Lier

Zitting van 17 juni 2019

Van 09:00 uur.

 

Overzicht punten

 

Zitting van 17 juni 2019

 

B.2 Huwelijk op woensdag 14/08/2019. GOEDKEURING.

 

Art 1 :

Het college beslist om de huwelijksplechtigheid toe te laten op woensdag 14/08/2019 om 10.00u.

 

Art 2 :

Retributiereglement op de huwelijksplechtigheden dd. 29/05/2017 wordt toegepast.

 

Publicatiedatum: 24/06/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 17 juni 2019

 

B.3 OV 2019/118: plaatsen van een bemaling. Limietdatum: 23/06/2019. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

 

Art. 1:

De aanvraag iinzake plaatsen van een bemaling te vergunnen met voorwaarden.

De aanvraag omvat (eveneens) :

Rubriek

Omschrijving

Aard

Hoeveelheid

Eenheid

3.6.3.2°

Mogelijke zuiveringsinstallatie indien opgepompt grondwater vervuiling bevat.

klasse 2

9,65

M3/UUR

53.2.2°b)2°

Bronbemaling

klasse 2

84600

M3/JAAR

 

Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan omvat:

Rubriek

Omschrijving

Aard

Totale hoeveelheid

Eenheid

3.6.3.2°

Mogelijke zuiveringsinstallatie indien opgepompt grondwater vervuiling bevat.

klasse 2

9,65

M3/UUR

53.2.2°b)2°

Bronbemaling

klasse 2

84600

M3/JAAR

 

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

 

Art. 2:

Volgende bijzondere milieuvoorwaarden worden opgelegd:

  • De begin- en einddatum van de bemaling moeten doorgegeven worden aan de dienst leefmilieu via leefmilieu@lier.be en aan Aquafin.
  • De vergunning wordt afgeleverd voor een periode van 365 dagen te beginnen van  de startdatum van de bemaling.
  • Het bemalingslogboek moet aan het einde van de werken aan de dienst leefmilieu en aan Aquafin overgemaakt worden. Volgende informatie moet minimaal opgenomen worden in het logboek: de beginstand van de meter (foto), de dagdebieten, de eindstand van de meter (foto) en het totaaldebiet.
  • Het dagdebiet mag maximaal 235 m³/dag bedragen.
  • Het jaardebiet mag maximaal 84.600 m³/jaar bedragen.
  • Omdat er een debiet groter dan 10m³/u geloosd wordt, mag de vergunning niet uitgevoerd worden zonder schriftelijke toestemming van Aquafin.
  • Omdat het perceel naast risicopercelen gelegen is, moet er een waterremmende wand geplaatst worden om de verplaatsing van de vervuiling te voorkomen. Het bemalingswater moet wekelijks geanalyseerd worden om te verzekeren dat de lozingsnormen worden behaald.

Volgend aandachtspunt wordt meegegeven:

  •                                                                                                                                                                                                                                                                                                   De lozing mag geen schade aan de waterloopbedding veroorzaken.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Art. 3:

De in art. 1 bedoelde vergunning wordt uitgereikt voor een periode van 365 dagen te beginnen van de start van de exploitatie.

 

Art. 4:

De in artikel 1 bedoelde vergunning is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden:

 

§.1 - algemene voorwaarden:

-        Hoofdstuk 4.1: Algemene voorschriften;

-        Hoofdstuk 4.2: Beheersing van oppervlaktewaterverontreiniging;

-        Hoofdstuk 4.3: Beheersing van bodem en grondwaterverontreiniging;

-        Hoofdstuk 4.4: Beheersing van luchtverontreiniging;

-        Hoofdstuk 4.5: Beheersing van geluidshinder;

-        Hoofdstuk 4.6: Beheersing van hinder door licht;

-        Hoofdstuk 4.7: Beheersing van asbest;

-        Hoofdstuk 4.9: Energieplanning;

-        Hoofdstuk 4.10: Emissies van broeikasgassen.

 

§.2 - sectorale voorwaarden:

-        Afd. 5.3.2: Bedrijfsafvalwaters;

-        Hfst. 5.53: Winning van grondwater;

 

De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden kunnen teruggevonden worden in Vlarem II. Deze zijn evenwel louter indicatief; bij wijzigingen van Vlarem II wordt de exploitant immers steeds geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven. De integrale en geconsolideerde tekst van Vlarem II is te raadplegen op de Milieunavigator, via de link: https://nnavigator.emis.vito.be/

 

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

       De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

       Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

       De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

       Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

       Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

       Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

       De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

         Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

       De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

       De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

     het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

     de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

Publicatiedatum: 24/06/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 17 juni 2019

 

B.4 OV 2019/35: verbouwen van een kantoor en een magazijn, het bouwen van een werkplaats en magazijn, het slopen van een gebouw en het rooien van bomen. ADVIES VOOR POVC INZAKE OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

Art. 1:

Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 1 bezwaarschrift werd ingediend.

 

De elementen uit de verschillende bezwaren zijn van die aard dat ze niet kunnen worden bijgetreden.

 

Art. 2:

Het college beslist de omgevingsvergunning inzake verbouwen van een kantoor en een magazijn, het bouwen van een werkplaats en magazijn, het slopen van een gebouw en het rooien van bomen, voorwaardelijk gunstig te adviseren aan de POVC.

 

Art. 3:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden voorgesteld:

  • Er kan een afwijking afgeleverd worden op artikel art. 5.15.0.6 §1 van VLAREM II,  enkel voor die transporten waar het noodzakelijk is voor het realiseren van een bijzonder transport.
  • De strook tussen de nieuwe verharding en de grens met het agrarisch gebied ten noordwesten op perceel 2 A 285 C (waar men geen verharding inplant) moet aangelegd worden als volwaardige groenbuffer.
  • De plannen van de aanvrager mogen de uitvoering van de keerlussen op de N10, gepland door AWV, niet vertragen of hypothekeren.
  • De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Cel Integraal Waterbeheer (ref IW 2019/35) van 5/06/2019 na te leven, in het bijzonder met de daar vermelde bijzondere voorwaarden:

o        De noordelijke helft van het de bestaande loods 1 moet mee aangesloten worden op de grote wadi in plaats van rechtstreeks aan te sluiten op de riolering.

o        Er moet een overloop van de kleine wadi voorzien worden naar de riolering om wateroverlast te voorkomen.

o        De 70.000 l hemelwaterputten die voorzien zijn op plan moeten geplaatst worden met een maximaal hergebruik voor toiletten, buitenkranen en de carwash.

o        De wadi’s moeten de voorziene afmetingen van 192m² en 2.850m² hebben en moeten een minimale diepte van 30 cm en maximale diepte van 50 cm hebben.

o        De gracht moet 1,5 keer breder t.o.v. de huidige toestand gemaakt worden om zo de inkorting van 9m te compenseren. Er moeten tussenschoten geplaatst worden om het water geleidelijker af te voeren en kans te geven om te infiltreren.

  • De bijgevoegde maatregelen opgelegd in het advies van Cel technisch bureau van 28/05/2019 na te leven, in het bijzonder met de daar vermelde bijzondere voorwaarden en aanbevelingen:

Regenwaterafvoer:

o        Bij de aanvraag is het niet duidelijk of alle hemelwaterafvoeren en privatieve straatkolken naar de voorziene Wadi’s afstromen. Ter hoogte van de Duwijckstraat en de Antwerpsesteenweg wordt melding gemaakt van een “bestaande rioolaansluiting” die nog gebruikt zou worden. Het hemelwater  van de parking en de daken dient ons inziens maximaal af te stromen naar de Wadi’s om de riolering op de Antwerpsesteenweg tijdelijk te ontlasten bij hevige regenval.

o        Op de plannen is geen overloop van Wadi 2 naar de “nieuwe gracht” voorzien aan de westzijde van het terrein. Ook voor Wadi 1 is geen overloop voorzien. Indien de buffercapaciteit van beide wadi’s hierop is berekend is dit de ideale benadering.

o        Indien een overstort voorzien is dient deze zo hoog als technisch mogelijk geplaatst te worden in de Wadi en een maximale diameter van 160mm te hebben.

Droogweerafvoer:

o        Ter hoogte van de aansluiting mogen de rioolbuizen, maximaal, een doormeter van 200 mm hebben. De aansluitingen mogen, maximaal, op een diepte van 60 cm onder het maaiveld aangebracht te worden.

o        Septische put noodzakelijk : ja

o        De belastbaarheid van de ingebuisde gracht ter hoogte van de Antwerpsesteenweg dient afgestemd/aangepast te zijn op de uitzonderlijk zware lasten die de uitbating tot gevolg heeft (telescopische hijskranen). Indien deze dient aangepast te worden is dit een last van de uitbater en dient in overleg met AWV te gebeuren die bevoegd is voor de gewestweg.

  • De maatregelen in de archeologienota waarvan akte werd genomen op 19/12/2018 met referentienummer 9605 moeten uitgevoerd worden overeenkomstig het programma in diezelfde archeologienota, de voorwaarden bij de aktename, en het Onroerenderfgoeddecreet van 12 juli 2013. Na de uitvoering ervan moet een nota gemeld worden voor aktename. De maatregelen in deze nota moeten uitgevoerd worden overeenkomstig het programma in die nota, de voorwaarden bij de aktename, en het Onroerenderfgoeddecreet van 12 juli 2013.

 

De verplicht te vragen adviezen worden gevraagd en gebundeld door de POVC. Het gebundeld advies van de POVC met de standpunten van alle adviesinstanties moet nog kenbaar gemaakt worden. Naar aanleiding van de externe adviezen of het gebundeld advies van de POVC kan het standpunt van de gemeentelijk omgevingsambtenaar en het college van burgemeester en schepenen nog licht wijzigingen.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Publicatiedatum: 24/06/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 17 juni 2019

 

B.5 Uitbetaling subsidie jeugd FOS GOEDKEURING

 

BESLUIT

Art 1:

Het college beslist een subsidie van 450 euro toe te kennen aan FOS in het kader van het subsidiereglement zwerfvuil.

 

Art 2:

De financiële gevolgen zijn:

 

Actienummer Omschrijving budgetsleutel Bedrag Saldo krediet

005.002.018.005

Budgetsleutel

62399999/0200 andere kosten voor prestaties van derden                                                                                                                                                           450                             5145

 

 

Publicatiedatum: 24/06/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 17 juni 2019

 

B.6 Lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college keurt de lijst bestelbons gewone en buitengewone dienst LPL goed voor een totaal bedrag van 15.453,31 euro ( van bestelbonnummer 201900258 tot en met bestelbonnummer 201900267).

 

Publicatiedatum: 24/06/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 17 juni 2019

 

B.7 Speeltuin Kloosterheide gelegen te Marnixdreef, lier: intentieverklaring. GOEDKEURING.

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

 

Publicatiedatum: 24/06/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 17 juni 2019

 

B.8 Omgevingsanalyse in het kader van beleids- en beheerscyclus 2020-2025. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de omgevingsanalyse in het kader van de beleids- en beheerscyclus 2020-2025 goed te keuren.

 

Publicatiedatum: 24/06/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 17 juni 2019

 

B.10 Contract voor onderhoud brandblusapparaten in gebouwen van het stadsbestuur en OCMW van Lier - TOEWIJZING

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist dat er goedkeuring wordt verleend aan het verslag van nazicht van de offertes van 11 juni 2019, opgesteld door Algemene zaken - aankoop en overheidsopdrachten.

 

Het verslag van nazicht van de offertes in bijlage maakt integraal deel uit van deze beslissing.

 

Het college beslist dat de basisopdracht wordt gegund aan de economisch meest voordelige bieder (op basis van de prijs), zijnde Ansul NV, KBO nr. 441557163, Louizalaan 65 bus 11 te 1050 Brussel (Elsene), tegen de prijzen vermeld in de offerte van deze inschrijver.

 

De uitvoering moet gebeuren overeenkomstig de lastvoorwaarden vastgelegd in het bestek met nr. 2019/541.

 

Publicatiedatum: 24/06/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 17 juni 2019

 

B.11 SASK - Vervangen verwarmingsketels en optimalisatie van het stooklokaal. verrekening 3 - GOEDKEURING

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist verrekening nr. 3 m.b.t.  de opdracht "vervangen verwarmingsketels en optimalisatie van het stooklokaal in de SASK" t.b.v. 5.679,05 euro excl. BTW ofwel 6.019,79 euro incl. BTW goed te keuren.

 

Art 2 :

Het college beslist de bijhorende termijnsverlenging van 6 werkdagen goed te keuren.

 

Publicatiedatum: 24/06/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 17 juni 2019

 

B.12 Opmaak beheersplan Grote Markt + Vleeshuis. PRINCIPIËLE GOEDKEURING

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist een offerte te vragen aan Pluspunt architectuur in functie van het uitbreiden van hun lopende opdracht, voor de restauratie van het Vleeshuis, met de opmaak van een beheersplan voor het Vleeshuis.

 

Art 2 :

Het college beslist om de ontwerper voor de opmaak van het beheersplan voor het stadsgezicht Grote Markt en omgeving aan te stellen via de restauratiepool (studieopdracht - beheersplannen)

 

Publicatiedatum: 24/06/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 17 juni 2019

 

B.13 Oversteekplaats KA site Leuvensevest. Ontwerp. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college keurt het ontwerp m.b.t. het aanpassen van het openbaar domein van de Leuvensevest en A. Vanderpoortenlaan ikv bereikbaarheid nieuwe sporthal KA-site met een geraamd bedrag van 51.707,23euro incl. BTW goed.

 

Publicatiedatum: 24/06/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 17 juni 2019

 

B.14 Aanleg van proefvlakken in het Begijnhof en op stuwbrug op het grondgebied van Lier.  Lastenkohier, raming en opstarten procedure - GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist dat het bestek met nr. 2019/548 en de raming voor de opdracht “Aanleg van proefvlakken in het Begijnhof op het grondgebied van Lier”, opgesteld door Algemene zaken - aankoop en overheidsopdrachten en dit in opdracht van het technisch bureau - openbaar domein worden goedgekeurd. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten.

De raming bedraagt € 11.692,19 excl. btw of € 14.147,55 incl. 21% btw (€ 2.455,36 Btw medecontractant).

 

Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking.

 

Volgende ondernemers worden uitgenodigd om deel te nemen aan de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking:

- Maris Natuursteen, Impulsstraat11 te 2220 Heist-op-den-Berg;

- Hegrola NV, Industrieweg 84 te 2260 Heultje-Westerlo;

- Vermetten NV, Industrieweg 11 te 2330 Merksplas;

- Krinkels NV, Weverstraat 39 te 1840 Londerzeel;

- Houwelyckx wegenbouw NV, Wilsonstraat 84 te 2860 St-Katelijne - Waver;

- Hens nv, Bredabaan 54 te 2990 Wuustwezel.

 

De offertes dienen het bestuur ten laatste te bereiken op 12 augustus 2019 om 09.30 uur.

 

 

Publicatiedatum: 24/06/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 17 juni 2019

 

B.15 Herstellen asfaltwegen dienstjaar 2019- meerwerken. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist de volgende herstellingen te laten uitvoeren binnen de post voor het uitvoeren van voegvullingen van het bestek 'asfaltwerken'  :

• nieuwe toplaag Beukheuvel 49 - 51 (enkel eerste 50m van de straat) :

  1.100 euro exclusief BTW of in totaal 1.331 euro inclusief BTW

• nieuwe toplaag zijweg Sander De Vosstraat 120 - 124 (enkel eerste 50 m van de straat) :

  1.600 euro exclusief BTW of in totaal 1.936,00 euro inclusief BTW.

 

Publicatiedatum: 24/06/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 17 juni 2019

 

B.16 Kandidaat  lidmaatschap Ring van Europese Ijzersteden. WEIGERING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist niet in te gaan op de vraag van het bestuur van de 'Ring of the European Cities of Iron Works' om lid te worden van hun vereniging.

 

Publicatiedatum: 24/06/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 17 juni 2019

 

B.17 30/08-31/08 & 1/09/2019 : Boho Wine Fest. Evenementenweide. GOEDKEURING.  Stadspark. WEIGERING.

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

 

Publicatiedatum: 24/06/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 17 juni 2019

 

B.18 24 & 25/08/2019 : 't Lammeke Feest. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist toelating te geven aan het comité voor het organiseren van 't Lammeke Feest op zaterdag 24/08/2019 tot 02u00 en zondag 25/08/2019 tot 24u00.

 

Het advies van de Brandweer moet opgevolgd worden.

De  afwijking op de geluidsnormen dient strikt te worden nageleefd.

 

Art 2 :

Om tijdens het evenement een voldoende hoog geluidsniveau te kunnen bereiken, maar anderzijds geen overmatige hinder naar de omgeving teweeg te brengen, kan een afwijking op de geluidsnormen worden toegestaan, mits rekening gehouden wordt met de principes die op 10 maart 2014 en 21 maart 2016 door het college werden vastgelegd en gepast geluidsbeperkende maatregelen worden genomen.

 

Om de omgeving niet overmatig te hinderen zijn volgende voorwaarden noodzakelijk:

Op zaterdag 24-08-2019

mag het geluidsniveau van de muziek tussen 12.00u tot 02.00u niet meer bedragen dan 93 db(A) Laeq,15 min;

dienen de muziekactiviteiten stipt beëindigd te worden 02.00u;

de organisator moet de omwonende binnen een straal van 200 m rond het evenement, uiterlijk één week voor het evenement informeren en de gegevens van de organisator of verantwoordelijke meedelen;

de organisator voorziet een geluidsmeter met permanente registratie, die permanent de LAeq, 15 min-waarde meet. Deze geluidsmeter dient opgesteld te worden tussen het publiek, aan de DJ- of PA-installatie.

De resultaten van de meting dienen voor 27/08/2019 in tabelvorm aan de stad Lier bezorgd te worden (leefmilieu@lier.be)

 

Op zondag 25-08-2019

mag het geluidsniveau van de muziek tussen 12.00u tot 24.00u niet meer bedragen dan 93 db(A) Laeq,15 min;

dienen de muziekactiviteiten stipt beëindigd te worden 24.00u;

de organisator moet de omwonende binnen een straal van 200 m rond het evenement, uiterlijk één week voor het evenement informeren en de gegevens van de organisator of verantwoordelijke meedelen;

de organisator voorziet een geluidsmeter met permanente registratie, die permanent de LAeq, 15 min-waarde meet. Deze geluidsmeter dient opgesteld te worden tussen het publiek, aan de DJ- of PA-installatie.

De resultaten van de meting dienen voor 27/08/2019 in tabelvorm aan de stad Lier bezorgd te worden (leefmilieu@lier.be)

 

De beslissing dient op eenvoudig verzoek aan de toezichthoudende diensten getoond

kunnen worden.

 

Art 3 :

Bij aanhoudende droogte en hitte zullen er op Vlaams niveau extra maatregelen genomen

worden om brandgevaar en risico's voor inwoners of publiek bij evenementen e.d. te

beperken.

Deze moeten onverwijld opgevolgd worden zelfs eventueel het annuleren van dit evenement.

 

Publicatiedatum: 24/06/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 17 juni 2019

 

B.19 22 tem 25/08/2019 : Paterkeskermis. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist toelating te verlenen aan het Paterkeskermis Comité voor het organiseren van Paterkeskermis van 22/08/2019 te 18u00 tot 25/08/2019 te 01u00  (afbraak tot uiterlijk 27/08/2019 te 20.00 uur).

 

Het college beslist dat de feesttent op de parking E. Staaslei, rechts naast de kerk, kan opgesteld worden vanaf dinsdag 20/8 om 9u.

 

Het college gaat akkoord met

- het plaatsen van een feesttent op de parking E. Staaslei, mits de voorwaarden zoals vermeld in het advies van de brandweer worden nageleefd

- het plaatsen van een toiletwagen in de E. Staaslei, mits de omgeving van de wagen in een reine toestand wordt gehouden

- het organiseren van de rommelmarkt, mits volgende voorwaarden:

- tussen de standhouders dient een vrije ruimte te zijn van min. 4 meter zodat de huizen bereikbaar blijven voor de hulpdiensten. Indien er geen 4 meter beschikbaar is moet contact opgenomen worden om een alternatieve opstelling te bespreken.

- de toegang tot de huizen mag niet verhinderd worden. Dit betekent dat er van op de straat recht naar de voordeur een vrije doorgang moet zijn. Dit is onder meer belangrijk voor bewoners met kleine kinderen (om hun huis te kunnen verlaten) en voor de hulpdiensten (om een slachtoffer met een brancard uit zijn of haar huis te halen).

- het organiseren van een optocht

 

Art 2 :

Het college gaat akkoord met volgende verkeersmaatregelen :

 

- Afsluiten Ernest Staaslei voor plaatsen toiletwagen van woensdag 21/8 om 12u tot maandag

26/8 om 12u.

 

- Voor de rommelmarkt op zondag 25/8  parkeerverbod in de

Frederik Peltzerstraat vanaf de Kavesweg tot Kartuizersvest aan Vervlietstraat (doorgang F.

Peltzerstraat naar Waterpoortstraat moet openblijven), Kantstraat, Renaat Veremansplein,

Rederijkerslei+ betaalparking, Kruisbogenhofstraat van R. Veremansplein tot ingang

administratief centrum, Parelstraat, Ernest Staaslei en Kavesweg.

 

- Parkeerverbod en afsluiten straten van 6u tot 20u.

 

- Kartuizersvest dient dubbelrichting gemaakt te worden van Antwerpsestraat tot Vervlietstraat.

 

Geen bezwaar tegen de optocht indien de wegcode wordt nageleefd, inzonderheid artikel 42.

 

Signalisatieplan en tijdelijke verordening kan opgemaakt worden. Signalisatie te voorzien door stadsdiensten.  Extra nadar te voorzien voor het afsluiten van straten (20 stuks) Deze dient geplaatst en verwijderd te worden door organisatoren.

 

 

 

Art 3 :

 

Het college beslist een afwijking van de geluidsnormen toe te staan mits het naleven van de opgelegde voorwaarden.

 

Om de omgeving niet overmatig te hinderen zijn volgende voorwaarden noodzakelijk:

 

Op donderdag 22-08-2019

mag het geluidsniveau van de muziek tussen 19.00u tot 00.00u niet meer bedragen dan 93 db(A) Laeq,15 min;

dienen de muziekactiviteiten stipt beëindigd te worden 00.00u;

de organisator moet de omwonende binnen een straal van 200 m rond het evenement, uiterlijk één week voor het evenement informeren en de gegevens van de organisator of verantwoordelijke

meedelen;

de organisator voorziet een geluidsmeter met permanente registratie, die permanent de LAeq, 15 min-waarde meet. Deze geluidsmeter dient opgesteld te worden tussen het publiek, aan de DJ- of PA-installatie.

 

Op vrijdag 23-08-2019

mag het geluidsniveau van de muziek tussen 14.00u tot 19.00u niet meer bedragen dan 85 dB(A )Laeq, 15min;

mag het geluidsniveau van de muziek tussen 19.00u tot 02.00u niet meer bedragen dan 93 db(A) Laeq,15 min;

dienen de muziekactiviteiten stipt beëindigd te worden 02.00u;

de organisator moet de omwonende binnen een straal van 200 m rond het evenement, uiterlijk één week voor het evenement informeren en de gegevens van de organisator of verantwoordelijke meedelen;

de organisator voorziet een geluidsmeter met permanente registratie, die permanent de LAeq, 15 min-waarde meet. Deze geluidsmeter dient opgesteld te worden tussen het publiek, aan de DJ- of PA-installatie.

 

Op zaterdag 24-08-2019

mag het geluidsniveau van de muziek tussen 13.00u tot 19.00u niet meer bedragen dan 85 dB(A) Laeq, 15min;

mag het geluidsniveau van de muziek tussen 20.00u tot 02.00u niet meer bedragen dan 93 db(A) Laeq,15 min;

dienen de muziekactiviteiten stipt beëindigd te worden 02.00u;

de organisator moet de omwonende binnen een straal van 200 m rond het evenement, uiterlijk één week voor het evenement informeren en de gegevens van de organisator of verantwoordelijke meedelen;

de organisator voorziet een geluidsmeter met permanente registratie, die permanent de LAeq, 15 min-waarde meet. Deze geluidsmeter dient opgesteld te worden tussen het publiek, aan de DJ- of PA-installatie.

 

Op zondag 25-08-2019

mag het geluidsniveau van de muziek tussen 13.00u tot 19.00u niet meer bedragen dan 85 dB(A) Laeq, 15min;

mag het geluidsniveau van de muziek tussen 18.00u tot 24.00u niet meer bedragen dan 93 db(A) Laeq,15 min;

dienen de muziekactiviteiten stipt beëindigd te worden 24.00u;

Op dagen gevolgd door een weekdag kan er na 24u00 geen afwijking toegekend worden. Daarom wordt de aanvraag om tot 1u muziek te mogen draaien niet ingewilligd.

de organisator moet de omwonende binnen een straal van 200 m rond het evenement, uiterlijk één week voor het evenement informeren en de gegevens van de organisator of verantwoordelijke meedelen;

de organisator voorziet een geluidsmeter met permanente registratie, die permanent de LAeq, 15 min-waarde meet. Deze geluidsmeter dient opgesteld te worden tussen het publiek, aan de DJ- of PA-installatie.

 

De metingen van de verschillende data worden op 27-08-2019 ten laatste in excelvorm doorgegeven aan de dienst leefmilieu (leefmilieu@lier.be).

 

De beslissing dient op eenvoudig verzoek aan de toezichthoudende diensten getoond kunnen

worden.

 

Art 4 :

Het college beslist dat de organisator niet mag afwijken van het gevraagde programma.

De organisator dient bij elk activiteit aanwezig te zijn en de genomen beslissing door het college dienen te worden volgen.

Activiteiten die niet aangevraagd werden kunnen niet doorgaan en hier zal ook geen politiebegeleiding voor voorzien worden.

 

Art 5 :

Het college beslist dat de organisatie er zich dient van bewust te zijn dat inbreuken betreffen 'roken' niet mogen plaatsvinden. Zij dient er zich toe te verbinden om te zorgen dat dit niet kan gebeuren en dient dus alle mogelijke maatregelen te treffen om het roken te verhinderen. Zowel dmv de wettelijk voorziene zaken zoals oa. het aanbrengen van pictogrammen met verbodsteken (tot roken)  en geen asbakken voorzien als dmv van andere maatregelen. Indien er bezoekers aanstalten maken of effectief zouden roken dienen deze er onmiddellijk op gewezen worden en zo nodig de toegang ontzegd te worden.

 

Het openbaar domein dient netjes te worden achtergelaten. Afval dient verwijderd te worden door de organisatoren.

 

 

Publicatiedatum: 24/06/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 17 juni 2019

 

B.20 17/08/2019 : Cube of Truth. WEIGERING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist geen toelating te geven voor het organiseren van een project van ‘Anonymous for the Voiceless’, een internationale organisatie die veganisme promoot.

 

Art 2 :

Weigering wordt gegeven op grond van gevaar voor de verstoring van de openbare orde.

 

Publicatiedatum: 24/06/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 17 juni 2019

 

B.21 Lier Centraal 2019. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist GOEDKEURING te geven voor de organisatie van Lier Centraal  XL ! op de Grote Markt in Lier.

 

De organisatie dient rekening te houden met volgende voorwaarden:

 

-Data:

Donderdag 11 & 25  juli en 8 en 22 augustus 2019, van 19u tot 23.30u

Vrijdag 30 augustus 2019, van 14u tot 18u00

 

-De toegang is gratis.

 

De planning ziet er voor de optredens op donderdag steeds als volgt uit:

-Donderdag:

voormiddag: levering materiaal + opbouw

namiddag: opbouw

Alles wordt dezelfde avond nog opgeruimd en het terrein wordt proper gemaakt.

-Vrijdag: ophalen materiaal + afval stad

 

De planning voor vrijdag 30 augustus 2019 :

voormiddag levering materiaal + opbouw

Vanaf 20u00 wordt er gestart met de opruim : terrrein proper maken + ophalen materialen + ophalen afval + markt plein volledig leeg maken voor de wekelijkse markt die op zaterdag doorgaat.

 

-Er geldt een verbod op ambulante handel op de Grote Markt tijdens  de dagen van 'Lier Centraal XL'  De verkoop/exploitatie en/of toekenning van de rechten hiervoor is voorbehouden voor de organisatie.

 

- De organisator van Lier Centraal dient zelf met de horeca van de Grote Markt een overleg te organiseren en de nodige afspraken te maken. De afspraken dienen te worden overgemaakt aan de evenementen - verkeersdienst LPL - Team ondernemen

 

Verkeer: Het college beslist dat volgende verkeersmaatregelen dienen te worden genomen:

Inname openbaar domein (15 parkeerplaatsen) op de Vismarkt :

Op 11/7 – 25/7 – 8/8 en 22/8 van 14 tot 24 uur

Op 30/8 van 8 tot 20 uur

 

Afsluiten van de Grote Markt voor alle verkeer (conform Zaterdagmarkt, deel GM waarbij de K. Albertstraat dood loopt thv het Vlietje en de Eikelstraat thv de Lantaarnstraat.) :

Op 11/7 – 8/8 en 22/8 van 14 tot 02 uur

Op 30/8 van 11 tot 22 uur

 

Er zijn betonblokken nodig op alle (5) edities. Deze dienen binnen het afgesloten gebied geplaatst te worden, maximaal zichtbaar en gesignaleerd.

 

Er zal een Way-in en Way-out systeem gehanteerd worden op 8/8 en 30/8.

 

Bewaakte fietsenparking te voorzien op de Vismarkt en F Timmermansplein. Bij de grotere edities kan bijkomend de parking op de Schapenkoppenstraat voorzien worden.

 

Het wordt tevens aangeraden om ook een fietsenparking te voorzien aan de andere zijde (omgeving Fl Van Cauwenberghstraat – Antwerpsestraat). Locatie dient te worden onderzocht door technisch bureau.

 

De signalisatie zal door de stadsdiensten worden plaatsen. Dit is complexe materie en bijgevolg geen lekenwerk.

 

Het verwijderen van de signalisatie, na elke editie, dient te gebeuren door de organisator zelf.

Hiervoor zal een duidelijk plan met de geplaatste signalisatie overgemaakt worden door de verkeersdienst LPL/ cel Mobiliteit aan de organisator.

 

Er wordt toelating gegeven voor het plaatsen van één personenwagen - toebehorend aan de organisatie- naast het Belfort achter het podium, en dit voor de beveiliging van waarden.

 

Logistiek:

-De organisatie kan gebruik maken van de toiletten in het stadhuis. Lier Centraal voorziet een toiletdame en zorgt ervoor dat deze proper worden achtergelaten.

Extra toiletten: bovenop de toiletten in het stadhuis moet er een extra toiletwagen geplaatst worden

-toelating voor het gebruik van het Vleeshuis als backstageruimte, doorlopend van 01/07 t.e.m. 31/08/2019

 

-er wordt toelating gegeven om gratis gebruik te kunnen maken van elektriciteitsvoorzieningen van de stad.

-De organisatie zorgt ervoor dat het terrein proper wordt achtergelaten en verzamelt het afval in dichtgeknoopte zakken op 1 centrale plaats  tegen vrijdagochtend.  De stadsdiensten zorgen ervoor dat dit gratis wordt opgehaald en verwerkt.

 

De organisatie kan gratis gebruik maken van stadsmateriaal, indien beschikbaar.

 

-LPL geeft door of en waar betonblokken geplaatst zullen worden. Deze worden voorzien door de stadsdiensten.

 

-Het advies van de Brandweer en de noodplanning dient gevolgt te worden.

 

ANPR:

-Voor wagens die gedurende de hele periode regelmatig in het centrum aanwezig moeten zijn in functie van de organisatie van Lier Centraal worden er vooraf doorgangskaarten aangemaakt.

De nummerplaten hiervoor dienen min. 2 weken vooraf doorgegeven te worden aan info@lier.be.

De doorgangskaarten worden gratis opgemaakt.

 

Voor wagens die slechts één editie aanwezig zijn dienen geen doorgangskaarten opgemaakt te worden. De nummerplaten dienen wel vooraf doorgestuurd te worden naar handhaving@lier.be, zodat zij toegang kunnen krijgen. Indien er last-minute nog een wijziging doorgaat dient de nummerplaat ten laatste 24u nadien doorgemaild te worden naar handhaving@lier.be.

 

Promo

-Er wordt toelating gegeven voor het plaatsen van een LEDscherm op de Grote markt tijdens het evenement.

 

Art 2 :

Het college beslist om een geluidsafwijking toe te staan.

Om de omgeving niet overmatig te hinderen zijn volgende voorwaarden noodzakelijk:

 

Op donderdag 11-07-2019

mag het geluidsniveau van de muziek tussen 20.00u (aansluitend op Vlaanderen Feest) tot 00.00u niet meer bedragen dan 93 db(A) Laeq,15 min;

dienen de muziekactiviteiten stipt beëindigd te worden 00.00u;

de organisator moet de omwonende binnen een straal van 200 m rond het evenement, uiterlijk één week voor het evenement informeren en de gegevens van de organisator of verantwoordelijke meedelen;

de organisator voorziet een geluidsmeter met permanente registratie, die permanent de LAeq, 15 min-waarde meet. Deze geluidsmeter dient opgesteld te worden tussen het publiek, aan de DJ- of PA-installatie.

De resultaten van de meting dienen voor 15/07/2019 in tabelvorm aan de stad Lier bezorgd te worden (leefmilieu@lier.be).

 

 

Op donderdag 25-07-2019

mag het geluidsniveau van de muziek tussen 20.00u tot 00.00u niet meer bedragen dan 93 db(A) Laeq,15 min;

dienen de muziekactiviteiten stipt beëindigd te worden 00.00u;

de organisator moet de omwonende binnen een straal van 200 m rond het evenement, uiterlijk één week voor het evenement informeren en de gegevens van de organisator of verantwoordelijke meedelen;

de organisator voorziet een geluidsmeter met permanente registratie, die permanent de LAeq, 15 min-waarde meet. Deze geluidsmeter dient opgesteld te worden tussen het publiek, aan de DJ- of PA-installatie.

De resultaten van de meting dienen voor 29/07/2019 in tabelvorm aan de stad Lier bezorgd te worden (leefmilieu@lier.be)

 

Op donderdag 08-08-2019

mag het geluidsniveau van de muziek tussen 20.00u tot 00.00u niet meer bedragen dan 93 db(A) Laeq,15 min;

dienen de muziekactiviteiten stipt beëindigd te worden 00.00u;

de organisator moet de omwonende binnen een straal van 200 m rond het evenement, uiterlijk één week voor het evenement informeren en de gegevens van de organisator of verantwoordelijke meedelen;

de organisator voorziet een geluidsmeter met permanente registratie, die permanent de LAeq, 15 min-waarde meet. Deze geluidsmeter dient opgesteld te worden tussen het publiek, aan de DJ- of PA-installatie.

De resultaten van de meting dienen voor 12/08/2019 in tabelvorm aan de stad Lier bezorgd te worden (leefmilieu@lier.be)

 

 

Op donderdag 22-08-2019

mag het geluidsniveau van de muziek tussen 20.00u tot 00.00u niet meer bedragen dan 93 db(A) Laeq,15 min;

dienen de muziekactiviteiten stipt beëindigd te worden 00.00u;

de organisator moet de omwonende binnen een straal van 200 m rond het evenement, uiterlijk één week voor het evenement informeren en de gegevens van de organisator of verantwoordelijke meedelen;

de organisator voorziet een geluidsmeter met permanente registratie, die permanent de LAeq, 15 min-waarde meet. Deze geluidsmeter dient opgesteld te worden tussen het publiek, aan de DJ- of PA-installatie.

De resultaten van de meting dienen voor 26/08/2019 in tabelvorm aan de stad Lier bezorgd te worden (leefmilieu@lier.be)

 

Op vrijdag 30-08-2019

mag het geluidsniveau van de muziek tussen 14.00u tot 20.00u niet meer bedragen dan 93 db(A) Laeq,15 min;

dienen de muziekactiviteiten stipt beëindigd te worden 20.00u;

de organisator moet de omwonende binnen een straal van 200 m rond het evenement, uiterlijk één week voor het evenement informeren en de gegevens van de organisator of verantwoordelijke meedelen;

de organisator voorziet een geluidsmeter met permanente registratie, die permanent de LAeq, 15 min-waarde meet. Deze geluidsmeter dient opgesteld te worden tussen het publiek, aan de DJ- of PA-installatie.

De resultaten van de meting dienen voor 2/09/2019 in tabelvorm aan de stad Lier bezorgd te worden (leefmilieu@lier.be).

 

De beslissing dient op eenvoudig verzoek aan de toezichthoudende diensten getoond kunnen

worden.

 

 

Publicatiedatum: 24/06/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 17 juni 2019

 

C.3 Zomerkermis Koningshooikt - Afwezigheid abonnementhouder Thijs Tom (gebakkraam) - KENNISNAME.

 

Het schepencollege neemt kennis van de afwezigheid betreffende abonnementhouder Thijs Tom op de zomerkermis te Koningshooikt.

 

Publicatiedatum: 24/06/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 17 juni 2019

 

C.4 aanvraag vergunning VVB - Noel Aras. GOEDKEURING

 

BESLUIT:

Art 1 :

Het college beslist een vergunning te verlenen aan Noël Aras, Sint-Jozefsstraat 28 bus 3 te 2500 Lier voor een VVB dienst op het grondgebied van Lier voor een periode van 5 jaar. De aanvraag voldoet aan alle voorwaarden. Noël Aras mag 1 voertuig inzetten als VVB.

 

De vergunning is vijf jaar geldig en loopt van 18 juni 2019 tot 17 juni 2024. Het vergunde voertuig krijgt het volgend herkenningsnummer: 0042

 

De gehanteerde minimumtarieven zijn:

• basistarief: 180 euro (voor de eerste 3 uur)

 

Art 2 :

Het belastingreglement op taxi's en VVB's (verhuur van voertuigen met bestuurder),

Art 3 :

 

Kopieën:

 

Aantal

Bestemmeling

1

Aanvrager

1

Financiën

 

 

 

 

Publicatiedatum: 24/06/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 17 juni 2019

 

C.5 Openbaar onderzoek waterbeleidsnota en bijhorende plan-MER:  ADVIES

 

Art 1 :

Het college beslist de inhoud van de waterbeleidsnota en de plan-mer gunstig te adviseren.

 

Publicatiedatum: 24/06/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 17 juni 2019

 

C.6 OV 2019/95: plaatsen van een zonneluifel. Limietdatum: 18/06/2019. OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

Art. 1:

De aanvraag ingediend inzake plaatsen van een zonneluifel, te vergunnen met voorwaarden.

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

  • De aanvraag moet volledig conform de Vlaamse stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.  Deze kan worden nagelezen op www.toegankelijkgebouw.be.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

       De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

       Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

       Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

       De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

       Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

       Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

       Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

       De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

       Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

         Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

       De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

       De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

     het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

     de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

Publicatiedatum: 24/06/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 17 juni 2019

 

C.7 OV 2019/111: regulariseren van 5 parkeerplaatsen en één fietsenstalling. Limietdatum: . OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

Art. 1:

De aanvraag ingediend inzake regulariseren van 5 parkeerplaatsen en één fietsenstalling, te vergunnen met voorwaarden.

De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.

 

Art. 2:

Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:

Er worden geenspecifieke stedenbouwkundige voorwaarden opgelegd.

 

De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.

 

Volgende bepalingen zijn van toepassing:

1)      De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.

2)      Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.

3)      Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.

4)      De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;

5)      Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/Wonen_in_Lier/Bouwen_en_verbouwen/Aanvragen

6)      Er dient mogelijks een waarborg betaald te worden voor de wegenis, het voetpad, eventuele fietspaden, rioolkolken, grachten en/of groenstroken.  Deze waarborg dient gestort te worden op rekening van de stad mét vermelding van factuurnummer. Voor de betaling van deze som zal een afzonderlijke factuur worden opgestuurd. De waarborg wordt terugbetaald nadat de bouwwerken voltooid zijn. Eventuele schade zal in mindering worden gebracht. De werken kunnen slechts aangevat worden na betaling van de waarborg. U dient ook een plaatsbeschrijving binnen te brengen, alsook een aanvang der bouwwerken. Deze documenten kan u ons bezorgen via de website van de stad: https://www.lier.be/IK_WIL/Ik_wil_een_aangifte_doen/Waarborg_voetpad

7)      Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.

8)      De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).

9)      Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.

10)  Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk  nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.

11)  De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.

12)  De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :

     het verval van de vergunning die de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit tot voorwerp heeft, vermeld in artikel 99 van het decreet van 25 april 2014;

     de vrijwillige gedeeltelijke of gehele definitieve stopzetting van de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit.

 

Publicatiedatum: 24/06/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 17 juni 2019

 

C.8 Verbeterinsgpremie SVK-woning - GOEDKEURING

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist een verbeteringspremie toe te kennen aan betrokkene, ten bedrage van 1152.75 euro voor een appartement gelegen te Lier.

 

Publicatiedatum: 24/06/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 17 juni 2019

 

C.9 Lijst bestelbons Stad Lier. KENNISNAME.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college neemt kennis van de lijst bestelbons Stad Lier voor een totaal bedrag van 30.270,79 euro ( bestelbonnummers 201901188, 201901190, 201901202, 201901207, 201901213, 201901217 en van bestelbonnummer 201901228 tot en met bestelbonnummer 201901278, met uitzondering van bestelbonnummers 201901248, 201901266, 201901268, 201901269, 201901274, 201901276 ).

 

Publicatiedatum: 24/06/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 17 juni 2019

 

C.10 Vraag tot goedkeuring van de vernietiging van archiefdossiers. GOEDKEURING.

 

BESLUIT

Art 1 :

Het college beslist over te gaan tot de vernietiging van de archiefbescheiden zoals opgesomd in de lijsten in de bijlagen.

 

Publicatiedatum: 24/06/2019
Overzicht punten

 

Zitting van 17 juni 2019

 

T.1 OV 2019/148: bouwen van tuinbouwserres, loods, buffertank, WKK en aanhorige constructies. ADVIES INZAKE OMGEVINGSVERGUNNING.

 

BESLUIT

Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.

 

Art. 1:

Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 8 bezwaarschrift(en) werd(en) ingediend.

 

De elementen uit de verschillende bezwaren zijn van die aard dat ze (deels) kunnen worden bijgetreden en de vergunning geweigerd dient te worden.

 

Art. 2:

Het college beslist de omgevingsvergunning inzake bouwen van tuinbouwserres, loods, buffertank, WKK en aanhorige constructies ongunstig te adviseren.

 

Publicatiedatum: 24/06/2019