Lier

Zitting van 05 september 2019

Van 11:00 uur.

 

Overzicht punten

 

Zitting van 05 september 2019

 

1 Toelating inname openbare weg 2019-2020-2021:  Eikelstraat 30- open terras. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

De burgemeester beslist toelating te verlenen aan Richson bvba (The Gladdagh Irish Pub), Dageraadstraat 20 bus 11 te 2500 Lier, voor het plaatsen van een open terras aan de horecazaak gelegen te Eikelstraat 30 te 2500 Lier. Er dient rekening gehouden te worden met de voorzorgsmaatregelen vermeld in de adviezen. De gevraagde oppervlakte bedraagt 45 m².

 

De belastbare oppervlakte bedraagt 39 m². (1,50 m doorgang deur x 4 m = 6 m²)

 

Deze toelating is geldig voor drie jaar. (2019-2020-2021) Enkel bij wijziging van exploitant of bij wijziging van de aangevraagde terrasinname of -inrichting, dient telkens een nieuwe vergunningsaanvraag te gebeuren.

 

 

Publicatiedatum: 05/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 05 september 2019

 

2 Inname openbare weg 2019-2020-2021: Grote Markt 50 - open terras. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

De burgemeester beslist toelating te verlenen aan BVBA Gamani voor het plaatsen van een open terras t.h.v. Grote Markt 50. De vergunde en belastbare oppervlakte bedraagt 16m².

 

De toelating geldt voor 3 terrasseizoenen (2019-2020-2021). Bij wijziging van exploitant of bij wijziging van de aangevraagde terrasinname of -inrichting, dient telkens een nieuwe vergunningsaanvraag te gebeuren.

 

Art 2 :

De openbare weg moet te allen tijde vrij blijven. Er mag niets buiten de vergunde oppervlakte geplaatst worden.

 

De opstelling van het terras mag de evacuatie van de aanwezigen in het gebouw of de aanpalende gebouwen niet in het gedrang brengen. De inrichting moet steeds bereikbaar zijn voor de voertuigen van de hulpdiensten. De plaatsing van het terras mag de bereikbaarheid van de gasafsluitkraan en de ondergrondse hydrant (indien van toepassing) in geen geval hinderen.

 

Er dient een verzekering afgesloten te worden voor de burgerrechtelijke aansprakelijkheid in geval van brand of ontploffing.

 

Art 3 :

De aanvrager bevestigt, met deze inname, het politiereglement, het terrassenreglement (voor de zone Grote Markt gelden specifieke vormvereisten), het belastingreglement en andere wettelijke en reglementaire bepalingen correct toe te passen.

 

Het belastingreglement dd. 17 december 2013 op de terrassen en de andere uitstallingen op de openbare weg wordt toegepast.

 

Art 4 :

Deze toelating kan te allen tijde worden ingetrokken. Hiervoor kan geen schadevergoeding

 

 

Publicatiedatum: 05/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 05 september 2019

 

3 Aanbrengen tijdelijke bewegwijzering/ WTC Niel: fietstocht zaterdag 21 en zondag 22 september 2019. TOELATING.

 

BESLUIT

Art 1 :

De burgemeester beslist toelating te verlenen aan WTC Niel voor het aanbrengen van tijdelijke bewegwijzering naar aanleiding van de organisatie van een fietstocht op zaterdag 21 en zondag 22 september 2019, mits naleving van de onderstaande voorwaarden:

 

Art 2 :

De bewegwijzering mag aangebracht worden vanaf vrijdag 20 september en dient maandag 23 september 2019 terug verwijderd te worden.

De bewegwijzering mag aangebracht worden ter hoogte van Bremstraat, Hulststraat, Lintsesteenweg, Tuinweg, Tramweglei, Bosstraat, Van Boeckellaan, Lispersteenweg, Bernardijnenlaan, Beatrijslaan, Marnixdreef, Ravenstijn, Neerloop, Kesselsesteenweg, Mijl, Zuut.

De bewegwijzering mag niet aan verkeersborden of -lichten bevestigd worden.

De tekst op de borden mag uitsluitend betrekking hebben op de fietstocht.

De borden mogen geen gelijkenis vertonen met verkeersborden of -tekens.

De borden mogen de weggebruikers (zowel voertuigen als fietsers en voetgangers) niet hinderen.

De verantwoordelijkheid van de stad kan niet ingeroepen worden bij eventuele schade of ongeval naar aanleiding van de plaatsing van de bordjes.

Voor de bewegwijzering op de kanaaldijk dient toelating gevraagd te worden aan de Dienst der Zeeschelde.

Voor de bewegwijzering op de gewestwegen dient toelating gevraagd te worden aan AWV.

 

 

 

Publicatiedatum: 05/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 05 september 2019

 

4 Aanbrengen tijdelijke bewegwijzering/ Organisatie veldrijden fort Koningshooikt 22 september 2019. TOELATING.

 

BESLUIT

Art 1 :

De burgemeester beslist toelating te verlenen aan Fort Koningshooikt voor het aanbrengen van tijdelijke bewegwijzering naar aanleiding van de organisatie van veldrijden op zondag 22 september 2019, mits naleving van de onderstaande voorwaarden:

 

Art 2 :

De bewegwijzering mag aangebracht worden vanaf zaterdag 21 september en dient maandag 23 september 2019 terug verwijderd te worden.

De bewegwijzering mag aangebracht worden ter hoogte van Donderheide en Beukheuvel.

De bewegwijzering mag niet aan verkeersborden of -lichten bevestigd worden.

De tekst op de borden mag uitsluitend betrekking hebben op het evenement.

De borden mogen geen gelijkenis vertonen met verkeersborden of -tekens.

De borden mogen de weggebruikers (zowel voertuigen als fietsers en voetgangers) niet hinderen.

De verantwoordelijkheid van de stad kan niet ingeroepen worden bij eventuele schade of ongeval naar aanleiding van de plaatsing van de bordjes.

Deze toelating is enkel geldig op voorwaarde dat toelating wordt gegeven voor de organisatie van het evenement.

 

 

Publicatiedatum: 05/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 05 september 2019

 

5 Ongeschikt en onbewoonbaarverklaring. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

De burgemeester verklaart de woning gelegen in 2500 Lier ongeschikt en onbewoonbaar.

 

Dit besluit wordt enkel en van ambtswege ingetrokken bij aflevering van een conformiteitsattest door de wooninspecteur van het Vlaamse gewest waaruit blijkt dat de woning terug aan de woonnormen voldoet.

 

Art 2 :

De bewoners dienen onmiddellijk de woning te verlaten.

Ondertussen moet de bewoner de nodige veiligheidsmaatregelen nemen en voorzichtigheid aan de dag leggen voor een risico op elektrocutie en/of brand:

- De zekeringkast en hoofdschakelaar bevinden zich in een kelder die onder water staat.

- De muren en plafond zijn nat en water druppelt op de elektriciteitsmeter.

- Stopcontacten bevinden zich in een vochtige ondergrond. Vocht is niet alleen een geleider

  maar zorgt ook voor corrosie van de onder spanning staande delen. Dit kan leiden tot

  kortsluiting en brand.

- Bovendien werkt de algemene verliesstroomschakelaar niet waardoor de elektrische installatie

  van de woning onvoldoende is beveiligd.

- De gebreken rond de elektrische installatie zorgen in hun geheel voor een risicovolle situatie.

 

Het verhuren of ter beschikking stellen van de woning kan bestraft worden met een gevangenisstraf van zes maanden tot drie jaar en een geldboete van 500 tot 25.000 euro.

Op basis van volgende verzwarende omstandigheden kan het verhuren van de woning als hoofdverblijfplaats bestraft worden met een gevangenisstraf van één tot vijf jaar en een geldboete van 1.000 tot 100.000 euro:

- als van de betrokken activiteit een gewoonte wordt gemaakt;

- als het ene daad van deelneming aan de hoofd- of bijkomende bedrijvigheid van een vereniging betreft, ongeacht of de schuldige de leiding heeft.

§2. De bewoner heeft volgens het advies van Wonen Antwerpen mogelijks recht op een huursubsidie en geen recht op voorrang bij een sociale huurwoning.

 

Art 3 :

De woning wordt op datum van dit besluit opgenomen in de inventaris, zijnde op de lijst van ongeschikt en/of onbewoonbaar verklaarde woningen (voormeld decreet van 22 december 1995 houdende bepalingen tot begeleiding van de begroting 1996, gekend als decreet op de heffing ter bestrijding van de leegstand en de verkrotting van gebouwen en woningen).

 

Dit heeft tot gevolg dat de houder van het zakelijk recht op de woning, behoudens vrijstelling of schorsing, jaarlijks een verhoogde heffing moet betalen. Een eerste heffing is verschuldigd op datum van de eerste verjaardag van de inventarisatie. Tevens rust er op de woning een recht van voorkoop ten behoeve van de gemeente, de sociale huisvestingsmaatschappijen en de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen, dit zolang de woning op de inventaris staat.

 

Art 4 :

§1. De voornoemde heffing kan vermeden worden als de gebreken verholpen worden. Het betreft de gebreken aan de woning die zijn genoteerd in het technisch verslag van Wonen-Antwerpen. De eigenaar kreeg dit samen met de brief van 23/07/2019.

Deze gebreken moeten binnen de 12 maanden verholpen zijn te rekenen vanaf heden.

Als een bouwvergunning vereist is, bedraagt de termijn 36 maanden.

Omwille van buitengewone omstandigheden kan de termijn verlengd worden. Een dergelijke verlenging kan worden aangevraagd met gemotiveerd en aangetekend verzoekschrift bij het agentschap Wonen-Vlaanderen (Wonen-Vlaanderen, afdeling Woningkwaliteit, Herman Teirlinckgebouw, Havenlaan 88 bus 40C, 1000 Brussel).

Het bewijs dat de nodige werken zijn uitgevoerd, moet voor het verstrijken van de (eventueel verlengde) termijn geleverd worden aan de gemeente en de gewestelijk ambtenaar.

 

§2. Als de woning niet tijdig gerenoveerd, verbeterd of aangepast wordt, kan de gemeente, het OCMW, een sociale huisvestingsmaatschappij, de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen of een sociaal verhuurkantoor de procedure in gang zetten om een sociaal beheersrecht op de woning te verkrijgen.

 

§3. De verplichting om werken uit te voeren, doet geen afbreuk aan stedenbouwkundige verplichtingen.

 

Art 5 :

Tegen dit besluit kan bij Wonen Vlaanderen een gemotiveerd verzoekschrift beroep aangetekend worden binnen dertig dagen volgend op de betekening van dit besluit:

Wonen-Vlaanderen, afdeling Woningkwaliteit, Herman Teirlinckgebouw, Havenlaan 88 bus 40C, 1000 Brussel.

Het verzoek moet op straffe van onontvankelijkheid aangetekend worden verstuurd.

 

Art 6 :

Een afschrift van dit besluit zal bij aangetekende brief ter kennis worden gegeven zowel aan de eigenaar (houder van het zakelijk recht) als de bewoner.

 

 

 

Publicatiedatum: 05/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 05 september 2019

 

6 Ongeschikt en onbewoonbaarverklaring.

 

BESLUIT

Art 1 :

De burgemeester verklaart de woning gelegen in 2500 Lier ongeschikt en onbewoonbaar.

 

Dit besluit wordt enkel en van ambtswege ingetrokken bij aflevering van een conformiteitsattest door de burgemeester waaruit blijkt dat de woning terug aan de woonnormen voldoet.

 

 

Art 2 :

Het verhuren of ter beschikking stellen van de woning kan bestraft worden met een gevangenisstraf van zes maanden tot drie jaar en een geldboete van 500 tot 25.000 euro.

Op basis van volgende verzwarende omstandigheden kan het verhuren van de woning als hoofdverblijfplaats bestraft worden met een gevangenisstraf van één tot vijf jaar en een geldboete van 1.000 tot 100.000 euro:

- als van de betrokken activiteit een gewoonte wordt gemaakt;

- als het ene daad van deelneming aan de hoofd- of bijkomende bedrijvigheid van een vereniging betreft, ongeacht of de schuldige de leiding heeft.

 

Art 3 :

De woning wordt op datum van dit besluit opgenomen in de inventaris, zijnde op de lijst van ongeschikt en/of onbewoonbaar verklaarde woningen (voormeld decreet van 22 december 1995 houdende bepalingen tot begeleiding van de begroting 1996, gekend als decreet op de heffing ter bestrijding van de leegstand en de verkrotting van gebouwen en woningen).

 

Dit heeft tot gevolg dat de houder van het zakelijk recht op de woning, behoudens vrijstelling of schorsing, jaarlijks een verhoogde heffing moet betalen. Een eerste heffing is verschuldigd op datum van de eerste verjaardag van de inventarisatie. Tevens rust er op de woning een recht van voorkoop ten behoeve van de gemeente, de sociale huisvestingsmaatschappijen en de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen, dit zolang de woning op de inventaris staat.

 

Art 4 :

§1. De voornoemde heffing kan vermeden worden als de gebreken verholpen worden. Het betreft de gebreken aan de woning die zijn genoteerd in het technisch verslag van Wonen-Antwerpen. De eigenaar kreeg dit samen met de brief van 29/04/2019.

Deze gebreken moeten binnen de 12 maanden verholpen zijn te rekenen vanaf heden.

Als een bouwvergunning vereist is, bedraagt de termijn 36 maanden.

Omwille van buitengewone omstandigheden kan de termijn verlengd worden. Een dergelijke verlenging kan worden aangevraagd met gemotiveerd en aangetekend verzoekschrift bij het agentschap Wonen-Vlaanderen (Wonen-Vlaanderen, afdeling Woningkwaliteit, Herman Teirlinckgebouw, Havenlaan 88 bus 40C, 1000 Brussel).

Het bewijs dat de nodige werken zijn uitgevoerd, moet voor het verstrijken van de (eventueel verlengde) termijn geleverd worden aan de gemeente en de gewestelijk ambtenaar.

 

§2. Als de woning niet tijdig gerenoveerd, verbeterd of aangepast wordt, kan de gemeente, het OCMW, een sociale huisvestingsmaatschappij, de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen of een sociaal verhuurkantoor de procedure in gang zetten om een sociaal beheersrecht op de woning te verkrijgen.

 

§3. De verplichting om werken uit te voeren, doet geen afbreuk aan stedenbouwkundige verplichtingen.

 

Art 5 :

Tegen dit besluit kan bij Wonen Vlaanderen een gemotiveerd verzoekschrift beroep aangetekend worden binnen dertig dagen volgend op de betekening van dit besluit:

Wonen-Vlaanderen, afdeling Woningkwaliteit, Herman Teirlinckgebouw, Havenlaan 88 bus 40C, 1000 Brussel.

Het verzoek moet op straffe van onontvankelijkheid aangetekend worden verstuurd.

 

Art 6 :

Een afschrift van dit besluit zal bij aangetekende brief ter kennis worden gegeven zowel aan de eigenaar (houder van het zakelijk recht) als de bewoner.

 

 

Publicatiedatum: 05/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 05 september 2019

 

7 Ongeschikt en onbewoonbaarverklaring. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

De burgemeester  verklaart de woning gelegen in 2500 Lier ongeschikt en onbewoonbaar.

 

Dit besluit wordt enkel en van ambtswege ingetrokken bij aflevering van een conformiteitsattest door de burgemeester waaruit blijkt dat de woning terug aan de woonnormen voldoet.

 

Art 2 :

De bewoners dienen tegen uiterlijk 31/10/2019 de woning te verlaten.

Ondertussen moet de bewoner de nodige veiligheidsmaatregelen nemen en voorzichtigheid aan de dag leggen voor een risico op elektrocutie:

 

- In de woonkamer, slaapkamer en badkamer hangen er loshangende bedrading met blote 

  geleiders onder spanning. Er is een risico op elektrocutie. De geleiders moeten worden

  afgeschermd.

 

- In de leefruimte is er een stopcontact aanwezig met een aardingspen maar zonder aarding. 

  Dit geeft een vals gevoel van veiligheid.

 

- In leefruimte naast de keukendeur hangt het stopcontact los uit de muur.  Er bestaat een risico

  op elektrocutie.  Het stopcontact moet voldoende vast in de muur gemonteerd worden.

 

- De elektrische geleiders van de dampkap zijn aan elkaar “gedraaid”. Er bestaat er een risico op

  elektrocutie. De aansluiting van het lichtpunt moet met deugdelijk aansluitmateriaal

  (luchterklemmen, WAGO-klemmen,…) worden uitgevoerd.

 

- In gang is een aftakking van de elektrische installatie naar bijgeplaatste stopcontacten, met

  bekabeling met onvoldoende sectie. Er bestaat een risico op overbelasting van het elektrisch

  circuit, met mogelijk kortsluiting en/of brand tot gevolg.  De aftakking moet uitgevoerd worden

  met een aangepaste bekabeling of worden verwijderd.

 

- Er is geen verliesstroomschakelaar aanwezig in de elektrische installatie. Het is noodzakelijk

  minimaal 1 verliesstroomschakelaar (300mA of gevoeliger) te voorzien op de installatie

  teneinde het risico op elektrocutie tot een minimum te herleiden. (Bij voorkeur eveneens een

  tweede schakelaar met gevoeligheid van 30mA voor de vochtige ruimten , zoals het AREI

  voorschrijft voor nieuwe installaties.)

 

Het verhuren of ter beschikking stellen van de woning kan bestraft worden met een gevangenisstraf van zes maanden tot drie jaar en een geldboete van 500 tot 25.000 euro.

Op basis van volgende verzwarende omstandigheden kan het verhuren van de woning als hoofdverblijfplaats bestraft worden met een gevangenisstraf van één tot vijf jaar en een geldboete van 1.000 tot 100.000 euro:

- als van de betrokken activiteit een gewoonte wordt gemaakt;

- als het ene daad van deelneming aan de hoofd- of bijkomende bedrijvigheid van een vereniging betreft, ongeacht of de schuldige de leiding heeft.

§2. De bewoner heeft volgens het advies van Wonen Antwerpen mogelijks recht op een huursubsidie en geen recht op voorrang bij een sociale huurwoning.

 

Art 3 :

De woning wordt op datum van dit besluit opgenomen in de inventaris, zijnde op de lijst van ongeschikt en/of onbewoonbaar verklaarde woningen (voormeld decreet van 22 december 1995 houdende bepalingen tot begeleiding van de begroting 1996, gekend als decreet op de heffing ter bestrijding van de leegstand en de verkrotting van gebouwen en woningen).

 

Dit heeft tot gevolg dat de houder van het zakelijk recht op de woning, behoudens vrijstelling of schorsing, jaarlijks een verhoogde heffing moet betalen. Een eerste heffing is verschuldigd op datum van de eerste verjaardag van de inventarisatie. Tevens rust er op de woning een recht van voorkoop ten behoeve van de gemeente, de sociale huisvestingsmaatschappijen en de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen, dit zolang de woning op de inventaris staat.

 

Art 4 :

§1. De voornoemde heffing kan vermeden worden als de gebreken verholpen worden. Het betreft de gebreken aan de woning die zijn genoteerd in het technisch verslag van Wonen-Antwerpen. De eigenaar kreeg dit samen met de brief van 23/07/2019.

Deze gebreken moeten binnen de 12 maanden verholpen zijn te rekenen vanaf heden.

Als een bouwvergunning vereist is, bedraagt de termijn 36 maanden.

Omwille van buitengewone omstandigheden kan de termijn verlengd worden. Een dergelijke verlenging kan worden aangevraagd met gemotiveerd en aangetekend verzoekschrift bij het agentschap Wonen-Vlaanderen (Havenlaan 88 bus 40C, 1000 Brussel).

Het bewijs dat de nodige werken zijn uitgevoerd, moet voor het verstrijken van de (eventueel verlengde) termijn geleverd worden aan de gemeente en de gewestelijk ambtenaar.

 

§2. Als de woning niet tijdig gerenoveerd, verbeterd of aangepast wordt, kan de gemeente, het OCMW, een sociale huisvestingsmaatschappij, de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen of een sociaal verhuurkantoor de procedure in gang zetten om een sociaal beheersrecht op de woning te verkrijgen.

 

§3. De verplichting om werken uit te voeren, doet geen afbreuk aan stedenbouwkundige verplichtingen.

 

Art 5 :

Tegen dit besluit kan bij Wonen Vlaanderen een gemotiveerd verzoekschrift beroep aangetekend worden binnen dertig dagen volgend op de betekening van dit besluit:

Wonen-Vlaanderen - Havenlaan 88 bus 40C, 1000 Brussel.

Het verzoek moet op straffe van onontvankelijkheid aangetekend worden verstuurd.

 

Art 6 :

Een afschrift van dit besluit zal bij aangetekende brief ter kennis worden gegeven zowel aan de eigenaar (houder van het zakelijk recht) als de bewoner.

 

 

Publicatiedatum: 05/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 05 september 2019

 

8 01/11/2019 : Reveil - moment. WEIGERING.

 

BESLUIT

Art 1 :

De burgemeester beslist geen toelating te geven voor het organiseren van een herinnenringsmoment door Lost & Co vzw op het kerkhof Kloosterheide op 1 november 2019 .

 

 

 

Publicatiedatum: 05/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 05 september 2019

 

9 11/11/2019 : 11 november viering. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

De burgemeester beslist toelating te verlenen voor het plaatsen van een parkeerverbod E9d in de Rechtestraat tussen kerk en Kattenstraat op maandag 11 november 2019 van 10u00 tot 11u30 om het parkeren van een bus toe te laten. Signalisatieplan en tijdelijke verordening kunnen opgemaakt worden.

 

Art 2 :

Politiebegeleiding dient te worden voorzien tijdens de optocht.

 

 

 

Publicatiedatum: 05/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 05 september 2019

 

10 10/11/2019 : Sint - Hubertusviering. GOEDKEURIING.

 

BESLUIT

Art 1 :

De burgemeester beslist toelating te geven voor het organiseren van , nav Sint - Hubertusviering, een openbare wildverkoop per opbod op het K. Mercierplein op zondag 10 november 2019 vanaf 10u00 (opbouw vanaf 08u00) tot 16u00 (einde afbraak inbegrepen)

 

Art 2 :

Toelating wordt gegeven voor het nemen van volgende verkeersmaatregelen :

- parkeerverbod van 8u00 tot 16u00 op het K. Mercierplein

- afsluiten van het ganse K. Mercierplein van 10u00 tot 16u00

- Deensestraat bereikbaar maken via Kloosterstraat, doodlopend.

Signalisatieplan en tijdelijke verordening dienen te worden opgemaakt.

 

Art 3 :

Het openbaar domein dient netjes te worden achtergelaten. Afval dient verwijderd en meegenomen te worden door de organisator.

 

 

Publicatiedatum: 05/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 05 september 2019

 

11 11/10/2019 : Inhuldiging beeldhouwwerk 50 jaar Gezinszorg Lier. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

De burgemeester beslist toelating te geven aan de SASK en de Gezinsbond om live muziek te spelen op vrijdag 11 oktober 2019 van 15u00 tot 20u00 tijdens de feestelijke inhuldiging van een beeld, naar aanleiding van 50 jaar Gezinszorg Lier,  dat wordt geplaatst aan de monding Grote en Kleine Nete (overzijde van de brug).

Het beeld wordt geplaatst in de nabijheid van de academie en Gezinszorg Lier.

 

Art 2 :

Een afwijking op de geluidsnormen wordt toegestaan, mits rekening gehouden wordt met de principes die op 10 maart 2014 en 21 maart 2016 door het college werden vastgelegd en er gepaste geluidsbeperkende maatregelen worden genomen.

 

Op vrijdag 11-10-2019

 

Moet er geen geluidsmeting uitgevoerd worden als er enkel live, onversterkte muziek

gespeeld wordt. Als men wel versterkte muziek wenst te spelen, worden volgende

voorwaarden opgelegd:

mag het geluidsniveau van de muziek tussen 15.00u tot 20.00u niet meer bedragen dan 93 db(A)

Laeq,15 min;

dienen de muziekactiviteiten stipt beëindigd te worden 20.00u;

de organisator moet de omwonende binnen een straal van 200 m rond het evenement, uiterlijk één week voor het evenement informeren en de gegevens van de organisator of verantwoordelijke meedelen;

de organisator voorziet een geluidsmeter met permanente registratie, die permanent de LAeq, 15 min-waarde meet.

Deze geluidsmeter dient opgesteld te worden tussen het publiek, aan de DJ- of PA-installatie. De resultaten van de meting dienen voor 15/10/2019 in tabelvorm aan de stad Lier bezorgd te worden (leefmilieu@lier.be ).

 

De beslissing dient op eenvoudig verzoek aan de toezichthoudende diensten getoond kunnen

worden.

 

Art 3 :

Het openbaar domein dient netjes te worden achtergelaten. Afval dient verwijderd en meegenomen  te worden door de organisator.

 

 

Publicatiedatum: 05/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 05 september 2019

 

12 22/09/2019 - Veldrijden. GOEDKEURING. Verkeersmaatregelen. WEIGERING.

 

BESLUIT

Art 1 :

De burgemeester beslist GEEN toelating te geven voor het invoeren van eenrichtingsverkeer in de Donderheide op zondag 22 september 2019 tijdens de organisatie van een amateur cyclocross op het fort van Koningshooikt.

 

Art 2 :

Het evenement mag doorgaan maar verkeersmaatregelen op het openbaar domein worden niet toegestaan. De verantwoordelijkheid ligt volledig bij de organisator.

 

 

 

Publicatiedatum: 05/09/2019