BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag inzake het isoleren en plaatsen crepi op voorgevel, gelegen Lier te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
• Een eventueel aanwezig gevelarmatuur, gevelnet, brandhydrant of parkeerautomaat dient verplaatst te worden op kosten van de aanvrager. De aanvraag hiertoe dient te gebeuren via de dienst technisch bureau van de stad.
• Ter hoogte van de uitdikking van de voorgevel dienen de bestaande stoeptegels weggehaald te worden door de aanvrager en na de werken bijgesneden en teruggeplaatst te worden (gestabiliseerd op wit zand) zodat deze mooi aansluiten aan de nieuwe gevel. Een plaatsbeschrijving dient opgemaakt te worden voor aanvang van de werken. Indien geen plaatsbeschrijving en foto's werden ingediend, wordt ervan uitgegaan dat het voetpad zich in perfecte staat bevindt. In geval van schade na uitvoering van de werken zullen de kostprijs van de beschadigingen en de daarbij noodzakelijke werkuren doorgerekend worden aan de aanvrager indien de beschadigingen niet hersteld worden door zijn/haar aannemer.
• Het aanbrengen van gevelisolatie kan tot een dikte van 14 cm (incl. afwerking) toegestaan worden, op voorwaarde dat de bestaande regenwaterafvoeren en brievenbussen ingewerkt worden in de dikte van de isolatie. Zo blijft de netto doorgang voor verkeer en voetgangers behouden. Kosten voor het (tijdelijk) verplaatsen van installaties van openbaar nut (nutsleidingen, openbare verlichting, verkeersborden,...) zijn ten laste van de aanvrager.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
● De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
● Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
● De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
● Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen
● Vanaf 1 april 2024 wordt er geen voetpadwaarborg meer gevraagd. Mogelijks moet u wel een plaatsbeschrijving bezorgen aan de stad van het openbaar domein tussen de perceelsgrens en de rijweg. Dit bij aanvang van de werken. Bij de beëindiging van de werken dient u het einde van de werken te melden aan de stad. Een medewerker van de stad komt de toestand van het openbaar domein ter plaatse controleren. Eventuele kosten zullen worden doorgerekend aan de aanvrager. Meer informatie kan u terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/schade-openbaar-domein-vroeger-voetpadwaarborg
● Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
● De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
● Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
● Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
● De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
● De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
BESLUIT
Art 1 :
Het college hecht goedkeuring aan het aanbestedingsverslag opgemaakt door Pidpa betreffende de toewijzing van de opdracht weg- en rioleringswerken in de Bosstraat 1-30 aan de laagste regelmatige bieder, zijnde AGBb NV, Hoge Mauw 1510 te 2370 Arendonk voor een totaalbedrag van 840.868,35 euro excl. btw of in totaal 872.401,69 euro inclusief, waarvan het aandeel Pidpa i.s.m Aquafin 690.709,57 euro excl. btw bedraagt.
Art 2 :
Het college hecht goedkeuring aan het aandeel (wegenis) in de werken ten laste van de stad Lier, zijnde 150.158,78 euro exclusief btw of in totaal 181.692,12 euro inclusief btw.
BESLUIT
Art 1 :
Het college verleent toelating aan de nutsmaatschappijen voor het uitvoeren van werken aan de nutsleidingen op grondgebied van Lier.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist gemeentelijke subsidies toe te kennen aan de eigenaars van de woningen gelegen aan Schollebeekstraat en Mijl voor het afkoppelen van de hemelwaterleiding voor aansluiting op een openbare gescheiden riolering.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om een vrijstelling van belasting toe te kennen voor de woning met dossiernummer EN23-026693, met ingang van 01/08/2024 tot en met 31/07/2026.
BESLUIT
Art 1 :
Het college gaat principieel akkoord om het mini-recyclagepark door Ivarem maandelijks te laten opstellen tijdens de zaterdagmarkt op het Schapenkoppenplein in 2025 op volgende
data :
25 januari
22 februari
29 maart
26 april
31 mei
28 juni
26 juli
30 augustus
27 september
25 oktober
29 november
20 december.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om een vrijstelling van belasting toe te kennen voor de woning met dossiernummer EN19-001538, met ingang van 31/07/2024 tot en met 30/07/2026.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist de agenda van de algemene vergadering van Vereniging van Mede-Eigenaars van Gebouw Paddenweg 38-44 van 5 september 2024 goed te keuren.
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van de agenda van de buitengewone algemene vergadering van de vzw Erkend Regionaal Samenwerkingsverband Provincie Antwerpen (vzw ERSV Provincie Antwerpen) op 5 september 2024, die bestaat uit volgende agendapunten:
1. | Verslag vorige algemene vergadering en raad van bestuur 28/06/2024. Goedkeuring. |
2. | Overzicht van mandatenlijst van bestuurders. Goedkeuring. |
3. | Ontbinding en vereffening van de vzw ERSV in één akte |
4. | Varia |
5. | Kwijting van bestuurders en bedrijfsrevisor |
Art 2 :
Het college draagt de vertegenwoordiger van de stad, die zal deelnemen aan de algemene vergadering van 5 september 2024 van de vzw Erkend Regionaal Samenwerkingsverband Provincie Antwerpen (vzw ERSV Provincie Antwerpen) op zijn/haar stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in het college van heden inzake voormelde artikelen.
Art 3 :
Het college van burgemeester en schepenen wordt gelast met de uitvoering van voormelde beslissingen en onder meer kennisgeving hiervan te verrichten aan de vzw Erkend Regionaal Samenwerkingsverband Provincie Antwerpen (vzw ERSV Provincie Antwerpen).
Art 4 :
Het college beslist het dossier ter kennisname aan de gemeenteraad voor te leggen.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag inzake het bouwen van appartementsgebouw met 4 WE te weigeren.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist dat het bestek met nr. 2024/772 en de raming voor de opdracht “Levering van een ludospace en 2 bestelwagens”, opgesteld door Algemene zaken - aankoop en overheidsopdrachten worden goedgekeurd. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten.
Art 2 :
Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking.
Volgende ondernemers worden uitgenodigd om deel te nemen aan de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking:
● Van Mossel Ford Lier, Mechelsesteenweg 258 te 2500 Lier;
● Kerremans NV, Antwerpsesteenweg 380 te 2500 Lier;
● Garage Germaine NV, Beukheuvel 48 te 2500 Koningshooikt;
● Van Mossel Opel - Kia Lier, Marnixdreef 2 te 2500 Lier;
● Hedin Automotive Lier, Mallekotstraat 62a te 2500 Lier;
● Nova - Van Brempt, Antwerpsesteenweg 505 te 2500 Lier;
● Garage Liers Auto Center, Hoogveldweg 91 te 2500 Lier;
● Garage Leemans, Mallekotstraat 75 te 2500 Lier.
De offertes dienen het bestuur ten laatste te bereiken op 19 september 2024 om 10.00 uur.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist toelating te verlenen aan REBL voor de organisatie van de 2e editie van wijnwandeling Vino Festivo op zaterdag 28 september en zondag 29 september 2024.
Art 2 :
Het college gaat akkoord met volgende verkeersmaatregel :
Parkeerverbod voor inname van 4 parkeerplaatsen op het Sionsplein, tussen Hazenstraat en Strijpensveld, van zaterdag 28/09/2024 om 11u00 tot zondag 29/09/2024 om 21u00.
Een signalisatieplan en tijdelijke verordening kunnen opgemaakt worden.
Levering en plaatsing van de signalisatie door de stadsdiensten.
De toelating voor de plaatsing van tijdelijke bewegwijzering kan afgeleverd worden.
Art 3 :
Voor het gebruik van het jaagpad ter hoogte van het Hof van Ringen en de plaatsing van tijdelijke bewegwijzering op het jaagpad dient de organisator zelf toelating te vragen aan de wegbeheerder, De Vlaamse Waterweg.
Een minimale doorgang van minimum 4m voor de hulpdiensten dient gegarandeerd te zijn. Elementen die binnen de minuut verplaatsbaar zijn met de hand (bv. stoelen, lichte tafels, …), kunnen in deze vrije doorgang worden geplaatst, onder voorbehoud dat deze onmiddellijk kunnen worden weggenomen in geval van een incident. Het is niet toegelaten zwaardere objecten, zoals bijvoorbeeld parasolvoeten, in de vrije doorgang te plaatsen.
Omwille van bepaalde weersomstandigheden (vb. wind > 5 bft, storm, extreme droogte/hitte, brandindex,…) kunnen te allen tijde door de burgemeester extra maatregelen worden opgelegd in functie van de openbare veiligheid.
Art 4 :
Verplicht gebruik van herbruikbare drankrecipiënten. Ook voor eten wordt de voorkeur gegeven aan herbruikbaar cateringmateriaal.
Andere afvalfracties die ontstaan bij het evenement (verpakkingsafval, papier en karton, glas, etensresten...) dienen in de eerste plaats vermeden te worden en in de tweede plaats maximaal gerecycleerd. Het aandeel restafval dient zo klein mogelijk gehouden te worden. De organisatie en deelnemers staan zelf in voor het correct afvoeren van het afval, dwz sorteren en aanbieden als huishoudelijk of bedrijfsafval. Het afval mag niet in de publieke vuilnisbakken worden gedeponeerd.
OPGELET: vanaf 1 januari 2024 is het verplicht om keukenafval en etensresten te sorteren. In een zone waar bezoekers eten, is het aangewezen om een inzamelbak voor etensresten te plaatsen. Ook daar waar het eten bereid wordt, moet een apart recipiënt voorzien worden. De deelnemers en bezoekers van het evenement dienen hier ook over ingelicht te worden.
Het openbaar domein wordt door de organisatie nadien gecontroleerd en waar nodig geveegd/opgeruimd.
Indien er flyers of promomateriaal worden uitgedeeld, gelieve op zoek te gaan naar duurzame producten en producten te vermijden die makkelijk zwerfvuil worden.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist de 2de deelname aan de actie 'Liever Lokaal', georganiseerd vanuit de dienst Detailhandel van de provincie Antwerpen, goed te keuren en voorziet de nodige ondersteuning voor deze campagne.
De campagne loopt van 1 december 2024 tot en met 5 januari 2025.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist toelating te verlenen aan het Broederschap van Sint-Gummarus voor de organisatie van de Sint-Gummarusprocessie op zondag 20 oktober 2024.
Art 2 :
Het college gaat akkoord met volgende verkeersmaatregelen op zondag 20/10/2024 :
Parkeerverbod op het ganse parcours van 09u00 tot 13u30 :
Kardinaal Mercierplein - Rechtestraat - Werf - Zimmerplein - Eikelstraat - Grote Markt - Vismarkt - Aragonstraat - Mosdijk - De Heyderstraat - St-Gummarusstraat - Heilige Geeststraat
Parkeerverbod van 09u00 tot 13u30 op het K. Mercierplein op het plein thv de hoofdingang van de Sint-Gummaruskerk.
Verwijderen van de paaltjes tussen het K. Mercierplein en de Rechtestraat.
Afsluiten van het doorgaand verkeer in de Fl. Van Cauwenberghstraat van 10u45 tot 11u15 en van 12u45 tot 13u30 door de politie.
Na de mis in de kerk van het R. Veremansplein (11u00) voorzien van politiebegeleiding van de jeugd aan oversteek Kavesweg – Waterpoortstraat voor de route naar de Kerkstraat.
Afsluiten van het doorgaand verkeer in de Kerkstraat van 11u00 tot 11u30.
Vanaf 11u00 afsluiten van de Berlaarsestraat aan de Sint-Gummarusstraat tot uiterlijk 13u30.
Van 11u30 tot 13u00 inzet van politie voor het progressief afsluiten van het parcours.
Voorzien van voldoende nadars thv het kruispunt Begijnhofstraat x Kapucijnenvest (richting Zimmerplein) en het kruispunt St Gummarusstraat x Berlaarsestraat.
Tijdens de doortocht van de processie de Predikherenlaan dubbelrichting maken om parking Spui (KTA) bereikbaar te houden (parkeerverbod van 09u00 tot 13u30 in de Predikherenlaan tussen Mosdijk en Abtsherbergstraat)
Tijdig vooraf (14 dagen) inlichtingsborden plaatsen om de weggebruikers te verwittigen dat de Stad praktisch niet bereikbaar is met gemotoriseerd verkeer tussen 11u00 en 13u30.
Een signalisatieplan en tijdelijk verordening kunnen opgemaakt worden.
Leveren en (des)aktiveren van de signalisatie door de stadsdiensten.
Art 3 :
Het college gaat akkoord met de inzet van politie tijdens de processie zoals bepaald in de verkeersmaatregelen.
Art 4 :
Het college gaat akkoord met de logistieke ondersteuning door de stadsdiensten voor :
● levering en ophaling van het draagstel (van Hal T naar het Stadsmuseum)
● plaatsing en verwijdering van een hellend vlak in het Stadsmuseum
● levering van nadarhekken (plaatsing en verwijdering door de organisator)
Art 5 :
Een minimale doorgang van minimum 4m voor de hulpdiensten dient gegarandeerd te zijn. Elementen die binnen de minuut verplaatsbaar zijn met de hand (bv. stoelen, lichte tafels, …), kunnen in deze vrije doorgang worden geplaatst, onder voorbehoud dat deze onmiddellijk kunnen worden weggenomen in geval van een incident. Het is niet toegelaten zwaardere objecten, zoals bijvoorbeeld parasolvoeten, in de vrije doorgang te plaatsen.
Omwille van bepaalde weersomstandigheden (vb. wind > 5 bft, storm, extreme droogte/hitte, brandindex,…) kunnen te allen tijde door de burgemeester extra maatregelen worden opgelegd in functie van de openbare veiligheid.
BESLUIT
Art 1 :
Het college geeft goedkeuring aan de heraanleg van voortuintje BKO en De Waaier Koningshooikt.
Het college beslist een samenwerkingsovereenkomst voor de inrichting van Artisjok kunstgalerijen in leegstaande handelspanden in het kernwinkelgebied principieel goed te keuren en te agenderen op de gemeenteraad van september 2024 voor definitieve goedkeuring.
Het college beslist een samenwerkingsovereenkomst voor de inrichting van een kunstgalerij in de Antwerpsestraat 50 principieel goed te keuren en te verzenden naar de gemeenteraad van september 2024 voor definitieve goedkeuring.
Het college beslist de nodige budgetten vrij te maken om het Shop- en Belevingsmagazine 2024 te drukken en verspreiden.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist toelating te verlenen aan vzw d'Amandelboon voor de organisatie van de Open Monumentendag in het Begijnhof op zondag 8 september 2024 van 10u00 tot 17u00.
Art 2 :
Een minimale doorgang van 4m voor de hulpdiensten dient gegarandeerd te zijn. Elementen die binnen de minuut verplaatsbaar zijn met de hand (bv. stoelen, lichte tafels, …), kunnen in deze vrije doorgang worden geplaatst, onder voorbehoud dat deze onmiddellijk kunnen worden weggenomen in geval van een incident. Het is niet toegelaten zwaardere objecten, zoals bijvoorbeeld parasolvoeten, in de vrije doorgang te plaatsen.
Omwille van bepaalde weersomstandigheden (vb. wind > 5 bft, storm, extreme droogte/hitte, brandindex,…) kunnen te allen tijde door de burgemeester extra maatregelen worden opgelegd in functie van de openbare veiligheid.
Het openbaar domein dient netjes te worden achtergelaten. Afval dient verwijderd en meegenomen te worden door de organisatoren.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist toelating te verlenen aan Oktobervesten voor de organisatie van Oktobervesten op vrijdag 8 november en zaterdag 9 november 2024 op de evenementenweide aan de Anton Bergmannvest.
Art 2 :
Het college gaat akkoord met volgende verkeersmaatregelen :
Afsluiten van het doorgaand verkeer in de Frederik Peltzerstraat, tussen de Anton Bergmannlaan en de Gaslei, op maandag 04/11/2024 van 09u30 tot 11u30 en op woensdag 13/11/2024 van 10u00 tot 11u30.
Parkeerverbod voor de inname van openbaar domein in de Anton Bergmannlaan, van voorbij de parkeerplaats voor personen met een handicap over een lengte van 25m, op maandag 04/11/2024 van 09u00 tot 18u00 en op woensdag 13/11/2024 van 08u00 tot 16u00.
Een signalisatieplan en tijdelijke verordening kunnen opgemaakt worden.
Levering en plaatsing van het parkeerverbod door de stadsdiensten.
Levering van de overige signalisatie door de stadsdiensten, plaatsing en verwijdering door de organisator.
Art 3 :
Het grasveld mag enkel in de zone tussen de Frederik Peltzerstraat, de 2 naastgelegen voet-fietspaden en de boomstammen/ houtsculpturen gebruikt worden. Er mag geen transport gebeuren of materiaal geplaatst worden voorbij de gesculpteerde boomstammen .
Om te voorkomen dat het grasveld beschadigd wordt best een planken vloer aanleggen voor de toog.
Tijdens de opbouw en afbraak van de tent dient er voorzichtig gemanoeuvreerd te worden.
Eventuele schade aan het grasplein moet hersteld worden.
Art 4 :
Een minimale doorgang van minimum 4m voor de hulpdiensten dient gegarandeerd te zijn. Elementen die binnen de minuut verplaatsbaar zijn met de hand (bv. stoelen, lichte tafels, …), kunnen in deze vrije doorgang worden geplaatst, onder voorbehoud dat deze onmiddellijk kunnen worden weggenomen in geval van een incident. Het is niet toegelaten zwaardere objecten, zoals bijvoorbeeld parasolvoeten, in de vrije doorgang te plaatsen.
Omwille van bepaalde weersomstandigheden (vb. wind > 5 bft, storm, extreme droogte/hitte, brandindex,…) kunnen te allen tijde door de burgemeester extra maatregelen worden opgelegd in functie van de openbare veiligheid.
De adviezen van de brandweer dienen opgevolgd te worden.
Art 5 :
Het college beslist aan de organisator machtiging te verlenen voor het schenken van gedistilleerde/sterke dranken tijdens Oktobervesten in het kader van een occasionele drankgelegenheid.
Art 6 :
Verplicht gebruik van herbruikbare drankrecipiënten. Ook voor eten wordt de voorkeur gegeven aan herbruikbaar cateringmateriaal.
Andere afvalfracties die ontstaan bij het evenement (verpakkingsafval, papier en karton, glas, etensresten...) dienen in de eerste plaats vermeden te worden en in de tweede plaats maximaal gerecycleerd. Het aandeel restafval dient zo klein mogelijk gehouden te worden. De organisatie en deelnemers staan zelf in voor het correct afvoeren van het afval, dwz sorteren en aanbieden als huishoudelijk of bedrijfsafval. Het afval mag niet in de publieke vuilnisbakken worden gedeponeerd.
OPGELET: vanaf 1 januari 2024 is het verplicht om keukenafval en etensresten te sorteren. In een zone waar bezoekers eten, is het aangewezen om een inzamelbak voor etensresten te plaatsen. Ook daar waar het eten bereid wordt, moet een apart recipiënt voorzien worden. De deelnemers en bezoekers van het evenement dienen hier ook over ingelicht te worden.
Het openbaar domein wordt door de organisatie nadien gecontroleerd en waar nodig geveegd/opgeruimd.
Indien er flyers of promomateriaal worden uitgedeeld, gelieve op zoek te gaan naar duurzame producten en producten te vermijden die makkelijk zwerfvuil worden.
Art 7 :
Het college gaat akkoord met volgende afwijking op de geluidsnormen voor elektronisch versterkte muziek :
Op vrijdag 08/11/2024
● mag het geluidsniveau van de muziek tussen 16u00 en 23u00 niet meer bedragen dan 93 db(A) Laeq,15 min
● dienen de muziekactiviteiten stipt beëindigd te worden om 23u00
Op zaterdag 09/11/2024
● mag het geluidsniveau van de muziek tussen 17u00 en 01u00 niet meer bedragen dan 93 db(A) Laeq,15 min
● dienen de muziekactiviteiten stipt beëindigd te worden om 01u00
De organisator moet de omwonende binnen een straal van 200 m rond het evenement, uiterlijk één week voor het evenement informeren en de gegevens van de organisator of verantwoordelijke meedelen.
De organisator voorziet een geluidsmeter met permanente registratie, die permanent de LAeq, 15 min-waarde meet. Deze geluidsmeter dient opgesteld te worden tussen het publiek, aan de DJ- of PA-installatie. De resultaten van de meting dienen voor 12/11/2024 in tabelvorm aan de stad Lier bezorgd te worden (leefmilieu@lier.be).
De beslissing dient op eenvoudig verzoek aan de toezichthoudende diensten getoond kunnen worden.
Het college beslist op basis van de ingewonnen juridische adviezen het principiële standpunt in te nemen dat er geen omgevingsvergunning voor kleinhandelsactiviteiten noodzakelijk is voor de invulling van het pand Antwerpsesteenweg 364 door meubelzaak JYSK.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist het meerwerk voor aanleg gemeentelijke fietspaden in roodbruine asfalt van het project stationsontsluiting ten bedrage van 46.047,73 euro inclusief btw, inclusief herziening niet goed te keuren.
BESLUIT
Art 1 :
Het college besluit om een crowdfunding campagne te starten voor het vervaardigen en terugplaatsen van de vergulde gewelfsterren in de Sint-Gummaruskerk. Dit project zal de historische en culturele waarde van de kerk benadrukken en de gemeenschap betrekken bij het behoud ervan. De campagne zal in 2 fases plaatsvinden, met de plaatsing van 238 sterren in de oostzijde gepland voor najaar 2025 en de plaatsing van 138 sterren in de westzijde voor najaar 2028.
Het college beslist een convenant af te sluiten met Bingoal voor de uitbating van een wedkantoor aan de Lispersteenweg 261.
Art 1 :
Het college beslist dat er goedkeuring wordt verleend aan het verslag van nazicht van de offertes van 12 augustus 2024 voor Perceel 1 (Afvalzakken voor publieke vuilnisbakken), Perceel 2 (Afvalzakken voor restafval in publieke gebouwen van de stad Lier), Perceel 3 (Afvalzakken voor restafval in het WZC Paradijs Lier), opgesteld door Algemene zaken - aankoop en overheidsopdrachten en dit op basis van de beoordeling door infrastructuur.
Het verslag van nazicht van de offertes in bijlage maakt integraal deel uit van deze beslissing.
Het college beslist dat de opdracht “Levering van afvalzakken voor gebruik door de diverse diensten van stad en OCMW Lier” wordt gegund aan de economisch meest voordelige (op basis van de beste prijs-kwaliteitsverhouding) bieders, zijnde:
* Perceel 1 (Afvalzakken voor publieke vuilnisbakken): G - PLUS, geregistreerd bij de Kruispuntbank van Ondernemingen onder nummer 0475004545, Rue Neuve du Pont 15 te 9600 Ronse tegen de eenheidsprijzen vermeld in de offerte van deze inschrijver.
De verlengingen worden mogelijks gegund tegen dezelfde voorwaarden als Perceel 1 (Afvalzakken voor publieke vuilnisbakken);
* Perceel 2 (Afvalzakken voor restafval in publieke gebouwen van de stad Lier): G - PLUS, geregistreerd bij de Kruispuntbank van Ondernemingen onder nummer 0475004545, Rue Neuve du Pont 15 te 9600 Ronse tegen de eenheidsprijzen vermeld in de offerte van deze inschrijver.
De verlengingen worden mogelijks gegund tegen dezelfde voorwaarden als Perceel 2 (Afvalzakken voor restafval in publieke gebouwen van de stad Lier);
* Perceel 3 (Afvalzakken voor restafval in het WZC Paradijs Lier): G - PLUS, geregistreerd bij de Kruispuntbank van Ondernemingen onder nummer 0475004545, Rue Neuve du Pont 15 te 9600 Ronse tegen de eenheidsprijzen vermeld in de offerte van deze inschrijver.
De verlengingen worden mogelijks gegund tegen dezelfde voorwaarden als Perceel 3 (Afvalzakken voor restafval in het WZC Paradijs Lier).
De uitvoering moet gebeuren overeenkomstig de lastvoorwaarden vastgelegd in het bestek met nr. 2024/780.
BESLUIT
Art 1 :
Het college hecht goedkeuring aan de bijkomende aanwending om ter hoogte van de 2 grootste private innames de nieuwe rooilijn te laten aanduiden door de landmeter om de inname duidelijk zichtbaar te maken voor de eigenaars in de Marnixdreef.
Het college geeft goedkeuring voor de vervangingsaankoop van een zitmaaier, type Walker MS18 benzine Laaglos, bij Maldoy nv, Dreefvelden 15 te 2860 Sint-Katelijne-Waver voor een bedrag van € 12.033,27 excl. BTW of 14.560,26 incl. BTW.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist toelating te verlenen voor de organisatie van een historisch kampement in het kader van de bevrijdingsfeesten van vrijdag 27 september tem zondag 29 september 2024 op de evenementenweide en de Pallieterdriehoek aan de Netelaan.
Art 2 :
Het college gaat akkoord met volgende verkeersmaatregel :
Parkeerverbod op de Netelaan, tussen de LeopoldIII-laan en A. Vanderpoortenlaan, kant “Pallieterdriehoek” op vrijdag 27/09/2024 vanaf 08u00 tbv een IOD van vrijdag 27/09/2024 om 09u00 tot zondag 29/09/2024 om 16u00.
Een signalisatieplan en tijdelijks verordening kunnen opgemaakt worden.
Levering en plaatsing van de signalisatie door de stadsdiensten.
Art 3 :
Een minimale doorgang van minimum 4m voor de hulpdiensten dient gegarandeerd te zijn. Elementen die binnen de minuut verplaatsbaar zijn met de hand (bv. stoelen, lichte tafels, …), kunnen in deze vrije doorgang worden geplaatst, onder voorbehoud dat deze onmiddellijk kunnen worden weggenomen in geval van een incident. Het is niet toegelaten zwaardere objecten, zoals bijvoorbeeld parasolvoeten, in de vrije doorgang te plaatsen.
Omwille van bepaalde weersomstandigheden (vb. wind > 5 bft, storm, extreme droogte/hitte, brandindex,…) kunnen te allen tijde door de burgemeester extra maatregelen worden opgelegd in functie van de openbare veiligheid.
Art 4 :
Op de evenementenweide dienen op het kampement brandgangen voorzien te worden om het gehele terrein bereikbaar te maken voor hulpdiensten. Voor noodgevallen dient er verlichting op het terrein voorzien te worden en voldoende blusmiddelen.
Art 5 :
Afval van de kampeerders mag niet in de publieke vuilnisbakken terecht komen en moet gesorteerd worden als huishoudelijk afval.
Het terrein dient nadien in oorspronkelijke staat hersteld te worden en alle afval opgeruimd. Graag extra aandacht dat er geen peuken worden achtergelaten op het openbare domein.
Art 1 :
Het college keurt de lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL goed voor een totaal bedrag van 20.142,68 euro (van bestelbonnummer 416 tot en met bestelbonnummer 443).
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om de ontwerpakte van de gratis grondafstand van de gele zone conform het bijhorende opmetingsplan in de Mechelsesteenweg goed te keuren.
Art 2 :
Het college beslist om dit dossier ter goedkeuring voor te leggen aan de gemeenteraad.
Art 1 :
Het college beslist de volgende mandaatlijsten, dienstjaar 2024, betaalbaar te stellen voor een totaal bedrag van 127.358,89 euro : mandaatlijstnummer 41.
Art 1 :
Het college beslist de volgende lijst betaalbaarstellingen, dienstjaar 2024, betaalbaar te stellen voor een totaal bedrag van 886.344,48 euro : mandaatlijsten 509, 510, 511, 512, 513, 514, 515, 516, 517, 518, 519, 520, 521, 522, 523, 524, 525, 526, 527, 532, 533, 534, 536, 537, 538, 539, 541, 542, 543, 544, 545, 546.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist toelating te verlenen voor de organisatie van een parade van historische militaire voertuigen in het kader van de bevrijdingsfeesten op zaterdag 28 september 2024 tussen 13u30 en 15u30.
Art 2 :
Het college gaat akkoord met volgende verkeersmaatregelen :
Parkeer- en stilstaanverbod op de parking Gasthuisvest, de achterste parkeerstroken (3x2 + 1x1) kant Berlaarsestraat, op zaterdag van 09u00 tot 12u00 tbv een IOD van 10u00 tot 18u00.
Parkeer- en stilstaanverbod op het ganse ‘plein’ voor de hoofdingang van de kerk op het K. Mercierplein op zaterdag van 08u00 tot 11u00 tbv een IOD van 09u00 tot 20u00.
Parkeerverbod op het ganse parcours + Kolveniersvest, F Van Cauwenberghstraat, Werf, LeopoldIII-laan en brede Vredebergstraat op zaterdag van 11u00 tot 15u00.
Afsluiten van het parcours tussen 13u30 en 15u00.
Het parcours : A Vanderpoortenlaan, Berlaarsestraat, H Geeststraat, Rechtestraat, Grote Markt, Antwerpsestraat, B Opsomerlaan, Mechelsestraat, Kapucijnenvest, Zimmerplein, Netelaan en A Vanderpoortenlaan.
De betonblokken aan het kruispunt Netelaan - A Vanderpoortenlaan tijdelijk wegnemen en het kruispunt met nadars afsluiten tot op het moment net voor de doortocht van de parade. Nadien de betonblokken zo snel mogelijk terug plaatsen.
De brede Vredebergstraat omkeren van rijrichting tussen 13u00 en 15u00 om omgeving Vismarkt en wijk Oever bereikbaar te houden.
De Sluislaan tussen Spaanderveld en de St-Annastraat tijdelijk (tussen 13u00 en 15u00 dubbel rijrichting maken om de Sluislaan te laten ontsluiten.
Inzet van Politie op het parcours voor toezicht en regeling en in het bijzonder op de volgende locaties :
Op sommige locaties komt het verkeer ‘vast te staan’ doordat de straat éénrichtingsverkeer is en op het einde afgesloten is. Dmv politietoezicht en regeling in de diepte kan de omgeving dan toch ontsluiten. Dit is het geval voor de Berlarij (+ Regenboogstraat en Molenstraat) en de Kartuizersvest vanaf de Parelstraat (+ Vervlietstraat)
Sommige parkings raken tijdelijk ingesloten. Om te vermijden dat er parkingcapaciteit verloren gaat kan dmv politietoezicht en regeling er nog weggereden worden zolang de straat niet helemaal afgesloten is.
Dit is het geval voor de centrale parking Gasthuisvest.
Toezicht aan de uitrit van de parkings :
● Uitrit ondergrondse parking Kapucijnenvest
● Uitrit parking Ziekenhuis
Politiebegeleiding van de tank van de Grote Markt terug naar K. Mercierplein (richttijd : tussen 17u00 en 18u00, duurtijd +- 10 minuten)
Gelet de lengte van de parade en het ganse parcours dient men er rekening mee te houden dat de ganse binnenstad niet of zeer moeilijk te bereiken zal zijn tussen 13u30 en 15u00.
Voor het gemotoriseerd verkeer kan een omleiding voorzien worden naar het station.
Op voldoende strategische plaatsen vooraf aankondigingsborden plaatsen dat er geen doorgang zal zijn.
Op de parkings die deels nog beschikbaar/bereikbaar zullen zijn (rest van de parking Gasthuisvest, de ondergrondse parking Kapucijnenvest en de parking van het Ziekenhuis) ook tijdig aankondigingsborden plaatsen zodat dit duidelijk gecommuniceerd wordt naar de gebruikers. Voor wat ondergrondse parking en de parking van het Ziekenhuis betreft : het is raadzaam dat de uitbaters hiervan zelf bijkomend ook de nodige communicatie verspreiden onder hun gebruikers.
Een signalisatieplan en tijdelijke verordening kunnen opgemaakt worden.
Levering en plaatsing van signalisatie door de stadsdiensten.
Art 4 :
Het college gaat akkoord met de inzet van politie tijdens de bevrijdingsparade.
Art 5 :
Op de plaatsen waar de tank een draaibeweging dient te maken (bij het invoegen in de parade en bij het oprijden van het marktplein) dienen er rijplaten voorzien te worden om schade aan wegdek te voorkomen.
Art 6 :
De dienst Spoedgevallen dient tijdig en duidelijk gebriefd te worden.
In noodgevallen dient de ambulance steeds te kunnen passeren langs de parade.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist toelating te verlenen voor de organisatie van een bevrijdingsbal op zaterdag 28 september 2024 van 20u00 tot 01u00 op de Grote Markt.
Art 2 :
Het college gaat akkoord met volgende verkeersmaatregel :
Afsluiten van de Grote Markt voor alle verkeer op zaterdag 28/09/2024 van 19u30 tot (zondag) 01u30 conform het zaterdagmarkt-regime, minus het gedeelte Eikelstraat en Zimmerplein.
Een signalisatieplan en tijdelijke verordening kunnen opgemaakt worden.
Levering van de signalisatie door de stadsdiensten.
(des)Activatie van de signalisatie door de organisator.
Art 3 :
Het college gaat akkoord met volgende afwijking op de geluidsnormen voor elektronisch versterkte muziek :
Op zaterdag 28/09/2024 :
● mag het geluidsniveau van de muziek tussen 20u00 en 01u00 niet meer bedragen dan 93 db(A) Laeq,15 min.
● dienen de muziekactiviteiten stipt beëindigd te worden om 01u00.
De organisator moet de omwonende binnen een straal van 200 m rond het evenement, uiterlijk één week voor het evenement informeren en de gegevens van de organisator of verantwoordelijke meedelen.
De organisator voorziet een geluidsmeter met permanente registratie, die permanent de LAeq, 15 min-waarde meet. Deze geluidsmeter dient opgesteld te worden tussen het publiek, aan de DJ- of PA-installatie. De resultaten van de meting dienen voor 01/10/2024 in tabelvorm aan de stad Lier bezorgd te worden (leefmilieu@lier.be).
De beslissing dient op eenvoudig verzoek aan de toezichthoudende diensten getoond kunnen worden.
Art 4 :
Het college beslist aan de organisator machtiging te verlenen voor het schenken van gedistilleerde/sterke dranken tijdens het bevrijdingsbal in het kader van een occasionele drankgelegenheid.
Art 5 :
Verplicht gebruik van herbruikbare drankrecipiënten. Ook voor eten wordt de voorkeur gegeven aan herbruikbaar cateringmateriaal.
Andere afvalfracties die ontstaan bij het evenement (verpakkingsafval, papier en karton, glas, etensresten...) dienen in de eerste plaats vermeden te worden en in de tweede plaats maximaal gerecycleerd. Het aandeel restafval dient zo klein mogelijk gehouden te worden. De organisatie en deelnemers staan zelf in voor het correct afvoeren van het afval, dwz sorteren en aanbieden als huishoudelijk of bedrijfsafval. Het afval mag niet in de publieke vuilnisbakken worden gedeponeerd.
OPGELET: vanaf 1 januari 2024 is het verplicht om keukenafval en etensresten te sorteren. In een zone waar bezoekers eten, is het aangewezen om een inzamelbak voor etensresten te plaatsen. Ook daar waar het eten bereid wordt, moet een apart recipiënt voorzien worden. De deelnemers en bezoekers van het evenement dienen hier ook over ingelicht te worden.
Het openbaar domein wordt door de organisatie nadien gecontroleerd en waar nodig geveegd/opgeruimd.
Indien er flyers of promomateriaal worden uitgedeeld, gelieve op zoek te gaan naar duurzame producten en producten te vermijden die makkelijk zwerfvuil worden.
Art 6 :
Voor voertuigen die in het kader van het evenement toegang dienen te hebben tot de voetgangerszone van de Grote Markt dienen er op voorhand doorrijkaarten aangevraagd te worden. De kaarten worden kosteloos afgeleverd.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.
Art. 2:
Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het bijstellen voorwaarde i.v.m. petanqueveld te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 3:
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
● De voorwaarden opgelegd in de vergunning OMV2021/202 of OMV_2021071845blijven onverminderd van toepassing behalve voor de volgende voorwaarde:
‘Ter hoogte van de aansluiting met de Arthur Vanderpoortenlaan (zijde Berlarij) dient een petanqueveldje aangelegd op de plaats waar in voorontwerp de OCT voorzien was. In het binnengebied dienen bovendien 2 extra picknicktafels voorzien zoals aangeduid op plan. ‘
Deze voorwaarde wordt vervangen door:
‘Er dienen bijkomende zit- en speelelementen voorzien te worden.’
Bijkomend wordt volgende voorwaarde opgelegd:
● De cel technisch bureau van stad Lier kan vanuit het beheer van het openbaar domein van de stad Lier akkoord gaan met het splitsingsplan opgesteld door landmeter Kegels dd 21/02/2024.
Zoals in vooroverleg gesteld levert dit echter geen duidelijke situatie op m.b.t. grens openbaar domein aan de MS cabine van Fluvius. Er blijft een restperceel in beheer van de VME waarop een WADI gelegen is die water opvangt vanaf het openbaar domein maar die onderhouden wordt door de VME.
Deze consensus werd enkel bereikt om geen nieuwe rooilijnprocedure te voeren.
Het onderhoud van deze kleine groenzone dient dus opgenomen te worden in het beheer van de andere private groenzones en is een last van de VME van de eigenaars.
Het eerder voorziene petanqueveld op het openbaar pleintje langs de A. Vanderpoortenlaan is niet wenselijk vanuit technisch standpunt. Door de eis van een bovengrondse middenspanningscabine van Fluvius is hiervoor geen ruimte beschikbaar. Er dient immers voorzien te worden in een infiltratiezone (wadi) voor het hemelwater van het nieuwe plein
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
● De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
● Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
● De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
● Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen
● Vanaf 1 april 2024 wordt er geen voetpadwaarborg meer gevraagd. Mogelijks moet u wel een plaatsbeschrijving bezorgen aan de stad van het openbaar domein tussen de perceelsgrens en de rijweg. Dit bij aanvang van de werken. Bij de beëindiging van de werken dient u het einde van de werken te melden aan de stad. Een medewerker van de stad komt de toestand van het openbaar domein ter plaatse controleren. Eventuele kosten zullen worden doorgerekend aan de aanvrager. Meer informatie kan u terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/schade-openbaar-domein-vroeger-voetpadwaarborg
● Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
● De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
● Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
● Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
● De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
● De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om de vrijstellingsaanvraag van belasting wegens overmacht te weigeren voor de woning met dossiernummer LS202348.
Art 2 :
Het college beslist om de vrijstellingsaanvraag van belasting voor woningen en/of gebouwen
die het onderwerp vormen van een gerechtelijke procedure te weigeren voor de woning met dossiernummer LS202348.
Art 3 :
Het college beslist om de vrijstellingsaanvraag van belasting wegens het te koop stellen van de woning te weigeren voor de woning met dossiernummer LS202348.
BESLUIT
Art 1 :
Het college hecht goedkeuring aan de offerte van Yunex voor het plaatsen van een nieuwe verkeersregelaar aan de verkeerslichten kruispunt Veemarkt x Paul Krugerstraat voor een bedrag van 11.672,00 euro exclusief btw of in totaal 14.123,12 euro inclusief btw.
Art 2 :
Het college hecht goedkeuring aan de offerte van Equans voor de ombouw van de verkeersinstallatie naar LED-installatie voor een bedrag van 11.559,92 euro exclusief btw of in totaal 13.987,50 euro inclusief btw.
Art 3 :
De verkeerslichten dienen opnieuw in dienst te zijn tegen de start van het nieuwe schooljaar om de verkeersveiligheid maximaal te kunnen garanderen.
Art 1 :
Het college neemt kennis van de lijst bestelbonaanvragen Stad Lier, eerste deel, voor een totaal bedrag van 64.467,87 euro, aangemaakt in week 32 van 2024, die de volledige goedkeuringsflow doorlopen hebben.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het verbouwen van een eengezinsrijwoning, gelegen te 2500 Lier te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
● Voor aansluiting riolering zijn de standaard richtlijnen van Pidpa voor centraal gebied van toepassing (zie bijlage).
Omwille van plaatsgebrek kan een afwijking op de inhoud van de septische put aanvaard worden. Een kleinere septische put heeft als nadeel dat deze mogelijks frequenter geledigd moet worden voor een correcte werking. Onderhoud van de septische put blijft ten allen tijde voor de eigenaar.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
● De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
● Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
● De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
● Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen
● Vanaf 1 april 2024 wordt er geen voetpadwaarborg meer gevraagd. Mogelijks moet u wel een plaatsbeschrijving bezorgen aan de stad van het openbaar domein tussen de perceelsgrens en de rijweg. Dit bij aanvang van de werken. Bij de beëindiging van de werken dient u het einde van de werken te melden aan de stad. Een medewerker van de stad komt de toestand van het openbaar domein ter plaatse controleren. Eventuele kosten zullen worden doorgerekend aan de aanvrager. Meer informatie kan u terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/schade-openbaar-domein-vroeger-voetpadwaarborg
● Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
● De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
● Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
● Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
● De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
● De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het vervangen van ramen, gelegen te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
Er worden geenspecifieke stedenbouwkundige voorwaarden opgelegd.
Volgende bepalingen zijn van toepassing:
● De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
● Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
● De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
● Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen
● Vanaf 1 april 2024 wordt er geen voetpadwaarborg meer gevraagd. Mogelijks moet u wel een plaatsbeschrijving bezorgen aan de stad van het openbaar domein tussen de perceelsgrens en de rijweg. Dit bij aanvang van de werken. Bij de beëindiging van de werken dient u het einde van de werken te melden aan de stad. Een medewerker van de stad komt de toestand van het openbaar domein ter plaatse controleren. Eventuele kosten zullen worden doorgerekend aan de aanvrager. Meer informatie kan u terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/schade-openbaar-domein-vroeger-voetpadwaarborg
● Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
● De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
● Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
● Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
● De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
● De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist kennis te nemen van het verslag van de kerkraad Heilig Kruis van 5 maart 2024.
Art 2 :
Kopieën:
Aantal | Bestemmeling |
1 | Kerkraad Heilig Kruis |
Vacant verklaren 1 functie van inspecteur
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het verbouwen van een rijwoning en slopen bijgebouw, gelegen te 2500 Lier te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
● Voor aansluiting riolering zijn de standaard richtlijnen van Pidpa voor centraal gebied van toepassing (zie bijlage). Een septische put van min. 2000 liter is verplicht. Hierop wordt enkel het zwart (fecaal) afvalwater aangesloten.
● Een omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van een vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
● De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
● Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
● De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
● Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen
● Vanaf 1 april 2024 wordt er geen voetpadwaarborg meer gevraagd. Mogelijks moet u wel een plaatsbeschrijving bezorgen aan de stad van het openbaar domein tussen de perceelsgrens en de rijweg. Dit bij aanvang van de werken. Bij de beëindiging van de werken dient u het einde van de werken te melden aan de stad. Een medewerker van de stad komt de toestand van het openbaar domein ter plaatse controleren. Eventuele kosten zullen worden doorgerekend aan de aanvrager. Meer informatie kan u terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/schade-openbaar-domein-vroeger-voetpadwaarborg
● Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
● De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
● Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
● Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
● De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
● De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
Art 1 :
Het college neemt kennis van de lijst bestelbonaanvragen Stad Lier, tweede deel, voor een totaal bedrag van 28.665,79 euro, aangemaakt in week 33 van 2024, die de volledige goedkeuringsflow doorlopen hebben.
Art 1 :
Het college van burgemeester en schepenen heeft geen bezwaar tegen de verdeling van het eigendom, Hagenbroeksesteenweg 118, kadastraal gekend als afd. 2 sectie A nrs. 788 A6 en 788 B6.
Art 1 :
Het college van burgemeester en schepenen heeft geen bezwaar tegen de verdeling van het eigendom, Maaikeneveld 79, kadastraal gekend als afd. 3 sectie E nrs. 477T2 en 477F3.
Art 1 :
Het college neemt kennis van de beslissing van de deputatie.
Art 2 :
Het college beslist niet in beroep te gaan tegen de beslissing.
Art 1 :
Het college neemt kennis van de beslissing van de deputatie.
Art 2 :
Het college beslist niet in beroep te gaan tegen de beslissing.
Art 1 :
Het college neemt kennis van het ingestelde beroep en beslist het standpunt uit eerste aanleg te bekrachtigen.
Art 2 :
Het college beslist voor dit dossier geen raadsman aan te stellen.
Publicatie LBLOD
De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.
Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:
De inhoud van de publicatie op het moment dat deze werd uitgevoerd.
Een unieke identificatie van de gebruiker die de actie heeft uitgevoerd.
De tijdstempel waarop de actie werd uitgevoerd.
Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.