Lier

Zitting van 21 juni 2021

Van 14:00 uur.

 

Overzicht punten

 

Zitting van 21 juni 2021

 

B.2 Onderschrift straatnaamborden Normaalschoolsite. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om volgende historische uitleg op de straatnaamborden te

vermelden:

Barbara Vettersplein:

Moeder-overste van Sint-Elisabethgasthuis. Vermoord in 1582 tijdens de Spaanse furie

Willem I-plein:

Oprichter van de Normaalschool in 1817 in de strijd tegen het analfabetisme en bevordering van het Nederlands

Normaalschoolplein:

Van 1817 tot 2012 school voor Vlaamse onderwijzers, opgericht door Willem I

Cor de Klutsplein:

Liers volksfiguur, bijnaam van Cornelia Van den Boom (1884-1962), leurster in vis en mosselen

 

 

Publicatiedatum: 30/06/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 21 juni 2021

 

B.3 Onderschrift straatnaamborden Kapmes, Antoon Thirystraat en Moederplein. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om de historische uitleg op het straatnaambord te vermelden voor Kapmes, Moederplein en Antoon Thirystraat.

 

 

Publicatiedatum: 30/06/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 21 juni 2021

 

B.4 Kernversterkende inrichting publiek toegankelijke Artisjok-galerijen in het Lierse kernwinkelgebied i.s.m. Lier Shopping vzw d.m.v. samenwerkingsovereenkomst en betoelaging. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist voor de periode juli 2021 tot en met juli 2022 de samenwerkingsovereenkomst met en betoelaging van Lier Shopping vzw goed te keuren voor de inrichting van de Artisjok galerij(en) in leegstaande panden in het kernwinkelgebied.

 

Art 2 :

De financiële gevolgen zijn maximaal 2.500 euro voor de voornoemde termijn van de overeenkomst of 500 euro per inname van een publiek toegankelijk, leegstaand pand in het kernwinkelgebied.

 

Actienummer

Omschrijving budgetsleutel

Bedrag

Saldo krediet

01/02/SAP/02/01

Vergoedingen en erelonen voor prestaties van derden.

maximaal 2.500 euro (of 500 euro / pand).

118.611,50 euro

Budgetsleutel

61300000

 

Art 3 :

Kopieën:

 

Aantal

Bestemmeling

1

1

Lier Shopping

Artisjok - Peter Everaert

 

 

Publicatiedatum: 30/06/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 21 juni 2021

 

B.5 Beoordeling 1 investeringsaanvraag Bollaarpark a.d.h.v. infofiche Futurn. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de voornoemde, positief geadviseerde investeringsaanvraag van Fabrice Moenaert voor de huurder Rexel goed te keuren voor de opgegeven activiteiten van de huurder.

 

Art 2 :

Kopieën:

 

Aantal

Bestemmeling

1

1

Aanvrager

Futurn

 

 

Publicatiedatum: 30/06/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 21 juni 2021

 

B.6 Gevolg update centrumbonautomaat: introductie nieuwe waardevarianten centrumbon. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist -gezien de urgentie van de verderzetting van beide centrumbon - verkooppunten (i.c. de automaat en het onthaal/KCC) na de door JOYN eenzijdig uitgevoerde update- de nieuwe waardevarianten van de centrumbon aan de automaat goed te keuren.

In tegenstelling tot de vorige twee vaste waarden (i.c. 10 en 25 euro), kan de klant nu aan de automaat vrij een bedrag kiezen tussen minimum 5 euro en maximum 50 euro.

 

Art 2 :

Het college beslist dat JOYN hiervoor spoedig een heldere communicatie naar de deelnemende handelaars dient te voorzien, waarin ook duidelijk de nieuwe ontwaardingsprocedure wordt geschetst.

 

Art 3 :

Kopieën:

 

Aantal

Bestemmeling

1

1

1

Economische Raad

IT

Financiën

 

 

Publicatiedatum: 30/06/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 21 juni 2021

 

B.7 OV 2021/130: verbouwen van het gelijkvloers van een eengezinswoning, Donk 18. Limietdatum: 26/07/2021. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.

 

 

Art. 2:

Het college beslist de aanvraag inzake het verbouwen van het gelijkvloers van een eengezinswoning, te vergunnen met voorwaarden.

 

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 3:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • Het plaatsen van een septische put is verplicht voor de opvang van zwart / faecaal water (minimale inhoud 2000 liter).
  • Het opgetekende bijgebouw in de achtertuin wordt uitgesloten uit de vergunning.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

 

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

       De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

       Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

       De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

       Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

       Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

       Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

       De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

       Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

       De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

       De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

   het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

   de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 30/06/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 21 juni 2021

 

B.8 OV 2021/32: bouwen van een kantoor en magazijn, Duwijckstraat 18. Limietdatum: 12/07/2021. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.

 

Art. 2:

Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het bouwen van een kantoor en magazijn .

 

De aanvraag omvat volgende nieuwe rubrieken:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Hoeveelheid

Eenheid

3.4.1°a)

De lozing van bedrijfsafvalwater met een maximum debiet van 0,56 m³/uur.

klasse 3

0,56

m³/uur

6.4.1°

De opslag van ontkistingsolie met een maximale totaal aanwezige hoeveelheid van 1.000 liter

klasse 3

1000

liter

6.5.1°

1 brandstofverdeelinstallatie met één verdeelslang behorende tot de opslagtank van 1.000 liter voor de bevoorrading van de bedrijfseigen voertuigen.

klasse 3

1

verdeelslang

12.2.1°

De exploitatie van een klantencabine met 1 transformator met een individueel nominaal vermogen van 240 kVA.

klasse 3

240

kVA

12.3.2°

1 Laadbatterij voor het laden van de heftruck.

klasse 3

12

kW

15.1.1°

Het stallen van diverse bedrijfseigen voertuigen.

klasse 3

13

aantal voertuigen

16.3.2°a)

De exploitatie van een warmtepomp met een vermogen van 9 kW ten behoeve van het koelen en verwarmen van de burelen en een compressor met een vermogen van 5 kW.

klasse 3

14

kW

17.1.2.1.1°

De opslag van gassen (propaan & butaan) in verplaatsbare recipiënten met een maximaal gelijktijdig aanwezige hoeveelheid van 520 l.

klasse 3

520

liter

17.3.2.1.1.1°b)

De opslag van 833 kg (1.000 l) mazout in een bovengrondse dubbelwandige tank.

klasse 3

0,833

ton

17.4.

De opslag van verschillende reiniging en onderhoudsproducten in kleine verpakkingen met max. 300 kg in stock. Ook wordt hierbij een maximum van 4,7 ton (7,5 pallet) cement opgeslagen in zakken van 25 kg.

klasse 3

5000

kg

19.3.1°a)

De exploitatie van houtbewerkingsmachines met een gezamenlijk vermogen van 5,2 kW

klasse 3

5,6

kW

29.5.2.1°a)

De exploitatie van metaalbewerkingsmachines met een gezamenlijk vermogen van 6 kW

klasse 3

6

kW

 

Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan omvat:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Totale hoeveelheid

Eenheid

3.4.1°a)

De lozing van bedrijfsafvalwater met een maximum debiet van 0,56 m³/uur.

klasse 3

0,56

m³/uur

6.4.1°

De opslag van ontkistingsolie met een maximale totaal aanwezige hoeveelheid van 1.000 liter

klasse 3

1000

liter

6.5.1°

1 brandstofverdeelinstallatie met één verdeelslang behorende tot de opslagtank van 1.000 liter voor de bevoorrading van de bedrijfseigen voertuigen.

klasse 3

1

verdeelslang

12.2.1°

De exploitatie van een klantencabine met 1 transformator met een individueel nominaal vermogen van 240 kVA.

klasse 3

240

kVA

12.3.2°

1 Laadbatterij voor het laden van de heftruck.

klasse 3

12

kW

15.1.1°

Het stallen van diverse bedrijfseigen voertuigen.

klasse 3

13

aantal voertuigen

16.3.2°a)

De exploitatie van een warmtepomp met een vermogen van 9 kW ten behoeve van het koelen en verwarmen van de burelen en een compressor met een vermogen van 5 kW.

klasse 3

14

kW

17.1.2.1.1°

De opslag van gassen (propaan & butaan) in verplaatsbare recipiënten met een maximaal gelijktijdig aanwezige hoeveelheid van 520 l.

klasse 3

520

liter

17.3.2.1.1.1°b)

De opslag van 833 kg (1.000 l) mazout in een bovengrondse dubbelwandige tank.

klasse 3

0,833

ton

17.4.

De opslag van verschillende reiniging en onderhoudsproducten in kleine verpakkingen met max. 300 kg in stock. Ook wordt hierbij een maximum van 4,7 ton (7,5 pallet) cement opgeslagen in zakken van 25 kg.

klasse 3

5000

kg

19.3.1°a)

De exploitatie van houtbewerkingsmachines met een gezamenlijk vermogen van 5,2 kW

klasse 3

5,6

kW

29.5.2.1°a)

De exploitatie van metaalbewerkingsmachines met een gezamenlijk vermogen van 6 kW

klasse 3

6

kW

 

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 3:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • De zone van 3 m tegen de noordelijke perceelsgrens moet met inheems groen aangeplant worden, daar waar geen manoevreerruimte aan de poort in de noordgevel gebruikt moet worden.
  • De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Brandweerzone Rivierenland (ref. P17443-002/01) van 8 april 2021 strikt na te leven.
  • De bouwheer moet de website raadplegen www.fluvius.be.
  • Zowel het dak van het magazijn als het dak van het kantoor als de luifel moet aangesloten worden op de hemelwaterput.
  • Er moeten een of meerdere hemelwaterputten met een gezamenlijke inhoud van minstens 65.000 l geplaatst worden. met hergebruik voor minstens: spoeling van alle toiletten en buitenkranen, vermits hiermee rekening werd gehouden bij de berekeningen rond infiltratie.
  • Er moet een infiltratievoorziening geplaatst worden van minstens 80.896 l en met een infiltratieoppervlakte van minstens 129 m².
  • De infiltratievoorziening mag maximaal 70 cm onder maaiveld geïnstalleerd worden.
  • De groenzone moet aangelegd worden met streekeigen beplanting (niet louter gras).
  • De bomen in de groenzone moeten inheems zijn en moeten kunnen uitgroeien tot volwaardige bomen.

 

 

Volgende bijzondere milieuvoorwaarden worden opgelegd:

  • Indien de ondergrondse mazouttank (zie historiek) nog in gebruik is, dient hiervoor een nieuwe vergunningsaanvraag ingediend te worden.  Indien deze verwijderd of opgevuld werd, dient het attest overgemaakt te worden aan de dienst leefmilieu van de stad (leefmilieu@lier.be).
  • De warmtepomp moet jaarlijks aan een keuring onderworpen worden.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Art. 4:

De in art. 2 bedoelde vergunning wordt uitgereikt voor onbepaalde duur.

 

Art. 5:

De in artikel 2 bedoelde vergunning is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden:

 

§.1 - algemene voorwaarden:

-     Hoofdstuk 4.1: Algemene voorschriften;

-     Hoofdstuk 4.2: Beheersing van oppervlaktewaterverontreiniging;

-     Hoofdstuk 4.3: Beheersing van bodem en grondwaterverontreiniging;

-     Hoofdstuk 4.4: Beheersing van luchtverontreiniging;

-     Hoofdstuk 4.5: Beheersing van geluidshinder;

-     Hoofdstuk 4.6: Beheersing van hinder door licht;

-     Hoofdstuk 4.7: Beheersing van asbest;

-     Hoofdstuk 4.9: Energieplanning;

-     Hoofdstuk 4.10: Emissies van broeikasgassen.

 

§.2 - sectorale voorwaarden:

-     Afd. 5.3.2: Bedrijfsafvalwaters;

-     Hfst. 5.6: Brandstoffen en brandbare vloeistoffen;

-     Hfst. 5.12: Elektriciteit;

-     Hfst. 5.15: Garages, parkeerplaatsen en herstellingswerkplaatsen voor motorvoertuigen;

-     Hfst. 5bis.0 en 5bis.15.5: Standaardgarages;

-     Afd. 5.16.1: Gassen: gemeenschappelijke bepalingen;

-     Afd. 5.16.3: Gassen: installaties voor het fysische behandelen van gassen;

-     Afd. 5.17.1: Gevaarlijke producten: algemene bepalingen;

-     Afd. 5.17.3: Gevaarlijke producten: opslag in bovengrondse houders;

-     Afd. 5.17.4: Gevaarlijke producten: beheersing van de uitstoot van VOS bij de opslag en verlading van benzine;

-     Afd. 5.19.1: Hout: algemene bepalingen;

-     Hfst. 5.29: Metalen;

 

De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden kunnen teruggevonden worden in Vlarem II. Deze zijn evenwel louter indicatief; bij wijzigingen van Vlarem II wordt de exploitant immers steeds geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven. De integrale en geconsolideerde tekst van Vlarem II is te raadplegen op de Milieunavigator, via de link: https://nnavigator.emis.vito.be/

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

       De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

       Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

       De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

       Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

       Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

       Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

       De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

       Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

       De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

       De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

   het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

   de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 30/06/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 21 juni 2021

 

B.9 OV 2021/79: bouwen van een verdiep op gelijkvloers kantoor, Mechelsesteenweg 333. Limietdatum: 21/06/2021. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag inzake het bouwen van een verdiep op gelijkvloers kantoor, te vergunnen met voorwaarden.

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • De voorwaarden opgelegd in de vergunning OV2020/310 blijven van toepassing.
  • De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Brandweerzone Rivierenland (ref. P18181-001/01) van 5 mei 2021 strikt na te leven.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

       De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

       Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

       De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

       Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

       Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

       Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

       De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

    Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

       De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

       De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

   het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

   de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 30/06/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 21 juni 2021

 

B.10 OV 2021/25: Vervangen van de dakbedekking, Rubenslaan 2. Limietdatum: 07/07/2021. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.

 

 

Art. 2:

Het college beslist de aanvraag inzake het vervangen van de dakbedekking, 2500 Lier te vergunnen met voorwaarden.

 

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 3:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

Er worden geen specifieke voorwaarden opgelegd.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

 

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

       De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

       Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

       De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken.

       Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

       Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

       Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

       De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

       Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

 

       De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

 

       De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

   het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

   de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 30/06/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 21 juni 2021

 

B.11 OV 2021/103: aanvraag nieuwe publiciteitsinrichting, Donk 54. Limietdatum: 28/06/2021. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag ingediend inzake een nieuwe publiciteitsinrichting, 2500 Lier te vergunnen met voorwaarden.

 

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • De aanvraag moet volledig conform de Vlaamse stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd. 
  • De publiciteit moet, indien verlicht, kunnen voldoen aan de voorwaarden van Hoofdstuk 6.3. BEHEERSING VAN HINDER DOOR LICHT uit het Besluit van de Vlaamse regering van 1 juni 1995 houdende algemene en sectorale bepalingen inzake milieuhygiëne.
  • Omwille van de ligging nabij een gewestweg moet de publiciteit voldoen aan Het Koninklijk Besluit van 14 december 1959 betreffende het aanplakken en reclame maken (reclamewetgeving), De Wegcode van 1 december 1975 alsook Het Vlarem II van 1 juni 1995.

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

       De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

       Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

       De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken.

       Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

       Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

       Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

       De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

       Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

 

       De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

 

       De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

   het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

   de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 30/06/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 21 juni 2021

 

B.12 Leegstand: schrapping 2019064. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

 

Art 1 :

Het college beslist om de woning met dossiernummer 2019064 te schrappen uit het leegstandsregister met ingang van 16/11/2020, de inschrijving in het bevolkingsregister.

 

 

Publicatiedatum: 30/06/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 21 juni 2021

 

B.13 Leegstand: vrijstelling 2020/047. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om vrijstelling van belasting toe te kennen voor de woning met dossiernummer 2020/047 wegens het uitvoeren van renovatiewerken (schijf 2).

De vrijstelling gaat in op 13/05/2021, om te eindigen op 12/05/2022.

 

 

Publicatiedatum: 30/06/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 21 juni 2021

 

B.14 B 20-49 Belastingbezwaar ingediend tegen de belasting op taxi’s en VVB’s, aanslagjaar2020, artikel 000004.

ONTVANKELIJK EN GEGROND.

 

BESLUIT

 

Art 1 :

Het college beslist .het bezwaar B 20-49 tegen de belasting op taxi’s en VVB’s ( verhuur van voertuigen met bestuurder ) aanslagjaar 2020– kohierartikel 000004 ontvankelijk en gegrond te verklaren. De belasting is niet verschuldigd

 

Art 2 :

De financieel directeur wordt hierbij gemachtigd een bedrag van 1081,20 EUR in onwaarde te brengen op artikel 000004 van de belasting op taxi’s en VVB’s ( verhuur van voertuigen met bestuurder ), dienstjaar 2020 . Voor zover het bedrag betaald is dient dit te worden terug gestort.

 

 

Publicatiedatum: 30/06/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 21 juni 2021

 

B.15 Lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL. GOEDKEURING.

 

Art 1 :

Het college keurt de lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL goed voor een totaal bedrag van 20.534,56 euro ( van bestelbonnummer 249 tot en met bestelbonnummer 262 ).

 

 

Publicatiedatum: 30/06/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 21 juni 2021

 

B.16 Facturen gewone en buitengewone dienst LPL, dienstjaar 2021, voor een totaal bedrag van 20.293,52 euro. BETAALBAARSTELLING.

 

Art 1 :

Het college beslist de volgende mandaatlijsten, dienstjaar 2021, betaalbaar te stellen voor een totaal bedrag van 20.293,52 euro : van mandaatlijstnummer 35 tot en met mandaatlijstnummer 36.

 

 

Publicatiedatum: 30/06/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 21 juni 2021

 

B.17 Facturen Stad Lier, dienstjaar 2021, voor een totaal bedrag van 682.204,11 euro. BETAALBAARSTELLING.

 

Art 1 :

Het college beslist de volgende lijst betaalbaarstellingen, dienstjaar 2021, betaalbaar te stellen voor een totaal bedrag van 682.204,11 euro : mandaatlijsten 269, 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276, 278, 279, 280, 281, 282, 283, 284, 285, 286, 287, 288, 289, 290, 291, 293, 294.

 

 

Publicatiedatum: 30/06/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 21 juni 2021

 

B.18 Belastingkohier op " Verspreiding niet-geadresseerde reclamedrukwerken en gelijkgestelde producten en sampling ", eerste kwartaal dienstjaar 2021. VASTSTELLING EN UITVOERBAARVERKLARING.

 

Art 1 :

Het college beslist het belastingkohier op " Verspreiding niet-geadresseerde reclamedrukwerken en gelijkgestelde producten en sampling ", eerste kwartaal dienstjaar 2021, vast te stellen en uitvoerbaar te verklaren voor een totaal bedrag van 79.022,20 euro.

 

 

Publicatiedatum: 30/06/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 21 juni 2021

 

B.19 Belastingkohier op " Leegstaande woningen en leegstaande gebouwen ", vijfde kohier dienstjaar 2020. VASTSTELLING EN UITVOERBAARVERKLARING.

 

Art 1 :

Het college beslist het belastingkohier op " Leegstaande woningen en leegstaande gebouwen ", vijfde kohier dienstjaar 2020, vast te stellen en uitvoerbaar te verklaren voor een totaal bedrag van 13.044 euro.

 

 

Publicatiedatum: 30/06/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 21 juni 2021

 

B.20 Hockeyweg opmaak rooilijnplan. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist dat de opdracht wordt gegund aan de meest voordelige en laagste bieder, zijnde studiebureau Verhaert & Co tegen het bedrag van 9.300 euro excl. btw.

 

 

Publicatiedatum: 30/06/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 21 juni 2021

 

B.25 Minimobielrecyclagepark Ivarem. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist beslist om goedkeuring te hechten aan de vraag van Ivarem om de mini-recyclagemobiel 6 keer gratis op te stellen tijdens de zaterdagmarkt net buiten de marktzone.

De opstelling vindt plaats op 4 september 2021, 2 oktober 2021, 6 november 2021, 4 december 2021, 15 januari 2022 en 5 februari 2022.

 

 

Publicatiedatum: 30/06/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 21 juni 2021

 

B.26 Verkaveling De Schom - Donk. Inzameling restafval via ondergronds afvalsysteem (OCT). GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college is principieel akkoord met de plaatsing van een ondergronds afvalsysteem voor restafval met een standaardvolume van 5 m³. De kosten voor de plaatsing en exploitatie zijn ten laste van het stadsbestuur.

 

Art 2 :

Het college neemt ervan kennis dat de ontwikkelaar bereid is om de investeringskosten (9.106,28 euro) ten zijne laste te nemen.

 

Art 3 :

De bewoners van de bestaande en nieuw te bouwen appartementen dienen verplicht gebruik te maken van het ondergronds afvalsysteem voor restafval. Dit omvat:

Perceel 336B: 26 nieuw te bouwen appartementen

Perceel 336D: 20 bestaande appartementen van De Schom,.

Perceel 336F: 20 appartementen in opbouw

 

 

Publicatiedatum: 30/06/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 21 juni 2021

 

B.27 Werken nutsmaatschappijen. TOELATINGEN.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college verleent toelating aan de nutsmaatschappijen voor het uitvoeren van werken aan de nutsleidingen op grondgebied van Lier

 

 

Publicatiedatum: 30/06/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 21 juni 2021

 

B.28 Weg- en rioleringswerken Mulderweg. Aanbestedingsdossier. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college hecht goedkeuring aan het aanbestedingsdossier met bijhorende raming (aandeel Lier) voor de weg- en rioleringswerken in Mulderweg. De aanbestedende dienst is Aquafin.

 

 

Publicatiedatum: 30/06/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 21 juni 2021

 

B.29 Renovatie asfalt toplaag Mulderweg. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college hecht goedkeuring aan de renovatie van de toplaag Mulderweg (vanaf de projectgrens van het rioleringsproject en Hagenbroek-Noord) door de aannemer Colas, aangesteld door het gemeentebestuur van Ranst na aanbestedingsprocedure.

 

 

Publicatiedatum: 30/06/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 21 juni 2021

 

B.30 Mulderweg. Wegenisontwerp. GOEDKEURING EN DOORSTUREN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college legt het wegenisontwerp van de Mulderweg ter goedkeuring voor aan de gemeenteraad van 27 september 2021 teneinde te beslissen over de zaak der wegen.

 

 

Publicatiedatum: 30/06/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 21 juni 2021

 

B.31 Subsidie afkoppeling : Ringenhofweg 116. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist een gemeentelijke afkoppelingspremie uit te betalen voor het afkoppelen van de hemelwaterleiding voor aansluiting op een openbare gescheiden riolering aan een woning op grondgebied van Lier

 

 

Publicatiedatum: 30/06/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 21 juni 2021

 

B.32 Normaalschoolsite. Archeologische opgravingen. GUNNING.

 

Art 1 :

Het college beslist de opdracht "archeologische opgravingen Normaalschoolsite" aan de firma ADEDE bv uit Lebbeke voor een totaalbedrag van 1.173.382,98euro incl. BTW toe te wijzen. Het verslag van nazicht d.d. 03/06/2021, opgemaakt door THV Normaalschoolsite, maakt integraal deel uit van de collegebeslissing.

 

 

Publicatiedatum: 30/06/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 21 juni 2021

 

B.33 Bijkomende vastlegging van krediet voor het raamcontract inzake de levering van installatie en onderhoudsmateriaal voor sanitair en verwarming. TOEWIJZING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist dat 5.000 euro bijkomend krediet dient vastgelegd te worden voor het raamcontract inzake de levering van installatie- en onderhoudsmateriaal voor sanitair en verwarming via de firma Desco NV,  Joseph Van Instraat 14 te 2500 Lier (KBO 0404.105.166)

 

Art 2 :

De financiële gevolgen zijn:

 

Actienummer

Omschrijving budgetsleutel

Bedrag

Saldo krediet

01/03/KAP/04/07

Werkingsmiddelen voor onderhoud gebouwen

5.000 euro

36.134,68 euro

Budgetsleutel

011902/61600000

 

Art 3 :

Kopieën:

 

Aantal

Bestemmeling

1

Dienst financiën

 

 

Publicatiedatum: 30/06/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 21 juni 2021

 

B.34 Levering van een mobiele graafmachine. TOEWIJZING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist dat goedkeuring wordt verleend aan het verslag van nazicht van de offertes van 15 juni 2021, opgesteld door Algemene zaken - aankoop en overheidsopdrachten.

Het verslag van nazicht van de offertes in bijlage maakt integraal deel uit van deze beslissing.

 

Art 2 :

De opdracht “Levering van een mobiele graafmachine” wordt gegund aan de economisch meest voordelige bieder (op basis van de beste prijs-kwaliteitsverhouding), zijnde Lieckens Kris BVBA, Meusegemstraat 60 te 1861 Wolvertem, (KBO 0822.431.425) tegen het nagerekende en aangepaste offertebedrag van € 136.845 euro exclusief BTW of 165.582,45 euro inclusief BTW.

 

 

Publicatiedatum: 30/06/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 21 juni 2021

 

B.35 Brouwerijstraat - vraag om fietsrekken te verwijderen. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de verwijdering van fietsbeugels in de Brouwerijstraat naast het voormalig stadskantoor, goed te keuren.

 

 

Publicatiedatum: 30/06/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 21 juni 2021

 

B.36 Project Mentaal welzijn jongeren - overeenkomst CAW. GOEDKEURING.

 

Het college beslist akkoord te gaan met de convenant tussen stad en OCMW Lier enerzijds en CAW BoomMechelenLier anderzijds ter versterking van het mentaal welzijn van jongeren.

 

 

Publicatiedatum: 30/06/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 21 juni 2021

 

B.37 Samenwerkingsovereenkomst Belgian Red Courts project. GOEDKEURING.

 

In oktober 2020 werd door de stad een intentieverklaring ondertekend om in samenwerking met de Belgische voetbalbond een Belgian Red Court aan te leggen in Lier. Ondertussen werd er hiervoor een samenwerkingsovereenkomst opgesteld en deze dient nu goedgekeurd te worden.

 

 

Publicatiedatum: 30/06/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 21 juni 2021

 

B.38 Advies jeugdraad. KENNISNAME.

Antwoord op advies jeugdraad. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college heeft kennis genomen van het spontane advies van jeugdraad omtrent jongereninspraak en keurt het antwoord hierop goed.

 

 

Publicatiedatum: 30/06/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 21 juni 2021

 

C.4 Zaterdagse markt - opzegging marktplaats  abonnement. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de opzegging van een abonnement  van een marktkramer per 1 juli 2021 op te zeggen.

 

 

Art 2 :

Het retributiereglement op plaatsrechten markten en elektriciteitsvoorziening voor marktkramers en andere gebruikers, goedgekeurd door de gemeenteraad op 19 december 2019 wordt toegepast.

 

 

Publicatiedatum: 30/06/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 21 juni 2021

 

C.5 Beroep tegen OV 2020/544 - voorwaardelijke vergunning voor het perceel Kattenstraat 15-17 te Lier, kadastraal gekend als afdeling 1, sectie I, nrs. 249 B en 250 B. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van het ingestelde beroep en beslist het standpunt uit eerste aanleg te bekrachtigen.

 

Art 2 :

Het college beslist voor dit dossier geen raadsman aan te stellen.

 

 

Publicatiedatum: 30/06/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 21 juni 2021

 

C.6 Beroep tegen OV 2020/526 - voorwaardelijke vergunning voor verbouwen van winkel en eengezinswoning voor het perceel Rechtestraat 29 te Lier, kadastraal gekend als afdeling 1 sectie H, nr. 23 B. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van het ingestelde beroep en beslist het standpunt uit eerste aanleg te bekrachtigen.

 

Art 2 :

Het college beslist voor dit dossier geen raadsman aan te stellen.

 

 

Publicatiedatum: 30/06/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 21 juni 2021

 

C.7 OV 2021/102: bouwen van een poolhouse met aanleg van zwembad en terras, Tallaart 30A. Limietdatum: 26/07/2021. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.

 

 

Art. 2:

Het college beslist de aanvraag inzake het bouwen van een poolhouse met aanleg van zwembad en terras, te vergunnen met voorwaarden.

 

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 3:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • Er worden geen specifieke stedenbouwkundige voorwaarden opgelegd.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

 

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

       De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

       Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

       De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

       Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

       Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

       Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

       De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

       Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

       De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

       De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

   het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

   de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 30/06/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 21 juni 2021

 

C.8 OV 2021/126: verbouwen van een woning, Sander De Vosstraat 75. Limietdatum: 21/06/2021. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het verbouwen van een woning, 2500 Lier te vergunnen met voorwaarden.

 

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • Er worden geen specifieke voorwaarden opgelegd ; de algemene bepalingen hieronder zijn uiteraard wel van toepassing.

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

       De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

       Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

       De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

       Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

       Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

       Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

       De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

       Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

       De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

       De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

   het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

   de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 30/06/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 21 juni 2021

 

C.9 OV 2021/148: aanleg van een oprit in klinkers in de voortuin, Zuid-Australiëlaan 38. Limietdatum: 22/06/2021. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het aanleg van een oprit in klinkers in de voortuin te vergunnen met voorwaarden.

 

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

* De verharding in de voortuin wordt beperkt tot maximum 50% van de oppervlakte.

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

       De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

       Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

 

 

Publicatiedatum: 30/06/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 21 juni 2021

 

C.10 OV 2021/153: aanleg van voortuin met klinkers, Zuid-Australiëlaan 40. Limietdatum: 22/06/2021. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag inzake het aanleg van voortuin met klinkers te vergunnen met voorwaarden.

 

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

* De verharding in de voortuin wordt beperkt tot maximum 50% van de oppervlakte.

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

       De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

       Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

 

 

Publicatiedatum: 30/06/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 21 juni 2021

 

C.11 Indiening onkosten Strategisch Veiligheids- en Preventieplan 2020 en het Bijkomend Contingent 346 Gemeenschapswachten 2020.  GOEDKEURING.

 

Indiening van de gemaakte onkosten voor het SVPP 2020 en de onkosten voor het Bijkomend Contingent 346 Gemeenschapswachten 2020 in het e-loket van de FOD Binnenlandse Zaken.

 

 

Publicatiedatum: 30/06/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 21 juni 2021

 

C.12 Lijst bestelbonaanvragen Stad Lier. KENNISNAME.

 

Art 1 :

Het college neemt kennis van de lijst bestelbonaanvragen Stad Lier voor een totaal bedrag van 23.715,80 euro, aangemaakt in week 24 van 2021, die de volledige goedkeuringsflow doorlopen hebben.

 

 

Publicatiedatum: 30/06/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 21 juni 2021

 

C.13 Selectie deskundige onroerend erfgoed - kandidatenlijst. GOEDKEURING.

 

Art 1 :

Het college beslist om 19 kandidaturen te aanvaarden en 3 kandidaturen voorwaardelijk te aanvaarden voor de selectie van deskundige onroerend erfgoed (A1a-A2a). 1 kandidatuur wordt niet weerhouden.

 

 

Publicatiedatum: 30/06/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 21 juni 2021

 

C.15 Plaatsen postbus De Voorzorg aan Sporthal De Komeet. PRINCIPIELE GOEDKEURING.

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

 

Publicatiedatum: 30/06/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 21 juni 2021

 

C.16 Meerjarenpremieovereenkomst - Sint-Gummarussite - toekenning erfgoedpremie. KENNISNAME.

 

BESLUIT:

Het college van burgemeester en schepenen heeft kennisgenomen van de toekenning van de erfgoedpremie in het kader van een meerjarenpremieovereenkomst van 25 september 2020 voor de restauratie van de Sint-Gummarussite te Lier (2021-2024).

 

 

Publicatiedatum: 30/06/2021
Overzicht punten

 

Zitting van 21 juni 2021

 

C.17 Organisatie Street action voetbaltornooien in de zomervakantie. KENNISNAME.

 

Tijdens de zomervakantie zullen er net zoals de voorbije jaren op enkele voetbalpleintjes in Lier een aantal tornooien worden georganiseerd onder de naam Street action. Deze zullen doorgaan op dinsdagnamiddag tijdens de eerste drie weken van juli en augustus volgens de geldende Corona-maatregelen.

 

 

Publicatiedatum: 30/06/2021