Lier

Zitting van 17 februari 2020

Van 13:00 uur.

 

Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2020

 

B.2 Aanvraag vrijstelling leegstand gebouwen. WEIGERING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist geen vrijstelling toe te kennen voor de belasting op leegstaande gebouwen aan de zakelijk gerechtigde Ruggeri BVBA voor het handelspand Antwerpsestraat 55.

 

 

 

Publicatiedatum: 03/03/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2020

 

B.3 Boulevard Gommaar 2020. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het College beslist om het voorstel van Lier Shopping vzw goed te keuren en Boulevard Gommaar te verschuiven naar het weekend van 12 en 13 september.

 

Art 2 :

Het College beslist om de periode van 7 september tot en met 13 september op te nemen als extra afwijking op de wekelijkse rustdag in 2020.

 

Art 3:

Het College beslist om de reeds vastgelegde afwijking op de wekelijkse rustdag van 31 augustus tot en met 6 september te behouden in functie van het begin van het nieuwe schooljaar.

 

Art 4:

Het College beslist om, naar analogie met vorig jaar, de meest geschikte verkeerscirculatie uit te schrijven in functie van Boulevard Gommaar op 12 en 13 september 2020.

Het College beslist eveneens om het smalle gedeelte van de Antwerpsestraat af te sluiten voor verkeer tussen 13u30 en 18u tijdens de bijkomende koopzondag op 6 september.

 

 

Publicatiedatum: 03/03/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2020

 

B.4 Duivenmarkt bepalen van de data. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de verplaatsing van de duivenmarkt 2020 naar de Renaat Veremansplein goed te keuren voor de volgende data:

         15, 22 en 29 maart

         5 en paasmaandag 13 april

 

Art 2 :

Voor de organisatie van de duivenmarkt is de aanwezigheid van een dierenarts verplicht.

Voor deze periode dient er een dierenarts aangesteld te worden om toezicht op de markt te houden en controle uit te voeren op volgende verplichtingen, tussen 6 en 12 uur.

Er zal een offerte opgevraagd worden bij 3 verschillende dierenartsen.

 

Elke duivenverkoper dient aan volgende voorwaarden te voldoen:

de aangeboden duiven moeten tegen de ziekte van Newcastle ingeënt zijn

de verkoper houdt een lijst bij van de verkochte duiven met de vermelding van de ringnummers

elke verkoper moet over een sanitaire vergunning beschikken.

 

Art 3 :

Er dienen verkeersborden (verboden parkeren) geplaatst te worden op de Renaat Veremansplein op de zondagen tijdens de duivenmarkt vanaf 15 maart tot en met paasmaandag 13 april en dit van 04u00 tot en met 13u00 (met onderbord "zondag"). Eveneens kunnen de borden van de zaterdagmarkt (verboden parkeren) naast de stadswandeling op de Anton Bergmannlaan gebruikt worden voor de opvang van de bussen voor deze periode. Deze dienen dan ook aangepast te worden met onderbord "zondag" vanaf 04u00 tot en met 13u00.

 

Art 4 :

Het retributiereglement op plaatsrechten markten en elektriciteitsvoorziening voor marktkramers en andere gebruikers wordt toegepast.

 

 

 

Publicatiedatum: 03/03/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2020

 

B.5 Beoordeling vestigingsaanvragen Bollaarpark a.d.h.v. infofiches Futurn. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de voornoemde, positief geadviseerde aanvragen van Fandango BV en Impact BV goed te keuren voor vestigingen op het bedrijventerrein Bollaarpark, voor wat betreft de opgegeven, eigen activiteiten.

 

Art 2 :

Kopieën:

 

Aantal

Bestemmeling

1

1

Aanvrager

Futurn

 

 

Publicatiedatum: 03/03/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2020

 

B.6 OV 2019/442: renoveren van de voorgevel, Liersebaan 94. Limietdatum: 25/02/2020. OMGEVINGSVERGUNNING, met uitsluiting van tuinhuis.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het renoveren van de voorgevel te vergunnen met voorwaarden.

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • Het tuinhuis wordt uitgesloten uit de vergunning.

 

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

 

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

1)      De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

2)      Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

3)      Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

4)      De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

5)      Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

6)      Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

7)      Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

8)      De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

9)      Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

10)  Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

11)  De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

12)  De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

     het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

     de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 03/03/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2020

 

B.7 OV 2019/441: bouwen van een woning in halfopen bebouwing - lot 52, Vissenstraat 20. Limietdatum: 25/02/2020. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag inzake het bouwen van een woning in halfopen bebouwing te vergunnen met voorwaarden.

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • De verhardingen in de voortuinstrook moeten voorzien worden in waterdoorlatende materialen.
  • Slechts 50% van de voortuin mag verhard worden. De rest moet met groen aangelegd worden.
  • Art. 4.1.: Reliëfwijzigingen worden niet toegestaan. Enkel volgende reliëfwijzigingen worden toegestaan:

o        Enkel de noodzakelijke toegangen vanaf de openbare weg naar de woning zullen mogen aangetrokken worden.

o        Terrassen die gelegen zijn binnen de bouwzone mogen op hetzelfde niveau gebracht worden als het niveau van de nulpas van de woning.

o        De voortuin en het gedeelte voor de garage mag op het zelfde niveau gebracht worden als de boordsteen op de grens met het voorliggende domein.

o        De rest van de kavel zal zijn oorspronkelijk niveau moeten behouden.

  • De aanvraag is verenigbaar met de goede ruimtelijke ordening mits men zich strikt houdt aan de voorwaarde van de verkaveling betreffende de vloerpas van de garages Art. 2.2.B:

o        De vloerpas van de garage heeft dezelfde hoogte als de boordsteen op de grens met het voorliggend openbaar domein.

  • De nulpas van de woning wordt verhoogt naar 8.35 TAW, hierbij wordt de kroonlijst eveneens met 0.05 m verhoogd.
  • Hemelwater en afvalwater worden gescheiden afgevoerd. Een septische put is niet verplicht.
  • Rioolaansluitingsvoorwaarden zie website stad Lier + locatie op te vragen bij het Technisch Bureau.
  • De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Cel Integraal Waterbeheer (ref IW 2009/441) van 6/02/2020 na te leven, in het bijzonder met de daar vermelde voorwaarden:

o        Er moet een hemelwaterput van 5.000 l voorzien worden met hergebruik voor toiletten en buitenkraan

o        Er moet een infiltratievoorziening voorzien worden van minstens 1.709 l, met een minimale infiltratieoppervlakte van 2 m²

o        De infiltratievoorziening mag maximaal 80 cm onder maaiveld geïnstalleerd worden.

o        Er mogen geen terreinwijzigingen uitgevoerd worden.

 

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

         De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

         Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

         Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

         De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

         Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

         Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

         Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

         De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

         Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

         Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

        De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

        De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

     het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

     de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 03/03/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2020

 

B.8 OV 2019/329: slopen van een oude elektriciteitscabine en het bouwen van een nieuwe, Beekstraat 104. Limietdatum: 18/02/2020. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.

 

Art. 2:

Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het slopen van een oude elektriciteitscabine en het bouwen van een nieuwe, te vergunnen met voorwaarden.

De aanvraag omvat de nieuwe rubriek:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Hoeveelheid

Eenheid

12.2.1°

100 kVA tot en met 1.000 kVA - milieumelding EB 97/25 d.d. 22/12/1997

klasse 3

630

kVA

 

Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan omvat:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Totale hoeveelheid

Eenheid

12.2.1°

100 kVA tot en met 1.000 kVA - milieumelding EB 97/25 d.d. 22/12/1997

klasse 3

630

kVA

 

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 3:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

*De maatregelen opgelegd in het advies van Brandweerzone Rivierenland strikt na te leven.

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Art. 4:

De in art. 2 bedoelde vergunning wordt uitgereikt voor onbepaalde duur.

 

Art. 5:

De in artikel 2 bedoelde vergunning is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden:

 

§.1 - algemene voorwaarden:

-        Hoofdstuk 4.1: Algemene voorschriften;

-        Hoofdstuk 4.2: Beheersing van oppervlaktewaterverontreiniging;

-        Hoofdstuk 4.3: Beheersing van bodem en grondwaterverontreiniging;

-        Hoofdstuk 4.4: Beheersing van luchtverontreiniging;

-        Hoofdstuk 4.5: Beheersing van geluidshinder;

-        Hoofdstuk 4.6: Beheersing van hinder door licht;

-        Hoofdstuk 4.7: Beheersing van asbest;

-        Hoofdstuk 4.9: Energieplanning;

-        Hoofdstuk 4.10: Emissies van broeikasgassen.

 

§.2 - sectorale voorwaarden:

-        Hfst. 5.12: Elektriciteit;

 

De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden kunnen teruggevonden worden in Vlarem II. Deze zijn evenwel louter indicatief; bij wijzigingen van Vlarem II wordt de exploitant immers steeds geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven. De integrale en geconsolideerde tekst van Vlarem II is te raadplegen op de Milieunavigator, via de link: https://nnavigator.emis.vito.be/

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

         De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

         Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

         Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

         De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

         Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

         Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

         Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

         De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

         Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

         Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

        De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

        De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

     het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

     de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 03/03/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2020

 

B.9 OV 2019/429: verbouwen en uitbreiden van een hoekpand, Sint-Gummarusstraat 40. Limietdatum: 22/02/2020. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het verbouwen en uitbreiden van een hoekpand, te vergunnen met voorwaarden .

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • Strikt naleven van het advies van Cel Erfgoed ontvangen op 8 januari 2020 met in het bijzonder volgende voorwaarden:

o        de reconstructie van de karakteristieke wit geschilderde houten kroonlijst (cfr. historisch beeldmateriaal).  Foto te verkrijgen bij de technische dienst – onroerend erfgoed.  Details ter goedkeuring voor te leggen;

o        de plaatsing van klassieke T-ramen op de gelijkvloerse en eerste verdieping.  Details ter goedkeuring voor te leggen bij de technische dienst – onroerend erfgoed.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

       De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

       Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

       De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

       Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

       Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

       Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

       De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

         Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

       De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

       De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

     het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

     de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

 

 

Publicatiedatum: 03/03/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2020

 

B.10 OV 2019/346: plaatsen van een carport met fietsenberging, Beekstraat 51A. Limietdatum: 28/02/2020. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.

 

Art. 2:

Het college beslist de aanvraag inzake het plaatsen van een carport met fietsenberging, te vergunnen met voorwaarden.

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 3:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • De voorgevel van de carport in de zijtuinstrook moet op minimum 5 m uit de voorgevelbouwlijn van het hoofdgebouw geplaatst worden. De hele constructie mag hierbij opschuiven naar achter.
  • De toerit tot het openbaar domein is beperkt tot een breedte van de vergunde 4 m, de rest moet fysiek afgesloten worden zodat oprijden onmogelijk wordt.
  • De voortuin mag slechts voor 50 % verhard worden, de rest moet groen ingericht worden.
  • Er mogen geen terreinophogingen gebeuren.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

       De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

       Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

       Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

       De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

         Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

       De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

       De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

     het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

     de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 03/03/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2020

 

B.11 OV 2019/400: verbouwen / wijzigen van infrastructuur – herinrichting bestaande wegenis, Berlarij 105, 107, 109, Lindenstraat 75, 82, Ros Beiaardstraat 13, 15, 17, 19, 21, 23, 25, 3, 5, 7, Sionsplein 16A, 17, 19, 20, 4, 5, 6, 7, 8 en 9. Limietdatum: 21/02/2020. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het verbouwen / wijzigen van infrastructuur – herinrichting bestaande wegenis, te vergunnen met voorwaarden.

De aanvraag omvat (eveneens) :

Rubriek

Omschrijving

Aard

Hoeveelheid

Eenheid

3.4.2°

Lozing van bemalingswater dat gevaarlijke stoffen bevat met concentraties boven het indelingscriterium

klasse 2

65

M3/UUR

53.2.2°a)

Grondwaterwinning (bemaling)

klasse 3

20.000

M3/JAAR

Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan omvat:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Totale hoeveelheid

Eenheid

3.4.2°

Lozing van bemalingswater dat gevaarlijke stoffen bevat met concentraties boven het indelingscriterium

klasse 2

65

M3/UUR

53.2.2°a)

Grondwaterwinning (bemaling)

klasse 3

20.000

M3/JAAR

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • De aanvraag moet volledig conform de Vlaamse stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd. 
  • De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Brandweerzone Rivierenland (ref. P17074-001/01) van 16 januari 2020 strikt na te leven.
  • Strikt naleven van de voorwaarden opgelegd in het advies van de Vlaamse Waterweg NV.  ontvangen op 17 januari 2020 met ref. U20200117090.
  • De cel integraal waterbeheer van stad Lier treedt het advies van de Vlaamse Waterweg bij en neemt volgende voorwaarden over:

o        De 10m strook t.o.v. de waterkering moet ten allen tijde bouwvrij gehouden worden.

o        Terreinaanlegwerken (ophogen, afgraven, opslag van grond) zijn niet toegestaan in de 10m strook.

o        Het jaagpad moet tijdens de uitvoering van de werken bereikbaar blijven.

o        Er moet meer ingezet worden op infiltratie.

  • De cel integraal waterbeheer van stad Lier legt geen bijkomende voorwaarden op.
  • “De maatregelen in de archeologienota waarvan akte werd genomen op [12-9-2018] met referentienummer [8599] moeten uitgevoerd worden overeenkomstig het programma in diezelfde archeologienota, de voorwaarden bij de aktename, en het Onroerenderfgoeddecreet van 12 juli 2013.”
  • Een volledig sloopopvolgingsplan moet aan de dienst omgeving aangeleverd worden vóór aanvang van de werken.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

Art. 3:

De in art. 1 bedoelde vergunning wordt uitgereikt voor 1 jaar.

Art. 4:

De in artikel 1 bedoelde vergunning is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden:

 

§.1 - algemene voorwaarden:

  • Hoofdstuk 4.1: Algemene voorschriften;
  • Hoofdstuk 4.2: Beheersing van oppervlaktewaterverontreiniging;
  • Hoofdstuk 4.3: Beheersing van bodem en grondwaterverontreiniging;
  • Hoofdstuk 4.4: Beheersing van luchtverontreiniging;
  • Hoofdstuk 4.5: Beheersing van geluidshinder;
  • Hoofdstuk 4.6: Beheersing van hinder door licht;
  • Hoofdstuk 4.7: Beheersing van asbest;
  • Hoofdstuk 4.9: Energieplanning;
  • Hoofdstuk 4.10: Emissies van broeikasgassen.

 

§.2 - sectorale voorwaarden:

  • Afd. 5.3.2: Bedrijfsafvalwaters;
  • Hfst. 5.53: Winning van grondwater;

 

§.3 – specifieke milieuvoorwaarden:

  • Het geloosde/opgepompte debiet mag maximaal 65 m³/h bedragen.
  • Er moet voldaan worden aan de algemene voorwaarden voor lozing in oppervlaktewater en de volgende bijzondere voorwaarden:
  •  
  • Het bemalingsdebiet moet minstens 1 keer per 3 dagen geregistreerd worden. Het logboek moet aan het einde van de werken aan de dienst leefmilieu bezorgd worden.
  • Er kan een afwijking toegestaan worden op een meetgoot omdat de debieten bij het oppompen geregistreerd worden.
  • De begin- en einddatum moeten aan de dienst leefmilieu gemeld worden via leefmilieu@lier.be
  • Het bemalingswater moet op oppervlaktewater geloosd worden, hetzij rechtstreeks op de Kleine Nete, ofwel via de gescheiden riolering naar de Binnen-Nete.

 

§.4 – opmerkingen:

  • Er wordt geen tijdelijke TOP, noch rubriek 2.2.2.h) aangevraagd. Bijgevolg wordt er vanuit gegaan dat alle grondopslag op de werf zelf zal plaatsvinden en dat alle puinafval afgevoerd zal worden naar een erkende verwerker en er geen hergebruik van puin zal plaatsvinden.

 

De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden kunnen teruggevonden worden in Vlarem II. Deze zijn evenwel louter indicatief; bij wijzigingen van Vlarem II wordt de exploitant immers steeds geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven. De integrale en geconsolideerde tekst van Vlarem II is te raadplegen op de Milieunavigator, via de link: https://nnavigator.emis.vito.be/

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

-          De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

-          Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

-          Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

-          De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

-          Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

-          Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

-          Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

-          De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

-          Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

-          Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

-          De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

-          De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

     het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

     de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 03/03/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2020

 

B.12 OV 2019/439: verbouwen van een woning, Mechelsesteenweg 463. Limietdatum: 25/02/2020. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag inzake het verbouwen van een woning te vergunnen met voorwaarden.

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • Enkel de strikt noodzakelijke toegang tot de woning en een autostaanplaats mogen verhard worden aangelegd, waarbij de aangebrachte verharding in de voortuin te allen tijde max. 50% bedraagt.  De overige verharding in de voortuin wordt uitgesloten uit de vergunning. Concreet moet de zuidelijke helft van de voortuinstrook vrij gemaakt worden van verharding. Het klinkerpad vooraan en het pad langsheen de zuidkant van het huis mogen behouden blijven om de voordeur en tuinzone bereikbaar te houden.
  • Er wordt maar 1 toerit van max. 4,5 m. breedte toegelaten. De rest van het perceel dient fysisch afgesloten te worden op de grens van het openbaar domein. (zie algemene voorwaarden) Toeritten worden niet toegelaten tegenover bestaande weginfrastructuur (bomen, verlichtingspalen, ed.).
  • Er mogen geen ophogingen gebeuren in overstromingsgevoelig gebied.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

       De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

       Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

       De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

       Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

       Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

       Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

       De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

         Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

       De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

       De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

     het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

     de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 03/03/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2020

 

B.13 OV V 2019/8, Naomi Willems namens Landmeterskantoor Van Eester BVBA, verkavelen van 1 lot voor woningbouw, Antwerpsesteenweg 184, (afd. 2) sectie A 519 D5. Limietdatum: 21/02/2020. OMGEVINGSVERGUNNING VOOR HET VERKAVELEN VAN GRONDEN.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij:

 

Art. 1:

Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.

 

Art. 2:

De aanvraag ingediend inzake verkavelen van 1 lot voor woningbouw, voorwaardelijk te vergunnen.

 

Art. 3:

Volgende voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • De verkavelaar heeft de verplichting om de geldende reglementering, uitgevaardigd door de distributienetbeheerder Iveka voor elektriciteit en aardgas strikt na te leven.  Deze reglementering is raadpleegbaar op www.iveka.be

 

  • De door de verkavelaar voorgestelde voorschriften van de verkaveling na te leven mits aanpassingen zoals aangeduid in bijlage.

 

  • De zone voor bijgebouwen moet aangeduid worden op het verkavelingsplan, deze vangt aan op 3m van de achterste perceelsgrens en loopt tot op de achterste perceelsgrens.De eventuele uitbreiding van nutsvoorzieningen zal gebeuren door de nutsmaatschappijen op kosten van de verkavelaar.
  • De nodige financiële waarborg hiervoor dient gestort in handen van de gemeenteontvanger of in zijn voordeel op onherroepelijke wijze verleend door een bankinstelling voor de uitvoering van de infrastructuurwerken.
  • De verkavelingsvergunning laat volgens art. 4.2.16 van de Vlaamse Codex slechts vervreemding van een kavel toe nadat de verkavelingsakte door de instrumenterende ambtenaar is opgemaakt. Die akte kan slechts worden opgemaakt na overlegging van een attest van het college van burgemeester en schepenen waaruit blijkt dat alle in de verkavelingsvergunning opgelegde voorwaarden en lasten zijn uitgevoerd of dat voor de uitvoering van de lasten een afdoende financiële waarborg is gestort in handen van de gemeenteontvanger of in zijn voordeel op onherroepelijke wijze door een bankinstelling is verleend.

 

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

         De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

         Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

 

 

 

Publicatiedatum: 03/03/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2020

 

B.14 Promo CVO Lier Borgerhout  op de stoep. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de actie van CVO Lier Borgerhout te ondersteunen en geeft toestemming om verspreid over Leopoldplein, Antwerpsestraat en Kruisbogenhofstraat max. 25 reclame-uitingen in krijtspray aan te brengen. De uitingen dienen in zo weinig mogelijk spraybeurten aangebracht te worden en na drie weken door de organisatie verwijderd te worden. Hiertoe dient aangepast materiaal gebruikt te worden.

 

 

Publicatiedatum: 03/03/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2020

 

B.15 Wijziging data ontvangstmoment nieuwe inwoners. KENNISNAME.

 

BESLUIT:

Kennisgenomen.

 

 

Publicatiedatum: 03/03/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2020

 

B.16 Lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college keurt de lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL goed voor een totaal bedrag van 3.879,29 euro ( van bestelbonnummer 83 tot en met bestelbonnummer 91 ).

 

 

Publicatiedatum: 03/03/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2020

 

B.17 Facturen gewone en buitengewone dienst LPL, dienstjaar 2019, voor een totaal bedrag van 7.641,13 euro. BETAALBAARSTELLING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de volgende mandaten, dienstjaar 2019, betaalbaar te stellen voor een totaal bedrag van 7.641,13 euro : van mandaatnummer 1.241 tot en met mandaatnummer 1.243.

 

 

Publicatiedatum: 03/03/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2020

 

B.18 Facturen gewone en buitengewone dienst LPL, dienstjaar 2020, voor een totaal bedrag van 269.293,77 euro. BETAALBAARSTELLING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de volgende mandaatlijst, dienstjaar 2020, betaalbaar te stellen voor een totaal bedrag van 269.293,77 euro : mandaatlijstnummer 5.

 

 

Publicatiedatum: 03/03/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2020

 

B.19 Goedkeuring begroting 2020 Lokale politie Lier door Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken. KENNISNAME EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Het college neemt kennis van de brief dd. 04 februari 2020 i.v.m. goedkeuring van de begroting 2020 van de lokale politie Lier door het Federaal Toezicht Lokale Politie en legt dit dossier ter kennisname voor aan de gemeenteraad.

 

 

Publicatiedatum: 03/03/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2020

 

B.20 Hoge Velden: inname 6 en 13 minnelijke verkoop. GOEDKEURING EN DOORVERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om de percelen ten kadaster gekend als Lier 3e Afd., sectie D, nr. 62/c en Lier 2e Afd., sectie C, nrs. 470/A2 en 470/Z aan te kopen voor 34.000 euro, conform het aanbod van de dienst Vastgoedtransacties Antwerpen. Het college beslist om het dossier ter goedkeuring voor te leggen aan de gemeenteraad.

 

 

 

 

Publicatiedatum: 03/03/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2020

 

B.21 Gratis grondafstand Sint-Annastraat 43, Sluislaan 19 en Spaanderveld 30: ontwerp van akte. GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van de ontwerpakte die als bijlage wordt toegevoegd, en beslist om deze ter goedkeuring voor te leggen aan de gemeenteraad.

 

Het college stelt voor om artikel 2 van de beslissing van de gemeenteraad dd. 24 september 2018 dat luidt "De gemeenteraad machtigt eerste schepen Walter Grootaers en algemeen directeur Katleen Janssens, en bij verhindering van de algemeen directeur Ethel Van den Wijngaert of Kim De Lauw, voor de ondertekening van de akte en bijhorende stukken." te wijzigen in "De gemeenteraad machtigt eerste schepen Marleen Vanderpoorten en algemeen directeur Katleen Janssens voor de ondertekening van de akte en bijhorende stukken." Het college beslist om deze wijziging ter goedkeuring voor te leggen aan de gemeenteraad.

 

 

Publicatiedatum: 03/03/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2020

 

B.22 Opmaak erfgoedbeleidsplan. Valorisatie en herinventarisatie van de inventaris bouwkundig erfgoed. GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van de overeenkomst houdende valorisatie en herinventarisatie van de inventaris bouwkundig erfgoed met IGEMO principieel goed en legt dit voor ter goedkeuring naar de gemeenteraad.

 

 

Publicatiedatum: 03/03/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2020

 

B.23 Sask gevelrenovatie fase 1 - Verrekening 13D en 18. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist beide verrekeningsvoorstellen 13D en 18 m.b.t. de opdracht "gevelrenovatie SASK fase 1" voor een totaalbedrag van -1.207,01euro incl. BTW goed te keuren.

 

Art 2 :

Het college beslist de termijnsverlenging van 4 werkdagen aan de firma Vegaudi toe te kennen m.b.t. verrekening 13D.

 

 

Publicatiedatum: 03/03/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2020

 

B.24 Bebloeming voor de stad Lier en Koningshooikt.  Lastenkohier, raming en opstarten procedure. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist dat het bestek met nr. 2020/587 en de raming voor de opdracht “Bebloeming voor de stad Lier en Koningshooikt”, opgesteld door Algemene zaken - aankoop en overheidsopdrachten en dit in opdracht van het technisch bureau - openbaar domein worden goedgekeurd. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten.

De raming op jaarbasis bedraagt € 39.757,00 excl. btw of € 44.292,67 incl. btw.

De totale raming bedraagt € 159.028,00 excl. btw of € 177.170,68 incl. btw.

 

Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de vereenvoudigde onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking.

De aankondiging van de opdracht wordt ingevuld en bekendgemaakt op nationaal niveau.

 

De offertes dienen het bestuur ten laatste te bereiken op 12 maart 2020 om 09.30 uur.

 

 

Publicatiedatum: 03/03/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2020

 

B.25 Werken nutsmaatschappij. TOELATING.

 

BESLUIT

 

Art 1 :

Het college geeft toelating aan volgende nutsmaatschappij voor het uitvoeren van werken

op grondgebied van Lier :

 

Straat

Nutsmaatschappij

Omschrijving werken

Ref.

Opmerkingen

Antwerpsestraat 36 (Blokker NV)

Proximus

Klantaansluiting - plaatsen van buis en aansluitdoos

JMS 431828

 

 

 

 

 

 

Publicatiedatum: 03/03/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2020

 

B.26 Heraanleg kasseibestrating Kapucijnenvest. Proces-verbaal van ingebruikname. KENNISNAME.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van het proces-verbaal van ingebruikname voor de opdracht 'heraanleg kasseibestrating Kapucijnenvest'.

 

 

Publicatiedatum: 03/03/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2020

 

B.27 Aanleg fietspad Aarschotsesteenweg. Grondverwervingen door Igemo. VASTLEGGING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college hecht goedkeuring aan de vastlegging in het kader van de onderhandelingsgesprekken voor grondverwervingen N 10 - Aarschotsesteenweg voor aanleg van het fietspad.

 

 

Publicatiedatum: 03/03/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2020

 

B.28 Snoeien van bomen - dienstjaar 2019  - perceel 1 'Lier'. Oplevering. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college hecht goedkeuring aan de oplevering van de opdracht 'snoeien bomen - dienstjaar 2019 - perceel 1 Lier'.

 

Art 2 :

De borgstelling nr. 10/315533 bij de Depositokas tbv 1.750,00 € mag volledig worden vrijgegeven.

 

 

Publicatiedatum: 03/03/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2020

 

B.29 Weg- en rioleringswerken verkaveling Ogezlaan - attest goede uitvoering studie. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college hecht goedkeuring aan het attest van goede uitvoering van de studie voor de weg- en rioleringswerken in de verkaveling Ogezlaan.

 

 

Publicatiedatum: 03/03/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2020

 

B.30 Onderhoud plantsoenen - verrekeningen perceel 1 'Lier' en perceel 2 'Koningshooikt'. VASTLEGGING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college hecht goedkeuring aan de verrekeningen binnen het contract 'onderhoud plantsoenen - dienstjaar 2020 - voor perceel 1 'Lier' en perceel 2 'Koningshooikt' :

 

Perceel 1 'Lier' :

- Verrekening 1 : hakken en wieden boomspiegels en siergrassen aan Guldensporenlaan,

  Eeuwfeestlaan en Cadettenlaan voor een bedrag van 3.990,00 euro exclusief BTW of in totaal

  4.827,90 euro inclusief BTW

- Verrekening 2 : groenonderhoud verkaveling Krokuslaan voor een bedrag van 117,45 euro

  exclusief BTW of in totaal 142,11 euro inclusief BTW

- Verrekening 3 : groenonderhoud verkaveling Ernest Van Der Hallelaan voor een bedrag van

  908,57 euro exclusief BTW of in totaal 1.099,37 euro inclusief BTW.

 

Perceel 2 'Koningshooikt' :

- verrekening 1 : groenonderhoud hoek Aarschotsesteenweg - Schollebeekstraat voor een bedrag van 1.245,10 euro exclusief BTW of in totaal 1.506,57 euro inclusief BTW.

 

 

Publicatiedatum: 03/03/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2020

 

B.31 Heraanleg kruispunt Mechelsesteenweg - Kazernedreef - Baron Opsomerlaan - Sluislaan. Ereloon studie nav definitieve oplevering. VASTLEGGING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college hecht goedkeuring aan de vastlegging voor ereloon studie n.a.v. definitieve oplevering heraanleg kruispunt Mechelsesteenweg - Kazernedreef - Baron Opsomerlaan - Sluislaan.

 

 

Publicatiedatum: 03/03/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2020

 

B.32 Aankoop en levering van een elektrisch voertuig met een geraamde kostprijs van 40.000 euro incl. BTW. Aankoop via raamcontract 2016 R3 006, perceel 36. GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis en stuurt dit door naar de gemeenteraad.

 

 

Publicatiedatum: 03/03/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2020

 

B.33 Colibrantconcerten - huur CC Colibrant. GOEDKEURING.

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

 

Publicatiedatum: 03/03/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2020

 

B.34 Waterschade stadsmuseum - opstarten verzekeringsprocedure. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de verzekeringsprocedure op te starten, offertes op te vragen en voor te leggen aan de verzekeringsexpert die het behandelvoorstel goedkeurt.

 

 

 

Publicatiedatum: 03/03/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2020

 

B.35 Subsidie breed jeugdwerk. GOEDKEURING EN DOORSTUREN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college keurt volgend reglement goed en legt het ter goedkeuring voor aan de gemeenteraad:

 

Reglement ter ondersteuning van Breed Jeugdwerk

1.Structurele werking

Non-profit verenigingen die:

- minstens 10 gratis (uitgezonderd lidgeld) activiteiten per jaar aanbieden voor jongeren onder 26 jaar

EN

-  een duidelijk aantoonbare link met Lier hebben (minstens 20% Lierse deelnemers en 20% van de activiteiten op Liers grondgebied)

EN

- jaarlijks een aanvraag doen en een jaarverslag bezorgen waaruit bovenstaande voorwaarden blijken

 

kunnen een forfaitair bedrag van 250 euro per jaar aanvragen

 

2.Eenmalige activiteiten

Openbare activiteiten, gratis aangeboden voor minstens 15 kinderen of jongeren onder 26 jaar, met een duidelijke maatschappelijke doelstelling, die plaatsvinden op grondgebied Lier,  kunnen een terugbetaling van max 250 euro per jaar ontvangen na indienen van bewijs van gemaakte kosten.
Hoe?

→ vóór de activiteit een subsidieaanvraag doen waarbij volgende zaken duidelijk worden:

     -      aard van de activiteit

     -      datum en plaats

     -      openbaar karakter

     -      doelgroep

     -      doelstelling

     -      te verwachten onkosten (geen eten en drinken)

 

→ goedkeuring door Team Jeugd na aftoetsen:

-maatschappelijk nut

-geen commercieel doel

-noodzaak van de subsidie

-komt niet in aanmerking voor andere subsidiekanalen

 

→ na de activiteit facturen binnenbrengen

     Terugbetaling van max. 250 euro

 

Bijkomende voorwaarden:

Organisaties die een forfaitaire subsidie aanvragen voor een structurele werking, kunnen geen aanspraak meer maken op de subsidie voor éénmalige activiteiten.

Organisaties die aanspraak kunnen maken op subsidiëring bij een andere (stads)dienst of vallen onder erkennings- en subsidiereglement voor jeugdverenigingen, kunnen bovenstaande subsidie voor Breed Jeugdwerk niet aanvragen.

Politieke of religieuze verenigingen kunnen geen aanspraak maken op bovenstaande subsidie.

Aanvragen kunnen jaarlijks goedgekeurd worden zolang het voorziene bedrag niet overschreden wordt.

 

 

Publicatiedatum: 03/03/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2020

 

B.36 15/05/2020 - Aperotime op de Grote Markt. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist toelating te verlenen aan Jan Moons - namens Apero bvba -  om op de Grote Markt een openlucht aperitief afterwork party te organiseren op 15/05/2020, onder de volgende voorwaarden:

- men dient te beschikken over een drankvergunning (via stadsbestuur van Herentals).

- einduur van het evenement wordt vastgelegd om 23u00 - begin uur 18u00

- opbouw 15/05/2020 start om 08u00

- het marktplein dient uiterlijk op 16/05/2020 te 04.00 uur ontruimd te zijn

- de brandwegen op de Grote Markt dienen zeker vrij te blijven

- er dient een EHBO-koffer te worden voorzien;

- het openbaar domein dient netjes te worden achtergelaten. Afval dient verwijderd en meegenomen te worden door de organisator

- er moet verplicht gewerkt worden met herbruikbare bekers

 

Art 2 :

Voor de wagens die op de Grote Markt moeten zijn dient een doorgangskaart te worden aangevraagd. Dit dient 10 werkdagen vooraf te gebeuren via de website met vermelding van nummerplaat - gegevens eigenaar voertuig. Per kaart dient 11 euro te worden betaald.

 

Art 3 :

Er kan gebruik gemaakt worden van de elektriciteitsvoorziening mits betaling van de

retributie op de elektriciteitsvoorziening voor evenementen met commerciële doeleinden,

kermisattracties en circussen

Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16 december 2019.

De retributie voor de aansluiting inclusief elektriciteitsverbruik wordt als volgt vastgesteld:

• een aansluiting van 63 A, 380 V, driefasig: 210,00 euro per dag. Retributie wordt opgemaakt.

De technische uitvoerende diensten zullen hiervoor het nodige doen.

 

Art 4 :

Het college beslist om een geluidsafwijking toe te staan mits het naleven van de opgelegde voorwaarden.

 

Om de omgeving niet overmatig te hinderen zijn volgende voorwaarden noodzakelijk:

 

- Aan de PA moet duidelijk de toegelaten norm worden geafficheerd. (minstens A4 formaat)

 

- De geluidsdruk in LAeq, 15min moet te allen tijde zichtbaar zijn voor PA, verantwoordelijke en

handhaver

 

- De exploitant en de persoon die door hem is aangesteld, zijn ertoe gehouden het maximaal

toegestane geluidsniveau na te leven. Als het geluidsniveau, gemeten door middel van de

meetapparatuur waarin de exploitant voorziet, het maximaal toegestane geluidsniveau overschrijdt, zijn de exploitant en de persoon die hij heeft aangesteld, verplicht om onmiddellijk het geluidsniveau bij te sturen tot een niveau dat het maximaal toegestane geluidsniveau niet meer overschrijdt.

 

Op vrijdag 15-05-2020

mag het geluidsniveau van de muziek tussen 18.00u tot 23.00u niet meer bedragen dan 93 db(A) Laeq,15 min;

dienen de muziekactiviteiten stipt beëindigd te worden 23.00u;

de organisator moet de omwonenden binnen een straal van 200 m rond het evenement, uiterlijk één week voor het evenement informeren en de gegevens van de organisator of verantwoordelijke meedelen;

de organisator voorziet een geluidsmeter met permanente registratie, die permanent de LAeq, 15 min-waarde meet. Deze geluidsmeter dient opgesteld te worden tussen het publiek, aan de DJ- of PA-installatie.

De resultaten van de meting dienen voor 18/05/2020 in tabelvorm aan de stad Lier bezorgd te worden (leefmilieu@lier.be ).

De beslissing dient op eenvoudig verzoek aan de toezichthoudende diensten getoond kunnen

worden.

 

 

Publicatiedatum: 03/03/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2020

 

B.37 10/05 - 26/07 & 27/09/2020 - Vintage Brocanterie op de Grote Markt. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist toelating te verlenen aan D. Van den Hoeck - namens Brocanterie Evens - voor de organisatie van vintage- en brocanteriemarkten zowel toegankelijk voor particuliere als professionele verkopers op de Grote Markt (voetgangersgedeelte) op 10/05/2020 (lente editie), op  26/07/2020 (zomer editie) en op 27/09/2020 (herfst editie) telkens tussen 09u00 tot 18u00 (opbouw vanaf 06u00 en afbraak uiterlijk tot 20u00), mits het advies van de brandweer stipt wordt nageleefd.

Indien de werken op de Grote Markt vertraging oplopen (start maart/april 2020)kan het zijn dat de lente editie in het gedrang komt.

 

De wetgeving ambulante handel, zoals vermeld in het advies van het cel ondernemen, dient te worden nageleefd.

 

Na de markten dient de Grote Markt netjes te worden achtergelaten. Het afval dient verwijderd en meegenomen te worden door de organisator. Het openbaar domein mag niet beschadigd worden. De fonteinen worden niet uitgeschakeld.

 

Art 2 :

Voor de wagens die op de Grote Markt dienen te zijn voor laden en lossen na 11.00 uur en voor 18.00 uur dient er een doorgangskaart te worden aangevraagd. De aanvraag dient min. 2 weken voor de markten te worden aangevraagd via info@lier.be of via de website van de stad Lier. De kaarten kosten 11 euro/kaart.

 

Art 3 :

De retributie voor de aansluiting inclusief elektriciteitsverbruik per editie wordt als volgt vastgesteld:

• een aansluiting van 63 A, 380 V, driefasig: 210,00 euro per dag ;

Er zal een onkostennota worden opgemaakt van 630 euro.

 

 

Publicatiedatum: 03/03/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2020

 

B.39 'Ommegang... anders 2020.' GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college keurt het voorgestelde concept voor 'Ommegang... anders 2020' goed.

 

Art 2:

Het college keurt de inzet van de verschillende stadsdiensten goed.

 

Art 3:

Het college keurt de kostenraming, voorlopige werkbegroting, en uitbetaling van de voorziene toelage goed

 

 

 

Publicatiedatum: 03/03/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2020

 

C.2 Taxi Pallieter - Extra voertuig. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de vermeerdering van 1 voertuig van de vergunning, geldig tot en met 30

juni 2024, voor Taxi Pallieter, Sint-Jozefsstraat 12 te 2500 Lier goed te keuren.

 

Het taxivoertuig krijgt als identificatienummer 0020 en met nummerplaat T XAF 748 (Chassisnummer TMBAG9NPOL7042769(01)

Taxi Pallieter bvba, dient haar vergunningskaart met identificatienummer 0017 in bij de dienst verkeer, bij overhandiging van de nieuwe vergunningskaart.

Hierdoor komt het identifactienummer 0017 terug vrij.

 

De vergunning komt nu op een totaal van 2 vergunde taxivoertuigen.

 

Art 2 :

Belastingsreglement op taxi's en VVB's (verhuur van voertuigen met bestuurder),

goedgekeurd in gemeenteraad dd. 19 december 2019 wordt toegepast.

 

 

 

Publicatiedatum: 03/03/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2020

 

C.3 Melding 2020/035: verbouwen van een bestaand aangebouwd bijgebouw, Antwerpsesteenweg 172. AKTENAME.

 

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1

Er wordt akte genomen van de melding inzake het verbouwen van een bestaand aangebouwd bijgebouw.

 

Art. 2

De plannen en het meldingsdossier waarop deze akte gebaseerd is, maken integraal deel uit van de meldingsakte.

 

Art. 3

De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden :

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • Er moet terug een houten kroonlijst wordt voorzien, aansluitend bij het buurpand.
  • De garage wordt uitgesloten uit de aktename.

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

 

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

       De vergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze melding houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       De vergunning doet geen enkele afbreuk aan de verplichtingen inzake brandveiligheid zoals deze voorzien worden in de wet van 30 juli 1979 betreffende de preventie van brand en ontploffing en betreffende de verplichte verzekering van de burgerrechtelijke aansprakelijkheid in dergelijke gevallen, het Koninklijk Besluit van 7 juli 1994 tot vaststelling van de basisnormen voor de preventie van brand en ontploffing waaraan de nieuwe gebouwen moeten voldoen en diens bijlagen.

       Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

       Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

       Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

       De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

         Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

Indien er na de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning blijkt dat er geëxploiteerd zal worden met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dan dient er een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang exploitatie.

 

 

Publicatiedatum: 03/03/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2020

 

C.4 OV 2019/474: bouwen van een gekoppelde half-open eengezinswoning en bouwen van een tuinhuis, Arbeidsstraat 36. Limietdatum: 10/04/2020. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

 

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.

 

Art. 2:

Het college beslist de aanvraag inzake het bouwen van een gekoppelde half-open eengezinswoning en bouwen van een tuinhuis, te vergunnen met voorwaarden.

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 3:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  •                  In de bouwvrije voor- en zijtuinstroken zijn wijzigingen van het bodemreliëf slechts toegelaten voor zover het maaiveld niet hoger of lager gebracht wordt dan het trottoirniveau.
  • De fietsenberging mag niet omgezet worden naar een autobergplaats.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

       De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

       Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

       De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

       Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

       Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

       Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

       De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

         Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

       De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

       De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

     het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

     de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 03/03/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2020

 

C.5 Melding 2020/033: bijstellen van de meldingsvoorwaarden van een bronbemaling., Leopoldplein 20. AKTENAME.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1

Er wordt akte genomen van de melding ingediend  inzake het bijstellen van de meldingsvoorwaarden van een bronbemaling.

 

Art. 2

De plannen en het meldingsdossier waarop deze akte gebaseerd is, maken integraal deel uit van de meldingsakte.

 

Art. 3

De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden :

§.1 De algemene en sectorale milieuvoorwaarden van titel II van het VLAREM:

  • hoofdstukken 4.1, 4.7 en 4.9 : algemene milieuvoorwaarden - algemeen
  • hoofdstuk 4.5 met bijlagen 2.2.1, 2.2.2, 4.5.1, 4.5.2, 4.5.3, 4.5.4, 4.5.5 en 4.5.6 : algemene milieuvoorwaarden - geluid
  • hoofdstukken 4.4 en 4.10 met bijlagen 4.4.1, 4.4.2, 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.4.7.1 en 4.4.7.2. : algemene milieuvoorwaarden - lucht
  • hoofdstuk 4.6 : algemene milieuvoorwaarden - licht
  • hoofdstuk 4.2 met bijlagen 2.3.1, 4.2.5.1, 4.2.5.2 en 4.2.5.4 : algemene milieuvoorwaarden – oppervlaktewater
  • hoofdstuk 5.53: Winning van grondwater;

 

§.2 De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de eerder opgelegde bijzonder milieuvoorwaarden:

  • De begin- en einddatum van de bemaling moeten doorgegeven worden aan de dienst leefmilieu via leefmilieu@lier.be.
  • De bronbemaling dient voorzien te zijn van een zandfilter.
  • Het bemalingslogboek moet aan het einde van de werken aan de dienst leefmilieu overgemaakt worden. Volgende informatie moet minimaal opgenomen worden in het logboek: de beginstand van de meter (foto), de dagdebieten, de eindstand van de meter (foto) en het totaaldebiet.
  • Het dagdebiet mag maximaal 288 m³/dag bedragen.
  • Het jaardebiet mag maximaal 30.000 m³/jaar bedragen.
  • Het opgepompte water moet geloosd worden op de riolering.

§.3 De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de bijgestelde bijzondere milieuvoorwaarde:

  • De vergunning wordt afgeleverd voor een periode van 195 dagen te beginnen van  de startdatum van de bemaling.

 

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

       De vergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze melding houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       De vergunning doet geen enkele afbreuk aan de verplichtingen inzake brandveiligheid zoals deze voorzien worden in de wet van 30 juli 1979 betreffende de preventie van brand en ontploffing en betreffende de verplichte verzekering van de burgerrechtelijke aansprakelijkheid in dergelijke gevallen, het Koninklijk Besluit van 7 juli 1994 tot vaststelling van de basisnormen voor de preventie van brand en ontploffing waaraan de nieuwe gebouwen moeten voldoen en diens bijlagen.

       Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

       Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

       Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

       De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

         Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

Indien er na de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning blijkt dat er geëxploiteerd zal worden met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dan dient er een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang exploitatie.

 

 

Publicatiedatum: 03/03/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2020

 

C.7 Lijst bestelbonaanvragen Stad Lier. KENNISNAME.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van de lijst bestelbonaanvragen Stad Lier voor een totaal bedrag van 62.001,41 euro, aangemaakt in week 7 van 2020, die de volledige goedkeuringsflow doorlopen hebben.

 

 

Publicatiedatum: 03/03/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2020

 

T.1 Grote Markt - plaatsen mobiele OCT tijdens werken. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist goedkeuring te hechten aan het plaatsen van mobiele OCT's op de Grote Markt tijdens de kasseiwerken.

 

 

Publicatiedatum: 03/03/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 17 februari 2020

 

T.2 Aanstellen van een tijdelijke dossierbehandelaar omgevingsvergunningen. TOEWIJZING.

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

 

Publicatiedatum: 03/03/2020