Lier

Zitting van 22 februari 2021

Van 14:00 uur.

 

Overzicht punten

 

Zitting van 22 februari 2021

 

B.2 Zwerfkattenproject - Aanstelling dierenartsenpraktijk 2021-2025. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om dierenartsenpraktijk AnimaLier, met adressen Berlaarsesteenweg 46 te Lier en Liersebaan 149 te Koningshooikt, aan te stellen voor de medische behandeling van zwerfkatten gevangen op grondgebied van de stad Lier. Deze aanstelling geldt tot eind 2025.

 

Art 2 :

De financiële gevolgen zijn:

 

Actienummer

Omschrijving budgetsleutel

Bedrag

01/01/KAP/03/44

Dierenbescherming – zwerfkatten project

€ 10.000

Budgetsleutel

61300000

 

Art 3 :

Kopieën:

 

Aantal

Bestemmeling

4

Dierenartsen

1

Financiën

 

Art 4:

Het schepencollege geeft opdracht aan:

Dienst

Leefmilieu

Taak

opvolging van de samenwerking en het projectverloop

 

 

Publicatiedatum: 02/03/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 22 februari 2021

 

B.3 Handhavingsprogamma milieu 2021-2025 - prioriteitennota - GOEDKEURING EN DOORSTUREN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om het handhavingsprogramma milieu 2021-2025 goed te keuren met volgende prioriteiten:

 

1)Geluidsoverlast

 

De klachten die geuit worden over geluidsoverlast kunnen grotendeels teruggebracht worden tot drie bronnen:

-evenementen;

-ingedeelde inrichtingen;

-particuliere airco’s en warmtepompen onder de indelingsdrempel.

 

Evenementen

Voor evenementen die muziek willen spelen is steeds een beslissing van het college van burgemeester en schepenen nodig, omdat dit een afwijking op Vlarem II is.

Hieraan worden door de dienst leefmilieu standaard volgende voorwaarden verbonden:

-het maximale geluidsdrukniveau is LAeq = 93 dB(A)

-de organisator moet verplicht geluidsmetingen uitvoeren en registreren. Deze geluidsmetingen moeten binnen de drie werkdagen na het evenement aan de dienst leefmilieu bezorgd worden.

-Sinds 2019 is in Vlarem II ook opgenomen dat de organisator verantwoordelijk gesteld kan worden als hij het geluidsdrukniveau niet terugschroeft bij het meten van een overschrijding.

Indien er de voorgaande edities voorwaarden niet nageleefd worden, kan de toezichthouder beslissen om, al dan niet met een expert, geluidsmetingen te doen op een evenement. Op basis van deze metingen zal een proces verbaal opgemaakt worden indien er significante overschrijdingen waargenomen worden.

 

Ingedeelde inrichtingen

Om de gegrondheid van overlast na te gaan, kunnen eerst indicatieve metingen uitgevoerd worden. Indicatieve metingen zijn onbemande geluidsmetingen die een beeld moeten vormen van de ernst en frequentie van de hinder. Deze metingen kunnen niet gebruikt worden in officiële vaststellingen (PV).

 

Op basis van deze metingen wordt geoordeeld of de klacht gegrond is, wordt het probleem in kaart gebracht en wordt de overtreder inzicht gegeven in de aard en omvang van de hinder.

 

Aan de overtreder worden eerst voorstellen geformuleerd om de hinder te reduceren en om aan de normen te kunnen voldoen; dit alles binnen realistische termijnen.

 

Bij aanhoudende klachten na overleg met de overtreder en na bijkomende vaststelling van normoverschrijdingen, wordt proces-verbaal opgesteld. In overleg met de burgemeester kunnen vervolgens bestuurlijke maatregelen worden getroffen.

 

Niet ingedeelde inrichtingen

Hierin kan de toezichthouder een ondersteunende functie hebben, hij kan:

-Een indicatieve meting doen;

-In dialoog gaan met de vermoedelijke overtreder;

-Beide partijen doorverwijzen naar de bemiddelingsdienst van de politie. Hierbij wordt ook alle informatie van het dossier aan de politie overgemaakt.

 

 

2)Niet VLAREM-vergunde activiteiten (illegale bedrijvigheid)

 

Exploiteren zonder een (geldige) milieuvergunning kan een grote impact hebben op het leefklimaat van een omgeving. Het tegengaan van illegale activiteiten voorkomt klachten en hinder. Kort op de bal spelen is noodzakelijk om toekomstige problemen te  voorkomen.

 

Als er een vergunning aangevraagd wordt, heeft de bevoegde overheid de kans om eventuele hinder veroorzaakt door de inrichting te beoordelen en gepaste maatregelen op te leggen. Bij illegale activiteiten valt deze beoordeling weg en komen de hinderlijke aspecten dikwijls pas aan de oppervlakte na klachten.

 

Het tijdig detecteren van niet-vergunde activiteiten is belangrijk om tijdig te kunnen ingrijpen wanneer de activiteiten onverenigbaar zijn of een zware impact op de omgeving hebben.

 

Wanneer niet-vergunde activiteiten worden vastgesteld, worden de exploitanten aangemaand zich binnen een welbepaalde periode in regel te stellen of, indien de activiteiten volgens de geldende normen verboden zijn, stop te zetten. Niet-vergunde activiteiten die een risico vormen voor de omgeving of het leefmilieu worden snel en  kordaat aangepakt.

 

Wanneer er aan een aanmaning geen gevolg wordt gegeven, dan wordt er een proces-verbaal opgesteld. I.f.v. de aard, grootte en hinderlijkheid van de activiteiten, worden bestuurlijke maatregelen uitgevaardigd.

 

De toezichthouder kan ook preventief nagaan welke vergunningen afgelopen zijn of weldra zullen aflopen en hiervoor herinneringsbrieven sturen.

 

3)Opslag van afval

 

Algemene aanpak

Opslag en verzamelen van afval kan ongedierte aantrekken en zorgen voor geurhinder. Afvalophoping kan een gezondheidsrisico vormen voor zowel de bewoners als voor derden.

 

Opslag vormt naast mogelijke bodemverontreiniging vaak visuele overlast. Een aanpak van dit fenomeen is dan ook noodzakelijk.

 

Overtreders worden gewezen op hun verplichtingen tot legale afvoer van de afvalstoffen en van de ordentelijke stockage van de nog bruikbare goederen.

 

Overtreders worden aangemaand om binnen realistische termijnen het afval te verwijderen. Indien er niet of onvoldoende gevolg geven wordt aan de aanmaning wordt een proces-verbaal opgesteld. De Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij wordt van de overtreding op de hoogte gebracht zodat zij de overtreder kunnen belasten op basis van verdoken afvalheffingen.

 

Indien de opslag aanleiding kan geven tot bodemverontreiniging, dan wordt het perceel opgenomen in de gemeentelijke inventaris van risicogronden. Bij acute risico’s op bodemverontreiniging of gezondheidsrisico’s wordt overgegaan tot ambtshalve verwijdering op kosten van de overtreder.

 

Asbest

Asbestafbraak en asbestopslag zijn hoog-prioritair. Omdat deze werken vaak ook maar van korte duur zijn (zeker indien de werken niet volgens de regels uitgevoerd worden), is het essentieel om te proberen binnen het uur aanwezig te zijn op de plaats van melding.

Indien er effectief asbest wordt afgebroken zonder de nodige maatregelen, zal de werf steeds met onmiddellijke ingang afgesloten worden. Er zal in dit geval ook steeds proces verbaal opgemaakt worden.

 

4)Luchtvervuiling

 

Er worden regelmatig klachten rond luchtvervuiling gemeld bij de dienst leefmilieu. Deze klachten hebben meestal betrekking tot rookontwikkeling of stof.

 

Rookontwikkeling

Indien het gaat om een verbranding in open lucht, wordt er ter plaatse gecontroleerd of er een inbreuk plaats vindt op artikel 6.11.1 van Vlarem II. In dit geval kan er PV opgemaakt worden.

 

Bij rookontwikkeling door verbranding bij een ingedeelde inrichting zal er verder onderzoek nodig zijn en wordt er gecontroleerd dat alle algemene, sectorale en bijzondere milieumaatregelen nageleefd worden.

 

Bij rookontwikkeling door particuliere stookinstallaties worden de melders doorverwezen naar de burgerrechtelijke weg. Dit kan enerzijds via het project verzoening dat loopt via de lokale politie of anderzijds rechtstreeks via het vredegerecht.

Deze klachten worden niet door de lokale toezichthouder opgenomen omdat zich hierbij verschillende struikelblokken voordoen. In eerste plaats mag de toezichthouder leefruimtes niet betreden zonder schriftelijke toelating van de inwoner of de politierechter. Daarnaast kan tijdens de werkuren meestal geen vaststelling gedaan worden omdat er voornamelijk ’s avonds bij verwarmd wordt op hout. Tot slot is het ook heel moeilijk vast te stellen of men niet-conforme brandstoffen gebruikt.

 

Stofontwikkeling

Bij stofontwikkeling gaat het vaak over stofhinder door ingedeelde inrichtingen. Hierbij zal gewezen worden op hoofdstuk 4.4.7 van Vlarem II. Er zal een aanmaning opgemaakt worden. Indien de hinder aanhoudt, zal PV opgemaakt worden.

 

Bij stofontwikkeling door werfwerkzaamheden zal er gewezen worden op hoofdstuk 12 van Vlarem II en zal er ter plaatse met de werfleider besproken worden welke realistische maatregelen getroffen kunnen worden. De gemaakte afspraken worden per aanmaning bevestigd. Er worden door de toezichthouder spontane controles gedaan op het naleven van de gemaakte afspraken. Indien de afspraken niet nageleefd worden, zal er PV opgemaakt worden.

 

 

Art 2 :

Het college beslist om het handhavingprogramma 2021-2025 ter goedkeuring voor te leggen aan de gemeenteraad.

 

Art 3 :

Kopieën:

 

Aantal

Bestemmeling

1

Igemo - handhavingscel IGOHC

 

 

 

Publicatiedatum: 02/03/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 22 februari 2021

 

B.4 Tijdelijke politieverordening op het wegverkeer/Mobiliteitsmaatregelen exit Lockdown. UITVAARDIGING.

 

Art 1 :

Het college verlengt volgende verkeersmaatregelen door middel van een tijdelijke politieverordening op het wegverkeer met ingang van 2 maart 2021.

        fietsparkeren: tijdelijk extra fietsenstallingen

        voetgangerszone in smalle deel van de Antwerpsestraat

        woonerf wijk Volmolenstraat-Kloosterstraat-Bril-Kattenstraat

De verkeersmaatregelen blijven van kracht tot en met 19 april 2021 (einde paasvakantie).

 

Art 2 :

De verkeersmaatregelen worden bekend gemaakt aan de weggebruiker met de passende verkeerstekens overeenkomstig artikel 12 van de verkeerswet (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)

 

Art 3 :

Inbreuken worden gestraft zoals voorzien in de wet van het wegverkeer (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)

 

Art 4 :

Het college beslist om de busomleidingen door de Lisperstraat te behouden op woensdagnamiddag en op zaterdag, zoals destijds afgesproken met de Lijn. Op andere tijdstippen rijdt men volgens de normale dienstregeling.

 

Art 5 :

Afschrift van huidig besluit wordt overgemaakt aan de Griffies van de Rechtbank van Eerste Aanleg en de Politierechtbank te Mechelen.

 

 

Publicatiedatum: 02/03/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 22 februari 2021

 

B.5 Aanwenden bedrag vervallen centrumbonnen. PRINCIPIËLE GOEDKEURING.

 

Art 1 :

Het college beslist, in overeenstemming met het eerdere principebesluit, om het budget

ondernemen opnieuw te verhogen met het beschikbare bedrag van de vervallen centrumbons, i.c. 19.415 euro (periode 01-07-2019 - 30-06-2020)

 

De update van de geschenkbonautomaat en een nieuwe voorraad centrumbonnen worden bekostigd met dit bedrag. De restwaarde wordt gebruikt in functie van de kernversterkende acties, maatregelen, vormingsaanbod en evenementen in 2021.

 

 

Publicatiedatum: 02/03/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 22 februari 2021

 

B.6 Ontvankelijkheid premieaanvraag etalage Oil & Vinegar - Grote Markt 47. GOEDKEURING.

 

Art 1 :

Het college beslist het aanvraagdossier voor Oil & Vinegar, gelegen Grote Markt 47, volledig en ontvankelijk te verklaren en zodoende een goedkeuring te verlenen aan de toekenning van de tweede etalagepremie voor 2021.

 

Art 2 :

De aanvrager verbindt zich ertoe de actie te realiseren binnen de drie maanden na ontvankelijkheid van de premieaanvraag en hiervan bewijs te leveren aan team ondernemen aan de hand van een kopie van de factuur en foto's ter staving van de realisatie.

 

 

 

Publicatiedatum: 02/03/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 22 februari 2021

 

B.7 Ontvankelijkheid premieaanvraag etalage Jenavi - Antwerpsestraat 124. GOEDKEURING.

 

Art 1 :

Het college beslist het aanvraagdossier voor het handelspand gelegen Antwerpsestraat 124 volledig en ontvankelijk te verklaren en zodoende een goedkeuring te verlenen aan de toekenning van de etalagepremie.

 

Art 2 :

De aanvrager verbindt zich ertoe de actie te realiseren binnen de drie maanden na ontvankelijkheid van de premieaanvraag en hiervan bewijs te leveren aan team ondernemen aan de hand van een kopie van de factuur en foto's ter staving van de realisatie.

 

 

Publicatiedatum: 02/03/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 22 februari 2021

 

B.8 Uitdoofbeleid groentemarkt. PRINCIPIËLE GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist -conform het geldende reglement openbare markten en ambulante handel in Lier en conform de decretale bepalingen omtrent openbare markten én occasionele manifestaties- de groentemarkt op het Paradeplein enkel nog in functie van de huidige (vertrouwde) verkopers te gedogen met het oog op een finaal uitdoofprincipe.

 

Art 2 :

Kopieën:

 

Aantal

Bestemmeling

1

Bodes - medewerkers ambulante handel

 

 

 

Publicatiedatum: 02/03/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 22 februari 2021

 

B.9 Ambulante handel ijskraam Schapenkoppenstraat. GOEDKEURING.

 

Het college beslist toestemming te verlenen aan betrokkene voor het plaatsen van een ijskraam in de Schapenkoppenstraat aan de Jan Hendrickx-steiger voor zaterdag, zon- en feestdagen vanaf 1 april 2021 tot en met 31 oktober 2021 van 11.00 uur tot 21.00 uur.

 

 

Publicatiedatum: 02/03/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 22 februari 2021

 

B.10 Zaterdagse markt - opzegging marktplaats  abonnement. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de opzegging van een abonnement  van een marktkramer met ingang van heden  op te zeggen.

 

Art 2 :

Het retributiereglement op plaatsrechten markten en elektriciteitsvoorziening voor marktkramers en andere gebruikers, goedgekeurd door de gemeenteraad op 19 december 2019 wordt toegepast.

 

 

 

Publicatiedatum: 02/03/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 22 februari 2021

 

B.11 Zaterdagse markt - opzegging marktplaats  abonnement. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de opzegging van een abonnement  van een marktkramer met ingang van heden  op te zeggen.

 

Art 2 :

Het retributiereglement op plaatsrechten markten en elektriciteitsvoorziening voor marktkramers en andere gebruikers, goedgekeurd door de gemeenteraad op 19 december 2019 wordt toegepast.

 

 

 

Publicatiedatum: 02/03/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 22 februari 2021

 

B.12 OV 2020/455: exploiteren van een serrebedrijf, Zuut 32. Limietdatum: 26/02/2021. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 2 bezwaarschrift(en) werden ingediend.

 

De elementen uit de verschillende bezwaren zijn van die aard dat ze deels kunnen worden bijgetreden en er voorwaarden worden opgelegd.

 

 

Art. 1:

Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 2 bezwaarschrift(en) werden ingediend.

 

De elementen uit de verschillende bezwaren zijn van die aard dat ze deels kunnen worden bijgetreden en er voorwaarden worden opgelegd.

 

Art. 2:

Het college beslist de aanvraag ingediend door Godelieve Van Dessel namens ZUET BVBA inzake het exploiteren van een serrebedrijf, gelegen Zuut 32, 2500 Lier te vergunnen met voorwaarden.

 

De aanvraag omvat de nieuwe rubrieken:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Hoeveelheid

Eenheid

15.1.1°

Stallen van 6 voertuigen

klasse 3

6

voertuigen

17.3.3.2°b)

Opslag van 4.070 kg oxiderende stoffen

klasse 2

4,07

ton

17.3.4.2°b)

Opslag van 21.098 kg bijtende stoffen

klasse 2

21,098

ton

17.3.5.2°b)

Opslag van 1.410 kg giftige stoffen

klasse 2

1,41

ton

17.3.6.2°b)

Opslag van 19.207 kg schadelijke stoffen

klasse 2

19,207

ton

17.3.7.1°b)

Opslag van 50 kg stoffen met een gevaar voor de gezondheid

klasse 3

0,5

ton

17.3.8.1°

Opslag van 75 kg stoffen met een gevaar voor het aquatisch milieu

klasse 3

0,75

ton

43.1.1°b)

Verwarmingsinstallatie op aardgas met een nominaal thermisch ingangsvermogen van 2.000 kW

klasse 3

2000

kW

53.8.1°a)

Grondwaterwinning met een diepte van 2,5 m en een debiet van 500 m³/jaar

klasse 3

500

m³/jaar

 

Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan omvat:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Totale hoeveelheid

Eenheid

15.1.1°

Stallen van 6 voertuigen

klasse 3

6

aantal voertuigen

17.3.3.2°b)

Opslag van 4.070 kg oxiderende stoffen

klasse 2

4,07

ton

17.3.4.2°b)

Opslag van 21.098 kg bijtende stoffen

klasse 2

21,098

ton

17.3.5.2°b)

Opslag van 1.410 kg giftige stoffen

klasse 2

1,41

ton

17.3.6.2°b)

Opslag van 19.207 kg schadelijke stoffen

klasse 2

19,207

ton

17.3.7.1°b)

Opslag van 50 kg stoffen met een gevaar voor de gezondheid

klasse 3

0,5

ton

17.3.8.1°

Opslag van 75 kg stoffen met een gevaar voor het aquatisch milieu

klasse 3

0,75

ton

43.1.1°b)

Verwarmingsinstallatie op aardgas met een nominaal thermisch ingangsvermogen van 2.000 kW

klasse 3

2000

kW

53.8.1°a)

Grondwaterwinning met een diepte van 2,5 m en een debiet van 500 m³/jaar

klasse 3

500

m³/jaar

 

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 3:

 

 

Volgende bijzondere milieuvoorwaarden worden opgelegd:

  • Eventuele kunstmatige belichting van de planten mag enkel tussen 7u00 en 19u00 gebeuren. Buiten de vastgestelde uren moet deze verlichting gedoofd worden.
  • De huidige stedenbouwkundige situatie moet afgetoetst worden aan de vergunde situatie van 2001. Er moet binnen de termijn van 6 maanden na vergunningsdatum een omgevingsvergunning met stedenbouwkundige werken aangevraagd worden.
  • Er moet een IBA geïnstalleerd worden binnen de 6 maanden na vergunning. De eigenschappen van deze IBA en de inplanting moeten opgenomen worden in de nieuwe omgevingsvergunning.
  • Er moet ten allen tijde een logboek aanwezig zijn met een overzicht van de gevaarlijke stoffen, hun aanwezige hoeveelheden en de bijhorende veiligheidsfiches (MSDS). Indien nodig moet er in de nieuwe aanvraag rubriek 17.4 bijkomend aangevraagd worden.
  • Het aanwezige groenafval moet binnen de 6 maanden afgevoerd worden.
  • Alle afvalstoffen moeten gescheiden in containers opgeslagen worden in afwachting van regelmatige afvoer.

        De vrachtroutes mogen niet langs de kanaaldijk verlopen. Vrachtverkeer moet via de Slenderstraat van en naar de N10 - het hogere wegennet - ontsluiten. De route naar de veiling moet via de Mechelbaan verlopen. De gewenste vrachtroutes staan beschreven in de logistieke kaart die raadpleegbaar is op het internet.

        De exploitatie mag niet uitbreiden. De huidige verkeersbewegingen, zoals beschreven in de aanvraag, mogen niet toenemen. Indien niet beschreven verkeersbewegingen of indien de activiteiten uitgebreid worden en er bijgevolg mogelijks bijkomend verkeer gegenereerd wordt, moet dit in een nieuwe aanvraag onderzocht worden door middel van een mobiliteitseffectenstudie.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Art. 4:

De in art. 2 bedoelde vergunning wordt uitgereikt voor onbepaalde duur.

 

Art. 5:

De in artikel 2 bedoelde vergunning is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden:

 

§.1 - algemene voorwaarden:

        Hoofdstuk 4.1: Algemene voorschriften;

        Hoofdstuk 4.2: Beheersing van oppervlaktewaterverontreiniging;

        Hoofdstuk 4.3: Beheersing van bodem en grondwaterverontreiniging;

        Hoofdstuk 4.4: Beheersing van luchtverontreiniging;

        Hoofdstuk 4.5: Beheersing van geluidshinder;

        Hoofdstuk 4.6: Beheersing van hinder door licht;

        Hoofdstuk 4.7: Beheersing van asbest;

        Hoofdstuk 4.9: Energieplanning;

        Hoofdstuk 4.10: Emissies van broeikasgassen.

 

§.2 - sectorale voorwaarden:

        Hfst. 5.15: Garages, parkeerplaatsen en herstellingswerkplaatsen voor motorvoertuigen;

        Afd. 5.17.1: Gevaarlijke producten: algemene bepalingen;

        Afd. 5.17.3: Gevaarlijke producten: opslag in bovengrondse houders;

        Afd. 5.43.1: Niet in rubriek 2 en 28 begrepen verbrandingsinrichtingen: algemene bepalingen;

        Subafd. 5.43.2.3: Niet in rubriek 2 en 28 begrepen verbrandingsinrichtingen: kleine stookinstallaties;

        Hfst. 5.53: Winning van grondwater;

 

De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden kunnen teruggevonden worden in Vlarem II. Deze zijn evenwel louter indicatief; bij wijzigingen van Vlarem II wordt de exploitant immers steeds geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven. De integrale en geconsolideerde tekst van Vlarem II is te raadplegen op de Milieunavigator, via de link: https://navigator.emis.vito.be/

 

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

1.   De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

2.   Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

3.   Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

4.   De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

5.   Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

6.   Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

7.   Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

8.   De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

9.   Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

10. Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

11.           De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

12.           De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

   het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

   de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 02/03/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 22 februari 2021

 

B.13 OV 2020/517: bouwen van een tweede nieuwe loods, Stenenstap 11. Limietdatum: 28/02/2021. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag inzake het bouwen van een tweede nieuwe loods, gelegen  2500 Lier te vergunnen met voorwaarden.

 

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • Het gedeelte verharding met afmeting 13.92 meter x 3.01 meter, gelegen aan de achterkant van de nieuwe loods, wordt uitgesloten van de vergunning, aangezien de functie van de verharding niet duidelijk omschreven is en volgens de verkaveling moet ingericht worden als groen
  • De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Brandweerzone Rivierenland (ref. P17936-001/01) van 19 januari 2021 strikt na te leven.
  • De aanvraag moet volledig conform de Vlaamse stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.  Deze kan worden nagelezen op www.toegankelijkgebouw.be.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

       De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

       Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

       De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

       Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

       Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

       Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

       De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

       Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

       De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

       De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

   het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

   de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

 

Publicatiedatum: 02/03/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 22 februari 2021

 

B.14 OV 2020/464: Kappen van een eik, Bist 11. Limietdatum: 22/02/2021. WEIGERING OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag inzake het kappen v/e eik, gelegen 2500 Lier te weigeren.

 

 

Publicatiedatum: 02/03/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 22 februari 2021

 

B.15 Leegstand: vrijstelling 2019083. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om vrijstelling van belasting toe te kennen voor de woning met dossiernummer 2019083, op basis van nieuw zakelijk gerechtigde.

De vrijstelling wordt toegekend van 21/01/2021 tot en met 20/01/2023.

 

 

Publicatiedatum: 02/03/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 22 februari 2021

 

B.16 Leegstand: vrijstelling 2020/061. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om vrijstelling van belasting toe te kennen wegens het aanvragen van de schrapping voor de woning met dossiernummer 2020/061. De vrijstelling gaat in op 12/02/2021 om te eindigen op het moment dat er een beslissing is omtrent de schrappingsaanvraag.

 

Indien de schrapping niet wordt verleend, dan vervalt de vrijstelling en moet de houder van het zakelijk recht een heffing betalen zoals bepaald in artikel 25 van het belastingreglement.

 

 

Publicatiedatum: 02/03/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 22 februari 2021

 

B.17 Overdracht van Investeringskredieten en Financiering. GOEDKEURING.

 

Het college keurt de lijst van over te dragen investeringskredieten van boekjaar 2020 naar boekjaar 2021 goed.

 

 

Publicatiedatum: 02/03/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 22 februari 2021

 

B.18 Lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL. GOEDKEURING.

 

Art 1 :

Het college keurt de lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL goed voor een totaal bedrag van 10.192,60 euro ( van bestelbonnummer 70 tot en met bestelbonnummer 79 ).

 

 

Publicatiedatum: 02/03/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 22 februari 2021

 

B.19 Facturen gewone en buitengewone dienst LPL, dienstjaar 2020 en 2021, voor een totaal bedrag van 42.539,17 euro. BETAALBAARSTELLING.

 

Art 1 :

Het college beslist de volgende mandaatlijsten, dienstjaar 2020 en 2021, betaalbaar te stellen voor een totaal bedrag van 42.539,17 euro : van mandaatlijstnummer 11 tot en met mandaatlijstnummer 13.

 

 

Publicatiedatum: 02/03/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 22 februari 2021

 

B.20 Facturen Stad Lier, dienstjaar 2020 en 2021, voor een totaal bedrag van 922.611,09 euro. BETAALBAARSTELLING.

 

Art 1 :

Het college beslist de volgende lijst betaalbaarstellingen, dienstjaar 2020 en 2021, betaalbaar te stellen voor een totaal bedrag van 922.611,09 euro : mandaatlijsten 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61.

 

 

Publicatiedatum: 02/03/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 22 februari 2021

 

B.21 Belastingkohier op " Aanplakborden voor publiciteitsdoeleinden ", vierde kohier dienstjaar 2020. VASTSTELLING EN UITVOERBAARVERKLARING.

 

Art 1 :

Het college beslist het belastingkohier op " Aanplakborden voor publiciteitsdoeleinden ", vierde kohier dienstjaar 2020, vast te stellen en uitvoerbaar te verklaren voor een totaal bedrag van 9.297,60 euro.

 

 

Publicatiedatum: 02/03/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 22 februari 2021

 

B.22 B21-01 Belastingbezwaar ingediend tegen de belasting op verspreiding niet geadresseerde

reclamedrukwerken en gelijkgestelde producten en sampling,

aanslagjaar 2020, artikel 000126. ONTVANKELIJK EN GEGROND.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist het bezwaar B21-01 tegen de belasting op verspreiding niet-geadresseerde

reclamedrukwerken en gelijkgestelde producten en sampling, aanslagjaar 2020, artikel 000126,  ontvankelijk en gegrond te verklaren. De belasting is niet verschuldigd.

Art 2 :

De financieel directeur wordt gemachtigd om het bedrag van 606,50 EUR in onwaarde te brengen.

 

 

Publicatiedatum: 02/03/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 22 februari 2021

 

B.23 B21-02 Belastingbezwaar ingediend tegen de belasting op verspreiding niet geadresseerde

reclamedrukwerken en gelijkgestelde producten en sampling,

aanslagjaar 2020, artikel 000093. ONTVANKELIJK EN GEGROND.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist het bezwaar B21-02 tegen de belasting op verspreiding niet-geadresseerde

reclamedrukwerken en gelijkgestelde producten en sampling, aanslagjaar 2020, artikel 000093, ontvankelijk en gegrond te verklaren. De belasting is niet verschuldigd.

 

Art 2 :

De financieel directeur wordt gemachtigd om het bedrag van 1.213,00 EUR in onwaarde te brengen

 

 

Publicatiedatum: 02/03/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 22 februari 2021

 

B.24 B21-03. Belastingbezwaar ingediend tegen de belasting op verspreiding niet geadresseerde

reclamedrukwerken en gelijkgestelde producten en sampling,

aanslagjaar 2020, artikel 000104. ONTVANKELIJK EN GEGROND.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist het bezwaar B21-03 tegen de belasting op verspreiding niet-geadresseerde

reclamedrukwerken en gelijkgestelde producten en sampling, aanslagjaar 2020, artikel 000104, ontvankelijk en gegrond te verklaren. De belasting is niet verschuldigd.

 

Art 2 :

De financieel directeur wordt gemachtigd om het bedrag van 3.032,00 EUR in onwaarde te brengen.

 

 

Publicatiedatum: 02/03/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 22 februari 2021

 

B.25 B21-04 Belastingbezwaar ingediend tegen de belasting op verspreiding niet geadresseerde

reclamedrukwerken en gelijkgestelde producten en sampling,

aanslagjaar 2020, artikel 000110. ONTVANKELIJK EN GEGROND.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist het bezwaar B21-04 tegen de belasting op verspreiding niet-geadresseerde

reclamedrukwerken en gelijkgestelde producten en sampling, aanslagjaar 2020, artikel 000110,  ontvankelijk en gegrond te verklaren. De belasting is niet verschuldigd.

 

Art 2 :

De financieel directeur wordt gemachtigd om het bedrag van 1.213,00 EUR in onwaarde te brengen.

 

 

Publicatiedatum: 02/03/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 22 februari 2021

 

B.26 Verkoop De Kluis als cohousing-project. GOEDKEURING EN DOORSTUREN NAAR GEMEENTERAAD.

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

Reden: zie feedback

 

 

Publicatiedatum: 02/03/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 22 februari 2021

 

B.27 Aankoop perceel 3e afd nr F 104 c  Pallieterland. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van het schattingsverslag en gaat principieel akkoord met de verwerving van het perceel nr 104 c met de geschatte waarde als maximale vergoeding.

 

 

Publicatiedatum: 02/03/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 22 februari 2021

 

B.28 Aanstelling bedrijf voor de poets van het vaccinatiecentrum. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist dat de opdracht voor het poetsen in het vaccinatiecentrum wordt toegewezen aan Schoonmaakbedrijf Assepoester, Zimmerplein 26 bus 5 te 2500 Lier (KBO  BE0810.941.87). Dit tegen de voorgestelde eenheidsprijs van 20 euro per uur exclusief BTW.

 

De basis voor de praktische afspraken werden opgenomen in de bijgevoegde overeenkomst.

 

Art 2 :

De financiële gevolgen zijn:

 

Actienummer

Omschrijving budgetsleutel

Bedrag

Saldo krediet

01/21/KAP/04/03

Inrichting en exploitatie vaccinatiecentrum

58.080 euro

 

Budgetsleutel

011900 - 61300 000

 

 

 

 

Publicatiedatum: 02/03/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 22 februari 2021

 

B.29 Aanstellen van een architect voor de studie en opvolging van de uitvoering van de dakherstellingswerken van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten op het grondgebied van Lier.  Lastenkohier, raming en opstarten procedure. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist dat het bestek met nr. 2021/638 en de raming voor de opdracht “Aanstellen van een architect voor de studie en opvolging van de uitvoering van de dakherstellingswerken van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten op het grondgebied van Lier”, opgesteld door Algemene zaken - aankoop en overheidsopdrachten en dit in opdracht van het technisch bureau - gebouwen worden goedgekeurd. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten.

De raming bedraagt € 10.472,00 excl. btw of € 12.671,12 incl. 21% btw.

 

Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de vereenvoudigde onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking.

De aankondiging van de opdracht wordt ingevuld en bekendgemaakt op nationaal niveau.

 

De offertes dienen het bestuur ten laatste te bereiken op 22 maart 2021 om 09.30 uur.

 

 

Publicatiedatum: 02/03/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 22 februari 2021

 

B.30 H. Hartkerk - interieur - bijkomende vastlegging ontwerpgedeelte. GOEDKEURING.

 

Art 1 :

Het college beslist voor het ontwerpgedeelte 'H. Hartkerk - interieur' bijkomend een budget van 11.243,48euro vast te leggen op naam van Arch & Teco Architecture and planning cvba uit Gent.

 

 

Publicatiedatum: 02/03/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 22 februari 2021

 

B.31 Dakbedekking De Jutteneer -  Eindafrekening + Voorlopige Oplevering. GOEDKEURING.

 

Art 1 :

Het college beslist goedkeuring te hechten aan het proces-verbaal van voorlopige oplevering d.d. 02/02/2021 m.b.t. "vernieuwen dakbedekking De Jutteneer". De borgtocht wordt voor de helft vrijgegeven.

 

Art 2 :

Het college beslist de eindafrekening t.b.v. 80.467,93euro excl. BTW ofwel 97.366,20euro incl. BTW goed te keuren.

 

 

Publicatiedatum: 02/03/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 22 februari 2021

 

B.32 Dungelhoefsite - In bewaargeving

archeologisch ensemble aan het onroerend erfgoeddepot van de stad Mechelen. GOEDKEURING EN DOORSTUREN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

Art 1 :

Het college beslist het overdrachtsdocument, voor bewaring van de archeologische

vondsten "Dungelhoeffsite" in het depot van Mechelen, ter goedkeuring voor te leggen aan de

eerstkomende gemeenteraad van 29/03/2021.

 

 

Publicatiedatum: 02/03/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 22 februari 2021

 

B.33 Bomencharter 2019-2024. Dienstjaar 2020. Stand van zaken. KENNISNAME.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van de stand van zaken van het aantal aangeplante bomen m.b.t. de bomencharter 2019 -2024.

 

 

Locatie

Aantal

Sint Annastraat 125 - achterzijde BKO Speelmicroob

2

Pannenhuisstraat (plantvak bij huisnummer 25-27)

1

 

Leuvensevest

15

Site Spui (Predikherenlaan 18)

6

Parkeerplaats begraafplaats Kloosterheide (voorzijde)

8

Maasfortbos

80

Stierstraat

13

Kannunik Davidlaan

5

 

 

 

Publicatiedatum: 02/03/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 22 februari 2021

 

B.34 Vervangen van 57 bomen in de Boekweitlaan en de Haverlaan op het grondgebied van Lier. TOEWIJZING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist dat er goedkeuring wordt verleend aan het verslag van nazicht van de offertes van 18 januari 2021, opgesteld door Algemene zaken - aankoop en overheidsopdrachten.

 

Het verslag van nazicht van de offertes in bijlage maakt integraal deel uit van deze beslissing.

 

Het college beslist dat de opdracht “Vervangen van 57 bomen in de Boekweitlaan en de Haverlaan op het grondgebied van Lier” wordt gegund aan de economisch meest voordelige bieder (op basis van de prijs), zijnde Van Den Putte Aannemingen BVBA, geregistreerd bij de Kruispuntbank van Ondernemingen onder nummer 807020994, Rooienkapel 15 te 2275 Gierle, tegen de prijzen vermeld in de offerte van deze inschrijver.

 

De uitvoering moet gebeuren overeenkomstig de lastvoorwaarden vastgelegd in het bestek met nr. 2020/608.

 

 

 

Publicatiedatum: 02/03/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 22 februari 2021

 

B.35 Leveren en plaatsen van een zonnewering in de tuin van de buitenschoolse kinderopvang ‘t Spui. TOEWIJZING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist dat er goedkeuring wordt verleend aan het verslag van nazicht van de offertes van 12 februari 2021, opgesteld door Algemene zaken - aankoop en overheidsopdrachten en dit op basis van de beoordelingen door technisch bureau - gebouwen.

 

Het verslag van nazicht van de offertes in bijlage maakt integraal deel uit van deze beslissing.

 

Het college beslist dat de opdracht “Leveren en plaatsen van een zonnewering in de tuin van de buitenschoolse kinderopvang ‘t Spui” wordt gegund aan de firma met de enige offerte (op basis van de beste prijs-kwaliteitsverhouding), zijnde Velum  AE+D bvba, geregistreerd bij de Kruispuntbank van Ondernemingen onder nummer 0455760834, De Merodedreef 46 te 2260 Westerlo, tegen de prijzen vermeld in de offerte van deze inschrijver.

 

De uitvoering moet gebeuren overeenkomstig de lastvoorwaarden vastgelegd in het bestek met nr. 2020/606.

 

 

Publicatiedatum: 02/03/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 22 februari 2021

 

B.36 Asfalteringswerken Nazarethdreef. Proces-verbaal voorlopige oplevering. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college hecht goedkeuring aan het proces-verbaal van voorlopige oplevering voor het uitvoeren van asfalteringswerken in de Nazarethdreef (perceel 4).

 

Art 2 :

De eerste helft van borgtocht nr. 12/169116 bij de Deposito- en Consignatiekas van 1.730,00 €  mag worden vrijgegeven.

 

 

Publicatiedatum: 02/03/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 22 februari 2021

 

B.37 Herstellen kasseien Kapucijnenvest - Plaatsen signalisatie door Fero. AANWENDING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college hecht goedkeuring aan de offerte van Fero voor het plaatsen van signalisatie in de Kapucijnenvest voor het herstellen van de kasseiverharding in de periode van 12 april tot en met 30 april 2021 voor een bedrag van 2.631,00 euro exclusief BTW of in totaal  3.183,51 euro inclusief BTW.

 

 

Publicatiedatum: 02/03/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 22 februari 2021

 

B.38 Bezettingsvergoeding ophogen oprit fietsbrug en aanleggen wandelpromenade. AANWENDING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college  hecht goedkeuring aan de aanwending van 9.325,68 € incl. BTW voor een bezettingsvergoeding van de Vlaamse Waterweg voor ophogen oprit fietsbrug en aanleg wandelpromenade aan Sion.

 

 

Publicatiedatum: 02/03/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 22 februari 2021

 

B.39 Onderhoud IBA's (kokopur). AANWENDING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college hecht goedkeuring aan de aanwending van 1.956,14 € (BTW 0% riolering) voor het onderhoud van IBA's (kokopur) in 2020 door Kebro.

 

 

Publicatiedatum: 02/03/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 22 februari 2021

 

B.40 Ros Beiaardstraat. Huren mobiele OCT's tijdens werkzaamheden. VASTLEGGING EN GOEDKEURING.

 

Art 1 :

Het college beslist goedkeuring te hechten om twee mobiele OCT's , tijdens de weg- en rioleringswerken Ros Beiaardstraat, bij Ivarem voor een bedrag van 3.469,40euro (huur + lediging) te huren.

 

 

Publicatiedatum: 02/03/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 22 februari 2021

 

B.41 BENO-project. GOEDKEURING.

 

De stad Lier staat achter het BENO-project en wil dit financieel mee ondersteunen.

BENO richt zich vooral tot ex-okan-jongeren vanaf 17 jaar die nog niet klaar zijn voor de arbeidsmarkt of voor een verdere opleiding.

 

 

Publicatiedatum: 02/03/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 22 februari 2021

 

C.3 Hernieuwing lidmaatschap Unizo GOV pakket 2021-2024. GOEDKEURING.

 

Art 1 :

Het college beslist het lidmaatschap van de stad Lier voor de Unizo GOV - service voor de periode 2021-2024 goed te keuren.

 

 

Publicatiedatum: 02/03/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 22 februari 2021

 

C.4 Ov 2020/195 : beslissing deputatie - weigering voor slopen van een vrijstaande woning met bijgebouw, het slopen en herbouwen van een handelspand, gecombineerd met 18 gestapelde woonunits, en het realiseren van de buitenaanleg

gelegen Antwerpsesteenweg 391 - 393  te Lier, kadastraal gekend afdeling 3, sectie F, nr. 739c2, 736l, 736 m. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van de beslissing van de deputatie.

 

Art 2 :

Het college beslist niet in beroep te gaan tegen de beslissing.

 

 

 

Publicatiedatum: 02/03/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 22 februari 2021

 

C.5 Melding 2021/45: bouwen van een pergola, Jan Frans Willemslaan 24. AKTENAME.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1

Er wordt akte genomen van de melding inzake het bouwen van een pergola.

 

Art. 2

De plannen en het meldingsdossier waarop deze akte gebaseerd is, maken integraal deel uit van de meldingsakte.

 

Art. 3

De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden :

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • Er worden geen specifieke stedenbouwkundige voorwaarden opgelegd.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

 

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

       De vergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze melding houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       De vergunning doet geen enkele afbreuk aan de verplichtingen inzake brandveiligheid zoals deze voorzien worden in de wet van 30 juli 1979 betreffende de preventie van brand en ontploffing en betreffende de verplichte verzekering van de burgerrechtelijke aansprakelijkheid in dergelijke gevallen, het Koninklijk Besluit van 7 juli 1994 tot vaststelling van de basisnormen voor de preventie van brand en ontploffing waaraan de nieuwe gebouwen moeten voldoen en diens bijlagen.

       Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

       Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

       Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

       De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

       Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

Indien er na de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning blijkt dat er geëxploiteerd zal worden met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dan dient er een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang exploitatie.

 

 

Publicatiedatum: 02/03/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 22 februari 2021

 

C.6 OV 2021/11: aanpassen bestaande (open) portaal naar een gesloten inkomhal, Mechelbaan 87. Limietdatum: 16/4/2021 . OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag inzake het aanpassen bestaande (open) portaal naar een gesloten inkomhal, te vergunnen met voorwaarden.

 

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • Er worden geen specifieke stedenbouwkundige voorwaarden opgelegd.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

       De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

       Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

       De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

       Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

       Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

       Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

       De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

       Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

       De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

       De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

   het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

   de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 02/03/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 22 februari 2021

 

C.7 OV 2020/510: Aanleggen van een zwembad en poolhouse., Frederik Peltzerstraat 35. Limietdatum: 22/02/2021. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag  inzake het aanleggen van een zwembad en poolhouse, gelegen 2500 Lier te vergunnen met voorwaarden.

 

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

Er worden geen specifieke voorwaarden opgelegd.

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

       De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

       Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

       De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

       Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

       Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

       Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

       De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

       Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

       De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

       De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

   het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

   de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

 

Publicatiedatum: 02/03/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 22 februari 2021

 

C.8 OV 2020/474: verlagen borstweringen ramen zijde Binnennete, Aragonstraat 1, Vismarkt 1A, 1B, 4 en 8. Limietdatum: 22/02/2021. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag inzake het verlagen borstweringen ramen zijde Binnennete, gelegen 2500 Lier te vergunnen met voorwaarden.

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • Indien de ondergrondse mazouttank (zie historiek) nog in gebruik is, dient hiervoor een nieuwe vergunningsaanvraag ingediend te worden.  Indien deze verwijderd of opgevuld werd, dient het attest overgemaakt te worden aan de dienst leefmilieu van de stad (leefmilieu@lier.be).

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

       De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

       Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

       De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

       Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

       Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

       Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

       De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

       Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

       De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

       De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

   het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

   de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

 

Publicatiedatum: 02/03/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 22 februari 2021

 

C.9 Verbeterinsgpremie SVK-woning. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist een verbeteringspremie toe te kennen aan de houder van het zakelijk recht ten bedrage van 643,75 euro voor een appartement verhuurd aan SVK De Woonkans op het rekeningnummer vermeld in de aanvraag.

 

Art 2 :

De financiële gevolgen zijn:

 

Actienummer

Omschrijving budgetsleutel

Bedrag

Saldo krediet

01/01/KAP/03/24

Aanwenden stedelijke woonpremie

643,75 euro

29 356,25 euro

 

Budgetsleutel

062900/64900000

 

 

 

Publicatiedatum: 02/03/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 22 februari 2021

 

C.10 Tijdelijke politieverordening op het wegverkeer/ Instellen woonerf Spaanderveld. UITVAARDIGING.

 

Art 1 :

Het college beslist het Spaanderveld in te richten als woonerf en vaardigt hiervoor volgende tijdelijke politieverordening op het wegverkeer uit vanaf 8 maart 2021:

begin woonerf: F12a

einde woonerf: F12b

 

Art 2 :

De verkeersmaatregelen worden bekend gemaakt aan de weggebruiker met de passende verkeerstekens overeenkomstig artikel 12 van de verkeerswet (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)

 

Art 3

Inbreuken worden gestraft zoals voorzien in de wet van het wegverkeer (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)

 

Art 4

Afschrift van huidig besluit wordt overgemaakt aan de Griffies van de Rechtbank van Eerste Aanleg en de Politierechtbank te Mechelen.

 

 

Publicatiedatum: 02/03/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 22 februari 2021

 

C.11 Lijst bestelbonaanvragen Stad Lier. KENNISNAME.

 

Art 1 :

Het college neemt kennis van de lijst bestelbonaanvragen Stad Lier voor een totaal bedrag van 74.737,80 euro, aangemaakt in week 7 van 2021, die de volledige goedkeuringsflow doorlopen hebben.

 

 

Publicatiedatum: 02/03/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 22 februari 2021

 

C.12 Staat van onwaarden belasting op " Exploiteren van vergunningsplichtige ondernemingen van 1ste klasse ", dienstjaar 2020. VASTSTELLING.

 

Art 1 :

Het college stelt de staat van onwaarden betreffende de belasting op " Exploiteren van vergunningsplichtige ondernemingen van 1ste klasse ", dienstjaar 2020, vast voor een totaal bedrag van 310,90 euro.

 

 

Publicatiedatum: 02/03/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 22 februari 2021

 

C.13 Staat van onwaarden belasting op " Algemene gemeentebelasting ", bijkomend kohier dienstjaar 2020. VASTSTELLING.

 

Art 1 :

Het college stelt de staat van onwaarden betreffende de belasting op " Algemene gemeentebelasting ", bijkomend kohier dienstjaar 2020, vast voor een totaal bedrag van 1.210 euro.

 

 

Publicatiedatum: 02/03/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 22 februari 2021

 

C.17 Weg- en rioleringswerken Sint-Gummarusstraat - studie - attest goede uitvoering. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist een attest van goede uitvoering van de studie voor de weg- en rioleringswerken in de Sint-Gummarusstraat over te maken aan Group Infrabo uit Westerlo.

 

 

Publicatiedatum: 02/03/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 22 februari 2021

 

C.18 Heraanleg kasseien Kapucijnenvest - overdracht PID. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om aan Abesco volgende documenten over te maken mbt de uitgevoerde

veiligheidscoördinatie voor heraanleg kasseiverharding Kapucijnenvest:

- overdracht postinterventiedossier

- Getuigschrift goede uitvoering veiligheidscoördinatie

 

 

Publicatiedatum: 02/03/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 22 februari 2021

 

C.19 Aanleg afrit Leuvensevest - Overdracht PID. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om aan Abesco volgende documenten over te maken mbt de uitgevoerde

veiligheidscoördinatie voor aanleg afrit Leuvensevest :

- overdracht postinterventiedossier

- Getuigschrift goede uitvoering veiligheidscoördinatie

 

 

Publicatiedatum: 02/03/2021