Art 1 :
Het college beslist volgende tijdelijke verordeningen goed te keuren in functie van de organisatie van de Lierse Novemberfoor:
- Tijdig aankondigingsborden plaatsen voor de organisatie novemberfoor
- Tijdelijke verordening 27-10 en 28-10, telkens van 0.00 uur tot 11:00 uur (laatste blok kramen rijdt op om 10 uur): voorbehouden parkeerstrook buitenring tussen Aarschotsesteenweg en de Berlaarsesteenweg voor de opstelling van de foorwagens (zijde Marie Fleur) door plaatsing van E9a met onderbord 'kermisvoertuigen'
- Tijdelijke verordening 27-10 vanaf 7.00 uur tot 13.00 uur: geen doorgang van gewoon verkeer over de Grote Markt. Signalisatie te activeren door de stadsdiensten.
Voor de Lisperstraat geldt het regime van de zaterdagmarkt en de Florent Van Cauwenberghstraat loopt dood t.h.v. de Grote Markt (ondergrondse parking is bereikbaar).
De Lisperstraat en de Antwerpsestraat zijn dan niet bereikbaar via de Grote Markt
- Tijdelijke verordening 28-10 vanaf 6.00 tot en met maandag 20-11 (i.f..v reinigen parkeerterrein na de foor op maandag): parkeer- en silstaanverbod op de Gasthuisvest voor kermisattracties.
De kleine parking aan het voormalig frituur behoeft geen parkeerverbod tijdens het oprijden en de duur van de foor.
Tijdens het oprijden op 28 oktober wordt de doorgang voor ander verkeer naar de Gasthuisvest verhinderd ter hoogte van de Arthur Vanderpoortenlaan en de Koningin Astridlaan.
- Parkeer- en stilstaanverbod Gasthuisvest (ifv doorgang hulpdiensten) van 28/10 tot 17/11 : op het stuk Gasthuisvest tussen nr 40 en kruispunt A Vanderpoortenlaan x Volmolenstr)
Regime C3 voorzien op dit stuk van 28/10 tot 17/11.
- Tijdelijke verordening van 28-10 tot en met maandag 18-11: Gasthuisvest, kant Volmolenstraat: de 6 parkeerplaatsen op de gelijkgrondse berm voorzien van E3 borden. Deze zone dient nadien afgesloten te worden met nadars met C3 verkeersborden. (Tevens nadars met een F45b plaatsen aan de straatkant van de Arthur Vanderpoortenlaan
- Tijdelijke verordening 28-10 tot en met maandag 18-11 : Gasthuisvest, ontsluiting voor de bewoners door midden van een corridor van 6 meter met jersey's en borden E3. Aan de straatkant van de Arthur Vanderpoortenlaan dient een F45b te worden voorzien.
- Tijdelijke verordening van 31-10 tot en met zondag 17-11: enkelrichting, uitgezonderd fietsers, op de Arthur Vanderpoortenlaan van Netelaan naar Koningin Astridlaan.
- - Tijdelijke verordening woensdag 6 en 13-11 alsook op zondagen 3-11, 10-11 en 17-11 (ganse dag):
Op woensdagen en zondagen geen doorgang op de GM van de Fl. V Cauwenberghstraat naar de Rechtestraat en omgekeerd, uitgezonderd fietsers.
- Tijdelijke verordening op vrijdag 8 november i.f.v. de organisatie van de Ladies night van 19 tot 22 uur: geen doorgang op de GM van de Fl. V Cauwenberghstraat naar de Rechtestraat en omgekeerd, uitgezonderd lijnbussen en fietsers.
- Tijdelijke verordening maandag 18 november: parkeervrij maken parkeerstrook voor bocht Netelaan (t.h.v. n. 1 tot en met 3) om het afrijden van de foorwagens te vergemakkelijken. (Zimmerplein en enkele foorkramers Grote Markt rijden weg langs de Netelaan)
- Bewoners rond de Gasthuisvest met een bewonerskaart 'zone binnenstad' mogen gedurende de novemberfoor parkeren op de Werf.
Art 2 :
Het college beslist dat gedurende de novemberfoor de elektriciens beschikbaar zijn om uitsluitend opgeroepen te worden indien er zich problemen voordoen.
De technische diensten zijn beschikbaar voor ondersteuning met de opbouw van de kermis. (herashekken plaatsen, beschermende matten aanleveren, waterkranen voorzien, paaltjes verwijderen waar nodig, ...)
Art 3 :
Het college beslist om de afvaleilanden en de blauwe afvaltonnen te voorzien en deze evenredig te verspreiden over de drie pleinen.
Art 4 :
Foorkramers dienen verplicht te openen tussen 16.00 uur en 20.00 uur. Afwijkingen kunnen bekomen worden mits goedkeuring van de plaatsmeester. (bv. 19.00 uur wegens storm)
Op weekdagen sluit de foor om middernacht, en in het weekend sluit de foor om 1.00 uur 's nachts. Ook de avond van 10 november mag de foor tot 1 uur 's nachts open zijn.
BESLUIT
Art 1 :
Het college heeft kennis genomen van het schrijven dd. 19 augustus 2024 van de Vlaamse Overheid, Departement Omgeving en beslist de bepalingen van artikel 10 van het besluit van de Vlaamse Regering van 1 juli 1997 tot uitvoering van het decreet van 19 april 1995 houdende de maatregelen ter bestrijding en voorkoming van leegstand en verwaarlozing van bedrijfsruimten uit te voeren, d.m.v.:
- het uithangen van een aanplakbrief (ad valvas), met vermelding dat vanaf 18 september 2024 de inventarislijst ter inzage ligt in het stadskantoor
- het uittreksel van de inventaris en de wijze waarop een bezwaarschrift ingediend kan worden, ter inzage te leggen op het stadskantoor, aan het onthaal tijdens de openingsuren, vanaf 18 september 2024 gedurende minstens 10 dagen.
- de aanplakbrief (niet de inventaris zelf) ook op de website te plaatsen gedurende dezelfde periode
Het college stuurt het dossier door naar de gemeenteraad ter kennisgeving.
Het college neemt kennis van het ontwerp plan-MER in functie van het Beleidskader Economie Lier en stuurt het ontwerp plan-MER naar de gemeenteraad ter kennisname.
Het college beslist het ontwerp Beleidskader Economie goed te keuren en stuurt dit door naar de gemeenteraad voor voorlopige vaststelling.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 1 bezwaarschrift werd ingediend.
De elementen uit het bezwaarschrift zijn van die aard dat ze deels kunnen worden bijgetreden en er voorwaarden worden opgelegd.
Art. 2:
Het college beslist het dossier door te sturen naar de Gemeenteraad om de rooilijnwijziging vast te stellen bij de aanvraag tot omgevingsvergunning ingediend door Lier inzake aanleggen ventweg met parkeerstrook en wijzigen rooilijn, gelegen Antwerpsesteenweg 269, 271, 273, 275, 277, 289, 291 en 293, 2500 Lier, volgens het plan met titel ‘rooilijnplan’ dd 3 /10/2022 opgemaakt door Mathieu Petitjean voor Land-expert met een rooilijnverschuiving van 6.5m op het privédomein, mits voldaan wordt aan volgende voorwaarden :
● De grasstroken langs Vogelzang en Donk moeten aangevuld worden met struiken en bomen.
● Deze gronden dienen gratis, vrij en onbelast te worden afgestaan middels een akte van gratis grondafstand alvorens gestart wordt aan de wegenis. Gronden verontreinigd met duizendknoop moeten behandeld worden conform het SB 250 V4.1 en dit moet toegepast worden.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.
Art. 2:
Het college beslist het dossier door te sturen naar de Gemeenteraad om de rooilijn vast te stellen en de wegenis goed te keuren bij de aanvraag tot omgevingsvergunning ingediend door Lier inzake rechttrekken van de hockeyweg voor fiets-o-strade en wijzigen rooilijn, gelegen Hockeyweg 69, 2500 Lier, volgens het plan met titel ‘rooilijnenplan Hockeyweg’ dd 16/11/2021 met kenmerk TPV 3247 opgemaakt door studiebureau Verhaert met plancode rooilijnplan Hockeyweg in het omgevingsloket.
Er wordt een grondruil geregeld met grondafstand van lot 1 van 14560m² en van lot 2 van 549m². En met een wederafstand van lot 3 met een oppervlakte van 77m², lot 4 met oppervlakte 1418m² en lot 5 met oppervlakte 93m², mits voldaan wordt aan volgende voorwaarden :
● De aansluiting van de private toegang (nr 69) moet loodrechter aantakken op de Hockeyweg, nog steeds gebruik makende van de bestaande verharding.
● De beplanting, struiken, bomen zo te plaatsen/snoeien dat de zichtbaarheid voldoende is op het aankomende verkeer op de Hockeyweg/fietsotrade. Zie ook fiche B9 ‘oprijzicht’ van het Vademecum Fietsvoorzieningen.pdf (wegenenverkeer.be).
● De witte belijning van de Hockeyweg moet uniform doorgetrokken worden over de nieuw aan te leggen weg.
● Deze gronden dienen gratis, vrij en onbelast te worden afgestaan middels een akte van gratis grondafstand alvorens gestart wordt aan de wegenis. Gronden verontreinigd met duizendknoop moeten behandeld worden conform het SB 250 V4.1 en dit moet toegepast worden.
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van de verlenging van de tijdelijke bouwpauze tot 1 januari 2026 en beslist om dit punt door te sturen naar de gemeenteraad van september 2024 voor goedkeuring.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.
Art. 2:
Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het plaatsen van ram-palen in het voetpad, te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 3:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
● Het plaatsen van de paaltjes dient te gebeuren door de stad of een door de stad aangestelde aannemer. Het type paaltjes en de levering er van dient in samenspraak met technisch bureau te gebeuren. Qua vormgeving dienen de palen duidelijk anders te zijn dan de standaard palen die de stad Lier gebruikt om aan te geven dat deze geen eigendom van de stad zijn, noch onderhouden/hersteld worden bij schade. Kosten voor ondergrondse sonderingen en levering en plaatsing van de palen dienen begroot te worden na verdere afspraken omtrent de materialen. Uitvoering kan opgestart worden na goedkeuring van de raming door de aanvrager.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
● De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
● Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
● De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
● Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen
● Vanaf 1 april 2024 wordt er geen voetpadwaarborg meer gevraagd. Mogelijks moet u wel een plaatsbeschrijving bezorgen aan de stad van het openbaar domein tussen de perceelsgrens en de rijweg. Dit bij aanvang van de werken. Bij de beëindiging van de werken dient u het einde van de werken te melden aan de stad. Een medewerker van de stad komt de toestand van het openbaar domein ter plaatse controleren. Eventuele kosten zullen worden doorgerekend aan de aanvrager. Meer informatie kan u terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/schade-openbaar-domein-vroeger-voetpadwaarborg
● Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
● De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
● Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
● Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
● De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
● De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag inzake het wijzigen van functie van handelshuis naar handelspand en aparte wooneenheid en verbouwen, gelegen te 2500 Lier te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
● De aanvraag moet volledig conform de Vlaamse stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Brandweerzone Rivierenland (ref. P09890-001/01) van 24 juli 2024 strikt na te leven.
● De nog aanwezige elementen van de historische draagstructuur (moer- en kinderbalken, traditioneel dakgebinte) moeten blijven behouden.
● Het pleisterwerk van de voorgevel moet worden afgewerkt met een kleur conform Kartuizersvest 115.
● Indien in de toekomst de ramen in de voorgevel (verdieping) worden vervangen dient dit naar historisch model (6-vlaks kruisraam) te gebeuren.
● Indien er dusdanig ingrijpende werken worden uitgevoerd aan de vloerplaat van de gelijkvloerse verdieping waardoor hemel- en afvalwater gescheiden kunnen worden afgevoerd, dient het rioleringsstelsel gescheiden tot aan de rooilijn voorzien te worden, incl. het voorzien van een septische put indien verplicht.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
● De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
● Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
● De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
● Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen
● Vanaf 1 april 2024 wordt er geen voetpadwaarborg meer gevraagd. Mogelijks moet u wel een plaatsbeschrijving bezorgen aan de stad van het openbaar domein tussen de perceelsgrens en de rijweg. Dit bij aanvang van de werken. Bij de beëindiging van de werken dient u het einde van de werken te melden aan de stad. Een medewerker van de stad komt de toestand van het openbaar domein ter plaatse controleren. Eventuele kosten zullen worden doorgerekend aan de aanvrager. Meer informatie kan u terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/schade-openbaar-domein-vroeger-voetpadwaarborg
● Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
● De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
● Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
● Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
● De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
● De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het bouwen van garage en carport, te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
● De gevel langs de rechterkant van de garage moet worden afgewerkt met volwaardige materialen zoals alle andere gevels van de garage.
● De breedte van de aansluiting naar de straat mag max 3m zijn. De breedte van de oprit moet aan de rooilijn beperkt worden tot 3 meter per perceel. Voor beide percelen moet dit versmald worden.
● De verharde oppervlakte in de voortuin mag maximum 50% zijn van die voortuin, voor de twee percelen samen.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
● De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
● Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
● De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
● Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen
● Vanaf 1 april 2024 wordt er geen voetpadwaarborg meer gevraagd. Mogelijks moet u wel een plaatsbeschrijving bezorgen aan de stad van het openbaar domein tussen de perceelsgrens en de rijweg. Dit bij aanvang van de werken. Bij de beëindiging van de werken dient u het einde van de werken te melden aan de stad. Een medewerker van de stad komt de toestand van het openbaar domein ter plaatse controleren. Eventuele kosten zullen worden doorgerekend aan de aanvrager. Meer informatie kan u terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/schade-openbaar-domein-vroeger-voetpadwaarborg
● Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
● De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
● Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
● Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
● De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
● De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag inzake het slopen en herbouwen handelspand en woning met behoud voorgevel te weigeren.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om vrijstelling van belasting toe te kennen wegens renovatiewerken (schijf 4) voor de woning met dossiernummer EN18-017924 met ingang van 18/10/2024 tot 17/10/2025.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist de betwisting tegen de opname op de inventaris van leegstand, voor de woning met dossiernummer LS202437, ontvankelijk maar ongegrond te verklaren.
Art 2 :
Het college beslist om een vrijstelling van belasting toe te kennen wegens renovatiewerken (schijf 1) voor de woning met dossiernummer LS202437, met ingang van 31/05/2024 tot en met 30/05/2025.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist op optie A uit te voeren in een proefopstelling. Hierbij zullen op 8 locaties asverschuivingen worden aangebracht, waarbij de fietsers achter de asverschuiving kunnen doorrijden en een vangrail zal worden voorzien om het rijden in de bermen tegen te gaan.
BESLUIT:
Het college neemt kennis van het opvolgingsrapport over de eerste jaarhelft van 2024 en stuurt dit ter kennisname door naar de gemeenteraad.
Art 1 :
Het college keurt de lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL goed voor een totaal bedrag van 13.548,47 euro (van bestelbonnummer 460 tot en met bestelbonnummer 465).
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist de nieuwe voorwaarden en de toewijzing van de concessie uitbating frituur op openbaar domein voor een periode 2025 - 2034 volgens de procedure opgenomen in bijlage A, bijlage B deelnameformulier en het proces verbaal goed te keuren met betrekking tot volgende locaties :
● Schapenkoppenstraat tegenover de parking
● Mechelsesteenweg – Rode Kruislaan op de parking aan de kerk Onze Lieve Vrouw Onbevlekt, kant militair kerkhof
● Veemarkt in het verlengde van de Maasfortbaan op het groene pleintje
● Aarschotsesteenweg vlakbij cultuurcentrum De Mol
Art 2 :
Het college beslist dit dossier ter goedkeuring voor te leggen aan de gemeenteraad.
BESLUIT
Art 1 :
Het college hecht goedkeuring aan de alternatieve werkwijze, om in de Peperbus, editie januari - februari 2025, die eind december 2024 in de bus valt, een A3 versie van de afvalkalender als middenblad op te nemen.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist om de overeenkomst voor te leggen aan de gemeenteraad ter goedkeuring
Art 2 :
De financiële gevolgen zijn:
Actienummer | Omschrijving budgetsleutel | Bedrag | Saldo krediet |
01/03/KAP/04/01 | Vergoedingen en erelonen voor prestaties van derden
| € 24.562,50 | € 29.421,22 |
Budgetsleutel | |||
61300000 |
Actienummer | Omschrijving budgetsleutel | Bedrag | Saldo krediet |
01/03/KAP/04/08 | Plannen en studies - in uitvoering | € 3.750
| € 39.694,17 |
Budgetsleutel | |||
21400007 |
Actienummer | Omschrijving budgetsleutel | Bedrag | Saldo krediet |
01/03/SAP/02/05 | Plannen en studies - in uitvoering
| € 12.409,5 | € 31.080,5 |
Budgetsleutel | |||
21400007 |
Art 3 :
Kopieën:
Aantal | Bestemmeling |
1 | Technisch Bureau Gebouwen |
1 | Financiële dienst |
1 | Gemeenteraad |
1 | Igemo |
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist de vervangingsdagen als volgt te bepalen:
● de vervangingsdag voor 1 november te nemen op vrijdag 30 mei (brugdag na Onze Heer Hemelvaart)
● de overige feestdag wordt aan het verlof toegevoegd.
BESLUIT
Art 1 :
Het college verleent toelating aan de nutsmaatschappijen voor het uitvoeren van werken aan de nutsleidingen op grondgebied van Lier en Koningshooikt.
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van het proces-verbaal van vaststelling nr. 2 betreffende het verlopen van de uitvoeringstermijn en van toepassing worden van de vertragingsboetes op de werken in de Rijenweg.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist volgende gemeentelijke subsidies toe te kennen aan de eigenaars van de woningen gelegen aan Fortweg 4 en Fortweg 6 voor het afkoppelen van de hemelwaterleiding voor aansluiting op een openbare gescheiden riolering.
BESLUIT
Art 1 :
Het college hecht goedkeuring aan de offerte van BMV wegenwerken bv uit Begijnendijk voor het opgieten van de voeg tussen borduur en kantstrook met voegvulling in de Kazernedreef langs beide zijde van de straat over een lengte van 165 lm voor een bedrag van 8.910,00 euro exclusief btw of in totaal 10.781,10 euro inclusief btw, exclusief herziening.
BESLUIT
Art 1 :
Het college hecht goedkeuring aan de bijkomende aanwending voor het uitvoeren van de studie weg- en rioleringswerken Leike tot en met definitieve oplevering door S. Bilt.
BESLUIT
Art 1 :
Het college hecht goedkeuring aan de bijkomende aanwending voor het uitvoeren van de studie van de weg- en rioleringswerken in Senthout t.e.m. definitieve oplevering door S. Bilt bvba.
BESLUIT
Art 1 :
Het college hecht goedkeuring aan de bijkomende aanwending voor het uitvoeren van de studie voor de weg- en rioleringswerken in verkaveling Bogerse Velden West - fase 2 n.a.v. de definitieve oplevering van de opdracht.
BESLUIT
Art 1 :
Het college hecht goedkeuring aan de bijkomende aanwending voor opmaak innameplan naar aanleiding van de uitbreiding van het projectgebied met binnengebied Maanstraat 17-19.
BESLUIT
Art 1 :
Het college hecht goedkeuring aan de offerte van Pidpa voor het vervangen van de bovengrondse hydrant ter hoogte van de brandweerkazerne Hoogveldweg 97.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist dat het bestek met nr. 2024/795 en de raming voor de opdracht “Raamovereenkomst levering betonproducten”, opgesteld door de ontwerper worden goedgekeurd. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten.
Art 2 :
Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking.
Volgende ondernemers worden uitgenodigd om deel te nemen aan de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking:
Stradus NV, Dellestraat 41, Bus te 3550 Heusden-Zolder;
Marlux NV, Albertkade 3 te 3980 Tessenderlo;
Bouwmaterialen Van den Braembussche, Berlaarsesteenweg 128 te 2500 Lier;
Ebema nv, Dijkstraat 3 te 3690 Zutendaal.
De offertes dienen het bestuur ten laatste te bereiken op 8 oktober 2024 om 10.00 uur.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist dat het bestek met nr. 2024/794 en de raming voor de opdracht “Raamovereenkomst voor bouwmaterialen een aanverwanten voor stad en OCMW Lier”, opgesteld door Algemene zaken - aankoop en overheidsopdrachten worden goedgekeurd. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten.
Art 2 :
Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking.
Volgende ondernemers worden uitgenodigd om deel te nemen aan de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking:
Bouwmaterialen Van den Braembussche, Berlaarsesteenweg 128 te 2500 Lier;
Bouwmaterialen Alf. Lambrechts NV, Kapelstraat 43 te 2500 Lier;
Hubo Lier, Antwerpsesteenweg 352 te 2500 Lier;
Gamma België nv, Antwerpsesteenweg 340 te 2500 2500 LIER.
De offertes dienen het bestuur ten laatste te bereiken op 15 oktober 2024 om 09.30 uur.
Het college neemt kennis en stuurt dit door naar de gemeenteraad
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist dat het bestek met nr. 2024/792 en de raming voor de opdracht “Ticketingsysteem Liers Cultuurcentrum”, opgesteld door Algemene zaken - aankoop en overheidsopdrachten worden goedgekeurd. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten.
Art 2 :
Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking.
Volgende ondernemers worden uitgenodigd om deel te nemen:
Ticketmatic België BVBA, Ubicenter, Philipssite 5A, Bus 22 te 3001 Heverlee;
Salto Systems BVBA, Lenniksebaan 451 te 1070 Brussel;
Ticketgang BVBA, Bieststraat 87 te 3191 Hever.
De offertes dienen het bestuur ten laatste te bereiken op 3 oktober 2024 om 10.00 uur.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist toelating te verlenen aan Vriendenkring Brandweer Lier vzw voor de organisatie van het bal van de brandweer op zaterdag 26 oktober 2024 van 20u00 tot 02u00 in de brandweerkazerne, Hoogveldweg 97.
Art 2 :
Het college gaat akkoord met volgende afwijking op de geluidsnormen voor elektronisch versterkte muziek :
Op zaterdag 26/10/2024
● mag het geluidsniveau van de muziek tussen 20u00 en 02u00 niet meer bedragen dan 93 db(A) Laeq,15 min.
● dienen de muziekactiviteiten stipt beëindigd te worden om 02u00.
De organisator moet de omwonende binnen een straal van 200 m rond het evenement, uiterlijk één week voor het evenement informeren en de gegevens van de organisator of verantwoordelijke meedelen;
De organisator voorziet een geluidsmeter met permanente registratie, die permanent de LAeq, 15 min-waarde meet. Deze geluidsmeter dient opgesteld te worden tussen het publiek, aan de DJ- of PA-installatie. De resultaten van de meting dienen voor 29/10/2024 in tabelvorm aan de stad Lier bezorgd te worden (leefmilieu@lier.be).
De beslissing dient op eenvoudig verzoek aan de toezichthoudende diensten getoond kunnen worden.
Art 3 :
Verplicht gebruik van herbruikbare drankrecipiënten. Ook voor eten wordt de voorkeur gegeven aan herbruikbaar cateringmateriaal.
Andere afvalfracties die ontstaan bij het evenement (verpakkingsafval, papier en karton, glas, etensresten...) dienen in de eerste plaats vermeden te worden en in de tweede plaats maximaal gerecycleerd. Het aandeel restafval dient zo klein mogelijk gehouden te worden. De organisatie en deelnemers staan zelf in voor het correct afvoeren van het afval, dwz sorteren en aanbieden als huishoudelijk of bedrijfsafval. Het afval mag niet in de publieke vuilnisbakken worden gedeponeerd.
OPGELET: vanaf 1 januari 2024 is het verplicht om keukenafval en etensresten te sorteren. In een zone waar bezoekers eten, is het aangewezen om een inzamelbak voor etensresten te plaatsen. Ook daar waar het eten bereid wordt, moet een apart recipiënt voorzien worden. De deelnemers en bezoekers van het evenement dienen hier ook over ingelicht te worden.
Het openbaar domein wordt door de organisatie nadien gecontroleerd en waar nodig geveegd/opgeruimd.
Indien er flyers of promomateriaal worden uitgedeeld, gelieve op zoek te gaan naar duurzame producten en producten te vermijden die makkelijk zwerfvuil worden.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen beslist:
Art 1:
Goedkeuring wordt verleend aan het rapport Analyse van 2 locaties voor de bouw van het Liers Cultuurhuis.
Art 2 :
Het college van burgemeester en schepen stelt voor aan de gemeenteraad om de site Tramweglei te weerhouden als meest geschikte locatie voor de ontwikkeling van het Liers Cultuurhuis.
OF
Het college van burgemeester en schepen stelt voor aan de gemeenteraad om de site De Mol te weerhouden als meest geschikte locatie voor de ontwikkeling van het Liers Cultuurhuis.
Art 1 :
Het college beslist de uitkoop van de ondergrondse parking Grote Markt tijdens het weekend van de klant op zaterdag 5 en zondag 6 oktober 2024 goed te keuren.
Art 1 :
Het college neemt kennis van de beslissing van de deputatie.
Art 2 :
Het college beslist niet in beroep te gaan tegen de beslissing.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag inzake het uitbreiden rijwoning + plaatsen dakkapel, te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
• Er dient herbruik voorzien te worden conform de verordening voor de toiletten, wasmachine en buitenkraan.
• Voor aansluiting riolering zijn de standaard richtlijnen van Pidpa voor centraal gebied van toepassing (zie bijlage).
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
● De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
● Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
● De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
● Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen
● Vanaf 1 april 2024 wordt er geen voetpadwaarborg meer gevraagd. Mogelijks moet u wel een plaatsbeschrijving bezorgen aan de stad van het openbaar domein tussen de perceelsgrens en de rijweg. Dit bij aanvang van de werken. Bij de beëindiging van de werken dient u het einde van de werken te melden aan de stad. Een medewerker van de stad komt de toestand van het openbaar domein ter plaatse controleren. Eventuele kosten zullen worden doorgerekend aan de aanvrager. Meer informatie kan u terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/schade-openbaar-domein-vroeger-voetpadwaarborg
● Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
● De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
● Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
● Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
● De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
● De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
BESLUIT
Art 1 :
Het College van Burgemeester en Schepenen heeft geen bezwaar tegen de verdeling van het eigendom, Planeetstraat 2+, afd. 2 sectie A nrs. 566 P8, 566 S8, 566 R8, 566 F8, 566 H8, 566 D8, 566 P7 en 566 L8
BESLUIT
Art 1 :
Het College van Burgemeester en Schepenen heeft geen bezwaar tegen de verdeling van het eigendom, Beekstraat 43, kadastraat gekend als afd. 4 Sectie B nr 572 E3 en 572 F3
Art. 1:
Het college van burgemeester en schepenen heeft geen bezwaar tegen de verdeling van het eigendom Mechelbaan zn, kadastraal gekend als afd. 4 sectie D nr. 0148G.
BESLUIT
Art 1 :
Het College van Burgemeester en Schepenen heeft geen bezwaar tegen de verdeling van het eigendommen, Mimozalaan, Rozenlaan en Tulpenlaan, kadastraal gekend als afd. 3 Sectie F nrs. 316 A4, 328 N6, 329 T4, 329 V en 330 Y6
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist een verbeteringspremie toe te kennen aan de houder van het zakelijk recht ten bedrage van 237,80 euro voor het appartement met dossiernummer EN23-014070.
Art 2 :
De financiële gevolgen zijn:
Actienummer | Omschrijving budgetsleutel | Bedrag | Saldo krediet |
01/01/KAP/03/24 | Aanwenden stedelijke woonpremie | 237,80 euro | 30.512,00 euro
|
Budgetsleutel | |||
062900/64900000 |
Art 1 :
Het college neemt kennis van de lijst bestelbonaanvragen Stad Lier voor een totaal bedrag van 39.251,66 euro, aangemaakt in week 36 van 2024, die de volledige goedkeuringsflow doorlopen hebben.
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van het antwoord van de gouverneur.
Art 2 :
Het college beslist het dossier ter kennisname aan de gemeenteraad voor te leggen.
In zitting van 18 maart 2024 keurt het college het indienen van een gemotiveerde aanvraag tot afwijking op de brandveiligheidsnormen voor de Sint-Gummaruskerk MJPO fase 2 bij de commissie voor afwijking van de FOD Binnenlandse Zaken goed.
De afwijkingscommissie van de FOD Binnenlandse Zaken heeft op datum van 23 augustus 2024 zijn beslissing bezorgd:
Voor de aanvraag om afwijking betreffende punt 0.2 van bijlage 4/1 bij het koninklijk besluit geeft de Commissie een GUNSTIG advies voor de beschermingsmaatregelen van de uitbreiding, op voorwaarde dat voldaan is aan het volgende voorschrift:
De uitbreiding wordt voorzien van een vloerplaat (R)EI 60 met een toegangsluik EI 60 en van een dakstructuur met brandwerende binnenafwerking EI 30.
Zoals voorzien in de alternatieve oplossing voor de vloerplaat en het toegangsluik. Bijkomend te voorzien voor de dakstructuur.
Het ondertekende advies en de beslissing kunnen in bijlage geraadpleegd worden.
Publicatie LBLOD
De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.
Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:
De inhoud van de publicatie op het moment dat deze werd uitgevoerd.
Een unieke identificatie van de gebruiker die de actie heeft uitgevoerd.
De tijdstempel waarop de actie werd uitgevoerd.
Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.