Lier

Zitting van 03 juni 2024

Van 12:30 uur.

 

Overzicht punten

 

Zitting van 03 juni 2024

 

B.2 RUP Mallekot DV. GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR GEMEENTERAAD.

 

Het college beslist de voorgestelde aanpassingen aan het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan 'RUP Mallekot' goed te keuren en legt het dossier ter definitieve vaststelling voor aan de gemeenteraad.

 

 

Publicatiedatum: 12/06/2024
Overzicht punten

 

Zitting van 03 juni 2024

 

B.3 Standpunt ikv Beleidsvisie detailhandel stad Lier omtrent verkoop van periodieke goederen op het Zimmerplein. GOEDKEURING.

 

Het college beslist dat een invulling met periodieke goederen in een vergund handelspand op het Zimmerplein niet toegestaan is.

 

 

Publicatiedatum: 12/06/2024
Overzicht punten

 

Zitting van 03 juni 2024

 

B.4 Plaatsing van tijdelijke wegwijzers door GERO nav werken Aarschotsesteenweg. GOEDKEURING.

 

Het college beslist het plaatsen van tijdelijke bewegwijzering/ publiciteitsinrichtingen door Gero Meubelen op gemeentewegen gedurende de werken aan de Aarschotsesteenweg in Lier goed te keuren.

.

 

 

Publicatiedatum: 12/06/2024
Overzicht punten

 

Zitting van 03 juni 2024

 

B.5 Lispersteenweg 2A - Integratie deelwagen. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om voor het nieuwe project aan Lispersteenweg 2A een integratie van een volledig publieke en bovengrondse deelwagen toe te staan in de toekomstige omgevingsvergunningsaanvraag. Dit ter vervanging van 4 parkeerplaatsen. Het contract dient voor minimaal 3-4 jaar te worden opgesteld en betaald door de bouwheer

vanaf het project bewoonbaar is. Het college beslist om als locatie Optie B te hanteren, met name een deelwagenplaats ter hoogte van Lispersteenweg  13.

Deze locatie is aan de parkeerstrook dicht bij de spooroverweg op de Lispersteenweg. De voordelen zijn hier een hogere zichtbaarheid en nabijheid.

 

 

Publicatiedatum: 12/06/2024
Overzicht punten

 

Zitting van 03 juni 2024

 

B.6 Definitieve aankoop trajectcontrole Spreet. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college opteert voor optie B. Deze keuze houdt in dat het college beslist om de standaard trajectcontrole van Cipal Schaubroeck - Smartville definitief aan te kopen. Deze zal tijdelijke op 2 locaties te Spreet geplaatst worden in functie van de werken aan de N10.

In een later stadium dient de trajectcontrole naar een permanente locatie verplaatst worden waar de noodzaak en/of opportuniteit aanwezig is.

 

Art 2 :

De financiële gevolgen zijn:

 

Actienummer

Omschrijving budgetsleutel

Bedrag

Saldo krediet

01/14/KAP/01/09

Inning Gas-boetes

122.973,40 EUR Incl.BTW

«saldo»

Budgetsleutel

«budgetsleutel»

 

Nadien volgt een jaarlijkse kost van 3599EUR Incl.BTW.

 

 

Publicatiedatum: 12/06/2024
Overzicht punten

 

Zitting van 03 juni 2024

 

B.7 Vaststellen rooilijn bij OV 2023/284: regulariseren structurele elementen, buitenzijde en omgeving in Handbogenhof + wijzigen van de functie van 2 handelsruimtes naar kantoren + wijzigen van de rooilijn. VASTSTELLEN VAN DE ROOILIJN EN VERZENDEN NAAR GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

Art. 1

Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 2 bezwaarschrift(en) werden ingediend.

 

De elementen uit de bezwaarschriften betreffen niet de rooilijn.

 

Art. 2

Het college beslist het dossier door te sturen naar de Gemeenteraad om de rooilijn vast te stellen bij de aanvraag tot omgevingsvergunning ingediend inzake regulariseren structurele elementen, buitenzijde en omgeving in Handbogenhof + wijzigen van de functie van 2 handelsruimtes naar kantoren, volgens het plan met titel 'Blok ABCDE - rooilijnplan' dd. 12/01/2024 opgemaakt door architectenbureau Architects in Motion met plannr. VH0944-PR01-BA06-A3-Rooilijnplan met een gratis grondafstand van 35,19m², mits voldaan wordt aan volgende voorwaarden :

       geen specifieke voorwaarden en lasten

 

 

Publicatiedatum: 12/06/2024
Overzicht punten

 

Zitting van 03 juni 2024

 

B.8 OV 2023/391: bouwen van 2 appartementsgebouwen van telkens 6 WE en ondergrondse parking + rooilijn, Lispersteenweg ZN. Limietdatum: 03/06/2024. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

Art. 1:

Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 10 bezwaarschrift(en) werden ingediend.

 

De elementen uit de verschillende bezwaren zijn van die aard dat ze deels kunnen worden bijgetreden en er voorwaarden worden opgelegd.

 

Art. 2:

Het college beslist de aanvraag ingediend  inzake het bouwen van 2 appartementsgebouwen van telkens 6 WE en ondergrondse parking + rooilijn,   te vergunnen met voorwaarden.

 

De aanvraag omvat (eveneens) de volgende nieuwe rubrieken:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Hoeveelheid

Eenheid

3.4.2°

verhoogde lozingsnorm voor Arseen

klasse 2

19

m³/uur

16.3.2°a)

Diverse warmtepompen: 12 x 4 kW = 48 kW

klasse 3

48

kW

53.2.2°b)1°

Bronbemaling met een max. dagdebiet van 458 m³/d en max. jaardebiet van 42.829 m³/j met een maximale bemalingsdiepte 4m. over 180 kalenderdagen

klasse 3

42829

m³/jaar

 

Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan omvat:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Hoeveelheid

Eenheid

3.4.2°

verhoogde lozingsnorm voor Arseen

klasse 2

19

m³/uur

16.3.2°a)

Diverse warmtepompen: 12 x 4 kW = 48 kW

klasse 3

48

kW

53.2.2°b)1°

Bronbemaling met een max. dagdebiet van 458 m³/d en max. jaardebiet van 42.829 m³/j met een maximale bemalingsdiepte 4m. over 180 kalenderdagen

klasse 3

42829

m³/jaar

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 3:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

        Aanleg van nieuwe nutsleidingen voor elektriciteit

        Als het gemeentebestuur alsnog aanpassingen zou vragen, zullen wij u een aangepaste versie van die voorwaarden bezorgen.

        Bij een eventuele wijziging, zeker indien het gaat om een wijziging van de gevraagde vermogens, of herverkaveling, moet u een nieuwe aanvraag indienen. Op basis van de gewijzigde gegevens zullen wij een studie uitvoeren om te bepalen of een netuitbreiding en/of het plaatsen van een nieuwe distributiecabine vereist is om het project te kunnen aansluiten. De bouwheer dient in dat geval een grond of lokaal op het gelijkvloers ter beschikking te stellen voor deze distributiecabine.

        De kost voor de netuitbreiding wordt samen met aansluitingskosten van de appartementen met de offerte voor aansluiting afgerekend. Gelieve tijdig uw aansluitingsaanvraag te doen zodat we voor deze netuitbreiding de nodige doorlooptijd hebben.

        Bijkomende kosten die moeten worden gemaakt naar aanleiding van het verplaatsen van bestaande leidingen of installaties, kunnen afzonderlijk worden aangerekend na de vaststelling van de noodzaak tot verplaatsing.

        De volledige reglementering kunt u raadplegen op www.fluvius.be. U dient deze na te leven.

        Dit advies blijft geldig tot zes maand na datum en is onder voorbehoud van wijzigingen zoals hierboven vermeld.

        U wenst geen aardgas voor dit project. U dient dan wel de toekomstige perceel- of gebouweigenaars in kennis te stellen van het ontbreken van aardgas binnen dit project.

        Individuele klanten die na de realisatie van het project nog wensen aan te sluiten op het aardgasnet zullen de kost voor de netuitbreiding moeten dragen.

        Technische bepalingen voor meergezinswoningen en appartementen Voor Elektriciteit:

        Het appartement is aansluitbaar op het distributienet na aanpassing ervan, dit voor zover de gevraagde vermogens de gebruikte standaardwaarden niet overschrijden (17,3kVa (15,9kVa indien 230V)). Indien de gevraagde vermogens deze waarden overschrijden, kan het noodzakelijk zijn dat er alsnog een netversterking en/of het plaatsen van een distributiecabine noodzakelijk is. Deze netversterking zal dan ook aangerekend worden.

        Ruimte voor de distributiecabine dient dan voorzien te worden in het project.

        Tellerlokaal:

        Het tellerlokaal elektriciteit dient te voldoen aan volgende voorwaarden.

        https://www.fluvius.be/nl/publicatie/algemene-richtlijnen-plaats-meteropstellingelektriciteit-vanaf-2-meterkasten

        De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Brandweerzone Rivierenland (ref. P19994-001/02) van 26 februari 2024 strikt na te leven.

        Er dient voldaan te worden aan de bovenstaande te volgen richtlijnen, voorwaarden en regelgeving van het advies van Pidpa riolering dd 22/12/2023, onder ref. L-26-578 / 201505

        er moet voldaan worden aan de bovenstaande te volgen richtlijnen, voorwaarden en regelgeving van het advies van Pidpa distributie dd 22/12/2023 onder ref. 201505

        Het advies van toegankelijk vlaanderen dd 16/1/2024 moet strikt gevolgd worden.

        Groendaken worden aangelegd met een minimale buffercapaciteit van 50 liter/m²;

        De hemelwaterafvoer van de helling van de inrit van de ondergrondse garage wordt aangesloten op de infiltratievoorziening. Hiertoe moet voorzien worden in opvang, een pomp en eventueel een KWS afscheider;

        De dimensies van de infiltratievoorziening worden beperkt aangepast om in overeenstemming te zijn met de GSV-normen (33 l/m²; 8 m²/100 m²). Voor een afwaterende oppervlakte van 549 m² dient een voorziening aangelegd te worden met een minimale inhoud van 18 117 liter (33 l/m²) en een minimale infiltratieoppervlakte van 43,9 m²;

        De infiltratievoorziening wordt zodanig aangelegd dat de aanvoer van hemelwater gravitair kan gebeuren.

 

Voorwaarden openbaar domein

        De aanleg van een conform voetpad van 1.5 m breedte in de af te stane strook vooraan de Rivierstraat dient een last te zijn van de vergunning. De aanleg van dit voetpad kan pas gebeuren vlak voor de ingebruikname van de gebouwen om beschadigingen tijdens de bouwwerken te vermijden. De aanleg gebeurt door een aannemer aangesteld door de stad en is voorzien van klinker 22x22 cm, een passende boordsteen en bijhorende kantstrookDeze werken worden begroot in een prijsvork van 4 à5.000 € excl BTW.

        Binnen de huidige rooilijn van de Rijenweg  (gelegen op 4.5m van de zijgevel van de bestaande woning naast de Rijenweg), die momenteel wordt heraangelegd cfr OV_2022_284, dient de fundering onder de fietsweg en de groene berm naast de fietsweg voldoende draagkrachtig aangelegd te worden om te dienen als brandweg (zoals weergegeven op het inplantingsplan voor de brandweer). De meerkosten hiervan, die momenteel nog niet begroot kunnen worden, worden als last in de vergunning opgelegd.

        In de af te stane strook grond naast de Rijenweg dient op eigen initiatief en kosten van de aanvrager een gelijkaardige aanleg van de groenzone voorzien te worden in grindgazon voor de brandweg. De opbouw van de over te dragen groenzone dient op voorhand ter goedkeuring voorgelegd te worden aan het technisch bureau openbaar domein.

        Op de percelen van de aanvraag werd bij de heraanleg van de Rijenweg Japanse Duizendknoop vastgesteld die reeds naar het openbaar domein van de Rijenweg was verspreid. Binnen het openbaar domein werd deze verwijderd en afgevoerd conform de factsheet van de Grondbank. Een wortelscherm werd geplaatst op de huidige perceelsgrens door en op kosten van de stad. Ook op de over te dragen zone naast de Rijenweg dient deze Japanse Duizendknoop volledig verwijderd te worden conform de ‘Factsheet Grondverzet en Japanse Duizendknoop, december 2020’. Het verwijderen en afvoeren van deze gronden is een last van de vergunning;

        De brandweg kan niet gebruikt worden als toegang of verhuisweg voor de site en dient afgesloten met 2 paaltjes op privaat terrein;

        De aanleg van het paadje naar de fietsenstalling langs de Rijenweg dient doorgetrokken te worden tot tegen de rijbaan. De werken en kosten zijn een last van de aanvrager en worden op het openbaar domein samen uitgevoerd met de aanleg van het voetpad aan de voorzijde van de Rivierstraat in gelijkaardige materialen.

        Tijdens de werken en specifiek bij het bemalen van grondwater dienen extra maatregelen genomen te worden om verdroging van de wortels van de 2 bestaande bomen te vermijden (inzetten van een gedeeltelijke retourbemaling). Het plan van aanpak dient hiervoor door de aannemer van de bemaling voorgelegd te worden aan het technisch bureau openbaar domein.

        Het overrijden van de kroonprojectie van de 2 bomen dient tijdens de ganse duur van de werken onmogelijk gemaakt te worden door een fysieke barrière onder de kroon van de bomen met werfhekkens.

        Graafwerk onder de kroonprojectie dient tot een minimum beperkt te worden en manueel te gebeuren.

 

Voorwaarden Proper Lier

        Inzameling restafval verplicht via de bestaande OCT op de site Boterton.

        Fracties PMD en papier en karton (en in de toekomst GFT) worden opgehaald via de huis-aan-huisophaling. Er dient dus voldoende ruimte te worden voorzien voor de bewoners om dit afval te verzamelen en aan te bieden aan de straatzijde.

        Voor papier- en karton kan eventueel gebruik gemaakt worden van 1 tot max 4 gemeenschappelijke 770l containers. Hiervoor dient de nodige ruimte binnen het gebouw voorzien te worden.

        Het retributiereglement voor ondergrondse afvalsystemen bij woonontwikkelingen is van toepassing. Er zal pro rata volgens het aantal wooneenheden bijgedragen moeten worden voor het gebruik van de ondergrondse restafvalcontainer.

 

Voorwaarden Groen

        er dienen maatregelen genomen te worden om de 2 bestaande bomen te opwaarderen : Standplaatsverbeteringswerken ( ploffen )  , Kroonreductie verwijderen dood hout. Dit moet gebeuren door een erkend boomverzorger . (gecertifieerde European Treeworker). Voorafgaand aan deze werken dient de groendienst gecontacteerd te worden.

        Tijdens de bouwwerken moet de omgeving van de boom volledig vrij blijven materialen, machines, werfkeet.

        Bij bronbemaling moet ervoor gezorgd worden dat de bomen ten aller tijden voldoende water krijgen.

        De bomen moeten tijdens de werkzaamheden opgevolgd worden door een erkend boomverzorger. Enkel op deze manier kunnen de bomen nog een toekomst hebben.

        Het heraanplanten van de 3 voorziene hoogstammen in het eerstvolgende plantseizoen na het beëindigen van de werken.

 

Volgende bijzondere milieuvoorwaarden worden opgelegd:

Met betrekking tot de bronbemaling

        Het opgepompte water moet geloosd worden op de achterliggende gracht en het naastgelegen bosgebied met bufferzones.

        Het dagdebiet mag maximaal 458 m³/dag bedragen.

        Het jaardebiet mag maximaal 42829 m³/jaar bedragen.

        De vergunning wordt afgeleverd voor een periode van 180 dagen te beginnen van de startdatum van de bemaling.

        De bronbemaling dient voorzien te zijn van een zandfilter.

De begin- en einddatum van de bemaling moeten doorgegeven worden aan de dienst leefmilieu via leefmilieu@lier.be.

        Mits voldaan wordt aan de milieukwaliteitsnormen voor lozing in grondwater en volgende bijzondere voorwaarden:

        Arseen: 50 µg/l

        In afwijking van art 4.2.5.1.1.§1 van Vlarem II moet geen meetgoot of evenwaardige debietsmeting geplaatst worden, maar moet het debiet van het opgepompte water gemeten en geregistreerd worden. Staalname kan gebeuren via een aftapkraan.

Volgende aandachtspunten worden meegegeven:

        Omdat de bouwput dicht tegen de perceelgrenzen ligt en de omliggende gebouwen ook dicht tegen de grens gebouwd zijn, moet de stabiliteit opgevolgd worden om zettingsverschijnselen te voorkomen.

        De lozing mag geen schade aan de waterloopbedding veroorzaken.

Met betrekking tot de warmtepompen

De volgende bijzondere milieuvoorwaarde wordt opgelegd :

        De installaties met betrekking tot rubriek 16.3.2° a) worden onderworpen aan een uitgebreid akoestisch onderzoek. Dit onderzoek moet uitgevoerd worden door een milieudeskundige die erkend is in de discipline geluid en trillingen om na te gaan of het specifieke geluid van de inrichting voldoet aan de VLAREM normen.

        De exploitant bezorgt dit rapport binnen een termijn van 6 maanden te rekenen van de dag van de effectieve ingebruikstelling ter evaluatie aan de dienst leefmilieu: leefmilieu@lier.be

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Art. 4:

De in art. 2 bedoelde vergunning voor de warmtepompen wordt uitgereikt voor onbepaalde duur.

 

Art. 5:

De in artikel 2 bedoelde vergunning is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden:

 

§.1 - algemene voorwaarden:

     Hoofdstuk 4.1: Algemene voorschriften;

     Hoofdstuk 4.2: Beheersing van oppervlaktewaterverontreiniging;

     Hoofdstuk 4.3: Beheersing van bodem en grondwaterverontreiniging;

     Hoofdstuk 4.4: Beheersing van luchtverontreiniging;

     Hoofdstuk 4.5: Beheersing van geluidshinder;

     Hoofdstuk 4.6: Beheersing van hinder door licht;

     Hoofdstuk 4.7: Beheersing van asbest;

     Hoofdstuk 4.9: Energieplanning;

     Hoofdstuk 4.10: Emissies van broeikasgassen.

 

§.2 - sectorale voorwaarden:

     Hfst. 5.3: Het lozen van afvalwater en koelwater

     Hfst. 5.16: Behandelen van gassen;

     Hfst. 5.53: Winning van grondwater;

 

De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden kunnen teruggevonden worden in Vlarem II. Deze zijn evenwel louter indicatief; bij wijzigingen van Vlarem II wordt de exploitant immers steeds geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven. De integrale en geconsolideerde tekst van Vlarem II is te raadplegen op de Milieunavigator, via de link: https://nnavigator.emis.vito.be/

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

        De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

        Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

        Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

        De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

        Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen

        Vanaf 1 april 2024 wordt er geen voetpadwaarborg meer gevraagd. Mogelijks moet u wel een plaatsbeschrijving bezorgen aan de stad van het openbaar domein tussen de perceelsgrens en de rijweg. Dit bij aanvang van de werken. Bij de beëindiging van de werken dient u het einde van de werken te melden aan de stad. Een medewerker van de stad komt de toestand van het openbaar domein ter plaatse controleren. Eventuele kosten zullen worden doorgerekend aan de aanvrager. Meer informatie kan u terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/schade-openbaar-domein-vroeger-voetpadwaarborg

        Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

        De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

        Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

        Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

        De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

        De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

  1. het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
  2. de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 12/06/2024
Overzicht punten

 

Zitting van 03 juni 2024

 

B.9 OV 2024/55: - regulariseren ctm: Slopen bestaande en herbouwen op dezelfde plaats van een magazijn met werkplaats/toonzaal

- aanpassingen buitenaanleg, Sander De Vosstraat 139. Limietdatum: 09/06/2024. GEDEELTELIJKE OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het

- regulariseren ctm: Slopen bestaande en herbouwen op dezelfde plaats van een magazijn met werkplaats/toonzaal

- aanpassingen buitenaanleg, gedeeltelijk te vergunnen met voorwaarden.

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

        De buitenaanleg wordt geweigerd.

        Er moet binnen een termijn van 6 maand, na het bekomen van de beslissing in dit dossier, een nieuwe omgevingsvergunningsaanvraag voor de buitenaanleg ingediend worden waarbij er rekening wordt gehouden met de opmerkingen uit het advies van Provincie Antwerpen – Dienst waterbeleid die bijgetreden worden.

        De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Brandweerzone Rivierenland (ref. P19054-002/01) van 7 mei 2024 strikt na te leven.

        Strikt naleven van het advies van Pidpa Riolering ontvangen op 10 april 2024 onder ref. L-27-143/ 202475.

        Strikt naleven van het advies van Toegankelijk Vlaanderen ontvangen op 23 april 2024 onder ref. 20241188.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

        De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

        Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

        Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

        De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

        Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen

        Vanaf 1 april 2024 wordt er geen voetpadwaarborg meer gevraagd. Mogelijks moet u wel een plaatsbeschrijving bezorgen aan de stad van het openbaar domein tussen de perceelsgrens en de rijweg. Dit bij aanvang van de werken. Bij de beëindiging van de werken dient u het einde van de werken te melden aan de stad. Een medewerker van de stad komt de toestand van het openbaar domein ter plaatse controleren. Eventuele kosten zullen worden doorgerekend aan de aanvrager. Meer informatie kan u terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/schade-openbaar-domein-vroeger-voetpadwaarborg

        Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

        De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

        Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

        Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

        De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

        De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

  1. het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
  2. de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 12/06/2024
Overzicht punten

 

Zitting van 03 juni 2024

 

B.10 Woningkwaliteit: vrijstelling EN24-014082. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om een ambtelijke vrijstelling van belasting, voor woningen en/of gebouwen getroffen door een ramp, toe te kennen voor de woning met dossiernummer EN24-014082, met ingang van 06/04/2024 tot en met 05/04/2026.

 

 

Publicatiedatum: 12/06/2024
Overzicht punten

 

Zitting van 03 juni 2024

 

B.11 Lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL. GOEDKEURING.

 

Art 1 :

Het college keurt de lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL goed voor een totaal bedrag van 10.824,43 euro (van bestelbonnummer 280 tot en met bestelbonnummer 290).

 

 

Publicatiedatum: 12/06/2024
Overzicht punten

 

Zitting van 03 juni 2024

 

B.12 Belastingkohier op " Onbewoonbare, ongeschikte, verwaarloosde, bouwvallige of leegstaande woningen en/of gebouwen ", dienstjaar 2023. VASTSTELLING EN UITVOERBAARVERKLARING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist het belastingkohier op " Onbewoonbare, ongeschikte, verwaarloosde, bouwvallige of leegstaande woningen en/of gebouwen ", dienstjaar 2023, vast te stellen en uitvoerbaar te verklaren voor een totaal bedrag van 2.800 euro.

 

 

Publicatiedatum: 12/06/2024
Overzicht punten

 

Zitting van 03 juni 2024

 

B.13 Belastingkohier op " Onbewoonbare, ongeschikte, verwaarloosde, bouwvallige of leegstaande woningen en/of gebouwen ", dienstjaar 2024. VASTSTELLING EN UITVOERBAARVERKLARING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist het belastingkohier op " Onbewoonbare, ongeschikte, verwaarloosde, bouwvallige of leegstaande woningen en/of gebouwen ", dienstjaar 2024, vast te stellen en uitvoerbaar te verklaren voor een totaal bedrag van 28.000 euro.

 

 

Publicatiedatum: 12/06/2024
Overzicht punten

 

Zitting van 03 juni 2024

 

B.14 Toewijzingsreglement WOONSTROOM BV – sociale huur. PRINCIPIËLE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college geeft principiële goedkeuring aan het ontwerp van toewijzingsreglement (zie bijlage) zoals voorgelegd door de toewijzingsraad  van WOONSTROOM BV.

 

Art 2 :

Het college neemt kennis van de genomen beslissingen door WOONSTROOM BV met betrekking tot de versnelde toewijzingen (pijler 2).

 

Art 3 :

Het college beslist het dossier ter goedkeuring aan de gemeenteraad voor te leggen.

 

 

Publicatiedatum: 12/06/2024
Overzicht punten

 

Zitting van 03 juni 2024

 

B.15 Gemeentelijke Holding NV (in vereffening) - algemene vergadering van 26 juni 2024. PRINCIPIËLE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist principieel goedkeuring te hechten aan de agenda van de gewone algemene vergadering van aandeelhouders van de Gemeentelijke Holding NV - in vereffening op 26 juni 2024.

 

Art 2 :

Het college beslist het dossier ter goedkeuring aan de gemeenteraad voor te leggen.

 

 

Publicatiedatum: 12/06/2024
Overzicht punten

 

Zitting van 03 juni 2024

 

B.16 VVOG - algemene vergadering van 14 juni 2024. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de agenda van de algemene vergadering van 14 juni 2024 goed te keuren:

 

1.

Verwelkoming

2.

        Statutaire mededelingen aan de Algemene Vergadering (cfr. art. 22 van de statuten)

        Financieel verslag

        voorstelling ballans en resultatenrekening 2023

        toelichting door de bedrijfsrevisor en commentaar door de directeur

        kwijtschelding aan de leden van het Bestuursorgaan

        begroting 2024 (goedkeuring)

        voorstelling en toelichting

        vaststelling van de contributie voor 2025 (goedkeuring)

        jaarverslag 2023 (goedkeuring)

        statutenwijziging (intern reglement)

3.

Mondeling verslag door de directeur (stemming)

4.

Nieuws uit de VVOG

 

 

Publicatiedatum: 12/06/2024
Overzicht punten

 

Zitting van 03 juni 2024

 

B.18 Aanleg ontsluitingsweg Hoge velden - proces-verbaal + voorlopige oplevering. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college hecht goedkeuring aan de eindafrekening voor aanleg ontsluitingsweg Hoge Velden.

 

Art 2 :

Het college hecht goedkeuring aan het proces-verbaal van voorlopige oplevering. De opstart van het pompstation DWA gebeurt pas op 7 juni 2024. Eventuele opmerkingen bij de opstart zullen in een afzonderlijk verslag worden opgenomen.

 

 

Publicatiedatum: 12/06/2024
Overzicht punten

 

Zitting van 03 juni 2024

 

B.19 Aanleg riolering Mechelbaan-Beukheuvel-Soeteweide. Engagementsverklaring. GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR GEMEENTRAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om de engagementsverklaring en het geïntegreerd projectplan voor aanleg riolering Mechelbaan - Beukheuvel - Soeteweide ter goedkeuring over te maken aan de gemeenteraad van 24 juni 2024.

 

 

Publicatiedatum: 12/06/2024
Overzicht punten

 

Zitting van 03 juni 2024

 

B.20 Levering en afhaling van Elektrisch materiaal met raamcontract via Creat. TOEWIJZING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om voor de aankoop van elektrisch materiaal in te stappen in het raamcontract aangeboden door CREAT, toegewezen aan Cebeo uit Waregem met een filiaal in Lier, btw nummer: BE0405318953.

 

 

Publicatiedatum: 12/06/2024
Overzicht punten

 

Zitting van 03 juni 2024

 

B.21 Normaalschool archeologische opgraving. Verrekening nr. 9. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college hecht goedkeuring aan verrekening nr. 9 voor de inzet van een CTE deskundige.

 

 

Publicatiedatum: 12/06/2024
Overzicht punten

 

Zitting van 03 juni 2024

 

B.22 Samenwerking 150 jaar Davidsfonds Lier. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de samenwerking tussen Visit Lier en Davidsfonds Lier, in kader van hun 150 jarig bestaan in 2025, goed te keuren.

 

Art 2:

Het college wenst geen bijkomende financiële bijdrage te leveren aan promotie en advertenties via het ledenblad van Davidsfonds.

 

 

Publicatiedatum: 12/06/2024
Overzicht punten

 

Zitting van 03 juni 2024

 

B.23 Zomerbar aan jeugdhuis De Moeve. GOEDKEURING.

 

Het college beslist toelating te verlenen voor de organisatie van de zomerbar van 8 juli tot en met 25 augustus 2024 aan jeugdhuis de Moeve.

Er kan logistieke steun voorzien worden door de technisch uitvoerende diensten voor het vervoer van het materiaal.

 

Het college beslist om een afwijking op de geluidsnormen voor elektronisch versterkte muziek toe te staan tijdens de zomerbar.

 

 

Publicatiedatum: 12/06/2024
Overzicht punten

 

Zitting van 03 juni 2024

 

B.24 Opvragen adresgegevens. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Het college gaat akkoord met het zomerprogramma van tienerwerking Moev'it.

 

Het college beslist toestemming te geven om de adresgegevens van Lierse jongeren geboren tussen 1 januari 2009 en 31 december 2012 aan Team Jeugd te bezorgen, met als doel het programma van de tienerwerking voor de zomer van 2024 te versturen.

 

 

Publicatiedatum: 12/06/2024
Overzicht punten

 

Zitting van 03 juni 2024

 

B.25 Sint Martinusprijs 4e rit 06/07/2024. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist toelating te verlenen aan wielerclub Steeds Vooraan Kontich vzw voor de doortocht van de 4e rit in de 60e Sint Martinusprijs op zaterdag 6 juli 2024.

 

Art 2 :

Het college gaat akkoord met de inzet van politie op het kruispunt Beukheuvel-Mechelbaan.

Begeleiding dient voorzien te worden door de federale politie.

 

Art 3 :

De organisator dient te zorgen voor de inzet van voldoende signaalgevers volgens de indeling van de kruispunten.

 

Indeling van de kruispunten :

Beukheuvel - Haagstraat     Cat 2

Beukheuvel zijstraatje thv nr 21    Cat 3

Beukheuvel zijstraatje schuin tegenover Beekstraat  Cat 3

Beukheuvel - Beekstraat     Cat 2

Beukheuvel - Mechelbaan     Cat 1

 

Cat 1 inzet politie - 30 minuten vooraf aanwezig

Cat 2 signaalgever - 30 minuten vooraf aanwezig

Cat 3 signaalgever - vanaf doortocht aanwezig

Cat 4 geen bezetting, plaats verkeersbord A51 ‘doortocht wielerwedstrijd’

 

Art 4 :

De kruispunten op de grens met OLV-Waver en Putte dienen bij die respectievelijke aanvragen gevoegd te worden.

Concreet gaat dit over :

Soeteweide x Soeteweide naar nummer 45 (tegenover Zoeteweide 16)   

Soeteweide x Soeteweide naar nummer 37-39

Soeteweide x Soeteweide aan nummer 23

Donderheide x Mechelbaan        

Deze kruispunten worden ingedeeld in categorie 2 voor, tenzij dit door de buurgemeenten anders beoordeeld wordt en onder hun verantwoordelijkheid valt.

 

 

Publicatiedatum: 12/06/2024
Overzicht punten

 

Zitting van 03 juni 2024

 

B.26 Sint Martinusprijs 5e rit 07/07/2024. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist toelating te verlenen aan wielerclub Steeds Vooraan Kontich vzw voor de doortocht van de 5e rit in de 60e Sint Martinusprijs op zondag 7 juli 2024.

 

Art 2 :

Het college gaat akkoord met de inzet van politie op het kruispunt Mechelsesteenweg-Lintsesteenweg en bijkomend 2 agenten aan het kruispunt Ring-Mechelsesteenweg voor de verkeersregeling.

Begeleiding dient voorzien te worden door de federale politie.

 

Art 3 :

De organisator dient te zorgen voor de inzet van voldoende signaalgevers volgens de indeling van de kruispunten, en rekening houdend met de dubbele passage.

 

Indeling van de kruispunten :

1.  Lintsesteenweg x Vinkenstraat       Cat 2

2.  Lintsesteenweg x Hulststraat       Cat 2

3.  Lintsesteenweg x Tuinweg       Cat 2

4.  Lintsesteenweg x Maaikeneveld       Cat 2

5.  Lintsesteenweg x Ijzerlaan       Cat 2

6.  Lintsesteenweg x Oud-Strijderslaan      Cat 2

7.  Lintsesteenweg x Lintsesteenweg (naar loskade achteraan Carrefour)  Cat 3

8.  Lintsesteenweg thv uitrit Carrefour      Cat 2

9.  Lintsesteenweg x Mechelsesteenweg      Cat 1

10.Mechelsesteenweg x Rode-Kruislaan      Cat 2

11.Mechelsesteenweg x Oud-Strijderslaan      Cat 2

12.Mechelsesteenweg x Waterschransweg      Cat 2

13.Mechelsesteenweg x Mechelsesteenweg (weggetje richting dijk)  Cat 2  

14.Mechelsesteenweg x Maaikeneveld      Cat 2

15.Mechelsesteenweg x Hoog-Lachenen      Cat 2

16.Mechelsesteenweg x Mechelsesteenweg thv nr 336    Cat 3

17.Mechelsesteenweg x zijweg Mechelsesteenweg (thv ‘t Sas)   Cat 2

18.Mechelsesteenweg thv uitrit parking PIME     Cat 4

19.Mechelsesteenweg thv uitrit parking Beach-Bar (2de parking aan ‘t Sas) Cat 4

20.Mechelsesteenweg x Bremstraat       Cat 2

21.Mechelsesteenweg x Senthout       Cat 2

 

Cat 1 inzet politie - 30 minuten vooraf aanwezig

Cat 2 signaalgever - 30 minuten vooraf aanwezig

Cat 3 signaalgever - vanaf doortocht aanwezig

Cat 4 geen bezetting, plaats verkeersbord A51 ‘doortocht wielerwedstrijd’

 

 

Publicatiedatum: 12/06/2024
Overzicht punten

 

Zitting van 03 juni 2024

 

B.27 Straatfeest Frederik Peltzerstraat. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist toelating te verlenen voor de organisatie van een straatfeest in de Frederik Peltzerstraat op zondag 25 augustus 2024 van 10u00 tot 23u00.

 

Art 2 :

Het college gaat akkoord met volgende verkeersmaatregelen :

Parkeer- en stilstaanverbod in de ganse Frederik Peltzerstraat, uitgezonderd thv nr 38-40, op zondag 25/08/2024 vanaf 08u00.

Parkeerverbod in de Frederik Peltzerstraat thv nr 38-40 van vrijdag 23/08/2024 tem maandag 26/08/2024.

Afsluiten van het doorgaand verkeer in de Frederik Peltzerstraat op zondag 25/08/2024 van 09u00 tot 24u00. De doorgangen naar Waterpoortstraat (vanuit Lisperstraat) en Spuilei (vanaf Lisp) dienen vrij te blijven.

 

Een signalisatieplan en tijdelijke verordening kunnen opgemaakt worden.

 

Levering en plaatsing van het parkeerverbod door de stadsdiensten.

Levering van de overige signalisatie door de stadsdiensten, plaatsing en verwijdering door de organisator.

 

Art 3 :

Een minimale doorgang van 4m voor de hulpdiensten dient gegarandeerd te zijn. Elementen die binnen de minuut verplaatsbaar zijn met de hand (bv. stoelen, lichte tafels, …), kunnen in deze vrije doorgang worden geplaatst, onder voorbehoud dat deze onmiddellijk kunnen worden weggenomen in geval van een incident. Het is niet toegelaten zwaardere objecten, zoals bijvoorbeeld parasolvoeten, in de vrije doorgang te plaatsen.

Omwille van bepaalde weersomstandigheden (vb. wind > 5 bft, storm, extreme droogte/hitte, brandindex,…) kunnen te allen tijde door de burgemeester extra maatregelen worden opgelegd in functie van de openbare veiligheid.

 

Art 4 :

Verplicht gebruik van herbruikbare drankrecipiënten. Ook voor eten wordt de voorkeur gegeven aan herbruikbaar cateringmateriaal.

Andere afvalfracties die ontstaan bij het evenement (verpakkingsafval, papier en karton, glas, etensresten...) dienen in de eerste plaats vermeden te worden en in de tweede plaats maximaal gerecycleerd. Het aandeel restafval dient zo klein mogelijk gehouden te worden. De organisatie en deelnemers staan zelf in voor het correct afvoeren van het afval, dwz sorteren en aanbieden als huishoudelijk of bedrijfsafval. Het afval mag niet in de publieke vuilnisbakken worden gedeponeerd.

OPGELET: vanaf 1 januari 2024 is het verplicht om keukenafval en etensresten te sorteren. In een zone waar bezoekers eten, is het aangewezen om een inzamelbak voor etensresten te plaatsen. Ook daar waar het eten bereid wordt, moet een apart recipiënt voorzien worden. De deelnemers en bezoekers van het evenement dienen die ook over ingelicht te worden.

Het openbaar domein wordt door de organisatie nadien gecontroleerd en waar nodig geveegd/opgeruimd.

Indien er flyers of promomateriaal worden uitgedeeld, gelieve op zoek te gaan naar duurzame producten en producten te vermijden die makkelijk zwerfvuil worden.

 

 

Publicatiedatum: 12/06/2024
Overzicht punten

 

Zitting van 03 juni 2024

 

B.28 Optocht Nationale Feestdag. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist toelating te verlenen voor de organisatie van een optocht in het kader van de nationale feestdag op zondag 21 juli 2024 van 10u45 tot 11u15.

 

Art 2 :

Het college gaat akkoord met de inzet van politie voor de verkeersregeling tijdens de optocht.

 

 

Publicatiedatum: 12/06/2024
Overzicht punten

 

Zitting van 03 juni 2024

 

B.29 Viering Vlaamse feestdag. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist toelating te verlenen voor de organisatie van de viering van de Vlaamse feestdag op zondag 7 juli 2024.

 

Art 2 :

Het college gaat akkoord met volgende verkeersmaatregel :

Parkeerverbod voor de inname van 2 parkeerplaatsen op de Sionsvest, zijde stadsvest, kant Spuihuis, op zondag 7 juli 2024 van 09u00 tot 20u00.

 

Een signalisatieplan en tijdelijke verordening kunnen opgemaakt worden.

 

Levering en plaatsing van de signalisatie door de stadsdiensten.

 

 

Publicatiedatum: 12/06/2024
Overzicht punten

 

Zitting van 03 juni 2024

 

B.30 Inname parking voor schoolsportdagen. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist toelating te verlenen aan de sportdienst van de stad Lier voor de inname van de helft van de parking achter atletiekpiste Netestadion van maandag 10 juni 2024 tem vrijdag 14 juni 2024.

 

Art 2 :

Het college gaat akkoord met volgende verkeersmaatregel :

Parkeerverbod op de helft van de parking achter atletiekpiste Netestadion, kant Hoogveldweg,  van maandag 10/06/2024 tem vrijdag 14/06/2024.

 

Een signalisatieplan en tijdelijke verordening kunnen opgemaakt worden.

 

Levering en plaatsing van de signalisatie door de stadsdiensten.

 

 

Publicatiedatum: 12/06/2024
Overzicht punten

 

Zitting van 03 juni 2024

 

B.31 Jaarrekening 2023 SOLag volgens vennootschapsboekhouding. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van de jaarrekening 2023 SOLag volgens vennootschapsboekhouding en stuurt het dossier door aan de gemeenteraad voor goedkeuring en het verlenen van kwijting aan de bestuurders.

 

 

Publicatiedatum: 12/06/2024
Overzicht punten

 

Zitting van 03 juni 2024

 

B.32 Advies Jaarrekening 2023 SOLag volgens BBC. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van een positief advies voor de jaarrekening 2023 SOLag volgens BBC en stuurt deze door naar de gemeenteraad voor goedkeuring.

 

 

Publicatiedatum: 12/06/2024
Overzicht punten

 

Zitting van 03 juni 2024

 

C.1 Verslag vorig college. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist het verslag van de vorige vergadering dd. 27/5/2024 goed te keuren.

 

 

Publicatiedatum: 12/06/2024
Overzicht punten

 

Zitting van 03 juni 2024

 

C.10 Novemberfoor - Overdracht abonnement (Confiserie - Grote Markt). GOEDKEURING.

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

 

Publicatiedatum: 12/06/2024
Overzicht punten

 

Zitting van 03 juni 2024

 

C.11 TAXI - verlenen exploitatievergunning - Oud naar nieuw Decreet. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college verleent een vergunning voor de exploitatie van diensten voor individueel bezoldigd personenvervoer.

 

 

Publicatiedatum: 12/06/2024
Overzicht punten

 

Zitting van 03 juni 2024

 

C.12 Verbeteringspremie SVK-woning EN23-005898. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist een verbeteringspremie toe te kennen aan de houder van het zakelijk recht voor de woning met dossiernummer EN23-005898.

 

 

Publicatiedatum: 12/06/2024
Overzicht punten

 

Zitting van 03 juni 2024

 

C.13 Aanmoedigingssubsidie SVK-woning EN24-010558. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

 

Art 1 :

Het college beslist een aanmoedigingssubsidie toe te kennen aan de houder zakelijk.

 

 

Publicatiedatum: 12/06/2024
Overzicht punten

 

Zitting van 03 juni 2024

 

C.14 Lijst bestelbonaanvragen Stad Lier. KENNISNAME.

 

Art 1 :

Het college neemt kennis van de lijst bestelbonaanvragen Stad Lier voor een totaal bedrag van 39.620,51 euro, aangemaakt in week 22 van 2024, die de volledige goedkeuringsflow doorlopen hebben.

 

 

Publicatiedatum: 12/06/2024
Overzicht punten

 

Zitting van 03 juni 2024

 

C.15 Kerkraad Heilige Familie - verslag 9 april 2024. KENNISNAME.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist kennis te nemen van het verslag van de kerkraad Heilige Familie van 9 april 2024.

 

 

Publicatiedatum: 12/06/2024
Overzicht punten

 

Zitting van 03 juni 2024

 

C.16 Vacantverklaring van een functie van inspecteur van politie. KENNISNAME EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

Vacant verklaring van een functie van inspecteur van politie

 

 

Publicatiedatum: 12/06/2024
Disclaimer

Publicatie LBLOD

De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.

Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:

Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.