4.2: Beheersing van oppervlaktewaterverontreiniging;
● Hoofdstuk 4.3: Beheersing van bodem en grondwaterverontreiniging;
● Hoofdstuk 4.4: Beheersing van luchtverontreiniging;
● Hoofdstuk 4.5: Beheersing van geluidshinder;
● Hoofdstuk 4.6: Beheersing van hinder door licht;
● Hoofdstuk 4.7: Beheersing van asbest;
● Hoofdstuk 4.9: Energieplanning;
● Hoofdstuk 4.10: Emissies van broeikasgassen.
§.2 - sectorale voorwaarden:
● Hfst. 5.3: Het lozen van afvalwater en koelwater
● Hfst. 5.6: Brandstoffen en brandbare vloeistoffen;
● Hfst. 5.12: Elektriciteit;
● Hfst. 5.13: Farmaceutische stoffen;
● Hfst. 5.15: Garages, parkeerplaatsen en herstellingswerkplaatsen voor motorvoertuigen;
● Hfst. 5.16: Behandelen van gassen;
● hfds. 17: Opslag van gevaarlijke producten
● Hfst. 5.29: Metalen;
De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden kunnen teruggevonden worden in Vlarem II. Deze zijn evenwel louter indicatief; bij wijzigingen van Vlarem II wordt de exploitant immers steeds geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven. De integrale en geconsolideerde tekst van Vlarem II is te raadplegen op de Milieunavigator, via de link: https://nnavigator.emis.vito.be/
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
● De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
● Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
● De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
● Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen
● Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/voetpadwaarborg
● Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
● De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
● Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
● Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
● De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
● De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist dat het bestek met nr. 2024/767 en de raming voor de opdracht “Aanstelling studiebureau voor mobiliteitsonderzoeken en mobiliteitsplanning”, opgesteld door Algemene zaken - aankoop en overheidsopdrachten worden goedgekeurd. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten.
Art 2 :
Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de vereenvoudigde onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking.
De aankondiging van de opdracht wordt ingevuld, goedgekeurd en bekendgemaakt op nationaal niveau.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist de betwisting tegen de opname op de inventaris van leegstand, voor de woning gelegen te 2500 Lier met dossiernummer LS202353, ontvankelijk en ongegrond te verklaren.
Art 2 :
De woning kan geschrapt worden van de leegstandsinventaris wanneer beide panden stedenbouwkundig samengevoegd zouden worden. Hiervoor dient een omgevingsvergunning aangevraagd te worden.
Art 1 :
Het college keurt de berekeningswijze goed van het nettobedrag ( 59.909,81 euro, zijnde 75% van het totaal ontvangen bedrag ) van de retributies voor de inname van de openbare weg op plaatsen waar geparkeerd kan worden mits betaling. Dit bedrag dient doorgestort te worden aan Parkeerbeheer Lier. De overige 25%, zijnde 19.969,94 euro, komt toe aan de stad.
Art 1 :
Het college keurt de lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL goed voor een totaal bedrag van 59.368,63 euro (van bestelbonnummer 134 tot en met bestelbonnummer 156).
Art 1 :
Het college beslist het belastingkohier op " Lichtreclames en verlichte uithangborden ", dienstjaar 2023, vast te stellen en uitvoerbaar te verklaren voor een totaal bedrag van 38 euro.
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van de agenda van de gemeenteraad van 25 maart 2024.
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van de data van de meerderheidsgroepen en commissies.
BESLUIT
Art 1 :
Het college keurt de agenda van de buitengewone algemene vergadering van Pidpa van 19 april 2024 met volgende agendapunten, principieel goed:
1. | Nazicht van de raadsbesluiten voor de afgevaardigden |
2. | Begroting 2024 |
3. | Varia ● Vragen van vennoten |
4. | Goedkeuring van het verslag van de vergadering |
Art 2 :
Het college verleent prinicipiële goedkeuring aan de door de Raad van Bestuur van Pidpa voorgelegde begroting 2024 en het toelichtend verslag.
Art 3 :
Het college vraagt de gemeenteraad de vertegenwoordiger van de stad te mandateren om op de buitengewone algemene vergadering van Pidpa van 19 april 2024 te handelen en te beslissen conform dit besluit. Indien deze buitengewone algemene vergadering niet geldig zou kunnen beraadslagen of indien deze buitengewone algemene vergadering om welke reden dan ook zou worden verdaagd, dan blijft de vertegenwoordiger van de stad gemachtigd om deel te nemen aan elke volgende vergadering met dezelfde agenda.
Art 4 :
Het college van burgemeester en schepenen wordt gelast met de uitvoering van dit besluit en zal onverwijld een afschrift van deze beslissing bezorgen aan Pidpa, Desguinlei 246 te 2018 Antwerpen.
Art 5 :
Het college beslist het dossier ter goedkeuring aan de gemeenteraad voor te leggen.
BESLUIT
Art 1 :
Het CBS beslist akkoord te gaan om beide garageboxen G 60 en G 63 op kosten van Stad Lier conform te maken aan de extra voorzieningen (o.a. elektriciteit) overeenkomstig offerte Bouwwerken Vermeiren BV voor de prijs van 2.688 euro inclusief BTW (beide garages).
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om de ontwerpakte betreffende de gratis grondafstand aan de Bosstraat goed te keuren.
Art 2 :
Het college beslist om het dossier ter goedkeuring voor te leggen aan de gemeenteraad.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om de opstalakte betreffende de site Hoge Velden goed te keuren.
Art 2 :
Het college beslist om dit dossier ter goedkeuring voor te leggen aan de gemeenteraad.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om de concessieovereenkomst betreffende het gebruik van het bijgebouw van het station van Lier aan het Leopoldsplein goed te keuren.
Art 2 :
Het college beslist om dit dossier ter goedkeuring voor te leggen aan de gemeenteraad.
BESLUIT
Art 1 :
Het college hecht goedkeuring aan verrekening nr. 2 - bemaling klasse 3.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist m.b.t. de vergoeding van 3% voor de verkoop van afvalzakken door de handelaars voor het dienstjaar 2023 aan te wenden.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist het proces-verbaal van de definitieve oplevering voor de opdracht "vernieuwen van de verwarmingsinstallatie in CC de Mol" goed te keuren.
Art.2:
De borgstelling mag volledig worden vrijgegeven.
Art.3:
Het onderhoudscontract voor het onderhoud van het sanitair en de verwarming gedurende 5 jaar door de firma Cogama GMC nv uit Olen gaat van start na definitieve oplevering en wordt eveneens goedgekeurd.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om verrekeningsvoorstel 21 met betrekking tot 'Renovatie en dakherstellingswerken Beeldacademie' goed te keuren.
Art 1 :
Het college beslist om de Dorpsraad Koningshooikt uit te nodigen voor een workshop rond bouwkundig erfgoed in Koningshooikt in het kader van het project van herinventarisatie en revalorisatie van het bouwkundig erfgoed en gaat in dialoog over de vraag tot bescherming van een aantal gebouwen in Koningshooikt als stadsgezicht.
Art 1 :
Het college neemt kennis van de opheffing van het "Neoclassicistisch landhuis met omliggende tuin en ijzeren hekwerk", Dorpsstraat 36 te Koningshooikt als dorpsgezicht.
Art 2:
Het college tekent geen beroep aan tegen deze beslissing.
Aankopen hardware De Lierse Digibank
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist dat goedkeuring wordt verleend aan het verslag van nazicht van de offertes van 6 maart 2024, opgesteld door Algemene zaken - aankoop en overheidsopdrachten.
Het verslag van nazicht van de offertes in bijlage maakt integraal deel uit van deze beslissing.
Art 2 :
De opdracht “Analyse van 2 locaties voor de bouw van een cultuurhuis” wordt gegund aan de economisch meest voordelige bieder (op basis van de beste prijs-kwaliteitsverhouding), zijnde Value Partners, KBO BE 0634.737.415, Vestinglaan 57 - Bus 12 te 2650 Edegem
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist toelating te verlenen aan Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete voor de organisatie van een fietstocht op zaterdag 23 maart 2024 tussen 13u00 en 17u00, met start en aankomst aan CC Vredeberg.
Art 2 :
Deelnemers aan de fietstocht dienen geïnformeerd te worden over de combinatie met de Natuurlopen op een deel van het parcours.
Art 3 :
De toelating voor het plaatsen van tijdelijke bewegwijzering kan afgeleverd worden indien de organisator tijdig een plan aanlevert met aanduiding van waar de bewegwijzering zal geplaatst worden (via mobiliteit@lier.be).
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist toelating te verlenen voor de organisatie van een garageverkoop op zaterdag 27 april 2024 van 09u00 tot 16u00 in volgende straten : Arbeidsstraat, Arendbeek, Belfortplein, Eeuwfeestlaan, Gildestraat, Groeningelaan, Guldensporenlaan, Komeetstraat, Maanstraat, Nieuwpoortstraat, Pannenhuisstraat, Planeetstraat, Plashoevestraat, Steenbokstraat, Sterrenstraat, Zeebruggestraat, Zagerijstraat, Zodiakstraat, Zonstraat.
Art 2 :
Indien de bewoners zelf voor hun deur wensen te staan omdat zij niet over een oprit of garage beschikken kan dit wanneer men minimaal 1,5m vrije ruimte overlaat voor de voetgangers.
Het normale verkeer, zowel voertuigen als voetgangers, mag niet gehinderd worden.
Het openbaar domein dient netjes te worden achtergelaten. Afval dient door de deelnemers verwijderd en meegenomen te worden.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist toelating te verlenen voor de organisatie van de actie Shoppen in Lier : BIJzonder lekker op zaterdag 25 mei 2024 van 13u00 tot 18u00.
Art 2 :
Het college gaat akkoord met het invoeren van volgende verkeersmaatregel :
Instellen van een voetgangerszone in de smalle Antwerpsestraat op zaterdag 25 mei 2024 van 11u00 tot 18u30.
Een signalisatieplan en tijdelijke verordening kunnen opgemaakt worden.
Signalisatie te leveren door de stadsdiensten, plaatsing en verwijdering door de organisator.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist toelating te verlenen aan Neteland Basket Ladies voor de organisatie van het Girls Got Game & 3x3 Club Tour basketbaltornooi op zaterdag 25 en zondag 26 mei 2024 in sporthal De Komeet.
Art 2 :
Het college gaat akkoord met volgende verkeersmaatregel :
Parkeerverbod voor 2 parkeerplaatsen op de parking van sporthal De Komeet (kant Komeetstraat) van zaterdag 25/05/2024 om 06u00 tot zondag 26/05/2024 om 23u00.
Een signalisatieplan en tijdelijke verordening kunnen opgemaakt worden.
Levering en plaatsing van de signalisatie door de stadsdiensten.
Art 3 :
De adviezen van de brandweer dienen opgevolgd te worden.
Art 4 :
Verplicht gebruik van herbruikbare drankrecipiënten. Ook voor eten wordt de voorkeur gegeven aan herbruikbaar cateringmateriaal.
Andere afvalfracties die ontstaan bij het evenement (verpakkingsafval, papier en karton, glas, etensresten...) dienen in de eerste plaats vermeden te worden en in de tweede plaats maximaal gerecycleerd. Het aandeel restafval dient zo klein mogelijk gehouden te worden. De organisatie en deelnemers staan zelf in voor het correct afvoeren van het afval, dwz sorteren en aanbieden als huishoudelijk of bedrijfsafval. Het afval mag niet in de publieke vuilnisbakken worden gedeponeerd.
OPGELET: vanaf 1 januari 2024 is het verplicht om keukenafval en etensresten te sorteren. In een zone waar bezoekers eten, is het aangewezen om een inzamelbak voor etensresten te plaatsen. Ook daar waar het eten bereid wordt, moet een apart recipiënt voorzien worden. De deelnemers en bezoekers van het evenement dienen die ook over ingelicht te worden.
Het openbaar domein wordt door de organisatie nadien gecontroleerd en waar nodig geveegd/opgeruimd.
Indien er flyers of promomateriaal worden uitgedeeld, gelieve op zoek te gaan naar duurzame producten en producten te vermijden die makkelijk zwerfvuil worden.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist toelating te verlenen aan Atheneum Lier Campus Anton Bergmann voor de inname van parkeerplaatsen voor het plaatsen van 6 autocars op vrijdag 24 mei 2024, om het in- en uitstappen aan de school mogelijk te maken.
Art 2 :
Het collega gaat akkoord met volgende verkeersmaatregelen :
Parkeerverbod op vrijdag 24/05/2024 van 06u00 tot 09u00 in
● Ernest Staeslei (volledige straat)
● Anton Bergmannlaan (parkeerstrook voor de ingang van de school thv nr 24)
Een signalisatieplan en tijdelijk verordening kunnen opgemaakt worden.
Levering en plaatsing van de signalisatie door de stadsdiensten.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist toelating te verlenen aan basisschool Heilige Familie voor de organisatie van een wandel- en fietstocht met start en aankomst aan de school, Kesselsesteenweg 1, op zaterdag 25 mei 2024.
Art 2 :
De deelnemers dienen de wegcode te volgen.
Art 3 :
De toelating voor het plaatsen van tijdelijke bewegwijzering kan afgeleverd worden indien de organisator tijdig een plan aanlevert met aanduiding van waar de bewegwijzering zal geplaatst worden (via mobiliteit@lier.be).
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist toelating te verlenen aan de Koninklijke Maatschappij Tuin- en Landbouw voor de organisatie van een bloemenmarkt op woensdag 1 mei 2024 van 09u00 tot 17u00 op de Grote Markt.
Start opbouw op woensdag 1 mei 2024 vanaf 05u00.
Einde afbraak op woensdag 1 mei 2024 om 18u30.
Art 2 :
Afvalfracties die ontstaan bij het evenement (verpakkingsafval, papier en karton, ...) dienen in de eerste plaats vermeden te worden en in de tweede plaats maximaal gerecycleerd. Het aandeel restafval dient zo klein mogelijk gehouden te worden. De organisatie en deelnemers staan zelf in voor het correct afvoeren van het afval, dwz sorteren en aanbieden als huishoudelijk of bedrijfsafval. Het afval mag niet in de publieke vuilnisbakken worden gedeponeerd.
Het openbaar domein wordt door de organisatie nadien gecontroleerd en waar nodig geveegd/opgeruimd.
Indien er flyers of promomateriaal worden uitgedeeld, gelieve op zoek te gaan naar duurzame producten en producten te vermijden die makkelijk zwerfvuil worden.
Art 3 :
Voor de voertuigen die in het kader van dit evenement toegang dienen te hebben tot de voetgangerszone, buiten de afgelijnde uren voor laden en lossen, dienen er minimum 10 werkdagen op voorhand tijdelijke doorgangskaarten aangevraagd te worden via doorgangskaart@lier.be. Kostprijs bedraagt 13,00 euro per kaart.
Het college beslist het ontwerp van het terras aan Jeugdcentrum Moevement goed te keuren.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist het verslag van de vorige vergadering dd. 4/3/2024 goed te keuren.
Art 1 :
Het college beslist de samenwerkingsovereenkomst tussen stad Lier en de Lierse marktvereniging goed te keuren voor het betoelagen van de prijzenpot van de actie Maand van de Markt 2024.
Art. 2:
Het college beslist 10 hoofdprijzen (10 x 2 cycling dinners) te voorzien voor de actie Maand van de Markt 2024.
Art 1 :
Het college beslist akkoord te gaan met :
- de organisatie van de zomerkermis te Koningshooikt tijdens het weekend van 22 - 23 juni 2024. Enkele attracties zijn op maandag en woensdag na het weekend nog aanwezig op het plein om hun zaak te openen.
- het plaatsen van een parkeerverbod op de volledige parking De Laag te Koningshooikt om het oprijden van de attracties te vergemakkelijken en het vlot te laten verlopen. Door de vergroening van het plein dient er een nieuw kermisplan te worden opgesteld in samenspraak met de plaatsmeester en de betrokken foorkramers.
Het parkeerverbod is vanaf woensdag 19 juni 2024 vanaf 6.00 uur tot en met vrijdag 21 juni voor gans parking De Laag. Het oprijden en opstellen van de attracties kan ten vroegste om 7.00 uur op woensdag 19 juni 2024.
-Ook een parkeerverbod voorzien in de Eikenboslaan aan de zijde van de appartementen tot waar parking De Laag stopt (Sint Antoniuslaan) op woensdag 19 juni 2024.
Art 2 :
het reglement op de novemberfoor en andere openbare kermissen, goedgekeurd in de gemeenteraad dd. 27 januari 2020, wordt toegepast.
Het retributiereglement op de novemberfoor en andere openbare kermissen, goedgekeurd in de gemeenteraad dd. 17 februari 2020, wordt toegepast.
Art 1 :
Het college neemt kennis van de hoorzitting van de POVC op 21/03/2024.
Art 2 :
Het college beslist voor dit dossier een raadsman van GSJ Advocaten aan te stellen.
Art 3 :
De financiële gevolgen worden weergegeven in het aanstellingsbesluit van de raadsman door de juridische dienst.
Art 1 :
Het college neemt kennis van het ingediende verzoekschrift.
Art 2 :
Het college beslist om geen raadsman aan te stellen in dit dossier.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag iinzake het verbouwen van eengezinsrijwoning, te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
Er worden geenspecifieke stedenbouwkundige voorwaarden opgelegd.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn wel van toepassing:
● De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
● Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
● De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
● Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen
● Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/voetpadwaarborg
● Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
● De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
● Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
● Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
● De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
● De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag inzake het verbouwen en herbouwen achterbouw van een rijwoning, te weigeren.
Om volgende redenen : er kan niet beoordeeld worden in hoeverre de op te leggen voorwaarden nog kennelijk bijkomstig zouden zijn.
Art 1 :
Het college neemt kennis van de lijst bestelbonaanvragen Stad Lier voor een totaal bedrag van 55.744.74 euro, aangemaakt in week 10 van 2024, die de volledige goedkeuringsflow doorlopen hebben.
Art 1 :
Het college stelt de staat van onwaarden betreffende de belasting op " Lichtreclames en verlichte uithangborden ", dienstjaar 2023, vast voor een totaal bedrag van 38 euro.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist kennis te nemen van het verslag van het kerkraad Sint-Gummarus van 27 februari 2024.
Vacantverklaren 1 betrekking assistent niveau C Secretariaat
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het renoveren van het donderhuys te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
● het hemelwater moet ook hergebruikt worden voor minstens 1 toiletspoeling.
● Het waardevolle zandstenen parement dat nog aanwezig is onder de moderne bekleding blijft behouden. De voorziene raamopeningen kunnen aangepast worden indien ze niet raken aan het historisch zandstenen parement;
● de open borstwering van de voorziene ophoging van de toren wordt massief uitgevoerd, met een afwerking identiek aan de rest van gevel langs de Gasthuisvest. Deze maatregel zal de massieve uitstraling van de toren nog verder versterken.
● De sterk geaccidenteerde penant op de begane grond (kant Gasthuisvest) wordt hersteld door recuperatie van de bestaande zandstenen en aangevuld met zandsteen die bij voorkeur binnen de bestaande site kan gerecupereerd worden. De voorgestelde doorbreking van de muur op de begane grond (kant Gasthuisvest) is reeds aanwezig.
● De nog aanwezige eiken gording, vermoedelijk een restant van de bestaande dakconstructie van de toren, wordt op een relevante manier hergebruikt binnen het project;
● De historische vloeropbouw van de zolder met moer- en kinderbalken blijft bewaard (indien nog aanwezig);
● Aan de kant Gasthuisvest wordt bijkomende duiding over de site Donderhuys geplaatst;
● de voorgevel (kant Volmolenstraat) wordt hersteld met behoud van de aanwezige schijnvoegen (conform beheersplan) en de eenvoudige, houten kroonlijst;
● het buitenschrijnwerk (kant Volmolenstraat) wordt gereconstrueerd in hout, met een correcte historische indeling en profilering en in een gepaste kleur. Het buitenschrijnwerk van de gevel langs de Gasthuisvest kan in aluminium worden uitgevoerd.
● De bestaande aansluiting aan ofwel Volmolenstraat ofwel Gasthuisvest dient opgezocht te worden om aansluiting op meest kosten-efficiënte manier te kunnen realiseren. Dit dient aangetoond te worden aan de rioolbeheerder met duidelijke foto's.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
● De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
● Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
● De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
● Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen
● Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/voetpadwaarborg
● Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
● De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
● Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
● Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
● De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
● De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
BESLUIT
Art 1 :
Het college kan akkoord gaan met de visie en de langetermijnambitie zoals geformuleerd in het masterplan zodat toekomstige investeringen in het fort hierop kunnen afgestemd worden.
Art 2 :
Op zondag 26 mei wordt een infomoment georganiseerd op het fort voor stakeholders, personen die hebben deelgenomen aan het participatietraject en geïnteresseerde Lierenaars waarbij over deze toekomstvisie zal worden gecommuniceerd.
Art 2 :
De werken voor fase 1 in functie van de veiligheid van de site en het verderzetten van de huidige werking van de verenigingen worden deze legislatuur niet uitgevoerd. In functie van het vernieuwen van de omgevingsvergunningen van de schietstanden en de verantwoordelijkheid van de stad als verhuurder van de gebouwen beslist het college om deze kosten prioritair mee nemen bij de besprekingen van het nieuwe meerjarenbudget voor uitvoering begin volgende legislatuur. Werken dienen uitgevoerd te zijn tegen half 2027 en op tijd voor de vernieuwing van de omgevingsvergunningen van de schietbanen.
Art 3 :
Er mag wel gestart worden met de opstart en het in kaart brengen van de investeringen voorzien in fase 1. Een projectteam wordt samengesteld die dit zal verder uitwerken. Het projectteam werkt een plan van aanpak uit en organiseert een plaatsbezoek. Team Vastgoed wordt hierbij betrokken. De betrokken schepenen zijn Ivo Andries, Sabine Leyzen en Ilse Lambrechts.
Art 4 :
Het college gaat akkoord met lidmaatschap van de European Federation of Fortified Sites (Efforts) - Vlaamse Vestingsteden.
Art 5 :
Het college wenst het huidige politiereglement dat de toegang tot het forteiland regelt op termijn te laten herzien in functie van de realisatie van de visie en ambities van het masterplan. Op korte termijn zal de Werkgroep Lierse Fortificaties permanent toegang krijgen tot het forteiland om hier een werking rond militair erfgoed uit te bouwen.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om de ontwerpakte van gratis grondafstand en het bijhorende opmetingsplan in bijlage goed te keuren.
Art 2 :
Het college beslist om dit dossier ter goedkeuring voor te leggen aan de gemeenteraad.
BESLUIT
Art1:
Het college beslist een principiesbeslissing over de opstart van de onderhandelingen voor een addendum nr. 3 bij de concessieovereenkomst voor te leggen ter goedkeuring aan de gemeenteraad.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het bouwen van een tuinhuis, te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
● Strikt naleven van het advies van District Brecht ontvangen op 29 januari 2024 onder ref. AV/123/2024/00051.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
● De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
● Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
● De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
● Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen
● Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/voetpadwaarborg
● Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
● De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
● Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
● Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
● De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
● De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
Publicatie LBLOD
De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.
Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:
De inhoud van de publicatie op het moment dat deze werd uitgevoerd.
Een unieke identificatie van de gebruiker die de actie heeft uitgevoerd.
De tijdstempel waarop de actie werd uitgevoerd.
Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.