BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van de offerte inzake de inrichting van het gelijkvloers vaccinatiecentrum Lierse door Total Concept uit Ranst en verleent goedkeuring aan de offerte en de aangepaste huur.
Art 2 :
De financiële gevolgen zijn:
Te verrekenen in 2022
Actienummer | Omschrijving budgetsleutel | Bedrag | Saldo krediet |
01/21/KAP/04/03 | Vergoeding en erelonen voor prestaties van derden | 7986,60 euro |
|
Budgetsleutel | |||
61300000 098500 |
Art 1 :
Het college beslist volgende tijdelijke verordeningen goed te keuren in functie van de organisatie van de Lierse Novemberfoor:
- Tijdelijke verordening 30-10 en 31-10, telkens van 0.00 uur tot 11:00 uur:
voorbehouden parkeerstrook Ring tussen Aarschotsesteenweg en de Berlaarsesteenweg voor de opstelling van de foorwagens (zijde Marie Fleur) door plaatsing van E9a met onderbord 'kermisvoertuigen'
- Tijdelijke verordening 30-10 vanaf 7.00 uur tot 13.00 uur: geen doorgang van gewoon verkeer over de Grote Markt.
Voor de Lisperstraat geldt het regime van de zaterdagmarkt en de Florent Van Cauwenberghstraat loopt dood t.h.v. de Grote Markt (ondergrondse parking is bereikbaar).
De Lisperstraat en de Antwerpsestraat zijn dan niet bereikbaar via de Grote Markt.
- Tijdelijke verordening 31-10 vanaf 6.00 tot en met dinsdag 22-11 (volledige duur novemberfoor): parkeer- en autovrij maken van de Gasthuisvest i.f.v. de doorgang van de hulpdiensten. De kleine parking aan het frituur behoeft geen parkeerverbod tijdens het oprijden en de duur van de foor.
- Tijdelijke verordening van 31-10 tot en met dinsdag 22-11 (volledige duur novemberfoor): Gasthuisvest, kant Volmolenstraat: de 6 parkeerplaatsen op de gelijkgrondse berm voorzien van E3 borden. Deze zone dient nadien afgesloten te worden met nadars met C3 verkeersborden. (Tevens nadars met een F45b plaatsen aan de straatkant van de Arthur Vanderpoortenlaan)
- Tijdelijke verordening 31-10 tot en met dinsdag 22-11 (volledige duur novemberfoor) : Gasthuisbest, ontsluiting voor de bewoners door midden van een corridog van 6 meter met jersey's en borden E3. Aan de straatkant van de Arthur Vanderpoortenlaan dient een F45b te worden voorzien.
- Tijdelijke verordening van 31-10 tot en met zondag 20-11: enkelrichting, uitgezonderd fietsers, op de Arthur Vanderpoortenlaan van Netelaan naar Koningin Astridlaan.
- Tijdelijke verordening zondag 6-11, 13-11 en 20-11 (14.00 uur tot 22.00 uur):
Eénrichtingsverkeer Grote Markt (uitgezonderd fietsers) - doorgang mogelijk vanuit de
Werf naar de Lisperstraat/Antwerpsestraat
Geen doorgang over de Grote Markt komende van de Florent Van Cauwenberghstraat
richting Werf. Er dient een aankondiging geplaatst te worden in de Florent Van Cauwen-
bergstraat. (minstens enkele dagen voor aanvang van de foor tot en met de laatste
zondag van de foor op 20 november)
Voor dit punt wordt er gevraagd om zondag geen verkeer toe te staan in beide richtingen. Idealiter ook woensdagnamiddag en zaterdag
- Tijdelijke verordening maandag 21 november: parkeervrij maken parkeerstrook voor bocht Netelaan (t.h.v. n. 1 tot en met 3) om het afrijden van de foorwagens te vergemakkelijken. (Zimmerplein en enkele foorkramers Grote Markt rijden weg langs de Netelaan)
- Bewoners rond de Gasthuisvest met een bewonerskaart 'zone binnenstad' mogen gedurende de novemberfoor parkeren op de Werf.
Art 2 :
Het college beslist dat gedurende de novemberfoor de elektriciens beschikbaar zijn om uitsluitend opgeroepen te worden indien er zich problemen voordoen.
De technische diensten zijn beschikbaar voor ondersteuning met de opbouw van de kermis. (herashekken plaatsen, beschermende matten aanleveren, waterkranen voorzien, paaltjes verwijderen waar nodig, ...)
Art 3 :
Het college beslist om de blauwe afvaltonnen te voorzien en deze evenredig te verspreiden over de drie pleinen.
Art 4 :
Foorkramers dienen verplicht te openen tussen 16.00 uur en 20.00 uur. Afwijkingen kunnen bekomen worden mits goedkeuring van de plaatsmeester. (bv. 19.00 uur wegens storm)
Op weekdagen sluit de foor om middernacht, en in het weekend sluit de foor om 1.00 uur 's nachts.
Ook de avond van 10 november mag de foor tot 1 uur 's nachts open zijn.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist het aanvraagdossier volledig en ontvankelijk te verklaren en zodoende goedkeuring te verlenen aan de toekenning van de 49ste 'premie voor invulling leegstaande handelspanden' in het Lierse kernwinkelgebied (i.c. de 2de premie in 2022).
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist voor de periode van 17/06/2022 tot 17/06/2024 een vrijstelling toe te kennen voor de belasting op leegstaande gebouwen aan de nieuwe zakelijk gerechtigde.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist voor de periode van 15 april 2022 tot 15 april 2024 een vrijstelling toe te kennen voor de belasting op leegstaande gebouwen aan de nieuwe zakelijk gerechtigden voor het pand (gelijkvloers handelspand).
Art 1 :
Het college neemt kennis van de verslagen van de twee projectstuurgroepen in het kader van deelname door stad Lier.
Art 2 :
Het college beslist om de shortlist van projecten aan te melden bij de subsidieoproep 'Het Kopenhagenplan'. Concreet gaat het om volgende projecten:
● Rijenweg – verbreding fietsweg
● Fietspad Schollebeekstraat
● Hoge Velden – ontsluitingsweg sportinfrastructuur en doorsteek naar de wijk Herderin
● Fietspad ontsluitingsweg stationsomgeving
● Zaat-Veemarkt – verbinding jaagpad – Hoogveldweg – Zaat – terug jaagpad
● Kruispunt Mechelsesteenweg x Kazernedreef
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er geen bezwaarschrift(en) werden ingediend.
Art. 2:
Het college beslist de aanvraag inzake een geothermische boring te vergunnen conform de algemene en sectorale voorwaarden.
De aanvraag omvat de volgende nieuwe rubriek:
Rubriek | Omschrijving | Aard | Hoeveelheid | Eenheid |
55.1.2° | Geothermische boring 168m | klasse 2 | 168 | m diepte ten opzichte van het maaiveld |
Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan omvat:
Rubriek | Omschrijving | Aard | Hoeveelheid | Eenheid |
55.1.2° | Geothermische boring 168m | klasse 2 | 168 | m diepte ten opzichte van het maaiveld |
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 3:
Volgende bijzondere milieuvoorwaarden worden opgelegd: er worden geen specifieke milieuvoorwaarden opgelegd.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Art. 4:
De in art. 2 bedoelde vergunning wordt uitgereikt voor onbepaalde duur.
Art. 5:
De in artikel 2 bedoelde vergunning is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden:
§.1 - algemene voorwaarden:
● Hoofdstuk 4.1: Algemene voorschriften;
● Hoofdstuk 4.2: Beheersing van oppervlaktewaterverontreiniging;
● Hoofdstuk 4.3: Beheersing van bodem en grondwaterverontreiniging;
● Hoofdstuk 4.4: Beheersing van luchtverontreiniging;
● Hoofdstuk 4.5: Beheersing van geluidshinder;
● Hoofdstuk 4.6: Beheersing van hinder door licht;
● Hoofdstuk 4.7: Beheersing van asbest;
● Hoofdstuk 4.9: Energieplanning;
● Hoofdstuk 4.10: Emissies van broeikasgassen.
§.2 - sectorale voorwaarden: Hfst. 5.55: Boringen;
De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden kunnen teruggevonden worden in Vlarem II. Deze zijn evenwel louter indicatief; bij wijzigingen van Vlarem II wordt de exploitant immers steeds geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven. De integrale en geconsolideerde tekst van Vlarem II is te raadplegen op de Milieunavigator, via de link: https://nnavigator.emis.vito.be/
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
● De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
● Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
● De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
● Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen
● Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/voetpadwaarborg
● Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
● De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
● Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
● Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
● De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
● De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de omgevingsvergunning ingediend, inzake bouwen serre, loods, verharding, gelegen Hoog-Lachenen 65, 2500 Lier ongunstig te adviseren.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag inzake het regulariseren bouwdiepte en hoogte te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
● De aanvraag moet volledig conform de Vlaamse stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● De bouwdiepte op verdieping 3 en 4 moet beperkt blijven tot 10.45 meter, aansluitend bij de buren aan de rechterkant.
● De scheimuur op de derde verdieping moet beperkt blijven tot een bouwdiepte van 12.20m vanaf de rooilijn en een hoogte aansluitend bij de buren aan de rechterkant.
● De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Brandweerzone Rivierenland (ref. P16024-003/01) van 10 juli 2022 strikt na te leven.
● De voorwaarden uit vergunning 2018/339 blijven onverminderd van toepassing.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
● De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
● Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
● De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
● Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen
● Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/voetpadwaarborg
● Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
● De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
● Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
● Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
● De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
● De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het wijzigen functie van wonen naar diensten, te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
• De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Brandweerzone Rivierenland (ref. P18939-002/01) van 9 juli 2022 strikt na te leven.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
● De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
● Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
● De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
● Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen
● Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/voetpadwaarborg
● Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
● De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
● Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
● Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
● De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
● De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het uitbreiden van een kantoorruimte te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
● De aanvraag moet volledig conform de Vlaamse stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van de Afdeling Wegen en Verkeer – District Puurs (onder ref. AV/123/2022/00830 van 18 juli 2022) strikt na te leven.
● De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Brandweerzone Rivierenland (ref. P10442-011/01) van 18 juli 2022 strikt na te leven.
● De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Elia Asset NV (onder ref. 62647 van 20 juni 2022) strikt na te leven.
● Indien er dusdanig ingrijpende werken worden uitgevoerd aan de vloerplaat van de gelijkvloerse verdieping waardoor hemel- en afvalwater gescheiden kunnen worden afgevoerd, dient het rioleringsstelsel gescheiden tot aan de rooilijn voorzien te worden, incl. het voorzien van een septische put (indien verplicht).
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
● De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
● Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
● De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
● Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen
● Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/voetpadwaarborg
● Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
● De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
● Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
● Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
● De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
● De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 4 bezwaarschrift(en) werden ingediend.
De elementen uit de verschillende bezwaren zijn van die aard dat ze (deels) kunnen worden bijgetreden en de vergunning geweigerd dient te worden.
Art. 2:
Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het bouwen van 4 woningen + appartement van 20 woongelegenheden en warmtepompen, te weigeren. om volgende redenen:
Het project is veel te hoog, te diep en gaat in tegen het arrest van de raad van state voor het behoud van het gebouw l’Avenir en het zicht erop.
Art 1 :
Het college keurt de lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL goed voor een totaal bedrag van 2.620,53 euro (van bestelbonnummer 417 tot en met bestelbonnummer 427).
Art 1 :
Het college beslist de volgende mandaatlijsten, dienstjaar 2022, betaalbaar te stellen voor een totaal bedrag van 81.115,74 euro : mandaatlijstnummers 33, 36 en 37.
Art 1 :
Het college beslist de volgende lijst betaalbaarstellingen, dienstjaar 2022, betaalbaar te stellen voor een totaal bedrag van 1.060.624,63 euro : mandaatlijsten 453, 456, 458, 459, 460, 461, 462, 463, 464, 465, 467, 469, 470 en 474.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist dat het bestek met nr. 2022/713 en de raming voor de opdracht“Archeologische onderzoek: Boomlaarstraat x Ring R16”, opgesteld door Algemene zaken - aankoop en overheidsopdrachten worden goedgekeurd.
De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. De raming bedraagt € 66.632,94 excl. btw of € 80.625,86 incl. 21% btw.
Art 2 :
Bovengenoemde opdracht zal worden gegund bij wijze van de vereenvoudigde onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking.
De aankondiging van de opdracht wordt ingevuld, goedgekeurd en bekendgemaakt op nationaal niveau.
Art 3 :
Kopieën:
Aantal | Bestemmeling |
1 | financiën infrastructuur |
Opdracht(en)
Dienst | taak |
Aankoop en overheidsopdrachten | publicatie - opstart procedure |
Art 1 :
Het college gaat akkoord met het maken van kasten op maat, in eigen beheer, voor het het lokaal van de bodes en het leveringslokaal in het stadskantoor Dungelhoeff.
Art 2 :
Het college beslist het leveren van hout voor het maken van de kast (lokaal bodes) aan de firma Gijsbrechts uit Heist Op Den Berg voor een bedrag van 378,54 euro excl. BTW ofwel 458,03 euro incl. BTW toe te wijzen.
Art 3 :
Het college beslist het leveren van hout voor het maken van twee kasten (leveringslokaal) aan de firma Gijsbrechts uit Heist Op Den Berg voor een bedrag van 2.910,60 euro excl. BTW ofwel 3.521,83 euro incl. BTW toe te wijzen.
Art 4 :
Het college beslist het leveren van sloten van de kast (leveringslokaal) aan de firma D Pont uit Grobbendonk voor een bedrag van 198.86euro excl. BTW ofwel 239.79 euro incl. BTW toe te wijzen.
Het college beslist in kader van de opdracht "leveren en plaatsen koel- en vriescel LCC De
Mol" goedkeuring te hechten aan verrekening 1, voor het leveren en plaatsen van een vloer in de koelcel.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist dat 7.000 euro bijkomend krediet dient vastgelegd te worden, voor het raamcontract inzake de levering van werk- en promotiekledij voor stad en OCMW Lier, bij de firma Inka bv, Joseph Van Instraat 28 te 2500 Lier (KBO436.002.825).
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist dat 7.000 euro bijkomend krediet dient vastgelegd te worden, voor de afname van auto-onderdelen bij Philibert bvba, Stenenstap 20 te 2500 Lier.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist dat 5.000 euro bijkomend krediet dient vastgelegd te worden, voor het raamcontract inzake de levering van gereedschappen en verbruiksgoederen voor de uitvoerende diensten van stad en OCMW Lier, bij de firma Profit-Stock, Liersebaan 118 te 2500 Lier.
BESLUIT
Art 1 :
Het college hecht goedkeuring aan het proces-verbaal van voorlopige oplevering betreffende de aanleg van een avontuurlijk speelterrein in de Stierstraat.
BESLUIT
Art 1 :
Het college hecht goedkeuring aan de aanleg van een gescheiden stelsel in de Liersebaan huisnummer 201 - 231 binnen de RTD-overeenkomst met Aquafin.
BESLUIT
Art 1 :
Het college hecht goedkeuring aan de definitieve oplevering van de opdracht 'herprofileren retentiebekken tussen Sander De Vosstraat en de Jutse Plassen'.
BESLUIT
Art 1 :
Het college hecht goedkeuring aan de bijkomende aanwending voor het opmaken van het aanbestedingsverslag voor de aanleg van de ontsluitingsinfrastructuur voor de sportsite Hoge Velden door studiebureau Evolta.
BESLUIT
Art 1 :
Het college hecht goedkeuring aan de bijkomende aanwending voor het uitvoeren van de studie van de weg- en rioleringswerken Schollebeekstraat - Fortweg.
BESLUIT
Art 1 :
Het college hecht goedkeuring aan de bijkomende aanwending voor het aanplanten van houtig plantgoed in buurtmoestuin en hondenspeelweide Pallieterland.
BESLUIT
Art 1 :
Het college hecht goedkeuring aan de eindafrekening voor het herprofileren retentiebekken tussen Sander de Vosstraat en de Jutse Plassen voor een bedrag van 204.531,80 euro.
Huisbezoeken bij senioren in het kader van het project Zorgzame buurten _ Thuis in de wijk
Aanvraag aanbeveling Fotografie.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist de uitbreiding van de openingsuren van Visit Lier in het kader van de Ommegang op zondag 2 en 9 oktober goed te keuren.
Het college beslist de ondersteuning van stadsmuseum Lier aan het persmoment op 8/9/2022 op vraag van het Liers Genootschap voor Geschiedenis goed te keuren.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist dat de balie van Visit Lier uitzonderlijk mag gesloten worden op maandag 12 september 2022 om een teambuildingsdag te organiseren voor het team Toerisme en Erfgoed.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist over te gaan tot de uitbetaling van de projectsubsidie t.b.v. 187,50 euro aan Galerij Artisjok.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist een projectsubsidie toe te kennen aan kantkring 't Pladdeke voor de realisatie van het herstel van de manden van reuzen Karlien en Grimmara. Het bedrag van de toegekende subsidie wordt bepaald na het binnenbrengen van een evaluatieverslag waarin een eindbalans is opgenomen en kan nooit meer zijn dan 1240 euro.
Art 1 :
Het college beslist om beroep te doen op de opdrachtencentrale van de Vlaamse Gemeenschap voor afname van telecommunicatiediensten aangeboden via de Raamovereenkomst gesloten voor de volgende percelen :
Perceel 1: Vaste telefonie, marketingnummers & vaste datacommunicatie,
Perceel 2: Mobiele telefonie, mobiele datacommunicatie voor professioneel gebruik,
BESLUIT
Goedkeuring verslag.
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van het ingediende verzoekschrift en beslist om het advies van de cel omgeving te volgen en niet tussen te komen in de procedure.
Art 1 :
Het college neemt kennis van het ingestelde beroep en beslist het standpunt uit eerste aanleg te bekrachtigen.
Art 2 :
Het college beslist voor dit dossier een raadsman aan te stellen.
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van verzoekschrift tot vernietiging van de aanvrager bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen.
Art 2 :
Het college beslist om tussen te komen in de procedure.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.
Art. 2:
Het college beslist de aanvraag inzake het bouwen eengezinswoning, 2500 Lier te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 3:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
● De veiligheidsafstanden opgelegd door Infrabel NV en de algemene voorwaarden m.b.t. bouwaanvragen dienen strikt te worden nageleefd.
● De overloop van de infiltratievoorziening dient rechtstreeks aangesloten te worden op de Oude Lisperloop.
● Binnenpassen moeten 0,20 m TAW hoger genomen worden dan de voortuinstrook.
● De last uit voorgaande omgevingsvergunning (V2018/12) d.d. 6 februari 2020 voor verkavelen van 4 loten voor ééngezinswoningen waarvan drie loten voor halfopen bebouwing en één voor gesloten bebouwing, voorwaardelijk vergund door de deputatie, wordt overgenomen in deze vergunning: Er wordt een gratis grondafstand als last opgelegd conform het in eerste graad aangepaste rooilijnplan.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
● De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
● Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
● De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
● Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen
● Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/voetpadwaarborg
● Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
● De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
● Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
● Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
● De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
● De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag inzake het bekleden gevels met isolatie en crepi te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
● De totale uitstek (vnl. isolatie) op het openbare domein dient beperkt te worden tot 14 cm
● Er moet een vrije doorgang van minimum 1 meter beschikbaar blijven
● Bij de uitvoering van de vergunning dient de aanvrager rekening te houden met de in het advies van datum 14/07/2022 met referentie AV/123/2022/00789 omschreven aandachtspunten.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
● De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
● Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
● De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
● Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen
● Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/voetpadwaarborg
● Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
● De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
● Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
● Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
● De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
● De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het uitbreiden van een halfopen eengezinswoning zijdelings te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
● De aanbouw moet 5m inspringen vanaf de voorgevelbouwlijn in plaats van 4,90m.
● Indien de ondergrondse mazouttank (zie historiek) nog in gebruik is, dient hiervoor een nieuwe vergunningsaanvraag ingediend te worden. Indien deze verwijderd of opgevuld werd, dient het attest overgemaakt te worden aan de dienst leefmilieu van de stad (leefmilieu@lier.be).
● Indien er dusdanig ingrijpende werken worden uitgevoerd aan de vloerplaat van de gelijkvloerse verdieping waardoor hemel- en afvalwater gescheiden kunnen worden afgevoerd, dient het rioleringsstelsel gescheiden tot aan de rooilijn voorzien te worden, incl. het voorzien van een septische put (indien verplicht).
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
● De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
● Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
● De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
● Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen
● Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/voetpadwaarborg
● Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
● De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
● Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
● Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
● De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
● De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist de beslissing van het college van burgemeester en schepenen van 27 juni 2022 over de tijdelijke politieverordening C21 + 3,5 ton in te trekken.
Art 2 :
Het college vaardigt volgende tijdelijke politieverordening op het wegverkeer uit: in het belang van de openbare orde, rust en veiligheid zullen tijdelijke verkeersmaatregelen genomen worden voor plaatsing van zonale tonnagebeperking voor de Lierse Binnenstad.
De bepalingen van deze tijdelijke verordening dienen te worden geïntegreerd in het aanvullend reglement op de politie van het wegverkeer.
Art 3 :
§ 1 Volgende verkeersborden zullen verwijderd worden:
Verboden toegang voor bestuurders van voertuigen waarvan de massa in beladen toestand hoger is dan de aangeduide massa: (zone C21+ "3t5):
Lispersteenweg 2a
Van Boeckellaan tegenover 69
Antwerpsestraat t.h.v. vesten (even zijde)
Antwerpsestraat t.h.v. vesten (oneven zijde)
Mechelsestraat t.h.v. vesten (even zijde)
Mechelsestraat t.h.v. vesten (oneven zijde)
Leuvensevest t.h.v. vesten (zijde Paul Krugerstraat)
Leuvensevest t.h.v. vesten (zijde Ros Beiaardstraat)
Netelaan t.h.v. vesten (zijde stadspark)
Netelaan t.h.v vesten (zijde Leuvensevest)
§ 2 Volgende verkeersborden zullen geplaatst worden:
Verboden toegang voor bestuurders van voertuigen waarvan de massa in beladen toestand hoger is dan de aangeduide massa: (C21+ "3t5"+ onderbord "uitgezonderd laden en lossen")
Frederik Peltzerstraat t.h.v. omleidingsvaart
Antwerpsestraat t.h.v. vesten (oneven zijde)
Mechelsestraat t.h.v. vesten (oneven zijde)
Leuvensevest t.h.v. vesten (zijde Ros Beiaardstraat)
Netelaan t.h.v. vesten (zijde Leuvensevest)
Art 4 :
De verkeersmaatregelen worden bekend gemaakt aan de weggebruiker met de passende verkeerstekens overeenkomstig artikel 12 van de verkeerswet (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)
Art 5
Inbreuken worden gestraft zoals voorzien in de wet van het wegverkeer (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen).
Art 6
Afschrift van huidig besluit wordt overgemaakt aan de Griffies van de Rechtbank van Eerste Aanleg en de Politierechtbank te Mechelen.
Art 7
Het college beslist het dossier ter bekrachtiging aan de gemeenteraad voor te leggen.
Art 1 :
Het college neemt kennis van de lijst bestelbonaanvragen Stad Lier, eerste deel, voor een totaal bedrag van 55.593,46 euro, aangemaakt in week 30 van 2022, die de volledige goedkeuringsflow doorlopen hebben.
Art 1 :
Het college neemt kennis van de lijst bestelbonaanvragen Stad Lier, tweede deel, voor een totaal bedrag van 33.095,53 euro, aangemaakt in week 31 van 2022, die de volledige goedkeuringsflow doorlopen hebben.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist afkoppelingsbemiddelaar Van Den Broeck Tuinarchitectuur BV uit Opwijk aan te stellen voor het afkoppelen van 9 woningen in de Sterren-, Maan- en Komeetstraat.
BESLUIT
Art 1 :
Het college keurt het definitief ontwerp voor de aanleg van een inclusieve speeltuin aan het Belfortplein goed.
Art 2 :
Het college keurt het schetsontwerp, opgemaakt door mobiliteit, voor de aanpassingen betreffende de rijrichtingen goed.
Bij verdere uitwerking dient rekening gehouden te worden met het advies van Ivarem :
doodlopend stuk vanuit de kant Zodiakstraat dient voldoende breed te zijn voor om met de vrachtwagen achterwaarts te kunnen inrijden.
vrachtwagen mag niet gehinderd worden door parkeren in de straat
voorzien van de nodige signalisatie
Publicatie LBLOD
De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.
Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:
De inhoud van de publicatie op het moment dat deze werd uitgevoerd.
Een unieke identificatie van de gebruiker die de actie heeft uitgevoerd.
De tijdstempel waarop de actie werd uitgevoerd.
Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.