Lier

Zitting van 24 april 2023

Van 20:00 uur.

 

Overzicht punten

Zitting van 24 april 2023

 

REGELING DER WERKZAAMHEDEN

 

 

Besluit:

kennisgenomen.

 

Publicatiedatum: 24/05/2023
Overzicht punten

Zitting van 24 april 2023

 

MONDELINGE VRAGEN

 

MOTIVERING

Er werden geen mondelinge vragen ingediend.

 

BESLUIT

Art. 1 :

Kennisgenomen.

 

Publicatiedatum: 24/05/2023
Overzicht punten

Zitting van 24 april 2023

 

ACTUELE VRAGEN

 

MOTIVERING

Er werden geen actuele vragen ingediend.

 

BESLUIT

Art. 1 :

Kennisgenomen.

 

Publicatiedatum: 24/05/2023
Overzicht punten

Zitting van 24 april 2023

 

KADEROVEREENKOMST VOOR DE REALISATIE VAN DE JEUGDSPORTINFRASTRUCTUUR OP DE SITE HOGE VELDEN. GOEDKEURING.

 

MOTIVERING

Voorgeschiedenis

Gemeenteraadsbeslissing van 29 april 2013 over de vaststelling van het RUP 'Hoog dynamische recreatie Hoge Velden-Posthoorn' Princiepsakkoord van 23 december 2021 tussen Lierse Kempenzonen Lyra-Lierse en stad Lier

Gemeenteraadsbeslissing van 26 september 2022 over de overeenkomst betreffende de projectstudie en ontwerp van het sportpark Hoge Velden

 

Feiten en context

1. RUP Hoge Velden

Op 29 april 2013 werd het RUP ‘Hoog dynamische recreatie Hoge Velden – Posthoorn’ definitief vastgesteld door de gemeenteraad van stad Lier. Hierbij worden de woonuitbreidingsgebieden Hoge Velden en Posthoorn gereserveerd voor hoog dynamische sportrecreatie.

In de begeleidende nota is te lezen:

"1.1 AANLEIDING EN DOEL VAN HET PLAN

De stad Lier wenst het gebied ‘Hoge Velden - Posthoorn’ door middel van een RUP om te vormen tot gebieden voor de bundeling van stedelijke sport- en recreatieve activiteiten. Dit om een aantal acute noden qua sportinfrastructuur op te vangen, m.n.: 1. De herlocalisatie van de sportinfrastructuur van Lyra die door de ontwikkeling van de Dungelhoeffsite daar moet verdwijnen. 2. De herlocalisatie van voetbal oefenterreinen en jeugdploegterreinen van zowel Lyra als SK Lierse, die nu noodgedwongen aangewezen zijn op terreinen buiten het grondgebied van de gemeente Lier.

 

2. Grondverwervingen en ontsluiting

In navolging van het RUP en op basis van het daaraan gekoppelde onteigeningsplan verwierf de stad Lier de eigendommen van de site Hoge Velden. Vervolgens werd een omgevingsvergunning bekomen voor de nieuwe ontsluitingsweg en werd een aannemer aangeduid voor de uitvoering van deze werken.

 

3. Kerstakkoord

Op 23 december 2021 werd er een princiepsakkoord gesloten tussen Lierse Kempenzonen, Lyra-Lierse en de stad Lier betreffende onder meer de invulling van de site Hoge Velden. Hierin werd onder meer opgenomen:

        Nieuw  jeugdvoetbalcomplex

De stad Lier wenst op de site Hoge Velden een jeugdvoetbalcomplex op te richten (streefdoel 6 voetbalvelden).

        Nieuwe voetbalstadion Lyra-Lierse

Lyra-Lierse wenst zelf een nieuw voetbalstadion op te richten op een deel van de site Hoge Velden. Dit op eigen kosten, zonder enige financiële inbreng van de stad Lier.

        Ontsluiting site Hoge Velden

De stad zorgt voor de ontsluiting van de site Hoge Velden op de wijze zoals voorzien in het RUP en de intussen bekomen omgevingsvergunning.

 

4. Studie- en ontwerpfase

Op 4 februari 2022 werd door Lyra-Lierse een voorstel uitgewerkt, met het verzoek om zelf voor de volledige ontwikkeling (stadion + jeugdcomplex + oefenvelden) in te staan. Dit met financiële ondersteuning van de stad Lier voor jeugdvoetbalcomplex.

Hiertoe keurde de gemeenteraad op 26 september 2022 een overeenkomst goed betreffende een projectsubsidie voor de studie en een definitief ontwerp van een sportpark op de site. De subsidie wordt toegekend voor een nauwkeurig omschreven project, bestaande uit het uitvoeren en opleveren van een studie en ontwerp voor een sportpark. Zodoende vormt de projectsubsidie louter een tegemoetkoming in de studie- en ontwerpkosten (voorontwerp, definitief ontwerp, vergunningsdossier en uitvoeringsdossier). De latere uitvoering en realisatie zijn hierin niet begrepen.

 

Argumentatie

De stad Lier wenst in uitvoering van het RUP Hoge Velden en haar meerjarenplanning een jeugdcomplex te realiseren op de site Hoge Velden. Lyra-Lierse wenst enerzijds gebruik te maken van deze infrastructuur doch wenst anderzijds ook zelf een nieuwe voetbalstadion met tribune en een A-terrein te realiseren op eigen kosten en initiatief.

 

Aangezien beide doelstellingen en intenties dezelfde site tot voorwerp hebben en Lyra-Lierse reeds instond voor de studie- en ontwerpfase, wensen zowel stad Lier als Lyra-Lierse de afspraken omtrent de ontwikkeling van de site vast te leggen in een kaderovereenkomst.

Deze overeenkomst bevat onder meer de volgende principes:

        de stad verleent aan Lyra-Lierse een opstalrecht van 50 jaar (dewelke ingaat vanaf het verlijden van de opstalakte) met het oog op de oprichting van een sportcomplex. Gedurende de duurtijd van het opstalrecht staat Lyra-Lierse in voor het onderhoud van de infrastructuur.

Het sportcomplex omvat:

        een A-veld voor het eerste voetbalelftal van Lyra-Lierse met bijhorende accommodatie

        een jeugdcomplex, omvattende 6 jeugdvoetbalvelden, kleedkamers en kantine, een loods voor onderhoudsmateriaal, trainingsfaciliteiten, beachvolley, basket, petanque, finse piste en twee publiek toegankelijke parking

        Lyra-Lierse streeft ernaar om het project te voltooien binnen 36 maanden na ontvangst van een definitief uitvoerbare omgevingsvergunning.

        Stad Lier kent aan Lyra-Lierse een investeringssubsidie toe van.

Lyra-Lierse vraagt op haar beurt een subsidie inzake bovenlokale sportinfrastructuur aan bij de Vlaamse overheid.

        Stad Lier heeft het recht op kosteloos gebruik van de infrastructuur tijdens een afgebakende periode.

        De parkings en het loopparcours op de site zijn vrij en publiek toegankelijk.

        Lyra-Lierse kan de infrastructuur verhuren aan derden, mits respect voor de verhuurtarieven die door partijen worden vastgesteld volgens de gebruikscategorieën van de verhuurreglementen.

        Lyra-Lierse kan haar rechten en plichten in het kader van de kaderovereenkomst (inclusief opstalakte en subsidieovereenkomst) niet overdraen aan een derde noch het onroerend goed vervreemden of bezwaren zonder het uitdrukkelijke, voorafgaande en schriftelijk akkoord van stad en OCMW Lier.

In de kaderovereenkomst geven stad en OCMW Lier toestemming aan Lyra-Lierse om een hypotheek te vestigen op het onroerend goed voor maximaal 1.500.000 euro op het stadiongedeelte.

 

Stemming

 

eenparig

 

BESLUIT

Art 1 :

De OCMW-raad beslist om de bijgevoegde kaderovereenkomst betreffende de afspraken met betrekking tot de ontwikkeling van de site Hoge Velden goed te keuren.

 

Publicatiedatum: 24/05/2023
Overzicht punten

Zitting van 24 april 2023

 

PACHTBEËINDIGING MOSTERDPOTHOEVE - ONTWERPAKTE. GOEDKEURING.

 

MOTIVERING

Voorgeschiedenis

Beslissing van het vast bureau dd. 22/02/2021: Het vast bureau gaat akkoord met de pachtoverdracht van de voormalige pachters naar de dochter betreffende de percelen die ten kadaster gekend zijn als Lier C 316, C 316 (2), 340, C 341, C 343, C 344, C 345, C 346, C 347, C 348, C 357, C 358, C 359, C 361, C 362, C 363, C 366, C 366 (2), C 367, C 509, C 510, C 539.

 

Beslissing van de OCMW-raad dd. 26/04/2021: De OCMW-raad beslist om akkoord te gaan met de minnelijke pachtbeëindiging van de percelen gekend bij het kadaster onder Lier C 352, C 353, C 354, C 355, C 356. De OCMW-raad stelt notaris Guy Van Den Brande aan om dit dossier te behandelen.

 

Feiten en context

Notaris Van den Brande werd aangesteld als behandeld notaris. In het kader hiervan bezorgt hij de ontwerpakte van de pachtbeëindiging betreffende de percelen die ten kadaster gekend zijn als Lier C 352, C 353, C 354, C 355, C 356. Het betreft een minnelijke pachtbeëindiging.

 

Adviezen

De dienst vastgoed verleent positief advies voor de goedkeuring van de ontwerpakte.

 

Juridische grond

De pachtwet

Decreet Lokaal Bestuur

 

Argumentatie

De OCMW-raad overweegt om de ontwerpakte betreffende de pachtbeëindiging van de percelen die ten kadaster gekend zijn als Lier C 352, C 353, C 354, C 355, C 356 goed te keuren.

 

Stemming

 

eenparig

 

BESLUIT

Art 1 :

De OCMW-raad beslist om de ontwerpakte in bijlage betreffende pachtbeëindiging van de percelen die kadastraal zijn als Lier C 352, C 353, C 354, C 355 en C 356 goed te keuren.

 

Publicatiedatum: 24/05/2023
Overzicht punten

Zitting van 24 april 2023

 

VERKOOP MOSTERDPOTHOEVE. GOEDKEURING.

 

MOTIVERING

Voorgeschiedenis

Beslissing van de OCMW-raad dd. 26/04/2021: De OCMW-raad beslist om akkoord te gaan met de minnelijke pachtbeëindiging van de percelen gekend bij het kadaster onder Lier C 352, C 353, C 354, C 355, C 356. De OCMW-raad stelt notaris Guy Van Den Brande aan om dit dossier te behandelen.

 

Feiten en context

Het OCMW Lier is eigenaar van de volgende kadastrale percelen: Lier 2e afdeling sectie C

- nr 352

- nr 353

- nr 354

- nr 355

- nr 356

- nr 359/deel

- nr360/deel

- nr 361A/deel

 

Deze percelen werden door landmeter Verhaert opgemeten en hebben een totale oppervlakte van 12.344 m² (lot 1). Ze worden gewaardeerd op 433.000 euro.

 

Momenteel staat de hoeve leeg en worden de percelen niet gebruikt of verhuurd.

 

Argumentatie

1.1 Juridisch kader

Bevoegdheid

De verkoop van onroerende goederen is een daad van beschikking en behoort  tot de bevoegdheid van de gemeente- en ocmw-raad (artikel 41, tweede lid, 11° Decreet lokaal bestuur).

Procedure

Artikel 293 DLB biedt een duidelijke rechtsgrond voor de vervreemding van onroerende goederen door openbare besturen. Artikel 293 van het DLB bepaalt immers het volgende: "onroerende goederen van de gemeente en van de autonome gemeentebedrijven worden altijd vervreemd volgens de principes van mededinging en transparantie, behalve als er een motivering wordt gegeven voor een afwijking daarvan. Het eerste lid is van toepassing op het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn, met dien verstande dat "de gemeente" wordt gelezen als "het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn" en "de autonome gemeentebedrijven" wordt gelezen als "de verenigingen opgericht overeenkomstig deel 3, titel 4, hoofdstuk 2 en 3".

 

Dit artikel bevestigt dat de verkoopprocedures moeten voldoen aan de beginselen van mededinging en transparantie. Daarnaast bevat het ook de mogelijkheid om af te wijken van deze algemene principes, mits deze afwijking uitdrukkelijk gemotiveerd wordt. Het decreet legt dus geen specifieke procedure op. Het bepaalt enkel dat de procedure transparant moet zijn en dat de mededinging gegarandeerd moet worden. Dit wordt ook bevestigt door de memorie van toelichting. Deze verduidelijkt dat het bestuur kiest welke procedure het meest voordelig is en leidt tot het verkrijgen van de beste prijs met de minste kosten, rekening houdend met de beginselen van transparantie en mededinging.

 

Verder is er nog de omzendbrief KB/ABB 2019/3 aangaande transacties van onroerende goederen door lokale besturen en provinciale besturen en door besturen van erkende erediensten. De omzendbrief bevat richtlijnen over de procedures die het bestuur moet volgen in het kader van het beschikking en beheer van haar patrimonium. Er moet een geldig en recent schattingsverslag voorhanden zijn, voorafgaand aan de vervreemding van het goed. Dit betekent dat het schattingsverslag maximaal 2 jaar oud mag zijn. Voor onroerende transacties moet ook de markt geraadpleegd worden. Elke mogelijk geïnteresseerde moet de kans krijgen om mee te dingen. Een procedure met voldoende openbaarheid, transparantie en voldoende en gepaste publiciteit om de mogelijk geïnteresseerden te bereiken, is de beste garantie voor het verkrijgen van een goede prijs; het is volgens dezelfde omzendbrief de werkwijze die het best het algemeen belang dient, temeer omdat de individuele begunstiging bij een dergelijke procedure weinig kansen krijgt. Echter, onderhandse verkopen met voldoende publiciteit, transparantie en mededinging beantwoorden ook aan de voormelde criteria. Alleen om redenen van algemeen belang kan worden aanvaard dat de transactie zonder concurrentie verloopt; dit moet het bestuur door middel van een bijzondere motivering aantonen.

 

Conclusie

Het decreet Lokaal Bestuur en de omzendbrief KB/ABB 2019/3 van 3 mei 2019 stellen als beginsel voorop dat bij elke onroerende vervreemding de openbare verkoop de algemene regel moet zijn en de onderhandse verkoop een uitzondering moet blijven. Als algemeen principe van goed bestuur geldt immers dat om de hoogste opbrengst te garanderen de verkoop openbaar moet zijn, tenzij mits uitdrukkelijke motivering en rekening houdend met het transparantie- en mededingingsbeginsel hiervan kan afgeweken worden.

 

1.2 Toepassing op deze verkoop

 

Er wordt voorgesteld om het onroerend goed te verkopen via Biddit. Biddit is een online biedingsplatform georganiseerd door de kamer van notarissen. Het is vergelijkbaar met een klassieke openbare verkoop, alleen gebeurt het online. Het onroerend goed wordt gedurende vier weken tegen een instelprijs op het online platform gepubliceerd. Gedurende deze publiciteitstermijn kan er nog niet geboden worden op de onroerende goederen. Kandidaat-kopers kunnen de onroerende goederen tijdens deze periode bezichtigen.

 

Nadat deze termijn afgelopen is, begint een nieuwe termijn te lopen, namelijk de biedingstermijn. Deze termijn is beperkt tot 8 kalenderdagen. Gedurende deze periode kan elke geïnteresseerde koper online een bod uitbrengen. Als er nog een bod wordt gedaan in de laatste 5 minuten van de biedingstermijn, wordt de termijn met 5 minuten verlengd. Dit proces blijft zich herhalen totdat er een definitief bod is.

 

Zodra er een definitief bod is dat hoger of gelijk is aan de instelprijs, heeft de verkoper 10 dagen de tijd om de onroerende goederen toe te wijzen aan de koper. Aangezien de toewijzingsperiode zeer kort is, is het niet mogelijk om het definitieve bod voor te leggen aan de OCMW-raad (tenzij de verkopen zo georganiseerd worden dat er een OCMW-raad valt in de biedingsperiode). Er werd advies gevraagd aan een notaris om te bepalen wat een correcte werkwijze zou zijn. Daarnaast werden er ook inlichtingen ingewonnen bij de stad Mechelen die ook plant om verkopen uit te voeren via Biddit. Beiden meldden dat er vooraf door de gemeente- of OCMW-raad een beslissing tot verkoop wordt genomen, waarin de instelprijs wordt vastgelegd. Vervolgens wordt het onroerend goed te koop aangeboden. Zodra de instelprijs gehaald is, is de verkoop rond. Wanneer de instelprijs niet gehaald wordt, gaat de verkoop niet door. Het definitieve bod wordt niet voorgelegd aan de gemeente- of OCMW-raad om er een beslissing over te nemen. Achteraf kan de verkoop wel ter kennisgeving worden voorgelegd aan de gemeente- of OCMW-raad. Daarom wordt dit dossier doorverzonden naar de OCMW-raad om de instelprijs vast te leggen op de geschatte waarde, zijnde 433.000 euro.

 

Een verkoop via het online biedingsplatform Biddit voldoet aan de vereisten van het Decreet Lokaal bestuur en de omzendbrief KB/ABB 2019/3. Immers, de verkoop wordt gedurende 4 weken gepubliceerd om zoveel mogelijk geïnteresseerde kopers te bereiken. Dit garandeert dat dat een zo hoog mogelijke opbrengst wordt bereikt. Bijgevolg is er voldaan aan het mededingingsbeginsel en het transparantiebeginsel.

 

Het organiseren van een verkoop via Biddit is dus een verkoopprocedure die voldoet aan de principes van het Decreet Lokaal bestuur en de omzendbrief KB/ABB 2019/3 en kan in dit geval toegepast worden.

 

Stemming

 

eenparig

 

BESLUIT

Art 1 :

De OCMW-raad beslist om de onroerende goederen (lot 1) conform het opmetingsplan in bijlage te verkopen via biddit met als instelprijs de schattingsprijs van 433.000 euro. De OCMW-raad beslist dat het onroerend goed pas toegekend mag worden indien het bod minstens gelijk is aan de schattingsprijs van 433.000 euro.

 

Publicatiedatum: 24/05/2023
Overzicht punten

Zitting van 24 april 2023

 

VERKOOP BOUWENSTRAAT, LINT 1E AFDELING SECTIE D NRS 441 EN 533C. GOEDKEURING.

 

MOTIVERING

Voorgeschiedenis

OCMW Lier is eigenaar van 2 percelen te Lint die ten kadaster gekend zijn als Lint 1e afdeling sectie D nrs 441en 533 C.

 

Beide percelen worden door beëdigd landmeter Verhaert gewaardeerd op 70.000 euro.

 

Beslissing van het vast bureau dd.6/12/2021: Het vast bureau beslist de terreinen welke ten kadaster gekend zijn als Lint 1e afdeling sectie D nrs 441 en 442/02 deel en welke gehuurd worden door Veros w.z.w te laten gebruiken tot en met 30 april 2022 op voorwaarde dat deze terreinen goed onderhouden worden.

Sinds 30/4/2022 zijn de gronden dus vrij van gebruik.

 

Het college van burgemeester en schepenen van de gemeente Lint besliste op 19/4/2022 om haar intentie te uiten om de percelen aan te kopen van OCMW Lier aan de schattingsprijs van 70.000 euro. Deze beslissing werd op 16/5/2022 overgemaakt aan de dienst vastgoed.

 

Beslissing van de OCMW-raad dd. 27/6/2022: De OCMW-raad beslist om de 2 percelen die ten kadaster gekend zijn als Lint 1e afdeling sectie D nrs 441en 533 C onderhands te verkopen aan de gemeente Lint met de schattingsprijs als verkoopprijs, zijnde 70.000 euro. De OCMW-raad beslist om notaris Verreth aan te stellen voor de opmaak en het verlijden van de notariële akte.

 

Feiten en context

In het kader van de verkoop van de percelen bezorgt notaris Verreth de ontwerpakte. Deze wordt als bijlage toegevoegd.

 

Juridische grond

Decreet Lokaal Bestuur en de omzendbrief KB/ABB 2019/3 van 3 mei 2019

 

Argumentatie

De OCMW-raad overweegt om de ontwerpakte betreffende de verkoop van 2 percelen die ten kadaster gekend zijn als Lint 1e afdeling sectie D nrs 441en 533 C in bijlage goed te keuren.

 

Stemming

 

eenparig

 

BESLUIT

Art 1 :

De OCMW-raad beslist om de ontwerpakte betreffende de verkoop van 2 percelen die ten kadaster gekend zijn als Lint 1e afdeling sectie D nrs 441en 533 C in bijlage goed te keuren.

 

Publicatiedatum: 24/05/2023
Overzicht punten

Zitting van 24 april 2023

 

VESTIGING ERFDIENSTBAARHEID BEGIJNHOFSTRAAT 22. GOEDKEURING.

 

MOTIVERING

Voorgeschiedenis

Beslissing van de OCMW-raad dd. 13 september 2016: De OCMW-raad besliste om het woonhuis, op en met grond gelegen te Lier, Begijnhofstraat 22, thans kadastraal bekend als Lier afdeling 1 sectie K nr 287 C, met een oppervlakte van 1 are 80 ca te verkopen en definitief toe te wijzen voor de verkoopsom van 330.000 euro.

 

Beslissing van de OCMW-raad dd. 12 december 2017: de nieuwe eigenaars van de woning stelden de vraag of ze toestemming kunnen krijgen voor het plaatsen van een toegangspoort om via het Godshuis de tuinberging te bereiken. Ze geven aan dat zij zullen instaan voor de kosten die de kosten die de toegangspoort met zich meebrengen. De raad gaf middels deze beslissing toestemming op voorwaarde dat er toelating werd bekomen van de dienst erfgoed, de plannen ter kennisgeving werden overgemaakt en alle kosten (inclusief die van de notariële akte) ten laste zijn van de aanvragers.

 

Op 24 januari 2022 heeft het college een vergunning goedgekeurd voor de woning gelegen te Begijnhofstraat 22, waarbij zowel de dienst onroerend erfgoed en de dienst omgeving positief advies verleenden voor de toegang.

 

Feiten en context

De dienst vastgoed werd door notaris D'Hollander, zetelend te Herenthout, gecontacteerd in verband met de opmaak van de notariële akte om de doorgang te realiseren. Concreet wordt een recht van overgang gevestigd over een perceel dat ten kadaster gekend is als sectie K nr 304M (het lijdende erf) ten voordele van het perceel dat ten kadaster gekend is als sectie K nr 278C (het heersende erf), zodoende kunnen de eigenaren van dit laatste perceel hun tuin via een achteringang betreden. Dit recht wordt kosteloos verleend en is eeuwigdurend.

 

Deze akte wordt als bijlage toegevoegd.

 

Adviezen

De dienst onroerend erfgoed verleent positief advies.

 

Het agentschap onroerend erfgoed verleent positief advies. De uitbreiding van het pad brengt geen schade toe aan de erfgoedwaarde van het onroerend goed.

 

Argumentatie

Gelet op het positieve advies van de dienst en agentschap onroerend erfgoed, alsook het feit dat de omgevingsvergunning voor de woning gelegen te Begijnhofstraat 22 waarvan de toegangsweg onderdeel uitmaakt, reeds werd goedgekeurd door het college, overweegt de OCMW-raad om de ontwerpakte in bijlage goed te keuren. Alle bijhorende kosten (inclusief de notariskosten) zijn ten laste van de eigenaar van de woning gelegen te Begijnhofstraat 22.

 

Stemming

 

eenparig

 

BESLUIT

Art 1 :

De OCMW-raad beslist om de ontwerpakte in bijlage betreffende de vestiging van een recht van doorgang ten voordele van het onroerend goed gelegen te Begijnhofstraat 22 goed te keuren, mits de notariskosten ten laste van de tegenpartij zijn.

 

Publicatiedatum: 24/05/2023
Overzicht punten

Zitting van 24 april 2023

 

GEGEVENSVERWERKINGSOVEREENKOMST VLAAMSE HUURPREMIE. GOEDKEURING.

 

MOTIVERING

Voorgeschiedenis

De Vlaamse huurpremie is een tussenkomst in de huur voor kandidaat-huurders bij een sociale huisvestingsmaatschappij die 4 jaar op de wachtlijst staan.

 

Feiten en context

De aanvraagformulieren worden opgestuurd vanuit Vlaanderen, maar niet iedereen put zijn recht op de huurpremie uit. De Vlaamse overheid biedt de lokale besturen de mogelijkheid om de adressen van niet-geretourneerde aanvragen op te vragen via een verwerkingsovereenkomst.

 

Vanuit sociaal beleid is het de bedoeling om in te zetten op het actief informeren van inwoners die recht hebben op de Vlaamse huurpremie, zodat zij gestimuleerd worden om deze huurpremie effectief aan te vragen. Onderzoek leert immers dat net de maatschappelijk meest kwetsbaren - die er het meest nood aan hebben - dat het minst doen omdat ze zich verliezen in de administratieve mallemolen. 

 

Hiervoor wordt een ontwerp van verwerkersovereenkomst voorgelegd.

 

Adviezen

Deze overeenkomst is besproken met zowel interne als externe DPO en zij geven allebei een positief advies.

 

Juridische grond

Decreet Lokaal bestuur

 

Stemming

 

eenparig

 

BESLUIT

Art 1 :

De OCMW-raad beslist akkoord te gaan met de verwerkersovereenkomst in het kader van de niet-geretourneerde huurpremies.

 

Publicatiedatum: 24/05/2023
Overzicht punten

Zitting van 24 april 2023

 

STAD EN OCMW - JAARRAPPORT KLACHTEN 2022. KENNISNAME.

 

MOTIVERING

Feiten en context

Jaarlijks maakt het OCMW het jaarrapport klachten op over de klachtenbehandeling binnen de stad, OCMW en SOLag.

 

Juridische grond

Decreet Lokaal Bestuur, inz. art. 302 en 303

Reglement behandeling meldingen en klachten, goedgekeurd in de OCMW-raad van 25 februari 2019, gewijzigd door de gemeenteraad op 25 januari 2021 en op 30 januari 2023

 

Argumentatie

De OCMW-raad dient kennis te nemen van het jaarrapport klachten.

 

BESLUIT

Art 1 :

De OCMW-raad neemt kennis van het jaarrapport klachten 2022.

 

Publicatiedatum: 24/05/2023
Overzicht punten

Zitting van 24 april 2023

 

INTERPELLATIES

 

MOTIVERING

Er werden geen interpellaties ingediend.

 

BESLUIT

Art. 1 :

Kennisgenomen.

 

Publicatiedatum: 24/05/2023