BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist dat bijkomend krediet dient vastgelegd te worden voor het raamcontract voor de levering van auto-onderdelen voor de uitvoerende diensten van stad en OCMW Lier, toegewezen aan Philibert BVBA, KBO nr. 0444239709, Stenenstap 20 te 2500 Lier.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist dat het huidige raamcontract bij de firma Profit-stock verder kan gezet worden na overname en dat het resterend krediet kan verschoven worden.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist het herstellen van de verlichting aan de Atletiekpiste te Lier voor een totaalbedrag van 17.072,89 euro incl. 21% btw toe te wijzen aan de firma EcoBeam bv uit Malle.
BESLUIT
Het college neemt kennis van de brief van het Vlaams Energie- & Klimaatagentschap over de toekomstige open data verplichting voor openbare besturen en geeft het mandaat aan het Vlaamse Energiebedrijf (VeB) voor de data-export uit E-Lyse.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist dat voor de opdracht “Raamcontract voor de levering van kantoorbenodigdheden voor stad en OCMW Lier - bijkomend krediet wordt vastgelegd op naam van de firma Cockaert Copy Service bvba, KBO 0473729687, Antwerpsesteenweg 11-13 te 2500 LIER.
BESLUIT
Art 1:
Het college neemt kennis van de resultaten van de bevraging - evaluatie verkeerssituatie Bremstraat-Hulststraat-Hoog-Lachenen-Maaikeneveld.
Art 2 :
Het college volgt de voorkeur van de buurtbewoners en geeft de opdracht de tijdelijke verkeersmaatregelen onmiddellijk te verwijderen.
Art 3 :
Het college geeft opdracht aan de dienst communicatie om de resultaten terug te koppelen naar de buurt.
Art 4:
Het college beslist om de resultaten van de bevraging te delen met de gemeente Duffel en hen uit te nodigen om hierover in verder overleg te gaan.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist toelating te verlenen aan wildbeheereenheid regio Lier voor de organisatie van de Sint Hubertusviering op zondag 10 november 2024 van 08u00 tot 15u00 op het Renaat Veremansplein.
Art 2 :
Het college gaat akkoord met volgende verkeersmaatregelen :
Parkeer- en stilstaanverbod op zondag 10/11/2024 van 07u00 tot 15u00 op het R Veremansplein (kant kerk + verhoogde parking middenplein + zandparking naast de kerk) en in de E. Staaslei.
De E. Staeslei en het R. Veremansplein afsluiten voor alle verkeer op zondag 10/11/2024 van 08u00 tot 15u00.
Volgende kruispunten blijven steeds beschikbaar :
● Rederijkerslei x Kruisbogenhofstraat x R. Veremansplein
● R. Veremansplein x Parelstraat
● R. Veremansplein x Kantstraat
Een signalisatieplan en tijdelijke verordening kunnen opgemaakt worden.
Levering en plaatsing van het parkeerverbod door de stadsdiensten.
Levering van de overige signalisatie door de stadsdiensten, plaatsing en verwijdering door de organisator.
Art 3 :
Een minimale doorgang van minimum 4m voor de hulpdiensten dient gegarandeerd te zijn. Elementen die binnen de minuut verplaatsbaar zijn met de hand (bv. stoelen, lichte tafels, …), kunnen in deze vrije doorgang worden geplaatst, onder voorbehoud dat deze onmiddellijk kunnen worden weggenomen in geval van een incident. Het is niet toegelaten zwaardere objecten, zoals bijvoorbeeld parasolvoeten, in de vrije doorgang te plaatsen.
Omwille van bepaalde weersomstandigheden (vb. wind > 5 bft, storm, extreme droogte/hitte, brandindex,…) kunnen te allen tijde door de burgemeester extra maatregelen worden opgelegd in functie van de openbare veiligheid.
De adviezen van de brandweer dienen opgevolgd te worden.
Art 4 :
Het college beslist aan de organisator machtiging te verlenen voor het schenken van gedistilleerde/sterke dranken tijdens de Sint Hubertusviering in het kader van een occasionele drankgelegenheid.
Art 5 :
Verplicht gebruik van herbruikbare drankrecipiënten. Ook voor eten wordt de voorkeur gegeven aan herbruikbaar cateringmateriaal.
Andere afvalfracties die ontstaan bij het evenement (verpakkingsafval, papier en karton, glas, etensresten...) dienen in de eerste plaats vermeden te worden en in de tweede plaats maximaal gerecycleerd. Het aandeel restafval dient zo klein mogelijk gehouden te worden. De organisatie en deelnemers staan zelf in voor het correct afvoeren van het afval, dwz sorteren en aanbieden als huishoudelijk of bedrijfsafval. Het afval mag niet in de publieke vuilnisbakken worden gedeponeerd.
OPGELET: vanaf 1 januari 2024 is het verplicht om keukenafval en etensresten te sorteren. In een zone waar bezoekers eten, is het aangewezen om een inzamelbak voor etensresten te plaatsen. Ook daar waar het eten bereid wordt, moet een apart recipiënt voorzien worden. De deelnemers en bezoekers van het evenement dienen hier ook over ingelicht te worden.
Het openbaar domein wordt door de organisatie nadien gecontroleerd en waar nodig geveegd/opgeruimd.
Indien er flyers of promomateriaal worden uitgedeeld, gelieve op zoek te gaan naar duurzame producten en producten te vermijden die makkelijk zwerfvuil worden.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist toelating te verlenen aan de ouderraad van basisschool Heilige Familie voor de organisatie van een halloweentocht op zaterdag 19 oktober 2024 tussen 16u00 en 23u00 met start en aankomst in basisschool Heilige Familie, Kesselsesteenweg 1.
Art 2 :
De deelnemers dienen de wegcode te volgen, inzonderheid de bepaling van de voetgangers.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist toelating te verlenen voor de organisatie van de Shoppen in Lier Kerstkoopweekends.
Art 2 :
Het college gaat akkoord met volgende verkeersmaatregelen :
Installeren van een voetgangerszone in de smalle Antwerpsestraat op :
● zaterdag 7 december 2024 van 09u00 tot 19u00
● zondag 8 december 2024 van 11u30 tot 18u30
● zaterdag 14 december 2024 van 09u00 tot 19u00
● zondag 15 december 2024 van 11u30 tot 18u30
● zaterdag 21 december 2024 van 09u00 tot 19u00
● zondag 22 december 2024 van 11u30 tot 18u30
Een signalisatieplan en tijdelijke verordening kunnen opgemaakt worden.
Levering van de signalisatie door de stadsdiensten, plaatsing en verwijdering door de organisator.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist toelating te verlenen voor de organisatie van het Shoppen in Lier Liever Lokaal Weekend.
Art 2 :
Het college gaat akkoord met volgende verkeersmaatregelen :
Installeren van een voetgangerszone in de smalle Antwerpsestraat op :
● vrijdag 29 november 2024 van 09u00 tot 19u00
● zaterdag 30 november 2024 van 09u00 tot 19u00
Een signalisatieplan en tijdelijke verordening kunnen opgemaakt worden.
Levering van de signalisatie door de stadsdiensten, plaatsing en verwijdering door de organisator.
BESLUIT
Art 1 :
Het college geeft goedkeuring aan de heraanleg van voortuintje BKO en De Waaier Koningshooikt.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist toelating te verlenen aan Ons Gedacht voor de organisatie van wijkbezoeken naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen op volgende momenten :
Vrijdag 6 september 2024 van 14u00 tot 17u00 aan dienstencentrum Rosmolen.
Vrijdag 13 september 2024 van 14u00 tot 17u00 in wijk Herderin
Vrijdag 20 september 2024 van 14u00 tot 17u00 in de Pieter Breughellaan.
Art 2 :
Een minimale doorgang van 4m voor de hulpdiensten dient gegarandeerd te zijn.
Het verkeer mag niet gehinderd worden.
De verantwoordelijkheid van de stad kan niet worden ingeroepen bij eventuele ongevallen of schade.
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.
Art. 2:
Het college beslist de aanvraag ingediend inzake het bijstellen voorwaarden riolering en verharding, te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 3:
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
● De voorwaarden opgelegd in de vergunning OV2023/202 of OMV_2023068726blijven onverminderd van toepassing behalve voor wat betreft:
○ Het terras in waterdoorlatend materiaal moet ingeplant worden tot op minstens 1m van de perceelsgrenzen.
○ Het perceel bevindt zich in collectief te optimaliseren buitengebied. Hier is een septische put met een inhoud van minimaal 2000 liter verplicht. De overloop van de septische put dient in dit geval tijdelijk aangesloten te worden op de gracht achteraan het perceel.
○ Bij aanleg van gescheiden riolering die momenteel in ontwerpfase zit, is de eigenaar, zelfs bij gesloten bebouwing, verplicht om de DWA vooraan aan te bieden. In dit geval dient dus bij aanleg van de nieuwe riolering de mogelijkheid voorzien te worden om de overloop van de septische put in de toekomst onder de woning door te laten lopen en vooraan aan de straat aan te sluiten. De RWA afvoer kan ook in de toekomst in de gracht achteraan het perceel aangesloten blijven.
Deze voorwaarden worden vervangen door:
○ Het terras in waterdoorlatend materiaal kan aanvangen op de linker perceelgrens en moet stoppen op 1m van de rechter perceelsgrens.
○ Voor aansluiting riolering zijn de richtlijnen van Pidpa voor collectief te optimaliseren buitengebied van toepassing.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
● De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
● Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
● De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
● Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen
● Vanaf 1 april 2024 wordt er geen voetpadwaarborg meer gevraagd. Mogelijks moet u wel een plaatsbeschrijving bezorgen aan de stad van het openbaar domein tussen de perceelsgrens en de rijweg. Dit bij aanvang van de werken. Bij de beëindiging van de werken dient u het einde van de werken te melden aan de stad. Een medewerker van de stad komt de toestand van het openbaar domein ter plaatse controleren. Eventuele kosten zullen worden doorgerekend aan de aanvrager. Meer informatie kan u terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/schade-openbaar-domein-vroeger-voetpadwaarborg
● Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
● De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
● Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
● Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
● De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
● De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist dat een proces verbaal van sluiting wordt opgemaakt met de melding dat er 0 bezwaarschrift(en) werden ingediend.
Art. 2:
Het college beslist de aanvraag inzake de exploitatie van een handcarwash te vergunnen.
De aanvraag omvat (eveneens) de volgende rubrieken:
Rubriek | Omschrijving | Aard | Hoeveelheid | Eenheid |
16.3.2°a) | een compressor (5,5kW) , een hogedrukreiniger met ingebouwde compressor (4,7kW) en een mobiele stofzuiger (0,25kW)- totaal 10,45kW | klasse 3 | 10,45 | kW |
17.4. | de opslag van shampoo-producten voor het wassen van wagens en dit in verpakkingen van maximum 50l opslag op opvangbakken | klasse 3 | 2000 | liter |
3.4.1°a) | het wassen van een 30-tal autovoertuigen per dag à 70liters per voertuig. | klasse 3 | 0,262 | m³/uur |
15.4.2°b) | een wasplaats voor het wassen van maximum 30 wagens per dag. | klasse 2 | 30 | motorvoertuigen en hun aanhangwagens/dag |
Zodat de ingedeelde inrichting of activiteit voortaan omvat:
Rubriek | Omschrijving | Aard | Totale hoeveelheid | Eenheid |
3.4.1°a) | het wassen van een 30-tal autovoertuigen per dag à 70liters per voertuig | klasse 3 | 0,262 | m³/uur |
15.4.2°b) | een wasplaats voor het wassen van maximum 30 wagens per dag | klasse 2 | 30 | motorvoertuigen en hun aanhangwagens/dag |
16.3.2°a) | een compressor (5,5kW) , een hogedrukreiniger met ingebouwde compressor (4,7kW) en een mobiele stofzuiger (0,25kW)- totaal 10,45kW | klasse 3 | 10,45 | kW |
17.4. | de opslag van shampoo-producten voor het wassen van wagens en dit in verpakkingen van maximum 50l opslag op opvangbakken | klasse 3 | 2000 | liter |
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 3:
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Art. 4:
De in art. 2 bedoelde vergunning wordt uitgereikt voor onbepaalde duur.
Art. 5:
De in artikel 2 bedoelde vergunning is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende voorwaarden:
§.1 - algemene voorwaarden:
● Hoofdstuk 4.1: Algemene voorschriften;
● Hoofdstuk 4.2: Beheersing van oppervlaktewaterverontreiniging;
● Hoofdstuk 4.3: Beheersing van bodem en grondwaterverontreiniging;
● Hoofdstuk 4.4: Beheersing van luchtverontreiniging;
● Hoofdstuk 4.5: Beheersing van geluidshinder;
● Hoofdstuk 4.6: Beheersing van hinder door licht;
● Hoofdstuk 4.7: Beheersing van asbest;
● Hoofdstuk 4.9: Energieplanning;
● Hoofdstuk 4.10: Emissies van broeikasgassen.
§.2 - sectorale voorwaarden:
● Hfst. 5.3: Het lozen van afvalwater en koelwater
● Hfst. 5.15: Garages, parkeerplaatsen en herstellingswerkplaatsen voor motorvoertuigen;
● Hfst. 5.16: Behandelen van gassen;
● hfds. 17: Opslag van gevaarlijke producten
De opgesomde algemene en sectorale milieuvoorwaarden kunnen teruggevonden worden in Vlarem II. Deze zijn evenwel louter indicatief; bij wijzigingen van Vlarem II wordt de exploitant immers steeds geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven. De integrale en geconsolideerde tekst van Vlarem II is te raadplegen op de Milieunavigator, via de link: https://nnavigator.emis.vito.be/
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
● De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
● Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
● De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
● Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen
● Vanaf 1 april 2024 wordt er geen voetpadwaarborg meer gevraagd. Mogelijks moet u wel een plaatsbeschrijving bezorgen aan de stad van het openbaar domein tussen de perceelsgrens en de rijweg. Dit bij aanvang van de werken. Bij de beëindiging van de werken dient u het einde van de werken te melden aan de stad. Een medewerker van de stad komt de toestand van het openbaar domein ter plaatse controleren. Eventuele kosten zullen worden doorgerekend aan de aanvrager. Meer informatie kan u terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/schade-openbaar-domein-vroeger-voetpadwaarborg
● Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
● De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
● Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
● Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
● De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
● De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
BESLUIT
Het college van burgemeester en schepenen treedt het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar integraal bij.
Art. 1:
Het college beslist de aanvraag inzake het uitbreiden en isoleren eengezinswoning te vergunnen met voorwaarden.
De aanvrager is ertoe verplicht het college van burgemeester en schepenen via het omgevingsloket op de hoogte te brengen van het begin van de handelingen waarvoor vergunning is verleend, ten minste acht dagen voor de aanvatting van die handelingen.
Art. 2:
Volgende stedenbouwkundige voorwaarden en/of lasten worden opgelegd:
● De aanvraag moet conform de gewestelijke stedenbouwkundige verordening inzake hemelwater 2023 gerealiseerd worden.
● De kroonlijsthoogte van de nieuwe aanbouw mag maximaal 3.50m bedragen ten opzichte van het voetpadniveau.
● Isolatie langs de buitenzijde en afwerking met baksteenstrips wordt niet toegestaan voor de zijgevel.
● De dakisolatie volgens het sarkingprincipe kan worden toegestaan op voorwaarde dat de opgaande muur van de puntgevels (voor- en zijgevel) behouden en alsdusdanig herkenbaar blijft, hetzij door het principe van een verholen goot hetzij door het aanpassen van de muurvlechtingen. Het aanbrengen van een rollaag is niet toegestaan.
● De nieuwe dakbedekking wordt uitgevoerd met rode dakpannen.
● De schouw in de zijgevel blijft behouden.
● Voor aansluiting riolering zijn de standaard richtlijnen van Pidpa voor centraal gebied van toepassing (zie bijlage). Een septische put van min. 2000 liter is verplicht. Hierop wordt enkel het zwart (fecaal) afvalwater aangesloten.
● De private riolering dient aan de rooilijn gescheiden (RWA / DWA) aangeboden te worden.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen.
Volgende bepalingen zijn eveneens van toepassing:
● De omgevingsvergunning wordt verleend onder voorbehoud van de betrokken burgerlijke rechten. Het verlenen van deze vergunning houdt derhalve geen enkele beslissing in omtrent het bestaan en de draagwijdte van deze rechten. Krachtens artikel 144 van de Grondwet behoren geschillen over burgerlijke rechten, zoals erfdienstbaarheden, tot de uitsluitende bevoegdheid van de burgerlijke rechtbanken.
● Het project moet volledig conform de stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd.
● Het decreet van 1 juni 2012 betreffende de beveiliging van woningen door optische rookmelders dient te worden nageleefd.
● De groenvoorzieningen opgetekend op het inplantingsplan worden aangelegd met streekeigen bomen en/of beplanting en dit ten laatste het eerste plantseizoen volgend op de uitvoering van de vergunde werken;
● Voor aansluitingen op de openbare riolering, verlagen van boordstenen, aanleggen van opritten en overbrugging boordgracht dient u online een aanvraag in te dienen. U kan de online aanvraagformulieren terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/aanvragen-en-vergunningen
● Vanaf 1 april 2024 wordt er geen voetpadwaarborg meer gevraagd. Mogelijks moet u wel een plaatsbeschrijving bezorgen aan de stad van het openbaar domein tussen de perceelsgrens en de rijweg. Dit bij aanvang van de werken. Bij de beëindiging van de werken dient u het einde van de werken te melden aan de stad. Een medewerker van de stad komt de toestand van het openbaar domein ter plaatse controleren. Eventuele kosten zullen worden doorgerekend aan de aanvrager. Meer informatie kan u terugvinden op de website van de stad: https://www.lier.be/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/aanvragen-en-vergunningen/schade-openbaar-domein-vroeger-voetpadwaarborg
● Het uitzetten van de bouwlijn dient te gebeuren door de bouwheer of diens aangestelden, zijnde architect en/of aannemer. Het foutief uitzetten van de bouwlijn is een bouwmisdrijf. De gemeente behoudt zich het recht voor om gerichte controles uit te voeren.
● De bouwheer dient zich te houden aan de grondverzetregeling overeenkomstig het Vlaams Reglement Bodemsanering (VLAREBO).
● Deze vergunning stelt de aanvrager niet vrij van het aanvragen en verkrijgen van eventuele andere vergunningen of machtigingen, als die nodig zouden zijn.
● Indien er bij de uitvoeringsfase van een stedenbouwkundig project van een omgevingsvergunning een werk nodig blijkt met een aanzienlijke milieu-impact, zoals gerubriceerd in Vlarem II bijlage 1, dient een omgevingsvergunning met milieu-luik aangevraagd te worden, zodat de goedkeuring kan optreden voor de aanvang van de werken.
● De overdracht van een omgevingsvergunning wat betreft de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, vermeld in artikel 79 van het decreet van 25 april 2014, wordt door de exploitant aan wie de omgevingsvergunning wordt overgedragen, voorafgaand aan de overdracht met een beveiligde zending gemeld aan de overheid die bevoegd is voor het project vóór de overdracht conform artikel 15 van het decreet van 25 april 2014.
● De exploitant van een ingedeelde inrichting of activiteit meldt met een beveiligde zending binnen twee maanden nadat een van de volgende gebeurtenissen zich heeft voorgedaan, aan de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15 van het decreet van 25 april 2014 :
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist in uitvoering van de goedgekeurde bijakte nr 2 de optietermijn voor de aankoop van ondergrondse parkeerplaatsen Sion te verlengen van 24 juni 2021 tot 31 december 2025 en deze te beperken tot 25 parkeerplaatsen in de parking Sion. Alle andere voorwaarden blijven behouden.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist kennis te nemen van het verslag van de kerkraad Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt van 9 juli 2024.
BESLUIT
Art 1 :
Het college beslist kennis te nemen van het verslag van de kerkraad Sint-Gummarus van 2 juli 2024.
BESLUIT
Art 1 :
Het college neemt kennis van de gestelde adviesvraag en beslist het laatste, voorwaardelijk gunstig, advies van 24/06/2024 te bekrachtigen.
Art 2 :
Het college beslist voor dit dossier geen raadsman aan te stellen.
Art. 3:
De volgende bijzondere stedenbouwkundige voorwaarde wordt opgelegd:
Eventuele bijkomende bedrijfsverhardingen moeten voorzien worden in waterdoorlatende materialen om de mogelijkheid tot infiltratie ter plaatse in de bodem te maximaliseren De volgende bijzondere milieuvoorwaarden worden opgelegd:
Eventuele kunstmatige belichting van de planten mag enkel tussen 7u00 en 19u00 gebeuren. Buiten de vastgestelde uren moet deze verlichting gedoofd worden.
Het aanwezige groenafval moet binnen de 6 maanden afgevoerd worden. Alle afvalstoffen moeten gescheiden in containers opgeslagen worden in afwachting van regelmatige afvoer.
De exploitatie mag niet uitbreiden. De huidige verkeersbewegingen, zoals beschreven in de aanvraag, mogen niet toenemen. Indien niet beschreven verkeersbewegingen of indien de activiteiten uitgebreid worden en er bijgevolg mogelijks bijkomend verkeer gegenereerd wordt, moet dit in een nieuwe aanvraag onderzocht worden door middel van een mobiliteitseffectenstudie.
De vrachtroutes mogen niet langs de kanaaldijk verlopen. Vrachtverkeer moet via de Slenderstraat van en naar de N10 - het hogere wegennet - ontsluiten. De route naar de veiling moet via de Mechelbaan verlopen. De gewenste vrachtroutes staan beschreven in de logistieke kaart die raadpleegbaar is op het internet.
Het vermogen van de WKK aangevraagd in rubriek 31.1.2°b) moet in overeenstemming gebracht worden met de warmtevraag van de serre.
De voorwaarden gesteld in het advies van de gemeentelijke omgevingsambtenaar worden stipt nageleefd, tenzij anders bepaald in de beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen
Art 1 :
Het college neemt kennis van de adviesvraag van de deputatie van de provincie Antwerpen en beslist het standpunt uit eerste aanleg te bekrachtigen.
Art 2 :
Het college beslist voor dit dossier een raadsman van GD&A Advocaten aan te stellen.
Publicatie LBLOD
De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.
Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:
De inhoud van de publicatie op het moment dat deze werd uitgevoerd.
Een unieke identificatie van de gebruiker die de actie heeft uitgevoerd.
De tijdstempel waarop de actie werd uitgevoerd.
Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.