Lier

Zitting van 05 oktober 2020

Van 13:00 uur.

 

Overzicht punten

 

Zitting van 05 oktober 2020

 

B.4 Zaterdagse Markt - annulatie markten tijdens kerstperiode . GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om de zaterdagmarkten in de kerst- en nieuwjaarsperiode (26/12/2020 en  02/01/2021) te annuleren.

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 05 oktober 2020

 

B.5 Afwijking Algemeen Politiereglement - Behoud zomerterrassen in de periode oktober tot nieuw seizoen 2021 + plaatsing overkapping terrassen vanaf 26 oktober tot en met medio maart 2021. GOEDKEURING.

 

 

BESLUIT

Art 1 :

Het schepencollege beslist om voor de periode van 26 oktober tot en met 15 maart 2021 de vergunde zomerterraszone toe te staan voor de inrichting van het winterterras als capaciteitscomensatie in het kader van de exitstrategie horeca.

De horeca op de Grote Markt en het Zimmerplein kunnen pas een tent plaatsen na de duurtijd van de novemberfoor, vanaf 23 november.

 

Het college beslist om een overkapping (plaatsen tent/chalet) onder de voorwaarden van de brandweer toe te staan voor de horecazaken die een aanvraag hebben ingediend.

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 05 oktober 2020

 

B.6 Aanstelling planteam RUP "noordelijke driehoek stationsomgeving": BESLISSING

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 05 oktober 2020

 

B.7 Beleidsplan Ruimte Lier -  Proces- en communicatie – stand van zaken. KENNISNAME.

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 05 oktober 2020

 

B.8 Doorgangskaarten. WEIGERING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om geen doorgangskaarten toe te kennen aan betrokkenen, zolang ze niet voldoen aan de voorwaarden van een bepaalde categorie uit het algemeen reglement op de doorgangskaarten, goedgekeurd door de Gemeenteraad van 24 juni 2019.

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 05 oktober 2020

 

B.9 OV 2019/447: nieuwbouw en exploitatie van een restaurant Steakhouse Hoeveke, Hoogveldweg 135. ADVIES INZAKE OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

 

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij, en vult aan met ; De stad blijft bij haar standpunt dat zij, op basis van de toen niet afdoende aanwezige mobiliteitsstudie en het bindende negatief advies van het Agentschap Wegen en Verkeer, geen vergunning kon of wenste af te leveren, hoewel zij principieel geen probleem heeft met het vergunnen van de op deze plaats reeds lang aanwezige horecafunctie, mits deze geen parkeeroverlast veroorzaakt in de omgeving en de ontsluiting op een veilige wijze gebeurt en voor zover dit juridisch mogelijk is.

 

 

Art. 1:

Het college beslist inzake het beroep op de aanvraag inzake het nieuwbouw en exploitatie van een restaurant Steakhouse Hoeveke,  volgens advies aan de provincie te geven:

Gunstig advies onder volgende voorwaarden en afhankelijk van de beslissing door de deputatie over de parkeerplaatsen in de bufferzone:

 

  • Parkeernood in de omgeving opvangen kan enkel als sluitende overeenkomsten voorgelegd worden met de eigenaars van betreffende privé eigendommen waar bijkomstig geparkeerd mag worden en dat deze terreinen op een realistische wandelafstand van de zaak gelegen zijn (200m).

 

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 05 oktober 2020

 

B.10 OV 2020/275: bronbemaling met een debiet van maximum 70 m³/uur, Bollaarstraat ZN. Limietdatum: 09/10/2020. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag ingediend inzake een bronbemaling met een debiet van maximum 70 m³/uur, te vergunnen met voorwaarden.

 

De aanvraag omvat (eveneens) :

Rubriek

Omschrijving

Aard

Hoeveelheid

Eenheid

53.2.2°b)2°

Bemaling voor het drooghouden van de bouwput voor de parkeerkelder.

klasse 2

140000

M3/JAAR

 

Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan omvat:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Totale hoeveelheid

Eenheid

53.2.2°b)2°

Bemaling voor het drooghouden van de bouwput voor de parkeerkelder.

klasse 2

140000

M3/JAAR

 

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

 

Volgende bijzondere milieuvoorwaarden worden opgelegd:

  • Het opgepompte water moet deels via retourbemaling en infiltratie opnieuw in de bodem worden gebracht en deels geloosd worden op de aangrenzende baangracht.
  • Het dagdebiet mag maximaal 1.680 m³/dag bedragen.
  • Het jaardebiet mag maximaal 140.000 m³/jaar bedragen.
  • De vergunning wordt afgeleverd voor een periode van 180 dagen te beginnen van  de startdatum van de bemaling.
  • De bronbemaling dient voorzien te zijn van een zandfilter.
  • De begin- en einddatum van de bemaling moeten doorgegeven worden aan de dienst leefmilieu via leefmilieu@lier.be.
  • Het bemalingslogboek moet aan het einde van de werken aan de dienst leefmilieu overgemaakt worden. Volgende informatie moet minimaal opgenomen worden in het logboek: de beginstand van de meter (foto), de dagdebieten, de eindstand van de meter (foto) en het totaaldebiet.
  • De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van de Afdeling Wegen en Verkeer – District Puurs  (ref. AV/112/2020/00606) van 21/09/2020 na te leven:

o        Vastlegging ten opzichte van de bestaande as van de gewestweg (R0160002 van 2.1 +11 tot 2.1 +73):

- De rooilijn valt samen met de huidige grens openbaar domein.

- De zone van achteruitbouw bedraagt 8 meter.

o        De inplanting t.o.v. de gewestweg gebeurt zoals voorgesteld op het bij de bouwaanvraag ingediende plan.

  • De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van de Cel Technisch Bureau van 10/08/2020 na te leven:

o        Lozing op de langsgracht van de Bollaarstraat garandeert geen rechtstreekse verbinding met de Klaplaarloop aan de overzijde van de R16. Het bestaan van deze verbinding dient gecontroleerd te worden alvorens de lozing kan starten. Indien deze niet aanwezig is dient een lozing op de langsgracht aan de binnenzijde van de R16 voorzien te worden om zodoende rechtstreeks aan te sluiten op de ingebuisde Duwijkloop onder de R16 thv Mallekotstraat X Ondernemersstraat. Lozing op de langsgracht R16 kan alleen na goedkeuring door AWV.

o        Plaatsen van de retourput thv R16XAntwerpsesteenweg dient in overleg met AWV te gebeuren en kan enkel gebeuren na hun goedkeuring.

o        Het gebruik van een correct gedimensioneerde beluchtingsbak en zandvang is verplicht gezien de beoogde debieten. Deze installatie dient volledig op terreinen van de ontwikkelaar geplaatst te worden.

Volgende aandachtspunten worden meegegeven:

  • Omdat de bouwput dicht tegen de perceelgrenzen ligt en de omliggende gebouwen ook dicht tegen de grens gebouwd zijn, moet de stabiliteit opgevolgd worden om zettingsverschijnselen te voorkomen.
  • De lozing mag geen schade aan de bedding van de gracht veroorzaken.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Art. 3:

De in art. 1 bedoelde vergunning wordt uitgereikt voor 180 dagen, te beginnen vanaf de startdatum van de bemaling.

 

Art. 4:

 

De in artikel 1 bedoelde vergunning is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden:

 

§.1 - algemene voorwaarden:

1.   Hoofdstuk 4.1: Algemene voorschriften;

2.   Hoofdstuk 4.2: Beheersing van oppervlaktewaterverontreiniging;

3.   Hoofdstuk 4.3: Beheersing van bodem en grondwaterverontreiniging;

4.   Hoofdstuk 4.4: Beheersing van luchtverontreiniging;

5.   Hoofdstuk 4.5: Beheersing van geluidshinder;

6.   Hoofdstuk 4.6: Beheersing van hinder door licht;

7.   Hoofdstuk 4.7: Beheersing van asbest;

8.   Hoofdstuk 4.9: Energieplanning;

9.   Hoofdstuk 4.10: Emissies van broeikasgassen.

 

§.2 - sectorale voorwaarden:

10.           Hfst. 5.53: Winning van grondwater.

 

De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden kunnen teruggevonden worden in Vlarem II. Deze zijn evenwel louter indicatief; bij wijzigingen van Vlarem II wordt de exploitant immers steeds geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven. De integrale en geconsolideerde tekst van Vlarem II is te raadplegen op de Milieunavigator, via de link: https://nnavigator.emis.vito.be/

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

  • De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
  • Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
  • Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
  • De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
  • Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
  • Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
  • Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
  • De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
  • Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
  • Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
  • De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
  • De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

   het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

   de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 05 oktober 2020

 

B.11 OV 2020/371: plaatsen van een terras en trap, Peter Benoitlaan 31. Limietdatum: 23/11/2020 . OMGEVINGSVERGUNNING.

 

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag inzake het plaatsen van een terras en trap 2500 Lier te vergunnen met voorwaarden.

 

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

• De uitbreiding aan de garage (reeds geplaatst, maar onvergund) wordt uitgesloten uit de vergunning

• De voortuinstrook mag maar voor 50% worden verhard, daar deze momenteel 100% is verhard, moet dit worden aangepast. Het is enkel toegelaten om de strikt noodzakelijke toegangen en opritten naar de woning te verharden. De overige delen dienen fysiek te worden afgesloten van de openbare weg.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

1)   De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

2)   Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

3)   Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

4)   De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

5)   Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

6)   Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

7)   Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

8)   De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

9)   Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

10)                       Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

11)           De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

12)           De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

   het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

   de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 05 oktober 2020

 

B.12 OV 2020/340: plaatsen van een luifel, Kartuizersvest 21, 23 en 25. Limietdatum: 24/10/2020. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag inzake het plaatsen van een luifel te vergunnen met voorwaarden.

 

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • Gezien de beperkte rijbaanbreedte en totale straatbreedte kan de luifel geenszins voorbij de anti-parkeerpalen overhangen. Een maximale horizontale uithangbreedte van 1.5 meter wordt opgelegd. Een vrije doorloophoogte van minstens 2 meter dient voorzien te zijn op het laagste punt van de uitgehangen luifel.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

       De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

       Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

       De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

       Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

       Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

       Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

       De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

       Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

       De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

       De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

   het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

   de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 05 oktober 2020

 

B.13 OV 2020/330: verbouwen van een woning, Lispersteenweg 99. Limietdatum: 05/10/2020. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag inzake het verbouwen van een woning, te vergunnen met voorwaarden.

 

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • De ophoging van de scheimuur rechts moet bestaan uit baksteen.
  • De bouwdiepte op de 1ste verdieping wordt beperkt tot 13 m.
  • De kroonlijsthoogte van de achtergevel op het gelijkvloers wordt beperkt tot 3.58 m t.o.v. maaiveld.
  • Het hemel- en afvalwater moet gescheiden kunnen worden afgevoerd. Zie aansluitingsvoorwaarden ‘rioolaansluiting’ op de website van de stad.

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

       De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

       De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

       Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

       Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

       Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

       De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

       Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

       De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

       De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

   het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

   de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 05 oktober 2020

 

B.14 OV 2020/332: functiewijziging van een handelshuis naar winkel, een broodjeszaak en 5 logies, Antwerpsestraat 118 en 120. Limietdatum: 06/10/2020 . OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag inzake het functiewijziging van een handelshuis naar winkel, een broodjeszaak en 5 logies, te vergunnen met voorwaarden.

 

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • De aanvraag moet volledig conform de Vlaamse stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd. 
  • De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Brandweerzone Rivierenland (ref. P17679-001/01) van 31 augustus 2020 strikt na te leven.
  • De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Toerisme Vlaanderen (ref 2020084584) van 21/09/2020 na te leven, in het bijzonder met de daar vermelde voorwaarden:

o        Het toeristische logies wordt voor de start van de uitbating aangemeld bij Toerisme Vlaanderen (zie http://www.toerismevlaanderen.be/logiesdecreet/aanmelden voor meer info hierover).

o        Het logies zal bij uitbating voldoen aan alle basisnormen en de algemene en (eventueel) bijkomende uitbatingsvoorwaarden van het logiesdecreet. We verwijzen hier in het bijzonder ook naar de specifieke brandveiligheidsnormen waaraan een toeristisch logies moet voldoen (zie http://www.toerismevlaanderen.be/logiesdecreet/brandveiligheid).

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

       De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

       Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

       De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

       Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

       Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

       Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

       De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

       Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

       De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

       De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

   het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

   de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 05 oktober 2020

 

B.15 OV 2020/310: verbouwen en uitbreiden van eengezinswoning, Mechelsesteenweg 333. Limietdatum: 05/10/2020. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het verbouwen en uitbreiden van eengezinswoning, te vergunnen met voorwaarden.

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • Een aansluiting op de riolering is verplicht van zodra er riolering ligt.
  • Een septische put is verplicht in afwachting van een aansluiting op riolering.
    Het is verplicht om een septische put alle afvalwater te plaatsen die zowel zwart als grijs afvalwater opvangt (minimale inhoud 3000 liter).
  • Het private rioleringsstelsel dient aangepast te zijn om later eenvoudig het grijze afvalwater van de septische put af te koppelen en voorbij de septische put opnieuw aan te sluiten.
  • Een IBA is toegelaten in afwachting van een aansluiting op de riool.
  • Strikt naleven van het advies van Afdeling Wegen en Verkeer – District Puurs ontvangen op 24 augustus 2020 onder ref. OMV_2020090277 met in het bijzonder:

o        De minimum bouwlijn ontbreekt op de plannen.

o        Er kan geen enkele constructie toegelaten worden in de strook tussen de feitelijke rooilijn en de feitelijke bouwlijn.

o        De carport dient afgebroken te worden, zoals voorzien in de aanvraag.

o        Er wordt maar 1 toerit van max. 4,5 m. breedte toegelaten. Toeritten worden niet toegelaten tegenover bestaande weginfrastructuur (bomen, verlichtingspalen, ed.).

o        Het perceel dient fysisch afgesloten te worden op de grens van het openbaar domein. (zie voorwaarden hierboven meegegeven)

  • Strikt naleven van het advies van Cel Integraal Waterbeheer ontvangen op 1 september 2020 met kenmerk IW.2020/310 met in het bijzonder:

o        De opgetekende hemelwaterput van 10.000 l moet als dusdanig voorzien worden met hergebruik voor minstens: twee toiletten, een buitenkraan en een wasmachine, vermits hiermee rekening werd gehouden bij de berekeningen rond infiltratie/buffering.

o        Er moet een infiltratievoorziening voorzien worden van minstens 3.865 l, met een minimale infiltratieoppervlakte van 6 m².

o        De infiltratievoorziening mag maximaal 60 cm onder maaiveld geïnstalleerd worden.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

  • De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
  • Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
  • Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
  • De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
  • Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
  • Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
  • Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
  • De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
  • Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
  • Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
  • De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
  • De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

   het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

   de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 05 oktober 2020

 

B.16 OV 2020/337: Plaatsen van zonnewering  Paddenweg 1. Limietdatum: 17/10/2020. WEIGERING OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag inzake het plaatsen van een verticale zonnewering te weigeren.

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 05 oktober 2020

 

B.17 OV 2019/498: bouwen van 24 appartementen met ondergrondse parking voor 24 auto’s en 72 bovengrondse fietsenstallingen en wegenis en rooilijnwijziging, Sluislaan ZN. Limietdatum: 10/10/2020. WEIGERING OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 45 bezwaarschrift(en) werden ingediend.

 

De elementen uit de verschillende bezwaren zijn van die aard dat ze (deels) kunnen worden bijgetreden en de vergunning geweigerd dient te worden.

 

Art. 2:

Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het bouwen van 24 appartementen met ondergrondse parking voor 24 auto’s en 72 bovengrondse fietsenstallingen en wegenis en rooilijnwijziging, te weigerenom volgende redenen :

  • De kroonlijsthoogte mag niet hoger komen dan die van Sluislaan 18.
  • De kelder mag slechts 4m ondergronds voorbij de gelijkvloerse bouwdiepte komen.
  • Het volume bouwt niet af naar de kleinschaligere woningen aan de Mechelsesteenweg.
  • Het vormt een schaalbreuk in de omgeving.
  • De fietsplaatsen zijn slechts 40cm breed i.p.v. 50cm.
  • Het terrein mag niet worden opgehoogd.

 

 

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 05 oktober 2020

 

B.18 Leegstand: vrijstelling 2020/060. WEIGERING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om geen vrijstelling van belasting toe te kennen voor de woning met dossiernummer 2020/060.

 

Art 2 :

Het college geeft de houder van het zakelijk recht de mogelijkheid om de vrijstelling, op basis van art. 30, te vervolledigen tot 31/12/2020 onder volgende voorwaarden:

        De houder van het zakelijk recht bezorgt de dienst wonen ten laatste 31/12/2020 een schriftelijke bevestiging van de volledig bevonden aanvraag voor een omgevingsvergunning opgemaakt door een ambtenaar van de dienst omgeving.

        Indien er geen schriftelijke bevestiging wordt voorgelegd tegen 31/12/2020, moet de houder van het zakelijk recht een heffing betalen zoals bepaald in art. 25.

        Indien er een schriftelijke bevestiging wordt voorgelegd, zal het college een vrijstelling toekennen zoals bepaald in art. 30 en betaalt de houder van het zakelijk recht een administratieve geldboete van 300 euro (art. 26 §2).

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 05 oktober 2020

 

B.19 Leegstand: vrijstelling 2017/018. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om vrijstelling van belasting toe te kennen voor de woning met dossiernummer 2017/018 wegens nieuwe houder van het zakelijk recht en het uitvoeren van renovatiewerken.

 

De vrijstelling gaat in op:

        17/10/2020 om te eindigen op 16/10/2021 op basis van nieuwe houder zakelijk recht.

        29/09/2020 om te eindigen op 28/09/2021 op basis van renovatiewerken (schijf 1).

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 05 oktober 2020

 

B.20 Leegstand: vrijstelling 2020/050. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist voor de woning met dossiernummer 2020/050 een vrijstelling toe te kennen wegens het uitvoeren van renovatiewerken (schijf 1) voor de periode van 13/05/2020 tot 13/05/2021.

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 05 oktober 2020

 

B.21 Leegstand: vrijstelling 2017/010, 2017/011, 2017/012. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om vrijstelling van belasting toe te kennen voor volgende woningen:

        2017/010,

        2017/011,

        2017/012.

 

De vrijstelling gaat in op 05/09/2020 om te eindigen op 04/09/2021.

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 05 oktober 2020

 

B.22 Leegstand: vrijstelling 20150081. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om vrijstelling van belasting toe te kennen voor de woning met dossiernummer 20150081 omwille van renovatiewerken (schijf 1), ingaand op 22/09/2020 en eindigend op 21/09/2021.

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 05 oktober 2020

 

B.23 Leegstand: vrijstelling 2019.37. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om vrijstelling van belasting toe te kennen voor de woning met dossiernummer 2019.37 omwille van een aanvraag tot schrapping. De aanvraag gaat in van 22/09/2020 om te eindigen op 21/03/2021.

 

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 05 oktober 2020

 

B.24 Leegstand 201926: WEIGERING vrijstelling.  GOEDKEURING schrapping.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist:

 

1/ om vrijstelling van belasting omwille van renovatiewerken voor de woning met dossiernummer 201926 te weigeren.

 

 

2/ om de woning met dossiernummer 201926 te schrappen uit het leegstandsregister op datum van 16/07/2020.

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 05 oktober 2020

 

B.25 Leegstand: schrapping 2017/056. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om de woning met dossiernummer 2017/056 te schrappen uit het leegstandsregister met ingang van 12/11/2019, de inschrijving in het bevolkingsregister.

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 05 oktober 2020

 

B.26 Leegstand: schrapping 2017/082. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om de woning met dossiernummer 2017/082 te schrappen uit het leegstandsregister omwille van effectief gebruik van de woning volgens de functie.

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 05 oktober 2020

 

B.27 Leegstand: schrapping 20150123 en 20150124. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om de woningen gelegen:

        20150123 en

        20150124, 2500 Lier

 

te schrappen uit het leegstandsregister met ingang van 04/03/2019 voor dossiernummer 20150123 en 01/05/2019 voor dossier 20150124, de inschrijving in het bevolkingsregister.

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 05 oktober 2020

 

B.28 Lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college keurt de lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL goed voor een totaal bedrag van 8.087,73 euro ( van bestelbonnummer 386 tot en met bestelbonnummer 395 ).

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 05 oktober 2020

 

B.29 Belastingkohier op " Nachtwinkels ", dienstjaar 2020. VASTSTELLING EN UITVOERBAARVERKLARING.

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 05 oktober 2020

 

B.30 Belastingkohier op " Motorbrandstofverdelingsapparaten ", dienstjaar 2020. VASTSTELLING EN UITVOERBAARVERKLARING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist het belastingkohier op " Motorbrandstofverdelingsapparaten ", dienstjaar 2020, vast te stellen en uitvoerbaar te verklaren voor een totaal bedrag van 17.409 euro.

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 05 oktober 2020

 

B.31 Huur Karthuizershof voor sociaal restaurant. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van de akte betreffende de huur van het pand gelegen te Kartuizersvest 49/57.

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 05 oktober 2020

 

B.32 Gevangenenpoort: dakwerken. TOEWIJZING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de opdracht "dakwerken Gevangenenpoort" aan de firma Adget bvba uit Beerzel voor een bedrag van 11.794,35euro excl. BTW ofwel 14.271,16euro incl. BTW toe te wijzen.

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 05 oktober 2020

 

B.33 Controle en onderhoud van hydranten op het grondgebied van Lier. Lastenkohier, raming en opstarten procedure. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist dat het bestek met nr. 2020/613 en de raming voor de opdracht “Controle en onderhoud van hydranten op het grondgebied van Lier”, opgesteld door Algemene zaken - aankoop en overheidsopdrachten en dit in opdracht van het technisch bureau - openbaar domein worden goedgekeurd. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten.

De raming op jaarbasis bedraagt € 25.080,00 excl. btw of € 30.346,80 incl. 21% btw.

De totale raming bedraagt € 100.320,00 excl. btw of € 121.387,20 incl. 21% btw.

 

Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de vereenvoudigde onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking.

 

De aankondiging van de opdracht wordt ingevuld en bekendgemaakt op nationaal niveau.

 

De offertes dienen het bestuur ten laatste te bereiken op 4 november 2020 om 09.30 uur.

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 05 oktober 2020

 

B.34 Atletiekpiste: groenwerken op het binnenplein. TOEWIJZING.

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 05 oktober 2020

 

B.35 Pompstation Itterbeek en Lachenebeek. Bijkomende vastlegging. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist een budget voor het onderhoud van de pompstations Itterbeek en

Lachenebeek, t.b.v. 6.700,00euro (vrij van BTW) vast te leggen.

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 05 oktober 2020

 

B.36 De Kozak. Programma van eisen heraanleg en aanstelling studiebureau. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college hecht goedkeuring aan het programma van eisen voor heraanleg De Kozak :

1.Een groenontwerp met grotendeels extensief onderhoud en diversifiëring van de

            aangeplante soorten;

2.Maximaal behoud van bestaande bomen en hagen. Geen zomereiken en essen in het

            nieuwe ontwerp;

3.Bij het ontwerp van de Wadi dient een maximale oppervlakte en minimale diepte

            nagestreefd te worden om het onderhoud te vergemakkelijken. Hierdoor zal frequenter

            maar minder lang regenwater op het maaiveld zichtbaar zijn. Dit schept mogelijkheden

            naar een creatief speelontwerp.

4.Mogelijkheid tot meandering van de bedding van de Boomlaarloop (ev in verbinding met

            de wadi te brengen) dient bekeken te worden;

5.Bij de dimensionering van de wadi rekening houden met de afstromende oppervlakte

            van de rijbaan van De Kozak;

6.Achteruitgangen vanaf de Eeuwfeestlaan en Zagerijstraat dienen maximaal geïntegreerd

            te worden om een publiek toegankelijk geheel te vormen;

7.Dienst mobiliteit bepaalt of een Mober of mobiliteitstoets noodzakelijk is. Op basis van

            deze gegevens dient ook reeds een voorontwerp opgemaakt te worden van het

            kruispunt met de Pannenhuisstraat;

8.De fietsdoorsteek dient voldoende breed ontworpen te worden (minstens 3.5 meter

            inclusief schrikstroken).

9.Het uiteindelijk ontwerp moet tot een aantrekkelijk en multifunctionele groenruimte

            leiden.

 

Art. 2 :

Het college neemt kennis van het feit dat in het budget enkel de sloop van de bestaande gebouwen en verhardingen, studiekost voor en de heraanleg van het openbaar domein ten noorden van het op te richten appartementsgebouw voorzien zijn en dus geen budget is voorzien voor de studiekost voor de aanstelling van een architectenbureau voor het sloopdossier, voor een (hoogwaardig ingevulde) aanleg van de achterliggende groenzone, de fietsverbinding en mogelijke aanpassingen aan het kruispunt Pannenhuisstraat.

 

Art 3 :

Er wordt goedkeuring gehecht aan de aanstelling van het studiebureau S. Bilt om binnen het raamcontract voor aanleg openbaar domein in de verkaveling, een schetsmatig voorontwerp op te maken.

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 05 oktober 2020

 

B.37 De Kozak - sloopopvolgingsplan. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college stelt Abo NV aan om binnen de raamovereenkomst voor grondonderzoeken, het sloopopvolgingsplan op te maken voor de sloop van 16 sociale woningen en een deel van de openbare weg van De Kozak om het terrein bouwrijp te maken voor een nieuw project van de LMH.

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 05 oktober 2020

 

B.38 Herstellen kasseien Grote Markt. Proces-verbaal van weigering voorlopige oplevering. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college keurt het proces-verbaal van weigering voorlopige oplevering betreffende de opdracht 'herstellen kasseien Grote Markt' goed. 

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 05 oktober 2020

 

B.39 18/11/2020 : uitlenen van 2 kieshokjes aan Greif Lier. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist akkoord te gaan met het ter beschikking stellen aan Greif Belgium van twee stemhokjes mits betaling van de kosten hieraan verbonden.

De stemhokjes moeten in dezelfde staat terugkomen dan de staat bij levering.

 

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 05 oktober 2020

 

B.40 13/10/2020 - Voorstelling boekje Sint-Gummarusboom. Technisch materiaal. KENNISNAME.

 

BESLUIT

Het college neemt kennis.

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 05 oktober 2020

 

B.41 Bestelling brochure SASK & SAMWD - schooljaar 2020-2021. TOEWIJZING.

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 05 oktober 2020

 

B.42 Bestemmen noodwoning WOI. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist over te gaan tot de terugbetaling van de aankoopsom van 1000 euro aan het Zimmertorencomité vzw. Stad Lier wordt terug eigenaar van de reconstructie van de noodwoning.

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 05 oktober 2020

 

B.43 Aankoop Gummarusobjecten. KENNISNAME EN DOORSTUREN NAAR GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist kennis te nemen van het aankoopvoorstel van de 6 Gummarusobjecten voor een totale som van 2000 euro en dit te goedkeuring door te sturen naar de gemeenteraad.

 

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 05 oktober 2020

 

B.44 Aankoop bedevaartvaantje. KENNISNAME EN DOORSTUREN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist kennis te nemen van het aankoopvoorstel van het bedevaartvaantje voor een totale som van 60 euro en dit ter goedkeuring door te sturen naar de gemeenteraad.

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 05 oktober 2020

 

B.45 Handgift objecten Goetze. KENNISNAME EN DOORSTUREN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist kennis te nemen van de handgift van de 4 objecten van brouwerij Goetze en stuurt het voorstel ter goedkeuring door naar de gemeenteraad.

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 05 oktober 2020

 

B.46 Handgift kleederkaarten, kaart en rantsoenzegels. KENNISNAME EN DOORSTUREN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist kennis te nemen van de handgift van de 2 kleederkaarten, een kaart voor afgeroomde melk en rantsoenzegels uit de Tweede Wereldoorlog en stuurt het voorstel ter goedkeuring door naar de gemeenteraad.

 

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 05 oktober 2020

 

B.47 Stopzetting subsidiëring Stekelbees. GOEDKEURING en overeenkomst DOORSTUREN NAAR GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college gaat principieel akkoord om de subsidiëring aan kinderdagverblijf Stekelbees/Landelijke Kinderopvang stop te zetten vanaf 2021.

 

Het college keurt de nieuwe overeenkomst met Ferm Kinderopvang goed en legt deze ter goedkeuring voor aan de gemeenteraad.

 

Het college gaat principieel akkoord met een subsidiëring van Lierse kinderdagverblijven die plaatsen vrijhouden voor occasionele opvang.

 

Het college gaat principieel akkoord met een ondersteuning van kinderdagverblijf De Pallieterkes voor de aankoop van software voor de uitvoer van hun taak als Loket Kinderopvang.

 

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 05 oktober 2020

 

B.48 Tentoonstelling Photobooths in Jeugdcentrum Moevement. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist goedkeuring te geven aan de organisatie van een tentoonstelling van photobooths in Jeugdcentrum Moevement.

Indien een horeca-stand voorzien wordt dient afzonderlijk toelating gevraagd te worden aan de burgemeester.

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 05 oktober 2020

 

B.49 Samenwerkingsovereenkomst vzw Prolier - Stad Lier GOEDKEURING EN DOORSTUREN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de samenwerkingsovereenkomst tussen vzw Prolier & Stad Lier goed te keuren. Deze wordt ter goedkeuring doorgestuurd naar de Gemeenteraad.

 

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 05 oktober 2020

 

C.3 OV 2019/360: beslissing deputatie - weigering voor wijzigen van een reeds bekomen stedenbouwkundige vergunning 'bouw woning' (regularisatie drainage) gelegen Ernest Van der Hallenlaan 8 te Lier, kadastraal gekend afdeling 3,sectie F nr. 744 P.  GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van de beslissing van de deputatie.

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 05 oktober 2020

 

C.4 OV 2019/358: beslissing deputatie - weigering voor wijzigen van een reeds bekomen stedenbouwkundige vergunning 'bouw woning' (regularisatie drainage) gelegen Ernest Van der Hallenlaan 16 te Lier, kadastraal gekend afdeling 3,sectie F nr. 744 V.  GOEDKEURING.

 

Kennisgenomen.

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 05 oktober 2020

 

C.5 OV 2019/343: beslissing deputatie - weigering voor wijzigen van een reeds bekomen stedenbouwkundige vergunning 'bouw woning' (regularisatie drainage) gelegen Ernest Van der Hallenlaan 4 te Lier, kadastraal gekend afdeling 3, sectie F nr. 744 M.  GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van de beslissing van de deputatie.

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 05 oktober 2020

 

C.6 OV 2019/336: beslissing deputatie - weigering voor wijzigen van een reeds bekomen stedenbouwkundige vergunning 'bouw woning' (regularisatie drainage) gelegen Ernest Van der Hallenlaan 10 te Lier, kadastraal gekend afdeling 3,sectie F nr. 744 R.  GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van de beslissing van de deputatie.

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 05 oktober 2020

 

C.7 OV 2019/335: beslissing deputatie - weigering voor wijzigen van een reeds bekomen stedenbouwkundige vergunning 'bouw woning' (regularisatie drainage) gelegen Ernest Van der Hallenlaan 14 te Lier, kadastraal gekend afdeling 3,sectie F nr. 744 T.  GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van de beslissing van de deputatie.

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 05 oktober 2020

 

C.8 OV 2019/334: beslissing deputatie - weigering voor wijzigen van een reeds bekomen stedenbouwkundige vergunning 'bouw woning' (regularisatie drainage) gelegen Ernest Van der Hallenlaan 12 te Lier, kadastraal gekend afdeling 3,sectie F nr. 744 S.  GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van de beslissing van de deputatie.

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 05 oktober 2020

 

C.9 OV 2019/333: beslissing deputatie - weigering voor wijzigen van een reeds bekomen stedenbouwkundige vergunning 'bouw woning' (regularisatie drainage) gelegen Ernest Van der Hallenlaan 18 en 20 te Lier, kadastraal gekend afdeling 3,sectie F nr. 744 A 02.  GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van de beslissing van de deputatie.

 

 

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 05 oktober 2020

 

C.10 OV 2019/332: beslissing deputatie - weigering voor wijzigen van een reeds bekomen stedenbouwkundige vergunning 'bouw woning' (regularisatie drainage) gelegen Ernest Van der Hallenlaan 6 te Lier, kadastraal gekend afdeling 3,sectie F nr. 744 N.  GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van de beslissing van de deputatie.

 

 

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 05 oktober 2020

 

C.11 Melding 2020/421: plaatsen van een propaangastank, . AKTENAME.

 

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1

Er wordt akte genomen van de melding ingediend  inzake het plaatsen van een propaangastank.

 

De aanvraag omvat de nieuwe rubriek :

Rubriek

Omschrijving

Aard

Hoeveelheid

Eenheid

17.1.2.2.1°

Bovengrondse propaangastank

klasse 3

1775

liter

1)    

Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan omvat:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Totale hoeveelheid

Eenheid

17.1.2.2.1°

Bovengrondse propaangastank

klasse 3

1775

liter

 

 

Art. 2

De plannen en het meldingsdossier waarop deze akte gebaseerd is, maken integraal deel uit van de meldingsakte.

 

Art. 3

De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden :

Volgende bijzondere milieuvoorwaarden worden opgelegd:

Er worden geen specifieke milieuvoorwaarden opgelegd.

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Art. 4

De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende milieuvoorwaarden :

De algemene en sectorale milieuvoorwaarden van titel II van het VLAREM:

  • hoofdstukken 4.1, 4.7 en 4.9 : algemene milieuvoorwaarden - algemeen
  • hoofdstuk 4.5 met bijlagen 2.2.1, 2.2.2, 4.5.1, 4.5.2, 4.5.3, 4.5.4, 4.5.5 en 4.5.6 : algemene milieuvoorwaarden - geluid
  • hoofdstukken 4.4 en 4.10 met bijlagen 4.4.1, 4.4.2, 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.4.7.1 en 4.4.7.2. : algemene milieuvoorwaarden - lucht
  • hoofdstuk 4.6 : algemene milieuvoorwaarden - licht
  • hoofdstuk 4.2 met bijlagen 2.3.1, 4.2.5.1, 4.2.5.2 en 4.2.5.4 : algemene milieuvoorwaarden – oppervlaktewater

o        Afd. 5.17.3: Gevaarlijke producten: opslag in bovengrondse houders;

 

De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden staan in titel II van het VLAREM.  Deze opsomming is louter indicatief.  Bij wijziging van VLAREM wordt de exploitant geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven.  De integrale en geconsolideerde tekst van titel II van het VLAREM is raadpleegbaar op de Milieunavigator, via de link : https://navigator.emis.vito.be/

 

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

1.   De vergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze melding houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

2.   De vergunning doet geen enkele afbreuk aan de verplichtingen inzake brandveiligheid zoals deze voorzien worden in de wet van 30 juli 1979 betreffende de preventie van brand en ontploffing en betreffende de verplichte verzekering van de burgerrechtelijke aansprakelijkheid in dergelijke gevallen, het Koninklijk Besluit van 7 juli 1994 tot vaststelling van de basisnormen voor de preventie van brand en ontploffing waaraan de nieuwe gebouwen moeten voldoen en diens bijlagen.

3.   Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

4.   Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

5.   Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

6.   De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

7.   Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

8.   Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

Indien er na de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning blijkt dat er geëxploiteerd zal worden met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dan dient er een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang exploitatie.

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 05 oktober 2020

 

C.12 OV 2020/237: regulariseren van 20 niet-vergunde garageboxen/opslagplaatsen, Berlaarsesteenweg 23 en 39. Limietdatum: 07/10/2020. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.

 

 

Art. 2:

Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het regulariseren van 20 niet-vergunde garageboxen/opslagplaatsen, te vergunnen met voorwaarden.

 

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 3:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

Er worden geenspecifieke stedenbouwkundige voorwaarden opgelegd.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

 

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

       De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

       Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

       De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

       Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

       Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

       Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

       De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

       Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

       De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

       De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

   het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

   de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 05 oktober 2020

 

C.13 OV 2020/349: bouwen van een ééngezinswoning in gesloten bebouwing, Antwerpsesteenweg 184. Limietdatum: 19/10/2020. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag inzake het bouwen van een ééngezinswoning in gesloten bebouwing, te vergunnen met voorwaarden.

 

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • Het plaatsen van een septische put is verplicht voor de opvang van zwart / faecaal water (minimale inhoud 2000 liter).

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

       De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

       Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

       De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

       Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

       Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

       Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

       De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

       Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

       De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

       De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

   het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

   de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 05 oktober 2020

 

C.14 Lijst bestelbonaanvragen Stad Lier. KENNISNAME.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van de lijst bestelbonaanvragen Stad Lier voor een totaal bedrag van 74.261,78 euro, aangemaakt in week 40 van 2020, die de volledige goedkeuringsflow doorlopen hebben.

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 05 oktober 2020

 

C.15 Staat van onwaarden belasting op " Aanplakborden voor publiciteitsdoeleinden ", dienstjaar 2019. VASTSTELLING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college stelt de staat van onwaarden betreffende de belasting op " Aanplakborden voor publiciteitsdoeleinden ", dienstjaar 2019, vast voor een totaal bedrag van 57,50 euro.

 

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 05 oktober 2020

 

C.18 Verlofdagen 2021. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist principieel om de vervangingsdagen voor deze feestdagen als volgt voor te stellen voor het personeel van stad en OCMW muv WZC

•de vervangingsdag voor 1 mei te nemen op vrijdag 14 mei (brugdag na Onze Heer Hemelvaart)

•de vervangingsdag voor 15 augustus te nemen op vrijdag 12 november  (brugdag na Wapenstilstand)

 

De overige 4 feestdagen worden aan het verlof toegevoegd.

 

Art 2 :

Dit dossier wordt voorgelegd aan het BOC.

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2020