Lier

Zitting van 28 april 2025

Van 12:30 uur.

 

Overzicht punten

 

Zitting van 28 april 2025

 

B.2 Aanstelling van een partner voor de uitwerking van een digitale strategie voor Shoppen in Lier. GOEDKEURING.

 

Het college beslist de opdracht voor de uitwerking van een digitale strategie voor het merk Shoppen in Lier toe te kennen aan Enjoy Digital.

 

 

Publicatiedatum: 06/05/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 28 april 2025

 

B.3 Aanstelling GAS - medewerkers IVAREM. PRINCIPIËLE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om de entiteit IVAREM principieel aan te stellen, als GAS vaststeller op het grondgebied van de stad Lier, en dit voor de vaststellingen van overtredingen op de openbare netheid en gezondheid aan verzamelcontainers (textielcontainers, glasbolcontainers en OCT's).

 

Art 2

Het college beslist om dit dossier door te sturen naar de gemeenteraad voor goedkeuring

 

 

Publicatiedatum: 06/05/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 28 april 2025

 

B.4 OV 2025/3: plaatsen zwembad en bronbemaling, Bernard Van Hoolstraat 37. Limietdatum: 06/05/2025. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag inzake het plaatsen zwembad en bronbemaling, te vergunnen met voorwaarden.

 

De aanvraag omvat (eveneens) :

Rubriek

Omschrijving

Aard

Hoeveelheid

Eenheid

53.2.2°a)

We bekomen dit aan de hand van 30dagen * 56,9m³/d.

Met een max dagdebiet van 80m²/d.

De grondsoort is 0100: Quartaire aquifersystemen.

klasse 3

1707

m³/jaar

 

Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan omvat:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Hoeveelheid

Eenheid

53.2.2°a)

We bekomen dit aan de hand van 30dagen * 56,9m³/d.

Met een max dagdebiet van 80m²/d.

De grondsoort is 0100: Quartaire aquifersystemen.

klasse 3

1707

m³/jaar

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

 

Volgende milieuvoorwaarden worden opgelegd:

• Het opgepompte water moet geloosd worden op gracht achteraan het perceel.

• Het dagdebiet mag maximaal 80 m³/dag bedragen.

• Het jaardebiet mag maximaal 1707 m³/jaar bedragen.

• De vergunning wordt afgeleverd voor een periode van 30 dagen te beginnen van  de startdatum van de bemaling.

• Omdat er binnen de invloedstraal van de bemaling dossiers gekend zijn bij OVAM, moet het water getest worden om na te gaan dat de lozingsnorm gehaald wordt. Deze vindt u terug in bijlage 2.3.1 van Vlarem II.

• De bronbemaling dient voorzien te zijn van een zandfilter.

• De begin- en einddatum van de bemaling moeten doorgegeven worden aan de dienst leefmilieu via leefmilieu@lier.be.

• De begin- en einddatum van de bemaling moeten doorgegeven worden aan de dienst waterbeheer van de provincie Antwerpen. (diw@provincieantwerpen.be)

Volgende aandachtspunten worden meegegeven:

• Omdat de bouwput dicht tegen de perceelgrenzen ligt en de omliggende gebouwen ook dicht tegen de grens gebouwd zijn, moet de stabiliteit opgevolgd worden om zettingsverschijnselen te voorkomen.

• De lozing mag geen schade aan de waterloopbedding veroorzaken.

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Art. 4:

De in artikel 1 bedoelde vergunning is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden:

 

§.1 - algemene voorwaarden:

     Hoofdstuk 4.1: Algemene voorschriften;

     Hoofdstuk 4.2: Beheersing van oppervlaktewaterverontreiniging;

     Hoofdstuk 4.3: Beheersing van bodem en grondwaterverontreiniging;

     Hoofdstuk 4.4: Beheersing van luchtverontreiniging;

     Hoofdstuk 4.5: Beheersing van geluidshinder;

     Hoofdstuk 4.6: Beheersing van hinder door licht;

     Hoofdstuk 4.7: Beheersing van asbest;

     Hoofdstuk 4.9: Energieplanning;

     Hoofdstuk 4.10: Emissies van broeikasgassen.

 

§.2 - sectorale voorwaarden:

     Hfst. 5.53: Winning van grondwater;

 

De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden kunnen teruggevonden worden in Vlarem II. Deze zijn evenwel louter indicatief; bij wijzigingen van Vlarem II wordt de exploitant immers steeds geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven. De integrale en geconsolideerde tekst van Vlarem II is te raadplegen op de Milieunavigator, via de link: https://nnavigator.emis.vito.be/

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

 

        De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

        Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

        Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

        De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

        Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen

        Vanaf 1 april 2024 wordt er geen voetpadwaarborg meer gevraagd. Mogelijks moet u wel een plaatsbeschrijving bezorgen aan de stad van het openbaar domein tussen de perceelsgrens en de rijweg. Dit bij aanvang van de werken. Bij de beëindiging van de werken dient u het einde van de werken te melden aan de stad. Een medewerker van de stad komt de toestand van het openbaar domein ter plaatse controleren. Eventuele kosten zullen worden doorgerekend aan de aanvrager. Meer informatie kan u terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/schade-openbaar-domein-vroeger-voetpadwaarborg

        Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

        De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

        Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

        Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

        De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

        De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

  1. het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
  2. de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 06/05/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 28 april 2025

 

B.5 OV 2024/389: verbouwen van koetshuis naar eengezinswoning, Florent Van Cauwenberghstraat 28. Limietdatum: 05/05/2025. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het verbouwen van koetshuis naar eengezinswoning, te vergunnen met voorwaarden.

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

        De parkeerzone moet meer naar voor worden ingeplant, op max 20m vanaf de achtergevel, en georganiseerd als dwarsparkeren vanop het karrespoor. Het karrespoor moet ingekort worden tot max 30m vanaf de achtergevel.

        Het tuinpaviljoen moet plaats geven aan minstens 4 fietsen.

        Men dient tijdig de nodige aanvragen te doen (met het juiste adres en huisnummers) via de website van Fluvius

        De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Brandweerzone Rivierenland (ref. P10967-007/01) van 3 april 2025 strikt na te leven.

        Alle voorwaarden van het advies van Pidpa  dd 7/3/2025 onder ref. L-28-726/202410 moeten worden nageleefd. 

        Een van de vier dakvlakvensters in het achterste dakvlak wordt geschrapt

        Het buitenschrijnwerk in het koetshuis en de paardenstal wordt in hout uitgevoerd. De indeling, profilering en detaillering van deze ramen is voor goedkeuring voor te leggen aan de stedelijke cel erfgoed.

        Een melding van eventuele archeologische toevalsvondsten is verplicht.

        Kinderkamer 2 dient vergroot te worden tot min. 6,8m² netto-vloeroppervlakte bij een vrije hoogte van 1m80. Dit kan bijvoorbeeld door de zijwand van de box 20cm richting de open bureau/hobbyruimte te verschuiven.

        Badkamers en toiletten zonder opengaand raam dienen voorzien te worden van permanente mechanische ventilatie.

        Het binnenraam van kinderkamer 1 dient (deels) opengaand te zijn.

        Waar bij de opengaande ramen op de eerste verdieping de hoogte tussen de vloerafwerking en de raamopening lager is dan 75cm, dient er een valbeveiliging voorzien te worden in samenspraak met de dienst Erfgoed.

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

        De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

        Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

        Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

        De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

        Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen

        Vanaf 1 april 2024 wordt er geen voetpadwaarborg meer gevraagd. Mogelijks moet u wel een plaatsbeschrijving bezorgen aan de stad van het openbaar domein tussen de perceelsgrens en de rijweg. Dit bij aanvang van de werken. Bij de beëindiging van de werken dient u het einde van de werken te melden aan de stad. Een medewerker van de stad komt de toestand van het openbaar domein ter plaatse controleren. Eventuele kosten zullen worden doorgerekend aan de aanvrager. Meer informatie kan u terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/schade-openbaar-domein-vroeger-voetpadwaarborg

        Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

        De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

        Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

        Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

        De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

        De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

  1. het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
  2. de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 06/05/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 28 april 2025

 

B.6 OV 2025/36: regulariseren raamopeningen en borstweringen, Mechelsesteenweg 109, /1, /2, /3, /4, /5, /6, 111, /1, /2, /3, /4 en /5. Limietdatum: 09/05/2025. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag inzake het regulariseren raamopeningen en borstweringen, 2500 Lier te vergunnen met voorwaarden.

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

 

        De voorwaarde opgelegd in omgevingsvergunning (2023/276) d.d. 5 februari 2024 blijft onverminderd van: De aanwezige tuinbergingen worden niet mee vergund.

 

        De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Brandweerzone Rivierenland (ref. P19907-002/01) van 16 maart 2025 strikt na te leven.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

        De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

        Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

        Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

        De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

        Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen

        Vanaf 1 april 2024 wordt er geen voetpadwaarborg meer gevraagd. Mogelijks moet u wel een plaatsbeschrijving bezorgen aan de stad van het openbaar domein tussen de perceelsgrens en de rijweg. Dit bij aanvang van de werken. Bij de beëindiging van de werken dient u het einde van de werken te melden aan de stad. Een medewerker van de stad komt de toestand van het openbaar domein ter plaatse controleren. Eventuele kosten zullen worden doorgerekend aan de aanvrager. Meer informatie kan u terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/schade-openbaar-domein-vroeger-voetpadwaarborg

        Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

        De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

        Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

        Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

        De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

        De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

  1. het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
  2. de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 06/05/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 28 april 2025

 

B.7 OV 2024/421: wijzigen functie van bedrijfswoning naar zonevreemde woning, Tallaart 101. Limietdatum: 05/05/2025. WEIGERING OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

Art. 1:

Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.

 

Art. 2:

Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het wijzigen functie van bedrijfswoning naar zonevreemde woning, te weigeren.

 

 

Publicatiedatum: 06/05/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 28 april 2025

 

B.8 OV 2024/368: verbouwen van een rijwoning naar 2 appartementen, Leopoldplein 53. Limietdatum: 05/05/2025. WEIGERING OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag inzake het verbouwen van een rijwoning naar 2 appartementen te weigeren.

 

 

Publicatiedatum: 06/05/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 28 april 2025

 

B.9 Betwisting opname leegstandsregister LS202514. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de betwisting ingediend door de eigenaar tegen de opname op de inventaris van leegstand voor de woning met dossiernummer LS202514, ontvankelijk en gegrond te verklaren.

 

Art 2 :

Het college beslist dat de houder van het zakelijk recht jaarlijks tijdig een aangifte tweede verblijf moet indienen volgens het huidig geldende reglement belasting op tweede verblijven en dit gedurende het effectieve gebruik als tweede verblijf.

 

 

Publicatiedatum: 06/05/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 28 april 2025

 

B.10 Betwisting opname leegstandsregister LS202521. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de betwisting ingediend door de eigenaar tegen de opname op de inventaris van leegstand voor de woning met dossiernummer LS202521, ontvankelijk en gegrond te verklaren.

 

Art 2 :

Het college beslist dat de houder van het zakelijk recht jaarlijks tijdig een aangifte tweede verblijf moet indienen volgens het huidig geldende reglement belasting op tweede verblijven en dit gedurende het effectieve gebruik als tweede verblijf.

 

 

Publicatiedatum: 06/05/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 28 april 2025

 

B.11 Betwisting opname leegstandsregister LS202523. WEIGERING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de betwisting ingediend door de eigenaar tegen de opname op de inventaris van leegstand voor de woning met dossiernummer LS202523, ontvankelijk maar ongegrond te verklaren.

 

 

Publicatiedatum: 06/05/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 28 april 2025

 

B.12 Betwisting opname leegstandsregister LS20257. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de betwisting ingediend door de eigenaar tegen de opname op de inventaris van leegstand voor de woning met dossiernummer LS20257, ontvankelijk en gegrond te verklaren.

 

Art 2 :

Het college beslist dat de houder van het zakelijk recht jaarlijks tijdig een aangifte tweede verblijf moet indienen volgens het huidig geldende reglement belasting op tweede verblijven en dit gedurende het effectieve gebruik als tweede verblijf.

 

 

Publicatiedatum: 06/05/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 28 april 2025

 

B.13 Betwisting opname leegstandsregister LS20253. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de betwisting ingediend door de eigenaar tegen de opname op de inventaris van leegstand voor de woning met dossiernummer LS20253, ontvankelijk en gegrond te verklaren.

 

Art 2 :

Het college beslist dat er wel een functiewijziging moet aangevraagd worden indien de woning de komende jaren volledig in gebruik zou blijven als kinderdagverblijf.

 

 

Publicatiedatum: 06/05/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 28 april 2025

 

B.14 Lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college keurt de lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL goed voor een totaal bedrag van 51.435,83 euro (van bestelbonnummer 238 tot en met bestelbonnummer 252).

 

 

Publicatiedatum: 06/05/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 28 april 2025

 

B.15 B24.007 Bezwaar belasting ongeschikt en onbewoonbaar

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist dat het bezwaar ontvankelijk en ongegrond is. De belasting is verschuldigd.

 

Art 2 :

De financieel directeur wordt gemachtigd de aanslag verder in te vorderen.

 

 

Publicatiedatum: 06/05/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 28 april 2025

 

B.16 Pop-uphuur in het Hof van Geetruyen: procedure tot verzoening bij vrederechter. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om een verzoeningsprocedure op te starten bij de vrederechter en de juridische dienst te machtigen de Stad Lier te vertegenwoordigen.

 

 

Publicatiedatum: 06/05/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 28 april 2025

 

B.17 Kerkenbeleidsplan 2026-3031. KENNISNAME EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van het kerkenbeleidsplan 2026-2031 en legt het ter goedkeuring voor aan het bisdom Antwerpen.

 

Art 2 :

Het college beslist het dossier kerkenbeleidsplan 2026-2031 ter goedkeuring aan de gemeenteraad van 26 mei 2026 voor te leggen.

 

 

Publicatiedatum: 06/05/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 28 april 2025

 

B.18 Wijziging RPR. Doorstroom - mobiliteit, bevordering, mandaat, herplaatsing. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de lokale rechtspositieregeling als volgt te wijzigen:

 

Onderstaande artikels vervangen de huidige artikels 132 tot en met 148, en 155 tot 161.
Bijlage V wordt geschrapt.

Artikel 17 – Interne mobiliteit

§1. In dit artikel wordt verstaan onder interne personeelsmobiliteit: de heraanstelling van een personeelslid in een functie in een graad, die niet hoger is ingedeeld dan de graad van het personeelslid.

Het heraangestelde personeelslid ontvangt het salaris dat verbonden is aan die graad.

De aanstellende overheid maakt de functie die wordt ingevuld aan alle personeelsleden bekend.

Aan elke interne personeelsmobiliteit gaat een bekendmaking van de vacature met een oproep tot kandidaten vooraf.

De aanstellende overheid bepaalt het gepaste bekendmakingskanaal en de wijze van kandidaatstelling.

Elke kandidaat krijgt een ontvangstmelding van zijn kandidatuur.

De selectie en aanstelling gebeurt zoals bepaald in artikel 10.

§2. Voor de gemeente en het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn komen in aanmerking: de personeelsleden van de gemeente, de autonome gemeentebedrijven, het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn.

§3. De kandidaten voldoen aan de volgende voorwaarden:

1° ze beantwoorden aan de competentievereisten die vastgesteld zijn in de functiebeschrijving voor de functie;

2° ze vervullen de eventuele diplomavereiste voor de functie;

3° hun laatste evaluatieresultaat was niet ongunstig;

§4. In beginsel wordt het dienstverband van het heraangestelde personeelslid (contractueel of statutair) bij interne mobiliteit behouden. De aanstellende overheid kan hier voorafgaandelijk aan de procedure gemotiveerd van afwijken.

Het dienstverband van de vrijgekomen functie omwille van interne mobiliteit wordt bij de nieuwe openverklaring bepaald.

Artikel 18 – Externe mobiliteit

§1 In dit artikel wordt verstaan onder externe personeelsmobiliteit: de procedure waarbij personeelsleden van andere lokale en provinciale overheden, die niet hetzelfde werkingsgebied hebben, en van de diensten van de Vlaamse overheid zich kandidaat stellen voor deelname aan de procedure van interne personeelsmobiliteit, vermeld in artikel 17, §1, of voor deelname aan een bevorderingsprocedure, vermeld in artikel 19, §1, voor een functie bij die overheden.

§2. Alleen de personeelsleden van de overheden, vermeld in paragraaf 1, die in hun bestuur zijn aangesteld na een selectieprocedure als vermeld in artikel 6, 2°, en die voldoen aan de voorwaarden, vermeld in artikel 17, §3, kunnen zich kandidaat stellen voor een procedure van externe personeelsmobiliteit.

De algemeen directeur, de adjunct-algemeen directeur, de financieel directeur van de gemeente en de financieel beheerder van de provincie komen niet in aanmerking voor een procedure van externe personeelsmobiliteit.

§3. Aan elke externe personeelsmobiliteit gaat een bekendmaking van de vacature met een oproep tot kandidaten vooraf.

De aanstellende overheid bepaalt het gepaste bekendmakingskanaal en de wijze van kandidaatstelling.

Elke kandidaat krijgt een ontvangstmelding van zijn kandidatuur.

De aanstelling gebeurt zoals bepaald in artikel 10.

Artikel 9 is ook van toepassing als de aanstellende overheid een beroep doet op de procedure van externe personeelsmobiliteit.

§4. De aanstellende overheid bepaalt bij elke externe mobiliteit of het dienstverband van het heraangestelde personeelslid (contractueel of statutair) wordt behouden of niet in de nieuwe functie.

Het dienstverband van de vrijgekomen functie omwille van externe mobiliteit wordt bij de nieuwe openverklaring bepaald.

Artikel 19 - Bevordering

§1. De aanstellende overheid maakt de functie die bij bevordering wordt ingevuld, aan alle personeelsleden bekend.

Een bevordering gebeurt op dezelfde manier als interne mobiliteit, vermeld in artikel 17, §1.

§2. Werkingsgebied

Bij de bevorderingsprocedure worden zowel leden van de gemeente of het OCMW, haar AGB('s), zijn welzijnsvereniging(en) en de autonome verzorgingsinstelling(en) met het OCMW als enig lid of met het eigen OCMW en de eigen gemeente als enig lid (alle of keuze maken) uitgenodigd om zich voor de vacante functie kandidaat te stellen.

§3. De kandidaten voldoen aan de minimale voorwaarden, vermeld in artikel 17, §3.

§4. In beginsel wordt het dienstverband van het heraangestelde personeelslid (contractueel of statutair) bij interne mobiliteit behouden. De aanstellende overheid kan hier voorafgaandelijk aan de procedure gemotiveerd van afwijken.

Het dienstverband van de vrijgekomen functie omwille van interne mobiliteit wordt bij de nieuwe openverklaring bepaald.

 

Artikel 20-22 - Mandaatstelsel

§1. De volgende functies worden uitdovend bij mandaat vervuld, indien hun datum van indiensttreding voor 1 januari 2023 ligt:

1° algemeen directeur;

2° financieel directeur;

3° de medewerkers met als functietitel departementshoofd

§2. Er worden geen nieuwe mandaten toegekend. De lopende mandaten zijn verlengbaar, zolang het personeelslid in dienst is en een functie uitoefent die in §1 opgenoemd staat. Een mandaat vervalt wanneer een personeelslid uit dienst gaat of een andere functie uitoefent.

§3. Bijlage X bij deze rechtspositieregeling bevat de regels die van toepassing zijn op de mandaten van de personeelsleden die uitdovend een functie met mandaatstelsel uitoefenen. 

 

 

Artikel 23 – Herplaatsing

§1. Als een bevoegde medische instantie een statutair personeelslid niet langer geschikt acht om een functie uit te oefenen, maar wel geschikt acht om een andere functie uit te oefenen die verenigbaar is met de gezondheidstoestand van het personeelslid, kan het statutaire personeelslid op initiatief van de aanstellende overheid en in overleg met de preventieadviseur-arbeidsarts herplaatst worden in een passende functie van dezelfde of van een lagere graad.

Het betrokken personeelslid krijgt de salarisschaal op de overeenkomstige trap van de functionele loopbaan van de nieuwe graad. Het personeelslid dat wordt herplaatst naar een functie in een lagere graad behoudt het salaris dat het had verworven in zijn vorige functie op het moment van de herplaatsing, tot het moment dat hij in zijn nieuwe organieke graad een hoger salaris bereikt.

§2. Statutaire personeelsleden die na een bevordering een ongunstig evaluatieresultaat krijgen binnen de periode van één jaar, kunnen door de aanstellende overheid opnieuw worden aangesteld in hun vorige functie of in een andere functie van hun vorige graad als hun vorige functie ingevuld is.

Het betrokken personeelslid krijgt opnieuw de salarisschaal die het verworven had in de functie van zijn vorige graad. De eventuele schaalanciënniteit die opgebouwd werd in de functie van de hogere graad tijdens de proeftijd, wordt overgedragen naar de schaalanciënniteit in de functie van de lagere graad.

§3. Als een statutair personeelslid om functionele of persoonlijke redenen zelf verzoekt om herplaatsing in een functie van een lagere graad, kan het statutaire personeelslid herplaatst worden in een passende functie van een lagere graad.

Bij een herplaatsing in een lagere graad ontvangt het personeelslid het salaris dat verbonden is aan de nieuwe functie.

§4. Een statutair personeelslid dat een ongunstige evaluatie heeft gekregen, kan herplaatst worden in een passende functie van dezelfde graad.

Indien een passende functie van dezelfde graad niet voorhanden is, kan de aanstellende overheid een functie van een lagere graad voorstellen, op voorwaarde dat het statutaire personeelslid daarmee instemt.

Het personeelslid dat conform het eerste lid wordt herplaatst, krijgt de salarisschaal en de eventuele schaalanciënniteit die het verworven had in zijn vorige functie. Het personeelslid dat wordt herplaatst naar een functie in een lagere graad behoudt het salaris dat het had verworven in zijn vorige functie op het moment van de herplaatsing, tot het moment dat hij in zijn nieuwe organieke graad een hoger salaris bereikt.

§5. Als de betrekking van een statutair personeelslid afgeschaft wordt wegens noodwendigheden voor de werking van het bestuur als vermeld in artikel 194/1 van het Decreet Lokaal Bestuur, kan de aanstellende overheid het statutaire personeelslid herplaatsen in een passende functie van dezelfde graad.

Indien een passende functie van dezelfde graad niet voorhanden is, kan de aanstellende overheid een functie van een lagere graad voorstellen.

Het personeelslid dat conform het eerste lid wordt herplaatst of ter beschikking gesteld, krijgt de salarisschaal en de eventuele schaalanciënniteit die het verworven had in zijn vorige functie. Het personeelslid dat wordt herplaatst naar een functie in een lagere graad behoudt het salaris dat het had verworven in zijn vorige functie op het moment van de herplaatsing, tot het moment dat hij in zijn nieuwe organieke graad een hoger salaris bereikt.

Als de herplaatsing of terbeschikkingstelling, vermeld in het eerste, niet mogelijk is, kan het statutaire personeelslid ontslagen worden wegens noodwendigheden voor de werking van het bestuur als vermeld in artikel 194/1 van het Decreet Lokaal Bestuur.

§6. Het contractuele personeelslid komt in aanmerking voor de herplaatsing zoals vermeld in paragraaf 1 tot en met 5, op voorwaarde dat het daarmee instemt.

 

Artikel 24 – Hoorrecht voorafgaand aan herplaatsing

De aanstellende overheid beslist over de ambtshalve herplaatsing. De herplaatsing is definitief. Als de herplaatsing wordt uitgevoerd om gezondheidsredenen als vermeld in artikel 23, §1, eerste lid, kan de herplaatsing ook tijdelijk zijn.

Ze voert hierover vooraf een gesprek met het vast aangestelde statutaire personeelslid. Het personeelslid wordt ten minste tien kalenderdagen vooraf schriftelijk uitgenodigd voor het gesprek, vermeld in het eerste lid, en geïnformeerd over de functie of functies die voorgesteld worden. Het personeelslid dat door de aanstellende overheid moet gehoord worden, mag, als het daarom verzoekt, in de plaats van te verschijnen, zijn persoonlijk standpunt naar aanleiding van de voorgestelde functie of functies schriftelijk meedelen. De aanstellende overheid neemt daarvan kennis en neemt een gemotiveerde beslissing in verband met de herplaatsing.

 

BIJLAGE X – MANDAAT (UITDOVEND)

Deze bijlage bevat in toepassing van art. 20 §3 van de lokale rechtspositieregeling de toepasselijke regels inzake het mandaatstelsel voor personeelsleden die uitdovend een functie met mandaat vervullen.

Deze medewerkers behouden dit mandaat in principe tot hun uitdiensttreding, behalve wanneer ze geen functie meer uitoefenen zoals opgesomd in art. 20 § 1. of het mandaat niet langer verlengd wordt (zie art. X van deze bijlage).

3.1. Het mandaatstelsel

3.1.1. Algemene bepalingen

Art. 1 (voormalig art. 139.) § 1. Het mandaatstelsel, vermeld in artikel 104, § 7 van het OCMW-decreet, houdt in dat een personeelslid voor een vooraf bepaalde periode belast wordt met de uitoefening van een bepaalde functie.

De raad bepaalt de functies die bij mandaat kunnen vervuld worden. Zij motiveert omstandig de redenen hiertoe.

Alleen een vacante functie kan bij mandaat vervuld worden.

§ 2. De volgende functies kunnen bij mandaat worden vervuld:

1° secretaris;

2° financieel beheerder.

 

Art. 2 (voormalig art. 140) De mandaatperiode duurt 7 jaar :

Het mandaat is onbeperkt verlengbaar met opeenvolgende mandaatperiodes van elk 7 jaar.

3.1.2. De toegang tot de mandaatfuncties en de selectie

Art. 3 (voormalig art. 141) Om toegang te hebben tot een vacante mandaatfunctie, moet de kandidaat:

1° als de vacature vervuld wordt bij aanwerving,voldoen aan:

a. de algemene toelatingsvoorwaarden, vermeld in artikel 5;

b. de diplomavereiste die geldt voor het niveau waarin de mandaatfunctie gesitueerd is, en voor een mandaatfunctie in een hogere graad van niveau A en B, aan de vereiste inzake het minimale aantal jaren relevante beroepservaring;

c. de algemene en specifieke aanwervingsvoorwaarden die gelden voor die mandaatfunctie;

2° als de vacature vervuld wordt bij bevordering, voldoen aan:

a. de algemene toelatingsvoorwaarden, vermeld in artikel 5

b. de criteria om in aanmerking te komen voor deelname aan een bevorderingsprocedure die van toepassing zijn, respectievelijk op een betrekking die ook bestaat bij de gemeente en op een betrekking die niet bestaat bij de gemeente;

c. de algemene en specifieke bevorderingsvoorwaarden die gelden voor die mandaatfunctie;

d. zo nodig, de diplomavereiste;

 

3° als de vacature vervuld wordt bij interne personeelsmobiliteit:

a. de algemene toelatingsvoorwaarden

b. de criteria om in aanmerking te komen voor deelname aan de procedure van interne personeelsmobiliteit die van toepassing zijn, respectievelijk op een betrekking die ook bestaat bij de gemeente en op een betrekking die niet bestaat bij de gemeente

c. de voorwaarden inzake interne personeelsmobiliteit die gelden voor die mandaatfunctie;

d. zo nodig, de diplomavereiste.

 

De kandidaten moeten slagen voor de selectieproeven voor de mandaatfunctie, ongeacht de wijze waarop de vacature vervuld wordt.

Art. 4 (voormalig art. 142) De bepalingen over de selectieprocedure in de rechtspositieregeling van het gemeentepersoneel zijn van overeenkomstige toepassing op de selectie voor een mandaatfunctie in een betrekking die ook bestaat bij de gemeente. De bepalingen over de selectieprocedure in de rechtspositieregeling van het OCMW-personeel voor het personeel, vermeld in artikel 104 § 2 en artikel 104 § 6 van het OCMW-decreet, zijn van overeenkomstige toepassing op de selectie voor een mandaatfunctie in een betrekking die niet bestaat bij de gemeente.

3.1.3. Dienstverband, proeftijd, beloning en functionele loopbaan van de mandaathouder

Art. 5 (voormalig art. 143) § 1. De geselecteerde kandidaat wordt in statutair dienstverband aangesteld in de mandaatfunctie als hij een vast aangesteld statutair personeelslid van het OCMW is.

De geselecteerde kandidaat wordt in contractueel dienstverband aangesteld in de mandaatfunctie als hij een contractueel personeelslid van het OCMW is of als hij extern is aan het OCMW.

§ 2. De proeftijd voor de mandaatfuncties bij aanwerving is

1° voor mandaathouders die in statutair dienstverband aangesteld worden in een mandaatfunctie: 12 maanden;

2° voor mandaathouders die in contractueel dienstverband aangesteld worden in een mandaatfunctie: 12 maanden, voor zover dat verenigbaar is met de wet op de arbeidsovereenkomsten

De proeftijd voor de mandaatfuncties bij bevordering is

1° voor mandaathouders die in statutair dienstverband aangesteld worden in een mandaatfunctie: 6 maanden;

2° voor mandaathouders die in contractueel dienstverband aangesteld worden in een mandaatfunctie: 6 maanden, voor zover dat verenigbaar is met de wet op de arbeidsovereenkomsten

 

§3. De mandaathouder op proef wordt, voor de proefperiode afgelopen is, geëvalueerd volgens de bepalingen van artikel 43 voor de andere mandaathouders dan de decretale graden, met uitzondering van de mogelijkheid van verlenging van de proeftijd.

De mandaathouder die ongunstig geëvalueerd wordt bij de eindevaluatie van de proeftijd wordt van zijn mandaat ontheven.

§4. De mandaathouder op proef kan geen beroep indienen tegen zijn ongunstige evaluatie.

Art. 6 (voormalig art. 144)

De mandaathouder in een functie van niveau A of B krijgt de eerste salarisschaal van de functionele loopbaan die overeenstemt met de functie die hij bij mandaat uitoefent, tenzij hij, op grond van de bepalingen van deze rechtspositieregeling ingeschaald wordt in een de overeenstemmende schaal van de functionele loopbaan op basis van schaalanciënniteit,toegekend voor relevante beroepservaring. Hij heeft recht op de functionele loopbaan onder dezelfde voorwaarden als de personeelsleden die niet in een mandaatfunctie aangesteld zijn.

De mandaathouder krijgt tijdens de uitoefening van het mandaat de mandaattoelage, vermeld in artikel 246.

3.1.4. De periodieke evaluatie, eindevaluatie, de verlenging en de beëindiging van het mandaat

Art. 7 (voormalig art. 145)

§2. Vier maanden vóór de afloop van een mandaatperiode, krijgt de mandaathouder een eindevaluatie over de afgelopen mandaatperiode, waarbij rekening wordt gehouden met de evaluaties tijdens het mandaat.

De aanstelling van de mandaathouder die een zeer goed of goed of voldoende evaluatieresultaat kreeg voor de eindevaluatie van de afgelopen mandaatperiode, kan worden verlengd. Bij de verlenging zijn de procedures voor bekendmaking en selectie niet van toepassing.

De beslissing tot verlenging wordt genomen voor de afloop van de mandaatperiode. De verlenging gaat in op de dag volgend op de datum van afloop van de vorige mandaatperiode.

Art. 8 (voormalig art. 146) §1. Bij de beëindiging of de afloop van het mandaat keert het vast aangestelde statutaire personeelslid terug, naar zijn vorige functie.

§2. Het contractuele personeelslid dat van het mandaat wordt ontheven of waarvan de mandaatperiode afloopt, wordt uit de mandaatfunctie ontslagen in overeenstemming met de wettelijke bepalingen voor de beëindiging van de arbeidsovereenkomsten. Hij krijgt een verbrekingsvergoeding in overeenstemming met de wetgeving op de arbeidsovereenkomsten.

Art. 9 (voormalig art. 147) Als een mandaathouder met toepassing van artikel 8 §1, terugkeert naar zijn vorige functie, gelden de volgende principes:

1° de schaalanciënniteit die verworven werd in de opeenvolgende salarisschalen van de functionele loopbaan van de mandaatfunctie, wordt overgedragen naar de opeenvolgende salarisschalen van de functionele loopbaan die het personeelslid voor het begin van zijn mandaat had;

2° de evaluatie die het personeelslid kreeg voor de aanvang van het mandaat, blijft behouden.

 

Art. 10 (voormalig art. 148) Met behoud van de toepassing van de ontheffing van het mandaat na een ongunstige evaluatie, vermeld in van artikel 7 §4, wordt een mandaathouder in statutair verband in de volgende gevallen van het mandaat ontheven voor de afloop van de mandaatperiode:

1° op eigen verzoek;

2° wegens herplaatsing in een betrekking van een lagere graad als een bevoegde gezondheidsdienst het personeelslid niet langer geschikt acht om zijn mandaatfunctie uit te oefenen, maar wel geschikt acht voor de uitoefening van een functie van een lagere graad

3° wegens pensionering.

 

7.4.4. De mandaattoelage

Art. 11 (voormalig art. 246) De toelage voor het uitoefenen van een mandaat, vermeld in artikel 1 e.v., bedraagt 5% van het geïndexeerde brutosalaris van de mandaathouder. De toelage wordt maandelijks samen met het salaris betaald.

 

 

Publicatiedatum: 06/05/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 28 april 2025

 

B.19 Handbogenhof - aanleg openbaar domein. Proces-verbaal definitieve oplevering. KENNISNAME.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van het proces-verbaal van definitieve oplevering voor de omgevingsaanleg Handbogenhof gelegen aan Kanunnik Davidlaan 23.

 

 

Publicatiedatum: 06/05/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 28 april 2025

 

B.20 Werken nutsmaatschappijen. TOELATINGEN

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college verleent toelating aan de nutsmaatschappijen voor het uitvoeren van werken aan de nutsleidingen op grondgebied van Lier.

 

 

Publicatiedatum: 06/05/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 28 april 2025

 

B.21 Bushaltes langs beide rijbaanvakken aan Mechelsesteenweg thv kerkhof . BIJKOMENDE AANWENDING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college hecht goedkeuring aan de bijkomende aanwending voor het aanleggen van 2 bushaltes aan de Mechelsesteenweg thv de begraafplaats.

 

 

Publicatiedatum: 06/05/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 28 april 2025

 

B.22 Normaalschool - deel Kluis. Proces-verbaal voorlopige oplevering. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college hecht goedkeuring aan het proces-verbaal van voorlopige oplevering Normaalschool - deel De Kluis (riolering en bovenbouw).

 

 

Publicatiedatum: 06/05/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 28 april 2025

 

B.23 Fluvius 2.0 - licht als dienst - rapport december 2024. KENNISNAME.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van het rapport 'licht als dienst' (periode december 2024) in het kader van de afgesloten overeenkomst Fluvius 2.0.

 

 

Publicatiedatum: 06/05/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 28 april 2025

 

B.24 Kruisstraat - Tallaart : locatie Fluvius distributiecabine. PRINCIPIËLE GOEDKEURING.

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

 

Publicatiedatum: 06/05/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 28 april 2025

 

B.25 Ruimen gemeente- en publieke grachten. Gunning opdracht via aankoopcentrale Pidpa. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om voor de opdracht 'Ruimen van gemeentegrachten op grondgebied Lier dienstjaar 2025' beroep te doen op het raamcontract van Pidpa door de firma De Ruytte Milieu bv uit Puurs.

 

Art 2 :

Het college beslist om voor de opdracht 'Ruimen van publieke grachten op grondgebied Lier dienstjaar 2025' beroep te doen op het raamcontract van Pidpa door de firma De Ruytte Milieu bv uit Puurs.

 

 

Publicatiedatum: 06/05/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 28 april 2025

 

B.26 Heraanleg Rijenweg. Overdracht postinterventiedossier (PID) en verklaring goede uitvoering. GOEDKEURING

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om volgende documenten ondertekend over te maken aan V.E.T.O Partners N.V voor het uitvoeren van veiligheidscoördinatie voor het project 'heraanleg dubbelrichtingsfietspad Rijenweg' :

        verklaring van overdracht van postinterventiedossier

        verklaring van goede uitvoering

 

 

Publicatiedatum: 06/05/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 28 april 2025

 

B.27 Sint-Gummarus site Lier: overdracht los botmateriaal van Sint-Gummaruskerk naar begraafplaats Kloosterheide. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om de stoffelijke resten uit de Sint-Gummaruskerk te laten herbegraven op de begraafplaats Kloosterheide, conform het voorgestelde plan, op de aangeduide locatie, en in het bijzijn van stads- en kerkbestuur.

 

Art 2 :

Het college beslist om de verdere uitvoering van de vervaardiging en plaatsing van de gedenkplaat goed te keuren, de volledige kost ten laste van de stad te nemen en het aandeel van de kerkfabriek nadien te verrekenen via facturatie.

 

 

Publicatiedatum: 06/05/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 28 april 2025

 

B.28 Het rooien van 111 bomen en 29 stobben en het planten van 62 bomen in de Herenboslaan op het grondgebied van Lier.  Lastenkohier, raming en opstarten procedure. GOEDKEURING.

 

Het college beslist dat het bestek met nr. 2025/829 en de raming voor de opdracht “Het rooien van 111 bomen en 29 stobben en het planten van 62 bomen in de Herenboslaan op het grondgebied van Lier”, opgesteld door Algemene zaken - aankoop en overheidsopdrachten en dit oin opdracht van het technisch bureau - openbaar domein worden goedgekeurd. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten.

 

Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de vereenvoudigde onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking.

 

De aankondiging van de opdracht wordt ingevuld, goedgekeurd en bekendgemaakt op nationaal niveau.

De offertes dienen het bestuur ten laatste te bereiken op 11 juni 2025 om 09.05 uur.

 

 

Publicatiedatum: 06/05/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 28 april 2025

 

B.29 Aanleggen van een ventweg ter hoogte van Antwerpsesteenweg 269-291 op het grondgebied van Lier. Lastenkohier, raming en opstarten procedure. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist dat het bestek met nr. 2025/828 en de raming voor de opdracht “Aanleggen van een ventweg ter hoogte van Antwerpsesteenweg 269-291 op het grondgebied van Lier”, opgesteld door Algemene zaken - aankoop en overheidsopdrachten en dit in opdracht van het technisch bureau - openbaar domein worden goedgekeurd. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten.

De raming bedraagt € 91.810,55 excl. btw of € 111.090,77 incl. 21% btw (€ 19.280,22 btw medecontractant).

 

Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de vereenvoudigde onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking.

De aankondiging van de opdracht wordt ingevuld, goedgekeurd en bekendgemaakt op nationaal niveau.

 

De offertes dienen het bestuur ten laatste te bereiken op 5 juni 2025 om 09.05 uur.

 

 

Publicatiedatum: 06/05/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 28 april 2025

 

B.30 Opmaak beheer- en ontsluitingsplan Sint-Gummarussite. TOEWIJZING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist dat de opdracht wordt gegund aan Erfgoedstudio, Legeweg 249, 8020 Oostkamp, tegen het nagerekende bedrag van 28 556 euro incl. BTW.

 

Art 2 :

Het college gaat akkoord met het voorstel van samenstelling van de stuurgroep. De politieke afvaardiging zal bestaan uit volgend(e) lid/leden van het CBS: Bert Wollants en Charlotte Schwagten

 

 

Publicatiedatum: 06/05/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 28 april 2025

 

B.31 Verenigingenmarkt Lier Feest 20 juni 2025. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist toelating te verlenen aan Lier Feest vzw voor de organisatie van de verenigingenmarkt op vrijdag 20 juni 2025 van 18u00 tot 23u30 op de evenementenweide aan de Frederik Peltzerstraat.

 

Art 2 :

Het college beslist om geen verkeersmaatregelen in te voeren naar aanleiding van de verenigingenmarkt.

 

Art 3 :

Het reglement voor het gebruik van de evenementenlocaties dient opgevolgd te worden.

 

Art 4 :

De adviezen van de brandweer dienen opgevolgd te worden.

Omwille van bepaalde weersomstandigheden (vb. wind > 5 bft, storm, extreme droogte/hitte, brandindex,…) kunnen te allen tijde door de burgemeester extra maatregelen worden opgelegd in functie van de openbare veiligheid.

 

Art 5 :

Verplicht gebruik van herbruikbare drankrecipiënten. Ook voor eten wordt de voorkeur gegeven aan herbruikbaar cateringmateriaal.

Andere afvalfracties die ontstaan bij het evenement (verpakkingsafval, papier en karton, glas, etensresten...) dienen in de eerste plaats vermeden te worden en in de tweede plaats maximaal gerecycleerd. Het aandeel restafval dient zo klein mogelijk gehouden te worden. De organisatie en deelnemers staan zelf in voor het correct afvoeren van het afval, dwz sorteren en aanbieden als huishoudelijk of bedrijfsafval. Het afval mag niet in de publieke vuilnisbakken worden gedeponeerd.

OPGELET: vanaf 1 januari 2024 is het verplicht om keukenafval en etensresten te sorteren. In een zone waar bezoekers eten, is het aangewezen om een inzamelbak voor etensresten te plaatsen. Ook daar waar het eten bereid wordt, moet een apart recipiënt voorzien worden. De deelnemers en bezoekers van het evenement dienen hier ook over ingelicht te worden.

Het openbaar domein wordt door de organisatie nadien gecontroleerd en waar nodig geveegd/opgeruimd.

Indien er flyers of promomateriaal worden uitgedeeld, gelieve op zoek te gaan naar duurzame producten en producten te vermijden die makkelijk zwerfvuil worden.

 

 

Publicatiedatum: 06/05/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 28 april 2025

 

B.32 Avondmarkt Lier Feest 19 juni 2025. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist toelating te verlenen aan Lier Feest vzw voor de organisatie van een avondmarkt op donderdag 19 juni 2025 van 18u00 tot 23u00 op de Grote Markt, in de Eikelstraat en op het Zimmerplein.

 

Art 2 :

Het college gaat akkoord met volgende verkeersmaatregel :

Toepassing van het zaterdagmarktregime, op donderdag 19/06/2025 van 15u00 tot 24u00.

Een signalisatieplan en tijdelijke verordening kunnen opgemaakt worden.

Levering van de signalisatie door de stadsdiensten, (de)activatie door de organisator.

 

Art 3 :

Een minimale doorgang van 4m voor de hulpdiensten dient steeds gegarandeerd te zijn.

Omwille van bepaalde weersomstandigheden (vb. wind > 5 bft, storm, extreme droogte/hitte, brandindex,…) kunnen te allen tijde door de burgemeester extra maatregelen worden opgelegd in functie van de openbare veiligheid.

 

Art 4 :

Om de bewoners te informeren over de geplande verkeersmaatregelen zal de stad Lier voorzien in de nodige communicatie (bewonersbrief of kaartje) en bepalen waar deze dient verspreid te worden. De organisator is zelf verantwoordelijk om de informatie tijdig en correct huis-aan-huis te verspreiden.

 

Art 5 :

De organisator dient een gedetailleerd inplantingsplan, een lijst van alle deelnemende standhouders en de contactgegevens van de verantwoordelijke ter plaatse min. 2 weken op voorhand aan de cel evenementen te bezorgen. Zo kan deze door de hulpdiensten te allen tijde worden geraadpleegd op het terrein

 

Art 6 :

Voor de voertuigen die in het kader van dit evenement toegang dienen te hebben tot de voetgangerszone, buiten de afgelijnde uren voor laden en lossen, dienen er minimum 10 werkdagen op voorhand tijdelijke doorgangskaarten aangevraagd te worden via doorgangskaart@lier.be.

 

 

Publicatiedatum: 06/05/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 28 april 2025

 

B.33 Jaarmarkt Koningshooikt 22 juni 2025. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist toelating te verlenen aan Dorpsraad Koningshooikt vzw voor de organisatie van de jaarmarkt in Koningshooikt op zondag 22 juni 2025 van 08u00 tot 16u00.

 

Art 2 :

Het college gaat akkoord met volgende verkeersmaatregelen :

Afsluiten voor verkeer van Koningsplein (inclusief parking), Dorpsstraat, Liersebaan tot aan zijstraatje naar begraafplaats, Schoolstraat, Bernard Van Hoolstraat van centrum tot en met kruispunt Schoolstraat en Eikenboslaan tot aan Sint-Antoniuslaan op zondag 22/06/2025 van 05u00 tot 23u00.
Omleiding in beide richtingen via N10, Burgemeester Hensstraat en Sander De Vosstraat.
Parkeerverbod op zondag 22/06/2025 op Koningsplein (inclusief parking), in Dorpsstraat, Liersebaan tot aan zijstraatje naar begraafplaats, Schoolstraat, Bernard Van Hoolstraat van centrum tot en met kruispunt Schoolstraat en Eikenboslaan tot aan Sint-Antoniuslaan
Parkeerverbod op parking De Waaier van donderdag 19/06/2025 tem maandag 23/06/2025.

 

Een signalisatieplan en tijdelijke verordening kunnen opgemaakt worden.

Levering en plaatsing van het parkeerverbod door de stadsdiensten.

Levering van de overige signalisatie door de stadsdiensten, (de)activatie door de organisator.

 

Art 3 :

Gedurende de volledige duurtijd van het evenement (incl. opbouw en afbraak) dient er een vrije doorgang gewaarborgd te worden van minimaal 4m hoog en 4m breed voor de hulpdiensten. Elementen die binnen de minuut verplaatsbaar zijn met de hand (bv. stoelen, lichte tafels, …), kunnen in deze vrije doorgang worden geplaatst, onder voorbehoud dat deze onmiddellijk kunnen worden weggenomen in geval van een incident. Het is niet toegelaten zwaardere objecten, zoals bijvoorbeeld parasolvoeten, in de vrije doorgang te plaatsen. 

De opstellingen en activiteiten mogen geen hinder vormen voor een vlotte en veilige ontruiming van het evenement, noch van de achterliggende en nabijgelegen gebouwen. Ze mogen geen gevaar opleveren voor personen, gebouwen en andere particuliere eigendommen en ze mogen de hulpdiensten niet hinderen.

Omwille van bepaalde weersomstandigheden (vb. wind > 5 bft, storm, extreme droogte/hitte, brandindex,…) kunnen te allen tijde door de burgemeester extra maatregelen worden opgelegd in functie van de openbare veiligheid.

De adviezen van de brandweer dienen opgevolgd te worden.

Indien mogelijk zal er een veiligheidsrondgang worden georganiseerd door de stadsdiensten waarbij de genomen veiligheidsmaatregelen worden gecontroleerd. 

 

Art 4 :

De verantwoordelijke voor de rommelmarkt dient een gedetailleerd inplantingsplan, een lijst van alle deelnemende standhouders en de contactgegevens van de verantwoordelijke ter plaatse min. 2 weken op voorhand aan de cel evenementen te bezorgen. Zo kan deze door de hulpdiensten te allen tijde worden geraadpleegd op het terrein

 

Art 5 :

Om de bewoners te informeren over de geplande verkeersmaatregelen zal de stad Lier voorzien in de nodige communicatie (bewonersbrief of kaartje) en bepalen waar deze dient verspreid te worden. De organisator is zelf verantwoordelijk om de informatie tijdig en correct huis-aan-huis te verspreiden.

 

Art 6 :

Verplicht gebruik van herbruikbare drankrecipiënten. Ook voor eten wordt de voorkeur gegeven aan herbruikbaar cateringmateriaal.

Andere afvalfracties die ontstaan bij het evenement (verpakkingsafval, papier en karton, glas, etensresten...) dienen in de eerste plaats vermeden te worden en in de tweede plaats maximaal gerecycleerd. Het aandeel restafval dient zo klein mogelijk gehouden te worden. De organisatie en deelnemers staan zelf in voor het correct afvoeren van het afval, dwz sorteren en aanbieden als huishoudelijk of bedrijfsafval. Het afval mag niet in de publieke vuilnisbakken worden gedeponeerd.

OPGELET: vanaf 1 januari 2024 is het verplicht om keukenafval en etensresten te sorteren. In een zone waar bezoekers eten, is het aangewezen om een inzamelbak voor etensresten te plaatsen. Ook daar waar het eten bereid wordt, moet een apart recipiënt voorzien worden. De deelnemers en bezoekers van het evenement dienen hier ook over ingelicht te worden.

Het openbaar domein wordt door de organisatie nadien gecontroleerd en waar nodig geveegd/opgeruimd.

Indien er flyers of promomateriaal worden uitgedeeld, gelieve op zoek te gaan naar duurzame producten en producten te vermijden die makkelijk zwerfvuil worden.

 

 

Publicatiedatum: 06/05/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 28 april 2025

 

B.34 Zomerbraderij 28-29 juni 2025. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist toelating te verlenen voor de organisatie van de zomerbraderij op zaterdag 28 juni en zondag 29 juni 2025.

 

Art 2 :

Het college gaat akkoord met volgende verkeersmaatregelen :

Van zaterdag 28/06/2025 van 06u00 tot zondag 29/06/2025 om 20u00 parkeerverbod in :

        H. Geeststraat

        Rechtestraat

        Antwerpsestraat

        Kolveniersvest

        Kartuizersvest van Parelstraat tot Antwerpsestraat

        Vervlietstraat

 

Op zaterdag 28/06/2025 van 06u00 tot 07u00 en op zondag 29/06/2025 van 19u00 tot 20u00 parkeerverbod in de Mosdijk (wegens omkeren rijrichting).

 

Afsluiten van zaterdag 28/06/2025 07u00 tot zondag 29/06/2025 20u00 :

        Antwerpsestraat (volledig)

        Kartuizersvest van Parelstraat tot Antwerpsestraat

        Kolveniersvest

        Kruisbogenhofstraat tussen de inrit van het Adm. Centrum en de Antwerpsestraat

        Rechtestraat 

        H. Geeststraat

 

Deze kruispunten blijven steeds open en bruikbaar voor het verkeer :

        Antwerpsestraat x A. Bergmannlaan

        Vismarkt x Werf (Hoge Brug)

 

Door het afsluiten van voornoemde straten zijn de volgende straten niet meer bereikbaar  

        K. Mercierplein aan hoofdingang kerk

        Vervlietstraat

        Rolwagenstraat

 

Ook de inrit Kolveniersvest voor dienstparking Ziekenhuis is niet beschikbaar.

Gelet de Rolwagenstraat dus afgesloten is aan de Antwerpsestraat dient de poort aan de kant van het Ziekenhuis geopend worden.

 

Wijzigen van rijrichting van zaterdag 28/06/2025 om 07u00 tot zondag 29/06/2025 om 20u00 in :

        Mosdijk

        Aragonstraat

        Kerkstraat (doodlopend en dubbel richtingsverkeer)

        Kattenstraat (doodlopend en dubbel richtingsverkeer)

Hierdoor blijft de Vismarkt en omgeving, alsook de Werf en wijk Den Bril bereikbaar.

Aankondigingsborden ruim vooraf te plaatsen.

 

Een signalisatieplan en tijdelijke verordening kunnen opgemaakt worden.

Levering, plaatsing en (de)activatie van de signalisatie door de stadsdiensten.

 

Art 3 :

Gedurende de volledige duurtijd van het evenement (incl. opbouw en afbraak) dient er een vrije doorgang gewaarborgd te worden van minimaal 4m hoog en 4m breed voor de hulpdiensten. Elementen die binnen de minuut verplaatsbaar zijn met de hand (bv. stoelen, lichte tafels, …), kunnen in deze vrije doorgang worden geplaatst, onder voorbehoud dat deze onmiddellijk kunnen worden weggenomen in geval van een incident. Het is niet toegelaten zwaardere objecten, zoals bijvoorbeeld parasolvoeten, in de vrije doorgang te plaatsen. 

De opstellingen en activiteiten mogen geen hinder vormen voor een vlotte en veilige ontruiming van het evenement, noch van de achterliggende en nabijgelegen gebouwen. Ze mogen geen gevaar opleveren voor personen, gebouwen en andere particuliere eigendommen en ze mogen de hulpdiensten niet hinderen.

Omwille van bepaalde weersomstandigheden (vb. wind > 5 bft, storm, extreme droogte/hitte, brandindex,…) kunnen te allen tijde door de burgemeester extra maatregelen worden opgelegd in functie van de openbare veiligheid.

Bij 27 graden en meer dient er gratis drinkwater te worden voorzien door de organisator. 

Er wordt gewezen op het belang om minstens 1 bewaakte fietsenparking te voorzien.

 

Art 4 :

Afvalfracties die ontstaan bij het evenement (verpakkingsafval, papier en karton, glas, etensresten...) dienen in de eerste plaats vermeden te worden en in de tweede plaats maximaal gerecycleerd. Het aandeel restafval dient zo klein mogelijk gehouden te worden. De organisatie en deelnemers staan zelf in voor het correct afvoeren van het afval, dwz sorteren en aanbieden als huishoudelijk of bedrijfsafval. Het afval mag niet in de publieke vuilnisbakken worden gedeponeerd.

Het openbaar domein wordt door de organisatie nadien gecontroleerd en waar nodig geveegd/opgeruimd.

Indien er flyers of promomateriaal worden uitgedeeld, gelieve op zoek te gaan naar duurzame producten en producten te vermijden die makkelijk zwerfvuil worden.

 

 

Publicatiedatum: 06/05/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 28 april 2025

 

B.35 Zomer in het park 04-29 juni 2025. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist toelating te verlenen voor de organisatie van Zomer in het park van 4 juni tem 29 juni 2025 op de evenementenweide aan de Netelaan en in het stadspark.

 

Art 2 :

Het college gaat akkoord met volgende verkeersmaatregelen :

Parkeerverbod op de parkeerstrook Netelaan 5-7 van 28/05/2025 om 09u00 tem 04/07/2025 om 16u00.

Parkeerverbod in de Netelaan op de ganse parkeerstrook voor het stadspark vanaf 02/06/2025 om 09u00 tem 03/07/2025 om 09u00.

 

Een signalisatieplan en tijdelijke verordening kunnen opgemaakt worden.

Levering en plaatsing van de signalisatie door de stadsdiensten.

 

Art 3 :

De adviezen van de brandweer dienen opgevolgd te worden.

Omwille van bepaalde weersomstandigheden (vb. wind > 5 bft, storm, extreme droogte/hitte, brandindex,…) kunnen te allen tijde door de burgemeester extra maatregelen worden opgelegd in functie van de openbare veiligheid.

De aanbevelingen van de Lierse Adviesraad Toegankelijkheid dienen meegenomen te worden in de praktische organisatie van het evenement.

 

Art 4 :

Het college beslist aan de organisator machtiging te verlenen voor het schenken van gedistilleerde/sterke dranken tijdens Zomer in het park in het kader van een occasionele drankgelegenheid.

 

Art 5 :

Het college gaat akkoord met de plaatsing van tijdelijke bewegwijzering in de buurt van de evenementenweide en het stadspark voor de duurtijd van het evenement.

 

Art 6 :

Het college gaat akkoord met volgende afwijkingen op de geluidsnormen voor elektronisch versterkte muziek :

Op woensdag 04/06/2025

        mag het geluidsniveau van de muziek tussen 17u00 en 20u00 niet meer bedragen dan 93 db(A) Laeq,15 min

        dienen de muziekactiviteiten stipt beëindigd te worden om 20u00

 

Op vrijdag 06/06/2025

        mag het geluidsniveau van de muziek tussen 20u00 en 22u00 niet meer bedragen dan 93 db(A) Laeq,15 min

        dienen de muziekactiviteiten stipt beëindigd te worden om 22u00

 

Op vrijdag 13/06/2025

        mag het geluidsniveau van de muziek tussen 20u00 en 22u00 niet meer bedragen dan 93 db(A) Laeq,15 min

        dienen de muziekactiviteiten stipt beëindigd te worden om 22u00

 

Op vrijdag 20/06/2025

        mag het geluidsniveau van de muziek tussen 19u30 en 22u30 niet meer bedragen dan 93 db(A) Laeq,15 min

        dienen de muziekactiviteiten stipt beëindigd te worden om 22u30

 

Op vrijdag 27/06/2025

        mag het geluidsniveau van de muziek tussen 20u00 en 22u00 niet meer bedragen dan 93 db(A) Laeq,15 min

        dienen de muziekactiviteiten stipt beëindigd te worden om 22u00

 

Op zaterdag 28/06/2025

        mag het geluidsniveau van de muziek tussen 14u00 en 16u00 niet meer bedragen dan 93 db(A) Laeq,15 min

        dienen de muziekactiviteiten stipt beëindigd te worden om 16u00

 

Op zondag 29/06/2025

        mag het geluidsniveau van de muziek tussen 19u30 en 22u30 niet meer bedragen dan 93 db(A) Laeq,15 min

        dienen de muziekactiviteiten stipt beëindigd te worden om 22u30

 

De organisator moet de omwonenden binnen een straal van 200 m rond het evenement, uiterlijk één week voor het evenement informeren en de gegevens van de organisator of verantwoordelijke meedelen.

De organisator voorziet een geluidsmeter met permanente registratie, die permanent de LAeq, 15 min-waarde meet. Deze geluidsmeter dient opgesteld te worden tussen het publiek, aan de DJ- of PA-installatie. De resultaten van de meting dienen binnen de 2 dagen na het evenement in tabelvorm aan de stad Lier bezorgd te worden (leefmilieu@lier.be).

De beslissing dient op eenvoudig verzoek aan de toezichthoudende diensten getoond kunnen worden.

 

Art 7 :
Het college gaat akkoord met de ondersteuning door de technisch uitvoerende diensten bij de op- en afbouw van het evenement.

 

 

Publicatiedatum: 06/05/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 28 april 2025

 

B.36 Projectsubsidie Reus Leo van de koninklijke Harmonie Leo XIII. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist een projectsubsidie toe te kennen aan koninklijke Harmonie Leo XIII voor de realisatie van reus Leo. Het bedrag van de toegekende subsidie wordt bepaald na het binnenbrengen van een evaluatieverslag waarin een eindbalans is opgenomen en kan nooit meer zijn dan 1240 euro.

 

 

Publicatiedatum: 06/05/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 28 april 2025

 

C.1 Verslag vorig college. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist het verslag van de vorige vergadering dd. 21 april 2025 goed te keuren.

 

 

Publicatiedatum: 06/05/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 28 april 2025

 

C.4 OV 2024/137: beslissing deputatie - voorwaardelijke vergunning voor Ontbossen voor een paardenfokkerij gelegen Donderheide te Lier, kadastraal gekend afdeling 4, sectie E nrs. 39D, 39L, 39K, 54A, 56D, 58B, 59_, 60_ en 61 GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van de beslissing van de deputatie.

 

Art 2 :

Het college beslist niet  in beroep te gaan tegen de beslissing.

 

 

Publicatiedatum: 06/05/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 28 april 2025

 

C.5 Verdeling door Morrens, Coelst & Somers notarissen. Gelegen beekstraat 43/1, kadastraal gekend als afdeling 4 , sectie B nrs. 0571G P0000 KENNISNAME.

 

BESLUIT

Art 1:

Het college beslist dat volgens artikel 5.2.2 van de Vlaamse codex, de voorgaande  opmerkingen gemaakt moeten worden, in de akte opgemaakt door Morrens, Coelst & Somers Notarissen, voor het afsplitsen van Beekstraat 43/1, kadastraal gekend als 4° afd. sectie B nr.571 G2, met het oog om het te verkopen:

Als de woning Beekstraat 43/1, gelegen op perceel 4° afd. sectie B 571 G2, nu afgesplitst gaat worden van de loods/woningbijgebouw, gelegen op perceel 4° afd. sectie B 571 L2, dan kan deze loods niet meer aanzien worden als woningbijgebouw. De loods krijgt hierdoor een hoofdfunctie hetgeen niet aanvaardbaar is.

 

 

Publicatiedatum: 06/05/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 28 april 2025

 

C.6 Lijst bestelbonaanvragen Stad Lier. KENNISNAME.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van de lijst bestelbonaanvragen Stad Lier voor een totaal bedrag van 71.730,65 euro, aangemaakt in week 17 van 2025, die de volledige goedkeuringsflow doorlopen hebben.

 

 

Publicatiedatum: 06/05/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 28 april 2025

 

C.7 Kerkraad Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt - verslag 7 april 2025. KENNISNAME.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist kennis te nemen van het verslag van de kerkraad Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt van 7 april 2025.

 

 

Publicatiedatum: 06/05/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 28 april 2025

 

C.9 Tijdelijke politieverordening op het wegverkeer/ Verkeersmaatregelen n.a.v. rommelmarkt Waversesteenweg. UITVAARDIGING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college vaardigt volgende tijdelijke politieverordening op het wegverkeer uit: in het belang van de openbare orde, rust en veiligheid zullen tijdelijke verkeersmaatregelen genomen worden voor de organisatie van een rommelmarkt op zondag 25/05/2025 van 08.00u t.e.m. 19.00u.

Parkeerverbod wordt ingevoerd vanaf 07.00u.

Afsluiten straat vanaf 08.00u.

 

Art 2 :

Volgende tijdelijke verkeersmaatregelen zullen ingesteld worden:

Stilstaan- en parkeerverbod

Afsluiten straten

Steeds afdekken tegenstrijdige signalisatie

Parking Benedenbaan dient gevrijwaard te blijven

 

SIGNALISATIE :

 

Parkeerverbod

 

E3 met onderbord “zondag van 07.00u tot 19.00u”

    Waversesteenweg tussen Aarschotsesteenweg en Hoogveldweg

    Benedenbaan

    Ploegstraat

    Weidestraat

 

    Akkerstraat

 

Afsluiten straat vanaf 08.00 uur tot 19.00 uur  

 

Rood-wit hek met C3 + nadars (breedte straat)

Hoogveldweg x Waversesteenweg

Aarschotsesteenweg x Waversesteenweg

Benedenbaan x Hoogveldweg

Akkerstraat x Hoogveldweg

 

 

Levering en plaatsing van het parkeerverbod door de stadsdiensten.

 

Levering van de overige signalisatie door de stadsdiensten, (de)activatie door de aanvrager.

 

Art 3 :

De verkeersmaatregelen worden bekend gemaakt aan de weggebruiker met de passende verkeerstekens overeenkomstig artikel 12 van de verkeerswet (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)

 

Art 4 :

Inbreuken worden gestraft zoals voorzien in de wet van het wegverkeer (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)

 

Art 5 :

Afschrift van huidig besluit wordt overgemaakt aan de Griffies van de Rechtbank van Eerste Aanleg en de Politierechtbank te Mechelen.

 

 

Publicatiedatum: 06/05/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 28 april 2025

 

C.10 Tijdelijke politieverordening op het wegverkeer / Inname parking voor schoolsportdagen. UITVAARDIGING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college vaardigt volgende tijdelijke politieverordening op het wegverkeer uit: in het belang van de openbare orde, rust en veiligheid zullen tijdelijke verkeersmaatregelen genomen worden voor het signaleren het evenement 'schoolsportdagen'.

 

Art 2 :

Van 19/05/2025 t.e.m. 23/05/2025 en van 16/06/2025 t.e.m. 20/06/2025

 

parkeerverbod

afsluiten zone voor opstelling ‘gekke fietsen’

 

SIGNALISATIE :

 

Parkeerverbod (afdekken tegenstrijdige signalisatie)

 

Grasdalparking het westelijke deel t.o.v. de brandweer

 

E3 borden plaatsen met onderbord

“ van 19/05 t.e.m. 23/05 en van 16/06 t.e.m. 20/06 “

 

 

Afsluiten zone (plaatsen ‘gekke fietsen’)

 

Nadars met C3 over de gehele lengte van de inname

 

Signalisatie te leveren en te plaatsen door de stadsdiensten.

 

Art 3 :

De verkeersmaatregelen worden bekend gemaakt aan de weggebruiker met de passende verkeerstekens overeenkomstig artikel 12 van de verkeerswet (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)

 

Art 4 :

Inbreuken worden gestraft zoals voorzien in de wet van het wegverkeer (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)

 

Art 5 :

Afschrift van huidig besluit wordt overgemaakt aan de Griffies van de Rechtbank van Eerste Aanleg en de Politierechtbank te Mechelen.

 

 

Publicatiedatum: 06/05/2025
Overzicht punten

 

Zitting van 28 april 2025

 

T.1 Ligo - algemene vergadering van 28 april 2025 - agenda. GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR GEMEENTERAAD.

 

ESLUIT

Art 1 :

Het college keurt de agenda van de algemene vergadering van 28 april 2025 van Ligo met volgende agenda, goed:

 

1.

Kennismaking met de nieuwe leden

2.

Bekrachtiging nieuwe samenstelling van de algemene vergadering

3.

Verslag algemene vergadering 25 november 2024

4.

Voorstelling van de werking van Ligo regio Mechelen voor nieuwe leden

5.

Goedkeuring jaarrekening 2024

6.

Uitnodiging sociaal-artistiek project 'Pallieder droomt'

 

Art 2 :

Het college beslist het dossier ter bekrachtiging aan de gemeenteraad voor te leggen.

 

 

Publicatiedatum: 06/05/2025
Disclaimer

Publicatie LBLOD

De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.

Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:

Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.