Lier

Zitting van 25 november 2019

Van 13:00 uur.

 

Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

B.2 Optimalisatie Beleidsvisie Detailhandel: aspect administratieve dienstverlening Antwerpsestraat. PRINCIPIËLE GOEDKEURING EN DOORSTUREN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om voorliggend voorstel van optimalisatie/actualisatie van de

Beleidsvisie Detailhandel voor principiële goedkeuring voor te leggen aan de Gemeenteraad:

 

Op basis van het voortschrijdend inzicht in de binnenstedelijke, fysieke

detailhandelskrimp kunnen de discrepantie en restricties tussen administratieve en

commerciële dienstverlening in de toegestane (gelijkvloerse) functiewijzigingen voor de Antwerpsestraat opgeheven worden, mits deze voldoen aan de principes van vrije toegang zonder afspraak en visuele zichtbaarheid van de aangeboden diensten voor passanten, zoals nog nader te omschrijven in een Algemene Bouwverordening.

 

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

B.3 Verlenging samenwerkingsovereenkomst tussen stad Lier en een

detailhandelscoach van de Provincie Antwerpen (POM) i.f.v. de

actualisatie van de Lierse nulmeting detailhandel, de infographic & adviesverlening inzake Beleidsvisie & vergunningenbeleid. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de verlenging van de samenwerking goed te keuren met de Provinciale

OntwikkelingsMaatschappij (POM) Antwerpen i.f.v. de inzet van een detailhandelscoach in werkjaar 2020. Op de detailhandelscoach kan opnieuw beroep gedaan worden voor ondersteuning bij de actualisatie van de nulmeting van het Lierse detailhandelsapparaat, de infographic met de Lierse vestigingstroeven en voor occassionele ondersteuning in de Beleidsvisie & ad hoc advies i.k.v. het vergunningenbeleid (o.m. aan de hand van Retail Sonar - vestigingsimpact - simulaties).

 

Art 2 :

Het schepencollege ondertekent hierbij de ingesloten samenwerkingsovereenkomst met de Provinciale OntwikkelingsMaatschappij (POM) Antwerpen.

 

Art 3 :

De financiële gevolgen zijn:

 

Actienummer

Omschrijving budgetsleutel

Bedrag

Saldo krediet

01/02/SAP/02/03

 

Cfr. MJP2020-2025

5.000 euro (2020)

14.200 euro

Budgetsleutel

cfr. MJP2020-2025

 

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

B.4 Duivenmarkt 2020 standplaats hamburgerkraam. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist toelating te verlenen voor het innemen van een standplaats op de duivenmarkt vanaf 12 januari 2020 tot en met 13 april 2020 voor het verkopen van hamburgers.

 

Art 2 :

Het retributiereglement op plaatsrechten markten en elektriciteitsvoorziening voor marktkramers en andere gebruikers, goedgekeurd in gemeenteraad dd. 17 december 2013 wordt toegepast.

 

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

B.6 Verval verkaveling 2013/8. Pannenhuisstraat 298. KENNISNAME.

 

BESLUIT

Het college stelt vast dat de verkaveling 2013/8, goedgekeurd op 23/12/2013,vervallen is voor alle loten, nl. 1 en 2 sinds 23/12/2018.

Kennisgenomen.

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

B.7 OV 2019/331: Bouwen van een halfopen eengezinswoning met garage – lot 13, Kreeftstraat 9B. Limietdatum: 30/11/2019. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag inzake bouwen van een halfopen eengezinswoning met garage  te vergunnen met voorwaarden.

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • De verhardingen in de voortuinstrook moeten voorzien worden in waterdoorlatende materialen.
  • Slechts 50% van de voortuin mag verhard worden. De rest moet met groen aangelegd worden.
  • De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Cel Integraal Waterbeheer (ref IW 2019/331) van 05/11/2019 na te leven, in het bijzonder met de daar vermelde voorwaarden:

o                                                                                                                                                                                                                                                                            Er moet een hemelwaterput van 5.000 liter geplaatst worden met hergebruik voor de toiletten en een buitenkraan.

o                                                                                                                  Er moet een infiltratievoorziening geplaatst worden van minimaal 1.476 liter die op maximaal 70 cm onder het maaiveld geïnstalleerd wordt.

o        Er moet een terugslagklep geplaatst worden tussen de hemelwaterput en de infiltratievoorziening.

  • Hemelwater en afvalwater worden gescheiden afgevoerd. Rioolaansluitingsvoorwaarden zie website stad Lier + locatie op te vragen bij het Technisch Bureau.
  • Art. 4.1.: Reliëfwijzigingen worden niet toegestaan. Enkel volgende reliëfwijzigingen worden toegestaan:

o        Enkel de noodzakelijke toegangen vanaf de openbare weg naar de woning zullen mogen aangetrokken worden.

o        Terrassen die gelegen zijn binnen de bouwzone mogen op hetzelfde niveau gebracht worden als het niveau van de nulpas van de woning.

o        De voortuin en het gedeelte voor de garage mag op het zelfde niveau gebracht worden als de boordsteen op de grens met het voorliggende domein.

o        De rest van de kavel zal zijn oorspronkelijk niveau moeten behouden.

  • De aanvraag is verenigbaar met de goede ruimtelijke ordening mits men zich strikt houdt aan de voorwaarde van de verkaveling betreffende de vloerpas van de garages Art. 2.2.B:

o        De vloerpas van de garage heeft dezelfde hoogte als de boordsteen op de grens met het voorliggend openbaar domein.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

1)      De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

2)      Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

3)      De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

4)      Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

5)      Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

6)      Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

7)      De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

8)      Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

9)      Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

10)  De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

11)  De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

     het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

     de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

 

 

 

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

B.8 OV 2019/315: bouwen van een magazijn/werkplaats, showroom en kantoren, Plaslaar tussen 38 en 40. Limietdatum: 25/11/2019. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag ingediend inzake bouwen van een magazijn/werkplaats, showroom en kantoren,  te vergunnen met voorwaarden.

De aanvraag omvat (eveneens) :

Rubriek

Omschrijving

Aard

Hoeveelheid

Eenheid

3.4.1°a)

Bedrijfsafvalwater van snijmachine

klasse 3

0,228

M3/UUR

12.2.1°

Hoogspanningscabine met 100 kVA

klasse 3

100

KVA

17.1.2.1.1°

Opslag van diverse gassen

klasse 3

910

L

29.5.2.1°a)

Metaalbewerking met handgereedschap

klasse 3

147,5

KW

Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan omvat:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Totale hoeveelheid

Eenheid

3.4.1°a)

Bedrijfsafvalwater van snijmachine

klasse 3

0,228

M3/UUR

12.2.1°

Hoogspanningscabine met 100 kVA

klasse 3

100

KVA

17.1.2.1.1°

Opslag van diverse gassen

klasse 3

910

L

29.5.2.1°a)

Metaalbewerking met handgereedschap

klasse 3

147,5

KW

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • De aanvraag moet volledig conform de Vlaamse stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd. 
  • De afstand van de verhardingen tot aan de perceelsgrens moet minstens 1m bedragen.
  • De grond voor de rooilijn moet gratis aan de stad worden afgestaan bij eerste verzoek van de stad.
  • voor bronbemalingen moet voldaan worden aan de sectorale voorschriften voor subrubriek 53.2 van de indelingslijst van Vlarem I (art. 5.53.6.1.1 van Vlarem II); met betrekking tot de lozing van het bemalingwater wordt verwezen naar Vlarem II art. 6.2.2.1.2 § 5;
  • de lozing van het bemalingswater dient te gebeuren overeenkomstig art. 6.2.2.1.2 § 5 van Vlarem II;
  • de ondergrondse constructie dient te worden uitgevoerd als volledig waterdichte kuip en zonder kunstmatig drainagesysteem.
  • Aangezien er achter en voor het perceel een gracht aanwezig is, moet het bemalingswater geloosd worden in de gracht
  • De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Brandweerzone Rivierenland (ref. ) van 14 oktober 2019 strikt na te leven.
  • De 5m zone van de Duwijkloop moet gevrijwaard blijven
  • Er moet een hemelwaterput van 10.000 l voorzien worden.
  • Er moet hergebruik voorzien worden voor alle toiletten en een buitenkraan
  • Er moet minimaal 65 m³ infiltratiekratten geplaatst worden.
  • De infiltratiekratten mogen maximaal 80 cm onder het maaiveld geïnstalleerd worden.
  • Er moeten fietsstalplaatsen voorzien worden voor bezoekers, rechts van de  inkomdeur voor bezoekers, onder de luifel, met fietsrekken, voor 5 fietsen.
  • De interne fietsenstalling voor personeel moet duidelijk afgebakend worden, best in de linkse hoek ingeplant en uitgerust met fietsrekken, en dienen voor min 8 fietsen voor personeel.
  • De erftoegangen moeten beperkt worden tot 1 toegang.
  • De ingebuisde overwelvingen van de baangracht mogen maximaal 6 meter breed zijn, inclusief de kopmuren. Op basis van de weergegeven bochtstralen van het vrachtverkeer lijkt dit haalbaar.
  • De bedding van de baangracht dient op de rest van het perceel maximaal opengehouden te worden en zeker niet volledig ingebuisd te worden. De doorvoer van de nutsleidingen dient bij voorkeur onder/boven een inbuizing te komen.
  • In afwachting van aansluiting op een gescheiden rioleringsstelsel dient het zwart en grijs afvalwater vóór de septische put samengebracht te worden alvorens te lozen op de baangracht. De minimale inhoud van de septische put bedraagt 3000 liter.
  • Indien de RWA en DWA afzonderlijk worden aangeboden op minder dan 50cm van elkaar wordt dit beschouwd als 2 afzonderlijke aansluitingen en zo aangerekend.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Art. 3:

De in art. 1 bedoelde vergunning wordt uitgereikt voor onbepaalde duur.

 

Art. 4:

De in artikel 1 bedoelde vergunning is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden:

 

§.1 - algemene voorwaarden:

         Hoofdstuk 4.1: Algemene voorschriften;

         Hoofdstuk 4.2: Beheersing van oppervlaktewaterverontreiniging;

         Hoofdstuk 4.3: Beheersing van bodem en grondwaterverontreiniging;

         Hoofdstuk 4.4: Beheersing van luchtverontreiniging;

         Hoofdstuk 4.5: Beheersing van geluidshinder;

         Hoofdstuk 4.6: Beheersing van hinder door licht;

         Hoofdstuk 4.7: Beheersing van asbest;

         Hoofdstuk 4.9: Energieplanning;

         Hoofdstuk 4.10: Emissies van broeikasgassen.

 

§.2 - sectorale voorwaarden:

         Afd. 5.3.2: Bedrijfsafvalwaters;

         Hfst. 5.12: Elektriciteit;

         Afd. 5.17.1: Gevaarlijke producten: algemene bepalingen;

         Afd. 5.17.3: Gevaarlijke producten: opslag in bovengrondse houders;

         Hfst. 5.29: Metalen;

 

§.3 – bijzondere milieuvoorwaarden:

         Er moet 1 maand na de start van de exploitatie een staalname gebeuren in de toezichtsput om te kijken of het bedrijfsafvalwater voldoet aan de normen gesteld in Vlarem II subafdeling 4.2.2.3.1

 

De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden kunnen teruggevonden worden in Vlarem II. Deze zijn evenwel louter indicatief; bij wijzigingen van Vlarem II wordt de exploitant immers steeds geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven. De integrale en geconsolideerde tekst van Vlarem II is te raadplegen op de Milieunavigator, via de link: https://nnavigator.emis.vito.be/

 

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

1.      De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

2.      Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

3.      Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

4.      De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

5.      Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

6.      Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

7.      Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

8.      De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

9.      Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

10.    Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

11.  De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

12.  De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

     het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

     de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

B.9 Cel wonen - beroep tegen opname leegstandsregister - dossiernummer 2019.31. ONTVANKELIJK EN GEGROND.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om het beroep ingediend door de eigenaar tegen de opname op de inventaris van leegstand voor de woning, dossiernummer 2019.31, ontvankelijk en gegrond te verklaren.

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

B.10 Leegstand: schrapping 2019042. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om betrokken woningen te schrappen uit het leegstandsregister:

 

Dossiernummer 2019042:

De woning wordt geschrapt uit het gemeentelijk leegstandsregister op datum van 12/11/2019.

De nieuwe houders van het zakelijk recht worden aangeschreven voor een nieuwe opname.

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

B.11 Aanpassing GIS-toepassingen door toevoeging van bijkomende licenties via GeoCortex. TOEWIJZING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist dat de GIS toepassingen verder dienen uitgewerkt te worden. Hiertoe wordt een overeenkomst aangegaan met de firma Siggis (BE0899.980.054) uit Zaventem. Dit voor één licentie GeoCortex Essential Smalle Local Government en één licentie ArcGis Online Creator User voor een bedrag van 4.537,5 euro inclusief per jaar.

 

Voor de configuratie van dit pakket naar de noden van de stad worden tevens 10 dagen consultancy besteld voor een bedrag van 9.680 euro. inclusief BTW.

 

Verlengingen dienen geregeld te worden met een bestelbon.

 

Art 2 :

De financiële gevolgen zijn:

 

Actienummer

Omschrijving budgetsleutel

Bedrag

Saldo krediet

002/013/003/001

Visualisatie van de realisatie van de doelstellingen door verder e uitbouw van het rapporteringstool (datamanagement)

12.537,50 euro.

18.855,77 euro

Budgetsleutel

61399999/0110

 

Art 3 :

Kopieën:

 

Aantal

Bestemmeling

1

Dienst financiën

 

Opdrachten :

Het schepencollege geeft opdracht aan:

 

Dienst

Taak

aankoop en overheidsopdrachten

gunning opdracht

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

B.12 Peperbus. EXTRA VASTLEGGING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist dat er 600 euro bijkomend wordt vastgelegd voor de opdracht “Vormgeving, druk en bedeling van het stedelijk informatiemagazine "UIT DE PEPERBUS".

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

B.13 Realisatie Infogids Wegwijs in Lier. GOEDKEURING.

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

B.14 VIP nieuwjaarsreceptie 2020. GOEDKEURING.

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

B.15 Vrijwilligersreceptie + viering schrikkelkinderen 29 februari 2020. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om de vrijwilligersreceptie en de viering van de schrikkelkinderen van 2020 te laten plaatsvinden op zaterdag 29 februari van 11 tot 13 uur in het stadhuis en hierop de structurele en projectmatige vrijwilligers van stad en OCMW Lier en de schrikkelkinderen uit te nodigen.

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

B.16 Data ontvangstmomenten nieuwe inwoners 2020. KENNISNAME.

 

BESLUIT

Het college neemt kennis van de data van de ontvangstmomenten voor nieuwe inwoners in 2020:

 

zondag 26 april

zondag 17 mei

zondag 20 september

zondag 4 oktober

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

B.17 Lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college keurt de lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL goed voor een totaal bedrag van 2.902,98 euro ( van bestelbonnummer 201900473 tot en met bestelbonnummer 201900488 ).

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

B.18 Facturen Stad Lier, dienstjaar 2019, voor een totaal bedrag van 947.313,91 euro. BETAALBAARSTELLING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de volgende goedkeuringslijsten, dienstjaar 2019, betaalbaar te stellen voor een totaal bedrag van 947.313,91 euro : van goedkeuringslijstnummer 201900899 tot en met goedkeuringslijstnummer 201900923.

 

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

B.19 Facturen gewone en buitengewone dienst LPL, dienstjaar 2019, voor een totaal bedrag van 30.832,22 euro. BETAALBAARSTELLING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de volgende mandaten, dienstjaar 2019, betaalbaar te stellen voor een totaal bedrag van 30.832,22 euro : van mandaatnummer 1.018 tot en met mandaatnummer 1.043.

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

B.20 Belastingkohier op " Sluikstorten ", achtste kohier dienstjaar 2019. VASTSTELLING EN UITVOERBAARVERKLARING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist het belastingkohier op " Sluikstorten ", achtste kohier dienstjaar 2019, vast te stellen en uitvoerbaar te verklaren voor een totaal bedrag van 125,00 euro.

 

 

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

B.21 Belastingkohier op " dansgelegenheden ", oktober dienstjaar 2019 op naam van KMH Maasland bvba. VASTSTELLING EN UITVOERBAARVERKLARING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist het belastingkohier op " dansgelegenheden ", oktober dienstjaar 2019 op naam van KMH Maasland bvba, vast te stellen en uitvoerbaar te verklaren voor een totaal bedrag van 230,00 euro.

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

B.22 Belastingkohier op " Valse alarmen ", vijfde kohier dienstjaar 2019. VASTSTELLING EN UITVOERBAARVERKLARING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist het belastingkohier op " Valse alarmen ", vijfde kohier dienstjaar 2019, vast te stellen en uitvoerbaar te verklaren voor een totaal bedrag van 143,75 euro.

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

B.23 Belastingkohier op " Motoren ", vierde kohier dienstjaar 2019. VASTSTELLING EN UITVOERBAARVERKLARING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist het belastingkohier op " Motoren ", vierde kohier dienstjaar 2019, vast te stellen en uitvoerbaar te verklaren voor een totaal bedrag van 2.739,09 euro.

 

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

B.24 Belastingkohier op "Leegstaande gebouwen en woningen", tweede kohier dienstjaar 2019. VASTSTELLING EN UITVOERBAARVERKLARING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist het belastingkohier op "Leegstaande gebouwen en woningen", tweede kohier dienstjaar 2019, vast te stellen en uitvoerbaar te verklaren voor een totaal bedrag van 10.000,00 euro.

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

B.25 Vaststellen gemeentelijke saneringsbijdrage Pidpa. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDING NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

De factor voor het bepalen van het tarief van de gemeentelijke saneringsbijdrage –en vergoeding wordt vanaf 1 januari 2020 voor een periode tot 31 december 2025 op  1,4  keer het tarief van de bovengemeentelijke saneringsbijdrage vastgelegd.

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

B.26 Retributiereglement op plaatsrechten op markten en elektriciteitsvoorziening voor marktkramers en andere gebruikers. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN DOORSTUREN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Voor een termijn ingaand op 1 januari 2020 en eindigend op 31 december 2025 wordt ten behoeve van de stad Lier een retributie gevestigd op standplaatsen op markten gehouden op het openbaar domein van de stad alsmede een retributie op elektriciteitsvoorziening voor marktkramers en andere gebruikers.

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

B.27 Retributiereglement  op het verzenden van aanmaningen, laatste berichten en aangetekende zendingen. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Een aantal debiteuren laten na de door hen verschuldigde bedragen tijdig te voldoen, het groot aantal herinneringsbrieven en aangetekende zendingen verhogen de administratieve en frankeringskosten aanzienlijk. Het is aanvaardbaar dat hiervoor een kost wordt aangerekend.

De tarieven worden vastgesteld als volgt :

Aanmaning : kosteloos

Aangetekende zending :   € 15

Invorderingskost : € 30

 

Deze kosten zullen jaarlijks worden geïndexeerd op basis van de gezondheidsindex

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

B.28 Retributie op parkeren in de blauwe zone. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

De stad wenst een gedifferentieerd parkeerbeleid te voeren. Ter uitvoering van dit beleid wordt in verschillende delen van het grondgebied de parkeertijd beperkt door het invoeren van zogenaamde ‘blauwe zones’.

Tarief :

-Gratis indien de parkeerduurtijd niet overschreden wordt.

-Een forfaitair bedrag van € 25 per periode die langer is dan de parkeerduurtijd. Dit forfaitair bedrag heeft een geldigheidsduur van 6 uur.

-Het leggen van de parkeerschijf is verplicht of het forfaitair bedrag is verschuldigd:

Van maandag tot en met vrijdag van 9u00 tot 17u00, uitgezonderd feestdagen.

 

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

B.29 Retributie op parkeren. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

De stad wenst een gedifferentieerd parkeerbeleid te voeren i.f.v. het aanbieden van parkeerplaatsen voor zijn inwoners en bezoekers en i.f.v. het sturen van het autogebruik. Ter uitvoering van dit beleid worden verschillende tarieven vastgelegd voor zowel de parkeertickets als voor de parkeervergunningen voor de inwoners. De inning van deze gelden wordt gedaan door de parkeerconcessionaris.

Voor een termijn ingaand op 1 januari 2020 en eindigend op 31 december 2025 wordt een gemeentelijke retributie gevestigd op het parkeren van motorvoertuigen op de plaatsen waar dat enkel toegelaten is mits bij regelmatig gebruik van een parkeermeter, sms-parkeren, parkeerautomaat of door het aanbrengen van een parkeerticket afgeleverd door de concessionaris.

Het tarief is verschillend naargelang de zone waarin wordt geparkeerd en de gekozen formule, de tarieven worden jaarlijks geïndexeerd op basis van de gezondheidsindex.

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

B.30 Retributiereglement op de verkoop  van  producten in het kader van citymarketing. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Voor een termijn ingaand op 1 januari 2020 en eindigend op 31 december 2025 wordt ten behoeve van de stad Lier een retributie geheven op de verkoop van allerhande kleine producten met promotioneel logo ‘Lier. Plezier op kop’, een variant van dit logo, producten in eigen beheer ontwikkeld door Toerisme Lier, en dit in het kader van citymarketing en toeristische uitstraling.

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

B.31 Retributiereglement op administratieve gegevens inzake

onroerende goederen. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Voor een termijn ingaand op 1 januari 2020 en eindigend op 31 december 2025 wordt een gemeentelijke retributie gevestigd op het verstrekken van administratieve gegevens inzake onroerende goederen.

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

B.32 Retributiereglement op het ter beschikking stellen van stedelijke sportinfrastructuur. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

B.33 Retributiereglement voor materialen en diensten ter beschikking gesteld door de bibliotheek. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDING NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

De stad stelt de collecties van de bibliotheek ter beschikking van de bevolking, voor haar dienstverlening wordt een passende vergoeding gevraagd.

Voor een termijn ingaand op 1 januari 2020 en eindigend op 31 december 2025 wordt een retributie ingevoerd op de terbeschikkingstelling van materialen en diensten door de stedelijke openbare bibliotheek.

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

B.34 Retributiereglement op het ontlenen van stadsmaterialen. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDING NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Het stadsbestuur wenst  materialen ter beschikking te stellen van haar burgers, verenigingen, organisaties, ….

De stadsmaterialen die ontleend worden moeten dienen voor publieke manifestaties te Lier, of andere gemeentebesturen.

Het is wenselijk om voor dit gebruik een passende vergoeding te vragen.

Voor een termijn ingaand op 1 januari 2020 en eindigend op 31 december 2025 wordt een retributie ingevoerd op het ontlenen van stadsmaterialen.

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

B.35 Belasting op aanplakborden voor publiciteit. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Voor de termijn ingaand op 01 januari 2020 en eindigend op 31 december 2025  wordt ten behoeve van de stad Lier een belasting geheven op aanplakborden voor publiciteitsdoeleinden.

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

B.36 Belasting op afgifte administratieve stukken. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Voor een termijn ingaand op 1 januari 2020 en eindigend op 31 december 2025 wordt ten behoeve van de stad Lier onder de navolgende voorwaarden een belasting gevestigd op de  afgifte van getuigschriften of andere administratieve stukken.

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

B.37 Aanvullende personenbelasting. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDING NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college gaat principieel akkoord om een belastingreglement op te maken en ter goedkeuring te verzenden naar de gemeenteraad om opcentiemen te heffen op de personenbelasting overeenkomstig het voorstel.

 

Art 2 :

Het college beslist om voor het belastingreglement op de aanvullende personenbelasting  geldigheidstermijn vast te leggen van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2020..

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

B.38 Belasting op motoren. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Voor de termijn ingaand op 01 januari 2020 en eindigend op 31 december 2025  wordt ten behoeve van de stad Lier een belasting geheven op motoren die worden gebruikt voor de exploitatie van een nijverheids-, handels- of landbouwbedrijf of bijgebouwen hiervan.

De belasting bedraagt  € 11,90 per kilowatt ongeacht de krachtbron waarmee de motoren worden aangedreven. Ze wordt berekend op de werkelijke toestand van het jaar dat onmiddellijk aan het aanslagjaar vooraf gaat.

De minimumaanslag bedraagt € 27,00.

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

B.39 Belasting op taxi's en verhuur van voertuigen met bestuurder. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDING NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Voor de termijn ingaand op 01 januari 2020 en eindigend op 31 december 2024  wordt ten behoeve van de stad Lier een belasting geheven op  :

-Voertuigen bestemd tot exploiteren van taxidiensten

-Voertuigen bestemd voor verhuur met bestuurder

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

B.40 Belasting op valse alarmmeldingen bij de politie. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Het college beslist om voor het belastingreglement op  masten en pylonen een geldigheidstermijn vast te leggen van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2025.

Onder nodeloos alarmeren wordt verstaan ‘elke alarmmelding die niet het gevolg is van een binnendringing die een misdrijf tegen personen of goederen beoogt.

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

B.41 Gratis grondafstand Dorpsstraat 20. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist het ontwerp van akte betreffende de gratis grondafstand in de Dorpsstraat 20, opgesteld door de vennootschap “Tom en Jan Coppens”, geassocieerde notarissen, met zetel te 2350 Vosselaar, Cingel 14, samen met het opmetingsplan principieel goed te keuren en te verzenden naar de gemeenteraad voor goedkeuring.

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

B.42 Spoorweglei grenzend aan openbaar domein toestemming voor fiets- en voetgangerstoegang. GOEDKEURING.

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

B.43 Kerkenbeleidsplan Lier 2020-2035. GOEDKEURING EN DOORSTUREN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist het kerkenbeleidsplan goed te keuren en door te sturen naar de gemeenteraad.

 

Art 2 :

Het college beslist het kerkenbeleidsplan qua vorm principieel ontvankelijk te laten verklaren door het agentschap Onroerend Erfgoed.

 

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

B.45 Meerwerken asfalteren parking Rode Kruislaan. Aangepast voorstel. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college hecht goedkeuring aan de meerwerken voor het volledig asfalteren van de parking Rode Kruislaan met plaatsing van nieuwe greppels voor een bedrag van 25.281,05 euro exclusief BTW of in totaal 30.590,07 euro inclusief BTW.

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

B.46 Gym- en dansinfrastructuur - eindafrekening. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de eindafrekening m.b.t.  de opdracht "ontwerp en bouw van een gym- en dansinfrastructuur op de site Louis Zimmer" voor een bedrag van 1.957.993,87euro incl. BTW goed te keuren.

 

Art 2 :

Het college neemt kennis van de totale projectkost t.b.v. 1.992.028,96euro incl. BTW.

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

B.47 Raamcontract voor de afname van brandstoffen via tankkaarten en de levering van diesel per tankwagen. TOEWIJZING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist dat er goedkeuring wordt verleend aan het verslag van nazicht van de offertes van 8 november 2019 voor :

Perceel 1: Afname courante brandstoffen met tankkaarten,

Perceel 2: afname CNG met tankkaart,

Perceel 3: levering van brandstof per tankwagen, opgesteld door Algemene zaken - aankoop en overheidsopdrachten.

 

Het verslag van nazicht van de offertes in bijlage maakt integraal deel uit van deze beslissing.

 

Het college beslist dat de opdracht “Raamovereenkomst voor de afname van brandstoffen met tankkaarten en de levering per tankwagen” wordt gegund aan de economisch meest voordelige regelmatige (op basis van de beste prijs-kwaliteitsverhouding) bieders, zijnde:

* Perceel 1: Afname courante brandstoffen met tankkaarten: Maes brandstoffen, geregistreerd bij de Kruispuntbank van Ondernemingen onder nummer 0429995654, Reedonk 12 te 2880 Bornem, tegen het kortingspercentage vermeld in de offerte van deze inschrijver.

 

* Perceel 2: afname CNG met tankkaart: Dats 24, geregistreerd bij de Kruispuntbank van Ondernemingen onder nummer 0893096618, Edingensesteenweg 196 te 1500 Halle, tegen de prijzen vermeld in de offerte van deze inschrijver;

 

* Perceel 3: levering van brandstof per tankwagen: BELGOMINE NV, geregistreerd bij de Kruispuntbank van Ondernemingen onder nummer 405004890, Wilfordkaai 43 te 9140 Temse, tegen het kortingspercentage vermeld in de offerte van deze inschrijver.Art 4 :

De uitvoering moet gebeuren overeenkomstig de lastvoorwaarden vastgelegd in het bestek met nr. 2019/568.

 

De uitvoering van het contract start op 1 januari 2020.

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

B.48 Rioolaansluiting en asfaltering KSA/FOS Maasfortbaan. Eindafrekening. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college keurt de eindafrekening voor het maken van een rioolaansluiting en asfaltering FOS/KSA aan de Maasfortbaan voor een bedrag van 50.983,78 euro BTW goed.

 

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

B.49 Voorontwerp Tramweglei. Uitbreiding ontwerpzone. GOEDKEURING.

 

BELUIT

Art 1 :

Het college keurt de uitbreiding ontwerpzone Tramweglei met een lengte van 70 m goed.

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

B.50 Heraanleg Begijnhof. Timing aanleg openbaar domein en meerwerken tijdelijke asfaltverharding. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de heraanleg van het openbaar domein in het Begijnhof uit te stellen, in functie van de restauratie van 45 begijnhofwoningen, en pas te starten in 2024.

 

Art 2 :

Het college hecht goedkeuring aan het aanbrengen en verwijderen van de tijdelijke asfaltverharding op de definitieve fundering in fase 4 en 5 van de renovatie van de woningen voor een geraamd bedrag van 25.000 € excl. BTW of in totaal 30.250,00 € incl. BTW.

 

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

B.51 Beheersovereenkomst voor de riolering, het groenonderhoud en de voetpaden ter hoogte van de Pallietertunnel. GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist onderstaande overeenkomst voor het beheer van voetpaden, riolering en beplantingen ter hoogte van de N14 Mechelsesteenweg en de tunnel in de R16 Ring te Lier, goed te keuren en te verzenden naar de gemeenteraad van 16 december 2019.

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

B.52 Plaatsen fietsbeugels Kartuizersvest. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist 9 fietsbeugels te plaatsen op het terrein van de Vlaamse Overheid, regie der gebouwen aan Kartuizersvest.

 

De realisatie ervan gebeurt in eigen beheer. De fietsbeugels worden aangekocht via de raamovereenkomst met de firma Wolters-Mabeg op de gecentraliseerde werkingsmiddelen.

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

B.53 Weg- en rioleringswerken Charon-site. Proces-verbaal van definitieve oplevering - addendum. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college hecht goedkeuring aan het addendum van het proces-verbaal van definitieve oplevering voor aanleg van de uitgestelde werken, zijnde de voetpaden langs de Boomlaarstraat en de Bosstraat, de asfaltverharding in de Boomlaarstraat en de Bosstraat en de klinkerzone thv de eerste inrit aan de Bosstraat.

 

Art 2 :

Voor deze uitgestelde werken wordt de definitieve oplevering tevens toegestaan met ingang van 11 juni 2019.

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

B.54 Projecten veiligheidscoördinatie. VASTLEGGINGEN.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college hecht goedkeuring aan de vastleggingen voor het uitvoeren van veiligheidscoördinatie ontwerp en verwezenlijking voor aanleg proefvlakken Begijnhof, aanleg afrit jaagpad Leuvensevest en heraanleg kasseibestrating Kapucijnenvest.

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

B.55 Sion : openbaar domein fase 1 en 2. Aanpassingen. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college keurt de aanpassingen aan het openbaar domein Sion goed :

•plaatsen wegneembare paaltjes (7 stuks), in de P.J. Denisstraat, om het op- en afrijden via de vest te verhinderen

•verplaatsen van arduinen zitelementen tot naast waterpartij zodat keerbeweging mogelijk blijft

•plaatsen van  4 fietsbeugels in de Van Grasenstraat (fietsenstalling bezoekers)

 

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

B.56 Actieplan coachingtraject Mooimakers. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist het actieplan "Mooimakers coachingtraject Lier" goed te keuren.

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

B.57 Werken nutsmaatschappijen. TOELATINGEN.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college geeft toelating aan de nutsmaatschappijen voor het uitvoeren van werken op

volgende locaties op grondgebied van Lier :

 

Straat

Nutsmaatschappij

Omschrijving werken

Ref.

Opmerkingen

Vakenderveld

Fluvius

Aansluiten tellerlokalen

335435/20266589

Geen opmerkingen

Volmolenstraat 72

Fluvius

Slopengevelnet ivf afbraakwerken woning

3360026/20267005

Geen opmerkingen

 

 

 

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

B.58 Aanstelling Kern Cultuurforum. GOEDKEURING EN DOORSTUREN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

B.59 Huishoudelijk reglement sportinfrastructuur. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college keurt bijgevoegd huishoudelijk reglement met 6 addenda principieel goed en verzendt het naar de gemeenteraad ter goedkeuring.

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

B.60 Huishoudelijk reglement wijkhuizen. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

B.61 Huishoudelijk reglement culturele stadslocaties. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDING NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist bijgevoegd huishoudelijk reglement voor culturele stadslocaties principieel goed te keuren en te verzenden naar de gemeenteraad voor goedkeuring.

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

B.62 22/12/2019 - Plaatsen tent Sint-Annastraat. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist toelating te geven voor het plaatsen van een tent door het bedrijf Creazione bvba, Sint-Annastraat 2d op  de parkeerstrook op zondag 22 december 2019 van 11u00 tot 20u00 (einde afbraak).

 

Art 2 :

In toepassing van het belastingsreglement voor het gebruik van het gemeentelijke openbaar domein door gelegenheidsinrichtingen dient er 20 euro te worden gestort op rekening BE82 0910 0010 0968 met vermelding 'KVA - inname 22 december 2019'

 

Art 3 :

De voetgangers mogen nooit gehinderd worden en de toegestane inname moet beperkt blijven tot de ruimte voor de eigendom van 2D - zoals op plan aangegeven.

Het openbaar domein dient netjes te worden achtergelaten. Afval dient verwijderd en meegenomen te worden door de organisator.

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

B.63 Vraag vrijstelling huur cc de Mol -Scala for Work. WEIGERING.

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

B.64 Jaarrekening  SOLag 2018. KENNISNAME EN DOORSTUREN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van de goedkeuring van de beslissing Gouverneur met betrekking tot de jaarrekening 2018 SOLag volgens BBC en stuurt dit door naar de  gemeenteraad voor kwijting van de leden van de raad van bestuur SOLag.

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

C.3 Novemberfoor - openverklaring standplaatsen blauwe zone Novemberfoor 2020. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de volgende standplaatsen open te verklaren voor de blauwe zones op de openbare Novemberfoor van 2020:

 

De vacante blauwe zones op de Gasthuisvest betreffen de volgende:

- 1 zone met een totale afmeting van 16 m x 9 m

- 1 zone met een totale afmeting van 18 m 6 m

- 1 zone met een totale afmeting van 40 x 20 m

 

Art 2 :

De bekendmaking van de openverklaring gebeurt via:

- een publicatie op de gemeentelijke website

- een bericht aangeplakt aan het gemeentelijk infobord

- een publicatie in diverse foorbladen

 

Art 3 :

Vanaf 1 januari 2020 tot en met 29 februari 2020 kunnen geïnteresseerden een toewijzing aanvragen i.k.v. de open verklaarde, losse standplaatsen voor de Lierse Novemberfoor 2020 door middel van een gemotiveerd schrijven, inclusief de voornoemde bewijsstukken (via mail of post) t.a.v. team ondernemen van de stad Lier.

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

C.4 OV 2019/387: exploiteren van een glastuinbouwbedrijf, Heistraat 31A. Limietdatum: 13/1/2020. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

 

 

BESLUIT

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag ingediend namens VANLOMMEL - VAN REUSEL NV inzake exploiteren van een glastuinbouwbedrijf,  te vergunnen met voorwaarden.

 

De aanvraag omvat (eveneens) :

Rubriek

Omschrijving

Aard

Hoeveelheid

Eenheid

12.1.1.2°b)

Warmte-krachtkoppeling met een geïnstalleerd totaal elektrisch schijnbaar vermogen van 1.013 kVA en een noodstroomgroep met  een geïnstalleerd totaal elektrisch schijnbaar vermogen van 42 kVA (50%)

 

klasse 2

1055

KVA

3.4.1°a)

Lozen van 0,10 m³/uur bedrijfsafvalwater zonder gevaarlijke stoffen

klasse 3

 

 

6.4.1°

Opslag van 1.200 liter afgewerkte olie en 2.000 L smeerolie

klasse 3

 

 

15.1.1°

Het stallen van 4 voertuigen

klasse 3

 

 

17.1.2.2.2°

Opslag van 3.380 L CO2

 

klasse 2

 

 

17.3.2.1.1.1°b)

Opslag van 2,416 ton (2.900 liter) lichte fuel

klasse 3

 

 

17.3.2.1.2.2°

Opslag van 124,95 ton (150.000 L) zware stookolie in een bovengrondse houder

klasse 2

 

 

17.4.

Opslag van 200 L/kg gevaarlijke producten in kleine verpakkingen

klasse 3

 

 

31.1.2°b)

 

Warmtekrachtkoppeling met een totaal nominaal thermisch ingangsvermogen van 2.304 kW en een noodstroomgroepen met een totaal nominaal thermisch ingangsvermogen van 75 kW (50%)

klasse 2

 

 

43.1.2°b)

2 stookinstallaties van respectievelijk 2.907 kW en 1.700 kW

klasse 2

 

 

12.2.2°

Regularisatie naar de correcte rubriek 12.2.2

klasse 2

1250

KVA

 

Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan omvat:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Totale hoeveelheid

Eenheid

3.4.1°a)

Lozen van 0,10 m³/uur bedrijfsafvalwater zonder gevaarlijke stoffen

klasse 3

0,1

M3/UUR

6.4.1°

Opslag van 1.200 liter afgewerkte olie en 2.000 L smeerolie

klasse 3

3200

L

12.1.1.2°b)

Warmte-krachtkoppeling met een geïnstalleerd totaal elektrisch schijnbaar vermogen van 1.013 kVA en een noodstroomgroep met  een geïnstalleerd totaal elektrisch schijnbaar vermogen van 42 kVA (50%)

 

klasse 2

1055

KVA

12.2.2°

Regularisatie naar de correcte rubriek 12.2.2

klasse 2

1250

KVA

15.1.1°

Het stallen van 4 voertuigen

klasse 3

4

VOERTUIG

17.1.2.2.2°

Opslag van 3.380 L CO2

 

klasse 2

3380

L

17.3.2.1.1.1°b)

Opslag van 2,416 ton (2.900 liter) lichte fuel

klasse 3

2,416

TON

17.3.2.1.2.2°

Opslag van 124,95 ton (150.000 L) zware stookolie in een bovengrondse houder

klasse 2

124,95

TON

17.4.

Opslag van 200 L/kg gevaarlijke producten in kleine verpakkingen

klasse 3

200

L

31.1.2°b)

 

Warmtekrachtkoppeling met een totaal nominaal thermisch ingangsvermogen van 2.304 kW en een noodstroomgroepen met een totaal nominaal thermisch ingangsvermogen van 75 kW (50%)

klasse 2

2379

KW

43.1.2°b)

2 stookinstallaties van respectievelijk 2.907 kW en 1.700 kW

klasse 2

3607

KW

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende bijzondere milieuvoorwaarden worden opgelegd:

  • De nieuwe installatie dient in dezelfde buitenomkasting op dezelfde inplantingsplaats opgesteld te worden. Het geluidsdrukniveau op 1 m van de motor in de omkasting mag maximaal 107 dB(A) bedragen. (cfr. omgevingsvergunning 2018/238)
  • Spuistroom kan niet geloosd worden (cfr. omgevingsvergunning 2018/238)

 

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Art. 3:

De in art. 1 bedoelde vergunning wordt uitgereikt tot 23/12/2028.

 

Art. 4:

De in artikel 1 bedoelde vergunning is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden:

 

§.1 - algemene voorwaarden:

         Hoofdstuk 4.1: Algemene voorschriften;

         Hoofdstuk 4.2: Beheersing van oppervlaktewaterverontreiniging;

         Hoofdstuk 4.3: Beheersing van bodem en grondwaterverontreiniging;

         Hoofdstuk 4.4: Beheersing van luchtverontreiniging;

         Hoofdstuk 4.5: Beheersing van geluidshinder;

         Hoofdstuk 4.6: Beheersing van hinder door licht;

         Hoofdstuk 4.7: Beheersing van asbest;

         Hoofdstuk 4.9: Energieplanning;

         Hoofdstuk 4.10: Emissies van broeikasgassen.

 

§.2 - sectorale voorwaarden:

         Afd. 5.3.2: Bedrijfsafvalwaters;

         Hfst. 5.6: Vaste brandstoffen;

         Hfst. 5.7: Chemicaliën;

         Hfst. 5.12: Elektriciteit;

         Hfst. 5.13: Farmaceutische stoffen;

         Hfst. 5.15: Garages, parkeerplaatsen en herstellingswerkplaatsen voor motorvoertuigen;

         Afd. 5.17.1: Gevaarlijke producten: algemene bepalingen;

         Afd. 5.17.3: Gevaarlijke producten: opslag in bovengrondse houders;

         Afd. 5.31.1: Motoren met inwendige verbranding: vast opgestelde machines met 360 of meer bedrijfsuren per jaar;

         Afd. 5.43.1: Niet in rubriek 2 en 28 begrepen verbrandingsinrichtingen: algemene bepalingen;

         Subafd. 5.43.2.1: Niet in rubriek 2 en 28 begrepen verbrandingsinrichtingen: grote stookinstallaties;

 

De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden kunnen teruggevonden worden in Vlarem II. Deze zijn evenwel louter indicatief; bij wijzigingen van Vlarem II wordt de exploitant immers steeds geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven. De integrale en geconsolideerde tekst van Vlarem II is te raadplegen op de Milieunavigator, via de link: https://nnavigator.emis.vito.be/

 

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

1.      De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

2.      Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

3.      Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

4.      De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

5.      Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

6.      Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

7.      Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

8.      De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

9.      Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

10.    Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

11.  De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

12.  De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

     het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

     de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

C.5 Melding 2019/408: exploiteren van een doe het zelfzaak, Antwerpsesteenweg 338 en 340. AKTENAME.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1

Er wordt akte genomen van de melding ingediend door namens GABOMA NV inzake het exploiteren van een doe-het-zelfzaak, te 2500 Lier.

 

De aanvraag omvat de nieuwe rubrieken:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Hoeveelheid

Eenheid

17.1.2.1.1°

de opslag van propaangas in verplaatsbare recipiënten in functie van de verkoop

klasse 3

600

L

17.4.

de opslag in kleine handelsverpakkingen van cement in zakken van 25 kg (totaal 2 ton) en petrol in bussen van 20 liter (totaal 2 ton) in het magazijn.

klasse 3

4000

KG

19.3.1°b)

het gebruik van een zaagmachine van 3 kW en een bijhorende stofafzuiging van 2,2 kW

klasse 3

5,2

KW

19.6.2°a)

de opslag ifv van verkoop van oa houten deuren, houten vloeren en laminaat, boomschors, rieten matten,diverse soorten tuinhout, spaanderplaten enz.

klasse 3

136

M3

23.3.2°a)

de opslag ifv van verkoop van diverse voorwerpen uit kunststof (bakken, buizen,planken, latten, tuinmeubelen, enz.

klasse 3

15

TON

43.1.1°b)

het gebruik van 4 gasbranders (aerothermen) met een individueel vermogen van 106 kW

klasse 3

424

KW

1.       

Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan omvat:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Totale hoeveelheid

Eenheid

17.1.2.1.1°

de opslag van propaangas in verplaatsbare recipiënten in functie van de verkoop

klasse 3

600

L

17.4.

de opslag in kleine handelsverpakkingen van cement in zakken van 25 kg (totaal 2 ton) en petrol in bussen van 20 liter (totaal 2 ton) in het magazijn.

klasse 3

4000

KG

19.3.1°b)

het gebruik van een zaagmachine van 3 kW en een bijhorende stofafzuiging van 2,2 kW

klasse 3

5,2

KW

19.6.2°a)

de opslag ifv van verkoop van oa houten deuren, houten vloeren en laminaat, boomschors, rieten matten,diverse soorten tuinhout, spaanderplaten enz.

klasse 3

136

M3

23.3.2°a)

de opslag ifv van verkoop van diverse voorwerpen uit kunststof (bakken, buizen,planken, latten, tuinmeubelen, enz.

klasse 3

15

TON

43.1.1°b)

het gebruik van 4 gasbranders (aerothermen) met een individueel vermogen van 106 kW

klasse 3

424

KW

 

 

Art. 2

De plannen en het meldingsdossier waarop deze akte gebaseerd is, maken integraal deel uit van de meldingsakte.

 

Art. 3

De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden :

Volgende bijzondere milieuvoorwaarden worden opgelegd:

  • Milieuschadelijke producten moeten overdekt opgeslagen worden.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Art. 4

De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende milieuvoorwaarden :

De algemene en sectorale milieuvoorwaarden van titel II van het VLAREM :

  • hoofdstukken 4.1, 4.7 en 4.9 : algemene milieuvoorwaarden - algemeen
  • hoofdstuk 4.5 met bijlagen 2.2.1, 2.2.2, 4.5.1, 4.5.2, 4.5.3, 4.5.4, 4.5.5 en 4.5.6 : algemene milieuvoorwaarden - geluid
  • hoofdstukken 4.4 en 4.10 met bijlagen 4.4.1, 4.4.2, 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.4.7.1 en 4.4.7.2. : algemene milieuvoorwaarden - lucht
  • hoofdstuk 4.6 : algemene milieuvoorwaarden - licht
  • hoofdstuk 4.2 met bijlagen 2.3.1, 4.2.5.1, 4.2.5.2 en 4.2.5.4 : algemene milieuvoorwaarden – oppervlaktewater
  • hoofdstuk 5.17: Opslag van gevaarlijke stoffen;

o        Afd. 5.17.1: Gevaarlijke producten: algemene bepalingen;

o        Afd. 5.17.3: Gevaarlijke producten: opslag in bovengrondse houders;

o        Afd. 5.19.1: Hout: algemene bepalingen;

  • hoofdstuk 5.23: Kunststoffen;
  • hoofdstuk 5.43: Stookinstallaties;
    • Subafd. 5.43.2.3: Niet in rubriek 2 en 28 begrepen verbrandingsinrichtingen: kleine stookinstallaties;

 

De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden staan in titel II van het VLAREM.  Deze opsomming is louter indicatief.  Bij wijziging van VLAREM wordt de exploitant geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven.  De integrale en geconsolideerde tekst van titel II van het VLAREM is raadpleegbaar op de Milieunavigator, via de link : https://navigator.emis.vito.be/

 

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

       De vergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze melding houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       De vergunning doet geen enkele afbreuk aan de verplichtingen inzake brandveiligheid zoals deze voorzien worden in de wet van 30 juli 1979 betreffende de preventie van brand en ontploffing en betreffende de verplichte verzekering van de burgerrechtelijke aansprakelijkheid in dergelijke gevallen, het Koninklijk Besluit van 7 juli 1994 tot vaststelling van de basisnormen voor de preventie van brand en ontploffing waaraan de nieuwe gebouwen moeten voldoen en diens bijlagen.

       Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

       Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

       Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

       De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

         Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

Indien er na de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning blijkt dat er geëxploiteerd zal worden met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dan dient er een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang exploitatie.

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

C.6 OV 2019/318: verbouwen van een woning, Elzenlaan 24. Limietdatum: 25/11/2019. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag ingediend inzake verbouwen van een woning, te vergunnen met voorwaarden.

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

Er worden geenspecifieke stedenbouwkundige voorwaarden opgelegd.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

 

 

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

       De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

       Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

       De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

       Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

       Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

       Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

       De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

    Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

       De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

       De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

     het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

     de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

C.7 Lijst bestelbons Stad Lier. KENNISNAME.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van de lijst bestelbons Stad Lier voor een totaal bedrag van 55.987,14 euro ( bestelbonnummers 201902263, 201902289, 201902291, 201902292 en 201902312 en van bestelbonnummer 201902317 tot en met bestelbonnummer 201902386, met uitzondering van bestelbonnummers 201902319, 201902320, 201902324, 201902341, 201902344, 2019023565, 201902358, 201902361, 201902376, 201902377 en 201902384 ).

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

C.9 Hondenspeelweide centrum Lier-petitie. KENNISNAME.

 

BESLUIT:

Het college neemt kennis van de petitie voor aanleg van een hondenspeelweide in het centrum van Lier. Het technisch bureau openbaar domein onderzoekt mogelijke locaties. 

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

C.10 Vacantverklaring van 1 inspecteur van politie. KENNISGEVING EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van het dossier en verzendt het naar de raad.

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 25 november 2019

 

C.11 Subsidies sportverenigingen seizoen 2018-2019: Uitbetalingen. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art. 1:

Het college is akkoord met de uitbetaling van de subsidies als volgt (bedragen in euro):

 

verenigingbedrag

K. Lierse Atletiekclub vzw1632,31

AC Lyra vzw7747,46

B.C. Mister 100 Lier180,19

BC Tornado1698,13

Dansclub Scratch! vzw806,61

Duikschool Atlantis Lier vzw2005,47

Duikschool Hydrolier vzw824,51

F.C. Lucyvo185,06

Gambaru Shotokan Karate Academy925,2

BC Guco Lier6110,42

Jiu-jitsu Akademie Lier vzw803,76

Jiu-Jitsu Ryu 'De Gouden Draak740,89

K.V.K. Hooikt vzw2234,71

Kon. Judoclub Lier1222,41

Koninklijke kano Club Lier896,13

Kon. Lierse Turnkring vzw3335,3

Kon. Lyra-Lierse. vzw8891,53

Kon. Turnkring Lyra vzw2315,46

LRV Lier-Noord567,17

Lier Aviation Club vzw340,69

Kon. Lierse Bicycle Club 606,34

Lierse Kayak Club Anderstad v.z.w.742,54

Lierse Schuttersgilde Ledo1429,91

PC LIER vzw771,55

Politieverbroedering Lier252,64

Royal Herakles Hockey Club vzw7366,1

Ruiterclub Tallaerthof vzw2745,35

SkZimmertoren268,63

Snookerclub Mister 100306,72

Koninklijke Moed en Eendracht1539,66

Taekwondo club Mun-Mu-Lier648,93

TTK Lierse333,29

TC 't Sas3498,09

Tennisclub 't Spui3317,38

TC Zevenbergen4696,73

VC Smash Lier2824,23

ZVK Proost Lier1672,85

Zwemvereniging Lier VZW2189,64

Aikido Mizu Dojo Lier757,88

K. Soleo322,26

Biljartclub zevenbergen345,69

Bridge club Lier460,71

Bridge club zevenbergen429,13

Titans Gym438,88

K. Lierse Kempenzonen3219,39

Alpha system352,07

 

 

 

Publicatiedatum: 03/12/2019