Besluit:
Kennisgenomen.
BESLUIT
Art 1 :
Kennisgenomen.
BESLUIT
Art 1 :
Kennisgenomen.
BESLUIT
Art 1 :
De gemeenteraad beslist het verslag van de gemeenteraadszitting van 28 maart 2022 goed te keuren.
Koen Breugelmans Annemie Goris Bart Verhoeven Charlotte Schwagten Stijn Van den Bulck Thierry Suetens Jan Hermans Ivo Andries Marc Franquet Dirk Frans Rik Verwaest Peter Caluwé Stéphanie Van Campenhout Walter Marien Ann-Sofie Van den Broeck Maurits De Smedt Marcel Taelman Marc De Keulenaer Katleen Janssens Ilse Lambrechts Nancy Dresen Henri Pets Sabine Leyzen Tom Claes Christina Wagner Yahya Degirmenci Heidi Van den Bergh Bert Wollants Freddy Callaerts Christel Van den Plas Evi Van Camp Katrien Vanhove Tekin Tasdemir Stijn Coenen Koen Breugelmans Annemie Goris Bart Verhoeven Charlotte Schwagten Thierry Suetens Jan Hermans Ivo Andries Marc Franquet Dirk Frans Rik Verwaest Peter Caluwé Stéphanie Van Campenhout Walter Marien Ann-Sofie Van den Broeck Maurits De Smedt Marcel Taelman Marc De Keulenaer Ilse Lambrechts Nancy Dresen Henri Pets Sabine Leyzen Tom Claes Christina Wagner Yahya Degirmenci Heidi Van den Bergh Bert Wollants Freddy Callaerts Christel Van den Plas Evi Van Camp Katrien Vanhove Tekin Tasdemir Stijn Coenen Henri Pets Walter Marien Nancy Dresen Ilse Lambrechts Freddy Callaerts Tekin Tasdemir Marc De Keulenaer Ivo Andries Christina Wagner Marc Franquet Evi Van Camp Christel Van den Plas Dirk Frans Maurits De Smedt Yahya Degirmenci Koen Breugelmans Bert Wollants Rik Verwaest Marcel Taelman Charlotte Schwagten Sabine Leyzen Bart Verhoeven Stéphanie Van Campenhout Annemie Goris Thierry Suetens Ann-Sofie Van den Broeck Heidi Van den Bergh Stijn Coenen Tom Claes Jan Hermans Katrien Vanhove Peter Caluwé aantal voorstanders: 28 , aantal onthouders: 0 , aantal tegenstanders: 4 Goedgekeurd
BESLUIT
Art 1 :
De gemeenteraad beslist de aanpassing van het huishoudelijk reglement van de gemeenteraad met onderstaande wijzigingen, goed te keuren:
Artikel 4
De laatste zin van het eerste lid wordt als volgt vervangen:
"Hiertoe bezorgt het gemeenteraadslid het toegelicht en gemotiveerd voorstel van beslissing tegelijk aan de algemeen directeur en aan de voorzitter van de gemeenteraad."
Artikel 5
Het eerste lid van artikel 5 van het huishoudelijk reglement wordt als volgt verduidelijkt en aangevuld:
"... Een dergelijke interpellatie mag niet de bedoeling hebben om nog niet ingenomen standpunten of mogelijke intenties van het college of individuele leden over lopende vergunningsdossiers te kennen of af te dwingen."
Het derde lid van artikel 5 van het huishoudelijk reglement wordt als volgt verduidelijkt en aangevuld:
"De interpellaties dienen te handelen over zaken die behoren tot een gemeentelijke aangelegenheid en bespreken een welomlijnd onderwerp. De voorzitter van de gemeenteraad beoordeelt of de interpellatie toelaatbaar is. Elke fractie kan maximum 3 interpellaties indienen per zitting."
Het zesde lid van artikel 5 wordt als volgt vervangen:
"Interpellatieverzoeken moeten steeds vooraf schriftelijk tegelijk bij de algemeen directeur en bij de voorzitter van de gemeenteraad ingediend worden uiterlijk 5 kalenderdagen voor de raadsvergadering, tenzij ze betrekking hebben op agendapunten die besproken zijn op de gemeenteraadscommissies die plaatsvinden tussen de normale uiterste indieningsdatum van de interpellaties en de gemeenteraad. Dergelijke interpellaties dienen uiterlijk vier kalenderdagen voor de raadsvergadering te worden ingediend. Het meedelen van de intentie tot het indienen van een interpellatie is niet voldoende om een interpellatie uit te maken. De algemeen directeur bezorgt deze interpellaties aan de voorzitter van de gemeenteraad."
Het achtste lid van artikel 5 wordt als volgt gewijzigd::
"De wijze van formulering van het interpellatieverzoek moet dezelfde zijn als diegene die wordt gehanteerd bij de formulering van de interpellatie zelf op de gemeenteraadszitting. De voorzitter beoordeelt of de interpellatie toelaatbaar is vanuit het oogpunt van de voorgaande criteria (peilen naar nog niet ingenomen standpunt of mogelijke intenties, gemeentelijke aangelegenheid, bescherming van de persoonlijke levenssfeer). Indien de interpellatie handelt over een gemeentelijke aangelegenheid maar de persoonlijke levenssfeer raakt, dan verwijst de voorzitter de interpellatie naar de besloten zitting."
Artikel 6
Het eerste lid van artikel 6 van het huishoudelijk reglement wordt als volgt verduidelijkt en aangevuld:
"De gemeenteraadsleden hebben het recht aan het college van burgemeester en schepenen mondelinge vragen te stellen. Een mondelinge vraag mag niet de bedoeling hebben om nog niet ingenomen standpunten of mogelijke intenties van het college of individuele leden over lopende vergunningsdossiers te kennen of af te dwingen."
De laatste zin van het derde lid van artikel 6 wordt als volgt vervangen:
"De voorzitter beoordeelt of de mondelinge vraag toelaatbaar is vanuit het oogpunt van de voorgaande criteria (peilen naar nog niet ingenomen standpunten of mogelijke intenties, gemeentelijke aangelegenheid, bescherming van de persoonlijke levenssfeer). Indien de mondelinge vraag handelt over een gemeentelijke aangelegenheid maar de persoonlijke levenssfeer raakt, dan verwijst de voorziter de mondelinge vraag naar de besloten zitting."
Het vijfde lid van artikel 6 wordt als volgt vervangen:
"Mondelinge vragen worden ter zitting gesteld, maar dienen vooraf schriftelijk tegelijk bij de algemeen directeur en bij de voorzitter van de gemeenteraad ingediend te worden, uiterlijk 5 kalenderdagen voor de raadsvergadering, tenzij ze betrekking hebben op agendapunten die besproken zijn op de gemeenteraadscommissies die plaatsvinden tussen de normale uiterste indieningsdatum van de mondelinge vragen en de gemeenteraad."
Artikel 7
De eerste zin van het tweede lid van artikel 7 wordt als volgt gewijzigd:
"Actuele vragen worden ingediend via mail tegelijk bij de algemeen directeur en bij de voorzitter van de gemeenteraad uiterlijk om 09.00 uur op de dag waarop de vergadering van de gemeenteraad plaatsvindt."
Het zesde tot achtste lid van artikel 7 wordt als volgt gewijzigd:
"De actuele vragen dienen te handelen over zaken die behoren tot een gemeentelijke aangelegenheid en de actuele vraag bespreekt één welomlijnd onderwerp. De voorzitter van de gemeenteraad beoordeelt of de interpellatie toelaatbaar is.
De raadsleden respecteren in hun wijze van vraagstelling de persoonlijke levenssfeer zodanig dat via hun vragenactuele vragen geen concrete individuele personen, rechtspersonen of situaties identificeerbaar zijn of de vragen hier niet toe herleid kunnen worden.
De voorzitter van de gemeenteraad beoordeelt of de actuele vraag toelaatbaar is vanuit dit oogpunt. Indien de actuele vraag handelt over een gemeentelijke aangelegenheid maar de persoonlijke levenssfeer raakt, dan verwijst de voorzitter de actuele naar de besloten zitting.
Een actuele vraag mag niet de bedoeling hebben om nog niet ingenomen standpunten of mogelijke intenties van het college of individuele leden van het college over lopende vergunningsdossiers te kennen of af te dwingen."
Artikel 31:
Art. 31. Bevoegdheden commissies
De bevoegdheden van deze commissies worden als volgt bepaald:
● Commissie 1: Financiën, veiligheid, handhaving, communicatie, politie en brandweer, regionale samenwerking.
● Commissie 2: Wijkwerking, participatie, wonen, patrimonium, tewerkstelling, onroerend erfgoed.
● Commissie 3: Lokale economie, jeugd, roerend erfgoed, musea, toerisme, evenementen.
● Commissie 4: Stadsontwikkeling, omgeving, milieu, natuur en landbouw, SOLag.
● Commissie 5: Personeel, loket, ICT, burgerlijke stand, dierenwelzijn, begraafplaatsen.
● Commissie 6: Openbare ruimte, mobiliteit, duurzaam beleid.
● Commissie 7: Sport, cultuur, bibliotheek, onderwijs, afvalbeleid, proper Lier.
● Commissie 8: Sociale zaken, welzijn, kinderopvang, gezin, senioren, personen met een beperking, integratie.
Voor elke lid van het college wordt een commissie georganiseerd, waarbinnen het pakket van de bevoegdheden van de burgemeester of welbepaalde schepen besproken wordt.
Artikel 32 § 3:
Dit artikel wordt als volgt gewijzigd:
"Elke fractie wijst de mandaten toe, die haar overeenkomstig deze berekeningswijze toekomen, door middel van een email, gericht tegelijk aan de voorzitter van de gemeenteraad of en aan de algemeen directeur.
Elke fractie, die op een manier, en volgens de berekening, een afgevaardigde voordraagt, mag tegelijk per effectieve één plaatsvervangend raadslid aanwijzen uit zijn fractie, die het effectief lid in geval van verhindering, of naargelang de agenda, mag vervangen in zijn/haar respectievelijke commissie. Dergelijke plaatsvervanger heeft dezelfde rechten als het effectief lid van de commissie, wanneer de plaatsvervanger het effectief lid vervangt."
Op vlak van schriftelijke vragen wordt het huishoudelijk reglement ook verduidelijkt, nl. artikel 47 wordt als volgt aangepast:
"De gemeenteraadsleden hebben het recht aan het college van burgemeester en schepenen schriftelijke vragen te stellen. Daartoe is geen toegelicht voorstel van beslissing nodig.
Op schriftelijke vragen van raadsleden wordt binnen de maand na ontvangst schriftelijk geantwoord.
De schriftelijke vragen mogen niet leiden tot het maken van studies, enquêtes of opzoekingen met ernstige financiële gevolgen.
De schriftelijke vragen mogen niet leiden tot het maken van studies, enquêtes of opzoekingen met ernstige financiële gevolgen of overdreven werklast voor de stadsadministratie. Desgevallend kunnen raadsleden zich steeds beroepen op hun inzagerecht, zoals vermeld onder artikel 44 van onderhavig huishoudelijk reglement.
Een gemeenteraadslid, geconfronteerd met meerdere verzoeken over hetzelfde onderwerp vanuit de bevolking, zal deze niet indienen onder de vorm van een reeks schriftelijke vragen, maar zal er zelf een analyse van maken in één duidelijk geformuleerde schriftelijke vraag."
Art 2 :
De gemeenteraad beslist de gecoördineerde versie van het huishoudelijk reglement van de gemeenteraad goed te keuren.
BESLUIT
Art 1 :
De gemeenteraad keurt de bijzondere politieverordening betreffende openwaterwaterzwemmen in Netekanaal Anderstad met onderstaande inhoud goed:
Bijzondere politieverordening betreffende openwaterzwemmen in Netekanaal Anderstad
Artikel 1
Deze verordening legt de voorwaarden vast waaronder, in afwijking op het normaal geldende verbod (algemeen politiereglement stad Lier 24 november 2008 en wijzigingen), mag gezwommen worden in een afgebakend deel van het Netekanaal Anderstad.
De periode en momenten wanneer er kan gezwommen worden in het afgebakend gebied wordt vastgelegd in overleg met de Vlaamse Waterweg en de stad Lier.
Het badseizoen gaat van start op 1 mei en duurt tot 30 september, tijdens die periode mag KTT (Kempisch triatlon team) trainingsmomenten plannen binnen de afgebakende zone indien het water de minimumtemperatuur van 15° heeft bereikt.
De trainingsmomenten mogen enkel op donderdag plaatsvinden tussen 18u30 en 20u. Er mogen geen trainingsmomenten plaatsvinden na zonsondergang.
Artikel 2
De deelnemende club zorgt voor het afbakenen van de zwemzone en voor een veilige plaats waar zwemmers in uit het water kunnen. Na de training wordt alles verwijderd.
Langs de kade wordt de diepte op duidelijke en goed zichtbare wijze aangegeven, en er wordt een bord geplaatst met de inhoud van deze verordening.
Artikel 3
KTT garandeert de beschikbaarheid en de deugdelijkheid van EHBO materiaal.
De redders zijn vertrouwd met het gebruik van al het aanwezige materiaal.
Artikel 4
Tijdens elk zwemmoment zal KTT zorgen voor gebrevetteerde duikers, die op dat moment toezicht uitoefenen en niet deelnemen aan de training, waarvan ten minste 1 persoon in
het bezit is van een geldig Hoger Reddersbrevet uitgereikt door de Vlaamse Trainersschool of van een ander gelijkwaardig getuigschrift goedgekeurd door Sport Vlaanderen.
Het bewijs van de recent erkende bijscholing ligt ter inzage van de overheid op de plaats van de
exploitatie.
KTT zorgt ook voor een toezichter tijdens de trainingsmomenten die de ordehandhaving op zich neemt. Op andere momenten is de stad Lier verantwoordelijk voor de ordehandhaving. Bij problemen zal de verantwoordelijke van KTT de ordediensten verwittigen.
Artikel 5
Het zwemmen is enkel toegelaten als de waterkwaliteit voldoet aan de milieukwaliteitsnormen, vermeld in artikel 1 van deel II van bijlage 2.3.3. De milieukwaliteitsnormen en controle voor binnenwateren, van Vlarem II.
Tijdens de week die het badseizoen voorafgaat en verder ten minste om de 14 dagen tijdens dit seizoen, wordt op initiatief en op kosten van KTT een bacteriologisch onderzoek op een representatief staal van het zwemwater uitgevoerd door een erkend laboratorium in de discipline water. Dit bacteriologisch onderzoek dient minimaal uitgevoerd te worden tijdens de periode waarin effectief kan gezwommen worden. Een dubbel van deze analyseresultaten wordt door het laboratorium rechtstreeks aan de afdeling van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid, bevoegd voor het toezicht op de volksgezondheid gezonden. Bij het overschrijden van de toegestane waarden, wordt een zwemverbod uitgevaardigd.
Het zwemmen is enkel toegelaten als de watertemperatuur minstens 15°C bedraagt en bij een zichtbaarheid van minstens 300 meter. De temperatuur wordt gemeten door het erkend laboratorium tijdens de staalnames voor het bacteriologisch onderzoek.
De resultaten van de onderzoeken worden door KTT ook meegedeeld aan de dienst milieu van stad Lier.
Artikel 6
Het is verboden zeep te gebruiken op andere plaatsen dan in de sanitaire voorzieningen.
Artikel 7
Buiten assistentiehonden worden er geen honden of andere dieren toegelaten in het water en aan de kant. Tijdens het zwemmen worden assistentiehonden aangelijnd aan de kant.
Artikel 8
In samenwerking met de stad controleert KTT op regelmatige basis de zone op onzichtbare obstakels onder de waterlijn of onveilige situaties.
Artikel 9
KTT zorgt voor het afvalvrij maken en houden van de onmiddellijke omgeving van de trainingsplaats.
Artikel 10
KTT is aansprakelijk voor schade die door de activiteiten met betrekking tot de deze vergunning worden veroorzaakt of door nalatigheid de vergunningsvoorwaarden na te doen komen;
Artikel 11
Om specifieke redenen van openbare orde, veiligheid of andere omstandigheden (vb. hinder door waterplanten, calamiteiten) kan de burgemeester en/of de bevoegde beheerder desgevallend verbieden om te zwemmen op momenten waarop het volgens deze verordening toegelaten zou zijn.
Artikel 12
Zwemmen is enkel toegelaten in de zwemzone in de dode arm van het Netekanaal, Anderstad, hierna ‘de zwemzone’ genoemd.
Zwemmen buiten de zwemzone is strikt verboden. Duiken in de zwemzone is verboden. KTT staat elke training in voor het plaatsen, verwijderen en stockeren van de drijflijnen.
Artikel 13
KTT heeft het recht om zwemmers de toegang tot het water te weigeren indien zij de veiligheid of gezondheid van zichzelf en of anderen in gevaar brengt.
Artikel 14
Zwemmen in de zwemzone is enkel toegelaten voor de leden van KTT die een vergunning hebben gekregen. Elke zwemmer dient lid te zijn van KTT, KTT houdt een logboek bij ter plaatse.
De zwemmer volgen strikt de instructies van de trainers van KTT.
KTT kan aan haar leden extra instructies opleggen.
Artikel 15
De leden van KTT dragen tijdens het zwemmen altijd een duidelijk herkenbare badmuts, waarmee ze zich onderscheiden van niet-leden.
Zwemmen met een persoonlijke veiligheidsboei wordt geadviseerd.
Er wordt nooit individueel gezwommen.
Artikel 16
KTT heeft de nodige verzekeringen voor hun leden afgesloten. De Stad kan niet aansprakelijk worden gesteld voor gebeurlijke ongevallen.
Artikel 17
KTT verbindt zich er toe om voorafgaand aan elk zwemmoment, na te gaan of het watervlak vrij is
van hindernissen en geen vaartuigen in de zone actief zijn. Indien dit het geval is, kan niet gezwommen worden.
Er dient ten allen tijde rekening gehouden te worden met de laatste natuurtoets.
KTT zal haar leden verwittigen wanneer alle voorwaarden vervult zijn om te kunnen trainen (oa. Watertemperatuur, kwaliteit van het water, beschikbaarheid trainers en redders, …).
Artikel 18.
De politie is bevoegd voor de vaststelling van alle overtredingen vervat in deze politieverordening.
Elke overtreding die aanleiding kan geven tot het opleggen van een gemeentelijke administratieve sanctie dient te worden vastgesteld door middel van een proces-verbaal of een vaststelling.
Indien het proces-verbaal of de vaststelling onvoldoende gegevens zou bevatten, kan de aangewezen ambtenaar de politiediensten verzoeken die gegevens, eventueel na bijkomend onderzoek, nog toe te voegen aan het dossier.
Artikel 19.
De niet-naleving van deze verordening wordt bestraft met een administratieve geldboete die
maximaal 175 of 350 euro bedraagt, naargelang de overtreder respectievelijk minderjarig doch de
volle leeftijd van 16 jaar heeft bereikt op ogenblik van de inbreuk, of meerderjarig is. Dit conform de voorziene administratieve sancties in artikel 4 §1.1. van de wet van 24 juni 2013 betreffende de gemeentelijke administratieve sancties en de straf- en slotbepalingen opgenomen onder titel 7 van het Algemeen Politiereglement van stad Lier.
Art 2 :
De gemeenteraad geeft opdracht om deze bijzondere politieverordening bekend te maken op de webtoepassing van de stad.
Art 3 :
Deze bijzondere politieverordening zal in werking treden op 1 mei 2022.
Art 4 :
De gemeenteraad geeft opdracht om een afschrift van deze beslissing en de bijzondere politieverordening te bezorgen aan de Bestendige Deputatie, de griffie van de rechtbank van eerste aanleg en de griffie van de politierechtbank alsook aan de Procureur des Konings en een elektronisch exemplaar aan de referentiemagistraten.
BESLUIT
Art 1 :
De gemeenteraad beslist de horecauitbaters van de Grote Markt en omgeving, geïmpacteerd door de werken aan de Grote Markt tussen 25 april en 3 juni 2022, gedurende de periode waarin de zaterdagmarkt niet kan plaatsvinden op de Grote Markt en omgeving, te compenseren door een onbelaste uitbreiding van hun reguliere vergunde zomerterras vanaf zaterdag 30 april tot en met vrijdag 3 juni toe te staan, hetzij door een korting van 5/52ste op het aantal belaste m² van hun reeds vergunde uitgebreide zomerterras te gunnen.
Art. 2:
De gemeenteraad beslist volgend aanbod voor compensatiemaatregel aan de horeca goed te keuren:
- Na goedkeuring door de gemeenteraad van 25 april worden alle horecazaken in de getroffen zone door de dienst economie van de stad via mail op de hoogte gebracht van deze compensatiemaatregel.
- Horecazaken die reeds een vergund uitgebreid zomerterras hebben, moeten geen verdere actie ondernemen en zullen de korting automatisch verrekend zien bij de incohiering van hun terrasbelasting.
- Horecazaken met een regulier vergund zomerterras die nog geen uitgebreid zomerterras hadden aangevraagd, moeten de aanvraag indienen via economie@lier.be, inclusief beperkte staving van de ruimtelijke inname via foto's of plan met gemarkeerde zone incl. afmetingen.
De extra inname van de uitbreiding mag maximaal 100% van het regulier vergunde zomerterras omvatten, voor of naast hun zaak (waar dit de minimale doorgang van 4 m voor interventiediensten vrijwaart en/of waar er min. 1,50 m doorgang voor voetgangers vrij blijft tussen de rijbaan en het terras).
Indien de uitbreiding naast hun vergund terras dient ingericht te worden, moet hier voorafgaandelijk wél een goedkeuring van de eigenaar van dit naastgelegen pand voor bekomen worden (deze getekende overeenkomst dient bij de aanvraag toegevoegd te worden).
Horeca-uitbatingen gevestigd op de Grote Markt, die hun (max. 100%) uitbreiding niet vóór of naast hun vergund terras kunnen realiseren, mogen dit op het binnenplein van de Grote Markt inrichten óf -indien positief geadviseerd- op de brede terrassenzone (tussen de Florent van Cauwenberghstraat en de Antwerpsestraat).
Horeca-uitbatingen die een uitbreiding kunnen realiseren (max. 100%) door de inname van een parkeerplaats, kunnen ook een aanvraag indienen.
In het kader van acties of evenementen dient het horecaterras verwijderd of ingekort te worden op verzoek van de stad.
In de zones zoals omschreven in het APR – onderafdeling 5,6 & 7, gelden in normale omstandigheden vorm- en kleurbepalingen voor extra parasols. Gedurende de periode van de werken moeten deze vorm- en kleurbepalingen voor het uitgebreide deel niet nageleefd worden. Indien het uitgebreide deel nadien bestendigd wordt, gelden deze vorm- en kleurbepaling wel.
Op het uitgebreide terrassen mag enkel meubilair geplaatst worden (stoelen, tafels, parasols). Het plaatsen van extra windschermen is niet toegestaan. Er mogen geen verankeringen worden aangebracht in het openbaar domein.
Na goedkeuring door de dienst economie mogen deze horecazaken vanaf zaterdag 30 april 2022 tot en met 3 juni 2022 het uitgebreide horecaterras opstellen op de goedgekeurde locatie. Indien deze horecazaken het uitgebreide terras nadien wensen te behouden voor de komende zomerseizoenen, zullen ze daarop belast worden volgens het belastingreglement, minus de korting van 5/52ste van het aantal belaste m² van het uitgebreide deel.
Indien van toepassing: coronabarometer
• Tot slot dienen de social distancing - en andere hygiënemaatregelen uiteraard op al deze locaties strikt nageleefd te worden op basis van de nog nader te bepalen uitvoeringsmodaliteiten in de volgende Koninklijke Besluiten. Ook de andere bepalingen in de volgende Koninklijke Besluiten zoals m.b.t. een eventueel sluitingsuur, geluidsnormen, capaciteitsbeperking, crowdcontrol,... zullen nageleefd moeten worden en kunnen daarbij de bepalingen in het Algemeen Politiereglement overrulen.
BESLUIT
Art. 1 :
De gemeenteraad neemt kennis van het jaarrapport klachten 2021.
Koen Breugelmans Annemie Goris Bart Verhoeven Charlotte Schwagten Stijn Van den Bulck Thierry Suetens Jan Hermans Ivo Andries Marc Franquet Dirk Frans Rik Verwaest Peter Caluwé Stéphanie Van Campenhout Walter Marien Ann-Sofie Van den Broeck Maurits De Smedt Marcel Taelman Marc De Keulenaer Katleen Janssens Ilse Lambrechts Nancy Dresen Henri Pets Sabine Leyzen Tom Claes Christina Wagner Yahya Degirmenci Heidi Van den Bergh Bert Wollants Freddy Callaerts Christel Van den Plas Evi Van Camp Katrien Vanhove Tekin Tasdemir Stijn Coenen Koen Breugelmans Annemie Goris Bart Verhoeven Charlotte Schwagten Thierry Suetens Jan Hermans Ivo Andries Marc Franquet Dirk Frans Rik Verwaest Peter Caluwé Stéphanie Van Campenhout Walter Marien Ann-Sofie Van den Broeck Maurits De Smedt Marcel Taelman Marc De Keulenaer Ilse Lambrechts Nancy Dresen Henri Pets Sabine Leyzen Tom Claes Christina Wagner Yahya Degirmenci Heidi Van den Bergh Bert Wollants Freddy Callaerts Christel Van den Plas Evi Van Camp Katrien Vanhove Tekin Tasdemir Stijn Coenen Evi Van Camp Stijn Coenen Ilse Lambrechts Rik Verwaest Marc De Keulenaer Charlotte Schwagten Stéphanie Van Campenhout Dirk Frans Bert Wollants Christina Wagner Ann-Sofie Van den Broeck Freddy Callaerts Maurits De Smedt Marcel Taelman Sabine Leyzen Tekin Tasdemir Annemie Goris Thierry Suetens Yahya Degirmenci Christel Van den Plas Koen Breugelmans Henri Pets Marc Franquet Ivo Andries Jan Hermans Tom Claes Katrien Vanhove Walter Marien Bart Verhoeven Heidi Van den Bergh Nancy Dresen Peter Caluwé aantal voorstanders: 24 , aantal onthouders: 8 , aantal tegenstanders: 0 Goedgekeurd
BESLUIT
Art 1 :
De gemeenteraad neemt kennis van de schorsing door de Bestendige Deputatie en dat het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan aangepast werd zoals hoger in dit besluit beschreven.
Art 2:
De gemeenteraad beslist het gemeentelijk ruimtelijke uitvoeringsplan “omvormen kleine industrie gebieden” definitief vast te stellen.
BESLUIT
Art 1 :
De gemeenteraad beslist om de ontwerpakte betreffende de aankoop van de percelen ten kadaster gekend zijn als Lier 3e Afd., sectie D, nr. 62/c en Lier 2e Afd., sectie C, nrs. 470/A2 en 470/Z in bijlage goed te keuren.
BESLUIT
Art. 1 :
De gemeenteraad beslist om lot A zoals aangeduid op het plan in bijlage te verkopen via BIDDIT met als instelprijs de schattingsprijs van 42.500 euro.
BESLUIT
Art 1 :
De gemeenteraad beslist om de ontwerpakte in bijlage betreffende de statuten van het Cohousingproject De Kluis goed te keuren.
Koen Breugelmans Annemie Goris Bart Verhoeven Charlotte Schwagten Stijn Van den Bulck Thierry Suetens Jan Hermans Ivo Andries Marc Franquet Dirk Frans Rik Verwaest Peter Caluwé Stéphanie Van Campenhout Walter Marien Ann-Sofie Van den Broeck Maurits De Smedt Marcel Taelman Marc De Keulenaer Katleen Janssens Ilse Lambrechts Nancy Dresen Henri Pets Sabine Leyzen Tom Claes Christina Wagner Yahya Degirmenci Heidi Van den Bergh Bert Wollants Freddy Callaerts Christel Van den Plas Evi Van Camp Katrien Vanhove Tekin Tasdemir Stijn Coenen Koen Breugelmans Annemie Goris Bart Verhoeven Charlotte Schwagten Thierry Suetens Jan Hermans Ivo Andries Marc Franquet Dirk Frans Rik Verwaest Peter Caluwé Stéphanie Van Campenhout Walter Marien Ann-Sofie Van den Broeck Maurits De Smedt Marcel Taelman Marc De Keulenaer Ilse Lambrechts Nancy Dresen Henri Pets Sabine Leyzen Tom Claes Christina Wagner Yahya Degirmenci Heidi Van den Bergh Bert Wollants Freddy Callaerts Christel Van den Plas Evi Van Camp Katrien Vanhove Tekin Tasdemir Stijn Coenen Heidi Van den Bergh Bart Verhoeven Henri Pets Yahya Degirmenci Marc De Keulenaer Tom Claes Walter Marien Annemie Goris Bert Wollants Ivo Andries Ilse Lambrechts Katrien Vanhove Dirk Frans Ann-Sofie Van den Broeck Maurits De Smedt Tekin Tasdemir Marc Franquet Thierry Suetens Rik Verwaest Charlotte Schwagten Jan Hermans Nancy Dresen Christel Van den Plas Sabine Leyzen Peter Caluwé Christina Wagner Marcel Taelman Evi Van Camp Freddy Callaerts Stéphanie Van Campenhout Koen Breugelmans Stijn Coenen aantal voorstanders: 27 , aantal onthouders: 5 , aantal tegenstanders: 0 Goedgekeurd
BESLUIT
Art 1 :
De gemeenteraad beslist het ontslag van mevrouw Rita Lodewyckx te aanvaarden en beslist mevrouw Kristina Verlinden als lid van de raad van bestuur SOLag goed te keuren.
Koen Breugelmans Annemie Goris Bart Verhoeven Charlotte Schwagten Stijn Van den Bulck Thierry Suetens Jan Hermans Ivo Andries Marc Franquet Dirk Frans Rik Verwaest Peter Caluwé Stéphanie Van Campenhout Walter Marien Ann-Sofie Van den Broeck Maurits De Smedt Marcel Taelman Marc De Keulenaer Katleen Janssens Ilse Lambrechts Nancy Dresen Henri Pets Sabine Leyzen Tom Claes Christina Wagner Yahya Degirmenci Heidi Van den Bergh Bert Wollants Freddy Callaerts Christel Van den Plas Evi Van Camp Katrien Vanhove Tekin Tasdemir Stijn Coenen Koen Breugelmans Annemie Goris Bart Verhoeven Charlotte Schwagten Thierry Suetens Jan Hermans Ivo Andries Marc Franquet Dirk Frans Rik Verwaest Peter Caluwé Stéphanie Van Campenhout Walter Marien Ann-Sofie Van den Broeck Maurits De Smedt Marcel Taelman Marc De Keulenaer Ilse Lambrechts Nancy Dresen Henri Pets Sabine Leyzen Tom Claes Christina Wagner Yahya Degirmenci Heidi Van den Bergh Bert Wollants Freddy Callaerts Christel Van den Plas Evi Van Camp Katrien Vanhove Tekin Tasdemir Stijn Coenen Tekin Tasdemir Ann-Sofie Van den Broeck Marcel Taelman Marc De Keulenaer Annemie Goris Sabine Leyzen Bert Wollants Marc Franquet Maurits De Smedt Ilse Lambrechts Yahya Degirmenci Christina Wagner Henri Pets Rik Verwaest Thierry Suetens Dirk Frans Ivo Andries Charlotte Schwagten Christel Van den Plas Peter Caluwé Nancy Dresen Katrien Vanhove Bart Verhoeven Heidi Van den Bergh Jan Hermans Tom Claes Walter Marien Stijn Coenen Evi Van Camp Koen Breugelmans Freddy Callaerts Stéphanie Van Campenhout aantal voorstanders: 19 , aantal onthouders: 5 , aantal tegenstanders: 8 Goedgekeurd
BESLUIT
Art 1 :
De gemeenteraad beslist het mandaat van dhr. Jan Hauwaert en mevr. Peggy Mortelmans als bestuurder van CVBA Lierse Maatschappij van de Huisvesting met een periode van 3 jaar te verlengen tot 21 mei 2025.
Koen Breugelmans Annemie Goris Bart Verhoeven Charlotte Schwagten Stijn Van den Bulck Thierry Suetens Jan Hermans Ivo Andries Marc Franquet Dirk Frans Rik Verwaest Peter Caluwé Stéphanie Van Campenhout Walter Marien Ann-Sofie Van den Broeck Maurits De Smedt Marcel Taelman Marc De Keulenaer Katleen Janssens Ilse Lambrechts Nancy Dresen Henri Pets Sabine Leyzen Tom Claes Christina Wagner Yahya Degirmenci Heidi Van den Bergh Bert Wollants Freddy Callaerts Christel Van den Plas Evi Van Camp Katrien Vanhove Tekin Tasdemir Stijn Coenen Koen Breugelmans Annemie Goris Bart Verhoeven Charlotte Schwagten Thierry Suetens Jan Hermans Ivo Andries Marc Franquet Dirk Frans Rik Verwaest Peter Caluwé Stéphanie Van Campenhout Walter Marien Ann-Sofie Van den Broeck Maurits De Smedt Marcel Taelman Marc De Keulenaer Ilse Lambrechts Nancy Dresen Henri Pets Sabine Leyzen Tom Claes Christina Wagner Yahya Degirmenci Heidi Van den Bergh Bert Wollants Freddy Callaerts Christel Van den Plas Evi Van Camp Katrien Vanhove Tekin Tasdemir Stijn Coenen Christina Wagner Annemie Goris Christel Van den Plas Marcel Taelman Yahya Degirmenci Tekin Tasdemir Ivo Andries Thierry Suetens Dirk Frans Freddy Callaerts Stéphanie Van Campenhout Ann-Sofie Van den Broeck Bert Wollants Henri Pets Ilse Lambrechts Charlotte Schwagten Sabine Leyzen Evi Van Camp Marc De Keulenaer Marc Franquet Koen Breugelmans Rik Verwaest Maurits De Smedt Stijn Coenen Heidi Van den Bergh Bart Verhoeven Katrien Vanhove Peter Caluwé Walter Marien Jan Hermans Tom Claes Nancy Dresen aantal voorstanders: 24 , aantal onthouders: 8 , aantal tegenstanders: 0 Goedgekeurd
BESLUIT
Art 1 :
De gemeenteraad beslist de agenda van de algemene vergadering der aandeelhouders van de Lierse Maatschappij voor de Huisvesting van 18 mei 2022, goed te keuren.
BESLUIT
Art 1 :
Kennisgenomen.
Publicatie LBLOD
De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.
Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:
De inhoud van de publicatie op het moment dat deze werd uitgevoerd.
Een unieke identificatie van de gebruiker die de actie heeft uitgevoerd.
De tijdstempel waarop de actie werd uitgevoerd.
Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.