Lier

Zitting van 28 juni 2021

Van 20:00 uur.

 

Overzicht punten

Zitting van 28 juni 2021

 

REGELING DER WERKZAAMHEDEN

 

 

Besluit:

kennisgenomen.

 

Publicatiedatum: 30/09/2021
Overzicht punten

Zitting van 28 juni 2021

 

SAMENSTELLING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - WIJZIGING. KENNISNAME.

 

MOTIVERING

Voorgeschiedenis

OCMW-raadsbeslissing van 4 januari 2019 over de samenstelling van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn

 

Feiten en context

Op de gemeenteraad van 28 juni 2021 werd een wijziging van de samenstelling van de gemeenteraad met ingang van 1 juli 2021 doorgevoerd.

De raad voor maatschappelijk welzijn, die uit dezelfde leden als de gemeenteraad bestaat, bestaat uit personen van verschillend geslacht en is dus rechtsgeldig samengesteld.

 

Juridische grond

Het decreet van 22 december 2017 over het lokaal bestuur, artikel 68.

De beslissing van de gemeenteraad van 4 januari 2019 tot installatie van gemeenteraadslid en vaststelling van de rangorde van de gemeenteraadsleden.

De beslissing van de gemeenteraad van 14 december 2020 tot installatie van gemeenteraadslid, Christel Van den Plas en vaststelling van de rangorde van de gemeenteraadsleden.

De beslissing van de gemeenteraad van 28 juni 2021 tot installatie van gemeenteraadslid, Tekin Tasdemir en vaststelling van de rangorde van de gemeenteraadsleden.

 

BESLUIT

Art. 1 :

De OCMW raad neemt kennis van de van rechtswege en rechtsgeldige samenstelling van de raad voor maatschappelijk welzijn, die uit dezelfde leden als de gemeenteraad bestaat.

 

Publicatiedatum: 30/09/2021
Overzicht punten

Zitting van 28 juni 2021

 

SAMENSTELLING VAST BUREAU - WIJZIGING. KENNISNAME.

 

MOTIVERING

Voorgeschiedenis

OCMW-raadsbeslissing van 4 januari 2019 over kennisname van de samenstelling en voorzitter vast bureau

 

Feiten en context

De burgemeester is van rechtswege de voorzitter van het vast bureau en de schepenen maken van rechtswege de leden van het vast bureau uit.

De rang die de burgemeester en de schepenen innemen in het college van burgemeester en schepenen is van rechtswege de rang die de leden in het vast bureau innemen.

 

Juridische grond

Het decreet van 22 december 2017 over het lokaal bestuur, artikel 79.

Het Ministerieel besluit van 20 december 2018 houdende de benoeming van Frank Boogaerts tot burgemeester van de gemeente Lier.

De beslissing van de gemeenteraad van 4 januari 2019, 14 december 2020 en 28 juni 2021 tot verkiezing van de schepenen.

 

BESLUIT

Art. 1 :

De OCMW-raad neemt kennis van de wijziging van de samenstelling van het vast bureau met de burgemeester als voorzitter van het vast bureau en de schepenen als leden van het vast bureau, met overeenkomstige rangorde met ingang van 1 juli 2021.

 

Publicatiedatum: 30/09/2021
Overzicht punten

Zitting van 28 juni 2021

 

MONDELINGE VRAGEN

 

MOTIVERING

Er werden geen mondelinge vragen ingediend.

 

BESLUIT

Art. 1 :

Kennisgenomen.

 

Publicatiedatum: 30/09/2021
Overzicht punten

Zitting van 28 juni 2021

 

ACTUELE VRAGEN

 

MOTIVERING

Er werden geen actuele vragen ingediend.

 

BESLUIT

Art. 1 :

Kennisgenomen.

 

Publicatiedatum: 30/09/2021
Overzicht punten

Zitting van 28 juni 2021

 

VERSLAG OCMW-RAAD 31 MEI 2021. GOEDKEURING.

 

MOTIVERING

Feiten en context

De OCMW-raad vergaderde op 31 mei 2021.

 

Juridische grond

Decreet Lokaal bestuur

 

Stemming

 

eenparig

 

BESLUIT

Art. 1 :

De OCMW raad beslist het verslag van de zitting van de OCMW-raad van 31 mei 2021 goed te keuren.

 

Publicatiedatum: 30/09/2021
Overzicht punten

Zitting van 28 juni 2021

 

KADER ORGANISATIEBEHEERSING STAD EN OCMW LIER. GOEDKEURING.

 

MOTIVERING

Feiten en context

Het algemeen kader organisatiebeheersing vormt de basis van het organisatiebeheerssysteem van de stad en het OCMW.

 

Het decreet Lokaal Bestuur definieert organisatiebeheersing als het geheel van maatregelen en procedures om een redelijke zekerheid te verschaffen dat de organisatie:

1)   de vastgelegde doelstellingen bereikt en de risico’s om deze te bereiken kent en beheerst;

2)   de wetgeving en procedures naleeft;

3)   over betrouwbare financiële en beheersrapportering beschikt;

4)   effectief en efficiënt werkt en de beschikbare middelen economisch inzet;

5)   de activa beschermt en fraude voorkomt.

 

Het organisatiebeheersingssysteem bepaalt op welke wijze de organisatiebeheersing van de stad en het OCMW wordt georganiseerd, met inbegrip van de te nemen controlemaatregelen, procedures en de aanwijzing van de personeelsleden en organen die ervoor verantwoordelijk zijn, en de rapporteringsverplichtingen van de personeelsleden die bij het organisatiebeheersingssysteem betrokken zijn.

 

Naast de decretale verplichting omtrent organisatiebeheersing, willen we met dit kader meer bereiken. Organisatiebeheersing helpt om de doelstellingen binnen de organisatie zo kwaliteitsvol, efficiënt en effectief mogelijk te behalen, kan de dienstverlening en interne werking continu naar een hoger niveau brengen en laat ook toe om een lerende organisatie te zijn. Door een systeem op te zetten waarin zelfevaluatie een essentieel onderdeel is, leren we uit ervaringen, risico's en knelpunten en zetten van daaruit verbeteracties op.

 

Op basis van dit kader organisatiebeheersing zal jaarlijks een jaarrapport opgesteld worden dat minstens voor 30 juni van dat jaar aan de gemeenteraad zal voorgelegd worden.

 

Juridische grond

Decreet Lokaal Bestuur, inz. art. 171 § 1, 217 tot 220, art. 217, art. 218, art. 219 en art. 220

.

Argumentatie

Om in te zetten op een continue en duurzame verbetering van de organisatie is het aangewezen om het kader organisatiebeheersing goed te keuren.

 

In onze aanpak zal ingezet worden op participatie en samenwerking tussen de verschillende betrokken actoren. Er zal transparant en realistisch te werk worden gegaan, bestaande uit haalbare stappen.

 

Stemming

 

28 stemmen voor: Frank Boogaerts, Marleen Vanderpoorten, Rik Verwaest, Ivo Andries, Henri Pets, Bert Wollants, Thierry Suetens, Annemie Goris, Freddy Callaerts, Jenny Van Damme, Christel Van den Plas, Marcel Taelman, Ella Cornelis, Sabine Leyzen, Lucien Herijgers, Christina Wagner, Yahya Degirmenci, Katrien Vanhove, Peter Caluwé, Tom Claes, Bart Verhoeven, Ann-Sofie Van den Broeck, Ilse Lambrechts, Dirk Frans, Maurits De Smedt, Geert Marrin, Heidi Van den Bergh en Walter Marien

4 onthoudingen: Koen Breugelmans, Stijn Coenen, Evi Van Camp en Stéphanie Van Campenhout

Goedkeuring met 28 stemmen voor - 4 onthoudingen

 

BESLUIT

Art 1 :

De OCMW-raad beslist het kader Organisatiebeheersing voor stad en OCMW goed te keuren.

 

Publicatiedatum: 30/09/2021
Overzicht punten

Zitting van 28 juni 2021

 

JAARRAPPORT ORGANISATIEBEHEERSING 2020-2021 STAD EN OCMW LIER EN ZELFEVALUATIE FINANCIEEL MANAGEMENT . KENNISNAME.

 

MOTIVERING

Feiten en context

Organisatiebeheersing is een middel om de doelstellingen van de stad en het OCMW te bereiken.

Het jaarrapport van de stad en het OCMW schetst de resultaten van de afgelopen periode en de toekomstige doelstellingen op gebied van de organisatiebeheersing, zie bijlage.

 

De algemene aanpak van de organisatiebeheersing is terug te vinden in het kader. Hierin wordt toegelicht hoe er dit jaar concreet  gewerkt is en hoe er het komende jaar zal verder gewerkt worden.

 

Vanaf 2021 werd er een gezamenlijk organisatiebeheersingssysteem opgezet, waarbij de ingezette middelen en instrumenten van de stad en het OCMW op elkaar afgestemd werden en een uniforme, gestandaardiseerde methodiek werd toegepast.

 

Voor de zelfevaluaties wordt er via het raamcontract van Audit Vlaanderen ondersteuning geboden door Deloitte. De gemeenteraad en de OCMWraad kunnen via deze rapportering het organisatiebeheerssingssysteem opvolgen.

 

Via een zelfevaluatie kan de organisatie op een gestructureerde wijze haar risico’s en verbeterpunten binnen de organisatie in kaart brengen. De evaluatie steunt op de 10 thema’s uit de leidraad organisatiebeheersing van Audit Vlaanderen. Aan de hand van de resultaten van de zelfevaluatie worden verbeteracties, onder de vorm van projecten geformuleerd door de stad en het OCMW. Deze zullen stapsgewijs worden uitgevoerd en uitgerold.

 

De zelfevaluatie van het financieel management is reeds uitgevoerd, zie bijlage.

 

Juridische grond

Decreet Lokaal Bestuur art. 219

 

BESLUIT

Art 1 :

De OCMW-raad neemt kennis van het jaarrapport van de organisatiebeheersing 2020 -2021 van de stad en het OCMW Lier en van de zelfevaluatie van het financieel management.

 

Publicatiedatum: 30/09/2021
Overzicht punten

Zitting van 28 juni 2021

 

STAD EN OCMW LIER - JAARREKENING 2020 - DEEL OCMW LIER. VASTSTELLING.

 

MOTIVERING

Feiten en context

In de filosofie van de beleids- en beheerscyclus hoort de jaarrekening bij de fase van de beleidsevaluatie. De jaarrekening geeft een zicht op de mate waarin de (prioritaire) doelstellingen werden gerealiseerd.

 

De jaarrekening volgt heel nauw de structuur, vorm en inhoud van het meerjarenplan. Op deze wijze wordt maximale transparantie en toegankelijkheid gegarandeerd. Het laat een duidelijke vergelijking toe van wat was gepland (budget) en wat uiteindelijk is gerealiseerd (jaarrekening).

 

De jaarrekening bestaat uit drie delen :

        De beleidsevaluatie

        De financiële nota

        De toelichting

 

Als achtergrondinformatie wordt ook nog aanvullende documentatie ter beschikking gesteld aan de raadsleden.

 

De jaarrekening 2020 is de eerste jaarrekening die geconsolideerd werd afgesloten en opgemaakt werd voor Stad en OCMW Lier. Tenzij anders wordt vermeld, geven de cijfers hierna steeds de geconsolideerde toestand weer. Tevens is de jaarrekening 2020 ook het eerste beleidsdocument van Stad en OCMW Lier dat werd opgemaakt in het nieuwe softwareprogramma Pepperflow dat in 2020 werd aangekocht.

De jaarrekening wordt aan de raadsleden ter beschikking gesteld via de webpagina:

lier.begrotingsapp.be. In bijlage van dit punt worden eveneens de corresponderende PDFrapporten toegevoegd.

Het budgettair resultaat van het boekjaar bedraagt € 10.003.703 en is samengesteld uit de drie volgende saldi die verder in de nota van de jaarrekening meer worden toegelicht:

        het exploitatiesaldo: € 7.838.970

        het investeringssaldo: € -615.468

        het financieringssaldo: € 2.780.201

 

Samen met het resultaat van vorig boekjaar (€ -1.586.445) sluiten we het huidige boekjaar af met een beschikbaar budgettair resultaat van € 8.417.258. Het resultaat van 2020 is dus € 5.403.330 beter dan verwacht. Dit dient wel genuanceerd te worden door het feit dat een belangrijk deel van het investeringsbudget wordt overgedragen naar het volgende dienstjaar. Dus een gedeelte van het budgettair resultaat zal in 2021 reeds gebruikt worden voor de financiering van de overgedragen investeringen.

 

De autofinancieringsmarge voor het boekjaar 2020 bedraagt € 5.054.597.

 

Bij de eerste aanpassing MJP in 2021 zal het resultaat 2020 verwerkt worden.

 

Fasering

Volgende fasering dient gevolgd te worden in de besluitvorming rond de beleidsrapporten volgens art. 249 § 3 van het decreet lokaal bestuur:

1. de OCMW-raad stelt eerst zijn deel van de jaarrekening vast;

2. de gemeenteraad stelt vervolgens zijn deel van de jaarrekening vast;

3. de gemeenteraad keurt ten slotte het deel goed dat de OCMW-raad heeft vastgesteld

waarna het beleidsrapport in zijn geheel geacht wordt vastgesteld te zijn.

 

Juridische grond

Het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017.

Besluit van de Vlaamse Regering van 30/03/2018 betreffende BBC 2020.

 

Stemming

 

17 stemmen voor: Frank Boogaerts, Marleen Vanderpoorten, Rik Verwaest, Ivo Andries, Henri Pets, Bert Wollants, Thierry Suetens, Annemie Goris, Jenny Van Damme, Christel Van den Plas, Sabine Leyzen, Lucien Herijgers, Christina Wagner, Yahya Degirmenci, Ann-Sofie Van den Broeck, Ilse Lambrechts en Maurits De Smedt

4 stemmen tegen: Ella Cornelis, Bart Verhoeven, Heidi Van den Bergh en Walter Marien

9 onthoudingen: Freddy Callaerts, Koen Breugelmans, Marcel Taelman, Katrien Vanhove, Peter Caluwé, Tom Claes, Evi Van Camp, Geert Marrin en Stéphanie Van Campenhout

Goedkeuring met 17 stemmen voor - 4 stemmen tegen - 9 onthoudingen

 

BESLUIT

Art 1 :

De OCMW-raad beslist om de jaarrekening 2020 van stad en OCMW Lier vast te stellen voor wat betreft het gedeelte van het OCMW. Het beschikbaar budgettaire resultaat bedraagt € 8.417.258. De autofinancieringsmarge is eveneens positief en bedraagt € 5.054.597.

 

Publicatiedatum: 30/09/2021
Overzicht punten

Zitting van 28 juni 2021

 

STAD EN OCMW LIER - AANPASSING MEERJARENPLAN - DEEL OCMW. VASTSTELLING.

 

MOTIVERING

Voorgeschiedenis

Stad en OCMW Lier hebben in 2020 een aanpassing meerjarenplan opgemaakt voor de periode van 2020 tot 2025. Op financieel vlak bevat het de ramingen van de verwachte ontvangsten en uitgaven voor de periode van 2020 tot 2025 en de kredieten voor het boekjaar 2021.

 

Feiten en context

Het meerjarenplan moet minstens 1 keer per jaar worden aangepast om de ramingen uit het initiële meerjarenplan te herzien en de kredieten van het daaropvolgende jaar vast te stellen. In dezelfde aanpassing zullen tevens de kredieten van het lopende jaar worden bijgestuurd. Daarnaast dient ook het resultaat van het voorgaande jaar verwerkt te worden in het meerjarenplan.

 

Normaal gezien beogen we het MJP 1 keer per jaar bij te sturen (in het najaar). Echter gelet op de grote budgettaire impact van het Vaccinatiecentrum dringt een snellere aanpassing zich op.

De aanpassing van het MJP dewelke we aan de gemeenteraad van juni voorleggen beperkt zich tot de noodzakelijke aanpassingen voor de financiering van het Vaccinatiecentrum, de verwerking van het resultaat 2020 en enkele beperkte bijsturingen van de corona-gerelateerde budgetten.

 

In het najaar voorzien we een grondige bijsturing van het MJP.

 

De aanpassing van het meerjarenplan bestaat uit volgende onderdelen :

1. Een motivering van de wijzigingen

2. Een aangepaste strategische nota

3. Een aangepaste financiële nota, bestaande uit :

a. het aangepaste financieel doelstellingenplan (M1)

b. de aangepaste staat van het financieel evenwicht (M2)

c. het aangepaste overzicht van de kredieten (M3)

4. Toelichting

 

Bij de aanpassing van het meerjarenplan hoort ook nog een uitvoerige documentatie.

In de bijgevoegde nota's worden de voorgestelde wijzigingen aan het MJP toegelicht.

Aangezien de bijsturingen enkel betrekking hebben op het lopende jaar 2021, blijft de AFM op het einde van de legislatuur ongewijzigd.

 

Fasering

Volgende fasering dient gevolgd te worden in de besluitvorming rond de aanpassing van het MJP volgens art. 249 § 3 van het decreet lokaal bestuur :

1. de OCMW-raad stelt eerst zijn deel van het aangepast MJP vast;

2. de gemeenteraad stelt vervolgens zijn deel van het aangepast MJP vast;

3. de gemeenteraad keurt ten slotte het deel goed dat de OCMW-raad heeft vastgesteld

 

Juridische grond

Het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017;

Besluit van de Vlaamse Regering over de beleids- en beheerscyclus van de lokale besturen van 30 maart 2018;

 

Stemming

 

17 stemmen voor: Frank Boogaerts, Marleen Vanderpoorten, Rik Verwaest, Ivo Andries, Henri Pets, Bert Wollants, Thierry Suetens, Annemie Goris, Jenny Van Damme, Christel Van den Plas, Sabine Leyzen, Lucien Herijgers, Christina Wagner, Yahya Degirmenci, Ann-Sofie Van den Broeck, Ilse Lambrechts en Maurits De Smedt

8 stemmen tegen: Koen Breugelmans, Marcel Taelman, Ella Cornelis, Evi Van Camp, Bart Verhoeven, Stéphanie Van Campenhout, Heidi Van den Bergh en Walter Marien

5 onthoudingen: Freddy Callaerts, Katrien Vanhove, Peter Caluwé, Tom Claes en Geert Marrin

Goedkeuring met 17 stemmen voor - 8 stemmen tegen - 5 onthoudingen

 

BESLUIT

Art 1 :

De OCMW-raad beslist om het aangepaste meerjarenplan en de aangepaste kredieten voor 2021 voor wat betreft het gedeelte van het OCMW vast te stellen. Het beschikbaar budgettair resultaat is jaarlijks positief en de autofinancieringsmarge eind 2025 bedraagt 680.825 EUR.

 

Publicatiedatum: 30/09/2021
Overzicht punten

Zitting van 28 juni 2021

 

GROBBENDONK BEËINDIGING HUUR EN VERKOOP NUMMER 747/A, 749C, 750A , 750 B EN 751 C. GOEDKEURING.

 

MOTIVERING

Voorgeschiedenis

Sinds jaren worden enkele percelen , welke eigendom zijn van OCMW Lier en  gekend bij het kadaster Grobbendonk onder het nummer B 747, B49 en B 750.  Deze drie percelen hebben een totale oppervlakte van circa 2.000 m².

 

Het Vast Bureau d.d. 12/04/2021 keurde de beëindiging huur en de verkoop van onderstaande percelen gekend bij het kadaster Grobbendonk 1ste Afd., sectie B nummer 747/A, 749C, 750A , 750 B en 751 C goed.

 

Feiten en context

Op 22/03/2021 laat de dochter van de pachter per mail weten dat zij de huur van volgende gronden B 747,  B749  en B750  per 30 maart 2021 wenst stop te zetten wegens overlijden van haar vader op 19/03/2020.

 

Aangezien de gronden vrij zijn werd op 30 april een taxatieverslag opgemaakt met een percelen gelegen in agarische gebieden Grobbendonk 1ste Afd., sectie B nummer 747/A, 749C, 750A , 750 B en 751 C (deze laatste van vrij van huur/pacht) met een venale waarde van 194.300 euro voor een oppervlakte van 23.452 m².

 

Adviezen

Dienst vastgoedbeheer adviseert positief betreffende de stopzetting van huur wegens overlijden van de huurder.

Dienst vastgoedbeheer adviseert om de percelen te verkopen aangezien deze buiten het grondgebied van Lier bevinden en slechts een heel beperkte oppervlakte hebben.

Dienst vastgoedbeheer adviseert om de percelen te koop aan te bieden aan een instelprijs welke overeenkomt met de schattingsprijs.

Dienst vastgoed adviseert ook : "Gelet op het decreet lokaal bestuur en de omzendbrief betreffende de vervreemding van onroerende goederen door lokale besturen dient bij de verkoop van een onroerend goed de onderhandse verkoop steeds de uitzondering te zijn en de openbare verkoop de regel. Hier is geen sprake va neen uitzondering. Bijgevolg kunnen de percelen enkel verkocht worden via de openbare verkoopsprocedure in eigen beheer."

 

Juridische grond

Het gemeen huurrecht: geldt enerzijds voor alle huurovereenkomsten die niet vallen onder één van de drie bijzondere regimes en is anderzijds van kracht als aanvullende regeling voor alle materies of aangelegenheden die door de bijzondere regimes niet geregeld worden.

De regels van het gemeen huurrecht zijn opgenomen in de artikelen 1708 tot en met 1762 bis van het Burgerlijk Wetboek.

 

Argumentatie

De OCMW-raad overweegt om de beëindiging wegens overlijden van de huurder te aanvaarden.

De OCMW-raad overweegt principieel akkoord te gaan met de verkoop van bovenvermelde gronden indien deze verkocht worden volgens de openbare gangbare verkoopsprocedure Stad Lier aangezien de gronden een beperkte huuropbrengst hebben en buiten het grondgebied Stad Lier liggen.

DE OCMW-raad overweegt principieel akkoord te gaan met de instelprijs van de percelen.

 

Stemming

 

eenparig

 

BESLUIT

Art 1 :

De OCMW-raad beslist om akkoord te gaan met de beëindiging van de huur van de percelen welke ten kadaster gekend zijn als Grobbendonk 1ste Afd., sectie B nummer 747/A, 749C, 750A , 750 B per 30 maart 2021. De OCMW-raad keurt de overeenkomst tot beëindiging van huur in onderling akkoord in bijlage goed.

 

Art 2 :

De OCMW-raad gaat principieel akkoord met de verkoop via de openbare verkoopsprocedure Stad Lier van de percelen gelegen te Grobbendonk en ten kadaster gekend 1ste Afd., sectie B nummer 747/A, 749C, 750A , 750 B en 751 C.

 

Publicatiedatum: 30/09/2021
Overzicht punten

Zitting van 28 juni 2021

 

PROTOCOL GEGEVENSDELING AGENTSCHAP WONEN VLAANDEREN. GOEDKEURING.

 

MOTIVERING

Feiten en context

In het kader van de coronacrisis kent de federale overheid middelen toe die OCMW Lier naar eigen goeddunk kan inzetten. OCMW Lier onderzoekt of zij een deel van deze middelen kan inzetten voor een eenmalige Lierse huurpremie voor private huurders, gedomicilieerd in Lier, die op dit moment geen enkele ondersteuning krijgen op vlak van huishuur.

Om deze piste verder te onderzoeken is er een gegevensuitwisseling nodig met Wonen-Vlaanderen. Huurders die een Vlaamse huursubsidie of huurpremie ontvangen zullen immers uitgesloten worden.

Om deze gegevensuitwisseling mogelijk te maken is het nodig dat er een protocol wordt afgesloten tussen Wonen-Vlaanderen en Stad en OCMW Lier.

Wonen-Vlaanderen heeft een protocolsjabloon opgemaakt om deze gegevensuitwisseling op een reglementaire manier te kunnen uitvoeren.

Het ingevulde protocolsjabloon moet bezorgd worden aan privacy.wonen@vlaanderen.be. Daarna zullen zij het protocol finaliseren en kan de gegevensuitwisseling opstarten.

 

Juridische grond

Decreet Lokaal Bestuur

 

Argumentatie

Voor de vlotte uitvoering van het project is het aangewezen dat de stad en OCMW Lier het protocol gegevensuitwisseling met Wonen Vlaanderen goed keurt.

 

Stemming

 

28 stemmen voor: Frank Boogaerts, Marleen Vanderpoorten, Rik Verwaest, Ivo Andries, Henri Pets, Bert Wollants, Thierry Suetens, Annemie Goris, Freddy Callaerts, Koen Breugelmans, Jenny Van Damme, Christel Van den Plas, Marcel Taelman, Ella Cornelis, Sabine Leyzen, Lucien Herijgers, Christina Wagner, Yahya Degirmenci, Stijn Coenen, Evi Van Camp, Bart Verhoeven, Ann-Sofie Van den Broeck, Ilse Lambrechts, Dirk Frans, Maurits De Smedt, Stéphanie Van Campenhout, Heidi Van den Bergh en Walter Marien

4 onthoudingen: Katrien Vanhove, Peter Caluwé, Tom Claes en Geert Marrin

Goedkeuring met 28 stemmen voor - 4 onthoudingen

 

BESLUIT

Art 1 :

De OCMW-raad beslist goedkeuring te hechten aan het "PROTOCOL VOOR DE ELEKTRONISCHE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS VAN Wonen-Vlaanderen NAAR Stad en OCMW Lier in het kader van het elektronisch meedelen aan de gemeenten van burgers die een Vlaamse woon- of huurpremie ontvangen hebben, met oog op hen te informeren over het bestaan van lokale aanvullende woon- of huurpremies".

 

Publicatiedatum: 30/09/2021
Overzicht punten

Zitting van 28 juni 2021

 

INTERPELLATIES

 

MOTIVERING

Er werden geen interpellaties ingediend.

 

BESLUIT

Art. 1 :

Kennisgenomen.

 

Publicatiedatum: 30/09/2021