Lier

Zitting van 02 december 2019

Van 13:00 uur.

 

Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

B.2 Reglement organisatie kermisactiviteiten & ambulante activiteiten in kermisgastronomie op openbare kermissen. GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR GEMEENTERAAD.

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

B.3 Ondersteuning Lierse Marktvereniging i.f.v. de organisatie van een  promotionele actie n.a.v. de verhuisde zaterdagmarkt as. 14 december 2019. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de promotionele actie (met bedeling gratis zuivelpakketten t.w.v. 2 euro) op de verhuisde Lierse zaterdagmarkt van 14 december as. goed te keuren.

 

Art 2 :

Het college beslist voor de uitvoering van de voornoemde promotionele actie de Lierse

Marktvereniging te steunen door de (via de marktmeester binnen gebrachte) facturen uit te betalen van de zuivelpakketten aangekocht bij de 5 deelnemende ambulante handelaars (t.w.v. 1.839,58 euro).

 

Art 3 :

De financiële gevolgen zijn:

 

Actienummer

Omschrijving budgetsleutel

Bedrag

Saldo krediet

4/1/2/1

Receptie- & representatiekosten.

1.839,58 euro

0 euro

Budgetsleutel

0500/64302000

 

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

B.4 OV 2019/292: verbouwen van een woning, Hagenbroeksesteenweg 266. Limietdatum: 03/12/2019. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag ingediend inzake verbouwen van een woning, gelegen te vergunnen met voorwaarden.

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • Het bijgebouw wordt uitgesloten uit de vergunning.
  • De afvoer van RWA en DWA moet gescheiden gebeuren.
  • Alle verhardingen moeten waterdoorlatend aangelegd worden.
  • De DWA afvoer dient op het voorziene aansluitputje aangesloten te worden vooraan de Hagenbroeksesteenweg. De RWA kan in de langsgracht van de zijtak van de Hagenbroeksesteenweg (privaat terrein) of op de langsgracht van de Hagenbroeksesteenweg zelf worden aangesloten.

De volgende last wordt opgelegd in de vergunning :

  • De bestaande grachtoverwelving langsheen de Hagenbroeksesteenweg dient verwijderd te worden door de diensten van Stad Lier en op kosten van de aanvrager.
     

 

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

 

 

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

       De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

       Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

       De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

       Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

       Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

       Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

       De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

         Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

       De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

       De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

     het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

     de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

B.5 OV 2019/349: functiewijziging zonder verbouwingswerken, Eikelstraat 2 en Grote Markt 20. Limietdatum: 10/12/2019. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag inzake functiewijziging zonder verbouwingswerken, te vergunnen met voorwaarden.

 

De aanvraag omvat (eveneens) :

Rubriek

Omschrijving

Aard

Hoeveelheid

Eenheid

16.3.1.1°

Drankkoeling en koeling van voorbereide maaltijden.

klasse 3

5,56

KW

Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan omvat:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Totale hoeveelheid

Eenheid

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • Van deze vergunning kan slechts gebruik gemaakt worden na het bekomen van het gunstig advies van de Brandweer. De bouwheer is verplicht zich zelf in contact te stellen met de Brandweer teneinde rekening te kunnen houden met voorwaarden die kunnen worden opgelegd.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Art. 3:

De in art. 1 bedoelde vergunning wordt uitgereikt voor onbepaalde duur.

 

Art. 4:

De in artikel 1 bedoelde vergunning is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden:

 

§.1 - algemene voorwaarden:

         Hoofdstuk 4.1: Algemene voorschriften;

         Hoofdstuk 4.2: Beheersing van oppervlaktewaterverontreiniging;

         Hoofdstuk 4.3: Beheersing van bodem en grondwaterverontreiniging;

         Hoofdstuk 4.4: Beheersing van luchtverontreiniging;

         Hoofdstuk 4.5: Beheersing van geluidshinder;

         Hoofdstuk 4.6: Beheersing van hinder door licht;

         Hoofdstuk 4.7: Beheersing van asbest;

         Hoofdstuk 4.9: Energieplanning;

         Hoofdstuk 4.10: Emissies van broeikasgassen.

 

§.2 - sectorale voorwaarden:

         Afd. 5.16.1: Gassen: gemeenschappelijke bepalingen;

         Afd. 5.16.3: Gassen: installaties voor het fysische behandelen van gassen;

 

§.3 – bijzondere milieuvoorwaarden:

         Er moet een vetvanger geplaatst worden om het afvalwater afkomstig van de keuken te zuiveren van vetstoffen. De eigenaar is verantwoordelijk voor de goede werking van deze vetvanger.

         Afvalstoffen moeten in gesloten containers verzameld worden en op regelmatige basis afgevoerd worden.

 

 

De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden kunnen teruggevonden worden in Vlarem II. Deze zijn evenwel louter indicatief; bij wijzigingen van Vlarem II wordt de exploitant immers steeds geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven. De integrale en geconsolideerde tekst van Vlarem II is te raadplegen op de Milieunavigator, via de link: https://nnavigator.emis.vito.be/

 

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

1.      De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

2.      Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

3.      Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

4.      De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

5.      Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

6.      Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

7.      Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

8.      De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

9.      Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

10.    Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

B.6 Retributie op toeristische producten en diensten. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college gaat principieel akkoord om een retributiereglement op te maken en ter goedkeuring te verzenden naar de gemeenteraad om een retributie  te heffen op het aanbieden van toeristische producten en diensten.

 

Art 2 :

Het college beslist om voor het retributiereglement op het aanbieden van toeristische producten en diensten een geldigheidstermijn vast te leggen van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2025.

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

B.7 Retributie op het in bruikleen geven van muziekinstrumenten en bijhorend uitleenreglement. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college gaat principieel akkoord om een retributiereglement op te maken en ter goedkeuring te verzenden naar de gemeenteraad om een retributie  te heffen op het in bruikleen geven van muziekinstrumenten aan leerlingen van de SASK.

 

Art 2 :

Het college beslist om voor het retributiereglement op  het in bruikleen geven van muziekinstrumenten  een geldigheidstermijn vast te leggen van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2025.

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

B.8 Retributiereglement op het ter beschikking stellen van stedelijke sportinfrastructuur. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college gaat principieel akkoord om een retributiereglement op te maken en ter goedkeuring te verzenden naar de gemeenteraad om een retributie te heffen op het ter beschikking stellen van stedelijke sportinfrastructuur.

 

Art 2 :

Het college beslist om voor het retributiereglement  op het ter beschikking stellen van stedelijke sportinfrastructuur een geldigheidstermijn vast te leggen van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2025.

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

B.9 Retributie nutsvoorzieningen evenementen met commerciële doeleinden, kermissen en circussen. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college gaat principieel akkoord om een retributiereglement op te maken en ter goedkeuring te verzenden naar de gemeenteraad om een retributie te heffen op nutsvoorzieningen voor evenementen met commerciële doeleinden, kermissen en circussen.

 

Art 2 :

Het college beslist om voor het retributiereglement op nutsvoorzieningen voor evenementen met commerciële doeleinden, kermissen en circussen  een geldigheidstermijn vast te leggen van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2025.

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

B.10 Retributie op novemberfoor en kermissen. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college gaat principieel akkoord om een retributiereglement op te maken en ter goedkeuring te verzenden naar de gemeenteraad om een retributie te heffen op plaatsrechten op de novemberfoor en andere kermissen.

 

Art 2 :

Het college beslist om voor het retributiereglement op  plaatsrechten op de  novemberfoor en andere kermissen  een geldigheidstermijn vast te leggen van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2025.

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

B.11 Retributiereglement mbt meldingen en aanvragen betreffende de omgevingsvergunning. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college gaat principieel akkoord om een retributiereglement op te maken en ter goedkeuring te verzenden naar de gemeenteraad om een retributie  te heffen op prestaties verbonden aan het afleveren van omgevingsvergunningen.

 

Art 2 :

Het college beslist om voor het retributiereglement op prestaties verbonden aan het afleveren van omgevingsvergunningen   een geldigheidstermijn vast te leggen van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2025.

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

B.12 Retributie op inlichtingen en kopieën .PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college gaat principieel akkoord om een retributiereglement op te maken en ter goedkeuring te verzenden naar de gemeenteraad om een retributie te heffen op het verstrekken van inlichtingen, hoge resolutiebeelden van de beeldbank en fotokopieën.

 

Art 2 :

Het college beslist om voor het retributiereglement op  het verstrekken van inlichtingen, hoge resolutiebeelden van de beeldbank en fotokopieën  een geldigheidstermijn vast te leggen van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2025.

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

B.13 Retributie op werken voor derden op de publieke ruimte en de financiële waarborg als voorwaarde bij de omgevingsvergunning. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDEN  NAAR GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college gaat principieel akkoord om een retributiereglement op te maken en ter goedkeuring te verzenden naar de gemeenteraad om een retributie te heffen op uitvoeren van werken voor derden op de publieke ruimte en een financiële waarborg als voorwaarde bij de omgevingsvergunning  op het grondgebied van de stad.

 

Art 2 :

Het college beslist om voor het retributiereglement op uitvoeren van werken voor derden op de publieke ruimte en een financiële waarborg als voorwaarde bij de omgevingsvergunning een geldigheidstermijn vast te leggen van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2025.

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

B.14 Belasting op terrassen en andere uitstallingen op het openbaar domein. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college gaat principieel akkoord om een belastingreglement op te maken en ter goedkeuring te verzenden naar de gemeenteraad om een belasting te heffen op terrassen en andere uitstallingen op het openbaar domein van de stad.

 

Art 2 :

Het college beslist om voor het belastingreglement op  terrassen en andere uitstallingen op het openbaar domein  een geldigheidstermijn vast te leggen van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2025.

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

B.15 Belasting op dansgelegenheden. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college gaat principieel akkoord om een belastingreglement op te maken en ter goedkeuring te verzenden naar de gemeenteraad om een belasting te heffen op dansgelegenheden.

 

Art 2 :

Het college beslist om voor het belastingreglement op  dansgelegenheden een geldigheidstermijn vast te leggen van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2025.

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

B.16 Belasting op het tijdelijk afzetten of innemen van  openbaar domein. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college gaat principieel akkoord om een belastingreglement op te maken en ter goedkeuring te verzenden naar de gemeenteraad om een belasting te heffen op tijdelijk               afzetten en/ innemen van openbaar domein op het grondgebied van de stad.

 

Art 2 :

Het college beslist om voor het belastingreglement op  tijdelijk afzetten en/ innemen van openbaar domein een geldigheidstermijn vast te leggen van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2025.

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

B.17 Belasting op verlichte uithangborden en lichtreclames. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college gaat principieel akkoord om een belastingreglement op te maken en ter goedkeuring te verzenden naar de gemeenteraad om een belasting te heffen op uithangborden en lichtreclames  op het grondgebied van de stad.

 

Art 2 :

Het college beslist om voor het belastingreglement op  uithangborden en lichtreclames een geldigheidstermijn vast te leggen van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2025.

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

B.18 Afvalbelasting vaste bijdrage. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college gaat principieel akkoord om een belastingreglement op te maken en ter goedkeuring te verzenden naar de gemeenteraad om een belasting te heffen op afval vaste bijdrage.

 

Art 2 :

Het college beslist om voor het belastingreglement op  afval vaste bijdrage een geldigheidstermijn vast te leggen van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2025.

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

B.19 Afvalbelasting variabele bijdrage. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college gaat principieel akkoord om een belastingreglement op te maken en ter goedkeuring te verzenden naar de gemeenteraad om een belasting te en  heffen op afval variabele bijdrage.

 

Art 2 :

Het college beslist om voor het belastingreglement op  afval variabele bijdrage een geldigheidstermijn vast te leggen van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2025.

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

B.20 Toelagereglement variabele afvalbelasting. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college gaat principieel akkoord om een toelage reglement op te maken en ter goedkeuring te verzenden naar de gemeenteraad om een sociale toelage toe te kennen op het variabel deel van de afvalbelasting.

 

Art 2 :

Het college beslist om voor het  toelage reglement op  het variabel deel van de afvalbelasting een geldigheidstermijn vast te leggen van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2025.

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

B.21 Belasting op gebruik openbaar domein door gelegenheidsinrichtingen. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college gaat principieel akkoord om een belastingreglement op te maken en ter goedkeuring te verzenden naar de gemeenteraad om een belasting te heffen op het gebruik van het gemeentelijk openbaar domein door gelegenheidsinrichtingen op het grondgebied van de stad.

 

Art 2 :

Het college beslist om voor het belastingreglement op  het gebruik van het gemeentelijk openbaar domein door gelegenheidsinrichtingen een geldigheidstermijn vast te leggen van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2025.

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

B.22 Lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college keurt de lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL goed voor een totaal bedrag van 4.460,67 euro ( van bestelbonnummer 201900489 tot en met bestelbonnummer 201900494 ).

 

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

B.23 Belastingkohier op " Huis-aan-huis verspreiding van reclamedrukwerk en daarmee gelijkgestelde producten en sampling ", derde kwartaal dienstjaar 2019. VASTSTELLING EN UITVOERBAARVERKLARING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist het belastingkohier op " Huis-aan-huis verspreiding van reclamedrukwerk en daarmee gelijkgestelde producten en sampling ", derde kwartaal dienstjaar 2019, vast te stellen en uitvoerbaar te verklaren voor een totaal bedrag van 76.942,17 euro.

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

B.24 Belastingkohier op "Tweede verblijven", dienstjaar 2019. VASTSTELLING EN UITVOERBAARVERKLARING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist het belastingkohier op "Tweede verblijven", dienstjaar 2019, vast te stellen en uitvoerbaar te verklaren voor een totaal bedrag van 45.750,00 euro.

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

B.25 Centraal kerkbestuur Lier MJP 2020-2025 en Budget 2020. PRINCIPIËLE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van de budgetten 2020 en meerjarenplan 2020-2025 van het CKB Lier en beslist deze ter goedkeuring voor te leggen aan de gemeenteraad.

 

Art 2 :

Gelet op de historische overbudgettering wordt een marge van 20% toegepast op de exploitatietoelagen dewelke in het MJP van de stad worden weerhouden.

 

Op actie 01/17/KAP/01/14 - Ondersteuning diverse erediensten - worden ten behoeve van de Lierse kerkfabrieken volgende totale dotaties voorzien in het MJP 2020-2025 van de stad :

- Exploitatie : 259.683 EUR

- Investering : 159.850 EUR

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

B.26 St-Franciscus Van Sales MJP 2020-2025 en Budget 2020. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college keurt het budget 2020 en MJP 2020-2025 van de kerkfabriek van St-Franciscus van Sales te Duffel goed en stuurt het dossier door naar de raad ter goedkeuring.

 

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

B.27 Protestantse Kerk Boechout MJP 2020-2025 en Budget 2020. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Het college keurt het budget 2020 en MJP 2020-2025 van de Protestantse Kerk van Boechout goed en stuurt het dossier door naar de raad ter goedkeuring.

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

B.28 Begrotingswijziging nr.1 gewone dienst en nr.2 buitengewone dienst voor het dienstjaar 2019 en advies begrotingscommissie van de lokale politie Lier. KENNISNAME EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van het advies van de begrotingscommissie over de begrotingswijzigingen nr.1 gewone dienst en nr.2 buitengewone dienst - dienstjaar 2019 van de lokale politie Lier en agendeert dit advies ter kennisgeving aan de gemeenteraad.

 

Het college van burgemeester en schepenen bespreekt de begrotingswijzigingen nr.1 gewone dienst en nr.2 buitengewone dienst voor het dienstjaar 2019 van de lokale politie Lier en beslist deze wijzigingen ter goedkeuring voor te leggen aan de gemeenteraad..

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

B.29 Begroting voor het dienstjaar 2020 van de lokale politie Lier - kennisname van het advies van de begrotingscommissie en bespreking van de begroting. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van het advies van de begrotingscommissie over de begroting 2020 van de lokale politie Lier en agendeert dit advies ter kennisgeving aan de gemeenteraad.

 

 

Het college bespreekt de begroting voor het dienstjaar 2020 van de lokale politie Lier en beslist deze begroting ter goedkeuring voor te leggen aan de gemeenteraad.

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

B.30 Vaststellen data van de meerderheidsgroepen en commissies. KENNISNAME.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van de data van de meerderheidsgroepen en commissies.

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

B.31 Agenda van de gemeenteraad van 16 december 2019. KENNISNAME.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van de agenda van de gemeenteraad van 16 december 2019.

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

B.32 Wijziging aan arbeidsreglement van stad en OCMW mbt arbeidsduur en uurroosters en aan RPR mbt weddeschalen decretale graden . PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

B.35 Aankoop drankflessen personeel. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist akkoord te gaan met de aankoop van 600 drankflessen Dopper solid steel 490 ml en 200 drankflessen Dopper solid steel 800 ml bij de firma Topgiving voor een bedrag van 11001,32 euro, inclusief drukkosten en BTW.

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

B.36 Nieuwe sporthal Stadspark onderhoudscontract lift. TOEWIJZING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist m.b.t. de sporthal Stadspark het onderhoudscontract "nazicht personenlift" toe te wijzen aan de firma OTIS uit Dilbeek voor een totaalbedrag van 975,00euro excl. BTW ofwel 1.179,75 euro incl. BTW met ingang vanaf 01/01/2020 en dit gedurende 1 jaar. De firma OTIS zal tot 01/01/2020 het onderhoud kosteloos uitvoeren.

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

B.37 Richtlijnen riolering. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de richtlijnen riolering goed te keuren.

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

B.38 Nazicht riolering Wuyts-Van Campen dmv rookdetectieonderzoek. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college geeft de opdracht tot een nazicht van de riolen met rookdetectie van de 28 woningen van de Wuyts - Van Campenlaan aan "riooltechnieken Danny Govaerts" voor een bedrag van 1.345 euro.

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

B.39 Weg- en rioleringswerken verkaveling Ogezlaan. Proces-verbaal van definitieve oplevering. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college hecht goedkeuring aan het proces-verbaal van definitieve oplevering van de weg- en rioleringswerken in Ogezlaan.

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

B.40 Heraanleg Putsesteenweg - attest goede uitvoering studie. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college hecht goedkeuring aan het attest van goede uitvoering van de studie voor heraanleg Putsesteenweg.

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

B.41 PPS Sion - aanleg openbaar domein fase 2. Proces-verbaal  voorlopige oplevering. KENNISNAME.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van het proces-verbaal van voorlopige oplevering betreffende de aanleg openbaar domein PPS Sion, fase 2, met uitzondering van :

- er ontbreken nog bloembakken en beplanting in de Van Grasenstraat

- de rioleringsputten hoek Strijpersveld / Lookstraat nog aan te werken

- herstelling bestrating aan de Koepoortstraat aan de sifonering zal samen gebeuren met de herstelling aan het SASK gebouw (nadat de gevelwerken SASK afgewerkt zijn).

- gebroken kasseien te vervangen

- noteren van tegenpeilen in de Van Grasenstraat

- opmaken van het GBR-compatibele plan

 

Uitgestelde werken :

- Van Grasenstraat kan niet beoordeeld worden wegens de gevelwerken, die nog herstellingswerken behoeven in functie van een waterdichtingsprobleem.

- alsook de aansluitingspaden hierop.

De termijn hiervan is afhankelijk van de oplossing van het water/gevel probleem en ook de gevelwerken aan het SASK-gebouw.

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

B.42 Herstellingen wegdek Paaiestraat. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college hecht goedkeuring aan de herstelling van het wegdek in de Paaiestraat, door BMV binnen het raamcontact 'werken derden'.

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

B.43 Verkaveling Ring West (Condius) - ereloon. VASTLEGGING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college hecht goedkeuring aan de vastlegging van 9.959,55 euro voor de studie van de verkaveling Ring West (Condius) door S. Bilt BVBA.

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

B.44 Dienstverleningsovereenkomst Aquafin inzake de uitbouw en beheer van gemeentelijke afvalwaterinfrastructuur - modellering. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college keurt de offerte van Aquafin , voor een totaalbedrag van 3.408,00 euro voor de modellering van de pompput Aarschotsesteenweg/Hoogveldweg en vermazing Mallekostraat goed.

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

B.45 Subsidies aan gemeenten voor het verbeteren van de verkeersveiligheid van schoolomgevingen. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college keurt de subsidie-aanvraag, voor het aanleggen van 3 veiligere schoolomgevingen, goed :

KA Atheneum Leuvensevest: optimaliseren en aanleggen van 2 voetgangers- en fietsoversteken, in combinatie met het aanleggen van een afrit van het jaagpad naar deze oversteekplaatsen;

Campus St Ursula Lier – Mechelsestraat: aanbrengen van fietssuggestiestroken volgens het vademecum fietsvoorzieningen;

Leefschool Dagpauwoog - Koningshooikt: aanbrengen van fietssuggestiestroken volgens het vademecum fietsvoorzieningen

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

B.46 Huishoudelijk reglement wijkhuizen. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

B.47 Bestelbon opening Kerst. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Het college beslist de aanstelling van de unieke leverancier vzw Dwaallicht voor het openingsfeest van Kerst in Lier goed te keuren.

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

B.48 Meerjarenplanning volgens BBC van SOLag. KENNISNAME EN DOORSTUREN NAAR GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van de meerjarenplanning SOLag volgens BBC voor de periode 2020-2025 en stuurt deze door naar de gemeenteraad ter goedkeuring.

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

B.49 Evaluatie en verslag verzelfstandiging. KENNISNAME EN DOORSTUREN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van het evaluatieverslag en bijbehorend verslag over de verzelfstandiging en stuurt dit door naar de gemeenteraad ter goedkeuring.

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

B.50 Beheersovereenkomst Stad Lier en SOLag voor de periode van 2020-2025. KENNISNAME EN DOORSTUREN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis dat de nieuwe beheersovereenkomst in januari 2020 op de gemeenteraad wordt geagendeerd en stuurt dit door naar de gemeenteraad ter goedkeuring.

 

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

C.7 Melding 2019/414: exploiteren van een bronbemaling, Smedenstraat 70. AKTENAME.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1

Er wordt akte genomen van de melding ingediend  inzake het bronbemaling

 

De aanvraag omvat de nieuwe rubriek:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Hoeveelheid

Eenheid

53.2.2°a)

Bemaling / grondwaterverlaging / tijdelijke droogzuiging bij de bouw van een vergunde onderkelderde eengezinswoning.

klasse 3

17.280

M3/JAAR

1.       

Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan omvat:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Totale hoeveelheid

Eenheid

53.2.2°a)

Bemaling / grondwaterverlaging / tijdelijke droogzuiging bij de bouw van een vergunde onderkelderde eengezinswoning.

klasse 3

17.280

M3/JAAR

 

 

Art. 2

De plannen en het meldingsdossier waarop deze akte gebaseerd is, maken integraal deel uit van de meldingsakte.

 

Art. 3

De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden :

Volgende bijzondere milieuvoorwaarden worden opgelegd:

  • Het opgepompte water moet geloosd worden op de riolering.
  • Het jaardebiet mag maximaal 17.280 m³/jaar bedragen.
  • De vergunning wordt afgeleverd voor een periode van 90 dagen te beginnen van  de startdatum van de bemaling.
  • De bronbemaling dient voorzien te zijn van een zandfilter.
  • De begin- en einddatum van de bemaling moeten doorgegeven worden aan de dienst leefmilieu via leefmilieu@lier.be.
  • Het bemalingslogboek moet aan het einde van de werken aan de dienst leefmilieu overgemaakt worden. Volgende informatie moet minimaal opgenomen worden in het logboek: de beginstand van de meter (foto), de dagdebieten, de eindstand van de meter (foto) en het totaaldebiet.
  • Omdat de grond ingetekend staat als risicogrond met een loodvervuiling, moet het lozingswater wekelijks gecontroleerd worden om te verzekeren dat de lozingsnormen worden behaald. De resultaten moeten wekelijks aan de dienst leefmilieu bezorgd worden.

Volgende aandachtspunten worden meegegeven:

  •                                                                                                                                                                                                                                                                                       De zettingsrisico’s zijn reëel en moeten continu gemonitord worden. Eventuele preventieve maatregelen moeten overwogen worden.
  •                                                                                                                                                                                                                                                                                       Als de normen niet behaald worden, moet rubriek 3.4.2° aangevraagd worden (klasse 2 vergunning). Aangeraden wordt om deze aanvraag preventief te doen. Het lozen van grondwater dat niet aan de lozingsnorm voldoet zonder vergunning is een misdrijf.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Art. 4

De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende milieuvoorwaarden :

De algemene en sectorale milieuvoorwaarden van titel II van het VLAREM :

  • hoofdstukken 4.1, 4.7 en 4.9 : algemene milieuvoorwaarden - algemeen
  • hoofdstuk 4.5 met bijlagen 2.2.1, 2.2.2, 4.5.1, 4.5.2, 4.5.3, 4.5.4, 4.5.5 en 4.5.6 : algemene milieuvoorwaarden - geluid
  • hoofdstukken 4.4 en 4.10 met bijlagen 4.4.1, 4.4.2, 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.4.7.1 en 4.4.7.2. : algemene milieuvoorwaarden - lucht
  • hoofdstuk 4.6 : algemene milieuvoorwaarden - licht
  • hoofdstuk 4.2 met bijlagen 2.3.1, 4.2.5.1, 4.2.5.2 en 4.2.5.4 : algemene milieuvoorwaarden – oppervlaktewater
  • hoofdstuk 5.53: Winning van grondwater;

 

De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden staan in titel II van het VLAREM.  Deze opsomming is louter indicatief.  Bij wijziging van VLAREM wordt de exploitant geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven.  De integrale en geconsolideerde tekst van titel II van het VLAREM is raadpleegbaar op de Milieunavigator, via de link : https://navigator.emis.vito.be/

 

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

       De vergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze melding houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       De vergunning doet geen enkele afbreuk aan de verplichtingen inzake brandveiligheid zoals deze voorzien worden in de wet van 30 juli 1979 betreffende de preventie van brand en ontploffing en betreffende de verplichte verzekering van de burgerrechtelijke aansprakelijkheid in dergelijke gevallen, het Koninklijk Besluit van 7 juli 1994 tot vaststelling van de basisnormen voor de preventie van brand en ontploffing waaraan de nieuwe gebouwen moeten voldoen en diens bijlagen.

       Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

       Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

       Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

       De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

         Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

Indien er na de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning blijkt dat er geëxploiteerd zal worden met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dan dient er een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang exploitatie.

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

C.8 Melding 2019/411: exploiteren van een tijdelijke bronbemaling voor het plaatsen van hemelwaterputten. AKTENAME.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1

Er wordt akte genomen van de melding ingediend namens HOOYBERGHS NV inzake het exploiteren van een tijdelijke bronbemaling voor het plaatsen van hemelwaterputten.

 

De aanvraag omvat de nieuwe rubriek:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Hoeveelheid

Eenheid

53.2.2°a)

Bemaling

klasse 3

3000

M3/JAAR

1.       

Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan omvat:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Totale hoeveelheid

Eenheid

53.2.2°a)

Bemaling

klasse 3

3000

M3/JAAR

 

 

Art. 2

De plannen en het meldingsdossier waarop deze akte gebaseerd is, maken integraal deel uit van de meldingsakte.

 

Art. 3

De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden :

Volgende bijzondere milieuvoorwaarden worden opgelegd:

  • Er moet aan retourbemaling gedaan worden
  • Het dagdebiet mag maximaal 192 m³/dag bedragen.
  • Het jaardebiet mag maximaal 3.000 m³/jaar bedragen.
  • De vergunning wordt afgeleverd voor een periode van 14 dagen te beginnen van  de startdatum van de bemaling.
  • De begin- en einddatum van de bemaling moeten doorgegeven worden aan de dienst leefmilieu via leefmilieu@lier.be.
  • Het bemalingslogboek moet aan het einde van de werken aan de dienst leefmilieu overgemaakt worden. Volgende informatie moet minimaal opgenomen worden in het logboek: de beginstand van de meter (foto), de dagdebieten, de eindstand van de meter (foto) en het totaaldebiet.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Art. 4

De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende milieuvoorwaarden :

De algemene en sectorale milieuvoorwaarden van titel II van het VLAREM :

  • hoofdstukken 4.1, 4.7 en 4.9 : algemene milieuvoorwaarden - algemeen
  • hoofdstuk 4.5 met bijlagen 2.2.1, 2.2.2, 4.5.1, 4.5.2, 4.5.3, 4.5.4, 4.5.5 en 4.5.6 : algemene milieuvoorwaarden - geluid
  • hoofdstukken 4.4 en 4.10 met bijlagen 4.4.1, 4.4.2, 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.4.7.1 en 4.4.7.2. : algemene milieuvoorwaarden - lucht
  • hoofdstuk 4.6 : algemene milieuvoorwaarden - licht
  • hoofdstuk 4.2 met bijlagen 2.3.1, 4.2.5.1, 4.2.5.2 en 4.2.5.4 : algemene milieuvoorwaarden – oppervlaktewater
  • hoofdstuk 5.53: Winning van grondwater;

 

De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden staan in titel II van het VLAREM.  Deze opsomming is louter indicatief.  Bij wijziging van VLAREM wordt de exploitant geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven.  De integrale en geconsolideerde tekst van titel II van het VLAREM is raadpleegbaar op de Milieunavigator, via de link : https://navigator.emis.vito.be/

 

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

       De vergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze melding houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       De vergunning doet geen enkele afbreuk aan de verplichtingen inzake brandveiligheid zoals deze voorzien worden in de wet van 30 juli 1979 betreffende de preventie van brand en ontploffing en betreffende de verplichte verzekering van de burgerrechtelijke aansprakelijkheid in dergelijke gevallen, het Koninklijk Besluit van 7 juli 1994 tot vaststelling van de basisnormen voor de preventie van brand en ontploffing waaraan de nieuwe gebouwen moeten voldoen en diens bijlagen.

       Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

       Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

       Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

       De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

         Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

Indien er na de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning blijkt dat er geëxploiteerd zal worden met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dan dient er een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang exploitatie.

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

C.9 Melding 2019/420: plaatsen van een ondergrondse propaangastank, Bossen 18. AKTENAME.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1

Er wordt akte genomen van de melding ingediend  inzake het plaatsen van een ondergrondse propaangastank.

 

De aanvraag omvat de nieuwe rubriek:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Hoeveelheid

Eenheid

17.1.2.2.1°

propaangastank met volgende technische specificaties

klasse 3

2.950

L

 

Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan omvat:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Totale hoeveelheid

Eenheid

17.1.2.2.1°

propaangastank met volgende technische specificaties

klasse 3

2.950

L

 

 

Art. 2

De plannen en het meldingsdossier waarop deze akte gebaseerd is, maken integraal deel uit van de meldingsakte.

 

Art. 3

De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden :

Volgende bijzondere milieuvoorwaarden worden opgelegd:

Er worden geen specifieke milieuvoorwaarden opgelegd.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Art. 4

De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende milieuvoorwaarden :

De algemene en sectorale milieuvoorwaarden van titel II van het VLAREM :

  • hoofdstukken 4.1, 4.7 en 4.9 : algemene milieuvoorwaarden - algemeen
  • hoofdstuk 4.5 met bijlagen 2.2.1, 2.2.2, 4.5.1, 4.5.2, 4.5.3, 4.5.4, 4.5.5 en 4.5.6 : algemene milieuvoorwaarden - geluid
  • hoofdstukken 4.4 en 4.10 met bijlagen 4.4.1, 4.4.2, 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.4.7.1 en 4.4.7.2. : algemene milieuvoorwaarden - lucht
  • hoofdstuk 4.6 : algemene milieuvoorwaarden - licht
  • hoofdstuk 4.2 met bijlagen 2.3.1, 4.2.5.1, 4.2.5.2 en 4.2.5.4 : algemene milieuvoorwaarden – oppervlaktewater
  • hoofdstuk 5.17: Opslag van gevaarlijke stoffen;

o        Afd. 5.17.1: Gevaarlijke producten: algemene bepalingen;

o        Afd. 5.17.2: Gevaarlijke producten: opslag in ondergrondse houders;

 

De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden staan in titel II van het VLAREM.  Deze opsomming is louter indicatief.  Bij wijziging van VLAREM wordt de exploitant geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven.  De integrale en geconsolideerde tekst van titel II van het VLAREM is raadpleegbaar op de Milieunavigator, via de link : https://navigator.emis.vito.be/

 

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

       De vergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze melding houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       De vergunning doet geen enkele afbreuk aan de verplichtingen inzake brandveiligheid zoals deze voorzien worden in de wet van 30 juli 1979 betreffende de preventie van brand en ontploffing en betreffende de verplichte verzekering van de burgerrechtelijke aansprakelijkheid in dergelijke gevallen, het Koninklijk Besluit van 7 juli 1994 tot vaststelling van de basisnormen voor de preventie van brand en ontploffing waaraan de nieuwe gebouwen moeten voldoen en diens bijlagen.

       Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

       Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

       Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

       De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

         Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

Indien er na de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning blijkt dat er geëxploiteerd zal worden met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dan dient er een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang exploitatie.

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

C.10 Melding 2019/421: exploiteren van een bronbemaling, Volmolenstraat 68. AKTENAME.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1

Er wordt akte genomen van de melding ingediend inzake het exploiteren van een bronbemaling,

 

De aanvraag omvat de nieuwe rubriek:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Hoeveelheid

Eenheid

53.2.1°a)

de werken duren maar een week

klasse 3

890

M3/JAAR

1.       

Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan omvat:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Totale hoeveelheid

Eenheid

53.2.1°a)

de werken duren maar een week

klasse 3

890

M3/JAAR

 

 

Art. 2

De plannen en het meldingsdossier waarop deze akte gebaseerd is, maken integraal deel uit van de meldingsakte.

 

Art. 3

De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden :

Volgende bijzondere milieuvoorwaarden worden opgelegd:

  • De begin- en einddatum van de bemaling moeten doorgegeven worden aan de dienst leefmilieu.
  • De begin- en eindstand van de bemaling moeten doorgegeven worden aan de dienst leefmilieu.
  • De bronbemaling dient voorzien te zijn van een zandfilter.
  • De bronbemaling mag maximaal 4 dagen geëxploiteerd worden, te tellen vanaf de start van de bemaling.
  • Het totaaldebiet mag maximaal 840 m³ bedragen.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Art. 4

De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende milieuvoorwaarden :

De algemene en sectorale milieuvoorwaarden van titel II van het VLAREM :

  • hoofdstukken 4.1, 4.7 en 4.9 : algemene milieuvoorwaarden - algemeen
  • hoofdstuk 4.5 met bijlagen 2.2.1, 2.2.2, 4.5.1, 4.5.2, 4.5.3, 4.5.4, 4.5.5 en 4.5.6 : algemene milieuvoorwaarden - geluid
  • hoofdstukken 4.4 en 4.10 met bijlagen 4.4.1, 4.4.2, 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.4.7.1 en 4.4.7.2. : algemene milieuvoorwaarden - lucht
  • hoofdstuk 4.6 : algemene milieuvoorwaarden - licht
  • hoofdstuk 4.2 met bijlagen 2.3.1, 4.2.5.1, 4.2.5.2 en 4.2.5.4 : algemene milieuvoorwaarden – oppervlaktewater
  • hoofdstuk 5.53: Winning van grondwater;

 

De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden staan in titel II van het VLAREM.  Deze opsomming is louter indicatief.  Bij wijziging van VLAREM wordt de exploitant geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven.  De integrale en geconsolideerde tekst van titel II van het VLAREM is raadpleegbaar op de Milieunavigator, via de link : https://navigator.emis.vito.be/

 

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

       De vergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze melding houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       De vergunning doet geen enkele afbreuk aan de verplichtingen inzake brandveiligheid zoals deze voorzien worden in de wet van 30 juli 1979 betreffende de preventie van brand en ontploffing en betreffende de verplichte verzekering van de burgerrechtelijke aansprakelijkheid in dergelijke gevallen, het Koninklijk Besluit van 7 juli 1994 tot vaststelling van de basisnormen voor de preventie van brand en ontploffing waaraan de nieuwe gebouwen moeten voldoen en diens bijlagen.

       Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

       Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

       Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

       De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

         Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

Indien er na de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning blijkt dat er geëxploiteerd zal worden met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dan dient er een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang exploitatie.

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

C.11 Melding 2019/419: wijzigen milieuvergunning, Ondernemersstraat 23. AKTENAME.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1

Er wordt akte genomen van de melding ingediend  inzake het wijzigen milieuvergunning.

 

De aanvraag omvat voor de ingedeelde inrichtingen of activiteiten de wijziging:

 

Rubriek

Omschrijving

Aard

Hoeveelheid

Eenheid

16.3.2°a)

25.75kW geïnstalleerd vermogen in airco’s

5.5kW geïnstalleerd vermogen in een luchtcompressor

klasse 3

+ 6,75

KW

17.3.2.1.1.1°b)

Stookolieketel voor verwarming van bedrijfshal en woning

klasse 3

+ 2

TON

29.5.2.1°a)

Metaalverwerkende machines

klasse 3

+26,29

KW

 

De aanvraag omvat voor de ingedeelde inrichtingen of activiteiten de hernieuwing:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Hoeveelheid

Eenheid

23.2.1°a)

Kunststof verwerkende machines

klasse 3

38,6

kW

 

De aanvraag omvat voor de ingedeelde inrichtingen of activiteiten de stopzetting:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Hoeveelheid

Eenheid

3.3

Huishoudelijk afvalwater

klasse 3

 

 

 

Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan omvat:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Totale hoeveelheid

Eenheid

16.3.2°a)

25.75kW geïnstalleerd vermogen in airco’s

5.5kW geinstalleerd vermogen in een luchtcompressor

klasse 3

31,25

KW

17.3.2.1.1.1°b)

Stookolieketel voor verwarming van bedrijfshal en woning

klasse 3

3,5

TON

23.2.1°a)

Kunststof verwerkende machines

klasse 3

38,6

KW

29.5.2.1°a)

Metaalverwerkende machines

klasse 3

181,29

KW

 

 

Art. 2

De plannen en het meldingsdossier waarop deze akte gebaseerd is, maken integraal deel uit van de meldingsakte.

 

Art. 3

De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden:

Volgende bijzondere milieuvoorwaarden worden opgelegd:

Er worden geen specifieke milieuvoorwaarden opgelegd.

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Art. 4

De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende milieuvoorwaarden :

De algemene en sectorale milieuvoorwaarden van titel II van het VLAREM :

        hoofdstukken 4.1, 4.7 en 4.9 : algemene milieuvoorwaarden - algemeen

        hoofdstuk 4.5 met bijlagen 2.2.1, 2.2.2, 4.5.1, 4.5.2, 4.5.3, 4.5.4, 4.5.5 en 4.5.6 : algemene milieuvoorwaarden - geluid

        hoofdstukken 4.4 en 4.10 met bijlagen 4.4.1, 4.4.2, 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.4.7.1 en 4.4.7.2. : algemene milieuvoorwaarden - lucht

        hoofdstuk 4.6 : algemene milieuvoorwaarden - licht

        hoofdstuk 4.2 met bijlagen 2.3.1, 4.2.5.1, 4.2.5.2 en 4.2.5.4 : algemene milieuvoorwaarden – oppervlaktewater

  • hoofdstuk 5.16: Behandelen van gassen;
  • Afd. 5.16.1: Gassen: gemeenschappelijke bepalingen;
  • Afd. 5.16.3: Gassen: installaties voor het fysische behandelen van gassen;
  • hoofdstuk 5.17: Opslag van gevaarlijke stoffen;
  • Afd. 5.17.1: Gevaarlijke producten: algemene bepalingen;
  • Afd. 5.17.3: Gevaarlijke producten: opslag in bovengrondse houders;
  • hoofdstuk 5.23: Kunststoffen;
  • hoofdstuk 5.29: Metalen;

 

De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden staan in titel II van het VLAREM.  Deze opsomming is louter indicatief.  Bij wijziging van VLAREM wordt de exploitant geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven.  De integrale en geconsolideerde tekst van titel II van het VLAREM is raadpleegbaar op de Milieunavigator, via de link : https://navigator.emis.vito.be/

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

C.12 OV 2019/285: verbouwen en uitbreiden van de woning tot polyvalente zaal en lokaal voor personeel, Kanunnik Davidlaan 45. Limietdatum: 12/12/2019. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.

 

Art. 2:

Het college beslist de aanvraag inzake verbouwen en uitbreiden van de woning tot polyvalente zaal en lokaal voor personeel, te vergunnen met voorwaarden.

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 3:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • De aanvraag moet volledig conform de Vlaamse stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd. 
  • Een septische put is niet verplicht.
  • De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Brandweerzone Rivierenland (ref. P16835-001/01) van 23 september 2019 strikt na te leven.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

 

 

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

       De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

       Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

       De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

       Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

       Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

       Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

       De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

         Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

       De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

       De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

     het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

     de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

C.13 Opmerkingen bij verdeling VE 2019/046 ingevolge artikel 5.2.2 VCRO. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Het college beslist volgens artikel 5.2.2 van de Vlaamse codex, volgende  opmerkingen over te maken, in de akte opgemaakt voor de (her)verdeling van bedrijfsunits en parkeerplaatsen in percelen met elke unit en parkeerplaats apart voor verkoop.

 

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

C.14 Beroep tegen OV 2019/232 weigering voor splitsen van bureaugebouw voor het perceel Hagenbroeksesteenweg 173 A te Lier, kadastraal gekend als afdeling 2 sectie A, nr. 477 M. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Het college neemt kennis van het ingestelde beroep en beslist het standpunt uit eerste aanleg te bekrachtigen

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

C.15 Beroep tegen OV 2019/137- gedeeltelijke vergunning voor regularisatie van 3 appartementen en winkelruimte voor het perceel Eikelstraat 9 te Lier, kadastraal gekend als afdeling 1, sectie K, nr. 49h en 50 F. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van het ingestelde beroep en beslist het standpunt uit eerste aanleg te bekrachtigen.

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

C.16 Beroep RvvB Bist 23. Beroep tegen niet opname in het vergunningenregister. KENNISNAME.

 

BESLUIT

Het college neemt kennis.

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

C.17 Verbeterinsgpremie SVK-woning. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist een verbeteringspremie toe te kennen ten bedrage van  805.13 euro.

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

C.18 Tijdelijke politieverordening op het wegverkeer/ Organisatie Kerstmarkt Koningshooikt op zaterdag 21/12/2019. UITVAARDIGING.

 

BESLUIT

Het college vaardigt volgende tijdelijke politieverordening op het wegverkeer uit: in het belang van de openbare orde, rust en veiligheid zullen tijdelijke verkeersmaatregelen genomen worden voor de organisatie van een kerstmarkt op zaterdag 21 december 2019 in Koningshooikt.

Afsluiten Koningsplein tussen Bernard Van Hoolstraat en Mechelbaan vanaf 11u30. Parkeerverbod vanaf 11u.

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

C.19 Tijdelijke politieverordening op het wegverkeer/ Organisatie Kerst in Lier van 12 t/m 16 december 2019. UITVAARDIGING.

 

BESLUIT

Het college vaardigt volgende tijdelijke politieverordening op het wegverkeer uit: in het belang van de openbare orde, rust en veiligheid zullen tijdelijke verkeersmaatregelen genomen worden voor de organisatie van Kerst in Lier van 12 t/m 16 december 2019.

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

C.20 Lijst bestelbons Stad Lier. KENNISNAME.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van de lijst bestelbons Stad Lier voor een totaal bedrag van 86.597,42 euro ( bestelbonnummers 201902320, 201902324, 201902341, 201902356, 201902361, 201902376, 201902377 en 201902384 en van bestelbonnummer 201902387 tot en met bestelbonnummer 201902481, met uitzondering van bestelbonnummers 201902411, 201902438 en 201902480 ).

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

C.21 Staat van onwaarden belasting op " Aanplakborden voor publiciteitsdoeleinden ", dienstjaar 2017. VASTSTELLING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college stelt de staat van onwaarden betreffende de belasting op " Aanplakborden voor publiciteitsdoeleinden ", dienstjaar 2017, vast voor een totaal bedrag van 215,62 euro.

 

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

C.22 Staat van onwaarden belasting op " Aanplakborden voor publiciteitsdoeleinden ", dienstjaar 2019. VASTSTELLING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college stelt de staat van onwaarden betreffende de belasting op " Aanplakborden voor publiciteitsdoeleinden ", dienstjaar 2019, vast voor een totaal bedrag van 1.293,75 euro.

 

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

C.23 Staat van onwaarden belasting op " Lichtreclames en verlichte uithangborden ", dienstjaar 2019. VASTSTELLING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college stelt de staat van onwaarden betreffende de belasting op " Lichtreclames en verlichte uithangborden ", dienstjaar 2019, vast voor een totaal bedrag van 200,00 euro.

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

C.24 Digitaliseren aktes burgerlijke stand van voor 1900. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de opdracht voor het digitaliseren van de aktes van de burgerlijke stand toe te wijzen aan GMS.

 

Art 2 :

De financiële gevolgen zijn:

 

         Bedrag:14.591,39 €

         Saldo krediet: 3.565,30 €

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

T.1 MJP 2020-2025 Stad. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist het meerjarenplan 2020-2025 voor de stad Lier ter goedkeuring te verzenden naar de raad. Het beschikbaar budgettair resultaat is jaarlijks positief en de autofinancieringsmarge op het einde van de legislatuur bedraagt 588.098 EUR.

 

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

T.2 MJP 2020-2025 STAD+OCMW. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist het meerjarenplan 2020-2025 voor de stad Lier ter goedkeuring aan de gemeenteraad voor te leggen. Het beschikbaar budgettair resultaat is jaarlijks positief en de autofinancieringsmarge op het einde van de legislatuur bedraagt 588.098 EUR.

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

T.3 OV 2019/282: aanleggen woonerf en aanvragen wijziging woning nr. 46, Vinkenstraat 46 en 46A. Limietdatum: 06/12/2019. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

Art. 1:

Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 2 bezwaarschrift(en) werden ingediend.

 

Art. 2:

Het college beslist de aanvraag inzake aanleggen woonerf en aanvragen wijziging woning, te vergunnen met voorwaarden.

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 3:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • De te regulariseren servitudeweg moet in de huidige staat behouden blijven, er mag geen nieuw materiaal toegevoegd worden.
  • De verlegging van de servitudeweg  moet verleden worden in een akte van de notaris. 
  • Stikt naleven van het advies van Departement Landbouw en Visserij ontvangen op 3 oktober 2019 met referentie: 2019_004288_v1.
  • De bestaande ingebuisde gracht centraal op het terrein die in verbinding staat met de WADI wordt volgens het nieuwe inplantingsplan niet meer verbonden met de ingebuisde perceelsgracht achteraan. Deze verbinding, die tot op heden bestaat, dient in stand gehouden te worden.
  • De bestaande grachtoverwelvingen langs de Vinkenstraat dienen behouden te blijven. Het in- en uitrijdend verkeer in de Lauwerijkstraat zou teveel hinder ondervinden wanneer de gracht in het verlengde van de Lauwerijkstraat zou worden opengelegd.
  • Het bestaande deel open baangracht dient behouden te blijven.
  • De niet-reguliere overwelving thv de nieuwe servitudeweg dient geregulariseerd te worden. Deze wordt aangelegd in opdracht en in beheer van Stad Lier. Het weghalen van de bestaande overwelving is een last van de bouwheer.
  • Op het linkerzijgevelplan zijn 2 uitdraaiende constructies voorzien die tot 100cm voorbij de rooilijn draaien. De vrije hoogte onder de onderste constructie is slechts 217 cm. Deze constructies kunnen geenszins als een vaste uitstekende constructie uitgevoerd worden. Deze zouden het (landbouw) verkeer kunnen belemmeren dat in – en uit de Lauwerijkstraat rijdt. Een minimale vrije hoogte van 4 meter wordt opgelegd.
  • Momenteel is een luchtlijn van Fluvius aanwezig voor de voorgevel. De uitdraaiende constructies die ontworpen zijn, kunnen mogelijks de luchtlijn raken. Ook om deze reden is de uitdraaiende constructie niet aan te raden. Eventuele kosten van Fluvius voor het ondergronds brengen van de lijn, indien technisch al haalbaar, worden dan ook een last van de bouwheer.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

       De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

       Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

       De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

       Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

       Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

       Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

       De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

         Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

       De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

       De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

     het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

     de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

T.4 Rozenlaan - verzoek tot opname constructie als "vergund geacht" in het vergunningenregister. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist het onroerend goed als "vergund geacht" op te nemen in het vergunningenregister van de stad voor wat het hoofdvolume betreft.

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

T.5 Verdeling door geassocieerde notarissen Leconte & Landuydt. KENNISNAME.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist dat volgens artikel 5.2.2 van de Vlaamse codex de voorgaande  opmerkingen moeten vermeld worden in de akte opgemaakt door notaris François Leconte & Tine Landuyts voor de verkoop van een perceel / percelen.

 

 

Opdrachten :

Het schepencollege geeft opdracht aan:

 

Dienst

Taak

Omgeving

brief verzenden aan notaris

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

T.6 VIP nieuwjaarsreceptie 2020. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de VIP-Nieuwjaarsreceptie 2020 te organiseren op dinsdag

14 januari 2020 in het stadhuis.

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

T.7 Lijst nominatieve investeringen 2020. PRINCIPIELE GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR DE GEMEENTERAAD.

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 02 december 2019

 

T.8 Antwoord aan K. Lyra-Lierse-Berlaar vzw over Hoge Velden. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van de brief met de vragen over het dossier van de Hoge Velden en beslist om aan K. Lyra-Lierse-Berlaar een antwoord te sturen.

 

 

 

Publicatiedatum: 10/12/2019