Lier

Zitting van 16 september 2019

Van 13:00 uur.

 

Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

B.2 Leegstaande en verwaarloosde bedrijfsruimten 2018: bekendmaking van de inventaris. KENNISNAME

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college heeft kennis genomen van het schrijven dd. 30 augustus 2019 van de Vlaamse Overheid, Departement Omgeving.

De bepalingen van artikel 10 van het besluit van de Vlaamse Regering van 1 juli 1997 tot uitvoering van het decreet van 19 april 1995 houdende maatregelen ter bestrijding en voorkoming van leegstand en verwaarlozing van bedrijfsruimten worden uitgevoerd d.m.v.:

         het uithangen van een aanplakbrief, met vermelding dat vanaf 24 september 2019 de inventarislijst ter inzage ligt, aan het stadskantoor (ad valvas)

         het uittreksel van de inventaris ter inzage te leggen op het stadskantoor, team ondernemen tijdens de openingsuren en na afspraak

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

B.3 Uitbreiding stadsnetwerk camerabewakingsysteem met Duwijckpark: voorstel samenwerking Raad van Beheer Duwijckpark & stad Lier/Lokale Politie Lier. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de aanvraag tot samenwerking goed te keuren inzake de uitbreiding van het stadsnetwerk voor camerabewaking met vier camera's op Duwijckpark.

 

Art 2 :

Het college beslist dat, aangezien de Raad van Beheer Duwijckpark de aankoop en plaatsing van de vier extra camera's op zich neemt, de stad zelf in kan staan voor:

 

         het aanleveren van de omgevingsvergunning voor de plaatsing van de camera's op het openbaar domein (op advies van de Technisch Uitvoerende Diensten & van het team Omgeving);

         het bouwrijp (na aftoetsing bij de Technisch Uitvoerende Diensten en maken van de locaties van de camera's op het openbaar domein vóór de plaatsing;

         het mee opnemen van de 4 camera’s in het globaal onderhoudscontract (cfr. uitbreidingskostprijs Tein Technology);

         het voorzien van extra opslagcapaciteit bij de Lokale Politie Lier voor de gecapteerde camerabeelden (uitbreidingen waren reeds initieel voorzien bij de gunning aan Tein Technology).

 

Art 3 :

De financiële gevolgen betreffen de kostprijs van de uitbreiding van het onderhoudscontract bij de firma Tein Technology.

 

Actienummer

Omschrijving budgetsleutel

Bedrag

Saldo krediet

5/2/6/12

Huur technische benodigdheden.

3.417,04 euro (incl. btw)

3.694,6 euro (exploitatie '19 dus dit jaar nog te factureren).

Budgetsleutel

61415000-0200

 

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

B.4 Ontwerp Plannota Vervoerregio Antwerpen - standpunt

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist kennis te nemen van het ontwerp Routeplan.

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

B.5 OV 2019/135: bouwen van een vrijstaande eengezinswoning, Smedenstraat 70. Limietdatum: 24/09/2019. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

Art. 1:

Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.

 

Art. 2:

Het college beslist de aanvraag ingediend inzake bouwen van een vrijstaande eengezinswoning, te vergunnen met voorwaarden.

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 3:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • Strikt naleven van het advies van de Cel Integraal Waterbeheer ontvangen op 4 juli 2019 met ref. IW 2019/135 met in het bijzonder:

o        Er moet een hemelwaterput van 5.000 l geplaatst worden

o        Er moet hemelwater gebruikt worden voor de tuinkraan en voor de toiletten

o        Er moet een aparte infiltratievoorziening geplaatst worden van 2.500l, die op maximaal 70 cm onder het maaiveld geïnstalleerd mag worden.

  • Strikt naleven van het advies van Cel technisch bureau ontvangen op 3 juli 2019 met in het bijzonder de daar vermelde voorwaarde:

- De breedte van de oprit ter hoogte van de rooilijn is beperkt tot 3 meter.

- Aanwezige riolering : gemengde riolering in centraal gebied

- Septische put noodzakelijk : ja

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

       De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

       Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

       De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

       Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

       Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

       Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

       De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

         Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

       De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

       De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

     het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

     de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

B.6 OV 2019/223: verbouwen van een bestaande ééngezinswoning, Elzenlaan 11. Limietdatum: 16/09/2019. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag ingediend inzake verbouwen van een bestaande ééngezinswoning,  te vergunnen met voorwaarden.

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • Het plaatsen van een septische put is verplicht voor de opvang van zwart / fecaal water (minimale inhoud 2000 liter).
  • Indien er dusdanig ingrijpende werken worden uitgevoerd aan de vloerplaat van de gelijkvloerse verdieping waardoor hemel- en afvalwater gescheiden kunnen worden afgevoerd, dient het rioleringsstelsel gescheiden tot aan de rooilijn voorzien te worden, incl. het voorzien van een septische put (indien verplicht).
  • De houten afscherming, op de 1ste verdieping, moet vervangen worden door een ‘open’ balustrade met een maximale hoogte van 1m10.
  • De overige balustrade, rondom het terras op de 1ste verdieping, moet eveneens uitgevoerd worden als een ‘open’ balustrade.   

 

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

       De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

       Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

       De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

       Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

       Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

       Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

       De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

         Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

       De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

       De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

     het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

     de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

B.7 OV 2019/173: bouwen van een ééngezinswoning, lot 23, Vissenstraat 17. Limietdatum: . OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

 

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.

 

Art. 2:

Het college beslist de aanvraag inzake bouwen van een ééngezinswoning te vergunnen met voorwaarden.

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 3:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • De verhardingen in de voor- en zijtuinstrook moeten voorzien worden in waterdoorlatende materialen.
  • Slechts 50% van de voortuin mag verhard worden. De rest moet met groen aangelegd worden.
  • Art. 4.1.: Reliëfwijzigingen worden niet toegestaan. Enkel volgende reliëfwijzigingen worden toegestaan:

o        De noodzakelijke toegangen vanaf de openbare weg naar de woning zullen mogen aangetrokken worden. De toegang tot de berging in de zijtuinstrook wordt hier niet beschouwd als noodzakelijke toegang.

o        Terrassen die gelegen zijn binnen de bouwzone mogen op hetzelfde niveau gebracht worden als het niveau van het nulpas van de woning.

o        De voortuin- en zijtuin mogen op het zelfde niveau gebracht worden als de boordsteen op de grens met het voorliggende domein (cfr. dwarsprofielen in verkavelingsvergunning).

o        Het gedeelte voor de zone garage in de zijtuinstrook mag op het zelfde niveau gebracht worden als de boordsteen op de grens met het voorliggende domein  (cfr. dwarsprofielen in verkavelingsvergunning).

o        De rest van de kavel zal zijn oorspronkelijk niveau moeten behouden.

o        De verhardingen in de voor- en zijtuinstrook moeten aangelegd worden in waterdoorlatende materialen.

  • De vloerpas van het gedeelte van de bebouwing in de zone voor garage dat als doorloopzone dient om naar de tuinzone te gaan moet hetzelfde niveau hebben als de boordsteen op de grens met het voorliggend openbaar domein.
  • Hemelwater en afvalwater worden gescheiden afgevoerd. Voorwaarden rioolaansluiting zie website stad Lier. Exacte locatie rioolaansluiting op te vragen bij het Technisch Bureau stad Lier.
  • De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Cel Integraal Waterbeheer (ref IW 2019/173) van 17/06/2019 na te leven, in het bijzonder met de daar vermelde bijzondere voorwaarden:

o        De infiltratievoorziening wordt maximaal 80 cm onder het maaiveld geïnstalleerd.

o        De infiltratievoorziening wordt berekend met een buffervolume van 33 l/m² dakoppervlakte.

o        Er een hemelwaterput van 5.000 l geplaatst wordt met hergebruik

o        Er mogen enkel terreinophogingen gebeuren voor de noodzakelijke toegangen vanaf de openbare weg.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

 

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

1.      De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

2.      Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

3.      De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

4.      Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

5.      Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

6.      Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

7.      De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

8.      Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

9.        Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

10.  De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

11.  De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

     het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

     de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

B.8 OV 2019/192: verbouwen van een rijwoning, Merelstraat 16. Limietdatum: 17/09/2019. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag ingediend inzake verbouwen van een rijwoning, te vergunnen met voorwaarden.

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • Tot de maximale bouwdiepte van 17m, gemeten vanaf de voorgevelbouwlijn, mag de baksteenmuur op de linker perceelsgrens, ter hoogte van het terras, een maximale hoogte van 3m50 t.o.v. het terreinniveau hebben. Achter de maximale bouwdiepte van 17m mag deze muur een maximale hoogte van 2m hebben zoals vermeld in het besluit van de Vlaamse Regering tot bepaling van handelingen waarvoor geen omgevingsvergunning nodig is.

 

  • Het plaatsen van een septische put is verplicht voor de opvang van zwart / fecaal water (minimale inhoud 2000 liter).

 

  • Indien er dusdanig ingrijpende werken worden uitgevoerd aan de vloerplaat van de gelijkvloerse verdieping waardoor hemel- en afvalwater gescheiden kunnen worden afgevoerd, dient het rioleringsstelsel gescheiden tot aan de rooilijn voorzien te worden, incl. het voorzien van een septische put (indien verplicht).

 

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

       De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

       Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

       De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

       Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

       Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

       Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

       De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

         Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

       De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

       De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

     het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

     de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

B.9 OV 2019/81: regulariseren van afwijkende vloerpas van een vrijstaande eengezinswoning, Putsesteenweg 38. Limietdatum: 22/09/2019. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 2 bezwaarschrift(en) werden ingediend.

De elementen uit de verschillende bezwaren zijn van die aard dat ze deels kunnen worden bijgetreden en er voorwaarden worden opgelegd.

 

Art. 2:

Het college beslist de aanvraag inzake regulariseren van afwijkende vloerpas van een vrijstaande eengezinswoning, gedeeltelijk te vergunnen met voorwaarden.

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 3:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • De vloerpas van de woning welke reeds werd gebouwd kan behouden blijven. Er kan met een extra trede gewerkt worden.
  • Het terras en de paden tegen de woning (naar voordeur en zijdeur garage mogen maximum liggen op 11.30m TAW. (exact opgemeten)
  • De oprit naar de garage kan in gelijke helling van het straatniveau naar de vloerpas in de garage gelegd worden.
  • ER MOGEN GEEN RELIEFWIJZIGINGEN GEBEUREN. De hoogtes als aangegeven in inplantingsplan van landmeter Pol Michels in de vergunning 2017/158 moeten behouden blijven.
  • De voortuinstrook moet onthard worden tot minimaal 50% en vervangen worden door streekeigen groen zoals opgelegd in de verkavelingsvoorwaarden.
  • De opgelegde voorwaarden naar buffering en hergebruik van hemelwater uit vergunning 2017/158 moeten gevolgd worden.

 

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

 

 

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

       De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

       Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

       De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

       Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

       Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

       Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

       De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

         Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

       De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

       De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

     het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

     de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

B.10 OV 2019/163: bouwen van een vrijstaande eengezinswoning, Putsesteenweg 42. Limietdatum: 20/09/2019. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.

 

Art. 2:

Het college beslist de aanvraag inzake het bouwen van een vrijstaande eengezinswoning te vergunnen met voorwaarden.

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 3:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • De kroonlijsthoogte van de gelijkvloerse uitbouw (incl. overdekt terras) mag max. 3m50 bedragen, gemeten t.o.v. het nieuwe maaiveldniveau (3m35 t.o.v. de nulpas van de woning).
  • Er moet een hemelwaterput van 5.000 l geplaatst worden.
  • Er moet een infiltratievoorziening met een volume van min. 3.295 l voorzien worden met een minimale infiltratieoppervlakte van 5,3m².
  • De infiltratie mag maximaal op 60 cm onder het maaiveld geïnstalleerd worden, er moet bij gevolg gekozen worden voor een ondiep krattensysteem of een wadi.
  • Enkel de strikt noodzakelijke toegangen (pad rondom de woning + toegang tot de achterliggende garage) mogen opgehoogd worden.
  • Alle verharding dient te gebeuren met waterdoorlatende materialen of materialen toegepast met een brede voeg.  Enkel voor de verharding van het terras (max. 50 m²) is een waterdicht vlak toegelaten mits dit afwatert naar de tuin en onmiddellijke bezinking mogelijk is.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

       De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

       De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

       Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

       Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

       Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

       De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

         Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

       De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

       De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

     het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

     de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

B.11 OV 2019/236: bouwen van een nieuwe half-open woning, Watermanstraat 18. Limietdatum: 16/09/2019. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag inzake bouwen van een nieuwe half-open woning, te vergunnen met voorwaarden.

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • De verhardingen in de voor- en zijtuinstrook moeten voorzien worden in waterdoorlatende materialen.
  • Art. 4.1.: Reliëfwijzigingen worden niet toegestaan. Enkel volgende reliëfwijzigingen worden toegestaan:

o        Enkel de noodzakelijke toegangen vanaf de openbare weg naar de woning zullen mogen aangetrokken worden.

o        Terrassen die gelegen zijn binnen de bouwzone mogen op hetzelfde niveau gebracht worden als het niveau van de nulpas van de woning.

o        De voortuin en het gedeelte voor de garage mag maximum op hetzelfde niveau gebracht worden als de boordsteen op de grens met het voorliggende domein.

o        De rest van de kavel zal zijn oorspronkelijk niveau moeten behouden.

  • De vloerpas van de garage moet dezelfde hoogte hebben als de boordsteen op de grens met het voorliggend openbaar domein.
  • De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Provincie Antwerpen Dienst Waterbeleid (ref IW 2019/236) van 13/08/2019 na te leven, in het bijzonder met de daar vermelde voorwaarden:

o        Er moet een hemelwaterput van 7.000 l geplaatst worden in plaats van 10.000 l.

o        Er moet hergebruik worden toegepast voor de toiletten, wasmachine en buitenkraan.

o        De infiltratievoorziening moet minstens een volume van 1.684 l hebben en een infiltratieoppervlakte van 2 m².

o        De infiltratiesystemen moeten boven de 80 cm geïnstalleerd worden.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

 

 

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

       De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

       De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

       Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

       Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

       Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

       De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

         Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

       De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

       De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

     het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

     de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

B.12 OV 2019/232: splitsen bureaugebouw in bureau (gelijkvloers) en deel bureau en deel conciërgewoning (verdieping)

, Hagenbroeksesteenweg 173 en 173A. Limietdatum: 21/09/2019. WEIGERING OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag ingediend inzake splitsen bureaugebouw in bureau (gelijkvloers) en deel bureau en deel conciërgewoning (verdieping) te weigeren.

 

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

1)      De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

2)      Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

3)      Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

4)      De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

5)      Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

6)      Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

7)      Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

8)      De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

9)      Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

10)  Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

11)  De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

12)  De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

     het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

     de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

B.13 Leegstand: schrapping en vrijstelling. GOEDKEURING.

 

Art 1 :

Het college beslist:

 

1/ om vrijstelling van belasting toe te kennen voor volgende woningen:

- Baron Opsomerlaan 57  - dossier 2017/055

  vrijstelling uit te voeren renovatiewerken tweede schijf van 31/08/2019 tot 30/08/2020.

 

 

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

B.14 Leegstand: schrapping en vrijstelling. WEIGERING

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist

 

1/ om vrijstelling van belasting NIET toe te kennen voor volgende woning :

- Spoorweglei 54 te Lier

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

B.15 Leegstand: schrapping en vrijstelling. WEIGERING

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist:

 

1/ om GEEN vrijstelling van belasting toe te kennen voor volgende woningen:

- Lispersteenweg 303

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

B.16 Leegstand: schrapping en vrijstelling. Lisperstraat 73. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist:

 

1/ om vrijstelling van belasting toe te kennen voor volgende woning:

- Lisperstraat 73 te Lier. Vrijstelling wegens renovatiewerken eerste schijf van 28/09/2019 tot 27/09/2020

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

B.17 Leegstand: schrapping en vrijstelling. Eeuwfeestlaan 209 - WEIGERING

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist:

 

1/ om vrijstelling van belasting te weigeren voor volgende woning:

- Eeuwfeestlaan 209 te Lier

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

B.18 Lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college keurt de lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL goed voor een totaal bedrag van 11.131,88 euro ( van bestelbonnummer 201900361 tot en met bestelbonnummer 201900372 ).

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

B.19 Facturen gewone en buitengewone dienst LPL, dienstjaar 2019, voor een totaal bedrag van 236.151,12 euro. BETAALBAARSTELLING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de volgende mandaten, dienstjaar 2019, betaalbaar te stellen voor een totaal bedrag van 236.151,12 euro : van mandaatnummer 761 tot en met mandaatnummer 797.

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

B.20 Facturen Stad Lier, dienstjaar 2019, voor een totaal bedrag van 2.666.596,001 euro. BETAALBAARSTELLING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de volgende goedkeuringslijsten, dienstjaar 2019, betaalbaar te stellen voor een totaal bedrag van 2.666.596,01 euro : van goedkeuringslijstnummer 201900669 tot en met goedkeuringslijstnummer 201900703.

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

B.21 Hoge velden inname 12: voorstel van de commissaris van het Aankoopcomité. GOEDKEURING.

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

B.22 Gratis grondafstand Molenstraat en Pannenhuisstraat. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist niet in te gaan op het aanbod van gratis grondafstand van het perceel gelegen in de Molenstraat dat kadastraal gekend is als Lier 1e afdeling, sectie I, nr. 93 L.

 

Art 2 :

Het college beslist akkoord te gaan met de gratis grondafstand van het perceel gelegen in de Pannenhuisstraat dat kadastraal gekend is als Lier 2e afdeling, sectie A, nr. 541 B op voorwaarde dat de bijhorende akte- en notariskosten ten laste zijn van de eigenaars die de grond afstaan.

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

B.23 Verkooppunt recipiënten PMD en gemengde plastics (roze zakken): GOEDKEURING

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om Blokker NV (Antwerpsestraat 36, 2500 Lier) aan te duiden als officieel verkooppunt voor PMD- en roze zakken (gemengde plastics).

 

Art 2 :

Het college beslist om tussen de STAD LIER en BLOKKER NV een lastgevingsovereenkomst voor de verkoop van afvalzakken af te sluiten.

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

B.24 Herstelling lichtenregeling aan het kruispunt N10 met Van Boeckellaan en Anton Bergmannlaan. GOEDKEURING

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college hecht goedkeuring aan de offerte van Siemens Mobility NV voor het uitvoeren van herstellingswerken aan de lichten kruispunt N10 (Antwerpsestraat) met Anton Bergmannlaan en Van Boeckellaan voor een bedrag van 4.824,00 euro exclusief BTW of in totaal 5.837,04 euro inclusief BTW.

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

B.25 Rioolaansluiting Blokstraat 38 en 40. Terugbetaling kosten ontstopping. GOEDKEURING

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om de gemaakte kosten voor het ontstoppen van de riolering aan een woning gelegen in Lier terug te betalen, aangezien de problemen zich situeren op openbaar domein.

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

B.26 Aanplanten bomen Mechelsesteenweg en Antwerpsesteenweg. GOEDKEURING

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college hecht goedkeuring aan het aanplanten van de bomen aan de invalswegen Mechelsesteenweg en Antwerpsesteenweg in de plantvakken waar er voldoende ruimte is.

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

B.27 Getuigschriften goede uitvoering weg- en rioleringswerken. GOEDKEURING

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist een getuigschrift van goede uitvoering over te maken voor volgende werken:

- ophoging vesten Sion, fase 1

- weg- en rioleringswerken verkaveling Bogerse Velden, fase 2

- Weg- en rioleringswerken Senthout

- Weg- en rioleringswerken Sint-Gummarusstraat

- Weg- en rioleringswerken Leike

- Kasseiwerken site Dungelhoeff.

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

B.28 Sint-Gummarusstraat. Ereloon studie. EINDAFREKENING. BIJKOMENDE VASTLEGGING

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college hecht goedkeuring van de eindafrekening voor de studiekosten ereloon voor de weg- en rioleringswerken in de Sint-Gummarusstraat voor een bedrag van 55.704,61 euro inclusief BTW.

 

Art 2 :

Het college hecht goedkeuring aan de bijkomende vastlegging van 8.959,33 euro inclusief BTW voor het ereloon voor uitvoeren studie van de weg- en rioleringswerken in de Sint-Gummarusstraat.

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

B.29 Lispersteenweg - aansluiten kolken op Lisperloop. BIJKOMENDE VASTLEGGING

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college hecht goedkeuring aan de bijkomende vastlegging van 42,66 euro voor het aansluiten van de kolken aan Lispersteenweg 120 door BMV binnen het raamcontract 'werken derden'.

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

B.30 Opmaken van een onroerend erfgoedbeleidsplan en integreren onroerend erfgoedbeleidsplan binnen andere beleidsdomeinen. GOEDKEURING VERZENDEN NAAR GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist met de opmaak van een onroerend erfgoedbeleidsplan akkoord te gaan en te integreren binnen andere beleidsdomeinen. .

 

Art 2:

Het college beslist om de nodige budgetten te voorzien in de begrotingsopmaak 2020-2026.

 

Art 3:

Het college beslist om IOED IGEMO aan te stellen voor de valorisatie en herinventarisatie van het Liers bouwkundig erfgoed.

 

Art 4:

Het college beslist om de valorisatie en herinventarisatie van het bouwkundig erfgoed en de beheersplannen voor stadsgezichten te integreren in het vergunningen –en planningsbeleid en het beeldkwaliteitsplan.

 

Art 5:

Het college beslist om na te denken welke rol de stad nog kan spelen bij de opmaak van beheersplannen voor de overige stadsgezichten waarvoor geen onderzoekspremie meer kan verkregen worden.

 

Art 6:

Het college besliste om een plan van aanpak uit te werken voor een stadsbrede erfgoedzorg overheen de verschillende stadsdiensten.

 

Art 7:

Het college beslist om dit punt te agenderen op de gemeenteraad.

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

B.31 Gym- en dansinfrastructuur - Voorlopige oplevering + attest van goede uitvoering. GOEDKEURING

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist goedkeuring te hechten aan het PV van voorlopige oplevering met opmerkingen d.d. 06/09/2019 m.b.t. het bouwen van een gym- en dansinfrastructuur te LIER. De tekortkomingen en onzichtbare gebreken dienen ten laatste tegen 27/09/2019 in orde te zijn gebracht.

 

Art 2 :

Het college beslist goedkeuring te hechten aan het attest van goede uitvoering van de aannemer THV D'Hulst alsook van de ontwerper Van Besien Van Noten Architecten.

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

B.32 Bijkomende vastlegging van krediet voor de raamcontracten betreffende de levering van verven, sanitaire benodigdheden en kledij poetspersoneel - GOEDKEURING

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist dat bijkomend krediet wordt vastgelegd voor de levering van goederen via raamcontracten. Zijnde 9.000 euro via de firma Tom Nollekens uit Lier (BE0817659520), 1.000 euro via de firma Bakk werkkledij uit Lier (BE0477014524) en 7.000 euro via de firma Igepa nv uit Turnhout (BE0480500386).

 

 

Art 2 :

De financiële gevolgen zijn:

 

Actienummer

Omschrijving budgetsleutel

Bedrag

Saldo krediet

002/013/005/004

Centrale aankoop van verf en schildersbenodigdheden

9.000 euro

0 euro

Budgetsleutel

11904/60103000

 

Actienummer

Omschrijving budgetsleutel

Bedrag

Saldo krediet

002/013/001/007

Algemene werkingsmiddelen, aankoop werkkledij

1.000 euro

21.595,53 euro

Budgetsleutel

61500110/011903

 

 

Actienummer

Omschrijving budgetsleutel

Bedrag

Saldo krediet

002/013/005/015

Centrale aankoop benodigdheden voor sanitaire voorzieningen

7.000 euro

0 euro

Budgetsleutel

60103000/011904

 

 

Art 3 :

Kopieën:

 

Aantal

Bestemmeling

1

1

Infrastructuur

Financiën

 

Opdrachten :

Het schepencollege geeft opdracht aan:

 

Dienst

Taak

financiën

Bijkomende vastleggingen realiseren

 

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

B.33 Aanbrengen blindegeleiding in prefab betonelementen op de Grote Markt van Lier - TOEWIJZING

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist dat er goedkeuring wordt verleend aan het verslag van nazicht van de offertes van 22 augustus 2019, opgesteld door Algemene zaken - aankoop en overheidsopdrachten en dit in opdracht van het technisch bureau - openbaar domein.

 

Het verslag van nazicht van de offertes in bijlage maakt integraal deel uit van deze beslissing.

 

Het college beslist dat de opdracht “Aanbrengen blindegeleiding in prefab betonelementen op de Grote Markt van Lier” wordt gegund aan de economisch meest voordelige bieder (op basis van de prijs), zijnde BMV wegenwerken BVBA, geregistreerd bij de Kruispuntbank van Ondernemingen onder nummer 0415974206, Mechelbaan 106 te 3130 Begijnendijk, tegende prijzen vermeld in de offerte van deze inschrijver.

 

De uitvoering moet gebeuren overeenkomstig de lastvoorwaarden vastgelegd in het bestek met nr. 2019/552.

 

 

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

B.34 Plaatsen openbare verlichting stadsvest Oever -Sion. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college hecht goedkeuring aan het plaatsen van openbare verlichting op de vest, gedeelte tussen Oever en Sion voor een bedrag van 8.178,00 exclusief BTW of in totaal  9.895,38 euro inclusief BTW.

 

Art 2 :

Het juiste tracé van de leiding wordt ter plaatse door het technisch bureau - openbaar domein aangeduid, vóór aanvang van de werken.

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

B.35 Vervangen coniferenrij kerkhof Kloosterheide. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college hecht goedkeuring aan het vervangen van de coniferenrij aan het kerkhof Kloosterheide voor een bedrag van 13.182,76 euro inclusief BTW.

Het rooien en frezen van de bomen wordt uitbesteed. De heraanplant gebeurt in eigen beheer.

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

B.36 Vernieuwen dreef Ravenstein. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college hecht goedkeuring aan het rooien en heraanplanten van de beukendreef Ravenstijn voor een bedrag van 8.674,30 euro inclusief BTW.

Het rooien en frezen van de bomen wordt uitbesteed. De heraanplant gebeurt in eigen beheer.

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

B.37 Voorstel tot besteding opbrengst wijkwerken cluster Neteland. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het CBS beslist, onder voorbehoud van goedkeuring door de gemeenten Nijlen, Berlaar en Heist-op-den-Berg, akkoord te gaan tot het afsluiten van een samenwerkingsovereenkomst met vzw Samenlevingsopbouw in functie van realisatie van het project Jobatelier in de cluster Neteland in ruil voor toekenning van een eenmalige toelage van 46.902€.

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

B.38 NBD Biblion Databanken opzegging - GOEDKEURING

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om het abonnement op het pakket België-no MoM van NBD Biblion Databanken op te zeggen vanaf 1 januari 2020.

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

B.39 Afschaffen dossierkosten reservaties. Goedkeuring.

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

B.40 Bestemmen noodwoning. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de noodwoning die gemaakt werd om WOI te herdenken te koop aan te bieden.

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

B.41 schade stadspark n.a.v. Kafé Kasserol 2019

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college geeft toelating om de beschadigde zones op de evenementenweide en het stadspark opnieuw te laten inzaaien. Er wordt beslist dat de uitvoering door de stad dient te gebeuren.

De kosten (640 euro) dienen ingehouden te worden van de waarborg die betaald werd door Kafé Kasserol.

 

Art 2 :

Kopieën:

Aantal

Bestemmeling

4

organisator Kafé Kasserol, Financiële dienst, Technisch bureau, cel Groen

 

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

B.42 Erkenning wijkvereniging Klein Wild als socio-culturele vereniging. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist Klein Wild te erkennen als culturele vereniging in de deelraad socio-cultuur.

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

B.43 Uitbetaling subsidies Begijnhofdag. GOEDKEURING

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist over te gaan tot de uitbetaling van de projectsubsidie tbv 670,48  euro aan vzw D'Amandelboon.

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

B.44 E-bike-fietsdag - toelating fietshandelaars op Paradeplein. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist haar goedkeuring te geven voor het parkeren van de wagens van twee fietshandelaars enkel tijdens de duur van de E-fietsdag op 20 september 2019 van 10u tot 16u op het Paradeplein.

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

B.45 Aankoop los meubilair sporthal Stadspark - GOEDKEURING

 

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de offerte van Cordeel voor levering en plaatsing van los meubilair voor de sporthal Stadspark goed te keuren.

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

B.46 Meerwerk sporthal Stadspark : pompinstallatie riolering - GOEDKEURING

 

 

BESLUIT

Art 1 :

Het collegebeslist de offerte van Cordeel (meerwerk) voor de realisatie van een pompinstallatie ten behoeve van de rioolaansluiting van de sporthal Stadspark goed te keuren.

 

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

B.47 Voorlopige oplevering sporthal Stadspark (deel gebouw) - GOEDKEURING

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de voorlopige deeloplevering van de sporthal Stadspark deel gebouw goed te keuren.

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

C.4 De Grote Grondvraag

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om deel te nemen aan de Grote Grondvraag van OVAM.

 

Art 2 :

Het college beslist om de communicatieve tools aangeboden door OVAM te gebruiken en op de website te plaatsen na lancering van het project.

 

Art 3 :

Kopieën:

 

Aantal

Bestemmeling

1

OVAM

2

dienst leefmilieu

dienst communicatie

 

Opdrachten :

Het schepencollege geeft opdracht aan:

 

Dienst

Taak

leefmilieu

De bevestiging en opvolging van deelname aan het project

communicatie

Na lancering van het project de aangeleverde communicatie te voorzien op de website

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

C.5 Melding 2019/320: Rechtzetting overdracht 2019/182, Bloemenhof 2. AKTENAME.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

Art. 1

Naar aanleiding van de melding  met het oog op de gehele overdracht van een vergunning voor een stoeterij,wordt het vergunningsbesluit geactualiseerd.

 

De Stoeterij is voortaan vergund op naam van VAN DER HEYDEN Luc voor:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Totale hoeveelheid

Eenheid

3.2.2°b)

als het lozingspunt is gelegen in een gemeente waarvoor het gemeentelijke zoneringsplan definitief is vastgesteld: het lozingspunt ligt in een collectief te optimaliseren buitengebied

klasse 2

 

 

9.4.3.c)1°

in een agrarisch gebied: met plaatsen voor 20 tot en met 200 gespeende dieren

klasse 2

40

Dieren

16.9.a)1°

inrichting voor de bovengrondse opslag of overslag van aardgas met een opslagcapaciteit: tot en met 1000 m³

klasse 3

1000

L

17.3.6.1°b)

200 kg tot en met 2 ton, als de inrichting volledig of gedeeltelijk is gelegen in een ander gebied dan industriegebied

klasse 3

1600

l

28.2.c)1°

in een agrarisch gebied: van 10 m³ tot en met 5000 m³

klasse 3

50

 

 

De vergunningstermijn loopt tot 09/08/2021.

 

Art. 2

 

Het college beslist de aktename van overname van 11/06/2019 met dossiernummer OMV_2019063338 nietig te verklaren.

 

Art. 3

Onderhavige vergunning doet geen afbreuk aan de rechten van derden.

 

Art. 4

§1. Voor elke verandering van de vergunde inrichting gelden de bepalingen van artikel 6 van het Omgevingsvergunningsdecreet.

 

§2. Elke overdracht die betrekking heeft op een vergunningsplichtige exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit moet vooraf worden gemeld aan de vergunningverlenende overheid, overeenkomstig de bepalingen van artikel 97 van het Omgevingsvergunningsbesluit.

 

§3.Een hernieuwing van een omgevingsvergunning die of van een gedeelte ervan dat voor bepaalde duur is verleend, moet worden aangevraagd overeenkomstig artikel 70 van het Omgevingsvergunningsdecreet uiterlijk tussen de 24 en 12 maanden vóór het verstrijken van de vergunningstermijn van de lopende vergunning.

 

 

 

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

C.6 Melding 2019/306: Werfinrichting, Kanunnik Davidlaan 23, 25 en 31. AKTENAME.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1

Er wordt akte genomen van de melding ingediend namens Artes Roegiers NV inzake het inrichten van een werf met bronbemaling.

 

De aanvraag omvat de nieuwe rubrieken :

Rubriek

Omschrijving

Aard

Hoeveelheid

Eenheid

6.5.1°

verdeelslangen horende bij de dubbelwandige mobiele mazouttanks

klasse 3

2

VERDEELSLANG

15.1.1°

stallen van bedrijfsvoertuigen

klasse 3

10

VOERTUIG

17.1.2.1.1°

opslag van gassen in verplaatsbare recipiënten:

-10 x 50 liter propaan

-10 x 50 liter zuurstof

klasse 3

1.000

L

17.3.2.1.1.1°b)

opslag van ontvlambare vloeistoffen (GHS02): 2 dubbelwandige mobiele mazouttanks van elk 2.200 liter

klasse 3

3,74

TON

17.4.

opslag van gevaarlijke stoffen in kleine recipiënten

klasse 3

2.500

L

53.2.2°a)

bronbemaling

klasse 3

27.141,12

m³/JAAR

1)       

Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan omvat:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Totale hoeveelheid

Eenheid

6.5.1°

verdeelslangen horende bij de dubbelwandige mobiele mazouttanks

klasse 3

2

VERDEELSLANG

15.1.1°

stallen van bedrijfsvoertuigen

klasse 3

10

VOERTUIG

17.1.2.1.1°

opslag van gassen in verplaatsbare recipiënten:

-10 x 50 liter propaan

-10 x 50 liter zuurstof

klasse 3

1.000

L

17.3.2.1.1.1°b)

opslag van ontvlambare vloeistoffen (GHS02): 2 dubbelwandige mobiele mazouttanks van elk 2.200 liter

klasse 3

3,74

TON

17.4.

opslag van gevaarlijke stoffen in kleine recipiënten

klasse 3

2.500

L

53.2.2°a)

bronbemaling

klasse 3

27.141,12

m³/JAAR

 

 

Art. 2

De plannen en het meldingsdossier waarop deze akte gebaseerd is, maken integraal deel uit van de meldingsakte.

 

Art. 3

De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden :

Volgende bijzondere milieuvoorwaarden worden opgelegd:

  • De begin- en einddatum van de bemaling moeten doorgegeven worden aan de dienst leefmilieu via leefmilieu@lier.be.
  • De begin- en einddatum van de bemaling moeten doorgegeven worden aan de dienst waterbeheer van de Vlaamse Waterweg nv.
  • De bronbemaling dient voorzien te zijn van een zandfilter.
  • De vergunning wordt afgeleverd voor een periode van 152 dagen te beginnen van  de startdatum van de bemaling.
  • Het bemalingslogboek moet aan het einde van de werken aan de dienst leefmilieu overgemaakt worden. Volgende informatie moet minimaal opgenomen worden in het logboek: de beginstand van de meter (foto), de dagdebieten, de eindstand van de meter (foto) en het totaaldebiet.
  • Het bemalingswater moet wekelijks geanalyseerd worden om te verzekeren dat de lozingsnormen worden behaald.
  • Het dagdebiet mag maximaal 179 m³/dag bedragen.
  • Het jaardebiet mag maximaal 27.200 m³/jaar bedragen.
  • Het opgepompte water moet geloosd worden op de Nete-afleiding. Hiervoor is toestemming van de Vlaamse Waterweg noodzakelijk.
  • Schadelijke producten moeten in lekbakken opgeslagen worden.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Art. 4

De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende milieuvoorwaarden :

De algemene en sectorale milieuvoorwaarden van titel II van het VLAREM :

  • hoofdstukken 4.1, 4.7 en 4.9 : algemene milieuvoorwaarden - algemeen
  • hoofdstuk 4.5 met bijlagen 2.2.1, 2.2.2, 4.5.1, 4.5.2, 4.5.3, 4.5.4, 4.5.5 en 4.5.6 : algemene milieuvoorwaarden - geluid
  • hoofdstukken 4.4 en 4.10 met bijlagen 4.4.1, 4.4.2, 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.4.7.1 en 4.4.7.2. : algemene milieuvoorwaarden - lucht
  • hoofdstuk 4.6 : algemene milieuvoorwaarden - licht
  • hoofdstuk 4.2 met bijlagen 2.3.1, 4.2.5.1, 4.2.5.2 en 4.2.5.4 : algemene milieuvoorwaarden – oppervlaktewater
  • hoofdstuk 5.53: Winning van grondwater;

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

C.7 Erkenning "Hobbykweker kat". KENNISNAME.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist kennis te nemen van de erkenning ‘Hobbykweker kat” die werd afgeleverd voor Cattery Cathanjo’s, te Sander De Vosstraat 100 te Koningshooikt met erkenningnummer KH20106438.

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

C.8 Melding 2019/311: wijzigen van de gevel, Joseph Van Instraat 5. AKTENAME.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1

Er wordt akte genomen van de melding ingediend door de heer Robert Wuyts inzake het wijzigen van de gevel, gelegen Joseph Van Instraat 5, 2500 Lier.

 

Art. 2

De plannen en het meldingsdossier waarop deze akte gebaseerd is, maken integraal deel uit van de meldingsakte.

 

Art. 3

De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden :

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

1)      De invulling van de 2 units in het gebouw is beperkt tot de volgende functies:

         productie

         onderhoud van kleine toestellen

         opslagruimte

         kantoorachtigen.

2)      De definitie van ‘kantoorachtigen’, waaraan men moet voldoen, wordt beschreven in de omzendbrief van 7 juli 2017 betreffende “een gedifferentieerd ruimtelijk transformatiebeleid in de bebouwde en de onbebouwde gebieden”.

3)      Louter kantoren of handel zijn niet toegestaan.

4)      De aanvraag betreft enkel een gevelwijziging, alle constructies op plan die geen specifiek deel uitmaken van de vergunningsaanvraag ref. 2019/311 worden uitgesloten.

5)      De voorwaarden gesteld in vergunning 2017/291 blijven strikt van toepassing op het goed.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

         De vergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze melding houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

        De vergunning doet geen enkele afbreuk aan de verplichtingen inzake brandveiligheid zoals deze voorzien worden in de wet van 30 juli 1979 betreffende de preventie van brand en ontploffing en betreffende de verplichte verzekering van de burgerrechtelijke aansprakelijkheid in dergelijke gevallen, het Koninklijk Besluit van 7 juli 1994 tot vaststelling van de basisnormen voor de preventie van brand en ontploffing waaraan de nieuwe gebouwen moeten voldoen en diens bijlagen.

         Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

         Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

         Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

         De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

         Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

         Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

 

Indien er na de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning blijkt dat er geëxploiteerd zal worden met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dan dient er een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang exploitatie.

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

C.9 OV 2019/130: bouwen van een veranda aan eengezinswoning, Streepen 30. Limietdatum: 27/09/2019. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

Art. 1:

Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.

 

Art. 2:

Het college beslist de aanvraag ingediend inzake bouwen van een veranda aan eengezinswoning, te vergunnen met voorwaarden.

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 3:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • Er worden geen specifieke stedenbouwkundige voorwaarden opgelegd, de algemene bepalingen zijn uiteraard wel van toepassing.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

       De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

       Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

       De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

       Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

       Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

       Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

       De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

         Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

       De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

       De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

     het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

     de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

C.10 OV 2019/280: Functiewijziging van handelspand naar woning, Antwerpsesteenweg 107. Limietdatum: 5/11/2019. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag functiewijziging van handelspand naar woning te vergunnen met voorwaarden.

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • Er worden geen specifieke stedenbouwkundige voorwaarden opgelegd; de algemene voorwaarden zijn uiteraard wel van toepassing.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

       De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

       Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

       De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

       Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

       Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

       Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

       De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

         Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

       De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

       De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

     het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

     de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

C.11 Verbeterinsgpremie SVK-woning - Eeuwfeestlaan 108 bus 2 - GOEDKEURING

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist een verbeteringspremie toe te kennen ten bedrage van 1.250 euro voor het appartement gelegen te Lier, Eeuwfeestlaan 108 bus 2.

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

C.12 Aanmoedigingssubsidie SVK-woning - Eeuwfeestlaan 108 bus 2 - GOEDKEURING

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist een aanmoedigingssubsidie toe te kennen aan:

 

- ten bedrage van 1.250 euro voor de woning Eeuwfeestlaan 108 bus 2 te Lier.

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

C.13 Indiening van de loonkosten voor 2018 ikv de bijkomende financiering van vijf Gemeenschapswachten - GOEDKEURING

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om de schuldvordering van de loonkosten voor 2018 ten bedrage van 43 000 euro, in het kader van de bijkomende financiering van vijf gemeenschapswachten, goed te keuren en in te dienen bij de FOD Binnenlandse Zaken.

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

C.14 Lijst bestelbons Stad Lier. KENNISNAME.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van de lijst bestelbons Stad Lier voor een totaal bedrag van 31.460,13 euro ( van bestelbonnummer 201901739 tot en met bestelbonnummer 201901795, met uitzondering van bestelbonnummers 201901746, 201901765, 201901778 en 201901794 ).

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

C.16 Subsidie afkoppeling: Leike 7. GOEDKEURING

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist een gemeentelijke afkoppelingspremie toe te kennen voor het afkoppelen van een woning.

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

C.17 Subsidie afkoppeling: Leike 21. GOEDKEURING

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de gemeentelijke afkoppelingspremie toe te kennen voor het afkoppelen van de hemelwaterleiding voor aansluiting op een openbare gescheiden riolering aan de woning gelegen te Koningshooikt.

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

C.18 Subsidie afkoppeling: Spekkestraat 29. GOEDKEURING

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de gemeentelijke afkoppelingspremie toe te kennen voor het afkoppelen van de hemelwaterleiding voor aansluiting op een openbare gescheiden riolering aan de woning gelegen te Lier.

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

C.19 Subsidie afkoppeling: Spekkestraat 33. GOEDKEURING

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de gemeentelijke afkoppelingspremie toe te kennen voor het afkoppelen van de hemelwaterleiding voor aansluiting op een openbare gescheiden riolering aan de woning te Lier.

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

C.20 Kanunnik Davidlaan - Veiligheidscoördinatie - getuigschrift goede uitvoering. GOEDKEURING

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist een getuigschrift van goede uitvoering van de veiligheidscoördinatie over te maken aan Abesco voor het project "weg- en rioleringswerken Kanunnik Davidlaan".

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 16 september 2019

 

T.1 Verkaveling Condius Bosstraat. Wegenisontwerp. GOEDKEURING EN VERZENDEN NAAR GEMEENTERAAD.

 

BESLUIT

 

Art 1 :

Het college legt het wegenisontwerp "verkaveling Ring West - Condius" ter goedkeuring voor aan de gemeenteraad van 23 september 2019.

 

Art 2 :

Het college neemt kennis van het voorwaardelijk gunstig advies van het technisch bureau:

- De omgevingsvergunningsaanvraag van de stationsontsluitingsweg dient eerst ontvankelijk verklaard te worden alvorens een uitspraak gedaan kan worden omtrent de aanleg en dimensionering van de riolering en hemelwaterafvoer op de Condius site.

- Het gebruik van waterpasserende bestrating ipv de voorziene standaard betonklinkers in de 2 straten, wordt opgelegd. Het gebruik van infiltratiekolken kan ook worden toegepast.

- Het gebruik van betongrasdals in parkeerstroken wordt opgelegd.

- Het gebruik van halfverhardingen in de wandel- en fietspaden in het binnengebied wordt opgelegd.

- Het minimale volume van de septische putten in blok A bedraagt 2000 liter. Momenteel is 1500 liter voorzien.

- Betongrasdallen ifv de brandweg ontbreken naast het pad  aan de NW zijde van de ontwikkeling. Bovendien volgen we het advies van AWV dat het fietspad niet als brandweg kan gebruikt worden. De aanleg is hierop niet voorzien. Aanleg van de brandweg dient voorzien te worden volledig op de terreinen van de ontwikkeling.

- De indicatieve weergave van de openbare verlichting ontbreekt. De wandel/fietspaden in het binnengebied dienen ook verlicht te worden en dient aangegeven te worden op het inplantingsplan.

- Het oprijden van de wandelpaden in het binnengebied vanaf de 2 straten met wagens dient vermeden te worden zonder de doorrit van de brandwegen voor de brandweer te verhinderen.

- De aansluiting van de DWA en RWA van de verschillende blokken dienen aangeboden te worden ter hoogte van het einde van de rioolstreng in de straten en niet aan de dichtstbijzijnde rooilijn van een wandel-fietspad. De locatie van deze aansluitingen dient aangegeven te worden op de plannen.

- Ter hoogte van de aansluiting mogen de rioolbuizen, maximaal, een doormeter van 200 mm hebben.

- De aansluitingen dienen ,maximaal, op een diepte van 60 cm onder het maaiveld  aangebracht te worden.

- Ter hoogte van de straatkant dient een overwelving gerealiseerd te worden van de gracht. De diameter van de overwelving dient afgestemd te worden op de voorziene herprofilering van de baangracht in het kader van de heraanleg van de Bosstraat.

-De heraanleg van de Bosstraat dient voorafgaandelijk te gebeuren aan de ontwikkeling van de Condius site.

- Nieuwe bomen in verharding voorzien van voldoende bomenzand. De grootte en het type                                 groeiplaats conform de rekenmodule ‘boommonitor online’ van het Norminstituut Bomen.

- Groenontwerp bomen conform Poster BomenOntwerp.

- Boom op het parkeerdak iets opschuiven zodat deze in de volle grond komt te staan.

- Boomspiegel in het parkeervak vergroten (ter grootte van een parkeervak).

- De te behouden bomen dienen tijdens de werkzaamheden te worden beschermd conform de  Poster WerkenRondBomen. Er dient nabij de wortels handmatig te worden gegraven.

- De minimale maat van de nieuwe bomen is 20-25.

- Een deel van het binnengebied inrichten als bloemenweide.

- Beplanting zoveel mogelijk inheems en bijvriendelijk.

- Er dient een voorstel overgemaakt te worden voor een inplanting van extra speeltoestellen.

- Voor een betere beleefbaarheid en natuurontwikkeling natuurvriendelijke oevers met een flauw talud toepassen. Geen riet aanplanten.

- Voor de vijver moet er worden voorkomen dat er stilstaand water ontstaat. Het is momenteel niet duidelijk hoe de waterhuishouding gevoerd wordt. Dit dient verder toegelicht te worden.

- Het is niet duidelijk hoe de brug over de vijver wordt uitgevoerd. Dit dient verder toegelicht te worden naar materiaalkeuze, dimensionering ed.

- Er dient aangegeven te worden waar er zitbanken en vuilbakjes voorzien worden.

- Er dient een ondergronds systeem voor restafval voorzien te worden door Ivarem. Huis-aan-huis ingezamelde selectieve afvalstromen (PMD, papier & karton en gemengde plastics) moeten aangeboden worden via de reguliere inzamelingen aan de rand van de openbare weg. Er dient ruimte voorzien te worden aan de zijde van de Bosstraat, aan beide uitritten van de ontwikkeling, voor de 2-wekelijkse plaatsing van papier&karton, PMD en gemengde plastics).

 

Art 3 :

Het college neemt kennis van de bemerkingen van de dienst mobiliteit:

Dit project kende vele voorbesprekingen. De resultaten en gemaakte afspraken werden opgenomen in de plannen. Er duiken echter nog nieuwe elementen op:

Voor de fietsparkeerbalans worden fietsenstallingen in de tuinen van de huizenrij (blok A) meegeteld, maar ze staan op de plannen aangeduid als ‘mogelijkheid tot fietsenberging’. Op deze manier kunnen ze niet meegeteld worden en voldoet het project niet aan zijn fietsparkeernorm. De vermelding ‘mogelijkheid tot’ biedt onvoldoende garanties tot het daadwerkelijk voorzien van voldoende kwalitatieve fietsparkeerplaatsen. Ofwel worden ze gebouwd en mogen ze in rekening gebracht worden, ofwel wordt de mogelijkheid voorzien, maar kunnen ze niet in rekening gebracht worden.

In de voortuinen van de huizenrij (blok A) zijn toegangspaden voorzien naar de woningen tot wel 1,90m. Hierop kan geparkeerd worden, maar dit is niet toegestaan. Daarom is het beter om smallere toegangspaden te voorzien (max.1,5m).

Er werd geen mobiliteitstoets opgemaakt. Nochtans is dit aangewezen bij woonprojecten vanaf 100 woonéénheden. Er werd wel een inschatting gemaakt van de verwachte verkeersgeneratie. Deze lijkt een lichte maar niet significante onderschatting.

Er werd ook een inschatting gemaakt van de parkeerbehoefte. Hierin werd het bezoekersparkeren niet meegeteld. Dit betreft dus eveneens een onderschatting.

Nochtans worden op basis van de twee bovenstaande inschattingen uitspraken gedaan over mobiliteit en over de door de stad gehanteerde normen (ook al werden de gehanteerde normen wel gerespecteerd). Het is aangewezen om een mobiliteitstoets van deze omvang door een mobiliteitsbureau te laten uitvoeren.

 

 

 

 

 

 

 

Publicatiedatum: 26/09/2019