Lier

Zitting van 15 april 2019

Van 09:00 uur.

 

Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.2 Principiële toekenning nieuwe straatnaam Van Wesamaelweg  ter hoogte van het zijstraatje van de Eikenboslaan aan parking De Laag. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN DOORSTUREN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.3 Premie invulling leegstaand handelspand Grote Markt 8. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1:

Het college beslist het aanvraagdossier voor Domino's Pizza Lier volledig en ontvankelijk te verklaren en zodoende goedkeuring te verlenen aan de toekenning van de 35ste 'premie voor invulling leegstaande handelspanden' in het Lierse Kernwinkelgebied.

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.4 Optimalisaties statuten Economische Raad. GOEDKEURING EN DOORSTUREN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de volgende vier gebundelde optimalisaties en actualisaties in de statuten van de Economische Raad ter goedkeuring voor te leggen aan de gemeenteraad, d.m.v. de volgende vernieuwde artikels (aanpassingen in vetjes gemarkeerd):

 

- 1) Optimalisatie i.f.v. een betere inspraak en participatie voor de afvaardiging van AMBULANTE HANDEL, i.c. de wekelijkse zaterdagmarkt.

 

​4.3. AMBULANTE ACTIVITEITEN worden als volgt gedefinieerd in de wet dd. 4 juli 2005:

"Elke verkoop, te koop aanbieding of uitstalling met het oog op de verkoop aan de consument van producten en bijkomstig de diensten die op deze producten betrekking hebben door een handelaar buiten de vestigingen vermeld in zijn inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen of door een persoon die niet over een dergelijke vestiging beschikt".

4.4. Met OPENBARE MARKT wordt hier expliciet de wekelijkse zaterdagmarkt bedoeld, conform het Reglement openbare markten en ambulante handel van de stad Lier.

 

III. REPRESENTATIEF KADER

"ambulante handel, i.c. de openbare zaterdagmarkt"

 

IV. SAMENSTELLING

ART. 5 AFVAARDIGINGEN / VERTEGENWOORDIGINGEN

5.2. De zetel van de vereniging/organisatie moet in Lier gevestigd zijn en de vereniging moet minstens 10 leden – zelfstandigen/ondernemers op het grondgebied tellen, met uitzondering van de feitelijke vereniging van ambulante handelaars met abonnementhouders van de Lierse openbare zaterdagmarkt.

 

5.4. Zowel het plaatsvervangend als het effectief lid van de voornoemde vertegenwoordigde verenigingen/organisaties moeten een zelfstandige onderneming/handels- of ambachtsactiviteit op het grondgebied van Lier hebben. Ook een marktstandplaats op de openbare zaterdagmarkt wordt als handelszaak aanzien, indien ze door een abonnementhouder wordt ingenomen, conform het geldende marktreglement.

 

- 2) Optimalisatie i.f.v. vermindering aantal effectieven/plaatsvervangers Lier Shopping & Lier4Business (rekening houdend met representatief kader).

 

IV. SAMENSTELLING

De ER kan worden samengesteld uit:

- 1) afgevaardigde leden of vertegenwoordigers van handels-, bedrijfs-, belangen- of beroepsverenigingen (cfr. omschrijving in ART. 5)

- 2) experten/(ervarings)deskundigen (cfr. omschrijving in ART. 6)

- 3) gecoöpteerde deskundigen (cfr. omschrijving in ART. 7)

 

ART. 5 AFVAARDIGINGEN / VERTEGENWOORDIGINGEN

5.3. Iedere vereniging kan maximaal één effectief lid en één plaatsvervangend lid aanstellen, met uitzondering van de twee hierna genoemde verenigingen. Enerzijds de "Overkoepelende handelsvereniging Lier" met als promotionele titel: "Lier Shopping vzw" en anderzijds de overkoepelende B2B vereniging “Lier4Business” die zich richt tot alle B2B ondernemingen van Lier en Koningshooikt. Zowel “Lier4Business” als “Lier Shopping vzw" kunnen elk maximaal [verwijderen: zes] vier effectieve en [verwijderen: zes] vier plaatsvervangende leden afvaardigen.

Andere, lokale detailhandelsverenigingen (zie definitie art. 4.1.) dan de

"Lier Shopping vzw" worden niet meer toegelaten in de Economische Raad. Daarnaast worden er ook geen andere overkoepelende B2B verenigingen (zie definitie art. 4.9) dan “Lier4Business” toegelaten.

 

- 3) Optimalisatie i.f.v. inzet experten/ervaringsdeskundigen (gemarkeerde = extra toegevoegde nuancering):

 

ART. 6 EXPERTEN/DESKUNDIGEN

6.1. Ten tweede kunnen ook externe experten/deskundigen lid worden van de ER.

Er wordt algemeen gestreefd naar een zo hoog mogelijke deskundigheid, in de betekenis zoals hieronder geduid. De expertise/ervaring van mandatarissen kan betrekking hebben op één of meerdere aspecten van het gemeentelijk economisch landschap, [toegevoegd: zoals (niet limitatief): bv. expertise op het domein van e-commerce, (retail)vastgoed/leegstandstrategie, subsidie- & sponsoringprocedures, synergie met mobiliteit, evenementen/toerisme, communicatie, interbedrijfssamenwerking, marketing,…]

Een expert hoeft geen inwoner van Lier te zijn of een economische activiteit uit te oefenen op het grondgebied. Daarentegen moet de expert wél over een actuele kennis beschikken van de economische positie van Lier [toegevoegd: (binnen het regionale verzorgingsgebied van Lier, evenals binnen de provincie Antwerpen en binnen Vlaanderen)].

 

6.2. De expert kan zowel als ervaringsdeskundige binnen de ER optreden (bijvoorbeeld als (ex-)ondernemer), dan in de hoedanigheid van een onafhankelijk, economisch geschoolde vakkundige of adviseur. In beide gevallen dient de expert/deskundige als specialist of autoriteit op het terrein in kwestie een actieve bijdrage te kunnen leveren tot de capaciteitsopbouw van de ER.

Onder capaciteitsopbouw wordt het proces verstaan waarbij een groep, i.c. de ER,

beter in staat is om de (economische/commerciële) ontwikkelingsnoden in een bredere context te plaatsen en hiermee kan omgaan op een duurzame wijze.

Concreet betekent dit voor de ER:

- de versterking van kennis en vaardigheden over de economische sterktes, zwaktes, uitdagingen en bedreigingen van Lier;

- de ontwikkeling van een visie op het economisch beleid in Lier;

- de integratie van een ‘economische toets’ in andere beleidsdomeinen;

- oog voor monitoring en evaluatie van de acties en projecten.

[toegevoegd: De expert dient hierin een bredere kijk te brengen, over de stadsgrenzen heen. De expert kan vanuit een breder, regionaal perspectief de commerciële positie van en situatie in Lier analyseren.]

 

6.3. Om de ontvankelijkheid van de voorgedragen experten/deskundigen goed te kunnen beoordelen, dient elke kandidatuurstelling –t.a.v. het college van burgemeester en schepenen- begeleid te worden met een persoonlijke motivatiebrief. Het team ondernemen geeft advies over de kandidatuurstellingen waarna het college van burgemeester en schepenen beslist over de aanstelling.

[toegevoegd: In deze brief moet de expertise duidelijk aangetoond worden aan de hand van verworven competenties en kennis over diverse (niet limitatieve, cfr. hoger voornoemde) aspecten van het commercieel landschap in Lier en ruimere, actuele tendensen.] Op basis van deze profielschets van de kandidaten én het hierboven vermelde na te streven representatief kader, worden potentiële leden weerhouden.

Indien de kandidaat-expert/deskundige zich meteen wenst kandidaat te stellen voor

het voorzitterschap, dient hij/zij dit ook expliciet in de begeleidende motivatiebrief aan te geven. Conform de profielvereisten omschreven in ART. 10, dient de kandidaat-voorzitter wél een Lierse zelfstandige/ondernemer te zijn, actief in één van de in hoofdstuk III benoemde economische categorieën/segmenten op het grondgebied van Lier.

 

- 4) Andere kleine actualisaties door wetswijzigingen en interne herstructureringen:

 

IV. SAMENSTELLING

ART. 8 ANDERE PROFIELVEREISTEN VOOR ALLE LEDEN

8.2. Zowel de schepen die het beleidsdomein economie tot zijn bevoegdheid heeft, als de teamcoördinator ondernemen fungeren als permanente deskundigen, zij het beiden zonder stemrecht.

8.3. Een lid van de ER kan nog in maximaal één andere adviesraad zetelen binnen het Departement Wonen, Leven & Ondernemen van de stad Lier.

 

Art 2 :

Het college beslist alle verwijzingen in de statuten van de Economische Raad naar de "Kerngroep Ruimtelijke Organisatie" (i.c. in: V. BESTUUR ART. 10 PROFIEL VOORZITTER, ART. 11 OPDRACHTVERKLARING VOORZITTER, ART. 12 PROFIEL & OPDRACHTVERKLARING ONDERVOORZITTER) onder voorbehoud van eventuele verdere optimalisaties van deze werking, desgewenst later voor goedkeuring van aanpassing voor te leggen aan de gemeenteraad.

 

Art 3 :

De financiële gevolgen zijn:

 

Actienummer

Omschrijving budgetsleutel

Bedrag

Saldo krediet

004.001.002.004

Toegestane werkingssubsidies aan verenigingen.

1.000 euro

1.000 euro

Budgetsleutel

0500/64930000

 

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.5 Publicatie VLAIO - BizLocator - tool i.f.v. bundeling leegstaand commercieel vastgoed: voorstel samenwerking stad Lier. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1:

Het college beslist de gratis widget van bizLocator op www.lier.be te publiceren om zo de VLAIO/Oris - tool ook lokaal bekend te maken, waarmee leegstaand commercieel vastgoed in Vlaanderen gebundeld consulteerbaar wordt (zowel voor de aanbod- als de vraagzijde).

Het college beslist hiervoor ook ingesloten samenwerkingsovereenkomst in tweevoud te ondertekenen en zich aldus te engageren om als partner via de beschikbare communicatiekanalen van de stad Lier de bizLocator - tool bij de lokale stakeholders bekend te maken.

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.6 Beoordeling vestigingsaanvragen Bollaarpark a.d.h.v. infofiches Futurn. GOEDKEURING.

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.7 Bizidee Lierse 'Nacht van de Inspiratie': samenwerking & ondersteuning stad Lier. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist het voorstel goed te keuren om met het Bizidee - team samen te werken en hen financieel en logistiek te ondersteunen voor de organisatie en bekendmaking van De nacht van de Inspiratie op dinsdag 18 juni in de 'l Avenirsite, ter promotie van ondernemerschap.

 

Art 2 :

De financiële gevolgen zijn:

 

Actienummer

Omschrijving budgetsleutel

Bedrag

Saldo krediet

004.001.002.002

Andere kosten voor prestaties van derden.

500,00 euro

 

Budgetsleutel

0500/61399999

 

 

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.8 Aanvraag schrapping leegstand voor het pand Rechtestraat 5. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1:

Het college beslist een schrapping uit het leegstandsregister toe te kennen aan de zakelijk gerechtigde Delicatessen Chris bvba voor het pand Rechtestraat 5.

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.9 Summer Kick Off 2019: programma, samenwerkingsovereenkomst & betoelaging tussen stad Lier & Lier Shopping vzw en afwijking sperperiode zomersolden. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist het programma van het kernversterkend evenement "Summer Kick Off"

editie 2019 van Lier Shopping vzw goed te keuren en via ingesloten samenwerkingsovereenkomst te ondersteunen en te betoelagen, naar analogie mét en na positieve evaluatie ván de organisatie van de voorbije, grote koopevents.

 

Art 2 :

Het college beslist tevens toelating te verlenen voor het organiseren van braderijen door plaatselijke verenigingen van ondernemingen of met hun medewerking in de periode van vrijdag 21 juni 2019 tot en met maandag 24 juni 2019 (wettelijk maximum van 4 dagen). Naar analogie met de voorbije jaren geldt deze toelating voor het ganse grondgebied en rekening houdend met het evenement 'Summer Kick-Off 2019', georganiseerd door de ééngemaakte lokale handelsvereniging, Lier Shopping vzw, in samenwerking met de stad.

 

Art 3 :

De financiële gevolgen zijn:

 

Actienummer

Omschrijving budgetsleutel

Bedrag

Saldo krediet

004.001.002.002

Andere kosten voor prestaties.

 

23.631,30 euro

108.949,27 euro

Budgetsleutel

0500/61399999

 

 

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.10 Deelname week van de bij en wedstrijd bijenvriendelijkste gemeente. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist deel te nemen aan de prikkelweek "week van de bij 2019".

 

Art 2 :

Het college beslist deel te aan de wedstrijd bijenvriendelijkste gemeente van de 'Groene Lente 2019', georganiseerd door de Vereniging Voor Openbaar Groen.

 

Art 3 :

Kopieën:

 

Aantal

Bestemmeling

1

milieuraad

1

technisch bureau

1

dienst communicatie

 

Opdrachten :

Het schepencollege geeft opdracht aan:

 

Dienst

Taak

Communicatie

Integrale communicatie-aanpak uit te werken omtrent de week van de bij in samenwerking me de dienst leefmilieu

Technisch Bureau

In kaart brengen acties die reeds uitgevoerd of gepland zijn betreffende bijenvriendelijke aanplantingen en bijenvriendelijke maatregelen

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.11 Optimalisatie Statuten Milieuraad. GOEDKEURING.

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.12 Tijdelijke politieverordening op het wegverkeer: uitbreiding deelwagens in Lier. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om langs de Baron Opsommerlaan aan het stadskantoor een tweede parkeerplaats te voorzien voor autodelen met ernaast een voorbehouden parkeerplaats voor dienstvoertuigen en vaardigt hiervoor een tijdelijke politieverordening op het wegverkeer uit.

 

Art 2 :

Het college beslist om op de parking aan de achterkant van sporthal De Komeet een parkeerplaats te voorzien voor autodelen en vaardigt hiervoor een tijdelijke politieverordening op het wegverkeer uit.

 

Art 3 :

De verkeersmaatregelen worden bekend gemaakt aan de weggebruiker met de passende verkeerstekens overeenkomstig het KB van 16 maart 1968, de politie over het wegverkeer: "Wegverkeerswet" en latere wijzigingen.

         1x E9a met onderbord 'dienstvoertuigen stad Lier'

         1x E9a met onderbord 'autodelen' en informatiebord autodeelorganisatie + aanduiding 11m

         1x E9a met onderbord 'autodelen' en informatiebord autodeelorganisatie

 

Art 4 :

Inbreuken worden bestraft zoals voorzien in het KB van 16 maart 1968, de politie over het

wegverkeer: “Wegverkeerswet” en latere wijzigingen.

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.13 Ontwikkeling Dungelhoeff zone Parkwonen. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist bij de verdere ontwikkeling van de zone Parkwonen van het RUP Dungelhoeff volgende voorwaarden op te leggen:

 

Publieke Ruimte

         De zone die gratis, vrij en onbelast moet worden afgestaan aan de stad betreft de zone ten zuiden van de verlegde Boomlaarloop + een zone van 5 m aan de noordkant van de Boomlaarloop, het huidige speelbos en de wegenis zowel voor gemotoriseerd verkeer als trage weg verbindingen .

         De twee ruimten, rond Boomlaarloop en speelbos moeten op een kwalitatieve manier worden verbonden.  Hiervoor moeten de laatste twee woningen van lot C wijken en vervangen worden door publieke ruimte.

 

Parkeren

         Er kan één deelwagen worden voorzien bovengronds aan de David Tenierslaan maar géén deelwagen aan de Boomlaarstraat.

         Voor het kort parkeren kan akkoord gegaan worden met twee bovengrondse plaatsen aan de David Tenierslaan en twee bovengrondse plaatsen aan de Boomlaarstraat.

         De rest van het parkeren moet ondergronds worden voorzien.

         De parkeerratio kan, door het voorzien van een deelwagen, dalen van 1.4 naar 1.3.
In totaal moeten dus 143 parkeerplaatsen worden voorzien, waarvan 138 ondergronds. 

 

Ontsluiting

         De parkeerplaatsen wegen uit naar de Boomlaarstraat (91) en naar de David Tenierslaan (63). De Mober bij het RUP Dungelhoeff voorziet echter in een 50/50 verdeling tussen de Boomlaarstraat en de David Tenierslaan.  Deze ratio moet gerespecteerd blijven.

         De ontsluiting langs de Boomlaarstraat ligt quasi vast in het RUP.  In ieder geval stelt het RUP dat de voetweg van 5 m breed (2.5 m in verkaveling, 2.5 op perceel voormalig Claes) in de rooilijn moet worden opgenomen.  De rooilijn zelf moet voorzien in een minimumbreedte van 10 m omwille van voorzien van in- en uitrit en trage verbinding.
Het voorgelegd ontwerp voorziet een zone op het perceel voormalig Claes, waarin ook de voetweg gelegen is als te onteigenen door de stad.  Dit is geen gangbare praktijk.  De ontwikkelaar moet zelf zorgen voor de nodige akkoorden en de grond gelegen binnen de rooilijn gratis, vrij en onbelast afstaan aan de stad.  Indien aan deze modaliteiten niet is voldaan kan de rooilijn niet door de gemeenteraad worden vastgesteld en kan bijgevolg geen omgevingsvergunning worden verleend.  

 

Eengezinswoningen

         Het voorgelegd ontwerp voorziet in 22 ééngezinswoningen op een totaal van 110 woonentiteiten, dit is 20 %.  De voorschriften van het RUP voorzien in minimum 25 % eengezinswoningen.
Door de bepalingen rond publieke ruimte verdwijnen nog twee woonentiteiten waardoor er slechts 20 eengezinswoningen worden voorzien of 18 %.
Van het minimum percentage eengezinswoningen, nl. 25% wordt niet afgeweken

 

Lasten

         Kosten voor de heraanleg en verbreding van voetpad en herinrichting wegenis in David Tenierslaan, van de aanleg van de langsparkeerplaatsen en de deelwagenparkeerplaats en de aanleg van alle infrastuctuur en  groene ruimte zijn ten laste van de ontwikkelaar, .

         Een bedrag van 30.000 euro voor het voorzien van een deelwagen te betalen door de ontwikkelaar.  De overeenkomst m.b.t. het deelwagensysteem moet afgesloten zijn tussen ontwikkelaar, stad en deelwagenaanbieder voor het indienen van de omgevingsaanvraag.

 

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.15 Openen openbaar onderzoek omtrent de toekenning van de benaming de straten op de site van de Normaalschool. GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de benamingen voor de 4 openbare pleinen op de site van de Normaalschool, voor principiële toekenning te verzenden naar de gemeenteraad.

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.16 OV 2018/397: bouwen van een houtskelet, lot 8. Limietdatum: 18/04/2019. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

De aanvraag ingediend door de heer en mevrouw inzake bouwen van een houtskelet, gelegen 2500 Lier te vergunnen met voorwaarden.

De aanvraag omvat (eveneens) :

Rubriek

Omschrijving

Aard

Hoeveelheid

Eenheid

53.2.2°a)

Bronbemaling

klasse 3

3.500

m³/JAAR

Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan omvat:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Totale hoeveelheid

Eenheid

53.2.2°a)

Bronbemaling

klasse 3

3.500

m³/JAAR

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • De vloerpas van de garage heeft dezelfde hoogte als de boorsteen op de grens met het voorliggend openbaar domein.
  • Art. 4.1.: Reliëfwijzigingen worden niet toegestaan. Enkel volgende reliëfwijzigingen worden toegestaan:

o        De noodzakelijke toegangen vanaf de openbare weg naar de woning zullen mogen aangetrokken worden.

o        Terrassen die gelegen zijn binnen de bouwzone mogen op hetzelfde niveau gebracht worden als het niveau van het nulpas van de woning.

o        De voortuin mag op het zelfde niveau gebracht worden als de boordsteen op de grens met het voorliggende domein (7.89 TAW cfr. dwarsprofielen in verkavelingsvergunning).

o        Het gedeelte voor de garage in de zijtuinstrook mag op het zelfde niveau gebracht worden als de boordsteen op de grens met het voorliggende domein.

o        De rest van de kavel zal zijn oorspronkelijk niveau moeten behouden.

  • Het advies van Cel Integraal Waterbeheer (ref IW 2019/397) van 18/03/2019 na te leven, met de bijzondere voorwaarden:

o        Alle reliëfwijzigingen zijn verboden, uitgezonderd de volgende:

  • De noodzakelijke toegangen vanaf de openbare weg naar de woning zullen mogen aangetrokken worden;
  • Terrassen die gelegen zijn binnen de bouwzone mogen op hetzelfde niveau gebracht worden als het niveau van het nulpas van de woning;
  • De voortuin en het gedeelte voor de garage in de zijtuinstrook mag op het zelfde niveau gebracht worden als de boordsteen op de grens met het voorliggende domein.

o        De verharding in de voortuin moet waterdoorlatend zijn.

o        Er een hemelwaterput van 5.000l wordt voorzien met hergebruik voor 2 toiletten, een wasmachine en buitenkraantje.

o        Er moet een infiltratievoorziening geplaatst worden van minstens 1.875l op een maximale diepte van 50 cm. Tussen de hemelwaterput en de infiltratievoorziening moet een terugslagklep geplaatst worden.

 

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Art. 3:

bij stedenbouwkundige aspecten

1.      de afvoer van het hemelwater afkomstig van het dak (en/of verharde oppervlakte) wordt in overeenstemming gebracht met de gewestelijke verordening op het afkoppelen van dakoppervlaktes (en/of verharde oppervlaktes);

2.      het decreet van 1 juni 2012 houdende de beveiliging van woningen door optische rookmelders wordt nageleefd;

 

Art. 4:

De in art. 1 bedoelde vergunning wordt uitgereikt voor onbepaalde duur.

Art. 5:

De in artikel 1 bedoelde vergunning is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden:

 

§.1 - algemene voorwaarden:

  • Hoofdstuk 4.1: Algemene voorschriften;
  • Hoofdstuk 4.2: Beheersing van oppervlaktewaterverontreiniging;
  • Hoofdstuk 4.3: Beheersing van bodem en grondwaterverontreiniging;
  • Hoofdstuk 4.4: Beheersing van luchtverontreiniging;
  • Hoofdstuk 4.5: Beheersing van geluidshinder;
  • Hoofdstuk 4.6: Beheersing van hinder door licht;
  • Hoofdstuk 4.7: Beheersing van asbest;
  • Hoofdstuk 4.9: Energieplanning;
  • Hoofdstuk 4.10: Emissies van broeikasgassen.

 

§.2 - sectorale voorwaarden:

  • Hfst. 5.53: Winning van grondwater;

 

§.3 – bijzondere milieuvoorwaarden:

  • De bronbemaling moet voorzien worden van een zandvanger.
  • De begin- en einddatum van de bronbemaling worden doorgegeven aan de dienst leefmilieu via leefmilieu@lier.be.
  • Het logboek met de meterstanden, dagdebieten en het totaaldebiet moet op de einddatum bezorgd worden aan de dienst leefmilieu via leefmilieu@lier.be.

 

De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden kunnen teruggevonden worden in Vlarem II. Deze zijn evenwel louter indicatief; bij wijzigingen van Vlarem II wordt de exploitant immers steeds geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven. De integrale en geconsolideerde tekst van Vlarem II is te raadplegen op de Milieunavigator, via de link: https://nnavigator.emis.vito.be/

 

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

o        De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

o        Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

o        Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

o        Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

o        Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

o        De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

o        Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

o        Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

o        De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

o        De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

     het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

     de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.17 OV 2018/401: vellen en verwerken van een 50-tal bomen. Limietdatum: 23/04/2019. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

Art. 1:

De aanvraag inzake vellen en verwerken van een 50-tal bomen te vergunnen met voorwaarden.

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • Het bestaand terreinniveau moet, na het vellen van de bomen, behouden blijven.
  • Strikt naleven van het advies van het Agentschap Natuur en Bos ontvangen op 26 februari 2019.

 

  • Toelating voor het vellen van :

o        populieren 1 tot en met 14 , 30

o        Eiken  24, 28, 40, 44, 49

o        Esdoorn en berken  31 tot en met 38

o        Canada populier 41 

 

De overige bomen zijn te behouden.

 

Compensatie aanplanten van minimum 12 inheemse hoogstam bomen  (akkoord met aanplant fagus sylvatica).

 

Bijkomende voorwaarden :

1.      Er moet ook rekening gehouden worden met de algemene maatregel  :

“Alle van nature in het wild levende vogelsoorten en vleermuizen zijn beschermd in het Vlaamse Gewest op basis van het Soortenbesluit van 15 mei 2009. De bescherming heeft onder meer betrekking op de nesten van de vogels en de rustplaatsen van de vleermuizen (artikel 14 van het Soortenbesluit).

Bij het uitvoeren van werken in de periode 1 maart tot 1 juli moet men er zich - vóór men overgaat tot de uitvoering van de werken - van vergewissen dat geen nesten van beschermde vogelsoorten beschadigd, weggenomen of vernield worden.

 

2. Bij het werken aan (oude) constructies of het kappen van bomen dient men na te gaan vóór de werken beginnen of vleermuizen aanwezig zijn. Als nesten of rustplaatsen in het gedrang komen, dient u contact op te nemen met het Agentschap voor Natuur en Bos”.

 

  • Er zijn in het dossier geen plannen met hoogtemetingen toegevoegd. Bijgevolg kan er geen beoordeling van eventuele reliëfwijzigingen gebeuren en worden deze dus ook niet vergund.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

Art. 3:

bij stedenbouwkundige aspecten

  • de afvoer van het hemelwater afkomstig van het dak (en/of verharde oppervlakte) wordt in overeenstemming gebracht met de gewestelijke verordening op het afkoppelen van dakoppervlaktes (en/of verharde oppervlaktes);
  • de normbepalingen van hoofdstuk 3 van de gewestelijke stedenbouwkundige verordening betreffende toegankelijkheid worden nageleefd;
  • het decreet van 1 juni 2012 houdende de beveiliging van woningen door optische rookmelders wordt nageleefd;

de groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

 

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

-          De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

-          Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

-          Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

-          Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

-          Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

-          Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

-          De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

-          Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

- Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

-          De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

-          De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

     het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

     de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.18 OV 2019/3: wijzigen van de inkomzone. Limietdatum: 27/04/2019. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

Art. 1:

De aanvraag ingediend inzake wijzigen van de inkomzone te vergunnen met voorwaarden.

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Brandweerzone Rivierenland (ref. P16196-002/01) van 5 maart 2019 strikt na te leven.

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

Art. 3:

bij stedenbouwkundige aspecten

         de afvoer van het hemelwater afkomstig van het dak (en/of verharde oppervlakte) wordt in overeenstemming gebracht met de gewestelijke verordening op het afkoppelen van dakoppervlaktes (en/of verharde oppervlaktes);

         de normbepalingen van hoofdstuk 3 van de gewestelijke stedenbouwkundige verordening betreffende toegankelijkheid worden nageleefd;

         het decreet van 1 juni 2012 houdende de beveiliging van woningen door optische rookmelders wordt nageleefd;

de groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

1.      De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

2.      Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

3.      Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

4.      Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

5.      Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

6.      Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

7.      De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

8.      Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

9.        Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

10.  De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

11.  De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

     het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

     de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.19 OV 2018/405: bouwen van een halfopen ééngezinswoning met een garage/berging in de zijtuinstrook, lot 15. Limietdatum: 20/04/2019. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

De aanvraag inzake bouwen van een halfopen ééngezinswoning met een garage/berging in de zijtuinstrook te vergunnen met voorwaarden.

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • De vloerpas van de garages heeft dezelfde hoogte als de boorsteen op de grens met het voorliggend openbaar domein.
  • Art. 4.1.: Reliëfwijzigingen worden niet toegestaan. Enkel volgende reliëfwijzigingen worden toegestaan:

o        De noodzakelijke toegangen vanaf de openbare weg naar de woning zullen mogen aangetrokken worden.

o        Terrassen die gelegen zijn binnen de bouwzone mogen op hetzelfde niveau gebracht worden als het niveau van het nulpas van de woning.

o        De voortuin mag op het zelfde niveau gebracht worden als de boordsteen op de grens met het voorliggende domein (7.93 TAW cfr. dwarsprofielen in verkavelingsvergunning).

o        Het gedeelte voor de garage in de zijtuinstrook mag op het zelfde niveau gebracht worden als de boordsteen op de grens met het voorliggende domein.

o        De rest van de kavel zal zijn oorspronkelijk niveau moeten behouden.

 

  • De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Cel Integraal Waterbeheer (ref IW 2018/405) van 02/04/2019 na te leven, in het bijzonder met de daar vermelde voorwaarden:

o        De gecombineerde put mag niet gebruikt worden omdat de infiltratie gedeeltelijk onder de hoogste grondwaterstand geïnstalleerd wordt.

o        Er moet een apart infiltratiesysteem geplaatst worden van minstens 1.650L en 2,0m² infiltratieoppervlakte.

o        Er moet een hemelwaterput van 5.000L geplaatst worden met hergebruik voor de toiletten en tuinkraan.

o        Er mogen geen terreinophogingen gedaan worden, anders dan deze doorgevoerd tijdens de verkaveling.

 

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Art. 3:

bij stedenbouwkundige aspecten

o        de afvoer van het hemelwater afkomstig van het dak (en/of verharde oppervlakte) wordt in overeenstemming gebracht met de gewestelijke verordening op het afkoppelen van dakoppervlaktes (en/of verharde oppervlaktes);

o        het decreet van 1 juni 2012 houdende de beveiliging van woningen door optische rookmelders wordt nageleefd;

 

 

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

  • De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
  • Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
  • Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
  • Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
  • Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
  • De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
  • Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
  • Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
  • De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
  • De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

     het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

     de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.20 OV 2018/396: herinrichten van een handelsgelijkvloers(winkel) en werken aan de voor- en achtergevel. Limietdatum: 22/04/2019. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

Art. 1:

De aanvraag inzake herinrichten van een handelsgelijkvloers(winkel) en werken aan de voor- en achtergevel te vergunnen met voorwaarden.

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • De aanvraag moet volledig conform de Vlaamse stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid  worden gerealiseerd.
  • De 3 units (winkels) mogen niet gericht zijn op de verkoop van periodieke goederen. 
  • De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Brandweerzone Rivierenland (ref. P10921-004/01) van 5 maart 2019 strikt na te leven.

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Art. 3:

bij stedenbouwkundige aspecten

         de afvoer van het hemelwater afkomstig van het dak (en/of verharde oppervlakte) wordt in overeenstemming gebracht met de gewestelijke verordening op het afkoppelen van dakoppervlaktes (en/of verharde oppervlaktes);

         de normbepalingen van hoofdstuk 3 van de gewestelijke stedenbouwkundige verordening betreffende toegankelijkheid worden nageleefd;

         het decreet van 1 juni 2012 houdende de beveiliging van woningen door optische rookmelders wordt nageleefd;

de groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

  • De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
  • Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
  • Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
  • Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
  • Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
  • Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
  • De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
  • Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
  • Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
  • De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
  • De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

     het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

     de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.21 OV 2019/21: bouwen van een ééngezinswoning. Limietdatum: 28/04/2019. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

De aanvraag inzake bouwen van een ééngezinswoning te vergunnen met voorwaarden.

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • Voor het verharden van de berm dient een aparte domeinvergunning aangevraagd te worden.
  • Er wordt maar 1 gezamenlijke toerit van max. 7 m breedte toegelaten en dit met het rechter perceel 92L.

De breedte van elke toerit mag dus maar max. 3,5 m. bedragen. De rest van het perceel dient fysisch afgesloten te worden op de grens van het openbaar domein. (zie algemene voorwaarden) Toeritten worden niet toegelaten tegenover bestaande weginfrastructuur (bomen, verlichtingspalen, ed.).

  • Ter hoogte van de aansluiting mogen de rioolbuizen, maximaal, een doormeter van 200 mm hebben.
  • Zowel het vuil water als het regenwater dient tot aan de rooilijn gebracht te worden.
  • Het hergebruik op de eerste hemelwaterput aan te sluiten.
  • De tweede hemelwaterput van 5.000l is niet verplicht, maar kan als reserve gebruikt worden voor het hergebruik. Deze dient op de overloop van de eerste hemelwaterput aangesloten te worden en niet als vergroting van de eerste put.
  • Er een infiltratievoorziening van minstens 2.550l geïnstalleerd wordt met een infiltratieoppervlakte van 4,1m².
  • Een aansluiting op de riolering is verplicht van zodra er riolering ligt.
  • Een septische put is verplicht in afwachting van een aansluiting op riolering.
    Het is verplicht om een septische put alle afvalwater te plaatsen die zowel zwart als grijs afvalwater opvangt (minimale inhoud 3000 liter).
  • Een IBA is toegelaten in afwachting van een aansluiting op de riool.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Art. 3:

bij stedenbouwkundige aspecten

         de afvoer van het hemelwater afkomstig van het dak (en/of verharde oppervlakte) wordt in overeenstemming gebracht met de gewestelijke verordening op het afkoppelen van dakoppervlaktes (en/of verharde oppervlaktes);

         de normbepalingen van hoofdstuk 3 van de gewestelijke stedenbouwkundige verordening betreffende toegankelijkheid worden nageleefd;

         het decreet van 1 juni 2012 houdende de beveiliging van woningen door optische rookmelders wordt nageleefd;

         de groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

 

 

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

1.      De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

2.      Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

3.      Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

4.      Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

5.      Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

6.      Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

7.      De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

8.      Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

9.        Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

10.  De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

11.  De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

     het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

     de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.22 OV 2018/382: wijzigen functie bestaande magazijnen. Limietdatum: 27/04/2019. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 2 bezwaarschrift(en) werden ingediend.

De elementen uit de verschillende bezwaren zijn van die aard dat ze niet kunnen worden bijgetreden.

 

Art. 2:

De aanvraag inzake wijzigen functie bestaande magazijnen,  te vergunnen met voorwaarden.

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 3:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • P1 en P2  mogen niet worden uitgevoerd.
  • Behalve de 4 vergunde parkeerplaatsen aan de rechterzijde moeten de overige parkeerplaatsen aan de rechterzijde worden uitgesloten uit de vergunning.
  • De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Brandweerzone Rivierenland (ref. P11179-008/01) van 11 februari 2019 strikt na te leven.

 

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Art. 4:

bij stedenbouwkundige aspecten

         de afvoer van het hemelwater afkomstig van het dak (en/of verharde oppervlakte) wordt in overeenstemming gebracht met de gewestelijke verordening op het afkoppelen van dakoppervlaktes (en/of verharde oppervlaktes);

         de normbepalingen van hoofdstuk 3 van de gewestelijke stedenbouwkundige verordening betreffende toegankelijkheid worden nageleefd;

         het decreet van 1 juni 2012 houdende de beveiliging van woningen door optische rookmelders wordt nageleefd;

         de groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

        de bekrachtigde archeologienota na te leven, of;

         als de ingreep in de bodem van deze vergunde werken afwijkt van de ingreep in de bodem van de werken, omschreven in de bekrachtigde archeologienota, geldt de bekrachtigde archeologienota niet als toelating voor de maatregelen die erin omschreven zijn. In dat geval moet u de procedure overeenkomstig artikel 5.4.16 tot en met artikel 5.4.21 van het Onroerenderfgoeddecreet van 12 juli 2013 naleven;

 

 

 

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

  • De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
  • Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
  • Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
  • Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
  • Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
  • Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
  • De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
  • Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
  • Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
  • De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
  • De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

     het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

     de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.23 OV 2019/15: verbouwen van een bestaande ééngezinswoning. Limietdatum: 22/04/2019. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

De aanvraag inzake verbouwen van een bestaande ééngezinswoning te vergunnen met voorwaarden.

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • Het plaatsen van een septische put is verplicht voor de opvang van zwart / faecaal water (minimale inhoud 2000 liter).
  • Er moet een hemelwaterput van 6.000l geïnstalleerd worden.
  • Er moet hemelwater gebruikt worden voor de aansluiting van de toiletten, de wasmachine en een tuinkraan.
  • Er moet een bufferput van minimaal 412l met vertraagde afvoer van 10l/ha/s geïnstalleerd worden.
  • De terrasmuren t.h.v. de eerste verdieping die zich buiten de bouwzone (13m00) bevinden worden uitgesloten uit de vergunning.
  • De na-isolatie van de voorgevel wordt toegestaan op voorwaarde dat een geheel obstakelvrije loopweg van min. 1m50 gegarandeerd wordt.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Art. 3:

bij stedenbouwkundige aspecten

         de afvoer van het hemelwater afkomstig van het dak (en/of verharde oppervlakte) wordt in overeenstemming gebracht met de gewestelijke verordening op het afkoppelen van dakoppervlaktes (en/of verharde oppervlaktes);

         de normbepalingen van hoofdstuk 3 van de gewestelijke stedenbouwkundige verordening betreffende toegankelijkheid worden nageleefd;

         het decreet van 1 juni 2012 houdende de beveiliging van woningen door optische rookmelders wordt nageleefd;

         de groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

 

 

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

  • De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
  • Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
  • Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
  • Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
  • Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
  • Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
  • De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
  • Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
  • Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
  • De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
  • De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

     het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

     de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.24 OV 2019/4: bouwen van een halfopen woning. Limietdatum: 27/04/2019. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

De aanvraag inzake bouwen van een halfopen woning,  te vergunnen met voorwaarden.

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • Voorgevelhoogte moet 6.5m zijn, gelijkvloerse hoogte moet 3.5m zijn, nokhoogte moet 11m zijn. De hoogtes worden gemeten vanaf het niveau van voorliggend fietspad.
  • De hoogte van het plat dak van de verdieping met bouwdiepte tussen 9 en 13m moet 6.50m zijn, gemeten van het fietspad.
  • Alle verhardingen moeten in waterdoorlatende materialen of materialen met brede voeg. Waterdichte vlakken enkel voor verhardingen van terrassen van max 30m² mits afwateren naar tuin en mits onmiddellijke bezinking;
  • De rest van het perceel naast de oprit dient fysisch afgesloten te worden op de grens van het openbaar domein.
  • Er moet een infiltratievoorziening van minstens 666 l geplaatst worden met een infiltratieoppervlakte van minstens 1,1m²
  • De infiltratievoorziening mag op maximaal 90 cm diepte geïnstalleerd worden.
  • Er mag er maar een hemelwaterput van 6.000l geïnstalleerd worden.
  • Een aansluiting op de riolering is verplicht van zodra er riolering ligt.
  • Een septische put is verplicht in afwachting van een aansluiting op riolering.
    Het is verplicht om een septische put alle afvalwater te plaatsen die zowel zwart als grijs afvalwater opvangt (minimale inhoud 3000 liter).
  • Een IBA is toegelaten in afwachting van een aansluiting op de riool.

 

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Art. 3:

bij stedenbouwkundige aspecten

         de afvoer van het hemelwater afkomstig van het dak (en/of verharde oppervlakte) wordt in overeenstemming gebracht met de gewestelijke verordening op het afkoppelen van dakoppervlaktes (en/of verharde oppervlaktes);

         de normbepalingen van hoofdstuk 3 van de gewestelijke stedenbouwkundige verordening betreffende toegankelijkheid worden nageleefd;

         het decreet van 1 juni 2012 houdende de beveiliging van woningen door optische rookmelders wordt nageleefd;

de groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

 

 

 

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

  • De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
  • Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
  • Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
  • Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
  • Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
  • Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
  • De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
  • Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
  • Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
  • De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
  • De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

     het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

     de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.25 OV 2018/372: slopen en bouwen van een loods met 9 units + appartement. Limietdatum: 15/04/2019. WEIGERING OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

Art. 1:

De aanvraag ingediend inzake slopen en bouwen van een loods met 9 units + appartement te weigeren.

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.26 Taptoe 2020. PRINCIPIELE GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college geeft haar principieel akkoord om stad Lier als kandidaat voor te dragen voor de samenwerking van de Internationale Taptoe in 2020.

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.27 Uitbetaling subsidie jeugd KSA Lier. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist een subsidie van 650 euro toe te kennen aan KSA Lier in het kader van het subsidiereglement zwerfvuil.

 

Art 2 :

De financiële gevolgen zijn:

 

Actienummer

Omschrijving budgetsleutel

Bedrag

Saldo krediet

005.002.018.005

andere kosten voor prestaties                                                                van derden                            

650

11850

Budgetsleutel

62399999/0200

 

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.28 Uitbetaling subsidie jeugd KSA Lier. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist een subsidie van 1040 euro toe te kennen aan KSA Lier in het kader van het subsidiereglement zwerfvuil.

 

Art 2 :

De financiële gevolgen zijn:

 

Actienummer

Omschrijving budgetsleutel

Bedrag

Saldo krediet

005.002.018.005

andere kosten voor prestaties                                                                van derden                            

1040

10810

Budgetsleutel

62399999/0200

 

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.29 Uitbetaling subsidie jeugd Scouting St.-Gummarus. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist Het college beslist een subsidie van 1545 euro toe te kennen aan Scouting St. Gummarus in het kader van het subsidiereglement zwerfvuil.

 

Art 2 :

De financiële gevolgen zijn:

 

Actienummer

Omschrijving budgetsleutel

Bedrag

Saldo krediet

005.002.018.005

andere kosten voor prestaties                                                                van derden                            

1545

9265

Budgetsleutel

62399999/0200

 

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.30 Uitbetaling subsidie jeugd jonggidsen Scouting Lier. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist een subsidie van 280 euro toe te kennen aan Jonggidsen Scouting Lier in het kader van het subsidiereglement zwerfvuil.

 

Art 2 :

De financiële gevolgen zijn:

 

Actienummer

Omschrijving budgetsleutel

Bedrag

Saldo krediet

005.002.018.005

andere kosten voor prestaties van derden

280

8985

Budgetsleutel

62399999/0200

 

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.31 Uitbetaling subsidie jeugd Chiro Sint-Gummarus en Heilig-Hart. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist een subsidie van 650 euro toe te kennen aan Chiro Sint-Gummarus en Heilig-Hart in het kader van het subsidiereglement zwerfvuil.

 

Art 2 :

De financiële gevolgen zijn:

 

Actienummer

Omschrijving budgetsleutel

Bedrag

Saldo krediet

005.002.018.005

andere kosten voor prestaties van derden

650

8335

Budgetsleutel

62399999/0200

 

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.32 Lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college keurt de lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL goed voor een totaal bedrag van 27.015,32 euro ( van bestelbonnummer 201900171 tot en met bestelbonnummer 201900191 ).

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.33 Facturen gewone en buitengewone dienst LPL, dienstjaar 2019, voor een totaal bedrag van 1.312.126,56 euro. BETAALBAARSTELLING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de volgende mandaten, dienstjaar 2019, betaalbaar te stellen voor een totaal bedrag van 1.312.126,56 euro : van mandaatnummer 234 tot en met mandaatnummer 327.

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.34 Facturen Stad Lier, dienstjaar 2019, voor een totaal bedrag van 553.088,82 euro. BETAALBAARSTELLING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de volgende goedkeuringslijsten, dienstjaar 2019, betaalbaar te stellen voor een totaal bedrag van 553.088,82 euro : van goedkeuringslijstnummer 201900189 tot en met goedkeuringslijstnummer 201900239.

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.35 Belastingkohier op " Vervoer van personen die overlast veroorzaken ", tweede kohier dienstjaar 2018. VASTSTELLING EN UITVOERBAARVERKLARING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist het belastingkohier op " Vervoer van personen die overlast veroorzaken ", tweede kohier dienstjaar 2018, vast te stellen en uitvoerbaar te verklaren voor een totaal bedrag van 3.100,00 euro.

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.36 Belastingkohier op " Exploiteren van vergunningsplichtige ondernemingen 1ste klasse ", dienstjaar 2019. VASTSTELLING EN UITVOERBAARVERKLARING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist het belastingkohier op " Exploiteren van vergunningsplichtige ondernemingen 1ste klasse ", dienstjaar 2019, vast te stellen en uitvoerbaar te verklaren voor een totaal bedrag van 37.710,07 euro.

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.37 Verificatie rekening 2018 lokale politie Lier. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college bespreekt de rekening 2018 van de lokale politie Lier. De begrotingsrekening 2018 wordt als volgt samengesteld :

 

 

Gewone dienst

 

Vastgestelde rechten

10.952.126,75

Onverhaalbare en oninbare bedragen

0,00

Netto vastgestelde rechten

10.952.126,75

Vastgelegde uitgaven

10.251.773,16

Begrotingsresultaat

700.353,59

 

 

Vastgelegde uitgaven

10.251.773,16

Aanrekeningen

10.232.288,72

Over te dragen vastleggingen

19.484,44

 

 

Boekhoudkundig resultaat

719.838,03

 

 

 

Buitengewone dienst

 

Vastgestelde rechten

1.268.016,74

Onverhaalbare en oninbare bedragen

0,00

Netto vastgestelde rechten

1.268.016,74

Vastgelegde uitgaven

1.175.106,90

Begrotingsresultaat

92.909,84

 

 

Vastgelegde uitgaven

1.175.106,90

Aanrekeningen

444.491,46

Over te dragen vastleggingen

730.615,44

 

 

Boekhoudkundig resultaat

823.525,28

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De balans op 31 december 2018 en de resultatenrekening over het dienstjaar 2018 van de lokale politiezone Lier worden als volgt samengesteld :

 

Balans

 

Vaste activa

1.164.914,00

Vlottende activa

1.801.984,00

Totaal van de activa

2.966.898,00

 

 

Eigen vermogen

2.462.553,00

Voorzieningen

0,00

Schulden

504.345,00

Totaal van de passiva

2.966.898,00

 

 

 

Resultatenrekening

 

Exploitatieresultaat

513.364,00

Uitzonderlijk resultaat

13.962,00

Resultaat van het dienstjaar

527.326,00

 

 

 

Het college legt dit ontwerp van de rekening 2018 van de lokale politie Lier ter goedkeuring voor aan de gemeenteraad

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.38 B19-17 Belastingbezwaar ingediend de belasting op leegstaande woningen, aanslagjaar 2018, artikel 12, fichenummer 41.270. NIET ONTVANKELIJK EN NIET GEGROND.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist het bezwaar B19-17 tegen de gemeentebelasting op leegstaande woningen, aanslagjaar 2018 – kohierartikel 12 – fichenummer 41.270, niet ontvankelijk en niet gegrond te verklaren. De belasting is  verschuldigd.

 

Art 2 :

Kopieën:

 

Aantal

Bestemmeling

1

1

bezwaarindiener

Financieel Directeur

 

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.39 Agenda van de gemeenteraad van 29 april 2019. KENNISNAME.

 

 

BESLUIT:

Het college neemt kennis van de agenda van de gemeenteraad van 29 april 2019.

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.40 Vaststellen data van de meerderheidsgroepen en commissies. KENNISNAME.

 

 

BESLUIT:

Het college neemt kennis van de data van de meerderheidsgroepen en commissies.

 

De meerderheidsgroepen zullen vergaderen op dinsdag 23 april 2019.

 

De commissies zullen vergaderen op volgende data:

 

 

 

 

Dinsdag 23 april 2019

20.00 uur

Verenigde commissies

 

Dinsdag 23 april 2019

18.45 uur

Commissie wijkwerking, participatie, wonen, patrimonium, tewerkstelling, onroerend erfgoed

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Woensdag 24 april 2019

19.15 uur

Commissie sport, cultuur, bibliotheek, onderwijs, afvalbeleid, proper Lier

 

Woensdag 24 april 2019

20.00 uur

Commissie sociale zaken, welzijn, kinderopvang, gezin, senioren, personen met een beperking, integratie

 

 

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.41 Erkend Regionaal Samenwerkingsverband Provincie Antwerpen vzw - algemene vergadering en raad van bestuur - aanduiding van de afgevaardigden. KENNISNAME EN VERZENDEN NAAR GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis om als vertegenwoordiger van de gemeente voor de algemene vergadering van de vzw Erkend Regionaal Samenwerkingsverband Provincie Antwerpen, voor de duur van de legislatuur 2019-2024, aan te duiden:

de heer Frank Boogaerts, burgemeester.

 

Art 2 :

Het college neemt kennis om als plaatsvervangend vertegenwoordiger van de gemeente voor de algemene vergadering van de vzw Erkend Regionaal Samenwerkingsverband Provincie Antwerpen, voor de duur van de legislatuur 2019-2024, aan te duiden:

de heer Maurits Desmedt

 

Art 3 :

Het college neemt kennis om de vertegenwoordiger van het lokaal bestuur de heer Frank Boogaerts, burgemeester, voor als lid van de raad van bestuur voor te dragen.

 

Art 4 :

Het college van burgemeester en schepenen wordt gelast met de uitvoering van dit besluit en in het bijzonder met het in kennis stellen aan de vzw Erkend Regionaal Samenwerkingsverband Provincie Antwerpen.

 

Art 5 :

Het college beslist het dossier ter goedkeuring aan de gemeenteraad voor te leggen.

 

Art 6 :

Kopieën:

 

Aantal

Bestemmeling

1

ERSV Provincie Antwerpen

1

vertegenwoordigers

 

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.42 Poolstok cvba - aanduiden effectief voor de algemene vergadering. KENNISNAME EN VERZENDEN NAAR GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van de aanduiding van de heer Rik Pets, schepen, als effectief vertegenwoordiger in de algemene vergadering van Poolstok cvba en dit voor de hele duur van de gemeentelijke legislatuur 2019-2024.

 

Art 2 :

Het college beslist het dossier ter goedkeuring aan de gemeenteraad voor te leggen.

 

Art 3 :

Kopieën:

 

Aantal

Bestemmeling

1

Poolstok cvba

1

vertegenwoordigers

 

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.43 Verkoop deel grond van Liersebaan.  PRINCIPIËLE GOEDKEURING EN DOORSTUREN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist het ontwerp van akte, opgesteld door notaris Van Cauwenbergh, betreffende de verkoop van een deel van de grond van de parking van "DE WAAIER", meer met een oppervlakte van 12,1 m² aan betrokkene en dit tegen de schattingsprijs van € 3500,- op voorwaarde dat betrokkene alle lasten draagt die deze verkoop met zich meebrengt, zoals notariskosten, landmeterskosten etc.... principieel goed te keuren en dit verzenden naar de Gemeenteraad.

 

Art. 2:

Het College van Burgemeester en Schepenen beslist akkoord te gaan dat de stad Lier de afbraak van de platen muur (= bestaande muur) voor hun rekening neemt op voorwaarde dat betrokkene dan op eigen kosten een nieuwe muur plaatst en bijgevolg de muur van het aanwezige gebouw aan de zijde van de parking een volledige opknapbeurt geeft.

 

 

Art 3 :

De financiële gevolgen zijn:

 

Actienummer

Omschrijving budgetsleutel

Bedrag

Saldo krediet

1/1/4/5

Verkoop patrimonium onbebouwde terreinen

+3.5000 €

 

Budgetsleutel

22000020

 

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.44 Sluikstorten te Driekoningenweg. Perceel D 41 B gelegen in het onteigeningsplan "RUP Hoogdynamisch recreatiegebied Hoge Velden - Posthoorn": beheersovereenkomst. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist een oproep te publiceren tot sluiting van een beheersovereenkomst, waarbij het perceel gelegen te Lier, Driekoningenweg en kadastraal gekend als Lier 3e Afd., sectie D en nr. 41 kosteloos in beheer zal gegeven worden.

 

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.45 Organisatie van een publieke verkoop van gevonden fietsen. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist dat er een openbare fietsenverkoop wordt georganiseerd zoals voorgesteld, op zaterdag 11 mei 2018 op het Felix Timmermansplein.

 

Art 2 :

De fietsen dienen vooraf volledig worden nagekeken en in orde gebracht door Fietspunt. Er mogen gemiddeld niet meer dan 25 euro kosten gemaakt worden per fiets.

Indien er meer dan 30 euro kosten zijn mogen de fietsen niet worden hersteld.

 

Art 3 :

De burgemeester Frank Boogaerts en schepen Rik Pets zullen de taak van veilingmeester opnemen.

 

Art 4 :

Kinderfietsen worden nagekeken in functie van gebruik op de BKO.

 

Art 5 :

De financiële gevolgen zijn:

 

Actienummer

Omschrijving budgetsleutel

Bedrag opbrengst

002.013.006.008

verkoop afgeschreven voertuigen

1.485 euro

 

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.47 Den Bril - ereloon ontwerper - bijkomende vastlegging. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist een bijkomende vastlegging, voor de ontwerper m.b.t. het dossier Restauratie Den Bril", t.b.v. 39.449,87euro incl. BTW goed te keuren.

 

Art 2 :

De financiële gevolgen zijn:

 

Actienummer

Omschrijving budgetsleutel

Bedrag

Saldo krediet

5/2/14/2

andere gebouwen in aanbouw - gemeenschapsgoederen

38.449,87euro incl. BTW

808,81euro

Budgetsleutel

720/22199007

 

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.48 Korting 3% op factuurbedrag verkoop afvalzakken door handelaars. Dienstjaar 2018. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college keurt de vergoeding van 3% goed voor het verdelen van afvalzakken door handelaars voor het dienstjaar 2018. Het betreft een totaalbedrag van 2.340,00euro excl. BTW. De BTW van de door de handelaren gefactureerde vergoedingen is ten laste van de stad.

 

Handelaar

vergoeding 3% PMD zakken +  Roze zakken

AD Delhaize  Bloemmolens, Hoogveldweg 6

€ 291

Delhaize GABA, Mechelsesteenweg 106b

€ 202,50

Albert Heijn, Antwerpsesteenweg 477b

€ 60

Blang retail bvba, Spar supermarkt, Eeuwfeestlaan 74

€ 198

BVBA Sweeck - Kempeneer, Dagbladhandel Het nieuwspunt, Dorpsstraat 9

€ 117

Carrefour, Lintsesteenweg 4

€ 150

Carrefour express, Antwerpsestraat 142 bus 1

€ 49,50

Colruyt, Antwerpsesteenweg 344

€ 1026

Dagbladhandel De Nete, Kartuizersvest 25

€ 22,50

Huis Perfect, Lispersteenweg 277

€ 45

Bilsen & Co, Grote Markt 63

€ 28,50

Proxy Zimmer, Eikelstraat 24-26

€ 150

 

 

Art 2 :

De financiële gevolgen zijn:

 

Actienummer

Omschrijving budgetsleutel

Bedrag

Saldo krediet

5/3/2/1

kosten i.v.m. afval van gezinnen en ondernemingen

2.340,00euro excl. BTW

 

BTW: 491,40euro

1.993.067,25euro

Budgetsleutel

0300/6150700

 

 

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.49 Pompstation Itterbeek en Lachenebeek. VASTLEGGING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college keurt de vastlegging t.b.v. 8.500,00euro (vrij van BTW) voor het onderhouden van de pompstations Lachenebeek en Itterbeek - dienstjaar 2019, door Engie-Fabricom, goed.

 

Art 2 :

De financiële gevolgen zijn:

 

Actienummer

Omschrijving budgetsleutel

Bedrag

Saldo krediet

5/2/7/2

huur technische benodigdheden

8.500,00euro vrij van BTW

26.980,00euro

Budgetsleutel

0319/61415000

 

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.50 Vernieuwen cameranetwerk. Voorlopige oplevering, eindafrekening, onderhoudscontract en attest van goede uitvoering. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college keurt het PV van voorlopige oplevering d.d. 25/03/2019 m.b.t. het vernieuwen en uitbreiden van het bestaande openbare cameranetwerk goed.

 

Art 2 :

Het college beslist goedkeuring te hechten aan de eindafrekening ten bedrage van 173.611,00euro excl. BTW ofwel 210.069,31euro incl. BTW.

 

Art 3 :

Het college beslist het onderhoudscontract, reeds gevraagd in het bestek, goed te keuren. Het contract heeft een looptijd van twee jaar en is nadien stilzwijgend jaarlijks verlengbaar. De kostprijs voor het eerste jaar bedraagt 18.916,00euro excl. BTW ofwel 22.888,36euro incl. BTW. Vanaf het tweede jaar bedraagt de kostprijs 24.917,00euro excl. BTW.

 

Art 4 :

Het college beslist goedkeuring te hechten aan het attest van goede uitvoering.

 

Art 5 :

De financiële gevolgen zijn:

 

Actienummer

Omschrijving budgetsleutel

Bedrag

Saldo krediet

5/2/6/12

huur technische benodigdheden

18.916,00euro excl. BTW

 

3.972,36euro medecontractant

7.111,64euro

Budgetsleutel

0200/61415000

 

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.51 Reinigen van straatkolken en pompputten RWA/DWA op het grondgebied van Lier en Koningshooikt. NIET TOEWIJZING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist dat de plaatsingsprocedures voor :

Perceel 1 (Reinigen straatkolken op het grondgebied van Lier en Koningshooikt),

Perceel 2 (Reinigen van pompputten RWA/DWA op het grondgebied van Lier en Koningshooikt) worden stopgezet. De percelen worden niet gegund omwille van budgettaire ontoereikbaarheid.

 

De inschrijvers zullen hierover per brief ingelicht worden.

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.52 Kappen bomen en heraanleg voetpaden 'driehoek' Leopold III-laan-Arthur Vanderpoortenlaan-Netelaan. GOEDKEURING.

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.53 Subsidie afkoppeling : Leike 9. TOEKENNING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college kent de gemeentelijke afkoppelingspremie van € 900,00 toe aan betrokkene, voor het afkoppelen van de hemelwaterleiding voor aansluiting op een openbare gescheiden riolering aan de woning gelegen te 2500 Koningshooikt.

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.54 Herstel betonvak Hondstraat 21. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college hecht goedkeuring aan de herstelling van het betonvak thv Hondstraat 21 (thv paal nr. 4044 en tussen openbare verlichtingspalen 1835 en 1834).

 

Art 2 :

De financiële gevolgen zijn:

 

Actienummer

Omschrijving budgetsleutel

Bedrag

Saldo krediet

5/2/2/1

Wegen - buitengewoon onderhoud

1.627,47 euro BTW verlegd.

 

BTW 341,77 euro

218.369,44 euro

Budgetsleutel

0200/22400500

 

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.55 Herstel betonvak Jan Frans Willemslaan nr. 6. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college hecht goedkeuring aan het herstellen van het betonvak aan Jan Frans Willemslaan thv nr. 6.

 

Art 2 :

De financiële gevolgen zijn:

 

Actienummer

Omschrijving budgetsleutel

Bedrag

Saldo krediet

5/2/2/1

wegen - in uitvoering

1.627,47 euro BTW verlegd

 

341,77 euro BTW

216.400,20 euro

Budgetsleutel

0200/22400500

 

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.56 Felix Timmermansplein : plaatsen van 7 fietsbeugels. GOEDKEURING.

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.57 Verkaveling Baron Carolylaan (Danneels). Aanstelling studiebureau. VASTLEGGING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college hecht goedkeuring aan de aanstelling van het studiebureau S. Bilt BVBA uit Willebroek om binnen het raamcontract 'aanstelling studiebureau voor ontwerp weg- en rioleringswerken verkavelingen' de studie uit te voeren voor de verkaveling Baron Carolylaan (Danneels).

 

Art 2 :

De financiële gevolgen zijn:

 

Actienummer

Omschrijving budgetsleutel

Bedrag

Saldo krediet

5/2/9/23

wegen in uitvoering

29.931,60 euro inclusief BTW

Budget te voorzien bij budgetwijziging.

Budgetsleutel

0200/22400007

 

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.58 Ventweg Tramweglei. Voorontwerp. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college keurt het voorontwerp, opgemaakt door Sweco, voor de ventweg Tramweglei goed rekening houdende met volgende voorwaarden :

•Bij de aanleg van een gracht langsheen de weg moet er rekening gehouden worden met de gemiddelde grondwaterstand van 70 cm.

•De te kappen bomen dienen  gecompenseerd te worden door de aanplant van 3 inheemse bomen.

•De fietsdoorsteek in het verlengde van de Tramweglei richting fietspad langs de nieuwe rotonde ontbreekt.

•Gezien het lokaal uitzicht van de weg dient de weg uitgevoerd volgens het principe van verschillende rijlopers (tractorpad).

•De plantvakken  groter (langer)  maken

•De dwarshelling van de stoep mag max 2% hebben 

•Er dienen geleide lijnen of waarschuwingsmarkeringen voor blinden en slechtziende voorzien te worden

•De afgeschuinde stoepranden aan de oversteekplaats mogen max  2 cm hoog zijn

•In het dossier dient de opname van de riolering van de woningen Tuinweg 117 t/m 123 opgenomen te worden. Hiervoor dient een extra pompput geplaatst te worden.

 

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.59 Weg- en rioleringswerken Pastoriestraat : voorontwerp. Aanpassingen nav bewonersvergadering. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college keurt de aanpassingen, naar aanleiding van de bewonersvergadering op 19 februari 2019, goed betreffende het voorontwerp voor de heraanleg van de Pastoriestraat :

1.De school is aangesloten langs de Kesselsesteenweg. Voor de kerk zullen de regenwateraflopen worden over genomen. De riolering van de BKO is nog uit te zoeken.

2. Het invoeren van een schoolstraat wordt nog geëvalueerd. De tijdsduur voor de schoolstraat is “1 uur voor aanvang van de lessen ” en “1 uur na de schooltijd”.

3.Voorstel "2c" wordt nog verder bekeken door de deskundige mobiliteit.

4.Indien schoolstraat : mogelijk aanbrengen “octopuspaal” met slagboom

5.Overlast van tankwagens benzinestation (vooral op zaterdag)is nog te evalueren.

6.woonerf in deel Beemdstraat/ Maasfortbaan wordt niet weerhouden.

7.Een bijkomende OCT wordt enkel geplaatst indien er een noodzaak is. Dit wil zeggen wanneer het aantal ledigingen aanzienlijk stijgt.

8.Er wordt een “pleintje” aangelegd.

 

Art 2 :

Het college laat deze beslissing opnemen op de website van de stad en verstuurt deze naar de bewoners via een bewonersbrief.

 

Art 3 :

Het college geeft studiebureau S.Bilt opdracht om het ontwerpdossier verder

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.60 Weg- en rioleringswerken Berlarij : voorontwerp. Aanpassingen nav bewonersvergadering. GOEDKEURING.

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.61 Weg- en rioleringswerken bedrijventerrein Duwijck fase 2. Definitieve oplevering. KENNISNAME.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van het proces-verbaal van definitieve oplevering voor de weg- en rioleringswerken in het bedrijventerrein Duwijck fase II.

 

Art 2 :

De beluchters worden niet overgedragen naar het openbaar domein.

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.62 Trajectbegeleiding Igemo. Meerwerk begeleiding plaatsing nieuwe IBA's. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college keurt de eenheidsprijs, voor de begeleiding van Igemo bij de plaatsing van 3 IBA's, ten bedrage van 315.00euro (0% BTW) per woning goed.

 

Art 2 :

De financiële gevolgen zijn:

 

Actienummer

Omschrijving budgetsleutel

Bedrag

Saldo krediet

5/2/4/3

onderhoudswerken aan wegen en waterlopen

945 euro

396,31 euro

Budgetsleutel

310/61504000

 

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.63 Vernieuwing lichtenregeling kruispunt Leopoldplein - Antwerpsesteenweg - Baron Opsomerlaan - Van Boeckellaan - Anton Bergmannlaan. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college keurt de nieuwe lichtenregeling Leopoldplein - Antwerpsesteenweg - Baron Opsomerlaan - Van Boeckellaan en Anton Bergmannlaan goed volgens volgende karakteristieken :

3 tijdstipafhankelijke regelingen: spitsuur ’s ochtends, spitsuur ’s avonds en daluren

4 fasen

Ochtendspits:

oDoorlooptijd 59sec tot max 96s (huidige 59sec tot 95sec)

oWachttijd voetgangers Baron Opsommerlaan: 45sec tot 67sec

Daluren:

oDoorlooptijd 60sec tot max 106s (maar nog verlenging mogelijk door lussen)

oWachttijd voetgangers Baron Opsommerlaan: 45sec tot 67sec

Avondspits:

oLanger dan de daluren met meer tijd voor het verkeer uit het centrum en de

            zijrichtingen

 

Art 2 :

Het college keurt volgende voorwaarden, bij de aanpassing van de lichtenregeling, goed :

- geen fietsstraten voorzien op de brug of naast de tunnel

- geen opstelvlak voor de fietsers maken naast de tunnel

- stopstreep voor de fietsers van de vesten naar achter te leggen

- aparte lichten voor fietsers en voetgangers op de vesten behouden

- voorzien van aftellicht aan de voetgangersoversteek Baron Opsomerlaan

- het mogelijk maken van linksaf slaan op de N10 en het verwachtte afzuigeffect ontlast
  voornamelijk de binnenstad. Een bijkomende aanpassing van de
  lichtenregeling kan na verloop van tijd wel noodzakelijk zijn door het aanzuigeffect.
- een apart schema te voorzien voor de middagspits op woensdag

- de fasen nog een beetje aanpassen ten voordele van de voetgangers in het schema van
  de daluren.

- duidelijk en tijdig communiceren omtrent de gewijzigde verkeerssituatie

- rechtsaf door rood voorzien op de geschikte plaatsen

- politiebegeleiding voorzien bij implementatie + observatie door cel mobiliteit.
 

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.64 Gieten plantenbakken. VASTLEGGING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college hecht goedkeuring aan de vastlegging van 9.780,35 euro inclusief BTW voor het onderhoud van 93 plantenbakken door Monteflores op grondgebied van Lier en Koningshooikt gedurende een periode van 6 maanden (van april tot en met eind september).

 

Art 2 :

De financiële gevolgen zijn:

 

Actienummer

Omschrijving budgetsleutel

Bedrag

Saldo krediet

5/2/11/1

Andere kosten voor prestaties van derden

- 9.780,35 euro

1.546,71 euro

Budgetsleutel

0680/61399999

 

Er dient 9.780,35 euro verschoven te worden van de actie 5/2/11/1 'groenonderhoud - externe aannemer' naar de actie 5/2/11/5 'bebloeming'.

 

Actienummer

Omschrijving budgetsleutel

Bedrag

Saldo krediet

5/2/11/5

Andere kosten voor prestaties van derden

9.780,35 euro incl. BTW

0 euro

Budgetsleutel

0680/61399999

 

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.65 Toelage Acute Opvang CAW. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist akkoord te gaan om een bijdrage te voorzien van 0,4€/inwoner voor de organisatie van Acute Opvang in de periode april 2019-april 2020 door CAW Boom Mechelen Lier.

 

Art 2 :

De financiële gevolgen zijn:

 

Actienummer

Omschrijving budgetsleutel

Bedrag

Saldo krediet

007.001.002.004

Toegestane werkingssubsidies aan verenigingen

13.962€

4.038€

Budgetsleutel

64930000-0900

 

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.66 Aankoop van 75 verkeersparka's en 75 verkeersfleeces voor het operationeel personeel en vaststelling last- en gunningsvoorwaarden leasing. Lastencohier L1/19.02 met gunning volgens onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking met een geraamde kostprijs van 25.000 euro incl. BTW. GOEDKEURING VOOR VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist het bijzonder bestek met nr. L1/19.02 en de raming voor de opdracht "Aankoop signalisatiejassen klasse 3 voor geüniformeerden" opgesteld door Politie Lier ter goedkeuring voor te leggen aan de gemeenteraad van 29 april 2019. De raming bedraagt 25.000 euro incl. BTW.

 

Art 2 :

De financiële gevolgen zijn:

 

Actienummer

Omschrijving budgetsleutel

Bedrag

Saldo krediet

330/744/51

Aankoop signalisatiejassen klasse 3 voor geüniformeerden

25.000

148.398,84

 

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.67 Overeenkomst Werkmmaat - uitbreiding Leescafé. GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college gaat akkoord met de voorgestelde uitbreiding van de overeenkomst met vzw Werkmmaat met ingang vanaf 3 juni 2019 .

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.68 Verkoop UiTPAS op de zaterdagmarkt van 4 mei 2019. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist promotie en verkoop van UiTPASSEN op de zaterdagmarkt van 4 mei '19, goed te keuren.

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.69 23/06/2019 - Jaar-/rommelmarkt Koningshooikt. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist akkoord te gaan met de organisatie van de jaarmarkt en rommelmarkt

van Koningshooikt op zondag 23/06/2019 vanaf 09u00 (opbouw vanaf 06u00) tot 16u00, ten laatste om 21u00 (afbraak tot 22u00), mits de voorwaarden zoals vermeld in het advies

van de brandweer stipt worden nageleefd. Indien mogelijk zal de brandweer een controle

uitvoeren.

 

Art 2 :

Het college gaat akkoord met volgende verkeersmaatregelen :

 

- afsluiten voor verkeer van Koningsplein (inclusief parking), Dorpsstraat, Liersebaan tot aan Leliënlei, Schoolstraat, Bernard Van Hoolstraat tot aan Schoolstraat, Eikenboslaan tot aan Sint-Antoniuslaan van 5u tot 23u.

 

- omleiding in beide richtingen via N10, Burgemeester Hensstraat en Sander De Vosstraat.

 

- parkeerverbod op 23/6 voor dit ganse gebied.

 

- parkeerverbod op vrijdag  21/06 op P De Waaier voor het plaatsen van de kiosk.

 

Art 3 :

Het college gaat akkoord om het gemeentehuis Koningshooikt ter beschikking te stellen van

de dorpsraad voor het organiseren van een tentoonstelling (periode voor opbouw en afbraak

inbegrepen) en voor het organiseren van de snoepworp op 23/06/2019

 

Art 4 :

Het college gaat akkoord met het inzetten van stadspersoneel en veegwagen voor het

vegen van het terrein van de jaarmarkt en het ophalen van het afval.

Het college gaat akkoord met het ophalen en verwerken van de vuilniszakken (verzameld op

een centraal punt door de organisatie) door de stadsdiensten, mits dit enkel gaat om afval

dat op straat ligt, afval van de standhouders dient te worden meegenomen door de

standhouders zelf.

Afspraken ivm het afval dienen te worden gemaakt met de verantwoordelijke van Proper Lier -  dries.emmerechts@lier.be.

 

Art 5 :

De gemeenschapswachten zullen aanwezig zijn van 9u tot 12u met 2 of 3 personen.

De dorpsraad zorgt voor een bereikbare standplaats voor de wagen van de

gemeenschapswachten.

De dorpsraad dient in hun communicatie mee op te nemen dat de het mogelijk is om fietsen te laten labelen van 09u00 tot 12u00.

 

Art 6:

De financiële gevolgen zijn:

 

 

 

Actienummer

Omschrijving budgetsleutel

Bedrag

Saldo krediet

006.006.003.005

Toelage jaarmarkt KH

Andere toegestane werkingssubsidies

4500

0

Budgetsleutel

64999999/0719

 

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.70 26/04/2019 - Afterparty Beiaardcantus. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist toelating te verlenen aan 't Kafaat voor het organiseren van een party, vrijdag 26/04/2019 van 21u00 tot 24u00 na de Beiaardcantus maar niet gekoppeld aan de cantus. Opbouw vanaf vrijdag 26/04 om 08u00, einde afbraak 29/04 om

18u00.

Het college beslist dat er extra plaszuilen moeten voorzien worden in de Eikelstraat

 

Art 2 :

Het college beslist een afwijking op de geluidsnormen mbt  versterkte muziek toe te staan onder volgende voorwaarden:

Op vrijdag 26-04-2019

·

mag het geluidsniveau van de muziek tussen 21.00u tot 00.00u niet meer bedragen dan 93 db(A) Laeq,15 min;

·

dienen de muziekactiviteiten stipt beëindigd te worden 00.00u;

·

de organisator moet de omwonende binnen een straal van 200 m rond het evenement, uiterlijk één week voor het evenement informeren en de gegevens van de organisator of verantwoordelijke meedelen;

·

de organisator voorziet een geluidsmeter met permanente registratie, die permanent de LAeq, 15 min-waarde meet. Deze geluidsmeter dient opgesteld te worden tussen het publiek, aan de DJ- of PAinstallatie.

 

De resultaten van de meting dienen voor 30/04/2019 in tabelvorm aan de stad

Lier bezorgd te worden (leefmilieu@lier.be)

 

De beslissing dient op eenvoudig verzoek aan de toezichthoudende diensten getoond kunnen worden.

 

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.71 04/05/2019 : Viering 65 jaar bakkerij Hendrickx. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist toelating te verlenen aan bakkerij Hendrickx om een tent te plaatsen op de parkeerstrook in de Antwerpsestraat thv nr 126 - 128  op 4 mei 2019 naar aanleiding van de viering 65-jaar Hendrickx bakkerij.

 

Er dient 1m50 vrije doorgang behouden te blijven op het voetpad en de rijbaan mag niet ingenomen worden.

Indien dit niet mogelijk is moet er een kleinere tent geplaatst worden.

 

Ter hoogte van Antwerpsestraat nr. 130 kan de parkeerstrook vrij gehouden worden voor het plaatsen van fietsen.

Opbouw zaterdag 04/05/2019 vanaf 08u00 en einde afbraak 19u00.

 

Art 2 :

Er dient een inname openbare weg aangevraagd te worden bij de cel mobiliteit en is betalend.

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.72 11 - 12/05/2019 : Opname videoclip. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist toelating te verlenen aan Freddy Davis Fanclub vzw - voor een videoclip op te nemen in Lier op zaterdag 11/05/2019 of zondag 12/05/2019 in Lier op de Grote Markt, in het Begijnhof en aan het standbeeld van Pallieter.

De wegcode dient te worden gerespecteerd.

 

Evenementen die op zaterdag en zondag doorgaan op de Grote Markt in Lier mogen niet gehinderd worden.

Elke zaterdag is de Grote Markt afgesloten en ingenomen door de wekelijkse markt van 04u00 tot 14u00. Tussen die uren wordt er geen verkeer toegelaten op de Grote Markt.

Op zondag 12/05 wordt de Grote Markt (het plein - niet de rijbaan) ingenomen door een vintage- en brocanteriemarkt vanaf 06u00 tot 20u00 (incl. opbouw en afbraak).

 

Voor de wagens die op de Grote Markt en in het Begijnhof dienen te zijn voor laden en lossen na 11.00 uur (op zaterdag op de Grote Markt na 14u00) en voor 18.00 uur dient er een doorgangskaart te worden aangevraagd. De aanvraag dient min.2 weken voor  11/05/2019 te worden aangevraagd via de website van Lier. De kaarten kosten 10 euro/kaart.

 

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.73 11/05/2019 : Uitdelen van gerbera's en flyers. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist toelating te geven aan de vereniging Vrouw & Maatschappij Lier/Koningshooikt om gerbera's en flyers uit te delen naar aanleiding van Moederdag en de internationale dag van het gezin in de omgeving van de Grote Markt op zaterdag 11/05/2019 van 10u00 tot 12u00.

Er kan geen plaats op de marktplein zelf worden toegekend omdat er niets verkocht wordt.

Alle reglementering rond de sperperiode dient in acht te worden genomen.

 

Art 2 :

De organisatoren dienen het openbaar domein netjes achter te laten. Afval dient verwijderd en meegenomen te worden.

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.74 19/05/2019 : Indian Day Motorrun. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist toelating te geven voor het doorkruisen van het grondgebied door de Indian Day Motorrun die georganiseerd worden op zondag 19 mei 2019 tussen 09u00 en 18u00 door 15 Wing Luchttransport  ter ondersteuning van een aantal sociale initiatieven.

Voor de toelating ivm aanbrengen van bewegwijzering dient het nodige te worden gedaan.

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.75 11/12 mei 2019 : Giro d'Italia - plaatsen tent Sint Annastraat. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist toelating te geven voor het plaatsen van een tent voor het bedrijf Creazione , Sint - Annastraat 2, op zaterdag 11/05/2019 vanaf 08u00 tot zondag 12/05/2019 om 20u00 nav hun opendeur weekend 'Giro d' Italia'.

 

Art 2 :

In toepassing van het belastingsreglement voor het gebruik van het gemeentelijk openbaar domein door gelegenheidsinrichtingen dient er 40 € te worden gestort op de rekening BE84 0971 1129 4059 met vermelding 'KVA - inname 11 & 12 mei 2019.

Dit bedrag dient te worden gestort voor 1 mei 2019.

 

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.76 Gebruik frame stadspark. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist goedkeuring te geven aan de vraag van de Schoolbond Lier voor gebruik van het frame aan de picknickweide en dit om hun voorstelling 'De Drie Muskeviers' te promoten gedurende de maanden april en mei.

 

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

B.77 Uitbetaling cultuurprijs 2018 aan Mevr. Lydia Verbeeck en Dhr. Door Van Boeckel. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de uitbetaling van de cultuurprijs tbv € 400,00 aan Dhr. Door Van Boeckel en Mevr. Lydia Verbeeck goed te keuren..

 

Art 2 :

De financiële gevolgen zijn:

 

Actienummer

Omschrijving budgetsleutel

Bedrag

Saldo krediet

006.006.002.003

toekennen van de cultuurprijzen aan een verdienstelijk cultuurproject en / of aan een 'Life-time achievement'

800

0

Budgetsleutel

64910000/0739

 

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

C.4 Huwelijk donderdag 02/05/2019. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om de huwelijksplechtigheid van betrokkene toe te laten op donderdag 2 mei 2019.

 

Art 2 :

Retributiereglement op de huwelijksplechtigheden dd. 29/05/2017 zal worden toegepast.

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

C.5 Zaterdagse markt - uitbreiding abonnement van Tuinbouwbedrijf  Dillen. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de uitbreiding   van het abonnement Tuinbouwbedrijf Dillen, Gangelberg 3 te 2590 Berlaar met ingang van 1 april 2019 goed te keuren.

 

Art 2 :

Het retributiereglement op plaatsrechten markten, goedgekeurd in de gemeenteraad van 17 december 2013 wordt toegepast.

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

C.6 Vergunning voor de exploitatie van een dienst voor het verhuren van voertuigen met bestuurder (VVB) -  Delen Annick. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist een vergunning te verlenen aan betrokkener voor het verhuren van 1 voertuig met bestuurder. Het ondernemingsnummer van betrokkene (geregistreerde entiteit natuurlijk persoon) is 0719.653.886.

 

De vergunning is vijf jaar geldig en loopt van 22 april 2019 tot 21 april 2024. Het vergunde voertuig krijgt het herkenningsnummer: 0041.

 

De aangevraagde tarieven, zoals aangegeven op de lijsten als bijlage, kunnen gehanteerd worden.

 

Art 2 :

Het belastingregelement op taxi's en VVB's (verhuur van voertuigen met bestuurder), goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 16 december 2013, wordt toegepast.

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

C.7 Resultaten examen kandidaat-taxi-& VVB-exploitanten dd. 2 april 2019. KENNISNAME.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van de uitslag van het taxi- en VVB-examen dat dinsdag 2 april 2019 plaats vond.

 

Art 2 :

Het college neemt kennis van het feit dat betrokken kandidaat-exploitant een vergunning kan aanvragen voor het uitbaten van een dienst voor het verhuren van voertuigen met bestuurder (VVB).

 

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

C.8 Landschapspark Pallieterland: speelbos: KENNISNAME.

 

BESLUIT:

Het college neemt kennis van de conclusies van het coördinatieoverleg van 3 april 2019.

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

C.9 Melding 2019/104: plaatsen van een bronbemaling bij vergunning 2018/115. AKTENAME.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

Art. 1

Er wordt akte genomen van de melding ingediend  inzake het plaatsen van een bronbemaling bij vergunning 2018/115.

 

De aanvraag omvat de nieuwe rubriek:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Hoeveelheid

Eenheid

53.2.2°a)

2 pompen van 5m³ - filters om de 3 meter en diepte 1,4m onder het maaiveld gedurende 6 weken

klasse 3

10.000

m³/jaar

 

Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan omvat:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Totale hoeveelheid

Eenheid

53.2.2°a)

2 pompen van 5m³ - filters om de 3 meter en diepte 1,4m onder het maaiveld gedurende 6 weken

klasse 3

10.000

m³/jaar

 

Art. 2

De plannen en het meldingsdossier waarop deze akte gebaseerd is, maken integraal deel uit van de meldingsakte.

 

Art. 3

De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende bijzondere milieuvoorwaarden :

  • De bronbemaling dient voorzien te zijn van een zandfilter.
  • Omdat het perceel naast risicopercelen gelegen is, moet het bemalingswater dagelijks geanalyseerd worden om na te gaan of het aan de lozingsnormen voldoet. De analyseresultaten moeten aan het bemalingslogboek toegevoegd worden.
  • Omdat de bouwput dicht tegen de perceelgrenzen ligt en de omliggende gebouwen ook dicht tegen de grens gebouwd zijn, moet de stabiliteit opgevolgd worden om zettingsverschijnselen te voorkomen.
  • De begin- en einddatum van de bemaling moeten doorgegeven worden aan de dienst leefmilieu via leefmilieu@lier.be.
  • Het bemalingslogboek moet aan het einde van de werken aan de dienst leefmilieu overgemaakt worden. Volgende informatie moet minimaal opgenomen worden in het logboek: de beginstand van de meter (foto), de dagdebieten, de dagelijkse analyseverslagen, de eindstand van de meter (foto) en het totaaldebiet.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

Art. 4

De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende milieuvoorwaarden :

De algemene en sectorale milieuvoorwaarden van titel II van het VLAREM:

  • hoofdstukken 4.1, 4.7 en 4.9 : algemene milieuvoorwaarden - algemeen
  • hoofdstuk 4.5 met bijlagen 2.2.1, 2.2.2, 4.5.1, 4.5.2, 4.5.3, 4.5.4, 4.5.5 en 4.5.6 : algemene milieuvoorwaarden - geluid
  • hoofdstukken 4.4 en 4.10 met bijlagen 4.4.1, 4.4.2, 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.4.7.1 en 4.4.7.2. : algemene milieuvoorwaarden - lucht
  • hoofdstuk 4.6 : algemene milieuvoorwaarden - licht
  • hoofdstuk 4.2 met bijlagen 2.3.1, 4.2.5.1, 4.2.5.2 en 4.2.5.4 : algemene milieuvoorwaarden – oppervlaktewater
  • hoofdstuk 5.53: Winning van grondwater;

 

Art. 5

Volgende aandachtspunten worden opgenomen:

  • De exploitant is verantwoordelijk voor het behalen van de lozingsnormen. Als de normen niet gehaald worden, moet er een voorbehandeling gebeuren alvorens het water te lozen. De exploitant is verantwoordelijk voor het aanvragen van de juist vergunningen.

 

 

De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden staan in titel II van het VLAREM.  Deze opsomming is louter indicatief.  Bij wijziging van VLAREM wordt de exploitant geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven.  De integrale en geconsolideerde tekst van titel II van het VLAREM is raadpleegbaar op de Milieunavigator, via de link : https://navigator.emis.vito.be/

 

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

         De vergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze melding houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

        De vergunning doet geen enkele afbreuk aan de verplichtingen inzake brandveiligheid zoals deze voorzien worden in de wet van 30 juli 1979 betreffende de preventie van brand en ontploffing en betreffende de verplichte verzekering van de burgerrechtelijke aansprakelijkheid in dergelijke gevallen, het Koninklijk Besluit van 7 juli 1994 tot vaststelling van de basisnormen voor de preventie van brand en ontploffing waaraan de nieuwe gebouwen moeten voldoen en diens bijlagen.

         Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

         Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

         Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

         De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

         Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

         Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

Indien er na de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning blijkt dat er geëxploiteerd zal worden met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dan dient er een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang exploitatie.

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

C.10 Melding 2019/112: plaatsen van een ondergrondse propaangastank. AKTENAME.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

Art. 1

Er wordt akte genomen van de melding ingediend door de heer inzake het plaatsen van een ondergrondse propaangastank.

De aanvraag omvat de nieuwe rubriek:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Hoeveelheid

Eenheid

17.1.2.2.1°

Ondergrondse propaangastank van 2750 liter waterinhoud

klasse 3

2.750

L

1.       

Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan omvat:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Totale hoeveelheid

Eenheid

17.1.2.2.1°

Ondergrondse propaangastank van 2750 liter waterinhoud

klasse 3

2.750

L

 

 

Art. 2

De plannen en het meldingsdossier waarop deze akte gebaseerd is, maken integraal deel uit van de meldingsakte.

 

Art. 3

De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden :

Er worden geen specifieke milieuvoorwaarden opgelegd.

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Art. 4

De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende milieuvoorwaarden :

De algemene en sectorale milieuvoorwaarden van titel II van het VLAREM :

  • hoofdstukken 4.1, 4.7 en 4.9 : algemene milieuvoorwaarden - algemeen
  • hoofdstuk 4.5 met bijlagen 2.2.1, 2.2.2, 4.5.1, 4.5.2, 4.5.3, 4.5.4, 4.5.5 en 4.5.6 : algemene milieuvoorwaarden - geluid
  • hoofdstukken 4.4 en 4.10 met bijlagen 4.4.1, 4.4.2, 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.4.7.1 en 4.4.7.2. : algemene milieuvoorwaarden - lucht
  • hoofdstuk 4.6 : algemene milieuvoorwaarden - licht
  • hoofdstuk 4.2 met bijlagen 2.3.1, 4.2.5.1, 4.2.5.2 en 4.2.5.4 : algemene milieuvoorwaarden – oppervlaktewater
  • hoofdstuk 5.17: Opslag van gevaarlijke stoffen;

o        Afd. 5.17.1: Gevaarlijke producten: algemene bepalingen;

o        Afd. 5.17.2: Gevaarlijke producten: opslag in ondergrondse houders;

 

De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden staan in titel II van het VLAREM.  Deze opsomming is louter indicatief.  Bij wijziging van VLAREM wordt de exploitant geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven.  De integrale en geconsolideerde tekst van titel II van het VLAREM is raadpleegbaar op de Milieunavigator, via de link : https://navigator.emis.vito.be/

 

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

       De vergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze melding houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       De vergunning doet geen enkele afbreuk aan de verplichtingen inzake brandveiligheid zoals deze voorzien worden in de wet van 30 juli 1979 betreffende de preventie van brand en ontploffing en betreffende de verplichte verzekering van de burgerrechtelijke aansprakelijkheid in dergelijke gevallen, het Koninklijk Besluit van 7 juli 1994 tot vaststelling van de basisnormen voor de preventie van brand en ontploffing waaraan de nieuwe gebouwen moeten voldoen en diens bijlagen.

       Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

       Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

       Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

       De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

         Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

Indien er na de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning blijkt dat er geëxploiteerd zal worden met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dan dient er een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang exploitatie.

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

C.11 Melding 2019/107: tijdelijk verlagen grondwaterstand voor kelder. AKTENAME.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1

Er wordt akte genomen van de melding ingediend inzake het tijdelijk verlagen grondwaterstand voor kelder..

De aanvraag omvat nieuwe rubriek:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Hoeveelheid

Eenheid

53.2.2°a)

tijdelijke verlaging grondwaterstand voor kelder

klasse 3

30.000

M3/JAAR

1)       

Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan omvat:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Totale hoeveelheid

Eenheid

53.2.2°a)

tijdelijke verlaging grondwaterstand voor kelder

klasse 3

30.000

M3/JAAR

 

 

Art. 2

De plannen en het meldingsdossier waarop deze akte gebaseerd is, maken integraal deel uit van de meldingsakte.

 

Art. 3

De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende bijzondere milieuvoorwaarden :

  • Het opgepompte water moet geloosd worden op de Boomlaarloop.
  • Het dagdebiet mag maximaal 240 m³/dag bedragen.
  • Het jaardebiet mag maximaal 30.000 m³/jaar bedragen.
  • De vergunning wordt afgeleverd voor een periode van 50 dagen te beginnen van  de startdatum van de bemaling.
  • De bemaling mag de watertafel maximaal tot 4 m onder het maaiveld verlagen.
  • De bronbemaling dient voorzien te zijn van een zandfilter.
  • De begin- en einddatum van de bemaling moeten doorgegeven worden aan de dienst leefmilieu via leefmilieu@lier.be.
  • Het bemalingslogboek moet aan het einde van de werken aan de dienst leefmilieu overgemaakt worden. Volgende informatie moet minimaal opgenomen worden in het logboek: de beginstand van de meter (foto), de dagdebieten, de eindstand van de meter (foto) en het totaaldebiet.
  • De begin- en einddatum van de bemaling moeten doorgegeven worden aan de dienst waterbeheer van de provincie Antwerpen. (dienst.waterlopen@admin.provant.be)

Omdat de zettingsverschijnselen de grens van de aanvaardbare 2 cm bereiken of overschrijden, wordt een onderschoeiing van de aanpalende woningen opgelegd.De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Art. 4

De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende milieuvoorwaarden :

De algemene en sectorale milieuvoorwaarden van titel II van het VLAREM :

  • hoofdstukken 4.1, 4.7 en 4.9 : algemene milieuvoorwaarden - algemeen
  • hoofdstuk 4.5 met bijlagen 2.2.1, 2.2.2, 4.5.1, 4.5.2, 4.5.3, 4.5.4, 4.5.5 en 4.5.6 : algemene milieuvoorwaarden - geluid
  • hoofdstukken 4.4 en 4.10 met bijlagen 4.4.1, 4.4.2, 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.4.7.1 en 4.4.7.2. : algemene milieuvoorwaarden - lucht
  • hoofdstuk 4.6 : algemene milieuvoorwaarden - licht
  • hoofdstuk 4.2 met bijlagen 2.3.1, 4.2.5.1, 4.2.5.2 en 4.2.5.4 : algemene milieuvoorwaarden – oppervlaktewater
  • hoofdstuk 5.53: Winning van grondwater;

 

Volgende aandachtspunten worden meegegeven:

  • De lozing mag geen schade aan de waterloopbedding veroorzaken.
  • Theoretisch gezien is op basis van de berekeningsresultaten een fundering op stroken mogelijk. Gezien de plaatselijk sterke samendrukbaarheid van de dieperliggende klei en om differentiële zettingen maximaal te beperken zal een algemene funderingsplaat een meer stabiele oplossing bieden.

 

De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden staan in titel II van het VLAREM.  Deze opsomming is louter indicatief.  Bij wijziging van VLAREM wordt de exploitant geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven.  De integrale en geconsolideerde tekst van titel II van het VLAREM is raadpleegbaar op de Milieunavigator, via de link : https://navigator.emis.vito.be/

 

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

1.      De vergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze melding houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

2.      De vergunning doet geen enkele afbreuk aan de verplichtingen inzake brandveiligheid zoals deze voorzien worden in de wet van 30 juli 1979 betreffende de preventie van brand en ontploffing en betreffende de verplichte verzekering van de burgerrechtelijke aansprakelijkheid in dergelijke gevallen, het Koninklijk Besluit van 7 juli 1994 tot vaststelling van de basisnormen voor de preventie van brand en ontploffing waaraan de nieuwe gebouwen moeten voldoen en diens bijlagen.

3.      Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

4.      Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

5.      Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

6.      De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

7.      Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

8.        Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

Indien er na de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning blijkt dat er geëxploiteerd zal worden met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dan dient er een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang exploitatie.

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

C.12 OV 2018/391: renoveren en hersplitsen van twee bestaande woningen. Limietdatum: 19/04/2019. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

De aanvraag inzake renoveren en hersplitsen van twee bestaande woningen te vergunnen met voorwaarden.

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • De veiligheidsafstanden en de algemene voorwaarden van Infrabel dienen strikt te worden nageleefd (zie advies en bijhorende documenten van Infrabel in het omgevingsloket).

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Art. 3:

bij stedenbouwkundige aspecten

         de afvoer van het hemelwater afkomstig van het dak (en/of verharde oppervlakte) wordt in overeenstemming gebracht met de gewestelijke verordening op het afkoppelen van dakoppervlaktes (en/of verharde oppervlaktes);

         de normbepalingen van hoofdstuk 3 van de gewestelijke stedenbouwkundige verordening betreffende toegankelijkheid worden nageleefd;

         het decreet van 1 juni 2012 houdende de beveiliging van woningen door optische rookmelders wordt nageleefd;

         de groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

 

 

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

  • De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
  • Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
  • Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
  • Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
  • Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
  • Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
  • De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
  • Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
  • Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
  • De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
  • De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

     het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

     de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

C.13 OV 2019/22: uitbreiden van een MS-cabine. Limietdatum: 24/04/2019. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

De aanvraag inzake uitbreiden van een MS-cabine, te vergunnen met voorwaarden.

De aanvraag omvat (eveneens) :

Rubriek

Omschrijving

Aard

Hoeveelheid

Eenheid

17.4.

Opslag van onderhouds-en reinigingsproducten voor eigen gebruik

klasse 3

 

 

43.1.1°b)

Verwarmingsinstallatie

klasse 3

 

 

12.2.1°

Het verzwaren van de transformator met 85  kVA

klasse 3

85

KVA

Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan omvat:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Totale hoeveelheid

Eenheid

12.2.1°

Het verzwaren van de transformator met 85  kVA

klasse 3

400

KVA

17.4.

Opslag van onderhouds-en reinigingsproducten voor eigen gebruik

klasse 3

5000

L

43.1.1°b)

Verwarmingsinstallatie

klasse 3

330

KW

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Brandweerzone Rivierenland (ref. P10024-001/01) van 2 april 2019 strikt na te leven.

 

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Art. 3:

bij stedenbouwkundige aspecten

         de afvoer van het hemelwater afkomstig van het dak (en/of verharde oppervlakte) wordt in overeenstemming gebracht met de gewestelijke verordening op het afkoppelen van dakoppervlaktes (en/of verharde oppervlaktes);

         de normbepalingen van hoofdstuk 3 van de gewestelijke stedenbouwkundige verordening betreffende toegankelijkheid worden nageleefd;

         het decreet van 1 juni 2012 houdende de beveiliging van woningen door optische rookmelders wordt nageleefd;

de groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

 

Art. 4:

De in art. 1 bedoelde vergunning wordt uitgereikt voor onbepaalde duur.

Art. 5:

De in artikel 1 bedoelde vergunning is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden:

 

§.1 - algemene voorwaarden:

1.      Hoofdstuk 4.1: Algemene voorschriften;

2.      Hoofdstuk 4.2: Beheersing van oppervlaktewaterverontreiniging;

3.      Hoofdstuk 4.3: Beheersing van bodem en grondwaterverontreiniging;

4.      Hoofdstuk 4.4: Beheersing van luchtverontreiniging;

5.      Hoofdstuk 4.5: Beheersing van geluidshinder;

6.      Hoofdstuk 4.6: Beheersing van hinder door licht;

7.      Hoofdstuk 4.7: Beheersing van asbest;

8.      Hoofdstuk 4.9: Energieplanning;

9.      Hoofdstuk 4.10: Emissies van broeikasgassen.

 

§.2 - sectorale voorwaarden:

10.  Hfst. 5.12: Elektriciteit;

11.  Afd. 5.17.1: Gevaarlijke producten: algemene bepalingen;

12.  Afd. 5.43.1: Niet in rubriek 2 en 28 begrepen verbrandingsinrichtingen: algemene bepalingen;

13.  verbrandingsinrichtingen: kleine stookinstallaties;

 

De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden kunnen teruggevonden worden in Vlarem II. Deze zijn evenwel louter indicatief; bij wijzigingen van Vlarem II wordt de exploitant immers steeds geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven. De integrale en geconsolideerde tekst van Vlarem II is te raadplegen op de Milieunavigator, via de link: https://nnavigator.emis.vito.be/

 

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

  • De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
  • Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
  • Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
  • Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
  • Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
  • Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
  • De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
  • Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
  • Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
  • De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
  • De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

     het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

     de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

C.14 Verbeterinsgpremie SVK-woning. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist een verbeteringspremie toe te kennen aan betrokkene, ten bedrage van        

1600  euro voor de woningen/ appartementen gelegen te Lier.

 

 

Art 2 :

De financiële gevolgen zijn:

 

Actienummer

Omschrijving budgetsleutel

Bedrag

Saldo krediet

5/1/2/11

Aanwenden stedelijke woonpremie

1.600 euro

30.828, 66 euro

 

Budgetsleutel

0610/64910000

 

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

C.15 Aanmoedigingssubsidie SVK-woning. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist een aanmoedigingssubsidie toe te kennen aan betrokke ten bedrage van 200  euro.

 

Art 2 :

De financiële gevolgen zijn:

 

Actienummer

Omschrijving budgetsleutel

Bedrag

Saldo krediet

5/1/2/11

Aanwenden stedelijke woonpremie

200 euro

30.628,66 euro

Budgetsleutel

0610/64910000

 

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

C.16 Tijdelijke politieverordening op het wegverkeer/ Aanleg parkeerplaatsen elektrische voertuigen. UITVAARDIGING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college vaardigt volgende tijdelijke politieverordening op het wegverkeer uit vanaf 13 mei 2019:

Parkeren voorbehouden voor elektrische voertuigen: (E9a + onderbord type VIIb)

Op navolgende wegvakken is het parkeren voorbehouden aan elektrische voertuigen:

Parking Rederijkerslei (

Parking De Mol

Parking sporthal De Komeet

 

Art 2 :

De verkeersmaatregelen worden bekend gemaakt aan de weggebruiker met de passende verkeerstekens overeenkomstig artikel 12 van de verkeerswet (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)

 

Art 3 :

Inbreuken worden gestraft zoals voorzien in de wet van het wegverkeer (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)

 

Art 4:

Afschrift van huidig besluit wordt overgemaakt aan de Griffies van de Rechtbank van Eerste Aanleg en de Politierechtbank te Mechelen.

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

C.17 Tijdelijke politieverordening op het wegverkeer/ Organisatie beachparty Koningshooikt zaterdag 13 juli 2019. UITVAARDIGING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college vaardigt volgende tijdelijke politieverordening op het wegverkeer uit: in het belang van de openbare orde, rust en veiligheid zullen tijdelijke verkeersmaatregelen genomen worden voor de organisatie van een beachparty op zaterdag 13 juli 2019 op parking De Laag.

Parkeerverbod
Afsluiten straat

 

Art 2 :

Volgende tijdelijke verkeersmaatregelen zullen ingesteld worden:

Parkeerverbod: (E1)

Op navolgende wegen of wegvakken is het parkeren verboden:

De Laag (parking):+ "van maandag 8/7 om 12u tot en met maandag 15/7/2019 om 12u"

Eikenboslaan (tussen Sint-Antoniuslaan en Koningsplein; beide zijden):+ "zaterdag vanaf 19u"

Verboden doorgang: (C3)

Op navolgende wegen is de doorgang verboden op 13 juli vanaf 20u30 tot 14 juli om 6u:

Koningsplein x Eikenboslaan

Eikenboslaan x Sint-Antoniuslaan:+ D1 (rechts) tegenover Sint-Antoniuslaan

 

Art 3 :

De verkeersmaatregelen worden bekend gemaakt aan de weggebruiker met de passende verkeerstekens overeenkomstig artikel 12 van de verkeerswet (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)

 

Art 4

Inbreuken worden gestraft zoals voorzien in de wet van het wegverkeer (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)

 

Art 5

Afschrift van huidig besluit wordt overgemaakt aan de Griffies van de Rechtbank van Eerste Aanleg en de Politierechtbank te Mechelen.

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

C.18 Tijdelijke politieverordening op het wegverkeer/ Organisatie verkiezingen zondag 26 mei 2019. UITVAARDIGING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college vaardigt volgende tijdelijke politieverordening op het wegverkeer uit: in het belang van de openbare orde, rust en veiligheid zullen tijdelijke verkeersmaatregelen genomen worden voor de organisatie van de verkiezingen op zondag 26 mei 2019.

Voorbehouden parkeerplaatsen mindervaliden

Parkeer- en stilstaanverbod.

 

Art 2 :

Volgende tijdelijke verkeersmaatregelen zullen ingesteld worden:

Voorbehouden parkeerplaatsen mindervaliden (E9+ pictogram mindervalide):

Op navolgende wegen of wegvakken is het parkeren voorbehouden aan mindervaliden:

Voetbalstraat thv zaal De Lispenaar:+ "zondag"

Eeuwfeestlaan thv sporthal:+ "zondag"

Plaslaar thv werkplaats stad:+ "zondag"

Anton Bergmannlaan thv middenschool:+ "zondag"

Kanunnik Davidlaan thv college:+ "zondag"

Rode-Kruislaan thv basisschool:+ "zondag"

Arthur Vanderpoortenlaan thv basisschool:+ "zondag"

Arthur Vanderpoortenlaan thv atheneum:+ "zondag"

Aarschotsesteenweg thv Moevement:+ "zondag"

Dorpsstraat thv voormalige jongensschool:+ "zondag"

Parkeer- en stilstaanverbod: (E3)

Op navolgende wegen of wegvakken is het parkeren verboden:

Eeuwfeestlaan (tussen Komeetstraat en Sterrenstraat; zijde sporthal):+ "zondag"

 

Art 3 :

De verkeersmaatregelen worden bekend gemaakt aan de weggebruiker met de passende verkeerstekens overeenkomstig artikel 12 van de verkeerswet (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)

 

Art 4

Inbreuken worden gestraft zoals voorzien in de wet van het wegverkeer (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)

 

Art 5

Afschrift van huidig besluit wordt overgemaakt aan de Griffies van de Rechtbank van Eerste Aanleg en de Politierechtbank te Mechelen.

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

C.19 Samana Koningshooikt/ Inname openbaar domein De Laag op maandag 27 mei 2019. TOELATING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist toelating te verlenen aan Samana Koningshooikt voor de inname van parking De Laag op maandag 27 mei 2019. De beslissing wordt overgemaakt aan Parkeerbeheer.

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

C.20 Tijdelijke politieverordening op het wegverkeer/ Organisatie boogschietwedstrijd zaterdag 3 en zondag 4 augustus 2019. UITVAARDIGING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college vaardigt volgende tijdelijke politieverordening op het wegverkeer uit: in het belang van de openbare orde, rust en veiligheid zullen tijdelijke verkeersmaatregelen genomen worden voor de organisatie van een boogschietwedstrijd op het fort van Koningshooikt op zaterdag 3 en zondag 4 augustus 2019.

Parkeerverbod.

 

Art 2 :

Volgende tijdelijke verkeersmaatregelen zullen ingesteld worden:

Parkeerverbod: (E1)

Op navolgende wegen of wegvakken is het parkeren verboden:

Fortweg (vanaf fort tot aan Mijl, onpare zijde):+ "zaterdag van 6u30 tot zondag om 19u"

Fortweg (vanaf Mijl tot aan overzijde van grond nr. 14):+ "zaterdag van 6u30 tot zondag om 19u"

 

Art 3 :

De verkeersmaatregelen worden bekend gemaakt aan de weggebruiker met de passende verkeerstekens overeenkomstig artikel 12 van de verkeerswet (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)

 

Art 4

Inbreuken worden gestraft zoals voorzien in de wet van het wegverkeer (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)

 

Art 5

Afschrift van huidig besluit wordt overgemaakt aan de Griffies van de Rechtbank van Eerste Aanleg en de Politierechtbank te Mechelen.

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

C.21 Tijdelijke politieverordening op het wegverkeer/ Organisatie boogschietwedstrijd op zaterdag 21 september 2019. UITVAARDIGING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college vaardigt volgende tijdelijke politieverordening op het wegverkeer uit: in het belang van de openbare orde, rust en veiligheid zullen tijdelijke verkeersmaatregelen genomen worden voor de organisatie van een boogschietwedstrijd op zaterdag 21 september 2019 op het fort van Koningshooikt.

Parkeerverbod.

 

Art 2 :

Volgende tijdelijke verkeersmaatregelen zullen ingesteld worden:

Parkeerverbod: (E1)

Op navolgende wegen of wegvakken is het parkeren verboden:

Fortweg (vanaf fort tot aan Mijl, onpare zijde):+ "zaterdag"

Fortweg (vanaf Mijl tot aan overzijde van grond nr. 14):+ "zaterdag"

 

Art 3 :

De verkeersmaatregelen worden bekend gemaakt aan de weggebruiker met de passende verkeerstekens overeenkomstig artikel 12 van de verkeerswet (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)

 

Art 4

Inbreuken worden gestraft zoals voorzien in de wet van het wegverkeer (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)

 

Art 5

Afschrift van huidig besluit wordt overgemaakt aan de Griffies van de Rechtbank van Eerste Aanleg en de Politierechtbank te Mechelen.

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

C.22 Lijst bestelbons 1ste deel Stad Lier. KENNISNAME.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van de lijst bestelbons Stad Lier voor een totaal bedrag van 39.928,76 euro ( van bestelbonnummer 201900761 tot en met bestelbonnummer 201900804, met uitzondering van bestelbonnummers 201900765, 201900776, 201900781, 201900784, 201900789 en 201900797 ).

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

C.23 Lijst bestelbons 2de deel Stad Lier. KENNISNAME.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van de lijst bestelbons 2de deel Stad Lier voor een totaal bedrag van 54.342,07 euro ( bestelbonnummers 201900760, 201900776, 201900784 en 201900797 en van bestelbonnummer 201900805 tot en met bestelbonnummer 201900869, met uitzondering van bestelbonnummers 201900813, 201900827, 201900846 en 201900850 ).

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

C.24 Staat van onwaarden belasting op " Huis-aan-huis verspreiden van reclamedrukwerk en daarmee gelijkgestelde producten en sampling ", vierde kwartaal dienstjaar 2018. VASTSTELLING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college stelt de staat van onwaarden betreffende de belasting op " Huis-aan-huis verspreiden van reclamedrukwerk en daarmee gelijkgestelde producten en sampling ", vierde kwartaal dienstjaar 2018, vast voor een totaal bedrag van 274,42 euro.

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

C.25 Staat van onwaarden belasting op " Algemene gemeentebelasting ", dienstjaar 2019. VASTSTELLING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college stelt de staat van onwaarden betreffende de belasting op " Algemene gemeentebelasting ", dienstjaar 2019, vast voor een totaal bedrag van 464,00 euro.

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

C.26 Staat van onwaarden belasting op " Algemene gemeentebelasting ", bijkomend kohier dienstjaar 2018. VASTSTELLING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college stelt de staat van onwaarden betreffende de belasting op " Algemene gemeentebelasting ", bijkomend kohier dienstjaar 2018, vast voor een totaal bedrag van 220,00 euro.

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

C.27 Staat van onwaarden belasting op " Algemene gemeentebelasting ", dienstjaar 2017. VASTSTELLING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college stelt de staat van onwaarden betreffende de belasting op " Algemene gemeentebelasting ", dienstjaar 2017, vast voor een totaal bedrag van 30,00 euro.

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

C.28 Staat van onwaarden belasting op " Algemene gemeentebelasting ", bijkomend kohier dienstjaar 2017. VASTSTELLING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college stelt de staat van onwaarden betreffende de belasting op " Algemene gemeentebelasting ", bijkomend kohier dienstjaar 2017, vast voor een totaal bedrag van 110,00 euro.

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

C.29 Staat van onwaarden belasting op " Algemene gemeentebelasting ", dienstjaar 2014. VASTSTELLING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college stelt de staat van onwaarden betreffende de belasting op " Algemene gemeentebelasting ", dienstjaar 2014, vast voor een totaal bedrag van 40,00 euro.

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

C.30 Kerkraad Sint-Gummarus - verslag 21 februari 2019. KENNISNAME.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist kennis te nemen van het verslag van de kerkraad Sint-Gummarus van 21 februari 2019.

 

Art 2 :

Kopieën:

 

Aantal

Bestemmeling

1

Kerkraad Sint-Gummarus

 

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

C.32 Beheersplan: overzicht stand van zaken betreffende opmaak beheersplannen. KENNISNAME.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van de stand van zaken van de beheersplannen van monumenten en stadsgezichten.

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

C.33 Maaien van rietvegetatie aan Oever. Dienstjaar 2017. Getuigschrift goede uitvoering. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist een getuigschrift van goede uitvoering toe te kennen aan de firma F. Kennes BVBA uit Hoogstraten voor het verwijderen van rietvegetatie thv Oever in dienstjaar 2017.

 

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

C.34 Vacantverklaring van 2 functies van inspecteur van politie - rechercheur KENNISNAME EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van het dossier en verzendt het naar de gemeenteraad.

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

C.35 Vacantverklaring van een functie van hoofinspecteur. KENNISNAME EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van het dossier en verzendt het naar de gemeenteraad.

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

C.38 Handgift map Lierse Typen. KENNISNAME EN DOORSTUREN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van de handgift van de map met 12 tekeningen van Remy de Pillecijn met tekst van Frans Verachtert.

 

Art 2 :

Het college besluit de handgift ter goedkeuring door te sturen naar de gemeenteraad.

 

Bijlage:

 

Ondergetekende,

 

De Heer  xxxx

Hierna te noemen ‘de gever’;

 

Verklaart uitdrukkelijk bij handgift en ten definitieve en onherroepelijke titel en in volledige en vrije eigendom te zullen overgedragen met intentie tot het begiftigen aan de stad Lier, met kantoren gevestigd te 2500 Lier, Paradeplein 2 bus 1, die verklaart te zullen ontvangen en met dank te zullen aanvaarden:

 

COLLECTIESTUKKEN:

 

Titel

Omschrijving

Aantallen / omvang

Lierse typen

Map met 12 tekeningen van Remy de Pillecijn met tekst van Frans Verachtert

1

 

zoals gespecificeerd in de bijgevoegde overdrachtslijst die integrerend deel uitmaakt van onderhavige verklaring van handgift. De genoemde collectie zal worden bewaard in de gebouwen van Stad Lier.

Eventuele voorwaarden voor de uitvoering van de handgift zijn: geen voorwaarden.

 

Bij handgift doet de gever dus volledig en onherroepelijk afstand ten voordele van de begunstigde zonder een financiële tegenprestatie te eisen. Hierdoor beschikt de Stad Lier vrij over de stukken waarbij men geheel autonoom kan beslissen over eventueel tentoonstellen, bewaren, bruiklenen, restaureren en afstoting. De naam van de gever zal worden vermeld in de inventaris van Musea Lier. Indien dit of andere informatie niet medegedeeld mag worden, kan de gever dit doorgeven aan Musea Lier.

 

De aanvaarding van de handgift zal worden goedgekeurd door de gemeenteraad op 29 april 2019.

 

 

 

 

 

Deze verklaring is opgemaakt tot bewijs van de handgift te Lier, op 29 april 2019.

 

 

 

 

 

handtekening gever

xxxx

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

C.39 Handgift stempel ‘Haven of Schippekenswijk'. KENNISNAME EN VERZENDEN NAAR GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van de handgift van de stempel.

 

Art 2 :

Het college besluit de handgift ter goedkeuring door te sturen naar de gemeenteraad.

 

Bijlage:

 

Ondergetekende,

 

xxxxxx.

Hierna te noemen ‘de gever’;

 

Verklaart uitdrukkelijk bij handgift en ten definitieve en onherroepelijke titel en in volledige en vrije eigendom te zullen overgedragen met intentie tot het begiftigen aan de stad Lier, met kantoren gevestigd te 2500 Lier, Paradeplein 2 bus 1, die verklaart te zullen ontvangen en met dank te zullen aanvaarden:

 

COLLECTIESTUKKEN:

 

Titel

Omschrijving

Aantallen / omvang

Stempel ‘Haven of Schippekenswijk”

Stempel met houten handvat. In spiegelbeeld de tekst “Haven of Schippekenswijk *Stad Lier*” met in het midden het wapenschild van de stad.

1

 

zoals gespecificeerd in de bijgevoegde overdrachtslijst die integrerend deel uitmaakt van onderhavige verklaring van handgift. De genoemde collectie zal worden bewaard in de gebouwen van Stad Lier.

Eventuele voorwaarden voor de uitvoering van de handgift zijn: geen voorwaarden.

 

Bij handgift doet de gever dus volledig en onherroepelijk afstand ten voordele van de begunstigde zonder een financiële tegenprestatie te eisen. Hierdoor beschikt de Stad Lier vrij over de stukken waarbij men geheel autonoom kan beslissen over eventueel tentoonstellen, bewaren, bruiklenen, restaureren en afstoting. De naam van de gever zal worden vermeld in de inventaris van Musea Lier. Indien dit of andere informatie niet medegedeeld mag worden, kan de gever dit doorgeven aan Musea Lier.

 

De aanvaarding van de handgift zal worden goedgekeurd door de gemeenteraad op 29 april 2019.

 

 

Deze verklaring is opgemaakt tot bewijs van de handgift te Lier, op 29 april 2019.

 

 

 

 

 

handtekening gever

xxxxxxx

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

C.40 Overplaatsing peuterspeeltuig van Stadspark naar Jungelhoeff. KENNISNAME.

 

BESLUIT: kennisgenomen.

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

T.1 Aanleg Ros Beiaardstraat fase 2. Ontwerp en meerwerk ereloon. GOEDKEURING.

 

Art 1 :

Het college beslist het aangepast ontwerp Ros Beiaardstraat fase 2 goed te keuren.

 

Art 2 :

Het college beslist het meerwerk voor de opmaak van de omgevingsvergunning Ros Beiaardstraat fase 2, ten bedrage van 14.361,00 euro excl.BTW of 17.376,81 euro incl.BTW, goed te keuren.

 

Publicatiedatum: 02/05/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 15 april 2019

 

T.2 Dossier Sint Gummaruskerk: Stad Lier t./ arch. Mertens. Uitspraak vonnis.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van het eindvonnis d.d. 01/04/2019 inzake het dossier St. Gummaruskerk 'stad Lier t./architect Mertens'.

 

Art 2 :

Het college beslist om in het vonnis te berusten.

 

Art 3 :

Het college beslist om het bedrag van 52.506,15 EUR over te maken.

 

 

Actienummer

Omschrijving budgetsleutel

Bedrag

Saldo krediet

2/13/2/1

Erelonen en vergoedingen

52.506,15euro

33.806 euro

Budgetsleutel

011905/61310010

 

 

Publicatiedatum: 02/05/2019