BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist het aanvraagdossier voor Jenavi, gelegen Antwerpsestraat 124, te weigeren.
Conform het geldende reglement kunnen facturen die dateren voor de ontvankelijkheid van het dossier niet in aanmerking komen.
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis dat Brants Vervoer, Paul Krugerstraat 115 bus 4 te 2500 Lier, zijn vergunning voor de dienst voor het verhuren van voertuigen met bestuurder (VVB) annuleert met herkenningskaart 0034, wegens verkoop van het voertuig met motor pech.
Art 2 :
Brants Vervoer, dient zijn herkenningskaart (VVB) binnen te brengen bij de dienst verkeer, binnen 8 dagen na de melding. Dit gebeurde reeds op 10 augustus 2020.
Art 3 :
Volgend herkenningsnummer komt hierdoor terug vrij:
• Herkenningskaart 0034
BESLUIT
Art 1 :
Het college vaardigt volgende tijdelijke politieverordening op het wegverkeer uit vanaf 1 september 2020:
Parkeren voorbehouden voor elektrische voertuigen: (E9a + onderbord type VIIb) ter hoogte van Sluislaan 22-24 (2 dwarsparkeervakken).
Art 2 :
De verkeersmaatregelen worden bekend gemaakt aan de weggebruiker met de passende verkeerstekens overeenkomstig artikel 12 van de verkeerswet (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)
Art 3 :
Inbreuken worden gestraft zoals voorzien in de wet van het wegverkeer (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)
Art 4 :
Afschrift van huidig besluit wordt overgemaakt aan de Griffies van de Rechtbank van Eerste Aanleg en de Politierechtbank te Mechelen.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag inzake het inrichten van een broodjeszaak 2500 Lier te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Brandweerzone Rivierenland (ref. P17256-002/01)van 29 juni 2020 zijn strikt na te leven.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
1) De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
2) Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
3) Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
4) De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
5) Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
6) Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
7) Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
8) De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
9) Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
10) Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
11) De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
12) De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
1° het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
2° de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het verbouwen en uitbreiden van een handelspand tot 3 appartementen, te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
1° het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
2° de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag inzake het aanleggen van terras of andere verharding, te weigeren.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om op woensdag 2 september om 14 uur een werkbezoek te organiseren met het Bataljon Artillerie 2A, indien de coronamaatregelen dit toestaan, met overhandiging van de bok en de oorkonde van samenwerking.
BESLUIT
Art 1 :
Het college keurt de lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL goed voor een totaal bedrag van 24.556,25 euro ( van bestelbonnummer 316 tot en met bestelbonnummer 348 ).
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist de volgende lijst betaalbaarstellingen, dienstjaar 2020, betaalbaar te stellen voor een totaal bedrag van 509.491,98 euro : mandaatlijst 311.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist de volgende mandaatlijsten, dienstjaar 2020, betaalbaar te stellen voor een totaal bedrag van 35.703,88 euro : van mandaatlijstnummer 38 tot en met mandaatlijstnummer 42.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist het belastingkohier op " Verspreiding niet-geadresseerde reclamedrukwerken en gelijkgestelde producten en sampling ", 1e kwartaal dienstjaar 2020, vast te stellen en uitvoerbaar te verklaren voor een totaal bedrag van 86.874,17 euro.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist de agenda van de algemene vergadering van 3 september 2020, goed te keuren:
1. | Goedkeuring verslag van de Algemene vergadering van 26 juni 2019 |
2. | Nieuwe aansluitingen OFP PROVANT, bekrachtiging beheersovereenkomst |
3. | Coördinatie bestuursdocumenten pensioenfonds: • Aanpassing pensioenreglement • Aanpassing statuten |
4. | Jaarafsluiting 2019: • Actuarisverslag • Advies van de actuariële functie • FIMIS rapportering aan FSMA (P40 - Statistieken - Parameters - Dekkingswaarden) • Transparantieverslag • Jaarverslag van de Raad van Bestuur aan de Algemene vergadering • Goedkeuring jaarrekening |
5. | Verslag van de heer Piet Vermeeren, erkend commissaris |
6. | Overzicht portefeuille OFP PROVANT, performantie vermogensbeheerders |
7. | Kwijting aan de bestuurders voor het boekjaar 2019 |
8. | Kwijting aan de erkende commissaris voor het boekjaar 2019 |
9. | Varia: stand van zaken leerstoel "kenniscel Pensioenen" |
Art 2 :
Het college draagt de vertegenwoordiger van de stad die zal deelnemen aan de algemene vergaderingen van OFP PROVANT op 28 augustus 2020, op zijn stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in de gemeenteraad van heden inzake voormelde artikel 1 van onderhavige beslissing.
Art 3 :
Het college van burgemeester en schepenen wordt gelast met de uitvoering van de onderhavige beslissing en onder meer kennisgeving hiervan te geven aan de OFP PROVANT.
BESLUIT
Art 1 :
Het college keurt de agenda van de buitengewone algemene vergadering der aandeelhouders van de Sociale Investeringsmaatschappij voor Vlaanderen cvba (SOKREMA) in vereffening op 4 september 2020 met volgende punten, goed.
1. | Kennisname van het vereffeningsplan, stavingsstukken en verslag van de vereffenaar |
2. | Goedkeuring vereffeningsplan |
3. | Besluit tot afsluiting van de vereffening |
4. | Décharge aan de vereffenaar |
5. | Plaats van bewaring van de boeken en bescheiden |
Art 2 :
Het college van burgemeester en schepenen wordt gelast met de uitvoering van de onderhavige beslissing en onder meer kennisgeving hiervan te geven aan de Sociale Investeringsmaatschappij voor Vlaanderen cvba (SOKREMA) in vereffening.
Art 2 :
Het college beslist het dossier ter kennisname aan de gemeenteraad voor te leggen.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om toestemming te verlenen voor het filmen in de Kluis in het kader van het televisieprogramma 'Huizenjagers'.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om de twee overeenkomsten in bijlage goed te keuren.
Het college beslist om de overeenkomst in bijlage betreffende de ondergrondse inname van een perceel bouwland, kadastraal gekend als 4e afdeling sectie C nummer 150 A P0000, en de overeenkomst in bijlage betreffende de minnelijke grondafstand van een deel van het perceel, kadastraal gekend als 4e afdeling, sectie C, nummer 150A goed te keuren.
Het college machtigt burgemeester Frank Boogaerts en algemeen directeur Katleen Janssens om de overeenkomsten te ondertekenen.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist dat de bewoners van onderstaande straten in de wijk Bogerse Velden de keuzemogelijkheid hebben om hun restafval aan te bieden aan een ondergronds afvalsysteem of kunnen beschikken over een rolcontainer, uitgezonderd de bewoners van appartementen met meer dan 5 wooneenheden welke verplicht gebruik moeten maken van een ondergronds afvalsysteem. Bewoners van de appartementen in de Arbeidsstraat blijven de keuzemogelijkheid behouden.
• Kreeftstraat
• Watermanstraat
• Vissenstraat
• Leeuwstraat
• Schorpioenstraat
• Stierstraat
• Weegschaalstraat
• Boogschutterstraat
• Maagdstraat
• Zonstraat (gedeelte tussen Pannenhuisstraat en Kreeftstraat)
• Ramstraat
• Steenbokstraat
• Plashoevestraat
• Tweelingenstraat
• Arbeidsstraat
Art 2 :
Het college beslist om 2 bijkomende OCT's voor restafval te plaatsen in de Kreeftstraat ter hoogte van de garageboxen van de Lierse maatschappij voor huisvesting en op het einde van de Arbeidsstraat (begin plein).
BESLUIT
Art 1 :
Het college van burgemeester en schepenen keurt de aanvraag tot aanpassing van de erkende IOED IGEMO goed, inzonderheid de wijziging van het werkingsgebied naar de gemeenten: Bonheiden, Bornem, Duffel, Lier, Putte, Puurs-Sint-Amands, Sint-Katelijne-Waver en Willebroek.
Art 2 :
Het college van burgemeester en schepenen keurt het geactualiseerde onroerenderfgoedbeleidsplan van de IOED IGEMO voor de beleidsperiode 2021 – 2026 goed.
Art 3:
Het college van burgemeester en schepenen geeft opdracht aan IGEMO om de aanvraag tot aanpassing van de erkende IOED IGEMO in te dienen bij het Agentschap Onroerend Erfgoed.
BESLUIT
Art 1 :
Het college hecht goedkeuring aan de vastlegging voor het onderhoud van IBA's door Belle Aqua tijdens het eerste semester van 2020.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist, in het kader van de raamovereenkomst, Steto bvba aan te stellen als afkoppelingsbemiddelaar m.b.t. het afkoppelen van de woning gelegen aan Sander De Vosstraat nr. 82, waarbij de kosten 246 euro excl BTW (BTW 100% recupereerbaar door riolering) bedragen.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist de collegebeslissing d.d. 15/06 m.b.t. het toewijzen van de opdracht "dringende dakherstellingswerken SAMWD" aan Adget uit Putte voor een bedrag van 29.643,96euro incl. BTW in te trekken.
Art 2 :
Het college beslist de opdracht "dringende dakherstellingswerken SAMWD" aan Adget uit Putte voor een bedrag van 29.643,96euro excl. BTW ofwel 35.869,19euro incl. BTW toe te wijzen.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist goedkeuring te hechten aan het PV van voorlopige oplevering d.d. 11/05/2020 m.b.t. de opdracht "renovatiewerken gevel SASK". Op 17/08/2020 heeft er een bijkomende rondgang plaatsgevonden, waarbij werd vastgesteld dat de meeste openstaande punten van de voorlopige oplevering werden weggewerkt. De borg wordt voor de helft vrijgegeven.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist de eindafrekening t.b.v. 557.861,05euro excl. BTW ofwel 591.155,81euro incl. BTW (6%) ter goedkeuring voor te leggen op de eerstkomende gemeenteraad.
Art 2 :
Het college beslist factuur F04-03 m.b.t. vorderingsstaat 15 t.b.v. 78.382,19euro excl. BTW reeds betaalbaar te stellen. De uiteindelijke eindfactuur zal tesamen met de eindafrekening ter goedkeuring voorgelegd worden op de eerstkomende gemeenteraad.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist dat 10.000 euro bijkomend krediet wordt vastgelegd voor de levering van verven en schildersmaterialen via het raamcontract met de firma Tom Nollekens uit Lier.
Art 2 :
De financiële gevolgen zijn:
Actienummer | Omschrijving budgetsleutel | Bedrag | Saldo krediet |
01/03/KAP/04/07 | Technische benodigdheden | 10.000 euro | 53.621,72 euro |
Budgetsleutel | |||
61600000 |
Art 3 :
Kopieën:
Aantal | Bestemmeling |
1 1 | Infrastructuur Financien |
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van het PV van ingebruikname d.d. 05/08/2020 m.b.t. de herstelwerkzaamheden "kasseien" op de Dungelhoeffsite.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om deze 2 evenementen toestemming te geven plaats te laten vinden op 9 september 2020 en 20 september 2020..
Op zondag 13 september 2020 is het Open Monumentendag. Het thema 'Interbellumarchitectuur' zal verplaatst worden naar de editie van 2021. Voor de editie van 2020 wordt er een wandeling uitgewerkt rond 'verrassende plekjes' in Lier, rekening houdende met de corona-maatregelen.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist de aanpassing van het reglement Cultuurprijzen van de Stad Lier goed te keuren en ter goedkeuring voor te leggen aan de gemeenteraad.
Reglement Stad Lier
Cultuurprijzen van de stad Lier
Artikel 1:
Jaarlijks worden de cultuurprijzen van de Stad Lier toegekend en uitgereikt. De organisatie van de verkiezing van de laureaten wordt georganiseerd door de Kern van het Cultuurforum.
Artikel 2:
De cultuurprijs is een officiële erkenning van een geleverde prestatie door een natuurlijke persoon of een vereniging die een meerwaarde biedt voor het culturele leven in Lier
Er kunnen twee cultuurprijzen worden uitgereikt, nl. het bekronen van:
1.een individuele prestatie, of organisatie van een erkende Lierse culturele vereniging of een samenwerkingsverband van meerdere erkende Lierse culturele verenigingen komt in aanmerking, voor zover de activiteit heeft plaatsgevonden tijdens het afgelopen jaar of gedurende een langere periode en het gebeuren een waardevolle culturele inbreng betekent die de stad Lier in de kijker brengt of een belangrijk impact heeft op haar inwoners. Hierna genaamd: eerste categorie.
2.een ganse loopbaan van een inwoner of een gewezen inwoner van de Stad Lier of een vereniging (een zogenaamd life time-achievement). Waardemeters hierbij zijn een langdurige inzet binnen het culturele leven van de stad (zowel binnen als buiten het verenigingsleven), een duurzame bijdrage van het cultureel imago van de stad en een aantoonbaar engagement in culturele, socio-culturele en/of toeristische uitstraling van de stad, zowel naar de eigen inwoners als naar de buitenwereld. Hierna genaamd tweede categorie.
Artikel 3:
De kandidaatstelling kan persoonlijk gebeuren of op voordracht van individuele inwoners van de stad Lier, de Lierse erkende verenigingen, de Kern Cultuurforum, de Lierse adviesraden, de ambtenaren van het departement UiT in Lier, het college van
burgemeester en schepenen, de gemeenteraad en de Lierse persbond.
Ze moet gericht worden aan de Kern Cultuurforum, Aarschotsesteenweg 3, te 2500 Lier en er toekomen uiterlijk op 31 januari.
Om geldig te zijn moet het dossier van de kandidaat volgende documenten bevatten:
a. een beknopt curriculum vitae van de individuele kandidaat of een voorstelling van de culturele vereniging(en);
b. een gedetailleerde beschrijving van de prestatie(s) die men wil bekroond zien, en
c. een motivatie van de kandidatuur
d. de categorie waarvoor de kandidatuur wordt ingediend. (categorie 1 of categorie 2, zie art. 2)
Artikel 4:
De Kern Cultuurforum bekijkt voor 15 februari autonoom of de voorgedragen kandidaturen ontvankelijk zijn op basis van het ingediende dossier. Criteria hiervoor
zijn het formele en procedurele aspect enerzijds (Is het dossier tijdig en volledig?) en
het kwalitatieve aspect anderzijds (inhoud-niveau).Tegen de beslissing van de Kern Cultuurforum is geen beroepsprocedure mogelijk.
Artikel 5:
De kandidaturen die ontvankelijk zijn verklaard worden onderworpen aan een stemronde.
50% van de punten wordt bepaald via stemming door de inwoners van Lier.
Elke inwoner van Lier kan voor elke categorie slechts 1 stem uitbrengen.
50 % van de punten wordt bepaald door de jury cultuurprijs.
Artikel 6:
Tussen 1 en 31 maart krijgen de burgers de kans om online te stemmen op één van de weerhouden kandidaten. En dit voor beide categorieën.
De stemming gebeurt via de website www.uitinlier.be en wordt via zoveel mogelijk kanalen gepromoot (stadsmagazine, website(s), social media, …)
Artikel 7:
Vóór 31 maart laat de voorzitter van de Kern Cultuurforum, de jury
samenroepen. Bij de oproeping wordt per categorie een lijst van de kandidaten gevoegd.
Artikel 8:
De burgemeester van de stad Lier is voorzitter van de jury, die samengesteld is uit:
a.De Schepen van Cultuur van de Stad Lier
b.De leden van de Kern van het Cultuurforum
c.Twee voorzitters van een andere Lierse adviesraad
d.Eén afgevaardigd lid door de Lierse Persbond
e.Drie ambtenaren van het departement Uit in Lier
Het is de leden van de jury niet toegelaten zich te laten vertegenwoordigen bij volmacht.
Indien een jurylid tot de kandidaten behoort, echtgenoot, bloed of aanverwant tot en met de tweede graad, of samenwonend is met één van de kandidaten of betrokken is bij het project, kan deze geen deel uitmaken van de jury voor de categorie waarvoor hij werd voorgedragen.
Artikel 9:
De procedure zal als volgt verlopen:
1. Op de gestelde dag en uur overloopt de voorzitter van de jury per categorie de
kandidaturen.
2. Verder verloop van de procedure geschiedt afzonderlijk per categorie:
a) Van de weerhouden kandidaten worden de prestaties en de motivatie van de
kandidaatstelling overlopen en besproken.
b) Vervolgens gaat de jury over, bij geheime stemming, tot het rangschikken van de
weerhouden kandidaturen. Dit gebeurt door een cijfer te plaatsen achter de naam
van elke kandidaat, beginnende met het cijfer één voor de kandidaat waaraan het minst de voorkeur wordt gegeven, het cijfer twee aan de kandidaat die men op de voorlaatste plaats wil rangschikken, enz… De kandidaat die de voorkeur krijgt, quoteert men met het hoogste cijfer. De cijfers moeten een ononderbroken geheel vormen en toegekend worden aan elke kandidatuur, zo niet wordt het stembiljet ongeldig verklaard.
c) De behaalde cijfers worden per weerhouden kandidaat samengeteld.
Artikel 10:
Voor 15 april tellen de voorzitter en de ondervoorzitter van de Kern Cultuurraad de punten van de jury samen met stemmen van de bevolking.
Ingeval de uitkomst resulteert in een ex aequo geven de punten, toegekend door de jury, de doorslag. .
De uitslag wordt ter kennis gebracht van de jury en de Schepen van Cultuur brengt de winnaars persoonlijk op de hoogte.
Artikel 11:
Tegen de uitslag van de verkiezing is geen enkel verhaal mogelijk.
Artikel 12:
De Cultuurprijs wordt onder de vorm van een cheque overhandigd samen met een oorkonde.
De waarde van de cheque bedraagt € 500,00 per categorie, zoals voorzien in het budget van de Stad Lier.
Artikel 13:
De Cultuurprijs van de Stad Lier wordt door de Voorzitter van de Kern Cultuurforum, de Schepen van Cultuur en de Burgemeester uitgereikt op een gezamenlijk overlegd moment.
Ziet de laureaat van de eerste categorie af van de prijs dan zal deze verdeeld worden tussen de tweede en de derde genomineerde.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1
Er wordt akte genomen van de melding ingediend inzake een tijdelijke bronbemaling voor het uitvoeren van de werken in omgevingsvergunning 2019/471
De aanvraag omvat de nieuwe rubriek:
Rubriek | Omschrijving | Aard | Hoeveelheid | Eenheid |
53.2.2°a) | Tijdelijke bronbemaling voor uitgraven vergunde kelder | klasse 3 | 8.000 | m³/jaar |
1)
Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan omvat:
Rubriek | Omschrijving | Aard | Totale hoeveelheid | Eenheid |
53.2.2°a) | Tijdelijke bronbemaling voor uitgraven vergunde kelder | klasse 3 | 8.000 | m³/jaar |
Art. 2
De plannen en het meldingsdossier waarop deze akte gebaseerd is, maken integraal deel uit van de meldingsakte.
Art. 3
De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden :
Volgende bijzondere milieuvoorwaarden worden opgelegd:
Volgende aandachtspunten worden meegegeven:
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Art. 4
De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende milieuvoorwaarden :
De algemene en sectorale milieuvoorwaarden van titel II van het VLAREM :
De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden staan in titel II van het VLAREM. Deze opsomming is louter indicatief. Bij wijziging van VLAREM wordt de exploitant geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven. De integrale en geconsolideerde tekst van titel II van het VLAREM is raadpleegbaar op de Milieunavigator, via de link : https://navigator.emis.vito.be/
Volgende bepalingen zijn van toepassing:
Indien er na de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning blijkt dat er geëxploiteerd zal worden met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dan dient er een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang exploitatie.
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van de beslissing van de deputatie.
Art 2 :
Het college beslist niet in beroep te gaan tegen de beslissing.
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van de beslissing van de deputatie.
Art 2 :
Het college beslist niet in beroep te gaan tegen de beslissing.
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van de beslissing van de deputatie.
Art 2 :
Het college beslist niet in beroep te gaan tegen de beslissing.
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van het ingestelde beroep en beslist het standpunt uit eerste aanleg te bekrachtigen.
BESLUIT
Het betreft een aanvraag tot omgevingsvergunning met betrekking tot het uitbreiden van een gebouw. Deze aanvraag wordt door de deputatie behandeld en verloopt volgens de gewone procedure.
Het dossier werd per beveiligde zending verzonden op 23 juni 2020 naar de stad Lier in het kader van de wettelijke adviesverlening.
Het college van burgemeester en schepenen heeft deze aanvraag onderzocht, rekening houdend met de terzake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning, het decreet houdende algemene bepalingen inzake milieubeleid, de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en hun uitvoeringsbesluiten.
1) Historiek
Volgende vergunningen en/of weigeringen zijn gekend voor desbetreffend perceel:
2014/22 - nieuwbouw van een tuinbouwbedrijf - College: 4/08/2014 (Weigering) - Deputatie: 27/11/2014 (Vergunning)
2017/2 - het ecologisch inrichten van een restperceel + uitbreiden serre – Deputatie: 30/11/2017
2019/283 - uitbreiden van de rubrieken die nodig zijn voor het uitbaten van een modern tuinbouwbedrijf - Deputatie: 07/11/2019
2) Beschrijving van de aanvraag
De aanvraag voorziet het uitbreiden van het kantoorgedeelte van het para-agrarisch landbouwbedrijf.
3) Openbaar onderzoek
De behandelende overheid verzocht de stad Lier om het openbaar onderzoek van dertig dagen in te stellen conform artikel 23 van het decreet inzake de omgevingsvergunning (OVD) en art. 16 t/m 29 van het uitvoeringsbesluit op de omgevingsvergunning (OVB). De voorgeschreven aanplakking diende te gebeuren binnen de tien kalenderdagen na de datum van ontvangst van het dossier door de stad Lier (23/06/2020), zodat het openbaar onderzoek uiterlijk op de elfde dag na die datum aanvangt. Het openbaar onderzoek liep van 13/07/2020 tot en met 11/08/2020.
Naar aanleiding van het openbaar onderzoek werden er geen bezwaarschriften ontvangen.
4) Adviezen
Volgende (interne) adviezen zijn van toepassing :
1.De brandweerzone Rivierenland wordt om advies verzocht als het voorwerp van de vergunningsaanvraag betrekking heeft op:
1°Gebouwen / terreinen (zonder publieke functie) :
2.De interne Cel Integraal Waterbeheer
Uitgebrachte adviezen:
Brandweer Lier heeft op 25 juli 2020 onder ref. voorwaardelijk gunstig advies (25 juli 2020) uitgebracht binnen de wettelijke termijn volgend op de ontvangst van de adviesvraag.
Het volledige brandweeradvies is terug te vinden op het omgevingsloket.
Het standpunt van Brandweer Lier wordt bijgetreden, de volgende voorwaarde(n) zal/zullen worden opgelegd in de vergunning :
Cel Integraal Waterbeheer heeft onder ref. IW 2020/302 volgend voorwaardelijk gunstig advies uitgebracht binnen de wettelijke termijn volgend op de ontvangst van de adviesvraag :
Beschrijving en kenmerken van het watersysteem relevant voor het project
Beschrijving watersysteem:
Het perceel waarop de ingreep wordt gepland ligt in het afstroomgebied van de Itterbeek, een waterloop van 2e categorie, beheerd door de provincie Antwerpen.
De locatie van de ingreep is volgens de watertoetskaart deels gelegen in effectief overstromingsgevoelig gebied.
Op de Vlagg-kaart (versie 2019) staat centraal op het terrein een overstromingspeil ingetekend voor T25 en T100 van respectievelijk 0,15 m en 0,20 m. Ook aan de rand van de Itterbeek staat een overstromingspeil ingetekend (T25: 0,20 m en T100: 0,25 m).
De betreffende percelen hellen af naar de Itterbeek.
De aanvraag is niet gelegen in een signaalgebied.
Bodemtype:
De oorspronkelijke vergunning werd aangevraagd voor verschillende percelen. Door het grote aantal percelen is ook een grote verscheidenheid aan bodemtypes van toepassing:
Pdcz (Matig natte licht zandleembodem met sterk gevlekte, verbrokkelde textuur B horizont) – drainageklasse d
- Roestverschijnselen treden op vanaf 40-60 cm.
Sdgy (Matig natte lemig zandbodem met duidelijke ijzer en/of humus B horizont) – drainageklasse d
- De waterhuishouding is goed in de zomer, maar te nat in de winter; roestverschijnselen treden op tussen 40 en 60 cm.
w-Pdc (Matig natte licht zandleembodem met sterk gevlekte, verbrokkelde textuur B horizont) – drainageklasse d
- Roestverschijnselen treden op vanaf 40-60 cm.
w-Phc (Natte licht zandleembodem met sterk gevlekte, verbrokkelde textuur B horizont) – drainageklasse h
- Roestverschijnselen beginnen vanaf 20 cm
Scf (Matig droge lemig zandbodem met weinig duidelijke ijzer en/of humus B horizont) – drainageklasse c
- De Bodem is gevoelig aan droogte in de zomer
OB (antropogeen bodemtype – sterk door de mens gewijzigd en/of vernietigd bodemprofiel) – drainageklasse ongekend
Beoordeling en evaluatie van de voorgestelde ingreep op het watersysteem
Historiek
De oorspronkelijke vergunning werd in beroep verleend door de Bestendige Deputatie van de Provincie Antwerpen op 27 november 2014. De aanvraag betrof toen de bouw van een nieuw tuinbedrijf met een verharde en niet-infiltreerbare oppervlakte van 153.668 m².
Er werd een overgedimensioneerd hemelwatervolume voorzien van 83.188 m³ in 3 waterbassins, waarvan 13.532 m³ buffervolume voor het hergebruik voor de tomatenteelt. Daarnaast werd ook een hemelwaterput van 10.000 l geplaats met hergebruik voor sanitaire voorzieningen.
Er werd een afwijking op de hemelwaterverordening toegestaan in die zin dat er geen infiltratievoorziening geplaatst moest worden. Dit werd verantwoord door enerzijds de grote waterbehoefte van het bedrijf en anderzijds de eigenschappen van de bodem. De bodem is slechts matig geschikt voor infiltratie en de gemiddelde grondwaterstand is te hoog om efficiënte infiltratie mogelijk te maken.
Huidige aanvraag
De huidige aanvraag betreft de uitbreiding van het bestaande gebouw; er wordt een nieuwe dakoppervlakte van 281 m² voorzien. In verhouding tot de bestaande dakoppervlakte is dit een zeer beperkte uitbreiding. De uitbouw wordt voorzien op een reeds verhard gedeelte, centraal gelegen tussen de serres. Er wordt dus geen bijkomende onverharde oppervlakte aangewend. Het hemelwater afkomstige van de uitbouw zal worden afgevoerd naar de bestaande hemelwaterbassins. Deze waren in de oorspronkelijke aanvraag reeds ruim voorzien; de toestroom van een extra hoeveelheid hemelwater zou dus opgevangen moeten kunnen worden.
Er wordt opnieuw een afwijking van de verordening gevraagd op basis van het hoge waterverbruik van het bedrijf. Er wordt geen infiltratievoorziening geplaatst. Gezien de onveranderde toestand van de bodem en de grondwaterstanden, kan deze afwijking toegestaan worden.
Terreinwijziging:
Voorzien:
- Het terreinprofiel blijft ongewijzigd.
Beoordeling:
- Er mogen geen terreinwijzigingen uitgevoerd worden.
Volgende voorwaarden werden door Cel Integraal Waterbeheer opgelegd:
Toetsing beoordeling en voorwaarden aan de doelstellingen van het decreet integraal waterbeleid
De aanvraag is in overeenstemming met de doelstellingen en beginselen van het Decreet Integraal Waterbeleid en wordt gunstig geadviseerd.
- Er worden geen bijkomende voorwaarden opgelegd
De eindconclusie van het advies luidt als volgt: voorwaardelijk gunstig (3 augustus 2020).
Het standpunt van Cel Integraal Waterbeheer wordt bijgetreden, er moeten geen bijkomende voorwaarden opgelegd te worden in de vergunning.
5) Goede ruimtelijke ordening
In toepassing van artikel 4.3.1 §2 van de Vlaamse Codex moet de overeenstemming van de goede ruimtelijke ordening worden beoordeeld met inachtneming van volgende beginselen:
1° het aangevraagde wordt, voor zover noodzakelijk of relevant, beoordeeld aan de hand van aandachtspunten en criteria die betrekking hebben op de functionele inpasbaarheid, de mobiliteitsimpact, de schaal, het ruimtegebruik en de bouwdichtheid, visueel-vormelijke elementen, cultuurhistorische aspecten en het bodemreliëf, en op hinderaspecten, gezondheid, gebruiksgenot en veiligheid in het algemeen, in het bijzonder met inachtneming van de doelstellingen van artikel 1.1.4;
2° het vergunningverlenende bestuursorgaan houdt bij de beoordeling van het aangevraagde rekening met de in de omgeving bestaande toestand, doch het kan ook beleidsmatig gewenste ontwikkelingen met betrekking tot de aandachtspunten, vermeld in 1°, in rekening brengen;
3°indien het aangevraagde gelegen is in een gebied dat geordend wordt door een ruimtelijk uitvoeringsplan, een gemeentelijk plan van aanleg of een omgevingsvergunning voor het verkavelen van gronden waarvan niet op geldige wijze afgeweken wordt, en in zoverre dat plan of die vergunning voorschriften bevat die de aandachtspunten, vermeld in 1°, behandelen en regelen, worden deze voorschriften geacht de criteria van een goede ruimtelijke ordening weer te geven.
Functionele inpasbaarheid:
Het voorgelegd ontwerp is principieel in overeenstemming met de bepalingen van het gewestplan. De functionele inpasbaarheid wordt beoordeeld aan de hand van de bijkomende bepalingen uit de omzendbrief van 8 juli 1997 en latere wijzigingen, betreffende de inrichting en de toepassing van de ontwerp-gewestplannen en gewestplannen.
De behouden functie (para-agrarisch landbouwbedrijf) is inpasbaar in de omgeving.
Mobiliteitsimpact:
De verkeersbewegingen die gegenereerd worden kunnen op een normale manier opgenomen worden in de bestaande verkeersstromen.
Men voldoet aan de eigen parkeerbehoefte.
Schaal, ruimtegebruik en bouwdichtheid:
Inplanting en gabarit van het gebouw zijn aanvaardbaar. De aanvraag voorziet in een normaal ruimtegebruik en een bouwdichtheid binnen de grenzen zoals bepaald voor de plaats. Het ontwerp schaalt zich op een goede manier in de omgeving.
Visueel vormelijke aspecten:
Het voorziene materiaalgebruik is aanvaardbaar in deze context. De beoordeling van het eigenlijke esthetische aspect is zeer subjectief. Hierover kan stedenbouwkundig geen appreciatie gegeven worden.
Bodemreliëf:
Het bodemreliëf wijzigt niet of weinig.
Hinderaspecten, gezondheid, gebruiksgenot en veiligheid in het algemeen:
Beoordeling van deze aspecten vallen buiten de appreciatiemogelijkheden van stedenbouw omdat ze van privaatrechterlijke aard zijn. Een omgevingsvergunning wordt steeds verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van een vergunning houdt geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
Bij de aanvraag moet rekening gehouden worden met de verplichtingen inzake brandveiligheid zoals deze voorzien worden in de wet van 30 juli 1979 betreffende de preventie van brand en ontploffing en betreffende de verplichte verzekering van de burgerrechtelijke aansprakelijkheid in dergelijke gevallen, het Koninklijk Besluit van 7 juli 1994 tot vaststelling van de basisnormen voor de preventie van brand en ontploffing waaraan de nieuwe gebouwen moeten voldoen en diens bijlagen.
Conclusie :
De aanvraag is verenigbaar met de goede ruimtelijke ordening.
6) Algemene conclusie en advies gemeentelijke omgevingsambtenaar
Aangezien de voorgelegde aanvraag voorwaardelijk in overeenstemming is met alle bepalingen uit de Vlaamse codex kan een gunstig advies gegeven worden onder volgende voorwaarden :
Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van het verslag van de gemeentelijke omgevingsambtenaar van (05/08/2020).
7) Inhoudelijke beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen
Op basis van de hierboven vermelde overwegingen komt het college van burgemeester en schepenen tot de volgende beoordeling van het dossier:
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werd(en) ingediend.
Art. 2:
Het college beslist de omgevingsvergunning ingediend door Chelsey Kenis namens PRIMATO BVBA inzake uitbreiden van een gebouw, gelegen Lierbaan 196A, 2580 Putte voorwaardelijk gunstig te adviseren.
Art. 3:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
de voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1
Er wordt akte genomen van de melding inzake het uitbreiden van een vrijstaande eengezinswoning.
Art. 2
De plannen en het meldingsdossier waarop deze akte gebaseerd is, maken integraal deel uit van de meldingsakte.
Art. 3
De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
Er worden geen specifieke voorwaarden opgelegd.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn van toepassing:
1) De vergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze melding houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
2) De vergunning doet geen enkele afbreuk aan de verplichtingen inzake brandveiligheid zoals deze voorzien worden in de wet van 30 juli 1979 betreffende de preventie van brand en ontploffing en betreffende de verplichte verzekering van de burgerrechtelijke aansprakelijkheid in dergelijke gevallen, het Koninklijk Besluit van 7 juli 1994 tot vaststelling van de basisnormen voor de preventie van brand en ontploffing waaraan de nieuwe gebouwen moeten voldoen en diens bijlagen.
3) Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
4) Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
5) Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
6) De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
7) Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
8) Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
Indien er na de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning blijkt dat er geëxploiteerd zal worden met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dan dient er een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang exploitatie.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1
Er wordt akte genomen van de melding inzake het wijzigen van zolder, badkamer, keuken en achtergevel 2500 Lier.
Art. 2
De plannen en het meldingsdossier waarop deze akte gebaseerd is, maken integraal deel uit van de meldingsakte.
Art. 3
De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden :
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
Er worden geen specifieke voorwaarden opgelegd.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn van toepassing:
1) De vergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze melding houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
2) De vergunning doet geen enkele afbreuk aan de verplichtingen inzake brandveiligheid zoals deze voorzien worden in de wet van 30 juli 1979 betreffende de preventie van brand en ontploffing en betreffende de verplichte verzekering van de burgerrechtelijke aansprakelijkheid in dergelijke gevallen, het Koninklijk Besluit van 7 juli 1994 tot vaststelling van de basisnormen voor de preventie van brand en ontploffing waaraan de nieuwe gebouwen moeten voldoen en diens bijlagen.
3) Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
4) Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
5) Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
6) De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
7) Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
8) Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
Indien er na de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning blijkt dat er geëxploiteerd zal worden met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dan dient er een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang exploitatie.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het plaatsen van een tuinhuis, te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
Er worden geenspecifieke stedenbouwkundige voorwaarden opgelegd.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
1) De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
2) Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
3) Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
4) De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
5) Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
6) Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
7) Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
8) De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
9) Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
10) Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
11) De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
12) De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
1° het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
2° de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het verbouwen van een woning, te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
Er worden geenspecifieke stedenbouwkundige voorwaarden opgelegd.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
1) De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
2) Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
3) Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
4) De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
5) Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
6) Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
7) Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
8) De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
9) Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
10) Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
11) De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
12) De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
1° het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
2° de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het regulariseren van een bestaande eengezinswoning, te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
Er worden geenspecifieke stedenbouwkundige voorwaarden opgelegd.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
1) De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
2) Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
3) Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
4) De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
5) Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
6) Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
7) Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
8) De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
9) Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
10) Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
11) De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
12) De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
1° het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
2° de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.
Art. 2:
Het college beslist de aanvraag inzake het regulariseren van veranda met overdekt terras te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 3:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
1° het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
2° de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist dat volgens artikel 5.2.2 van de Vlaamse Codex, de voorgaande opmerkingen moeten vermelden in de akte voor het afsplitsen van een perceel met manegegebouw.
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van de lijst bestelbonaanvragen Stad Lier, deel 3, voor een totaal bedrag van 23.375,72 euro, aangemaakt in week 33 van 2020, die de volledige goedkeuringsflow doorlopen hebben.
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van de lijst bestelbonaanvragen Stad Lier, deel 2, voor een totaal bedrag van 52.619,92 euro, aangemaakt in week 32 van 2020, die de volledige goedkeuringsflow doorlopen hebben.
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van de lijst bestelbonaanvragen Stad Lier, deel 1 voor een totaal bedrag van 25.611,16 euro, aangemaakt in week 31 van 2020, die de volledige goedkeuringsflow doorlopen hebben.
BESLUIT
Art 1 :
Het college geeft positief advies betreffende het uitvoeren van een ballonnenproject op het openbaar domein ihkv COVID-19. Er dienen wel goede afspraken gemaakt te worden betreffende de praktische zaken aangaande de opbouw en opruim van het project.
Art 2 :
Het college geeft positief advies om dit ballonnenproject te subsidiëren voor € 180.
BESLUIT
Art 1 :
Het college geeft het positief advies om de tijdelijke politieverordening daterend 8 mei 2020, aangaande de uitstallingen op het openbaar domein in het Kernwinkelgebied, niet te verlengen nadat deze ten einde loopt op 31 augustus 2020.
Art 2 :
Het college geeft het positief advies om de tijdelijke politieverordening daterend 26 mei 2020, aangaande de terrassenuitbreidingen, te verlengen tem 25 oktober 2020.
Aangaande de terrassenuitbreidingen voor een privatieve eigendom dient er opnieuw een akkoord van de betreffende eigenaar ingediend te worden.
Publicatie LBLOD
De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.
Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:
De inhoud van de publicatie op het moment dat deze werd uitgevoerd.
Een unieke identificatie van de gebruiker die de actie heeft uitgevoerd.
De tijdstempel waarop de actie werd uitgevoerd.
Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.