Lier

Zitting van 14 november 2022

Van 13:00 uur.

 

Overzicht punten

 

Zitting van 14 november 2022

 

B.2 Deelname actie 'Joe Pakjes Truck' op zondag 11 december 2022 ihkv Kerst in Lier. GOEDKEURING.

 

Het college beslist deel te nemen aan de actie JOE Pakjes Truck op zondag 11 december 2022 tussen 15u en 18u en de DPG Media toestemming te geven gedurende 3u uit te zenden vanop de Grote Markt.

 

 

Publicatiedatum: 24/11/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 14 november 2022

 

B.3 Bebossingsvergunning Natuurpunt in kader van het Veldwetboek. GOEDKEURING.

 

Art 1 :

Het college beslist om de gemeentelijke bebossingsvergunning met rechtsgrond in het Veldwetboek te verlenen.

 

Art 2 :

Kopieën:

 

Aantal

Bestemmeling

1

Aanvrager

 

 

Publicatiedatum: 24/11/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 14 november 2022

 

B.4 Opmaak Rooilijnplan Heidebloem. PRINCIPIËLE GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de opmaak van een rooilijnplan voor de driehoek en zijtak Heidebloem en de waardevermindering of -vermeerdering van de getroffen percelen ervan vast te stellen.

 

 

Publicatiedatum: 24/11/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 14 november 2022

 

B.5 Vaststellen rooilijn bij OV V 2022/4: verkavelen op site Condius. VASTSTELLEN VAN DE ROOILIJN EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

Art. 1:

Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.

 

 

Art. 2:

Het college beslist het dossier door te sturen naar de Gemeenteraad om de rooilijn vast te stellen bij de aanvraag tot omgevingsvergunning inzake verkavelen op site Condius, volgens het plan met titel ‘rooilijnplan’ Lier 3° afd, sie F nr 237k en 237b2 dd 8/06/2022 met dossiernummer 21/08058 opgemaakt door Tom Pollet landmeter-expert in dienst van Asset.

Met een gratis grondafstand van 5510m² aan de stad Lier en 4475m² aan de Wegen en verkeer, mits voldaan wordt aan volgende voorwaarden :

        De maatregelen opgesomd in het advies van de Brandweer Lier HULPVERLENINGSZONE RIVIERENLAND dd 10 oktober 2022  onder ref. P15673-005/01 moeten strikt worden nageleefd.

        De maatregelen en voorwaarden opgesomd in het advies van de dienst waterbeleid dd 7 november 2022 onder ref. WAAD-2022-1663 moeten strikt worden nageleefd.

        De volledige ontsluiting van de projectsite dient te gebeuren langs de Bosstraat, enkel voor hulpdiensten (brandweer) kunnen wij een toerit (kruising van het fietspad) op de nieuw aan te leggen ontsluitingsweg stationsomgeving toelaten maar dit dient dan fysisch afdwingbaar gemaakt te worden zodat dit enkel bruikbaar is voor hulpdiensten. Op de nieuw aan te leggen ontsluitingweg stationsomgeving mag geen enkele andere ontsluiting toegelaten worden. De Bosstraat dient eerst heringericht te worden vooraleer er met de ontwikkeling van deze projectsite mag begonnen worden.

 

        Op de plannen wordt het toekomstige fietspad langs de nieuw aan te leggen ontsluitingsweg stationsomgeving voorzien als brandweg. Een dergelijke brandweg rondom de gebouwen dient op eigen terrein voorzien te worden. Een fietspad kan hier niet voor dienen. Een fietspad is geen brandweg en wordt niet aangelegd om gemotoriseerde voertuigen (brandweerwagens, hupdienstwagens) te kunnen dragen.

 

        Gelet op het feit dat de projectsite heel dicht gelegen is nabij het station, moet er op de projectsite ook autodelen en fietsdelen voorzien worden om het autogebruik te verminderen. Bovendien moeten er ook voorzieningen getroffen worden voor elektrische voertuigen, zowel wagens als fietsers. Gezien de bussen van De Lijn nog wel gebruik zullen maken van de Bosstraat, kan het interessant zijn om aan de projectsite een halte te voorzien - ook dit kan het autobezit doen dalen. De ontwikkeling kan ook pas plaatsvinden na heraanleg van de Bosstraat. De diensten die kunnen plaatsvinden in de gebouwen mogen geen autogenererende diensten zijn.

Advies wegen & water:

  1. Belofte van gratis grondafstand: loten gelegen boven de ondergrondse parkeergarage dienen afgestaan te worden met afstand van recht van natrekking. Ook private (hemelwater)leidingen dienen bij notariële akte zo beschreven te worden bij overdracht.
  2. Grondafstand naar de stad dient gefaseerd te gebeuren. De stad wordt pas eigenaar van die delen die aangelegd worden als openbaar domein bij de voorlopige oplevering er van.
  3. Grondafstand naar AWV dient zo snel mogelijk te gebeuren nadat de verkavelingsvergunning uitvoerbaar wordt.
  4. Mbt de bijgevoegde verkavelingsvoorschriften:
    1. “goedgekeurd technisch dossier” voor loten OD1-5, OCT en PP werden niet bijgevoegd bij de aanvraag;
    2. Groenaanleg binnen lot OD1-5, OCT en PP wordt niet door S-Bilt aangeleverd maar door WAAR DE RING, en zijn niet bijgevoegd bij de aanvraag;
  5. Een afwijking voor de aanleg van het openbaar domein bij verkavelingen dient aangevraagd te worden bij het college van burgemeester en schepenen voor binnengebied en de padenstructuur conform het CBS besluit van 11/4/2016.
  6. Betonplein op dakparking in uitgewassen beton, niet ‘half-gepolierd’.
  7. Waterpasserende BSS met nokken in kleinformaat (type 22x11).
  8. Paden ‘gebonden grind’ in halfverharding type Komex of gelijkwaardig;
  9. Kunststof grasdallen niet toe te passen op openbaar domein.
  1.  
  1. Aanleg van de loten openbaar domein is een last van de aanvrager:
    1. Aanleg van lot OD-1, lot WMP, lot WAT, lot OCT worden geïntegreerd in het aanbestedingsdossier van de heraanleg van de Bosstraat zoals met de aanvrager voorafgaandelijk overeengekomen. Studiebureau S-Bilt werd hiervoor aangesteld door de stad Lier. De kostprijs voor aanleg van deze loten wordt bij toewijzing van de aannemer voor de aanleg na openbare aanbesteding gefactureerd aan de aanvrager voor 110% incl BTW conform de procedure voor aanleg verkavelingen bij de stad Lier zoals beslist door het CBS van 11/04/2016.
    2. Aanleg van de andere loten openbaar domein gebeurt door een aannemer aan te stellen door de aanvrager:
      1. Het bestek voor de uitvoering van de werken op openbaar domein dient voorgelegd te worden aan het technisch bureau van de stad Lier voorafgaand aan de respectievelijke omgevingsvergunningsaanvragen van die fases. Het definitieve technisch wegenisdossier dient ook ter advies voorgelegd aan het technisch bureau tijdens de vergunningsprocedure.
      2. Alle werken op (toekomstig) openbaar domein dienen uitgevoerd te worden volgens de bepalingen van het Standaard Bestek 250 V4.1 voor de wegenbouw, aangevuld met eventuele bijkomende vereisten vanuit de stadsdiensten.
      3.   De uitvoering van de werken aan het openbaar domein wordt naast het studiebureau, aangesteld door de aanvrager, opgevolgd door het technisch bureau van de stad Lier en is bevoegd voor de  controle  op  de  goede  uitvoering  van  de  werken  tot  de  volledige  afwerking  en  de definitieve oplevering van de werken, dit houdt onder meer in:
        1. het uitvoeren, minimaal één maal per week, van een werfbezoek; of volgens de voortgang der werken en de noodzaak van de coördinatieopdracht;
        2. nagaan of  de  werken  worden  uitgevoerd  conform  de  toepasselijke  wet- en regelgeving, de bepalingen van de opdrachtdocumenten, de wijzigingsbevelen van de opdrachtgever, de plannen en de regels van de kunst;
        3. aanwezigheid op de werf telkens de opdrachtgever hem daartoe uitnodigt of bij fasen in de uitvoering waarbij diens aanwezigheid noodzakelijk is omwille van het toezicht;
        4. instaan voor het toezicht op de prestaties; dit toezicht omvat onder meer het geven van  onderrichtingen,  telkens  wanneer  de  opdrachtdocumenten  onvolledig  of onduidelijk zouden zijn;
        5. het opstellen van processen-verbaal van vaststelling / ingebrekestelling;
        6. het leiden van de (wekelijkse) werfvergaderingen inzake openbaar domein
        7. het nazicht van de door de opdrachtnemer opgemaakte uitvoeringsdocumenten (detail-en werktekeningen, plannen, berekeningsnota’s, onderhoudsinstructies, eventuele alternatieven, ...);
        8. het   nazicht   van   de   briefwisseling   van   de   opdrachtnemer en   adviseren   van   de opdrachtgever;
        9. het  organiseren  en  bijwonen  van  de  technische  rondgang  naar  aanleiding  van  de voorlopige  en  definitieve  oplevering,  inclusief  het  opmaken  van  het  proces-verbaal  van technische rondgang, met inbegrip van het advies aan de opdrachtgever of al dan niet tot voorlopige /definitieve oplevering kan worden overgegaan;
        10. het opstellen van een proces-verbaal tijdens de waarborgperiode van iedere beschadiging of buitendienststelling;
        11. De overheid vertegenwoordigen op alle noodzakelijke (werf)vergaderingen en innemen van standpunten aangaande uitvoering van de opdracht;
        12. Het formuleren van opmerkingen binnen de gestelde termijnen op de werfverslagen alsook het ondertekenen van de werfverslagen;
        13. Het  ondertekenen en voeren van alle nodige  briefwisseling  m.b.t. de correcte uitvoering van de werken;
        14. Het tijdig goedkeuren of weigeren van de opgemaakte uitvoeringsdocumenten alsook de verbeteringen van o.a. detail- en werktekeningen, plannen, berekeningsnota’s, onderhoudsinstructies, eventuele alternatieven, ... termijnen van de proeven en keuringen van producten, materialen en werken;
        15. Het ondertekenen van het proces-verbaal van technische rondgang;
        16. Het ondertekenen van een proces-verbaal tijdens de waarborgperiode van iedere beschadiging of buitendienststelling;
        17. Het  goedkeuren of weigeren en ondertekenen van het proces-verbaal van voorlopige/definitieve oplevering voor opdrachten;

 

 

Advies Proper Lier / Ivarem:

 

  1. Ivarem bracht op 10/3/2022 een advies uit dat integraal deel uitmaakt van de voorwaarden van het technisch bureau en dat bijgevoegd werd als bijlage in Omgeving.net
  2. De kosten van de sorteerstraat uit het scenario 1 zijn ten laste van de ontwikkelaar volgens het retributiereglement betreffende ondergrondse afvalsystemen bij woonontwikkelingen, goedgekeurd in de gemeenteraad van 25 oktober 2021.
  3. Locaties van publieke afvalbakken dienen afgestemd te worden met Proper Lier alvorens deze te plaatsen.
  1.  

Advies dienst groen:

        Voor de te behouden bomen dienen de richtlijnen ‘Werken Rond Bomen’ (zie bomenposter in de bijlage) strikt te worden nageleefd. Deze vereisten dienen ook in he bestek te worden opgenomen.

        Voor alle werken is het ‘Handboek bomen’ van het Norminstituut Bomen van toepassing (zie handboek in bijlage).

        Bovengrondse parkeerplaatsen niet in grasbetonstroken maar in waterpasserende betonstraatstenen.

        De brandweg niet in kunststof grasdallen maar in grasbetontegels.

        Geen vijver toepassen. Dit is duur in onderhoud. Het betreft stilstaand water wat in droge/ warme periodes voor stankoverlast kan zorgen door de verstoring van het biologisch evenwicht.

        De diverse soorten bloembollen clusteren in verband met het maaibeheer. De clusters met bloembollen worden dan ‘hooggras’ met daar tussen gemaaide paden.

        Voor bomen in verharding dient er bomenzand (zie productblad in de bijlage) te worden toegepast. De berekening van de grootte van de groeiplaats via ‘Boommonitor online’ van het Norminstituut Bomen.

        Geen ‘bijzondere’ grassen en bloeiaccenten toepassen in de moeraszone. Dit beheer is te specifiek en te duur voor het onderhoud door onze aannemer. Meer gemakkelijke onderhoudsarme sterke heesters en/of vaste planten toepassen.

        Overdracht van het groen pas na 3 jaar groenonderhoud door de ontwikkelaar.

        Speelzone duurzaam en onderhoudsarm inrichten.

        Geen groenstrook achter de ondergrondse afvalcontainers. Dit is niet te onderhouden.

        Geen berken toepassen. Berken geven vaak overlast door de grote hoeveelheid zaadjes.

        Het groen pas aanleggen na afronding van de werken.

        Om bodemverdichting te voorkomen dienen er ten allen tijde rijplaten te worden toegepast bij het transport en opslag van materialen.

        -Indien men bij toekomstige aanvragen wil afwijken van de geldende normen op vlak van mobiliteit, zal men dit moeten staven in een mobiliteitseffectenonderzoek (afhankelijk van de totale grootte van het project een mobiliteitstoets of MOBER). In het mobiliteitseffectenonderzoek zal desgevallend het totale project met alle toekomstige functies samen bekeken moeten worden. Indien er op dat moment geen geldende normen zijn, zal gezien de grootte van de site altijd minstens een mobiliteitstoets opgemaakt moeten worden om de mobiliteitseffecten in kaart te brengen (ook in dat geval voor het hele project samen).

        Wat voorliggende aanvraag betreft:

        -Dwarsparkeerplaatsen vervangen door parkeerhavens.

        -Bewoners van het project moeten verplicht worden om de bewonersparkeerplaatsen (ondergronds) te gebruiken. Ze mogen dus niet in aanmerking komen voor het bekomen van een bewonersparkeerkaart.

        -De westelijke ontsluiting (Antoon Thirystraat) moet ook gebruikt kunnen worden door de naastliggende ontwikkeling.

 

        De passeermogelijkheden langs de huizenrij van ‘Moederplein’ mogen niet worden verhard maar ze moeten worden aangelegd in gefundeerd gras.

        Het is ook aangewezen om de hele site het regime ‘woonerf’ te geven en de plaatsen waar wel geparkeerd mag worden, aan te duiden (P-tegel in combinatie met een verhardingsvorm die afwijkt van de rest van het erf).

        Qua fietsparkeerplaatsen worden er op verschillende locaties beugels voorzien. Deze gaan ruim onvoldoende zijn. Fietsparkeren is verder uit te werken in de aanvragen voor de verschillende bouwblokken. Hierbij moet men zeker rekening houden met alle soorten en formaten van fietsen.

        Een juridisch sluitende overeenkomst met de stad (patrimonium) moet worden gemaakt betreffende het afstand van het recht van natrekking (overdracht van publiek domein met ondergronds private kelder)

 

 

Publicatiedatum: 24/11/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 14 november 2022

 

B.6 Opmaak Plan MER bij beleidsplan ruimte Lier. TOEWIJZING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist dat goedkeuring wordt verleend aan het verslag van nazicht van de offertes van 9 november 2022, opgesteld door Algemene zaken - aankoop en overheidsopdrachten.

Het verslag van nazicht van de offertes in bijlage maakt integraal deel uit van deze beslissing.

 

Art 2 :

De opdracht “Opmaak plan MER bij beleidsplan ruimte Lier” wordt gegund aan de firma met de enige offerte (op basis van de beste prijs-kwaliteitsverhouding), zijnde Antea Belgium NV, KBO 0414321939, Roderveldlaan 1 te 2600 Berchem (Antwerpen) tegen het nagerekende offertebedrag van € 89.290,00 excl. btw of € 108.040,90 incl. 21% btw.

De uitvoering moet gebeuren overeenkomstig de lastvoorwaarden vastgelegd in het bestek met nr. 2022/701.

 

Art 3 :

De financiële gevolgen zijn:

 

Actienummer

Omschrijving budgetsleutel

Bedrag

Saldo krediet

01/01/SAP/02/01

Opmaak van een beleidsplan "Ruimte Lier"

108.040,90 euro

21.063.57 euro

Budgetsleutel

061000 - 21400007

 

 

Publicatiedatum: 24/11/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 14 november 2022

 

B.7 OV 2021/290: slopen van bijgebouw en bouwen meergezinswoning met 26 appartementen + aanleg nieuwe oprit, 20222022, limietdatum 14/11/2022. ADVIES INZAKE OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

 

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er geen bezwaarschrift(en) werd(en) ingediend.

 

 

Art. 2:

Het college beslist de omgevingsvergunning ingediend inzake slopen van bijgebouw en bouwen meergezinswoning met 26 appartementen + aanleg nieuwe oprit,   ongunstig te adviseren.

 

Art. 3:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

Er worden geenspecifieke stedenbouwkundige voorwaarden opgelegd, gezien het ongunstig advies.

 

Volgende bijzondere milieuvoorwaarden worden opgelegd: Er worden geen specifieke milieuvoorwaarden opgelegd.

 

de voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

 

Publicatiedatum: 24/11/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 14 november 2022

 

B.8 OV 2022/272: verbouwen van een bestaande woning, Smedenstraat 53 + opname in het vergunningenregister. Limietdatum: 07/11/2022. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

Art. 1:

Het college beslist de inplanting van het gebouw en de vorm van het grondplan van het onroerend goed, zoals opgetekend op het inplantingsplan van de bestaande toestand m.u.v. de veranda, als "vergund geacht" op te nemen in het vergunningenregister van de stad. 

 

Art. 2:

Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.

 

Art. 3:

Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het verbouwen van een bestaande woning, te vergunnen met voorwaarden.

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 4:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

Er worden geenspecifieke stedenbouwkundige voorwaarden opgelegd.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

        De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

        Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

        Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

        De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

        Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen

        Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/voetpadwaarborg

        Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

        De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

        Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

        Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

        De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

        De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

  1. het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
  2. de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 24/11/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 14 november 2022

 

B.9 OV 2022/217: uitbreiden van een garage, Plaslaar 42. Limietdatum: 23/11/2022. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

Art. 1:

Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.

 

Art. 2:

Het college beslist de aanvraag inzake het uitbreiden van een garage te vergunnen met voorwaarden.

 

De aanvraag omvat de volgende rubrieken:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Hoeveelheid

Eenheid

29.5.7.2°a)1)

ontvettinsbad

klasse 3

100

liter

3.4.1°a)

lozen van 0,94 m³/u- 4,2 m³/d - 332 m³/j bedrijfsafvalwater via 3x KWS afscheider waarvan 2x  naar gracht en 1 x riolering

klasse 3

 

 

15.1.2°

stallen van maximaal 50 trekker en 50 aanhangwagens

klasse 2

 

 

17.4.

1000 liter producten in kleine verpakkingen

klasse 3

 

 

29.5.2.1°a)

8 kW metaalbewerkingsmachines

klasse 3

 

 

6.4.1°

-5000 liter afvolie in een tank bovengronds.

(deze 5000 liter afvalolie is afkomstig uit ex rubriek 17.3.6.2 en wordt door CLP onder deze rubriek gebracht)

 

-180 kg vet (ex rubriek 17.3.3.1.a, thans onder deze rubriek gebracht)

klasse 3

5180

liter

6.5.1°

wijziging locatie verdeelslang

klasse 3

0

verdeelslang

15.2.

bijkomende werkplaats met bijkomende 2 schouwputten

klasse 3

1

werkplaats

15.4.1°

bijkomende wasplaats (afstomen)

klasse 3

1

wasplaats

16.3.2°a)

bijkomende compressor

klasse 3

10

kW

17.3.2.1.1.2°

diesel 50000 liter is er niet.( betreft tank van 27.000 liter)

afvalolie zit niet meer in deze rubriek doch wel onder 6.4.1 (CLP)

 

voorwerp: betreft tank van 27000 liter aan omzettingscoeffecient 0,83 soortelijk gewicht

klasse 2

23,24

ton

17.3.6.1°a)

smeervetten zijn niet meer onder deze rubriek doch wel onder 6.4.1

klasse 3

-0,18

ton

17.3.7.1°a)

smeervet weg naar rubriek 6.4.1

klasse 3

-0,18

ton

 

Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan omvat:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Hoeveelheid

Eenheid

29.5.7.2°a)1)

ontvettingsbad

klasse 3

100

liter

3.4.1°a)

lozen van 0,94 m³/u- 4,2 m³/d - 332 m³/j bedrijfsafvalwater via 3x KWS afscheider waarvan 2x  naar gracht en 1 x riolering

klasse 3

0,94

m³/uur

15.1.2°

stallen van maximaal 50 trekker en 50 aanhangwagens

klasse 2

100

aantal voertuigen

17.4.

1000 liter producten in kleine verpakkingen

klasse 3

1000

liter

29.5.2.1°a)

8 kW metaalbewerkingsmachines

klasse 3

8

kW

6.4.1°

-5000 liter afvalolie in een tank bovengronds.

(deze 5000 liter afvalolie is afkomstig uit ex rubriek 17.3.6.2 en wordt door CLP onder deze rubriek gebracht)

 

-180 kg vet (ex rubriek 17.3.3.1.a, thans onder deze rubriek gebracht)

klasse 3

13180

liter

6.5.1°

wijziging locatie verdeelslang

klasse 3

1

verdeelslang

15.2.

bijkomende werkplaats met bijkomende 2 schouwputten

klasse 3

2

werkplaats

15.4.1°

bijkomende wasplaats (afstomen)

klasse 3

2

wasplaats

16.3.2°a)

bijkomende compressor

klasse 3

25

kW

17.3.2.1.1.2°

diesel 50000 liter is er niet.( betreft tank van 27.000 liter)

afvalolie zit niet meer in deze rubriek doch wel onder 6.4.1 (CLP)

 

voorwerp: betreft tank van 27000 liter aan omzettingscoefficiënt 0,83 soortelijk gewicht

klasse 2

22,41

ton

17.3.6.1°a)

smeervetten zijn niet meer onder deze rubriek doch wel onder 6.4.1, enkel nog ruitensproeivloeistof

klasse 3

0,386

ton

17.3.7.1°a)

smeervet weg naar rubriek 6.4.1 enkel nog antivries

klasse 3

0,600

ton

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 3:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

        Heraanleg van parkeerplaatsen voor personenvoertuigen moet gebeuren in waterdoorlatende materialen (vb. grasdallen).

        De aanwezige groenzones moeten groenzones blijven.

        Er moeten op het perceel 10 fietsenstaanplaatsen voor het personeel ingericht worden.

        De aanvraag moet volledig conform de Vlaamse stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd. 

        De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Brandweerzone Rivierenland (ref. P10844-002/02) van 18 september 2022 strikt na te leven.

        De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Provincie Antwerpen – Dienst Waterbeleid d.d. 17 oktober 2022 onder ref. WAAD-2022-1488 strikt te volgen.

        Het opgevangen hemelwater dient optimaal in de bedrijfsvoering te worden hergebruikt voor laagwaardige toepassing zoals waswater, toiletspoeling;

        Het lozingsdebiet van het regenwater naar de riolering mag maximaal 20l/s/ha bedragen;

        Op de percelen dient een effectieve waterbuffering van minimum 88m³ te worden voorzien. Dit kan via onder- of bovengrondse bekkens, hemelwaterputten, wadi’s,….

 

Volgende bijzondere milieuvoorwaarden worden opgelegd:

Met betrekking tot rubriek 3.4.1° a): het hemelwater dat afvloeit van de verharde oppervlakten wordt beschouwd als bedrijfsafvalwater en moet gezuiverd worden d.m.v. een regelmatig onderhouden KWS-afscheider volgens de best beschikbare technieken en die in overeenstemming met artikel 4.2.3bis van VLAREM II (algemene voorwaarden voor ingedeelde inrichtingen):

        De koolwaterstofafscheider is voldoende groot gedimensioneerd en is voorzien van een automatische afsluiter of een equivalent systeem. Bij lozing op oppervlaktewater is de koolwaterstofafscheider ook uitgerust met een coalescentiefilter of een gelijkwaardig systeem.

        De koolwaterstofafscheider wordt regelmatig gereinigd. De afvalstoffen die daarbij vrijkomen, worden opgehaald en afgevoerd conform het besluit van de Vlaamse Regering van 17 februari 2012 tot vaststelling van het Vlaams reglement betreffende het duurzaam beheer van materiaalkringlopen en afvalstoffen (VLAREMA).

        Om de goede werking van de koolwaterstofafscheider op te volgen, inspecteert de exploitant minstens om de drie maanden de koolwaterstofafscheider en houdt hij een logboek van de inspecties bij, tenzij de koolwaterstofafscheider voorzien is van een alarmsysteem.

        Het hemelwater van de verharde oppervlakten wordt beschouwd als bedrijfsafvalwater en wordt via 3 KWS-afscheiders geloosd: 2 daarvan in de gracht en 1 daarvan in de riolering.

 

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Art. 4:

De in art. 2 bedoelde vergunning wordt uitgereikt voor onbepaalde duur.

 

Art. 5:

De in artikel 2 bedoelde vergunning is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden:

 

§.1 - algemene voorwaarden:

     Hoofdstuk 4.1: Algemene voorschriften;

     Hoofdstuk 4.2: Beheersing van oppervlaktewaterverontreiniging;

     Hoofdstuk 4.3: Beheersing van bodem en grondwaterverontreiniging;

     Hoofdstuk 4.4: Beheersing van luchtverontreiniging;

     Hoofdstuk 4.5: Beheersing van geluidshinder;

     Hoofdstuk 4.6: Beheersing van hinder door licht;

     Hoofdstuk 4.7: Beheersing van asbest;

     Hoofdstuk 4.9: Energieplanning;

     Hoofdstuk 4.10: Emissies van broeikasgassen.

 

§.2 - sectorale voorwaarden:

     Hfst. 5.3: Het lozen van afvalwater en koelwater

   - Afd. 5.3.1: Stedelijk afvalwater;

     - Afd. 5.3.2: Bedrijfsafvalwaters;

     Hfst. 5.6: Brandstoffen en brandbare vloeistoffen;

     - Afd. 5.6.1: Brandbare vloeistoffen;

     - Afd. 5.6.2: Brandstofverdeelinstallaties voor motorvoertuigen;

     - afd. 5.5.3: Opslagplaatsen

     Hfst. 5.15: Garages, parkeerplaatsen en herstellingswerkplaatsen voor motorvoertuigen;

     Hfst. 5.16: Behandelen van gassen;

     - Afd. 5.16.1: Gassen: gemeenschappelijke bepalingen;

     - Afd. 5.16.2: Gassen: productie of omzetting van gassen;

     - Afd. 5.16.3: Gassen: installaties voor het fysische behandelen van gassen;

     - Afd. 5.16.4: Gassen: niet-huishoudelijk vullen van verplaatsbare recipiënten en bevoorrading van motorvoertuigen met LPG;

     - Afd. 5.16.5: Gassen: opslagplaatsen in verplaatsbare recipiënten;

     - Afd. 5.16.6: Gassen: opslagplaatsen voor samengeperste, vloeibaar gemaakte of in oplossing gehouden gassen in vaste reservoirs;

     - Afd. 5.16.7: Gassen: aardgasaflevereenheden;

     - Afd. 5.16.8 Inrichtingen voor de bevoorradung van motorvoertuigen met samengeperst aardgas of tot aardgaskwaliteit opgewaardeerd samengeperst biogas, andere dan deze vermeld in 5.16.7

     - Afd. 5.16.9: Inrichtingen voor de bevoorrading van motorvoertuigen met waterstof

     hfds. 17: Opslag van gevaarlijke producten

     - Afd. 5.17.1: Gemeenschappelijke bepalingen

     - Afd. 5.17.2: Opslagplaatsen van aërosolen;

     - Afd. 5.17.3: Opslagplaatsen voor gevaarlijke gassen;

     - Afd. 5.17.4: gevaarlijke vaste stoffen en vloeistoffen

     - Afd. 5.17.5: brandstofverdeelinstallaties voor motorvoertuigen;

     Hfst. 5.29: Metalen;

 

De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden kunnen teruggevonden worden in Vlarem II. Deze zijn evenwel louter indicatief; bij wijzigingen van Vlarem II wordt de exploitant immers steeds geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven. De integrale en geconsolideerde tekst van Vlarem II is te raadplegen op de Milieunavigator, via de link: https://nnavigator.emis.vito.be/

 

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

        De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

        Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

        Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

        De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

        Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen

        Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/voetpadwaarborg

        Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

        De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

        Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

        Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

        De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

        De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

  1. het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
  2. de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 24/11/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 14 november 2022

 

B.10 OV V 2022/7, mevrouw Ann Goossens, verkavelen, Mijl 37 en 39, (afd. 2) sectie C 399 F, (afd. 2) sectie C 400 E en (afd. 2) sectie C 401 A. Limietdatum: 22/11/2022. OMGEVINGSVERGUNNING VOOR HET WIJZIGEN VAN EEN VERGUNDE VERKAVELING.

 

BESLUIT

 

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.

 

Art. 2:

De aanvraag inzake verkavelen voorwaardelijk te vergunnen.

 

Art. 3:

Volgende voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

        Er mogen geen gebouwen worden opgericht in het agrarisch gebied.

        De door de aanvrager voorgestelde voorschriften van de verkaveling moeten aangevuld of aangepast worden volgens de opmerkingen bij schaal, ruimtegebruik en bouwdichtheid, aangevuld in bijlage bij de voorschriften van de verkaveling.

        Er moet rekening gehouden worden met de regelgeving, richtlijnen en voorwaarden uit het Advies van Pidpa van 13 september 2022 met referentienummer 197984.

        Er moet rekening gehouden worden met de regelgeving, richtlijnen en voorwaarden uit het advies van Fluvius van 20 september 2022 met referentienummer 373365.

        De opritten voor de 2 percelen lot 2 en lot 3 dienen aan elkaar gekoppeld te worden om de open gracht te maximaliseren.

        Per oprit is een overwelving toegestaan met een breedte van maximaal 3 meter, wat neerkomt op 1 overwelving van 6 meter voor de 2 opritten samen.

        De aanpassingswerken aan grachten en overwelvingen worden geraamd op 4.000,00 EUR (excl. btw) en zijn een last van de vergunning.

        De verkavelaar heeft de verplichting om de geldende reglementering, uitgevaardigd door de distributienetbeheerder fluvius voor elektriciteit en aardgas strikt na te leven.  Deze reglementering is raadpleegbaar op www.fluvius.be. 

        De eventuele uitbreiding van nutsvoorzieningen zal gebeuren door de nutsmaatschappijen op kosten van de verkavelaar.

        De nodige financiële waarborg hiervoor dient gestort in handen van de gemeenteontvanger of in zijn voordeel op onherroepelijke wijze verleend door een bankinstelling voor de uitvoering van de infrastructuurwerken.

        De verkavelingsvergunning laat volgens art. 4.2.16 van de Vlaamse Codex slechts vervreemding van een kavel toe nadat de verkavelingsakte door de instrumenterende ambtenaar is opgemaakt. Die akte kan slechts worden opgemaakt na overlegging van een attest van het college van burgemeester en schepenen waaruit blijkt dat alle in de verkavelingsvergunning opgelegde voorwaarden en lasten zijn uitgevoerd of dat voor de uitvoering van de lasten een afdoende financiële waarborg is gestort in handen van de gemeenteontvanger of in zijn voordeel op onherroepelijke wijze door een bankinstelling is verleend.

        De door de verkavelaar voorgestelde voorschriften van de verkaveling na te leven mits aanpassingen als volgt:

Lot 2 :

 

1.1.A. Hoofdbestemming hoofdgebouwen:

Parkeerplaatsen op het eigen perceel zijn verplicht, de voortuin moet hierbij uit minstens 50% levend groen blijven bestaan.

 

2.1.B. Inplanting:

 Een kelder onder het maaiveld is toegestaan, onder de zone voor hoofdgebouwen.

 

2.1.C. Bouwvolume:

 Het maximale bouwvolume bedraagt 1.100 m³.

 

2.2. Voorschriften bijgebouwen

2.2.A. Inplanting

 

Voorschriften bijgebouwen aanpassen naar:

In de zone voor bijgebouwen in de tuin, tot een diepte van 47 meter vanaf de voorste perceelsgrens, kunnen bergplaatsen en hokken ingericht worden met een oppervlakte die beperkt is tot 10% van de perceelsoppervlakte en maximaal 75m² bedragen. Indien op de perceelsgrens geplaatst dan moet het bijgebouw verplicht voorzien worden van een plat dak.  Indien ingeplant op 3m van de scheiding dan kan ook een andere dakvorm toegelaten worden. De kroonlijsthoogte wordt beperkt tot maximaal 3m gemeten van het terreinniveau tot de bovenkant van de deksteen.

 

In plaats van:

Het oprichten van bijgebouwen is toegestaan. Deze dienen opgericht te worden in de zone voor bijgebouwen zoals opgegeven op het plan, 3 meter van de perceelsgrenzen.

Deze zone begint 10m achter de maximale bouwdiepte, 36m achter de voorste perceelsgrens.

Afmetingen van de gebouwen:

 g) Bouwhoogte:

 - De kroonlijsthoogte maximaal 3 meter ten opzichte van het terreinniveau.

 - De nokhoogte bedraagt maximaal 6 meter ten opzichten van het terreinniveau.

 h) Dakvorm:

 - Het dak is vrij te kiezen.

 i) Oppervlakte:

 - Er mag maximaal 75m² bebouwd worden door de bijgebouwen.

 

3.2. Verhardingen aanpassen naar:

 

Alle verhardingen moeten uitgevoerd worden met waterdoorlatende materialen

De toegang tot het openbaar domein wordt beperkt tot maximaal 3m. In de voortuin mag maximaal 50% van de oppervlakte verhard worden.

De niet verharde oppervlakten dienen aangeplant te worden als tuin met levend en inheems groen.

In zij- en achtertuinen geldt een maximale verharding van 25% voor verharding en bebouwing tezamen.

 

In plaats van:

In de voortuin geldt een maximale verharding van 50%.

In de zij- en achtertuinen geldt een maximale verharding van 25%.

De breedte van de oprit dient beperkt te blijven tot 3m.

 

3.3. Afsluitingen:

De hoogte van de afsluitingen bedragen maximum 2m in de zij en achtertuin en 1m in de voortuin. 

 

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

        De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

        Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

 

   

Katleen Janssens        Rik Verwaest

Algemeen Directeur        Burgemeester

 

 

Publicatiedatum: 24/11/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 14 november 2022

 

B.11 Verlenging licentie Hoplr

 

Het college beslist de jaarlicentie voor Hoplr te vernieuwen vanaf december 2022 voor de looptijd

van 1 jaar.

 

 

Publicatiedatum: 24/11/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 14 november 2022

 

B.12 Lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL. GOEDKEURING.

 

Art 1 :

Het college keurt de lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL goed voor een totaal bedrag van 20.263,49 euro (van bestelbonnummer 572 tot en met bestelbonnummer 599).

 

 

Publicatiedatum: 24/11/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 14 november 2022

 

B.13 Facturen gewone en buitengewone dienst LPL, dienstjaar 2022, voor een totaal bedrag van 143.630,27 euro. BETAALBAARSTELLING.

 

Art 1 :

Het college beslist de volgende mandaatlijsten, dienstjaar 2022, betaalbaar te stellen voor een totaal bedrag van 143.630,27 euro : mandaatlijstnummer 52.

 

 

Publicatiedatum: 24/11/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 14 november 2022

 

B.14 Facturen Stad Lier, dienstjaar 2022, voor een totaal bedrag van 1.457.948,45 euro. BETAALBAARSTELLING.

 

Art 1 :

Het college beslist de volgende lijst betaalbaarstellingen, dienstjaar 2022, betaalbaar te stellen voor een totaal bedrag van 1.457.948,45 euro : mandaatlijsten 689, 690, 691, 692, 693, 694, 695, 696, 697, 698, 699, 700, 701, 702, 703, 704, 705, 706, 707, 708, 709, 710, 711, 712, 713, 714, 715, 716, 717, 718, 720.

 

 

Publicatiedatum: 24/11/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 14 november 2022

 

B.15 Raadpleging bevolkingsregister voor verdeling centrumbonnen Oekraïense vluchtelingen. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist het contacteren van personen met statuut Tijdelijk Ontheemde met als doel het verdelen van centrumbonnen als "interne doeleinden" te beschouwen en geeft toestemming om de gegevens van deze personen te verifiëren in het bevolkingsregister.

 

 

Publicatiedatum: 24/11/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 14 november 2022

 

B.16 Seniorenraad - statuten - aanpassing. PRINCIPIËLE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist principieel de gemeenteraadsbeslissing van 25 november 2022 over de statuten SeniorenAdviesRaad op te heffen met ingang op 1 januari 2023.

 

Art 2 :

Het college beslist principiële goedkeuring te hechten aan de statuten SeniorenAdviesRaad (met ingang op 1 januari 2023).

 

Art 3 :

Het college beslist het dossier ter goedkeuring aan de gemeenteraad voor te leggen.

 

 

Publicatiedatum: 24/11/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 14 november 2022

 

B.17 Seniorenraad - huishoudelijk reglement. PRINCIPIËLE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist principiële goedkeuring te hechten aan het huishoudelijk reglement SeniorenAdviesRaad (met ingang op 1 januari 2023).

 

Art 2 :

Het college beslist het dossier ter goedkeuring aan de gemeenteraad voor te leggen.

 

 

Publicatiedatum: 24/11/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 14 november 2022

 

B.18 Seniorenraad - subsidiereglement seniorenverenigingen SeniorenAdviesRaad. PRINCIPIËLE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist principieel de gemeenteraadsbeslissing van 25 januari 2016 over de goedkeuring van de vernieuwing van het erkennings- en subsidiereglement van de seniorenraad op te heffen met ingang op 1 januari 2023.

 

Art 2 :

Het college beslist principieel goedkeuring te hechten aan het subsidieringsreglement seniorenverenigingen SeniorenAdviesRaad.

 

Art 3 :

Het college beslist het dossier ter goedkeuring aan de gemeenteraad voor te leggen.

 

 

Publicatiedatum: 24/11/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 14 november 2022

 

B.19 Seniorenraad - erkenningsreglement seniorenverenigingen SeniorenAdviesRaad. PRINCIPIËLE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist principieel de gemeenteraadsbeslissing van 25 januari 2016 over de goedkeuring van de vernieuwing van het erkennings- en subsidiereglement van seniorenverenigingen op te heffen met ingang op 1 januari 2023.

 

Art 2 :

Het college beslist principieel goedkeuring te hechten aan het erkenningsreglement seniorenverenigingen SeniorenAdviesRaad.

 

Art 3 :

Het college beslist het dossier ter goedkeuring aan de gemeenteraad voor te leggen.

 

 

Publicatiedatum: 24/11/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 14 november 2022

 

B.20 Agenda van de gemeenteraad van 28 november 2022. KENNISNAME.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van de agenda van de gemeenteraad van 28 november 2022.

 

 

Publicatiedatum: 24/11/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 14 november 2022

 

B.21 Vaststellen data van de commissies. KENNISNAME.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van de data van de commissies.

 

 

Publicatiedatum: 24/11/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 14 november 2022

 

B.22 Fluvius - buitengewone algemene vergadering van 14 december 2022 - agenda. PRINCIPIËLE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist principieel goedkeuring te hechten aan de agenda van de buitengewone vergadering van de opdrachthoudende vereniging Fluvius Antwerpen van 14 december 2022:

 

1.

Kennisneming en bespreking van de overeenkomst tussen Fluvius en Telenet inzake de realisatie van het datanetwerk van de toekomst in Vlaanderen (dossier Tramontana).

Zie de toelichtingsnota bij dit agendapunt alsook het agendapunt 2. Statutenwijzigingen, in het bijzonder de onderdelen 2.a, 2.b, 2.e, 2.f, 2.g, 2.i en 2.j ervan.

2.

Goedkeuring van de statutenwijzigingen, meer in het bijzonder wat betreft:

  1. Wijziging van het voorwerp;
  2. Aanpassingen ingevolge het dossier Tramontana en de oprichting van NetCo BV en HoldCo BV van de bestaande artikelen 2bis, 3, 8, 9, 17, 25, 30 en 32 en de bijlagen 1, 1bis en 3 en toevoeging van een artikel 37ter en een nieuwe bijlage 2;
  3. Aanpassingen ingevolge de structuurwijzigingen (partiële splitsingen door overneming) van de bestaande artikelen 2bis, 3, 8, 9, 11, 17, 25, 26, 30, 35 en 37 en de bijlagen 1, 1bis en 3 en schrapping van de bestaande bijlage 4;
  4. Aanpassingen ingevolge gewijzigde regelgeving en tekstuele correcties van de bestaande artikelen 2, 2bis, 3, 5 (wijziging zetel), 7, 8, 9, 10, 11, 17, 27, 30, 33 en 40 en de bijlagen 1bis en 3;
  5. Bijzonder verslag van de Raad van Bestuur opgesteld overeenkomstig artikel 6:87, tweede lid van het Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen (WVV);
  6. Bijzonder verslag van de Commissaris opgesteld overeenkomstig artikel 6:87, tweede lid WVV;
  7. Verlenen van een machtiging aan de Secretaris van de Raad van Bestuur met mogelijkheid van subdelegatie om de definitieve benaming van NetCo BV en HoldCo BV in de statuten in te schrijven;
  8. Verlenen van een machtiging aan de Secretaris van de Raad van Bestuur met mogelijkheid van subdelegatie om de statuten inclusief de bijlagen te coördineren;
  9. Vaststelling van de opschortende voorwaarden met betrekking tot de statutenwijzigingen;
  10. Verlenen van machtiging aan de Raad van Bestuur met mogelijkheid tot subdelegatie om de al dan niet vervulling van de opschortende voorwaarden die gelden met betrekking tot het agendapunt 2 vast te stellen.

3.

Goedkeuring van de creatie per 1 januari 2023 van (i) bijkomende aandelen Ae binnen de activiteit elektriciteit die per 1 januari 2023 zullen worden omgezet in aandelen Aek binnen de activiteit openbare elektronische-communicatienetwerken à rato van 25 euro per aandeel en (ii) aandelen Ak’ binnen de activiteit openbare elektronische-communicatienetwerken à rato van 25 euro per aandeel.

4.

Realisatie van een partiële splitsing door overneming overeenkomstig de artikelen 12:8 en 12:59 en volgende WVV van de Opdrachthoudende vereniging Fluvius Antwerpen (partieel te splitsen vereniging) om de activiteit aardgas met betrekking tot de gemeenten Steenokkerzeel en Kampenhout over te brengen naar de Opdrachthoudende vereniging Iverlek (overnemende vereniging):

  1. Vaststelling van de in het splitsingsvoorstel opgenomen opschortende voorwaarden en tijdsbepaling.
  2. Vaststelling van de vervanging per 1 januari 2025 van de aandelen A’e door de aandelen Ae voor de activiteit elektriciteit.
  3. Kennisneming van het splitsingsvoorstel (art. 12:59 WVV), van het omstandig verslag van de Raad van Bestuur (art. 12:61 WVV) en van de Commissaris (art. 12:62 WVV) met betrekking tot het voorstel tot partiële splitsing door overneming en van eventuele belangrijke wijzigingen in activa en passiva van het vermogen (art. 12:63 WVV), met juridische, boekhoudkundige en fiscale uitwerking van de partiële splitsing per 1 januari 2025.

De deelnemers kunnen één maand voor de Algemene Vergadering op de zetel van Fluvius Antwerpen kennis nemen van het splitsingsvoorstel, voormelde verslagen en de overige stukken bedoeld in de artikelen 12:59, 12:61 en 12:62 WVV en kosteloos een kopie van deze stukken verkrijgen.

  1. Goedkeuring van:
    1. De partiële splitsing door overneming van de Opdrachthoudende vereniging Fluvius Antwerpen (partieel te splitsen vereniging) om de activiteit aardgas met betrekking tot de gemeenten Steenokkerzeel en Kampenhout over te brengen naar de Opdrachthoudende vereniging Iverlek (overnemende vereniging) omvattende alle activa en passiva en alle rechten en plichten, niets uitgezonderd, noch voorbehouden, en dit op basis van een balans afgesloten op 31 december 2021, met inwerkingtreding per 1 januari 2025 en dit op basis van de ruilverhouding (voorlopige) van de balans afgesloten op 31 december 2021 en een definitieve ruilverhouding vastgesteld op de balans per 31 december 2024.
    2. De overeenkomstige wijzigingen aan het eigen vermogen.
    3. De overeenkomstige wijzigingen aan het register van de deelnemers.
  2. Aanvaarding van de uittreding voor de activiteit aardgas van de gemeenten Steenokkerzeel en Kampenhout vanaf 1 januari 2025.
  3. Vaststelling van de noodzakelijke uitvoeringsmaatregelen en verlenen van de desbetreffende machtiging naar aanleiding van de besluitvorming omtrent de partiële splitsing en wijzigingen aan het eigen vermogen en inzonderheid verlening van machtiging aan de Raad van Bestuur met mogelijkheid tot subdelegatie om:
    1. De al dan niet vervulling van de opschortende voorwaarden die gelden ten aanzien van de partiële splitsing zoals vermeld onder punt 4.a vast te stellen;
    2. De verwezenlijking van de partiële splitsing vast te stellen;
    3. Het overgedragen vermogen exact te beschrijven, en desgevallend de Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie vrij te stellen van het nemen van een ambtshalve inschrijving; 
    4. De definitieve ruilverhouding in het kader van de partiële splitsing vast te stellen op basis van de geactualiseerde netto actief-waarde van de partieel te splitsen vereniging en de overnemende vereniging per 31 december 2024, berekend volgens de principes vastgelegd in het partiële splitsingsvoorstel en de bijzondere verslagen over het partiële splitsingsvoorstel, dit na revisorale controle van de cijfers per 31 december 2024;
    5. Daartoe alle akten en stukken te tekenen, woonplaats te kiezen en alles te doen wat nodig of nuttig kan zijn;
    6. Alle formaliteiten te vervullen met betrekking tot de neerlegging en publicatie van de beslissingen van de Algemene Vergadering en de uitvoering van de partiële splitsing in de meest brede zin.

 

5.

Realisatie van een partiële splitsing door overneming overeenkomstig de artikelen 12:8 en 12:59 en volgende WVV van de Opdrachthoudende vereniging Fluvius Antwerpen (partieel te splitsen vereniging) om de activiteiten elektriciteit, aardgas, openbare verlichting, warmte en Strategische Participaties (Publi-T) met betrekking tot de gemeente Zelzate over te brengen naar de Opdrachthoudende vereniging Imewo (overnemende vereniging):

  1. Vaststelling van de in het splitsingsvoorstel opgenomen opschortende voorwaarden en tijdsbepaling.
  2. Vaststelling van de vervanging per 1 januari 2025 van de aandelen A’e door de aandelen Ae voor de activiteit elektriciteit.
  3. Kennisneming van het splitsingsvoorstel (art. 12:59 WVV), van het omstandig verslag van de Raad van Bestuur (art. 12:61 WVV) en van de Commissaris (art. 12:62 WVV) met betrekking tot het voorstel tot partiële splitsing door overneming en van eventuele belangrijke wijzigingen in activa en passiva van het vermogen (art. 12:63 WVV), met juridische, boekhoudkundige en fiscale uitwerking van de partiële splitsing per 1 januari 2025.

De deelnemers kunnen één maand voor de Algemene Vergadering op de zetel van Fluvius Antwerpen kennis nemen van het splitsingsvoorstel, voormelde verslagen en de overige stukken bedoeld in de artikelen 12:59, 12:61 en 12:62 WVV en kosteloos een kopie van deze stukken verkrijgen.

  1. Goedkeuring van:
    1. De partiële splitsing door overneming van de Opdrachthoudende vereniging Fluvius Antwerpen (partieel te splitsen vereniging) om de activiteiten elektriciteit, aardgas, openbare verlichting, warmte en Strategische Participaties (Publi-T) met betrekking tot de gemeente Zelzate, en haar aandeel Ak’, over te brengen naar de Opdrachthoudende vereniging Imewo (overnemende vereniging) omvattende alle activa en passiva en alle rechten en plichten, niets uitgezonderd, noch voorbehouden, en dit op basis van een balans afgesloten op 31 december 2021, met inwerkingtreding per 1 januari 2025 en dit op basis van de ruilverhouding (voorlopige) van de balans afgesloten op 31 december 2021 en een definitieve ruilverhouding vastgesteld op de balans per 31 december 2024.
    2. De overeenkomstige wijzigingen aan het eigen vermogen.
    3. De overeenkomstige wijzigingen aan het register van de deelnemers.
  2. Aanvaarding van de uittreding voor de activiteiten elektriciteit, aardgas, openbare verlichting, warmte en Strategische Participaties (Publi-T) van de gemeente Zelzate vanaf 1 januari 2025.
  3. Vaststelling van de noodzakelijke uitvoeringsmaatregelen en verlenen van de desbetreffende machtiging naar aanleiding van de besluitvorming omtrent de partiële splitsing en wijzigingen aan het eigen vermogen en inzonderheid verlening van machtiging aan de Raad van Bestuur met mogelijkheid tot subdelegatie om:
    1. De al dan niet vervulling van de opschortende voorwaarden die gelden ten aanzien van de partiële splitsing zoals vermeld onder punt 5.a vast te stellen;
    2. De verwezenlijking van de partiële splitsing vast te stellen;
    3. Het overgedragen vermogen exact te beschrijven, en desgevallend de Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie vrij te stellen van het nemen van een ambtshalve inschrijving;
    4. De definitieve ruilverhouding in het kader van de partiële splitsing vast te stellen op basis van de geactualiseerde netto actief-waarde van de partieel te splitsen vereniging en de overnemende vereniging per 31 december 2024, berekend volgens de principes vastgelegd in het partiële splitsingsvoorstel en de bijzondere verslagen over het partiële splitsingsvoorstel, dit na revisorale controle van de cijfers per 31 december 2024;
    5. Daartoe alle akten en stukken te tekenen, woonplaats te kiezen en alles te doen wat nodig of nuttig kan zijn;
    6. Alle formaliteiten te vervullen met betrekking tot de neerlegging en publicatie van de beslissingen van de Algemene Vergadering en de uitvoering van de partiële splitsing in de meest brede zin.

 

6.

Realisatie van een partiële splitsing door overneming overeenkomstig de artikelen 12:8 en 12:59 en volgende WVV van de Opdrachthoudende vereniging Fluvius Antwerpen (partieel te splitsen vereniging) om de activiteiten elektriciteit, openbare verlichting en Strategische Participaties (Publi-T) met betrekking tot de gemeenten Essen en Merksplas over te brengen naar de Opdrachthoudende vereniging Iveka (overnemende vereniging):

  1. Vaststelling van de in het splitsingsvoorstel opgenomen opschortende voorwaarden en tijdsbepaling.
  2. Vaststelling van de vervanging per 1 januari 2025 van de aandelen A’e door aandelen Ae voor de activiteit elektriciteit.
  3. Kennisneming van het splitsingsvoorstel (art. 12:59 WVV), van het omstandig verslag van de Raad van Bestuur (art. 12:61 WVV) en van de Commissaris (art. 12:62 WVV) met betrekking tot het voorstel tot partiële splitsing door overneming en van eventuele belangrijke wijzigingen in activa en passiva van het vermogen (art. 12:63 WVV), met juridische, boekhoudkundige en fiscale uitwerking van de partiële splitsing per 1 januari 2025. De deelnemers kunnen één maand voor de Algemene Vergadering op de zetel van Fluvius Antwerpen kennis nemen van het splitsingsvoorstel, voormelde verslagen en de overige stukken bedoeld in de artikelen 12:59, 12:61 en 12:62 WVV en kosteloos een kopie van deze stukken verkrijgen.
  4. Goedkeuring van:
    1. De partiële splitsing door overneming van de Opdrachthoudende vereniging Fluvius Antwerpen (partieel te splitsen vereniging) om de activiteiten elektriciteit, openbare verlichting en Strategische Participaties (Publi-T) met betrekking tot de gemeente Essen, en haar aandeel Aek, en met betrekking tot de gemeente Merksplas, en haar aandeel Ak’, over te brengen naar de Opdrachthoudende vereniging Iveka (overnemende vereniging) omvattende alle activa en passiva en alle rechten en plichten, niets uitgezonderd, noch voorbehouden, en dit op basis van een balans afgesloten op 31 december 2021, met inwerkingtreding per 1 januari 2025 en dit op basis van de ruilverhouding (voorlopige) van de balans afgesloten op 31 december 2021 en een definitieve ruilverhouding vastgesteld op de balans per 31 december 2024.
    2. De overeenkomstige wijzigingen aan het eigen vermogen.
    3. De overeenkomstige wijzigingen aan het register van de deelnemers.
  5. Aanvaarding van de uittreding voor de activiteiten elektriciteit, openbare verlichting en Strategische Participaties (Publi-T) van de gemeenten Essen en Merksplas vanaf 1 januari 2025.
  6. Vaststelling van de noodzakelijke uitvoeringsmaatregelen en verlenen van de desbetreffende machtiging naar aanleiding van de besluitvorming omtrent de partiële splitsing en wijzigingen aan het eigen vermogen en inzonderheid verlening van machtiging aan de Raad van Bestuur met mogelijkheid tot subdelegatie om:
    1. De al dan niet vervulling van de opschortende voorwaarden die gelden ten aanzien van de partiële splitsing zoals vermeld onder punt 6.a vast te stellen;
    2. De verwezenlijking van de partiële splitsing vast te stellen;
    3. Het overgedragen vermogen exact te beschrijven, en desgevallend de Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie vrij te stellen van het nemen van een ambtshalve inschrijving;
    4. De definitieve ruilverhouding in het kader van de partiële splitsing vast te stellen op basis van de geactualiseerde netto actief-waarde van de partieel te splitsen vereniging en de overnemende vereniging per 31 december 2024, berekend volgens de principes vastgelegd in het partiële splitsingsvoorstel en de bijzondere verslagen over het partiële splitsingsvoorstel, dit na revisorale controle van de cijfers per 31 december 2024;
    5. Daartoe alle akten en stukken te tekenen, woonplaats te kiezen en alles te doen wat nodig of nuttig kan zijn;Daartoe alle akten en stukken te tekenen, woonplaats te kiezen en alles te doen wat nodig of nuttig kan zijn;
    6. Alle formaliteiten te vervullen met betrekking tot de neerlegging en publicatie van de beslissingen van de Algemene Vergadering en de uitvoering van de partiële splitsing in de meest brede zin.

7.

Realisatie van een partiële splitsing door overneming overeenkomstig de artikelen 12:8 en 12:59 en volgende WVV van de Opdrachthoudende vereniging Fluvius Antwerpen (partieel te splitsen vereniging) om de activiteiten aardgas en warmte van de gemeente Laakdal over te brengen naar de Opdrachthoudende vereniging Fluvius Limburg (overnemende vereniging):

  1. Vaststelling van de in het splitsingsvoorstel opgenomen opschortende voorwaarden en tijdsbepaling.
  2. Goedkeuring van de vervanging per 1 januari 2025 van de aandelen A’e naar aandelen Ae voor de activiteit elektriciteit.
  3. Kennisneming van het splitsingsvoorstel (art. 12:59 WVV), van het omstandig verslag van de Raad van Bestuur (art. 12:61 WVV) en van de Commissaris (art. 12:62 WVV) met betrekking tot het voorstel tot partiële splitsing door overneming en van eventuele belangrijke wijzigingen in activa en passiva van het vermogen (art. 12:63 WVV), met juridische, boekhoudkundige en fiscale uitwerking van de partiële splitsing per 1 januari 2025. De deelnemers kunnen één maand voor de Algemene Vergadering op de zetel van Fluvius Antwerpen kennis nemen van het splitsingsvoorstel, voormelde verslagen en de overige stukken bedoeld in de artikelen 12:59, 12:61 en 12:62 WVV en kosteloos een kopie van deze stukken verkrijgen.
  4. Goedkeuring van:
    1. De partiële splitsing door overneming van de Opdrachthoudende vereniging Fluvius Antwerpen (partieel te splitsen vereniging) om de activiteiten aardgas en warmte van de gemeente Laakdal over te brengen naar de Opdrachthoudende vereniging Fluvius Limburg (overnemende vereniging) omvattende alle activa en passiva en alle rechten en plichten, niets uitgezonderd, noch voorbehouden, en dit op basis van een balans afgesloten op 31 december 2021, met inwerkingtreding per 1 januari 2025 en dit op basis van de ruilverhouding (voorlopige) van de balans afgesloten op 31 december 2021 en een definitieve ruilverhouding vastgesteld op de balans per 31 december 2024.
    2. De overeenkomstige wijzigingen aan het eigen vermogen.
    3. De overeenkomstige wijzigingen aan het register van de deelnemers.
  5. Aanvaarding van de uittreding voor de activiteiten aardgas en warmte van de gemeente Laakdal vanaf 1 januari 2025.
  6. Vaststelling van de noodzakelijke uitvoeringsmaatregelen en verlenen van de desbetreffende machtiging naar aanleiding van de besluitvorming omtrent de partiële splitsing en wijzigingen aan het eigen vermogen en inzonderheid verlening van machtiging aan de Raad van Bestuur met mogelijkheid tot subdelegatie om:
    1. De al dan niet vervulling van de opschortende voorwaarden die gelden ten aanzien van de partiële splitsing zoals vermeld onder punt 7.a vast te stellen;
    2. De verwezenlijking van de partiële splitsing vast te stellen;
    3. Het overgedragen vermogen exact te beschrijven, en desgevallend de Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie vrij te stellen van het nemen van een ambtshalve inschrijving;
    4. De definitieve ruilverhouding in het kader van de partiële splitsing vast te stellen op basis van de geactualiseerde netto actief-waarde van de partieel te splitsen vereniging en de overnemende vereniging per 31 december 2024, berekend volgens de principes vastgelegd in het partiële splitsingsvoorstel en de bijzondere verslagen over het partiële splitsingsvoorstel, dit na revisorale controle van de cijfers per 31 december 2024;
    5. Daartoe alle akten en stukken te tekenen, woonplaats te kiezen en alles te doen wat nodig of nuttig kan zijn;
    6. Alle formaliteiten te vervullen met betrekking tot de neerlegging en publicatie van de beslissingen van de Algemene Vergadering en de uitvoering van de partiële splitsing in de meest brede zin.

 

8.

Realisatie van een partiële splitsing door overneming overeenkomstig de artikelen 12:8 en 12:59 en volgende WVV van de Opdrachthoudende vereniging Iveka (partieel te splitsen vereniging) om de activiteiten elektriciteit en openbare verlichting van de gemeente Grobbendonk over te brengen naar de Opdrachthoudende vereniging Fluvius Antwerpen (overnemende vereniging):

  1. Vaststelling van de in het splitsingsvoorstel opgenomen opschortende voorwaarden en tijdsbepaling.
  2. Vaststelling van de omzetting per 1 januari 2025  van de bestaande aandelen Ae, A’e, Ag, Apt en Apg op basis van de eigen vermogenswaarde per aandeel van 25 euro voor de activiteiten elektriciteit, aardgas en Strategische Participaties (Publi-T en Publigas).
  3. Vaststelling van de vervanging per 1 januari 2025 van de aandelen A’e door de aandelen Ae voor de activiteit elektriciteit.
  4. Kennisneming van het splitsingsvoorstel (art. 12:59 WVV), van het omstandig verslag van de Raad van Bestuur (art. 12:61 WVV) en van de Commissaris (art. 12:62 WVV) met betrekking tot het voorstel tot partiële splitsing door overneming en van eventuele belangrijke wijzigingen in activa en passiva van het vermogen (art. 12:63 WVV), met juridische, boekhoudkundige en fiscale uitwerking van de partiële splitsing per 1 januari 2025. De deelnemers kunnen één maand voor de Algemene Vergadering op de zetel van Fluvius Antwerpen kennis nemen van het splitsingsvoorstel, voormelde verslagen en de overige stukken bedoeld in de artikelen 12:59, 12:61 en 12:62 WVV en kosteloos een kopie van deze stukken verkrijgen.
  5. Goedkeuring van:
    1. De partiële splitsing door overneming van de Opdrachthoudende vereniging Iveka (partieel te splitsen vereniging) om de activiteiten elektriciteit en openbare verlichting van de gemeente Grobbendonk, en haar aandeel Ak, over te brengen naar de Opdrachthoudende vereniging Fluvius Antwerpen (overnemende vereniging) omvattende alle activa en passiva en alle rechten en plichten, niets uitgezonderd, noch voorbehouden, en dit op basis van een balans afgesloten op 31 december 2021, met inwerkingtreding per 1 januari 2025 en dit op basis van de ruilverhouding (voorlopige) van de balans afgesloten op 31 december 2021 en een definitieve ruilverhouding vastgesteld op de balans per 31 december 2024.
    2. De overeenkomstige wijzigingen aan het eigen vermogen.
    3. De overeenkomstige wijzigingen aan het register van de deelnemers.
  6. Aanvaarding van de toetreding voor de activiteiten elektriciteit en openbare verlichting van de gemeente Grobbendonk vanaf 1 januari 2025.
  7. Vaststelling van de noodzakelijke uitvoeringsmaatregelen en verlenen van de desbetreffende machtiging naar aanleiding van de besluitvorming omtrent de partiële splitsing en wijzigingen aan het eigen vermogen en inzonderheid verlening van machtiging aan de Raad van Bestuur met mogelijkheid tot subdelegatie om:
    1. De al dan niet vervulling van de opschortende voorwaarden die gelden ten aanzien van de partiële splitsing zoals vermeld onder punt 8.a vast te stellen;
    2. De verwezenlijking van de partiële splitsing vast te stellen;
    3. Het overgedragen vermogen exact te beschrijven, en desgevallend de Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie vrij te stellen van het nemen van een ambtshalve inschrijving;
    4. De definitieve ruilverhouding in het kader van de partiële splitsing vast te stellen op basis van de geactualiseerde netto actief-waarde van de partieel te splitsen vereniging en de overnemende vereniging per 31 december 2024, berekend volgens de principes vastgelegd in het partiële splitsingsvoorstel en de bijzondere verslagen over het partiële splitsingsvoorstel, dit na revisorale controle van de cijfers per 31 december 2024;
    5. Daartoe alle akten en stukken te tekenen, woonplaats te kiezen en alles te doen wat nodig of nuttig kan zijn;
    6. Alle formaliteiten te vervullen met betrekking tot de neerlegging en publicatie van de beslissingen van de Algemene Vergadering en de uitvoering van de partiële splitsing in de meest brede zin.

 

9.

Verlenen van machtiging aan de Secretaris van de Raad van Bestuur met de mogelijkheid tot subdelegatie voor de opmaak en finalisering van de nodige documenten en afhandeling van de formaliteiten met betrekking tot de agendapunten 2, 3, 4, 5, 6, 7 en 8 te actualiseren en te finaliseren, en om de beslissingen genomen in de agendapunten 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 11, 12 en 13 bij authentieke akte te doen vaststellen.

10.

Bespreking in het kader van artikel 432 van het Vlaams decreet lokaal bestuur van de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie voor het boekjaar 2023 alsook van de door de Raad van Bestuur opgestelde begroting 2023.

11.

Vaststelling van de uitkering overeenkomstig artikel 6:114 en volgende WVV.

12.

(Neven)activiteiten – Aanvaarding wijziging deelnemerschap

13.

Statutaire benoemingen.

14.

Statutaire mededelingen.

 

Art 2 : [PARTIËLE SPLITSING DOOR OVERNEMING VAN FLUVIUS ANTWERPEN NAAR IVERLEK VOOR DE ACTIVITEIT GAS VAN DE GEMEENTEN STEENOKKERZEEL EN KAMPENHOUT]

Het college hecht principiële goedkeuring aan het voorstel van partiële splitsing Fluvius Antwerpen / Iverlek door overneming inzake de overgang van Fluvius Antwerpen naar Iverlek van de activiteit gas verbonden aan de uittredende gemeenten Kampenhout en Steenokkerzeel.

De algemene vergadering in buitengewone zitting van Fluvius Antwerpen wordt verzocht de uittreding van de gemeenten Kampenhout en Steenokkerzeel te willen aanvaarden.

 

Art 3 : [PARTIËLE SPLITSING DOOR OVERNEMING VAN FLUVIUS ANTWERPEN NAAR IMEWO VOOR ALLE ACTIVITEITEN VAN DE GEMEENTE ZELZATE]

Het college hecht principiële goedkeuring aan het voorstel van partiële splitsing Fluvius Antwerpen / Imewo door overneming inzake de overgang van Fluvius Antwerpen naar Imewo van alle activiteiten verbonden aan de uittredende gemeente Zelzate.

De algemene vergadering in buitengewone zitting van Fluvius Antwerpen wordt verzocht de uittreding van de gemeente Zelzate te willen aanvaarden.

 

Art 4 : [PARTIËLE SPLITSING DOOR OVERNEMING VAN FLUVIUS ANTWERPEN NAAR IVEKA VOOR DE ACTIVITEITEN ELEKTRICITEIT, OPENBARE VERLICHTING EN STRATEGISCHE PARTICIPATIES VAN DE GEMEENTEN ESSEN EN MERKSPLAS]

Het college hecht principiële goedkeuring aan het voorstel van partiële splitsing Fluvius Antwerpen / Iveka door overneming inzake de overgang van Fluvius Antwerpen naar Iveka van de activiteiten elektriciteit, openbare verlichting en strategische participaties verbonden aan de gemeenten Essen en Merkplas.

De algemene vergadering in buitengewone zitting van Fluvius Antwerpen wordt verzocht de uittreding van de gemeenten Essen en Merksplas voor de activiteiten elektriciteit, openbare verlichting en strategische participaties van de gemeente Essen en van de uittredende gemeente Merksplas te willen aanvaarden.

 

Art 5 : [PARTIËLE SPLITSING DOOR OVERNEMING VAN FLUVIUS ANTWERPEN NAAR FLUVIUS LIMBURG VOOR DE ACTIVITEITEN GAS EN WARMTE VAN DE GEMEENTE LAAKDAL]

Het college hecht principiële goedkeuring aan het voorstel van partiële splitsing Fluvius Antwerpen / Fluvius Limburg door overneming inzake de overgang van Fluvius Antwerpen naar Fluvius Limburg van de activiteiten gas en warmte verbonden aan de uittredende gemeente Laakdal.

De algemene vergadering in buitengewone zitting van Fluvius Antwerpen wordt verzocht de uittreding van de gemeente Laakdal te willen aanvaarden.

 

Art 6 : [PARTIËLE SPLITSING DOOR OVERNEMING VAN IVEKA NAAR FLUVIUS ANTWERPEN VOOR DE ACTIVITEITEN ELEKTRICITEIT EN OPENBARE VERLICHTING VAN DE GEMEENTE GROBBENDONK]

Het college hecht principiële goedkeuring aan het voorstel van partiële splitsing Iveka / Fluvius Antwerpen door overneming inzake de overgang van Iveka naar Fluvius Antwerpen van de activiteiten elektriciteit en openbare verlichting verbonden aan de toetredende gemeente Grobbendonk.

De algemene vergadering in buitengewone zitting van Fluvius Antwerpen wordt verzocht de uitbreiding van de aansluiting voor de activiteiten elektriciteit en openbare verlichting van de gemeente Grobbendonk te willen aanvaarden.

 

Art 7 :

Het college vraagt de gemeenteraad de vertegenwoordiger van de stad die zal deelnemen aan de Buitengewone Algemene Vergadering van de Opdrachthoudende vereniging Fluvius Antwerpen op 14 december 2022 (of iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zou worden), op te dragen zijn/haar stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in de gemeenteraad van heden inzake voormelde artikelen 1 t.e.m. 6 van onderhavige gemeenteraadsbeslissing.

 

Art 8 :

Het college van burgemeester en schepenen wordt gelast met de uitvoering van voormelde beslissingen en onder meer kennisgeving hiervan te verrichten aan de opdrachthoudende vereniging Fluvius Antwerpen, ter attentie van het secretariaat (in pdf-versie), uitsluitend op het e mailadres vennootschapssecretariaat@fluvius.be.

 

Art 10 :

Het college beslist het dossier ter goedkeuring aan de gemeenteraad voor te leggen.

 

 

Publicatiedatum: 24/11/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 14 november 2022

 

B.23 Fluvius - buitengewone algemene vergadering van 14 december 2022 - statutenwijziging. PRINCIPIËLE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

De gemeenteraad beslist principiële goedkeuring te hechten aan de voorgestelde statutenwijzigingen van Fluvius Antwerpen aangaande het dossier Tramontana, met inbegrip van de voorgestelde wijziging van het voorwerp, wat impliceert dat de stad geacht wordt aangesloten te zijn bij Fluvius Antwerpen voor de activiteit openbare elektronische-communicatienetwerken. Door deze goedkeuring verricht de stad haar beheersoverdracht met betrekking tot de activiteit openbare elektronische-communicatienetwerken (het aanleggen, exploiteren en het beschikbaar stellen van openbare elektronische-communicatienetwerken en installaties alsook voor het vervoer van signalen langs deze elektronische-communicatienetwerken in het kader van het voorwerp van de Opdrachthoudende vereniging) alsook de hiermee gepaard gaande inbreng overeenkomstig artikel 9 van de statuten.

Deze uitbreiding van de aansluiting van de stad tot de activiteit openbare elektronische-communicatienetwerken bij de opdrachthoudende verenging Fluvius Antwerpen zal ter aanvaarding worden voorgelegd aan de buitengewone algemene vergadering. De stad zal na aanvaarding door de buitengewone algemene vergadering worden uitgenodigd om één aandeel Ak’ te onderschrijven ter waarde van 25 euro.

Deze wijzigingen treden in werking op 1 januari 2023 onder de opschortende voorwaarde van de effectieve realisatie van het dossier Tramontana met het operationeel zijn van HoldCo en NetCo (cf. het inbrengverslag) en voor wat het synthetisch dividend betreft tevens onder de opschortende voorwaarde van gunstige beslissing van de Dienst Voorafgaande beslissingen in fiscale zaken (Ruling) van de FOD Financiën m.b.t. de oorsprong van het synthetisch dividend, nl. door verkoop van aandelen aan Telenet.

 

Art 2 :

De gemeenteraad beslist principiële goedkeuring te hechten aan de voorgestelde statutenwijzigingen van Fluvius Antwerpen met betrekking tot de structuurwijzigingen, met inbegrip van de voorgestelde wijziging van het voorwerp.  De stad beslist tevens om vooralsnog niet aan te sluiten voor de nieuw toegevoegde activiteit waterdistributie.

Deze wijzigingen treden in werking op 1 januari 2025 onder de opschortende voorwaarde van de effectieve realisatie van alle hiermee verband houdende partiële splitsingen.

 

Art 3 :

De gemeenteraad beslist principiële goedkeuring te hechten aan de voorgestelde statutenwijzigingen van Fluvius Antwerpen met betrekking tot de overige wijzigingen, met inbegrip van de voorgestelde wijziging van het voorwerp en de wijziging van de zetel.

Deze wijzigingen treden in werking op 1 januari 2022 met uitzondering van de wijziging van de zetel in artikel 5 die van toepassing blijft tot en met 31 december 2022 en de voorgestelde aanpassingen met betrekking tot de nevenactiviteiten Fluvius GIS en Fluvius Center die van toepassing blijven tot en met 15 juni 2022 (zijnde de datum van de voorbije algemene vergadering waarop de intrekking van de beheersoverdracht werd aanvaard).

 

Art 4 :

Het college vraagt de gemeenteraad de vertegenwoordiger van de stad die zal deelnemen aan de algemene vergadering tevens jaarvergadering van de opdrachthoudende vereniging Fluvius Antwerpen op 14 december 2022 (of iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zou worden), op te dragen zijn/haar stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in de gemeenteraad van heden inzake voormeld artikel 1 tot 3 van onderhavige beslissing.

 

Art 5 :

Het college van burgemeester en schepenen wordt gelast met de uitvoering van voormelde beslissingen en onder meer kennisgeving hiervan te verrichten aan de opdrachthoudende vereniging Fluvius Antwerpen, ter attentie van het secretariaat (in pdf-versie), uitsluitend op het e mailadres vennootschapssecretariaat@fluvius.be.

 

Art 6 :

Het college beslist het dossier ter goedkeuring aan de gemeenteraad voor te leggen.

 

 

Publicatiedatum: 24/11/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 14 november 2022

 

B.24 IKA - algemene vergadering van 20 december 2022 - agenda. KENNISNAME EN VERZENDEN NAAR GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt, na onderzoek van de documenten, kennis van de volledige dagorde van de buitengewone algemene vergadering van IKA die zal gehouden worden op 20 december 2022 om 18.30 uur met de volgende agenda:

 

1.

Bespreking in het kader van artikel 432 van het decreet lokaal bestuur van de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie voor het boekjaar 2022 alsook van de door de raad van bestuur opgestelde begroting 2022

2.

Principebeslissing samenwerking met Luminus

3.

Statutaire benoemingen

4.

Statutaire mededelingen

 

Art 2 :

Het college neemt akte van IKA een samenwerking met Luminus voor de realisatie van groenestroomprojecten opzet en verzoekt IKA om een deelname in een samenwerkingsverband zoals beschreven in de begeleidende nota voor te bereiden. Dit verzoek houdt geen financieel engagement van de gemeente in.

 

Art 3 :

Het college neemt kennis van de begroting en strategie voor het jaar 2023.

 

Art 4 :

Het college vraagt de gemeenteraad de vertegenwoordiger van de stad die zal deelnemen aan de (fysieke of digitale) buitengewone algemene vergadering van de dienstverlenende vereniging IKA op 20 december 2022 (of iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zou worden), op te dragen zijn/haar stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in de gemeenteraad van heden inzake voormeld artikel 1, 2 en 3 van onderhavige beslissing.

 

Art 5 :

Het college van burgemeester en schepenen wordt gelast met de uitvoering van voormelde besluiten en onder meer kennisgeving hiervan te verrichten aan het secretariaat van intergemeentelijk samenwerkingsverband IKA, ter attentie van het secretariaat.

 

Art 6 :

Het college beslist het dossier ter goedkeuring aan de gemeenteraad voor te leggen.

 

 

Publicatiedatum: 24/11/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 14 november 2022

 

B.25 IVAREM - algemene vergadering van 9 december 2022 - agenda. KENNISNAME EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van de agenda van de bijzondere algemene vergadering van 9 december 2022 die als volgt is samengesteld:

 

1.

Aanduiding stemopnemers

2.

Bespreking ondernemingsstrategie voor 2023

3.

Bespreking begroting voor boekjaar 2023

4.

Vaststelling van de statutaire bijdrage voor de algemene werkingskosten en van de voorlopige werkingsbijdragen voor afvalbeheer in 2023

5.

Benoeming/vervanging bestuurder(s)

6.

Benoeming deskundige

7.

Volmacht aan de raad van bestuur tot uitvoering van de genomen beslissingen

8.

Goedkeuring van de notulen van de bijzondere algemene vergadering van de intergemeentelijke vereniging voor duurzaam afvalbeheer regio Mechelen (IVAREM) van 9 december 2022

 

Art 2 :

Het college vraagt de gemeenteraad aan zijn afgevaardigde(n) in de bijzondere algemene vergadering van 9 december 2022 van de intergemeentelijke vereniging IVAREM het mandaat te verlenen om in te stemmen met het voorstel van de raad van bestuur van de intergemeentelijke vereniging IVAREM.

 

Art 3 :

Het college van burgemeester en schepenen wordt gelast met de uitvoering van de onderhavige beslissing en onder meer de kennisgeving hiervan te geven aan de intergemeentelijke vereniging IVAREM.

 

Art 4 :

Het college beslist het dossier ter goedkeuring aan de gemeenteraad voor te leggen.

 

 

Publicatiedatum: 24/11/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 14 november 2022

 

B.26 IGEMO - algemene vergadering van 2 december 2022 - agenda. KENNISNAME EN  VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van de agenda van de algemene vergadering van 2 december 2022 met volgende agenda:

 

1.

Aanduiding stemopnemers

2.

Bespreking van de ondernemingsstrategie voor 2023

3.

Bespreking van de begroting voor het boekjaar 2023

4.

Vaststelling van de statutaire bijdrage algemene werkingskosten 2023

5.

Volmacht aan de raad van bestuur tot uitvoering van de genomen beslissingen

6.

Goedkeuring van de notulen van de algemene vergadering van 2 december 2022

 

Art 2 :

Het college vraagt de gemeenteraad haar afgevaardigde(n) het mandaat te verlenen in te stemmen met de voorstellen van de raad van bestuur van IGEMO aan de algemene vergadering van 2 december 2022.

 

Art 3 :

Het college vraagt de gemeenteraad de vertegenwoordigers van de stad die zullen deelnemen aan de algemene vergadering van IGEMO van 2 december 2022 op te dragen hun stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in de gemeenteraad in verband met de te behandelen agendapunten.

 

Art 4 :

Het college van burgemeester en schepenen wordt gelast met de uitvoering van onderhavige beslissing en onder meer kennisgeving hiervan te verrichten aan het secretariaat van het intergemeentelijke samenwerkingsverband IGEMO, Schoutetstraat 2 te 2800 Mechelen.

 

Art 5 :

Het college beslist het dossier ter goedkeuring aan de gemeenteraad voor te leggen.

 

 

Publicatiedatum: 24/11/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 14 november 2022

 

B.27 PIDPA - algemene vergadering van  16 december 2022- agenda. KENNISNAME EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van de agenda van de buitengewone algemene vergadering van Pidpa van 16 december 2022 met volgende agendapunten:

 

1.

Nazicht van de raadsbesluiten voor de afgevaardigden

2.

Begroting 2023

3.

Toetredingen

4.

Benoemingen

5.

Varia:

  1. Synergie Pidpa/water-link en samenwerking Pidpa/Aquafin - stand van zaken - toelichting
  2. Vragen van vennoten

6.

Goedkeuring van het verslag van de vergadering

 

Art 2 :

Het college neemt akte van de door de raad van bestuur van Pidpa voorgelegde begroting 2023 en het toelichtend verslag.

 

Art 3 :

Het college neemt kennis van de toetreding/uitbreiding van opdracht.

 

Art 4 :

Het college neemt kennis van de benoemingen.

 

Art 5 :

Het college vraag de gemeenteraad de vertegenwoordiger van de stad te mandateren om op de buitengewone algemene vergadering van Pidpa van 24 juni 2022 te handelen en te beslissen conform dit besluit. Indien deze buitengewone algemene vergadering niet geldig zou kunnen beraadslagen of indien deze buitengewone algemene vergadering om welke reden dan ook zou worden verdaagd, dan blijft de vertegenwoordiger van de stad gemachtigd om deel te nemen aan elke volgende vergadering met dezelfde agenda.

 

Art 6 :

Het college van burgemeester en schepenen wordt gelast met de uitvoering van dit besluit en zal onverwijld een afschrift van deze beslissing bezorgen aan Pidpa, Desguinlei 246 te 2018 Antwerpen.

 

Art 7 :

Het college beslist het dossier ter goedkeuring van de gemeenteraad voor te leggen.

 

 

Publicatiedatum: 24/11/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 14 november 2022

 

B.28 PONTES - buitengewone algemene vergadering van 15 december 2022 - agenda. KENNISNAME EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BBESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van de agenda en de daarin opgenomen onderwerpen van de buitengewone algemene vergadering van de intergemeentelijke vereniging PONTES van 15 december 2022, die er als volgt uit ziet:

 

1.

Algemene vergadering: verslag 23 juni 2022 - goedkeuring

2.

Beleid: beleidsnota 2023 - goedkeuring

3.

Financiën: budget 2023 - goedkeuring

4.

Financiën: presentiegelden bestuursorganen (bestuursperiode 2019-2024) - wijziging

5.

Algemeen: actuele dossiers - toelichting

6.

Varia en rondvraag

 

Art 2 :

Het college vraagt de gemeenteraad de vertegenwoordiger van de gemeente die zal deelnemen aan de buitengewone algemene vergadering van PONTES op 15 december 2022 op te dragen zijn/haar stemgedrag af te stemmen op de besluiten van de gemeenteraad van heden inzake onderhavige aangelegenheid.

 

Art 3 :

Het college van burgemeester en schepenen wordt gelast met de uitvoering van deze beslissing onder andere met de kennisgeving van deze beslissing aan PONTES.

 

Art 4 :

Het college beslist het dossier ter goedkeuring aan de gemeenteraad voor te leggen.

 

 

Publicatiedatum: 24/11/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 14 november 2022

 

B.29 CIPAL - algemene vergadering van 15 december 2022 - agenda. KENNISNAME EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van de agenda van de algemene vergadering van de dienstverlenende vereniging Cipal op 15 december 2022 op basis van de bekomen documenten en toelichtende nota:

 

1.

Toetreding en aanvaarding van nieuwe deelnemers

2.

Bespreking en goedkeuring van de begroting voor het boekjaar 2023

3.

Goedkeuring van het verslag, staande de vergadering

 

Art 2 :

Het college beslist akte te nemen van de begroting voor het boekjaar 2023.

 

Art 3 :

Het college vraagt de gemeenteraad de vertegenwoordiger van de stad te mandateren om op de algemene vergadering van Cipal van 15 december 2022 te handelen en te beslissen conform dit besluit. Indien deze algemene vergadering niet geldig zou kunnen beraadslagen of indien deze algemene vergadering om welke reden dan ook zou worden verdaagd, dan blijft de vertegenwoordiger van de stad gemachtigd om deel te nemen aan elke volgende vergadering met dezelfde agenda.

 

Art 4 :

Het college van burgemeester en schepenen wordt gelast met de uitvoering van dit besluit en in het bijzonder met het in kennis stellen daarvan aan Cipal.

 

Art 5 :

Het college beslist het dossier ter goedkeuring aan de gemeenteraad voor te leggen.

 

 

Publicatiedatum: 24/11/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 14 november 2022

 

B.30 Hof van Geertruyen: pop-up. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om de publieke oproep voor de uitbating van een pop-up concept in het Hof van Geertruyen en de bijhorende voorwaarden, alsook de modelovereenkomst goed te keuren.

 

 

Publicatiedatum: 24/11/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 14 november 2022

 

B.32 Wegversmalling Haverlaan thv speelplein - meerwerk. BIJKOMENDE AANWENDING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college hecht goedkeuring aan de bijkomende aanwending voor het maken van de wegversmalling in de Haverlaan thv het speelplein.

 

 

Publicatiedatum: 24/11/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 14 november 2022

 

B.33 Bebloeming voor de stad Lier en Koningshooikt - dienstjaar 2022. Proces-verbaal van oplevering. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college hecht goedkeuring aan het proces-verbaal van oplevering betreffende de opdracht 'bebloeming stad Lier en Koningshooikt' voor het dienstjaar 2022.

 

 

Publicatiedatum: 24/11/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 14 november 2022

 

B.34 Herleggen voetpaden. Vrijgave borg. Verwijlinteresten. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college hecht goedkeuring aan de aanwending betreffende de verwijlintresten voor het te laat vrijgeven van het saldo van 5.120 € van de borgstelling akte nr. 10/308843 dd. 29/05/2017.

 

 

Publicatiedatum: 24/11/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 14 november 2022

 

B.35 Renoveren stadsvesten. Overdracht postinterventiedossier. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist volgende formulieren over te maken aan Abesco nav de overdracht van het postinterventiedossier 'renoveren verharding stadsvesten':

- overdrachtsformulier PID

- tevredenheidsattest

 

 

Publicatiedatum: 24/11/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 14 november 2022

 

B.36 Bijkomende vastlegging voor de aankoop van signalisatiemateriaal op afroep via Wayfinding België nv uit Retie. GOEDKEURING.

 

Het college beslist dat 3.500 euro bijkomend krediet dient vastgelegd te worden, voor het raamcontract inzake de aankoop van verkeersborden en signalisatiemateriaal bij de firma Wayfinding België nv, Burchtstraat 2/002 te 2470 Retie.

 

 

Publicatiedatum: 24/11/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 14 november 2022

 

B.37 Bijkomende vastlegging van krediet voor het raamcontract voor de levering van zitbanken, paaltjes, fietsbeugels en straatafvalbakken op afroep. GOEDKEURING.

 

Het college beslist dat 2.000 euro bijkomend krediet dient vastgelegd te worden, voor het raamcontract inzake de levering van zitbanken, paaltjes, fietsbeugels en straatafvalbakken op afroep, bij Wolters-Mabeg bvba, Leuerbroek 1074 te 3640 Kinrooi.

 

 

Publicatiedatum: 24/11/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 14 november 2022

 

B.38 Bijkomende vastlegging van krediet voor het raamcontract inzake de levering van gereedschappen en verbruiksgoederen voor de uitvoerende diensten van stad en OCMW Lier. GOEDKEURING.

 

Het college beslist dat 5.000 euro bijkomend krediet dient vastgelegd te worden, voor het raamcontract inzake de levering van gereedschappen en verbruiksgoederen voor de technisch uitvoerende diensten van stad en OCMW Lier, bij firma Profit-Stock, Liersebaan 11/ te 2500 Lier.

 

 

Publicatiedatum: 24/11/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 14 november 2022

 

B.39 Bijkomende vastlegging voor het raamcontract voor de levering van elektriciteitsmaterialen en elektrotoestellen. GOEDKEURING.

 

Het college beslist dat 5.000 euro bijkomend krediet dient vastgelegd te worden, voor het raamcontract inzake de aankoop van elektriciteitsmaterialen en elektrotoestellen, bij de firma CEBEO, Eugène Bekaertlaan 63 te 8790 Waregem.

 

 

Publicatiedatum: 24/11/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 14 november 2022

 

B.40 Renovatie Zwartzusterklooster - voorlopige oplevering. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college hecht goedkeuring aan de voorlopige oplevering van de opdracht 'Renovatie van het Zwartzusterklooster' uitgevoerd door de aannemer Brebuild en Verwilt/Vanhecke.

 

 

Publicatiedatum: 24/11/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 14 november 2022

 

B.41 Aankoop van een werktuigdrager met onkruidborstel. TOEWIJZING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Goedkeuring wordt verleend aan het verslag van nazicht van de offertes van 7 november 2022, opgesteld door Algemene zaken - aankoop en overheidsopdrachten.

Het verslag van nazicht van de offertes in bijlage maakt integraal deel uit van deze beslissing.

 

Art 2 :

De opdracht “Levering van een werktuigdrager met onkruidborstel” wordt gegund aan de economisch meest voordelige bieder (op basis van de beste prijs-kwaliteitsverhouding), zijnde Kärcher NV, KBO 0418334076, Boomsesteenweg 939 te 2610 Wilrijk (Antwerpen) tegen het nagerekende offertebedrag van € 120.360,00 excl. btw of € 145.635,60 incl. 21% btw.

De levering wordt voorzien in de periode medio maart-april.

 

De uitvoering moet gebeuren overeenkomstig de lastvoorwaarden vastgelegd in het bestek met nr. 2022/703.

 

Art 3 :

De financiële gevolgen zijn:

 

Actienummer

Omschrijving budgetsleutel

Bedrag

Saldo krediet

01/20/KAP/01/03

Optimalisatie dienstverplaatsingen

145.635,60 euro

 

Budgetsleutel

011903 - 24100000

Op de actie is voldoende budget voorzien. Aanpassing in de meerjarenplanning is echter noodzakelijk door verschuiving van het OCMW naar de stad.

 

 

Publicatiedatum: 24/11/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 14 november 2022

 

B.42 Levering van een bestelwagen met verlaagde open laadbak voor de dienst plaatsing van tijdelijke signalisatie. TOEWIJZING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist dat goedkeuring wordt verleend aan het gunningsvoorstel, opgesteld door Algemene zaken - aankoop en overheidsopdrachten.

Het verslag van nazicht van de offertes in bijlage maakt integraal deel uit van deze beslissing.

 

Art 2 :

De opdracht “Levering van een bestelwagen met verlaagde open laadbak” wordt gegund aan de economisch meest voordelige bieder (op basis van de beste prijs-kwaliteitsverhouding), zijnde Garage Kerremans, KBO 0433029774, Antwerpsesteenweg 380 te 2500 Lier tegen het nagerekende offertebedrag van € 37.068,42 excl. btw of € 44.852,80 incl. 21% btw.

 

De uitvoering moet gebeuren overeenkomstig de lastvoorwaarden vastgelegd in het bestek met nr. 2022/714.

 

Art 3 :

De financiële gevolgen zijn:

 

Actienummer

Omschrijving budgetsleutel

Bedrag

Saldo krediet

01/20/KAP/01/03

Optimalisatie dienstverplaatsingen

44.852,80 euro

 

Budgetsleutel

011903 - 24100000

Op de actie is voldoende budget voorzien. Aanpassing in de meerjarenplanning is echter noodzakelijk door verschuiving van het OCMW naar de stad.

 

 

Publicatiedatum: 24/11/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 14 november 2022

 

B.43 Richtlijnen geocaching op openbaar domein. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist dat het plaatsen van een geocache op het openbaar domein van Stad Lier steeds moet voorafgegaan worden door het aanvragen van een schriftelijke toelating aan het team Technisch Bureau Openbaar Domein. De te volgen procedure en voorwaarden worden gecommuniceerd via de website van Stad Lier en Visit Lier.

 

 

Publicatiedatum: 24/11/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 14 november 2022

 

B.44 Kerst in Lier, Rolschaatsbaan. GOEDKEURING.

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

 

Publicatiedatum: 24/11/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 14 november 2022

 

B.45 16 - 17 & 18 /12 / 2022 - Kerst in Lier. GOEDKEURING.

 

Art 1 :

Het college beslist GOEDKEURING te geven voor de organisatie van 'Kerst in Lier 2022' op 16, 17 en 18 december 2022

• Grote Markt, Felix Timmermansplein, Zimmerplein en Eikelstraat

Vrijdag 16/12/2022 van 18.00 uur tot 23.00 uur ( stoppen met verkoop )23.30 uur ( sluiten kramen) Zaterdag 17/12/2022 van 14.00 uur tot 23.00 uur ( stoppen met verkoop )23.30 uur (sluiten kramen)

Zondag 15/12/2019 van 14.00u tot 19.30 uur (stoppen met verkoop) 20.00 uur (sluiten kramen). De voorwaarden die vermeld worden in de huurovereenkomst tussen GHVL en de deelnemers wordt goedgekeurd en dient strikt te worden nageleefd door beide partijen.

 

Art 2 :

Het college beslist dat volgende verkeersmaatregelen moeten genomen worden :

 

Opbouw donderdag 15/12 vanaf 9 uur – afbraak maandag 19/12 tot 18 uur

Afsluiten van de Grote Markt voor alle verkeer (behalve fietsers) gedurende deze periode.

Tijdens de uren van het evenement worden ook geen fietsers toegestaan in het ganse gebied.

Het verkeer moet te allen tijde van Fl. Van Cauwenberghstraat naar Antwerpsestraat en Lisperstraat kunnen.

Eikelstraat bereikbaar houden buiten tijdstippen evenement.

 

Een - bewaakte - fietsenstalling op de parking van de Schapenkoppenstraat; parkeer- en stilstaanverbod dient te worden voorzien.

 

Lichtprojectie Gevangenpoort

Molenlaan dient vrij te blijven, Eikelstraat + Lantaarnstraat en Papegaaistraat geblokkeerd tijdens zelfde uren Kerstmarkt.

=> Voetgangerszone uitbreiden tot aan Molenlaan en hoofdrijbaan Zimmerplein.

Hiervoor dient de fietszone dan respectievelijk ingekort te worden.

 

Zimmerplein

Blijft beperkt tot trottoir. =>Voldoende vrije ruimte houden voor circulatie voetgangersverkeer.

 

Art 3 :

Het opgemaakte bijzonder politiereglement 2022 inzake kerstmarkten / uitbouw terrassen dient strikt te worden gevolgd - oa brandweer en geluid.

 

Art 4 :

Het college gaat akkoord met het organiseren van een afvalhoek naast het Belfort die afgesloten wordt met herashekken. Het leegmaken op afgesproken tijdstippen dient te gebeuren door de technisch uitvoerende diensten. Ophalen en terugplaatsen van afvalcontainer -> vrijdag avond ophalen, zaterdag voormiddag terugplaatsen, zaterdag avond ophalen, zondag voormiddag terugplaatsen, zondag avond finaal ophalen.

 

 Art 5 :

Uitsluitend voertuigen, die in functie van de kerstmarkt aanwezig moeten zijn, mogen tijdens de volgende tijdstippen laden en lossen (NIET PARKEREN): hiervoor zullen geen doorgangskaarten worden uitgereikt noch camera's worden uitgelezen.

• Op vrijdag van 07:00 tot 17:00 uur, uiterlijk om 17:00 uur dient de standplaats ingericht te zijn. Na dit tijdstip zijn auto’s niet meer toegelaten in de kerstmarktzone, foutief geparkeerde voertuigen worden geverbaliseerd en getakeld.

Het afsluiten van de standplaatsen en/of auto’s worden pas opnieuw toegestaan vanaf 23:30 uur. De standplaats dient uiterlijk om 00:30 uur verlaten te zijn, want dan wordt de stroomtoevoer afgesloten.

• Op zaterdag van 07:00 tot 13:00 uur, uiterlijk om 13:00 uur dient de standplaats ingericht te zijn. Na dit tijdstip zijn auto’s niet meer toegelaten in de kerstmarktzone, foutief geparkeerde voertuigen worden geverbaliseerd en getakeld.

Het afsluiten van de standplaatsen en/of auto’s worden pas opnieuw toegestaan vanaf 23:30 uur. De standplaatsen dient uiterlijk om 00:30 uur verlaten te zijn, want dan wordt de stroomtoevoer afgesloten.

• Op zondag van 07:00 tot 13:00 uur, uiterlijk om 13:00 uur dient de standplaats ingericht te zijn. Na dit tijdstip zijn auto’s niet meer toegelaten in de kerstmarktzone, foutief geparkeerde voertuigen worden geverbaliseerd en getakeld.

De afbraak van de standplaatsen en/of auto’s worden pas opnieuw toegestaan vanaf 20:00 uur. De standplaatsen dient uiterlijk om 22:00 uur volledig ontruimd te zijn, want dan wordt de stroomtoevoer definitief afgesloten.

 

Art 6 :

Het college gaat akkoord met de voorgestelde animatie :

Op vrijdagavond activiteit ‘Lier zingt kerst’ van 20u00-21u30 op de kiosk centraal op het middenplein van de grote markt.

Aankomst Kerstman op zaterdag 17/12 om 14u op de Grote Markt in een koets, waar hij verwelkomd wordt door burgemeester/schepenen.

Op zaterdag- en zondagnamiddag organisatie van mobiele attracties op de Grote markt.

Aan de gevangenpoort op vrijdag (18u00-22u30), zaterdag(14u00-22u30) en zondag (14u00-19u30)organisatie van een interactieve lichtprojectie.

Zimmerplein : zaterdag en zondag van 13u30-17u00 inrichten als een Warm Wensenpleintje.

 

 

Publicatiedatum: 24/11/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 14 november 2022

 

C.1 Verslag vorig college. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Het college beslist het verslag van vorige vergadering van 7/11/2022 goed te keuren.

 

 

Publicatiedatum: 24/11/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 14 november 2022

 

C.8 Beroep tegen OV 2022/117 - voorwaardelijke vergunning voor bouwen serre, loods, verharding voor het perceel Hoog-Lachenen 65 te Lier, kadastraal gekend als afdeling 3, sectie E, nr. 178, 183C, 280B, 282B, 283B en 284A. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

 

Art 1 :

Het college neemt kennis van het ingestelde beroep en beslist het standpunt uit eerste aanleg te bekrachtigen.

 

Art 2 :

Het college beslist voor dit dossier geen raadsman aan te stellen.

 

 

Publicatiedatum: 24/11/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 14 november 2022

 

C.9 OV 2022/277: wijzigen functie door wijzigen van 2 garages naar 1 garage en bloemenhandel, Kruisstraat 53A. Limietdatum: 20/11/2022. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

 

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het wijzigen functie door wijzigen van 2 garages naar 1 garage en bloemenhandel, te vergunnen met voorwaarden.

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

        De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Brandweerzone Rivierenland (ref. P19176-001/01) van 6 oktober 2022 strikt na te leven.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

 

        De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

        Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

        Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

        De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

        Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen

        Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/voetpadwaarborg

        Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

        De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

        Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

        Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

        De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

        De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

  1. het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
  2. de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 24/11/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 14 november 2022

 

C.10 OV 2022/317: verbouwen rijwoning, Ast 26. Limietdatum: 21/11/2022. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag inzake het verbouwen rijwoning te vergunnen met voorwaarden.

 

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

        Indien er dusdanig ingrijpende werken worden uitgevoerd aan de vloerplaat van de gelijkvloerse verdieping waardoor hemel- en afvalwater gescheiden kunnen worden afgevoerd, dient het rioleringsstelsel gescheiden tot aan de rooilijn voorzien te worden.

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

        De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

        Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

        Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

        De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

        Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen

        Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/voetpadwaarborg

        Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

        De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

        Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

        Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

        De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

        De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

  1. het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
  2. de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 24/11/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 14 november 2022

 

C.11 Lijst bestelbonaanvragen Stad Lier. KENNISNAME.

 

Art 1 :

Het college neemt kennis van de lijst bestelbonaanvragen Stad Lier voor een totaal bedrag van 63.644,86 euro, aangemaakt in week 45 van 2022, die de volledige goedkeuringsflow doorlopen hebben.

 

 

Publicatiedatum: 24/11/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 14 november 2022

 

T.1 Gebruiksovereenkomst Lokaal pact. GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van de gebruiksovereenkomst voor het Lokaal Pact en maakt deze ter goedkeuring over aan de gemeenteraad van 28 november 2022.

 

 

Publicatiedatum: 24/11/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 14 november 2022

 

T.2 OV 2020/571: beslissing deputatie - (vernietigd door RvVB) voor het bouwen van een nieuwe serre + loods gelegen Donderheide 22 te Lier. KENNISNAME.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van de nieuwe adviesvraag dd 17/10/2022 en beslist het voorwaardelijk gunstig advies van de omgevingsambtenaar niet te volgen en adviseert de aanvraag bijgevolg ongunstig.

 

 

Publicatiedatum: 24/11/2022