Zitting van 24 juni 2019
B.3 Aanvraag schrapping leegstaand handelspand Antwerpsestraat 85. GOEDKEURING.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist een schrapping uit het leegstandsregister toe te kennen aan de zakelijk gerechtigde, TICO Invest nv voor het gelijkvloers handelspand Antwerpsestraat 85 te Lier.
Zitting van 24 juni 2019
B.4 Partnerschap stad Lier & BAAS / cofinancieringstoelage voor Liers ondernemerschapsproject BAAS. GOEDKEURING.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist het partnerschap van de stad Lier i.f.v. het Lierse BAAS-project goed te keuren en de cofinancieringstoelage voor deze intergemeentelijke synergie binnen het BAAS-team over te laten schrijven.
Art 2 :
De financiële gevolgen zijn:
Actienummer | Omschrijving budgetsleutel | Bedrag | Saldo krediet |
4.1.2.2. | Andere kosten voor prestaties van derden. | 4.660 euro (incl. btw) | 34.559,57 euro |
Budgetsleutel | |||
0500/61399999 |
Zitting van 24 juni 2019
B.5 Zaterdagse markt - opzegging abonnement. GOEDKEURING.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist, rekening houdend met artikel 5.2. van het marktreglement, de aanvraag voor het annuleren van een vaste standplaats (vanaf 1 juli 2019) goed te keuren.
Art 2 :
Het retributiereglement op plaatsrechten markten en elektriciteitsvoorziening voor marktkramers en andere gebruikers, goedgekeurd door de gemeenteraad op 16 december 2013 wordt toegepast.
Zitting van 24 juni 2019
B.6 Communicatie bouwmeesterscan. GOEDKEURING.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om na oplevering van het eindrapport van de Bouwmeester Scan voor Lier, de link naar de website van de Vlaams Bouwmeester met bijhorende tekst op de website van de stad te plaatsen.
Zitting van 24 juni 2019
B.7 OV 2019/62: splitsen van één perceel in drie percelen. Limietdatum: 29/06/2019. OMGEVINGSVERGUNNING.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
De aanvraag ingediend inzake splitsen van één perceel in drie percelen, gelegen Lier te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn van toepassing:
De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
1° het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
2° de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.
Zitting van 24 juni 2019
B.8 OV 2019/108: bouwen van een ééngezinswoning. Limietdatum: 29/06/2019. OMGEVINGSVERGUNNING.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
De aanvraag inzake bouwen van een ééngezinswoning, te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
o De noodzakelijke toegangen vanaf de openbare weg naar de woning zullen mogen aangetrokken worden.
o Terrassen die gelegen zijn binnen de bouwzone mogen op hetzelfde niveau gebracht worden als het niveau van het nulpas van de woning.
o De voortuin- en zijtuin mogen op het zelfde niveau gebracht worden als de boordsteen op de grens met het voorliggende domein (cfr. dwarsprofielen in verkavelingsvergunning).
o Het gedeelte voor de garage in de zijtuinstrook mag op het zelfde niveau gebracht worden als de boordsteen op de grens met het voorliggende domein (cfr. dwarsprofielen in verkavelingsvergunning).
o De rest van de kavel zal zijn oorspronkelijk niveau moeten behouden.
o De verhardingen in de voor- en zijtuinstrook moeten aangelegd worden in waterdoorlatende materialen.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn van toepassing:
• De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
• Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
• Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
• De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
• Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
• Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
• Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
• De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
• Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
• Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
• De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
• De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
1° het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
2° de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.
Zitting van 24 juni 2019
B.9 OV 2019/109: bouwen van een ééngezinswoning. Limietdatum: 29/06/2019. OMGEVINGSVERGUNNING.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
De aanvraag inzake bouwen van een ééngezinswoning, gelegen Spreet 41, 2500 Lier te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn van toepassing:
• De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
• Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
• De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
• Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
• Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
• Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
• De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
• Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
• Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
• De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
• De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
1° het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
2° de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.
Zitting van 24 juni 2019
B.10 Leegstand: schrapping en vrijstelling. GOEDKEURING.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om 7 woningen te schrappen uit het leegstandsregister wegens 6 maanden onafgebroken bewoning.
Zitting van 24 juni 2019
B.11 Interlokale vereniging 'IGS versterkt wonen in Mechelen, Lier en Willebroek'. subsidieaanvraag bij Wonen-Vlaanderen GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.
BESLUIT
Artikel 1
Het college gaat akkoord met de inhoud van het BVR Lokaal Woonbeleid van 16 november 2018 en verbindt zich tot het naleven en uitvoeren van de bepalingen ervan door de engagementsverklaring hierbij te aanvaarden.
Artikel 2
Het college neemt kennis van de subsidie aanvraag die Mechelen, Lier en Willebroek samen willen indienen ten voordelen van de interlokale vereniging ‘IGS versterkt wonen in Mechelen, Lier en Willebroek’.
Artikel 3
Het college beslist de subsidie bij Wonen Vlaanderen aan te vragen.
Artikel 4
Het college wijst dit ter goedkeuring door aan de gemeenteraad.
Zitting van 24 juni 2019
B.12 Begeleiding volkstuinproject Den Hof van Pallieter aan Velt vzw. TOEWIJZING.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist dat de opdracht voor de werving, opstart en begeleiding van de nieuwe volkstuingroep "den Hof van Pallieter" wordt gegund aan Velt vzw, tegen het nagerekende bedrag van 12 992 euro incl BTW.
Zitting van 24 juni 2019
B.13 Participatie bij opmaak meerjarenplan. GOEDKEURING.
BESLUIT
Art 1 :
Het college keurt de aanpak van de toekomstavonden in het kader van participatie bij opmaak van het meerjarenplan goed.
Zitting van 24 juni 2019
B.14 Lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL. GOEDKEURING.
BESLUIT
Art 1 :
Het college keurt de lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL goed voor een totaal bedrag van 3.479,44 euro ( van bestelbonnummer 201900268 tot en met bestelbonnummer 201900277 ).
Zitting van 24 juni 2019
B.15 Facturen gewone en buitengewone dienst LPL, dienstjaar 2019, voor een totaal bedrag van 49.171,94 euro. BETAALBAARSTELLING.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist de volgende mandaten, dienstjaar 2019, betaalbaar te stellen voor een totaal bedrag van 49.171,94 euro : van mandaatnummer 532 tot en met mandaatnummer 555.
Zitting van 24 juni 2019
B.16 Facturen Stad Lier, dienstjaar 2019, voor een totaal bedrag van 897.606,77 euro. BETAALBAARSTELLING.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist de volgende goedkeuringslijsten, dienstjaar 2019, betaalbaar te stellen voor een totaal bedrag van 897.606,77 euro : van goedkeuringslijstnummer 201900431 tot en met goedkeuringslijstnummer 201900477.
Zitting van 24 juni 2019
B.17 Belastingkohier op " Vervoer van personen die overlast veroorzaken ", derde kohier dienstjaar 2018. VASTSTELLING EN UITVOERBAARVERKLARING.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist het belastingkohier op " Vervoer van personen die overlast veroorzaken ", derde kohier dienstjaar 2018, vast te stellen en uitvoerbaar te verklaren voor een totaal bedrag van 800 euro.
Zitting van 24 juni 2019
B.18 Belastingkohier op " Motoren ", zesde kohier dienstjaar 2018. VASTSTELLING EN UITVOERBAARVERKLARING.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist het belastingkohier op " Motoren ", zesde kohier dienstjaar 2018, vast te stellen en uitvoerbaar te verklaren voor een totaal bedrag van 2.629,24 euro.
Zitting van 24 juni 2019
B.19 Belastingkohier op " Valse alarmen ", dienstjaar 2019. VASTSTELLING EN UITVOERBAARVERKLARING.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist het belastingkohier op " Valse alarmen ", dienstjaar 2019, vast te stellen en uitvoerbaar te verklaren voor een totaal bedrag van 143,75 euro.
Zitting van 24 juni 2019
B.20 Belastingkohier op " Sluikstorten ", dienstjaar 2019. VASTSTELLING EN UITVOERBAARVERKLARING.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist het belastingkohier op " Sluikstorten ", dienstjaar 2019, vast te stellen en uitvoerbaar te verklaren voor een totaal bedrag van 250 euro.
Zitting van 24 juni 2019
B.21 ERSV Provincie Antwerpen - algemene vergadering van 1 juli 2019 - agenda. GOEDKEURING.
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van de agenda van de algemene vergadering van de vzw Erkend Regionaal Samenwerkingsverband Provincie Antwerpen (vzw ERSV Provincie Antwerpen) op 1 juli 2019, die bestaat uit volgende agendapunten:
1. | Wijziging mandaten • Goedkeuring |
2. | Aanduiding bestuurders ERSV: 12 = 3 + 3 + 6
3 werknemersvertegenwoordiging: 1.Schoeters Dirk voor ABVV 2.Pennickx Wim voor ACV 3.Van den Bogaert Frank voor ACLVB
3 werkgeversvertegenwoordiging: 1.Van Ussel Sofi voor Unizo 2.Dockx Roel voor VOKA 3.Van de Moortel Gert voor Boerenbond
6 provincie en lokale besturen (waarvan minstens 2 voor lokale besturen): • Caluwé Ludwig voor CD&V (voorzitter, ook in POM) • Gys Seppe voor N-VA (ook in POM) • Lauwers Linda voor N-VA (ook in POM) • Jacques Ilse voor N-VA (ook in POM) • Vrancken Isabelle voor N-VA (adviserend, ook in POM) • Colson Mireille voor N-VA (adviserend, ook in POM) • Weckhuysen Wendy voor CD&V (adviserend, ook in POM)
Kandidatuurstelling vanuit lokale besturen: • Arrondissement Antwerpen: Claude Marinower voor Open VLD (Antwerpen), Goris Brigitte voor N-VA (Edegem), Axel Boen voor CD&V (Schelle), Van Hofstraeten Walter voor Open VLD (Zoersel) • Arrondissement Mechelen: Feyaerts Patrick voor Open VLD (Heist-op-den-Berg) • Arrondissement Turnhout: Broeckx Gerda voor CD&V (Laakdal)
|
3. | Voordracht RvB POM vanuit ERSV: 3 werknemersvertegenwoordiging: 1.Schoeters Dirk voor ABVV 2.Pennickx Wim voor ACV 3.Van den Bogaert Frank voor ACLVB (adviserend)
3 werkgeversvertegenwoordiging: 1.Van Ussel Sofi voor Unizo 2.Dockx Roel voor VOKA 3.Van de Moortel Gert voor Boerenbond (adviserend)
|
4. | Aanduiding mandaten binnen bestuur ERSV: 1.Voorzitter (nu Caluwé Ludwig) 2.Ondervoorzitter 3.Secretaris 4.Penningmeester (nu Van Ussel Sofi)
|
5. | Verslag Algemene Vergadering 25 juni 2018AV03 • Goedkeuring
|
6. | Jaarrekening 2018AV04 • Goedkeuring
|
7. | Toelichting besteding verdeling restmiddelen door coördinatoren (max. 5 min): • Streekplatform Kempen vzw • Versterkt Streekbeleid Rivierenland • Versterkt Streekbeleid Waas en Dender • Streekplatform Voorkempen • Streekplatform Rupelstreek/Zuidrand
|
8. | Voorstel besteding restmiddelen AV06 • Toelichting aanpak en goedkeuring
|
9. | Stand van zaken Jodenstraat 44 • Ontruiming Jodenstraat + eventuele overname meubilair door LOGO • Overdracht archieven STC/RESOC/ERSV naar provinciearchief
|
10. | Varia |
Art 2 :
Het college draagt de vertegenwoordiger van de stad, die zal deelnemen aan de algemene vergadering van de vzw Erkend Regionaal Samenwerkingsverband Provincie Antwerpen (vzw ERSV Provincie Antwerpen) op zijn/haar stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in het college van heden inzake voormelde artikelen.
Art 3 :
Het college van burgemeester en schepenen wordt gelast met de uitvoering van voormelde beslissingen en onder meer kennisgeving hiervan te verrichten aan de vzw Erkend Regionaal Samenwerkingsverband Provincie Antwerpen (vzw ERSV Provincie Antwerpen).
Art 4 :
Kopieën:
Aantal | Bestemmeling |
1 | ERSV |
1 | vertegenwoordigers |
Zitting van 24 juni 2019
B.22 Verkoop conciërgewoning Marnixdreef 24. PRINCIPIËLE GOEDKEURING.
Werd uitgesteld naar een andere zitting.
Zitting van 24 juni 2019
B.23 Renovatie Zwartzusterklooster - stand van zaken + aanpassing timing en dossier omgevingsaanvraag. GOEDKEURING.
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van de stand van zaken en de aangepaste timing in het dossier 'verbouwen van het Zwartzusterklooster in Lier'.
Art 2 :
Het college keurt het dossier voor indiening omgevingsvergunning goed.
Zitting van 24 juni 2019
B.24 Opmaken van een onroerend erfgoedbeleidsplan en integreren onroerend erfgoedbeleidsplan binnen andere beleidsdomeinen. GOEDKEURING VERZENDEN NAAR GEMEENTERAAD.
Werd uitgesteld naar een andere zitting.
Zitting van 24 juni 2019
B.25 Kanunnik Davidlaan - getuigschrift van goede uitvoering. GOEDKEURING.
BESLUIT
Art 1 :
Het college maakt een attest van goede uitvoering van de weg- en rioleringswerken Kanunnik Davidlaan over aan Vermetten Wegenbouw NV uit Merksplas.
Zitting van 24 juni 2019
B.26 Raamcontact voor het reinigen van riolering en uitvoeren van camera-inspecties op het grondgebied van Lier - verlenging 1 : Boomlaarstraat - De Kozak - Tramweglei. BIJKOMENDE VASTLEGGING.
BESLUIT
Art 1 :
Het college hecht goedkeuring aan de bijkomende vastlegging van 5.713,50 euro (BTW 0% - riolering) voor het uitvoeren van camera-inspecties en reiniging van de riolering aan Tramweglei - De Kozak - Boomlaarstraat binnen het raamcontract 'reinigen van riolering en uitvoeren van camera-inspecties op grondgebied van Lier - verlenging nr. 1' met de firma Peeters OIW NV uit Herentals.
Art 2 :
De financiële gevolgen zijn:
Actienummer | Omschrijving budgetsleutel | Bedrag | Saldo krediet |
5/2/4/2 | Prestaties van derden voor wegen en waterlopen | 5.713,50 euro (BTW 0% - riolering) | 56.033,88 euro |
Budgetsleutel | |||
0310/61035100 |
Zitting van 24 juni 2019
B.27 Raamovereenkomst voor het uitvoeren van onderhoudswerken van wegen op grondgebied van Lier en Koningshooikt - uitgevoerd door een externe aannemer - verlenging 2. Baron Carolylaan thv nr. 72-herstelling verzakking riolering. BIJKOMENDE VASTLEGGING.
BESLUIT
Art 1 :
Het college hecht goedkeuring aan de herstelling van de verzakking van de riolering aan Baron Carolylaan thv nr. 72 voor een bedrag van 5.906,40 euro (BTW 0% - riolering) door BMV Wegenwerken BVBA binnen het raamcontract afgesloten met deze firma voor 'uitvoeren van onderhoudswerken van wegen op grondgebied van Lier en Koningshooikt'.
Zitting van 24 juni 2019
B.28 Weg- en rioleringswerken Kanunnik Davidlaan. Proces-verbaal van voorlopige oplevering. GOEDKEURING.
BESLUIT
Art 1 :
Het college hecht goedkeuring aan de voorlopige oplevering van de weg- en rioleringswerken in de Kanunnik Davidlaan.
Art 2 :
De borgstellingsaktes bij de kredietinstelling ING België NV mogen als volgt worden vrijgegeven:
- akte 01-604456 dd. 21/08/2017 voor een bedrag van 47.430,00 euro (oorspronkelijk borgtocht van 5), voor de helft vrij te geven :
- akte 01/604455 dd. 21/08/2017 voor een bedrag van 4.760,00 euro (aanvullende borgstelling nr. 1 - à posteriori uitgevoerde keuringen), volledig vrij te geven bij voorlopige oplevering ;
- akte 01-604454 dd. 21/08/2017 voor een bedrag van 280,00 euro (aanvullende borgstelling nr. 2 - groenonderhoud), pas vrij te geven bij definitieve oplevering van de opdracht.
Zitting van 24 juni 2019
B.29 Vernieuwen openbare verlichting aan Parelstraat. GOEDKEURING.
BESLUIT
Art 1 :
Het college hecht goedkeuring aan het vernieuwen van de openbare verlichting in de Parelstraat voor een bedrag van 7.437,84 euro exclusief BTW of in totaal 8.999,79 euro inclusief BTW.
Zitting van 24 juni 2019
B.30 Vervangen openbare verlichting aan Leuvensevest. GOEDKEURING.
BESLUIT
Art 1 :
Het college hecht goedkeuring aan de vernieuwing van de openbare verlichting aan Leuvensevest voor een bedrag van 40.350,08 euro exclusief BTW of in totaal 48.823,60 euro inclusief BTW.
Zitting van 24 juni 2019
B.31 Herleggen van kasseibestrating - dienstjaar 2018 - getuigschrift goede uitvoering der werken. WEIGERING.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist geen attest van goede uitvoering af te leveren aan Rezuni BVBA voor de opdracht 'heraanleg kasseibestrating - dienstjaar 2018'.
Zitting van 24 juni 2019
B.32 Veiligheidscoördinatie - verschillende projecten. VASTLEGGINGEN.
BESLUIT
Art 1 :
Het college hecht goedkeuring aan de vastleggingen voor het uitvoeren van veiligheidscoördinatie ontwerp en verwezenlijking voor de onderstaande projecten door Abesco CVBA binnen het 'contact op afroep voor het uitvoeren van veiligheidscoördinatie voor wegenis-, riolering- en bouwwerken :
- heraanleg Ros Beiaardstraat - fase 1 - ophoging vesten
- herstelling van de zebrapaden op de Grote Markt
- verkaveling Beyerse Velden
- heraanleg van voetpaden - dienstjaar 2019
Art 2 :
De financiële gevolgen zijn:
Heraanleg Ros Beiaardstraat - fase 1 - ophoging vesten - ereloon laatste deel verwezenlijking
Actienummer | Omschrijving budgetsleutel | Bedrag | Saldo krediet |
5/2/5/7 | Plannen en studies in uitvoering | 1.022,45 euro incl BTW | 81.634,69 euro |
Budgetsleutel | |||
0200/21400007 |
Herstelling van zebrapaden op de Grote Markt - ereloon ontwerp
Actienummer | Omschrijving budgetsleutel | Bedrag | Saldo krediet |
5/2/2/1 | Wegen - buitengewoon onderhoud | 242 euro incl BTW | 82.232,63 euro |
Budgetsleutel | |||
0200/22400500 |
Verkaveling Beyerse Velden - ereloon ontwerp en verwezenlijking
Actienummer | Omschrijving budgetsleutel | Bedrag | Saldo krediet |
5/2/9/9 | Wegen - in uitvoering | 1.706,10 euro incl BTW | 478.871,98 euro |
Budgetsleutel | |||
0200/22400007 |
Heraanleg voetpaden - dienstjaar 2019 - ereloon ontwerp en verwezenlijking
Actienummer | Omschrijving budgetsleutel | Bedrag | Saldo krediet |
5/2/2/1 | Wegen - buitengewoon onderhoud | 1.089,00 euro incl BTW | 81.143,63 euro |
Budgetsleutel | |||
0200/22400500 |
Zitting van 24 juni 2019
B.33 Fietspomp en pop-upmoment speeltuin. GOEDKEURING.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist akkoord te gaan met het plaatsen van een vaste (mechanische) fietspomp binnen de omheining bij de toegang va de speeltuin aan de Molpoort en met het hangen van een banner die voorbijrijdende fietsers attent maakt op de mogelijkheid van een stop in het fietscafé / koffiehuisje met mogelijkheid gebruik te maken van de fietspomp.
Er kan ondersteuning geboden worden door de stad voor het vastzetten van de fietspomp.
Het college gaat akkoord met de organisatie van het ontmoetingsmoment met ijsjes en een pop-up van het Fietspunt op 19 juli vanaf 11 uur. Op dit moment zal naast het college, ook de Lierse pers uitgenodigd worden.
Zitting van 24 juni 2019
B.34 Wedstrijden VC Smash op 02/11/2019. GOEDKEURING.
BESLUIT
Art 1 :
Het college geeft toelating om de thuiswedstrijden van VC Smash te laten doorgaan in sporthal De Komeet op 2 november 2019. Een zaalwachter zal de permanentie doen van 10u tot +/- 23u.
Zitting van 24 juni 2019
B.35 14 tem 18/08/2019 : Food Truck Festival. GOEDKEURING.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist GOEDKEURING te verlenen voor het organiseren van een Kafé Kasserol Food Truck Festival van 14 t.e.m. 18/8/2019 op de evenementenweide en in het stadspark van Lier.
Er mag geen schade worden toegebracht aan de bomen !
De organisatie dient rekening te houden met volgende voorwaarden:
Start opbouw: vanaf woensdag 07/08/2019 (08u00)
Einde afbraak: dinsdag 20/08/2019 (20u00)
Gebruik evenementenweide:
De voorwaarden/bepalingen van het reglement "Evenementenweide" dienen stipt te worden nageleefd.
De waarborg van 5000 euro dient uiterlijk op 01/08//2019 te zijn gestort op rekening BE 84 0971 1129 4059 met vermelding "KVA - gebruik evenementenweide en stadspark van 07/08 tem 20/08/2019.
Na afloop van het evenement wordt deze, indien aan alle voorwaarden voldaan werd, integraal teruggestort.
Veiligheid:
Ondanks de hoge bezoekersaantallen dient in overleg met alle partners geen medische hulppost voorzien te worden gelet op de ervaringen van vorig jaar en het feit dat deze bezoekersaantallen gespreid over de dag zijn.
Zoals altijd bij evenementen in het stadspark/evenementenweide dient de organisatie bijzondere aandacht te hebben voor de gevaren die met open water (zowel vijver stadspark als Binnennete) te maken hebben.
Het advies van de Brandweer moet gevolgd worden.
Verkeersmaatregelen:
Parkeer- en stilstaanverbod voorzien (E3) op 14/8 vanaf 12 uur. De fietsenstalling met nadars of andere objecten te realiseren kan blijven staan tot maandag 19/8 - 9 uur. Deze wordt de hele periode gesignaleerd met vekeersborden E9a+M1.
Logistiek:
-De aanwezige elektriciteits- en wateraansluiting op de evenementenweide kunnen gebruikt worden door de organisatie. De verbruikerskosten worden doorgerekend aan de organisatie.
- Voor het gevraagde materiaal wordt een vrijstelling van 500 € toegekend.
- Het resterende bedrag nl. -1263,58 € - dient te worden betaald door de organisator. De rekening zal overgemaakt worden aan de organisator. De betaling dient voor aanvang van het evenement rond te zijn.
Afval:
-De organisatie is verantwoordelijk voor het proper maken van de volledige zone en zorgt ervoor dat alle afval verwijderd wordt.
Promo :
- Er wordt geen toelating gegeven om bewegwijzering te voorzien. In plaats daarvan wordt er aangeraden om voldoende te communiceren met de bezoekers via andere kanalan (bv website).
- Er moet wel een aanwijzingsbord 'FIETSENSTALLING' geplaatst worden op de voorziene locatie.
Art 2 :
Het college beslist dat er bij zware regenval, om de toegankelijkheid van het terrein te garanderen en schade aan gras te voorkomen, er rijplaten dienen te worden gebruikt. De organisator dient deze zelf te voorzien.
Art 3 :
Om tijdens het evenement een voldoende hoog geluidsniveau te kunnen bereiken, maar anderzijds geen overmatige hinder naar de omgeving teweeg te brengen, kan een afwijking op de geluidsnormen worden toegestaan, mits rekening gehouden wordt met de principes die op 10 maart 2014 en 21 maart 2016 door het college werden vastgelegd en gepast geluidsbeperkende maatregelen worden genomen.
Om de omgeving niet overmatig te hinderen zijn volgende voorwaarden noodzakelijk:
Op woensdag 14/08/2019
• mag het geluidsniveau van de muziek tussen 15.00u tot 23.30u niet meer bedragen dan 90 db(A)Laeq,15 min;
• dienen de muziekactiviteiten stipt beëindigd te worden 23.30u;
• de organisator moet de omwonende binnen een straal van 200 m rond het evenement, uiterlijk één week voor het evenement informeren en de gegevens van de organisator of verantwoordelijke meedelen;
• de organisator voorziet een geluidsmeter met permanente registratie, die permanent de LAeq, 15 min-waarde meet. Deze geluidsmeter dient opgesteld te worden tussen het publiek, aan de DJ- of PA-installatie.
De resultaten van de meting dienen voor 19/08/2019 in tabelvorm aan de stad Lier bezorgd te worden (leefmilieu@lier.be
Op donderdag 15/08/2019
• mag het geluidsniveau van de muziek tussen 12.00u tot 23.30u niet meer bedragen dan 90 db(A) Laeq,15 min;
• dienen de muziekactiviteiten stipt beëindigd te worden 23.30u;
• de organisator moet de omwonende binnen een straal van 200 m rond het evenement, uiterlijk één week voor het evenement informeren en de gegevens van de organisator of verantwoordelijke meedelen;
• de organisator voorziet een geluidsmeter met permanente registratie, die permanent de LAeq, 15 min-waarde meet. Deze geluidsmeter dient opgesteld te worden tussen het publiek, aan de DJ- of PA-installatie.
De resultaten van de meting dienen voor 19/08/2019 in tabelvorm aan de stad Lier bezorgd te worden (leefmilieu@lier.be)
Op vrijdag 16/08/2019
• mag het geluidsniveau van de muziek tussen 16.00u tot 23.30u niet meer bedragen dan 90 db(A)
• Laeq,15 min;
• dienen de muziekactiviteiten stipt beëindigd te worden 23.30u;
• de organisator moet de omwonende binnen een straal van 200 m rond het evenement, uiterlijk één week voor het evenement informeren en de gegevens van de organisator of verantwoordelijke meedelen;
• de organisator voorziet een geluidsmeter met permanente registratie, die permanent de LAeq, 15 min-waarde meet. Deze geluidsmeter dient opgesteld te worden tussen het publiek, aan de DJ- of PA-installatie.
De resultaten van de meting dienen voor 19/08/2019 in tabelvorm aan de stad Lier bezorgd te worden (leefmilieu@lier.be)
Op zaterdag 17/08/2019
• mag het geluidsniveau van de muziek tussen 12.00u tot 23.30u niet meer bedragen dan 90 db(A)
• Laeq,15 min;
• dienen de muziekactiviteiten stipt beëindigd te worden 23.30u;
• de organisator moet de omwonende binnen een straal van 200 m rond het evenement, uiterlijk één week voor het evenement informeren en de gegevens van de organisator of verantwoordelijke meedelen;
• de organisator voorziet een geluidsmeter met permanente registratie, die permanent de LAeq, 15 min-waarde meet. Deze geluidsmeter dient opgesteld te worden tussen het publiek, aan de DJ- of PA-installatie.
De resultaten van de meting dienen voor 19/08/2019 in tabelvorm aan de stad Lier bezorgd te worden (leefmilieu@lier.be)
Op zondag 18/08/2019
• mag het geluidsniveau van de muziek tussen 12.00u tot 22.00u niet meer bedragen dan 90 db(A) Laeq,15 min;
• dienen de muziekactiviteiten stipt beëindigd te worden 22.00u;
• de organisator moet de omwonende binnen een straal van 200 m rond het evenement, uiterlijk één week voor het evenement informeren en de gegevens van de organisator of verantwoordelijke meedelen;
• de organisator voorziet een geluidsmeter met permanente registratie, die permanent de LAeq, 15 min-waarde meet. Deze geluidsmeter dient opgesteld te worden tussen het publiek, aan de DJ- of PA-installatie.
De resultaten van de meting dienen voor 19/08/2019 in tabelvorm aan de stad Lier bezorgd te worden (leefmilieu@lier.be).
De beslissing dient op eenvoudig verzoek aan de toezichthoudende diensten getoond kunnen worden.
Art 4 :
Bij aanhoudende droogte en hitte zullen er op Vlaams niveau extra maatregelen genomen worden om brandgevaar en risico's voor inwoners of publiek bij evenementen e.d. te beperken.
Deze moeten onverwijld opgevolgd worden zelfs wanneer dit eventueel het annuleren van dit evenement tot gevolg heeft.
Het openbaar domein dient opgekuist te worden door de organisatoren, afval verwijderen en meenemen, en in reine toestand te worden achtergelaten.
Zitting van 24 juni 2019
B.36 15/08/2019 : 175-jarig jubileum Mariakapel Bernard Van Hoolstraat. GOEDKEURING.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist toelating te verlenen aan de parochie Sint-Jan Evangelist voor het organiseren van een eucharistieviering op donderdag 15 augustus 2019 om 09u30 thv de Mariakapel in de Bernard Van Hoolstraat nav het 175-jarig bestaan van de kapel.
Art 2 :
Het college beslist dat volgende verkeersmaatregelen genomen mogen worden :
Afsluiten van de B Van Hoolstraat aan de 2 zijden, alsook de Schoolstraat, voor plaatselijk verkeer van 8.30 uur tot 11 uur uiterlijk. Het kruispunt zelf wordt afgesloten voor alle verkeer behalve voetgangers.
Parkeerverbod in de Schoolstraat van 07.30 uur tot 11 uur in beide rijrichtingen wegens tijdelijk
dubbelrichtingsverkeer.
Een signalisatieplan kan opgemaakt worden.
Art 3 :
Het openbaar domein dient netjes te worden achtergelaten.
Zitting van 24 juni 2019
B.37 05/08/2019 : Kempisch Triatlon Weekend Viersel. GOEDKEURING.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist akkoord te gaan met het doortrekken van onze stad op zondag 25/08/2019 met de triatlon ingericht door het Kempisch Triatlon Team Viersel.
Art 2 :
Het college gaat akkoord met het nemen van volgende verkeersmaatregelen tussen 09u00 en 16u00 :
- deels afsluiten van de gevraagde dijken en een omleiding voor fietsers.
Signalisatieplan en tijdelijke verordening dienen te worden opgemaakt. Extra nadar dient via het signalisatieplan te worden voorzien voor het afsluiten van de dijken.
De signalisatie wordt ter plaatsen gebracht en teruggehaald door de stadsdiensten, maar de organisatoren dienen deze zelf te plaatsen en weg te halen bij het begin en het einde van de wedstrijd.
Art 3 :
Toelating van de Vlaamse Waterweg is absoluut nodig, alsook deze van andere betrokken gemeenten (zoals Emblem).
Art 4 :
Het openbaar domein dient netjes te worden achtergelaten. Het afval dient door de organisator verwijderd en meegenomen te worden.
Zitting van 24 juni 2019
B.38 28/08 tem 01/09 : Lisp Kermis 2019. GOEDKEURING.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist toelating te geven voor het organiseren van Lisp Kermis 2019 van 28 augustus tot 1 september 2019.
woensdag 28/08/2019 : Bingo avond van 20u00 tot 23u30
donderdag 29/08/2019 : Crooneravond (rustig genieten) - live muziek van 20u30 tot 23u30
vrijdag 30/08/2019 : namiddag seniorenbal van 14u00 tot 17u30
vrijdag 30/08/2019 : Les Folles De Grand van 20u30 tot 23u15 daarna dans tot 01u00
zaterdag 31/08/2019 : namiddag kaartwedstrijd van 14u00 tot 18u00
zaterdag 31/08/2019 : de feestnacht van Lisp Kermis van 21u00 live muziek. Nadien een DJ tot 03u00.
zondag 01/09/2019 : rommelmarkt langsheen de Lispersteenweg, opbouw vanaf 12u00, opruiming vanaf 18u30. Afsluiten rijweg.
zondag 01/09/2019 : in de tent rustige namiddag van 14u30 tot 18u00
zondag 01/09/2019 : slotfeest van 18u30 tot 24u00 - live muziek + DJ
De organisator dient volgende aantallen vrijwilligers in te zetten voor de beveiliging:
op vrijdag 30/08 - 4 personen, op zaterdag 31/08 - 6 personen, op zondag 01/09 - 6 personen,
De namen van deze vrijwilligers dienen tijdig vooraf bezorgd te worden via stijn.vandenbulck@police.belgium.eu.
De voorwaarden opgelegd door de brandweer dienen te worden gevolgd.
Bij aanhoudende droogte en hitte zullen er op Vlaams niveau extra maatregelen genomen
worden om brandgevaar en risico's voor inwoners of publiek bij evenementen e.d. te
beperken.
Deze moeten onverwijld opgevolgd worden zelfs eventueel het annuleren van dit
evenement.
Art 2 :
Het college beslist akkoord te gaan met de volgende verkeersmaatregelen :
Verkeersmaatregelen op en afbouw tent:
Een vrachtwagen kan opgesteld worden op de Lispersteenweg op 26 en 27/8, alsook op 2 en 3/9. Dit steeds buiten de spitsuren! Dwz van 9 tot 15 u max. Wij geven mee dat 2/9 de eerste schooldag is. Over een afstand van 20 m (thv de Rijenweg) kan 1 rijstrook gebruikt worden (afgesloten kant Rijenweg). Beurtelings verkeer via voorrangsborden B19-B21.
De afbraak - welke lawaaihinder meebrengt - mag niet plaatsvinden tijdens de nacht, voorafgaand op de eerste schooldag. Dit is niet wenselijk gelet op hogervermelde nacht hinder (geluid).
Voetpad en fietspad steeds vrij te houden. Verkeer uit de Rivierstraat komende verplicht rechtsaf richting Ring.
Indien de bouwwerken nog bezig zijn omgeving De Boterton : de verantwoordelijke werfleider tijdig inlichten van deze situatie zodat de werf zich er kan aan aanpassen. (Op voorwaarde er nu reeds geen vergunning afgeleverd is.)
Verkeersmaatregelen Rommelmarkt :
Parkeerverbod van 10 tot 21 uur op de Lispersteenweg van Guldensporenlaan tot aan Frankenweg. Eveneens in de Rivierstraat en Hof van Beieren (en Botertonstraat en Amerstraat indien reeds afgewerkt).
Afsluiten van de de Lispersteenweg van Guldensporenlaan tot aan Frankenweg vanaf 12 uur tot 21 uur. Beide kruispunten moeten bruikbaar en open blijven.
De Rivierstraat is in tegenstelling tot eerdere edities niet meer bereikbaar.
Enerzijds omdat dit niet aangevraagd werd, anderzijds omdat de voorwaarden hiervoor de vorige keren niet gerespecteerd werden (afbakenen half-half). Bovendien is dit vanuit het aspect veiligheid niet aangewezen. Indien absoluut noodzakelijk kan de aanwezige politie steeds een begeleiding uitvoeren. Leveranciers kunnen via de Voetbalstraat tot vlakbij de tent naderen.
Men dient voldoende personeel te voorzien om de signalisatie tijdig gezet en afgedekt te krijgen.
Signalisatieplan en tijdelijke verordening dienen te worden opgemaakt.
Art 3 :
Het college beslist dat er een afwijking op de geluidsnorm kan toegestaan worden onder volgende voorwaarden :
In de aanvraag worden meermaals afwijkingen boven 93 dB(A) aangevraagd. Deze
worden in kader van de juridische grond niet toegestaan. De aanvrager is zelf
aansprakelijk voor het naleven van de opgelegde normen.
Om tijdens het evenement een voldoende hoog geluidsniveau te kunnen bereiken, maar anderzijds geen overmatige hinder naar de omgeving teweeg te brengen, kan een afwijking op de geluidsnormen worden toegestaan, mits rekening gehouden wordt met de principes die op 10 maart 2014 en 21 maart 2016 door het college werden vastgelegd en gepast geluidsbeperkende maatregelen worden genomen.
Om de omgeving niet overmatig te hinderen zijn volgende voorwaarden noodzakelijk:
Op woensdag 28-08-2019
•
Er wordt geen afwijking aangevraagd voor de bingoavond. De muziek beperkt zich tot achtergrondmuziek.
Op donderdag 29-08-2019
•
mag het geluidsniveau van de muziek tussen 18.00u tot 23u00 niet meer bedragen dan 93 db(A) Laeq,15 min;
• ·
mag het geluidsniveau van de muziek tussen 23u00 tot 24u00 niet meer bedragen dan 90
db(A) Laeq,15 min;
•
dienen de muziekactiviteiten stipt beëindigd te worden 00.00u;
•
de organisator moet de omwonende binnen een straal van 200 m rond het evenement, uiterlijk één week voor het evenement informeren en de gegevens van de organisator of verantwoordelijke meedelen;
•
de organisator voorziet een geluidsmeter met permanente registratie, die permanent de LAeq, 15 min-waarde meet. Deze geluidsmeter dient opgesteld te worden tussen het publiek, aan de DJ- of PA-installatie.
De resultaten van de meting dienen voor 03/09/2019 in tabelvorm aan de stad Lier bezorgd te worden (leefmilieu@lier.be)
Op vrijdag 30-08-2019
•
mag het geluidsniveau van de muziek tussen 13.00u tot 01.00u niet meer bedragen dan 93 db(A) Laeq,15 min;
•
dienen de muziekactiviteiten stipt beëindigd te worden 01.00u;
•
de organisator moet de omwonende binnen een straal van 200 m rond het evenement, uiterlijk één week voor het evenement informeren en de gegevens van de organisator of verantwoordelijke meedelen;
•
de organisator voorziet een geluidsmeter met permanente registratie, die permanent de LAeq, 15 min-waarde meet. Deze geluidsmeter dient opgesteld te worden tussen het publiek, aan de DJ- of PA-installatie.
De resultaten van de meting dienen voor 03/09/2019 in tabelvorm aan de stad Lier bezorgd te worden (leefmilieu@lier.be)
Op zaterdag 31-08-2019
•
mag het geluidsniveau van de muziek tussen 20.00u tot 02.00u niet meer bedragen dan 93 db(A) Laeq,15 min;
•
mag het geluidsniveau van de muziek tussen 02.00u tot 03.00u niet meer bedragen dan 90 db(A) Laeq,15 min;
•
dienen de muziekactiviteiten stipt beëindigd te worden 03.00u;
•
de organisator moet de omwonende binnen een straal van 200 m rond het evenement, uiterlijk één week voor het evenement informeren en de gegevens van de organisator of verantwoordelijke meedelen;
•
de organisator voorziet een geluidsmeter met permanente registratie, die permanent de LAeq, 15 min-waarde meet. Deze geluidsmeter dient opgesteld te worden tussen het publiek, aan de DJ- of PA-installatie.
De resultaten van de meting dienen voor 03/09/2019 in tabelvorm aan de stad Lier bezorgd te worden (leefmilieu@lier.be)
Op zondag 01-09-2019
•
mag het geluidsniveau van de muziek tussen 14u30 tot 23u00 niet meer bedragen dan 93 db(A) Laeq,15 min;
•
mag het geluidsniveau van de muziek tussen 23u00 tot 24u00 niet meer bedragen dan 90 db(A) Laeq,15 min;
•
dienen de muziekactiviteiten stipt beëindigd te worden 24.00u;
•
de organisator moet de omwonende binnen een straal van 200 m rond het evenement, uiterlijk één week voor het evenement informeren en de gegevens van de organisator of verantwoordelijke meedelen;
•
de organisator voorziet een geluidsmeter met permanente registratie, die permanent de LAeq, 15 min-waarde meet. Deze geluidsmeter dient opgesteld te worden tussen het publiek, aan de DJ- of PA-installatie.
De resultaten van de meting dienen voor 03/09/2019 in tabelvorm aan de stad Lier bezorgd te worden (leefmilieu@lier.be)
De beslissing dient op eenvoudig verzoek aan de toezichthoudende diensten getoond kunnen
worden.
Zitting van 24 juni 2019
B.39 02/08/2019 : Message Party KLJ Lier Zuid. GOEDKEURING.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist toelating te verlenen aan KLJ Lier Zuid voor het organiseren van hun jaarlijkse messageparty dit doorgaat op vrijdag 02/08/2019 tot zaterdag 03/08/2019 om 03.30 uur, in een tent op privéterrein thv kruispunt Tallaart - Heistraat.
Er dient EHBO-materiaal aanwezig te zijn dat indien nodig door de mensen met een EHBO-diploma gebruikt kan worden.
Een geactualiseerd veiligheidsplan dient nog te worden overgemaakt via noodplanning@lier.be.
De voorwaarden opgelegd door de brandweer dienen te worden gevolgd.
Art 2 :
Het college beslist volgende verkeersmaatregelen goed te keuren :
Eénrichtingsverkeer (uitgezonderd fietsers) in de Slenderstraat en deels in de Heistraat, van 20u30 tot 's ochtends 5u.
Verkeer in de Slenderstraat is toegelaten van uit de richting Aarschotsesteenweg. Verkeer in de Heistraat, tussen Slenderstraat en Tallaart, mag enkel naar Tallaart.
Geen éénrichtingsverkeer voorzien in Tallaart. Dit betekent dat de bus aan de oneven zijde stopt.
Het voordeel is dat het gedeelte Kruisstraat zijn regime uitgezonderd plaatselijk verkeer kan behouden en dat er geen omleiding moet voorzien worden. Tallaart blijft dan van elke kant bereikbaar.
Van 19.00 uur tot 05.00 uur :
Busparking (borden E9d) voorzien tussen de Heistraat en nr 26 aan de oneven kant in Tallaart. Parkeer- en stilstaanverbod in Tallaart, vanaf de Heistraat tot aan nummer 26 (locatie Fuif)
Een snelheidsbeperking van 30 km/u van Tallaart nr 42 tot nr 2.
Signalisatieplan en tijdelijke verordening dienen te worden opgemaakt.
Art 3 :
Het college beslist een geluidsafwijking toe te staan onder de volgende voorwaarden :
Wanneer de opgelegde normen dit jaar niet gerespecteerd worden - vorig jaar ver boven de norm, tot 100,3 dB(A) die bijna de hele avond duurde - met geluidsklachten van zowel de LPL als burgers - zal het evenement volgend jaar niet meer toegelaten worden.
Om tijdens het evenement een voldoende hoog geluidsniveau te kunnen bereiken, maar anderzijds geen overmatige hinder naar de omgeving teweeg te brengen, kan een afwijking op de geluidsnormen worden toegestaan, mits rekening gehouden wordt met de principes die op 10 maart 2014 en 21 maart 2016 door het college werden vastgelegd en gepast geluidsbeperkende maatregelen worden genomen.
Om de omgeving niet overmatig te hinderen zijn volgende voorwaarden noodzakelijk:
Op vrijdag 02-08-2019
•
mag het geluidsniveau van de muziek tussen 21.00u tot 02.30u niet meer bedragen dan 93 db(A) Laeq,15 min;
•
mag het geluidsniveau van de muziek tussen 02.30u tot 03.30u niet meer bedragen dan 90 db(A) Laeq,15 min;
•
dienen de muziekactiviteiten stipt beëindigd te worden 03.30u;
•
de organisator moet de omwonende binnen een straal van 200 m rond het evenement, uiterlijk één week voor het evenement informeren en de gegevens van de organisator of verantwoordelijke meedelen;
•
de organisator voorziet een geluidsmeter met permanente registratie, die permanent de LAeq, 15 min-waarde meet. Deze geluidsmeter dient opgesteld te worden tussen het publiek, aan de DJ- of PA-installatie.
De resultaten van de meting dienen voor 6/08/2019 in tabelvorm aan de stad Lier bezorgd te
worden (leefmilieu@lier.be)
De beslissing dient op eenvoudig verzoek aan de toezichthoudende diensten getoond kunnen
worden.
Art 4:
Bij aanhoudende droogte en hitte zullen er op Vlaams niveau extra maatregelen genomen
worden om brandgevaar en risico's voor inwoners of publiek bij evenementen e.d. te
beperken.
Deze moeten onverwijld opgevolgd worden zelfs eventueel het annuleren van dit
evenement.
Zitting van 24 juni 2019
B.40 30/08-31/08 & 1/09/2019 : Boho Wine Fest. Evenementenweide. GOEDKEURING. Stadspark. GOEDKEURING.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist toelating te geven voor het organiseren van het Boho Wine Fest door vzw Lightbulb van vrijdag 30 augustus 2019 vanaf 16u00 (start opbouw vanaf dinsdag 27 augustus om 10u00) tot en met zondag 1 september 2019 om 22u00 (einde afbraak op dinsdag 3 september om 18u00
Locatie : evenementenweide + stadspark
De voorwaarden/bepalingen van het reglement "evenementenweide" dienen stipt te worden nageleefd. (plan + reglement in bijlage). Het stadspark mag niet betreden worden met voertuigen. Voertuigen dienen op het verharde gedeelte te blijven , duidelijk op het plan aangegeven.
Waarborg
Het gebruik van de evenementenweide + stadsparkt is gratis.
Om schade aan groen te beperken dient er een waarborg te worden betaald:
Voor locatie 2 – 5000 euro per gebruik
De waarborg van 5000 euro dient uiterlijk op 15/08//2019 te zijn gestort op rekening BE 84 0971 1129 4059 met vermelding "KVA - gebruik evenementenweide vrijdag 30 augustus 2019 vanaf 16u00 tot en met zondag1 september 2019 om 22u00".
Na afloop van het evenement wordt deze, indien aan alle voorwaarden voldaan werd en geen schade werd aangebracht aan boomwortels, integraal teruggestort.
Logistiek:
-De aanwezige elektriciteits- en wateraansluiting op de evenementenweide kunnen gebruikt worden door de organisatie. De verbruikerskosten worden doorgerekend aan de organisatie.
- Voor het gevraagde materiaal wordt een vrijstelling van 500 € toegekend.
- Het resterende bedrag nl. - 961,74 € - dient te worden betaald door de organisator.
De aangepaste rekening zal overgemaakt worden aan de organisator. De betaling dient voor aanvang van het evenement rond te zijn.
Art 2:
Om tijdens het evenement een voldoende hoog geluidsniveau te kunnen bereiken, maar anderzijds geen overmatige hinder naar de omgeving teweeg te brengen, kan een afwijking op de geluidsnormen worden toegestaan, mits rekening gehouden wordt met de principes die op 10 maart 2014 en 21 maart 2016 door het college werden vastgelegd en gepast geluidsbeperkende maatregelen worden genomen.
Om de omgeving niet overmatig te hinderen zijn volgende voorwaarden noodzakelijk:
Op vrijdag 30-08-2019
•
mag het geluidsniveau van de muziek tussen 17.00u tot 23.30u niet meer bedragen dan 90 db(A) Laeq,15 min;
•
dienen de muziekactiviteiten stipt beëindigd te worden 23.30u;
•
de organisator moet de omwonende binnen een straal van 200 m rond het evenement, uiterlijk één week voor het evenement informeren en de gegevens van de organisator of verantwoordelijke meedelen;
•
de organisator voorziet een geluidsmeter met permanente registratie, die permanent de LAeq, 15 min-waarde meet. Deze geluidsmeter dient opgesteld te worden tussen het publiek, aan de DJ- of PA-installatie.
De resultaten van de meting dienen voor 3 september 2019 in tabelvorm aan de stad Lier bezorgd te worden (leefmilieu@lier.be).
Op zaterdag 31-08-2019
•
mag het geluidsniveau van de muziek tussen 14.00u tot 23.30u niet meer bedragen dan 90 db(A) Laeq,15 min;
•
dienen de muziekactiviteiten stipt beëindigd te worden 23.30u;
•
de organisator moet de omwonende binnen een straal van 200 m rond het evenement, uiterlijk één week voor het evenement informeren en de gegevens van de organisator of verantwoordelijke meedelen;
•
de organisator voorziet een geluidsmeter met permanente registratie, die permanent de LAeq, 15 min-waarde meet. Deze geluidsmeter dient opgesteld te worden tussen het publiek, aan de DJ- of PA-installatie.
De resultaten van de meting dienen voor 3 september 2019 in tabelvorm aan de stad Lier bezorgd te worden (leefmilieu@lier.be).
Op zondag 01-09-2019
•
mag het geluidsniveau van de muziek tussen 14.00u tot 22.00u niet meer bedragen dan 90 db(A) Laeq,15 min;
•
dienen de muziekactiviteiten stipt beëindigd te worden 22.00u;
•
de organisator moet de omwonende binnen een straal van 200 m rond het evenement, uiterlijk één week voor het evenement informeren en de gegevens van de organisator of verantwoordelijke meedelen;
•
de organisator voorziet een geluidsmeter met permanente registratie, die permanent de LAeq, 15 min-waarde meet. Deze geluidsmeter dient opgesteld te worden tussen het publiek, aan de DJ- of PA-installatie.
De resultaten van de meting dienen voor 3 september 2019 in tabelvorm aan de stad Lier bezorgd te worden (leefmilieu@lier.be).
De beslissing dient op eenvoudig verzoek aan de toezichthoudende diensten getoond kunnen worden.
Art 3:
Het college beslist dat de organisator het terrein netjes dient achter te laten. Al het afval dient te worden verwijderd en meegenomen na het einde van het evenement. De organisator kan hiervoor contact opnemen met Ivarem.
Art 4:
Het college gaat akkoord met het ter beschikking stellen van de elektriciteitskasten en een wateraansluiting op de evenementenweide, mits toepassing van het retributiereglement op plaatsrechten en elektriciteitsvoorziening voor marktkramers en andere gebruikers.
Art 5 :
Het college beslist dat de voorwaarden opgelegd door de brandweer dienen te worden gevolgd.
Gegevens van de bewakingsfirma dienen ten laatste 3 weken vooraf meegedeeld aan Politie Lier (via stijn.vandenbulck@police.belgium.eu)
Het gevraagde parkeerverbod kan enkel dienen om een fietsenparking te installeren.
Voor de bewegwijzering dient het nodige gedaan worden.
Er dient een medische post te worden voorzien :zie prima (noodplanningscoördinator)
Zitting van 24 juni 2019
B.41 25/08/2019 - VW CLassics Meeting. GOEDKEURING.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist akkoord te gaan met de organisatie van de VW Classics Meeting door de VW Classics Club vzw op zondag 25/08/2019 van 10u00 tot 17u30. Start opbouw zaterdag 24/08 om 15u00 en einde afbraak op zondag 25/08 om 23u30.
De voorwaarden opgelegd door de brandweer dienen te worden gevolgd.
.
Art 2 :
Het college beslist akkoord te gaan met het nemen van volgende verkeersmaatregelen :
Vrijhouden grote parking Gasthuisvest
Parkeerverbod van zaterdag 24/8 -15.00 u tot zondag 25/8 - 23.30 u
(voldoende nadars te voorzien om de hele zone ook parkeervrij te houden).
Parkeerverbod van zondag - 06.00 u tot 23.30 u :
- A. Vanderpoortenlaan
- Leuvensevest, van rond punt tot aan inrit achterkant school (zebrapad).
- LeopoldIII-laan
Afsluiten zondag van 06.00 u tot 23.30 u :
- A. Vanderpoortenlaan
- Gasthuisvest
- Leuvensevest, van rond punt tot aan inrit achterkant school
- regime C3 “Uitgezonderd Plaatselijk Verkeer” van Volmolen tot aan inrit achterkant school)
Openstellen Leopold-III-laan voor verkeer in 2 richtingen op zondag van 06.00 tot 23.30u. (doodlopend aan Arthur Vanderpoortenlaan)
Signalisatieplan en tijdelijke verordening dienen te worden opgemaakt.
Art 3:
Er kan gebruik gemaakt worden van de elektriciteitskast mits toepassing van het retributiereglement.
Art 4 :
Het college gaat akkoord met het vrijstellen van de belasting op de inname van het openbaar domein door gelegenheidsinstellingen, omdat het een evenement met een bovengemeentelijke uitstraling is.
Art 5 :
Het college beslist een afwijking op de geluidsnormen toe te staan onder volgende voorwaarden :
Om tijdens het evenement een voldoende hoog geluidsniveau te kunnen bereiken, maar anderzijds geen overmatige hinder naar de omgeving teweeg te brengen, kan een afwijking op de geluidsnormen worden toegestaan, mits rekening gehouden wordt met de principes die op 10 maart 2014 en 21 maart 2016 door het college werden vastgelegd en gepast geluidsbeperkende maatregelen worden genomen.
Om de omgeving niet overmatig te hinderen zijn volgende voorwaarden noodzakelijk:
Op zondag 25/08/2019
•
mag het geluidsniveau van de muziek tussen 10.00u tot 18.00u niet meer bedragen dan 93 db(A)
Laeq,15 min;
•
dienen de muziekactiviteiten stipt beëindigd te worden 18.00u;
•
de organisator moet de omwonende binnen een straal van 200 m rond het evenement, uiterlijk één
week voor het evenement informeren en de gegevens van de organisator of verantwoordelijke
meedelen;
•
de organisator voorziet een geluidsmeter met permanente registratie, die permanent de LAeq, 15 min-waarde
meet. Deze geluidsmeter dient opgesteld te worden tussen het publiek, aan de DJ- of PA-installatie. De resultaten van de meting dienen voor 27/08/2019 in tabelvorm aan de stad Lier bezorgd te worden (leefmilieu@lier.be).
De beslissing dient op eenvoudig verzoek aan de toezichthoudende diensten getoond kunnen
worden.
Art 6:
Er kan geen politiebegeleiding voorzien worden tijdens de rondrit op de kruispunten.
De deelnemers dienen zich te houden aan de wegcode.
Art 7 :
Het openbaar domein dient, indien nodig, opgekuist te worden door de organisatoren en in
reine toestand te worden achtergelaten.
Afval dient verwijderd en meegenomen te worden door de organisator.
Bij aanhoudende droogte en hitte zullen er op Vlaams niveau extra maatregelen genomen
worden om brandgevaar en risico's voor inwoners of publiek bij evenementen e.d. te
beperken.
Deze moeten onverwijld opgevolgd worden zelfs eventueel het annuleren van dit
evenement.
Zitting van 24 juni 2019
B.42 7 & 8/09/2019 : 't Looks oep z'n leukst. GOEDKEURING.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist toelating te geven aan de buurtwerking Het Looks voor het organiseren van het evenement 't Looks oep z'n Leukst op zaterdag 8 september en zondag 9 september 2019.
Het college beslist dat de te nemen verkeersmaatregelen sowieso moeten samenlopen met deze van Boulevard Gommaar omdat beide evenementen zowel qua periode als locatie aan elkaar aansluiten.
Art 2 :
De adviezen van de brandweer dienen strikt te worden gevolgd.
Art 3 :
Het college is akkoord met het nemen van volgende verkeersmaatregelen :
Parkeerverbod :
- vanaf vrijdag 06/09 - 09.00u tot maandag 09/09 - 17.00u op de parking in de Ros Beiaardstraat
- vanaf zaterdag 07/09 - 06.00u tot zondag 08/09 - 23.00u in de Ros Beiaardstraat zelf en
Lookstraat (tussen Koepoortstraat en Hazenstraat; twee rijrichtingen), de Hazenstraat (tussen
Lookstraat en Sionsplein; twee rijrichtingen)
- zondag 08/09 - 06.00u tot 23.00u in de Lindenstraat, Kluizestraat (tussen Kluizeplein en
Hazenstraat) en de Kluizeplein; (in de Regenboogstraat en Peperstraat mag men nooit parkeren)
Afsluiten straten :
- de Ros Beiaardstraat vanaf zaterdag 07/09 - 08.00u tot zondag 08/09 - 23.00u; het kruispunt met de Lindenstraat moet open blijven op zaterdag.
- op zondag 08/09 van 08.00u tot 23.00u het Kluizeplein, Kluizestraat (tussen Kluizeplein en Hazenstraat; het kruispunt met de Hazenstraat moet steeds open blijven), Ketelaarstraat, Lindenstraat Peperstraat en Regenboogstraat
Rijrichtingen wijzigen van vanaf zaterdag 07/09 - 08.00u tot zondag 08/09 - 23.00u :
Fietsers zijn steeds toegelaten in beide richtingen bij enkele rijrichting !
De rijrichting wordt omgedraaid in de Lookstraat (tussen Koepoortstraat en Hazenstraat).
In de Hazenstraat, tussen Peperstraat en Sionsplein, geldt dubbele rijrichting.
In het andere stuk Hazenstraat geldt enkele rijrichting van de Peperstraat naar de Kluizestraat.
In de Kluizestraat wordt de rijrichting omgedraaid tussen de Hazenstraat en de Lookstraat en geldt er enkele rijrichting van de Loostraat naar de De Heyderstraat.
De paaltjes in de Hazenstraat, Kluizestraat en Peperstraat worden verwijderd, ten laatste op
zaterdag om 0800 uur.
De wijk Oever en het Looks is, komende van de Leuvensepoort, te bereiken via de omleiding tgv Boulevard Gommaar (Netelaan, Werf, Vismarkt)
Art 4 :
Het openbaar domein dient netjes te worden achtergelaten. Afval moet verwijderd en meegenomen worden door de organisatoren.
Art 5 :
Bij aanhoudende droogte en hitte zullen er op Vlaams niveau extra maatregelen genomen
worden om brandgevaar en risico's voor inwoners of publiek bij evenementen e.d. te
beperken.
Deze moeten onverwijld opgevolgd worden zelfs eventueel het annuleren van dit
evenement.
Zitting van 24 juni 2019
B.43 7 & 08/09/2019 : Boulevard Gommaar 2019. GOEDKEURING.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist GOEDKEURING te geven voor de organisatie van Boulevard Gommaar op zaterdag 07/09/2019 en zondag 08/09/2019.
De organisatie dient rekening te houden met volgende voorwaarden:
-Start opbouw: 07/09 vanaf 08u00
-Einde afbraak: 08/09 om 23u00
-Boulevard Gommaar
zaterdag 07/09 & zondag 08/09:: 13.30u tot 20u op zaterdag en tot 18u00 op zondag
Art 2 :
De verkeersmaatregelen moeten samenlopen met deze van ’t Looks op z’n Leukst omdat beide evenementen zowel qua periode als locatie aan elkaar aansluiten.
Parkeerverbod :
- doorlopend vanaf zaterdag 07/09 - 06.00u tot zondag 08/09 - 23.00u op de GANSE as Berlarij –
Berlaarsestraat – K Mercierplein – H Geeststraat – Rechtestraat
- Netelaan (2 rijrichtingen, beide kanten) en Werf ( 2 rijrichtingen) vanaf zaterdag 07/09 - 06.00u tot zondag 08/09 - 23.00u
- Molenstraat, tussen Pettendonk en Berlarij (beide kanten) vanaf zaterdag 07/09 - 06.00u tot zondag 08/09 - 23.00u
Afsluiten straten :
- doorlopend vanaf zaterdag 07/09 - 08.00u tot zondag 07/09 - 23.00u de GANSE as Berlarij –
Berlaarsestraat – K Mercierplein – H Geeststraat – Rechtestraat
Waarbij de doorgangen Leuvensevest-Ros Beiaardstraat en Werf-Grote Markt steeds open blijven.
Netelaan openstellen in 2 richtingen en rijrichting Werf omkeren zolang het gebied afgesloten is.
De paaltjes aan de kerk (K Mercierplein- Rechtestraat) dienen verwijderd, alsook aan Deensestraat – Bril.
De Kerkstraat, Dijkje, het smalle stukje Gasthuisvest en Molenstraat worden dubbelrichting,
doodlopend voor plaatselijk verkeer.
In de Van Brandtpoort dient vooraf een aankondigingsbord geplaatst te worden met melding dat er mag geparkeerd worden maar niet meer kan verlaten van zaterdagochtend tot zondagavond
Ingevolge ’t Looks op z’n Leukst zullen sommige straten deels of niet bereikbaar zijn. Ook de Van Brandtpoort zal wegens ingesloten door BG niet bereikbaar zijn. (Men kan daar gedurende de periode dat alles afgesloten is niet wegrijden met voertuigen.)
Parkeerplaatsen reserveren tbv private aangelegenheden is wettelijk niet mogelijk. Een inname
openbaar domein is eveneens uitgesloten gelet de Abtsherbergstraat zich hier niet toe leent.
Bovendien is de parkeerdruk aldaar zeer hoog, zeker tijdens evenementen.
Een toelating om iemand met een fiets in het afgesloten gedeelte te laten rijden kan toegestaan met een maximumsnelheid van 6 km/u; op voorwaarde dat het verkeer het toelaat. Indien te druk dient men de snelheid aan te passen (verminderen).
Art.3:
Samenwerking reuzen :
De optocht binnen het afgesloten gedeelte is verkeerstechnisch normaal geen probleem en valt onder de verantwoordelijkheid van de organisatie.
Het college beslist dat volgend gegevens dringend dienen te worden doorgegeven aan de verkeersdienst LPL
Ivm de optocht met reuzen op zondagavond :
Hoeveel reuzen nemen deel ?
Wat is de lengte van de stoet ?
Hoe komen de reuzen toe ? Waar vertrekken ze en waar komen ze aan ?
Dit alles dient ons zo snel mogelijk overgemaakt te worden zodat wij hierover advies kunnen verlenen.
Art.4 :
Sociale controle uitvoeren tijdens de nacht kan door éénieder gebeuren, bewaking echter niet. Dit kan uitsluitend door een erkende beveiligingsfirma. Indien deze aangewend moeten alle wettelijke formaliteiten vervuld zijn (voorafgaandelijke contactname met de Politie is verplicht!).
Art.5 :
Het college beslist dat er geen inzet zal gebeuren door de technisch uitvoerende dienst voor het
aanbrengen van kleine plastic vlaggetjes in de bomen :
- er mag geen beschadiging aangebracht worden aan de bomen
- organisator dient vlaggetjes te verwijderen na het evenement
Art.6 :
De organisatie zorgt ervoor dat alle afval op 1 à 2 afgesproken locaties verzameld wordt in dichtgeknoopte afvalzakken. De stadsdiensten zullen het verzamelde afval ophalen en nadien met de veegwagen door de evenementenzone passeren. Stadsvuilbakken zullen tijdig geledigd worden . Afspraken hiervoor dienen te worden gemaakt met de verantwoordelijke van proper Lier.
Art.7 :
Het signalisatieplan kan opgemaakt worden. De maatregelen blijven van kracht vanaf zaterdagochtend (8u) t.e.m. zondagavond (23u).
Bij het signalisatieplan wordt er rekening gehouden dat dit aansluit op de maatregelen voor 'Looks op z'n leukst'
In het signalisatieplan wordt aangegeven wie er verantwoordelijk is voor het activeren
(en terug wegzetten) van de signalisatie.
Zitting van 24 juni 2019
B.44 Uitbetaling subsidies 3 Muskeviers van Theater Schoolbond. GOEDKEURING.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist over te gaan tot de uitbetaling van de projectsubsidie tbv 1240 euro aan Theater Schoolbond voor de realisatie van de 3 Muskeviers. .
Zitting van 24 juni 2019
B.45 Beatrijslaan - OV-palen en palen luchtlijnen verplaatsen naar openbaar domein. GOEDKEURING.
BESLUIT
Art 1 :
Het college vraagt Fluvius de werken in de Beatrijslaan uit te voeren zoals oorspronkelijk voorzien : de LS en OV kabel in het midden van de straat en dicht leggen van de sleuf met klinkers. De stad voorziet geen financiële bijdrage.
Art 2 :
Kopieën:
Aantal | Bestemmeling |
1 | Fluvius |
Zitting van 24 juni 2019
C.3 Lichtplan. GOEDKEURING.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist de provincie toestemming te geven om het lichtplan op te vragen bij Fluvius.
Zitting van 24 juni 2019
C.4 Vlinder Science project. KENNISNAME.
BESLUIT:
Kennisgenomen.
Zitting van 24 juni 2019
C.5 Blauwalgen. KENNISNAME.
BESLUIT:
Kennisgenomen.
Zitting van 24 juni 2019
C.6 Melding 2019/196: exploiteren van een bronbemaling. AKTENAME.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1
Er wordt akte genomen van de melding ingediend namens ARKANA BVBA inzake het exploiteren van een bronbemaling, gelegen Zaat 33, 2500 Lier.
De aanvraag omvat nieuwe rubriek:
Rubriek | Omschrijving | Aard | Hoeveelheid | Eenheid |
53.2.2°a) | Bronbemaling | klasse 3 | 20.160 | m³/JAAR |
1)
Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan omvat:
Rubriek | Omschrijving | Aard | Totale hoeveelheid | Eenheid |
53.2.2°a) | Bronbemaling | klasse 3 | 20.160 | m³/JAAR |
Art. 2
De plannen en het meldingsdossier waarop deze akte gebaseerd is, maken integraal deel uit van de meldingsakte.
Art. 3
De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden :
Volgende bijzondere milieuvoorwaarden worden opgelegd:
Volgende aandachtspunten worden meegegeven:
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Art. 4
De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende milieuvoorwaarden :
De algemene en sectorale milieuvoorwaarden van titel II van het VLAREM :
De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden staan in titel II van het VLAREM. Deze opsomming is louter indicatief. Bij wijziging van VLAREM wordt de exploitant geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven. De integrale en geconsolideerde tekst van titel II van het VLAREM is raadpleegbaar op de Milieunavigator, via de link : https://navigator.emis.vito.be/
Zitting van 24 juni 2019
C.7 Melding 2019/197: exploiteren van een bronbemaling. AKTENAME.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1
Er wordt akte genomen van de melding ingediend inzake het exploiteren van een bronbemaling, gelegen Berlaarsesteenweg 125, 2500 Lier.
De aanvraag omvat uitbreiding:
Rubriek | Omschrijving | Aard | Hoeveelheid | Eenheid |
53.8.1°a) | Winning van water uit een bassin zonder folie van 4,5m diep. Een gedeelte van het gewonnen water is hemelwater en een gedeelte is grondwater uit het Quartaire Aquifersysteem. | klasse 3 | 4500 | m3/JAAR |
1)
Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan omvat:
Rubriek | Omschrijving | Aard | Totale hoeveelheid | Eenheid |
15.1.1° | Garages voor het stallen van voertuigen anders dan personenwagens | Klasse 3 | Max 25 |
|
16.3.1.1° | Koelinstallaties | Klasse 3 | 5,44 | kW |
17.3.6.1°a) | Opslag gevaarlijke stoffen bij onroerend goed met woonfunctie | Klasse 3 | 5.000 | L |
17.3.6.1°b) | Opslag gevaarlijke stoffen 100l – 20.000l voor andere inrichtingen | Klasse 3 | 19.000 | L |
28.2.c)1° | Mestopslag | Klasse 3 | 140 | m³ |
53.8.1°a) | Winning van water uit een bassin zonder folie van 4,5m diep. Een gedeelte van het gewonnen water is hemelwater en een gedeelte is grondwater uit het Quartaire Aquifersysteem. | klasse 3 | 4500 | m³/JAAR |
Art. 2
De plannen en het meldingsdossier waarop deze akte gebaseerd is, maken integraal deel uit van de meldingsakte.
Art. 3
De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden :
Volgende bijzondere milieuvoorwaarden worden opgelegd:
Er worden geen specifieke milieuvoorwaarden opgelegd.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Art. 4
De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende milieuvoorwaarden :
De algemene en sectorale milieuvoorwaarden van titel II van het VLAREM :
o Afd. 5.16.1: Gassen: gemeenschappelijke bepalingen;
o Afd. 5.16.3: Gassen: installaties voor het fysische behandelen van gassen;
o Afd. 5.16.7: Gassen: aardgasaflevereenheden;
o Afd. 5.17.1: Gevaarlijke producten: algemene bepalingen;
o Afd. 5.17.2: Gevaarlijke producten: opslag in ondergrondse houders;
o Afd. 5.17.3: Gevaarlijke producten: opslag in bovengrondse houders;
o Afd. 5.28.2: Dierlijke mest;
De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden staan in titel II van het VLAREM. Deze opsomming is louter indicatief. Bij wijziging van VLAREM wordt de exploitant geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven. De integrale en geconsolideerde tekst van titel II van het VLAREM is raadpleegbaar op de Milieunavigator, via de link : https://navigator.emis.vito.be/
Zitting van 24 juni 2019
C.8 Verzoek tot opname constructie als "vergund geacht" in het vergunningenregister. GOEDKEURING.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist de uitbouw op de eerste verdieping van het onroerend goed als "vergund geacht" op te nemen in het vergunningenregister van de stad.
Zitting van 24 juni 2019
C.9 Besluit Bestendige Deputatie 2012/26. Beroep wordt niet ingewilligd voor Antwerpsesteenweg 399. KENNISNAME.
BESLUIT:
Kennisgenomen.
Zitting van 24 juni 2019
C.10 Besluit Deputatie 2013/81. Beroep wordt niet ingewilligd Antwerpsesteenweg 399. KENNISNAME.
BESLUIT
Kennisgenomen
Zitting van 24 juni 2019
C.11 Verkaveling. Attest verkoop gronden Frans Boogaertslaan zn. GOEDKEURING.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist dat het verkoopbaarheidsattest wordt afgeleverd op naam van Geo Mape, voor de verkaveling 2017/10, Frans Boogaertslaan zn, sectie F 139 p2, 141 k2.
Zitting van 24 juni 2019
C.12 OV 2019/57: verbouwen + uitbreiden van een rijwoning. Limietdatum: 24/06/2019. OMGEVINGSVERGUNNING.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
De aanvraag ingediend inzake verbouwen + uitbreiden van een rijwoning, te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
Er worden geenspecifieke stedenbouwkundige voorwaarden opgelegd.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn van toepassing:
1) De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
2) Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
3) Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
4) De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
5) Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
6) Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
7) Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
8) De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
9) Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
10) Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
11) De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
12) De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
1° het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
2° de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.
Zitting van 24 juni 2019
C.13 OV 2019/105: renoveren van een tweewoonst. Limietdatum: 25/06/2019. OMGEVINGSVERGUNNING.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
De aanvraag inzake renoveren van een tweewoonst, te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn van toepassing:
1) De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
2) Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
3) Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
4) De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
5) Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
6) Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
7) Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
8) De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
9) Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
10) Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
11) De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
12) De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
1° het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
2° de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.
Zitting van 24 juni 2019
C.15 Tijdelijke politieverordening op het wegverkeer/ Organisatie openluchtfuif KLJ Lier Noord op zaterdag 20 juli 2019. UITVAARDIGING.
BESLUIT
Art 1 :
Het college vaardigt volgende tijdelijke politieverordening op het wegverkeer uit: in het belang van de openbare orde, rust en veiligheid zullen tijdelijke verkeersmaatregelen genomen worden voor de organisatie van een openluchtfuif op zaterdag 20 juli 2019 in de Hulststraat.
Parkeerverbod
Art 2 :
Volgende tijdelijke verkeersmaatregelen zullen ingesteld worden:
Parkeerverbod: (E1)
Op navolgende wegen of wegvakken is het parkeren verboden:
Hulststraat (van Maaikeneveld tot Hoog-Lachenen; beide rijrichtingen):+ "van zaterdag 19u tot zondag 7u"
Art 3 :
De verkeersmaatregelen worden bekend gemaakt aan de weggebruiker met de passende verkeerstekens overeenkomstig artikel 12 van de verkeerswet (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)
Art 4
Inbreuken worden gestraft zoals voorzien in de wet van het wegverkeer (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)
Art 5
Afschrift van huidig besluit wordt overgemaakt aan de Griffies van de Rechtbank van Eerste Aanleg en de Politierechtbank te Mechelen.
Zitting van 24 juni 2019
C.16 Tijdelijke politieverordening op het wegverkeer/ Organisatie speelstraat Merelstraat van 5 t/m 11 augustus 2019. UITVAARDIGING.
BESLUIT
Art 1 :
Het college vaardigt volgende tijdelijke politieverordening op het wegverkeer uit: in het belang van de openbare orde, rust en veiligheid zullen tijdelijke verkeersmaatregelen genomen worden voor de organisatie van een speelstraat in de Merelstraat van 5 t/m 11 augustus, tussen 13u en 18u.
Art 2 :
Alleen fietsers, bestuurders van motorvoertuigen, die in de straat wonen of wiens garage in de straat gelegen is, alsook prioritaire voertuigen wanneer de aard van hun opdracht het rechtvaardigt, alsook voertuigen in het bezit van een vergunning afgegeven door de beheerder van de weg hebben toegang tot speelstraten.
De bestuurders dienen stapvoets te rijden, de doorgang van de spelende personen niet te verhinderen, hen voorrang verlenen en er zo nodig voor stoppen. Fietsers dienen indien nodig af te stappen.
Art 3 :
Volgende tijdelijke verkeersmaatregelen zullen ingesteld worden:
Verboden doorgang: (C3)
Op navolgende wegen is de doorgang verboden:
Merelstraat x Hoogveldweg:+ "speelstraat"+ "van 13u tot 18u"
Merelstraat x Paul Krugerstraat:+ "speelstraat"+ "van 13u tot 18u"
Art 4 :
De verkeersmaatregelen worden bekend gemaakt aan de weggebruiker met de passende verkeerstekens overeenkomstig artikel 12 van de verkeerswet (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)
Art 5
Inbreuken worden gestraft zoals voorzien in de wet van het wegverkeer (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)
Art 6
Afschrift van huidig besluit wordt overgemaakt aan de Griffies van de Rechtbank van Eerste Aanleg en de Politierechtbank te Mechelen.
Zitting van 24 juni 2019
C.17 Tijdelijke politieverordening op het wegverkeer/ Organisatie motorcross fort Donderheide op zaterdag 10 en zondag 11 augustus 2019. UITVAARDIGING.
BESLUIT
Art 1 :
Het college vaardigt volgende tijdelijke politieverordening op het wegverkeer uit: in het belang van de openbare orde, rust en veiligheid zullen tijdelijke verkeersmaatregelen genomen worden voor de organisatie van motocrosswedstrijden op het fort van Koningshooikt op 10 en 11 augustus 2019.
Parkeerverbod. Invoeren éénrichtingsverkeer gedeelte Donderheide.
Art 2 :
Volgende tijdelijke verkeersmaatregelen zullen ingesteld worden:
Parkeerverbod: (E1)
Op navolgende wegen of wegvakken is het parkeren verboden op 10 en 11 augustus 2019:
Donderheide (van aan Beukheuvel tot aan Berlaarbaan; beide zijden en in 2 richtingen):+ "zaterdag en zondag"
Eénrichtingsverkeer: (C1/F19)
Op navolgende wegen wordt éénrichtingsverkeer voorzien op 10 en 11 augustus 2019 telkens van 7u tot 20u:
Donderheide x Beukheuvel
Donderheide x Donderheide (T-kruispunt): C1; D1 rechtdoor; F19; F41 "alle richtingen"
Donderheide x Donderheide (zijweg naar 13): C1; D1 links; F19
Donderheide x Donderheide (zijweg naar 19-21): C1; D1 links; F19
Donderheide x Berlaarbaan/Mechelbaan: C1 "400m"
Verboden doorgang: (C3)
Op navolgende wegen is de doorgang verboden op 10 en 11 augustus 2019, telkens van 7u tot 20u:
Donderheide x Donderheide (zijweg naar 31-33): + "uitgezonderd plaatselijk verkeer", F45
Art 3 :
De verkeersmaatregelen worden bekend gemaakt aan de weggebruiker met de passende verkeerstekens overeenkomstig artikel 12 van de verkeerswet (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)
Art 4
Inbreuken worden gestraft zoals voorzien in de wet van het wegverkeer (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)
Art 5
Afschrift van huidig besluit wordt overgemaakt aan de Griffies van de Rechtbank van Eerste Aanleg en de Politierechtbank te Mechelen.
Zitting van 24 juni 2019
C.18 Tijdelijke politieverordening op het wegverkeer/ Organisatie speelstraat Nieuwpoortstraat van 14 t/m 18 augustus 2019. UITVAARDIGING.
BESLUIT
Art 1 :
Het college vaardigt volgende tijdelijke politieverordening op het wegverkeer uit: in het belang van de openbare orde, rust en veiligheid zullen tijdelijke verkeersmaatregelen genomen worden voor de organisatie van een speelstraat in de Nieuwpoortstraat van woensdag 14 t/m zondag 18 augustus 2019, telkens van 13u tot 18u.
Art 2 :
Alleen fietsers, bestuurders van motorvoertuigen, die in de straat wonen of wiens garage in de straat gelegen is, alsook prioritaire voertuigen wanneer de aard van hun opdracht het rechtvaardigt, alsook voertuigen in het bezit van een vergunning afgegeven door de beheerder van de weg hebben toegang tot speelstraten.
De bestuurders dienen stapvoets te rijden, de doorgang van de spelende personen niet te verhinderen, hen voorrang verlenen en er zo nodig voor stoppen. Fietsers dienen indien nodig af te stappen.
Art 3 :
Volgende tijdelijke verkeersmaatregelen zullen ingesteld worden:
Verboden doorgang: (C3)
Op navolgende wegen is de doorgang verboden:
Nieuwpoortstraat (beide uiteinde):+ "speelstraat"+ "van 13u tot 18u"
Art 4 :
De verkeersmaatregelen worden bekend gemaakt aan de weggebruiker met de passende verkeerstekens overeenkomstig artikel 12 van de verkeerswet (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)
Art 5
Inbreuken worden gestraft zoals voorzien in de wet van het wegverkeer (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)
Art 6
Afschrift van huidig besluit wordt overgemaakt aan de Griffies van de Rechtbank van Eerste Aanleg en de Politierechtbank te Mechelen.
Zitting van 24 juni 2019
C.19 Tijdelijke politieverordening op het wegverkeer/ Organisatie paardenevent Heistraat van 15 t/m 18 augustus 2019. UITVAARDIGING.
BESLUIT
Art 1 :
Het college vaardigt volgende tijdelijke politieverordening op het wegverkeer uit: in het belang van de openbare orde, rust en veiligheid zullen tijdelijke verkeersmaatregelen genomen worden voor de organisatie van een paardenevent van 15 t/m 18 augustus 2019 in de Heistraat.
Instellen éénrichtingsverkeer in Slenderstraat en Heistraat, uitgezonderd fietsers. Verkeer enkel toegelaten vanaf Aarschotsesteenweg.
Art 2 :
Volgende tijdelijke verkeersmaatregelen zullen ingesteld worden:
Eénrichtingsverkeer, uitgezonderd fietsers: (C1+M2/F19+M4)
Aarschotsesteenweg x Slenderstraat: F19+M4
Slenderstraat x Heistraat: C1+M2 (geen verkeer naa Slenderstraat); F19+M4 (richting Tallaart)
Tallaart x Heistraat: C1+M2 (geen verkeer naar Slenderstraat)
Art 3 :
De verkeersmaatregelen worden bekend gemaakt aan de weggebruiker met de passende verkeerstekens overeenkomstig artikel 12 van de verkeerswet (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)
Art 4
Inbreuken worden gestraft zoals voorzien in de wet van het wegverkeer (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)
Art 5
Afschrift van huidig besluit wordt overgemaakt aan de Griffies van de Rechtbank van Eerste Aanleg en de Politierechtbank te Mechelen.
Zitting van 24 juni 2019
C.20 Tijdelijke politieverordening op het wegverkeer/ Organisatie Sint-Bernarduskermis van 30 augustus t/m 2 september 2019. UITVAARDIGING.
BESLUIT
Art 1 :
Het college vaardigt volgende tijdelijke politieverordening op het wegverkeer uit: in het belang van de openbare orde, rust en veiligheid zullen tijdelijke verkeersmaatregelen genomen worden voor de organisatie van Sint-Bernarduskermis op parking Lierse van 30 augustus t/m 2 september 2019.
Parkeerverbod vanaf 26 augustus.
Art 2 :
Volgende tijdelijke verkeersmaatregelen zullen ingesteld worden:
Parkeerverbod: (E1)
Op navolgende wegen of wegvakken is het parkeren verboden:
Lispersteenweg (parking Lierse):+ "woensdag vanaf 6u"
Art 3 :
De verkeersmaatregelen worden bekend gemaakt aan de weggebruiker met de passende verkeerstekens overeenkomstig artikel 12 van de verkeerswet (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)
Art 4
Inbreuken worden gestraft zoals voorzien in de wet van het wegverkeer (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)
Art 5
Afschrift van huidig besluit wordt overgemaakt aan de Griffies van de Rechtbank van Eerste Aanleg en de Politierechtbank te Mechelen.
Zitting van 24 juni 2019
C.21 Lijst bestelbons Stad Lier. KENNISNAME.
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van de lijst bestelbons Stad Lier voor een totaal bedrag van 42.983,27 euro ( bestelbonnummers 201901221, 201901266, 201901268, 201901269, 201901276 en van bestelbonnummer 201901280 tot en met bestelbonnummer 201901343, met uitzondering van bestelbonnummers 201901309, 201901324 ).
Zitting van 24 juni 2019
C.22 Staat van onwaarden belasting op " Vervoer van personen die overlast veroorzaken ", dienstjaar 2018. VASTSTELLING.
BESLUIT
Art 1 :
Het college stelt de staat van onwaarden betreffende de belasting op " Vervoer van personen die overlast veroorzaken ", dienstjaar 2018, vast voor een totaal bedrag van 75 euro.
Zitting van 24 juni 2019
T.1 Programma 21 juli viering, uur wijziging. GOEDKEURING.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist akkoord te gaan met de wijziging van het uur voor de 21 juli viering.
Publicatie LBLOD
De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.
Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:
De inhoud van de publicatie op het moment dat deze werd uitgevoerd.
Een unieke identificatie van de gebruiker die de actie heeft uitgevoerd.
De tijdstempel waarop de actie werd uitgevoerd.
Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.