BESLUIT
Art 1 :
Het college keurt volgende aanpassingen aan de parkings Leopoldplein en Tramweglei goed:
• omvorming overtal aan mindervalidenplaatsen naar reguliere parkeerplaatsen
• voorzien van mindervalidenplaatsen t.h.v. de Hofstraat en t.h.v. de Vredelaan
• Invoering van betalend parkeren 'zone 3 - gele zone' op die delen van het Leopoldplein die nog gratis zijn.
• Voorzien van een zone voor kortparkeren recht tegenover het stationsgebouw
• opschuiven van de taxistaanplaatsen tot pal tegenover de uitgang van de tunnel naar de perrons
• Voorzien van een oversteekplaats t.h.v. de voetgangersdoorsteek naar de perrons
Art 2 :
Het college vaardigt volgende tijdelijke politieverordening op het wegverkeer uit vanaf 15 mei 2020:
• Parkeren met parkeerschijf en met bijkomende beperking van 30min (d.m.v. E9a met parkeerschijfsymbool + onderbord GVIIc '30min') op de daarvoor voorziene parkeerstrook recht tegenover het stationsgebouw, achter de op te schuiven taxistandplaatsen.
• Parkeren voorbehouden voor gehandicapten: 2 voorbehouden plaatsen op parking Tramweglei t.h.v. de Hofstraat en 1 voorbehouden plaats op parking Tramweglei t.h.v. de Vredelaan (d.m.v. E9a met rolstoelsymbool)
• Zebrapad met signalisatie van de oversteekplaats (d.m.v. F49) tussen de Hofstraat en de voetgangersdoorsteek naar de perrons.
Art 3 :
De verkeersmaatregelen worden bekend gemaakt aan de weggebruiker met de passende verkeerstekens overeenkomstig artikel 12 van de verkeerswet (K.B.16.03.68 en latere wijzigingen.
Art 4 :
Inbreuken worden bestraft zoals voorzien in de wet op het wegverkeer (K.B.16.03.68 en latere wijzigingen
Art 5 :
Een afschrift van huidig besluit wordt overgemaakt aan de Griffies van de Rechtbank van Eerste aanleg en de Politierechtbank te Mechelen.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist het speelbos binnen Landschapspark Pallieterland, de naam "Pallieterjungle" te geven.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag inzake het uitbreiden van aanbouw bij bestaande woning, te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
o Er moet een infiltratievoorziening voorzien worden van minstens 1.686 l, met een minimale infiltratieoppervlakte van 3 m²
o De infiltratievoorziening mag maximaal 120 cm onder maaiveld geïnstalleerd worden.
o Er mogen geen terreinwijzigingen uitgevoerd worden.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
1° het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
2° de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag inzake het bouwen van een ééngezinswoning, te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
o De opgetekende hemelwaterput van 9.500 L moet als dusdanig voorzien worden met hergebruik voor 2 toiletten en 2 buitenkranen, vermits hiermee rekening werd gehouden bij de berekeningen rond buffering / infiltratie.
o De bodem biedt slechts beperkte infiltratiemogelijkheden; zodoende dient er worden ingezet op buffering.
o Het buffervolume moet minimaal 2.498 L bedragen.
o De doorvoeropening mag slechts 31 mm zijn om te voldoen aan de vertraagde lozingsnorm van 10l/S/ha.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
• De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
• Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
• Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
• De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
• Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
• Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
• Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
• De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
• Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
• Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
• De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
• De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
1° het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
2° de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 3 bezwaarschrift(en) werden ingediend.
De elementen uit de verschillende bezwaren zijn van die aard dat ze deels kunnen worden bijgetreden en de vergunning dient geweigerd te worden.
Art. 2:
De aanvraag inzake verkavelen van 9 kavels bestemd voor woningbouw te weigeren.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag inzake het renoveren en uitbreiden van een ééngezinswoning te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen
Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken. Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad
Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
1° het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;
2° de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.
BESLUIT
Art 1 :
Het college keurt de lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL goed voor een totaal bedrag van 2.116,24 euro ( van bestelbonnummer 205 tot en met bestelbonnummer 209 ).
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist het belastingkohier op " Valse alarmmeldingen bij de politie ", dienstjaar 2019, vast te stellen en uitvoerbaar te verklaren voor een totaal bedrag van 718,75 euro.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist het belastingkohier op " Vervoer van personen die overlast veroorzaken ", dienstjaar 2019, vast te stellen en uitvoerbaar te verklaren voor een totaal bedrag van 200 euro.
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van het bod van 227.007,00 euro van dhr.Luyten en mevr. Huysmans en beslist het bod te aanvaarden.
Art 2:
Het college beslist de aankoopbelofte in bijlage goed te keuren.
Art 3:
Het college beslist om notaris Van den Brande aan te stellen om een ontwerpakte op te maken en de authentieke akte te verlijden. Het college machtigt burgemeester Frank Boogaerts en algemeen directeur Katleen Janssens (en bij diens afwezigheid haar afgevaardigde Ilse Anné of Kyrina Van Goubergen) voor de ondertekening van de akte en alle bijhorende (verkoops)documenten.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om het perceel dat ten kadaster gekend is als Lier 1e afdeling sectie I nr 370 H 2 niet te verkopen.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist het bezwaar B20-07 tegen de belastingen op leegstaande woningen, aanslagjaar 2019 – kohierartikels 1,2 en 3 ontvankelijk en niet gegrond te verklaren. De belasting is verschuldigd.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist dat het bestek met nr. 2020/597 en de raming voor de opdracht “Aanstellen ontwerper voor het vernieuwen van de verwarmingsinstallatie in het Liers Cultuur Centrum “ De Mol “ op het grondgebied van Lier”, opgesteld door Algemene zaken - aankoop en overheidsopdrachten en dit in opdracht van het technisch bureau - gebouwen en uit-in-Lier - cultuur worden goedgekeurd.
De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten.
De raming bedraagt € 24.793,39 excl. btw of € 30.000,00 incl. 21% btw.
Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de vereenvoudigde onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking.
De aankondiging van de opdracht wordt ingevuld en bekendgemaakt op nationaal niveau.
De offertes dienen het bestuur ten laatste te bereiken op 4 juni 2020 om 09.30 uur.
BESLUIT
Art 1 :
Het college keurt het aanbestedingsdossier goed voor restauratie van de drie stadspompen door de ontwerper geraamd op 96.151 euro excl. BTW of 116.342,71 euro incl. BTW (21%). De gunning zal verlopen volgens een onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking. Er zullen zes aannemers worden aangeschreven.
Art 2 :
Het college beslist om bij gunning van de werken de nodige bijkomende budgetten te voorzien via budgetverschuiving indien nodig.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist diverse verrekeningsvoorstellen m.b.t. "gevelrenovatiewerken SASK" voor een totaalbedrag van 11.552,43euro excl. BTW ofwel 12.245,58euro incl. BTW (6%) goed te keuren.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist dat er goedkeuring wordt verleend aan het verslag van nazicht van de offertes van 27 april 2020, opgesteld door Algemene zaken - aankoop en overheidsopdrachten.
en dit op basis van de beoordeling door het technisch bureau - openbaar domein.
Het verslag van nazicht van de offertes in bijlage maakt integraal deel uit van deze beslissing.
Het college beslist dat de opdracht “Slibreductie binnennete van Kerkstraat tot Volmolenstraat op het grondgebied van Lier” wordt gegund aan de firma met de enige offerte (op basis van de beste prijs-kwaliteitsverhouding), zijnde Idrabel, geregistreerd bij de Kruispuntbank van Ondernemingen onder nummer 0456863070, Avenue Vésale 8b te 1300 Wavre, tegen de prijs vermeld in de offerte van deze inschrijver.
De uitvoering moet gebeuren overeenkomstig de lastvoorwaarden vastgelegd in het bestek met nr. 2020/589.
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van de aanstelling van "@Topo bvba" uit Mechelen door Igemo voor de opmaak van de schattingsverslagen Kesselsesteenweg.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist een nieuwe gescheiden riolering aan te leggen in de Hofstraat, tussen de Tramweglei en de Boomlaarstraat, en dit in combinatie met de heraanleg van de volledige bovenbouw. De kostprijs van de werken wordt op 230.450,17euro incl. BTW geraamd.
Art 2 :
Het college beslist de opdracht "weg- en rioleringswerken Hofstraat" aan studiebureau S Bilt uit Willebroek toe te wijzen voor bedrag van 20.000euro excl. BTW ofwel 24.200euro incl. BTW.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om voor de opdracht coördinatie m.b.t. de innames van de gronden in kader van de opdracht "weg- en rioleringswerken Beekstraat" 9.800,00euro excl. BTW ofwel 11.858,00euro incl. BTW vast te leggen.
BESLUIT
Art 1 :
Het college keurt het voorontwerp 017/023 goed betreffende verkaveling Mechelsesteenweg + 254. De kosten worden geraamd op 530.300,16 euro exclusief BTW of in totaal 641.663,19euro inclusief BTW en vallen ten laste van de verkavelaar.
Art 2 :
Aan de voorwaarde betreffende het ontsluiten van lot 1 en 2 langs de nieuwe verkavelingsweg en dit zo ver mogelijk van het kruispunt N14/verkavelingsweg verwijderd, dient nog voldaan te worden.
Aan de voorwaarde om de rijbaan in de parkeercluster aan te leggen met versmalde rijlopers dient nog voldaan te worden.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist dat de opdracht voor het uitvoeren van het groenonderhoud in bedrijvenpark Duwijck fase II wordt gegund aan J. Van Leugenhaege BVBA, BKO nr. 0479.019.157, Haasdonksesteenweg 111 te 9100 Sint-Niklaas voor een bedrag van 11.281,79 euro exclusief BTW of in totaal 13.650,97 euro inclusief BTW.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist een afwijking toe te staan aan DDL Construct BV om zelf de studie en werken uit te voeren van de ontwikkeling van het perceel in de Bosstraat met kadastrale omschrijving afd. 3 sectie F nr. 235G .
Art 2 :
Het bestek voor de ganse omgevingsaanleg dient bij aanvraag omgevingsvergunning bijgesloten te zijn en zal dan door technisch bureau geëvalueerd worden.
BESLUIT
Art 1 :
Het college van Burgemeester en schepenen beslist over te gaan tot de aankoop van een elektrisch voertuig type Renault Zoë, mits de totale som van 28.479,31 euro excl. BTW / 34.459,97 euro incl. BTW.
Aankoop geschiedt via het federaal raamcontract Voertuigen 2016 R3 006 / perceel 36 en wordt toegewezen aan de invoerder garage Kerremans - Antwerpsesteenweg 380 te 2500 Lier.
BESLUIT
Het college beslist:
Art. 1: alle evenementen (georganiseerd door stad en OCMW) af te gelasten t.e.m. 31 augustus 2020.
Art 2: alle evenementen in Lier en Koningshooikt waarvoor een vergunning moet worden aangevraagd of reeds werd aangevraagd af te gelasten t.e.m. 31 augustus 2020. De reeds verleende vergunningen voor evenementen tot en met 31 augustus worden ingetrokken.
Art.3: dat activiteiten georganiseerd door de STAD-OCMW (bijv. rondleidingen Visit Lier) of door derden in stedelijke vrijetijdsgebouwen, wijkhuizen of openluchtinfrastructuren (feesten, vergaderingen, BBQ, …) de federale maatregelen worden toegepast.
Voor alle andere activiteiten door derden op grondgebied Lier, waarvoor geen vergunning vereist is, worden eveneens de federale maatregelen toegepast.
Momenteel en tot nader order worden deze niet toegelaten.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist in te stappen in de Vlaamse erfgoeddatabank Erfgoedinzicht en de instapovereenkomst te ondertekenen.
Art 2:
Het college beslist de verhuismodule Axiell move te gebruiken in het collectiebeheer van het stadsmuseum.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist principiële goedkeuring te geven voor de organisatie van 'Radio Moeve vanop ons kot' door De Moeve vzw, als afsluiting van de officiële, nationale lockdownperiode en om de heropening van het jeugdhuis/jeugdcentrum onder de aandacht te brengen.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist TOELATING te geven voor de organisatie van de 'Dag van de
jeugdbeweging' op 23/10/2020 op het middenplein van de Grote Markt.
De organisatie dient rekening te houden met volgende voorwaarden:
- de opbouw mag starten vanaf 22/10. Enkele jongeren mogen op de Grote Markt blijven
slapen om het materiaal te bewaken.
- de afbraak eindigt op vrijdag 23/10/2020 te 13.00 uur.
- gebruik van elektriciteit op de Grote Markt. De verbruikte kosten worden niet
doorgerekend.
- gebruik van de toiletten in het Stadhuis vanaf 22/10 tot vrijdag 23/10/2020 (14u). Afspraak
maken met verhuur infrastructuur.
- er mag een sjorconstructie op de Grote Markt geplaatst worden vanaf 12/10 om reclame te
maken voor het ontbijt, mits deze zo geplaatst wordt dat er geen hinder is voor de kramen
van de zaterdagse markt en niet voor het stadhuis (hinder wagens huwelijken).
- de container met balken mag NIET naast het Vleeshuis geplaatst worden. Deze moet
achter het stadhuis geplaatst worden, hulpdiensten moeten altijd 4m ruimte hebben.
- er kan gratis gebruik gemaakt worden van de barcontainer van het LCC. Deze dient na
afloop proper achtergelaten te worden door de organisatie. Afspreken met verantwoordelijke
LCC.
- er zal min. 1 personeelslid voorzien worden op 23/10 rond 10.00u om extra te
ondersteunen bij het proper maken van de Grote Markt. Afspraak maken met proper Lier.
- de grote starshade en kiosk zullen geplaatst worden door de stadsdiensten
op donderdag 22/10/2020. Afbraak vrijdag 23/10/2020 na 10u00.
- het gevraagde stadsmateriaal kan gratis gebruikt worden, indien beschikbaar.
- De organisatie zorgt ervoor dat de volledige zone proper wordt achtergelaten na het
evenement. Het afval (verzameld door de organisatie in afgesloten vuilniszakken) wordt
gratis opgehaald door de stadsdiensten. Afspraak maken met proper
Lier.
- Doorgangskaarten dienen tijdig (10 werkdagen voor aanvang van het evenement) aangevraagd te worden bij info@lier.be. Deze worden gratis opgemaakt voor personen die aanwezig moeten zijn op de Grote Markt in functie van de organisatie van het evenement.
- Het advies van de brandweer moet strikt gevolgd worden.
Art 2 :
Het college beslist om een afwijking op de geluidsnormen toe te staan onder de volgende voorwaarden:
Op vrijdag 23-10-2020
•
mag het geluidsniveau van de muziek van 6.00u tot 9.00u niet meer bedragen dan 93 db(A) Laeq,15 min;
•
dienen de muziekactiviteiten stipt beëindigd te worden 9.00u;
•
de organisator moet de omwonende binnen een straal van 200 m rond het evenement, uiterlijk één week voor het evenement informeren en de gegevens van de organisator of verantwoordelijke meedelen;
•
de organisator voorziet een geluidsmeter met permanente registratie, die permanent de LAeq, 15 min-waarde meet. Deze geluidsmeter dient opgesteld te worden tussen het publiek, aan de DJ- of PA-installatie.
De resultaten van de meting dienen voor 26/10/2020 in tabelvorm aan de stad Lier bezorgd te worden (leefmilieu@lier.be).
De beslissing dient op eenvoudig verzoek aan de toezichthoudende diensten getoond kunnen
worden.
Art 3 :
Het openbaar domein dient netjes te worden achtergelaten. Afval dient verwijderd te worden door de organisator.
Omwille van bepaalde weersomstandigheden kunnen ten allen tijden extra maatregelen worden opgelegd in functie van de openbare veiligheid.
Art 4 :
De beslissing vervalt indien er maatregelen (mbt evenementen) getroffen worden ivm het coronavirus.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist een projectsubsidie toe te kennen aan Broederschap Sint-Gummarus voor de realisatie van het boek 'De boom van Sint-Gummarus'. Het bedrag van de toegekende subsidie wordt bepaald na het binnenbrengen van een evaluatieverslag waarin een eindbalans is opgenomen en kan nooit meer zijn dan 1240 euro
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om een goedkeuring te geven aan vzw Prolier om van de normale procedure af te wijken, omwille van de onduidelijke omstandigheden door de huidige corona-maatregelen , en het contract met de huidige concessionaris te verlengen met 1 jaar.
BESLUIT:
Kennisgenomen.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de omgevingsvergunning inzake verhogen van bestaande antennebuizen voor een zend‐ en ontvangststation voor mobiele telecommunicatie (basisstation) op het dak van een gebouw, voorwaardelijk gunstig te adviseren.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist dat het verkoopbaarheidsattest wordt afgeleverd op naam van Landmeterskantoor Van Eester, voor de verkaveling 2019/8, Antwerpsesteenweg 184, sectie A, nummer 519 d5 .
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van de lijst bestelbonaanvragen Stad Lier voor een totaal bedrag van 33.609,92 euro, aangemaakt in week 18 van 2020, die de volledige goedkeuringsflow doorlopen hebben.
BESLUIT:
Het college heeft kennisgenomen van het verplaatsen van het thema 'Interbellumarchitectuur' naar de editie van 2021. Voor de editie van 2020 wordt er een wandeling uitgewerkt rond 'verborgen pareltjes' in Lier.
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van de raamovereenkomst die werd uitgewerkt door het provinciebestuur Antwerpen, in het kader van de aankoop van mondmaskers.
Op basis van de beste prijs-kwaliteit verhouding wordt de opdracht binnen de mogelijkheden van deze raamovereenkomst toegewezen aan de firma Inka BV uit Lier (BE 0436.002.825)
Art 2 :
De opdracht wordt toegewezen voor de levering van 32.800 herbruikbare mondmaskers tegen de prijs 2,40 euro per stuk exclusief BTW, totaal 83.443,20 euro inclusief 6% BTW
Art 3 :
Financiële weerslag
Actie | Omschrijving | Bedrag | Saldo |
01/21/04/01 | Werkingsmiddelen bestrijding corona-virus | 83.443,20 euro |
|
Budgetsleutel | |||
61600000 |
Art 4 :
Kopieën:
Aantal | Bestemmeling |
1 1 | Dienst Financiën Dienst Communicatie |
Opdrachten :
Het schepencollege geeft opdracht aan:
Dienst | Taak |
aankoop | Verder afspraken maken, afhandelen van de bestelling |
Publicatie LBLOD
De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.
Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:
De inhoud van de publicatie op het moment dat deze werd uitgevoerd.
Een unieke identificatie van de gebruiker die de actie heeft uitgevoerd.
De tijdstempel waarop de actie werd uitgevoerd.
Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.