Lier

Zitting van 03 februari 2020

Van 13:00 uur.

 

Overzicht punten

 

Zitting van 03 februari 2020

 

B.3 Principiële toekenning nieuwe straatnaam Houtroverssteeg ter hoogte van het zijstraatje van de Eikenboslaan aan parking De Laag. GOEDKEURING EN DOORSTUREN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om de voorgestelde huisnummering goed te keuren.

 

Art 2 :

Het college beslist de benaming Houtroverssteeg voor de nieuwe straat, zijstraat van de Eikenboslaan tov de parking De Laag, voor principiële toekenning te verzenden naar de gemeenteraad.

 

 

Publicatiedatum: 11/02/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 03 februari 2020

 

B.4 Bevlaggingsactie 2020. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om in 2020  de vlaggenlijnen in functie van de koopevents omhoog te hangen en best in de periode van 15 juni tot en met zondag 4 oktober. De herbruikbare vlaggenlijnen zullen hiervoor opnieuw in gebruik genomen worden.

Het college beslist om ook de WinkelHier banners omhoog te hangen uiterlijk op 16 maart.

 

Art 2 :

Het college volgt de adviezen van het team mobiliteit, de verkeerspolitie en de technisch uitvoerende diensten om volgende straten af te sluiten voor het verkeer (om op die manier de veiligheid van de personeelsleden en passanten te garanderen).

 

Smalle Antwerpsestraat.

Brede Antwerpsestraat.

Kartuizersvest.

Berlarij.

Berlaarsestraat-

 

 

Publicatiedatum: 11/02/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 03 februari 2020

 

B.5 Lier Winkelplezier 2020. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om Lier Winkelplezier dit jaar te laten plaatsvinden tijdens het weekend van 21 en 22 maart 2020.

Het college beslist eveneens om op zondag 22 maart 2020 de smalle Antwerpsestraat af te sluiten voor het verkeer van 13.30 tot 18 uur.

 

 

 

Publicatiedatum: 11/02/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 03 februari 2020

 

B.6 Ambulante handel foodtruck - veemarkt. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist toestemming te verlenen  voor het plaatsen van een foodtruck op de veemarkt voor de verkoop van ontbijt en tapas elke dinsdag voor de periode van 1 jaar na goedkeuring college besluit.

 

Art 2 :

Het retributiereglement op plaatsrechten markten en elektriciteitsvoorziening voor marktkramers en andere gebruikers zal toegepast worden.

 

 

Publicatiedatum: 11/02/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 03 februari 2020

 

B.7 Zaterdagse markt -  toewijzing nieuw abonnement. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist, rekening houdend met artikel 5.2. van het marktreglement, de aanvraag voor een bekomen van een vaste standplaats (vanaf 1 april  2020)  goed te keuren.

 

Art 2 :

Het retributiereglement op plaatsrechten markten en elektriciteitsvoorziening voor marktkramers en andere gebruikers, goedgekeurd door de gemeenteraad op 16 december 2019 wordt toegepast.

 

 

 

 

Publicatiedatum: 11/02/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 03 februari 2020

 

B.8 Beoordeling vestigingsaanvragen Bollaarpark a.d.h.v. infofiches Futurn. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het schepencollege keurt de positief geadviseerde aanvragen goed voor een vestiging op het bedrijventerrein Bollaarpark, voor wat betreft de opgegeven activiteiten voor eigen gebruik.

 

 

Publicatiedatum: 11/02/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 03 februari 2020

 

B.9 Beoordeling vestigingsaanvraag Bollaarpark a.d.h.v. infofiche Futurn. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de positief geadviseerde aanvraag Naenen bvba goed te keuren voor een vestiging op het bedrijventerrein Bollaarpark, voor wat betreft de opgegeven activiteiten van huurder JM Top Trading.

 

 

 

Publicatiedatum: 11/02/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 03 februari 2020

 

B.10 Tijdelijke politieverordening op het wegverkeer/Aanleg parkeerplaatsen elektrische voertuigen. UITVAARDIGING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college vaardigt volgende tijdelijke politieverordening op het wegverkeer uit vanaf 1

maart 2020:

Parkeren voorbehouden voor elektrische voertuigen: (E9a + onderbord type VIIb)

Op navolgende wegvakken worden 2 parkeervakken voorbehouden aan elektrische voertuigen:

1)      Vismarkt

2)      buurtparking Charron

3)      buurtparking Pieter Breughellaan

4)      parking Tramweglei

5)      Hoogveldweg

6)      Eeuwfeestlaan, kruising Guldensporenlaan

 

Art 2 :

De verkeersmaatregelen worden bekend gemaakt aan de weggebruiker met de passende

verkeerstekens overeenkomstig artikel 12 van de verkeerswet (K.B. 16.03.68 en latere

wijzigingen)

 

Art 3 :

Inbreuken worden gestraft zoals voorzien in de wet van het wegverkeer (K.B. 16.03.68 en

latere wijzigingen)

 

Art 4:

Afschrift van huidig besluit wordt overgemaakt aan de Griffies van de Rechtbank van Eerste

Aanleg en de Politierechtbank te Mechelen.

 

 

Publicatiedatum: 11/02/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 03 februari 2020

 

B.11 OV 2019/374: verbouwen van een vrijstaande ééngezinswoning, Kriekenstraat 21. Limietdatum: 07/02/2020. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het verbouwen van een vrijstaande ééngezinswoning,  te vergunnen met voorwaarden.

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • Strikt naleven van het advies van Cel Integraal Waterbeheer met ref. IW 2019/374 ontvangen op 9 december 2019 met in het bijzonder:

o        De infiltratievoorziening moet minstens 1.448 liter zijn met een infiltratieoppervlakte van minimaal 2m².

o        De infiltratievoorziening mag maximaal 120 cm onder maaiveld geïnstalleerd worden.

  • De maximum toegelaten breedte voor een oprit bedraagt 3 meter.
  • Het verwijderen van de bestaande inbuizing en de plaatsing van een nieuwe dient te gebeuren door de stadsdiensten op kosten van de aanvrager.

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

         De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

         Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

         Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

         De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

         Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

         Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

         Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

         De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

         Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

         Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

        De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

        De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

     het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

     de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 11/02/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 03 februari 2020

 

B.12 OV 2019/357: aanvragen omgevingsvergunning, Kloosterstraat 2 en Volmolenstraat 65B. Limietdatum: 07/02/2020. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

Art. 1:

Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.

 

Art. 2:

Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het aanvragen omgevingsvergunning te vergunnen met voorwaarden.

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 3:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Brandweerzone Rivierenland (ref. P16184-003/01) van 26 november 2019 strikt na te leven.
  • Doorverwijzen naar de website www.fluvius.be.
  • Strikt naleven van het advies van FOD Binnenlandse Zaken – ASTRID veiligheidscommissie met ref. 3434 ontvangen op 5 november 2019.
  • Strikt naleven van het advies van Cel Integraal Waterbeheer met ref. IW. 2019/357 ontvangen op 7 januari 2020 met in het bijzonder:

-          Het hemelwater moet gefilterd worden alvorens het naar de hemelwaterput gaat.

-          De hemelwaterput mag maximaal 10.000 liter bedragen.

-          Als er een hemelwaterput geplaatst wordt, moet het opgevangen hemelwater gebruikt worden voor de toiletten op het gelijkvloers.

-          Er moet 2.119 liter aan infiltratievoorziening geplaatst worden volgens de hemelwaterverordening.

Opmerking:

-          De cel integraal waterbeheer raadt aan om infiltratieproeven uit te voeren vooraf aan de plaatsing van de infiltratievoorziening.

  • Er moet een aparte toelating gevraagd worden voor de inname van het openbaar domein.
  • “De maatregelen in de archeologienota waarvan akte werd genomen op 10-10-2019 met referentienummer 12461 moeten uitgevoerd worden overeenkomstig het programma in diezelfde archeologienota, de voorwaarden bij de aktename, en het Onroerenderfgoeddecreet van 12 juli 2013.”

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

1.      De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

2.      Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

3.      Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

4.      De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

5.      Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

6.      Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

7.      Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

8.      De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

9.      Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

10.    Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

11.  De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

12.  De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

     het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

     de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 11/02/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 03 februari 2020

 

B.13 OV 2019/422: verbouwen van de gelijkvloerse verdieping + voorgevel van een gesloten gebouw met als invulling een apotheek, Antwerpsestraat 2. Limietdatum: 09/02/2020. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag inzake het verbouwen van de gelijkvloerse verdieping + voorgevel van een gesloten gebouw met als invulling een apotheek te vergunnen met voorwaarden.

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Brandweerzone Rivierenland (ref. P17046-001/01) van 3 januari 2020 strikt na te leven.
  • Het haakse reclamebord moet op dezelfde hoogte en aansluitend aan reclamebord in het vlak van de gevel worden geplaatst (= 2m78).
  • Het reclamebord in het vlak van de gevel moet in dezelfde kleur als de bovengevel worden uitgevoerd.
  • De ramen op de tweede verdieping van de drie linkse traveeën van het nummer 2 moeten behouden blijven of vervangen worden naar identiek model, profilering en materialisatie.  Deze zijn tevens de referentie voor als de overige ramen worden vervangen.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

       De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

       Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

       De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

       Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

       Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

       Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

       De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

         Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

       De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

       De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

     het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

     de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 11/02/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 03 februari 2020

 

B.14 OV 2019/267: regulariseren van de gewijzigde uitvoering van de vergunde veeartsenpraktijk met paardenstallen, Hockeyweg ZN. Limietdatum: 07/02/2020. WEIGERING OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het regulariseren van de gewijzigde uitvoering van de vergunde veeartsenpraktijk met paardenstallen, te weigeren, om volgende redenen :

  • De constructie werd niet uitgebaat.
  •                     De aanvraag moest volledig conform de Vlaamse stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd. 
  • De (na misleiding vergunde) functie (veeartsenpraktijk met stallen) is niet inpasbaar in de omgeving.
  • Het bijgebouw is te groot bij een zonevreemde woning.
  • Gezien gebrek aan paarden mogen de stallen 4 tot 7 ook niet worden uitgevoerd.
  • De verharding van de binnenkoer is veel te groot. Hiertoe is geen enkele reden. Het is billijk slechts de noodzakelijke verhardingen naar de toegangen met paadjes en een normaal, beperkt terras aan de woning toe te staan.
  • In het gebouw voorzien voor veeartspraktijk mag onder geen enkel beding gewoond worden.
  • Er is nog steeds geen bewijs van uitbating van veeartspraktijk voor het verzorgen van grote dieren. Het betreft geen veeartsenijkundige kliniek, en vertoont de kenmerken van een traditionele woning. De vergunning dd 5/5/2014 werd afgeleverd na misleiding van de afdeling landbouw en de vergunningverlenende overheid.
  • Het gebouw dat werd opgericht voor geveinsde veearts en stallen voor niet- bewezen paarden moet dan ook herleid worden tot een bijgebouw bij een zonevreemde woning waarvoor een vrijstelling van toepassing is, en dus conform is aan alle voorwaarden van een vrijstelling (<40m² , <3.5m nokhoogte,…)
  •                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Er moest een hemelwaterput van 10.000 l voorzien worden met hergebruik voor toiletten en een dienstkraan in de stallen.
  •                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Er moest een infiltratievoorziening voorzien worden van minstens 16.894 l, met een minimale infiltratieoppervlakte van 27 m²
  •                                                                                                                                                                                                                                                                                                   De infiltratievoorziening mag maximaal 80 cm onder maaiveld geïnstalleerd worden.
  •                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Er mogen geen terreinwijzigingen uitgevoerd worden.
  •                                                                                                                                        De verharding van de binnenkoer moest aangesloten worden op de infiltratievoorziening.
  • De rubriek 17.1.2.2 opslagplaatsen voor gevaarlijke gassen in vaste reservoirs moest mee aangevraagd worden in de omgevingsvergunning
  • Breedte van de toerit vanaf het openbaar domein dient beperkt te worden tot 3 meter.
  • Kops parkeren rechtstreeks vanaf het openbaar domein wordt niet toegestaan.
  • Het huidig ontwerp wordt gehypothekeerd door het beoogde tracé van de fiets-o-strade Lier –Antwerpen waarbij de ‘knik’ in de Hockeyweg wordt rechtgetrokken. Er is momenteel onvoldoende zekerheid dat het ontwerp van deze vergunningsaanvraag op deze wijze kan uitgevoerd worden.
  • De plannen van de recht-trekking van de fiets-o-strade werden niet geïntegreerd zodat de aanvraag niet beoordeeld kan worden naar zijn toekomstige impact.

 

 

 

Publicatiedatum: 11/02/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 03 februari 2020

 

B.15 OV V 2019/6, Marijn Palmans namens Bernaerts & Palmans BVBA, bijstellen van verkavelingsvergunning 064/077 nl: het creëren van vier nieuwe loten voor woningbouw op loten 1 en 2 van de oorspronkelijke verkaveling, Bosstraat 33, (afd. 3) sectie F 242 M en (afd. 3) sectie F 242 N. Limietdatum: 09/02/2020. OMGEVINGSVERGUNNING VOOR HET WIJZIGEN VAN EEN VERGUNDE VERKAVELING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

Art. 1:

Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.

 

Art. 2:

De aanvraag inzake bijstellen van verkavelingsvergunning nl: het creëren van vier nieuwe loten voor woningbouw op loten 1 en 2 van de oorspronkelijke verkaveling, voorwaardelijk te vergunnen.

Art. 3:

Volgende voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

 

  • De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van de gemeentelijke cel technisch bureau van 18/11/2019 na te leven, in het bijzonder met de daar vermelde voorwaarden:

o        Een septische put is verplicht.

o        Een vrije zone van 3 meter langs de achterliggende perceelsgracht moet vrij gehouden te worden van bebouwing.

o        Kosten ten gevolge van het verplaatsen van de verlichtingspaal en de bushalte zijn kosten voor de aanvrager.

o        Kosten voor het verwijderen en vervangen van de 3 bomen, het aanpassen van voetpaden en groenstroken is eveneens op kosten van de aanvrager.

 

  • De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van de gemeentelijke cel Integraal Waterbeheer van 07/01/2019 na te leven, in het bijzonder met de daar vermelde voorwaarden:

o                                                                                                                              Elke woning moet voorzien worden van een hemelwaterput van minstens 10.000 l

o                                                                                                                              Er moet hergebruik voorzien worden voor alle toiletten, een buitenkraan, een dienstkraan binnen en de aansluiting van de wasmachine.

o        Platte daken moeten als groendak uitgevoerd worden.

o                                                                                                                              Indien er nog bijkomende buffering/infiltratie nodig is volgens de verordening hemelwater, moet er een bufferput geplaatst worden met vertraagde afvoer

o                                                                                                                              Er mogen geen terreinophogingen boven het trottoirniveau gebeuren.

o                                                                                                                              Het onderhoud van de perceelsgracht moet uitgevoerd worden door de eigenaar(s) van de percelen waarop de gracht gelegen is. De goede doorstroming van de gracht moet ten allen tijde verzekerd worden.

o                                                                                                                              Voor private grachten is er een beperkte bouwvrije zone voorzien: De zone om 1m van de kruin van de talud moet vrij gehouden worden van pesticiden, mest, verharding en grondbewerking om de stabiliteit en gezondheid van de gracht te garanderen.

 

  • De door de verkavelaar voorgestelde voorschriften van de verkaveling na te leven mits aanpassingen als volgt:

o        Art. 2.1.C: voorschriften hoofdgebouwen, bouwvolume, bouwhoogte: gemeten van trottoirniveau tot bovenkant van de kroonlijst.

Aanvullen met: De kroonlijst is de snijlijn van het dakvlak en de gevel.

 

o        Art. 2.1.D: voorschriften hoofdgebouwen, verschijningsvorm: Materialen:

gevels: gevelbaksteen, baksteen geverfd in lichte kleuren of sierbepleistering, eventueel te combineren met hout, natuursteen of metaal.

Aanvullen met:  met … 25 % andere materialen zoals …hout

 

o        Art. 2.2.A. Bergplaatsen en hokken waarvan de gezamelijke oppervlakte 10% van de perceelsoppervlakte niet overschrijdt.

Vervangen door: max 40 m². Plaatsing 3 m van de achterste perceelgrens vanwege gracht

 

o        Toevoegen: voortuin max 50 % verharden, breedte toerit openbaar domein max 3m

 

  • De verkavelaar heeft de verplichting om de geldende reglementering, uitgevaardigd door de distributienetbeheerder Fluvius voor elektriciteit en aardgas strikt na te leven.  Deze reglementering is raadpleegbaar op www.fluvius.be
  • De uitbreiding van nutsvoorzieningen zal gebeuren door de nutsmaatschappijen op kosten van de verkavelaar.
  • De financiële kosten voor de uitbreiding van het gas- en electriciteitsnetwerk wordt overgemaakt aan Fluvius alvorens een vervreemding van een kavel toegelaten is.

 

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

  • De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
  • Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

 

 

Publicatiedatum: 11/02/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 03 februari 2020

 

B.20 Ontwikkeling, implementatie, onderhoud en hosting van een nieuwe website, intranet en e-loket voor het stadsbestuur en OCMW van Lier.  Lastenkohier, raming en opstarten procedure. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist dat het bestek met nr. 2020/585 en de raming voor de opdracht “Ontwikkeling, implementatie, onderhoud en hosting van een nieuwe website, intranet en e-loket voor het stadsbestuur en OCMW van Lier”, opgesteld door Algemene zaken - aankoop en overheidsopdrachten en dit in opdracht van worden goedgekeurd en dit in opdracht van externe communicatie, personeel, ICT en wonen, leven en ondernemen - team dienstverlening.

De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten.

 

De raming bedraagt :

* Perceel 1 (Ontwikkeling, implementatie, onderhoud en hosting van een nieuwe website), raming: € 25.619,80 excl. btw of € 30.999,96 incl. 21% btw;

Perceel 1 kan 6 maal verlengd worden aangezien de kosten voor licentie, hosting en onderhoud de periode van 4 jaar ruim overschrijden.

De kosten voor de verlengingen worden geraamd op € 7.437,96 excl. btw of € 8.999,93 incl. 21% btw per jaar;

 

* Perceel 2 (Ontwikkeling, implementatie, onderhoud en hosting van een nieuw intranet), raming: € 15.371,97 excl. btw of € 18.600,08 incl. 21% btw;

Perceel 2 kan 6 maal verlengd worden aangezien de kosten voor licentie, hosting en onderhoud de periode van 4 jaar ruim overschrijden.

De kosten voor de verlengingen worden geraamd op € 2.975,28 excl. btw of € 3.600,09 incl. 21% btw per jaar

 

* Perceel 3 (Ontwikkeling, implementatie en onderhoud van een nieuw e-loket), raming: € 12.293,00 excl. btw of € 14.874,53 incl. 21% btw;

Perceel 3 kan 6 maal verlengd worden aangezien de kosten voor licentie en onderhoud de periode van 4 jaar ruim overschrijden.

De kosten voor de verlengingen worden geraamd op € 13.212,00 excl. btw of € 15.986,52 incl. 21% btw per jaar.

 

De totale raming bedraagt € 195.036,21 excl. btw of € 235.993,81 incl. 21% btw.

 

Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de vereenvoudigde onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking.

 

De aankondiging van de opdracht wordt ingevuld en bekendgemaakt op nationaal niveau.

 

De offertes dienen het bestuur ten laatste te bereiken op 4 maart 2020 om 09.30 uur.

 

 

Publicatiedatum: 11/02/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 03 februari 2020

 

B.21 Nieuw verkoopproduct Lier. Plezier op kop. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om het gamma schapenkopproducten aan te vullen met post-its in schapenkopvorm (VP 2.70 euro).

De verkoopprijs werd berekend rekening houdend met het retributiereglement, (indirecte kost 35%).

 

 

Publicatiedatum: 11/02/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 03 februari 2020

 

B.22 Belasting op gebouwen en /of woningen die beschouwd worden als onbewoonbaar, ongeschikt, verwaarloosd. bouwvallig of leegstaand. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college gaat principieel akkoord om een belastingreglement op te maken om een belasting te heffen op gebouwen en/of woningen die beschouwd worden als onbewoonbaar, ongeschikt, verwaarloosd, bouwvallig of leegstaand en stuurt dit door naar de gemeenteraad voor goedkeuring.

 

Art 2 :

Het college gaat principieel akkoord om het belastingreglement op gebouwen en/of woningen die beschouwd worden als onbewoonbaar, ongeschikt, verwaarloosd, bouwvallig of leegstaand, vast te leggen voor de periode van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2025 en stuurt dit door naar de gemeenteraad voor goedkeuring.

 

 

Publicatiedatum: 11/02/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 03 februari 2020

 

B.23 Lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college keurt de lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL goed voor een totaal bedrag van 10.445,18 euro ( van bestelbonnummer 56 tot en met bestelbonnummer 66 ).

 

 

 

Publicatiedatum: 11/02/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 03 februari 2020

 

B.24 Goedkeuring budgetwijziging 1&2/2019 Lokale politie Lier door Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken. KENNISNAME EN VERZENDEN NAAR GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Het college neemt kennis van de brief dd. 21 januari 2020 i.v.m. goedkeuring met een opmerking van de begrotingswijzigingen 1&2/2019 van de lokale politie Lier door het Federaal Toezicht Lokale Politie en legt dit dossier ter kennisname voor aan de gemeenteraad.

 

 

Publicatiedatum: 11/02/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 03 februari 2020

 

B.25 Gratis grondafstand Dorpsstraat 26. GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist het ontwerp van akte betreffende de gratis grondafstand in de Dorpsstraat 26, opgesteld door de vennootschap ““Notarissen Goossens, Verwerft & Goossens”,  met zetel te 2280 Grobbendonk, Wijngaardstraat 40  samen met het opmetingsplan principieel goed te keuren en te verzenden naar de gemeenteraad voor goedkeuring.

 

 

 

Publicatiedatum: 11/02/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 03 februari 2020

 

B.26 Hoge Velden vraag tot aankoop deel van inname 16. WEIGERING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om op dit moment de verkoop van een deel van het perceel nr 458 B2 te weigeren. Zodra er meer duidelijkheid is over de betekenis van het stukje grond in de ontwikkeling van de Posthoornstraat, zal het college de vraag tot verkoop opnieuw in overweging nemen.

 

 

 

Publicatiedatum: 11/02/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 03 februari 2020

 

B.27 Modaliteiten erfpacht . GOEDKEURING.

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

 

Publicatiedatum: 11/02/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 03 februari 2020

 

B.28 Periodieke aanvaarding van handgiften aan Archief Lier. PRINCIPIËLE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de lijst met handgiften bij het Archief Lier binnengebracht tussen 1 juli en 31 december 2019 ter aanvaarding door te zenden naar de gemeenteraad.

 

 

Publicatiedatum: 11/02/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 03 februari 2020

 

B.29 Agenda van de gemeenteraad van 17 februari 2020. KENNISNAME.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van de agenda van de gemeenteraad van 17 februari 2020.

 

 

Publicatiedatum: 11/02/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 03 februari 2020

 

B.30 Vaststellen data van de meerderheidsgroepen en commissies. KENNISNAME.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van de data van de meerderheidsgroepen en commissies.

 

 

Publicatiedatum: 11/02/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 03 februari 2020

 

B.31 Contract ramenpoets van de gebouwen stad en OCMW - uitbreiding opdracht. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de uitbreiding van het contract betreffende de ramenpoets voor een totaalbedrag van 1.675,25 euro excl. BTW op jaarbasis goed te keuren.

 

 

Publicatiedatum: 11/02/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 03 februari 2020

 

B.32 Stadsmuseum - Onderhoudscontract beveiliging. TOEWIJZING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist het onderhoudscontract "brand- en inbraakbeveiliging stadsmuseum" toe te wijzen aan Ardovlam uit Roeselare voor een totaalbedrag van 1.586,43euro incl. BTW per jaar.

 

 

Publicatiedatum: 11/02/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 03 februari 2020

 

B.33 Renovatie Zwartzustersklooster - projectcoördinatie. Bijkomende vastlegging. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist voor de opdracht "renovatie Zwartzusterklooster - aanstellen externe projectcoördinator" 12.000,00euro extra vast te leggen.

 

 

Publicatiedatum: 11/02/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 03 februari 2020

 

B.34 Onderhoudscontract toegangscontrole voor diverse stadsgebouwen en dienstencentrum Schoppeke. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist het contract voor de software-upgrade van het toegangscontrolesysteem voor de stadsgebouwen stadhuis, bibliotheek + leescafé, BKO Koningshooikt, BKO Spui, BKO Pastoriestraat, BKO Speelmicroob, BKO Lisp en sporthal Stadspark toe te wijzen aan Ardovlam uit Roeselare voor een totaalbedrag van 2.132,80euro excl. BTW ofwel 2.580,69euro incl. BTW.

 

 

 

Publicatiedatum: 11/02/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 03 februari 2020

 

B.35 Vervangen buitenschrijnwerk gemeentehuis Koningshooikt. Kleurbepaling. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om de ramen tijdens de opdracht "buitenschrijnwerk gemeentehuis Koningshooikt"  te schilderen in RAL kleur nr. 6012 zwartgroen,

 

 

 

Publicatiedatum: 11/02/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 03 februari 2020

 

B.36 Weg- en rioleringswerken Schollebeekstraat - opmaak rooilijnen- in innameplannen voor heraanleg zijtak ikv voorontwerp Schollebeekstraat. BIJKOMENDE VASTLEGGING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college hecht goedkeuring aan de bijkomende vastlegging voor het meerwerk voor opmaak van de rooilijnen- en innameplannen voor heraanleg van de zijtak in kader van het voorontwerp Schollebeekstraat.

 

 

Publicatiedatum: 11/02/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 03 februari 2020

 

B.37 Bebloeming 2020 : locaties en kleurensamenstelling. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college keurt de besparingsmaatregelen voor de bebloeming stad Lier en Koningshooikt dienstjaar 2020 goed, mits volgende bijkomende aanpassingen

•         Koningsplein : enkel de hangkorven tussen de bomen schrappen

•         Antwerpsestraat : bebloeming niet tegen palen (want bij water geven, gaat dit afdruipen op de gevels) maar aan (arm)steunen (bevestigd aan de palen)

•         Kattenstraat : reuzenpot verplaatsen naar overzijde

•         kapel Koningshooikt : slechts één reuzenpot, andere verplaatsen naar Koningsplein

•         Grote Markt : behoud van jaarrondbeplanting én alternatief voor cassiapiramides

 

 

Art 2 :

De kleurensamenstelling rood/wit blijft behouden.

 

 

Publicatiedatum: 11/02/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 03 februari 2020

 

B.38 Mijl 12 : tijdelijke grachtoverwelving. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist een tijdelijke grachtoverwelving toe te staan over de ganse gracht ter hoogte van het perceel Mijl 12 gedurende een periode van 3 maanden, mits volgende voorwaarden :

- betaling van een borg van 5.000 euro. Deze borg zal pas terug gestort worden na het
  verwijderen van de tijdelijke grachtoverwelving ;

- de werken (inbuizing, steenslag en rijplaten) worden uitgevoerd door de aanvrager ;

- de gracht dient na de bouwwerken geherprofileerd te worden volgens het origineel profiel.

 

 

 

Publicatiedatum: 11/02/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 03 februari 2020

 

B.39 13/05/2020 - uitlenen 2 kieshokjes aan Greif Lier. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist akkoord te gaan met het ter beschikking stellen aan Greif Belgium van twee stemhokjes mits betaling van de kosten hieraan verbonden.

De stemhokjes moeten in dezelfde staat terugkomen dan de staat bij levering.

 

Art 2 :

De financiële gevolgen zijn:

 

Forfaitaire administratiekost : € 54,10

Werkuren : 2 personen x 2 werkuren x € 37,90/uur = € 151,60

Transportkosten: vervoerskosten per begonnen uur voor een bestelwagen:€ 32,40 x 2 = €64,80

TOTAAL = € 270,50

 

 

 

Publicatiedatum: 11/02/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 03 februari 2020

 

B.40 Deelname Stad Lier / OCMW Europees pilootproject European Disability Card (EDC). GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het CBS beslist in te gaan op de vraag om partner te worden van de European Disability Card.

De korting die wordt toegekend is dezelfde als die van de Uitpas met kansentarief.

 

 

 

Publicatiedatum: 11/02/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 03 februari 2020

 

B.41 Leveren, plaatsen en stockeren van kerstverlichting in de Lierse binnenstad en Koningshooikt.  Lastenkohier, raming en opstarten procedure. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist dat het bestek met nr. 2020/583 en de raming voor de opdracht “Leveren, plaatsen en stockeren van kerstverlichting in de Lierse binnenstad en Koningshooikt ”, opgesteld door Algemene zaken - aankoop en overheidsopdrachten en dit in opdracht van Uit-In-Lier - evenementen en het technisch bureau - openbaar domein worden goedgekeurd. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten.

De raming op jaarbasis bedraagt € 67.600,00 excl. btw of € 81.796,00 incl. 21% btw.

De totale raming bedraagt € 270.400,00 excl. btw of € 327.184,00 incl. 21% btw.

In ieder geval mogen de offertes het bedrag op jaarbasis van 82.500 euro incl BTW

niet overschrijden.

 

Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de openbare procedure.

De opdracht zal Europees bekend gemaakt worden.

 

De aankondiging van de opdracht wordt ingevuld en bekendgemaakt op nationaal en Europees niveau.

 

De offertes dienen het bestuur ten laatste te bereiken op 9 maart 2020 om 09.30 uur.

 

 

Publicatiedatum: 11/02/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 03 februari 2020

 

B.42 28/03/2020 - Vormelingendag bisdom Antwerpen. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist toelating te verlenen aan het bisdom Antwerpen voor het organiseren van de vormelingendag op zaterdag 28 maart 2020 in Lier.

 

Art 2 :

Volgende verkeers- en andere te nemen maatregelen worden goedgekeurd:

 

         inname openbaar domein uiterlijk van 12 tot 20 uur op de Gasthuisvest voor 20 bussen

         parkeer- en stilstaanverbod vanaf 11 uur op de Gasthuivest van de eerste enkele blok en 3 volgende dubbele parkeerblokken, gezien vanaf Volmolenstraat.

         het terrein wordt door de Politie vrijgemaakt indien nodig (takelen) en de organisator ziet zelf toe op de inname openbaar domein. Concreet dient deze visueel en fysiek van de openbare weg afgescheiden te worden (nadars, lint,...) Bij problemen kan men er Politie bij roepen.

         de doortocht van de Atheneum-site via de oversteekplaats thv school/sporthal naar het wandelpad laten gaan om dan aan de rotonde/Molbrug de N10 aan de oversteekplaats over te steken.

         bij deze 2 oversteekplaatsen dient de organisatie telkens minimaal 1 signaalgever in te zetten. (Voornamelijk om de groepering te bewaken zodat er geen gaten in de groep ontstaan en om eventueel - indien nodig - verkeer door te laten. Dit tussen 14.00 en 14.30 uur (heen) en tussen 17.15 tot 18.15 uur (terug).

         inzet van politie (voor het vrijmaken van de ruimte IOD) en algemeen toezicht bij toekomen en vertrekken van de bussen tussen 13.00-14.45 uur en 18.30-19.30 uur is mogelijk.

 

Art 3 :

Het openbaar domein in de omgeving van de bussen - parking Gasthuisvest - en de slotshow dient netjes te worden achtergelaten. Afval dient verwijderd en meegenomen te worden door de organisator.

De beschikbare materialen zullen verhuurd worden onder de categorie van de verenigingen.

 

 

Publicatiedatum: 11/02/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 03 februari 2020

 

B.43 03/04/2020 - Palmpasen optocht. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist toelating te verlenen aan de Steinerschool voor het organiseren van een Palmpasen optocht met muziek en zang op vrijdag 03/04/2020 vanaf 10u00 in de Mallekotstraat en aanpalende straten achter de school.

 

Art 2 :

De deelnemers dienen zich te houden aan de wegcode. Buurbewoners moeten op de hoogte gebracht worden van deze optocht.

 

 

 

Publicatiedatum: 11/02/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 03 februari 2020

 

B.44 8/4 tem 12/4-speelstraat Hagenbroeksesteenweg. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist toelating te verlenen aan de bewoners van de Hagenbroeksesteenweg voor het organiseren van een speelstraat in de Hagenbroeksesteenweg 131-145 (verbinding steenweg en Mallekotstraat) van woensdag 8 april 2020 tot en met zondag 12 april 2020 telkens van 13.00 tot 18.00 uur.

Er kan een signalisatieplan en tijdelijke verordening worden opgemaakt.

De uren van de speelstraat (13 tot 18u) dienen te worden gerespecteerd.

De doorgang voor de hulpdiensten (vrije doorgang bij voorkeur 4m breed en 4m hoog) dient ten alle tijden onmiddellijk vrijgemaakt kunnen worden.

 

 

 

Publicatiedatum: 11/02/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 03 februari 2020

 

B.45 Data Kerst in Lier 2020. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de data voor Kerst in Lier 2020 - 2021 goed te keuren.

 

 

Publicatiedatum: 11/02/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 03 februari 2020

 

C.5 Melding 2020/003: tijdelijke bronbemaling, Mechelsesteenweg 28. AKTENAME.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1

Er wordt akte genomen van de melding ingediend namens CORDEEL ZETEL HOESELT NV inzake het tijdelijke bronbemaling, gelegen Mechelsesteenweg 28, 2500 Lier.

 

De aanvraag omvat de nieuwe rubriek:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Hoeveelheid

Eenheid

53.2.2°a)

Bronbemaling

klasse 3

25.000

M3/JAAR

1)       

Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan omvat:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Totale hoeveelheid

Eenheid

53.2.2°a)

Bronbemaling

klasse 3

25.000

M3/JAAR

 

 

Art. 2

De plannen en het meldingsdossier waarop deze akte gebaseerd is, maken integraal deel uit van de meldingsakte.

 

Art. 3

De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden :

Volgende bijzondere milieuvoorwaarden worden opgelegd:

  • Het opgepompte water moet geloosd worden op de riolering.
  • De vergunning wordt afgeleverd voor een periode van 90 dagen te beginnen van  de startdatum van de bemaling.
  • De bronbemaling dient voorzien te zijn van een zandfilter.
  • De begin- en einddatum van de bemaling moeten doorgegeven worden aan de dienst leefmilieu via leefmilieu@lier.be.
  • Het bemalingslogboek moet aan het einde van de werken aan de dienst leefmilieu overgemaakt worden. Volgende informatie moet minimaal opgenomen worden in het logboek: de beginstand van de meter (foto), de dagdebieten, de eindstand van de meter (foto) en het totaaldebiet.

De cel leefmilieu legt graag de nadruk op volgend artikel van het Algemeen Politiereglement van Lier:

Artikel 31. De werken die stof of afval op de omringende eigendommen of op de openbare weg kunnen verspreiden mogen slechts aangevat worden na het aanbrengen van ondoordringbare schermen.

 

De aannemers of personen, gelast met het vervoer van aarde, bouwmaterialen, afbraak- of andere materialen die de openbare weg kunnen bevuilen, moeten hun wagens zodanig afdekken dat niets van de lading op de openbare weg zou kunnen vallen.

 

De aannemers of verantwoordelijken zijn eveneens verplicht de openbare wegen gelegen in de omgeving van de werkplaatsen waar geladen en gelost wordt in staat van volledige zindelijkheid te houden.

 

Aan vrachtvervoer dat schade of bevuiling aan de openbare weg veroorzaakt kan een bepaalde reisweg worden opgelegd door de burgemeester.

De vervoerders blijven verantwoordelijk voor eventuele schade aan de weg en eveneens voor het reinigen ervan.

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Art. 4

De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende milieuvoorwaarden :

De algemene en sectorale milieuvoorwaarden van titel II van het VLAREM :

  • hoofdstukken 4.1, 4.7 en 4.9 : algemene milieuvoorwaarden - algemeen
  • hoofdstuk 4.5 met bijlagen 2.2.1, 2.2.2, 4.5.1, 4.5.2, 4.5.3, 4.5.4, 4.5.5 en 4.5.6 : algemene milieuvoorwaarden - geluid
  • hoofdstukken 4.4 en 4.10 met bijlagen 4.4.1, 4.4.2, 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.4.7.1 en 4.4.7.2. : algemene milieuvoorwaarden - lucht
  • hoofdstuk 4.6 : algemene milieuvoorwaarden - licht
  • hoofdstuk 4.2 met bijlagen 2.3.1, 4.2.5.1, 4.2.5.2 en 4.2.5.4 : algemene milieuvoorwaarden – oppervlaktewater
  • hoofdstuk 5.53: Winning van grondwater;

 

De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden staan in titel II van het VLAREM.  Deze opsomming is louter indicatief.  Bij wijziging van VLAREM wordt de exploitant geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven.  De integrale en geconsolideerde tekst van titel II van het VLAREM is raadpleegbaar op de Milieunavigator, via de link : https://navigator.emis.vito.be/

 

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

  • De vergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze melding houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
  • De vergunning doet geen enkele afbreuk aan de verplichtingen inzake brandveiligheid zoals deze voorzien worden in de wet van 30 juli 1979 betreffende de preventie van brand en ontploffing en betreffende de verplichte verzekering van de burgerrechtelijke aansprakelijkheid in dergelijke gevallen, het Koninklijk Besluit van 7 juli 1994 tot vaststelling van de basisnormen voor de preventie van brand en ontploffing waaraan de nieuwe gebouwen moeten voldoen en diens bijlagen.
  • Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
  • Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
  • Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
  • De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
  • Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
  • Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

Indien er na de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning blijkt dat er geëxploiteerd zal worden met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dan dient er een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang exploitatie.

 

 

Publicatiedatum: 11/02/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 03 februari 2020

 

C.6 Melding 2020/021: plaatsen van een ondergrondse propaangastank, Mechelsesteenweg 394. AKTENAME.

 

BESLUIT

 

Art. 1

Er wordt akte genomen van de melding ingediend door Practigas inzake het plaatsen van een ondergrondse propaangastank.

 

De aanvraag omvat de nieuwe rubriek:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Hoeveelheid

Eenheid

17.1.2.2.1°

opslagtank propaangas ondergronds

klasse 3

2750

L

 

Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan omvat:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Totale hoeveelheid

Eenheid

17.1.2.2.1°

opslagtank propaangas ondergronds

klasse 3

2750

L

 

 

Art. 2

De plannen en het meldingsdossier waarop deze akte gebaseerd is, maken integraal deel uit van de meldingsakte.

 

Art. 3

De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden :

Volgende bijzondere milieuvoorwaarden worden opgelegd:

Er worden geen specifieke milieuvoorwaarden opgelegd.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Art. 4

De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende milieuvoorwaarden :

De algemene en sectorale milieuvoorwaarden van titel II van het VLAREM :

        hoofdstukken 4.1, 4.7 en 4.9 : algemene milieuvoorwaarden - algemeen

        hoofdstuk 4.5 met bijlagen 2.2.1, 2.2.2, 4.5.1, 4.5.2, 4.5.3, 4.5.4, 4.5.5 en 4.5.6 : algemene milieuvoorwaarden - geluid

        hoofdstukken 4.4 en 4.10 met bijlagen 4.4.1, 4.4.2, 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.4.7.1 en 4.4.7.2. : algemene milieuvoorwaarden - lucht

        hoofdstuk 4.6 : algemene milieuvoorwaarden - licht

        hoofdstuk 4.2 met bijlagen 2.3.1, 4.2.5.1, 4.2.5.2 en 4.2.5.4 : algemene milieuvoorwaarden – oppervlaktewater

        hoofdstuk 5.17: Opslag van gevaarlijke stoffen;

  • Afd. 5.17.1: Gevaarlijke producten: algemene bepalingen;
  • Afd. 5.17.2: Gevaarlijke producten: opslag in ondergrondse houders;

 

De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden staan in titel II van het VLAREM.  Deze opsomming is louter indicatief.  Bij wijziging van VLAREM wordt de exploitant geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven.  De integrale en geconsolideerde tekst van titel II van het VLAREM is raadpleegbaar op de Milieunavigator, via de link : https://navigator.emis.vito.be/

 

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

         De vergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze melding houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

        De vergunning doet geen enkele afbreuk aan de verplichtingen inzake brandveiligheid zoals deze voorzien worden in de wet van 30 juli 1979 betreffende de preventie van brand en ontploffing en betreffende de verplichte verzekering van de burgerrechtelijke aansprakelijkheid in dergelijke gevallen, het Koninklijk Besluit van 7 juli 1994 tot vaststelling van de basisnormen voor de preventie van brand en ontploffing waaraan de nieuwe gebouwen moeten voldoen en diens bijlagen.

         Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

         Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

         Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

         De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

         Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

         Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

Indien er na de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning blijkt dat er geëxploiteerd zal worden met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dan dient er een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang exploitatie.

 

 

Publicatiedatum: 11/02/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 03 februari 2020

 

C.7 Melding 2020/025: plaatsen van een ondergrondse propaangastank, Spreet 32. AKTENAME.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1

Er wordt akte genomen van de melding ingediend namens ANTARGAZ  BELGIUM NV inzake het plaatsen van een ondergrondse propaangastank.

 

De aanvraag omvat de nieuwe rubriek:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Hoeveelheid

Eenheid

17.1.2.2.1°

Ondergrondse propaangastank van 2400 liter waterinhoud.

klasse 3

2400

L

1.       

Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan omvat:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Totale hoeveelheid

Eenheid

17.1.2.2.1°

Ondergrondse propaangastank van 2400 liter waterinhoud.

klasse 3

2400

L

 

 

Art. 2

De plannen en het meldingsdossier waarop deze akte gebaseerd is, maken integraal deel uit van de meldingsakte.

 

Art. 3

De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden :

Volgende bijzondere milieuvoorwaarden worden opgelegd:

Er worden geen specifieke milieuvoorwaarden opgelegd.

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Art. 4

De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende milieuvoorwaarden :

De algemene en sectorale milieuvoorwaarden van titel II van het VLAREM :

  • hoofdstukken 4.1, 4.7 en 4.9 : algemene milieuvoorwaarden - algemeen
  • hoofdstuk 4.5 met bijlagen 2.2.1, 2.2.2, 4.5.1, 4.5.2, 4.5.3, 4.5.4, 4.5.5 en 4.5.6 : algemene milieuvoorwaarden - geluid
  • hoofdstukken 4.4 en 4.10 met bijlagen 4.4.1, 4.4.2, 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.4.7.1 en 4.4.7.2. : algemene milieuvoorwaarden - lucht
  • hoofdstuk 4.6 : algemene milieuvoorwaarden - licht
  • hoofdstuk 4.2 met bijlagen 2.3.1, 4.2.5.1, 4.2.5.2 en 4.2.5.4 : algemene milieuvoorwaarden – oppervlaktewater
  • hoofdstuk 5.17: Opslag van gevaarlijke stoffen;

o        Afd. 5.17.1: Gevaarlijke producten: algemene bepalingen;

o        Afd. 5.17.2: Gevaarlijke producten: opslag in ondergrondse houders;

 

De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden staan in titel II van het VLAREM.  Deze opsomming is louter indicatief.  Bij wijziging van VLAREM wordt de exploitant geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven.  De integrale en geconsolideerde tekst van titel II van het VLAREM is raadpleegbaar op de Milieunavigator, via de link : https://navigator.emis.vito.be/

 

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

       De vergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze melding houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       De vergunning doet geen enkele afbreuk aan de verplichtingen inzake brandveiligheid zoals deze voorzien worden in de wet van 30 juli 1979 betreffende de preventie van brand en ontploffing en betreffende de verplichte verzekering van de burgerrechtelijke aansprakelijkheid in dergelijke gevallen, het Koninklijk Besluit van 7 juli 1994 tot vaststelling van de basisnormen voor de preventie van brand en ontploffing waaraan de nieuwe gebouwen moeten voldoen en diens bijlagen.

       Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

       Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

       Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

       De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

         Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

Indien er na de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning blijkt dat er geëxploiteerd zal worden met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dan dient er een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang exploitatie.

 

 

Publicatiedatum: 11/02/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 03 februari 2020

 

C.8 OV 2019/434: isoleren en bepleisteren van voorgevel, Hagenbroeksesteenweg 131. Limietdatum: 20/03/2020. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag inzake het isoleren en bepleisteren van voorgevel, te vergunnen met voorwaarden.

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • Een eventueel aanwezig gevelarmatuur, gevelnet, brandhydrant of parkeerautomaat dient verplaatst te worden op kosten van de aanvrager.  De aanvraag hiertoe dient te gebeuren via de dienst technisch bureau van de stad.
  • Een eventueel aanwezig straatnaambord op de bestaande gevel zal voor aanvang van de werken door de stadsdiensten verwijderd worden en na de werken opnieuw worden opgehangen op kosten van de aanvrager.  De aanvraag hiertoe dient te gebeuren via de dienst technisch bureau van de stad.
  • Ter hoogte van de uitdikking van de voorgevel dienen de bestaande stoeptegels weggehaald te worden door de aanvrager en na de werken bijgesneden en teruggeplaatst te worden (gestabiliseerd op wit zand) zodat deze mooi aansluiten aan de nieuwe gevel.  Een plaatsbeschrijving dient opgemaakt te worden voor aanvang van de werken.  Indien geen plaatsbeschrijving en foto's werden ingediend, wordt ervan uitgegaan dat het voetpad zich in perfecte staat bevindt.  In geval van schade na uitvoering van de werken zullen de kostprijs van de beschadigingen en de daarbij noodzakelijke werkuren doorgerekend worden aan de aanvrager indien de beschadigingen niet hersteld worden door zijn/haar aannemer.

 

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

       De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

       Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

       Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

       De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

         Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

       De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

       De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

     het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

     de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 11/02/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 03 februari 2020

 

C.9 OV V 2019/7, Marijn Palmans namens Bernaerts & Palmans BVBA, regulariseren voor het verkavelen van 1 lot bestemd voor een grondgebonden eengezinswoning van het type gesloten bebouwing, Antwerpsesteenweg 178, (afd. 2) sectie A 519 X5. Limietdatum: 08/02/2020. OMGEVINGSVERGUNNING VOOR HET VERKAVELEN VAN GRONDEN.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

Art. 1:

Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.

 

Art. 2:

De aanvraag ingediend door Marijn Palmans namens Bernaerts & Palmans BVBA inzake regulariseren voor het verkavelen van 1 lot bestemd voor een grondgebonden eengezinswoning van het type gesloten bebouwing, gelegen Antwerpsesteenweg 178, 2500 Lier voorwaardelijk te vergunnen.

 

Art. 3:

Volgende voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • De verkavelaar heeft de verplichting om de geldende reglementering, uitgevaardigd door de distributienetbeheerder Iveka voor elektriciteit en aardgas strikt na te leven.  Deze reglementering is raadpleegbaar op www.iveka.be
  • De door de verkavelaar voorgestelde voorschriften van de verkaveling na te leven.
  • De eventuele uitbreiding van nutsvoorzieningen zal gebeuren door de nutsmaatschappijen op kosten van de verkavelaar.
  • De nodige financiële waarborg hiervoor dient gestort in handen van de gemeenteontvanger of in zijn voordeel op onherroepelijke wijze verleend door een bankinstelling voor de uitvoering van de infrastructuurwerken.
  • De verkavelingsvergunning laat volgens art. 4.2.16 van de Vlaamse Codex slechts vervreemding van een kavel toe nadat de verkavelingsakte door de instrumenterende ambtenaar is opgemaakt. Die akte kan slechts worden opgemaakt na overlegging van een attest van het college van burgemeester en schepenen waaruit blijkt dat alle in de verkavelingsvergunning opgelegde voorwaarden en lasten zijn uitgevoerd of dat voor de uitvoering van de lasten een afdoende financiële waarborg is gestort in handen van de gemeenteontvanger of in zijn voordeel op onherroepelijke wijze door een bankinstelling is verleend.

 

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

       De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

 

 

 

Publicatiedatum: 11/02/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 03 februari 2020

 

C.10 Beroep tegen OV 2019/282-  vergunning voor aanleggen van een woonerf en aanvragen wijziging woning nr. 46 voor het perceel Vinkenstraat 46 en 46A te Lier, kadastraal gekend als afdeling 3, sectie F, nr.595d, 596d, 598d.  GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van het ingestelde beroep en beslist het standpunt uit eerste aanleg te bekrachtigen.

 

Art 2 :

Het college beslist voor dit dossier geen raadsman aan te stellen.

 

 

 

Publicatiedatum: 11/02/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 03 februari 2020

 

C.11 Stand van zaken realisatie speelbos Landschapspark Pallieterland. KENNISNAME.

 

BESLUIT:

Het college neemt kennis van de stand van zaken van de realisatie van het speelbos en van de vooropgestelde planning voor de finale realisatie.

 

 

Publicatiedatum: 11/02/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 03 februari 2020

 

C.12 Verkaveling 2018/8.  Verkavelen in 2 loten Beekstraat zn. Attest verkoop gronden. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist dat het verkoopbaarheidsattest wordt afgeleverd  voor de verkaveling 2018/8, Beekstraat zn, sectie B nummer 571 w2, 572 x4, 572 f3 en 571 l2.

 

 

 

Publicatiedatum: 11/02/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 03 februari 2020

 

C.15 Lijst bestelbonaanvragen Stad Lier. KENNISNAME.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van de lijst bestelbonaanvragen Stad Lier voor een totaal bedrag van 37.872,99 euro, aangemaakt in week 5 van 2020, die de volledige goedkeuringsflow doorlopen hebben.

 

 

Publicatiedatum: 11/02/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 03 februari 2020

 

T.1 OV 2019/482: bouwen van een nieuwe bedrijfshal op het bedrijventerrein, Aarschotsesteenweg 294, Bernard Van Hoolstraat 58 en 61. ADVIES INZAKE OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

 

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 3 bezwaarschrift(en) werd(en) ingediend.

 

De elementen uit de verschillende bezwaren zijn van die aard dat ze deels kunnen worden bijgetreden en er voorwaarden worden opgelegd.

 

Art. 2:

Het college beslist de omgevingsvergunning ingediend inzake bouwen van een nieuwe bedrijfshal op het bedrijventerrein, voorwaardelijk gunstig te adviseren.

 

Art. 3:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • Het bedrijfsafvalwater moet over een KWS-afscheider gefilterd worden, alvorens het te lozen in de openbare riolering.
  • Er moet een geluidstudie uitgevoerd worden om de effecten op de omwonenden te bepalen.
  • Voor de exacte inplanting moet nog een nieuw inplantingsplan ingediend worden met draaicirkels voor de poorten van het bestaand gebouw, en een motivatie voor de grote afstand tussen bestaand en nieuw gebouw.
  • Er moet een hemelwaterput van 10.000 l voorzien worden met hergebruik voor minstens twee dienstkranen.
  • Er moet een infiltratievoorziening voorzien worden van minstens 131.670 l, met een minimale infiltratieoppervlakte van 160 m²
  • De infiltratievoorziening moet als een wadi ingericht worden en mag maximaal 60 cm diep zijn.
  • Het volume van de wadi wordt bepaald zoals aangegeven in figuur 1 in bijlage 1.

 

  • De nieuwe betonverharding moet op de bestaande buffer aangesloten worden. Deze bestaande buffering moet geledigd worden op dagen dat er geen neerslag gevallen is, valt of voorspeld wordt.
  • Voorwaarden van het advies van FOD Binnenlandse Zaken - ASTRID veiligheidscommissie
  • De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Brandweerzone Rivierenland (ref. ) van 6 januari 2020 strikt na te leven.

 

 

Volgende bijzondere milieuvoorwaarden worden opgelegd:

  • Er moet een geluidstudie uitgevoerd worden om de effecten op de omwonenden te bepalen.
  • Het bedrijfsafvalwater moet over een KWS-afscheider gefilterd worden, alvorens het te lozen in de openbare riolering.

 

 

de voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

 

Publicatiedatum: 11/02/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 03 februari 2020

 

T.2 Nominatieve Subsidies 2020. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college keurt het overzicht met nominatieve subsidies principieel goed en stuurt het naar de gemeenteraad ter goedkeuring.

 

 

 

Publicatiedatum: 11/02/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 03 februari 2020

 

T.3 Retributiereglement op openbare kermissen en kermisactiviteiten op het openbaar domein. GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist het voorstel van het nieuwe en geoptimaliseerde retributiereglement voor de openbare kermissen en kermisactiviteiten op het openbaar domein integraal ter goedkeuring voor te leggen aan de gemeenteraad.

 

Het standgeld van 60 euro wordt opgetrokken naar 70 euro, het standgeld voor instellingen vanaf 12 meter en lunaparken en automatische spelen wordt van 90 euro opgetrokken naar 100 euro met een plafond van 20 meter.

 

Art 2 :

De financiële gevolgen zijn extra opbrengsten ten bedrage van 4.320 euro in het meerjarenplan 2020-2025.

 

De helft van dit budget wordt aangewend om de budgetsleutel 'Ondersteuning Novemberfoor en kermissen' (voorziening technische ondersteuning) aan te zuiveren zodat de kermissen en Novemberfoor te allen tijde operationeel kunnen blijven.

 

 

Publicatiedatum: 11/02/2020