Lier

Zitting van 18 november 2019

Van 14:00 uur.

 

Overzicht punten

 

Zitting van 18 november 2019

 

B.3 Aanpassing forfaitair bedrag premiereglement invulling leegstaande (handels)panden kernwinkelgebied. PRINCIPIËLE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist volgende aanpassingen aan het reglement "Premie commerciële invulling leegstaand gelijkvloers van (handels)panden in het Lierse kernwinkelgebied"

principieel goed te keuren en te verzenden naar de gemeenteraad:

 

Nieuw Artikel 4 – Premie / toelage

Binnen de perken van de kredieten daartoe goedgekeurd op het budget van de Stad Lier en overeenkomstig de Wet van 14 november 1983 betreffende de controle op de toekenning en de aanwending van sommige toelagen en de voorwaarden en modaliteiten zoals hierna vastgesteld, kan de Stad Lier aan de voornoemde ondernemers een toelage toekennen die aangewend kan worden voor het zo optimaal mogelijk in de markt plaatsen van hun commercieel aanbod.

De premie/toelage kent een forfaitair bedrag van 8.000 euro inclusief btw voor detailhandelsvestigingen in een leegstaand pand in het kernwinkelgebied.

 

Nieuw Artikel 7 - Algemene bepalingen

7.4. De premies/toelagen kunnen slechts éénmaal door dezelfde ondernemer worden aangevraagd en bekomen, met uitzondering van herstarters die geen grove fouten, nalatigheid of fraude in hun voorgaande ondernemingsactiviteit kunnen verweten worden.

De tegemoetkoming per juridische entiteit is beperkt tot 8.000 euro zoals hoger vermeld.

 

Schrapping Artikel 9 - Overgangsmaatregel

Vanaf de inwerkingtreding van dit reglement tot en met 31 december 2016 wordt het statuut van ‘leegstand’ van een handelspand gestaafd aan de hand van opname in de Locatus – databank.

Vanaf 1 januari 2017 wordt het statuut van ‘leegstand’ gestaafd door de definitieve opname in het leegstandregister van de stad Lier.

 

Art 2 :

De financiële gevolgen zijn:

 

Actienummer

Omschrijving budgetsleutel

Bedrag

Saldo krediet

01/02/SAP/02/02

 

cfr. MJP2020-2025

64.000 (8 premies van 8.000 euro)

64.000 euro

Budgetsleutel

cfr. MJP2020-2025

 

 

 

Publicatiedatum: 26/11/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 18 november 2019

 

B.4 OV 2019/310: uitbreiden magazijn, slopen bestaande verharding, aanleg nieuwe verharding, regulariseren verhardingen, regulariseren afdak, regulariseren gebouw inplanting tov rechterperceelsgrens, Industriestraat 14. Limietdatum: 18/11/2019. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag ingediend inzake uitbreiden magazijn, slopen bestaande verharding, aanleg nieuwe verharding, regulariseren verhardingen, regulariseren afdak, regulariseren gebouw inplanting t.o.v. rechterperceelsgrens, te vergunnen met voorwaarden.

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • Strikt naleven van het advies van Afdeling Wegen en Verkeer – District Puurs met ref. AV/112/2019/00598ontvangen op 8 oktober 2019 met de daarbij horende algemene en bijzondere voorwaarden.
  • De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Brandweerzone Rivierenland (ref. P10863-002/01) van 8 oktober 2019 strikt na te leven.
  • Strikt naleven van het advies van Elia Asset met ref. GS/N/926186-1/BA/JHA ontvangen op 10 oktober 2019 met de daarbij horende veiligheidsvoorschriften.
  • Strikt naleven van het advies van Provincie Antwerpen – Dienst Waterbeleid met ref. DWAD-2019-1166 ontvangen op 18 oktober 2019 met in het bijzonder:

o        Een opvanggoot moet voorzien worden om te vermijden dat het hemelwater van de (deels te regulariseren) parking rechtstreeks afwatert naar de riolering van het openbaar domein. De opvanggoot dient aan te sluiten op een wadi of de bestaande vijver voor infiltratie. De wadi of bestaande vijver moet minimaal (bijkomend vergroot voor de vijver) gedimensioneerd worden voor de afwaterende te regulariseren verharde oppervlakte. Bij voorkeur wordt de gehele afwaterende verharde oppervlakte in rekening gebracht om de druk op de omgeving/watersysteem verder in te perken

o        De resterende groenzone tussen de uitgebreide verharding rechts van het gebouw is nog net breed genoeg en dient in een minimale verlaging/komvorm aangelegd te worden om optimale infiltratie in deze groenzone te verzekeren.

o        De infiltratievoorzieningen (wadi voor loods en wadi of uitbreiding van de vijver voor de parking) dient gedimensioneerd bijkomend gedimensioneerd te worden zodat een infiltratievolume van 330m³/ha wordt bekomen voor de afwaterende verharde oppervlakte.

  • Strikt naleven van het advies van cel Integraal Waterbeheer met kenmerk: IW2019/310 ontvangen op 12 november 2019 met in het bijzonder:

De cel integraal waterbeheer van stad Lier treedt het advies van de provincie bij en neemt volgende voorwaarden over:

o        Een opvanggoot moet voorzien worden om te voorkomen dat de parking op openbaar domein afwatert.

o        De groenzone ten noorden van de loods moet verlaagd aangelegd worden om voldoende water te kunnen bufferen. 

De cel integraal waterbeheer van stad Lier legt volgende bijkomende voorwaarden op:

o        De zone ten noorden van de loods moet minstens 10 cm lager liggen dan de aanpalende verharding.

o        Er moet minstens 21.764 liter infiltratievoorziening geplaatst worden als open wadisysteem met een noodoverloop. De diepte van de wadi mag maximaal 60 cm zijn.

o        De plaatsing van de wadi is niet ideaal. De wadi moet in de groenzone ten westen van de nieuwe loods ingepland worden. De wadi moet aangeplant worden met oeverplanten.

De cel integraal waterbeheer geeft volgende opmerking mee:

o        De hemelwaterput mag weggelaten worden, omdat het hergebruik minimaal zal zijn en de waterkwaliteit slecht zal zijn doordat er te weinig verversing van hemelwater zal zijn.

 

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

1.      De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

2.      Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

3.      Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

4.      De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

5.      Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

6.      Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

7.      Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

8.      De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

9.      Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

10.    Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

11.  De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

12.  De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

     het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

     de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 26/11/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 18 november 2019

 

B.5 OV 2019/263: aanbrengen van gevelbekleding en het wijzigen van ramen, Mijl 5, 7 en 9. Limietdatum: 20/11/2019. WEIGERING OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.

 

Art. 2:

Het college beslist de aanvraag inzake het aanbrengen van gevelbekleding en het wijzigen van ramen, gelegen Mijl 5, 7 en 9, 2500 Lier te weigeren.

 

 

Publicatiedatum: 26/11/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 18 november 2019

 

B.6 OV 2019/269: bouwen van een gekoppelde half-open eengezinswoning en bouwen van een tuinhuis, Arbeidsstraat 36. Limietdatum: 21/11/2019. WEIGERING OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.

 

Art. 2:

Het college beslist de aanvraag inzake bouwen van een gekoppelde half-open eengezinswoning en bouwen van een tuinhuis, te weigeren.

 

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

1)      De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

2)      Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

3)      Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

4)      De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

5)      Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

6)      Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

7)      Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

8)      De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

9)      Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

10)  Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

11)  De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

12)  De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

     het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

     de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 26/11/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 18 november 2019

 

B.7 Leegstand: schrapping en vrijstelling. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om vrijstelling van belasting toe te kennen voor betrokken woning :

 

- Dossier 2017/059 wegens renovatiewerken (1ste schijf) van 10/10/2019 tot 09/10/2020.

 

 

 

Publicatiedatum: 26/11/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 18 november 2019

 

B.8 Overeenkomst voor gebruik van digitale luchtfoto's met hoge nauwkeurigheid via de firma Vansteelandt BVBA. TOEWIJZING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist dat de opdracht wordt gegund aan de meest voordelige bieder zijnde, Vansteelandt BVBA, Vaartlaan 28 te 9800 Deinze (0451.487.488) tegen het nagerekende bedrag van 7.113 euro excl BTW of  8.606,73 euro incl. BTW per jaar. En dit op basis van een overeenkomst voor 2 jaar.

 

Art 2 :

De financiële gevolgen zijn:

 

Actienummer

Omschrijving budgetsleutel

Bedrag

Saldo krediet

002/013/003/001

 

Visualisatie van de realisatie van de doelstellingen door verdere uitbouw van het rapporteringstool (datamanagementsysteem)

8606,73 euro

31.393,27 euro

Budgetsleutel

61399999/0110

 

Art 3 :

Kopieën:

 

Aantal

Bestemmeling

1

dienst financiën

 

Opdrachten :

Het schepencollege geeft opdracht aan:

 

Dienst

Taak

aankoop en overheidsopdrachten

gunning opdracht

 

 

 

Publicatiedatum: 26/11/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 18 november 2019

 

B.9 Nieuwjaarsreceptie personeel 10 januari 2020. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist akkoord te gaan met het concept en de catering van de nieuwjaarsreceptie voor de personeelsleden op 10 januari 2020.
 

 

 

Publicatiedatum: 26/11/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 18 november 2019

 

B.10 Voorstelling publicatie '60 jaar Koninklijk Lierse Persbond'. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist het stadhuis gratis ter beschikking te stellen op dinsdag 3 december aan de Koninklijke Lierse Persbond. En neemt de organisatie en personeel voor de receptie op zich.

 

 

Publicatiedatum: 26/11/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 18 november 2019

 

B.11 Uitbetaling subsidie jeugd Chiro Lier. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1:

Het college beslist een subsidie van 490 euro toe te kennen aan Chiro Lier  in het kader van het subsidiereglement zwerfvuil.

 

Art 2:

De financiële gevolgen zijn:

 

Actienummer Omschrijving budgetsleutel Bedrag Saldo krediet

005.002.018.005

Budgetsleutel

62399999/0200andere kosten voor prestaties van derden                                                                                                                                             490                             1135

 

 

 

Publicatiedatum: 26/11/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 18 november 2019

 

B.12 Uitbetaling subsidie jeugd Fos. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1:

Het college beslist een subsidie van 180 euro toe te kennen aan Fos  in het kader van het subsidiereglement zwerfvuil.

 

Art 2:

De financiële gevolgen zijn:

 

Actienummer Omschrijving budgetsleutel Bedrag Saldo krediet

005.002.018.005

Budgetsleutel

62399999/0200andere kosten voor prestaties van derden                                                                                                                                             180                             955

 

 

 

Publicatiedatum: 26/11/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 18 november 2019

 

B.13 Belasting op het verwijderen van sluikstorten, het opruimen van zwerfvuil en werken uitgevoerd voor derden. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Voor de termijn ingaand op 01 januari 2020 en eindigend op 31 december 2025  wordt ten behoeve van de stad Lier een belasting geheven op het verwijderen van sluikstorten en opruimen van zwerfvuil en op het uitvoeren van noodzakelijke werken, door of in opdracht van de stad, voor derden die in gebreke blijven bij het naleven van de verplichtingen opgelegd door de algemene bestuurlijke politiereglementering.

 

 

Publicatiedatum: 26/11/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 18 november 2019

 

B.14 Belasting op ontgraven en verplaatsen van stoffelijke resten. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Het ontgraven of verplaatsen van stoffelijke resten brengt kosten met zich mee door de inzet van personeel en materieel. Door middel van een specifieke belasting levert de aanvrager een financiële bijdrage. Deze belasting verlicht de financiële behoefte van de stad.

 

 

 

Publicatiedatum: 26/11/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 18 november 2019

 

B.15 Belasting op terrassen en andere uitstallingen op het openbaar domein. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

 

Publicatiedatum: 26/11/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 18 november 2019

 

B.16 Belasting op aanplakborden voor publiciteit. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

 

Publicatiedatum: 26/11/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 18 november 2019

 

B.17 Belasting op dansgelegenheden. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

 

Publicatiedatum: 26/11/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 18 november 2019

 

B.18 Belasting op afgifte administratieve stukken. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

 

Publicatiedatum: 26/11/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 18 november 2019

 

B.19 Aanvullende personenbelasting. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDING NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

 

Publicatiedatum: 26/11/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 18 november 2019

 

B.20 Retributie op werken aan nutsvoorzieningen op het openbaar domein van de stad. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Voor een termijn ingaand op 1 januari 2020 en eindigend op 31 december 2022 wordt een retributie ingevoerd op het gebruik van het gemeentelijk  openbaar domein door de eigenaar van een nutsvoorziening en dit naar aanleiding van werken aan permanente nutsvoorzieningen op het gemeentelijk openbaar domein, in uitvoering en met toepassing van de Code voor Infrastructuur – en Nutswerken langs gemeentewegen.

 

 

Publicatiedatum: 26/11/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 18 november 2019

 

B.21 Retributie op visrechten rond het Fort van Lier. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Voor een termijn ingaand op 1 januari 2020 en eindigend op 31 december 2025 wordt ten behoeve van de stad Lier onder een retributie gevestigd op het toestaan van een visrecht op het Fort van Lier.

 

 

Publicatiedatum: 26/11/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 18 november 2019

 

B.22 Retributiereglement  op het verzenden van aanmaningen, laatste berichten en aangetekende zendingen. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

 

Publicatiedatum: 26/11/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 18 november 2019

 

B.23 Retributie op het tijdelijk ter beschikking stellen van verkeerssignalisatie. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Voor een termijn ingaand op 1 januari 2020 en eindigend op 31 december 2025 wordt een gemeentelijke retributie gevestigd op het tijdelijk ter beschikking stellen van verkeerssignalisatie.

Per begonnen week (7 kalenderdagen) : € 9,5  per  bord, hierin zit zowel de huur, de  plaatsing en het ophalen van de signalisatie.

Het tarief  wordt jaarlijks aangepast aan de gezondheidsindex

 

 

Publicatiedatum: 26/11/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 18 november 2019

 

B.24 Retributie op parkeren in de blauwe zone. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

 

Publicatiedatum: 26/11/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 18 november 2019

 

B.25 Retributie op parkeren. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

 

Publicatiedatum: 26/11/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 18 november 2019

 

B.26 Opcentiemen op de onroerende voorheffing. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Voor een termijn ingaand op 1 januari 2020 en eindigend op 31 december 2020 worden ten behoeve van de stad Lier  787 opcentiemen geheven op de onroerende voorheffing

 

De vestiging en inning van de gemeentebelasting gebeuren door toedoen van de Vlaamse belastingdienst.

 

Het reglement treedt in voege op 1 januari 2020 en vervangt alle voorgaande reglementen.

Het wordt bekendgemaakt overeenkomstig artikelen 285, 286, inzonderheid § 1, 1° van het Decreet Lokaal Bestuur.

 

 

Publicatiedatum: 26/11/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 18 november 2019

 

B.27 Lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college keurt de lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL goed voor een totaal bedrag van 3.849.97 euro ( van bestelbonnummer 201900467 tot en met bestelbonnummer 201900472 ).

 

 

Publicatiedatum: 26/11/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 18 november 2019

 

B.28 Belastingkohier op " Sluikstorten ", zevende kohier dienstjaar 2019. VASTSTELLING EN UITVOERBAARVERKLARING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist het belastingkohier op " Sluikstorten ", zevende kohier dienstjaar 2019, vast te stellen en uitvoerbaar te verklaren voor een totaal bedrag van 875,00 euro.

 

 

 

 

Publicatiedatum: 26/11/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 18 november 2019

 

B.29 Gasfabriek gratis grondafstand. GOEDKEURING.

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

 

Publicatiedatum: 26/11/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 18 november 2019

 

B.30 Vervangen verwarmingsketels en optimalisatie van het stooklokaal in de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten. EINDAFREKENING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de eindafrekening m.b.t. de opdracht "vervangen verwarmingsketels en optimalisatie van het stooklokaal in de SASK" voor een bedrag van 55.371,63euro excl. BTW ofwel 58.693,93euro incl. BTW goed te keuren.

 

 

Publicatiedatum: 26/11/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 18 november 2019

 

B.31 Bijkomende vastlegging van krediet voor de levering van werkkledij via het raamcontract met de firma Inka uit Boechout. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist dat 17.000 euro bijkomend krediet wordt vastgelegd voor de levering van werkkledij en promotiekledij op afroep bij de firma Inka BVBA uit Boechout (0436.002.825).

 

Art 2 :

De financiële gevolgen zijn:

 

Actienummer

Omschrijving budgetsleutel

Bedrag

Saldo krediet

002/013/001/007

Algemene werkingsmiddelen, aankoop werkkledij

17.000,- euro

4.392,63 euro

Budgetsleutel

61500110/011903

 

Art 3 :

Kopieën:

 

Aantal

Bestemmeling

1

1

dienst financiën

dienst logistiek

 

Opdrachten :

Het schepencollege geeft opdracht aan:

 

Dienst

Taak

financiën

bijkomende vastlegging realiseren

 

 

Publicatiedatum: 26/11/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 18 november 2019

 

B.32 Reiniging ingebuisde Arendsbeek - Lispersteenweg - Hof Van Beieren. VASTLEGGING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de riolering te laten reinigen aan Hof Van Beieren / Lispersteenweg door Peeters OIW NV uit Herentals voor de som van 12.470,00 euro BTW medecontractant (BTW 100% aftrekbaar - riolering).

 

 

Publicatiedatum: 26/11/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 18 november 2019

 

B.33 Werken nutsmaatschappijen. TOELATINGEN.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college geeft toelating aan de nutsmaatschappijen voor het uitvoeren van werken op

volgende locaties op grondgebied van Lier  en Koningshooikt :

 

 

Straat

Nutsmaatschappij

Omschrijving werken

Ref.

Opmerkingen

Herenboslaan 35

Telenet

Vervangen van een defecte ondergrondse kabel

2504372

Geen opmerkingen

Haverlaan 7

Telenet

Vervangen van een defecte ondergrondse kabel

2504376

Geen opmerkingen

Herenboslaan 54

Telenet

Vervangen van een defecte ondergrondse kabel

25043501

Geen opmerkingen

Het Bergsken 15

Telenet

plaatsen van een ondergrondse kabel

25043880

Geen opmerkingen

Amerstraat

Proximus

Telecommunicatiewerken verkaveling LMH

JMS 426877

Werken dienen uitgevoerd te worden in syergie met de aanvraag van Telenet project nr. 25042714

 

 

 

Publicatiedatum: 26/11/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 18 november 2019

 

B.34 Voorstel Fluvius 2.0. GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college legt het voorstel Fluvius 2.0 (overdracht openbare verlichting) ter goedkeuring voor aan de gemeenteraad.

 

 

Publicatiedatum: 26/11/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 18 november 2019

 

B.35 Onderteken Vlaams doopkader. GOEDKEURING.

 

Stad Lier ondertekent het Vlaams kader voor studentendopen.

 

 

Publicatiedatum: 26/11/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 18 november 2019

 

B.36 Verbreken overeenkomst met MK Illumination. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de overeenkomst met MK Illumination te verbreken.

Er kan een aangetekend schrijven met deze boodschap verzonden worden vanuit Stad Lier aan MK Illumination.

 

 

 

Publicatiedatum: 26/11/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 18 november 2019

 

B.37 13 - 14 & 15 december 2019 - Kerst in Lier 2019. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist GOEDKEURING te geven voor de organisatie van 'Kerst in Lier 2019' op 13, 14 en 15 december 2019.

• Grote Markt, Felix Timmermansplein, Zimmerplein en Eikelstraat

Vrijdag 13/12/2019 van 18.00 uur tot 23.00 uur ( stoppen met verkoop )23.30 uur ( sluiten kramen)

Zaterdag 14/12/2019 van 14.00 uur tot 23.00 uur ( stoppen met verkoop )23.30 uur (sluiten kramen)

Zondag 15/12/2019 van 14.00u tot 19.30 uur (stoppen met verkoop) 20.00 uur (sluiten kramen).

De voorwaarden die vermeld worden in de huurovereenkomst tussen GHVL en de deelnemers wordt goedgekeurd en dient strikt te worden nageleefd door beide partijen.

 

Art 2 :

Het college beslist dat volgende verkeersmaatregelen moeten genomen worden :

Kerst in Lier : Opbouw 12/12 vanaf 9 uur – afbraak maandag 16/12 tot 18 uur

Afsluiten van de Grote Markt voor alle verkeer (behalve fietsers) gedurende deze periode. Tijdens de uren van het evenement ook geen fietsers toegestaan in het ganse gebied. Het verkeer moet te allen tijde van Fl. Van Cauwenberghstraat naar Antwerpsestraat en Lisperstraat kunnen.

Fietsenparking op Vismarkt voorzien – parkeer- en stilstaanverbod op de parkeervakken, kant water tussen OCT en MVplaats.

Eikelstraat bereikbaar houden buiten tijdstippen evenement.

Zimmerplein : installeren Death-ride op voetgangersgedeelte

Er zijn geen verkeersmaatregelen gevraagd en er wordt geen verkeershinder verwacht.

Via inname Openbaar Domein kan men de benodigde ruimte op het voetgangersgedeelte benutten, mits voldoende vrije doorgang over te laten.

De zone dient duidelijk en veilig afgebakend te zijn.

 

Art 3 :

Het opgemaakte bijzonder politiereglement inzake kerstmarkten / uitbouw terrassen dient strikt te worden gevolgd - oa brandweer en geluid.

 

Art 4 :

Het college gaat akkoord met het organiseren van een afvalhoek naast het Belfort die afgesloten wordt met herashekken. Het leegmaken op afgesproken tijdstippen dient te gebeuren door de technisch uitvoerende diensten.

Ophalen en terugplaatsen van afvalcontainer -> vrijdag avond ophalen, zaterdag voormiddag

terugplaatsen, zaterdag avond ophalen, zondag voormiddag terugplaatsen, zondag avond finaal

ophalen.

 

Art 5 :

Het openbaar domein dient netjes te worden achtergelaten. De organisator dient na elke openingsdag het afval te verwijderen op de verschillende locaties op de Grote Markt waar de kerstmarkt geplaatst is.

 

 

Publicatiedatum: 26/11/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 18 november 2019

 

B.38 13/12 tem 5/01/2020 : Kerststallentocht met ambiance. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist toelating te geven aan vzw vereniging Ambiance voor het organiseren van een kerststallentocht op wielen van vrijdag 13 december 2019 tot en met zaterdag 4 januari 2020.

De tochten mogen doorgaan op volgende dagen en uren :

vrijdagen :   13 , 20 , 27 december 2019 en 3 januari 2020

zaterdagen : 14 , 21 , 28  december 2019 en 4 januari 2020

zondagen : 15 , 22 en 29 december 2019

uren van tochten op vernoemde dagen : 17u30 - 19u00 - 20u30

Parcours : mag met twee treintjes gereden worden

Vismarkt - Grote Markt - Lisperstraat - Lispersteenweg (richitng Emblem) - terug Lispersteenweg - Antob Bergmannlaan - Rederijkerslei - Renaar Veremansplein - Kruisbogenhofstraat - Kolveniersvest - Kapucijnenvest - Begijnhofstraat - Zimmerplein - Werf - Netelaan - Arthur Vanderpoortenlaan - Gasthuisvest - Berlaarsestraat - Sint - Gumarusstraat - De Heyderstraat - Gebr. Doxplein - terug via dezelfde route - Rechtestraat - Vismarkt.

 

Art 2 :

Het college beslist dat het parcours op 13 - 14 - 15 december het parcours moet aangepast worden.

 

Op de eerste drie dagen : 13-14-15 december is er een conflict mbt het parcours en Kerst in Lier.

Het parcours moet dan aangepast te worden als volgt:

Vismarkt – Abtsherbergstraat – Predikherenlaan – Blokstraat – Wijngaardstraat – Lisperstraat ipv Vismarkt – Grote Markt – Lisperstraat.

 

Art 3 :

Het college beslist toelating te geven voor volgende verkeersmaatregelen :

in functie van de halteplaatsen.

 

- Op de Vismarkt, thv Hof van Santhoven : Inname Openbaar Domein van 13 parkeerplaatsen naar links vanaf de mindervalidenplaats gezien, van 13/12/19 tot 04/01/20, elke donderdag,vrijdag,zaterdag en zondag, telkens vanaf 16.30 tot 23 uur. Parkeer- en stilstaanverbod voorzien zodat de ruimte kan vrijgemaakt worden en voldoende

nadars zodat de ruimte fysiek (en visueel) afgebakend kan worden. De aanvrager staat verder zelf in voor het beheer van de ruimte.

 

- Renaat Veremansplein, kant kerk, voorbij het zebrapad tot aan de parkeerstrook :

Verkeersborden E9a met onderbord “toeristische miniatuurtreinsleep van 13/12/19 tot 04/01/20, elke donderdag,vrijdag,zaterdag en zondag, telkens vanaf 17 tot 22 uur.”

 

- Begijnhofstraat, parkeerstrook aan nr 23-25:

Verkeersborden E9a met onderbord “toeristische miniatuurtreinsleep van 13/12/19 tot 04/01/20, elke donderdag,vrijdag,zaterdag en zondag, telkens vanaf 18 tot 22 uur.”

 

- Gebroeders Doxplein, linkerkant van de Noord-Oostelijke zijde, tussen ingang parking SASK en K. Cardijnstraat :

Verkeersborden E9a met onderbord “toeristische miniatuurtreinsleep van 13/12/19 tot 04/01/20, elke donderdag,vrijdag,zaterdag en zondag, telkens vanaf 18 tot 22.30 uur.”

 

- Gebroeders Doxplein, rechterkant van de Noord-Oostelijke zijde, tussen ingang parking SASK en K. Cardijnstraat:

Verkeersborden E3 met onderbord “van 13/12/19 tot 04/01/20, elke donderdag,vrijdag,zaterdag en zondag, telkens vanaf 18 tot 22 uur.”

 

Gelet treintje 2 de deelnemers aan de Moedige Bootvissers wenst op te pikken is noodzakelijk :

Een onderbord met “uitgezonderd toeristische miniatuurtreinsleep” aan te brengen onder het verkeersbord C3+M2 op het einde van de Schapenkoppenstraat.

 

Er dient minstens 1 paaltje verwijderd te worden zodat treintje 2 er door kan.

 

Aan de dijkweg naar de Sportvelden (thv lokaal de Moedige Bootvisser) moet een verkeersbord C3 + M2 aangebracht worden.

 

Treintje 2 kan zich dan opstellen voor de loskade van de Moedige Bootvissers met in achtneming van de wegcode (oa. min. 3 meter doorgang).

 

Voor de aangepaste route op 13-14-15 December moet er die dagen een onderbord aan gebracht worden onder de C25 in de Vredebergstraat thv kruispunt Vismarkt met vermelding : “uitgezonderd toeristische miniatuurtreinsleep”

 

Een signalisatieplan kan opgesteld worden.

 

Art 4 :

Om de omgeving niet overmatig te hinderen zijn volgende voorwaarden noodzakelijk:

Vanaf 13 december 2019 tot en met 4 januari 2020 mag er tussen 17u00 en 23u00 muziek gespeeld worden in de evenementenwagen.

 

Om overlast te voorkomen moet er een geluidsbegrenzer op de installatie geïnstalleerd worden

die de geluidsdruk onder 85 dB(A) houdt.

 

De muziekactiviteiten moeten om 23u00 stipt beëindigd worden.

 

Indien er klachten over geluidshinder ingediend worden, kan de burgemeester beslissen om

bijkomende geluidsregistraties op te leggen.

 

De beslissing dient op eenvoudig verzoek aan de toezichthoudende diensten getoond kunnen

worden.

 

Art 5 :

Het openbaar domein op de verschillende halteplaatsen dient netjes te worden achtergelaten. Afval dient verwijderd en meegenomen te worden door de organisator.

 

 

 

Publicatiedatum: 26/11/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 18 november 2019

 

B.39 Toetreding tot het raamcontract software en hardware van CIPAL. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist beroep te doen op de opdrachtencentrale van Cipal dv voor de aankoop van ICT- infrastructuur aangeboden via de raamovereenkomst “Aankoop van ICT Infrastructuur” (Bestek nr. CSMRTINFRA19)..

 

Art 2:

Het college beslist beroep te doen op de opdrachtencentrale van Cipal dv voor de aankoop van licenties, gebruiksrechten, onderhouds- en ondersteuningsprogramma’s m.b.t. standaardsoftware aangeboden via de raamovereenkomst “Aankoop van licenties, gebruiksrechten, onderhouds- en ondersteuningsprogramma’s m.b.t. standaardsoftware” (Bestek CSMRTSOFT19)

 

Art 3 :

Kopieën:

 

Aantal

Bestemmeling

1

Dienst financiën

 

Opdrachten :

Het schepencollege geeft opdracht aan:

 

Dienst

Taak

ICT

Uitvoering van de opdracht.

 

 

Publicatiedatum: 26/11/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 18 november 2019

 

B.40 Aankoop server licenties. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist server licenties aan te kopen uit het raamcontract software bij de firma Software One, Esplanade Heysel, Box 3, 1020 Brussel voor de prijs van 39.597,9 euro inclusief BTW.

 

Art 2 :

De financiële gevolgen zijn:

 

Actienummer

Omschrijving budgetsleutel

Bedrag

Saldo krediet

2/13/4/10

Vernieuwing licenties

39.597,9

40.402,1

Budgetsleutel

61420000

 

Art 3 :

Kopieën:

 

Aantal

Bestemmeling

1

Financiële dienst

 

Opdrachten :

Het schepencollege geeft opdracht aan:

 

Dienst

Taak

ICT

Uitvoeren aankoop

 

 

Publicatiedatum: 26/11/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 18 november 2019

 

C.2 Duivenmarkt 2020 - bepalen van de data. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de data voor de duivenmarkt 2020 goed te keuren.

Voor 2020 zal de duivenmarkt doorgaan op volgende data:

         12, 19 en 26 januari

         2, 9, 16 en 23 februari

         1, 8, 15, 22 en 29 maart

         5 en 13 april (paasmaandag)

Art 2 :

Voor de organisatie van de duivenmarkt is de aanwezigheid van een dierenarts verplicht.

Voor deze periode dient er een dierenarts aangesteld te worden om toezicht op de markt te houden en controle uit te voeren op volgende verplichtingen, tussen 6 en 12 uur.

Elke duivenverkoper dient aan volgende voorwaarden te voldoen:

         de aangeboden duiven moeten tegen de ziekte van Newcastle ingeënt zijn

         de verkoper houdt een lijst bij van de verkochte duiven met de vermelding van de ringnummers

         elke verkoper moet over een sanitaire vergunning beschikken

Er zal een offerte opgevraagd worden bij 3 verschillende dierenartsen.

 

Art 3:

Volgende verkeersreglementen dienen getroffen te worden:

         LPL -verkeer : Voor de zondagen 23/02/2020 en 01/03/2020 voorziet LPL extra inzet voor opvang van de bussen op de Grote Markt.

         De bussen worden dan verwezen naar de Ring, tussen Aarschotse- en Mechelsesteenweg (eerste 300m) alwaar een busparking zou moeten komen (verkeersverbod E9d met onderbord "zondag"). Hiervoor dient de stad nog toelating te vragen bij AWV.

Art 4:

Het retributiereglement op plaatsrechten openbare markten en elektriciteitsvoorziening voor marktkramers en andere gebruikers wordt toegepast.

 

 

 

Publicatiedatum: 26/11/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 18 november 2019

 

C.3 Melding 2019/395: plaatsen van een ondergrondse propaangastank van 2400 liter waterinhoud, Kromme Ham 1. AKTENAME.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1

Er wordt akte genomen van de melding ingediend namens ANTARGAZ  BELGIUM NV inzake het plaatsen van een ondergrondse propaangastank van 2400 liter waterinhoud.

 

De aanvraag omvat vernieuwing van de rubriek:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Hoeveelheid

Eenheid

17.1.2.2.1°

Ondergrondse propaangastank van 2400 liter waterinhoud

klasse 3

2400

L

1.       

Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan omvat:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Totale hoeveelheid

Eenheid

17.1.2.2.1°

Ondergrondse propaangastank van 2400 liter waterinhoud

klasse 3

2400

L

 

 

Art. 2

De plannen en het meldingsdossier waarop deze akte gebaseerd is, maken integraal deel uit van de meldingsakte.

 

Art. 3

De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden :

Volgende bijzondere milieuvoorwaarden worden opgelegd:

Er worden geen specifieke milieuvoorwaarden opgelegd.

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Art. 4

De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende milieuvoorwaarden :

De algemene en sectorale milieuvoorwaarden van titel II van het VLAREM :

  • hoofdstukken 4.1, 4.7 en 4.9 : algemene milieuvoorwaarden - algemeen
  • hoofdstuk 4.5 met bijlagen 2.2.1, 2.2.2, 4.5.1, 4.5.2, 4.5.3, 4.5.4, 4.5.5 en 4.5.6 : algemene milieuvoorwaarden - geluid
  • hoofdstukken 4.4 en 4.10 met bijlagen 4.4.1, 4.4.2, 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.4.7.1 en 4.4.7.2. : algemene milieuvoorwaarden - lucht
  • hoofdstuk 4.6 : algemene milieuvoorwaarden - licht
  • hoofdstuk 4.2 met bijlagen 2.3.1, 4.2.5.1, 4.2.5.2 en 4.2.5.4 : algemene milieuvoorwaarden – oppervlaktewater
  • hoofdstuk 5.17: Opslag van gevaarlijke stoffen;

o        Afd. 5.17.1: Gevaarlijke producten: algemene bepalingen;

o        Afd. 5.17.2: Gevaarlijke producten: opslag in ondergrondse houders;

 

De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden staan in titel II van het VLAREM.  Deze opsomming is louter indicatief.  Bij wijziging van VLAREM wordt de exploitant geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven.  De integrale en geconsolideerde tekst van titel II van het VLAREM is raadpleegbaar op de Milieunavigator, via de link : https://navigator.emis.vito.be/

 

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

       De vergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze melding houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       De vergunning doet geen enkele afbreuk aan de verplichtingen inzake brandveiligheid zoals deze voorzien worden in de wet van 30 juli 1979 betreffende de preventie van brand en ontploffing en betreffende de verplichte verzekering van de burgerrechtelijke aansprakelijkheid in dergelijke gevallen, het Koninklijk Besluit van 7 juli 1994 tot vaststelling van de basisnormen voor de preventie van brand en ontploffing waaraan de nieuwe gebouwen moeten voldoen en diens bijlagen.

       Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

       Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

       Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

       De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

         Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

Indien er na de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning blijkt dat er geëxploiteerd zal worden met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dan dient er een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang exploitatie.

 

 

Publicatiedatum: 26/11/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 18 november 2019

 

C.4 Melding 2019/398: exploiteren van een bronbemaling, Kartuizersvest 86, 88 en 90. AKTENAME.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1

Er wordt akte genomen van de melding ingediend namens VEVACON BVBA inzake het exploiteren van een bronbemaling.

 

De aanvraag omvat de nieuwe rubriek:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Hoeveelheid

Eenheid

53.2.2°a)

bronbemaling

klasse 3

2000

M3/JAAR

1.       

Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan omvat:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Totale hoeveelheid

Eenheid

53.2.2°a)

bronbemaling

klasse 3

2000

M3/JAAR

 

 

Art. 2

De plannen en het meldingsdossier waarop deze akte gebaseerd is, maken integraal deel uit van de meldingsakte.

 

Art. 3

De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden :

Volgende bijzondere milieuvoorwaarden worden opgelegd:

  • De begin- en einddatum van de bemaling moeten doorgegeven worden aan de dienst leefmilieu via leefmilieu@lier.be.
  • De bronbemaling dient voorzien te zijn van een zandfilter.
  • De vergunning wordt afgeleverd voor een periode van 45 dagen te beginnen van  de startdatum van de bemaling.
  • Het bemalingslogboek moet aan het einde van de werken aan de dienst leefmilieu overgemaakt worden. Volgende informatie moet minimaal opgenomen worden in het logboek: de beginstand van de meter (foto), de dagdebieten, de eindstand van de meter (foto) en het totaaldebiet.
  • Het dagdebiet mag maximaal 60 m³/dag bedragen.
  • Het jaardebiet mag maximaal 2.000 m³/jaar bedragen.
  • Het opgepompte water moet geloosd worden op de riolering.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Art. 4

De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende milieuvoorwaarden :

De algemene en sectorale milieuvoorwaarden van titel II van het VLAREM :

  • hoofdstukken 4.1, 4.7 en 4.9 : algemene milieuvoorwaarden - algemeen
  • hoofdstuk 4.5 met bijlagen 2.2.1, 2.2.2, 4.5.1, 4.5.2, 4.5.3, 4.5.4, 4.5.5 en 4.5.6 : algemene milieuvoorwaarden - geluid
  • hoofdstukken 4.4 en 4.10 met bijlagen 4.4.1, 4.4.2, 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.4.7.1 en 4.4.7.2. : algemene milieuvoorwaarden - lucht
  • hoofdstuk 4.6 : algemene milieuvoorwaarden - licht
  • hoofdstuk 4.2 met bijlagen 2.3.1, 4.2.5.1, 4.2.5.2 en 4.2.5.4 : algemene milieuvoorwaarden – oppervlaktewater
  • hoofdstuk 5.53: Winning van grondwater;

 

De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden staan in titel II van het VLAREM.  Deze opsomming is louter indicatief.  Bij wijziging van VLAREM wordt de exploitant geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven.  De integrale en geconsolideerde tekst van titel II van het VLAREM is raadpleegbaar op de Milieunavigator, via de link : https://navigator.emis.vito.be/

 

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

       De vergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze melding houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       De vergunning doet geen enkele afbreuk aan de verplichtingen inzake brandveiligheid zoals deze voorzien worden in de wet van 30 juli 1979 betreffende de preventie van brand en ontploffing en betreffende de verplichte verzekering van de burgerrechtelijke aansprakelijkheid in dergelijke gevallen, het Koninklijk Besluit van 7 juli 1994 tot vaststelling van de basisnormen voor de preventie van brand en ontploffing waaraan de nieuwe gebouwen moeten voldoen en diens bijlagen.

       Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

       Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

       Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

       De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

         Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

Indien er na de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning blijkt dat er geëxploiteerd zal worden met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dan dient er een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang exploitatie.

 

 

Publicatiedatum: 26/11/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 18 november 2019

 

C.5 OV 2019/266: plaatsen van een omheining, Ringenhofweg 116. Limietdatum: 22/11/2019. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.

 

Art. 2:

Het college beslist de aanvraag inzake plaatsen van een omheining, te vergunnen met voorwaarden.

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 3:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

Er worden geenspecifieke stedenbouwkundige voorwaarden opgelegd.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

 

 

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

1)      De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

2)      De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

3)      Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

4)      Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

5)      Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

6)      De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

7)      Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

8)      Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

9)      De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

10)  De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

     het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

     de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 26/11/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 18 november 2019

 

C.6 OV 2019/342: Plaatsen van zwembad, Kapelstraat 15. Limietdatum: 12/01/2020. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag inzake het plaatsen van een zwembad te vergunnen met voorwaarden.

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • de afstand van de zijdelingse perceelgrenzen tot aan de constructie van de zwemvijver (buitenste contour) dient min. 2m00 te bedragen.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

 

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

       De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

       Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

       Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

       Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

       De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

         Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

       De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

       De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

     het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

     de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 26/11/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 18 november 2019

 

C.7 Tijdelijke politieverordening op het wegverkeer/ Organisatie Black Friday vrijdag 29/11/2019. UITVAARDIGING.

 

BESLUIT

Het college vaardigt volgende tijdelijke politieverordening op het wegverkeer uit: in het belang van de openbare orde, rust en veiligheid zullen tijdelijke verkeersmaatregelen genomen worden voor de organisatie van Black Friday op vrijdag 29 november 2019.

Parkeerverbod

Afsluiten Antwerpsestraat

 

 

Publicatiedatum: 26/11/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 18 november 2019

 

C.8 Lijst bestelbons Stad Lier. KENNISNAME.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van de lijst bestelbons Stad Lier voor een totaal bedrag van 33.245,83 euro ( bestelbonnummers 201902216, 201902217 en 201902228 en van bestelbonnummer 201902262 tot en met bestelbonnummer 201902316, met uitzondering van bestelbonnummers 201902263, 201902270, 201902289, 201902291, 201902292 en 201902312 ).

 

 

Publicatiedatum: 26/11/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 18 november 2019

 

C.9 Staat van onwaarden belasting op " Algemene gemeentebelasting ", dienstjaar 2016. VASTSTELLING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college stelt de staat van onwaarden betreffende de belasting op " Algemene gemeentebelasting ", dienstjaar 2016, vast voor een totaal bedrag van 56,00 euro.

 

 

Publicatiedatum: 26/11/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 18 november 2019

 

C.10 Staat van onwaarden belasting op " Algemene gemeentebelasting ", dienstjaar 2017. VASTSTELLING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college stelt de staat van onwaarden betreffende de belasting op " Algemene gemeentebelasting ", dienstjaar 2017, vast voor een totaal bedrag van 56,00 euro.

 

 

Publicatiedatum: 26/11/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 18 november 2019

 

C.11 Staat van onwaarden belasting op " Algemene gemeentebelasting ", dienstjaar 2018. VASTSTELLING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college stelt de staat van onwaarden betreffende de belasting op " Algemene gemeentebelasting ", dienstjaar 2018, vast voor een totaal bedrag van 146,00 euro.

 

 

Publicatiedatum: 26/11/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 18 november 2019

 

C.12 Staat van onwaarden belasting op " Algemene gemeentebelasting ", dienstjaar 2019. VASTSTELLING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college stelt de staat van onwaarden betreffende de belasting op " Algemene gemeentebelasting ", dienstjaar 2019, vast voor een totaal bedrag van 56,00 euro.

 

 

Publicatiedatum: 26/11/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 18 november 2019

 

C.13 Staat van onwaarden belasting op " Algemene gemeentebelasting ", bijkomend kohier dienstjaar 2019. VASTSTELLING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college stelt de staat van onwaarden betreffende de belasting op " Algemene gemeentebelasting ", bijkomend kohier dienstjaar 2019, vast voor een totaal bedrag van 2.090,00 euro.

 

 

Publicatiedatum: 26/11/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 18 november 2019

 

C.14 Staat van onwaarden belasting op " Algemene gemeentebelasting ", dienstjaar 2014. VASTSTELLING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college stelt de staat van onwaarden betreffende de belasting op " Algemene gemeentebelasting ", dienstjaar 2014, vast voor een totaal bedrag van 7,00 euro.

 

 

Publicatiedatum: 26/11/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 18 november 2019

 

C.15 Teruggave van stukken uit het archief van dhr Van Waeyenbergh aan het Universiteitsarchief van de KULeuven. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Het college verklaart zich akkoord met het terugbezorgen van de persoonlijke documenten van dhr. Honoré Van Waeyenbergh aan het Universiteitsarchief van de KULeuven, waar de rest van het archief van dhr Van Waeyenbergh, oud-rector van de KUL, bewaard wordt.

 

 

Publicatiedatum: 26/11/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 18 november 2019

 

C.16 Subsidie afkoppeling: Soeteweide 41. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist een gemeentelijke afkoppelingspremie toe te kennen voor een woning gelegen in Soeteweide.

 

 

Publicatiedatum: 26/11/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 18 november 2019

 

C.17 Overeenkomst betreffende het onderhoud en beheer van iba's voor de periode 2020-2023. KENNISNAME.

 

BESLUIT

Kennisname van de overeenkomst betreffende het onderhoud en beheer van iba's voor de periode 2020 - 2023.

 

 

Publicatiedatum: 26/11/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 18 november 2019

 

T.1 Aankoop tweedehands bermenmaaier. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om de tweedehands tractor en bermenmaaier aan te kopen bij de gemeente Nijlen voor een bedrag van 80.000€ (zonder BTW te factureren).

 

 

Publicatiedatum: 26/11/2019