Lier

Zitting van 30 oktober 2023

Van 13:00 uur.

 

Overzicht punten

 

Zitting van 30 oktober 2023

 

B.3 Prioriteiten - actieplan 2024. GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

 

Publicatiedatum: 08/11/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 30 oktober 2023

 

B.5 Slimme rattenval - Strygoo SmarTrap - aankoop bijkomende systemen. GOEDKEURING.

 

Aankoop 5 slimme rattenvallen.

 

 

Publicatiedatum: 08/11/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 30 oktober 2023

 

B.6 Aanvullend reglement van het wegverkeer - aanpassing. GOEDKEURING EN KENNISNAME NAAR GEMEENTERAAD.

 

Art 1 :

Het college beslist via delegatie akkoord te gaan met het onderhavig aanvullend reglement op de politie van het wegverkeer, bij ministerieel besluit van 21 oktober 1981 en herhaaldelijk gewijzigd.

 

Art 2 :

Dit aanvullend reglement wordt ter kennisgeving overgemaakt aan het Vlaams departement Mobiliteit en Openbare werken, de Lierse gemeenteraad, alsook de mobiliteitsdienst van Politie Lier.

 

 

Publicatiedatum: 08/11/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 30 oktober 2023

 

B.7 Retributiereglement parkeren - aanpassing. GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om de aanpassingen aan het retributiereglement te agenderen op de gemeenteraad van november 2023.

 

 

Publicatiedatum: 08/11/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 30 oktober 2023

 

B.8 Verkaveling Bosstraat/Frans Boogaertslaan - last voor aanleg trage wegverbinding tussen oude Bosstraat en Frans Boogaertslaan. GOEDKEURING.

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

 

Publicatiedatum: 08/11/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 30 oktober 2023

 

B.9 RUP Mallekot - ontwerp RUP. GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR GEMEENTERAAD.

 

Het college neemt kennis van de inhoud van het ontwerp RUP Mallekot en legt dit voor aan de gemeenteraad ter voorlopige vaststelling .

 

 

Publicatiedatum: 08/11/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 30 oktober 2023

 

B.10 OV 2023/271 bronbemaling. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag inzake het plaatsen van een tijdelijke bronbemaling te vergunnen met voorwaarden.

 

De aanvraag omvat (eveneens) :

Rubriek

Omschrijving

Aard

Hoeveelheid

Eenheid

3.4.2°

Lozing van bemalingswater zonder voorafgaandelijke zuivering indien het voldoet aan de lozingsnormen met een maximaal debiet van 35, 1 m³/u.

klasse 2

35,1

m³/uur

3.6.3.2°

Lozing van bemalingswater met voorafgaandelijke zuivering opdat het voldoet aan de lozingsnormen met een maximaal debiet van 35, 1 m³/u.

klasse 2

35,1

m³/uur

53.2.2°b)2°

Bemaling ikv bouwkundige werkzaamheden met een maximaal onttrokken debiet van 139318 m³/jaar.

klasse 2

139318

m³/jaar

 

Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan omvat:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Totale hoeveelheid

Eenheid

3.4.2°

Lozing van bemalingswater zonder voorafgaandelijke zuivering indien het voldoet aan de lozingsnormen met een maximaal debiet van 35, 1 m³/u.

klasse 2

35,1

m³/uur

3.6.3.2°

Lozing van bemalingswater met voorafgaandelijke zuivering opdat het voldoet aan de lozingsnormen met een maximaal debiet van 35, 1 m³/u

klasse 2

35,1

m³/uur

53.2.2°b)2°

Bemaling ikv bouwkundige werkzaamheden met een maximaal onttrokken debiet van 139318 m³/jaar

klasse 2

139318

m³/jaar

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

 

Volgende bijzondere milieuvoorwaarden worden opgelegd:

        Het opgepompte water moet bij voorkeur geloosd worden op de Duwijkloop en in geval van verzadiging van de waterloop op de openbare riolering van de Sterrenstraat, mits voldaan wordt aan de algemene voorwaarden voor lozing op oppervlaktewater, respectievelijk riolering.

        Het uurdebiet mag maximaal 35,1 m³/uur bedragen.

        Het dagdebiet mag maximaal 841 m³/dag bedragen.

        Het jaardebiet mag maximaal 139.318 m³/jaar bedragen.

        De vergunning wordt afgeleverd voor een periode van 270 dagen (9 maanden) te beginnen van  de startdatum van de bemaling.

        De stand van elke debietmeter wordt minstens volgens volgende frequentie genoteerd in een logboek dat steeds ter inzage ligt op de werf:

        In de eerste week en telkens na instelling van een dieper bemalingspeil: vijfmaal.

        Voor de overige periode: maandelijks

        Elke bemalingspomp wordt gestuurd op het grondwaterpeil in de peilbuis in een pompput of op het grondwaterpeil in aparte peilputten. De noodzakelijke verlaging wordt per bouwfase bepaald en de regeling van de peilsturing bijgesteld in functie van de vordering van de bouwwerken.

        Indien nodig wordt er een waterzuiveringsinstallatie geplaatst. De volgende bijzondere lozingsvoorwaarden zijn van toepassing:

 

 

        De kwaliteit van het bemalingswater met betrekking tot de bijzondere lozingsvoorwaarden wordt geanalyseerd voor het lozingspunt (na de aanleg en het schoonpompen van de bemalingsinstallatie) of op voorhand in een representatieve peilbuis max. 3 jaar voor de opstart van de bemaling.

De te analyseren parameters zijn minstens de kwantificeerbare PFAS componenten opgenomen in het WAC_IV_A_025 alsook de vergunde parameters.

        De bemaling mag pas in gebruik genomen worden als de analyseresultaten beschikbaar zijn en getoetst werden aan de geldende normen. De verdere monitoring van het opgepompte bemalingswater gebeurt aan volgende frequentie: Een stillegging van de bemaling is hierbij niet meer vereist (gezien reeds resultaten beschikbaar zijn).

        Bij concentraties > 80 % norm: analyse in de eerste maand wekelijks en vervolgens maandelijks tot het einde van de bemaling of tot wanneer de recentste analyse zonder zuivering maximaal 80 % van norm bedraagt; -

        Bij concentraties < 80 % norm: geen herhaling noodzakelijk.

        Bij inzet van een waterzuivering gebeurt de analyse op het effluent van de waterzuivering ter vervanging van de monitoring van het opgepompte bemalingswater als volgt: in de eerste maand wekelijks en vervolgens maandelijks tot het einde van de bemaling.

        Monitoring van de verplaatsing van de verontreinigingen t.h.v. Leopoldplein 25-29 (OVAM-dossier 17049) en Antwerpsesteenweg 22 (OVAM-dossier 22815) in min. één peilput per locatie gelegen tussen de verontreiniging en de bemaling, nabij de verontreiniging. De monitoring gebeurt als volgt:

        Het grondwater in de peilputten wordt geanalyseerd op MTBE, BTEXN en minerale olie t.h.v. OVAM-dossier 17049 en op MTBE en benzeen t.h.v. OVAM-dossier 22815.

        Analyses min. bij opstart van de bemaling en nadien maandelijks tot het einde van de bemaling.

        De resultaten van de analyses worden opgevolgd door een erkend bodemsaneringsdeskundige type 2. Indien blijkt dat de verontreiniging zich verplaatst richting de percelen van derden, dienen maatregelen genomen te worden ter voorkoming van verdere verspreiding (zoals bijv. een tegenbemaling t.h.v. de verontreiniging).

        De kwaliteit van het bemalingswater met betrekking tot de bodemverontreiniging moet worden geanalyseerd voor het lozingspunt (na schoonpompen van de installatie, maar voor effectieve opstart) of op voorhand in een representatieve peilbuis max. 3 jaar voor de opstart van de bemaling. De te analyseren parameters zijn die van het standaardanalysepakket (SAP) zoals beschreven in bijlage 3 van de standaardprocedure voor een oriënterend bodemonderzoek (OVAM, 01/04/2023). De bemaling mag pas in gebruik genomen worden als de analyseresultaten beschikbaar zijn en getoetst werden aan de geldende normen. De analyse dient na opstart van de bemaling maandelijks herhaald te worden (zonder stillegging van de bemaling in afwachting van de resultaten.

        Omdat de bouwput dicht tegen de perceelgrenzen ligt en de omliggende gebouwen ook dicht tegen de grens gebouwd zijn, moet de stabiliteit opgevolgd worden om zettingsverschijnselen te voorkomen:

        Er moeten zettingsbakens geplaatst worden bij de meest nabije zettingsgevoelige objecten van derden aan elke zijde van de bemaling. Van zodra de bemaling wordt opgestart, moeten de zettingen opgevolgd worden. De monitoring gebeurt per zettingsbaken minstens met volgende frequentie:

        Voor het opstarten van de bemaling: 1 zettingsmeting (nulmeting).

        Week 1 na opstart van de bemaling en elke eerste week nadat een dieper bemalingspeil is ingesteld: vijfmaal per week een zettingsmeting. o

        Vanaf week 2 na opstart van de bemaling en elke tweede week nadat een dieper bemalingspeil is ingesteld: éénmaal per week een zettingsmeting.

        De metingen op de zettingen mogen stopgezet worden van zodra deze niet meer wijzigen. Bij het instellen van een dieper bemalingspeil wordt de zettingsmeting terug opgestart volgens bovenstaande frequentie. Indien er een absolute zetting van 15 mm of meer gemeten wordt t.h.v. een zettingsgevoelige constructie wordt de bemaling bijgestuurd. Vanaf 20 mm wordt ze stilgelegd. Er dient technisch een terugvalscenario voorzien te worden dat dit mogelijk maakt.

        In afwijking van art 4.2.5.1.1.§1 van Vlarem II moet er geen meetgoot voorzien worden. Staalname van het bemalingswater kan gebeuren door middel van een aftapkraan op de collector.

        De bronbemaling dient voorzien te zijn van een zandfilter.

        De begin- en einddatum van de bemaling moeten doorgegeven worden aan de dienst leefmilieu via leefmilieu@lier.be.

        De start- en stopdatum van de bemaling wordt gemeld aan VMM via het mailadres grondwater.ant@vmm.be met vermelding van het projectnummer (OMV_2023104792);

        De begin- en einddatum van de bemaling moeten doorgegeven worden aan de dienst waterbeheer van de provincie Antwerpen. (diw@provincieantwerpen.be): voor de lozing op de waterloop moet er toestemming verkregen worden van de waterkwantiteitsbeheerder van de ontvangende waterloop om in te schatten of het lozingsdebiet verwerkt kan worden door de waterloop.

        Omdat het te lozen debiet op de riolering meer is dan 10 m³/uur, moet er een uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van de rioolbeheerder bekomen worden voor de lozing van het bemalingswater op de riolering of oppervlaktewater en dit vóór de start van de werken.

        Voor lozing op riolering moet er ook een inname openbaar domein aangevraagd worden bij de stadsdiensten. Deze procedure loopt gescheiden van de omgevingsvergunningprocedure.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Art. 3:

De in art. 1 bedoelde vergunning wordt uitgereikt voor 9 maanden.

 

Art. 4:

De in artikel 1 bedoelde vergunning is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden:

 

§.1 - algemene voorwaarden:

     Hoofdstuk 4.1: Algemene voorschriften;

     Hoofdstuk 4.2: Beheersing van oppervlaktewaterverontreiniging;

     Hoofdstuk 4.3: Beheersing van bodem en grondwaterverontreiniging;

     Hoofdstuk 4.4: Beheersing van luchtverontreiniging;

     Hoofdstuk 4.5: Beheersing van geluidshinder;

     Hoofdstuk 4.6: Beheersing van hinder door licht;

     Hoofdstuk 4.7: Beheersing van asbest;

     Hoofdstuk 4.9: Energieplanning;

     Hoofdstuk 4.10: Emissies van broeikasgassen.

 

§.2 - sectorale voorwaarden:

     Hfst. 5.3: Het lozen van afvalwater en koelwater

     Hfst. 5.53: Winning van grondwater;

 

De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden kunnen teruggevonden worden in Vlarem II. Deze zijn evenwel louter indicatief; bij wijzigingen van Vlarem II wordt de exploitant immers steeds geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven. De integrale en geconsolideerde tekst van Vlarem II is te raadplegen op de Milieunavigator, via de link: https://nnavigator.emis.vito.be/

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

        De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

        Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/voetpadwaarborg

        De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

        Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

        Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieuluik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

        De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

        De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

  1. het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
  2. de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 08/11/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 30 oktober 2023

 

B.11 OV 2023/192 Sportpark Hoge Velden. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.

 

 

Art. 2:

Het college beslist de aanvraag inzake het inrichten en bouwen 'sportpark' met 6 voetbalvelden, stadion, sportgebouw en parking te vergunnen met voorwaarden.

 

De aanvraag omvat de volgende nieuwe rubrieken:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Hoeveelheid

Eenheid

3.2.2°a)

Lozing van het huishoudelijke afvalwater van het hoofdgehouw in sportpark Hoge Velden. Afkomstig van douches in de kleedkamers, wasmachines, toiletten, keuken. Dit zijn eerste theoretische inschattingen uitgaande van de club in huidige bezetting qua spelersaantallen. Met het nieuwe hoofdgebouw mikt de club op een groei van spelers, waardoor dit ook een effect zal hebben op de lozing van onder meer het afvalwater.

klasse 3

825

m³/jaar

16.3.2°a)

Er wordt uitgegaan van 30 boringen van 145m diepte (afstand tussen de boringen minstens 6m) via collectorput. Deze zijn aangesloten op een bodem-water-warmtepomp van 120kW. We streven naar een jaarlijks warmte-evenwicht in de bodem zodat deze andere beo-velden in de buurt niet negatief beïnvloedt.

klasse 3

120

kW

53.2.1°b)

Grondwaterwinning (bemaling), met een jaardebiet van 126.560 m³/jaar. Maximum grondwaterverlaging tot ca. 5,14 m-mv.

klasse 2

700

m³/dag

55.1.1°

Het aantal nodige boringen is afhankelijk van de grondkarakteristieken

(warmtegeleidingscoëfficiënt en warmtecapaciteit). Deze kunnen bepaald worden aan de hand

van een TRT-test (thermische responstest). Bij zo’n test gebeurt een grondboring van de nodige

diepte en kan men de grondkarakteristieken meten. Deze boring kan nadien gebruikt worden

als boring van het beo-veld. Meestal gebeurt de TRT-test tijdens de werffase. Aan de hand van

de grondkarakteristieken wordt het aantal boringen aangepast.

Een eerste inschatting leert ons dat het volgende volstaat:

Er wordt uitgegaan van 30 boringen van 145m diepte (afstand tussen de boringen minstens 6m) via collectorput. Deze zijn aangesloten op een bodem-water-warmtepomp van 120kW.

klasse 3

145

m onder maaiveldniveau

 

Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan omvat:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Hoeveelheid

Eenheid

3.2.2°a)

Lozing van het huishoudelijke afvalwater van het hoofdgehouw in sportpark Hoge Velden. Afkomstig van douches in de kleedkamers, wasmachines, toiletten, keuken. Dit zijn eerste theoretische inschattingen uitgaande van de club in huidige bezetting qua spelersaantallen. Met het nieuwe hoofdgebouw mikt de club op een groei van spelers, waardoor dit ook een effect zal hebben op de lozing van onder meer het afvalwater.

klasse 3

825

m³/jaar

16.3.2°a)

Er wordt uitgegaan van 30 boringen van 145m diepte (afstand tussen de boringen minstens 6m) via collectorput. Deze zijn aangesloten op een bodem-water-warmtepomp van 120kW. We streven naar een jaarlijks warmte-evenwicht in de bodem zodat deze andere beo-velden in de buurt niet negatief beïnvloedt.

klasse 3

120

kW

53.2.2°b)1°

Grondwaterwinning (bemaling), met een jaardebiet van 70.000 m³/jaar. Maximum grondwaterverlaging tot  4 m onder het maaiveld

klasse 3

700

m³/dag

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 3:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

        De aanvraag moet volledig conform de Vlaamse stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd. Deze kan worden nagelezen op www.toegankelijkgebouw.be.

        De vergunning wordt verleend op grond van artikel 90bis, §5, derde lid, van het Bosdecreet en onder de voorwaarden zoals opgenomen in het hierbij gevoegde compensatieformulier met kenmerk: 23-212070.

        De te ontbossen oppervlakte bedraagt 2922 m². Deze oppervlakte valt niet meer onder het toepassingsgebied van het Bosdecreet.

        De resterende bosoppervlakte 1141 m² moet ALS BOS behouden blijven. Bijkomende kappingen in deze zone kunnen maar uitgevoerd worden mits machtiging door het Agentschap voor Natuur en Bos. Het is evenmin toegelaten in deze zone constructies op te richten of ingrijpende wijzigingen van de bodem, de strooisel-, kruid- of boomlaag uit te voeren.

        De ontbossing kan enkel worden uitgevoerd conform het plan toegevoegd als bijlage, waarop ook de als bos te behouden zones zijn aangeduid.

        De bosbehoudsbijdrage van € 16538.28 dient binnen de 4 maanden, vanaf de datum waarop gebruik mag gemaakt worden van deze vergunning, gestort te worden. Het overschrijvingsformulier voor het vereffenen van de bosbehoudsbijdrage zal rechtstreeks door ons Agentschap worden overgemaakt aan de aanvrager van zodra de vergunning van kracht wordt.

        De compenserende bebossing op het perceel/de percelen Lier: 12393D0075/00D002 over een oppervlakte van 1730 m² dient uitgevoerd te worden binnen 2 jaar vanaf de datum waarop gebruik mag gemaakt worden van deze vergunning. De compenserende bebossing zal uitgevoerd worden door de aanvrager van de vergunning. Deze verbindt er zich toe om minstens binnen 30 dagen voordat de compenserende bebossing wordt uitgevoerd dit aan het Agentschap voor Natuur en Bos te melden. Wanneer de compenserende bebossing volledig is uitgevoerd, kan men hiervan een attest bekomen bij de provinciale afdeling van het Agentschap voor Natuur en bos.

        Er moet rekening houden met genoemde aandachtspunten in het hierbovenstaande advies van Wegen en verkeer dd 7 september 2023 onder ref. AV/123/2023/01060

        In het hoofdgebouw moet ASTRID indoordekking aanwezig  zijn.

        De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Brandweerzone Rivierenland (ref. P19467-002/03) van 13 oktober 2023 strikt na te leven.

        Er moet voldaan worden aan de bovenstaande te volgen richtlijnen, voorwaarden en regelgeving van het advies van Pidpa riolering dd. 3 augustus 2023 onder ref. L-project/ 200340

        Er dient één meterlokaal voorzien waarin alle watermeters voor het gehele project geplaatst worden. Deze moet zich bevinden binnen de 75 meter haaks op de rooilijn met maximaal één bocht op het traject.

        De diameter van de aansluiting hangt af van het aantal watermeters, de vereiste debieten, brandweervoorschriften, …. Zodra u over deze gegevens beschikt kan u deze aan ons bezorgen en zal Pidpa nagaan welke netwerkaanpassingen eventueel nodig zijn om hieraan te voldoen.

        De bijzondere voorwaarden opgesomd in het advies van VMM dd 13 oktober 2023 onder ref. ANT-03626-A moeten  strikt worden nageleefd.

        -10% van de fietsenstallingen voorzien voor buitenmaatse fietsen

        -10% van de fietsenstallingen voorzien van laadinfrastructuur

        De voorwaarden opgelegd in het advies van technisch bureau stad lier dd 7/9/2023 moeten strikt worden nageleefd.

        de archeologienota waarvan akte is genomen en het Onroerenderfgoeddecreet moet worden nageleefd.

 

Volgende bijzondere milieuvoorwaarden worden opgelegd: met betrekking tot de bronbemaling (rubriek 53.2.2°.b) 1°:

 

        Het bemalingswater moet maximaal geïnfiltreerd worden in (een) evt. nog aan te leggen (tijdelijke) infiltratievoorziening(en). Indien nodig dient ook bevloeiing van het bosgebied voorzien te worden. In tweede orde kan het bemalingswater geloosd worden op de aanwezige RWA afvoer, die aangesloten is op de Schollebeek.

        Het (totaal) dagdebiet mag maximaal 744 m³/dag bedragen;

        Het (totaal) jaardebiet van maximaal 70.000 m³/jaar bedragen;

        De stand van elke debietmeter wordt voor elke bemalingsstreng/bemalingsput minstens volgens volgende frequentie genoteerd in een logboek dat steeds ter inzage ligt op de werf:

        In de eerste week: vijfmaal.

        Voor de overige periode: maandelijks en bij stopzetting.

        De vergunning wordt afgeleverd voor een periode van 2 jaar te beginnen van de startdatum van de eerste bemalingswerken.

        De bronbemaling dient voorzien te zijn van een zandfilter.

        De kwaliteit van het bemalingswater van de bemalingsstreng die zich bevindt t.h.v. OVAM-dossier 98614 wordt geanalyseerd voor het lozingspunt voor de opstart van de bemalingsstreng of op voorhand in een representatieve peilbuis max. 3 jaar voor de start van de bemaling. De te analyseren parameters zijn de stoffen opgenomen in bijlage 3 van de standaardprocedure voor een oriënterend bodemonderzoek (OVAM, 01/04/2023). De bemalingsstreng mag pas in gebruik genomen worden als de analyseresultaten beschikbaar zijn.

        De start- en stopdatum van de bemaling wordt gemeld aan VMM via het mailadres grondwater.ant@vmm.be met vermelding van het projectnummer (OMV_2023052696).

        De begin- en einddatum van de bemaling moeten doorgegeven worden aan de dienst waterbeheer van de provincie Antwerpen. (diw@provincieantwerpen.be).

Volgende aandachtspunten worden meegegeven:

        De stabiliteit van de bouwput moet steeds opgevolgd worden om zettingsverschijnselen te voorkomen.

        Voor lozing op riolering moet er ook een inname openbaar domein aangevraagd worden bij de stadsdiensten. Deze procedure loopt gescheiden van de omgevingsvergunningprocedure.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Art. 4:

De in art. 2 bedoelde vergunning wordt uitgereikt voor onbepaalde duur (voor rubriek 3.2.2°a) en rubriek 16.3.2°a).

 

Art. 5:

De in artikel 2 bedoelde vergunning is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden:

 

§.1 - algemene voorwaarden:

     Hoofdstuk 4.1: Algemene voorschriften;

     Hoofdstuk 4.2: Beheersing van oppervlaktewaterverontreiniging;

     Hoofdstuk 4.3: Beheersing van bodem en grondwaterverontreiniging;

     Hoofdstuk 4.4: Beheersing van luchtverontreiniging;

     Hoofdstuk 4.5: Beheersing van geluidshinder;

     Hoofdstuk 4.6: Beheersing van hinder door licht;

     Hoofdstuk 4.7: Beheersing van asbest;

     Hoofdstuk 4.9: Energieplanning;

     Hoofdstuk 4.10: Emissies van broeikasgassen.

 

§.2 - sectorale voorwaarden:

     Hfst. 5.3: Het lozen van afvalwater en koelwater;

     Hfst. 5.16: Behandelen van gassen;

     Hfst. 5.53: Winning van grondwater;

 

De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden kunnen teruggevonden worden in Vlarem II. Deze zijn evenwel louter indicatief; bij wijzigingen van Vlarem II wordt de exploitant immers steeds geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven. De integrale en geconsolideerde tekst van Vlarem II is te raadplegen op de Milieunavigator, via de link: https://nnavigator.emis.vito.be/

 

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

        De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

        Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

        Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

        De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

        Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen

        Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/voetpadwaarborg

        Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

        De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

        Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

        Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

        De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

        De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

  1. het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
  2. de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 08/11/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 30 oktober 2023

 

B.12 OV 2023/194: bouwen van een woning na afbraak, Liersebaan 122. Limietdatum: 06/11/2023. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag inzake het bouwen van een woning na afbraak, 2500 Lier te vergunnen met voorwaarden.

 

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

        Het is niet toegelaten om een drainage te voorzien onder de oprit.

 

        De oprit wordt aangelegd in waterdoorlatende verharding onder een helling van minder dan 0,5% op een waterdoorlatende funderingslaag. Alle lagen dienen een minimale doorlatendheid van 5.4*10-5m/s te hebben. Bovendien mogen er geen afvoerkolken worden voorzien. Steenslagfundering moet conform Standaardbestek 250 voor waterdoorlatende verhardingen aangelegd worden.

 

        De infiltratievoorziening dient geïnstalleerd te worden op de maximaal toegestane diepte op dit perceel van 50 cm. Bij voorkeur wordt een open infiltratiesysteem, type wadi of infiltratiekom, aangelegd.

 

        Een eventuele ophoging is enkel toegelaten ter hoogte van de gebouwen zelf. Omliggende terreinophogingen zijn niet toegelaten.

 

        Door het overstromingsrisico moet het vloerpeil van het toekomstig aan te leggen gebouw voldoende hoog gekozen worden, zodat deze overstromingsvrij gebouwd wordt. De advieshoogte bedraagt 9,75 m[1]TAW.

 

        De algemene en specifieke voorwaarden opgelegd in het advies van Pidpa met ref. L-26-130 / 200666 van 7 september 2023 moeten strikt nageleefd worden.

 

        De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Brandweerzone Rivierenland (ref. P19821-001/01) van 11 september 2023 strikt na te leven.

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

        De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

        Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

        Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

        De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

        Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen

        Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/voetpadwaarborg

        Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

        De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

        Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

        Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

        De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

        De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

  1. het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
  2. de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 08/11/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 30 oktober 2023

 

B.13 OV 2023/252: uitbreiden van een zonevreemde woning na slopen verkrotte delen, Zuut 1. Limietdatum: 31/10/2023. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

 

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag  inzake het uitbreiden van een zonevreemde woning na slopen verkrotte delen,  te vergunnen met voorwaarden.

 

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

 

• Terras ten westen van het bakhuis mag max 3m op 4m (12m²)

• De IBA, moet in gebruik blijven en een nieuw keuringsattest moet voorgelegd worden bij het einde der werken aan de rioolbeheerder en opgeladen in het omgevingsloket.

• De lozingsvoorwaarden van de VMM in het individueel te optimaliseren buitengebied moeten nageleefd worden.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

 

• De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

• Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

• Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

• De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

• Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen

• Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/voetpadwaarborg

• Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

• De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

• Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

  Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

• De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

• De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

1° het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

2° de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 08/11/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 30 oktober 2023

 

B.14 OV 2023/247: plaatsen HS Cabine, Industriestraat 7, /3 en /4. Limietdatum: 07/11/2023. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag inzake het plaatsen HS Cabine, 2500 Lier te vergunnen met voorwaarden.

 

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

        De elektrische voorziening (hoogspanningscabine) moet overstromingsvrij geplaatst worden (advieshoogte: 9,30 m TAW).

 

        De eigenaar dient alle nodige voorzorgsmaatregelen te nemen om op zijn eigen goed waterschade te voorkomen.

 

        Het omliggende terrein mag niet worden opgehoogd.

 

        De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Brandweerzone Rivierenland (ref. P19820-001/01) van 3 oktober 2023 strikt na te leven.

 

        De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Elia Asset nv van 25 oktober 2023 strikt na te leven.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

        De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

        Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

        Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

        De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

        Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen

        Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/voetpadwaarborg

        Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

        De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

        Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

        Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

        De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

        De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

  1. het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
  2. de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 08/11/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 30 oktober 2023

 

B.15 OV 2023/248: wijzigen functie wonen naar diensten, Kazernedreef 2, /2, /1, 4, 22, 30, Mechelsesteenweg 28, /203, /202, /201, /103, /102 en /101. Limietdatum: 05/11/2023.  OMGEVINGSVERGUNNING.

 

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar niet bij en levert de vergunning voorwaardelijk af omwille van volgende reden(en) :

 

Er moet wel duidelijk opgenomen zijn dat bijkomende voorwaarden brandweer strikt nageleefd dienen te worden.

 

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het wijzigen functie wonen naar diensten, gelegen te 2500 Lier te vergunnen met voorwaarden.

 

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

        De voorwaarden opgelegd in het advies van Hulpverleningszone Rivierenland onder ref. P11201-013/01  van 06/10/2023 strikt na te leven.

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:

       De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

       Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

       De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

       Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen

       Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/voetpadwaarborg

       Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

       De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

       Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

       De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

       De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

  1. het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
  2. de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 08/11/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 30 oktober 2023

 

B.16 OV 2023/204: bouwen van een woning en vellen van bomen, Baron Carolylaan ZN. Limietdatum: 31/10/2023. WEIGERING OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 1 bezwaarschrift(en) werden ingediend.

 

De elementen uit de verschillende bezwaren zijn van die aard dat ze niet kunnen worden bijgetreden.

 

Art. 2:

Het college beslist de aanvraag inzake het bouwen van een woning en vellen van bomen te weigeren.

 

 

Publicatiedatum: 08/11/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 30 oktober 2023

 

B.17 Leegstand: vrijstelling dossier 2022-006. WEIGERING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om vrijstelling van belasting voor woningen en/of gebouwen die het onderwerp vormen van een gerechtelijke procedure te weigeren voor de woning met dossiernummer LS2022-006.

 

 

Publicatiedatum: 08/11/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 30 oktober 2023

 

B.18 Leegstand: vrijstelling dossier LS202314. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om een vrijstelling van belasting toe te kennen voor de nieuwe houder van het zakelijk recht, voor de woning met dossiernummer LS202314, met ingang van 14/09/2023 tot en met 13/09/2025.

 

 

Publicatiedatum: 08/11/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 30 oktober 2023

 

B.19 LEEGSTAND: vrijstelling LS202329. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art. 1:

Het college beslist om een vrijstelling van belasting toe te kennen voor de woning met dossiernummer LS202329, met ingang van 19/06/2023 tot 18/06/2024.

 

 

Publicatiedatum: 08/11/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 30 oktober 2023

 

B.20 Leegstand: vrijstelling dossier 2020/078. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om vrijstelling van belasting toe te kennen voor de woning  met dossiernummer 2020/78. De vrijstelling wegens renovatie (schijf 4) wordt toegestaan van 13/05/2023 tot en met 12/05/2024.

 

 

Publicatiedatum: 08/11/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 30 oktober 2023

 

B.21 Leegstand: vrijstelling LS202319. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om vrijstelling van belasting toe te kennen wegens renovatie (schijf 1) voor de woning met dossiernummer LS202319, met ingang van 19/06/2023 tot en met 18/06/2024.

 

 

Publicatiedatum: 08/11/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 30 oktober 2023

 

B.22 PIPER-project - letter of intent. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1:

Het college van burgemeester en schepenen beslist om de letter of intent inzake het subsidiedossier van IGEMO voor het PIPER-project te ondertekenen.

 

 

Publicatiedatum: 08/11/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 30 oktober 2023

 

B.23 Subsidies Wereldraad 2023 - toekenning. GOEDKEURING.

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

 

Publicatiedatum: 08/11/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 30 oktober 2023

 

B.24 Herfinanciering obligatielening en bijkomende financiering. GOEKDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college bespreekt de structuur van de schuldportefeuille en mogelijkheden voor de nieuwe financiering van 20.000.000 EUR en beslist een marktbevraging te organiseren voor een lening van 10.000.000 EUR op 20 jaar, 5.000.000 EUR op 20 jaar en een bulletlening van 5.000.000 EUR op 5 jaar. De leningen worden afgesloten tegen een variabele rentevoet. De rentevoeten zullen nadien via aanvullende rente-indekkingen worden vastgeklikt met verschillende looptijden.

 

 

Publicatiedatum: 08/11/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 30 oktober 2023

 

B.25 Lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL. GOEDKEURING.

 

Art 1 :

Het college keurt de lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL goed voor een totaal bedrag van 51.760,37 euro (van bestelbonnummer 579 tot en met bestelbonnummer 596).

 

 

Publicatiedatum: 08/11/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 30 oktober 2023

 

B.26 Facturen gewone en buitengewone dienst LPL, dienstjaar 2023, voor een totaal bedrag van 39.268,86 euro. BETAALBAARSTELLING.

 

Art 1 :

Het college beslist de volgende mandaatlijsten, dienstjaar 2023, betaalbaar te stellen voor een totaal bedrag van 39.268,86 euro : mandaatlijstnummer 53.

 

 

Publicatiedatum: 08/11/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 30 oktober 2023

 

B.27 Facturen Stad Lier, dienstjaar 2023, voor een totaal bedrag van 1.054.001,79 euro. BETAALBAARSTELLING.

 

Art 1 :

Het college beslist de volgende lijst betaalbaarstellingen, dienstjaar 2023, betaalbaar te stellen voor een totaal bedrag van 1.054.001,79 euro : mandaatlijsten 637, 638, 639, 640, 641, 642, 643, 644, 645, 647, 648, 649, 650, 651, 652, 653, 654, 655, 656, 657, 659, 660, 661, 662, 663, 664, 665, 666, 669, 670, 673.

 

 

Publicatiedatum: 08/11/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 30 oktober 2023

 

B.28 Innames Schollebeekstraat: ontwerpakte. GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om de ontwerpakte betreffende de gratis grondafstanden in de Schollebeekstraat goed te keuren.

 

Art 2 :

Het college beslist om dit dossier ter goedkeuring voor te leggen aan de gemeenteraad.

 

 

Publicatiedatum: 08/11/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 30 oktober 2023

 

B.29 Waarneming decretale graden bij korte afwezigheden of verhindering. GOEDKEURING.

 

Aanstelling van een waarnemend algemeen directeur en waarnemend financieel directeur bij afwezigheden van de algemeen directeur of financieel directeur van ten hoogste 30 kalenderdagen of bij een dossier waar de algemeen directeur of financieel directeur betrokken is.

 

 

Publicatiedatum: 08/11/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 30 oktober 2023

 

B.30 Kruispunt Kazernedreef - Mechelsesteenweg. Aanpassing kruispuntregeling. Ontwerp V-plan. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college hecht goedkeuring aan het ontwerp V-plan voor aanpassing kruispuntregeling Kazernedreef door het studiebureau Sweco aangesteld binnen de toetredingsovereenkomst met het Agentschap Wegen en Verkeer.

 

 

Publicatiedatum: 08/11/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 30 oktober 2023

 

B.31 Werken nutsmaatschappijen. TOELATINGEN.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college verleent toelating aan de nutsmaatschappijen voor het uitvoeren van werken aan de nutsleidingen op grondgebied van Lier.

 

 

Publicatiedatum: 08/11/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 30 oktober 2023

 

B.32 Opdrachten tussen 8.500 euro en 30.000 euro. Vergroenen parking De Laag. TOEWIJZING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de opdracht voor het ontharden van parking De Laag toe te wijzen aan Caers Stefaan BVBA, Verlorenweg 21 te 2300 Turnhout voor een bedrag van 30.000 € exclusief BTW of in totaal 36.300 € inclusief BTW.

 

 

Publicatiedatum: 08/11/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 30 oktober 2023

 

B.33 Uitbetaling subsidie zwerfvuilactie Chiro Lier dd. 15/10/2023. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist een subsidie toe te kennen aan de jeugdvereniging Chiro Lier voor een zwerfvuilophaling op 15/10/2023

 

 

Publicatiedatum: 08/11/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 30 oktober 2023

 

B.34 Reglement betreffende de lozing van huishoudelijk afvalwater, de verplichte aansluiting op de openbare riolering, de afkoppeling van hemelwater afkomstig van particuliere woningen, de plaatsing van IBA's en werken aan baangrachten.  GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist het reglement betreffende de lozing van huishoudelijk afvalwater, de verplichte aansluiting op de openbare riolering van hemelwater afkomstig van particuliere woningen, de plaatsing van IBA's en werken aan baangrachten ter goedkeuring over te maken aan de gemeenteraad van 29 november 2023.

 

Art 2 :

Bij het inwerking treden van het reglement betreffende de lozing van huishoudelijk afvalwater, de verplichte aansluiting op de openbare riolering van hemelwater afkomstig van particuliere woningen, de plaatsing van IBA's en werken aan baangrachten worden volgende beslissingen van het schepencollege opgeheven :

- plaatsing nieuwe IBA's in de rode zone, goedgekeurd door het college in zitting van 26 maart
2018 ;

- Richtlijnen riolering, goedgekeurd door het college in zitting van 2 december 2019.

 

 

Publicatiedatum: 08/11/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 30 oktober 2023

 

B.35 Subsidiereglement voor private afkoppelingswerken. GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om het subsidiereglement voor private afkoppelingswerken ter goedkeuring over te maken aan de gemeenteraad van 29 november 2023.

 

Art 2 :

Bij het inwerking treden van het subsidiereglement voor private afkoppelingswerken wordt volgende beslissing van het schepencollege opgeheven :

- Richtlijnen riolering, goedgekeurd door het college in zitting van 2 december 2019.

 

 

Publicatiedatum: 08/11/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 30 oktober 2023

 

B.36 Belastingsreglement op het niet optimaal afkoppelen van hemelwater en huishoudelijk water op de openbare riolering. GOEDKEURING EN VERZENDING NAAR GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om het belastingsreglement op het niet optimaal afkoppelen van hemelwater en huishoudelijk water op de openbare riolering ter goedkeuring over te maken aan de gemeenteraad van 29 november 2023.

 

Art 2 :

Het belastingsreglement treedt in werking op 1 januari 2024.

 

 

Publicatiedatum: 08/11/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 30 oktober 2023

 

B.37 Aanleg parking en brandweg thv verkaveling Amerstraat. Sluiting door VMSW (Vlaamse maatschappij voor Sociaal Wonen). KENNISNAME.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van de sluiting aan Van Den Bogerd Gebroeders uit Hoogstraten voor aanleg overloopparking en brandweg langs het jaagpad in de Amerstraat door de VMSW .

 

Art 2 :

Na voorlopige oplevering komt het beheer van de overloopparking en brandweg naar de stad.

 

 

Publicatiedatum: 08/11/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 30 oktober 2023

 

B.38 Restauratie Sint-Gummaruskerk: fase 2 deel 2 interieur en technieken - verrekening 1. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om het verrekeningsvoorstel 1 met betrekking tot definitieve fixatie van de Colibranttriptiek voor een bedrag van 8.645,00 euro excl. btw of 10.460,45euro incl. 21%btw goed te keuren.

 

Art 2 :

Het college beslist om het verrekeningsvoorstel 1 mbt definitieve fixatie van de Kleermakers- of Sint-Franciscus van Assisi triptiek voor een bedrag van 9.425 euro excl. BTW niet goed te keuren.  Het voorstel zal worden doorgestuurd aan de kerkfabriek.

 

 

Publicatiedatum: 08/11/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 30 oktober 2023

 

B.39 Uitbetaling subsidie zwerfvuilactie jeugdvereniging Chiro Lier dd. 8.10.2023. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist een een subsidie toe te kennen aan de jeugdvereniging Chiro Lier voor een zwerfvuilophaling op 8 oktober 2023.

 

 

Publicatiedatum: 08/11/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 30 oktober 2023

 

B.40 Samenwerkingsovereenkomst Agentschap Integratie Inburgering in kader van het Plan Samenleven. GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de samenwerkingsovereenkomst met het Agentschap Integratie en Inburgering voor 2023 en 2024 goed te keuren en stuurt dit door naar de gemeenteraad.

 

 

Publicatiedatum: 08/11/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 30 oktober 2023

 

B.41 Raadpleging register ikv doelgroepenbeleid. GOEDKEURING.

 

OCMW Lier kan in het kader van doelgroepenbeleid personenlijsten uit het bevolkings- en vreemdelingenregister verwerken. 

 

 

Publicatiedatum: 08/11/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 30 oktober 2023

 

B.42 Overeenkomst Leerwinkel Mechelen. GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR GEMEENTERAAD.

 

Stad en OCMW Lier gaan een samenwerking aan met leerwinkel Mechelen voor 10 trajecten / jaar, wat neerkomt op € 3000/jaar.

 

 

Publicatiedatum: 08/11/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 30 oktober 2023

 

B.43 Vernieuwing technologie in de vergaderruimtes volgens raamcontract FORCMS-AIT-130-1 "Interactieve digitale schermen en visualiseringschermen" met een geraamde totale kostprijs van 34.420 euro incl. BTW. GUNNING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist goedkeuring te hechten aan aankoopdossier "vernieuwing van de technologie vergaderzalen" bij de firma Lyreco, Berchemstadionstraat 72 te 2600 Berchem

via het raamcontract FORCMS-AIT-130-1 mits de totale som van € 44.999,17 incl. BTW.

 

Art 2:

In toepassing van voornoemd decreet dd. 28 april 1993 en de bovenvermelde

omzendbrieven betreffende het administratief toezicht, dit besluit ter kennis te brengen van

het publiek en een beknopte omschrijving en een voor éénsluidend afschrift ervan, over te

maken aan de heer gouverneur van de provincie Antwerpen en de minister van

Binnenlandse Zaken.

 

 

Publicatiedatum: 08/11/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 30 oktober 2023

 

B.44 Begeleidingstraject Beleid & Ontsluitingsplan Sint Gummarussite. PRINCIPIËLE GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist principieel akkoord te gaan met het uitbesteden van het begeleidingstraject aan een extern bureau. Dit traject heeft als doel een kwaliteitsvol, gedragen en duurzaam ontsluitingsplan op te stellen voor de Sint-Gummarussite door Stad en OCMW Lier, de Kerkfabriek Sint-Gummarus en de betrokken stakeholders onder begeleiding van externe expert.

 

Art 2 :

De financiële gevolgen zijn:

 

Actienummer

Omschrijving budgetsleutel

Bedrag

Saldo krediet

01/06/SAP/02/03

Plannen en studies - in uitvoering

 

40.000 euro incl. BTW

 

Budgetsleutel

21400007

 

 

Art 3 :

Kopieën:

 

Aantal

Bestemmeling

1

Kerkfabriek Sint Gummarus

 

 

Publicatiedatum: 08/11/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 30 oktober 2023

 

B.45 Deelname fort van Lier aan project Inter_Linie. PRINCIPIËLE GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist principieel akkoord te gaan met deelname van het fort van Lier aan het project INTER_LINIE.

 

 

Publicatiedatum: 08/11/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 30 oktober 2023

 

B.46 Realiseren van terras met overkapping, hang- en zitbanken aan jeugdcentrum Lier. Bestek, raming en opstarten procedure. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist dat het bestek met nr. 2023/753 en de raming voor de opdracht “Realiseren van terras met overkapping, hang- en zitbanken aan jeugdcentrum Lier ”, opgesteld door Algemene zaken - aankoop en overheidsopdrachten worden goedgekeurd.

De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten.

 

Art 2 :

Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de vereenvoudigde onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking.

De aankondiging van de opdracht wordt ingevuld, goedgekeurd en bekendgemaakt op nationaal niveau.

De offertes dienen toe te komen uiterlijk 28 november 2023 om 10.00 u

 

 

Publicatiedatum: 08/11/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 30 oktober 2023

 

B.47 Kerststallentochten. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist toelating te verlenen voor het organiseren van kerststallentochten in Lier tijdens de periode van 15 december 2023 tot en met 30 december 2023, dagelijks om 18u00, 19u15 en 20u30.

 

Art 2 :

Het college gaat akkoord met het verwijderen van de paaltjes aan de St.-Gummaruskerk in de periode van 15/12/2023 tem 30/12/2023, zodat daar de wagen met tractor kan stationeren om de mensen op te pikken zonder verkeershinder te veroorzaken.

 

 

Publicatiedatum: 08/11/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 30 oktober 2023

 

B.48 Bedeling nieuwjaarszangers Jong N-VA. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist toelating te verlenen aan Jong N-VA Lier en Koningshooikt voor de organisatie van een bedeling aan de nieuwjaarszangers op zaterdag 30 december 2023 van 08u00 tot 13u00 op het Koningsplein.

Er wordt toestemming gegeven voor het schenken van gedistilleerde/sterke dranken tijdens het evenement.

 

Art 2 :

Het college gaat akkoord met het verwijderen van de paaltjes op het Koningsplein op 30/12/2023.

 

Art 3 :

De adviezen van de brandweer dienen opgevolgd te worden.

Het openbaar domein dient netjes te worden achtergelaten. Afval dient verwijderd en meegenomen te worden door de organisator.

 

 

Publicatiedatum: 08/11/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 30 oktober 2023

 

B.49 Kerststal-kersthappening wijk Oever. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist toelating te verlenen aan wijkcomité Den Oever voor het plaatsen van een kerststal (3,60m op 2,40m) op het grasveld van het Gebroeders Doxplein vanaf vrijdag 1 december 2023 tem zaterdag 20 januari 2024.

 

Art 2 :

Het college gaat akkoord met het organiseren van een kerstborrel op vrijdag 22 december 2023 en zaterdag 23 december 2023, telkens van 15u00 tot 22u00. Hiervoor mag er een extra tent geplaatst worden naast de kerststal (32m²).

Er wordt toestemming gegeven voor het schenken van gedistilleerde/sterke dranken tijdens de kerstborrel.

 

Art 3 :

Er mogen geen beschadigingen aan het openbaar domein aangebracht worden. Het openbaar domein dient steeds netjes te worden achtergelaten. Na de afbraak dient het afval verwijderd en meegenomen te worden door de organisatoren.

 

 

Publicatiedatum: 08/11/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 30 oktober 2023

 

B.50 Inplanting Theater Tol. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist akkoord te gaan met de voorgestelde inplanting

 

Art 2:

Het college beslist om op zaterdag 09 december 2023 geen ANPR camera's op de grote markt uit te lezen. .

 

ARt 3:

Het College beslist volgende verkeersmaatregelen goed te keuren:

 

         Van 12 tot 22 uur de Grote Markt afsluiten tussen kruispunt F Timmermansplein en nr 29 (thv afbuiging naar Antwerpsestraat-Lisperstraat) voor de opbouw.

  

         Ten bate van de voorstelling en de veiligheid van toeschouwers en het doorgaand verkeer op de Grote Markt de doorsteek Florent Van Cauwenberghstraat – Lisperstraat afsluiten vanaf 19 uur (tot 22 uur). Op dat moment de Fl. Van Cauwenberghstraat en Lisperstraat dubbelrichting doodlopend maken conform het Zaterdagmarktregime.

 

        Inname openbaar aan zijkant grote markt voor huisnummers23-24-25-26 (snoeys tot aan apotheek). :

        Inname van 8m breed en 25 m lang, tussen gevel en inname blijft 1,5m vrij.

 

        Parkeerverbod K. Albertstraat, parkeerstrook tussen Vlietje en nummer 14

 

Art 4:

Het College geeft geen goedkeuring voor het gebruik van confetti, met uitzondering van streamers indien deze na de voorstelling worden opgeruimd.

 

Art 5:

Het college geeft goedkeuring voor het gebruik van ballonnen gevuld met Helium indien deze nadien worden doorprikt en de afvalresten in de vuilbak worden gedeponeerd.

 

Art 6

Het college beslist goedkeuring te geven voor het doven van de spots gericht op het stadhuis op zaterdag 09 december 2023.

 

 

Publicatiedatum: 08/11/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 30 oktober 2023

 

B.51 Uitbetaling werkingssubsidies werkjaar 2022-2023. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de verdeling van de werkingssubsidies voor werkingsjaar 2022-2023 van de erkende Lierse culturele verenigingen goed te keuren en geeft opdracht tot de uitbetaling van de bedragen.

 

 

Publicatiedatum: 08/11/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 30 oktober 2023

 

C.1 Verslag vorig college. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist het verslag van de vorige vergadering dd. 23/10/2023 goed te keuren.

 

 

Publicatiedatum: 08/11/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 30 oktober 2023

 

C.3 Ambulante handel voor de verkoop van hamburgers, hotdogs, braadworsten en mexicano op vrijdag van 11 tot 19 uur - De Mol. GOEDKEURING.

 

Art 1 :

Het college beslist toestemming te verlenen aan Sus burger voor het plaatsen van een kraam voor de verkoop van hamburgers, hotdogs, braadworsten en mexicano op de Mol voor vrijdag van 11 tot 19 uur.

 

 

Publicatiedatum: 08/11/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 30 oktober 2023

 

C.10 Beroep tegen OV 2023/165 - weigering voor regulariseren van gewijzigde indeling van 2 eengezinswoningen naar horizontale indeling met 2 wooneenheden voor het perceel Hazenstraat 4 en 6 te Lier, kadastraal gekend als afdeling 1, sectie D, nr. 269D. GOEDKEURING.

 

Art 1 :

Het college neemt kennis van het ingestelde beroep en beslist het standpunt uit eerste aanleg te bekrachtigen.

 

Art 2 :

Het college beslist voor dit dossier geen raadsman aan te stellen.

 

 

Publicatiedatum: 08/11/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 30 oktober 2023

 

C.11 Lijst bestelbonaanvragen Stad Lier. KENNISNAME.

 

Art 1 :

Het college neemt kennis van de lijst bestelbonaanvragen Stad Lier voor een totaal bedrag van 54.393,32 euro, aangemaakt in week 43 van 2023, die de volledige goedkeuringsflow doorlopen hebben.

 

 

Publicatiedatum: 08/11/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 30 oktober 2023

 

C.13 Onderwijs personeel Academies schooljaar 2023-2024, Verloven. GOEKEURING.

 

Verloven en afwezigheden van personeel verbonden aan de Podium - en of Beeldacademie voor schooljaar 2023-2024.

 

 

Publicatiedatum: 08/11/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 30 oktober 2023

 

C.15 Onderwijspersoneel schooljaar 2023-2024 - Vacant verklaring 2023 Academies Lier. GOEDKEURING.

 

Vacant verklaring 2023. Onderwijspersoneel Stedelijke Academies Lier 2023-2024.

 

 

Publicatiedatum: 08/11/2023