BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist een ambtshalve schrapping uit het leegstandsregister toe te kennen aan de zakelijk gerechtigden Dekens Peter en Tol Karin (BVBA De Groene Opera) voor het gelijkvloers handelspand Grote Markt 73 te 2500 Lier.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist voor de periode van 3/03/2020 tot 3/03/2022 een vrijstelling toe te kennen voor de belasting op leegstaande gebouwen aan de nieuwe zakelijk gerechtigden Jardin Stijn en Jaspers An voor het pand Antwerpsestraat 56.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist een schrapping uit het leegstandsregister toe te kennen aan de zakelijk gerechtigde Den-Invest voor het gelijkvloerse handelspand Antwerpsestraat 44.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist een ambtshalve schrapping uit het leegstandsregister toe te kennen aan de zakelijk gerechtigde G. Glenisson BVBA voor het gelijkvloers handelspand Grote Markt 44 te 2500 Lier.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist de voornoemde positief geadviseerde vestigingsaanvraag van De Stoffenmadam goed te keuren voor de opgegeven activiteit, indien de hoofdfunctie inkoop, verwerking en opslag van stoffen is en de verkoopsfunctie/dienstverlening i.c. workshops er ondergeschikt aan is.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist, rekening houdend met artikel 5.2. van het marktreglement, de aanvraag voor het opzeggen van een vaste standplaats met ingang van 1 juli 2020 goed te keuren.
Art 2 :
Het retributiereglement op plaatsrechten markten en elektriciteitsvoorziening voor marktkramers en andere gebruikers, goedgekeurd door de gemeenteraad op 16 december 2019 wordt toegepast.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist het aanvraagdossier voor Jenavi, gelegen Antwerpsestraat 124, volledig en ontvankelijk te verklaren en zodoende een goedkeuring te verlenen aan de toekenning van de tweede etalagepremie.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om dierenartsenpraktijk AnimaLier, met adressen Berlaarsesteenweg 46 te Lier en Liersebaan 149 te Koningshooikt, aan te stellen voor de medische behandeling van zwerfkatten gevangen op grondgebied van de stad Lier. Deze aanstelling geldt tot eind 2020.
Art 2 :
De financiële gevolgen zijn:
Actienummer | Omschrijving budgetsleutel | Bedrag |
01/01/KAP/03/44 | Dierenbescherming – zwerfkatten project | € 10.000 |
Budgetsleutel | ||
61300000 |
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van de beslissing van de Vlaamse overheid om de beroepen in het dossier 2009/35 te volgen en de vergunning verleend door de deputatie op naam van BVBA Zuet te weigeren.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om de onderzoeksplicht voor het fort van Lier op zich te nemen.
Art 2 :
Het college beslist om het oriënterend bodemonderzoek van het fort op te nemen in de meerjarenplanning 2026-2030.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag inzake het graven van een amfibieënpoel met oppervlakte van 150m2, te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
1° het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
2° de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het bouwen van een ééngezinswoning, bouwen van een meergezinswoning met 5 wooneenheden en wijzigen van de functie van een loods, te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
o Wegwerpoverall
o Handschoenen
o stofmasker beschermingsklasse FFP3;
o Materiaal bevochtigen of fixeren;
o Demonteren enkel met behulp van handwerktuigen;
o Materiaal niet breken.
o Verpak het asbestafval dubbel en zo intact mogelijk;
o Bij werken binnenshuis moet alles schoongemaakt worden met water; gedragen schoenen moeten buiten afgespoeld worden;
o Verontreinigde afdekfolies, gebruikte dweilen en beschermende kledij worden ook verpakt afgevoerd met het asbestafval;
o Het asbestafval wordt ingezameld in het recyclagepark of opgehaald door een geregistreerde inzamelaar.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
1) De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
2) Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
3) Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
4) De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
5) Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
6) Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
7) Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
8) De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
9) Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
10) Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
11) De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
12) De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
1° het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
2° de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het verbouwen en uitbreiden van een ééngezinswoning, te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
1) De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
2) Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
3) Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
4) De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
5) Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
6) Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
7) Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
8) De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
9) Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
10) Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
11) De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
12) De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
1° het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
2° de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het aanleggen van verharding, te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
1° het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
2° de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar niet bij en levert de vergunning voorwaardelijk af omwille van volgende reden(en) :
Op 04/06/2020 heeft het college volgend principieel besluit genomen:
Art 1 :
Het college beslist om sociale redenen om op deze locatie principieel een tijdelijke (mobiele) unit toe te staan die een hoofdfunctie herbergt. Bij de afweging of een dergelijke unit mogelijk is, dient de concrete ruimtelijke situatie bekeken te worden, en dient de unit juridisch vergunbaar te zijn. Aangezien het niet gaat om een aan de hoofdwoning verbonden deel, valt dergelijke aanvraag niet onder de regelgeving "zorgwonen". Een vergunning voor het plaatsen van een woonunit dient dan ook beperkt in de tijd zolang het zorgkarakter bestaat. Zodra dit zorgkarakter verdwijnt door verhuis, genezing, overlijden,.. van zorgverlener of verzorgde vervalt eveneens het vergund karakter van de constructie en dient deze onmiddellijk te verdwijnen. Ook het verstrekken van een huisnummer dient tijdelijk van aard te zijn, waarbij het nummer verdwijnt zodra de omgevingsvergunning verlopen is. Enige inschrijving op de zorgwoning buiten door de verzorgde blijft strikt verboden.
Art 2 :
Er kan worden ingegaan op de vraag van dhr. om tijdelijk een mobiele zorgunit te plaatsen in de tuin van het pand x. De unit dient aangevraagd te worden conform de wettelijke bepalingen. Het college van burgemeester en schepenen kan geen garantie geven op het verkrijgen van een definitieve vergunning gezien de mogelijkheid van terechte bezwaren, de kwaliteit van het concrete aanvraagdossier of eventuele beroepsprocedures.
Bijgevolg wordt in het omgevingsaanvraag dossier volgend besluit genomen:
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag inzake het plaatsen van een tijdelijke containerwoning (zorgwoning), gedeeltelijk te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
Art. 3:
De tijdelijke containerwoning moet onmiddellijk worden verwijderd als de zorg ophoudt.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
1) De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
2) Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
3) Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
4) De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
5) Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
6) Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
7) Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
8) De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
9) Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
10) Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
11) De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
12) De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
1° het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
2° de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om de noodzakelijke middelen voor de aankoop van de vier AED toestellen + wandkasten te voorzien uit de Investeringsreserve (Actie 01/17/KAP/01/23) en het budget over te zetten naar de actie 01/14/KAP/01/23 – Beveiligende maatregelen in/aan gebouwen.
Art 2 :
Het college beslist om vier AED toestellen van het type Cardiac Science Powerheart G5 + vier wandkasten aan te kopen bij AED Partner uit Hasselt ten bedrage van respectievelijk 6338,80 euro voor de toestellen en 1861,36 euro voor de wandkasten.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist de opdracht "Aankoop Software voor projectopvolging en BBC-rapportering Pepperflow" te gunnen bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking.
Art. 2 :
De opdracht wordt gegund aan Pepperflow BV, Nijverheidsstraat 6 te NL-2222AV Katwijk, tegen het nagerekende offertebedrag van (74.501 EUR + 15.645,21 EUR (21% BTW) = 90.146,21 EUR, waarvan eenmalige aankoop 18.029 EUR incl. BTW en licentiekost 72.117,21 EUR voor een periode 48 maanden.
BESLUIT
Art 1 :
Het college keurt de lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL goed voor een totaal bedrag van 19.431,67 euro ( van bestelbonnummer 291 tot en met bestelbonnummer 315 ).
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist de volgende mandaatlijsten, dienstjaar 2020, betaalbaar te stellen voor een totaal bedrag van 35.655,87 euro : mandaatlijstnummer 35 tot en met 37.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist de volgende lijst betaalbaarstellingen, dienstjaar 2020, betaalbaar te stellen voor een totaal bedrag van 1.374.493,98 euro : mandaatlijst 286.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist de college beslissing van 04/05/2020 inzake dossier B20-08 in te trekken.
Art 2 :
Bij de behandeling van de belastingsbezwaren voor het aanslagjaar 2019 worden de nieuwe houders van het zakelijk recht een vrijstelling toegekend van twee jaar welke ingaat op datum van de notariële akte.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist de agenda van de algemene vergadering van 4 september 2020 van Poolstok cv, goed te keuren:
1. | Samenstelling van het bureau van de vergadering |
2. | Uiteenzetting van het verslag van de Raad van Bestuur en van de commissaris m.b.t. het boekjaar 2019 |
3. | Mogelijkheid tot het stellen van vragen aan de leden van de Raad van Bestuur en aan de commissaris m.b.t. het boekjaar 2019 |
4. | Goedkeuring van de jaarrekening voor het boekjaar 2019 |
5. | Bestemming van het resultaat |
6. | Kwijting aan de bestuurders en de commissaris voor het boekjaar 2019 |
7. | Ontslagen en benoemingen |
8. | Goedkeuring van de bezoldigingen |
9. | Desgevallend: varia |
Art 2 :
Het college draagt de vertegenwoordiger van de stad die zal deelnemen aan de algemene vergaderingen van Poolstok cv op 4 september 2020, op zijn stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in het college van burgemeester en schepenen van heden inzake voormelde artikel 1 van onderhavige beslissing.
Art 3 :
Het college van burgemeester en schepenen wordt gelast met de uitvoering van de onderhavige beslissing en onder meer kennisgeving hiervan te geven aan de Poolstok cv.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist goedkeuring te hechten aan het bijkomende ereloon voor de ontwerper m.b.t. de opdracht "renovatie Zwartzusterklooster". Het bijkomende ereloon wordt vastgelegd op 16.367,00euro excl. BTW ofwel 19.804,07euro incl. BTW.
Art 2 :
Het college beslist geen goedkeuring te hechten aan de vraag van de ontwerper m.b.t. het aanpassen van de betalingsmomenten tijdens de uitvoering van het dossier.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist principieel akkoord te gaan met de uitbreiding van het meerjarenpremieovereenkomstdossier Sint-Gummaruskerk Lier met herbestemming en restauratie van het Heilige Geestgebouw.
Art 2 :
Het college beslist principieel akkoord te gaan met de aanstelling van een architect uit de Lierse restauratiepool voor de opmaak en aanvraag van fase 7 van de meerjarenpremieovereenkomst Sint-Gummaruskerk en bij uitbreiding de restauratie.
Art 3 :
Het college beslist principieel akkoord te gaan met het voorzien van de nodige budgetten in 2026-2030 voor de restauratie en herbestemming van het Heilige Geestgebouw.
Art 1 :
Het college beslist goedkeuring te hechten aan de voorgestelde te weerhouden besparingsvoorstellen (met uitzondering van de behandeling tegen opstijgend vocht) en opdracht te geven aan de ontwerpers om deze voorstellen te verwerken in het aanbestedingsdossier.
Art 2 :
Het college beslist de door de stuurgroep bijkomend voorgestelde besparingsvoorstellen uit de lijst ook te weerhouden of te laten onderzoeken.
Art 3 :
Het college beslist het eventuele budgettekort in eerste instantie op te vangen binnen het bestaande globale investeringsbudget van de stad.
Indien dit niet lukt zal er extra OCMW-patrimonium worden verkocht om het tekort bij te passen.
BESLUIT
Art 1 :
Het college keurt principieel de herbekabeling en de opfrissingswerken in de bureelruimten van LCC De Mol goed, waarbij de kosten op13.152,78 euro excl. BTW ofwel 15.914,86 euro incl. BTW worden geraamd.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist goedkeuring te hechten aan het PV van voorlopige oplevering d.d. 11/05/2020 m.b.t. de opdracht "renovatiewerken gevel SASK". De borg wordt voor de helft vrijgegeven.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist de opdracht "vernieuwen verlichting atletiekpiste" aan de firma Comdis Europe uit Zandhoven voor een bedrag van 29.900,00 euro excl. BTW ofwel 36.179,00 euro incl. BTW. toe te wijzen.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist voor de projectcoördinatie van de gevelwerken SASK bijkomend 17.793,05 euro incl. BTW vast te leggen op naam van C.V. Poolstok (voormalig Jobpunt Vlaanderen).
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist dat 6.000 euro bijkomend krediet wordt vastgelegd voor het raamcontract voor de levering van diverse bouwmaterialen (perceel 1) via de firma Van den Broeck NV uit Lier (0404.056.765).
Art 2 :
De financiële gevolgen zijn:
Actienummer | Omschrijving budgetsleutel | Bedrag | Saldo krediet |
01/04/KAP/03/05 | Wegen- buitengewoon onderhoud | 6.000 euro | 273.326,14 euro |
Budgetsleutel | |||
22400500 |
Art 3 :
Kopieën:
Aantal | Bestemmeling |
1 | dienst financiën |
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist dat 5.000 euro bijkomend krediet wordt vastgelegd voor de levering van verkeersborden via het raamcontract met de firma HR Groep uit Retie.
Art 2 :
De financiële gevolgen zijn:
Actienummer | Omschrijving budgetsleutel | Bedrag | Saldo krediet |
01/04/KAP/03/01 | Vergoedingen en erelonen voor prestaties van derden | 5.000 euro | 56.591,53 euro |
Budgetsleutel | |||
61300000 |
Art 3 :
Kopieën:
Aantal | Bestemmeling |
1 1 | Infrastructuur Financien |
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist dat er goedkeuring wordt verleend aan het verslag van nazicht van de offertes van 16 juli 2020 voor :
Perceel 1 (Renovatie toplaag asfalt Corenhemelstraat + verwijderen kasseiverharding en aanleg asfaltverharding),
Perceel 2 (Renovatie toplaag asfalt Bloemenhof),
Perceel 3 (Renovatie Toplaag Heistraat),
Perceel 4 (Renovatie toplaag Nazarethdreef),
Perceel 5 (Renovatie toplaag Hockeyweg (Lier) en Langsweg (Boechout)),
Perceel 6 (Aanleg veilige schoolomgevingen: renovatie toplaag asfalt Mechelsestraat en aanbrengen fietssuggestiestroken (Mechelsestraat + Dorpstraat)), opgesteld door Algemene zaken - aankoop en overheidsopdrachten.
Het verslag van nazicht van de offertes in bijlage maakt integraal deel uit van deze beslissing.
Het college beslist dat de opdracht “Asfaltrenovatie, fietssuggestiestroken en infrastructuurwerken op verschillende wegen op grondgebied Lier en Boechout” wordt gegund aan de economisch meest voordelige regelmatige (op basis van de prijs) bieders, zijnde:
* Perceel 1 (Renovatie toplaag asfalt Corenhemelstraat + verwijderen kasseiverharding en aanleg asfaltverharding): NV Deckx algemene ondernemingen, KBO nr. 0434556832, Goormansdijk 15 te 2480 Dessel, tegen de eenheidsprijzen vermeld in uw offerte;
* Perceel 2 (Renovatie toplaag asfalt Bloemenhof): NV Deckx algemene ondernemingen, KBO nr. 0434556832, Goormansdijk 15 te 2480 Dessel, tegen de eenheidsprijzen vermeld in uw offerte (excl de opties)
* Perceel 3 (Renovatie Toplaag Heistraat): NV Deckx algemene ondernemingen, KBO nr. 0434556832, Goormansdijk 15 te 2480 Dessel, tegen de eenheidsprijzen vermeld in uw offerte;
* Perceel 4 (Renovatie toplaag Nazarethdreef): BESIX Infra nv, KBO nr. 0406922918, Steenwinkelstraat 640 te 2627 Schelle, tegen de eenheidsprijzen vermeld in uw offerte;
* Perceel 5 (Renovatie toplaag Hockeyweg (Lier) en Langsweg (Boechout)): NV Deckx algemene ondernemingen, KBO nr. 0434556832, Goormansdijk 15 te 2480 Dessel, tegen de eenheidsprijzen vermeld in uw offerte;
* Perceel 6 (Aanleg veilige schoolomgevingen: renovatie toplaag asfalt Mechelsestraat en aanbrengen fietssuggestiestroken (Mechelsestraat + Dorpstraat)): Willemen Infra NV, KBO nr. 405092190, Booiebos 4 te 9031 Drongen, tegen de eenheidsprijzen vermeld in uw offerte;
(excl de opties)
De uitvoering moet gebeuren overeenkomstig de lastvoorwaarden vastgelegd in het bestek met nr. 2020/598.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist dat er goedkeuring wordt verleend aan het gunningsvoorstel, opgesteld door Algemene zaken - aankoop en overheidsopdrachten.
Het verslag van nazicht van de offertes in bijlage maakt integraal deel uit van deze beslissing.
Het college beslist dat de basisopdracht wordt gegund aan de economisch meest voordelige regelmatige bieder (op basis van de prijs), zijnde BMV wegenwerken BVBA, geregistreerd bij de Kruispuntbank van Ondernemingen onder nummer 0415974206, Mechelbaan 106 te 3130 Begijnendijk, tegen de eenheidsprijzen vermeld in de offerte van deze inschrijver.
De uitvoering moet gebeuren overeenkomstig de lastvoorwaarden vastgelegd in het bestek met nr. 2019/578.
Art 2 :
Voor elk project van wegeninfrastructuur wordt afzonderlijk een vastlegging ter goedkeuring aan het college van burgemeester en schepenen voorgelegd. Hierbij zal zowel het nodige budget als de de uit te voeren opdracht voorgelegd worden.
Voor herstellingen rioleringen dient een vastlegging te gebeuren op actie 01/04/KAP/03/04 - 031000/61300000 (vergoedingen en erelonen voor prestaties van derden).
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van de overeenkomst tussen stad Lier en AWV betreffende het gebruik van de opstaande wanden van de kokerbrug van de R16 over de Ouderijstraat te Lier als gedoogzone voor graffiti.
Deze overeenkomst wordt ter goedkeuring voor gelegd aan de gemeenteraad van 28 september 2020.
Art 2 :
Aan de kunstenaars wordt gevraagd een ontwerptekening op te maken.
BESLUIT
Art 1 :
Het college hecht goedkeuring aan de vastleggingen voor het asfalteren van de parking Rode Kruislaan en het aanbrengen van de belijning.
BESLUIT
Art 1 :
Het college hecht goedkeuring aan de vastleggingen voor het uitvoeren van de geotechnische grondonderzoeken voor Bosstraat en Beekstraat door Laborex.
BESLUIT
Art 1 :
Het college hecht goedkeuring aan het verrekeningsvoorstel nr. 1 betreffende de betonnen keerelementen voor de verkaveling Amerstraat van de LMH en beslist 40 % van de kosten ten laste te nemen, nl. 7.814,44 euro exclusief BTW of in totaal 9.455,47 euro inclusief BTW.
BESLUIT
Art 1 :
Het college hecht goedkeuring om het plantvak aan de David Tenierslaan om te vormen naar gazon.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist het ontwerp van het kerkplein in de Pastoriestraat, in het kader van de volledige heraanleg van de straat die reeds op 7/10/2019 werd goedgekeurd in het college, verder te laten uitwerken door studiebureau S. Bilt volgens de beschreven versie 1.
Art 2 :
Het college geeft studiebureau S. Bilt opdracht om het ontwerpdossier verder af te werken.
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van het proces-verbaal van ingebrekestelling betreffende heraanleg kasseibestrating Kapucijnenvest.
BESLUIT
Art 1 :
Het college hecht goedkeuring aan de projectnota van AWV betreffende de rechtstreekse aansluiting van de N108 (Waversesteenweg en Hoogveldweg) tussen de Corenhemelstraat en aansluiting met de N10 Aarschotsesteenweg op de R16.
Art 2 :
Het college beslist voorkeurssenario nr. 1 van de projectnota te weerhouden met een volwaardige aansluiting N108 op R 16 en rechtstreekse ontsluiting van de woonwijk naar het knooppunt.
BESLUIT
Art 1 :
Het college keurt het voorontwerp Schollebeekstraat / Fortweg van juni 2020 van Sweco goed mits voldaan wordt aan volgende aanpassingen:
• Het voorontwerp van de Schollebeekstraat zelf voldoet niet volledig aan het vooropgestelde programma van eisen en de vereisten vanuit de mobiliteitsraad. Het ontwerp van deze straat, die verschillende functies dient te vervullen, is dan ook een evenwichtsoefening.
• Algemeen kan gesteld worden dat de maximale breedte van de rooilijn benut dient te worden. Het eerste deel van de rijbaan van de Schollebeekstraat thv nummers 1-27 kan mogelijks opgeschoven worden richting deze woningen.
Hierdoor wordt tevens aan de onpare zijde extra ruimte gecreëerd voor een voldoende breed voetpad;
Kan een uitbuigend fietspad ontworpen worden in de voorrang thv de Fortweg;
Kan mogelijks een voetpad aan de onpare zijde ontworpen worden;
Behoort een asverschuiving tot de mogelijkheden.
• Extra ruimte voor hemelwater wordt bij voorkeur langs de Fortweg gezocht. Het voorzien van korte stukken open baangracht langs de Schollebeekstraat wordt afgeraden. De mogelijkheid tot opwaartse buffering dient hydraulisch nagerekend te worden door het studiebureau.
• Voetpaden dienen minstens overal 150 cm breed te zijn. Het STOP principe dient gehanteerd te worden om de breedte van 150 cm te verwezenlijken.
• Het algemeen baanbeeld dient meer een uitstraling van een zone 30 te krijgen door gebruik van oa andere materialisaties aan kruispunten, asverspringing/versmalling,… waardoor de verschillende zones of hun overgang duidelijker wordt.
• De parkeerstrook thv nr.66 loopt door tot voor de zijtak van de Schollebeekstraat. Deze is dus in te korten + hier is momenteel in het ontwerp ook onvoldoende zicht om uit te rijden vermits het voetpad nihil is.
• Het type boom achteraan de Schollebeekstraat herbekijken, geen beuk toepassen. Het toepassen van extra bomen vooraan thv huisnummer 1-27 bekijken rekening houden met vele opritten en mogelijks voetpad aan deze zijde van de nieuwe rijbaan.
• Op profielen staat ontworpen rooilijn : Bestaande en nieuwe rooilijnen op grondplan aanduiden, gele zone voor grondafstand.
• Toplaag asfalt AB-4C in de Schollebeekstraat en SMA in de Fortweg te herbekijken i.f.v. bouwklasse.
• Wachtaansluiting op D22 inspectieput voorzien in afwachting van afkoppeling woningen Mijl die deel uitmaken van hetzelfde GUP volgens het zoneringsplan van de VMM.
• Beschoeide grachten maximaal te vermijden in het ontwerp.
BESLUIT
Art 1 :
Het college hecht goedkeuring aan de eindafrekening van 13.860,00 euro exclusief BTW of in totaal van 16.770,60 euro voor het vullen van putten met gietasfalt op verschillende locaties op grondgebied van Lier en Koningshooikt door Stadsbader NV.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist het contacteren van personen met een kind van 24 maanden als "interne doeleinden" te beschouwen en geeft toestemming om de gegevens van deze personen maandelijks te verifiëren in het bevolkingsregister.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist het contacteren van personen met een kind geboren tussen 1/9/2019-1/3/2020 en tussen 1/12/2018-1/6/2019 als "interne doeleinden" te beschouwen en geeft toestemming om de gegevens van deze personen te verifiëren in het bevolkingsregister.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist dat het bestek met nr. 2020/607 en de raming voor de opdracht “Leveren en plaatsen van kerstchalets op de Grote Markt van Lier”, opgesteld door Algemene zaken - aankoop en overheidsopdrachten en dit in opdracht van uit-in-Lier en het technisch bureau - openbaar domein worden goedgekeurd. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten.
De raming op jaarbasis bedraagt € 15.000,00 excl. btw of € 18.150,00 incl. 21% btw.
De totale raming bedraagt € 60.000,00 excl. btw of € 72.600,00 incl. 21% btw.
Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de vereenvoudigde onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking.
De aankondiging van de opdracht wordt ingevuld en bekendgemaakt op nationaal niveau.
De offertes dienen het bestuur ten laatste te bereiken op 24 augustus 2020 om 09.30 uur.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist goedkeuring te geven voor volgende budgetverschuiving:
-20 000€ extra voor “Kerst in Lier & Koningshooikt”:
-10 000€ voorzien voor meer substantiële hoofdprijzen contactloze zomeractie
-40 500€: investering in de uitvoering van enkele voorstellen i.k.v. het
beeldkwaliteitsplan kernwinkelgebied
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist (onder voorbehoud van de verdere coronamaatregelen) de toewijzing goed te keuren voor een losse standplaats aan de heer Verschueren Luc voor het plaatsen van zijn kindermolen op de Grote Markt van 1 tot 31 augustus 2020.
De heer Verschueren dient zich te houden aan de voorwaarden zoals opgesomd in de openverklaring.
Art 2 :
Het reglement op Novemberfoor en kermissen, goedgekeurd in de gemeenteraad dd 27 januari 2020, word toegepast.
Het retributiereglement op Novemberfoor en kermissen, goedgekeud in de gemeenteraad dd. 17 februari 2020, wordt toegepast.
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van deze extra inname van het openbaar domein die onderhevig is aan de exitstrategie en verleent deze parkeerplaats als een gunst die te allen tijde kan ingetrokken worden.
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van het oriënterend bodemonderzoek dat de Vlaamse Waterweg uitvoert langsheen de Grote Nete, Kleine Nete en Beneden-Nete.
BESLUIT
Art 1 :
Het college verklaart dat er geen tegenbewijs is geleverd in de tijdspanne van één jaar na de opname van de constructie als vergund geacht voor het pand Guldensporenlaan 54, kadastraal gekend afd. 2 sectie A nr. 620 x7. Kennisgenomen.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1
Er wordt akte genomen van de melding ingediend inzake het verbouwen woning met stabiliteitswerken.
Art. 2
De plannen en het meldingsdossier waarop deze akte gebaseerd is, maken integraal deel uit van de meldingsakte.
Art. 3
De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden :
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
Volgende maatregelen moeten er worden getroffen:
Volgende wordt uitgesloten uit de aktename:
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn van toepassing:
1. De vergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze melding houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
2. De vergunning doet geen enkele afbreuk aan de verplichtingen inzake brandveiligheid zoals deze voorzien worden in de wet van 30 juli 1979 betreffende de preventie van brand en ontploffing en betreffende de verplichte verzekering van de burgerrechtelijke aansprakelijkheid in dergelijke gevallen, het Koninklijk Besluit van 7 juli 1994 tot vaststelling van de basisnormen voor de preventie van brand en ontploffing waaraan de nieuwe gebouwen moeten voldoen en diens bijlagen.
3. Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
4. Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
5. Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
6. De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
7. Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
8. Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
Indien er na de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning blijkt dat er geëxploiteerd zal worden met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dan dient er een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang exploitatie.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.
Art. 2:
Het college beslist de aanvraag inzake het plaatsen van een geprefabriceerde betonnen hoogspanningscabine voor openbaar nut, te vergunnen met voorwaarden.
De aanvraag omvat eveneens de nieuwe rubriek:
Rubriek | Omschrijving | Aard | Hoeveelheid | Eenheid |
12.2.1° | transformator voor een distributiecabine | klasse 3 | 630 | KVA |
Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan omvat:
Rubriek | Omschrijving | Aard | Totale hoeveelheid | Eenheid |
12.2.1° | transformator voor een distributiecabine | klasse 3 | 630 | KVA |
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 3:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
Volgende bijzondere milieuvoorwaarden worden opgelegd:
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Art. 4:
De in art. 2 bedoelde vergunning wordt uitgereikt voor onbepaalde duur.
Art. 5:
De in artikel 2 bedoelde vergunning is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden:
§.1 - algemene voorwaarden:
- Hoofdstuk 4.1: Algemene voorschriften;
- Hoofdstuk 4.2: Beheersing van oppervlaktewaterverontreiniging;
- Hoofdstuk 4.3: Beheersing van bodem en grondwaterverontreiniging;
- Hoofdstuk 4.4: Beheersing van luchtverontreiniging;
- Hoofdstuk 4.5: Beheersing van geluidshinder;
- Hoofdstuk 4.6: Beheersing van hinder door licht;
- Hoofdstuk 4.7: Beheersing van asbest;
- Hoofdstuk 4.9: Energieplanning;
- Hoofdstuk 4.10: Emissies van broeikasgassen.
§.2 - sectorale voorwaarden:
- Hfst. 5.12: Elektriciteit;
De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden kunnen teruggevonden worden in Vlarem II. Deze zijn evenwel louter indicatief; bij wijzigingen van Vlarem II wordt de exploitant immers steeds geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven. De integrale en geconsolideerde tekst van Vlarem II is te raadplegen op de Milieunavigator, via de link: https://nnavigator.emis.vito.be/
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
1° het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
2° de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het verbouwen van de gelijkvloerse verdieping van een rijwoning, te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
Er worden geenspecifieke stedenbouwkundige voorwaarden opgelegd.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
1) De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
2) Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
3) Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
4) De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
5) Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
6) Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
7) Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
8) De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
9) Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
10) Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
11) De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
12) De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
1° het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
2° de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het Regulariseren van 47 garageboxen en 3 parkeerplaatsen, te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
Er worden geenspecifieke stedenbouwkundige voorwaarden opgelegd.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
1) De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
2) Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
3) Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
4) De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
5) Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
6) Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
7) Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
8) De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
9) Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
10) Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
11) De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
12) De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
1° het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
2° de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag inzake het herinrichten van het gelijkvloers van klooster naar administratieve ruimte en een functiewijziging van de bovenliggende serviceflats naar assistentiewoningen, te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
Er worden geenspecifieke stedenbouwkundige voorwaarden opgelegd.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
1) De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
2) Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
3) Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
4) De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
5) Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
6) Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
7) Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
8) De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
9) Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
10) Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
11) De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
12) De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
1° het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
2° de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van de lijst bestelbonaanvragen Stad Lier, deel 3 voor een totaal bedrag van 22.941,20 euro, aangemaakt in week 30 van 2020, die de volledige goedkeuringsflow doorlopen hebben.
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van de lijst bestelbonaanvragen Stad Lier, deel 2 voor een totaal bedrag van 28.524,89 euro, aangemaakt in week 29 van 2020, die de volledige goedkeuringsflow doorlopen hebben.
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van de lijst bestelbonaanvragen Stad Lier voor een totaal bedrag van 26.355,54 euro, aangemaakt in week 28 van 2020, die de volledige goedkeuringsflow doorlopen hebben.
BESLUIT
Art 1 :
Het college stelt de staat van onwaarden betreffende de belasting op " Valse alarmmeldingen bij de politie ", dienstjaar 2019, vast voor een totaal bedrag van 287,50 euro.
BESLUIT
Art 1 :
Het college stelt de staat van onwaarden betreffende de belasting op " Algemene gemeentebelatsing ", dienstjaar 2020, vast voor een totaal bedrag van 3.500,00 euro.
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van de vraag van V&H Consult om zijn opdracht "extern projectcoördinator - Renovatie Zwartzusters' te stop te zetten.
BESLUIT
Art 1 :
Het college levert het attest van goede uitvoering m.b.t. de opdracht "vullen van putten met gietasfalt op diverse locaties", uitgevoerd door Nijs bvba uit Messelbroek, af.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist akkoord te gaan met de verdeling van de subsidies aan de seniorenverenigingen.
BESLUIT
Art. 1:
Het college is akkoord met de uitbetaling van de subsidies als volgt (bedragen in euro):
verenigingjaarlijkse subsidie
B.C. Mister 100€ 152,44
Ballieters€ 228,52
Biljartclub Zevenbergen € 129,93
Bridge Club Lier€ 531,00
Bridge club Zevenbergen€ 281,70
Duikschool Atlantis Lier vzw€ 2.053,19
Duikschool Hydro Lier€ 773,57
F.C. Lucyvo€ 305,37
Jiu-Jitsu Akademie Lier€ 187,06
Kon. Kanoclub Lier€ 1.092,45
Lier Aviation Club€ 349,33
Lierse Bicycle Club€ 452,96
Lierse Kayakclub Anderstad€ 622,67
Lierse Schuttersgilde Ledo€ 1.291,43
P.C. Lier€ 1.240,89
Politieverbroedering Lier€ 306,17
Snookerclub Mister 100€ 465,65
Soleo€ 354,19
TTK Lierse€ 181,50
verenigingjaarlijkse subsidieimpulssubsidie totaal
AC Lierse€ 844,33€ 616,02€ 1.460,34
AC Lyra€ 4.400,00€ 2.484,60€ 6.884,60
Aikido Mizu Dojo Lier€ 394,67€ 492,81 € 887,49
Alpha System Self Defence€ 440,33€ 0,00 € 440,33
BC Tornado€ 1.391,83€ 698,15€ 2.089,98
Dansclub Scratch vzw€ 733,31€ 225,87€ 959,19
Gambaru SKA Lier€ 457,95€ 349,08€ 807,03
Guco Lier€ 2.702,81€ 1.540,04€ 4.242,85
Jiu-Jitsu Ryu
De Gouden Draak€ 466,29€ 287,47€ 753,76
K.VK.. Hooikt vzw€ 1.959,47€ 410,68 € 2.370,15
Kon. Judoclub Lier€ 572,11€ 595,48 € 1.167,59
Kon. Lierse Turnkring€ 1.750,15€ 1.560,57 € 3.310,73
Kon. Lyra Turnkring€ 1.343,45€ 739,22 € 2.082,67
Kon. Lyra-Lierse€ 3.877,32€ 4.250,51€ 8.127,84
L.R.V. St. Isidoor Lier-Noord€ 283,08€ 0,00 € 283,08
Lierse kempenzonen€ 3.477,83€ 3.244,35 € 6.722,18
Royal Herakles Hockeyclub€ 4.400,00€ 2.833,68 € 7.233,68
Ruiterclub Tallaerthof€ 2.058,73€ 20,53 € 2.079,26
Schaakkring Zimmertoren€ 281,77€ 0,00 € 281,77
St.Sebastiaansgilde€ 626,91€ 554,41 € 1.181,33
Taekwondo-Hapkido Mun-Mu€ 317,92€ 308,01€ 625,92
TC 't Sas€ 1.936,86€ 1.581,11€ 3.517,97
TC 't Spui€ 2.089,16€ 1.252,57€ 3.341,73
TC Zevenbergen€ 2.200,33€ 2.073,92€ 4.274,25
Titans Gym€ 450,55€ 143,74€ 594,29
VC Smash Lier€ 1.339,94€ 780,29€ 2.120,23
Z.V.K. Proost€ 1.395,45€ 1.293,63 € 2.689,09
Zwemvereniging Lier€ 1.807,45€ 1.663,24 € 3.470,69
TOTAAL85 000,00 EUR
Art. 2:
De financiële gevolgen zijn:
Actienummer | Omschrijving budgetsleutel | Bedrag | Saldo krediet |
01/08/KAP/03/01 | Subsidie sportverenigingen | €85 000
| €0 |
Budgetsleutel | |||
|
Art. 3:
Kopieën:
Aantal | Bestemmeling |
1 | Financiën, betrokken verenigingen |
Publicatie LBLOD
De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.
Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:
De inhoud van de publicatie op het moment dat deze werd uitgevoerd.
Een unieke identificatie van de gebruiker die de actie heeft uitgevoerd.
De tijdstempel waarop de actie werd uitgevoerd.
Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.