BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om de offerte voor deelopdracht 3, 'Beleidsplan Ruimte - Ring', overeenkomstig de bepalingen van de basisopdracht 'Mobiliteitsonderzoeken en Mobiliteitsplanning' goed te keuren.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist dat een positief stedenbouwkundig attest wordt afgeleverd. SA 2020/2. Slopen van een bestaande stal, heropbouw stal, oprit verharding en parkeren landbouwvoertuigen in stal, mits voldaan wordt aan volgende voorwaarden:
•Een eventuele omgevingsvergunning kan slechts worden afgeleverd na (voorwaardelijk) gunstig advies van het departement Landbouw en visserij en onder voorbehoud van een positieve uitkomst van het openbaar onderzoek.
•De reeds aanwezig verharding ter hoogte van de straatzijde zal in een eventuele omgevingsvergunning worden uitgesloten.
•Indien de voorgelegde stedenbouwkundige aanvraag een exploitatie voorziet waarvoor een milieuvergunning noodzakelijk is, of die onderworpen is aan de meldingsplicht dan wordt volgens artikel 4.5.1 § 2 van de Vlaamse Codex de stedenbouwkundige vergunning geschorst zolang de milieuvergunning niet is verleend of de melding niet is gebeurd. Indien de milieuvergunning definitief geweigerd wordt dan vervalt de stedenbouwkundige vergunning van rechtswege.
•De stedenbouwkundige vergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
Opdrachten :
Het schepencollege geeft opdracht aan:
Dienst
Taak
cel omgeving
versturen beslissing
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag ingediend door inzake het verbouwen en uitbreiden van een rijwoning 2500 Lier te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
• Ter hoogte van het gelijkvloers zal de achtergevel volledig worden vernieuwd. De huidige bouwdiepte van 16m37 op het gelijkvloers moet behouden blijven en mag niet worden overschreden.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
1) De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
2) Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
3) Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
4) De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
5) Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
6) Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
7) Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
8) De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
9) Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
10) Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
11) De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
12) De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
1° het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
2° de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag inzake het regulariseren voor het bouwen van 10 appartementen, te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad:
https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
1° het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
2° de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag inzake het verbouwen van een magazijn met kantoorruimtes tot meergezinswoning met gelijkvloerse parkeergelegenheid en meterlokaal en privatieve bergingen in de kelder; met integraal behoud van de straatgevel, te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
Volgende aanbeveling wordt gedaan:
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
1. De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
2. Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
3. Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
4. De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
5. Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
6. Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
7. Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
8. De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
9. Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
10. Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
11. De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
12. De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
1° het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
2° de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het plaatsen van een carport en kleine berging, te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
1° het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
2° de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.
Art. 2:
Het college beslist de aanvraag inzake het bouwen garage, regulariseren tuinhuis, te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 3:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
1° het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
2° de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag inzake het regulariseren huidige toestand na verkoop/aankoop van 2 panden, te weigeren.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om vrijstelling van belasting toe te kennen aan de nieuwe houders van het zakelijk recht voor de woning met dossiernummer 20140106.
De vrijstelling neemt aanvang op 03/12/2020 om te eindigen op 02/12/2022.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om vrijstelling van belasting toe te kennen voor de woning met dossiernummer 2019072, wegens nieuwe houder van het zakelijk recht.
De vrijstelling neemt aanvang op 10/12/2020 om te eindigen op 09/12/2022.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om vrijstelling van belasting toe te kennen voor de woning met dossiernummer 2020/030 met ingang van 01/12/2020 om te eindigen op het moment dat er een beslissing is omtrent de schrappingsaanvraag.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist de jaarlicentie voor Hoplr te vernieuwen vanaf december 2020 voor de looptijd van 1 jaar .
BESLUIT
Art 1 :
Het college keurt de lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL goed voor een totaal bedrag van 23.788,65 euro ( van bestelbonnummer 516 tot en met bestelbonnummer 538 ).
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist de volgende mandaatlijsten, dienstjaar 2020, betaalbaar te stellen voor een totaal bedrag van 28.858,48 euro : van mandaatlijstnummer 76 tot en met mandaatlijstnummer 77.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist de volgende lijst betaalbaarstellingen, dienstjaar 2020, betaalbaar te stellen voor een totaal bedrag van 640.568,77 euro : mandaatlijsten 327, 557, 558, 559, 560, 561, 562, 563, 564, 565, 566, 567, 568, 569, 570, 571, 572, 573, 574, 577.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist het belastingkohier op " Tweede verblijven ", dienstjaar 2020, vast te stellen en uitvoerbaar te verklaren voor een totaal bedrag van 35.482,40 euro.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om de kosten van de curator, zijnde 1.250 euro + BTW, ten laste te nemen opdat de akte voor gratis grondafstad van het perceel dat ten kadaster gekend is Lier 2e afdeling sectie A nr 786 F3 kan verleden worden.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist de opdracht om beplantingen te laten aanbrengen door Regionaal Landschap Rivierenland t.h.v. de wandellussen Bunkerpad, Koningsbossenpad, Lammekespad en Stombaarshoekpad goed te keuren. De kostprijs, na subsidie van Regionaal Landschap Rivierenland, wordt op 214,30euro excl. BTW ofwel 259,30euro incl. BTW geraamd.
BESLUIT
Art 1 :
Het college keurt de uitvoering van de voorbereidende werkzaamheden voor het herdenkingsbos kerkhof Kloosterheide goed.
Deze voorbereidende werkzaamheden bestaan uit:
•Het zuiveren van het bos door het kappen van de exoten (Amerikaanse vogelkers) conform de kapmachtiging van het Agentschap Natuur en Bos d.d. 09/08/20
•Het verspreiden en profileren van de overtollige grond in het bos.
•Het planten van een haag om containers en opslag van materialen uit het zicht te halen.
Het inrichtingsplan voor dit bos is in opmaak en wordt aan het schepencollege in februari 2021 voorgelegd.
Art 2 :
Het college beslist 16 acacia’s te rooien op het kerkhof Kloosterheide en te vervangen door een duurzame inheemse soort.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist dat goedkeuring wordt verleend aan het verslag van nazicht van de offertes van 11 december 2020, opgesteld door Algemene zaken - aankoop en overheidsopdrachten.
Het verslag van nazicht van de offertes in bijlage maakt integraal deel uit van deze beslissing.
Art 2 :
De basisopdracht wordt gegund aan de firma met de enige offerte (op basis van de beste prijs-kwaliteitsverhouding), zijnde WILLEMS NV, KBO 404219586, Sassenhout 61 te 2290 Vorselaar, tegen het nagerekende offertebedrag van € 8.925,00 excl. btw of € 10.799,25 incl. 21% btw.
De uitvoering moet gebeuren overeenkomstig de lastvoorwaarden vastgelegd in het bestek met nr. 2020/620.
Art 3 :
Het college beslist dat 15.000 euro krediet wordt vastgelegd voor de levering van strooizouten door de firma Willems NV uit Vorselaar.
Art 4 :
De financiële gevolgen zijn:
Actienummer | Omschrijving budgetsleutel | Bedrag | Saldo krediet |
01/04/KAP/03/05 | Onderhoud wegeninfrastructuur | 15.000 euro |
|
Budgetsleutel | |||
61300000/020000 |
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist dat goedkeuring wordt verleend aan het verslag van nazicht van de offertes van 27 november 2020, opgesteld door Algemene zaken - aankoop en overheidsopdrachten in opdracht van infrastructuur.
Het verslag van nazicht van de offertes in bijlage maakt integraal deel uit van deze beslissing.
Art 2 :
De basisopdracht wordt gegund aan de economisch meest voordelige bieder, op basis van de beste prijs-kwaliteitsverhouding, zijnde Trafiroad NV, KBO 0418384358, Nieuwe Dreef 17 te 9160 Lokeren, tegen de eenheidsprijzen vermeld in de offerte van de inschrijver.
Art 3 :
De uitvoering moet gebeuren overeenkomstig de lastvoorwaarden vastgelegd in het bestek met nr. 2020/615.
Art 4 :
De financiële gevolgen zijn:
Actienummer | Omschrijving budgetsleutel | Bedrag | Saldo krediet |
01/04/KAP/03/01 | investeringen in verkeersveiligheid | 13.000 euro |
|
Budgetsleutel | |||
61300000 |
Art 5 :
Kopieën:
Aantal | Bestemmeling |
1 1 | Infrastructuur financiën |
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist dat goedkeuring wordt verleend aan het verslag van nazicht van de offertes van 24 november 2020 voor perceel 1 Zitbanken, afzetpaaltjes en fietsbeugels en perceel 2 straatafvalbakken, opgesteld door Algemene zaken - aankoop en overheidsopdrachten in opdracht van infrastructuur.
Het verslag van nazicht van de offertes in bijlage maakt integraal deel uit van deze beslissing.
Art 2 :
De opdracht “Raamcontract voor de levering van zitbanken, paaltjes, fietsbeugels en straatafvalbakken wordt als volgt gegund:
Perceel 1 Zitbanken, afzetpaaltjes en fietsbeugels ” wordt gegund aan de economisch meest voordelige bieder (op basis van de beste prijs-kwaliteitsverhouding), zijnde Wolters-Mabeg BVBA, KBO 812722517, Leuerbroek 1074 te 3640 Kinrooi, tegen de eenheidsprijzen vermeld in de offerte van de inschrijver.
Perceel 2 Straatafvalbakken wordt gegund aan de economisch meest voordelige bieder (op basis van de beste prijs-kwaliteitsverhouding), zijnde Wolters-Mabeg BVBA, KBO 812722517, Leuerbroek 1074 te 3640 Kinrooi, tegen de eenheidsprijzen vermeld in de offerte van de inschrijver.
De uitvoering moet gebeuren overeenkomstig de lastvoorwaarden vastgelegd in het bestek met nr. 2020/617.
Art 3 :
De financiële gevolgen zijn:
Actienummer | Omschrijving budgetsleutel | Bedrag | Saldo krediet |
01/04/KAP03/01 | Investering in verkeersveiligheid | 17.000 euro |
|
Budgetsleutel | |||
22500007 |
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist dat 6528,78 euro bijkomend krediet wordt vastgelegd voor de aankoop van sanitaire toebehoren via het raamcontract met de firma Verpa NV uit Laakdal (KBO 0405.793.857).
Art 2 :
De financiële gevolgen zijn:
Actienummer | Omschrijving budgetsleutel | Bedrag | Saldo krediet |
01/03/KAP/04/07 | werkingsmiddelen voor gebouwen | 6528,78 euro | euro |
Budgetsleutel | |||
61600 000 |
Art 3 :
Kopieën:
Aantal | Bestemmeling |
1 | dienst financiën |
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om het ruimen en herprfolieren van de Boomlaarloop, stuk tussen fietsostrade en Antwerpsesteenweg toe te wijzen aan F. Kennes BVBA, Ulicotenseweg 66a te 2328 Hoogstraten voor een bedrag van 14.875,00 € exclusief BTW (BTW 100% aftrekbaar - riolering).
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om 40 bijkomende fietsbeugels voor de Antwerpsestraat en omliggende winkelstraten, via het raamcontact "straatmeubilair", aan te kopen. De kostprijs voor de aankoop van de fietsbeugels bedraagt 2.354,66euro incl. BTW.
BESLUIT
Art 1 :
Het college verleent toelating aan de nutsmaatschappijen voor het uitvoeren van werken op onderstaande locaties op grondgebied van Lier :
Straat | Nutsmaatschappij | Omschrijving werken | Ref. | Opmerkingen |
Berlarij | Fluvius | proefsleuven maken nav heraanleg straat | 348793/20275991 | Geen opmerkingen |
Bosstraat 13 | Telenet | aanleg kabel voor private verkaveling | 25047308
| De nieuwe aanleg dient te gebeuren aan de zuidzijde van lot 10 op plan (zie bijlage). Dit lot werd achteraf toegevoegd aan de verkaveling en zal de toekomstige rooilijn worden van de her aan te leggen Bosstraat. Nieuwe nutsleidingen dienen in een sleuf daar aangelegd te worden. Deze opmerking is ook al meegegeven met Fluvius.
|
Ernest Staaslei | Fluvius | Saneren DC 28 | 328064 | Dit voetpad is nog maar recent heraangelegd. De aanleiding voor deze werken is het verplaatsen van de elektriciteits- cabine. Bij de heraanleg werken van de school (aanleg grasveld) hadden zij enkele kabels kapot gefreesd. Deze lagen ook niet diep genoeg. Aangezien deze cabine niet eigendom was van Fluvius heeft Fluvius in samenspraak met de school een nieuwe locatie gezocht. Fluvius moet dan niet bij elke interventie/ nieuwe aansluiting het hele grasveld opnieuw open leggen.
Bij de voetpad- werken werd gemeld dat Fluvius hier nog werken dienden uit te voeren, maar Fluvius was hier wachtende op hun bouw- vergunning. Nu Fluvius de bouw- vergunning bekomen heeft is de aanleg van het voetpad reeds uitgevoerd. Daarom zal Fluvius een klein stuk opnieuw moeten openhalen.
|
Frans Boogaertslaan | Pidpa | aanleg drinkwaternet | D-25-925 | Geen opmerkingen |
Ondernemerstraat | Fluvius | uitlussen KC 565 | 348628 | Geen opmerkingen |
Antwerpsesteenweg 386 | Telenet | plaatsen dropkabel | 25049576
| Geen opmerkingen |
BESLUIT
Art 1 :
Het college hecht principiële goedkeuring aan de raming van Fluvius voor het plaatsen van de openbare verlichting in de Hockeyweg voor een bedrag van 40.815,11 € exclusief BTW of in totaal 49.386,28 € inclusief BTW.
Art 2 :
De afrekening van de kosten gebeurt volgens de goedgekeurde overeenkomst Fluvius 2.0 via de verbruikersvergoeding.
Art 3 :
Het college beslist voor de aanleg van de openbare verlichting in de Hockeyweg een subsidieaanvraag in te dienen in het kader van het fietsfonds bij de provincie Antwerpen. De werken zijn voor 100% subsidieerbaar.
BESLUIT
Art 1 :
Het college hecht goedkeuring aan de offerte van Abo, om binnen het raamcontract voor het uitvoeren van grondonderzoeken - dienstjaar 2020, een geotechnisch grondondezoek uit te voeren voor verkaveling Kozak voor een bedrag van 6.235,13 € inclusief BTW.
BESLUIT
Art 1 :
Het college hecht goedkeuring aan de offerte van Aquafin 'Full option' voor het uitwerken van de deelgebieden van het hemelwaterplan die als prioritair werden aangeduid (deelgebieden 1B, 3, 7 en 13) voor een bedrag van 25.731,00 € (BTW 100% aftrekbaar - riolering) .
BESLUIT
Art 1 :
Het college hecht goedkeuring aan de offerte van Fluvius voor het ondergronds brengen van het bovengrondse net in de Schollebeekstraat voor een bedrag van 30.186,18 € (vrij van BTW).
BESLUIT
Art 1 :
Het college legt het jaaractieplan 2021-2022 betreffende de overeenkomst Fluvius 2.0. ter goedkeuring voor aan de gemeenteraad van 25 januari 2021.
BESLUIT
Art 1 :
Het college hecht goedkeuring aan de overdracht van AWV naar de stad van de openbare verlichting, verbruik en onderhoud langs de verlaten delen van de gewestwegen binnen de R16 thv stationstunnel (vroeger onderdeel van N10) en langs Hoogveldweg (vroeger Rijksweg nr. 13).
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om het resterende subsidiebudget van 2020 eenmalig en in gelijke mate te verdelen over volgende 7 organisaties die lid zijn van de Wereldraad:
-Oxfam Wereldwinkel Lier
-Mondiale Werken Regio Lier
-Kraakvers Bio
-Oradea
-Moved for all Nations
-Transitie Lier
-Studie Nous Nous
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist akkoord te gaan om het contacteren van ouders van toekomstige kleutertjes als "interne doeleinden" te beschouwen en geeft toestemming om de gegevens van deze personen te verifiëren in het bevolkingsregister.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist de toevoeging van fietsnadars aan het retributiereglement op het ontlenen van stadsmaterialen goed te keuren.
Art 2:
Het college beslist dat het ontlenen voor organisaties in categorie A gratis is, voor organisaties in categorie B bedraagt de prijs 0.90 euro per stuk en voor organisaties in categorie C bedraagt de prijs 1.90 euro per stuk.
Art 3:
Het college beslist om dit dossier door te sturen naar de gemeenteraad voor goedkeuring.
BESLUIT
Het college neemt kennis van de procesnota m.b.t. het RUP "noordelijke stationsomgeving" en de daarin opgenomen vooropgestelde planning met de voorwaarden.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag inzake het verbouwen van een bestaande ééngezinswoning, te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
1° het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
2° de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag inzake het vervangen van de oorspronkelijke ramen en voordeur door nieuwe aluminium ramen met hoogrendementsglas en rolluiken vervat binnen de oorspronkelijke raamopeningen, te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
1° het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
2° de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag inzake het wijzigen van de functie van handelspand naar handelszaak + horeca, te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
1° het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
2° de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.
BESLUIT
Art 1 :
Het college vaardigt volgende tijdelijke politieverordening op het wegverkeer uit: in het belang van de openbare orde, rust en veiligheid zullen tijdelijke verkeersmaatregelen genomen worden voor het afsluiten van de smalle Antwerpsestraat op zaterdagen 9, 16, 23 en 30 januari en zondag 10 januari 2021, telkens van 13u tot 18u.
Art 2 :
Volgende tijdelijke verkeersmaatregelen zullen ingesteld worden:
Verboden doorgang: (C3)
Op navolgende wegen is de doorgang verboden:
Grote Markt x Antwerpsestraat:+ D1 naar rechts
Art 3 :
De verkeersmaatregelen worden bekend gemaakt aan de weggebruiker met de passende verkeerstekens overeenkomstig artikel 12 van de verkeerswet (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)
Art 4
Inbreuken worden gestraft zoals voorzien in de wet van het wegverkeer (K.B. 16.03.68 en latere wijzigingen)
Art 5
Afschrift van huidig besluit wordt overgemaakt aan de Griffies van de Rechtbank van Eerste Aanleg en de Politierechtbank te Mechelen.
BESLUIT
Art 1 :
Het college stelt de staat van onwaarden betreffende de belasting op " Algemene gemeentebelasting ", dienstjaar 2020, vast voor een totaal bedrag van 60 euro.
BESLUIT
Art 1 :
Het college stelt de staat van onwaarden betreffende de belasting op " Algemene gemeentebelasting ", bijkomend kohier dienstjaar 2020, vast voor een totaal bedrag van 6.235 euro.
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van het dossier en verzendt het naar de raad.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist onderstaande overeenkomst tussen de stad en vzw De Moeve goed te keuren en voor te leggen aan de gemeenteraad.
Overeenkomst:
Over de uitbating en werking van het jeugdhuis binnen Jeugdcentrum Moevement. Overeenkomst tussen stad Lier en vzw de Moeve.
Partijen
1. Stad Lier, vertegenwoordigd door de heer Frank Boogaerts, burgemeester en mevrouw Katleen Janssens, algemeen directeur.
en
2. vzw De Moeve vertegenwoordigd door Thijs Michiels (voorzitter) en Hanne Lammens (secretaris) met zetel Aarschotsesteenweg 1, 2500 Lier.
komen hetgeen volgt overeen:
Art.1 Algemene doelstelling
De overeenkomst tussen Stad Lier en vzw De Moeve heeft als doelstelling wederzijdse afspraken, engagementen en verplichtingen vast te leggen in verband met de zelfstandige organisatie van vzw De Moeve.
Stad Lier ziet als voornaamste doelstelling van het jeugdhuis om ontmoetings-, recreatie- en vormingsmogelijkheid te bieden voor alle jongeren vanaf 16 jaar uit Lier en omstreken, zonder onderscheid in geslacht, herkomst, ideologische overtuiging of etnische achtergrond.
Het jeugdhuis bepaalt zelf hoe te werken, maar het bestuur van het jeugdhuis bewaakt dat alle leden vrijwilligers zijn, en dat deze achter de jeugdhuismethodiek staan. De bedoeling moet steeds zijn om in een sfeer van openheid te werken en vrijwilligers aan te sporen tot medeverantwoordelijkheid.
Vzw De Moeve neemt de taak op zich om het jeugdhuis degelijk en ´als een goede huisvader´ te beheren en te onderhouden en zich binnen het jeugdcentrum als een loyale en gemotiveerde partner te gedragen.
De concrete doelstellingen en actie-indicatoren die hieruit voortvloeien en die Stad Lier ten doel stelt, staan hieronder verder beschreven.
Art. 2 Concrete doelstellingen en acties
vzw De Moeve neemt de doelstelling op zich om:
●het jeugdhuis gelegen in jeugdcentrum Moevement, Aarschotsesteenweg 1, uit te baten volgens de voorwaarden in het huishoudelijk reglement van vzw De Moeve.
●het jeugdhuis te beheren volgens de jeugdhuismethodiek. (zie huishoudelijk reglement)
●aan volgende basisfuncties te voldoen:
1.Ontmoeting: het jeugdhuis is minimaal 20 uur – verspreid over minstens 3 dagen per week geopend, waarvan minstens 4 uren tijdens het weekend. Voor het bepalen van de sluitingsuren baseert het jeugdhuis zich op de geldende milieuvergunning.
2.Ontspanning: het JH organiseert een minimum van 2 activiteiten per maand en daarnaast minstens 20 recreatieve activiteiten per werkjaar. Hierbij richt men zich tot verschillende jongerensubculturen en heeft men oog voor moeilijk bereikbare doelgroepen.
Per jaar wordt minstens 1 groot evenement georganiseerd, gericht naar jongeren vanaf 16 jaar die veelal niet aan de reguliere jeugdhuiswerking deelnemen.
3.Vorming/ educatie: het JH richt 3 eigen vormingsactiviteiten per werkjaar in. Deze zijn bedoeld voor medewerkers en leden.
4.Samenwerking: het JH is vertegenwoordigd in de jeugdraad van de stad Lier, maar zal geen aanvragen indienen om binnen het kader van de gemeentelijke subsidies voor jeugdwerk ondersteuning te vragen. De inkomsten uit activiteiten (o.m. verkoop drank) en de ruime mogelijkheden binnen het eigen lokaal en het totale jeugdcentrum, moeten een attractieve werking mogelijk maken.
Het jeugdhuis moet initiatieven nemen om samenwerkingen op te zetten met
organisaties en diensten die verbonden zijn aan het Jeugdcentrum of andere
organisaties die zich richten naar jongeren.
5.Informatie/communicatie:
Het JH communiceert actief en duidelijk omtrent werkgroepen, activiteiten, verslagen, oproepen en wat de leden verder aangaat.
Het jeugdhuis onderhoudt haar eigen pagina’s op sociale media en website.
Het JH zorgt voor een positieve uitstraling naar jongeren en ouders. De promotie wordt gevoerd met respect voor de Nederlandse taal.
Het JH promoot activiteiten van het jeugdcentrum en activiteiten van de stad waarbij de
focus op jongeren ligt.
6.Participatie/inspraak: in de Algemene Vergadering en Raad van Bestuur zetelen hoofdzakelijk jongeren (meer dan 50%van de leden is minder dan 30 jaar). De jeugdhuiswerker kan de vergaderingen bijwonen. Een afgevaardigde van het jeugdhuis is noodzakelijk in het beheersorgaan jeugd van de stad.
Vrijwilligers worden actief betrokken bij de activiteiten en krijgen inspraak in de planning.
Er vindt regelmatig structureel overleg plaats tussen de RVB van vzw De Moeve en diensthoofd van Team Jeugd van Stad Lier.
7.Administratie: het jeugdhuis zorgt dat het steeds in regel is met de VZW-wetgeving.
Dit wil zeggen dat er nauwkeurig een eigen administratie (boekhouding, ledenadministratie, personeelsadministratie, …) wordt bijgehouden en er zelfstandig aan alle opgelegde verplichtingen wordt voldaan. De stad voorziet ondersteuning in de vorm van een jeugdhuiswerker en moedigt samenwerking met stadsdiensten en koepelorganisatie Formaat aan.
8.Veilige omgeving: Het jeugdhuis wil een veilige plek zijn voor alle jongeren. Met ondersteuning van de stad zet het jeugdhuis zich daarom in om van de Moeve een drugsvrije plek te maken.
Art.3 Verplichtingen van Stad Lier
Stad Lier verbindt zich er toe:
●De ontmoetingsruimte op het gelijkvloers in het Jeugdcentrum ter beschikking te stellen van vzw de Moeve, alsook het bijhorend materiaalhok. Een staat van bevinding van de ter beschikking gestelde lokalen zal opgemaakt worden bij aanvang van de overeenkomst.
●Volgende kosten ten laste te nemen: energie en belastingen eigen aan het gebouw. De inkomsten voortkomend uit de uitbating van het jeugdhuis zijn voor jeugdhuis De Moeve vzw, om de werking te financieren.
●Een jaarlijkse subsidie van 50 000 euro toe te kennen, bestemd voor een voltijdse loonsubsidie, bijhorende kosten voor een werknemer (dienstverplaatsingen, gsm, vorming) en werkingskosten voor het jeugdhuis.
De toekenning van dit bedrag mag er echter nooit toe leiden dat de financiële middelen van vzw de Moeve voor meer dan de helft ten laste van het budget van de stad Lier vallen. Indien vzw De Moeve deze bepaling niet kan naleven, wordt de toelage door de stad herzien. De uitbetaling zal gebeuren per kwartaal, op vraag van vzw De Moeve.
●3 uitgeruste werkplekken te voorzien voor medewerkers van het jeugdhuis (bureau, stoel, it-voorzieningen).
Art.4 De verplichtingen van vzw De Moeve
Vzw de Moeve verbindt zich er toe:
●Een voltijdse jeugdhuiswerker aan te nemen die deel uitmaakt van Team Jeugd van de stad (aanwezig op teamvergaderingen, deelname aan teamactiviteiten en teamengagementen). Dit om te zorgen dat een vlotte communicatie tussen stad en vzw gewaarborgd blijft.
●Het jeugdhuis te beheren binnen de perken van haar doelstellingen en de door haar goedgekeurde begroting. Vzw de Moeve zal het huishoudelijk reglement ter kennisgeving voorleggen aan het beheersorgaan jeugd van de stad, en dit vervolgens stipt naleven.
Iedere wijziging in het huishoudelijk reglement zal ter kennisgeving worden voorgelegd aan het beheersorgaan van de stad. Bij de uitbating zal de vzw in eigen naam optreden. Het is haar verboden deze taak over te dragen aan derden.
●De ruimte niet verder te verhuren. Na onderlinge overeenkomst en onder een vorm van samenwerking kan het jeugdhuis wel uitzonderlijk door externe organisatoren uitgebaat worden. Dit kan nooit een structureel of herhaaldelijk initiatief worden.
●De haar toevertrouwde ruimte als een goede huisvader te beheren en gebruikte ruimtes/sanitair/inkomhal schoon te maken en op te ruimen na de openingstijden van het jeugdhuis. Flesjes, glazen en ander afval dienen van het buitenterrein rond het Jeugdcentrum verwijderd te worden. Indien het jeugdhuis andere lokalen ter beschikking krijgt dan de ontmoetingsruimte, dienen de medewerkers van het jeugdhuis de gebruikte lokalen zelf te reinigen en alle materiaal niet behorend tot de ruimte te verwijderen.
●De jeugddienst onmiddellijk te verwittigen zodra er zich enige herstelling aan de aan hen toevertrouwde ruimte opdringt.
●In de ontmoetingsruimte wordt het principe van eigenaars - huurderskosten toegepast. Dit wil zeggen dat kosten voortkomend uit beschadigingen als gevolg van slijtage door normaal gebruik, gedragen worden door de eigenaar en dat schade die veroorzaakt wordt tijdens activiteiten van het JH, gedragen wordt door de vzw.
●Ingrijpende herstellingen, veranderingen of aanpassingen aan het gebouw en de uitrusting kunnen, mits voorafgaandelijk akkoord van de Stad Lier.
●Alle financiële en fiscale verplichtingen voortvloeiend uit haar opdracht t.o.v. derden na te komen.
●De kosten voor het beheer van de website op zich te nemen.
●Kosten voor Sabam en de billijke vergoeding op zich te nemen per activiteit.
●De werking van het JH op vrijwilligers en dus onbezoldigd te laten draaien.
●De prijzenpolitiek ´jeugdig´ te houden. De prijzen kunnen eventueel aangepast worden conform de stijgende aankoopprijzen. De prijszetting gebeurt in overleg met het beheersorgaan jeugd van de stad.
●Jaarlijks acties op te stellen die invulling geven aan bovenstaande doelstellingen, en deze acties ook voor te leggen aan het Jeugdcentrum.
●Jaarlijks een verslag te maken waaruit blijkt dat er werd ingezet op de vooropgestelde acties en doelstellingen, en waarin kwalitatieve en kwantitatieve resultaten opgenomen worden. Dit verslag wordt jaarlijks zowel aan Team Jeugd bezorgd als aan het Beheersorgaan Jeugd.
Art.5 Rechten van Stad Lier
•Stad Lier kan als beheerder, gratis, na afspraak gebruik maken van alle ruimtes ter beschikking gesteld van het jeugdhuis.
•Bij wanbeheer behoudt Stad Lier zich het recht tussen te komen en orde op zaken te stellen.
•Leden van het beheersorgaan van de stad hebben steeds gratis toegang tot activiteiten in het jeugdhuis, om te kijken of het huishoudelijk reglement en alle wettelijke verplichtingen worden nageleefd.
Art.6 Rechten van vzw De Moeve
•De vzw heeft de toelating een drankgelegenheid uit te baten in de ontmoetingsruimte en activiteiten te organiseren in de andere lokalen (behalve jeugddienst en uitleendienst) van het jeugdcentrum, dit tot verwezenlijking van haar doel.
•De vzw mag gratis gebruik maken van de polyvalente zaal en het licht en geluid dat daar ter beschikking is, maximaal 3 maal per maand. Een voorwaarde hierbij is dat de jeugdverenigingen van Lier voorrang krijgen op het gebruik van de zaal en de bijbehorende techniek. Bij gebruik van de polyvalente zaal plaatst jeugdhuis de Moeve vzw het logo van jeugdcentrum Moevement op alle promotie.
•Het jeugdhuis is vertegenwoordigd in het beheersorgaan jeugd van de stad.
Art.7 Duur en betwisting
Deze overeenkomst gaat in op 01/01/2021 en blijft geldig tot 31/01/2022.
Na evaluatie wordt deze overeenkomst jaarlijks stilzwijgend verlengd tot ten laatste 30/01/2025.
Ook op eenvoudig verzoek in de AV kan deze overeenkomst geëvalueerd worden. Indien blijkt In geval van betwisting zijn de rechtbanken van het arrondissement Mechelen bevoegd.
BESLUIT:
Het college beslist om maandag 21 december om 15.30 uur betrokkene te ontvangen en hem te huldigen voor zijn heldendaad.
Publicatie LBLOD
De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.
Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:
De inhoud van de publicatie op het moment dat deze werd uitgevoerd.
Een unieke identificatie van de gebruiker die de actie heeft uitgevoerd.
De tijdstempel waarop de actie werd uitgevoerd.
Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.