BESLUIT
Art 1 :
Het college stelt het kohier, afvalbelasting vaste bijdrage, aanslagjaar 2022 vast en uitvoerbaar voor een bedrag 641.270,00 euro.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het bijbouwen koel- en vriescel, te vergunnen met voorwaarden.
De aanvraag omvat (eveneens) :
Rubriek | Omschrijving | Aard | Hoeveelheid | Eenheid |
16.3.2°a) | installatie bestaande uit een koel - en vriescel 7,08 kW (verdamper en compressor) en 2,92 kW (verdamper en compressor) | klasse 3 | 10 | kW |
Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan omvat:
Rubriek | Omschrijving | Aard | Totale hoeveelheid | Eenheid |
16.3.2°a) | installatie bestaande uit een koel - en vriescel 7,08 kW (verdamper en compressor) en 2,92 kW (verdamper en compressor) | klasse 3 | 10 | kW |
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
● De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Brandweerzone Rivierenland (ref. P10068-003/01) van 28 juni 2022 strikt na te leven.
● Er moet een volledig sloopopvolgingsplan aan de dienst omgeving aangeleverd worden vóór aanvang van de werken.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Art. 3:
De in art. 1 bedoelde vergunning wordt uitgereikt voor onbepaalde duur.
Art. 4:
De in artikel 1 bedoelde vergunning is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden:
§.1 - algemene voorwaarden:
● Hoofdstuk 4.1: Algemene voorschriften;
● Hoofdstuk 4.2: Beheersing van oppervlaktewaterverontreiniging;
● Hoofdstuk 4.3: Beheersing van bodem en grondwaterverontreiniging;
● Hoofdstuk 4.4: Beheersing van luchtverontreiniging;
● Hoofdstuk 4.5: Beheersing van geluidshinder;
● Hoofdstuk 4.6: Beheersing van hinder door licht;
● Hoofdstuk 4.7: Beheersing van asbest;
● Hoofdstuk 4.9: Energieplanning;
● Hoofdstuk 4.10: Emissies van broeikasgassen.
§.2 - sectorale voorwaarden:
● Hfst. 5.16: Behandelen van gassen;
● Afd. 5.16.1: Gassen: gemeenschappelijke bepalingen;
● Afd. 5.16.3: Gassen: installaties voor het fysische behandelen van gassen;
De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden kunnen teruggevonden worden in Vlarem II. Deze zijn evenwel louter indicatief; bij wijzigingen van Vlarem II wordt de exploitant immers steeds geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven. De integrale en geconsolideerde tekst van Vlarem II is te raadplegen op de Milieunavigator, via de link: https://nnavigator.emis.vito.be/
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
● De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
● Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
● De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
● Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen
● Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/voetpadwaarborg
● Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
● De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
● Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
● Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
● De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
● De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 4 bezwaarschrift(en) werden ingediend.
De elementen uit de verschillende bezwaren zijn van die aard dat ze (deels) kunnen worden bijgetreden en de vergunning geweigerd dient te worden.
Art. 2:
Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het bouwen van 4 woningen + appartement van 20 woongelegenheden en warmtepompen, te weigeren. om volgende redenen:
Het project is veel te hoog, te diep en gaat in tegen het arrest van de raad van state voor het behoud van het gebouw l’Avenir en het zicht erop.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist:
1/ om vrijstelling van belasting toe te kennen voor de woning met dossiernummer 2017/055 voor volgende periodes:
● 5/10/2021 - 4/10/2022: renovatiewerken schijf 4
● 01/02/2022 - beslissing omtrent de schrappingsaanvraag: aanvraag tot schrapping
2/ om de woning met dossiernummer 2017/055 te schrappen uit het leegstandsregister met ingang van 01/02/2022, datum van bewoning.
Art. 2 :
Het college beslist om de woning met dossiernummer 2017/055 op te nemen in de inventaris van tweede verblijven, met ingang van 01/02/2022, datum van ingebruikname als tweede verblijf.
Art. 3 :
De houder van het zakelijk recht dient in het voorjaar van 2023, bij gebruik van de woning als tweede verblijf op 1 januari 2023, een aangifte van tweede verblijf in te dienen vòòr 30 juni 2023.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om de kostenraming van IGEMO ten bedrage van 3.900 euro goed te keuren voor de begeleiding van het Sint-Gummaruscollege bij het indienen van een projectvoorstel 'Natuur in je school' houdende het ontharden en vergroenen van de speelplaats.
BESLUIT
Art 1 :
Het college keurt de lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL goed voor een totaal bedrag van 15.836,15 euro (van bestelbonnummer 398 tot en met bestelbonnummer 416).
BESLUIT
Art 1 :
Het college keurt de beslissing van de algemeen directeur dd 26/7/2022 goed
- uitbreiding van het team Omgeving met 1 VTE, klantenadviseur, C1-3
- uitbreiding van het team Mobiliteit met 1 VTE, klantenadviseur, C1-3 (naast de reeds voorziene uitbreiding)
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist goedkeuring te hechten aan de gewijzigde aantal afvalcontainers restafval en papier&karton voor de locaties LCC De Mol, Dienstencentrum De Waaier en Moevement.
Art 2 :
Er dient geen bijkomend budget te worden vastgelegd. De facturen worden automatisch op de actie 01/13/KAP/03/01 aangerekend.
BESLUIT
Art 1 :
Het college hecht goedkeuring aan de aanwending van 37.000 euro (BTW 0% - riolering) voor het onderhoud en beheer iba's voor dienstjaar 2022.
BESLUIT:
Art. 1 :
Het college beslist om de deelname van de bibliotheek aan Autovrije zondag 18 september 2021 goed te keuren, in de vorm van verschillende voorleesactiviteiten en een verkoop van afgevoerde boeken.
Art. 2 :
De opbrengst van de boekenverkoop wordt overgemaakt aan het Fonds Emma Deprince.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist de bruikleen van inv.nr. 0062 (Pieter Brueghel de Jonge, Spreekwoorden, olieverf op paneel, 1607) aan Het Noordbrabants Museum ‘s-Hertogenbosch voor de expo ‘De Brueg(h)el dynastie van september 2023 tot en met januari 2024 goed te keuren.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist de aankoop van de twee portretten van Jozef Tilleux voor een totale som van 500 euro goed te keuren.
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van het ingestelde beroep en beslist het standpunt uit eerste aanleg te bekrachtigen.
Art 2 :
Het college beslist voor dit dossier geen raadsman aan te stellen.
Opdrachten :
Het schepencollege geeft opdracht aan:
Dienst | Taak |
Omgeving | advies overmaken aan de deputatie |
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van het ingestelde beroep en beslist het standpunt uit eerste aanleg te bekrachtigen.
Art 2 :
Het college beslist voor dit dossier geen raadsman aan te stellen.
Opdrachten :
Het schepencollege geeft opdracht aan:
Dienst | Taak |
Omgeving | advies overmaken aan de deputatie |
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag inzake het bouwen fietsenstalling school te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
● De aanvraag moet volledig conform de Vlaamse stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Brandweerzone Rivierenland (ref. P10352-012/01) van 28 juni 2022 strikt na te leven.
● Indien de ondergrondse mazouttank (zie historiek) nog in gebruik is, dient hiervoor een nieuwe vergunningsaanvraag ingediend te worden. Indien deze verwijderd of opgevuld werd, dient het attest overgemaakt te worden aan de dienst leefmilieu van de stad (leefmilieu@lier.be).
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
● De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
● Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
● De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
● Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen
● Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/voetpadwaarborg
● Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
● De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
● Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
● Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
● De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
● De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag inzake het regulariseren van een appartement te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
● De aanvraag moet volledig conform de Vlaamse stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Brandweerzone Rivierenland (ref. P19044-001/01) van 10 juli 2022 strikt na te leven.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
● De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
● Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
● De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
● Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen
● Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/voetpadwaarborg
● Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
● De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
● Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
● Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
● De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
● De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
BESLUIT
Art 1 :
Het college vaardigt volgende tijdelijke politieverordening op het wegverkeer uit: in het belang van de openbare orde, rust en veiligheid zullen tijdelijke verkeersmaatregelen genomen worden voor de organisatie van een speelstraat in de Merelstraat van 15 tot en met 21 augustus 2022 van 13u tot 18u.
Art 2 :
Alleen fietsers, bestuurders van motorvoertuigen, die in de straat wonen of wiens garage in de straat gelegen is, alsook prioritaire voertuigen wanneer de aard van hun opdracht het rechtvaardigt, alsook voertuigen in het bezit van een vergunning afgegeven door de beheerder van de weg hebben toegang tot speelstraten.
De bestuurders dienen stapvoets te rijden, de doorgang van de spelende personen niet te verhinderen, hen voorrang verlenen en er zo nodig voor stoppen. Fietsers dienen indien nodig af te stappen.
Art 3 :
Volgende tijdelijke verkeersmaatregelen zullen ingesteld worden:
Verboden doorgang: (C3)
Op navolgende wegen is de doorgang verboden:
Merelstraat x Paul Krugerstraat:+ "speelstraat"+ "van 13u tot 18u"
Merelstraat x Hoogveldweg: + "speelstraat"+ "van 13u tot 18u"
Art 4 :
De verkeersmaatregelen worden bekend gemaakt aan de weggebruiker met de passende verkeerstekens overeenkomstig artikel 12 van de verkeerswet (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)
Art 5 :
Inbreuken worden gestraft zoals voorzien in de wet van het wegverkeer (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)
Art 6 :
Afschrift van huidig besluit wordt overgemaakt aan de Griffies van de Rechtbank van Eerste Aanleg en de Politierechtbank te Mechelen.
BESLUIT
Art 1 :
Het college vaardigt volgende tijdelijke politieverordening op het wegverkeer uit: in het belang van de openbare orde, rust en veiligheid zullen tijdelijke verkeersmaatregelen genomen worden voor het het aanbrengen van een parkeerverbod vanaf 22 augustus 2022.
Art 2 :
Volgende tijdelijke verkeersmaatregelen zullen ingesteld worden:
E1. Parkeerverbod
a) begin van de reglementering
b) einde van de reglementering
Eikenboslaan vanaf nr. 7/9 tot nr. 5.
Art 3 :
De verkeersmaatregelen worden bekend gemaakt aan de weggebruiker met de passende verkeerstekens overeenkomstig artikel 12 van de verkeerswet (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)
Art 4 :
Inbreuken worden gestraft zoals voorzien in de wet van het wegverkeer (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)
Art 5 :
Afschrift van huidig besluit wordt overgemaakt aan de Griffies van de Rechtbank van Eerste Aanleg en de Politierechtbank te Mechelen.
BESLUIT
Art 1 :
Het college vaardigt volgende tijdelijke politieverordening op het wegverkeer uit: in het belang van de openbare orde, rust en veiligheid zullen tijdelijke verkeersmaatregelen genomen worden voor de organisatie van een speelstraat in de Nieuwpoortstraat van 20 tot en met 24 augustus 2022 van 13u tot 18u.
Art 2 :
Alleen fietsers, bestuurders van motorvoertuigen, die in de straat wonen of wiens garage in de straat gelegen is, alsook prioritaire voertuigen wanneer de aard van hun opdracht het rechtvaardigt, alsook voertuigen in het bezit van een vergunning afgegeven door de beheerder van de weg hebben toegang tot speelstraten.
De bestuurders dienen stapvoets te rijden, de doorgang van de spelende personen niet te verhinderen, hen voorrang verlenen en er zo nodig voor stoppen. Fietsers dienen indien nodig af te stappen.
Art 3 :
Volgende tijdelijke verkeersmaatregelen zullen ingesteld worden:
Verboden doorgang: (C3)
Op navolgende wegen is de doorgang verboden:
Nieuwpoortstraat x Zeebruggestraat (beide zijden):+ "speelstraat"+ "van 13u tot 18u"
Art 4 :
De verkeersmaatregelen worden bekend gemaakt aan de weggebruiker met de passende verkeerstekens overeenkomstig artikel 12 van de verkeerswet (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)
Art 5 :
Inbreuken worden gestraft zoals voorzien in de wet van het wegverkeer (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)
Art 6 :
Afschrift van huidig besluit wordt overgemaakt aan de Griffies van de Rechtbank van Eerste Aanleg en de Politierechtbank te Mechelen.
BESLUIT
Art 1 :
Het college vaardigt volgende tijdelijke politieverordening op het wegverkeer uit: in het belang van de openbare orde, rust en veiligheid zullen tijdelijke verkeersmaatregelen genomen worden voor de organisatie van een straatfeest in de Frederik Peltzerstraat op zondag 28 augustus 2022.
Afsluiten straat van 9u.
Parkeerverbod..
Art 2 :
Volgende tijdelijke verkeersmaatregelen zullen ingesteld worden:
Verboden doorgang: (C3)
Op navolgende wegen is de doorgang verboden van 9u tot middernacht op zondag 28 augustus 2022:
Frederik Peltzerstraat x Spuilei
Frederik Peltzerstraat x Waterpoortstraat
Frederik Peltzerstraat x Anton Bergmannlaan:+ "uitgezonderd plaatselijk verkeer", F45b
Op navolgende wegen of wegvakken is het parkeren verboden van vrijdag 26 t/m maandag 29 augustus 2022:
Frederik Peltzerstraat 38-40:+ "vrijdag van 9u tot maandag om 10u"
Op navolgende wegen of wegvakken is het parkeren verboden op zondag 28 augustus 2022:
Frederik Peltzerstraat (uitgezonderd 38-40):+ "zondag vanaf 8u"
Art 3 :
De verkeersmaatregelen worden bekend gemaakt aan de weggebruiker met de passende verkeerstekens overeenkomstig artikel 12 van de verkeerswet (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)
Art 4 :
Inbreuken worden gestraft zoals voorzien in de wet van het wegverkeer (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)
Art 5 :
Afschrift van huidig besluit wordt overgemaakt aan de Griffies van de Rechtbank van Eerste Aanleg en de Politierechtbank te Mechelen.
BESLUIT
Art 1 :
Het college vaardigt volgende tijdelijke politieverordening op het wegverkeer uit: in het belang van de openbare orde, rust en veiligheid zullen tijdelijke verkeersmaatregelen genomen worden voor de organisatie van de voetbalwedstrijd van Lierse Kempenzonen op zondag 21 augustus 2022.
Parkeerverbod wordt ingevoerd vanaf 17u tot uiterlijk middernacht.
Voorbehouden parkeerplaatsen.
Afsluiten straat.
Art 2 :
Volgende tijdelijke verkeersmaatregelen zullen ingesteld worden:
Parkeerverbod: (E1)
Op navolgende wegen of wegvakken is het parkeren verboden op zondag 21 augustus vanaf 17u tot uiterlijk middernacht:
Pannenhuisstraat tegenover nr. 366 tot 353:+ "zondag vanaf 17u"
Pannenhuisstraat 317:+ "zondag vanaf 17u"
Pannenhuisstraat tegenover woonerf "Het Bergsken":+ "zondag vanaf 17u"
Zonaal parkeerverbod: (F4a/ E1)
In navolgende zone wordt een zonaal parkeerverbod ingevoerd:
Pannenhuisstraat aan ingang woonerf "Het Bergsken":+ "zondag vanaf 17u"
Voorbehouden parkeerplaatsen (E9a)
Op navolgende wegen of wegvakken worden er parkeerplaatsen voorbehouden:
Pannenhuisstraat thv bocht stadion: +"enkel hulpdiensten- zondag vanaf 17u"
Pannenhuisstraat 341-337: + "enkel hupdiensten- zondag vanaf 17u"
Pannenhuisstraat 333-329:+ "enkel hulpdiensten- zondag vanaf 17u"
Voetbalstraat (tussen Zeebruggestraaat en Pannenhuisstraat; onpare zijde):+ "pictogram mindervaliden- zondag vanaf 17u"
Voetbalstraat (tussen Zeebruggestraaat en Pannenhuisstraat; pare zijde):+ "dienstvoertuigen politie- zondag vanaf 17u"
Voorbehouden parkeerplaatsen voor bussen: (E9d)
Op navolgende wegen of wegvakken worden parkeerplaatsen voorbehouden aan bussen:
Pannenhuisstraat in verhoogde bocht met dambordkleuren:+ "zondag vanaf 17u"
Verboden doorgang: (C3)
Op navolgende wegen is de doorgang verboden van 17u tot uiterlijk middernacht:
Pannenhuisstraat x Mallekotstraat:+ M2
Pannenhuisstraat x Voetbalstraat
Pannenhuisstraat x Groeningelaan:+ M2
Pannenhuisstraat x Tweelingenstraat:+ M2
Voetbalstraat 12:+ "uitgezonderd parkeerplaatsen mindervaliden", F45
Art 3 :
De verkeersmaatregelen worden bekend gemaakt aan de weggebruiker met de passende verkeerstekens overeenkomstig artikel 12 van de verkeerswet (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)
Art 4
Inbreuken worden gestraft zoals voorzien in de wet van het wegverkeer (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)
Art 5
Afschrift van huidig besluit wordt overgemaakt aan de Griffies van de Rechtbank van Eerste Aanleg en de Politierechtbank te Mechelen.
BESLUIT
Art 1 :
Het college vaardigt volgende tijdelijke politieverordening op het wegverkeer uit: in het belang van de openbare orde, rust en veiligheid zullen tijdelijke verkeersmaatregelen genomen worden voor het signaleren van een mindervalideplaats in de Ouderijstraat onder de tunnelbrug en parkeer en parkeer- en stilstaanverbod vanaf 22 augustus 2022.
Art 2 :
Volgende tijdelijke verkeersmaatregelen zullen ingesteld worden:
E1. Parkeerverbod. Beukenlaan tussen nr. 37 en nr. 48. (pijpenkop)
E3. Stilstaan en parkeren verboden. Zandweg naast Beukenlaan nr. 48, en Ouderijstraat vanaf oprit jaagpad tot paaltjes voorbij oprit Ouderijstraat perceel 107A.
E9 'rolstoel' + Xc"6m". Parkeren voorbehouden voor voertuigen die gebruikt worden door personen met een handicap. Tunnelbrug onder R16 komende langs de zijde van de Waterschransweg.
Art 3 :
De verkeersmaatregelen worden bekend gemaakt aan de weggebruiker met de passende verkeerstekens overeenkomstig artikel 12 van de verkeerswet (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)
Art 4
Inbreuken worden gestraft zoals voorzien in de wet van het wegverkeer (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)
Art 5
Afschrift van huidig besluit wordt overgemaakt aan de Griffies van de Rechtbank van Eerste Aanleg en de Politierechtbank te Mechelen.
BESLUIT
Art 1 :
Het college vaardigt volgende tijdelijke politieverordening op het wegverkeer uit: in het belang van de openbare orde, rust en veiligheid zullen tijdelijke verkeersmaatregelen genomen worden voor de organisatie van een feeststraat in de Ogezlaan van donderdag 25 t/m maandag 29 augustus 2022.
Afsluiten straat van 25/8 om 12u30 t/m 29/8 om 22u30.
Parkeerverbod
Art 2 :
Volgende tijdelijke verkeersmaatregelen zullen ingesteld worden:
Parkeerverbod: (E1)
Op navolgende wegen of wegvakken is het parkeren verboden:
Ogezlaan 18 t/m 40:+ "van donderdag 12u tot maandag 22u30"
Verboden doorgang: (C3)
Op navolgende wegen is de doorgang verboden van 25/8 om 12u30 t/m 29/8/2022 om 22u30.
Ogezlaan 18
Ogezlaan 40
Ogezlaan x Baron Opsomerlaan:+ "uitgezonderd plaatselijk verkeer", F45, F41
Ogezlaan x Boomlaarstraat:+ "uitgezonderd plaatselijk verkeer", F45, F41
Omleiding: (F41)
Op navolgende wegen wordt een omleiding voorzien:
Baron Opsomerlaan x Boomlaarstraat
Art 3 :
De verkeersmaatregelen worden bekend gemaakt aan de weggebruiker met de passende verkeerstekens overeenkomstig artikel 12 van de verkeerswet (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)
Art 4
Inbreuken worden gestraft zoals voorzien in de wet van het wegverkeer (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)
Art 5
Afschrift van huidig besluit wordt overgemaakt aan de Griffies van de Rechtbank van Eerste Aanleg en de Politierechtbank te Mechelen.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om Biljartclub Plezante hoek te erkennen als Lierse sportvereniging.
BESLUIT
Art 1 :
Het college is akkoord met de uitbetaling van de toelagen.
Publicatie LBLOD
De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.
Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:
De inhoud van de publicatie op het moment dat deze werd uitgevoerd.
Een unieke identificatie van de gebruiker die de actie heeft uitgevoerd.
De tijdstempel waarop de actie werd uitgevoerd.
Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.