BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist na evaluatie van de tijdelijke verordening van 23/03/10 om de tractorsluis ter hoogte van Bremstraat 46 (aan Grens Missestraat Duffel) permanent te verwijderen en om de tractorsluis ter hoogte van Bremstraat 35 (aan Senthout Duffel) voor onbepaalde duur te behouden in het kader van de veiligheid en leefbaarheid van de lokale omgeving.
De beslissing van het college voor de invoering van de tijdelijke verordening op 13/03/23 (later gewijzigd van betonblokken naar tractorsluizen) wordt hierbij beëindigd.
BESLUIT
Art 1 :
Het college keurt de bijgevoegde engagementsverklaring in het kader van de provinciale bovengemeentelijke mobiliteitsplan Zuiderkempen goed. De overeenkomst loopt van 21 juni 2024 tot en met 21 juni 2025.
Art 2:
Deze engagementsverklaring wordt doorgestuurd naar de gemeenteraad ter goedkeuring.
Art 3 :
De stad Lier wordt vertegenwoordig in de stuurgroep door de schepen van mobiliteit en de mobiliteitsambtenaar.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de omgevingsvergunning inzake slopen dienstgebouw, 2500 Lier ongunstig te adviseren.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
Er worden geenspecifieke stedenbouwkundige voorwaarden opgelegd.
de voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.
Art. 2:
Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het plaatsen van een omheining, te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 3:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
● De afsluiting mag enkel worden uitgevoerd met een open draadafsluiting ipv een staafmatafsluiting.
● De klimopbeplanting moet gelijktijdig aangeplant worden met het plaatsen van de draadafsluiting.
● De omheining moet op de perceelsgrenzen geplaatst worden, ipv op 1.20m.
● De maximum veilige werkhoogte bedraagt 16,70 meter t.o.v. het niveau van de bovenkant van de betonvoet van mast 71 (= 8.05 TAW).
● De bovenvermelde maximum veilige werkhoogte mag men niet overschrijden binnen een strook van 5,25 meter langs weerszijden vanuit de buitenste geleider van de hoogspanningslijn.
● Indien er tijdens de werken gebruik gemaakt wordt van een werfkraan (inclusief giek), betonpomp,hoogwerker of andere hijstoestellen, dan dienen deze zodanig opgesteld en gebruikt te worden dat de veiligheidszones te allen tijde worden gerespecteerd.
● De te respecteren veiligheidsafstanden zijn afhankelijk van de spanning van de luchtlijn. Deze spanning wordt uitgedrukt in kV (1 kV = 1.000 volt). Onder de bovenstaande referentie "Hoogspanningslijn" vindt u de spanning van de verbindingen waarmee u rekening moet houden bij het bepalen van de veiligheidsafstanden.
● Kennisnemen van de veiligheidsvoorschriften en bepalingen in bijlage 1, die moeten toelaten de plannen van Elia juist te interpreteren.
● In geval van beperkt zicht (weersomstandigheden, voor zonsopgang, ...) vragen wij u wegens veiligheidsredenen om de kraanwerken / Kranen niet aan te vatten maar te wachten tot onze installaties (hoogspanningsgeleiders en/of hoogspanningsmast) voldoende zichtbaar zijn. Geen enkel element van de kraan (giek, last,...) mag zich ooit boven de hoogspanningslijnen begeven.
● Teneinde de veiligheid van mensen, de continuiteit van de elektriciteitsvoorzieningen en de vrijwaring van alle betrokken installaties te garanderen, dient men in de onmiddellijke omgeving van de hoogspanningsgeleiders enkele wettelijke bepalingen te eerbiedigen.
● De tuinafscheiding dient voorzien te worden als levende haag.
● De omheining mag ter hoogte van de hoek slechts een hoogte van maximaal 1m hebben.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
● De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
● Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
● De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
● Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen
● Vanaf 1 april 2024 wordt er geen voetpadwaarborg meer gevraagd. Mogelijks moet u wel een plaatsbeschrijving bezorgen aan de stad van het openbaar domein tussen de perceelsgrens en de rijweg. Dit bij aanvang van de werken. Bij de beëindiging van de werken dient u het einde van de werken te melden aan de stad. Een medewerker van de stad komt de toestand van het openbaar domein ter plaatse controleren. Eventuele kosten zullen worden doorgerekend aan de aanvrager. Meer informatie kan u terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/schade-openbaar-domein-vroeger-voetpadwaarborg
● Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
● De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
● Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
● Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
● De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
● De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag inzake het bouwen loods en heraanleg asfaltparking, 2500 Lier te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
● Er moeten milieubelastende activiteiten / milieubelastende opslag plaatsvinden in de nieuwe loods, cfr. de bestemmingsvoorschriften.
● De parkeerplaatsen in de zone van achteruitbouw moeten aangelegd worden in waterdoorlatend en makkelijk opbreekbaar materiaal. De infiltratie van het (regen)water moet volledig op eigen terrein gebeuren en mag niet afwateren naar het openbaar domein (baangracht).
● Bij de uitvoering van de vergunning dient de aanvrager rekening te houden met de in het advies van Agentschap Wegen en Verkeer (ref. AV/123/2024/01377) omschreven aandachtspunten.
● De voorwaarden en maatregelen opgelegd in het advies van Elia (ref. 308316 – JHA) dd. 16/09/2024) moeten strikt nageleefd worden.
● De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Brandweerzone Rivierenland (ref. P10131-002/01) van 17 september 2024 strikt na te leven.
● De voorwaarden opgelegd in het advies van Pidpa (ref. L-27-308/ 203751) dd. 28/08/2024 dienen strikt nageleefd te worden.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
● De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
● Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
● De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
● Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen
● Vanaf 1 april 2024 wordt er geen voetpadwaarborg meer gevraagd. Mogelijks moet u wel een plaatsbeschrijving bezorgen aan de stad van het openbaar domein tussen de perceelsgrens en de rijweg. Dit bij aanvang van de werken. Bij de beëindiging van de werken dient u het einde van de werken te melden aan de stad. Een medewerker van de stad komt de toestand van het openbaar domein ter plaatse controleren. Eventuele kosten zullen worden doorgerekend aan de aanvrager. Meer informatie kan u terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/schade-openbaar-domein-vroeger-voetpadwaarborg
● Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
● De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
● Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
● Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
● De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
● De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag inzake het wijzigen functie van woning naar kantoor + regulariseren afdak + carport te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
● De aanvraag moet volledig conform de Vlaamse stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Brandweerzone Rivierenland (ref. P17051-002/01) van 21 september 2024 strikt na te leven.
● De breedte van de oprit dient beperkt te blijven tot 3 meter aan de rooilijn. Behoudens deze toegang (3m) moet het perceel ter hoogte van de perceelsgrens afgesloten worden met een niet-overrijdbare scheiding.
● Een omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van een vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
● De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
● Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
● De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
● Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen
● Vanaf 1 april 2024 wordt er geen voetpadwaarborg meer gevraagd. Mogelijks moet u wel een plaatsbeschrijving bezorgen aan de stad van het openbaar domein tussen de perceelsgrens en de rijweg. Dit bij aanvang van de werken. Bij de beëindiging van de werken dient u het einde van de werken te melden aan de stad. Een medewerker van de stad komt de toestand van het openbaar domein ter plaatse controleren. Eventuele kosten zullen worden doorgerekend aan de aanvrager. Meer informatie kan u terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/schade-openbaar-domein-vroeger-voetpadwaarborg
● Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
● De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
● Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
● Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
● De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
● De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag inzake het isoleren en plaatsen steenstrips, 2500 Lier te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
● De bestaande regenwaterafvoeren en brievenbussen moeten ingewerkt worden in de dikte van de isolatie zodat de netto doorgang voor verkeer en voetgangers behouden blijft.
● Kosten voor het (tijdelijk) verplaatsen van installaties van openbaar nut (nutsleidingen, openbare verlichting, verkeersborden,...) zijn ten laste van de aanvrager.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
● De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
● Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
● De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
● Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen
● Vanaf 1 april 2024 wordt er geen voetpadwaarborg meer gevraagd. Mogelijks moet u wel een plaatsbeschrijving bezorgen aan de stad van het openbaar domein tussen de perceelsgrens en de rijweg. Dit bij aanvang van de werken. Bij de beëindiging van de werken dient u het einde van de werken te melden aan de stad. Een medewerker van de stad komt de toestand van het openbaar domein ter plaatse controleren. Eventuele kosten zullen worden doorgerekend aan de aanvrager. Meer informatie kan u terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/schade-openbaar-domein-vroeger-voetpadwaarborg
● Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
● De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
● Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
● Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
● De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
● De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar niet bij.
Art. 1:
Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.
Art. 2:
Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het herbouwen van een zonevreemde woning, te vergunnen omwille van volgende redenen:
● Dat de bestaande woning wel als vergund dient beschouwd te worden, omdat 1) deze bestaat van voor de wet op de stedenbouw dd. 29.03.1962, en 2) zich zoals blijkt uit de ingenieursstudie en het objectieve advies de dienst Monumentenwacht van de Provincie Antwerpen, niet bevindt in een staat die structureel verkrot is. De zonevreemde verbouwings- en herbouwrechten zijn dan ook van toepassing.
● De bestaande woning heeft slechts een beperkte erfgoedwaarde, die niet behouden kan worden om de woning om te vormen naar de hedendaagse normen van isolatie en woonkwaliteit. Herbouwen is daarom een ruimtelijk aanvaardbare oplossing.
● Alle externe adviezen zijn positief, aan de voorwaarden opgelegd door het departement voor landbouw en visserij is voldaan, en eveneens aan de voorwaarden van de dienst Water van de provincie Antwerpen. Deze voorwaarden zullen letterlijk overgenomen worden als voorwaarden bij de vergunning, om de handhaving ervan te verzekeren.
● Het college stelt derhalve vast dat er geen juridisch onweerlegbare weigeringsgronden zijn, dat de aanvraag conform de goede ruimtelijke ordening is, en dat een vergunning met voorwaarden kan worden afgeleverd.
De vergunning wordt afgeleverd onder volgende voorwaarden en lasten:
● Er dient een financiële last te worden voldaan conform de verordening overeenkomstig het bepaalde in artikel 2.3.2, §2 van de VCRO: 5.000,00 euro voor het herbouwen van een zonevreemde woning.
● De grond die vrijkomt bij het uitgraven van de funderingen en andere voorzieningen dient te worden afgevoerd, het omliggende terrein mag in geen geval worden opgehoogd.
● Er moet hergebruik worden voorzien voor de spoeling van alle toiletten, de aansluiting van een wasmachine en voor minstens 1 buitenkraan.
● De tuinzone moet beperkt blijven tot 50m vanaf de rooilijn en 30m vanaf de woning.
● Er moet een voorstudie worden opgemaakt zoals beschreven in het advies van cel erfgoed dd 28/8/2024.
● De breedte van de oprit dient beperkt te blijven tot 3 meter ter hoogte van de rooilijn.
● Indien de ondergrondse mazouttank (zie historiek) nog in gebruik is, dient hiervoor een nieuwe vergunningsaanvraag ingediend te worden. Indien deze verwijderd of opgevuld werd, dient het attest overgemaakt te worden aan de dienst leefmilieu van de stad (leefmilieu@lier.be).
BESLUIT
Art. 1:
Het college beslist om de woning met dossiernummer LS201963 (2019063), te schrappen uit de inventarislijst van de leegstaande woningen wegens geen voorwerp.
Art. 2:
Het college beslist dat de eerder aangemaakte belastingen voor dossiernummer LS201963 (2019063) in onwaarde moeten gezet worden.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om stadsgebonden locaties, zoals wettelijk verplicht, in orde te brengen met de nieuwe wetgeving op het rookverbod.
Art 2 :
Het college beslist om Lierse scholen (lager, middelbaar en hoger) een ontwerp aan te bieden dat ze kunnen gebruiken om de nieuwe wetgeving op het rookverbod aan te duiden ter hoogte van de in- en uitgangen van de school.
BESLUIT
Art 1 :
Het college keurt de lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL goed voor een totaal bedrag van 23.149,52 euro (van bestelbonnummer 545 tot en met bestelbonnummer 560).
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist het belastingkohier op " Tweede verblijven ", dienstjaar 2024, vast te stellen en uitvoerbaar te verklaren voor een totaal bedrag van 49.974 euro.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist positief om de eigenaarsvergoeding ter compensatie van het vrijwaren van verdere bebouwing en verharding voor onderstaande gronden aan te vragen :
● 12019B0564/00D000 Beekstraat
● 12392A0659/00A002 Lispersteenweg
● 12392A0659/00Z000 Lispersteenweg
● 12392A0657/00B000 Lispersteenweg
BESLUIT
Art 1 :
Het College van burgemeester en schepenen beslist om lot 1 van het opmetingsplan in bijlage genaamd "Opmetingsplan perceel achter Van Grasenstraat 15" dd. 20 augustus 2024 te desaffecteren en op te nemen in het privaat domein.
Art 2:
Het College van burgemeester en schepenen beslist om lot 1 van het opmetingsplan te verkopen aan de schattingsprijs zijnde €975,00 aan de aangelande eigenaar op voorwaarden dat hij de bijhorende kosten(notaris en landmeter) ten laste neemt en dat de boom behouden blijft.
Art 3:
Het College van burgemeester en schepenen beslist om notaris Verreth aan te stellen voor de behandeling voor dit dossier.
Art 4:
Het College van burgemeester en schepenen stuurt dit dossier door naar de gemeenteraad voor goedkeuring.
BESLUIT
Art 1 :
Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van en keurt de bijlage inzake inname 19 goed.
Art 2 :
Het college van burgemeester en schepenen stuurt dit dossier door naar de gemeenteraad voor goedkeuring.
BESLUIT
Art 1 :
Het College van Burgemeester en Schepenen gaat akkoord met het voorstelde concept voor de nieuwjaarsreceptie voor personeelsleden op 10 januari 2025 in CC De Mol.
Art 2:
Het College van Burgemeester en Schepenen beslist de catering voor de nieuwjaarsreceptie op 10 januari 2025 toe te kennen aan Chef’s BBQ / Den Akoestiek op basis van de ingediende offerte.
Art 3:
Het College van Burgemeester en Schepenen beslist dat de bibliotheek & het leescafé en de dienstencentra vroeger mogen sluiten op 10 januari 2025 zodat de medewerkers kunnen deelnemen aan de nieuwjaarsreceptie.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om geen afwijking toe te staan voor het plaatsen van een septische put aan Antwerpsestraat 49.
BESLUIT
Art 1 :
Het college hecht goedkeuring aan de aanwending voor het uitvoeren van de studie voor aanleg fietspad Kesselsesteenweg door Anteagroup.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om de opdracht voor het aanplanten van bloembollen toe te wijzen aan
G. Lubbe & Zoon BV, Akervoorderlaan 5 te 2161 DP, Lisse (Nederland) voor een bedrag van 18.411,25 euro exclusief btw of in totaal 19.515,93 euro inclusief btw (6%) .
Art 2 :
De bloembollen moeten in november 2024 worden geplant door de aannemer m.u.v. de bloembollen voor de Sander de Vosstraat deze moeten worden geleverd bij de TUD op het adres Plaslaar 44 Lier.
BESLUIT
Art 1 :
Het college hecht goedkeuring om een glasvezelwachtbuis voor het intern netwerk stad Lier door Wyre te laten plaatsen in de te graven sleuf vanaf Berlaarsestraat (Kwekerij) tot op het kruispunt Kluizestraat x De Heyderstraat.
Art 2 :
Voor het maken van de sleuf worden de kosten verdeeld volgens de benutting ervan door de verschillende partijen in synergie. De verdeelsleutel tussen Wyre, stad Lier en Fiberklaar wordt ingeschat op 40/40/20%. De kosten voor de stad Lier worden geraamd op 22.179,27 euro exclusief btw of in totaal 26.836,92 euro inclusief btw.
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van het proces-verbaal van inboet 2024 betreffende het project aanleg ontsluitingsinfrastructuur sportsite Hoge Velden.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist bijkomend krediet van 1.000 euro vast te leggen voor het raamcontract inzake de levering van werk- en promotiekledij voor stad en OCMW Lier, bij de firma Inka, Joseph Van Instraat 28 te 2500 Lier (KBO 436.002.825).
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om het verrekeningsvoorstel 4 en 5 (Altritempi) met betrekking tot de meerwerken van schilderijen H.2, H.11, H.12, H.8 en H.10 in de Sint Gummaruskerk voor een
totaalbedrag van 91.128,78 euro excl. btw of 110.266,06 euro incl. 21%btw goed te keuren.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist dat het bestek met nr. 2024/801 en de raming voor de opdracht “Keuringen elektrische installaties van gebouwen van Stad en OCMW Lier”, opgesteld door Algemene zaken - aankoop en overheidsopdrachten en dit in opdracht van het technisch bureau - gebouwen worden goedgekeurd. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten.
De raming op jaarbasis bedraagt € 18.080,00 excl. btw of € 21.876,80 incl. 21% btw;
De totale raming bedraagt € 72.320,00 excl. btw of € 87.507,20 incl. 21% btw.
Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de vereenvoudigde onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking.
De aankondiging van de opdracht wordt ingevuld, goedgekeurd en bekendgemaakt op nationaal niveau.
De offertes dienen het bestuur ten laatste te bereiken op 21 november 2024 om 09.15 uur.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist het addendum aan het onderhoudscontract nr. 41361731 voor het
communicatiesysteem in de lift van het oudbouw gedeelte te Beeldacademie ingediend door de firma Kone goed te keuren voor een totaalbedrag van 90 euro excl. btw ofwel 108,90 euro incl. 21% btw per jaar.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist akkoord te gaan met het voorstel tot verdeling van de subsidie voor organisatie van de zomerscholen obv het effectief aantal deelnemers.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist akkoord te gaan met het actieplan voor een brede sensibilisering van de Lierse bevolking i.f.v. het vrijwaren van de geleidelijnen
Art 2 :
De financiële gevolgen zijn op te nemen via de actie:
01/14/KAP/01/08 - opzetten van acties ikv overlastfenomenen boekjaar 2025.
Het gaat om bedrag van 1.000 euro aan communicatiemateriaal.
Dit kan opgenomen worden binnen de reguliere middelen van Handhaving en Preventie na goedkeuring van een aangepast MJP.
BESLUIT
Art 1:
Het college beslist dat de offerte-aanvraag van de opdracht "Aankoop en levering van een anoniem technisch politievoertuig" wordt opgestart via de raamovereenkomst van Politiezone Antwerpen met kenmerk PZA/2021/418, percelen 2 en 11.
Volgende firma's worden uitgenodigd om deel te nemen aan de mini-competitie:
Perceel 2: constructeur/invoerder van personenvoertuigen (minicompetitie)
Gegunde opdrachtnemers:
- BMW
- Car Assistance Company
- D’Ieteren Auto
- Scancar
- Toyota Beerens
- Van Mossel Van Kelst
Perceel 11: anonieme ombouw(minicompetitie)
Gegunde opdrachtnemers:
- AB-Technics
- Mecelcar
- Veth Automotive
Art.2:
Het college beslist voor de opdracht "Aankoop en levering van een anoniem politievoertuig" de
datum voor opening der biedingen vast te leggen op 20 november 2024 om 12u00.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist de verdeling van de werkingssubsidies voor werkingsjaar 2023-2024 van de erkende Lierse socio-culturele verenigingen goed te keuren en geeft de opdracht tot uitbetaling van de bedragen.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist een projectsubsidie toe te kennen aan het Liers Genootschap voor Geschiedenis voor de realisatie van het project 'Liers Zilver'. Het bedrag van de toegekende subsidie wordt bepaald na het binnenbrengen van een evaluatieverslag waarin een eindbalans is opgenomen en kan nooit meer zijn dan 1240 euro.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist Lost & Co te erkennen als culturele vereniging.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist het verslag van de vorige vergadering dd. 14 oktober 2024 goed te keuren.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist dat 2 fietskluizen geplaatst kunnen worden ter hoogte van Frederik Peltzerstraat 67 en Van Boeckellaan 35, telkens op de parkeerstrook.
BESLUIT
Art 1:
Het college neemt kennis van de nieuwe adviesvraag dd. 07/10/2024 en beslist het voorwaardelijk gunstig advies van de omgevingsambtenaar niet te volgen en adviseert de aanvraag bijgevolg ongunstig.
Art 2:
Het college beslist voor dit dossier een raadsman van GSJ Advocaten aan te stellen.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist dat het verkoopbaarheidsattest wordt afgeleverd voor de verkaveling V2023/12.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist dat volgens artikel 5.2.2 van de Vlaamse Codex, de voorgaande opmerkingen moeten vermelden worden in de akte opgemaakt door Unilexa Notarissen voor de splitsing, te Tramweglei 25/27 afd. 3, sectie F nr. 299 V3.
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van de lijst bestelbonaanvragen Stad Lier voor een totaal bedrag van 41.358,32 euro, aangemaakt in week 42 van 2024, die de volledige goedkeuringsflow doorlopen hebben.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist kennis te nemen van het verslag van de kerkraad Heilige Familie van 12 september 2024.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist kennis te nemen van het verslag van de kerkraad Sint-Jan Evangelist van 12 september 2024.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist kennis te nemen van het verslag van de kerkraad Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt van 5 september 2024.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist kennis te nemen van het verslag van de kerkraad Heilig Hart Lier van 19 september 2024.
Art 2 :
Kopieën:
Aantal | Bestemmeling |
1 | Kerkraad Heilig Hart Lier |
BESLUIT
Art 1 :
Het college vaardigt volgende tijdelijke politieverordening op het wegverkeer uit: in het belang van de openbare orde, rust en veiligheid zullen tijdelijke verkeersmaatregelen genomen worden voor de organisatie van voetbalwedstrijden van Lierse S.K. op onderstaande data:
● Zondag 27/10/2024 om 13.30u
● Woensdag 30/10/2024 om 20.45u
● Vrijdag 08/11/2024 om 20.00u
● Vrijdag 22/11/2024 om 20.00u
● Vrijdag 06/12/2024 om 20.00u
● Zondag 22/12/2024 om 19.15u
Art 2 :
Volgende tijdelijke verkeersmaatregelen zullen ingesteld worden:
Plaatsen/ophalen door stadsdiensten van signalisatie m.b.t. parkeren
Signalisatie te plaatsen op: ten laatste 2 dagen voor wedstrijd
Signalisatie af te halen op: dag na wedstrijd
Bij alle wedstrijden te plaatsen signalisatie: (STANDAARD)
Afdekken tegenstrijdige signalisatie !
Opschrift onderbord = “dag + uur”
Pannenhuisstraat tegenover nr. 366 tot 353
● E1 (begin & einde) met onderbord (zie opschrift in kader)
Schets 2
Pannenhuisstraat bocht stadion
(van poort inrit Lierse naast nr. 344)
● E9a (begin) met onderbord “Enkel hulpdiensten - (+ zie opschrift in kader)”
Pannenhuisstraat nr. 341 tot 337
● E9a (begin & einde) met onderbord“Enkel hulpdiensten - (+ zie opschrift in kader)”
Pannenhuisstraat nr. 333 tot 329
● E9a (begin & einde) met onderbord “Enkel hulpdiensten - (+ zie opschrift in kader)”
Pannenhuisstraat nr. 317
● E1 (begin) met onderbord (zie opschrift in kader)
Pannenhuisstraat tegenover woonerf “Het Bergsken” (net voorbij nr. 301)
● E1 (herhaling) met onderbord (zie opschrift in kader)
Pannenhuisstraat aan ingang woonerf “Het Bergsken”
● Zoneborden E1 (begin & einde) met onderaan tekst (zie opschrift in kader)
Pannenhuisstraat in ‘verhoogde bocht met dambordkleuren’ : verspreid 4 borden haaks op de rand van de rijbaan zodat het aankomende verkeer in de Pannenhuisstraat uit beide richtingen de borden ziet staan.
● E9d (2 stuks) met onderborden (zie opschrift in kader) op het gedeelte van het plein rechts van toegang woonerf “Het Bergsken”
● E9d (2 stuks) met onderborden (zie opschrift in kader) op het gedeelte van het plein links van toegang woonerf “Het Bergsken”
Schets 5
Voetbalstraat (tussen Zeebruggestraat en Pannenhuisstraat; bufferzone)
● E9a (begin, herhaling & einde) met pictogram “mindervaliden” en onderbord (zie opschrift in kader) aan de onpare kant te plaatsen.
● E9a (begin, herhaling & einde) met onderbord “Dienstvoertuigen politie (+ zie opschrift in kader) ” aan de pare kant.
Afbakenen zones (klaarzetten signalisatie)
Steeds dagslapers op de hekken voorzien!
Pannenhuisstraat x Mallekotstraat
● Hek met C3 + M2
Pannenhuisstraat x Voetbalstraat
● Hek met C3 + voldoende nadars om de straat af te sluiten
Pannenhuisstraat x Groeningelaan
● Hek met C3 + M2
Pannenhuisstraat x Tweelingenstraat
● Hek met C3 + M2
Voetbalstraat 12 (net voorbij inrit garages)
● Hek met C3 met onderbord “Uitgezonderd Parkeerplaatsen Mindervaliden” + F45 + voldoende nadars om de straat af te sluiten
Art 3 :
De verkeersmaatregelen worden bekend gemaakt aan de weggebruiker met de passende verkeerstekens overeenkomstig artikel 12 van de verkeerswet (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)
Art 4
Inbreuken worden gestraft zoals voorzien in de wet van het wegverkeer (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)
Art 5
Afschrift van huidig besluit wordt overgemaakt aan de Griffies van de Rechtbank van Eerste Aanleg en de Politierechtbank te Mechelen.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van de brief dd. 09/10/2024 van het Federaal Toezicht mbt goedkeuring van de jaarrekening 2023 zonder opmerkingen van de lokale politie Lier.
Het college van burgemeester en schepenen stuurt deze brief ter kennisgeving door aan de gemeenteraad.
BESLUIT
ART. 1:
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1. Het college beslist de omgevingsvergunning ingediend door de BV CEUPPENS-RETRABOUW inzake de bouw van een meergezinswoning met 24 appartementen op een terrein gelegen aan de Lispersteenweg 356 te 2500 Lier, kadastraal bekend onder Afdeling 2, Sectie A, nrs. 776 C 0, 775 D 0, 775 C 0, 774 E 0, 765 H 0, 765 F 0 en 777 C 0 ongunstig te adviseren. De bevoegde overheid wordt verzocht om de aanvraag te weigeren.
Publicatie LBLOD
De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.
Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:
De inhoud van de publicatie op het moment dat deze werd uitgevoerd.
Een unieke identificatie van de gebruiker die de actie heeft uitgevoerd.
De tijdstempel waarop de actie werd uitgevoerd.
Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.