Lier

Zitting van 29 juli 2019

Van 09:00 uur.

 

Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

B.2 Geo-data - toetreding tot raamovereenkomst. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist toe te treden tot perceel 9 "GIS" van de raamovereenkomst ICT Brugge.

 

Art 2 :

De financiële gevolgen zijn:

 

Actienummer

Omschrijving budgetsleutel

Bedrag

Saldo krediet

002/013/003/004

andere kosten voor prestaties van derden

26.880 euro

11.454,55 euro

Budgetsleutel

6139999999/0110

 

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

B.3 Aanvraag schrapping leegstand voor het handelspand Grote Markt 26. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist een schrapping uit het leegstandsregister toe te kennen aan de zakelijk gerechtigden voor het (gelijkvloers) handelspand Grote Markt 26.

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

B.4 Boulevard Gommaar 2019: samenwerking & betoelaging stad Lier en Lier Shopping vzw. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om de adviezen te volgen en het programma van 'Boulevard Gommaar' goed te keuren en de ingesloten samenwerkingsovereenkomst te ondertekenen tussen de stad Lier en de overkoepelende handelsvereniging "Lier Shopping vzw" voor de ondersteuning en betoelaging. Het college verwacht dat er alles aan gedaan wordt om zoveel mogelijk handelaars binnen de eventzone mee te krijgen én -zoals eveneens voor élk event geldt- moet er een evaluatie komen voor een eventuele editie 2020.

 

Art 2 :

De financiële gevolgen zijn:

 

Actienummer

Omschrijving budgetsleutel

Bedrag

Saldo krediet

004.001.002.002

Andere kosten voor prestaties

van derden.

 

€ 20 238

€ 18 313.88

Budgetsleutel

0500/61399999

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

B.5 Beoordeling investeringsaanvragen Bollaarpark a.d.h.v. infofiches Futurn. PRINCIPIËLE GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist beide (investerings)aankopen op Bollaarpark door Dalsa bvba en Green Future bvba principieel goed te keuren op voorwaarde dat een dossier wordt voorgelegd van zodra de functie van de huurder gekend is.

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

B.6 OV 2019/172: bouwen van een handelsgelijkvloers en 6 appartementen, Mechelsesteenweg 28. Limietdatum: 23/08/2019. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag inzake bouwen van een handelsgelijkvloers en 6 appartementen, te vergunnen met voorwaarden.

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • De fietsenberging moet met een groendak uitgevoerd worden.
  • De verharding van de kiss and ridezone moet optimaal groen worden aangelegd worden, type grasbetontegels met lijnmotief of gestabiliseerd gras.
  • Er mag geen gesloten tuinafsluiting komen tussen de tuin en de kiss and ridezone. 
  • De Kiss and Ridezone mag enkel gebruikt worden om te laden- en lossen en niet om te parkeren. De zone voor occassioneel verkeer moet aangeduid worden met een begeleidend bord waarbij duidelijk wordt dat er een parkeerverbod geldt waarbij enkel stilstaan voor laden en lossen mogelijk is.
  • De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Brandweerzone Rivierenland (ref. P11230-012/01) van 8 juli 2019 strikt na te leven.
  • De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Cel Integraal Waterbeheer (ref IW 2019/172) van 12/07/2019 na te leven, in het bijzonder met de daar vermelde voorwaarden:

o        Alle toiletten van de appartementen moeten aangesloten worden op hemelwater.

o        Er moet een buitenkraan en een dienstkraan op hemelwater worden aangesloten op het gelijkvloers.

o        Er moet een hemelwaterput van 15.000 l geplaatst worden.

o        Er moet een bufferput van minstens 2.359 liter voorzien worden met een maximaal lozingsdebiet van 10 l/s/ha.

  • De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Eandis (ref. 46296123) van 2 juni 2019 strikt na te leven. (Het project is momenteel niet aansluitbaar op het bestaande elektriciteitsnet. Een netuitbreiding is noodzakelijk.)

 

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

 

 

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

       De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

       Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

       De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

       Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

       Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

       Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

       De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

         Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

       De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

       De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

     het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

     de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

B.7 OV 2019/202: kappen van dennenbos, kappen van eikenbos, egalisatie van het terrein + bouwen van een nieuwe serre, loods met laadkade, HS cabine, gascabine, buffertank,waterbassin, overwelving gracht, verhardingen, verplaatsen van bomen, Donderheide 22. ADVIES INZAKE OMGEVINGSVERGUNNING.

 

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar niet bij en maakt zelf volgende beoordeling:

 

Het college is van mening dat het project te grootschalig is. De vergunning kan niet afgeleverd worden aangezien er een significant effect te verwachten is op de Speciale Beschermingszone en de lokale vleermuizenpopulatie. Er gaat een waardevolle lokale natuur verloren. Het bos kan aldus niet gekapt worden.

 

 

Art. 1:

Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 61 bezwaarschrift(en) werd(en) ingediend.

 

De elementen uit de verschillende bezwaren zijn van die aard dat ze deels kunnen worden bijgetreden en er voorwaarden worden opgelegd.

 

Art. 2:

Het college beslist de omgevingsvergunning inzake kappen van dennenbos, kappen van eikenbos, egalisatie van het terrein + bouwen van een nieuwe serre, loods met laadkade, HS cabine, gascabine, buffertank, waterbassin, overwelving gracht, verhardingen, verplaatsen van bomen ongunstig te adviseren.

 

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

B.8 OV 2019/152: hernieuwen van milieuvergunning, Plaslaar 48. Limietdatum: . OMGEVINGSVERGUNNING.

 

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.

 

Art. 2:

Het college beslist de aanvraag ingediend door namens MARINE AND INDUSTRIAL CLEANING SERVICES - ALGEMENE ONDERNEMING NV inzake hernieuwen van milieuvergunning, gelegen , 2500 Lier te vergunnen met voorwaarden.

 

De aanvraag omvat voor de ingedeelde inrichting of activiteit volgende nieuwe rubrieken:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Hoeveelheid

Eenheid

17.3.6.1°a)

opslag schadelijke stoffen

klasse 3

14,71

TON

17.3.7.1°a)

opslag gezondheidsschadelijke stoffen

klasse 3

3,912

TON

17.3.8.2°

opslag milieugevaarlijke stoffen

klasse 2

3,498

TON

 

 

De aanvraag betreft een hernieuwing voor volgende rubrieken:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Hoeveelheid

Eenheid

3.2.2°a)

lozen huishoudelijk afvalwater

klasse 3

1100

m³/jaar

3.4.1°a)

lozen van bedrijfsafvalwater

klasse 3

0,9

m³/uur

6.4.1°

opslag afvalolie - olie

klasse 3

4824

L

6.5.1°

brandstofverdeelinstallatie

klasse 3

2

Verdeelslang

12.2.1°

transformator

klasse 3

250

kVA

15.1.1°

parking voertuigen en aanhangwagens

klasse 3

24

Voertuig

15.2.

werkplaats motorvoertuigen met 2 schouwputten, 1 autohefbrug, 1 balanceermachine en 1 remmentestbank en 1 bandenmachine

klasse 3

6

stuks

15.4.1°

wasplaats voertuigen

klasse 3

5

voertuigen/dag

16.3.1.1°

airconditioningsinstallatie

klasse 3

80

kW

16.3.2.1°a)

compressor

klasse 3

11

KW

17.3.2.1.1.2°

opslag diesel - gasolie

klasse 2

42,65

TON

17.3.2.1.2.1°

opslag verf - solvent

klasse 3

0,37

TON

17.3.2.2.1°

opslag solvent

klasse 3

205

kg

17.3.4.1°a)

opslag corrosieve stoffen

klasse 3

16,395

TON

19.3.1°a)

schrijnwerkerij

klasse 3

109,1

kW

19.6.1°a)

houtopslag

klasse 3

120

29.5.2.1°a)

metaalbewerking

klasse 3

31,76

kW

43.1.1°a)

stookinstallatie

klasse 3

650

kW

 

Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan zal omvatten :

Rubriek

Omschrijving

Aard

Hoeveelheid

Eenheid

3.2.2°a)

lozen huishoudelijk afvalwater

klasse 3

1100

m³/jaar

3.4.1°a)

lozen van bedrijfsafvalwater

klasse 3

0,9

m³/uur

6.4.1°

opslag afvalolie - olie

klasse 3

4824

L

6.5.1°

brandstofverdeelinstallatie

klasse 3

2

Verdeelslang

12.2.1°

transformator

klasse 3

250

kVA

15.1.1°

parking voertuigen en aanhangwagens

klasse 3

24

Voertuig

15.2.

werkplaats motorvoertuigen met 2 schouwputten, 1 autohefbrug, 1 balanceermachine en 1 remmentestbank en 1 bandenmachine

klasse 3

6

stuks

15.4.1°

wasplaats voertuigen

klasse 3

5

voertuigen/dag

16.3.1.1°

airconditioningsinstallatie

klasse 3

80

kW

16.3.2.1°a)

compressor

klasse 3

11

KW

17.3.2.1.1.2°

opslag diesel - gasolie

klasse 2

42,65

TON

17.3.2.1.2.1°

opslag verf - solvent

klasse 3

0,37

TON

17.3.2.2.1°

opslag solvent

klasse 3

205

kg

17.3.4.1°a)

opslag corrosieve stoffen

klasse 3

16,395

TON

17.3.6.1°a)

opslag schadelijke stoffen

klasse 3

14,71

TON

17.3.7.1°a)

opslag gezondheidsschadelijke stoffen

klasse 3

3,912

TON

17.3.8.2°

opslag milieugevaarlijke stoffen

klasse 2

3,498

TON

19.3.1°a)

schrijnwerkerij

klasse 3

109,1

kW

19.6.1°a)

houtopslag

klasse 3

120

29.5.2.1°a)

metaalbewerking

klasse 3

31,76

kW

43.1.1°a)

stookinstallatie

klasse 3

650

kW

 

Art. 3:

 

Volgende bijzondere milieuvoorwaarden worden opgelegd:

  • Binnen de 6 maanden na aflevering vergunning dient een keuring van de brandweer aan de vergunningverlenende overheid bezorgd te worden.
  • Certificaat/factuur van lediging van de KWS-afscheiders dient overgemaakt te worden aan de vergunningverlenende overheid ten laatste 6 maanden na aflevering vergunning.
  • Het verslag van de verwarmingsaudit van de stookinstallaties dient ten laatste 6 maanden na aflevering vergunning aan de vergunningverlenende overheid bezorgd te worden.

 

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Art. 4:

De in art. 2 bedoelde vergunning wordt uitgereikt voor onbepaalde duur.

 

 

§.1 - algemene voorwaarden:

-        Hoofdstuk 4.1: Algemene voorschriften;

-        Hoofdstuk 4.2: Beheersing van oppervlaktewaterverontreiniging;

-        Hoofdstuk 4.3: Beheersing van bodem en grondwaterverontreiniging;

-        Hoofdstuk 4.4: Beheersing van luchtverontreiniging;

-        Hoofdstuk 4.5: Beheersing van geluidshinder;

-        Hoofdstuk 4.6: Beheersing van hinder door licht;

-        Hoofdstuk 4.7: Beheersing van asbest;

-        Hoofdstuk 4.9: Energieplanning;

-        Hoofdstuk 4.10: Emissies van broeikasgassen.

 

§.2 - sectorale voorwaarden:

-        Afd. 5.3.1: Stedelijk afvalwater;

-        Afd. 5.3.2: Bedrijfsafvalwaters;

-        Hfst. 5.6: Vaste brandstoffen;

-        Hfst. 5.12: Elektriciteit;

-        Hfst. 5.15: Garages, parkeerplaatsen en herstellingswerkplaatsen voor motorvoertuigen;

-        Afd. 5.16.1: Gassen: gemeenschappelijke bepalingen;

-        Afd. 5.17.1: Gevaarlijke producten: algemene bepalingen;

-        Afd. 5.17.2: Gevaarlijke producten: opslag in ondergrondse houders;

-        Afd. 5.17.3: Gevaarlijke producten: opslag in bovengrondse houders;

-        Afd. 5.17.4: Gevaarlijke producten: beheersing van de uitstoot van VOS bij de opslag en verlading van benzine;

-        Afd. 5.17.5: Gevaarlijke producten: brandstofverdeelinstallaties voor motorvoertuigen;

-        Afd. 5.19.1: Hout: algemene bepalingen;

-        Hfst. 5.29: Metalen;

-        Subafd. 5.43.2.3: Niet in rubriek 2 en 28 begrepen verbrandingsinrichtingen: kleine stookinstallaties;

-        Afd. 5.43.3: Niet in rubriek 2 en 28 begrepen verbrandingsinrichtingen: gasturbines en stoom- en gasturbine-installaties;

 

De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden kunnen teruggevonden worden in Vlarem II. Deze zijn evenwel louter indicatief; bij wijzigingen van Vlarem II wordt de exploitant immers steeds geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven. De integrale en geconsolideerde tekst van Vlarem II is te raadplegen op de Milieunavigator, via de link: https://nnavigator.emis.vito.be/

 

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

         Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

        De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

        De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

     het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

     de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

B.9 OV 2019/125: bouwen van een meergezinswoning - lot 2, Zonstraat ZN. Limietdatum: 23/08/2019. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.

 

Art. 2:

Het college beslist de aanvraag inzake bouwen van een meergezinswoning - lot 2, te vergunnen met voorwaarden.

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 3:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • De aanvraag moet volledig conform de Vlaamse stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.  Deze kan worden nagelezen op www.toegankelijkgebouw.be.
  • De verhardingen in de voor- en zijtuinstrook moeten voorzien worden in waterdoorlatende materialen.
  • De kroonlijsthoogte moet 6.50 m zijn,  gemeten vanaf de nulpas tot bovenkant goot.
  • De aanvraag is verenigbaar met de goede ruimtelijke ordening mits men zich strikt houdt aan de voorwaarde van de verkaveling betreffende reliëfwijzigingen art. 4.1. Art. 4.1.: Reliëfwijzigingen worden niet toegestaan. Enkel volgende reliëfwijzigingen worden toegestaan:

o        De noodzakelijke toegangen vanaf de openbare weg naar de woning zullen mogen aangetrokken worden.

o        Terrassen die gelegen zijn binnen de bouwzone mogen op hetzelfde niveau gebracht worden als het niveau van het nulpas van de woning.

o        De voortuin mag op het zelfde niveau gebracht worden als de boordsteen op de grens met het voorliggende domein (cfr. dwarsprofielen in verkavelingsvergunning).

o        De rest van de kavel zal zijn oorspronkelijk niveau moeten behouden.

  • De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Provincie Antwerpen - Dienst Waterbeleid (ref DWAD-2019-0621) van 25/06/2019 na te leven, in het bijzonder met de daar vermelde voorwaarden:

o        De bodem van de infiltratievoorziening moet boven de gemiddelde voorjaarsgrondwaterstand (70cm –maaiveld) voorzien worden. Er moet bekeken worden om de RWA afvoeren hoger te laten aansluiten op de hemelwaterput.

o        De vloerpas wordt overgenomen uit de verkavelingsvoorschriften en de tuinzones worden zoals voorzien op het bestaande maaiveldpeil behouden.

  • De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Brandweerzone Rivierenland (ref. P16610-001/01) van 3 juni 2019 strikt na te leven.
  • De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Cel Integraal Waterbeheer (ref IW 2019/125) van 01/07/2019 na te leven, in het bijzonder met de daar vermelde voorwaarden:

o        Er moet een hemelwaterput voorzien worden van 5.000 l met hergebruik voor alle toiletten en buitenkranen.

o        Er moet een infiltratievoorziening van minimaal 792 l, met een infiltratieoppervlakte van minstens 1m².

o        De infiltratievoorziening mag op maximaal 70 cm onder het maaiveld geïnstalleerd worden.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

       De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

       Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

       De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

       Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

       Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

       Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

       De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

         Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

       De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

       De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

     het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

     de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

B.10 OV 2019/138: uitbreiden van een bestaande kinderkribbe geplaatst naast en verbonden met het aanwezige gebouw, Kolveniersvest 20. Limietdatum: 02/08/2019. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag ingediend inzake uitbreiden van een bestaande kinderkribbe geplaatst naast en verbonden met het aanwezige gebouw,  te vergunnen met voorwaarden.

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Brandweerzone Rivierenland (ref. P10560-007/01) van 26 juni 2019 strikt na te leven.

Er moet een hemelwaterput van minstens 3.200 l en maximaal 6.000 l te voorzien worden met hergebruik voor de nieuwe toiletten. De overloop van de hemelwaterput moet aangesloten worden op de bestaande hemelwaterput.

De vergunning wordt slechts tijdelijk afgeleverd, voor 5 jaar. Een eventuele verlenging van de vergunning zal afhangen van de werkzaamheden van het ziekenhuis.

 

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

1)      De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

2)      Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

3)      Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

4)      De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

5)      Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

6)      Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

7)      Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

8)      De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

9)      Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

10)  Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

11)  De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

12)  De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

     het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

     de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

B.11 OV 2019/100: bouwen van een botenhuis, . Limietdatum: 06/08/2019. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.

 

Art. 2:

Het college beslist de aanvraag ingediend inzake bouwen van een botenhuis, te vergunnen met voorwaarden.

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 3:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • Er moet rekening gehouden worden met de aanwezige aanplanting en bomen. Er mogen geen takken of struiken verwijderd worden .  Indien er voor de aanleg toch kleine snoeiwerken moeten gebeuren dient dit steeds in overleg met de groendienst te gebeuren .
  • De exploitant voorkomt dat er vervuiling van het (hemel-)water kan ontstaan ten gevolge van de exploitatie van het boothuis.
  • Bij de materiaalkeuze wordt gekozen voor materialen die niet schadelijk zijn voor het waterleven.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

       De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

       Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

       De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

       Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

       Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

       Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

       De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

         Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

       De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

       De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

     het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

     de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

B.12 OV 2019/117: bouwen van een vrijstaande, verplaatsbare loods en de afbraak van een bestaand tuinhuis, Beekstraat 45. Limietdatum: 02/08/2019. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

Art. 1:

Het college beslist de aanvraag ingediend inzake bouwen van een vrijstaande, verplaatsbare loods en de afbraak van een bestaand tuinhuis, te vergunnen met voorwaarden.

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • De breedte van de toegang tot het openbaar domein moet, ter hoogte van de rooilijn, beperkt worden tot 3m.
  • De gronden welke binnen de rooilijn vallen vastgesteld door GR, op datum van 26 maart 2018, moeten gratis, vrij en onbelast aan de stad worden afgestaan.
  • Strikt naleven van het advies van Provincie Antwerpen – Dienst Waterbeleid met ref. DWAD-2019-0716 ontvangen op 12 juli 2019 met in het bijzonder:

- Er mag geen ruimte voor water verloren gaan.

- Er moet overstromingsvrij gebouwd worden (vloerpeil op minstens 10,02 m TAW (= hierboven vermeld getal + 30 cm naar boven afronden).

- De eigenaar dient alle nodige voorzorgsmaatregelen te nemen om op zijn eigen goed waterschade te voorkomen.

 

  • Strikt naleven van het advies van Cel Integraal Waterbeheer met ref. IW 2019/117 ontvangen op 12 juli 2019 met in het bijzonder:

- De groenzone waarop de overloop van de kiezelbedden aangesloten moet worden, moet minstens 25% van de dakbreedte bedragen.

- Er moet minstens 10,925 m³ gecompenseerd worden voor de ingenomen overstromingsruimte.

- Er moet een infiltratiezone van minstens 1.818,5 l voorzien worden.

  • Strikt naleven van het advies van Cel Technisch Bureau ontvangen op 3 juli 2019 met in het bijzonder:

- De heraanleg van de Beekstraat achteraan het perceel is momenteel in voorontwerp op het technisch bureau. In het kader hiervan werd een nieuw rooilijnplan opgemaakt in de Beekstraat. De bouwaanvraag voldoet aan dit rooilijnplan.

- Indien de aanleg van de oprit vergund wordt is de maximale breedte van de toegang tot het openbaar domein beperkt tot 3 meter.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

         De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

         Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

         Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

         De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

         Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

         Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

         Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

         De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

         Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

         Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

        De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

        De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

     het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

     de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

B.13 Melding 2019/264: afsplitsen van een ondergeschikte wooneenheid inzake zorgwonen, Sionsvest 51 en 52. AKTENAME.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

Art. 1

Er wordt akte genomen van de melding ingediend inzake het afsplitsen van een ondergeschikte wooneenheid inzake zorgwonen.

Art. 2

De plannen en het meldingsdossier waarop deze akte gebaseerd is, maken integraal deel uit van de meldingsakte.

Art. 3

De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden :

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • Het beëindigen van de zorgsituatie, vermeld in artikel 4.1.1, 18°, d), is eveneens meldingsplichtig.
  • De ondergeschikte woonentiteit moet één fysiek geheel vormen met de hoofdwooneenheid. De deur tussen de afzonderlijke ingang (traphal) naar de bovenliggende appartementen en de zorgwoning moet vervangen worden door een wand.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

       De vergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze melding houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       De vergunning doet geen enkele afbreuk aan de verplichtingen inzake brandveiligheid zoals deze voorzien worden in de wet van 30 juli 1979 betreffende de preventie van brand en ontploffing en betreffende de verplichte verzekering van de burgerrechtelijke aansprakelijkheid in dergelijke gevallen, het Koninklijk Besluit van 7 juli 1994 tot vaststelling van de basisnormen voor de preventie van brand en ontploffing waaraan de nieuwe gebouwen moeten voldoen en diens bijlagen.

       Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

       Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

       Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

       De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

         Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

Indien er na de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning blijkt dat er geëxploiteerd zal worden met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dan dient er een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang exploitatie.

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

B.14 Lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college keurt de lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL goed voor een totaal bedrag van 14.351,52 euro ( van bestelbonnummer 201900297 tot en met bestelbonnummer 201900316 ).

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

B.15 Facturen gewone en buitengewone dienst LPL, dienstjaar 2019, voor een totaal bedrag van 78.418,63 euro. BETAALBAARSTELLING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de volgende mandaten, dienstjaar 2019, betaalbaar te stellen voor een totaal bedrag van 78.418,63 euro : van mandaatnummer 619 tot en met mandaatnummer 640.

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

B.16 Facturen Stad Lier, dienstjaar 2019, voor een totaal bedrag van 3.827.684,55euro. BETAALBAARSTELLING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de volgende goedkeuringslijsten, dienstjaar 2019, betaalbaar te stellen voor een totaal bedrag van 3.827.684,55 euro : van goedkeuringslijstnummer 201900527 tot en met goedkeuringslijstnummer 201900563, met uitzondering van goedkeuringslijstnummers 201900538 en 201900541.

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

B.17 Belastingkohier op "Dansgelegenheden", mei dienstjaar 2019 op naam van KMH Maasland bvba. VASTSTELLING EN UITVOERBAARVERKLARING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist het belastingkohier op "Dansgelegenheden", mei dienstjaar 2019 op naam van KMH Maasland bvba, vast te stellen en uitvoerbaar te verklaren voor een totaal bedrag van 230 euro.

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

B.18 Belastingkohier op " Huis-aan-huis verspreiding van reclamedrukwerk en daarmee gelijkgestelde producten en sampling ", op naam van Spacified bvba voor 04/07/19. VASTSTELLING EN UITVOERBAARVERKLARING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist het belastingkohier op " Huis-aan-huis verspreiding van reclamedrukwerk en daarmee gelijkgestelde producten en sampling ", op naam van Spacified bvba voor 04/07/19, vast te stellen en uitvoerbaar te verklaren voor een totaal bedrag van 200 euro.

 

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

B.19 Belastingkohier op " Sluikstorten ", derde kohier dienstjaar 2019. VASTSTELLING EN UITVOERBAARVERKLARING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist het belastingkohier op " Sluikstorten ", derde kohier dienstjaar 2019, vast te stellen en uitvoerbaar te verklaren voor een totaal bedrag van 375,00 euro.

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

B.20 Belastingkohier op " Valse alarmen ", derde kohier dienstjaar 2019. VASTSTELLING EN UITVOERBAARVERKLARING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist het belastingkohier op " Valse alarmen ", derde kohier dienstjaar 2019, vast te stellen en uitvoerbaar te verklaren voor een totaal bedrag van 143,75 euro.

 

 

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

B.21 Belastingkohier op " Vervoer van personen die overlast veroorzaken ", dienstjaar 2019. VASTSTELLING EN UITVOERBAARVERKLARING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist het belastingkohier op " Vervoer van personen die overlast veroorzaken ", dienstjaar 2019, vast te stellen en uitvoerbaar te verklaren voor een totaal bedrag van 600,00 euro.

 

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

B.22 Pannenhuisstraat 83 voet-fietsverbinding afstaan grondafstand. GOEDKEURING.

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

B.23 Lounge op het dak van garage van het Stadmuseum. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om het dak van de garage behorend tot het Stadsmuseum en dat gelegen is op het perceel dat kadastraal gekend als Lier 1e Afd., sectie K, nr. 430 C, te verhuren aan "De Nieuwe Komeet BVBA" mits een jaarlijkse vergoeding van 14 euro per vierkante meter wordt betaald conform het terrasreglement en de kosten voor de plaatsing van een nieuwe vloer op het dak ten laste zijn van "De Nieuwe Komeet BVBA". De huurders zijn aansprakelijk voor eventuele schade aan het dak die zij veroorzaken door werken of het gebruik ervan.

 

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

B.24 Verkoop conciërgewoning Marnixdreef 24 recht van voorkeur. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist om het pand gelegen te Marnixdreef 22 dat kadastraal gekend is als Lier, 2de Afd, sectie B nr. 280 G en 280 H/dl aan te bieden aan de Vlaamse Grondenbank aan de venale waarde van 190.000 euro conform het schattingsverslag van beëdigd landmeter Mathieu Petitjean ter uitoefening van het voorkooprecht van de Vlaamse Grondenbank, alvorens het onroerend goed te koop aan te bieden op de vrije markt.

 

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

B.25 Aanstellen architect voor de interieurrestauratie van de Heilig Hartkerk op het grondgebied van Lier.  Lastenkohier, raming en opstarten procedure. GOEDKEURING.

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

B.26 Vervangen buitenschrijnwerk van het gemeentehuis te Koningshooikt.  Lastenkohier, raming en opstarten procedure. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist dat het bestek met nr. 2019/557 en de raming voor de opdracht “Vervangen buitenschrijnwerk van het gemeentehuis te Koningshooikt”, opgesteld door Algemene zaken - aankoop en overheidsopdrachten en dit in opdracht van het technisch bureau - gebouwen worden goedgekeurd. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten.

De raming bedraagt € 34.140,00 excl. btw of € 41.309,40 incl. 21% btw (€ 7.169,40 Btw medecontractant).

 

Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking.

 

Volgende ondernemers worden uitgenodigd om deel te nemen aan de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking:

- JJA Ramen en Deuren, Stenestap 4 te 2500 Lier;

- Ceulemans Schrijnwerkerij, Hutveld 14 te 2520 Ranst;

- Peter Mertens, Keulsebaan 81 te 2243 Pulle;

- Bouwbedrijf Beneens, Stadsestraat 43a te 2250 Olen;

- Dirk Pemen, Antwerpsedreef 97A te 2980 Zoersel;

- Draulans, Jaak Lemmenslaan 54 te 2260 Westerlo;

- Dirk Struyf, Groenstraat 8 te 2242 Pulderbos;

- Schrijnwerkerij Verrijken & Co, Albertkanaalstraat 5 te 2280 Grobbendonk;

- Geens Ramen, Putsesteenweg 319 te 2820 Bonheiden;

- Borg-Bouw, Achterstenhoek 34 te 2275 Lille;

- Atelier Schrauwen, Sint-Lenaartseweg 45-49 te 2990 Loenhout;

- Schrijnwerkerij E.Janssen, Veedijk 46 te 2300 Turnhout.

 

De offertes dienen het bestuur ten laatste te bereiken op 21 augustus 2019 om 09.30 uur.

 

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

B.27 Raamovereenkomst voor het opmaken van EPC certificaten voor stad en OCMW van Lier.  Lastenkohier, raming en opstarten procedure. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist dat het bestek met nr. 2019/545 en de raming voor de opdracht “Raamovereenkomst voor het opmaken van EPC certificaten voor stad en OCMW van Lier”, opgesteld door Algemene zaken - aankoop en overheidsopdrachten en dit in opdracht van het technisch bureau - gebouwen worden goedgekeurd. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten.

De raming voor perceel 1 bedraagt € 5.365,00 excl. btw of € 6.491,65 incl. 21% btw.

De raming voor perceel 2 wijzigt van jaar tot jaar ifv het aantal geschatte op te maken certificaten.

De totale raming voor perceel 1 en perceel 2 bedraagt € 28.860,00 excl. btw of € 34.920,60 incl. 21% btw.

 

Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de vereenvoudigde onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking.

 

De aankondiging van de opdracht wordt ingevuld en bekendgemaakt op nationaal niveau.

 

De offertes dienen het bestuur ten laatste te bereiken op 18 september 2019 om 10.00 uur.

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

B.28 Vernieuwen toegangscontrole BKO's. TOEWIJZING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de opdracht "vernieuwen van toegangscontrolesysteem in de diverse BKO's" aan de firma Ardovlam uit Roeselare voor een bedrag van 15.442,40euro excl. BTW ofwel 18.685,30euro incl. BTW.

 

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

B.29 Bijkomende vastlegging krediet voor de levering van auto-onderdelen op basis van een raamcontract. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist dat 10.000 euro bijkomend krediet wordt vastgelegd voor de afhaling van onderdelen voor het onderhoud van het wagenpark via de firma Philibert bvba, Stenenstap 20 te 2500 Lier. (BTW 0444239709)

 

Art 2 :

De financiële gevolgen zijn:

 

Actienummer

Omschrijving budgetsleutel

Bedrag

Saldo krediet

002/013/006/002

Aankoop van materialen in functie van het onderhoud van het wagenpark.

10.000 euro

5.859,72 euro

Budgetsleutel

60104000/011903

 

 

 

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

B.30 Levering van een kniklader - lastenboek, raming, aan te schrijven firma's en opstart procedure. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist dat het bestek met nr. 2019/555 en de raming voor de opdracht “Levering van een kniklader”, opgesteld door Algemene zaken - aankoop en overheidsopdrachten worden goedgekeurd. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. De raming bedraagt € 41.000,00 excl. btw of € 49.610,00 incl. 21% btw.

 

Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking.

 

Volgende ondernemers worden uitgenodigd om deel te nemen aan de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking:

- Willemen NV machines land en tuinbouw, Herman De Nayerstraat 2 te 2550 Kontich;

- Luyckx NV, Abdijlaan 33 te 2960 Brecht;

- Torfs Machinery NV, Brechtsebaan 36 Unit 5 te 2900 Schoten;

- Heusdens Luc NV, Lichtenberglaan 1001 - Brustem Bedrijvenpark te 3800 Sint-Truiden;

- Key-Tec BVBA, Papdijk 16 A te 9180 Moerbeke-Waas;

- WVT Agri NV, Aarschotsebaan 299 te 2590 Berlaar;

- Vercammen en zonen BVBA, Misstraat 68 te 2590 Berlaar;

- Elsen Traktor NV, Nieuwlandlaan 13 te 3200 Aarschot.

 

De offertes dienen het bestuur ten laatste te bereiken op 4 september 2019 om 10.00 uur.

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

B.31 Aanbrengen blindegeleiding in prefab betonelementen op de Grote Markt van Lier.  Lastenkohier, raming en opstarten procedure. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist dat het bestek met nr. 2019/552 en de raming voor de opdracht “Aanbrengen blindegeleiding in prefab betonelementen op de Grote Markt van Lier”, opgesteld door Algemene zaken - aankoop en overheidsopdrachten en dit in opdracht van het technisch bureau - openbaar domein worden goedgekeurd.

De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten.

De raming bedraagt € 11.065,60 excl. btw of € 13.389,38 incl. 21% btw (€ 2.323,78 Btw medecontractant).

 

Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de vereenvoudigde onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking.

 

De aankondiging van de opdracht wordt ingevuld en bekendgemaakt op nationaal niveau.

 

De offertes dienen het bestuur ten laatste te bereiken op 22 augustus 2019 om 09.30 uur.

 

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

B.32 Reinigen van straatkolken op het grondgebied van Lier en Koningshooikt.  Lastenkohier, raming en opstarten procedure. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist dat het bestek met nr. 2019/556 en de raming voor de opdracht “Reinigen van straatkolken op het grondgebied van Lier en Koningshooikt.”, opgesteld door Algemene zaken - aankoop en overheidsopdrachten en dit in opdracht van het technisch bureau - openbaar domein worden goedgekeurd. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten.

De raming voor 2019 bedraagt € 32.015,00 incl. btw (0% btw).

De raming voor 2020 en 2021 bedraagt € 64.030,00 incl. btw (0% btw).

De totale raming bedraagt € 160.075,00 incl. btw (0% btw).

 

Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de vereenvoudigde onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking.

 

De aankondiging van de opdracht wordt ingevuld en bekendgemaakt op nationaal niveau.

 

De offertes dienen het bestuur ten laatste te bereiken op 23 augustus 2019 om 09.00 uur.

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

B.33 Weg- en rioleringswerken Spekkestraat. Afkoppeling regenwater. BIJKOMENDE VASTLEGGING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college hecht goedkeuring aan de afrekening voor de begeleiding van het afkoppelen van het regenwater voor de weg- en rioleringswerken in de Spekkestraat voor een bedrag van 6.673,00 euro exclusief BTW of in totaal 8.074,33 euro inclusief BTW.

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

B.34 Weg- en rioleringswerken Schollebeekstraat - meerwerk Sirio. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college keurt het meerwerk door Sweco, voor het gebruik van 'Sirio', als hydrodynamische controleberekening, voor de Schollebeekstraat goed voor een bedrag van 1.832,00 euro BTW medecontractant (riolering - BTW 100% aftrekbaar).

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

B.35 Ros Beiaardstraat - fase 2. Meerwerk bemalingsnota. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college hecht goedkeuring aan het meerwerk voor opmaak bemalingsnota voor de aanleg Ros Beiaardstraat fase 2, voor een bedrag van 1.832,00 euro exclusief BTW of in totaal 2.216,72 euro inclusief BTW.

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

B.36 Werken nutsmaatschappijen. TOELATINGEN.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college geeft toelating aan volgende nutsmaatschappijen voor het uitvoeren van werken op grondgebied van Lier :

 

Straat

Nutsmaatschappij

Omschrijving werken

Ref.

Opmerkingen

Bist

Fluvius

Netuitbreiding gas

331037/20263454

Geen opmerkingen

Hagenbroekse-

steenweg

Telenet

Vervangen defecte ondergrondse kabel

25037315

Geen opmerkingen

Sint-Gummarus-

straat

Fluvius

Vernieuwen OV (gevelsteunen)

310080/20252819

Geen opmerkingen

 

 

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

B.37 IBA's - uitgevoerde interventies dienstjaar 2019 (1ste semester). VASTLEGGING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college hecht goedkeuring aan een vastlegging voor uitgevoerde onderhoudswerken aan IBA's in 2019, 1ste semester

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

B.38 Overeenkomst Basisstructuur Digitale Bibliotheek tussen vzw Cultuurconnect en Stadsbestuur Lier. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de Overeenkomst Basisinfrastructuur Digitale Bibliotheek tussen vzw Cultuurconnect en Stad Lier, met geplande overstap naar het Eengemaakte Bibliotheeksysteem in 2021, goed te keuren voor ondertekening.

 

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

B.39 Advies jeugdraad m.b.t. bestuursakkoord. KENNISNAME en ANTWOORD.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college heeft kennisgenomen van het advies van Jeugdraad betreffende het bestuursakkoord en bezorgt volgend antwoord:

 

Het stadsbestuur benadrukt dat het bestuursakkoord een voorlopig document is, dat in het najaar zal worden vertaald in een zeer uitgebreide financiële meerjarenplanning.

 

Wat de specifieke bemerkingen betreft stelt het stadsbestuur het volgende:

-Inzake de verhoogde aandacht naar diversiteit wijst het schepencollege op verscheidene projecten die nu en in het verleden zijn uitgezet door de verscheidene bevoegde diensten Jeugd, Onderwijs, Integratie en Sociaal Beleid. Het stadsbestuur blijft ook overtuigd dat ons rijke aanbod aan jeugdwerk, sport en cultuur ook jongeren met een migratieachtergrond of sociaal zwakker profiel moet en kan bereiken. De recente inspanningen om de sociale voordelen van de UitPas in al deze domeinen toe te passen bewijzen dat ook de betrokken sectoren hiervan overtuigd zijn.

 

-Aangaande psychisch welzijn verwijst de stad naar de lopende initiatieven bij het CGG, het Sociaal Huis en andere lokale en bovenlokale partners. Dat hier geen specifieke verwijzing over werd opgenomen in het bestuursakkoord wil uiteraard niet zeggen dat deze inspanningen niet meer zouden worden voorzien of uitgebreid.

 

-Op zaterdag mocht sowieso tot 12u op de Vesten worden gefietst. Dit verlengen tot de volledige dag was dan ook een relatief vlotte maatregel. Voorlopig wenst het stadsbestuur zondag voor te behouden voor de wandelaars op de Vesten. Dit is op advies van de mobiliteitsraad. Uiteraard kan en zal dit ook geëvalueerd worden als de openstelling van de Vesten op zaterdag in de praktijk werd toegepast.

 

-De stad erkent de nood aan voldoende openbare toiletten. Onbewaakte publieke toiletten die ook ’s avonds en ’s nachts open zijn vormen evenwel een aanzienlijke uitdaging qua netheid en onderhoud. In eerste aanleg focussen we ons op een oplossing voor de toiletten in speeltuin Stadspark tijdens de dalperiode.

 

-Wat de vraag naar een eigen budget “Jeugd” betreft verwijst het stadsbestuur naar de werkingsmiddelen die de Schaapraadt ontvangt. De eindbeslissingen inzake werkingsbudgetten en investeringen voor het jeugdbeleid blijft wat het schepencollege betreft echter het domein van het hoogste orgaan van onze stad, dat hiervoor een sterk democratisch mandaat ontving: de gemeenteraad. Vanzelfsprekend rekenen wij op de Schaapraadt om haar rol als adviserende partner hierbij ten volle te spelen. In het verleden werd al zeer regelmatig aangetoond dat suggesties vanuit dit orgaan effectief worden omgezet in investeringsprojecten.

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

B.40 31/08/2019 - Tuinfeest Kruisstraat. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist toelating te geven voor het organiseren van een tuinfeest - van zaterdag 31 augustus 2019 om 14u00 tot zondag 1 september 03u30.

De voorwaarden opgelegd door de brandweer dienen te worden gevolgd.

 

Art 2 :

Om tijdens het evenement een voldoende hoog geluidsniveau te kunnen bereiken, maar anderzijds geen overmatige hinder naar de omgeving teweeg te brengen, kan een afwijking op de geluidsnormen worden toegestaan, mits rekening gehouden wordt met de principes die op 10 maart 2014 en 21 maart 2016 door het college werden vastgelegd en gepast geluidsbeperkende maatregelen worden genomen.

 

Om de omgeving niet overmatig te hinderen zijn volgende voorwaarden noodzakelijk:

Op zaterdag 31-08-2019

·

mag het geluidsniveau van de muziek tussen 14.00u tot 02.30u niet meer bedragen dan 93 db(A) Laeq,15 min;

·

mag het geluidsniveau van de muziek tussen 02.30u tot 03.30u niet meer bedragen dan 90 db(A) Laeq,15 min;

·

dienen de muziekactiviteiten stipt beëindigd te worden 03.30u;

·

de organisator moet de omwonende binnen een straal van 200 m rond het evenement, uiterlijk één week voor het evenement informeren en de gegevens van de organisator of verantwoordelijke meedelen;

·

de organisator voorziet een geluidsmeter met permanente registratie, die permanent de LAeq, 15 min-waarde meet.

 

Deze geluidsmeter dient opgesteld te worden tussen het publiek, aan de DJ- of PA installatie.

De resultaten van de meting dienen voor 03/09/2019 in tabelvorm aan de stad

Lier bezorgd te worden (leefmilieu@lier.be).

 

De beslissing dient op eenvoudig verzoek aan de toezichthoudende diensten getoond kunnen worden.

 

Art 3 :

Bij aanhoudende droogte en hitte zullen er op Vlaams niveau extra maatregelen genomen

worden om brandgevaar en risico's voor inwoners of publiek bij evenementen e.d. te

beperken.

Deze moeten onverwijld opgevolgd worden zelfs eventueel het annuleren van dit

evenement.

 

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

B.41 6/10/2019 GrOOte Zondag + budgetaanvraag. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de organisatie van de GrOOte Zondag op 6/10/2019 goed te keuren.

 

Er wordt toelating gegeven voor:

-gratis gebruik van stadsmateriaal, indien beschikbaar

-plaatsing van de kiosk door de stadsdiensten. De brandweg van min. 4m dient gerespecteerd te worden.

-gratis gebruik van elektriciteitsvoorziening op de Grote Markt.

-gratis aanmaken van doorgangskaarten voor materiaalwagen en technieker. De organisatie dient de gegevens hiervoor ten laatste 14 dagen vooraf door te geven, zodat de kaarten tijdig aangemaakt kunnen worden.

-gratis gebruik van CC Vredeberg

 

Er wordt éénmalig een toelage voorzien van 6000€.

LPL voorziet voldoende politiebegeleiding

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

B.42 14/8/2019 Kafé Kasserol - aanpassing Besluit. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist toelating te geven om de fietsenparking van Kafe Kasserol  reeds vroeger te installeren.

 

Er kan parkeer- en stilstaanverbod (E3) voorzien worden op 14/8 vanaf 9 uur. De fietsenstalling met nadars of andere objecten te realiseren kan blijven staan tot maandag 19/8 - 9 uur. Deze wordt de hele periode gesignaleerd met verkeersborden E9a+M1.

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

B.43 14/08/2019 Silent disco op Kafé Kasserol. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist toelating te geven voor de organisatie van Silent Disco op 14/8/2019 (21.30-2u) in het stadspark in Lier.

 

De organisatie dient rekening te houden met volgende voorwaarden:

- Het beperkte aantal bezoekers op het eilandje (max. 200) moet worden gerespecteerd. Er moet een zeer gerichte toegangscontrole naar het eiland gebeuren om het beperkte aantal bezoekers te bewaken. Er dient dus ook door de organisatoren geteld te worden.

- De organisator dient bijzondere aandacht te hebben voor de gevaren die met open water (zowel vijver als Binnennete) te maken hebben.

- Het geluidsniveau in de hoofdtelefoons moet binnen aanvaardbare normen blijven zodat er geen gehoorschade wordt veroorzaakt.

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

B.44 22 t.e.m. 28 2019 wijziging besluit Paterkeskermis. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist toelating te geven aan Paterkeskermis om de feesttent op de parking E. Staaslei reeds op te stellen op zondag 18/8/2019.

 

Het SP zal aangepast worden door de betrokken diensten.

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

B.45 11/8/2019 Donkfeesten ballonvaart. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist toelating te geven aan de organisatoren van de Donkfeesten om een warme luchtballon te laten opstijgen op 11/8 (of reservedatum 15/8).

 

Volgende voorwaarden dienen nageleefd te worden:

 

-De geldende reglementering omtrent vrije bemande ballonvluchten wordt nageleefd (CIRCULAIRE CIR/GDF-07).

-Er wordt een machtiging door DGVL afgeleverd.

-De opstel- en opstijgzone wordt fysiek afgebakend voor het publiek en deze wordt bewaakt zodat onbevoegden de zone niet kunnen betreden.

-De ballonvlucht gaat enkel door indien de windrichting weg van het event is en er dus niet over het publiek wordt gevlogen (zuid en/of oostenwind).

-Er wordt enkel gevlogen indien de weersomstandigheden gunstig zijn.

-De organisator voorziet brandbestrijdingsmiddelen.

-De omwonenden worden vooraf ingelicht.

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

B.46 18/10/2019 - Dag van de Jeugdbeweging. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist TOELATING te geven voor de organisatie van de 'Dag van de jeugdbeweging' op 18/10/2019 op het middenplein van de Grote Markt.

 

De organisatie dient rekening te houden met volgende voorwaarden:

- De opbouw mag starten vanaf 17/10. Enkele jongeren mogen op de Grote Markt blijven slapen om het materiaal te bewaken.

- De afbraak eindigt op vrijdag 18/10/2019 te 13.00 uur.

- gebruik van de elektriciteitskast op de Grote Markt. De verbruikte kosten worden niet doorgerekend.

- gebruik van de toiletten in het Stadhuis vanaf 17/10 tot vrijdag 18/10/2019 (14u). Afspraak maken met verhuur infrastructuur (Martine Van Gorp)

- er mag een sjorconstructie op de Grote Markt geplaatst worden vanaf 7/10 om reclame te maken voor het ontbijt, mits deze zo geplaatst wordt dat er geen hinder is voor de kramen van de zaterdagse markt en niet voor het stadhuis (hinder wagens huwelijken).

- de container met balken mag NIET naast het Vleeshuis geplaatst worden. Deze moet achter het stadhuis geplaatst worden, hulpdiensten moeten altijd 4m ruimte hebben.

- er kan gratis gebruik gemaakt worden van de barcontainer van het LCC.  Deze dient na afloop proper achtergelaten te worden door de organisatie. Afspreken met verantwoordelijke LCC.

- er zal min. 1 personeelslid voorzien worden op 18/10 rond 10.00u om extra te ondersteunen bij het proper maken van de Grote Markt. Afspraak maken met Dries Emmerechts (proper Lier)

- de grote starshadetent en kiosk zullen geplaatst worden door de stadsdiensten

- het gevraagde stadsmateriaal kan gratis gebruikt worden, indien beschikbaar.

- De organisatie zorgt ervoor dat de volledige zone proper wordt achtergelaten na het evenement. Het afval (verzameld door de organisatie in afgesloten vuilniszakken) wordt gratis opgehaald door de stadsdiensten. Afspraak maken met Dries Emmerechts (proper Lier)

- Doorgangskaarten dienen tijdig aangevraagd te worden bij info@lier.be. Deze worden gratis opgemaakt voor personen die aanwezig moeten zijn op de Grote markt in functie van de organisatie van het evenement.

- Het advies van de Brandweer moet strikt gevolgd worden.

 

Art 2 :

Om tijdens het evenement een voldoende hoog geluidsniveau te kunnen bereiken, maar anderzijds geen overmatige hinder naar de omgeving teweeg te brengen, kan een afwijking op de geluidsnormen worden toegestaan, mits rekening gehouden wordt met de principes die op 10 maart 2014 en 21 maart 2016 door het college werden vastgelegd en gepast geluidsbeperkende maatregelen worden genomen.

 

Om de omgeving niet overmatig te hinderen zijn volgende voorwaarden noodzakelijk:

 

Op vrijdag 8-10-2019

·

mag het geluidsniveau van de muziek tussen 06.00u tot 09.00u niet meer bedragen dan 93 db(A)

Laeq,15 min;

·

dienen de muziekactiviteiten stipt beëindigd te worden 9.00u;

·

de organisator moet de omwonende binnen een straal van 200 m rond het evenement, uiterlijk één week voor het evenement informeren en de gegevens van de organisator of verantwoordelijke meedelen;

·

de organisator voorziet een geluidsmeter met permanente registratie, die permanent de LAeq,15 min-waarde meet.

Deze geluidsmeter dient opgesteld te worden tussen het publiek, aan de DJ- of PAinstallatie. De resultaten van de meting dienen voor 11/10/2019 in tabelvorm aan de stad Lier bezorgd te worden (leefmilieu@lier.be)

 

De beslissing dient op eenvoudig verzoek aan de toezichthoudende diensten getoond kunnen

worden.

 

 

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

C.4 Aanvraag toelating tombola t.v.v. Kom Op Tegen Kanker i.k.v. 10de straatfeest Frederik Peltzerstraat. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist een toelating te verlenen aan het straatfeestcomité Frederik Peltzerstraat  om een éénmalige tombola te organiseren n.a.v. de 10de editie van het (goedgekeurde) straatfeest in de Frederik Peltzerstraat op zondag 25 augustus ek. De opbrengst van de tombola wordt integraal geschonken aan de organisatie Kom Op Tegen Kanker vzw/son.

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

C.5 Zaterdagse markt - Aanvraag losse standplaats voor Kom Op Tegen Kanker. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist beslist toelating te verlenen aan KOTK voor het innemen van een losse standplaats op de zaterdagmarkt van 31 augustus 2019.

 

Art 2 :

De organisatoren dienen voor 8.00 u aanwezig te zijn op de plaats van de toekenning van de losse standplaatsen. De marktmeester van dienst wijst de losse standplaats toe in functie van de beschikbaarheid.

 

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

C.6 Taxi Lier: Wijziging voertuig. KENNISNAME.

 

BESLUIT:

Het college neemt kennis van de wijziging van 1 taxivoertuig bij Taxi Lier, nl. de taxi met het identificatienummer 0023 (chassisnr: WDD2120031A009286(01) en immatriculatienr.: T-XAA-873) het nieuwe nummer voertuig heeft chassisnr.: WDD2221211A471098(01) en immatriculatienr.: T-XAF-050

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

C.7 Taxi Pallieter - extra voertuig. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art. 1:

Het college beslist de vergunning te vergunnen voor 5 jaar voor:

 

Taxi Pallieter

Sint-Jozefsstraat 12 te 2500 Lier

ondernemingsnummer: 0725.906.626

•om vanaf 1 augustus 2019 tot 31 juli 2024 een taxi dienst te exploiteren op het grondgebied van Lier met een reservevoertuig.

•het gebruik van openbare taxistandplaatsen op het grondgebied van Lier

•het inzetten van 1 reservevoertuig met volgende identificatienummer: 0018

 

Art. 2:

volgende tarieven dienen toegepast te worden (dienst, btw en fooi zijn in de prijs inbegrepen):

 

Tarief A: normaal tarief I:

(klant komt mee terug)

opnemingsbedrag: 2,40 euro +

kilometertarief: 1,25 euro/km +

wachtgeld: 30,00 euro/u

 

Tarief B: normaal tarief II:

(klant betaald lege rit terug)

opnemingsbedrag: 2,40 euro +

kilometertarief: 2,50 euro/km +

wachtgeld: 30,00 euro/u.

 

Tarief C: Lier - Zaventem = 80,00 euro

 

Tarief D: zaterdagmarkttarief

(van 7:30u tot 14:00u)

opnemingsbedrag: 2,40 euro +

kilometertarief: 1,25 euro +

wachtgeld: 30,00 euro/u.

 

Forfaitaire toeslag nachtritten =

(van 22:00u tot 06:00u): 2,00 euro

 

Art. 3:

Het belastingsreglement op taxi's en VVB's (verhuur van voertuigen met bestuurder), goedgekeurd door de gemeenteraad op 17 december 2013 zal worden toegepast.

 

 

 

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

C.8 Aanvraag vergunning taxi - Starz Transport. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art. 1

Het college beslit de vergunning te verlenen voor 5 jaar voor:

 

Starz Transport BVBA

Mimosalaan 56 te 2500 Lier

ondernemingsnummer 0841.641.383

•om vanaf 1 augustus 2019 tot 31 juli 2024 een taxidienst te exploiteren op het grondgebied Lier.

•het gebruik van openbare taxistandplaatsen op het grondgebied van Lier

•het inzetten van 1 taxi met volgende identificatienummer: 0024 en met nummerplaat TXAC224 (chassisnummer WDF63970513882553/01)

 

Art.2:

Volgende tarieven dienen toegepast te worden (dienst, btw en fooi zijn in de prijs inbegrepen):

 

Tarief A: normaal tarief = (klant komt mee terug)

opnemingsbedrag: 2,40 euro +

kilometertarief: 1,25 euro/km +

wachtgeld: 30,00 euro/u.

 

Tarief B: normaal tarief II = (klant betaalt lege rit terug

opnemingsbedrag: 2,40 euro +

kilometertarief: 2,50 euro/km +

wachtgeld: 30,00 euro/u

 

Tarief C: Lier - ZAventem = 80,00 euro

 

Tarief D = zaterdagmarkttarief

(van 7:30u tot 14:00u)

opnemingsbedrag: 2,40 euro +

kilometertarief: 1,25 euro/km +

wachtgeld: 30,00 euro/u

 

Forfaitaire toeslag nachtritten =

(van 22:00u tot 06:00u) = 4,40 euro

 

Art. 3:

Het belastingreglement op taxi's en VVB's (verhuur van voertuigen met bestuurder), goedgekeurd door de gemeenteraad op 17 december 2013 zal worden toegepast .

 

 

 

 

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

C.9 Taxi Pallieter - reclame op auto. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Het college overweegt aan de zaakvoerder van Taxi Pallieter, Sint-Jozefsstraat 12 te 2500 Lier toelating te geven om reclame te maken op hun taxi voor het product Atrofit vitamine en verwijzing naar de website www.atrofit.eu,  door middel van een sticker op de achterruit of op de kofferbak van 1 voertuig van Taxi Pallieter.

 

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

C.10 Melding 2019/272. AKTENAME.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1

Er wordt akte genomen van de melding ingediend namens Lier inzake een bronbemaling .

 

De aanvraag omvat de nieuwe rubriek:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Hoeveelheid

Eenheid

53.2.2°b)1°

plaatsen van 3 pompen

klasse 3

140.000

m³/JAAR

1)       

Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan omvat:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Totale hoeveelheid

Eenheid

53.2.2°b)1°

plaatsen van 3 pompen

klasse 3

140.000

m³/JAAR

 

 

Art. 2

De plannen en het meldingsdossier waarop deze akte gebaseerd is, maken integraal deel uit van de meldingsakte.

 

Art. 3

De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden :

Volgende bijzondere milieuvoorwaarden worden opgelegd:

  • Het opgepompte water moet geloosd worden op de nabijgelegen gracht.
  • Het jaardebiet mag maximaal 140.000 m³/jaar bedragen.
  • De bronbemaling dient voorzien te zijn van een zandfilter.
  • De begin- en einddatum van de bemaling moeten doorgegeven worden aan de dienst leefmilieu via leefmilieu@lier.be.
  • Omdat het perceel naast risicopercelen gelegen is, moet het bemalingswater maandelijks geanalyseerd worden om te verzekeren dat de lozingsnormen worden behaald. De componenten minerale olie en BTEX moeten minimaal opgenomen worden in de analyses.
  • De maandelijkse analyses worden samen met het debiet van die maand aan de dienst leefmilieu bezorgd. Uiterlijk de 10e van de opvolgende maand.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Art. 4

De aktename is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende milieuvoorwaarden :

De algemene en sectorale milieuvoorwaarden van titel II van het VLAREM :

  • hoofdstukken 4.1, 4.7 en 4.9 : algemene milieuvoorwaarden - algemeen
  • hoofdstuk 4.5 met bijlagen 2.2.1, 2.2.2, 4.5.1, 4.5.2, 4.5.3, 4.5.4, 4.5.5 en 4.5.6 : algemene milieuvoorwaarden - geluid
  • hoofdstukken 4.4 en 4.10 met bijlagen 4.4.1, 4.4.2, 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.4.7.1 en 4.4.7.2. : algemene milieuvoorwaarden - lucht
  • hoofdstuk 4.6 : algemene milieuvoorwaarden - licht
  • hoofdstuk 4.2 met bijlagen 2.3.1, 4.2.5.1, 4.2.5.2 en 4.2.5.4 : algemene milieuvoorwaarden – oppervlaktewater
  • hoofdstuk 5.53: Winning van grondwater;

 

De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden staan in titel II van het VLAREM.  Deze opsomming is louter indicatief.  Bij wijziging van VLAREM wordt de exploitant geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven.  De integrale en geconsolideerde tekst van titel II van het VLAREM is raadpleegbaar op de Milieunavigator, via de link : https://navigator.emis.vito.be/

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

C.11 Verdeling door notaris De Smedt. KENNISNAME.

 

BESLUIT

Het college beslist dat volgens artikel 5.2.2 van de Vlaamse Codex, de voorgaande opmerkingen moeten vermelden worden in de akte opgemaakt door notaris De Smedt & Jansen, voor het opsplitsen van een perceel met garageboxen, in percelen met elke garagebox apart, kadastraal gekend als 2° afd, Sectie A nrs. 557 S 9:

Het perceel is vermoedelijk getroffen door de rooilijn, volgens plan ’2.45_26_1, Wijk Bogerse Velden’, d.d. 14 mei 1934. Deze rooilijn moet op plan uitgezet worden, de gronden die binnen de rooilijn gelegen zijn moeten gratis, vrij en onbelast aan de stad overgedragen worden en dit op eigen initiatief, waarbij de daaruit voortvloeiende notariskosten- en opmetingskosten volledig ten laste zijn van de aanvra

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

C.12 Tijdelijke politieverordening op het wegverkeer/ Aanleg mindervalidenparkeerplaatsen thv Tramweglei 17, Waversesteenweg 123, Eeuwfeestlaan 131 en Lispersteenweg 271. UITVAARDIGING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college vaardigt volgende tijdelijke politieverordening op het wegverkeer uit vanaf 2 september 2019:

Parkeren voorbehouden voor houders van een invalidenkaart: (E9a)

Op navolgend wegvak is het parkeren voorbehouden aan personen die over een invalidenkaart beschikken:

Tramweglei 17

Waversesteenweg 111-113

Eeuwfeestlaan 133

Lispersteenweg 273

 

Art 2 :

De verkeersmaatregelen worden bekend gemaakt aan de weggebruiker met de passende verkeerstekens overeenkomstig artikel 12 van de verkeerswet (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)

 

Art 3 :

Inbreuken worden gestraft zoals voorzien in de wet van het wegverkeer (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)

 

Art 4:

Afschrift van huidig besluit wordt overgemaakt aan de Griffies van de Rechtbank van Eerste Aanleg en de Politierechtbank te Mechelen.

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

C.13 Tijdelijke politieverordening op het wegverkeer/ Organisatie speelstraat Hagenbroeksesteenweg van 26 augustus t/m 1 september 2019. UITVAARDIGING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college vaardigt volgende tijdelijke politieverordening op het wegverkeer uit: in het belang van de openbare orde, rust en veiligheid zullen tijdelijke verkeersmaatregelen genomen worden voor de organisatie van een speelstraat in de Hagenbroeksesteenweg van 26 augustus tot en met 1 september 2019, van 13u tot 18u.

 

Art 2 :

Alleen fietsers, bestuurders van motorvoertuigen, die in de straat wonen of wiens garage in de straat gelegen is, alsook prioritaire voertuigen wanneer de aard van hun opdracht het rechtvaardigt, alsook voertuigen in het bezit van een vergunning afgegeven door de beheerder van de weg hebben toegang tot speelstraten.

De bestuurders dienen stapvoets te rijden, de doorgang van de spelende personen niet te verhinderen, hen voorrang verlenen en er zo nodig voor stoppen. Fietsers dienen indien nodig af te stappen.

 

Art 3 :

Volgende tijdelijke verkeersmaatregelen zullen ingesteld worden:

Verboden doorgang: (C3)

Op navolgende wegen is de doorgang verboden:

Hagenbroeksesteenweg 145:+ "speelstraat"+ "van 13u tot 18u"

Hagenbroeksesteenweg 131:+ "speelstraat"+ "van 13u tot 18u"

Hagenbroeksesteenweg x Hagenbroeksesteenweg (verbindingsweg naar Mallekotstraat):+ "uitgezonderd plaatselijk verkeer"

Mallekotstraat x Hagenbroeksesteenweg:+ "uitgezonderd plaatselijk verkeer"

 

Art 4 :

De verkeersmaatregelen worden bekend gemaakt aan de weggebruiker met de passende verkeerstekens overeenkomstig artikel 12 van de verkeerswet (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)

 

Art 5

Inbreuken worden gestraft zoals voorzien in de wet van het wegverkeer (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)

 

Art 6

Afschrift van huidig besluit wordt overgemaakt aan de Griffies van de Rechtbank van Eerste Aanleg en de Politierechtbank te Mechelen.

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

C.14 Tijdelijke politieverordening op het wegverkeer/ Organisatie Eucharistieviering donderdag 15/8/2019. UITVAARDIGING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college vaardigt volgende tijdelijke politieverordening op het wegverkeer uit: in het belang van de openbare orde, rust en veiligheid zullen tijdelijke verkeersmaatregelen genomen worden voor de organisatie van een eucharistieviering op donderdag 15 augustus 2019 in de Bernard Van Hoolstraat.

Parkeerverbod van 7u30 tot 11u.

Afsluiten straten van 8u30 tot 11u

 

Art 2 :

Volgende tijdelijke verkeersmaatregelen zullen ingesteld worden:

Parkeerverbod: (E1)

Op navolgende wegen of wegvakken is het parkeren verboden:

Schoolstraat (beide rijrichtingen): + "donderdag van 7u30 tot 11u"

Verboden doorgang: (C3)

Op navolgende wegen is de doorgang verboden van 8u30 tot 11u:

Bernard Van Hoolstraat x Aarschotsesteenweg:+ "uitgezonderd plaatselijk verkeer", F45

Bernard Van Hoolstraat x Dorpsstraat: + "uitgezonderd plaatselijk verkeer", F45

Dorpsstraat x Schoolstraat: + "uitgezonderd plaatselijk verkeer", F45

Bernard Van Hoolstraat x Schoolstraat

 

Art 3 :

De verkeersmaatregelen worden bekend gemaakt aan de weggebruiker met de passende verkeerstekens overeenkomstig artikel 12 van de verkeerswet (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)

 

Art 4

Inbreuken worden gestraft zoals voorzien in de wet van het wegverkeer (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)

 

Art 5

Afschrift van huidig besluit wordt overgemaakt aan de Griffies van de Rechtbank van Eerste Aanleg en de Politierechtbank te Mechelen.

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

C.15 Tijdelijke politieverordening op het wegverkeer/ Organisatie Kaffee Kasserol van 14 t/m 18 augustus 2019. UITVAARDIGING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college vaardigt volgende tijdelijke politieverordening op het wegverkeer uit: in het belang van de openbare orde, rust en veiligheid zullen tijdelijke verkeersmaatregelen genomen worden voor de organisatie van Kaffee Kasserol van 14 t/m 18 augustus 2019.

Voorzien fietsenparking

 

Art 2 :

Volgende tijdelijke verkeersmaatregelen zullen ingesteld worden:

Parkeerplaatsen voor fietsen (E9a+M1)

Volgende wegen of wegvakken zijn voorbehouden voor het stallen van fietsen:

Netelaan thv stadspark: + vanaf 14/8 om 12u tot en met 19/8 om 9u"

 

Art 3 :

De verkeersmaatregelen worden bekend gemaakt aan de weggebruiker met de passende verkeerstekens overeenkomstig artikel 12 van de verkeerswet (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)

 

Art 4

Inbreuken worden gestraft zoals voorzien in de wet van het wegverkeer (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)

 

Art 5

Afschrift van huidig besluit wordt overgemaakt aan de Griffies van de Rechtbank van Eerste Aanleg en de Politierechtbank te Mechelen.

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

C.16 Tijdelijke politieverordening op het wegverkeer/ Organisatie Paterkeskermis van 22 t/m 25 augustus 2019. UITVAARDIGING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college vaardigt volgende tijdelijke politieverordening op het wegverkeer uit: in het belang van de openbare orde, rust en veiligheid zullen tijdelijke verkeersmaatregelen genomen worden voor de organisatie van Paterkeskermis van 22 t/m 25 augustus 2019.

Afsluiten Ernest Staaslei vanaf 21 tot en met 26 augustus 2019.

Afsluiten Kartuizersvest en omgeving op 25 augustus 2019 van 6u tot 20u.

 

Art 2 :

Volgende tijdelijke verkeersmaatregelen zullen ingesteld worden:

Parkeerverbod: (E1)

Op navolgende wegen of wegvakken is het parkeren verboden:

Ernest Staaslei (parking rechts naast kerk):+ "20 augustus vanaf 8u"

Ernest Staaslei:+ "van 21 augustus 12u tot en met 26 augustus 2019 om 12u"

Kartuizersvest:+ "zondag vanaf 6u"

Kanstraat:+ "zondag vanaf 6u"

Parelstraat:+ "zondag vanaf 6u"

Renaat Veremansplein:+ "zondag vanaf 6u"

Kavesweg:+ "zondag vanaf 6u"

Rederijkerslei (ook betaalparking):+ "zondag vanaf 6u"

Kruisbogenhofstraat (van Renaat Veremansplein tot aan ingang administratief centrum):+ "zondag vanaf 6u"

Verboden doorgang: (C3)

Op navolgende wegen is de doorgang verboden van 21 augustus om 12u tot en met 26 augustus 2016 om 12u:

Ernest Staaslei x Renaat Veremansplein

Ernest Staaslei x Anton Bergmannlaan

Op navolgende wegen is de doorgang verboden op 25 augustus 2019 van 6u tot 20u:

Frederik Peltzerstraat x Anton Bergmannlaan:+ "uitgezonderd plaatselijk verkeer", F41 "omleiding" (rechts)

Frederik Peltzerstraatt x Kartuizersvest x Lisperstraat x Waterpoortstraat: + D3b in Lisperstraat

Kartuizersvest x Vervlietstraat:+ tegenstrijdige signalisatie afdekken

Kavesweg x Frederik Peltzerstraat

Antwerpsestraat x Kruisbogenhofstraat:+ "uitgezonderd plaatselijk verkeer", F45

Kartuizersvest x Antwerpsestraat:+ "uitgezonderd plaatselijk verkeer", F45+ tegenstrijdige signalisatie afdekken

Kruisbogenhofstraat thv ingang administratief centrum

Ernest Staaslei x Anton Bergmannlaan

Rederijkerslei x Anton Bergmannlaan

Omleiding: (F41)

Op navolgende wegen wordt een omleiding voorzien:

Anton Bergmannlaan x Antwerpsestraat:+ "omleiding" (links)

 

Art 3 :

De verkeersmaatregelen worden bekend gemaakt aan de weggebruiker met de passende verkeerstekens overeenkomstig artikel 12 van de verkeerswet (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)

 

Art 4

Inbreuken worden gestraft zoals voorzien in de wet van het wegverkeer (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)

 

Art 5

Afschrift van huidig besluit wordt overgemaakt aan de Griffies van de Rechtbank van Eerste Aanleg en de Politierechtbank te Mechelen.

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

C.17 Tijdelijke politieverordening op het wegverkeer/ Organisatie BOHO wine fest van 30/8 t/m 1/9/2019. UITVAARDIGING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college vaardigt volgende tijdelijke politieverordening op het wegverkeer uit: in het belang van de openbare orde, rust en veiligheid zullen tijdelijke verkeersmaatregelen genomen worden voor de organisatie van Boho wine fest van 30 augustus t/m 1 september 2019 in het stadspark.

Voorzien fietsenparking

 

Art 2 :

Volgende tijdelijke verkeersmaatregelen zullen ingesteld worden:

Parkeer- en stilstaanverbod: (E3)

Op navolgende wegen of wegvakken is het parkeren en stilstaan verboden:

Netelaan (zijde park):+ "vrijdag van 12u tot 14u"

 

Art 3 :

De verkeersmaatregelen worden bekend gemaakt aan de weggebruiker met de passende verkeerstekens overeenkomstig artikel 12 van de verkeerswet (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)

 

Art 4

Inbreuken worden gestraft zoals voorzien in de wet van het wegverkeer (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)

 

Art 5

Afschrift van huidig besluit wordt overgemaakt aan de Griffies van de Rechtbank van Eerste Aanleg en de Politierechtbank te Mechelen.

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

C.18 Tijdelijke politieverordening op het wegverkeer/ Organisatie straatfeest Ogezlaan 22 t/m 25 augustus 2019. UITVAARDIGING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college vaardigt volgende tijdelijke politieverordening op het wegverkeer uit: in het belang van de openbare orde, rust en veiligheid zullen tijdelijke verkeersmaatregelen genomen worden voor de organisatie van een buurtfeest in de Ogezlaan van 22 t/m 25 augustus 2019.

Afsluiten straat tussen nr. 18 en 40.

Parkeerverbod.

 

Art 2 :

Volgende tijdelijke verkeersmaatregelen zullen ingesteld worden:

Parkeerverbod: (E1)

Op navolgende wegen of wegvakken is het parkeren verboden:

Ogezlaan 18 t/m 40:+ "donderdag vanaf 12u tot zondag 22u"

Verboden doorgang: (C3)

Op navolgende wegen is de doorgang verboden van donderdag 22 augustus om 12u tot en met zondag 25 augustus om 22u30:

Ogezlaan 18

Ogezlaan 40

Ogezlaan x Baron Opsomerlaan:+ "uitgezonderd plaatselijk verkeer", F45, F41 "omleiding"

Boomlaarstraat x Ogezlaan: + "uitgezonderd plaatselijk verkeer", F45, F41 "omleiding"

Omleiding: (F41 "omleiding")

Op navolgende wegen wordt een omleiding voorzien van donderdag 22 augustus om 12u tot en met zondag 25 augustus om 22u30:

Baron Opsomlerlaan x Boomlaarstraat

Boomlaarstraat x Baron Opsomerlaan

 

Art 3 :

De verkeersmaatregelen worden bekend gemaakt aan de weggebruiker met de passende verkeerstekens overeenkomstig artikel 12 van de verkeerswet (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)

 

Art 4

Inbreuken worden gestraft zoals voorzien in de wet van het wegverkeer (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)

 

Art 5

Afschrift van huidig besluit wordt overgemaakt aan de Griffies van de Rechtbank van Eerste Aanleg en de Politierechtbank te Mechelen.

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

C.19 Tijdelijke politieverordening op het wegverkeer/ Organisatie Lisp kermis+ rommelmarkt op zondag 1 september 2019. UITVAARDIGING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college vaardigt volgende tijdelijke politieverordening op het wegverkeer uit: in het belang van de openbare orde, rust en veiligheid zullen tijdelijke verkeersmaatregelen genomen worden voor de organisatie van Lisp Kermis van 28 augustus t/m 1 september 2019.

Inname 1 rijstrook Lispersteenweg voor opbouw op 26 en 27 augustus en voor afbraak op 2 en 3 september.

Afsluiten straten op 1 september van 12u tot 21u.

Parkeerverbod.

 

Art 2 :

Volgende tijdelijke verkeersmaatregelen zullen ingesteld worden:

Beurtelings verkeer: (B19+B21)

Op navolgende wegen wordt beurtelings verkeer voorzien op 26 en 27 augustus en 2 en 3 september 2019 tussen 9u en 15u:

Lispersteenweg thv Rijenweg

Rechtsaf slaan verplicht, uitgezonderd fietsers: (D1f+M2)

Op navolgende wegen is rechtsaf slaan verplicht, uitgezonderd voor fietsers,  op 26 en 27 augustus en 2 en 3 september 2019 tussen 9u en 15u:

Rivierstraat x Lispersteenweg (zijde centrum)

Parkeerverbod: (E1+ "zondag vanaf 10u tot 21u")

Op navolgende wegen of wegvakken is het parkeren verboden:

Lispersteenweg (van spoorweg tot Frankenweg)

Hof van Beieren

Rivierstraat

Botertonstraat

Amerstraat

Verboden doorgang: (C3)

Op navolgende wegen is de doorgang verboden op 1 september van 12u tot 21u:

Lispersteenweg x Guldensporenlaan:+ D1 rechts tegenover Guldensporenlaan

Lispersteenweg x Hof van Beieren

Lispersteenweg x Voetbalstraat

Voetbalstraat x Zeebruggestraat:+ "uitgezonderd plaatselijk verkeer", F45

Hagenbroeksesteenweg x Sint-Bernardusstraat:+ "uitgezonderd plaatselijk verkeer", F45

Lispersteenweg x Hagenbroeksesteenweg

Lispersteenweg x Frankenweg

Lispersteenweg x Ring (komende van Emblem):+ "uitgezonderd plaatselijk verkeer", F45, F41 "omleiding", F39

Lispersteenweg x Ring (komende van Emblem of Ring):+ "uitgezonderd plaatselijk verkeer", F45

Lispersteenweg x Rivierstraat (kant Ring)

Lispersteenweg x verbindingsweggetje naar Rivierstraat

Lispersteenweg x Rivierstraat (kant centrum)

Lispersteenweg x Rijenweg

Aankondiginsbord: (F39)

Op navolgende wegen wordt een aankondigingsbord voorzien:

Lispersteenweg x Van Boeckellaan x Frederik Peltzerstraat: "Lispersteenweg afgesloten"

(binnen)Ring (150 m voor kruispunt Lispersteenweg):+ "Lispersteenweg afgesloten aan Frankenweg"

Omleiding: (F41)

Op navolgende wegen wordt een omleiding voorzien:

Guldensporenlaan x Eeuwfeestlaan: bord F41 “omleiding” naar links

Eeuwfeestlaan x Antwerpsesteenweg (‘ovonde’): bord F41 “omleiding” naar rechts op afslag Antwerpsesteenweg (richting Ring)

Antwerpsesteenweg x Ring : bord F41 “omleiding” naar rechts

Ring x Antwerpsesteenweg : bord F41 “omleiding” naar links

Antwerpsesteenweg (‘ovonde’): bord F41 “omleiding” naar links op afslag naar centrum (•              Antwerpsesteenweg (‘ovonde’): bord F41 “omleiding” naar rechts op afslag Eeuwfeestlaan

Eeuwfeestlaan x Guldensporenlaan : bord F41 “omleiding” naar rechts 

 

Art 3 :

De verkeersmaatregelen worden bekend gemaakt aan de weggebruiker met de passende verkeerstekens overeenkomstig artikel 12 van de verkeerswet (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)

 

Art 4

Inbreuken worden gestraft zoals voorzien in de wet van het wegverkeer (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)

 

Art 5

Afschrift van huidig besluit wordt overgemaakt aan de Griffies van de Rechtbank van Eerste Aanleg en de Politierechtbank te Mechelen.

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

C.20 Tijdelijke politieverordening op het wegverkeer/ Organisatie strapdag vrijdag 20 september 2019. UITVAARDIGING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college vaardigt volgende tijdelijke politieverordening op het wegverkeer uit: in het belang van de openbare orde, rust en veiligheid zullen tijdelijke verkeersmaatregelen genomen worden voor de organisatie van een strapdag op vrijdag 20 september 2019 in de Spoorweglei.

Afsluiten straat  tussen Dageraadsstraat en Planeetstraat van 8u30 tot 15u30.

Parkeerverbod.

 

Art 2 :

Volgende tijdelijke verkeersmaatregelen zullen ingesteld worden:

Parkeer- en stilstaanverbod (E3+ "vrijdag van 7u30 tot 15u30")

Op navolgende wegen of wegvakken is het parkeren en stilstaan verboden:

Spoorweglei (tussen Dageraadsstraat en Planeetstaat

Verboden doorgang: (C3)

Op navolgende wegen is de doorgang verboden van 8u30 tot 15u30:

Dageraadsstraat x Spoorweglei

Spoorweglei x Planeetstraat

Spoorweglei x Antwerpsesteenweg:+ "uitgezonderd plaatselijk verkeer", F45

 

Art 3 :

De verkeersmaatregelen worden bekend gemaakt aan de weggebruiker met de passende verkeerstekens overeenkomstig artikel 12 van de verkeerswet (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)

 

Art 4

Inbreuken worden gestraft zoals voorzien in de wet van het wegverkeer (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)

 

Art 5

Afschrift van huidig besluit wordt overgemaakt aan de Griffies van de Rechtbank van Eerste Aanleg en de Politierechtbank te Mechelen.

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

C.21 Tijdelijke politieverordening op het wegverkeer/ Organisatie oefening dodehoek woensdag 25 september 2019. UITVAARDIGING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college vaardigt volgende tijdelijke politieverordening op het wegverkeer uit: in het belang van de openbare orde, rust en veiligheid zullen tijdelijke verkeersmaatregelen genomen worden voor de organisatie van een oefening dodehoek op het Renaat Veremansplein op woensdag 25 september 2019.

Parkeerverbod.

 

Art 2 :

Volgende tijdelijke verkeersmaatregelen zullen ingesteld worden:

Parkeer- en stilstaanverbod: (E3+ "woensdag van 7u tot 8u"

Op navolgende wegen of wegvakken is het parkeren en stilstaan verboden:

Renaat Veremansplein (gedeelte)

 

Art 3 :

De verkeersmaatregelen worden bekend gemaakt aan de weggebruiker met de passende verkeerstekens overeenkomstig artikel 12 van de verkeerswet (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)

 

Art 4

Inbreuken worden gestraft zoals voorzien in de wet van het wegverkeer (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)

 

Art 5

Afschrift van huidig besluit wordt overgemaakt aan de Griffies van de Rechtbank van Eerste Aanleg en de Politierechtbank te Mechelen.

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

C.22 Tijdelijke politieverordening op het wegverkeer/ Oefening busevacuatie dinsdag 22 oktober 2019. UITVAARDIGING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college vaardigt volgende tijdelijke politieverordening op het wegverkeer uit: in het belang van de openbare orde, rust en veiligheid zullen tijdelijke verkeersmaatregelen genomen worden voor de organisatie van een oefening busevacuatie op dinsdag 22 oktober 2019.

Parkeerverbod.

 

Art 2 :

Volgende tijdelijke verkeersmaatregelen zullen ingesteld worden:

Parkeer- en stilstaanverbod: (E3 + "dinsdag van 7u tot 8u"

Op navolgende wegen of wegvakken is het parkeren verboden:

Renaat Veremansplein (parkeerplaatsen zijde kerk)

 

Art 3 :

De verkeersmaatregelen worden bekend gemaakt aan de weggebruiker met de passende verkeerstekens overeenkomstig artikel 12 van de verkeerswet (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)

 

Art 4

Inbreuken worden gestraft zoals voorzien in de wet van het wegverkeer (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)

 

Art 5

Afschrift van huidig besluit wordt overgemaakt aan de Griffies van de Rechtbank van Eerste Aanleg en de Politierechtbank te Mechelen.

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

C.23 Tijdelijke politieverordening op het wegverkeer/ Doortocht triatlon Viersel op zondag 25 augustus 2019. UITVAARDIGING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college vaardigt volgende tijdelijke politieverordening op het wegverkeer uit: in het belang van de openbare orde, rust en veiligheid zullen tijdelijke verkeersmaatregelen genomen worden voor de doortocht van een triatlon op zondag 25 augustus 2019.

Afsluiten jaagpaden noordkant Lier. Omleiding voor fietsers en voetgangers via Lispersteenweg en Kromme Ham.

 

Art 2 :

Volgende tijdelijke verkeersmaatregelen zullen ingesteld worden:

Verboden doorgang: (C3)

Op navolgende wegen is de doorgang verboden:

Rechteroever Netekanaal onderaan Ijzeren Brug: C3, F45, F39 "Triatlon Viersel"; F41 (pictogram fietser)

Rechteroever Netekanaal aan grens met Emblem: C11

Op navolgende wegen wordt een omleiding voorzien: (F41+ pictogram fietser)

Beatrijslaan x Beatrijslaan

Kromme Ham x Kriekenstraat

Jaagpad linkeroever Kleine Nete aan afslag Rivierstraat x Lispersteenweg:+ F39 "Triaton Viersel", F45

 

Art 3 :

De verkeersmaatregelen worden bekend gemaakt aan de weggebruiker met de passende verkeerstekens overeenkomstig artikel 12 van de verkeerswet (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)

 

Art 4

Inbreuken worden gestraft zoals voorzien in de wet van het wegverkeer (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)

 

Art 5

Afschrift van huidig besluit wordt overgemaakt aan de Griffies van de Rechtbank van Eerste Aanleg en de Politierechtbank te Mechelen.

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

C.24 Lijst bestelbons 1ste deel Stad Lier. KENNISNAME.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van de lijst bestelbons Stad Lier voor een totaal bedrag van 27.300,21 euro ( bestelbonnummer 201901309 en van bestelbonnummer 201901422 tot en met bestelbonnummer 201901460, met uitzondering van bestelbonnummers 201901433, 201901434, 201901435, 201901436, 201901452 en 201901459 ).

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

C.25 Lijst bestelbons 2de deel Stad Lier. KENNISNAME.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van de lijst bestelbons 2de deel Stad Lier voor een totaal bedrag van 25.348,68 euro ( bestelbonnummers 201901397 en 201901459 en van bestelbonnummer 201901461 tot en met bestelbonnummer 201901484, met uitzondering van bestelbonnummer 201901482 ).

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

C.26 Lijst bestelbons 3de deel Stad Lier. KENNISNAME.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van de lijst bestelbons 3de deel Stad Lier voor een totaal bedrag van 28.772,01 euro ( bestelbonnummers 201901433, 201901434, 201901435, 201901436, 201901452 en 201901482 en van bestelbonnummer 201901485 tot en met bestelbonnummer 201901524, met uitzondering van bestelbonnummers 201901495, 201901499, 201901521 en 201901523 ).

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

C.27 Staat van onwaarden belasting op " Algemene gemeentebelasting ", tweede bijkomend kohier dienstjaar 2018. VASTSTELLING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college stelt de staat van onwaarden betreffende de belasting op " Algemene gemeentebelasting ", tweede bijkomend kohier dienstjaar 2018, vast voor een totaal bedrag van 110,00 euro.

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

C.28 Staat van onwaarden belasting op " Algemene gemeentebelasting ", bijkomend kohier dienstjaar 2018. VASTSTELLING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college stelt de staat van onwaarden betreffende de belasting op " Algemene gemeentebelasting ", bijkomend kohier dienstjaar 2018, vast voor een totaal bedrag van 461,00 euro.

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

C.29 Staat van onwaarden belasting op " Huis-aan-huis verspreiding van reclamedrukwerk en daarmee gelijkgestelde producten en sampling ", eerste kwartaal dienstjaar 2019. VASTSTELLING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college stelt de staat van onwaarden betreffende de belasting op " Huis-aan-huis verspreiden van reclamedrukwerk en daarmee gelijkgestelde producten en sampling ", eerste kwartaal dienstjaar 2019, vast voor een totaal bedrag van 35,00 euro.

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

C.30 Staat van onwaarden belasting op " Algemene gemeentebelasting ", dienstjaar 2018. VASTSTELLING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college stelt de staat van onwaarden betreffende de belasting op " Algemene gemeentebelasting ", dienstjaar 2018, vast voor een totaal bedrag van 258,00 euro.

 

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

C.31 Staat van onwaarden belasting op " Algemene gemeentebelasting ", dienstjaar 2019. VASTSTELLING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college stelt de staat van onwaarden betreffende de belasting op " Algemene gemeentebelasting ", dienstjaar 2019, vast voor een totaal bedrag van 198,00 euro.

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

C.32 Staat van onwaarden belasting op " Algemene gemeentebelasting ", dienstjaar 2010. VASTSTELLING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college stelt de staat van onwaarden betreffende de belasting op " Algemene gemeentebelasting ", dienstjaar 2010, vast voor een totaal bedrag van 29,13 euro.

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

C.33 Staat van onwaarden belasting op " Algemene gemeentebelasting ", dienstjaar 2012. VASTSTELLING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college stelt de staat van onwaarden betreffende de belasting op " Algemene gemeentebelasting ", dienstjaar 2012, vast voor een totaal bedrag van 2,00 euro.

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

C.34 Staat van onwaarden belasting op " Algemene gemeentebelasting ", dienstjaar 2013. VASTSTELLING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college stelt de staat van onwaarden betreffende de belasting op " Algemene gemeentebelasting ", dienstjaar 2013, vast voor een totaal bedrag van 58,15 euro.

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

C.35 Staat van onwaarden belasting op " Algemene gemeentebelasting ", bijkomend kohier dienstjaar 2013. VASTSTELLING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college stelt de staat van onwaarden betreffende de belasting op " Algemene gemeentebelasting ", bijkomend kohier dienstjaar 2013, vast voor een totaal bedrag van 220,00 euro.

 

 

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

C.36 Staat van onwaarden belasting op " Algemene gemeentebelasting ", dienstjaar 2015. VASTSTELLING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college stelt de staat van onwaarden betreffende de belasting op " Algemene gemeentebelasting ", dienstjaar 2015, vast voor een totaal bedrag van 62,00 euro.

 

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

C.37 Staat van onwaarden belasting op " Algemene gemeentebelasting ", dienstjaar 2016. VASTSTELLING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college stelt de staat van onwaarden betreffende de belasting op " Algemene gemeentebelasting ", dienstjaar 2016, vast voor een totaal bedrag van 56,00 euro.

 

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

C.38 Staat van onwaarden belasting op " Algemene gemeentebelasting ", dienstjaar 2017. VASTSTELLING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college stelt de staat van onwaarden betreffende de belasting op " Algemene gemeentebelasting ", dienstjaar 2017, vast voor een totaal bedrag van 202,00 euro.

 

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

C.39 Staat van onwaarden belasting op " Algemene gemeentebelasting ", bijkomend kohier dienstjaar 2019. VASTSTELLING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college stelt de staat van onwaarden betreffende de belasting op " Algemene gemeentebelasting ", bijkomend kohier dienstjaar 2019, vast voor een totaal bedrag van 6.160,00 euro.

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

C.42 Ontwerpen haalbaarheidsonderzoek inzake transformatie H. Familiekerk voor nieuwe functies via raamcontract van de Vl. Gemeenschap, Dep. Kanselarij en bestuur, Team Vlaamse Bouwmeester. KENNISNAME.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van de selectie en verdere procedure voor ontwerpend haalbaarheidsonderzoek inzake transformatie H. Familiekerk voor nieuwe functies via raamovereenkomst van de Vlaamse Gemeenschap, Departement Kanselarij en bestuur, Team Vlaamse Bouwmeester.

 

Art 2 :

Het college neemt kennis van de samenstelling van de trajectgroep.

 

Art 3 :

Het college neemt kennis dat projectbureau herbestemmen de opdracht heeft toegewezen aan Combinatie zonder rechtspersoonlijkheid RE-ST architectenvennootschap BV BVBA, TRANS architectuur / stedenbouw, Nicolas Petillon Architectuur, Dr.Roel De Ridder en NDVR, Carnotstraat 39, 2060 Antwerpen voor een bedrag van 23.500euro excl. BTW ofwel 28.435,00euro incl. BTW.

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

C.43 Kinderopvang Stekelbees Plaslaar. Voorstel herstellingswerken gevelpanelen. GOEDKEURING.

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

C.44 Subsidie afkoppeling: Spekkestraat 39. TOEKENNING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college kent een gemeentelijke afkoppelingspremie van € 900,00 toe voor het afkoppelen van de hemelwaterleiding voor aansluiting op een openbare gescheiden riolering aan een woning te Lier .

 

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

C.48 Advies jeugdraad m.b.t. Gecoro. KENNISNAME EN ANTWOORD FORMULEREN.

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

C.49 Fietscursus elektrisch fietsen. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist haar goedkeuring te geven voor de organisatie van een fietscursus rond de E-bike en het gebruik van het Paradeplein daarvoor.

 

Art 2 :

De financiële gevolgen zijn:

 

Actienummer

Omschrijving budgetsleutel

Bedrag

Saldo krediet

6.5.2.12

Andere kosten voor prestaties van derden

355

0

Budgetsleutel

61399999

 

 

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

C.50 Erkenning sportvereniging. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist volgende verenigingen te erkennen als sportvereniging:

Dream team

Biljartclub Het Lammeke.

 

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

C.51 Subsidie bovenlokale sportorganisatie AC Lyra. GOEDKEURING.

 

BESLUIT:
Het college beslist de subsidie van bovenlokale sport organisatie voor een bedrag van €500 toe te kennen aan AC Lyra vzw voor de organisatie van BVV cadetten en scholieren meisjes Landelijke1.

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

C.52 Subsidie bovenlokale sportorganisatie Lierse Kayakclub BK Kayak K2 Mix 2019. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Het college beslist de subsidie van bovenlokale sport organisatie voor een bedrag van € 750 toe te kennen aan Lierse Kayakclub Anderstad voor de organisatie van BK Kayak K2 Mix 2019.

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juli 2019

 

T.1 Hoge Velden: ontwerpdagvaarding inname 17. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van de ontwerpdagvaarding in bijlage. Het college beslist om de ontwerpdagvaarding goed te keuren.

 

Het college geeft de opdracht aan GD&A Advocaten, burgerlijke vennootschap onder de

vorm van een bvba met KBO-nr. 0884.605.752 en maatschappelijke zetel te

Antwerpsesteenweg 16-18 te 2800 Mechelen, om over te gaan tot dagvaarding van

de Vlaamse Waterweg.

 

Art 2 :

Kopieën: 1 - Bestemmeling; GD&A Advocaten

 

 

 

Publicatiedatum: 09/08/2019